www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Fam. Mathot - Van Lint

Deze pagina gaat over de ouders, zus en broers van mijn vader Wenceslaus Mathot (1923)

Cornelia Helena Mathot (geb. 17-06-1916) Corrie

Leonardus Jozefhus Mathot (geb. 23-05-1918) Leo

Adam Jozefhus Mathot (geb. 22-08-1920) Dam

Wenceslaus Mathot (geb. 6-07-1923 overleden 22-01-2009)

Alle kinderen zijn geboren in Boskoop Zuid-Holland.

Mijn Opa had in Boskoop een boekhandel en tevens was hij vertegenwoordiger van kantoorbenodigdheden en schoolartikelen. Hij ging hiermee langs de scholen om zijn waar te verkopen. Helaas was het geen vetpot  Hieronder zie de boekhandel in Boskoop begin  1990.

Op de foto rechts: Johannes Mathot en Helena van Lint met hun kinderen v.l.n.r. Corrie, Leo, Dammy en Wenny omstreeks 1928

Hierboven een origineel potlood van Bruynzeel die Johannes Mathot verkocht als hij als vertegenwoordiger langs scholen en bedrijven ging. Zijn eigen naam stond gedrukt op dit potlood.

Johannes Jozephus Mathot (geb. 3-01-1890) was getrouwd met Helena van Lint (geb. 11-05-1892) De vader en moeder van mijn vader (mijn opa en oma dus). Het gezin bestond verder uit:

De voorkant van de boekhandel.Hier zijn ook al de kinderen geboren, Corrie, Leo, Dam en Wen. Ze hebben hier enige jaren gewoond. De zaken gingen niet zo goed met de boekhandel. Ze zijn toen verhuist naar Amsterdam.

Foto boven, De achterkant van het huis.  Rechts een foto van mijn vader Wen op de    bagagedrager van de fiets met zijn blote knieen en pet, daarnaast staat zijn oudste broer Leo. Op het hek zit broer Dammy en de man met de hoed op is mijn Opa. De anderen 2 jongens op de foto ken ik niet. De Foto schat ik, is van omstreeks  1930.

V.l.n.r. Ida van Maris, Cor en Corry van Riet, Helena van Lint Johannes Mathot, Ali en Leo Mathot en Dam Mathot omstreeks 1954

Mijn moeder Ida met opa Mathot in heemskerk omstreeks 1960.

Rechts, Johannes Mathot en Helena van Lint 50 jaar getrouwd. Links de hele  Familie Mathot van Lint bij elkaar voor dit gouden huwelijksfeest op 28 oktober 1964.


Hiernaast een foto-boekje van Boskoop dat door de boekhandel van Mathot (mijn Opa) is uitgegeven in Boskoop

Een foto uit de jaren '90 met van links naar rechts Leo, Dam, Corrie en Wen.


<< Naar boven

 

Oma Mathot (rechts) en Oma van Maris bij ons thuis in de Vivaldistraat in Heemskerk
De broer van mijn vader, Leo Mathot was eignaar van Het Wapen van Heemskerk in Alkmaar.
Tante Gerda Mathot van Steijnen 2 oktober 1928 -28 november 2018