www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

1 juni 2010 Nog maar 24 dagen en dan wordt ik 50 jaar. Ben druk bezig met de voorbereidingen van mijn feestje. Komt nog heel wat bij kijken. Maar wordt vast leuk.


31 mei 2010 Vandaag een uitnodiging gehad voor de opening van de hondentrimsalon "De Knip" van mijn zus Inge. Na maanden van hard werken is het dan eindelijk zover. Op 11 juni a.s. wordt de trimsalon feestelijk geopend. Succes met wassen, knippen en watergolven van de honden.


29 mei 2010 Het Songfestival is weer geweest. Ik vond het dit jaar wel weer leuk. Het waren tenminste over het algemeen weer echte liedjes. Alleen snap ik niet dat Duitsland gewonnen heeft. Wat een .... nummer. Maar goed, ondanks dat gaat weer een beetje de goede kant op met de kwaliteit van de muziek tijdens het festival. Nederland weer niet in de finale, ach het was te verwachten. Het nummer bleef wel in je hoofd zitten. Maar internationaal gezien was het een beetje oudbollig. Volgend jaar dan maar weer.


Ons Huisje t"Haantje" in Schoonoord in Drenthe

14 t/m 21 mei 2010 Afgelopen week zijn we met Peter zijn vader Berend (Ben) en moeder Dora (Door) Lasker naar Schoonoord in Drenthe geweest. We hadden daar bungalow t' Haantje gehuurd op het park Wico. Peter zijn vader is geboren in Drenthe en zo kon hij weer een keer zijn zus en schoonzus bezoeken samen met ons.


Peter met zijn vader en moeder.

Daarnaast zijn we zijn o.a. ook nog in Havelte, Meppel, kamp Westerbork, Emmen en het vestingstadje Bourtange geweest. Het was een gezellige week. In Emmen hebben we ook nog wat kleren gekocht voor Peter zijn vader. Zelf heb ik nog een mooi vest gekocht. Ongeveer 45 jaar geleden ben ik samen met mijn eigen vader en moeder en de rest van de familie ook op dit bungalowpark geweest. We zaten toen in de bungalow "Trijntje". Deze bungalow is er helaas niet meer. De naam van deze bungalow Trijntje (treintje) vergeet ik echter nooit. Hoe zou dat nou komen? De recreatieplas de Kibbelkoele is er nog wel. Dit is vlakbij het park Wico. Het was nog wat te koud om daar te kunnen zwemmen.


Op 14 mei was ook nog mijn nichtje Denise jarig, de dochter van mijn broer Fred. Helaas kon ik door bovenstaande reden niet op haar verjaardag zijn. Volgende keer beter. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.


13 mei 2010 Hemelvaartsdag is altijd nationale stoomtreinendag. Vandaag ging Stoomloc 01 1075 van de Stoomstichting Nederland (SSN) van Rotterdam naar Hoorn voor een bezoek aan de Stoomtram Hoorn Medemblik. Ik onderschepte hem nog net bij de doorkomst in Beverwijk. Hij was namelijk een half uur te vroeg.  Wie zei ook weer "treinen hebben altijd vertraging"?!


9 mei 2010 Ben vandaag weer bezig geweest met het inscannen van mijn dia's. In 1983 ben ik in millitaire dienst geweest. Leuk om nu weer de oude foto's te zien uit die tijd. Hiernaast een foto uit september 1983. Toen was ik op oefening in Duitsland. Misschien maak ik wel een aparte pagina over mijn diensttijd. Je kan nu al een aantal legerfoto's van mij zien op de "Wie ben ik" pagina. Het is toch erg leuk om met je eigen geschiedenis bezig te zijn. Er komen steeds meer herinneringen terug.


7 mei 2010 De jongste dochter van Ron en Irene (mijn oudste broer en schoonzus) Linda is vandaag 18 jaar geworden. Zij is de jongste van onze familie. Waar blijft de tijd. Ze heeft al meteen haar eerste autorijles gehad. Weer een "gevaar" op de weg erbij?


4 en 5 mei 2010 Op 4 mei ben ik, zoals bijna elk jaar naar de dodenherdenking op de erebergraafplaats in Overveen geweest, samen met andere familieleden. Op deze begraafplaats ligt een oom van mij begraven, Cor Hartog. Hij is op 7 maart 1945 door de Duitsers gefusilleerd op de Dreef in Haarlem. Hij was toen net 25 jaar oud. Zijn vrouw (mijn tante Lenie) bleef met twee kleine kinderen (Corrie en Toos) achter. Na de oorlog is hij herbegraven in de duinen bij Overveen op de ere-begraafplaats. Op deze erebegraaf-plaats ligt o.a. ook verzetstrijdster Hannie Schaft begraven. Om 20:00 uur precies werd 2 minuten stilte in acht genomen om al de gevallenen te herdenken. Er is sinds 4 mei 2010 op internet een site geopend "Erelijst voor gevallenen" waar alle Nederlandse gevallenen van 2e Wereldoorlog met naam genoemd worden. De naam Cor Hartog is hier ook terug te vinden. Op 5 mei 2010 herdenken we dat 65 jaar geleden ons land is bevrijd van de Duitse bezetting.

22 april 2010 Vandaag met de personeelsvereniging naar de bioscoop geweest. Eerst hebben we lekker gegeten en daarna de film "De gelukkige huisvrouw" gezien. Het indrukwekkende verhaal over een vrouw die na haar bevalling van haar eerste kindje heel erg depressief wordt. We volgen haar en haar man tijdens het eerste jaar na de geboorte van hun kind. Een prachtige rol van Claris van Houten en Waldemar Torenstra.


17 april 2010 Vandaag weer een dagje door Nederland wezen treinen met een dagkaart van het Kruidvat. Het was prachtig mooi weer. Eerst naar Lage Zwaluwe gereden. Daarna via Roosendaal, Tilburg en Nijmegen weer naar huis. Onderweg natuurlijk foto's van treinen gemaakt. In Nijmegen stond de "trein voor de vrijheid". Treinstel plan T nr. 520 is voor deze gelegenheid omgebouwd tot tentoonstellingstrein om de viering van 4 en 5 mei wat meer onder de aandacht te brengen. Van buiten heeft het normaal gele treinstel de kleuren van de Nederlandse vlag gekregen. Zie de foto rechts. Via de bovenstaande link kan je ook naar de website met o.a. de info over deze trein. Het treinstel rijdt tot 5 mei nog door het hele land Daarna staat hij tot 20 mei nog in het spoorwegmuseum, voordat het vrijwel zeker gesloopt gaat worden.


Eline is vandaag jarig.

16 april 2010 Vandaag is de dochter van Peter, Eline 16 jaar geworden. Ze viert haar verjaardag vandaag in Zevenbergen. Volgende week zaterdag 24 april 2010 viert ze het bij ons. Peter heeft voor haar een mooie bos van 15 witte rozen en een rode roos gekocht en een bioscoopbon. Het echte cadeau komt volgende week pas. Hieperde pieperde piep hoera, in de gloria. Eline, van harte gefeliciteerd van ons en een dikke kus van ons Peter en Rene. Je vriend Tim natuurlijk ook gefeliciteerd. Maak er een mooie dag van.


14 april 2010 Vandaag het bericht gekregen dat tante Lenie (89 jaar) in het ziekenhuis is opgenomen. Ze heeft een lichte beroerte gehad. Ik ga snel even naar haar toe. Ze is de zus van mijn moeder.


11 april 2010 Vandaag is er weer een nieuwe pagina aan mijn webstie toegevoegd "Kristina The Musical". Deze oorspronkelijk Zweedstalige musical is geschreven door Björn en Benny van ABBA. Hij is nu ook vertaald in het Engels.


10 april 2010 Vandaag met Peter naar de ABBA fanclubdag in Roosendaal geweest. Het was weer leuk om weer samen te zijn met alle echte ABBA fans. Er was een ruilbeurs met allerlei ABBA items die ook te koop waren. Ik heb daar een aantal nieuwe boeken gekocht en CD's. Later op de dag zijn we nog naar Bergen op Zoom gereden. Ik heb daar in 1983 in millitaire dienst een rijopleiding gevolgd op een 4 tonner. Helaas was er van de kazerne niets meer terug te vinden. Nog wel lekker geluncht in de Teerkamer in het centrum.


6 en 7 april 2010 Ik was twee dagen op cursus voor mijn werk in Spaarnwoude Resort. Tijdens mijn verblijf op deze locatie ondekte ik in de buurt een mooi klein gebouwtje. Bij nader inzien bleek dit het oude dieselgemaal Spaarnwoude (1914-1980) te zijn met een dienstwoning. Het is de afgelopen jaren compleet gerestaureerd.


5 april 2010 De afgelopen Paasdagen veel gegeten. Op zaterdagavond zijn Peter en ik voor eerst samen met zijn zoon Tim (13) uit eten geweest bij een echt restaurant. Daarvoor was het meestal alleen maar McDonald's. Eerste Paasdag waren Peter zijn ouders bij ons en op 2e Paasdag hebben we gebrunched bij Peter zijn broer. Het was alles bij elkaar dus weer een compleet eetfeest. Moet nodig weer aan de lijn.....

28 maart 2010 Vandaag voor het eerst dia's  gescand met mijn nieuwe fotoscanner. Ik heb namelijk meer dan 2200 dia's, voornamelijk van treinen. De scanner werkt perfect. De eerste dia's die ik gemaakt heb zijn uit 1978. Hiernaast een van de eerste foto's die ik toen gemaakt heb van NS loc 1007 in Susteren Limburg. Ik had toen net mijn eerste "echte" fotocamera gekocht, een Olympus Penn. Deze volautomatische camera maakte dia's op het formaat half kleinbeeld (de helft van een normale dia) Je kon zo 2 keer zoveel foto's maken als met een gewoon toestel. De kwaliteit van de foto ging natuurlijk wel iets achteruit. Binnenkort op deze site nog veel meer beelden van mijn dia's


26 maart 2010 Lang zal je leven in de gloria! Vandaag is Gertjan Lasker 50 jaar geworden. Gertjan is de oudste broer van mijn Peter. Hij viert zijn verjaardag thuis. Zijn vrouw José en dochters Daniëlle en Ilonca hebben een surpriseparty bij hun thuis georganiseerd. Alle vrienden en bekenden van hem waren uitgenodigd. Gertjan ook namens mij van harte gefeliciteerd. Morgen vertrekt Gertjan met vrouw en kinderen voor een lang weekend naar Londen. 


22 maart 2010 Vandaag weer een nieuwe pagina toegevoegd aan mijn website "NZH De Blauwe Tram" Bij dit bedrijf heeft mijn opa meer dan 40 jaar gewerkt. Eerst als conducteur op de tram en later als chauffeur op de bus. Ik laat op deze pagina wat spullen van hem zien die ik in mijn bezit heb. Maar ook wat andere zaken over de NZH zullen binnenkort aan bod komen.

 


15 maart 2010 Op vrijdag 12 maart zijn Peter en ik naar de Filmschuur in Haarlem geweest voor de film "A single man" met Colin Firth in de hoofdrol.

Werkelijk een prachtige film over het leven van een man die zijn vriend verloren heeft bij een auto-ongeluk. Eigenlijk ziet hij het niet meer zitten en bereid zich voor om zelf een einde aan zijn leven te maken. Deze film laat zien dat er altijd nog hoop is en dat je alle mogelijkheden in het leven moet open laten. Leef... Elke dag kan de laatste zijn. Na deze film zijn we nog even uit eten geweest bij de Roemer.


6 maart 2010 Woensdag 3 maart waren er gemeenteraadsverkiezingen. Ik was deze dag voorzitter van een stembureau. Het was een lange dag. S'morgens om 07:00 uur aanwezig zijn en ik was pas om 01:15 uur weer thuis.


Peter was de hele week voor zijn werk naar Vroomshoop. Hij moest daar met een aantal collega's een tuin aanleggen bij een woning. Dus had de hele week het rijk alleen. Was wel weer blij dat hij gisterenavond weer thuis was.


Voor mijn 50ste verjaardag in juni heb ik alvast een zaaltje gehuurd. Het ziet er leuk uit, maar moet natuurlijk wel helemaal versierd worden als het zover is. Heb een hoop ideeën, maar verklap het nog niet. Moet ook een verrassing zijn voor de mensen die ik uitnodig.

21 februari 2010 Vandaag voor het eerst mij scanner geprobeerd. Hiernaast zien jullie het fraaie resultaat van de trouwfoto van mijn vader en moeder uit 1953. Er staan ook wat babyfoto's van mij op de pagina "Wie ben ik". Binnenkort volgen er natuurlijk nog veel meer foto's op deze site. 


16 februari 2010 Ik ben wat aanpassingen aan het maken aan de layout van mijn website. Langzamerhand wordt er wat aan de kleuren gewijzigd De pagina's worden ook iets anders ingedeeld. Volgens mij wordt het dan ook wat overzichtelijker. Ik ben begonnen aan de Homepage, ABBA en Volvo pagina. De anderen zullen ook snel worden aangepast. Thuis een nieuw computerbureau gemaakt. Alles is wat overzichtelijk ingedeeld en er is meer ruimte. Binnenkort kan ik dan eindelijk beginnen om foto's te scannen e.d. voor de website. De hele bovenverdieping is nu geschilderd en ziet er mooier uit dan ooit. Nu moeten alleen de beide trappen nog bekleed worden met nieuwe vloerbedekking. Peter is nog steeds vaak thuis aan het klussen vanwege het winterweer. Wel lekker, maar hij wil ook wel weer gewoon aan het werk. 


8 februari 2010 Afgelopen weekend was Peter met zijn werk naar Valkenburg, dus had het rijk alleen. Vrijdag 5 februari was er een bijeenkomst bij ons thuis van de kring Haarlem. We hebben met 8 kringleden de film "Un amour a Taitre"(****) gekeken en daarna de film besproken. Het was een indrukwekkende film over een homoseksuele jongen in de 2e wereldoorlog. Hij werd opgepakt en gemarteld en er werden (omdat hij homo was) in zijn hersenen medische expirimenten uitgeprobeerd waaraan hij aan het einde van de film bezweek. Niet echt een gezellige film dus. Een aantal van ons reageerde heel emotioneel. Gelukkig leven wij in een andere tijd...... en in Nederland. De rest van het weekend gewerkt aan de computertafel. Gezaagd geschilderd en het bovenblad gelakt. Verder af en toe een leuke romantische film gekeken op filmnet en dvd. Peter heeft het ook leuk gehad. Ze hebben o.a. 12 Km in een grot gefietst en geabseild in een diepe put.

Onze vriendengroep
Peter en Rene voor de "skilift"

30 januari 2010 Vandaag vierde onze vriend Johan Eising zij 50ste verjaardag (op 26 januari geworden) in de Wilsons in Haarlem. Onze vriendengroep had een film gemaakt over een reis door het lichaam van Johan in de afgelopen 50 jaar. Wij en onze vrienden waren verkleed als roze kabouters die op onderzoek gingen. De koningin was ook uitgenodigd en hield het welkomswoord voorafgaand aan de film. Het was een hilarisch geheel geworden en Johan kon het wel waarderen. Zeker toen hij als cadeau een Bijbel en een etentje met de hele groep kreeg aangeboden. Nogmaals van harte gefeliciteerd Johan.


23 januari 2010 Peter en ik hadden van mijn werk een personeelsuitje. Vanaf 16:00 tot 24:00 uur waren we bij Snowplanet in Velsen-Zuid te gast. Er konden allerlei activiteiten gedaan worden. Je kon skieën en spelletjes doen en het eten en drinken was allemaal inbegrepen. Als voorzitter van de personeels-vereniging hadden de organisatoren voor mij nog een leuk hoofddeksel uitgezocht. Ik moest dit hoofddeksel de hele avond dragen (dus niet!). Na alle officiële handelingen als voorzitter toch maar mezelf even omgekleed. Daarna nog lekker samen met Peter uit ons dak gegaan tijdens de disco. De avond werd afgesloten met op mijn verzoek (natuurlijk) "Dancing Queen" van ABBA. Het was een gezellig feest. Organisatie bedankt!


22 januari 2010 Vandaag is het alweer een jaar geleden dat onze vader Wen op 85 jarige leeftijd overleden is. Hij was s'nachts onwel geworden en belde mij om 00:15 uur op. Ik ben meteen naar hem toegegaan en trof hem liggend op de bank aan. Ik wist dat hij een anurisma had en vermoedde dat die aandoening de oorzaak was. Direct de ziekenauto gebeld die hem naar het ziekenhuis heeft gebracht. Hij had al van te voren besloten om niet geholpen te willen worden, als de anurisma zou scheuren. Hij is om 10:00 uur in het ziekenhuis rustig ingeslapen. Hoewel ik er vrede mee heb dat hij gestorven is, staan de gebeurtenissen van deze nacht nog steeds in mijn geheugen gegrift. Vandaag ook nog even bij mw. Bruijn geweest. De oude buurvrouw van mijn vader in de Vivaldistraat. Zij was na het overlijden van mijn moeder toch een van de weinige personen die regelmatig contact had met mijn vader. Ze gingen ook regelmatig samen eten bij het bejaardenhuis. Ze was blij om mij te zien. Lekker even bijgekletst. Ze woont al net zo lang als mijn vader en moeder (vanaf 1958) in de Vivaldistraat.   


13 januari 2010 Het is nog steeds echt winter. Het vriest nog elke dag. Peter is, omdat het zo koud is, niet aan het werk (als hovenier). Om van de "nood" een deugt te maken is hij bezig de bovenverdieping van ons huis op te knappen. Schilderen en witten, maar nu is er ook laminaat gelegd. Peter heeft dat samen gedaan met Paul van Zijp een vriend van ons. De bovenverdieping ziet er weer perfect uit. Bedankt jongens!


4 januari 2010 Het nieuwe jaar 2010 is begonnen. Alle drukte rond de feestdagen is weer voorbij. Beide Kerstdagen thuis geweest. Eerste Kerstdag zouden Peter zijn vader en moeder komen. Helaas was zijn moeder ziek geworden en belde af. Deze eerste Kerstdag begon wel als een sprookje . Een prachtige witte deken van sneeuw had alles bedekt. Een echte witte Kerst dat hadden we toch jaren niet meegemaakt. Helaas dooide het in de loop van de dag grootendeels weer weg. Wel lekker gegeten d.m.v. een wijnfondue. Tweede Kerstdag kwamen 3 vrienden Paul, jan en Ton bij ons gourmetten. Erg gezellig. S'avonds nog met zijn allen de film "Up" gekeken. Met Oud en Nieuw bij Ron (mijn broer) en Irene geweest, samen met Peter en zijn zoon Tim. Tim is de hele week tussen Kerst en Nieuwjaar bij ons geweest. Hij had veel vuurwerk. Ik heb hem (terwijl ik toch niks met vuurwerk heb) geholpen met het afsteken van de grote hoeveelheid knallers en fluiters. Nu komt de regelmaat weer. Eindelijk weer normaal eten en weer gewoon aan het werk.


<< naar boven

Nieuwsarchief 2010


31 december 2010/1 januari 2011 Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar. Peter en ik waren in Haarlem bij vrienden. We hebben lekker gezellig samen gegeten en daarna nog een spel gedaan. Toen was het snel twaalf uur. Na de beste wensen, de champagne en wat vuurwerk te hebben afgestoken was het nieuwe jaar weer aangebroken. Wat zal 2011 allemaal weer brengen.


Leuke foto van 4 zussen Van Maris, hun moeder en schoonzus.

25 en 26 december 2010 De Kerstdagen. Eerste Kerstdag waren we thuis samen met Tim de zoon van Peter. We hebben lekker gegourmet en films gekeken. Tweede Kerstdag was bijna de hele familie van Peter vanaf 15:00 uur bij Peter zijn broer Henk en schoonzus Patricia. Hun dochtertje Julia werd alweer 2 jaar oud.  Deze leuke foto vond ik tussen de oude foto's van mijn vader en moeder. Vlnr.mijn tantes Jo Alders, Mien, Lenie, Oma van Maris, Jo en mijn moeder Ida zingen bij het Kerststalletje bij Lenie Suidgeest thuis (ik denk 1980 of 1981)


De Kerststal van mijn vader en moeder bij mij thuis op de kast. Met een beetje foto bewerking krijg je toch een heel sfeervol Kerstplaatje. 7 december 2010.

24 december 2010 Vandaag is het is het de dag voor het Kerstfeest. Ik wens iedereen een gezellig Kerstfeest. Het is buiten nog steeds wit. Dus net als vorig jaar weer een witte Kerst. Geniet er van.


22 december 2010 Vandaag mijn laatste werkdag voor de Kerst. Vanavond zijn Inge en ik naar Tante Lenie en naar Tante Gerda in Haarlem geweest. Nog even in het oude jaar en voor Kerstdagen. Inge had bij ons thuis afgelopen zaterdag 2 Kerststukjes voor hun gemaakt. Het was fijn om beide tantes even te zien.


Een prachtig plaatje van Peter zijn vader en moeder in Haarlem 20 december 2010
Een prachtig mooie Kerstkrans, gemaakt door Rob tijdens het Kersstukjes maken bij ons thuis. 18 december 2010

18 december 2010 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Zo'n grote hoeveelheid sneeuw heb ik al lang niet meer gezien. Vandaag kon iedereen van de familie en vrienden die dat leuk vonden, bij ons thuis Kerststukjes maken. Helaas door de sneeuw kwamen er een hoop mensen niet. Logisch omdat de wegen niet zo goed berijdbaar waren. Gelukkig voor Peter kwamen er toch nog 11 personen langs, anders had hij al het voorwerk voor niets gedaan. Zo werd het toch nog gezellig met Glühwein, warme chocomel en krentenbrood. En..... natuurlijk heel veel mooie Kerststukjes.


Thuis staat het kerstdorp ook weer. Een leuk winters plaatje van Dickensville

17 december 2010 Vandaag kon Peter niet aan het werk bij zijn baas vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die er gevallen is. Ik was lekker bezig met met mijn Kerstdorp. Leuk om het weer een keer op te bouwen, het was alweer een paar jaar geleden. Het huis is verder ook weer aangekleed met allerlei kerstatributen. Ook nog even wat mooie plaatjes geschoten van de omgeving met al die sneeuw. En dan moet de officiële winter nog beginnen. Peter was bezig met de voorbereidingen voor het Kerststukjes maken, dat staat morgen op het programma.


13 december 2010 Vandaag was Sinterklaas ..... Oh nee Ben was jarig. Hij is 78 jaar geworden. Ben is de vader van Peter. Pa van harte gefeliciteerd van ons allemaal


Drie generaties Lasker vlnr. Peter, Ben, Tim als Sinterklaas en zwarte Piet

12 december 2010 Vandaag werd de verjaardag van Coen en Miriam die op 4 december niet door kon gaan alsnog geviert. We hadden namelijk wat ingestudeerd en dan kan toch zomaar niet voorbij gaan. Coen en Miriam waren allebei in Haarlem en daar werden ze verrast door.... Jawel Sinterklaas. Hij was speciaal voor hun nog even teruggekomen uit Spanje. Hij had ook nog twee Pieten bij zich. Zo kregen Coen en Miriam toch nog hun cadeautjes. Nogmaals van harte gefeliciteerd.


11 december 2010 Vandaag vierden we Tim zijn verjaardag. Er is een heleboel familie geweest. Druk en gezellig, maar ook erg vermoeiend. 


Tim is vandaag jarig

9 december 2010 Vandaag is Tim jarig, zoon van Peter. Tim is 14 jaar oud geworden. Het wordt al een hele grote knul met veel praatjes, maar aan de andere kant ook nog wel wat verlegen. Tim viert morgen zijn verjaardag bij zijn moeder en zaterdag komt hij het nog eens dunnetjes overdoen bij ons. Tim van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dikke kus van Pappa en René.


Aquarel gemaakt door mijn vader Wen.

7 december 2010 Sinterklaas is weer naar Spanje teruggekeerd en dan is het natuurlijk weer tijd om de Kerstboom in huis te halen. Gisteren had Peter hem al meegenomen, maar vandaag staat hij dan binnen. Hij is natuurlijk weer veel te groot, maar het is een mooie boom. De lichtjes zitter er nu in en de rest van de versiering komt in de loop van de week wel in de boom te hangen. Gisteravond had ik al wel de Kerststal en de beeldjes neer gezet. Dit is de kerststal van mijn vader en moeder die ik na hun overlijden gekregen heb. Het stalletjes is door mijn vader zelf gemaakt. De beeldjes stammen uit het begin van de jaren vijftig. De foto van de Kerstman is een aquarel geschilderd door mijn vader Wen Mathot.


Taart Coen en Miriam

4 december 2010 Vandaag zijn Coen en Miriam Vissers (neef en nicht van Peter)allebei 18 jaar geworden. We zouden met de hele familie Lasker naar Amersfoort gaan, maar het weer was zo slecht (veel sneeuw) dat het niet verantwoord was om daar heen te gaan. Toch wel jammer want we hadden wel een en ander voorbereid om ze te verrassen. Hun feestje viel daardoor wel een beetje in het water (lees sneeuw). Toch van harte gefeliciteerd en een dikke kus van ons Peter, Rene, Eline en 2 x Tim. We doen het gewoon een keer over.


De Fyra staat te wachten in Eindhoven op de volgende proefrit 4 december 2011
Deze dubbeldekker haalde ondanks zijn besneeuwde voorkant nog wel zijn eindbestemming Den Haag Centraal. Dordrecht 4 december 2010.

Zelf ben ik deze dag nog met de trein weggeweest. Ik ben via Dordrecht en Tilburg in Eindhoven beland. Daar stond de nieuwe hogesnelheidstrein van NS Hispeed de Fyra. Vanuit Eindhoven zou ik eigenlijk via Venlo naar Amersfoort reizen voor Coen en Miriams verjaardag, maar ben richting Beverwijk gegaan, met veel oponthoud door het slechte weer. De treinen naar Utrecht en Amsterdam reden helemaal niet meer. Gelukkig mijn trein naar Beverwijk nog wel. Amersfoort had ik via het spoor waarschijnlijk ook niet gehaald. Zware sneeuwval zorgde weer voor veel vertragingen en uitval van treinen van en naar Utrecht en Amsterdam.


2 december 2010 Vannacht heeft het 6 graden gevroren en het heeft gesneeuwd. Zeer bijzonder dat het begin december zo koud is. Doet me weer een beetje denken aan de winters uit de jaren '60 dat er op het grasveld bij het huis van mijn vader en moeder in de Vivaldistraat door de buurtbewoners zelf een ijsbaan werd gemaakt. De baan werd met behulp van tuinslangen en later ook de brandweer van Heemskerk met water gevuld. Zulke strenge winters heben we helaa niet meer in Nederland.  Door de opwarming van de aarde zal het steeds minder voorkomen.

26 t/m 29 november 2010

De afgelopen dagen zijn we met onze vriendengroep een lang weekend naar een prachtige locatie in Westbroek (Wake up call) bij Utrecht geweest. Het was wel erg koud voor de tijd van het jaar.


Lekker Zweeds toetje tijden ons Roze weekend.

Tijdens het weekend waren er 3 kookploegen (van 3 personen) die elke keer een avond voor het eten zorgden. De eerste avond hebben we Zweeds gegeten (ik zat natuurlijk in deze ploeg) de tweede avond Afgaans en de derde avond Peruaans. Echt lekker hoor. De kookploegen hadden er veel werk van gemaakt. Zaterdag hebben een aantal van ons gewandeld bij Austerlitz (o.a. bij de piramide) en omgeving. De anderen zijn naar kasteel De Haar geweest waar ook een Chrismasfair was. Zondag zijn we naar Utrecht geweest. We hebben de Domtoren beklommen en zijn daarna naar de film "Lang en gelukkig" geweest. Leuke film trouwens. Maandag zijn we nog naar Naarden Vesting gereden. Daar hebben we "Het Arsenaal", de showroom van Jan des Bouvrie bezocht. Daarna weer op huis aan gegaan. Alles bij elkaar een zeer geslaagd weekend. Het was weer erg gezellig jongens. Tot volgend jaar maar weer. Ik mis jullie nu al. Op weg naar huis begon het al te sneeuwen en nu is het al helemaal wit en dat eind november.


Het koor van Peter in de dorpskerk van Heemskerk

20 november 2010 Vandaag zou ik eigenlijk weer een dagje met de trein door Nederland heen gaan rijden om foto's te maken. Door de vele werkzaamheden aan het spoor viel het al niet mee om een leuk dagje te plannen. Gisteravond was er een brand in een schakelstation van de spoorwegen in Utrecht. Door deze brand is er vandaag totaal geen treinverkeer mogelijk via Utrecht. Alles bij elkaar genomen heb ik besloten om mijn treinreis maar 2 weekjes uit te stellen. Vanavond moest Peter optreden met zijn koor "Close To You" in de dorpskerk van Heemskerk. Er waren verschillende familieleden en vrienden gekomen om o.a. Peter te horen zingen. Het was een mooi concert. 


Ada de Wolf Klein krijgt de orde van Oranje Nassau uitgereikt door de burgemeester van Beverwijk

14 november 2010 Vandaag heeft Ada de Wolf-Klein, moeder van Rieneke Mathot-de Wolf (overleden in 2003), schoonmoeder van mijn broer Fred en oma van Michelle en Denise een koninklijke onderscheiding gekregen. Zij is 40 jaar dirigent van het Doopsgezinde koor Beverwijk geweest en stopt daar nu mee. Zij kreeg het lintje uitgereikt door de burgemeester van Beverwijk Han van Leeuwen. Ze mag zich nu Lid van de Orde van Oranje-Nassau noemen. Mw. de Wolf van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.


Haar naam was Sarah

13 november 2010 Vanavond zijn Peter, Tim en ik naar de de film "haar naam was Sarah" geweest. Het was een indrukwekkende film over een joods meisje dat in Frankrijk tijdens de 2e wereldoorlog samen met haar vader en moeder wordt opgepakt door de Franse politie en wordt opgesloten. 65 jaar later gaat een journaliste op zoek naar haar, want ze blijkt niet te zijn omgekomen in een vernietigingskamp in Duitsland net als haar vader en moeder. De film is een echte aanrader van mijn kant. 


Ron en Peter bij het familie samenzijn t.g.v.

12 november 2010 Het stormde vandaag in Nederland. Eigenlijk is dat niet zo vreemd op deze datum. Ik kan mij herinneren dat het op de verjaardag van mijn moeder heel vaak stormde. Op haar verjaardag kwamen dan vaak ome Piet en tante Jo uit Arnhem langs. Zij bleven dan bijna altijd slapen bij ons op zolder. Meestal als zij dus bij ons sliepen stormde het vaak hevig. Het was ook geen pretje om dan op zolder te slapen. Het waaide daar namelijk ook. Ja vandaag zou mijn/onze moeder 81 jaar geworden zijn. 3 jaar geleden werd zij op deze dag, haar verjaardag gecremeerd. Vanavond zijn Peter en Ik met mijn broers en zus, schoonzussen, zwager en bijna alle (klein)kinderen zoals gebruikelijk de laatste jaren, uit eten geweest. Dit keer in de Zilte Zoen in Bergen aan Zee. Mam en natuurlijk ook pap hebben vast trots van hun wolkje boven naar ons gekeken. Het was weer gezellig om iedereen te zien. Tot de volgende keer maar weer


Mijn moeder Ida toen ze een jaar of 8 was (1937

10 november 2010 Vanmorgen zijn we met de afdeling van het werk aan het werk geweest in de openbare ruimte. Buiten dus. Met het team van de groenvoorziening hebben we een hele wijk schoongemaakt. Ik heb de hele ochtend bladeren bij elkaar geveegd, plantsoenen geschoffeld en takken van bomen gezaagd. Dit was in het kader van "De basis op orde" een soort teambuilding. Lekker hoor om buiten te zijn i.p.v. van dat duffe kantoor. Het weer werkte gelukkig ook mee. Ik heb wel spierpijn van het harken.


7 november 2010 Het is vandaag alweer 3 jaar geleden dat mijn/onze moeder Ida is overleden op 77 jarige leeftijd. Wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar zou ze op 12 november 81 jaar geworden zijn. Ik mis haar nog elke dag en zeker die laatste maanden/dagen met haar samen, zitten nog diep in mijn geheugen gegrift. Regelmatig ben ik achter mijn PC bezig om alle oude foto's van mijn vader en moeder te scannen. Eigenlijk ben ik nu meer betrokken bij hun leven dan dat ze nog in leven waren. Dat geeft toch wel een raar gevoel. In het laatste jaar van mijn moeders leven heb ik wel regelmatig met haar gesproken over haar leven, de moeilijke momenten en de liefde, maar ook over de dood. Als ik nu kijk naar al die mooie foto's van  mijn  moeder en mijn vader en de herinnering aan hun, ben ik trots dat ze mijn vader en moeder waren. Dat besef ik nu meer dan ooit.

Leuke foto van Tim, Peter en ik, gemaakt bij de ingang van "The Amsterdam Dungeon" in Amsterdam 30 oktober 2010.

30 oktober 2010 Vandaag zijn Peter, Tim en ik naar Amsterdam geweest. We zijn naar "The Amsterdam Dungeon" geweest. Het is net een groot spookhuis met acteurs. Zei spelen met allerlei atributen de geschiedenis van Amsterdam. Erg leuk om een keer mee te maken. Daarna zijn we nog even de stad in geweest. Heb nog wat ABBA cds en kalenders bij Fame musicstore gekocht (ik kan het toch ook niet laten). Ik ben ook blij dat mijn broer en zus eindelijk samen een en ander hebben uitgepraat. Ik ben trots en hou van jullie allebei. Dikke kus van mij.


26 oktober 2010 Vanmiddag was mijn collega David de Jong voor het laatst werkzaam bij de gemeente. Ik vind het jammer dat hij weggaat, want heb altijd leuk met hem samengewerkt onder andere bij de personeelsvereniging, maar ook bij de afdeling. David gaat naar Zuid-Korea waar zijn vriendin al enige tijd studeert. Ik wens hem en zijn vriendin veel succes in de toekomst. Tot ziens!


22 oktober 2010 Vanavond zijn we uit eten geweest in Haarlem bij de Roemer. Johan was ook mee. Lekker gegeten en lekker bij gekletst met Johan. Het was een gezellige avond.


17 oktober 2010 Vanmiddag zijn we naar Peter zijn ouders geweest samen met Tim. Moe had gevraag of we kwamen eten. Peter zou daarna meteen Tim gaan wegbrengen naar Prinsenbeek. Ik ga dan altijd terug met de trein. Ik zet dan meestal van te voren mijn fiets bij het station. Dit is toch niet zo handig. Vandaar dat ik enige tijd geleden een vouwfiets heb gekocht. Deze kan dan achter in de auto en kan ik terug fietsen eerst naar het station Haarlem, dan met de trein en dan weer met de fiets naar huis. Erg handig dus.


Het homokoor Onder Anderen.

16 oktober 2010 Vanavond ben ik naar de Nozem en de Non in Heemskerk geweest. Er was daar een interessante bijeenkomst over homoseksualiteit en religie. Er waren een aantal sprekers en er traden twee koren op. Onder de sprekers waren Henk Krol en Ahmed Marcouch, maar ook een aantal andere sprekers. waaronder een dominee, een imam, een theoloog en een pastoor. Het was een leuke avond met veel informatie en gezelligheid. Het homo koor "Onder Anderen" vond ik heel mooi acapella zingen. Dit jaar was het voor de 3e keer dat deze manifestatie werd georganiseerd. Een heel leuk initiatief. Hopelijk volgend jaar weer.


De brandenburger Tor gezien vanuit het oosten van Berlijn

15 oktober 2010 Heb vandaag wat foto's op de pagina Berlijn,de muur en de DDR geplaatst. Deze foto's zijn van mijn bezoek aan Berlijn in 1989 toen de muur nog aanwezig was. Toch wel indrukwekkend als je de foto's nu ziet. Je kan je vandaag de dag amper nog voorstellen dat de muur in Berlijn er heeft gestaan.  Berlijn juli 1989 een paar maanden voor de muur valt. Ik was hier samen met mijn toenmalige vriendin op vakantie. Dit is de Brandenburger Tor gezien vanuit Oost-Berlijn. Door de pilaren van de Brandenburger Tor zie je de (witte) muur. Nu meer dan 25 jaar later is de omgeving totaal veranderd. Kijk voor meer Foto's uit deze tijd op mijn DDR Oost-Duitsland pagina


14 oktober 2010 Vanavond zijn Peter en ik naar een schilderworkshop geweest dat was georganiseerd door de Personeelsvereniging. De bedoeling was om in de stijl van Corneille te schilderen. Veel felle kleuren. Aan de hand van voorbeelden mochten we lekker schilderen. Ik zelf had wat moeite met die stijl, dus maar op eigen gevoel gaan schilderen. Binnenkort zien jullie hier het resultaat, waar ik best trots op ben. Het schilderij moet eerst drogen en gevernist worden. Peter heeft ook een mooi schilderij gemaakt, dat is wel meer in de stijl van Corneille.


11 oktober 2010 Vandaag toch maar even naar de dokter geweest. Volgens hem is het toch weer een aanval van hyperventilatie (wat ik al dacht). Voor de zekerheid moet ik even bloed prikken om alle weer een keer te controleren (suiker, cholesterol e.d.). We zien het wel. Voel me weer een stuk beter.


10 oktober 2010 Ik was van plan om naar de open dag bij de Stoomstichting Nederland in Rotterdam te gaan. Op de heenweg kreeg ik helaas een aanval van hyperventilatie. Heb toen maar besloten om weer naar huis te gaan. Het duurt meestal een behoorlijke tijd om je ademhaling en je lijf weer onder controle te krijgen. Erg vervelend en helaas dus geen stoomtreinen vandaag. Gelukkig heb ik steeds minder vaak last van deze aanvallen. De vorige aanval is al weer meer dan een half jaar geleden. Maar je schrikt er toch elke keer weer van (waardoor de aanval alleen maar versterkt wordt)


9 oktober 2010 Vanmorgen even bij Peter en Rob geweest in Haarlem. Peter is geopereerd aan zijn heup. Het gaat gelukkig goed met hem. S'middags kwamen 2 vriendinnen bij ons. We hebben gegourmet en lekker bijgekletst.


7 oktober 2010 Vanavond zijn Peter en ik naar de Chinees geweest in Castricum. We hadden geen zin om zelf wat te koken, dus hebben we maar voor ons laten koken. Het was erg lekker. Vandaag ook het bericht gehad dat acteur/zanger Antonie Kamerling (44) een einde aan zijn leven gemaakt heeft. Schrok daar toch wel erg van. Zo'n mooie inteligente jongen. Wat zal hij het moeilijk hebben gehad om deze beslissing voor zichzelf te nemen. 


2 oktober 2010 De webpagina van De Kringen Haarlem (gesprekgroepen voor homoseksuele mannen en vrouwen) heb ik vandaag van mijn website gehaald. Reden is dat ik geen kringleider meer ben en ook geen lid meer van de kring Haarlem. Het wordt tijd voor weer eens wat anders na 15 jaar. Ik heb er wel veel aan gehad. Voor meer info over de landelijke stichting verwijs ik je naar hun website zie linker kolom. Vandaag ik is ook mijn tante Gerda jarig. Zij is 82 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Ben helaas een beetje ziek anders had ik zeker bij haar langs gegaan. Binnenkort dan maar.

30 september 2010 Vanavond zijn Peter en ik naar de premièrevoorstelling "Koude Kermis" van het cabaretduo "Dames voor na vieren" in de Stadsschouwburg van Velsen geweest. Erg leuk en grappig. Was zeer de moeite waard.


Boerderij Erve Veldink in Haarlo waar we met de fam. Lasker zijn geweest 26 september 2010.
Open dag bij de Nedtrain werkplaats in Onnen 25 september 2010

24 t/m 26 september 2010 Afgelopen weekend ben ik samen met Peter zijn familie een weekend naar Haarlo geweest. Haarlo ligt vlak bij Borculo in de Achterhoek. Het weekend  was nog voor de 80ste verjaardag van Peter zijn moeder Door Lasker. We hadden in Haarlo de boerderij "Erve Veldink" gehuurd. Het was een leuk en gezellig weekend.

Stoomlok 23 071   in het station Groningen

Ik ben zaterdag nog wel even alleen naar Onnen (bij Groningen) geweest. Daar was een open dag bij de hoofdwerkplaats van de spoorwegen. Zondag zijn we naar Haaksbergen geweest. Ik ben toen nog even bij de Museum Buurt Spoorweg (MBS) geweest, terwijl de rest van de familie een rondje Haaksbergen (lees kermis) deed. Pa en Ma Lasker bedankt voor dit leuke weekend. Stoomlok 23 071 (samen met 23 076 achterop) van de VSM met een aantal blokkendoos rijtuigen (Mat '24) in Groningen. Zij reden met de pendeltrein naar de Nedtrain werkplaats in Onnen.


23 september 2010 Vanavond ben ik uit eten geweest met een aantal collega's van mijn werk. Dit was nog ter gelegenheid van mijn 25 jarig dienstjubileum van mijn werk. Het was een gezelige avond.


22 september 2010 Vandaag het ik een link naar de website van Ton Revers op de homepage van mijn website gezet. Ton ken ik al bijna 14 jaar. Hij is (vind ik) een zeer getalenteerd en veelzijdig kunstenaar. Zeer de moeite waard om een keer zijn werk te bekijken. In de linker kolom van deze pagina staat de link naar zijn website. Veel kijk plezier!


Geoff en Pavel de hoofdrolspelers in de serie RAW.

20 september 2010 RAW is de titel van een Ierse tv serie in Nederland uitgezonden via het digitale kanaal OUTTV. Deze mooie serie speelt zich af in een restaurant (RAW) in Dublin en gaat over het leven van de personen die in het restaurant werken. De belangrijkste personages zijn Jojo en Geoff en Pavel (de laatste 2 staan op de foto hiernaast). Geoff is chef kok en Pavel werkt ook in het restaurant. Zij krijgen in de serie een relatie met elkaar. De relatie gaat niet over rozen, mede omdat Geoff problemen heeft met zijn geaardheid. Helaas was vandaag de laatste aflevering van de 2e serie van 6 afleveringen. Op dit moment wordt de 3e serie opgenomen. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat.


De Huiderexpress rijdt door Beverwijk op weg naar Heerhugowaard 18 september 2010

18 september 2010 Vandaag reed er ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de modelbouwwinkel Huider in Heerhugowaard een Stoomtrein van Rotterdam naar Heerhugowaard. De Stoom Stichting Nederland (SSN) reed deze trein met 2 stoomloks, voorop de 01-1075 en achterop de 65-018. Beide locs reden oorspronkelijk in Duitsland.


Ik op een oude foto uit 1973

16 september 2010 De afgelopen week heb ik veel aan mijn website gewerkt. Er zijn weer 2 pagina's aan mijn website toegevoegd Mamma Mia en Mijn verzameling. Om deze pagina's een beetje te vullen met foto's en ander zaken heb ik heel wat foto's en andere zaken ingescand. Het ziet er al wel leuk uit maar er komt nog meer bij. Ook ben ik weer bezig foto's te scannen uit het fotoarchief van mijn vader en moeder. Leuk om al die oude foto's weer te zien, ook van mijzelf. Deze leuke foto is genomen in 1972 of 1973 toen wij met onze klas van de St. Josephschool een paar dagen op pad gingen. Ik weet alleen niet meer waar naar toe. Binnenkort zie je meer van deze oude foto's op de pagina "Wie ben ik"


Een Surinaamse hoofddoek vouwen. Leuk he. Zie ik er niet beeldig uit? Amsterdam Bijlmer 9 september 2010 (foto Aad Rietveld)
Vlinder in de Hortus Botanicus van Amsterdam

9 september 2010 Vandaag is mij zus Inge jarig ze is 56 jaar geworden. Inge van harte gefeliciteerd van Peter en mij. Helaas kon ik niet naar haar verjaardag. Van mijn werk hadden we ons jaarlijkse afdelingsuitje. We zijn naar Amsterdam geweest. In de ochtend gingen we eerst naar de Hortus Amsterdam en daarna  zijn we doorgereden naar de Bijlmer (of Amsterdam Zuid-Oost) Daar waren verschillende workshops georganiseerd door de "Bijlmer experience". Djembé trommelen, Surinaamse hoofddoeken vouwen en een excursie door de Bijlmer met een gids. Erg leuk allemaal en het weer werkte ook mee gelukkig. We zijn ook bij het monument van de Bijlmerramp (1992) geweest. Allemaal heel indrukwekkend. Om 5 uur zijn we doorgereden naar partycentrum Borchland, dat is vlak bij de Amsterdam Arena. Daar hebben we heerlijk Surinaams gegeten dat mede was gemaakt door een aantal collega's en door de bekende Surinaamse kok Patrick Rechard van "Patricks Catering" Het was een erg leuke dag en geslaagd. Gelukkig maar, want ik was één van de organisatoren.


5 september 2010 In Apeldoorn was vandaag het "Concours D'Elegance 2010" bij paleis Het Loo. Dit is een manifestatie waarbij allerlei oldtimers (lees oude auto's) bij elkaar komen. Samen met mijn broer Fred, die mij had uitgenodigd, zijn we daar heen geweest. Er was ook een race met een aantal van deze oldtimers, maar de meeste stonden helemaal opgepoetst alleen maar mooi te zijn. Er zaten prachtige exemplaren bij. Maar de meeste zijn helaas boven mijn budget ha ha. Bedankt Fred voor de uitnodiging. Het was een leuke dag. Helaas alleen wat weinig Volvo's

Tentoonstelling "Royal Class"in het Spoorwegmuseum.
Overzicht van de tentoonstelling "Royal Class" in het spoorwegmuseum 30 augustus 2010
Stadsgezicht op Roermond vanaf de brug over de Roer 28 augustus 2010

30 augustus 2010 Vandaag had ik een dag vrij genomen. Ik wilde nog graag naar de tentoonstelling "Royal Class" in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Johan een vriend van mij ging ook mee. Op deze tentoonstelling staan koninklijke rijtuigen van verschillende vorstenhuizen van vroeger en nu. Vroeger werd vaak in luxe wagons gereist. Tegenwoordig maken de vorsten nauwelijks meer gebruik van deze ruituigen, omdat het met het vliegtuig toch vaak veel sneller gaat. Dat doet niets af aan de rijtuigen die opgesteld staan in het museum. Echt prachtig om zo'n unieke collectie rijtuigen bij elkaar te zien staan. Het was zeer de moeite waard.


Maria met kind te zien in Roermond

28 augustus 2010 Peter en ik zijn vandaag naar Roermond geweest met de trein. Roermond dankt zijn naam aan het feit dat de rivier de Roer hier uitmond in de rivier de Maas. We hebben een stadswandeling gemaakt en een rondvaart. Roermond heeft veel bezienwaardigheden en veel mooie gebouwen. Als je de stadswandeling doet kom je langs de meeste oude panden en bijzondere plekken in deze stad. Zeer de moeite waard. Het weer viel ook erg mee dus, helemaal goed. Roermond is een katholiek stadje en dat zie je overal . Er zijn veel kerken en hier en daar vind je beelden van kerkelijke figuren.


27 augustus 2010 Er is weer een nieuwe webpagina aan mijn website toegevoegd. Chess The Musical. Op deze pagina de geschiedenis van deze musical. Maar ook over de prachtige muziek zoals "I know him so well" en "One night in Bangkok" maar ook het fantastische nummer "Anthem" o.a. als eerste gezongen door de Zweedse zanger Tommy Körberg op het eerste Engelstalige album van Chess uit 1984. Vanmiddag ook nog even bij tante Lenie geweest in het verzorgingshuis in Haarlem.


26 augustus 2010 Vandaag was de crematie van mijn nicht Marjo uit Arnhem. Ik ben met mijn broer Ron en schoonzus Irene daar heen geweest. Martin de zoon van mijn broer was ook mee. De crematieplechtigheid was heel indrukwekkend. Er werden allerlei verhalen over Marjo verteld. Sommige heel vrolijk andere weer heel verdrietig. En dat is het natuurlijk ook heel verdrietig. Broer Kees sprak heel liefdevol over de laatste momenten samen met zijn zus. Echt mooi hoor. Ik hoop dat Ben, de man van Marjo, daar kracht uit put. Want het moelijkste voor hem komt nog...... Alleen verder! Op de terugweg naar huis hebben wij, Ron, Irene, Martin, Fred en ik nog gegeten bij Van der Valk in Breukelen. Dat was een mooie, gezellige afsluiting van deze toch wel erg beladen dag.

 


23 augustus 2010 Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik met mijn eigen website renemathot.nl ben begonnen. Ben toch wel een klein beetje trots op het resultaat. Het is nog steeds leuk om te doen. Ik heb nog ideeën genoeg om uit te voeren. Helaas ontbreekt de tijd me nog wel eens.


21 augustus 2010 Een erg droef bericht ontvangen. Vanmorgen is mijn nicht Marjo uit Arnhem overleden. Ze is maar 63 jaar geworden. Ik wist wel dat ze ziek was, maar had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik wens Ben, broers en zussen en verdere familie heel veel sterkte.


Moeder Door is 80 jaar geworden 13 augustus 2010

 

19 augustus 2010 Vandaag zijn eigenlijk mijn vader en moeder 57 getrouwd. Het is raar dat ze er gewoon niet meer zijn. toch een moment om even bij stil te staan. Ons eigen leven gaat toch gewoon maar door.


13 augustus 2010 Peter zijn moeder Door is vandaag jarig. Ze wordt vandaag alweer *80 jaar* toch wel een mijlpaar in haar leven. Morgen vieren wij het samen in de Pelgrimkerk in Haarlem. Ze is gelukkig in goede gezondheid samen met haar man Ben. Ik wens mijn schoonmoeder Door nog vele gezonde jaren. Een fijne dag gewenst, vandaag en morgen. Dikke kus van ons Rene, Pete


Onze tent op camping Bakkum 5 augustus 2010 (regent het?)

2 t/m 11 augustus 2010 vandaag op vakantie naar....... Jawel, camping Bakkum. Ongeveer 10 km van huis of een kwartier met de auto. Eigenlijk zouden we dit jaar naar Zweden op vakantie gaan, maar dat ging niet door omdat we toch voor 13 augustus weer thuis moesten zijn. Peter zijn moeder wordt dan 80 jaar!!! Tim en Peter wilde dan wel naar camping Bakkum om te fietsen...!? Vorig jaar waren zij daar ook al geweest. Dus ik heb daar ook maar mee ingestemd. Niet mijn favoriete vakantie, maar je moet wat. Het voordeel is dat je ook af en toe naar huis kunt. Dat heb ik dus de laatste 3 nachten gedaan omdat ik het erg in mijn rug had van dat ...luchtbed.


Lekker kanoën in de omgeving van Limmen.

We hebben een aantal uitstapjes gemaakt. We zijn een dagje naar Egmond geweest. We hebben in Limmen een kano gehuurd en daarmee een tocht gemaakt en we zijn naar Hoorn gegaan om de historische driehoek te doen. Dat is met de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik, met de boot van Medemblik naar Enkhuizen en vandaar met de trein weer naar Hoorn. We hebben ook nog gezwommen in zee en Tim heeft zich vermaakt met zijn nieuwe waveboard. Op woensdag zijn we weer naar huis gegaan. 2 dagen eerder dan gepland. Het weer was af en toe bar slecht en om een droge tent mee naar huis te nemen zijn we toch eerder naar huis gegaan. Thuis is het toch ook weer fijn met alle gemakken die je daar hebt. Volgend jaar gaan we, als het aan mij ligt niet meer camperen in een tent.


1 augustus 2010 Vandaag weer een "mijlpaal" in mijn leven. Ik ben op de kop af 25 jaar in dienst van de gemeente. Toch bijzonder. Ik kan me mijn eerste werkdag nog goed herinneren. Ik begon als vuinisman achter de vuilniswagen. Grappig om daar nu weer aan terug te denken.

Rene 24 juni 2010
Toch nog een Abraham op mijn werk. 28 juni 2010
Tante  Gerda was er ook de avond voor mijn feestje
Lekker uit eten geweest bij Willem en Albert in Haarlem 31 juli 2010

31 juli 2010 Hieperdepieperdepiep....Hoera! Vandaag viert Peter alweer zijn 44ste verjaardag. Gisteravond waren we uit eten met onze vriendengroep ter gelegenheid nog van Johan zijn 50ste verjaardag in januari. Het heeft even geduurd voordat iedereen een avond kon. Dus zijn lekker met 11 man uit eten geweest in Haarlem bij restaurant Wilma en Albert. Peter werd ook meteen in het zonnetje gezet d.m.v. een toetje met vuurwerk. Daarna nog even naar de Wilsons geweest en voor Peter gezongen. Vandaag viert Peter het thuis, maar de meeste familieleden zijn met vakantie. Dus het wordt niet zo druk vanavond met visite. Peet een dikke kus van mij.


Wijhuistoren in Zutphen.

24 juli 2010 We zijn een dagje naar de hansestad Zutphen geweest. Een stad met veel mooie oude gebouwen. Wij (Tim, Peter en ik) zijn daar met de trein naartoe gegaan. Na eerst lekker een broodje gegeten te hebben, zijn we een stadswandeling gaan maken. Daarna hebben we ook nog een rondvaart gemaakt op de rivier de Berkel. Na nog wat foto's van treinen te hebben gemaakt (natuurlijk), zijn we ook nog lekker uit eten geweest bij restaurant Chapoo! aan de Turfstraat in Zutphen. Om 20:00 uur gingen we met de trein weer naar huis. Zutphen is een leuke stad om lekker een dagje rond te dwalen.


18 juli 2010 Paul, onze vriend uit Haarlem had gevraagd of we vanavond een strandwandeling wilde maken. Om 19:30 uur hadden we afgesproken in Wijk aan Zee. We (Paul, Peter en ik) zijn toen naar de Noorder Pier gelopen. De Noorder Pier helemaal afgelopen en toen weer terug. Onderweg nog even bij de strandtent Aloha gezeten om wat te drinken. Het was heerlijk weer om te wandelen


16 juli 2010 Ben naar de fysiotherapie geweest. Heb al een tijdje last van mij nek. Daarvoor was ik al bij de huisarts geweest. De therapuit heeft lekker mijn nek gemasseerd. Deze zat helemaal vast. Hoop dat de pijn nu ook snel weg is. Ik ben ook nog even bij tante Lenie op visite geweest in Haarlem. Op zich gaat het goed met haar. Ze heeft natuurlijk wel een aantal beperkingen. Hierdoor kan ze niet meer naar huis. Ze heeft het er erg moeilijk mee. Maar wat wil je als je tot je 89 levensjaar voor je zelf hebt kunnen zorgen. Dan is het moeilijk om te accepteren dat het nu niet meer gaat en niet meer naar huis kan.

Hup Holland hup of toch niet...!


11 juli 2010 D Day voor het Nederlandse elftal. Vandaag konden ze de wereldtitel binnenhalen bij het WK voetbal. Na een bloedstollende finale tegen Spanje moesten we helaas toch het onderspit delven. In de verlenging scoorde Spanje het winnende doelpunt. Normaal geef ik niks om voetbal, maar dit is toch iets speciaals. Zeker als heel Nederland zich in oranje hult. Peter is ook een groot fan van oranje als je van deze foto uitgaat. In werkelijkheid boeit het hem totaal niet. Hij had eerst Tim naar huis gebracht in Zevenbergen. Toen hij tijdens de 2e helft thuiskwam ging hij direct door naar bed.


10 juli 2010 Er was een surpriseparty georganiseerd voor neef Martin. Hij is na 9 maanden teruggekeerd in Nederland en voor zijn verjaardag. Tevens vierde Anita en Chiel ook hun verjaardag en Linda was geslaagd voor school. Dus één groot feest.


9 juli 2010 Vandaag uit eten geweest met de kring Haarlem waar ik kringleider van ben, samen met een ander kringlid. Ik heb besloten om mijn kringleiderschap te beëindigen. Na 15 jaar kringlid en meer dan 10 jaar kringleider wordt het tijd voor wat anders. Ik vind het wel jammer dat de kring nu waarschijnlijk wordt opgegeven, omdat een aantal andere leden er ook mee willen stoppen. Er is helaas geen opvolger die het stokje van mij wil overnemen.


7 juli 2010 Nederland heeft gewonnen en staat in de finale van het WK voetbal. In de finale moeten ze tegen Spanje. Gelukkig maar. Want tegen Duitsland zou het toch moeilijker worden. Daar zou meer druk opstaan. nu maken ze tenminste nog een kans.  Vandaag zijn we dus met alle kinderen en kleinkinderen uit eten geweest in Bergen bij Fabels. Leuke tent en goed eten. We waren met 16 personen. Martin had voor het eerst zijn vriendin Roos meegenomen. Leuk hoor! Helaas verliep de avond niet geheel vlekkeloos, maar dat vertel ik later nog wel eens. 


6 juli 2010 Dit was de verjaardag van onze vader/opa Wen. Hij zou vandaag 87 jaar zijn geworden. Eigenlijk zouden wij, de kinderen en kleinkinderen met zijn allen deze avond uit eten gaan. Gewoon gezellig met elkaar. "Helaas" gooit Oranje dit keer roet in ons eten(tje). leuke woordspeling toch? Oranje speelt vanavond namelijk de halve finale in het WK voetbal. Nu maar hopen dat ze winnen. We gaan nu morgen uit eten in Bergen.


2 juli 2010 Vandaag is mijn nichtje Anita jarig, Ze is 23 jaar geworden. Zij is de oudste dochter van mijn broer Ron en schoonzus Irene. Van harte gefeliciteerd.

Toch nog een Abraham op mijn werk. 28 juni 2010

30 juni 2010 Martin is geland. Na lange tijd heeft Martin (de zoon van mijn broer Ron en Irene) weer voet op Nederlandse bodem gezet. Hij heeft de afgelopen maanden voor zijn studie o.a. China en Australie bezocht. Welkom thuis Martin.


29 juni 2010 Vandaag is mijn nichtje Michelle jarig. Ze wordt 24 jaar. Michelle is de oudste dochter van mijn broer Fred en schoonzus Rieneke (zij is overleden op 29 juni 2003). Michelle van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een mooie dag van.


28 juni 2010 Toch nog een Abraham! Toen ik vanmorgen op mijn werk kwam zat daar toch echt een pop. Ook nog helemaal in style. De pop was gekleed in een oud postuniform van de Nederlandse Spoorwegen uit het begin van deze eeuw. Verder was de hele kamer compleet versierd. Bedankt Anne, Sandra en Dirk, voor dit mooie gebaar. Gert Jan voor je mooie uniform en Aad voor de foto. Na deze dag met veel handen schudden is mijn 50ste verjaardag dan toch echt voorbij.26 juni 2010 De dag van mijn verjaardagsparty is aangebroken. De zaal moest versiert worden, gebak gehaald enz enz. Ik mocht niet in de feestzaal komen, maar mocht "helaas" wel de boodschappen doen. s'Avonds om 20:00 uur werd ik door Peter thuis opgehaald en na de feestzaal gebracht. Toen ik binnen kwam waren er al een hoop mensen die met zijn allen "Lang zal hij leven" begonnen te zingen. Dit was het begin van een geweldige mooie en voor mij erg emotionele avond met familie, vrienden en bekenden. Ik wil iedereen bedanken voor de liedjes, de stukjes die opgevoerd werden, maar ook voor alle lieve dingen die jullie mij met het zingen van de ABBA liedjes, voordrachten en gewoon tijdens de avond aan mij persoonlijk werden toegedicht. Het was gewoon hartverwarmend. Vooral de lieve woorden van Johan over mijn vader en moeder raakte mij diep. Helaas mochten zij mijn 50ste  verjaardagsfeest niet meer meemaken.  Iedereen hartelijk bedankt voor je aanwezigheid, je cadeaus en jullie mooie outfits. Ik zal deze dag nooit vergeten. Dikke kus van mij voor jullie allemaal xxx.


Tante  Gerda was er ook de avond voor mijn feestje
Rene 24 juni 2010

24 juni 2010 Vandaag ben ik 50 jaar geworden. Ze zeggen dat het een mijlpaal is in je leven. Ik ben er eerlijk gezegd zelf niet zo mee bezig. Ik heb nooit zoveel met verjaardagen en het in de belangstelling staan. Maar het is wel een reden voor mij, om mijn verjaardag deze keer wel te vieren.  Daarom wordt er a.s. zaterdag een feestje gevierd. Het wordt een 70ties party met o.a. muziek (ook ABBA) die ik het leukst vind. Verder is het ook een verrassing voor mij, want weet niet alles wat er gaat gebeuren. Laat het maar over mij heen komen. Het wordt vast leuk. Vandaag met Peter met de trein naar Arnhem geweest. We hebben het Airbornemuseum in Oosterbeek bezocht en een stadswandeling gedaan. S'avonds nog lekker gegeten en toen weer naar huis. Een prachtige dag.


23 juni 2010 Aan de vooravond van mijn verjaardag is mijn tante Gerda, vrouw van de broer (ome Dam) van mijn vader. bij ons op bezoek geweest voor mijn verjaardag. Ik had haar ook uitgenodigd voor mijn feestje maar vond dat te druk. Mijn zus Inge had haar bij mij gebracht. Het was alweer enige tijd geleden dat ik mijn tante gezien had. Volgens mij met haar verjaardag. Maar ik vond het erg leuk om haar weer even te zien. Ik ben ook nog even samen met haar op de foto geweest. Nadat ik haar had weggebracht, kwam ik om 23:45 uur weer thuis. Mijn zus en haar vriend Simon waren er nog steeds en ik had zo iets ga nu maar naar huis. Maar om precies 24:00 uur hoorde ik van buiten af dat het "Lang zal hij leven" gezongen werd. En zo kwam bijna de hele familie van mij en Peter binnen gelopen. Meteen een huis vol. Nu begreep ik ook dat mijn zus er nog steeds was. Even met elkaar het champagneglas geheven. Helemaal tof. bedankt allemaal.


Tante Lenie is 90 jaar geworden vandaag.

21 juni 2010 Vandaag is mijn tante Lenie Suidgeest jarig. Ze is *90 jaar* geworden. Hiep hiep hoera. Dit is toch wel een mijlpaal. Van harte gefeliciteerd. Tante Lenie is de een na oudste zus van mijn moeder Ida. De enige van de zussen en broers die nog in leven is, Helaas heeft tante Lenie een paar weken geleden een lichte beroerte gehad, waardoor ze zelf niet alles meer kan. Ze viert haar verjaardag daarom in verzorgingshuis Zuiderhout in Haarlem. Ik wens haar en de familie een fijne dag en tot gauw!

Stukart Tuinen Logo.


14 juni 2010 Vandaag speelde het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd in het WK in Zuid Afrika tegen Denemarken. Oranje won deze eerste wedstrijd met 2-0. Zelf heb ik niet zoveel met voetbal, maar was uitgenodigd voor een BBQ na afloop van de wedstrijd op Peter zijn werk. Zijn baas Frans Stukart van Stukart Tuinen in Hoofddorp had geregeld dat alle medewerkers met partner gezamelijk naar de wedstijd konden kijken. Tevens werd de nieuwe opslag loods in gebruik genomen. Fam. Stukart bedankt voor deze gezellige middag.


11 juni 2010 Opening van "De Knip". Mijn zus Inge heeft in de garage bij het huis een nieuwe trimsalon voor honden geopend. Ben samen met Peter even op de opening wezen kijken. De garage heeft een complete metamorfose ondergaan. Het ziet er echt fantastisch uit. Inge, wij wensen jou veel succes voor de toekomst.


9 juni 2010 Tweede kamerverkiezingen in Nederland. Ik heb weer op het stembureau gezeten. Weer een lange dag van s'morgens 07:00 tot 24:00 uur. Er werd weer gestemd met het rode potlood, dus moesten ook met de hand tellen. leve de tijd van de computer? Jammer dat de VVD en de PVV zo gewonnen hadden. Nederland wordt er denk ik niet beter van. Maar afwachten wat het wordt. Ik heb er niet zoveel vertrouwen in helaas.


Bougondisch Lifstyle

4 juni 2010 De personeelsvereniging van mijnwerk had een wijn en kaas proeverij georganseerd bij "Bougondisch Lifestyle" in Beverwijk. Peter  en ik waren daarbij aanwezig. In de loop van de avond kregen we 8 verschillende wijnen en 16 verschillende stukjes kaas te proeven. Rene Koelman en Latif Elmessoussi waren tijdens deze avond onze gastheren (bedankt voor de mooie verhalen). Zij hadden de heerlijk wijnen en kaas combinaties voor ons uitgezocht. Echt heerlijk. Door de wijn was ik (als geen echte alcoholdrinker) aan het einde van de avond flink aangeschoten. Maar het was een geweldige ervaring. Organisator en gastheren bedankt.

Foto van mijn broer Ron (links) en ik tijdens werkzaamheden aan zijn Sparta brommer. Hij had er veel meer verstand van als ik. (1972?) Lijkt Martin niet veel op hem?


2 juni 2010 Martin Mathot de zoon van Ron (mijn broer) en Irene is voor zijn studie in het buitenland. Hij is al in Argentinië en China geweest. Maar voor zijn afstudeeropdracht is hij nu in Australie. Hij is daar nu bijna 3 maanden en zijn verblijf loopt daar nu op zijn einde. Hij komt eind juni weer naar Nederland. Naast zijn studie maakt hij ook tijd om het land zelf te bekijken en mensen te ontmoeten. Het is dan ook leuk om te horen dat hij op visite is geweest bij Jennifer Godfrey de dochter van tante Corry (jongste zus van mijn moeder en overleden in 2008). Dat is toch wel bijzonder omdat Jenny en Martin elkaar eigenlijk helemaal niet kenden. Jenny heeft in de jaren '80 enige tijd in Nederland gewoond. Leuk dat familiebanden toch altijd blijven.

Een gelukkig Kerstfeest voor iedereen
Op 16 oktober was er in de Nozem en de Non in Heemskerk een homo manifestatie over homoseksualiteit en religie.
Tim Lasker verkleed op mijn 50ste verjaardag 26 juni 2010
Samen op de foto tijden mijn 70 ties party 26 juni 2010
Peter op het strand van Wijk aan Zee
Martin op bezoek bij mijn nicht Jenny in Australie.
Een koe in de wei bij Limmen 9 augustus 2010 (vakantie Bakkum)
Drogenaptoren in Zutphen 24 juli 2010