www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief               2011   


Vuurwerk

31 december 2011 / 1 januari 2012 Alweer de laatste dag van dit bewogen jaar 2011. Een hoop mooie, maar ook trieste dingen. Wat zal ons het nieuwe jaar allemaal weer brengen. Het nieuwe jaar begint voor mij in ieder geval op een nieuwe werkplek. Het zal toch even wennen zijn. Vanavond zijn we bij Maarten en Michel op visite geweest. Paul en Peter B. waren er ook. Het was gezellig en veel te snel voorbij. We hebben samen geproost op het nieuwe jaar 2012.


Ik wens iedereen een heel gezond en liefdevol 2012 toe.


We zijn na de jaarwisseling nog naar de Wilsons geweest in Haarlem. Helaas werd er veel gerookt. Dus dat bedierf de pret behoorlijk. Vanmiddag zijn we nog even bij Peter zijn ouders geweest.


28 december 2011 We zijn vandaag even naar Amsterdam geweest. Lekker even shoppen. Heb nog wat dvd's gekocht.


26 december 2011 Vandaag is Julia, de dochter van Henk en Patricia jarig. Ze is 3 jaar geworden. Tevens is Tim, de vriend van Eline (dochter van Peter) 20 jaar geworden. Allebei van harte gefeliciteerd. Vanavond zijn we bij Ron, Irene en Martin geweest. We hebben daar lekker gegeten en de Toppers gekeken. Het was een gezellige avond. 


25 december 2011 Peter zijn vader en moeder zijn bij ons geweest deze 1e kerstdag. We hebben eerst een film gekeken en daarna zijn we gaan gourmetten met z'n vijven.


24 december 2011 Kerstavond. Wij zijn, Peter, Tim en ik naar de nachtmis geweest in de nieuwe Bavo kerk in Haarlem. We waren op uitnodiging van Paul daar naar toe gegaan. Het was leuk om dit weer eens een keer mee te maken. Een beetje jeugdsentiment.


23 december 2011 Vandaag wat nieuwe kleren gekocht om er toch op mijn "Paasbest" bij te lopen met Kerst. Ik wens iedereen gezellige Kerstdagen.


22 december 2011 Vandaag de laatste werkdag voor mij in het oude stadskantoor. Gisteren en vandaag al mijn spullen opgeruimd en alles wat mee naar huis moet in dozen gedaan en in de auto gezet. Ik had ook nog een fles champagne meegenomen om samen te proosten met collega's Anne, Sandra en Dirk op onze laatste werkdag voor de kerst en als afscheid van onze gezamelijke kamer in ons oude stadhuis. Vanavond ook nog even bij Ron en Irene geweest om Martin te bezoeken. Martin ziet er goed uit na omstandigheden. Hij is erg snel moe, maar het gaat de goede kant op. Ben blij hem weer even gezien te hebben. Was toch wel erg nieuwsgierig. 


20 december 2011 Gisteren en vandaag voorbereidingen getroffen voor de ontdekkingstocht in ons nieuwe stadhuis. Ook nog wat spullen opgeruimd. Vanmiddag hadden we onze kerstborrel en tevens afscheid van het oude stadskantoor. Ter gelegenheid daarvan kon je iets schilderen op een paneel. Dit paneel gaat mee naar het nieuwe stadhuis.

19 december 2011 Vanavond samen met Inge en Simon bij tante Lenie geweest. We hebben gezellig wat gedronken. Tante was wel verdrietig over het drama wat zich heeft afgespeeld rond haar twee kleinkinderen. Theo kwam ook nog even langs. Daarna zijn we ook nog bij Tante Gerda geweest. Het was leuk om haar weer te zien. Even bijgekletst over de kinderen en kleinkinderen en ook foto's bekeken. Later op de avond kwam haar zoon (en mijn neef) Marcel ook nog even langs. leuk hoor.


18 december 2011 Vandaag konden familie en vrienden weer kerststukjes maken bij ons thuis. Er waren aardig wat mensen geweest. Peter bemoeide zich met de kerststukjes en ik met de catering. Warme chocomel en glüwein. Er waren ook stukjes banket. Ik vind dit erg gezellig met al die mensen die lekker bezig zijn met hun creatie. Er zijn weer heel veel kerststukjes gemaakt.

 


17 december 2011 Vandaag vieren Gertjan (broer van Peter) en zijn vrouw José hun 25 jarig huwelijksfeest. Het feest was gewoon bij hun thuis. Peter samen met nog een paar anderen hebben de achtertuin overdekt met een groot zeil om de boel droog te houden. Er stonden ook een paar terrasverwarmingen om de temperatuur op peil te houden. Het feest was heel gezellig met allemaal familie en vrienden. Gertjan en José van harte gefeliciteerd met dit jubileum.


16 december 2011

Vanmorgen het nieuwe stadhuis bekeken i.v.m. de ontdekkingstocht voor het personeel op 2 januari 2012. Ik zit in het ontvangst commité. We hebben een leuk programma bedacht. We moeten het alleen nog uitwerken.


15 december 2011 Vandaag bijna de hele dag vergadert met de OR op mijn werk. Er stonden een paar moeilijke onderwerpen op de agenda. Daarvoor ook nog een PV vergadering gehad. Was aan het einde van de dag helemaal uitgeteld. Geen puf meer om iets te doen.


14 december 2011 Vanmiddag ben ik boven op het dak van de Stadskantoorflat geweest. Deze flat is 13 verdiepingen hoog, plus nog 2 verdiepingen van het Stadskantoor. Boven op het dat is nog een vergaderruimte die door zijn vorm ook wel de kajuit genoemd wordt. Van het dak heb je een prachtig mooi uitzicht over Beverwijk en Heemskerk. Je kan ook Amsterdam, Tatasteel en Schiphol zien liggen. Binnenkort is het niet meer mogelijk om op het dak te komen. De flat en Stadskantoor wordt gesloopt. Ben toch nog maar even een paar foto's gaan maken.

13 december 2011 Peter zijn vader is vandaag jarig. Hij is 79 jaar geworden. We zijn vanavond bij hem langs geweest. Van harte gefeliciteerd Pa.


11 december 2011 Vanmiddag moest Peter zingen met zijn koor in het centrum van Beverwijk. Ik ben nog even wezen kijken en wat foto's gemaakt. Ben ook nog even bij de Blokker geweest om wat nepsneeuw te kopen.


10 december 2011 Peter heeft nog meer ledlampjes opgehangen, nu in de bomen in de achtertuin. Zelf heb ik de Kerststal neergezet en wat kerstversiering bij het keukenraam neer gezet (zie foto rechterkolom). Ziet er weer leuk en sfeervol uit allemaal. Vanmiddag naar de verjaardag van koen en Miriam in Amersfoort geweest. Ze zijn 19 jaar geworden van harte gefeliciteerd.


Sint Dirk en Piet Mercedes bij ons op het werk.

8 december 2011 Vandaag ben ik samen met mijn collega's Anne en Sandra aan het opruimen geweest. Over 3 weken verhuist de gemeente naar een nieuw kantoor vlak bij  het station van Beverwijk. We hebben alle kasten doorgewerkt. Ze zijn nu bijna helemaal leeg. We zijn er nu helemaal klaar voor. Heb nog wat voorbereidingen gedaan voor de ingebruikname van het nieuwe gebouw. Ik zit namelijk ook in het ontvangstcomité voor 2 januari 2012. We gaan voor het personeel namelijk iets speciaals doen op deze eerste werkdag. Kreeg ook nog een mailtje van iemand die foto's stuurde van een gedeelte van een gebrandschilderd raam uit de voormalig Beijnesfabriek in Beverwijk. Helaas is een groot gedeelte van dit raam verloren gegaan. Binnenkort meer hierover op mijn speciale pagina over Beijnes in Beverwijk op deze site.  Vanavond de ballen in de Kerstboom gehangen. Ziet er meteen weer mooi uit.


7 december 2011 Vandaag had ik een cursus op mijn werk. Deze zou in pricipe de hele dag duren. Maar na 4 uur waren we al door de stof heen. Ik vond dat wel een beetje raar omdat er wel voor de hele dag betaald moest worden. Ik heb dat gemeld bij mijn leidinggevende. Hij zou contact opnemen met het bedrijf die de cursus heeft georganiseerd. Vanavond de lampjes in de Kerstboom gedaan. Daarna had ik geen vut meer. Ik voelde me beroerd. Vast een koutje gevat.  Met Martin gaat het gelukkig goed. Ron belde me nog even vanavond.


 

5 december 2011 Het is weer Sinterklaas. Thuis doen we er niks aan, maar op mijn werk kwam toch nog even Sinterklaas en Zwarte Piet of wel Dirk en Mercedes langs op onze kamer. Sint vroeg nog hoe het met me ging en verblijde mij met een cadeautje. Ik heb een mooie kaars gekregen. Dank u Sinterklaasje. Piet Mercedes, een echte Spaanse, deelde nog wat pepernoten uit. Lekker hoor. Vanavond hebben Peter en ik alvast de Kerstboom binnen gehaald. Het versieren komt de komende week wel.


Alle lichtjes buiten zijn weer ontstoken voor de kerstperiode. 3 december 2011

3 december 2011 vandaag is Peter begonnen aan de Kerstverlichting buiten. Hij heeft de boom aan de voorkant voorzien van nieuwe ledlampjes. Ziet er in het donker erg mooi uit. Zelf ben ik vandaag weer op zolder aan het opruimen geweest. Er komt eindelijk wat schot in de zaak. Peter ging vanmiddag naar zijn broer Henk om Sinterklaas te vieren met de kinderen van Henk en Patricia. Ik zelf bleef thuis. Vanavond hadden we afgesproken met Peter B. uit Haarlem. Hebben wat samen gedronken met nog wat andere vrienden van Peter B. Het was erg gezellig en lekker zitten kletsen.


2 december 2011 Martin mag vandaag naar huis. Hij is natuurlijk nog lang niet hersteld, maar in het ziekenhuis kunnen ze nu niet veel meer voor hem doen de komende tijd. Hij moet lichamelijk en geestelijk hestellen en volgens de doktoren kan dat net zo goed thuis. Als zijn botbreuken hersteld zijn, dan zal hij uitgebreide therapie krijgen. Bezoek aan hem moet voorlopig nog zeer beperkt blijven. Martin heeft nog veel rust nodig.

Belgische lok voor een keteltrein bij Lage Zwaluwe 29 oktober 2011

30 november 2011 Een goed bericht. Martin ligt niet meer op de intensive care. Hij heeft wel veel pijn na de operatie van gisteren. In beide armen en sleutelbeen zijn ijzeren platen met gouden schroeven geplaatst. Zijn armen zitten nu niet meer in het gips, maar zitten nog wel met een spalk in het verband. Hij kan één arm weer redelijk gebruiken. De andere breuken (ribben en schouder) moeten uit zichzelf helen. Binnenkort wordt Martin overgeplaatst naar een ander ziekenhuis in de regio van Heemskerk. Ik ben zo blij dat het de goede kant opgaat met hem. Het geeft mij teminste een positieve energiestoot na alle gebeurtenissen van de afgelopen 2 weken.


Foto van Gregory Halman

29 november 2011 Vanmiddag is Gregory Halman begraven op de begraafplaats van Driehuis-Westerveld. Peter en ik zijn daarbij aanwezig geweest. Het was een zeer aangrijpenlijke en emotionele bijeenkomst. Er werden verschillende toespraken gehouden o.a. door zijn zus Naomi, zijn vader en ook door twee vrienden van Gregory en zijn broer Jason. Er waren ook collega honkballers uit Amerika overgekomen. Zij hielden ook een emotionele toespraak. Hanny de moeder van Gregory hield een emotioneel betoog over Jason, de broer van Gregory, maar natuurlijk ook over Gregory zelf. Het was mooi dat ze dat kon onder deze moeilijke omstandigheden. Na deze bijeenkomst werd Greg naar zijn laatste rustplaats gedragen, gevolgd door familieleden, vele vrienden en honkbalfans (met rode cap) die  massaal aanwezig waren. Hanny, ik wens jou, je kinderen en de naaste familie heel veel sterkte en kracht de komende tijd.


Mart Smeets in het NH.Dagblad over de  begrafenis van Gregory.


Martin is vanmiddag om 15:00 uur geopereerd aan zijn armen en sleutelbeen. Ron en Irene waren vanmiddag ook bij de begrafenis van Gregory, maar gingen daarna meteen weer terug naar Martin in Eindhoven. De operatie is goed geslaagd. Om 20:00 uur was Martin weer terug op de afdeling.


27 november 2011 Met Martin gaat het langzaam iets beter. Het is natuurlijk fijn dat hij weer bij kennis is. Als het goed is gaan ze dinsdag zijn botbreuken in zijn beide armen en sleutelbeen zetten. Hij moet dan weer helemaal onder narcose. Toch weer spannend. De breuken in zijn schouder en ribben moeten uit zichzelf genezen.


Vandaag was ook de condoleance van Greg Halman in Haarlem. Mijn zus Inge en broer Fred zijn daar geweest. Ik zelf ga dinsdag naar zijn begrafenis samen met Peter.


26 novmenber 2011 Vandaag viert Tim de zoon van Peter zijn 15e verjaardag bij ons. Eigenlijk is hij pas op 9 december jarig. Vanwege de vele verjaardagen in december vieren we het vandaag.


Martin is weer bij kennis gelukkig. Zo fijn om te horen 25 november 2011

25 november 2011 Vanmorgen inkopen gedaan want Tim viert morgen zijn verjaardag hier. Ron belde om 22:30 uur om te vertellen hoe het met Martin gaat. Hij vertelde dat Martin vanavond zelf de slang van de beademing uit zijn keel had getrokken. Martin is dus bij kennis en vroeg naar zijn vader en moeder. Geweldig toch. Ron was af en toe heel emotioneel, begrijpelijk toch. Het is een wonder dat na als die dagen van spanning Martin eindelijk weer bij kennis is. Irene, Anita, Linda en Roos zijn ook helemaal uitgelaten. Martin heeft nog een lange weg te gaan. In de loop van volgende week gaan ze een aantal botbreuken operatief herstellen. Maar deze dag kan niet meer stuk. Zet hem op Martin!


24 november 2011 Vandaag is er in de situatie van Martin niet veel veranderd. Wel is er een drain uit zijn "goede" long gehaald. Het gaat dus wel ietsje beter als gisteren. Hij reageert ook wat meer op de dingen om zich heen.


23 november 2011 Vanmiddag op mijn werk een cursus flexwerken gehad. In het nieuwe stadhuis van Beverwijk gaan we namelijk flexwerken. Ik kon mijn aandacht er niet echt bij houden. Ik was doodmoe toen ik thuis kwam. Later Ron nog even aan de lijn gehad. Martin had wat bewogen met zijn handen en zijn ogen. Zijn medicatie om hem in slaap te houden wordt langzaam verminderd. Het is spannend hoe hij daarop gaat reageren. Afwachten maar. Ik ben om 21:45 uur naar bed gegaan. Ik viel gewoon voor de tv in slaap.


22 november 2011 Vanmiddag vrij genomen. Ben met de trein naar Eindhoven gereden. Fred mijn broer was met de auto van uit Utrecht die kant op gegaan. We wilde even langs bij Ron en Irene in het ziekenhuis. Het was een emotioneel weerzien. Met Martin gaat het met hele kleine stapjes iets vooruit, maar blijft nog steeds kritiek. We hebben Martin alleen op foto's gezien i.v.m. besmettingsgevaar. Ik vond het fijn om Ron, Irene, Anita, Linda en Roos even te zien. Zij vonden het ook fijn. Chiel de vriend van Anita is al meerdere keren naar huis gereden om kleren e.d. te halen. Topper! Ik ben met Fred mee terug gereden naar huis. Het was alleen een probleem om Eindhoven uit te komen. Alle verkeer in Eindhoven stond muurvast.     


Gregory Halman is overleden 21 november 2011

21 november 2011 Inge mijn zus belde al vroeg. Ze had op de radio gehoord dat Gregory Halman (24 jaar) overleden was. Greg is de zoon van mijn nicht Hanny uit Haarlem. Hij is ook een bekend honkballspeler. Het is gewoon verschrikkelijk dat dit is gebeurt. Het zou toch niet mogen gebeuren dat zo'n jongen zo maar uit het leven wordt gerukt. Ik wens Hanny, tante Lenie en de rest van de familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit drama.


Martin is nog steeds stabiel. Hij heeft iets bewogen tijdens dat hij gewassen werd. Dat is fijn om te horen maar zijn toestand is nog steeds kritiek. Zijn longen moeten eerst herstellen voordat zijn botbreuken aangepakt kunnen worden. Wat een ellende allemaal. Ik ben er kapot van.


20 november 2011 Ik heb mijn dag niet vandaag. Slecht geslapen en onrustig. Ron belde mij even na 12:00 uur over Martin. Het gaat nog niet beter met hem. Het blijft kritiek. Zijn longen zijn erg beschadigd en hij heeft veel botbreuken opgelopen. Hij is wel stabiel gelukkig. Het blijft afwachten. Vanmiddag toch maar even naar Bergen aan Zee gereden. Ineke de vriendin van mijn broer Fred was jarig. Kan ik even mijn gedachte verzetten. Goed dat Peter en ik dat gedaan hebben. Het was alleen erg mistig onderweg.


19 november 2011 Vanmorgen de Volvo V50 gewassen en daarna helemaal in de was gezet. Wel een zwaar werkje, maar wel eer van mijn werk. Hij glimt weer tegen je aan.

19:00 uur: Een verschrikkelijk bericht van mijn broer Ron. Martin zijn zoon (22) is zwaar gewond geraakt bij een auto ongeluk in de buurt van Eindhoven. Hij is in kritieke toestand opgenomen op de intensive care van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Ron, Irene, Anita, Linda, Roos en Chiel zijn bij hem. Ik wens ze heel veel sterkte. 


18 november 2011 Vanmorgen boodschappen gedaan en daarna het hele huis gezogen. Peter is vanavond naar de kookclub geweest. Ik heb vanavond lekker een Wienerschnitsel gegeten met sla, daarna tv gekeken naar de film "The little Fockers" op filmnet.


13 november 2011 Vanmiddag even bij Peter zijn vader en moeder geweest in Haarlem samen met Tim. Vanavond de foto's en het verslag van de rondrit met de 1200 van gisteren op de website geplaatst.


12 november 2011 Vandaag zou mijn moeder 82 zijn geworden. Ik heb daarom een bosje bloemen bij haar urn gezet thuis. Helaas ging het geplande etentje, wat we elke keer doen ter nagedachtenis aan haar, met de familie niet door. Volgende keer maar weer in een wat andere opzet.


Loctype NS 1200 in het zonnetje 12 november 2011

Vandaag was ook een rondrit met de voormalige NS lokserie 1200, georganiseerd door de NVBS (Nederlandse vereniging voor Belangstellenden in spoor- en tramwegen). Ik was een van de gelukkigen die met deze trein mee mocht. We zijn vanaf Utrecht via Den Haag, Haarlem, Amsterdam naar Amersfoort gereden. Daar waren de laatste 8 van de 25 gebouwde markante lokserie 1200 (60 jaar oud) bij elkaar gebracht. Het was een echte happening. Er waren heel veel mensen op af gekomen. Onze trein reed daarna via een stop in Stroe door naar Apeldoorn. Hier waren 5 loks aanwezig. Deze werden mooi naast elkaar gezet bij het station. Een prachtig plaatje (zie de foto in de rechter kolom). Na afloop ben ik met de gewone trein terug naar Beverwijk gereden. Daar ben ik samen met Peter en Tim toch nog uit eten geweest i.v.m. de verjaardag van mijn moeder. Na het eten was ik doodmoe van deze enerverende mooie dag.


11 november 2011 Weer wat geklust bij de trap. Ik heb een mooie kabelgoot op maat gemaakt en boven bij de computer een stopcontact gemaakt. Vanavond met Ron en Irene naar een theatervoorstelling geweest van "Niet Schieten" onder de titel "Mannen zijn Zeikwijven". Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan. Het was veel te langdradig maar af en toe toch wel leuk. Ik kwam ook nog mijn ex vriendin tegen. Ik had haar al meer dan 3 jaar niet meer gezien. Helaas zei ze weer niks tegen mij. Het blijft raar dat ik niet weet waarom dat is.

 


10 november 2011 Vandaag had ik een vrije dag genomen. Had me voorgenomen om wat klusjes te doen in huis. Zo heb ik eindelijk de kabels van de computer in het halletje bij de trap mooi weggewerkt. Deze kabels hingen er al een tijdje. Nu nog de plinten monteren en dan kan ook eindelijk de vloerbedekking gelegd worden. Ben lekker bezig geweest. Ik heb ook nog mijn nieuwe contactlenzen opgehaald. Vanavond zijn Peter en ik nog even bij de Chinees gaan eten. Ja ik had natuurlijk geen zin meer om te koken.


9 november 2011 Vanavond naar de filmavond van de NVBS in Haarlem geweest. Deze avond ging over de Blauwe tram van de NZH (Noord- Zuidhollandse tramweg maatschappij). Deze trams reden tot in de jaren 60 in Haarlem en naar Leiden, Den Haag, Amsterdam, Zandvoort maar ook helemaal naar Volendam. Mijn opa van Maris heeft ook nog op deze trams als conducteur gewerkt. Ik was vanavond weer eens met de vouwfiets gegaan. Eerst na station Beverwijk fietsen, dan met de trein naar Haarlem en dan weer met de vouwfiets naar de Egelantier in Haarlem gefietst. Binnen 40 minuten was ik daar. Met de auto ben je denk ik niet sneller. En dit was nog goedkoper ook, want ik hoefde natuurlijk geen parkeergeld te betalen.


7 november 2011 Alweer 4 jaar geleden is mijn moeder op deze dag overleden. Toch een dag om elk jaar even stil bij te staan. Ik denk wel regelmatig kon ik nog maar even met haar praten. Gewoon. Even haar stem horen. Af en toe kijk ik dan naar een van de video opnames die ik van haar gemaakt hebt. Als ik haar stem hoor is het allemaal weer goed en zeg dan zachtjes "dag mam ik hou van je"


Ineke en Fred in New York 6 november 2011

6 november 2011 Vandaag heeft Ineke Aronds, de vriendin van mijn broer Fred meegedaan aan de marathon van New York. Een geweldige prestatie om meer dan 42 km hard te lopen. Ze heeft hier het hele jaar hard voor getraind. Echt een bikkel. Ze heeft de marathon in de prachtige tijd van 04:57 uur uit gelopen. Echt top! Ineke van harte gefeliciteerd. Ze werd door een heleboel mensen met geld gesponsord om dit te doneren aan het Kika kinderkankerfonds.


5 november 2011 Vandaag was Ilonca jarig. Zei is de jongste dochter van Peter zijn broer Gertjan en schoonzus José. Ze is 22 jaar geworden. We zijn even op visite geweest. Daarna hadden we een afspraak bij Paul een vriend van ons. We hebben het spel Carcassone gespeeld samen met nog wat andere vrienden. Het was weer gezellig.


4 november 2011 Ik weet nu waarom ik bijna nooit meer drink. Vanmorgen voelde ik mij als een zombie. Voelde mij beroerd en duf. Zonde van deze dag. Ik ben wel vanmiddag naar een rondleiding in het nieuwe stadhuis van de gemeente Beverwijk geweest. Even mijn nieuwe werkplek bekeken. Op 2 januari 2012 gaan we daarheen verhuizen. Een voordeel van dit nieuwe kantoor. Je hebt een heel mooi uitzicht op het station van Beverwijk....


3 november 2011 Vanmiddag mij eerste koliek aanval gehad i.v.m. mijn niersteen. Het doet verschrikkelijk pijn. Gelukkig had ik medicijnen meegenomen naar mijn werk. Die hielpen goed. Vanavond hadden we weer een kaas en wijnproeverij bij Bourgondische Lifestyle op de Plantage in Beverwijk. Ik voelde me gelukkig weer een stuk beter. Het was de derde keer alweer met weer andere wijnen en kaasjes. Ik had ook iets te veel op. En dat is al gauw wat normaal drink ik helemaal niks. 


2 november 2011 Ik heb vandaag wat foto's gemaakt van mij werkplek op mijn werk. Binnenkort gaan wij verhuizen naar een nieuw kantoor. Dus moest het oude nog even vastleggen. Vanavond naar Leidschendam gereden met de Volvo V50. Ik had wat rubber matten gekocht via Marktplaats. Deze matten zorgen er voor dat in de winter de vloerbedekking van de auto niet nat en vies wordt.


1 november 2011 Vandaag is het precies 12,5 jaar geleden dat Peter en ik elkaar ontmoet hebben. Dat was in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 in Haarlem. Wat gaat de tijd toch snel. Vanavond zijn Gertjan, José, Henk en Ineke op de koffie geweest. Was toch een verrassing.

29 oktober 2011 Vanmorgen ging Peter Tim ophalen, nadat we afscheid hadden genomen van onze vriendinnen. Peter had mij afgezet in Lage Zwaluwe en ging daarna Tim halen. Ik heb wat treinen bekeken die langskwamen. Peter en Tim pikte mij op de terugweg weer op. Vanavond zijn we samen met Peter zijn vader en moeder uit eten geweest in Haarlem bij "De Wandelaar". A.s. dinsdag kennen Peter en ik elkaar alweer 12,5 jaar. Vandaar. We hebben lekker gegeten.

 


In de meidagen van 1940 werd de binnenstad van Rotterdam zwaar beschadigd. Dit beeld van Zadkine herinnert daar aan. Het hart is uit de stad gerukt. 28 oktober 2011.
Rotterdam in miniatuur bij Railz. Een prachtig mooie modelspoorbaan in schaal HO in het hartje van Rotterdam. 28 oktober 2011.

28 oktober 2011 Vanmorgen om 09:00 uur vertrokken naar Rotterdam. We hebben een beetje door de stad heen gewandeld, gelunchd en een bezoek aan Railz Miniworld gebracht. In de loop van de middag zijn we naar Barendrecht gereden waar twee vriendinnen van ons wonen. Lekker gekletst en gegeten. We zijn er ook blijven slapen.


26 oktober 2011 Ik heb weer een stukje tekst aan mijn levensverhaal toegevoegd. Dit maal een stukje over het ongeluk wat ik met de fiets heb gehad in 1995. Kijk maar even onderaan de "Wie ben ik" pagina.


25 oktober 2011 Mijn blauwe Volvo 245 GL is weer APK gekeurd. Omdat deze Volvo, nu 30 jaar oud is hoeft hij nog maar één keer in de twee jaar gekeurd te worden. Dat scheelt weer.


23 oktober 2011 Vandaag lekker gewandeld door het duingebied het was mooi weer. Vanavond zijn Ron en Irene bij ons geweest. We hebben een lekker drie gangen menu gekookt. Het voor gerecht was kervelsoep met ballen. Het hoofd gerecht was kalfsmedalions met spinaziestampot en een rode portsaus. Het toetje was dadels gemalen men amandelspijs in filodeeg. Het was gezellig en lekker.


Lichtmetalen velgen voor de Volvo V50

22 oktober 2011 Het hele huis geraagd en gestofzuigd. Was wel weer nodig. Het is weer een stuk schoner in huis. Peter was in de tuin bezig om alles alvast een beetje winter klaar te maken. Vanmiddag heb ik de winterbanden onder de auto gezet. Dit was nog een aardige klus. Een van de wielmoeren was stuk. Het schroefdraad was stukgedraaid. Peter kon gelukkig bij de Volvodealer een nieuwe halen. De aluminium velgen (dus geen saaie zwarte) die bij deze winterbanden zaten, zien er erg mooi uit en staan prima onder onze Volvo.

 


Poster film Beginners.

21 oktober 2011 Boodschappen gedaan o.a. voor a.s. zondag, want dan gaan we samen met mijn broer Ron en schoonzus Irene bij ons een menu koken. We hadden dit afgesproken i.v.m. hun 25 jarig huwelijksfeest waarbij wij helaas niet aanwezig konden zijn. We zaten toen in Berlijn. Heb lang gezocht naar alle benodigdheden voor dit menu. Vanavond zijn Peter en ik naar Haarlem geweest. In de Filmschuur draaide de film "Beginners". Twee van onze vrienden van ons waren ook mee gegaan. De film gaat over een jongeman die moeite heeft een relatie aan te gaan. Tijdens de film bleek dat dit te maken had met zijn opvoeding. Het huwelijk van zijn ouders was niet goed. Zijn vader was bijna altijd weg en zijn moeder kwam veel liefde te kort. Dat compenseerde zij door haar zoon overal mee naar toe te nemen. Zoals musea en feestjes. Hierdoor kwam hij bijna niet in contact met kinderen van zijn eigen leeftijd. Achteraf bleek dat zijn vader zijn hele leven al homoseksueel was, maar pas op zijn 75 jaar uit de kast kwam, nadat zijn moeder overleden was. Een mooie film, met een prachtig verhaal.   

 


20 oktober 2011

Weer uit eten, nu met een vriend van mij. We hebben even bij gekletst, maar ook over serieuze dingen gesproken.


19 oktober 2011 Vanavond uit eten geweest met de  PV van mijn werk. Een van onze bestuursleden nam afscheid.

 


Volvo 245 GL uit 1981 en een V50 uit 2006

15 oktober 2011 Vandaag even mijn blauwe Volvo 245 van stal gehaald. Hij moet binnenkort naar de APK dus even testen of hij het nog doet. Ben met hem naar Haarlem gereden. Ik had daar een afspraak met iemand die dia's had van de Beijnesfabriek in Beverwijk. Dit waren o.a foto's van een zeilschip die zijn schoonvader daar had laten bouwen. Zie de foto rechts. Echt leuk om deze dia's te zien. Ik kreeg van hem ook nog een stukje originele brugrails uit de begintijd van de spoorwegen in 1839. Echt bijzonder. Bedankt hoor, ik ben er blij mee.


12 oktober 2011 Vandaag voor de OR van mijn werk de hele dag naar de Jaarbeurs in Utrecht geweest. Daar was de "Grote dag van de kleine gemeenten" Er waren een aantal workshops en lezingen. Erg interessant allemaal. Ik was samen met mijn collega Gert Jan. Hij is ook gek van treinen en net als ik lid van de NVBS (Nederlandse vereniging van belangstellenden in het spoor en tramwegwezen) en voorzitter van de regio Kennemerland. Deze avond moest hij een dia-avond presenteren in Haarlem. Ik ben met hem mee naar huis gegaan om te eten en daarna zijn we samen naar de Egelantier in Haarlem gegaan. Gert Jan vertelde daar over zijn vakantie's in de Harz en in Schotland. Een heleboel treinenfoto's passeerde de revue. Het was een mooie gezellige avond. Bedankt Gert Jan.


10 oktober 2011 Vanavond erg last gehad van mijn niersteen. Voelde me echt beroerd. Gelukkig zakte de pijn na een uur weer.


9 oktober 2011 Vandaag ben ik weer bezig geweest om de zolder op te ruimen. Heb weer aardig wat spullen die ik dubbel heb apart gelegd. Deze kan ik misschien weer ruilen tegen andere spullen voor mijn verzameling.


Vanmiddag werd ik ook gebeld door een meneer uit Heemstede. Hij had voor mij een boek over de Beijnes in Haarlem. Ik mocht het komen ophalen. Dus vanavond even met de auto naar Heemstede gereden en het boek opgehaald. Er zat ook nog een originele menukaart van Beijnes in Beverwijk bij. Ik wil deze meneer en mevrouw hartelijk bedanken voor dit prachtige boek.


8 oktober 2011 Even winkelen in Haarlem. Heb een paar nieuwe schoenen gekocht en we hebben geluncht. Peter en ik hadden voor onze verjaardag een lunchbon gekregen. Leuk toch! Helaas kon je op zaterdag bij dit eettentje "Hofje zonder zorgen"..!? geen gebruik maken van deze bon. Dit tot onze grote verbazing, terwijl je wel (zonder bon) mag lunchen. Eigenlijk te gek voor woorden. Je had van te voren op hun website moeten kijken wanneer je hem mag gebruiken. Je moet dus alles van te voren gaan plannen, als je een keer gaat lunchen in de stad. Belachelijk hoor, waar is de spontaniteit gebleven.


Poster Brigitte Kaandorp.

7 oktober 2011 Brigitte Kaandorp's nieuwe show "Cabaret voor beginners" daar zijn Peter en ik vanavond heen geweest. Echt helemaal te gek. Eigenlijk gaat de show helemaal nergens over, op een aantal kleine serieuze anekdotes na. Maar ze weet het wel te brengen. Heb erg veel gelachen om al haar typetjes, maar ook genoten van haar mooie liedjes. Zingen kan ze namelijk ook zeer verdienstelijk. Een aanrader om naar toe te gaan. Wij waren met een groot aantal leden van onze personeelsvereninging (waar ik de voorzitter van ben).


6 oktober 2011 Vandaag heb ik de hele dag cursus gehad in Rotterdam. Deze cursus ging over het "nieuwe werken". Ik was hier namens de ondernemingsraad. Het was een zeer inspirerende dag, met een hoop nieuwe denkbeelden en ideeën.


2 oktober 2011  Ik heb weer wat reacties gekregen op mijn advertenties over de Beijnes in Haarlem en Beverwijk. Toch leuk dat mensen reageren. Ik heb ook van een archiefmedewerker bij Tata steel in IJmuiden wat foto's van de Beijnesfabriek in Beverwijk gekregen. Ik wil haar nog hartelijk bedanken. Deze foto's zaten in het archief van Tata Steel, het voormalige Hoogovens. Binnenkort is meer te lezen en te zien op mijn speciale Beijnes pagina op deze website. Kijk vast in de rechter kolom voor een van de foto's.


1 oktober 2011 Peter, Tim en ik zijn naar de woonbeurs in de Rai in Amsterdam geweest. Peter had vrijkaarten om dat zijn baas Stukart tuinen op deze beurs een stand had. Leuk om even rond te kijken. Daarna zijn we nog even naar de Apollolaan gelopen. Volgens Peter was daar een beelden tentoonstelling. We hebben maar 2 beelden gezien, dus dat viel een beetje tegen.

30 september 2011 Het reisverslag van ons weekend naar Berlijn is nu in te zien via de pagina Vakantiereizen. Klik op de foto vakantiereizen in de linker kolom en je komt meteen op het verslag van dit geweldige weekend met onze vriendengroep. Veel lees- en kijkplezier. 


29 september 2011 Ik had kaartjes voor het toneelstuk "In bed is het fijn toeven"  geschreven door Paul Haenen. Het werd opgevoerd in het Witte Theater in IJmuiden. De hoofdrollen werden gespeeld door Mike Starink en Jeroen Bos. Tijdens deze voorstelling brengen de twee mannen een dag met elkaar door in bed en, hoewel ze al een tijdje een relatie hebben, doen ze gedurende deze dag nog een aantal belangrijke ontdekkingen over elkaar. Het stuk gaat op speelse wijze om met de aanwezigheid van het publiek. Het was een leuke avond. En af en toe ook herkenbaar.


27 september 2011 Vanavond het reisverslag gemaakt van ons weekend naar Berlijn. Het is nog niet helemaal af maar dat komt in de loop van de week nog wel.


26 september 2011 Vanavond moest ik notuleren bij de Wijkgroepvergadering van de gemeente. Het duurde niet zo lang gelukkig.


 

24 september 2011 Peter zijn vader en moeder kwamen op visite. Tim was er ook. We hebben gegourmet en lekker gekletst.  Heb ook een link naar de website van mijn collega Marc Kouwenhoven op de website gezet. Hij doet samen met een vriend de verkoop en onderhoud van gitaren. Zie de link naar de website van het "Guitarteam" in de linker kolom op deze pagina.


23 september 2011 Vandaag het huis een beetje doorgewerkt, boodschappen gedaan en de auto gewassen. Daarna ook nog even achter de computer gezeten om te werken aan mijn Beijnes pagina.


20 september 2011 Vandaag naar de Nedgraphicsdag geweest in Ede voor mijn werk. Hier uitleg gekregen over allerlei zaken met betrekking tot het landelijk bundelen van Geometrische zaken. Tevens werden de allerlaatste snufjes op Geo gebied uitgelegd. Ik was wel erg moe na afloop.


15 t/m 19 september 2011 We zijn met onze roze vriendengroep een lang weekend naar Berlijn geweest. Donderdagochtend om even voor 9 uur vertrokken we met z'n zessen met het vliegtuig van Schiphol naar Vliegveld Schöneveld in Berlijn. Het was maar 1 uur vliegen. Na aankomst direct met de S bahn naar het centrum gereden. We hadden 2 appartementen gehuurd vlak bij de Brandenburger Tor in het oosten van Berlijn. De overige drie vrienden kwamen met de trein naar Berlijn. De eerste dag een beetje rondgelopen in de buurt van ons appartement en boodschappen gedaan.


Siegessäule  in Berlijn

De tweede dag zijn we via Potsdammerplatz, Checkpoint Charlie naar de Eastside Gallery gelopen en terug (meer dan 15 km). De dag daarop zijn we eerst naar de Gedächtniskirche geweest(helaas stond deze compleet in de steigers) daarna met de metro naar de Bernauerstrasse en daarna doorgelopen naar de Fernsehturm. Daarna via "Unter den Linden" weer terug gelopen naar ons appartement. Wel hier en daar gestopt voor een drankje en een hapje. Erg leuk om door al die achteraf straatjes te lopen. Je leert hierdoor Berlijn heel goed kennen. S'avonds zijn we nog uit geweest naar wat gaybars in de buurt van de Kurfurstendam. Het was gelukkig prachtig weer deze 2 dagen, maar na dat we zaterdagavond uitgeweest waren storte het van de lucht. Op zondag waren mijn broer Ron en zijn vrouw 25 jaar getrouwd. helaas konden Peter en ik daarbij niet aanwezig zijn. Dus maar even gebeld. Nog van harte gefeliciteerd. Daarna zijn we eerst naar het Holocaustmonument herdenkingscentrum gegaan. Dit maakte op ons grote indruk, met al die indrukwekkende verhalen van Joodse families die allemaal omgekomen zijn in de 2e wereld oorlog. Daarna ben ik naar het Joods museum gelopen. Erg indrukwekkend dat museum. De anderen gingen naar een ander museum. Helaas was het weer niet zo mooi want het miezerde een beetje. Daarna weer samen nog wat rondgelopen in de stad. Maandag was het weer prachtig weer. drie van ons gingen met de trein in de ochtend terug naar Nederland. Wij hoefde pas om 16:30 uur weer met het vliegtuig terug naar Nederland. Dus hadden wij nog tijd om via de Reichstag (waar je trouwens van te voren moet reserveren om binnen te komen), de Berliner Dom en de Siegessäule te bezoeken. Na weer een lange wandeling en een stukje met de metro hebben we onze koffers opgehaald en naar het vliegveld vertrokken voor de terugreis. Het was een fantastisch weekend. Bedankt jongens voor de gezelligheid. 

14 september 2011  Morgen heeft mijn afdeling op het werk zijn jaarlijkse afdelingsuitje. Ik zit zoals bijna elk jaar in de organisatie. Helaas kon ik dit jaar niet mee, omdat Peter en ik morgen met onze vriendengroep naar Berlijn gaan. Voor het afdelingsuitje verzorgen we altijd zelf een lunchpakket. Vanavond moest ik daarom nog broodjes smeren. De collega's gaan voor een aantal activiteiten naar Amsterdam (o.a. naar de Noord-Zuidlijn).


13 september 2011 Vanavond ben ik bij de dhr Loots in Heemskerk geweest. Hij had mij gebeld na aanleiding van de advertenties over de Beijnesfabriek die ik had geplaatst. Dhr loots heeft met zijn vrouw in een (Beijnes)tramrijtuig op het Raamveld in Beverwijk gewoond. Hij heeft ook gewerkt bij spoorbedrijf bij Hoogovens. Hij had veel informatie over stoomlocs bij Hoogovens en hij gaf me ook nog een foto van een locomotor (Sik) op het terrein van de Beijnesfabriek in Beverwijk. Het was een gezellige avond.


10 september 2011 Vandaag hebben Peter en ik tuinverlichting aangelegd bij Peter zijn broer Gert Jan en José. Het was een hoop werk en het is nog niet helemaal klaar. Maar de lampjes branden al.


9 september 2011 Vandaag is mijn zus Inge jarig. Peter en ik zijn vanavond bij haar en Simon op visite geweest. Verwelkomt door 3 lieve hondjes en Inge en Simon was het toch nog gezellig. Fred, Ron en Irene waren er ook. Vanmiddag naar Amsterdam Sloten gereden. Ik had via Marktplaats 4 winterbanden gekocht voor onze Volvo V50 en een rubber mat voor in de kofferruimte voor bescherming tegen vuil. Alles zag er als nieuw uit. Een goede koop denk ik.


Boek Hitler in België van mijn naamgenoot Rene Mathot
Onze buren Danny en Mieke in hun nieuwe winkel.

8 september 2011 Ik heb een mail gekregen van een Duitse meneer (geboren in 1919) die mij vroeg of hij een foto mocht gebruiken uit "mijn boek" "Hitler in België" (of de Franse titel "Au Ravin Du Loup") voor een boek wat hij aan het schrijven is over de oorlog. Nu heb ik zelf geen boek geschreven over Hitler, maar mijn naamgenoot René Mathot (geboren in 1923) wel. Deze René Mathot woont in België. Ik ken het boek wat hij geschreven heeft en heb het ook in mijn bezit, maar meer omdat "mijn naam" op de cover staat. Nu ben ik zelf ook wel geïnteresseerd in de 2e wereldoorlog dus dat schept toch een band. Ik heb de Duitse meneer teruggemaild dat ik niet de persoon was die hij zocht. Daarna ben ik maar weer eens gaan googlelen op mijn naamgenoot. Toen kwam ik erachter dat de schrijver René Mathot, mijn naamgenoot dus op 3 september j.l. is overleden op 88 jarige leeftijd. Ik heb dit bericht ook gemaild aan de Duitse meneer. Die was zeer ontdaan over het overlijden van de schrijver. Ik zelf ook wel een beetje. Is dat gek. Rust zacht René.


6 september 2011 Vanavond zijn Peter en ik naar de opening geweest van de nieuwe winkel van onze buren. Ze hebben een Linolux vestiging geopend in Hoofddorp. De winkel ziet er echt fantastisch uit. Dus als je een keer in de buurt bent loop dan een keertje naar binnen. Ik wens Mieke en Danny heel veel succes met hun eerste eigen bedrijf. Toch weer een compleet nieuwe uitdaging.


5 september 2011 Vandaag te horen gekregen dat ik een niersteen heb. Er wordt voorlopig nog niets aan gedaan. Hopelijk plas ik hem na enige tijd gewoon uit. Ik heb wel medicijnen gekregen voor eventuele pijn.


4 september 2011 Eindelijk even tijd om op zolder de boel een beetje op te ruimen. Heb nu weer een beetje ruimte om me te bewegen. Ik ben alles aan het uitzoeken. Je weet haast niet meer wat je hebt.


3 september 2011 Ben bezig om een webpagina te maken over de Beijnes in haarlem en Beverwijk. Heb foto's gescand en tekst gemaakt. In de middag ook nog even naar Heemskerk geweest samen met Peter en Tim

31 augustus 2011 Ik moest naar het ziekenhuis om een echo te laten maken voor de pijn in mijn zij. Op de echo was niets te zien. Daarna is er ook nog een röntgenfoto gemaakt. Waar ik a.s. maandag de uitslag van krijg. Misschien heb ik een niersteen.


28 augustus 2011 Ik heb het zwaar te pakken. Pijn in mijn zij, buik en rug, voelde me echt beroerd. Lekker de kachel aangedaan en onder een deken gezeten. De hele dag bijna niks gegeten. Niet veel gedaan.

 


27 augustus 2011 Ben even naar Amsterdam gegaan met de trein. Het was wel erg slecht weer, dus alleen maar even in de Kalverstraat geweest. Ik voelde me ook beroerd dus snel weer naar huis gegaan. Op de terugweg van het station naar huis kreeg ik een plensbui op mijn kop. Ik was helemaal doorweekt. Thuisgekomen lekker een tijd onder de warme douche gestaan en daarna dik aangekleed op de bank. Peter was een dagje met Eline op pad in Breda.


Foto tramrijtuigen Raamveld in Bever

26 augustus 2011 Ik heb nu al 3 reacties gehad op mijn advertenties. Een reactie van oud bewoners van het tramrijtuig op het Raamveld in Beverwijk (ik ga binnenkort bij deze familie langs), een ander had voor mij een foto van deze rijtuigen (want het waren er niet 1 maar 2) Ook nog een reactie over de assemblage van Volvo's in de Beijnesfabriek. Twee foto's heb ik gekregen.  Leuk dat deze mensen allemaal hebben gereageerd. Zo ben alweer een hoop wijzer geworden met mijn speurtocht. De beide tramrijtuigen op het Raamveld in Beverwijk zijn afkomstig van de Hoogovens. Ze hebben daar vanaf 1948 tot 1957 dienst gedaan als personeelstrein tussen de stations Beverwijk en Hoogovens. De rijtuigen hadden daarvoor al dienst gedaan (van 1925 tot 1939) bij de Gooise stoomtram, ook wel "Gooise moordenaar" genoemd. Daarna zijn ze bij de Nederlands Tramwegmaatschappij in Heereveen terecht gekomen (1939 tot 1948). Binnenkort zal ik op mijn website een pagina aan de geschiedenis van de Beijnesfabriek en aan de 2 tramrijtuigen besteden (deze waren namelijk in 1925 gebouwd door ... Beijnes). 


25 augustus 2011 Tot mijn grote verbazing zijn beide foto's van de Beijnesfabriek die ik naar de "Beverwijker"  had gestuurd geplaatst in de krant (zie pagina 12). Ze hebben bijna de letterlijke tekst die ik meegestuurd had bij de foto's, overgenomen. Leuk om je eigen foto in de krant te zien staan. De 3 advertenties staan er ook in. Kijken of het wat oplevert.


24 augustus 2011 Vandaag een paar advertenties laten plaatsen in de "Beverwijker" het plaatselijke huis aan huisblad in Beverwijk. In deze advertenties vraag ik informatie en foto's van de oude Beijnesfabriek in Beverwijk en over de Volvo's die daar geassembleerd werden een aantal jaren. Tevens vroeg ik informatie en foto's van het tramrijtuig wat een aantal jaren op het Raamveld in Beverwijk als woning werd gebruikt. Ik heb ook nog een paar foto's van de Beijnesfabriek meegestuurd.


Nieuwe Zweedse album van September

23 augustus 2011 Vanavond weer naar de CD van "September" geluisterd. Deze CD heb ik tijdens onze vakantie in Zweden gekocht. Het nummer "Kärlekens Tunga" letterlijk vertaald "Liefdes Tong" werd daar dagelijks wel een paar keer op de radio gedraaid. Het melodietje zat meteen in mijn hoofd. Dus na wat zoeken en vragen, toch het juiste nummer en de CD gevonden. Dit nummer heeft best hitpotentie, ook in Nederland denk ik. Klik op de titel voor het nummer "Kärlekens Tunga" en geniet van deze Zweedse hit.


Station Hollandsche Rading met zijn speciale bovenleidingmasten.

21 augustus 2011 Ik had nog een treinkaartje van de Hema en daarmee weer een rondje gereden met de trein. Vanuit Beverwijk via Utrecht, Den Dolder, Amersfoort, Hilversum, Hollandsche Rading en Utrecht weer terug naar Beverwijk gereden. Op alle genoemde stations even uitgestapt foto's maken en daarna naar het volgende station. Hollandsche Rading is eigenlijk een rare naam voor een station.  De naam van dit plaatsje komt waarschijnlijk doordat Noord-Holland hier grenst aan de provincie Utrecht. Rading is namelijk een ander woord voor grens. (Noord) Hollandsche Grens (Rading) Hollandsche Rading dus. Ben hier uitgestapt om een aantal foto's te maken van de speciale betonnen bovenleiding-masten.  Deze masten zijn Rijksmonument. Vanavond hebben we weer een menu gekookt samen met José en Gertjan (de broer van Peter). Het was weer lekker en gezellig. 


Mooi lederen interieur van onze nieuwe Volvo V50

16 augustus 2011 Vanmiddag onze nieuwe auto opgehaald. Het is een Volvo geworden. Ja echt waar. Een Volvo V50 1.6D uit 2006. Een prachtige auto en dat vindt Peter gelukkig ook. Hij ziet er ook fantastisch uit. Blauw/groen metalic met een cremewit kleurige bekleding en hij rijdt als een zonnetje. Kijk in de rechter kolom even voor meer foto's. Hoop dat we weer een paar jaartjes vooruit kunnen. Nu hebben we 3 Volvo's in onze familie. Helemaal te gek!

Is het geen plaatje deze nieuwe aanwinst van ons. Een Volvo V50 1.6D momentum. Ziet er best stoer uit toch? Zo even een paar mooie plaatjes van onze nieuwe aanwinst. Echt mooi, ook van binnen met zijn cremewitte leren bekleding en de stoelen zitten prima.


Onze oude Opel Astra.

15 augustus 2011 We gaan afscheid nemen van onze trouwe Opel Astra uit 2002. we hebben heel wat veilige kilometers met hem gereden, maar het wordt tijd voor wat anders. We hebben een andere auto gekocht uit 2006. In de loop van deze week kunnen we hem halen. Nieuwsgierig wat het is geworden? Je moet toch nog even geduld hebben. binnenkort meer!


14 augustus 2011  Eindelijk weer eens een keer de ramen gelapt thuis. Het was al hééél lang geleden. We konden er bijna niet meer doorheen kijken, maar daardoor wel veel eer van je werk. Het was vandaag zomaar mooi weer. Peter heeft aan de dakgoot gewerkt, want daar zat wat houtrot in. Ziet er alweer een stuk beter uit. Een eigen huis vergt nu eenmaal af en toe wat onderhoud. Daarna nog in de tuin gezeten. Ik heb ook nog een uurtje geslapen, omdat ik vannacht heel slecht geslapen heb. Ik was al om 05:00 uur op.   


Moeder Door speelt op de piano op haar verjaardag.

13 augustus 2011  Vandaag is Peter zijn moeder Door jarig. Ze is alweer 81 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd Ma en blijf gezond! Ze kan ook nog goed piano spelen. Ze heeft tijdens de verjaardag een aantal mooie nummers gespeeld. Dat zou Ik ook nog wel een keer willen leren, piano spelen.  Helaas heb ik al teveel hobby's en komt het er niet van.


Vandaag zijn we ook op autospeurtocht geweest. Peter en ik wilde al enige tijd wat anders. Dus had ik via Autotrack.nl een aantal auto's uitgezocht die er wel interessant uitzagen. We zijn bij een aantal bedrijven geweest. In Haarlem zijn we uiteindelijk geslaagd. Een prachtige auto gekocht. Onze oude Astra ingeruild. In de loop van de komende week kunnen we de "nieuwe" auto ophalen. Het blijft nog even een verrassing voor jullie wat het wordt. Binnenkort kun je hem hier bewonderen.


Vandaag is het ook 50 jaar geleden dat de Berlijnse muur werd gebouwd. Ik heb een aantal programma's gekeken met het thema "De Berlijnse Muur" op de Nederlandse en Duitse TV. Ik heb daar toch iets mee.


12 augustus 2011 Vanavond bij Paul geweest. We hebben hetzelfde spel Carcassone gespeeld net als op 11 februari jl. Het was een gezellige avond onder het genot van een drankje en een hapje. Ook lekker bijgekletst.


 

11 augustus 2011 Even bij de opticïen geweest om mijn ogen en contactlenzen te laten controleren. Ik krijg nu lenzen met dubbele sterkte om ver af en dichtbij goed te kunnen zien. Je moet er wel aan wennen zegt de opticïen. We zien wel (om het zo maar te zeggen)

 

12 augustus 2011

Vandaag het verslag van onze vakantie naar Zweden helemaal compleet gemaakt met foto's. Ziet er leuk uit vind ik zelf. Zo kan iedereen een korte impressie krijgen van onze vakantie.

 


Gaypride run 2011

5 augustus 2011 Vanavond was de Gaypride run in Amsterdam. Peter en een aantal vrienden van ons gingen de uitdaging aan. Peter en Paul  liepen de 5 km en Maarten, Michel en Jan liepen de 10 km. De tocht werd gelopen in de wijk Zeeburg in het kader van de Gaypride 2011. Het was de 13e keer dat deze hardloopwedstrijd voor homo's werd georganiseerd. Iedereen van onze groep heeft de wedstijd uitgelopen. Toch een prima prestatie. Ik was mee voor de foto's en de morele ondersteuning. Misschien doe ik volgend jaar ook wel mee, maar dan moet ik nog wel even flink trainen.


2 augustus 2011 Vanavond zijn Peter en ik even naar het strand geweest. Het was warm bij ons in de achtertuin, maar op het strand viel het wel een beetje tegen. Het was een beetje mistig. Peter heeft nog gezwommen, ik niet. We hebben nog wat gedronken en zijn toen weer naar huis gegaan.

31 juli 2011 Peter is vandaag echt jarig. Vanmiddag heeft hij zijn kinderen naar huis gebracht en vanavond zijn we uit eten geweest.  Vandaag ook een mailtje van neef Ted en zijn vrouw Ietje gekregen. Ze zijn opa en oma geworden van kleinzoon Elian. Van harte gefelicteerd.

 


30 juli 2011 Peter viert vandaag zijn 45ste verjaardag. Zijn hele familie is geweest. Ook Eline, Tim en kleine Tim waren er. Mijn familie was niet vertegenwoordigd. Die zijn op vakantie. Het was een gezellige middag en avond.


29 juli 2011 Er is een nieuwe pagina aan mijn website toegevoegd "Vakantie. Hier komen mijn/onze vakantieverhalen op te staan. Het eerste verslag gaat over onze vakantie naar Zweden dit jaar. Klik maar op de button "Vakantie Zweden" in de linker kolom.


26 juli 2011 Vandaag met mijn broer Ron naar de crematie geweest van Thierry, zoon van mijn nicht Louise en haar man Nico. Thierry was vorige week op 16 jarige leeftijd overleden. Thierry was meervoudig gehandicapt (na een ongeval op 2,5 jarige leeftijd) en was nu na meerdere complicaties overleden. Ik wens zijn ouders en zus veel sterkte met dit verlies.


10 t/m 25 juli 2011 Vakantie naar Zweden. Peter, Tim en ik zijn via Kopenhagen (een overnachting) naar Zweden gereden. We hadden op 3 plekken huisjes gehuurd in Falköping, Stockholm en Frederiksberg (Ludvika). We hebben een hoop dingen gedaan o.a. bezoek Slusserna en het Saabmuseum in Trollhätan, Skansen, Nordiskamuseum en Grona Lund (pretpark) in Stockholm, Spoorwegmuseum in Gävle en mountenbiken, wandelen en railfietsen in Frederiksberg en omgeving. Op de laatste avond zijn we ook nog naar een concert geweest van Benny Andersson (van ABBA) Orkester  in Leksand. Op de terugweg naar de boot (van Gothenburg naar Kiel) nog het Volvomuseum bezocht. Klik hier voor het verslag van deze vakantie. 

8 juli 2011 Ik heb foto's gemaakt van de oude Beijnesfabriek in Beverwijk (zie de foto's in de rechter kolom). Deze oude bedrijfshallen zijn nu in gebruik als supermarkt en als doe-het-zelf zaak. Ik heb toch wat met deze fabriek, omdat er vroeger treinen gemaakt werden, maar er werden ook enige tijd Volvo's geassembleerd. Binnenkort komt er een aparte pagina op mijn website geheel gewijd aan de Beijnesfabrieken in Haarlem en Beverwijk.

Zoek de verschillen. Boven links is de voormalige Beijnesfabriek in Beverwijk in de jaren '50. Hier werden vroeger treinstellen, wagons en trams gemaakt van 1950 tot 1963. Ook werden hier korte tijd Volvo's geassembleerd van het type PV 544 (Katterug) en PV 121 (Amazon).


De foto rechts boven is in 2011 nagenoeg op dezelfde plaats gemaakt als de linker  foto. Er is veel veranderd maar de fabriekshallen staan er allemaal nog. In deze oude fabriekshallen zijn nu in 2016 de Praxis, Dekamarkt, Aldi  gevestigd.


6 juli 2011 Vanavond uit eten geweest met mijn broers en zus Mathot, aanhang en kinderen. We gaan elk jaar op de verjaardag van onze vader en moeder uit eten. Vandaag was de verjaardag van onze vader. We zijn bij Blond geweest in Heemskerk. Leuke nieuwe tent.


Lekker samen gekookt met Sharula en Consuela 2 juli 2011

2 juli 2011 Mijn nichtje Anita is vandaag jarig. Ze wordt alweer 24 jaar. Van harte en een dikke kus van ons. Helaas konden we niet naar haar verjaardag.  Twee vriendinnen Sharula en Consuela kwamen bij ons op visite. We hadden afgesproken om met z'n vieren een menu te gaan koken. Erg leuk om te doen, met z'n allen in de keuken en... het was nog lekker ook. Het was een gezellige avond.


1 juli 2011 Vanavond even naar de verjaardag van Michelle geweest in Dirkshorn. Ze woont pas samen met Alex in mooi huis. Meteen een rondleiding gehad. Ziet er erg leuk uit en een hele grote achtertuin.

29 juni 2011 Vandaag is mijn nicht(je) Michelle jarig. Ze is alweer 25 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd.


26 juni 2011 Voor het eerst ben ik (samen Peter) met stoomtrein van Corus (Hoogovens, Tatasteel) over het terrein gereden. De hele rit duurde ongeveer 1,5 uur. We reden langs de verschillende fabrieken en er werd ook nog een tussenstop gemaakt om de stoomlok "Tom" te bekijken. Het was wel leuk. Helaas waren er een heleboel kinderen in de trein die er eigenlijk helemaal niks aan vonden. Ze waren maar aan het gillen en huilen. Een minpuntje dus. Voor de rest wel leuk om een keer mee te maken.


25 juni 2011 Over enige tijd gaan we met onze vriendengroep een lang weekend naar Berlijn. Peter en ik hebben samen een avond over Berlijn voorbereid. Ik zelf ben al 5 of 6 keer in Berlijn/DDR geweest en ben zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de DDR en Berlijn (de muur). Ik heb wat DVD's over de de geschiedenis van de DDR en de Berlijnse muur laten zien, om straks met zijn allen beter voorbereid te zijn op ons lange weekend daar. Het was een gezellige en inspirerende avond.


24 juni 2011 Alweer een jaar ouder. Ik ben nu 51 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Ik vier mijn verjaardag niet dit jaar. Peter en ik zijn wel uit eten geweest en daarna naar de film "Gooise Vrouwen". Al  met al een rustige verjaardag. Iedereen bedankt die mij via de telefoon, kaarten, email, facebook en hyves, enz enz. hebben gefeliciteerd.


21 juni 2011 Tante Lenie is vandaag jarig. Ze is 91 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd. Ze viert haar verjaardag in het verzorgingshuis.


18 juni 2011 Vandaag ben ik weer een keer met de trein op pad geweest. Ik ben naar het Openbaar Vervoermuseum Doetinchem geweest. Daarna ben ik via Ede-Wageningen en Amersfoort naar Castricum gereden. Onderweg heb ik natuurlijk nog wat treinenfoto's gemaakt. In Castricum had ik met Tim en Peter afgesproken bij de Chinees. Daarna ben ik nog met de trein naar Beverwijk gereden om mijn fiets op te halen. Peter en Tim gingen met de auto naar huis. Het was een mooie dag en met de voorspelde regen viel het ook wel mee.   


17 juni 2011 Vanmiddag ben ik naar tante Lenie geweest. Ze woont al enige tijd in een verzorgingshuis in Bloemendaal. Op dinsdag 21 juni wordt ze 91 jaar. Helaas kan ik niet op haar verjaardag zijn, dus daarom vandaag maar even geweest. Het gaat naar omstandigheden goed met haar. Ze heeft nu tenminste een eigen kamer met wat eigen spulletjes. Tante lenie is een zus van mijn moeder Ida.


Hans Weiler is vandaag jarig. Hans van harte gefeliciteerd.


16 juni 2011 We zijn met de OR naar de gemeente Raalte geweest. Gewoon even kijken en luisteren hoe daar de reorganisatie plaats heeft gevonden en wat de ervaringen nu zijn. Het was een zeer inspirerende bijeenkomst voor ons.


11 t/m 13 juni 2011

Het lange Pinksterweekend ben ik voornamelijk bezig geweest om weer eens oude foto's en dia's in te scannen. Het is wel veel werk maar het is ook leuk om allerlei oude foto's te zien. Hiernaast een foto van mijzelf uit 1973 denk ik, maar de datum blijft denk ik gissen. Binnenkort zal ik weer een aantal fotoalbums op de website plaatsen met familie- en treinenfoto's. Eerste Pinksterdag zijn Peter zijn vader en moeder geweest. Tim was er ook.

 


5 juni 2011 José is vandaag jarig. We zijn vanavond nog even op de koffie geweest. José van harte gefeliciteerd.


4 juni 2011 We zijn een dagje naar Apeldoorn geweest. Ik had nog goedkope treinkaartjes van het kruidvat. We hebben een stadswandeling gemaakt en hebben ook nog paleis Het Loo bezocht. De paleistuin lag er prachtig bij. We hebben ook de Maxima tentoonstelling bezocht. Het was een leuke maar erg warme dag.

1 juni 2011 Vanavond een kaas en wijn proeverij bij "Bougondisch Lifestyle" in Beverwijk. Het was georganiseerd door de personeelsvereniging. Het was weer heerlijk. Ik was natuurlijk een beetje kachel. Maar dat krijg je als je nooit drinkt en nu een paar glazen achterover slaat. Ik heb wel lekker geslapen.


30 en 31 mei 2011 Ik heb met de ondernemingsraad van mijn werk een twee daagse training gehad. We hebben op het Markermeer gezeild op een oud zeilschip. "De Gulden Belofte" een mooie naam voor een mooi zeilschip.  Tussen de werkzaamheden van het zeilen door, kregen we workshops om goed als OR samen te werken. Het was zeer leerzaam. Toen we woensdag weer op het werk waren konden we meteen weer aan de slag. Er gebeurt namelijk heel veel op het werk. Dat zal nog wel even duren.


29 mei 2011 Peter zijn vader en moeder zijn 52 jaar getrouwd. Vanavond hebben we met zijn allen bij hun gegeten.


Station Vinkenveen bijna nog in originele staat 28 mei 2011

28 mei 2011 Er was vandaag een excursie (georganiseerd door Wim Wegman, schrijver van de boeken "Sporen" deel 1 en 2) langs een gedeelte van de Haarlemmermeer spoorlijnen. We vertrokken uit Alphen aan de Rijn met de bus richting het Haarlemmermeerstation in Amsterdam. Hiervandaan met de museumtram naar Bovenkerk.


2 spoorwoningen in Bovenkerk aan de Haarlemmermeer spoorlijn

Deze tram rijdt over het traject van de oude spoorlijn. Langs deze voormalige spoorlijn en verder in de Haarlemmermeer staan nog veel oude stations en spoorhuizen. Een aantal hebben we bezocht of we zijn er langgereden met de bus. Het is alweer 25 jaar geleden dat de laatste trein over het laatste gedeelte van de lijn reed (Uithoorn - Nieuwersluis met de beruchtste spoorwegovergang van Nederland in de A2).


 De oude stationsnaam in de gevel van het oude station van Vinkeveen.

Het was een erg leuke en leerzame dag. Het oude station Vinkeveen is nog bijna helemaal in de originele staat (loket en andere details zijn nog volop aanwezig). De rails zijn al in 1986 verdwenen maar in je gedachte zou er zo weer een trein voorbij kunnen komen. Toch een mooi stukje spoorweggeschiedenis tijdens onze rondgang door de Haarlemmermeer.


26 mei 2011 Vanavond heb ik een raadsvergadering bijgewoond. Een van de onderwerpen was geld voor een reorganisatie bij de gemeente. De complete raad stemde tegen het plan. Het is nu dus van tafel. Hopelijk komt er nu een beter en minder ingrijpend voorstel. We wachten het af.


21 mei 2011 John (zie 1 mei) vierde vandaag zijn feestje. We hadden met onze vriendengroep nog een liedje ingestudeerd op de muziek van "Oh Johnny" van tante Leen. Het was een gezellige avond en hebben lekker gedanst op muziek uit de jaren '70 en '80. Het was een leuk feest.


Stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) op weg naar Kerkrade-West. Simpelveld 18 mei 2011.
Ons vakantiehuis in Brunssem in Limburg 16 mei 2011

13 t/m 20 mei 2011 Peter en ik zijn deze week samen met Peter zijn vader Ben en moeder Door naar Zuid-Limburg geweest. We hadden daar een bungalow gehuurd op het landgoed "Brunssheim" in Brunssum. Het was een leuke week. We zijn in Margraten geweest op de Amerikaanse begraafplaats, het Mijnmuseum in Heerlen, in Novo Mundo in Landgraaf en we hebben een rit gemaakt met de stoomtrein over de Miljoenenlijn van Simpelveld naar Valkenburg. Al met al een gezellige week. Jammer dat ze bij de bungalow, tijdens ons verblijf een schuurtje gingen bouwen. Dit gaf toch wel de nodige (geluids)overlast. Tevens was het niet echt schoon en de bedden waren ook niet al te best. Ik heb daar een klacht over ingediend bij de organisatie Europarcs.


11 mei 2011 Heb eindelijk op mijn werk mijn sollictatiegesprek gehad (zie 22 maart). En... ik ben het geworden. Ik wordt nu voor 18 uur per week WION medewerker. Een nieuwe uitdaging waar ik toch wel een beetje aan toe was. Voor de overige 18 uur ga ik een keuze maken uit mijn huidige werkzaamheden. Dat komt vast wel goed. Per 1 juni ga ik beginnen.


7 mei 2011 Weer een dagje met de trein op pad geweest. Eerst via Rotterdam naar Breda met de Fyra over het nieuwe HSL traject. Daarna via Barendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht en Amsterdam CS weer naar huis. Heb natuurlijk foto's gemaakt. S'avonds naar Linda geweest (jongste dochter van mijn broer). Zij was jarig en is alweer 19 jaar geworden. Linda van harte gefeliciteerd.


6 mei 2011 Vanavond bij Peter zijn ouders gegeten samen met Tim. Daarna zijn Peter en ik naar de dansvoorstelling "Anatomica" geweest in de Toneelschuur in Haarlem. Een bijzondere show en spectaculair. Af en toe een beetje erotisch getint met meisjes en (leuke!) jongens. Toch leuk om dit een keer in het echt mee te maken. De kaartjes hadden we van vrienden gekregen. Nog bedankt daarvoor. Het was zeker de moeite waard.


De Erebergraafplaats in Overveen tijdens de Nationale dodenherdenking 4 mei 2011

4 mei 2011 Vanavond zijn Peter en ik zoals bijna elk jaar naar de Erebegraafplaats in Overveen geweest, voor de Nationale dodenherdenking. Op deze begraafplaats ligt mijn oom Cor Hartog begraven (helaas heb ik hem nooit gekend). Hij is vlak voor het einde van de 2e wereldoorlog gefusilleerd door de Duitsers op de Dreef in Haarlem. Daarna zijn we nog even bij tante Lenie geweest (zijn vrouw)


2 mei 2011 Vanmorgen kreeg ik op mijn werk te horen dat bij de aanslag in Marrakech in Marokko, afgelopen donderdag, een collega en een ex collega van mij zwaar gewond zijn geraakt. Het is onwerkelijk dat het opeens zo dichtbij komt. Ik hoop dat ze kracht vinden om deze verschikkelijke ervaring te boven te komen. Ik wens ze beide heel veel sterkte.


1 mei 2011 Vandaag is John Dalm een vriend van ons jarig. Hij is 45 jaar geworden. John van harte gefeliciteerd met je verjaardag.


30 april 2011 Peter, Tim en ik zijn zoals elk jaar op Koninginnendag vroeg uit de veren. Op deze dag gaan we naar de vrijmarkt in Amsterdam Zuid-Oost. Paul, een vriend van ons, was ook met ons mee. Lekker struinen tussen de spullen van andere mensen en dan voor weinig iets op de kop tikken. Dit jaar was onze buit o.a. Suske en Wiske albums, CD's, LP's en een boek over stoomlokomotieven. Het was weer leuk mede omdat het weer goed was.

28 april 2011 Vanavond bij Wouter geweest in Hoofddorp. Hij is een collega van Peter. Wouter verzamelt net als ik LP's en singles. Het verschil is dat ik alleen ABBA verzamel en hij pop- en rockmuziek uit de jaren '60 en '70. Hij heeft heel veel verschillende en unieke platen van o.a. The Beatles, The Stones en The Who. Leuk om een keer zijn verzameling te zien.


Deel van het emplacement van  Beverwijk is opgebroken 26 april 2011

26 april 2011 Vanavond kwam Hans Weiler bij ons op visite. Hans ken ik al heel lang en is ook een grote fan van ABBA. Ik heb hem ooit ontmoet tijdens een fanclubdag van ABBA in Roosendaal. Jaren geleden is hij naar Frankrijk verhuist en heb heb al die tijd niet meer gezien. We hadden wel af en toe contact via de mail en telefoon. Na 8 jaar is het weer erg leuk om elkaar te zien. Lekker herinneringen opgehaald. 


Twee oude dieselloks van de NS de 2368 en 2278 nu in bezit van Stichting Museum Materieel Railion (SMMR) op het emplacement van Tata steel in Beverwijk 20 april 2011

25 april 2011 2e Paasdag. Peter is vandaag bij vrienden de tuin aan het doen. Ik ben even naar station Beverwijk gefietst. Een groot deel van het emplacement bij het station wordt opgebroken omdat het niet meer gebruikt wordt. Heb even wat foto's gemaakt. Ik was ook nog even naar 2 oude dieselloks wezen kijken. Die had ik gister gezien vanaf de Westelijke Randweg in Beverwijk. Dit zijn 2 oude loks van de NS serie 2200/2300 en staan achter het hek van Tata steel.


 

24 april 2011

Het is Pasen. Het is 25 graden dus net zomer. We zijn bij Peter zijn broer Henk en Patricia wezen brunchen. Het zag er allemaal erg lekker uit. Henk vierde meteen zijn verjaardag want hij is de 27ste jarig dus bij deze alvast onze felicitaties. We werden allemaal heerlijk verwend met al dat lekker eten.  Heb ook nog op de website een nieuw treinenfotoalbum gezet. Hierin staan alle treinenfoto's die ik in Keulen vorig weekend gemaakt heb. Kijk als je geïnteresseerd bent even op mijn spoorwegpagina.


Prachtig boeket van mijn afdelingshoofd Dirk voor secretaressedag

21 april 2011 Ben voor mijn werk naar het centraal justieel incasso bureau (CJIB) in Leeuwarden geweest voor een cursus. De uitgeschreven bonnen door de gemeentelijke handhavers moet de gemeente nu zelf aanleveren aan het CJIB. Tot nu toe deed de politie dat. Door de cursus weten we nu hoe dat in de praktijk moet gaat werken. Het was vandaag ook nog secretaressedag. Van mijn afdelingshoofd Dirk kreeg ik een prachtige bos bloemen. Ik heb me opgegeven voor een rondleiding eind mei van de vroegere Haarlemmer-meerspoorlijnen. Deze rondleiding gaat deels per tram, bus en lopend. Een gids verteld de geschiedenis van deze inmiddels 25 jaar geleden opgebroken spoorlijn. De meeste stations en spoorweghuizen staan er nog wel. T.z.t. volgt wel een verslag. Vanavond ook nog naar de film "Alle tijd" met Paul de Leeuw geweest. Een leuke maar ook indrukwekkende film.


De Dom van Keulen een baken van de stad 14 april 2011
Allemaal slotjes als teken van verbondenheid in de liefde vastgemaakt aan de Hohenzollernspoorbrug in Keulen 15 april 2011.

14 t/m 17 april 2011 Peter en ik zijn een lang weekend naar Keulen geweest in Duitsland. Ik had dit weekendje nog gekregen van Peter voor mijn 50ste verjaardag vorig jaar. Donderdag om 08:04 met de ICE vanuit Amsterdam vertrokken. Helaas moest de ICE van NS Hispeed omrijden via Venlo i.p.v. Emmerich. Er was een draadbreuk op het traject in Duitsland. Door het omrijden deden we bijna 4 uur over de heenreis (normaal 3 uur) dus viel het een beetje tegen met dat "Hispeed". Keulen is een mooie stad met veel bezienswaardigheden, o.a. de Dom en de Hohenzollernspoorbrug. Over deze brug rijden per dag ongeveer 1200 treinen. Kaasie voor mij natuurlijk en heb weer een hoop foto's gemaakt. Verder veel gewandeld en gezien en op terrassen gezeten. Het was prachtig weer. Toevalig waren Cees en Eric ook dit weekend met een vriendenclub in Keulen. We hebben ze daar nog ontmoet toch erg leuk om elkaar te ontmoeten. Het was al met al weer een zeer geslaagd weekend.

9 april 2011 Eline vierde haar verjaardag bij ons. Op 16 april wordt ze 17 jaar. Van de familie van Peter waren er een aantal gekomen, waaronder Opa en Oma Lasker. Mijn broer Ron en Irene en zus Inge met Simon zijn ook geweest. Mijn zus heeft weer een nieuwe hond erbij Fiep nummer 3. Lief hoor al die hondjes. Rob kwam ook nog even langs op zijn scooter uit Haarlem. We hebben lekker in de tuin gezeten wat het was lekker weer.


In Alphen aan de Rijn heeft een jongeman van 24 jaar 6 mensen doodgeschoten in een winkelcentrum. Er zijn ook nog een groot aantal gewonden. Het is toch niet te geloven dat zoiets gebeurt. Hoe komt iemand tot zo'n daad. Hij heeft daarna zichzelf ook van het leven berooft. Dat had hij beter als eerste kunnen doen. Wat een drama.


Ik temidden van ander ABBA fans in Roosendaal 2 april 2011
Görel Hanser met Helga en Anita van de The Official International ABBA Fanclub in Roosendaal. De fanclub bestaat al 25 jaar een zilveren jubileum. Van harte gefeliciteerd. Roosendaal 2 april 2011

6 april 2011 Ik heb op de website het nieuwsarchief opnieuw ingedeeld. Heb de berichten van 2009 en 2010 op een eigen pagina gezet. Dit scheelt op de hompage een hele hoop ruimte en het wordt overzichtelijker. Het is wel leuk als je terug kijkt in het nieuwsarchief. Voor mij is het net een soort dagboek. Zo vergeet ik niet zo snel wat er allemaal gebeurt is de afgelopen tijd. Ik heb ook een nieuw logo voor het nieuwsarchief gemaakt. Kijk maar in de linker kolom.


2 april 2011 De enige internationaal erkende ABBA Fanclub van bestaat 25 jaar. Op het jubileumfeestje in Roosendaal werden Helga en Anita, die deze fanclub al van het begin leiden, in het zonnetje gezet. Door de fans maar ook door Görel Hanser (zij regelt bijna alles voor ABBA). Zij was  speciaal uit Stockholm overgekomen om een cadeau namens Bjorn, Benny, Agnetha en Frida te overhandigen aan Helga en Anita. Tevens sprak Görel haar waardering uit naar de fans die zo onmisbaar zijn en waren tijdens al de jaren van het succes van ABBA en daarna. Het was een geweldige dag daar in Roosendaal. Tevens was het de eerste dag dat het wel zomer leek met 24 graden.


28 maart 2011 Vanavond mijn ABBA pagina weer wat uitgebreid met het jaar 1979. Tevens bezig geweest met een nieuwe manier om fotoalbums te presenteren op mijn website. Kijk maar even op de spoorwegenpagina. Eerst goed kijken of het onder alle omstandigheden werkt. Later volgen er dan meer.

26 maart 2011 Gertjan de broer van Peter is jarig, vanavond zijn we bij hem geweest. Van harte gefeliciteerd. 51 alweer.


25 maart 2011 Vanavond met Johan uit eten geweest in Haarlem bij Wilma en Albert in Haarlem. Lekker gegeten en een en ander met elkaar besproken.


24 maart 2011 Vanavond met de nieuwe en oude ondernemingsraad leden uit eten geweest in Beverwijk. We waren bij de Italiaan in de Begijnenstraat. Lekker eten en het was een gezellige avond.


Vinger Peter

22 maart 2011 Heb mijn interne sollicitatiebrief ingelevert bij P&O op mijn werk. Ze vragen iemand voor 18 uur voor de WION (wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten). Lijkt me een leuke nieuwe uitdaging als het lukt. Volgende week meer |


21 maart 2011 Peter is zo slim geweest om met zijn snoeischaar in zijn vinger te knippen. Hij moest naar het ziekenhuis om zijn vinger te laten hechten en zit dus even in de ziektewet. Volgende keer toch maar weer tak proberen lijkt mij. Zal hem maar een beetje vertroetelen.


20 maart 2011 Vrij reizen per trein met het boekenweekgeschenk. Ik ben daarom de hele dag op stap geweest met de trein. Ik ben voor het eerst met NS Hispeed over de nieuwe hoge snelheidslijn tussen Hoofddorp en Rotterdam CS gereden met de Fyra. Nog niet met de echte HST helaas, want die is nog steeds niet beschikbaar. Wel leuk om dit ritje te maken en redelijk snel (max 160 Km/uur). Daarna ben ik met een "gewone" trein via Gouda en Utrecht CS naar Soestdijk gereden. Vanaf daar naar Baarn en via Hilversum en Utrecht weer via Amsterdam naar huis gereden. Weer leuke foto's gemaakt o.a. van de locomotief 1254 in Amsterdam. Deze loc is meer dan 50 jaar oud.

18 maart 2011 Ik heb een link naar de website van Eric van der Vegt op mijn website gezet. Eric is een achterneef van mij, zoon van Theo en Corry. Hij maakt zeer mooie schilderijen. Dus zeker de moeite waard om zijn website even te bezoeken. In de linker kolom vind je een van zijn schilderijen met de link.


17 maart 2011 Er waren op mijn werk ondernemingsraad verkiezingen (OR). De afgelopen 3 jaar was zat ik ook al in de OR. Nu ben ik weer gekozen voor 3 jaar. Er is een hoop te doen voor ons. De naderende reorganisatie en verhuizing naar een nieuwe stadhuis brengt veel OR werk met zich mee.13 maart 2011 Peter zijn vader en moeder waren op visite. Ze hebben bij ons gegeten en we hebben een film gekeken  Het was een gezellige dag met elkaar.


12 maart 2011 We zijn met zijn drieën (Peter, Tim en ik) met de trein naar Kampen geweest. Ik had nog wat goedkope treinkaarten. We hebben een stadswandeling gemaakt en lekker in het zonnetje gezeten. Toch alweer een beetje voorjaar. Aan het einde van de middag weer met de trein terug richting huis. Onderweg zijn we nog even gestopt in Hilversurm om wat te eten. Daarna onze reis weer vervolgd. Al met al weer een leuke dag en Kampen is een leuke stad.


Het stationsgebouw van Kampen uit 1911. Helaas is het stationsgedeelte gesloten. Wel een uniek station met zijn 3 torens. 12 maart 2011

Het stationsgebouw van Kampen uit 1911. Helaas is het stationsgedeelte gesloten. Wel een uniek station met zijn 3 torens. 12 maart 2011


11 maart 2011 Vanavond zijn Peter, Tim en ik bij José en Gertjan wezen eten. Het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden buiten de verjaardagen om. We hebben lekker gewokt.


8 maart 2011 John Dalm is geslaagd. Na jarenlang zwoegen heeft John, een vriend van ons, zijn diploma gehaald. Van harte gefeliciteerd.


De aller eerste Libelle die uitgegeven werd in 1934, gevonden bij de spullen van mijn moeder.

6 maart 2011 Ik ben op zolder bezig geweest met het uitzoeken van spullen van mijn vader en moeder. Je komt dan weer allemaal foto's en kaarten tegen. Leuk hoor. Mijn moeder heeft echt bijna alle geboorte kaartjes, rouwkaarten en trouwkaarten bewaard van de hele familie Van Maris en Mathot. Ook heeft mijn moeder het eerste nummer van de Libelle uit 1934 bewaard. Die had ze gekregen van een familielid in Australie toen ze daar op vakantie was met mijn vader.


Prima serie Adam en Eva.

Vanavond was de eerste aflevering van  A'dam E.V.A. (als je op deze website blokjes krijgt even de pagina vernieuwen). Echt een leuke nieuwe Nederlandse serie in 8 delen. Het verhaal gaat over Adam (uit Zeeland) en Eva (uit Amsterdam). Alle ins en outs van Amsterdam worden belicht in deze serie. In de hoofdrollen Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx. Deze serie is zeker de moeite waard om te kijken.


5 maart 2011 Vanmiddag naar de verjaardag van Peter zijn zus geweest in Amersfoort.


4 maart 2011 Vandaag eindelijk weer wat geschreven op de pagina Volvo. Heb mijn verhaal over de Volvo's en andere auto's die ik had en heb weer behoorlijk aangevuld. Je moet het maar even lezen als je het leuk vindt. Peter zijn zus Ineke is vandaag ook jarig. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.


2 maart 2011 Ik zat de hele dag op het stembureau voor de Provinciale Staten verkiezingen. Het was een lange dag van s'morgens 07:00 tot s'avonds 23:30 uur. Want toen was ik pas thuis.

27 februari 2011 Regen, regen en nog eens regen.... Vanmiddag nog even bij mijn broer Ron en Irene geweest om naar hun nieuwe keuken te kijken.


26 februari 2011 Vanmiddag waren we uitgenodigd om mee te gaan naar de musical Dr. Dolittle in het de La Martheater in Amsterdam. We mochten mee met Paul zijn moeder die kaarten had gewonnen in de Postcodeloterij. Het was een leuke voorstelling, maar niet echt goed. Wel een leuke middag gehad. Daarna zijn we. Paul, Peter en ik nog de stad in geweest. O.a. bij café de Prik. Het was weer leuk.


The Kongs speach.

25 februari 2011 Vanmiddag even bij mijn neef Ted geweest in Spaarnwoude. Hij had wat spullen over treinen in een archief gevonden wat niet bewaard hoefde te worden. Er zaten leuke dingen tussen. een daarvan zie je hiernaast. Daarna wilde ik nog naar tante Lenie in Bloemendaal, maar van Ted hoorde ik dat ze ziek is geweest en nog erg moe was. Ik kon beter een andere keer gaan. Dat doe ik dan maar. Vanavond bij vrienden geweest. We gaan een weekend naar Berlijn en daar moet een en ander voor geregeld worden. Vandaar dat we bij elkaar kwamen. Het was een gezellige avond.


23 februari 2011 Mijn broer Ron is jarig hij is 55 jaar geworden. Ron van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je fijne dag. Vanavond zijn we naar de film "The Kings Speech" geweest met Colin Firth in de hoofdrol. Prachtige film. Echt een aanrader. Het is wel knap dat ze met dit kleine onderwerp zo'n interessante film kunnen maken.


Geboren op 21 februari 2011 Sjoerd Gabriël Lasker. 3800 gr. Is het geen schatje.

21 februari 2011 Vanmiddag om 14:20 uur is Sjoerd Gabriël Lasker geboren, zoon van de broer van Peter, Henk en schoonzus Patricia en broertje van Julia. Van harte gefeliciteerd met jullie zoon. Het is een wonder.


Vandaag was er ook een zware aardbeving in Christchurch Nieuw Zealand. Onze familie woont gelukkig niet in de buurt van deze stad. Ze wonen op het noorder eiland. Erg is het natuurlijk allemaal wel. 


19 februari 2011 Vandaag weer wat foto's en verhalen toegevoegd aan mijn website. Kijk o.a. maar even op de pagina's over Volvo, mijn vader en moeder en familie. Wel even de pagina vernieuwen.


16 en 17 februari 2011 Ik heb voor het eerst sinds lange tijd weer hardgelopen. Echt waar! Peter belde me woensdag op mijn werk of ik met hem samen een rondje wilde rennen. Nou ja rennen. Ben gewoon rustig begonnen, want mijn conditie is niet echt goed meer. Steeds een stukje hard lopen en dan weer een stukje wandelen. Donderdag meteen nog maar een keer hetzelfde rondje op dezelfde manier gelopen. Heb wel veel spierpijn maar het voelt wel goed. Doorzetten dus.


13 februari 2011 Vanmiddag richting Rotterdam vertrokken. Peter en ik gingen op visite bij 2 vriendinnen die daar wonen. Lekker bijgekletst en gegeten. Leuk om ze weer even te zien.


12 februari 2011 Vandaag was er een goederenwagon ontspoort bij het station van Beverwijk. De goederentrein met meerdere wagons was achteruit te ver doorgereden. De laatste wagon was met één draaistel helemaal weggezakt in de grond. Omdat de wagon (geladen met kalk) veel te zwaar was om door de locomotief uit het zand getrokken te worden, moesten er 2 mammoet kranen aan te pas komen, om vanaf de rijbaan naast het spoor (Spoorsingel in Beverwijk) de wagon op te tillen en weer op de rails te plaatsen. Er werden ook nog 2 bomen gekapt. Dit alles nam wel bijna de hele dag in beslag. Ik heb een paar uur staan kijken en natuurlijk foto's gemaakt. Erg indrukwekkend allemaal.


Op de bovenstaande foto's Vlakbij station Beverwijk ontspoorde een kalkwagon van een goederentrein op een nieuw stuk rails dat nog niet voorzien was van een stootblok. De wagon zakte diep weg in het zand. Er moesten 2 mammoetkranen aan te pas komen om de wagon weer op de rails te zetten. Hier zijn de beide kranen te zien die de wagon op moesten tillen.


11 februari 2011 Vanavond zijn we bij Paul geweest in Haarlem. Hij had ons uitgenodigd om het spel Carcassone te spelen. Het spel gaat over het aanleggen van steden. Leuk spel. We waren met z'n zevenen. Helaas een keer laatste en een keer 2e geworden. Het was een gezellige avond.


Ineke Aronds

7 februari 2011 Ineke Aronds, de vriendin van mijn broer Fred gaat, omdat haar atelier in Bergen(NH) dit jaar 20 jaar bestaat, in november 2011 de marathon van New York lopen. Ineke loopt voor "Kika" het fonds voor de bestrijding van kanker bij kinderen. Voor deze prestatie kan zij ook door jou gesponsord worden. Wil je dat, dan kan je via een link op de website van Ineke aangeven voor hoeveel geld je haar wilt ondersteunen. Doen hoor! Ineke succes met trainen voor deze grote uitdaging. Je gaat het redden!  De ABBA pagina is weer compleet zichtbaar. Gelukkig kon ik hem nog terug halen.


6 februari 2011 Er is vandaag wat mis gegaan tijdens het aanpassen van mijn website. De ABBA pagina is op de een of andere manier gewist. Daarom staat er even niet zoveel info op deze pagina. Er wordt aan gewerkt.


2 februari 2011 Vandaag is mijn broer Fred 54 jaar geworden. Fred van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je een fijne dag.

29 januari 2011 Tim was er weer dit weekend. Peter had iets leuk bedacht om deze avond te gaan doen. We zijn met z'n drieën gaan bowlen bij Bizon in Haarlem en daarna lekker steengrillen. Het was alweer heel lang geleden dat ik gebowld heb. Het was erg leuk.


27 januari 2011 Vanavond had ik geen zin om te koken. Dus eerst zijn Peter en ik even naar de kapper geweest en daarna lekker bij de Chinees gegeten.


BR 143 van Hübner 1:32.

22 januari 2011 Vannacht slecht geslapen. Het is alweer 2 jaar geleden dat mijn vader in deze nacht overleden is. De gebeurtenissen van die nacht 2 jaar geleden komen toch weer even voorbij. Vanmorgen om 06:56 uur met de trein naar Limburg vertrokken. Ik had daar via de veilingsite Marktplaats een locomotief gekocht. Ik moest naar Geleen-Lutterade. Na precies 3 uur en 7 minuten kwam ik aan op het station. Nadat ik de loc opgehaald had moest ik ook weer helemaal terug. En zo was ik om 15:03 weer terug op het vertrekstation. Wat een wereldreis en dat voor maar voor € 13,95 met een dagkaart van de Hema. Helaas was het weer een beetje druilerig en heb ik onderweg geen foto's gemaakt. Vanavond waren Peter en ik bij een feestje van Peter zijn baas Stukart. Met alle collega's gezellig geborreld en gegeten. Bedankt Frans en Wil voor de gezellige avond. Ik was wel blij dat ik rond 24:00 uur weer in bed lag.


19 januari 2011 Vandaag via internet een huisje in Limburg besproken. We gaan net zoals vorig jaar weer een weekje met Peter zijn vader en moeder op pad. Het huisje wat we besproken hebben ziet er mooi uit. Ik heb er zin in.


 

13 t/m 16 januari 2011 Donderdagavond zijn Peter en ik bij Ria en Kick geweest in Uitgeest. Ria is de pleegzus van Peter. Zij en Kick hebben pas een nieuw huis gekocht. Mooi hoor. Vrijdagavond zijn we uit eten en naar de film geweest. Ik had een eet- en filmbon gekregen van mijn collega's voor mijn 25 jarig jubileum op het werk. Lekker gegeten en van de film genoten. Zaterdagavond zijn we bij Paul een vriend van ons wezen eten. Jan was er ook. Leuk om ze weer te zien. Zondag waren Peter zijn vader en moeder bij ons thuis. Het waren al met al weer leuke dagen.


9 januari 2011 Vandaag weer even bezig geweest om foto's uit te zoeken. Ik vond nog een foto (rechts) van mijn moeder samen met haar moeder, zussen en schoonzus dat ze aan het zingen zijn bij de Kerststal. Erg leuk hoor!


7 januari 2011 Vanavond zijn Jan en José bij ons wezen eten. De afspraak stond eigenlijk al vanaf mijn verjaardagsfeest. Zij waren daarvoor toen beide verhinderd. Had een lekker Zweeds menu gemaakt. Daarna nog even een stukje film van mijn feestje laten zien. Het was gezellig.


Het Kerstdorp bij John en Cees thuis in Ridderkerk met echte treinen, mooi hoor.

6 januari 2011 Vanmiddag zijn we richting Ridderkerk vertrokken. We zijn op bezoek geweest bij onze vrienden Cees en John. Cees had een mooi Kerstdorp gemaakt met een trein in spoor N. Het zag er echt sprookjesachtig uit. Hij had er veel werk van gemaakt. Bij mij ging mijn hart ook weer een beetje sneller kloppen toen ik met zijn treinen mocht rijden. Ik moet ook maar weer eens een modelbaan gaan maken. Lekker zitten kletsen met Cees en John en ook nog een heerlijke Russische stoofschotel gegeten. Het was een gezellige dag en fijn om ze weer even te zien. 


3 januari 2011 De Kerstboom is weer weg. Vandaag had ik vrij en zijn we nog even naar Amsterdam geweest. Ik heb bij Fame in de Kalverstraat een cd gekocht met daarop een aantal symfoniën van Beethoven. Vooral de zevende symfonie vind ik erg mooi. Verder nog wat boeken en dvd's met een gaythema gekocht bij boekhandel Vrolijk. Morgen weer aan het werk. Dan zitten alle feestdagen er weer op. Regelmaat is toch wel het beste wat je kan hebben. Je lichaam is compleet van slag door al dat "lekkere" eten.


<< naar boven


De Beijnesfabriek in Beverwijk in 1958. Dit casco van deze zeilboot was daar gemaakt en wordt door een echte Scania Vabis vrachtauto uit de fabriekshal getrokken. Daarna is de boot vervoerd naar de haven "de Pijp" in Beverwijk en werd daar te water gelaten (foto dhr. Elshof uit Haarlem).
Het ketelhuis van de voormalige Beijnesfabriek in Beverwijk is helaas niet meer. Deze zat op het dak van het gebouw waar nu de kringloopwinkel in zit. Binnenkort dus meer over de geschiedenis van Beijnes.
Peter met zijn koor "Close to You" tijdens een kerstoptreden in de Begijnenstraat in Beverwijk 11 december 2011.
Afscheid van een gebouw.... 22 december 2011.
Hier ben ik aan het schilderen vanwege het afscheid van ons oude stadskantoor tijdens onze Kerst- / eindejaarsborrel op mijn werk. De laatste borrel in ons oude vertrouwde stadskantoor. Het "kunstwerk" gaat mee naar ons nieuwe stadhuis. Op 2 januari 2012 beginnen we in het nieuwe gebouw. 20 december 2011.
Het stadskantoor in Beverwijk in de mist gehuld. Nog 1,5 maand en dan staat het leeg. Gebouwd in 1960 in 2012 gaat het tegen de vlakte. 22 november 2011.
Onze Volvo V50 gewassen en in de was gezet. Klaar voor de winter.  19 november 2011
Apeldoorn 12 november 2011. NVBS rondrit met de serie 1200 door nederland. Dit loktype rijdt al 60 jaar door nederland. Er zijn nog 8 exemplaren over van de 25 die er gebouwd zijn. Op de foto een line up van 5 loks. 4 loks (vlnr.) zijn in de huisstijl kleuren zoals ze bij de NS hebben gereden. De lok 1254 helemaal rechts is nu in dagelijkse dienst bij EECT in Amsterdam. Een prachtig gezicht.
In Amersfoort waren alle 8 nog bestaande loks van de serie 1200 opgesteld. Een geweldige belevenis. 12 november 2011.
Samen met collega's ben ik voor het eerst in het nieuwe stadhuis gekeken. Op deze foto de ruimte waar ik waarschijnlijk kom te zitten, maar in een flexkantoor weet je dat natuurlijk nooit  4 november 2011.
Het nieuwe stadhuis van Beverwijk gelegen naast het station van Beverwijk. Hier kom ik per 2 januari 2012 te werken. Onze afdeling komt op de 3e etage van het gebouw rechts. 4 november 2011.
Mijn vertrouwde werkplek. Met al mijn foto's e.d. op de achtergrond. Voelt wel een klein beetje als thuis. In ons nieuwe kantoor mogen die foto's e.d. niet meer aan de muur en ook geen eigen plekje meer. Moet wel even wennen denk ik. 2 november 2011.
Strak en modern Rotterdam. Hier het gebouw van Nationale Nederlanden. 28 otober 2011.
Leuke foto van mijzelf tijdens een vakantie met mijn vader en moeder en ome Piet en tante Jo. Ik denk zelf dat ik hier een jaar of 13 ben. Dus gok ik 1973.
Ansichtkaart uit 1934 Dieselelectrische trein. Een onbeschreven kaart via Ted gekregen uit een oud archief.
Dit bord staat op het station Hollandsche Rading. De tekst spreekt voor zich.
Begraafplaats Margraten in Limburg .mei 2011
Kerstdorp bij Cees in Ridderkerk 6 januari 2011
Peter met zijn broers en zus. v.l.n.r. Ineke, Peter, Gert Jan en Henk 1967
Diverse bakken plan T op de sloop in Amsterdam april 2011
Bij ons achter in de tuin bij de vijver deze prachtige kikker lekker in het zonnetje 23 april 2011
Voor ons keukenraam heeft deze spin een groot web gemaakt.