www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2012


31 december 2012/ 1 januari 2013 Er is weer een jaar voorbij. Er is weer een hoop gebeurt dit jaar met mij, dat kan je hieronder lezen. Het jaar is weer voorbij gevlogen. Vanmorgen nog op de valreep een nieuwe fotocamera gekocht. De oude begon wat kuren te vertonen en was alweer 8 jaar oud. Binnenkort zijn de eerste foto's wel te zien op mijn site.


Vanavond samen met Peter en Tim Oud en Nieuw geviert bij Gertjan en José in Haarlem. Daniëlle, Stien en Willem waren er ook. Het was gezellig. We hebben gesjoeld en het top 40 spel gedaan. De avond was zo voorbij. Helaas regende het hard om middernacht, waardoor het vuurwerk een klein beetje in het water viel. Ik wens iedereen een liefdevol en gezond 2013. Maak er wat van in het nieuwe jaar. Wat ik er van maak kan je natuurlijk hier lezen op mijn website.


Vanmorgen weer opgestaan. Na het ontbijt lekker gewandeld samen met Peter en Tim. Verder niet zoveel gedaan deze eerste dag van het nieuwe jaar.


30 december 2012 Vanmorgen lag ik om 03:00 uur in bed. Het was nogal laat geworden gisteravond op het feestje van Irene. Gelukkig waren we met de auto gegaan. Peter had iets te diep in het glaasje gekeken. Ach zo heel af en toe wat teveel drinken is niet zo erg. En ... Hij zit met de kater vanmorgen. Het was een zeer geslaagd feest.


29 december 2012 Vanmorgen naar een begrafenis geweest in Haarlem. Peter zijn tante (en oudste zus van zijn moeder) Ina de Vries - Hart was vorige week overleden op 91 jarig leeftijd. Ik vond de organisatie rond de begrafenis door Yarden een aanfluiting. De bezoekers werden niet opgevangen in de rouwzaal (geen mens aanwezig) en toen de dienst al was begonnen bleken er nog mensen buiten staan te wachten. De uitvaartleider had het niet eens in de gaten gehad. Er waren wel mooie toespraken van kinderen, kleinkinderen en o.a. een gedicht van Peter zijn moeder. Verder mooie muziek.


Vandaag is ook mijn schoonzus Irene (vrouw van mijn broer Ron) jarig. Ze is 50 jaar geworden. Vanavond gaan we een feestje bouwen. Irene van harte gefeliciteerd. Dikke kus van ons.


28 december 2012 Vandaag de spullen achter de schotten op zolder verwijderd. diverse tenten en een hoop (lege) dozen van modellen van auto's en treinen. Peter ging vanavond Tim ophalen, hij is met oud en nieuw bij ons.


27 december 2012 Vandaag alle spullen van de ene kant van de zolder naar de andere kant verhuist. Nu de ene helft van de zolder klaar is met isoleren, is de andere kan aan de beurt. Er moet heel wat verplaatst worden om ruimte te scheppen. Wat een spullen heeft een mens. Ik dus.


26 december 2012 Vandaag is Julia jarig. Julia is de dochter van de broer van Peter, Henk en Patricia. Julie is 4 jaar geworden. Vanmiddag zijn we op verjaardagsvisite geweest. Vanavond zijn Peter en ik samen wezen gourmetten. Lekker met z'n tweëen.

Paul en Jan gezellig bij ons op eerste Kerstdag 25 december 2012

25 december 2012 Vandaag eerste kerstdag. Onze vrienden Paul en Jan hadden we uitgenodigd voor het kerstdiner. Eerst nog een wandeling gemaakt. Peter had het wel moeilijk deze dag. Hij heeft op deze dag niks gehoord van zijn kinderen, maar vooral niet van zijn dochter, dat doet hem veel pijn. Tim komt gelukkig vrijdag weer voor het vieren van Oud en Nieuw. Maar zijn dochter laat het gewoon totaal afweten. Het was met Paul en Jan heel gezellig het hebben lekker voor hen gekookt. Het werd dus toch nog een gezellige eerste kerstdag. 


Kerststukjes maken bij ons in de garage met familie en vrienden 22 december 2012.

22 december 2012 Vandaag de hele dag mensen over de vloer gehad. Familie, vrienden en kennissen. Ze kwamen allemaal om kerststukjes te maken. Het was heel druk, maar verspreid over de hele dag te overzien. Peter assisteerde bij het maken van de kerststukken en ik zorgde voor de warme chocomel, gluhwein en kerstbrood. Het was echt gezellig. Hier krijg je toch wel het echt kerstgevoel bij.


21 december 2012 Vanmiddag had ik een lunch met de ondernemingraad. Eigelijk ook mijn afscheid van de collega's van de OR. Iedereen bedankt voor de samenwerking de afgelopen 5 jaar.


Morgen gaan we weer kerststukjes maken bij ons in de garage. Peter heeft de afgelopen weken veel groentakken verzameld tijdens zijn werk (hij is natuurlijk hovenier). Vanavond heeft hij alles vast ingericht in de schuur om morgen de familie en vrienden te ontvangen. Laat ze maar komen.

Station Amsterveen als Kersthuisje.


17 december 2012 Gisteren te horen gekregen dat het kersthuisje in de vorm van het station Amstelveen (zie 11 december 2012) toch nog te koop is bij Intratuin in Ter Aar. Peter heeft het vandaag opgehaald. Hij moest daar toch zijn voor zijn werk. Leuk om dit model van station Amstelveen in mijn collectie te hebben.


15 december 2012

Vanavond zijn we met de hele familie Lasker voor zijn vaders verjaardag wezen bowlen en daarna gaan steengrillen. Dit was de afsluiting voor zijn 80ste verjaardag. Het was een gezellige avond.


Opa Ben wordt 80 vandaag 13 december 2012

13 december 2012 Vandaag is Peter zijn vader Berend jarig. Hij wordt 80 jaar. Dit moest natuurlijk gevierd worden. Peter en ik hadden allebei vrij genomen. S'morgens om 8 uur gingen we met de familie ontbijten bij opa en oma thuis. Ze wisten van niks. Daarna zijn we naar leiden vertrokken. We hebben daar gelunchd en een rondvaart gemaakt. s'Avonds bij Gertjan en Jose met de hele familie gegourmet. Het was een gezellig dag. Pa nogmaals van harte gefeliciteerd.


11 december 2012 Vandaag via de website over de Haarlemmermeer spoorlijnen een bericht gekregen dat er een model in de vorm van een kersthuisje te koop is van het station van Amstelveen. Leuk voor de hobby zo'n hebbedingetje. Helaas was hij al uitverkocht. Dus nog maar even verder zoeken.


10 december 2012 Vandaag definitief de knoop doorgehakt. Ik stop met de ondernemingsraad. Toch wel met pijn in mijn hart.


Hij staat weer de Kerstboom 8 december 2012

8 december 2012 Vandaag de kerstboom neergezet. Het was weer een hele klus. Ben nog niet helemaal klaar, maar de rest komt de komende dagen wel.


5 december 2012 Het is weer Sinterklaas. Wij doen daar thuis niks aan. Was wel uitgenodigd bij Peter zijn broer die heeft nog twee kleine kinderen, maar ben niet gegaan. Lekker thuis de kerstspullen al vast tevoorschijn gehaald.


4 december 2012 Vandaag had ik van mijn werk een training voor de Ondernemingsraad waar ik in zit. Ik twijfel al langer over de koers die de OR op dit moment heeft. Ik vind dat we niet de goede kant opgaan. Na de training eigenlijk direct besloten om uit de OR te stappen. Het blijkt toch wel dat ik op een heel ander spoor zit. Moet nog wel even de tijd nemen om te kijken of dit wel de juiste beslissing is.


 

3 december 2012 Peter zijn zoon Tim moet vanaf vandaag een week stage lopen. Hij doet dat bij het bedrijf van zijn vader Stukart tuinen. Het weer zit alleen niet mee. Het is gaan sneeuwen. Lekker koud dus. Peter en Tim waren alweer na de middag thuis.


1 december 2012 Vandaag vierde Tim (Peter zijn zoon) zijn 16e verjaardag bij ons. Hij is 9 december pas jarig, maar vandaag bij ons. Het wordt al een echte vent.

29 november 2012 Uitslag van het onderzoek naar mijn niersteen. Hij zit er nog steeds en is bijna 8 mm groot. Hij wordt binnen vier weken operatief verwijderd. Gelukkig....


27 november 2012 Vanmiddag het ik samen met mijn oude collega's van de Staf Wijkzaken gelunched bij het Begijnenhof in Beverwijk. We hebben onze verjaardagen gevierd en het einde van ons team. Het was gezellig. Bedankt Dirk, Anne, Sandra en Leo voor de goede samenwerking de afgelopen jaren. Vanavond zijn we met de PV naar de film geweest in Cineworld in Beverwijk. We gingen eerst eten en daarna naar de film "Alles is familie" een erg leuk film en een gezellige avond.


26 november 2012 Vanmiddag naar het ziekenhuis geweest. Ik kreeg een echo en röntgen onderzoek naar mijn niersteen. Donderdag krijg ik de uitslag. Afwachten maar.


De nieuwe tuin van Jan, aangelegd door Stukart Tuinen.

24 november 2012 Vanavond zijn we bij Jan thuis in Haarlem naar zijn nieuwe tuin wezen kijken. Peter zijn collega's van Stukart tuinen hebben de tuin aangelegd. Het is erg mooi geworden. Daarna zijn we uit eten geweest met Jan bij een Italiaans restaurant in Haarlem. We hebben daar heerlijk gegeten. Bedankt Jan voor de uitnodiging.


 

18 november 2012 Vandaag samen met Peter verder gegaan met het isoleren van de zolder. Helaas mijn rug een beetje verdraaid. Nu heb ik dus pijn in mijn rechterbil en been. Ach... ouderdom komt met gebreken.


17 november 2012 Vandaag ben ik weer op zolder bezig geweest met isolatie. Ben al aardig opgeschoten.


13 november 2012 Vanmorgen mijn cursus Autocad afgesloten. Nu een en ander in de praktijk gaan brengen. Vanmiddag naar het ziekenhuis geweest voor mijn niersteen. Even gepraat met de assistent van de uroloog, Nu moet er eerst weer een echo en een röntgenfoto gemaakt worden. Dus een nieuwe afspraak gemaakt.


Cornelis Vreeswijk in zijn geboortdorp IJmuiden.

12 november 2012 Vandaag op de verjaardag van mijn (overleden) moeder Ida, zijn Peter en ik naar het Gala van Cornelis Vreeswijk geweest in de Stadsschouwburg van Velsen. Cornelis Vreeswijk (de nozem en de non en Veronica) is 25 jaar geleden op deze dag overleden. Cornelis, geboren in IJmuiden, maar is in Zweden wereldberoemd. Toch wel bijzonder. Een aantal artiesten zongen zijn liedjes zoals Maarten van Rozendaal en Fay Lovsky, maar ook Cornelis zus Tonny en zijn zoon, Jack Vreeswijk zongen de sterren van de Hemel. Er waren veel Zweden op het optreden afgekomen. In Zweden hebben ze ook elk jaar een Gala en er is een museum over het leven van Cornelis Vreeswijk. Een leuk en bijzondere avond. 


11 november 2012 Vandaag hebben Peter en ik op zolder de gipsplaten geschroefd op het gedeelte van de zolder wat geïsoleerd is. Ziet er meteen weer een stuk beter uit. Nu de rest van de zolder nog.


10 november 2012 Vandaag zijn we naar Consuela en Sharula geweest in Barendrecht. We hadden ze al weer een tijdje niet gezien. Dus gezellig om daar heen te gaan. In de middag zijn we naar Rotterdam geweest. Lekker rondkijken en daarna nog lekker gegeten in de stad. Leuk om elkaar weer te zien.


8 november 2012 Vandaag ook bij de dokter geweest. Mijn niersteen speelt weer op. Ik moet nu naar de Uroloog. Hopelijk kunnen ze er daar wat mee.


7 november 2012 Vandaag is het alweer 5 jaar geleden dat mijn moeder Ida is overleden. Waar blijft de tijd. Hij vliegt voorbij. Ik mis haar nog elke dag. Heb een bloemetje voor haar gekocht en bij de urn gezet. Vanavond nog naar een opname geluisterd van een interview dat ik met mijn moeder gehouden heb in februari van 2007. 1,5 uur geluisterd met een lach en een traan. Leuk om haar stem weer te horen.


3 november 2012 Vanavond met Paul en Peter B. naar de stadschouwburg Velsen geweest. Hier was de premiere van de nieuwe show van Paul Haenen. Hij deed weer Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Het was al met al een gezellige avond.

31 oktober 2012 Vanavond met de personeelsvereniging uit eten geweest bij het "Culinair centrum Beverwijk" Dit is een school waar je de opleiding toe chefkok kan volgen. Je kan hier ook af en toe aanschuiven, terwijl de aspirant koks je eten bereiden. We waren met meer dan 30 personen en kregen een driegangen menu voorgeschoteld. Het was nog niet perfect, maar best goed te eten. En dat voor een vriendenprijsje. Erg leuk om in de keuken te kijken tijdens het eten.


Gezellig op een bankje voor het Museum aan de Stroom in Antwerpen 28 oktober 2012

28 oktober 2012 Zondag de laatste dag alweer. We moesten om 13:00 uur uit ons appartement. Nadat we de koffers bij de receptie hadden achter gelaten zijn we weer de stad in gegaan. De jongens gingen nog naar een museum over mode. Nu heb ik daar niet zoveel mee dus ben zelf maar naar Station Antwerpen Berchem gelopen. Dit is het station waar de ondergrondse treinen vanuit Antwerpen Centraal weer boven de grond komen. Lekker even treinen gespot en foto's gemaakt. Daarna met de trein naar Antwerpen centraal gereden en vandaar richting de Schelde gelopen naar het "Museum aan de stroom". Daar ontmoette ik de jongens weer. Vanaf het dak van het museum heb je een prachtig uitzicht over de Schelde en de stad Antwerpen. Daarna nog wat rondgelopen door het centrum en toen richting ons appartement om de koffers weer op te halen om ons naar het station te begeven. Weer met de Beneluxtrein en tot Rotterdam weer gestaan. Dit was toch wel jammer. Maar dat neemt niet weg dat we een heerlijk weekend in Antwerpen hebben gehad. Bedankt jongens voor de gezelligheid. Tot de volgende keer.


Een aantal oude panden in het centrum van Antwerpen

27 oktober 2012 Op zaterdag hebben we een stadswandeling gemaakt door het centrum. Eerst het oude Centraal station goed bekeken en daarna de stad ingelopen. Antwerpen heeft veel mooie oude gebouwen. Dus er is een hoop te zien. Helaas was het erg koud, dus regematig onderweg wat gegeten en gedronken om warm te worden. Na deze stadswandeling weer terug gelopen naar ons appartement. Ik had wel een paar stalpoten. Het appartement was toch wel een half uur lopen vanaf het centrum. Aan het eind van de middag nog even een ander homocafé bezocht. Dit was wel een heel mooi café gelegen aan het Drakenplein. "De Draak" zoals het café heet, is erg gezellig. In zomer kan je hier buiten volgens mij heerlijk van de zon genieten. Deze avond hadden we afgesproken bij restaurant "Het elfde gebod" Dit restaurant staat voor met helige beelden. Het is donker waardoor er een aparte sfeer hangt. Nu worden we allemaal een beetje "kippig" dus de menukaart was bijna niet te lezen. Helaas was de bediening slecht. Nadat we besteld hadden werden we erop gewezen dat we niet allemaal een verschillend hoofdgerecht mochten. Op de kaart stond dat het goldt vanaf acht personen. En wij waren toch echt met z'n zevenen. Hiermee moet je natuurlijk niet aankomen bij die nuchtere Nederlanders. Na wat heen en weer gepraat kregen we het toch voor elkaar. Wat een gezeur. De toon was wel gezet en het eten smaakte daarom ook niet zo lekker meer. Wat een ballentent en goedkoop was het ook niet. Daarna lekker weer een café opgezocht en gezellig wat gedronken.


Prachtig het station van Antwerpen.

26 oktober 2012 We zijn met onze roze vriendenclub een weekend naar Antwerpen geweest. Op vrijdag 26 oktober zijn we met 7 mannen s'morgens met de trein naar Belgie gereden. In Rotterdam zijn we van de intercity overgestapt op de Beneluxtrein die ons naar Antwerpen zou brengen. Deze was zo vol dat we de hele weg moesten staan. Dit viel wel een beetje tegen. Wel jammer, had ik eindelijk iedereen zover om met de trein te gaan. Het "De volgende keer gaan we weer met de auto" was niet van de lucht. Rond 11:00 uur kwamen we aan op Antwerpen Centraal. Een prachtig station, de laatste jaren helemaal verbouwd. De treinen komen daar op drie niveau's binnen. Antwerpen is eigelijk een kopstation. Dat wil zeggen dat de treinen er maar van een kant in kunnen rijden en weer aan de zelfde kant eruit. De afgelopen jaren is het station (vooral ondergronds) verbouwd. Op het diepste niveau stoppen nu de Thalis, Benelux en binnenkort de Fyra (de hoge snelheidstrein van NS Hispeed). Er is een tunnel onder het oude station geboord zodat deze treinen nu gewoon door kunnen rijden. Het is een prachtig gezicht als je van uit de diepte naar boven loopt en dan de oude stationsoverkapping zien met het stationsgebouw. Wij zijn vanaf het station naar de Diamantwijk gelopen. Hier waren onze 2 appartementen. In deze wijk is grootste Joods othrodoxse gemeenschap buiten Israel gevestigd. Deze joden herken je meteen aan hun zwarte kleding, hoofddeksel en haardracht.


Mooie drakenkop in het Muhka museum.

Nadat we onze spullen in het appartement hadden achtergelaten, meteen de stad in gegaan. Na wat te hebben gedronken en gegeten (wat een ... tent)zijn we naar het Muhka museum gegaan. Dit is een museum voor hedendaagse kunst. Vond er zelf niet zoveel aan maar wel gelachen om de "kunst". Daarna door de stad gelopen en wat gedronken bij homocafé in de stad. Het weer was erg koud dus was wel lekker om op te warmen. Daarna terug gelopen naar ons appartement en even uitgerust. Toen zijn we in de buurt van het centraal station wat gaan eten in een eetcafé, lekker en goedkoop. Daarna de stad onvelig gemaakt en verschillende homocafés bezocht tot in de kleine uurtjes.


22 oktober 2012 Band van de V50 is weer geplakt en de monteur heeft nog even gekeken naar de uitlaataansluiting aan de motor. Heeft alles nog wat vaster gedraaid. Nu is het hopelijk verholpen.


21 oktober 2012 Het lijkt wel of er vloek rust op onze Volvo V50. Nu zit er een schroef in de linker voorband en de auto stinkt nog steeds naar uitlaatgas. Morgen maar terug naar de garage.


19 oktober 2012 Vandaag het kenteken mijn Volvo 240 Super Polar geschorst. Tijdens de wintermaanden ga ik er toch niet mee rijden. Scheelt weer een hoop wegenbelasting. Mijn Volvo 245 GL is belasting vrij. Dus mocht er weer wat fout gaan met onze V50 kan ik eventueel deze oude dame nog opstarten. Veel kilometers maakt deze auto toch niet. Maximaal 1000 km per jaar.


18 oktober 2012 Vanmorgen de Volvo V50 naar de garage gebracht. Hij is weer helemaal gerepareerd gelukkig. 


17 oktober 2012 Vanavond waren we uitgenodigd voor een etentje door mijn broer Ron. Hij was een paar weken geleden 40 jaar in dienst bij zijn werk. Moest wel met mijn oude vertrouwde Volvo 240 Super Polar omdat onze V50 naar de garage moet. De 240 starte gelukkig meteen. We zijn uit eten geweest in Zaandam bij restaurant "Castell". Een prima restaurant en een mooie locatie aan de Zuiddijk 2 in Zaamdam. We hebben er heerlijk en gezellig gegeten. Voor Ron hadden we nog een liedje gemaakt op de melodie van "Hup daar is Willem met de waterpomptang". Het was een geslaagd feest. Bedankt Ron.


16 oktober 2012 Vandaag met de auto naar de Volvodealer Ton van Kuyk in Beverwijk geweest. De auto stonk nog steeds heel erg. Blijkt dat de bij het inspuitsysteem van de brandstof een lek zit. Tevens een lek in het uitlaatsysteem in het motorhuis. Moet met spoed gerepareerd worden. Kost weer een hele lieve duit.


Arjan Ederveen

12 oktober 2012 Peter stelde vanmiddag voor om na zijn werk bij de Chinees te gaan eten in Castricum. Op weg daar naar toe kwamen we langs "Blond" een restaurant aan de Rijksstraatweg in Heemskerk. Toen maar besloten om daar te gaan eten. Op de terugweg naar huis stonk het in de auto heel erg naar diesel en uitlaatdampen.


9 oktober 2012 Vanavond naar de stadsschouwburg in Velsen geweest. Arjan Ederveen trad daar op met zijn show "Ederveenzaamheid". Het was een leuke show. Hij speelde allerlei typetjes en zijn eigen hond "Stuk" speelde ook mee. Het was een leuke avond.

De Floriade in Venlo.
Lekker gewandeld over het Klippenpfad

28 september t/m 6 oktober 2012 Vrijdagmorgen vertrokken voor een weekje vakantie in het Sauerland in Duitsland. We zijn eerst naar Venlo gereden om de Floriade te bezoeken. Het was leuk om daar te kijken. De Rabobank Earthwalk was spectaculair. Je stond op een heel groot beeldscherm en daar werden van onderen allerlei beelden van de aarde getoond uit vogel standpunt. Af en toe leek het net of je zweefde. Lekker rondgekeken bij allerlei stands en tuintoebehoren. Veel mooie planten en kleuren. Ook nog met de kabelbaan geweest. Aan het einde van de dag doorgereden naar Roermond. We hebben daar overnacht in een hotel. S'avonds nog even in de stad gegeten.


Het stadhuis van Fritzlar

De volgende morgen lekker uitgerust vertrokken naar het Sauerland, ongeveer 3 uur rijden. We hadden een vakantiehuis gehuurd op een vakantiepark in Frankenau in het Edertal.


Het vakantiehuis zag er prima uit in een zeer rustige omgeving. Een vakwerkhuis met twee verdiepingen midden in de bossen. Wij hadden de benedenverdieping. De boven verdieping was niet verhuurd. Het huis was lekker groot met een grote woonkamer/keuken, 2 slaapkamers en een douche.

De eerste dagen was het erg mooi weer en hebben verschillende plaatsen bezocht in de omgeving, zoals Fritzlar met een prachtige oude binnenstad en mooie omgeving. Maar ook Frankenberg wat ook echt op een berg gelegen is.  Op dinsdag hebben we gewandeld over het Klippenpfad. Een wandeltocht van ongeveer 10 km langs de rivier de Eder.

Samen even koffie dringen op het dorpsplein in Fritzlar.

Woensdag gingen we naar de dichtbijzijnde grote stad Kassel. Helaas was dit niet zo'n goede dag om 3 oktober in Duitsland een nationale feestdag is "Tag der Deutsche Einheid". Had ik eigenlijk moeten weten. In Kassel waren alle winkels gesloten, waaronder ook tot mijn verbazing het Touristoffice. Dus maar een beetje doelloos rondgelopen, wat gegeten en nog even op het Hauptbahnhof gekeken. Een beetje teleurgesteld zijn we toen maar weer terug gereden naar Frankenau.


De Edertalsperre. In de 2e wereldoorlog is er in deze stuwdam door bommen een gat geslagen waardoor het stuwmeer met een alles vernietigende vloedgolf van 9 meter hoog door het dal leegliep. 4 oktober 2012

Donderdag was een regendag. Aan het einde van de dag zijn we naar de Edertalsperre gereden. Dit is een stuwdam in de rivier de Eder waar stroom mee opgewekt wordt. Een indrukwekkende dam met daarachter een groot meer. Het werd gelukkig droog en toen begon de zon ook nog te schijnen. Na dit bezoek zijn we nog uit eten gegaan. Heerlijk gegeten voor weinig, met zijn tweeën voor maar € 50,-. Daar eet je in Nederland niet meer voor.


Vrijdag zijn we naar slot Waldeck gereden. Dit ligt boven op een berg en kijkt uit over het stuwmeer van de Edertalsperre. Het weer was niet zo best en het was te merken dat het vakantieseizoen voorbij was. Een heleboel atracties waren al gesloten.


Zaterdag weer naar huis gereden en meteen Tim opgehaald in Prinsenbeek. De vakantie zat er weer op. Het was weer mooi geweest.


27 september 2012 Vanavond hadden Peter en ik weer een wijn- en kaasproeverij bij Bougondische Lifestile in Beverwijk. Dit was geloof ik de derde of vierde keer dat we mee waren met de PV van Beverwijk. Het blijft toch heerlijk al die verschillende kazen en (wat minder voor mij) de wijn. Het was weer een gezellige avond met de collega's.


18 september 2012 Vanmorgen had ik samen met mijn collega Annemarie een cursus Autocad in Akersloot. Ik heb dat nodig voor mijn werk. Moet 8 ochtenden deze cursus volgen.


15 september 2012 Ben een beetje ziek, maar toch maar wat geklust op zolder. Aan een kant van de zolder alle gipsplaten verwijderd. Peter was Tim aan het halen, maar die moest eerst voetballen dus waren pas om 19:00 uur thuis.


13 september 2012 Vandaag was ons jaarlijkse afdelingsuitje van mijn werk. Dit keer gingen we naar Den Helder. We hebben een bezoek gebracht aan Fort Kijkduin, De KIM. en de Oranjerie. Daarna zouden we nog wat gaan drinken in het café "Hof van Holland". Bij aankomst daar bleek het café twee dagen daarvoor failliet te zijn gegaan. Daar stonden we dan met 66 man. Gouw even rond gekeken in de buurt en aangeklopt bij een ander restaurant. Daar konden we gelukkig terecht. Daarna zijn we terug gereden naar Heemskerk om te gaan wokken bij Woks Delight. Het was een gezellige dag met z'n allen.

12 september  2012 Vandaag waren er weer 2e kamerverkiezingen. Ik heb als voorzitter, zoals al vaker, op een stembureau gezeten. Het was een lange vermoeiende dag. Om 07:00 uur begonnen. Het was wel heel erg druk met kiezers, dus de dag was toch redelijk snel voorbij. het leukste was eigenlijk wel dat mijn (jongste) nichtje Linda ons kwam helpen met stemmen tellen. Ik was om 01:15 uur thuis.


9 september 2012 Vandaag is mijn zus Inge jarig. Ze is 58 jaar geworden. Helaas vierde ze haar verjaardag niet. Dus bij deze Inge van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dikke kus van ons. Vanmorgen ben ik ook met de voorbereiding begonnen om het dak te isoleren bij ons thuis. Ik heb aan een kant van de zolder een aantal gipsplaten verwijderd. Dit gaf wel een hoop stof. Gelukkig had ik plastic gespannen waardoor de rotsooi beperkt bleef. Vanmiddag ben ik naar Haarlem geweest waar Peter moest zingen.


6 september 2012 Vanmorgen naar Heerhugowaard geweest voor mijn werk. Er was een bijeenkomst voor alle openbare verlichting (OV) beheerders van Noord-Holland. Het is leerzaam om van de collega's van andere gemeenten te horen hoe hun omgaan met problemen in de OV. Het was een waardevolle bijeenkomst. Op de terugweg nog even wat foto's gemaakt op station Heerhugowaard.


3 september 2012 Vanmiddag had ik na mijn werk nog een instructie voor de zitting van het stembureau op 12 september. Ik voorzitter van een stembureau op deze dag. Wel goed om even alle puntjes op de I te zetten als voorbereiding.


 

2 september 2012

Vanmorgen even op de koffie geweest bij Peter zijn vader en moeder. Er waren ook nog 2 zussen van moeders aanwezig. Tante Loes en tante Bets. Wat een "feest".


1 september 2012 Peter en Tim zijn vandaag naar het Circuit in Zandvoort. Er was een speciale dag voor oude raceauto's. Ik zelf ben thuis bezig geweest met stofzuigen en mijn gedachten laten gaan om het dak te isoleren. Binnenkort maar een start daarmee maken.

28 augustus 2012 Vandaag eindelijk weer mijn website geupdate. Ik liep al bijna 3 weken achter. Moet mijn leven beteren en de andere pagina's ook weer bijwerken. 


26 augustus 2012 Zondag is een rustdag. Vandaag was het echt zo'n dag van laat de boel de boel. Terwijl het buiten regelmatig plenste van de regen zat ik heerlijk een boek te lezen. Lekker ontspannend. s'Avonds zijn Peter en ik nog een stukje gaan wandelen. onder anderen langs het oude stadskantoor wat nu gesloopt wordt. Daarna nog even een ijsje gehaald bij Heijnis. Een heerlijke dag.


25 augustus 2012 We zijn vandaag met z'n tweeën naar Amsterdam geweest. Het was alweer een tijd geleden dat we daar gewinkeld hadden. We hebben een paar mooie DVD's en boeken gekocht. Verder lekker op een terras gezeten en rondgelopen. Daarna weer met de trein naar Beverwijk gereden. Op het parkeerterrein waar onze Volvo V50 geparkeerd was stond nu naast onze een Volvo S 40 geparkeerd met precies dezelfde kleur toch wel heel toevallig. De S40 is wel een paar jaartjes jonger.

20 augustus 2012 Vandaag had ik een dag vrij genomen. Ik had vorige week al naar het weerbericht gekeken en ook maandag maar vrij genomen i.v.m. de hoge temperaturen. Het viel gelukkig mee. Ik heb bij het spoor in Heemskerk, Uitgeest en Santpoort-Noord treinen gefotografeerd. Elke morgen tussen 08:00 uur en 10:00 uur vertrekken er twee zware goederentreinen vanaf Tatasteel in Beverwijk. De ene rijdt via Uitgeest richting Duitsland en de andere rijdt via Santpoort-Noord richting Kijfhoek bij Rotterdam. Van beide treinen mooie foto's gemaakt.


19 augustus 2012 Ben bijna de hele dag binnen geweest. Het is weer bloedheet. Peter ging met Tim zwemmen. Ik had een dagje rust gepland dus lekker binnen waar het maar 24 graden was. Het gaat trouwens goed met mijn dieet, ben al meer dan 6 kg afgevallen zonder dat ik honger lijdt. Geweldig.


18 augustus 2012 Peter zijn moeder vierde vandaag haar verjaardag. Alle kinderen zouden iets maken voor het eten. Dit had eerst nog heel wat voeten in aarde gehad, omdat er niet zo goed door Peter gecommuniseerd was met zijn broers en zus. Gelukkig was het allemaal toch nog voor elkaar gekomen en konden alle gasten van Ma aan hun trekken komen. Er was genoeg voor allemaal en er bleef nog heel veel over. Al met al was het toch nog een gezellige dag, ook al was het bloedheet. Een van de warmste dagen van het jaar. 35 graden.


13 augustus 2012 Vandaag is Peter zijn moeder Door jarig. Ze is 82 jaar geworden. Vanavond zijn we even langs geweest op de koffie. Ze viert het a.s. zaterdag met de hele familie. Ma van harte gefeliciteerd.

Huize Westerhout in Beverwijk


2 keer Peter en één keer Jan 12 augustus 2012

12 augustus 2012 Vandaag gingen we met een aantal vrienden van ons wandelen. We hebben met elkaar afgesproken om dit om de 6 weken te doen. Ik had voor deze dag de route uitgestippeld. Een rondje Beverwijk. Om 12 uur vertrokken we. We zijn via de rand van Beverwijk gelopen naar Huize Westerhout waar we wat gedronken hebben. Daarna via de kinderboerderij De Baak, naar Huize Akerendam gelopen. Dit buitenhuis is al erg oud en eigenlijk nooit van dichtbij te bekijken. Op deze dag echter was er een open dag. De tuinen waren speciaal voor deze gelegenheid aangelegd. Het was een lust voor het oog om hier rond te mogen lopen. Na dit bezoek zijn we via de Breestraat weer naar huis gelopen. Om 4 uur zouden nog een paar andere vrienden komen om gezamelijk te BBQen bij ons in de tuin. Het was de hele dag prachtig weer dus echt genoten. s'Avonds konden we terug kijken op zeer geslaagde dag. Helemaal top.


11 augustus 2012 Paul een vriend van ons hebben wij vandaag geholpen met verhuizen. Het was niet echt verhuizen want hij heeft nog geen nieuw huis. Dus zijn de spullen van hem tijdelijk opgeslagen in een schuur. Het was wel leuk om dit met elkaar te doen. Paul woont tijdelijk in bij een andere vriend van ons.


10 augustus 2012 Vandaag wordt Ome Jan in New Zealand gecremeerd. Hij is 85 jaar geworden. Heb toch vandag even aan hem gedacht. Ik heb hem maar één keer ontmoet in mijn leven. Ik vond hem een aardige man.


5 augustus 2012 Vandaag te horen gekregen dat mijn oom Jan Hermans is overleden in New Zealand. Hij was getrouwd met mijn tante Mien en zus van mijn moeder (zij is al een aantal jaren geleden overleden). Ome Jan had afgelopen week een herseninfarct gekregen. Hij is die helaas niet meer te boven gekomen. Ik wens Ria en de familie in New Zealand heel veel sterkte met dit verlies.


 

Station Amsterveen aan de voormalige Haarlemmermeer spoorlijn 4 augustus 2012

4 augustus 2012 Vanmorgen vroeg uit de veren. Ik ga vandaag met een georganiseerde tocht mee langs stations en spoorwoningen van de Haarlemmermeerspoorlijnen. Met de bus vertrokken we van het Haarlemmermeerstation richting Aalsmeer. Vandaar via Hoofddorp, Vijfhuizen naar Bovenkerk en daar overgestapt in een historische tram. Van Bovenkerk reden we via het enige nog overgebleven stukje spoorlijn van de Haarlemmermeerspoorlijnen via Amstelveen naar Amsterdam terug met als eindpunt station Haarlemmermeer aan de Amstelveenseweg. Daarna de stad in gegaan. Ik had daar afgesproken met Peter en nog een paar vrienden om naar de Canalparade te gaan kijken. Het hoogtepunt van de jaarlijkse Gaypride in Amsterdam. Het was erg druk in de stad en ook gezellig. Helaas regende het af en toe, maar dat mocht de pret niet drukken. Was wel moe dat we thuiskwamen. Al met al een goed gevulde dag.


 

Maarten loopt mee met de Gaypriderun.

3 augustus 2012 Vanavond was de Gaypriderun in Amsterdam. Deze hardloopwedstrijd wordt elk jaar gehouden de avond voor de Canalparade in de Amsterdamse grachten. Onze vriend Maarten deed dit jaar mee aan de hardloopwedstrijd. Hij heeft de 10 km in 55 minuten gelopen. Toch wel behoorlijk snel. Ik doe het hem in ieder geval niet na.

31 juli 2012 Er is er een jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat is Peter. Hij is vandaag 46 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd en een dikke kus van mij. Ter gelegenheid van Peter zijn verjaardag zijn we uit eten geweest bij "De Buurvrouw".


30 juli 2012 Vandaag kwam er een monteur van Siemens langs om onze afwasmachine te maken. Er was een onderdeel stuk, waardoor de machine het niet goed meer deed. De machine doet het nu weer prima gelukkig. vandaag werden ook de BBQ spullen weer opgehaald. Ik daarom de hele dag maar vrij genomen.


Gezellig bij ons in de achtertuin de hele familie bij elkaar 28 juli 2012

28 juli 2012 Na alle voorbereidingen was het dan zover. Peter (31-7) en ik (24-6) vierden onze verjaardag. Er zijn 36 personen (familie en vrienden) geweest, nog meer dan op gerekend. De prima verzorgde BBQ hadden we besteld bij slager Rijke uit Heemskerk. Het was een geslaagd feest. Volgens mij vond iedereen het erg gezellig, ook toen er rond 20:30 uur een stortbui losbarste boven onze zelfgebouwde tent. We hielden het toch redelijk droog. Het was leuk om alle familie weer eens bij elkaar te zien. Ik vond het erg leuk dat al mijn eigen nichtjes met aanhang en neef er waren. Zo vaak zie ik ze ook niet. Onder het tentzeil was het nog lang gezellig bij ons in de achtertuin. Het was een geslaagd feest. Bedankt allemaal. Rond 23:30 uur ging iedereen naar huis. Een geslaagde avond, maar ook wel vermoeiend. Ik was blij dat ik in mijn bed lag.


27 juli 2012 Peter was vanmiddag vrij. Hij heeft in de tuin de voorbereidingen getroffen voor het bouwen van een tent. Het weer voor morgen wordt namelijk niet zo goed als de afgelopen week. Er wordt veel regen verwacht. Omdat we gaan BBQen moeten we het toch een beetje droog houden. Vanavond laat kwamen ook nog Peter zijn kinderen Eline (met vriend Koen) en Tim bij ons slapen.


Volvo Drive Magazine met een artikel over Beijnes

26 juli 2012 Vandaag bij de kiosk het Volvodrive magazine nr.8 gekocht. Tot mijn grote vreugde stond deze keer het artikel over Beijnes in Beverwijkin het blad. Waarom is dit zo bijzonder? Ik heb namelijk meegewerkt aan dit artikel. Eind jaren '50 zijn er bij Beijnes in Beverwijk Volvo's van het type PV 544 en Amazon geassembleerd. Vandaar dat dit artikel het in dit Volvoblad staat. Een groot aantal van de foto's bij dit artikel heb ik aangeleverd (en staan ook op mijn eigen webpagina over de geschiedenis van Beijnes) en de teksten zijn grotendeels overgenomen van mijn hand. Als klap op de vuurpijl staat er ook nog een foto van mij bij met mijn beide Volvo's 240. Ik ben er wel een beetje trots op. Vanavond boodschappen gedaan voor ons verjaardagsfeestje op zaterdag. Weer een aardige vracht gehaald, maar er komen ook 32 personen.


24 juli 2012 Vandaag is Martin jarig. Hij is de zoon van mijn broer Ron. Martin is 23 jaar geworden. Het weer was prima dus we hebben lekker in de achtertuin gezeten. Martin gefeliciteerd met je verjaardag.


21 juli 2012 Vandaag kwamen Peter zijn zus Ineke en zwager Herbert bij ons op visite. We hadden ze ook uitgenodigt voor het feest volgende week maar helaas kunnen ze dan niet. Het was mooi weer dus zijn we in de loop van de middag naar het strand in Wijk aan Zee gegaan. Tim was er ook nog. We hebben lekker bij de Sunseabar gegeten en daarna weer naar huis gegaan. Ik heb Ineke en Herbert daarna naar Haarlem gebracht. Het was een gezellige dag.


17 juli 2012 Vandaag weer naar het werk. Zag er wel een beetje tegenop, maar als je eenmaal weer daar bent gaat het eigenlijk weer vanzelf. Het is ook wel weer leuk om je collega's te zien en even bij te kletsen. s'Middags met het organisatieteam van het afdelingsuitje even op verkenning geweest op de locatie waar we op 13 september met onze afdeling naar toe gaan. Dat brak de dag ook wel weer lekker.


15 juli 2012 Vanmiddag naar Peter zijn vader en moeder geweest samen met Tim. We hebben daar lekker gegeten. Tim blijft nog de hele komende week.


30 juni t/m 14 juli 2012.

Vakantie! Om 00:15 Tim opgehaald bij zijn moeder en met de auto richting Lissac sur Couse gereden in Zuid-Frankrijk. Het was een hele rit zo door de nacht, maar waren er om een uur of 13:00 uur in de middag. Het was een leuke vakantie. het weer viel af en toe een beetje tegen, maar we hebben toch genoeg kunnen zien en doen. onder anderen hebben we een tocht met een stoomtrein gemaak, Peter en Tim hebben gemountainbiked, gezwommen, gekanoed tuinen bezocht en verschillende stadjes in de omgeving bekeken. Het was zeer de moeite waard.  De twee weken waren zo weer voorbij. Op zaterdag 14 juli weer terug naar Nederland gereden. Vertrokken op 08:30 uur en aangekomen om 20:30 uur. Het verslag van deze vakantie lees je binnenkort elders op deze website.

Gert Jan trouwde vandaag met zijn Ingrid.

29 juni 2012 Vandaag trouwde mijn oud collega en oud OR voorzitter Gert Jan Binkhorst en zijn Ingrid op het stadhuis van Heemstede. Ik wilde daar toch wel graag bij zijn (zie ook 6 maart). Na de trouwerij en het pasgetrouwde stel te hebben gefeliciteerd, snel weer huiswaards gegaan. Ik moest samen met Peter nog de nodige spullen inpakken voor de vakantie. Om 22:30 uur zijn we richting Frankrijk vertrokken met de auto.


28 juni 2012 Vandaag mijn laatste werkdag voor de vakantie. Nog aardig wat overleggen gehad o.a. met de OR en de laatste puntjes op de I gezet m.b.t. mijn werk.


26 juni 2012 Het gaat goed met mijn dieet. Ik ben al 3 kilo afgevallen zonder dat ik daar veel voor heb gedaan. Het zal trouwens met de vakantie de komende twee weken wel weer een beetje minder worden. We zien daarna wel weer. Vanmiddag nog wel als afscheid van mijn collega's van mijn oude team gelunchd bij Cineworld, omdat ik sinds 1 juni bij een ander team werk.


Loeki de Leeuwbij Beeld en Geluid in Hilversum

24 juni 2012 Hoera ik ben jarig! Vandaag wordt in alweer 52 jaar. Wat gaat de tijd toch hard. Kreeg van Peter nog meer cadeau's een mooi model van een Volvo C30 en een model van de allernieuwste Volvo V40. In de loop van de ochtend zijn we vertrokken richting Hilversum. We zijn naar Beeld en Geluid geweest. Daar kun je alles vinden op het gebied van radio en televisie van het begin tot nu. Leuk om allemaal oude programma's terug te zien. Na het bezoek zijn we in Hilversum nog uit eten geweest bij "Le Journal" geweest. Heerlijk eten voor weinig geld. Het was een leuke dag. Peter en ik vieren onze verjaardag samen eind juli. Het weer vandaag was niet over naar huis te schrijven. De regen kwam met bakken uit de lucht. Ik kan me niet herinneren dat het op mijn verjaardag zo slecht weer was. Het leek wel herfst en met 13 graden was het nog koud ook. Wie zei er dat het zomer was!?


23 juni 2012 Vandaag mocht ik van Peter al mijn cadeau uitzoeken. Nadat we het hele huis gezogen hadden en de tuin gedaan gingen we naar Heerhugowaard waar de Märklinstore van Huider is gevestigd. Lang niet meer in een treinenwinkel geweest. Dus mijn ogen uit gekeken naar al die mooie modeltreinen. Ik mocht er eentje uitzoeken. Het is een Hondekoptreinstel of ook Mat '54 genoemd in de schaal H0 geworden van de Nederlandse Spoorwegen. Bedankt Peter. Ik ben er erg blij mee


22 juni 2012 Vandaag weer een dagje met de trein op pad geweest. Ik had nog een dagkaart liggen die nog een paar dagen geldig was. Ik ben naar station Eindhoven Beukenlaan gereden. Mooie foto's gemaakt van goederentreinen. Die rijden daar regelmatig voorbij. Het was een leuke dag.


Tante Lenie is 92 jaar geworden

21 juni 2012 Lang zal ze leven in de gloria..... Mijn tante Lenie is vandaag jarig. Ze is 92 jaar geworden. Vandaag een leuke foto gehad via Facebook met daarop Tante Lenie samen met haar beide zoons Ted en Bert. Echt een leuke foto. Tante Lenie van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Ik ga binnenkort even bij haar aan. Zondag 24 juni viert ze haar verjaardag met de hele familie in het verzorgingshuis. Ik ben er dit keer niet bij want...... dan ben ik zelf jarig.


19 juni 2012 Vanavond belde mijn zus Inge op. Heb een half uur aan de telefoon met haar gesproken. Lekker even bij gekletst.


17 juni 2012 Vaderdag. Helaas is mijn eigen vader er niet meer, maar zijn wel naar Peter zijn vader geweest. Tim had voor Peter een shampoo gekocht voor onder de douche. Helaas liet Eline het een beetje afweten. Ach dat komt wel weer. Peter had het er wel moeilijk mee. We zijn bij Pa en Ma blijven eten en toen heeft Peter Tim naar huis gebracht.


16 juni 2012 Vanmiddag naar de Breestraat geweest samen met Peter en Tim om een vaderdagcadeau te kopen voor Peter. Peter werd een beetje boos toen ik zei dat hij iets origineels moest uitzoeken en niet weer een luchtje. Toen ben ik maar naar huis gegaan en heb Peter en Tim het verder zelf maar uit laten zoeken.


14 juni 2012 Vanmiddag naar de ABNAmro bank geweest. Eindelijk krijgen we alle uitleg en papieren zoals onze hypotheek er nu uitziet. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om dit hoofdstuk af te ronden. Het heeft meer dan een jaar geduurt voordat onze omzetting van de hypotheek eindelijk tot een goed einde is gebracht. We zetten er nu een . achter.


12 juni 2012 Vanavond moest ik naar de diëtiste. Na aanleiding van het onderzoek wat ik een paar weken geleden heb ondergaan, vond de huisarts het beter als ik iets meer op mijn voeding ging letten. Vandaar. Van de diëtiste moet ik vaker kleinere hoeveelheden eten. Meer groente en fruit en véél minder pinda's (mijn verslaving). Die heb ik dus maar in de ban gedaan. Hopelijk val ik wat kilo's af, want het kan best wat minder. We gaan er voor!


10 juni 2012 We hadden afgesproken met een paar vrienden om naar Dordrecht te gaan. Eerst langs bij Cees en John in Ridderkerk en daarna met de Waterbus van Ridderkerk naar Dordrecht gevaren. Het weer was lekker en een leuke stadswandeling door Dordrecht gehouden. Hier en daar wat gedronken en gegeten. Aan het einde van de middag zijn we nog bij Cees en John wezen eten. Al met al een hele gezellige dag. Bedankt allemaal en tot de volgende keer.


9 juni 2012 Vandaag moest Peter weer optreden met zijn koor Close2U nu in Monnikendam. Er was een korenfestival. Het duurde maar een half uur. Het plan was nog om daarna door te rijden naar Edam, maar het weer was te slecht om dat stadje te bezoeken. Een andere keer dan maar.


Our Refuge vakantiehuis
Ingang van de Luitenant Tonnet Kazerne in t'Harde

1 t/m 8 juni 2012 Lekker een weekje vrij. Deze week zijn Peter en ik, samen met zijn vader en moeder naar Ommen geweest in Overijssel. We hadden daar het huisje "Our Refuge" gehuurd op bungalowpark "De Hongerige Wolf". Het was een mooie bungalow midden in de bossen. Het weer was helaas niet zo goed, maar we zijn er wel regelmatig op uit gegaan. Zaterdag zijn we naar de "Vijvertuinen van Ada Hofman geweest in Loozen bij Hardenberg. Het zag er allemaal heel verzorgt en mooi uit. Leuk om ideeën op te doen.


Op zondag zijn we naar het Tinnen figurenmuseum geweest in Ommen. Leuk al die diorama's van allerlei belangrijke gebeurtenissen uit het verleden, waaronder één van de slag bij Waterloo (My My at Waterloo Napoleon did surrender... ABBA). Toch wel een interessant museum.


Dinsdag ging Peter met zijn vader en moeder terug naar Haarlem voor een crematie van een familielid. Tevens had Pa te horen gekregen dat zijn zus in Emmen erg ziek was. Hij wilde graag nog even heen, maar zijn zus wilde hem niet meer zien. Hij was daar erg verdrietig over. Ik ben deze dag naar station Ommen gefietst (8 km) en vandaar met de trein naar Zwolle en t' Harde gereden. In t' Harde heb ik in 1983 en '84 in militaire dienst gezeten bij de 101 Artillerie Meet Afdeling (101 AMA) op de Lt. Tonnet Kazerne. Ik wilde wel eens zien hoe het er na al die tijd uit zag. Ik kan me er namelijk weinig meer van herinneren. Wel grappig om daar naar zoveel jaar weer te zijn. Daarna terug naar het station en onderweg terug naar Ommen meerder foto's van treinen gemaakt. s' Avonds kwamen Peter en zijn ouders weer terug. Ze waren nog even blijven gourmetten bij schone zus José die op deze dag jarig was. Woensdag wilde we naar het glasmuseum in Hoogeveen. Daar aangekomen bleek het museum al 5 jaar geleden verhuist te zijn, Lang leve internet. Toen maar even het winkelcentrum ingelopen en daarna nog een museum bezocht over de geschiedenis van Hoogeveen en de vestiging van Phillips in Hoogeveen. Het was toch wel leuk om daar te zijn. Daarna nog even het Waterlooplein in Hoogeveen geweest. Dit is een overdekte markt met allerlei nieuwe en oude spullen. We hebben lekker even rondgestruind.


Op de laatste dag van onze vakantie lekker met zijn vieren nog uit eten in het oude station van Ommen
Mooie glazen vaas in het glas museum

Donderdag zijn we weer naar het glasmuseum gegaan, maar nu in Veenhuizen bij Assen. Een prachtig mooi museum gerund door Cees van Olst, een kunstenaar met glas. Er waren mooie glasvoorwerpen te zien en Cees liet nog zien hoe het glasblazen in zijn werk ging. Erg leuk om dit mee te maken. Peter en ik hebben ook nog wat gekocht in de museumwinkel. Daarna zijn we nog doorgereden naar Emmen. Gisteraond was Pa gebeld dat hij toch nog zijn zus mocht bezoeken, Hij was zichtbaar opgelucht dat hij haar gezien had. Het ging ietsje beter. Donderdagavond zijn we nog uit eten geweest in het oude station van Ommen. Prima eten was het daar voor weinig geld. Echt een aanrader als je daar in de buurt bent een keer te gaan eten. Vrijdag was het alweer tijd om huiswaards keren. Het weekje vakantie was weer voorbij helaas. Het was omgevlogen. Het was weer leuk. Bedankt pa en ma voor de gezelligheid.

28 mei 2012 Vandaag zijn Peter zijn vader en moeder 52 jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan hadden we, jawel, weer een BBQ. Het was een gezellige boel. Gefeliciteerd Pa en Ma met jullie huwelijksdag.


27 mei 2012 Mijn broer Fred en Ineke hadden ons uitgenodigd om mee te doen aan een auto puzzeltocht. We moesten om 09:00 uur verzamelen bij hun thuis in Bergen aan Zee. Ik was vandaag met de Volvo 240 Super Polar die ik hiervoor speciaal uit de garage had gehaald. Het was een prachtige dag (binnenkort komen de foto's nog). Samen met Tim en Peter vertrokken we in de Volvo voor een lange mooie route door het Noord-Hollandse land. Via Beverwijk, Wormer, Volendam en Edam ging de puzzeltocht. Het was erg leuk om te doen. Tim was goed in het navigeren dus liep het allemaal op rolletjes. Onderweg ook nog geluncht. Om 18:30 uur waren we weer in Bergen aan Zee waar de BBQ klaarstond. Het was een enerverende dag. Bedankt Fred en Ineke voor de goede zorgen. We zijn trouwens 2e geworden. Volgend jaar weer!?


24 mei 2012 Voel me weer wat beter gelukkig. Vandaag moest mijn Volvo 240 Polar naar de garage voor de APK. Ze moesten ook naar de onsteking kijken want na een paar maanden stilstand liep de motor niet zo goed. Vanmiddag had ik nog een jaarvergadering van de personeelsvereniging. Vanavond was het balen bij de 2e voorronde van het Eurovisie Songfestival. Joan Franca de Nederlandse inzending heeft weer de finale niet gehaald. Terwijl haar liedje "You en Me" toch wel erg goed was. Jammer hoor. Het zit nog steeds in mijn hoofd dit liedje. Er gingen veel slechtere nummers wel naar de finale. We hebben gewoon niet genoeg vrienden in Europa.


23  mei 2012 Vanmorgen bij de dokter geweest. Even een controle. Ik heb van mijn collega Erik Warns een paar onderdelen van de roemruchte Blauwe Tram uit  Haarlem gekregen. Een fluit, een drukmeter en een bordje uit de tram. Kijk voor deze onderdelen even op mijn NZH pagina. Erik zijn (overleden) vader heeft deze tramonderdelen in 1957 uit de voor sloop bestemde rijtuigen van de Blauwe Tram gehaald. Ik heb ook nog treinenboeken van hem gekregen. Ik ben er heel erg blij mee. Bedankt Erik dat je aan mij dacht. Vanavond uit eten geweest met mijn werk. Vanavond nam Wim afscheid van zijn directe collega's bij restaurant de Buurvrouw in Heemskerk. Het was gezellig, maar ik voelde me af en toe heel erg beroerd. Vannacht werd het nog erger.   

 


22 mei 2012 Vandaag heb ik een afscheidreceptie van Wim. Hij neemt na 41 jaar afscheid van de gemeente. Ik neem zijn werk van hem over. De receptie was bij het Carrillon in Beverwijk. Meteen wat oude en nieuwe collega's van de openbare verlichting ontmoet. Vanavond de eerste voorronde van het Eurovisie Songfestival gekeken.


21 mei 2012 Ik voel me al een paar dagen niet lekker. Ben weer gespannen en aan het hyperventileren. Toch raar dat je dat niet altijd kan voorkomen.


Een bezoek aan de winkel van Piet Jan Eek in Eindhoven.

19 mei 2012 Vandaag zijn Peter en ik samen met Paul en Peter B. met de trein naar Eindhoven geweest. We hebben daar een bezoek gebracht aan de winkel en gallerie van Piet Hein Eek. Dit is de ontwerper van meubels van sloophout. De gallerie en winkel zijn ondergebracht in een oud fabriekscomplex van Philips. De meubels vond ik niet allemaal even mooi, maar het is toch wel leuk bedacht. Wat ik wel mooi vond zijn de vitrine's van hout en aluminium en glas. De fabriekshallen zijn eigenlijk nog mooier. Maar ik heb ook een beetje een zwak voor oude fabrieken. We zijn na het bezoek nog even Eindhoven in geweest. Het was lekker weer dus ook nog in de zon gezeten op een terras. Daarna zijn we weer met de trein naar Haarlem teruggereden. Paul, Peter en ik hebben nog lekker gegeten in Haarlem en daarna weer huiswaards gekeerd.

 


14 mei 2012 Vandaag had ik een sollicitatiegesprek op mijn werk. Het was een interne vacature voor vakgericht medewerker Openbare Verlichting (OV). Nu heb ik jaren geleden ook al bij de OV gewerkt maar toen in de buitendienst. Toen deze dienst in 1997 opgeheven werd bent ik omgeschoold na Management Ondersteuner. Nu gaat de enige overgebleven OV man binnen onze gemeente Wim met de Vut. En daarom diende deze vacature zich aan. Het is een functie voor 18 uur, maar met de 18 als Wionmedewerker waar ik vorig jaar voor aangenomen ben, heb ik nu weer een complete functie. Toch wel leuk om weer een ander facet van de OV te mogen doen, zoveel jaren later. O trouwens ik ben meteen aangenomen, er waren namelijk niet meer sollicitanten.


Loc 1615 heeft branddschade opgelopen op station Uitgeest 13 mei 2012

13 mei 2012 Het is vandaag Moederdag. Toch altijd weer even een moment van herinnering aan mijn eigen moeder. Ik maar een bosje bloemen neergezet bij haar urn bij ons thuis. Vanmorgen bij Peter zijn moeder geweest en later nog op de verjaardag van mijn nichtje Denise in Dirkshorn. Ze is morgen jarig. Denise had een mooi gedicht geschreven over het gemis van haar eigen moeder Rieneke die in 2003 is overleden. Een erg mooi gedicht wat ook staat op haar facebookpagina. Vanmiddag was er ook nog brand in een locomotief DBS 1615 op station uitgeest. De brandweer moest er aan te pas komen. De schade viel op het oog wel mee. Later is de locomotief weggesleept naar Beverwijk. Deze locomotief is pas over geschilderd van NS geel naar DB rood.


11 mei 2012 Vanavond zijn Peter en ik uit eten geweest bij Blond in Heemskerk. Dit is een goed restaurant langs de Rijksstraatweg. Je kan er erg goed eten.


10 mei 2012 Van middag op het werk een cursus over het Nieuwe Werken gehad. Het is een totaal ander kijk op het werken bij een baas. Als werknemer moet je meer werken aan doelen die je samen met je werkgever afspreekt. Dit moet dan wel binnen de afgesproken tijd afgerond worden. Leuk om daar al vast over na te denken. Je kan dan op veel meer plaatsen werken dan op kantoor. Bijvoorbeeld thuis. Het was erg leuk.


8 mei 2012 Vandaag had ik een OR trainingsdag in Spaarnwoude bij Haarlem. We hebben geleerd hoe we met onze OR de beste resultaten bij onderhandelingen kunnen bereiken.


7 mei 2012 Vandaag is mijn nichtje Linda jarig. Gisteren heeft ze het al gevierd bij mijn broer Ron thuis. Peter, Tim en ik zijn op verjaardagsvisite geweest. Linda van harte gefeliciteerd.


5 mei 2012 Bevrijdingsdag. Vanmiddag zijn we even naar de kermis geweest op de Grote Markt in Haarlem. Daarna zijn we nog even doorgelopen naar het herdenkingsmonument op de Dreef, waar mijn oom is doodgeschoten.


Cor Hartog
Monument op de Dreef in Haarlem vlakbij de plek waar de executies plaatsvonden.

4 mei 2012 Het is vandaag dodenherdenking. Vanavond zijn we weer naar Overveen geweest naar de erebegraafplaats. Hier ligt een oom van mij begraven Cornelis Hartog. Hij was getrouwd met de zus van mijn moeder Ida, Lenie van Maris. Cor Hartog is op 7 maart 1945 doodgeschoten op de Dreef in Haarlem hij liet twee kleine dochters na. Hij werd met nog 15 andere mannen uit de gevangenis op de Weteringschans in Amsterdam gehaald. De executie stond onder leiding van de Duitse luitenant Stover en was een represaille voor de aanslag van Hannie Schaft en Truus Oversteegen op Willem Zirkzee. Stover heeft een van de verzetsstreijders, die niet dodelijk was geraakt, met een hoofdschot omgebracht. Hannie Schaft ligt ook op deze erebegraafplaats. Op de Dreef in Haarlem staat ook een monument ter nagedachtenis aan deze 15 slachtoffers van de oorlog. De dood van mijn oom heeft me wel geïnspireerd om meer van de achtergronden van de Tweede Wereldoorlog te onderzoeken en het jaarlijks te herdenken. Na de dodenherdenking zijn we nog even met de familie naar tante Leny (zijn vrouw) gegaan. Ze is nu 91 jaar.

Heel Nederland heeft zijn spullen op straat gelegd op Koninginnedag 2012

30 april 2012 Vanmorgen weer vroeg uit de veren. Het is Koninginnendag 2012. Om kwart over zes vertrokken richting Amsterdam-Zuid samen met Paul naar de Vrijmarkt. Het was prachtig mooi weer. Dat merkte je ook al aan de drukte. Lekker lopen struinen. Peter had wat Suskes en Wiskes gekocht en ik kocht voor € 25,- 20 CD's van ABBA, een koopje. Verder nog een paar kinderboeken van de Kameleon gekocht voor de verzameling die nu bijna compleet is. Om 12:00 uur waren we weer in Haarlem. Paul ging naar huis en wij hadden afgesproken met Consuela en Sharula, twee vriendinnen van ons uit Barendrecht. Zij hadden ook nog een vriendin meegenomen, Heidi die toevallig ook vandaag jarig was. Gezellig door de stad heen gelopen en daarna bij café De Wilsons lekker in het zonnetje gezeten en geluistern naar een paar zangers en zangeressen die daar optraden. Al met al een zeer geslaagde Koninginnendag.


28 april 2012 Vandaag komen Peter en Eline al weer thuis vanuit Turkije. Samen met Peter zijn vader en moeder ben ik naar Schiphol gereden. Na dat Peter en Eline aangekomen waren, ging Eline weer met haar moeder mee naar huis en Peter met ons. Vanavond was er nog een afscheid van Peter zijn baas Frans Stukart. Frans en zijn vrouw Wil hebben het bedrijf Stukart tuinen overgedaan aan hun zoon Michael en schoonzoon Onno. Al het personeel van Stukart en de familie was uitgenodigd voor een compleet diner in Hoofddorp. Frans en Wil geniet van de vrije tijd die dit met zich mee brengt en Michael en Onno succes met het voortzetten van dit mooie bedrijf. Peter werkt er al weer 12,5 jaar met veel plezier.


27 april 2012 Vanmiddag met de PV van mijn werk naar Haarlem geweest. We moesten verzamelen bij de Jopenkerk. Deze kerk is geheel omgebouwd tot café en restaurant. Vandaar uit hebben we een stadswandeling gemaakt met het thema bierbrouwen. Na terugkomst in de Jopenkerk kregen we een bierproeverij. Vier verschillende bieren geproeft. Nu drink ik nooit bier, maar toch maar meegedronken. Het gevolg was wel dat ik flink aangeschoten was. Daarna nog lekker gegeten in de Jopenkerk. Al met al een gezellige middag en avond. Ik was om 22:00 uur thuis.


26 april 2012 Ik had vandaag lekker vrij genomen. Gewoon lekker een dagje helemaal voor mij zelf. Ik ben ook de deur niet uitgeweest. Heb wel een paar wassen gedraaid, maar ook lekker op zolder plaatjes gedraaid en film gekeken. Lekker hoor zo'n ontspannen dag. Ik was er echt aan toe.


25 april 2012 Vanavond heb ik bij mijn zus Inge gegeten en haar vriend Simon. Het was al weer een tijd geleden dat ik bij hun geweest was. Het was leuk om weer even bij te praten. Heb ook nog wat oude fotoboeken van mijn zus ingekeken.


24 april 2012 vanavond kwam Ton bij mij eten. Ton ken ik al heel wat jaren via de Kringen in Beverwijk en Haarlem. Had hem al een tijdje niet gezien, dus was een mooie gelegenheid om weer even bij te kletsen tijden het eten.


23 april 2012 Vandaag ben ik met een paar collega's van de OR naar Maria in Purmerend. Maria is ongeveer een maand geleden bevallen van een zoon Leonardo. Het was leuk om haar te zien met de kleine baby. Vanavond moest ik nog notuleren bij een wijkgroepvergadering van de gemeente.


22 april 2012 Vandaag eindelijk weer eens tijd om de homepage van mijn website bij te werken. In de loop van de week zal ik ook wat andere pagina's wat updaten. Op 192TV is vandaag een 3 uur durende ABBA special te zien, met een zeldzame opname van de Eddy Go Roundshow uit 1975. Leuk om te kijken. Peter had ook nog gebeld uit Turkije. Het was daar prachtig mooi weer. Beter als dat petweer hier.


Helga en Anita van de ABBA fanclub 21 april 2012

21 april 2012 Vandaag gaat Peter en zijn dochter Eline op vakantie naar Turkije. Ik kan ze helaas niet wegbrengen, want vandaag is de ABBA fanclubdag in Roosendaal. Ik ben om 08:19 uur vertrokken richting Roosendaal. Het was weer leuk om op de fanclubdag te zijn. Weer wat leuke items gekocht, maar de mooiste was toch wel de barbiepop van Frida uit de jaren '70. Deze zijn op het hoogtepunt van ABBA's roem uitgegeven. Helaas had ik ze toen niet gekocht. Maar nu toch op de kop getikt. Bjorn en Benny had ik al. Nu moet ik alleen Agnetha nog vinden. Tevens een picturedisc uit Engeland van het album Voulez Vous en een LP van Agnetha. Toen was het geld wel weer op wat ik te besteden had. Rond een uur op 16:00 uur weer richting huis gegaan. Maar goed ook want anders had ik vast last gehad van de treinbotsing bij Amsterdam CS. Toch raar dat het nog steeds kan gebeuren dat 2 treinen frontaal op elkaar kunnen rijden met alle techniek die we nu hebben. Ik was om even 18:30 uur thuis.


20 april 2012

Vanavond zijn we even bij Peter zijn vader en moeder geweest. Peter vertrekt morgen naar Turkije samen met zijn dochter Eline. Peter wilde nog even afscheid nemen van zijn ouders. Morgenmiddag vertrekken Peter en Eline voor een week vakantie. Peter is wel een beetje zenuwachtig.


 

17 april 2012 Er was een medewerkersbijeenkomst op mijn werk georganiseerd door de ondernemingsraad van de gemeente (ik zit daar ook in). Er waren bijna 100 collega's op deze bijeenkomst afgekomen. De OR heeft uitgelegd wat de rol van de OR is en geluisterd naar vragen van de medewerkers. De collega's maken zich wel zorgen dat is duidelijk.


16 april 2012 Peter zijn dochter Eline is vandaag 18 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd Eline. En een dikke kus van ons. Vandaag op het werk te horen gekregen welke bezuinigingen er worden uitgevoerd. Dit heeft gevolgen voor ongeveer 30 functies bij de gemeente. Vanavond naar de raadsvergadering geweest. Je wordt er niet vrolijk van. De raad moet nu de beslissingen nemen over wat er echt bezuinigd gaat worden. Het wordt wel spannend. Vandaag ben ik ook lopend naar mijn werk gegaan. Het is als je een beetje doorloopt ongeveer 25 minuten lopen. Ik ga het vaker doen. Is ook goed voor de conditie en nog lekker ook.


Zeldzame picturedisc van ABBA uit Japan

14 april 2012 Ik ben vandaag naar de Mega platen en CD beurs in Utrecht geweest. Lekker struinen naar ABBA platen en CDs. Heb weer leuke dingen gevonden. Een Japanse picturedisc, Een LP uit Zuid Afrika en nog wat singles gekocht. Ik was met de trein gegaan. Dat vind ik toch wel lekker ontspannen. Het was een heerlijke dag zo. Vanavond moest Peter nog zingen met zijn koor Close2U in de Doopsgezinde kerk aan het Meerplein in Beverwijk. Ze worden toch steeds weer beter. Het klonk als een klok en dat in een kerk.


13 april 2012 Vanavond zijn Peter en ik uit eten geweest bij cafe/restaurant Halfweg in Heemskerk. Vroeger was dit een bruin café, maar sinds enige tijd verbouwd tot een goed restaurant. Het eten was prima, alleen was er HEEL VEEL HERRIE van alle bezoekers. De acoustiek van dit restaurant is erg slecht. Je kon elkaar bijna niet horen zoveel herrie. Voor mij zeker een reden om daar niet meer heen te gaan. Was blij dat ik weer buiten stond.


9 april 2012 2e Paasdag. Vandaag heb ik een dagje voor mezelf. Peter was vanmorgen naar een Paasbrunch bij zijn broer. Ik had er voor gekozen om niet heen te gaan. 3 dagen familie werd me toch een beetje te gek. Lekker rustig aan gedaan. Had ik behoefte aan. Vanmiddag nog lekker op zolder oude platen gedraaid. Ik heb ook nog een paar vogelhuisjes opgehangen in de tuin.


8 april 2012 Vandaag is het Pasen. De kinderen van Peter zijn er nog. Vanmorgen hadden we een Paasbrunch en vanavond hebben we gegourmet. Peter zijn vader en moeder waren daar ook bij. Gezellig hoor. Peter en ik hebben ook nog een stuk gewandeld door Beverwijk


Poster van Eline 7 april 2012

7 april 2012 Eline, Peter zijn dochter vierde vandaag haar 18e verjaardag bij ons. Het was een echt feestje met veel visite en cadeaus. We hadden ook nog een leuk liedje voor haar gemaakt. Van haar twee nichtjes Ilonca en Daniëlle kreeg ze een mooie Barbie prinsessentaart. Die zag er echt prachtig uit en was nog lekker ook. Voor haar verjaardag gaat Peter samen met Eline binnenkort een weekje naar Turkije. Dat heeft ze voor haar verjaardag gehad. Het was al met al een gezellige dag, maar had wel wat vermoeidheidverschijnselen..


5 april 2012 Ik merk dat ik weer een beetje teveel hooi op mijn vork genomen heb op mijn werk. Moet dus iets vaker nee zeggen. Tevens hebben ze op mijn werk gevraagd of ik andere functie wil gaan bekleden. Dit voor de helft van mijn werkzame uren. De andere helft blijft voor mij het zelfde. Ik moet er wel goed over nadenken. Vanavond hebben we alvast boodschappen gedaan voor de verjaardag van Eline de dochter van Peter. Ze wordt 16 april 18 jaar maar vieren het 7 april al bij ons. Tevens boodschappen gedaan voor de beide Paasdagen. Pff. wat een vracht....


3 april 2012 Ik heb een hoop positieve reacties gehad over het interview wat ik gegeven heb in het zondagochtendblad van 1 april jl over ABBA. Ik heb wel wat vragen gekregen, dat het interview niet leesbaar was voor mensen buiten Beverwijk en Heemskerk. Hier voor iedereen die het interview alsnog willen lezen de voorpagina van de krant en het vervolg op pagina 5.


1 april 2012 Vandaag sta ik op de voorpagina en een andere pagina van het plaatselijke Zondagochtendblad. Ik ben afgelopen woensdag geïnterviewd over mijn grote passie voor de Zweedse popgroep ABBA. Toch wel grappig als je even zo in de picture staat. Heb al een hoop positieve reacties gehad. Op zaterdag 21 april is in Roosendaal de jaarlijkse ABBA fanclubdag. Ik ga daar dit jaar ook weer naar toe. "You can dance, You can Jive, Having the time of your life. See that girl, watch that scene, Dig in the Dancing Queen".

30 maart 2012 Vandaag op zolder bezig geweest met mijn (oude) geluidsinstallatie. Alles schoongemaakt en de CD speler gerepareerd, want de lade ging niet meer open en dicht. Verder lekker oude singles en LP's gedraaid. Is weer eens wat anders als CD's en een IPod.


Stadswapen op DB lok 1615

28 maart 2012 Vanmorgen stond er bij station Beverwijk de rode DB 1615 (ex NS, Railion). Deze lok is een van de eerste in de rode kleurstelling van de Deutsche Bahn. Het is wel raar om een echte Nederlandse locomotief te zien met het logo van de DB en het stadswapen van Zandvoort. Al hoewel Duitsers veel hebben met deze Nederlandse badplaats. Vanmiddag werd ik geïnterviewd voor de Zondagskrant over mijn passie voor ABBA. A.s. zondag staat het interview in de krant met een aantal foto's die door een fotograaf zijn genomen. Het was erg leuk om te doen en mijn verzameling aan de verslaggeefster te laten zien. Ben erg benieuwd naar het artikel.


 

26 maart 2012 Het is vandaag prachtig weer. Ik ben op zolder aan het opruimen geslagen. Het was een beetje een puinhoop de laatste tijd. Lekker alle ramen open gezet en de boel lekker laten luchten, afstoffen en stofgezogen. Volgende week wordt ik geïnterviewd door de krant over mijn passie voor ABBA. Dit omdat er over een paar weken weer een ABBA fanclubdag is in Roosendaal en er komt een nieuwe versie uit van de CD The Visitors van ABBA. Op deze speciale versie staat een nieuw nummer. Ben erg benieuwd.


Molen aan de kust bij Vlissingen 25 maart 2012

25 maart 2012 Peter en ik zijn vandaag met de trein een dagje naar Vlissingen geweest. We hebben daar een stadswandeling gemaakt en daarna heerlijk op een terras gezeten. Het was namelijk ook nog prachtig weer. Het standbeeld van Michiel de Ruijter bewonderd en over de boulevard gewandeld. Het is een prachtig stadje Vlissingen met veel oude gebouwen. Zeer de moeite waard. Daarna weer richting huis gegaan.


24 maart 2012 Vanmiddag met de Personeelvereniging van mijn werk een bezoek gebracht aan Hoogovens/Corus/Tatasteel. Na een inleidende film werden we o.a. naar de blokwalserij gebracht. Het is prachtig om te zien dat er van een gloeiheet blok ijzer een paar honderd meter staal wordt gewalst. Dit staal wordt met grote snelheid op een rol opgerold. Daarna zijn we ook nog in de koudbandwalserij geweest. Het was een indrukwekkend geheel. Bedankt aan de organisator en collega Rien.


22 maart 2012 Vanavond onze vakantie geboekt. We gaan naar de Dordogne in Frankrijk. We hebben een huisje gehuurd. Er is een zwembad en een groot meer bij waar je kan kanoën en waterfietsen kan huren. Het wordt vast weer leuk en Tim gaat ook met ons mee.


21 maart 2012 Vanavond waren wij uitgenodigd voor een bijeenkomst bij de ABN Amro bank in Beverwijk. Het afgelopen jaar hebben we veel problemen bij deze bank gehad om onze beleggingshypotheek over te zetten naar een bankspaarhypotheek. Het heeft bijna een heel jaar geduurd voordat alles eindelijk redelijk goed geregeld was. Deze avond was bedoeld om het personeel van de bank kennis te laten maken met problemen die bij klanten van de bank leven en hoe het verbeterd kan worden. Peter en ik hebben ons ongenoegen over het reilen en zeilen van de bank kunnen spuien. De bank heeft beterschap beloofd en gaan nog een keer naar onze hypotheek kijken of alles wel volgens de regels is verlopen. we hopen het beste er maar van.


18 maart 2012 Peter is het weekend weg met zijn koor. Vandaag ben ik met de trein richting Boxtel vertrokken. Gewoon dus een dagje treinenspotten. Bij Boxtel rijden redelijk veel goederentreinen van en naar Venlo. Genoeg om een tijdje te verblijven. Daarna nog naar Oisterwijk en Tilburg gereden. Om een uur of 4 weer richting huis gereden. Het was een mooie dag met veel zon.


14 maart 2012 Vanavond weer naar Haarlem geweest. De NVBS gaf zijn maandelijkse filmavond over treinen. Dit keer ging het over het ontstaan van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Het was een leuke avond.


13 maart 2012 Op mijn werk zijn er tussentijdse OR verkiezingen. Ik zat in de kiescommissie en moest dus samen met 2 anderen de boel voorbereiden. Het heeft heel wat uurtjes gekost om de posters, kieslijsten en flyers te maken. Het heeft wel nut gehad. Meer dan 50% van de medewerkers heeft gestemd op een van de 4 kandidaten. Vanavond was er een afscheidsetentje van onze OR voorzitter in Haarlem. Heerlijk gegeten en gezellig gepraat. Bedankt Gert Jan en Ingrid voor de gastvrijheid.


10 maart 2012 Vanmiddag en vanavond viert de zus van peter Ineke haar 50ste verjaardag in een zaaltje in Amersfoort. Het was een gezellige bijeenkomst. Omstreeks 21:00 uur was het afgelopen. Toen we naar huis reden, besloten we om nog even bij Ron en Irene langs te gaan in Heemskerk. Zij vierden vanavond hun beide verjaardagen. Het werd toch nog laat en erg gezellig.


6 maart 2012 Op mijn werk nam vandaag de voorzitter OR Gert Jan Binkhorst afscheid van de gemeente omdat hij 65 jaar is geworden vandaag. Hij gaat met pensioen. Hij had zelf zijn afscheid geregeld en gaf een soort van presentatie aan zijn toehoorders. Aan het einde van zijn betoog vroeg hij tot ieders verbazing zijn vriending Ingrid ten huwelijk. Heel bijzonder om daar bij te zijn.


Mooie Sarahpop voor de deur bij Ineke 4 maart 2012

4 maart 2012 Vandaag is Ineke jarig, Peter zijn zus. Ze is vandaag 50 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd. Vanmorgen zijn we om 06:30 uur vertrokken naar Amersfoort. We gingen Ineke verrassen met een ontbijt. De hele familie Lasker was aanwezig. Leuk om dit te doen.

Ineke nog een fijne dag.


3 maart 2012 Ik heb nog steeds erg veel jeuk. Vandaag bij Peter zijn broer Gertjan geweest. We hebben een Sarahpop gemaakt. Morgen wordt Peter zijn zus Ineke 50 jaar.


1 maart 2012

Ik zit helemaal onder de rode bulten en die jeuken verschikkelijk. Ik ben waarschijnlijk allergisch voor peniciline, dat zat ik de medicijnen die ik vorige week gekregen had voor mijn keelontsteking. Ik blijf krabben.

29 februari 2012 Vandaag was het voor onze OR voorzitter Gert Jan Binkhorst zijn laatste werkdag. Hij wordt volgende week dinsdag 65 jaar. Helaas mocht hij niet langer doorwerken bij de gemeente. Hij wilde het wel, maar helaas. Volgende week neemt hij officieel afscheid van de OR en de gemeente. De OR moet op zoek naar een nieuwe voorzitter.


 

27 februari 2012 Vandaag weer aan het werk gegaan. Ik voel me nog niet helemaal de oude maar goed genoeg om weer te beginnen. Er lag weer genoeg werk om te doen.


Peter, Eline en Tim bij het Wok restaurant in Heemskerk.

24 februari 2012 Voel me nog steeds niet goed. Peter was gisteren en vandaag ook vrij, omdat Tim bij ons was vanwege de voorjaarsvakantie. Peter heeft boodschappen gedaan. Vanavond samen met Peter, Eline en Tim en Tim wezen wokken in Heemskerk. Deze afspraak stond al een tijdje. Ben toch maar met ze meegegaan. Was leuk om gezamelijk met Peter zijn beide kinderen weer een keer uit eten te gaan. Dat was alweer een hele tijd geleden.


22 februari 2012 Vandaag naar de huisarts geweest. Vannacht had ik behoorlijke koorts. 38.9 graden. Ik kan me niet herinneren dat ik zo'n hoge koorts gehad heb, alleen toen ik heel klein was. Ik heb een antibioticakuur gehad voor mijn ontstoken keel. Toen ik thuis was weer "lekker" in bed gekropen.


20 februari 2012 Vandaag heb ik mezelf ziek gemeld bij mijn werk. Ik voel me echt beroerd. Hoop dat ik snel weer beter ben.


19 februari 2012 Vanmiddag zijn we naar het strand geweest. We hadden afgesproken om een stukje te gaan wandelen op het strand samen met een aantal vrienden van ons. Paul had voor het eerst zijn vriend Oscar meegenomen. Oscar komt uit Colombia en woont en werkt nu in Madrid in Spanje. Het was leuk om hem te ontmoeten en met hem te praten. Daarna zijn met zijn allen naar Haarlem gegaan om bij een van de jongens te eten.

Ik voelde me wel steeds beroerder worden. Ik heb koorts.


17 februari 2012 Ik voel me al een aantal dagen niet zo lekker. Ik denk een beetje grieperig, maar ben wel gewoon aan het werk geweest.


14 februari 2012 Vanmiddag heb ik gelunchd met wat collega's. We namen voorlopig afscheid van Maria i.v.m. haar zwangerschapsverlof. Het was gezellig en lekker.


13 februari 2012 Ik voel me vandaag niet zo lekker. Ben verkouden en aan het hoesten. Vanavond moest ik voor mijn werk nog notuleren bij een wijkgroep vergadering. Ik was pas om 23:00 uur thuis.


12 februari 2012 Vanmiddag zijn Peter zijn vader en moeder bij ons geweest en daarna blijven eten. Daarna heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Daarna heeft hij ook Tim weer naar huis gebracht.


11 februari 2012 Vandaag stonden Peter en Tim voor het eerst sinds lange tijd weer op de schaatsen. Achter ons huis was een mooie ijsbaan. Ik heb ook even op het ijs gestaan en foto's en film gemaakt. Vanavond zijn we nog naar de film "Warhorse" geweest in Cineworld. Het was een mooie film.


10 februari 2012 Peter is nog steeds thuis vanwege het winterweer. Eerst samen boodschappen gedaan. Daarna hebben we nog even gewandeld op de noord pier bij IJmuiden. De wind was bitter koud. Ik had het na een half uurtje wel gezien. Daarna nog even wat gedronken in een cafe bij de pier. Lekker warm. vanavond ging Peter zijn zoon Tim weer ophalen voor het weekend.


8 februari 2012 Vanavond naar de filmavond geweest van de NVBS in Haarlem. Vanavond ging het over spoorponten in Europa. Het was een interessante avond. Het was leuk om al deze verschillende boten te zien.


7 februari 2012 Vandaag al een reactie gekregen van de NS over mijn treinreis van afgelopen zaterdag. Ik krijg een nieuwe dagkaart toegestuurd. Dit is toch wel weer snel.


5 februari 2012 Ik heb vandaag een klacht in gediend bij de NS over de problemen op het spoor van gisteren. Vanmiddag een lange wandeling gemaakt door winters Beverwijk. Ik ben gelopen via het oude stadskantoor, de Aagtendijk, Spoorsingel, Stationsplein en weer terug naar huis gelopen. Het was lekker koud maar met een zonnetje erbij was het goed uit te houden.


Het NS materieel heeft het zwaar te verduren tijdens deze koude winter 4 februari 2012

4 februari 2012 Gezellig een dagje treinspotten. Helaas was het 4 februari 2012  en dus weer chaos op het spoor. Ik had het plan om naar Boxtel te gaan vanaf Castricum met een dagkaart van het kruidvat (dit is veel goedkoper dan met mijn NS voordeeluren abonnement) De trein IC naar Maastricht van 09:07 uur ging via Beverwijk omdat er een defecte trein stond tussen Uitgeest en Zaandam. Voordat we Amsterdam in mochten rijden hadden we al 35 minuten vertraging. In Amsterdam ging het gelukkig snel. Er kwamen wel een hoop reizigers bij die eigenlijk met ICE 123 moesten reizen naar Duitsland. Zij moesten naar Den Bosch reizen met onze trein (daar zou ICE 123 staan). We vertrokken richting Utrecht. Na in Amstel te zijn gestopt ging het vlot richting Utrecht. Helaas duurde het erg lang voordat we in Utrecht binnen mochten rijden. We werden wel goed op de hoogte gehouden door het treinpersoneel. Toen we eindelijk langs het perron stonden werd de trein bestormd door honderden reizigers met koffers e.d. Een hoop voor ICE 123. Na ongeveer 40 minuten stonden we er nog steeds helemaal afgeladen vol, toen opeens het richting bordje in de trein van Maastricht op Alkmaar sprong. Grote commotie in de trein. Wat gaat er nu gebeuren? Toen werd er omgeroepen dat de trein terug zou gaan naar Alkmaar. Wat een gedoe. Alle mensen voor ICE 123 en andere reizigers stapte weer uit. Ik zelf kwam tot de conclusie dat Boxtel misschien deze dag wel een station te ver kon zijn en besloot maar weer om met dezelfde trein terug naar Castricum te reizen, mocht ik het nog halen. De trein vertrok daarna snel richting Amsterdam. Onderweg zag ik op het in de andere richting gaande spoor in elk blok een trein stilstaan. Dit voorspelde niet veel goeds. Na te zijn aangekomen in Amsterdam werd er in de trein omgeroepen dat de trein niet verder ging als Amsterdam. Ik uitgestapt. Bijna een uur rondgelopen op een bijna leeg station om te wachten op een trein richting Castricum. Er werd van alles omgeroepen o.a. over de intercity's richting Alkmaar elk half uur. Alleen....... er reed er geen een. Toen kwam er een stoptrein binnen richting Uitgeest. Alleen wanneer zou hij vertrekken? Na nog eens 40 minuten vertrok hij zonder dat het werd omgeroepen toch richting Uitgeest. Gelukkig heb ik deze trein genomen en zo kwam ik in Uitgeest, Na nog eens 25 minuten kwam daar de sneltrein naar Hoorn binnen die mij naar Castricum bracht. Het was bijna 14:00 uur. Na bijna 5 uur was ik weer terug van een reis naar Boxtel waar ik nooit ben aangekomen.  Maar het was toch wel weer een complete chaos op het spoor. De NS kan bij mij niet stuk, maar ik heb wel medelijden met al die passagiers die wel een afspraak hadden of met ICE 123 richting Duitsland moesten. Volgens mij hebben zij die trein nooit gehaald.  Dit verhaal heb ik geschreven om een beter inzicht te geven van hoe reizigers zich voelen als er geen goede berichtgeving is.


3 februari 2012 vandaag moest mijn zus Inge voor onderzoek naar het ziekenhuis. De uitslag was gelukkig goed. Peter is samen met zijn collega's van zijn werk bij Stukart tuinen een weekend weg naar de provincie Groningen. Ik heb dus dit weekend voor mezelf en dat is ook wel eens lekker.


2 februari 2012 Vandaag is mijn broer Fred jarig, hij wordt 55 jaar. Vanavond zijn Peter en ik samen met Ron, Irene en Martin naar Bergen aan Zee gereden. Ik had voor Fred een oude 8 mm film overgezet naar DVD. Deze film hadden wij gemaakt voor het trouwen van Fred en Rieneke in 1982. Het was leuk om deze oude film weer een keer te zien. We zijn wel allemaal 30 jaar ouder geworden.... slik.

30 januari 2012 Het lijkt er nu echt op dat we toch nog een echte winter krijgen. De komende week gaat volgens de weersverwachting de temperatuur flink onderuit


27 januari 2012 Vanavond zijn we uit eten geweest met Peter zijn broer en schoonzus in Haarlem bij Koetjes en Kalfjes. We hebben lekker gegeten.


26 januari 2012 Vandaag moest de OR op mijn werk belangrijke knopen doorhakken hoe we verder gaan. Vanmiddag kon ik de Volvo weer ophalen. Er zijn een aantal dingen vervangen, zoals remblokken, brandstoffilter en een slang. Peter was met zijn vader en moeder naar Emmen voor een begrafenis. Hij was i.v.m. het onderhoud aan de Volvo met de Opel van zijn broer daar heen gegaan. Aan het einde van de middag had de OR nog een bijeenkomst voor de personeelleden van mijn werk bij Cineworld.


25 januari 2012 Vandaag moest onze Volvo V50 naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Het was nodig want hij reed niet meer zo goed. Hij hielt in als je in zijn 5e versnelling reed. Je rook ook uitlaatgassen in de auto als deze met draaiende motor stil stond. Helaas was de auto niet klaar aan het einde van de dag.


23 januari 2012 Vandaag had ik lekker de hele dag vrij. Niet veel gedaan. Wel wat films gekeken en 2 DVD's over de Berlijnse muur.


22 januari 2012 Vanmorgen naar een rommelmarkt geweest in Haarlem. Daarna zijn we nog naar Peter zijn vader en moeder geweest. Toen we weer thuis waren hebben Peter en ik nog een lekker stuk gewandeld door de wijk.


Voor de laatste keer op mijn oude werkplek

21 januari 2012 Vandaag samen met Peter nogmaals naar het oude stadskantoor geweest. Nog even in het oude gebouw rondgekeken en een paar verlengsnoeren meegenomen. Raar hoor zo'n leeg gebouw. Ik heb daar toch jarenlang gewerkt. Vanavond zijn Paul en Peter B. bij ons geweest voor een spelletje Carcassonne. Het was gezellig.


20 januari 2012 Vandaag kon ik een kastje ophalen in het oude Stadskantoor van Beverwijk. Ik kon dat ladekastje voor een klein bedrag overnemen. Ik heb ook een bureaustoel meegenomen. Dit is dezelfde als waar ik sinds de verhuizing naar op zoek ben. Ik neem deze stoel mee naar het nieuwe stadhuis. Vanmiddag zijn Irene en Martin even langs geweest. Martin moest vandaag voor controle naar het ziekenhuis. Het gaat erg goed met hem. Als je niets weet van het ongeluk (zie 19 november 2011) dan zie je niks aan hem, maar hij is er nog niet hoor. Peter moest vanavond naar de kookclub. Ik heb tv gekeken.


19 januari 2012 Vandaag op mijn werk een workshop met de ondernemingsraad. We hadden een heftige maar zeer nuttige bijeenkomst in Wijk aan Zee. Ook een mail gehad van een meneer uit België. Hij is een nazaat van Beijnes de fabrikant van spoorwegmaterieel. Hij reageerde positief op mijn nieuwe webpagina's over Beijnes in Haarlem en Beverwijk. Toch erg leuk om zulke reacties te krijgen. Bedankt daarvoor.


15 januari 2012 Vanavond bij Peter zijn vader en moeder gegeten. Ik was een paar uur later dan Peter en Tim met de trein richting Haarlem gegaan. Even wat foto's gemaakt op het stationsplein in Haarlem en van de Beijneshal voor op mijn website


14 januari 2012 Peter moest vanavond zingen met zijn koor "Close 2 you" in Paradiso in Amsterdam. Dit weekend treden daar koren vanuit het hele land op. Het was erg druk.  Het koor van Peter was van de koren die ik gehoord heb, wel een van de betere. Daarna zijn wij, (Peter, Tim en ik) nog uit eten geweest in Amsterdam.


12 januari 2012 Heb nog wat wijzigingen aangebracht in de webpagina's over Beijnes. Ik heb heel wat positieve reacties gekregen over deze nieuwe pagina's op mijn website. Er bleken ook nog wel wat foutjes in te staan, voornamelijk tekstueel. Deze heb ik vandaag aangepast.


Nieuw boek over de treinramp bij Harmelen 1962

8 januari 2012 Het vandaag precies 50 jaar geleden dat de treinbotsing bij Harmelen plaats vond. Bij dit grootste treinongeluk uit de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen kwamen 93 mensen om het leven. Nu, na 50 jaar is er eindelijk een monument voor de slachtoffers onthult, vlakbij de plek waar het ongeluk toen gebeurde. Het werd een keer tijd. Er is ook een nieuw boek uitgegeven over de treinramp. Het boek beschrijft de feiten zoals deze zich op die bewuste dag voordeden, maar ook de gevolgen daarvan.


Dit hek in de Venlo'se Keizerstraat is voorzien van verschillende kopjes. Ook wel de "Kopjes van Floddergats" genoemd.

7 januari 2012 Ik had nog twee goedkope treindagkaarten van het Kruidvat. Daarmee gingen Peter en ik vandaag naar Venlo. Ik was wel eens eerder in Venlo geweest, voornamelijk om de treinen op dit station te fotograferen. Venlo is namelijk een belangrijk grensstation voor het goederenvervoer tussen Nederland en Duitsland. Maar vandaag zijn we de stad ook in gegaan. We hebben eerst prima geluncht bij "Happas" in de Jodenstraat en daarna een stadswandeling gemaakt. We zijn ook even aan de Maaskade wezen kijken. Het Pijl van de Maas was door de vele regen erg gestegen. De stad is mooi maar het was een beetje somber weer. In de zomer ziet het er vast veel beter uit. Het oude stadhuis is wel een hoogtepunt van deze stad. Aan het einde van de dag hebben we nog wat gegeten en daarna met de trein richting huis gegaan. Het was een gezellige dag.


Beijnespagina

6 januari 2012 Vandaag de kerststal en alle kerstspullen weer opgeruimd samen met Peter. Toch wel weer leeg in huis. Vanmiddag zijn mijn webpagina's over de treinenfabriek van Beijnes in Haarlem en Beverwijk online gegaan. Ik heb hier lang aan gewerkt. Er was heel wat zoek en speurwerk voor nodig maar nu ziet het er prachtig uit. Ik ben wel een beetje trots op het resultaat. Maar oordeel zelf even door op de foto te klikken. Je komt dat meteen op de eerst webpagina over Beijnes in Haarlem. Op deze pagina kan je weer doorklikken naar de pagina over Beijnes in Beverwijk. 


5 januari 2012 Ik ben helemaal kapot. Heb pijn in mijn rug, benen en nek van die nieuwe ...stoel op mijn werk. Vanavond heb ik bij Peter zijn vader en moeder gegeten. Peter had daar vandaag de tuin gedaan.


3 januari 2012 Het is erg wennen mijn nieuwe werkplek. Het veel drukker op het kantoor. Er wordt met meer mensen ook veel meer gepraat, soms is dat erg vervelend. Maar, misschien over een paar weken valt het niet meer op. Ik heb wel veel last van de nieuwe stoel die we moeten gebruiken. Dit had ik al maanden geleden bij de test van deze stoelen aangegeven. Ik krijg er pijn in mijn rug van. Ik had daarom ook gevraagd of ik voorlopig mijn oude stoel mee kon nemen. Helaas zijn ze vergeten (bewust of onbewust) om mijn oude stoel mee te verhuizen. Veel werkplekken doen het nog niet. Daarom is het voor laatkomers soms moeilijk om een plek te vinden. Er zijn nog heel wat kinderziekten te verhelpen in het verder zo prachtige gebouw.


2 januari 2012 Vandaag was het voor mij weer vroeg uit de veren. Het nieuwe stadhuis werd in gebruik genomen. Ik zat in het welkomscomité voor de medewerkers van het nieuwe stadhuis. We hadden en complete ontdekkingstocht uitgezet met vragen en opdrachten. Het was erg leuk om te zien dat iedereen het leuk vond. Daarna hadden we nog een lunch in het restaurant. Het gaf me een voldaan gevoel dat het zo goed was verlopen. Ik was wel erg moe vanavond. Collega's Aukje en Cees bedankt voor de samenwerking.


<< naar boven


 

De gedekte tafel op eerste kerstdag met de frambozen notentaart van Jan als toetje 25 december 2012.
Prachtig Kerststuk gemaakt bij ons thuis 22 december 2016
Berend en Door samen met de kinderen en kleinkinderen in een rondvaartboot in Leiden. Speciaal voor Berend zijn 80ste verjaardag 13 december 2012.
Berend ontvangt op zijn 80 ste verjaardag de speciaal door zijn kleindochter Ilonca gemaakte prachtige verjaardagstaart 13 december 2012.
Deze speciale werktrein van Volker Stevin rangeert in het station van Beverwijk op 12 december 2012
Druk bezig op zolder met isoleren. Een zwaar karwei, maar straks hopelijk een stuk zuiniger met energie. 18 november 2012
De hobby's moeten even wijken tijdens het isoleren van het dak. Als straks de gipsplaten er weer tegenaan zitten. Ziet het er alweer veel beter uit. 18 november 2012
Het in 2011 geopende "Museum aan de stroom". Vanaf het dat heb je een prachtig uitzicht over Antwerpen en de havens 28 oktober 2012
Doorkijk vanaf de Scheldkade richting de Kathedraal Onze Lieve Vrouw in het centrum van Antwerpen 27 oktober 2012.
Het stadhuis van Antwerpen een prachtig gebouw 27 oktober 2012
De tram geeft Antwerpen toch wel een extra dimentie 26 oktober 2012
Vlinder in de vlindertuin van de Oranjerie in Den Helder 13 september 2012
Sloop van het oude Stadskantoor, mijn oude werkplek, is in volle gang. De torenflat moet er eind van dit jaar aan geloven. 26 augustus 2012
Loc DBs 189-063-9 in Uitgeest voor de gecombineerde kalk en staaltrein van Tatasteel op maandag 20 augustus 2012.
DBs loc 1602 Schiphol rijdt met een staaltrein door station Santpoort-Noord op 20 augustus 2012.
Prachtig aangelegde tuin bij huize Akerendam. Een lust voor het oog. 12 augustus 2012
Huize Akerendam in Beverwijk een prachtig verborgen stukje Beverwijk. Nu tijdelijk in het weekend geopend voor bezoekers. 12 augustus 2012.
Peter tijdens de Gaypride in Amsterdam met deze oude Bes op de foto. Is het niet schattig. 4 augustus 2012.
trammotorwagen 401 van het GVB in Amsterdam bij het Electrisch trammuseum in Amsterdam. De tram rijdt over het laatste stukje origineel spoor van de Haarlemmermeerspoorlijn bij Bovenkerk. 4 augustus 2012.
Voormalig station Aalsmeer in volle glorie. Een prachtig gebouw van de voormalige Haarlemmermeer spoorlijn. 4 augustus 2012.
Toch een heel mooi kunstwerkje zo'n spinnenweb bij ons in de achtertuin.
Voor het vieren van onze verjaardag hadden we in de achtertuin een tent gebouwd. Het was maar goed ook want om 20:30 uur kwam het water met bakken uit de lucht vallen.  28 juli 2012.
Onder deze trein in station Brive la Gaillarde ontploft bij aankomst vuurwerk waarschijnlijk neemt een machinist afscheid van het spoor. Frankrijk 6 juli 2012.
Mooi uitzicht uit de stoomtrein van Chemin de Fer Touristique du Haut Quercy in Martel. Frankrijk 4 juli 2012
Leuke foto gemaakt in de tuinen van Colette. Gezellig met z'n drieën op de foto Frankrijk 2 juni 2012
Onze bungalow op het park in Lissac sur Couse. Lekkere grote veranda en van alle gemakken voorzien. Frankrijk 30 juni 2012.
Prachtige glazen wanden met kleur en met foto's van bekende tv sterren. Beeld en Geluid in Hilversum 24 juni 2012
Beeld en Geluid in Hilversum, daar draait alles om televisie en radio 24 juni 2012.
Even poseren met de jongens voor de Oranjefontein in Dordrecht t.g.v. de EK 2012. Het was een mooie en gezellige dag. 10 juni 2012.
Deze prachtige blauwe Volvo XC 70 D5 AWD kwam in tegen in Monnikendam op 9 juni 2012. Is het geen plaatje.
Glasblazer en kunstenaar Cees van Olst bezig in zijn werkplaats bij het glasmuseum in Veenhuizen tijdens een demonstratie van het glasblazen.
Mat '64 rijdt nog steeds tussen Emmen en Zwolle, zijn vervanger is al gesignaleerd. Ommen 6 juni 2012
Prachtig gelegen onze vakantiebungalow in Stegeren bij Ommen. Het was een oase van rust 2 juni 2012.
Een mooi kunstwerk in de winkel / gallerie van Piet Hein Eek in Eindhoven. 19 mei 2012
Prachtige meubels maar een nog mooiere fabriekshal in Eindhoven, de werkruimte van Piet Hein Eek. 19 mei 2012
Beide DB Schenker loc's 1616 en 1615 (in opzending) voor de staaltrein van Tata Steel richting Kijfhoek. Beverwijk 14 mei 2012.
Mooie vergelijking tussen 2 locs van het type 1600 in Beverwijk. De gele DB Schenker loc 1616 rijdt nog in de NS\Railion kleuren. De DB Schenker loc 1615 is pas rood geschilderd. Helaas heeft de DBS 1615 op 13 mei in Uitgeest brandschade opgelopen en zal even later in opzending met DBS 1616 mee naar Kijfhoek vertrekken. 14 mei 2012.
Eindelijk heb ik ze nu alle 4 de ABBA poppen uit de jaren '70 in originele mini outfit. Toch echt wel een "must have" voor elke echte ABBA fan. Ik heb er lang naar gezocht.
Prachtige wolkenhemel aan het strand van Wijk aan Zee. 12 mei 2012.
Dodenherdenking in Overveen op de Erebegraafplaats. Hier worden de slachtoffers herdacht van de tweede Wereldoorlog. 4 mei 2012.
Een dag oud dit ponyveulen, geboren op kinderboerderij "De Baak" in Beverwijk. Ziet er toch erg schattig uit. De bezoekers mogen een naam kiezen. Deze moet met een S beginnen, omdat het stamboek dat dit jaar verplicht. 3 mei 2012.
Koninginnendag 2012. Een zon overgoten dag. Hier in Amsterdam-Zuid is het erg druk 30 april 2012.
Mooie foto in Haarlem tijdens een stadswandeling van onze Personeelsvereniging. Er was ook een bierproeverij in de Jopenkerk. 27april 2012.
Twee tweetjes mat '64 staan gereed voor vertrek in Roosendaal op 21 april 2012.
Het koor Close2U waar Peter in zingt treed hier op in de Doopsgezinde kerk in Beverwijk voor een uitverkocht huis 14 april 2012.
Eline wordt 16 april 18 jaar. Op zaterdag 7 april vierde ze het bij ons. Ilonca en Daniëlle hadden voor haar een prachtige Barbietaart gemaakt. Peter, Eline en de taart op de foto bij ons thuis. Ziet er toch prachtig uit.
Vandaag 1 april 2012 sta ik op de voorpagina van de Zondagochtendblad hier in Beverwijk en Heemskerk met mijn passie voor ABBA. Leuk he. De mooie foto van mij is gemaakt door fotograaf Ronald Goedheer.
DBS loc 1615 in de kleuren van Deutsche Bahn, Het is wel even wennen om deze normaal gele loc nu in het felrood te zien rondrijden. Beverwijk 28 maart 2012.
Het was heerlijk terrasweer in Vlissingen op 25 maart 2012.
Standbeeld van Michiel de Ruijter in Vlissingen 25 maart 2012.
Gert Jan Binkhorst samen met zijn Ingrid vlak nadat hij haar ten huwelijk had gevraagd tijdens zijn afscheid als OR voorzitter bij de gemeente 6 maart 2012.
Peter en Tim op de schaats achter ons huis op 11 februari 2012.
Een foto van mijn vader Wen Mathot (links op de foto) toen hij nog rijwielhersteller was in Haarlem. Deze foto heb ik nu pas ontdekt. Leuk hoor.
Mijn moeder Ida van Maris pas 12 jaar, in de winter van 1941 op de schaats op de Jan Gijzenkade in Haarlem.
Olympische regiorunner komt binnen in Beverwijk op 7 februari 2012. In verband met de winterse omstandigheden rijdt hij de stoptreindienst tussen Uitgeest en Amsterdam CS.
Dit was toch wel een rare ervaring. Op zaterdagmiddag 4 februari 2012 een bijna compleet leeg Amsterdam Centraal station. Chaos op het spoor er reed gewoon bijna geen trein.
Waarschijnlijk de koudste dag van het jaar zaterdag 4 februari 2012. In lelystad was het 22 graden onder nul. Bij ons in Beverwijk maar!? 15,4 graden onder nul. Wel een heel mooi plaatje met de rijp aan de bome
Zware tijden voor onze Volvo. Hij wordt bij deze temperaturen aardig op de proef gesteld. De verwarming doet het goed en de verwarmde stoelen zijn ook erg lekker in deze tijd.
Stationsplein in Haarlem met het nieuwe busstation. Het is nog steeds niet klaar. Het busstation is niet veel anders als het vorige. Een grote kale vlakte.
Paradiso in Amsterdam. Hier moest Peter met zijn koor optreden. 14 januari 2012.
Het station van Venlo, ontworpen door Koen van der Gaarst en is gebouwd in 1958. Het is een typisch "wederopbouwstation", opvallende kenmerken zijn de grote luifel en de toentertijd gebruikelijke stationstoren. 7 januari 2012.
Het stadhuis van Venlo is een vrijstaand stadhuis in renaissancestijl. Het ligt aan het plein De Markt (vroeger ook wel het Cruys geheten). Het ligt namelijk op de kruising van de Lomstraat/Vleesstraat en Steenstraat/Gasthuisstraat. Het stadhuis is gebouwd in 1598 door architect Van Bommel. 7 januari 2012.
Luchtfoto van de koninklijke Fabriek van Rijtuigen en Spoorwagens J.J. Beijnes in Beverwijk in de jaren '50. Een stukje Beverwijkse maar vooral Haarlemse geschiedenis nu te zien op mijn website.