www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2016


31 december 2016 Vanmorgen zijn we naar Peter zijn vader en moeder gereden in Haarlem. Het gaat niet zo lekker met zijn moeder. Ze is een beetje depressief. Dat komt voornamelijk door het sombere weer. Gertjan en José waren er ook. We hebben goed op haar ingepraat en hopelijk helpt dat. De vader van Peter wordt er ook een beetje moedeloos van. Hopelijk gaat ze nu aan de lichttherapie en misschien wat extra anti depressiva. Op de terugweg naar huis hebben we in de Velserbroek nog vuurwerk gekocht voor vanavond. Daarna zijn we weer naar huis gereden. Rond 19:00 uur zijn we weer richting Haarlem vertrokken naar Paul en Oscar. Daar zijn we met Oud en Nieuw. Eerst lekker wat gegeten en daarna zijn we spelletjes gaan doen. Eerst Jenga en daarna nog een zelfde soort spel, maar dan i.p.v. het stapelen van blokjes het stapelen van stoeltjes. Best leuk. Daarna hebben we nog gedobbeld en een kaartspel gedaan tot aan de jaarwisseling.


Mooi Kerstdorp gemaakt door Cees 30 december 2016

30 december 2016 Vanmorgen niet veel gedaan. We zijn om 11:30 uur richting Ridderkerk vertrokken. We gaan vandaag op visite bij Cees en John. John was nog aan het werk, maar wij zijn samen met Cees opgetrokken. Eerst Cees zijn kerstversiering bekeken. Hij bouwt namelijk hun hele huis om helemaal in kerstsfeer. Een prachtig gezicht, met allemaal lampjes, guirlandes en bijzondere kerstversiering en ballen. Hij had ook een mooi kerstdorp gemaakt in de sneeuw met huisjes, boompjes en een rijdende trein. Erg mooi om te zien allemaal. Nadat we koffie hadden gedronken zijn we naar Dordrecht gereden. Daar zijn we door het oude centrum gelopen en winkels gekeken. Het was buiten wel erg koud en mistig. Lekker gestruind in de winkels. Daarna zijn we naar Ibu gereden. Ibu is de moeder van John en al 91 jaar oud. Ze is nog wel redelijk bij de tijd en vond het erg leuk dat wij op visite kwamen. We kregen een hele rondleiding door haar huis. Cees en John hadden het hele huis van Ibu versierd voor de kerst. Het zag er heel gezellig uit. Petje af voor de jongens dat ze zo goed voor haar zorgen. Na dit bezoek zijn we weer naar Ridderkerk gereden. Bij Cees en John thuis nog wat gedronken. John had al een paar keer gebeld dat hij later zou komen. John werkt in de zorg en daar heb je geen vaste werktijden helaas. Elke keer is er wel weer wat. Rond 18:30 uur was hij thuis en zijn we gaan eten bij een sushirestaurant. Erg lekker allemaal en gezellig zitten kletsen met Cees en John. Om 21:00 uur hebben we afscheid genomen van Cees en John en zijn we weer naar huis gereden. Morgen de laatste dag van het jaar 2016

29 december 2016 Vandaag is Irene jarig. Zij is de vrouw van mijn broer Ron. Ik heb haar vanmorgen maar even geappt. Ik had tevens gemeld dat we bij hun Oud en Nieuw zouden vieren. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Vanmiddag kwamen Paul en Oscar bij ons eten. Dus moest nog wat spullen in huis halen. Rond 16:30 uur waren ze er. Eerst wat zitten kletsen en daarna aan het eten begonnen. Paul vroeg nog wat we deden met Oud en Nieuw. Ik vertelde dat we naar mijn broer zouden gaan. Toen vertelde Paul dat zij met z’n tweeën zouden zijn. Ik vond dat niet zo leuk omdat we normaal het bijna altijd met de vriendengroep vierden. Daar is helaas in de loop van het jaar iets fout gegaan, waardoor de vriendengroep niet meer zo hecht is. Ik heb toen maar mijn schoonzus gevraagd of ze het niet erg zou vinden dat Peter en ik i.p.v. bij hun naar Paul en Oscar zouden gaan. Gelukkig vond ze dat niet erg. Dus gaan we met Oud en Nieuw nu naar Haarlem. Ik heb wel meteen een afspraak gemaakt met mijn broer en schoonzus om volgende week uit eten te gaan. Dat hadden ze ook nog te goed.


Nieuwe aanwinst in spoor N van Piko de Diesellok NS 2218

28 december 2016 Vannacht eindelijk weer gewoon doorgeslapen tot 07:15 uur vanmorgen. Heerlijk was dat. Ik was de laatste dagen behoorlijk moe. Vanmorgen zijn Peter en ik samen naar Peter zijn werkplek gereden in Hoofddorp. Peter moest wat stenen en planken halen, voor het maken van een waterval en een terras in onze achtertuin. Meteen even rondgekeken in de nieuwe werkplaats van Stukart Tuinen in Hoofddorp. Daar werkt Peter. Ziet er allemaal prachtig uit deze nieuwe loods. We hebben ook meteen wat spullen gelost die we gebruikt hadden tijdens ons kerststukjes maken vorige week. Daarna alles opgeladen en weer naar huis gereden. Thuis hebben we alles uitgeladen en achter in de tuin gezet. Peter is daarna de aanhanger die we mee hadden genomen, terug gaan brengen. Op de terugweg was hij nog even langs zijn vader en moeder gereden, omdat de kachel het niet deed. Bleek dat zijn moeder op de verkeerde knopjes gedrukt had. Hierdoor was de thermostaat van zijn programma af gegaan. Ik had al geprobeerd om zijn vader en moeder via de telefoon de thermostaat weer op het goede programma te krijgen. Helaas was dat niet gelukt. Toen had ik Peter maar gevraagd om even langs te gaan. Toen Peter weer terug was zijn we nog naar Heerhugowaard gereden. Ik wilde graag nog even naar modeltreinwinkel Huider. Ik heb 2 treinen gekocht in spoor N. Een diesellok van het type 2200 in bruin van de NS en een Stadler GTW 8 treinstel van Veolia. Deze reden tot voor kort in Limburg. Daarna zijn we nog even naar Ranzijn in Alkmaar gereden, maar niks gekocht. Verder niet veel meer gedaan. Vanavond wat TV gekeken.

27 december 2016 Vannacht was ik heel onrustig. Ik heb erg gedroomd en voelde me niet lekker. Waarschijnlijk zat er in de gevulde champignons veel knoflook waar ik erg gevoelig voor ben. Vanmorgen heb ik de kerstspullen in de schuur opgeruimd en weer in de opbergboxen gedaan voor volgend jaar. Ook meteen de schuur opgeruimd. Dat werd ook wel weer tijd. Nu de grote oude koelkast weg is hebben we veel meer ruimte in de schuur. Peter was weer volop bezig in de tuin. Helaas werkt het weer niet zo mee. Het is te nat en te koud, maar niks houdt hem tegen. Af en toe heb ik hem geholpen. Vanavond hebben we niet veel meer gedaan.

26 december 2016 Het is tweede kerstdag. Vanmorgen was ik weer redelijk vroeg wakker. Peter was weer wat later uit bed. Rond 11:00 uur zijn we naar Haarlem gereden. Vandaag viert Julia haar 8ste verjaardag. Het was gelukkig nog niet zo druk. Alleen Ilonka, Rick en Luuk waren er. Dus was best gezellig. Later kwamen Jan en José ook nog. Wij gingen om 13:00 uur weer naar huis. Toen we net in de auto zaten kwamen we Peter zijn nichtje Daniëlle tegen. Zij vertrekt morgen voor 5 weken naar Australië. Dus nog even afscheid genomen. Daarna weer naar huis. Peter ging nog wat doen in de tuin. Later hebben we nog een film gekeken. Ik ben nog wat gaan rommelen op zolder. Daarna gegeten. Lekker makkelijk. O.a. gevulde champignons en wat brood. Verder niet veel meer gedaan.


Pa en Ma Lasker bij ons thuis op eerste Kerstdag 2016

25 december 2016 Het is eerste kerstdag. Ik was weer vroeg op. Heb een kerstfilm gekeken en toen Peter uit bed kwam hebben we samen een kerstontbijt genuttigd. Ik ben nog even bezig geweest met mijn website. Peter heeft nog wat gewerkt in zijn tuin. Om half drie is Peter zijn vader en moeder gaan halen in Haarlem. Zij komen samen bij ons voor het kerstdiner. Voor dat we gingen eten hebben we eerst nog naar de oude musical “Chitty, Chitty Bang Bang” gekeken. Deze was een paar dagen geleden op TV geweest. Ik had hem opgenomen. Peter zijn vader en moeder vonden het een erg leuke film. Peter en ik ook al was ik af en toe met de voorbereidingen van het eten bezig. Voor het voorgerecht hadden we tomatensoep met mozzarella en voor het hoofdgerecht hadden we Fricandeau rollade met spruiten en haricots verts met spek uit oven. Daarbij nog aardappel toefjes en gestoofde peertjes. Lekker hoor. Het toetje hebben we niet meer gegeten wat iedereen zat al vol. Daarna nog een andere film gekeken. Het was een gezellige avond geweest.


Klok van mijn vader en moeder, gemaakt van een granaathuls uit de 2e Wereldoorlog 25 december 2016

24 december 2016 Vanmorgen was ik weer op tijd uit bed. Lekker rustig aan gedaan. Peter was er om 09:30 uur uit. Langzaam gaat het ietsje beter met hem. Vanmorgen nog even een oude film gekeken van mijn moeder die ik bijna 10 jaar geleden gemaakt heb van haar. Leuk om mijn vader en moeder weer te zien en te horen. We zijn even langs de tuin gefietst om te kijken of zijn kas de storm heeft doorstaan. Gelukkig wel. Daarna zijn we doorgefietst naar de Breestraat. Even wat spullen kopen, zoals een nieuwe waterkoker en wat DVDs. Lekker nog koffie en thee gedronken in de nieuwe winkel van banketbakker Leek met een heerlijke tompoes. Daarna nog wat kleren gekeken en daarna weer naar huis gefietst. Ik had ook nog een klok gekocht. Van de oude klok van mijn vader en moeder is het uurwerk stuk. Van de nieuwe klok heb ik dus alleen het uurwerk nodig. Het uurwerk monteren kostte nog heel wat moeite. De wijzers paste niet zo goed, maar het is toch gelukt. Heb de messing klok ook meteen een poetsbeurt gegeven. Hij ziet er weer prachtig uit. Deze bijzondere klok is gemaakt van een granaathuls die gevonden is in 1945 in de buurt van Arnhem (zie de foto). Iemand heeft deze huls verwerkt tot een klok. Deze klok stond altijd in de huiskamer van mijn vader en moeder. Toch bijzonder. En een mooie herinnering aan ons thuis in de Vivaldistraat in Heemskerk. Daarna nog even mijn website bijgewerkt. We hebben soep met brood gegeten en vanavond nog wat films gekeken.


Mooi kerststuk gemaakt door Peter 24 december 2016

23 december 2016 De pleger van de aanslag in Berlijn is vannacht doodgeschoten tijdens een routine controle van de Politie in Milaan (Italië). Dat is in ieder geval een zorg (een malloot) minder, gelukkig. Vanmorgen zijn Peter en ik al vroeg boodschappen gaan doen. We hebben alvast inkopen gedaan voor eerste en tweede kerstdag. Eerste kerstdag komen Peter zijn vader en moeder bij ons eten. Tweede kerstdag zijn we met zijn tweeën thuis. Het was gelukkig nog niet zo druk bij de winkels dus redelijk snel klaar. Peter is nog even naar de tuin gereden om te kijken of zijn kas wel goed geborgd is, omdat het vanavond hard gaat waaien. Bij de vorige storm zijn er een paar kunststof ruiten uit zijn kas gewaaid.  Ik ben verder gegaan met het uitzoeken van foto’s. Leuk om al die oude foto’s terug te zien. Moet er ook nog een aantal inscannen voor op mijn website. Lekker bezig. De dagen gaan zo snel voorbij. Vanavond lekker lamsvlees gegeten met roerbak groenten. Het was erg lekker. Peter ging weer vroeg naar bed. Hij is nog steeds niet te oude. Hij slaapt wel even apart van mij. omdat hij snurkt voor 10 als hij zo verkouden is.


22 december 2016 Vandaag weer op zolder aan het werk geweest. Heb ook nog foto’s uitgezocht. Peter was een klein beetje opgeknapt, maar hoest nog steeds flink. Daarna is hij toch maar naar de kerstborrel op zijn werk gegaan. Ik ben toen maar een film gaan kijken. Ook leuk. Gisteren had ik Nasi gemaakt en het restant  heb ik vanavond maar opgegeten. Peter was om 19:00 uur weer thuis. Hij als kerstpakket een broodplank met een brood en een broodmes gekregen. Vanavond niet veel meer gedaan.


21 december 2016 Peter is nog steeds ziek en heeft koorts. Hij hoest ook de longen uit zijn lijf. Vanmorgen op zolder bezig geweest om wat spullen een definitieve plek te geven. Dit moet doordacht gebeuren anders moet je het later weer veranderen. Vanmiddag een tijdje op de computer bezig geweest. Even mijn dagboek bijgewerkt en wat foto’s er bij geplaatst. Toen ik mijn website wilde uploaden kreeg ik een melding van mijn provider One.com. Je ken vanaf nu nog maar standaard 5 pagina’s publiceren of je moet een premium pakket aanschaffen. Nu heb ik 45 pagina’s op mijn website online staan. Laat je dus niet veel keuze. Je moet nu alleen bijna € 6,- per maand gaan betalen. Dat is ongeveer het 3 dubbele van wat ik nu betaal. Wat een afzetterij, je bent ook aan de goden overgeleverd. Ik heb wel even een boze mail gestuurd, om mijn ongenoegen kenbaar te maken. Ben benieuwd of ze daar nog op reageren. Dat zal wel niet. Verder niet veel meer gedaan dan een film gekeken. Peter heeft bijna de hele dag op bed gelegen.


20 december 2016 Vanmorgen was de aanslag in Berlijn nog steeds groot nieuws. Het blijkt dat de terreurgroep IS de aanslag heeft opgeëist. We moeten alleen ons niet bang laten maken, alleen dan overwinnen we deze terreur. Het is wel schrijnend dat heel wat landen geld verdienen aan wapenleveranties aan deze terreurgroepen. Ze moeten veel meer geïsoleerd worden, maar helaas zijn er altijd weer partijen die geld verdienen belangrijker vinden dan de vrede op aarde.


Ik wens iedereen fijne Kerstdagen (foto Aad Rietveld 20 december 2016)

Peter had vanmorgen zijn laatste sessie bij zijn psycholoog. Het deed hem wel wat. Hij is wel gegroeid de laatste maanden. Ik hoop dat het zich verder ontwikkeld en dat hij meer kan houden van zichzelf. Hij had ook nog een kerststukje voor haar gemaakt. Dat is toch leuk lijkt me. Daarna ging hij naar zijn werk. Ik heb niet veel gedaan vandaag. Een beetje bijkomen van het afgelopen weekend. Rond 13:00 uur ben ik naar het stadhuis van Beverwijk gereden om een kerstfoto te maken van ons team GIW. Dit is een jaarlijkse traditie en wordt alleen door ons team gedaan. Daarna weer naar huis gegaan. Peter was ook al thuis, al had ik dat pas later in de gaten. Hij was ziek naar huis gekomen en lag in bed toen ik thuis kwam. Hij had koorts en hoestte de longen uit zijn lijf. We hebben nog wel samen wat gegeten en daarna ging hij weer naar bed. Ik heb nog wat TV gekeken. O.A. “De Slimste Mens”


19 december 2016 Peter moest vandaag weer aan het werk. Ik ben natuurlijk lekker vrij. Ik heb het hele huis opgeruimd. Spullen weer op hun plaats gezet en opgeborgen. Ik heb eerst nog wat foto’s gemaakt van het een en ander. Het hele huis gestofzuigd, en de huiskamer een goede dweilbeurt gegeven. De vloer plakte van de gemorste chocolademelk en ander zoetigheden. Ook nog 2 wassen gedraaid en opgehangen. Toen Peter thuiskwam was alle rotzooi weer groten deels weg. Het huis is weer spik en span. Ik was wel erg moe. Toch nog lekker stamppot gemaakt en verder niet veel meer gedaan. Peter heeft nog een paar Kerststukjes gemaakt voor zijn moeder en de buren.


Rond 21:30 uur was er op TV een extra NOS journaal. Het bericht was schokkend. In Berlijn, de hoofdstad van Duitsland is een vrachtauto met oplegger, dwars over een drukke Kerstmarkt gereden. Hierbij zijn 12 doden gevallen en 48 mensen gewond geraakt waarvan een aantal zwaargewond. Wat een onzinnige actie van een of andere gestoorde gek. Allemaal in de naam van Allah. Volgens mij geloven deze gekken niet in de echte Allah, maar in hun eigen verzinsels. Dit doet de vredelievende moslims ook geen goed. Die willen ook een gewoon vredig leven net zoals ik, zonder die verschrikkelijke aanslagen. Misschien moeten ze de daders van dit soort aanslagen veel harder bekritiseren en moeten opkomen voor de vrede tussen alle bevolkingsgroepen.

18 december 2016 Vanmorgen was ik al vroeg op. Peter was er ook redelijk vroeg uit. Rond half 11 kwamen de eerst bezoekers, o.a.  Irene en Linda om Kerststukjes te maken. Pas rond 13:30 uur liep het echt storm. Het was erg druk en er moesten een aantal personen wachten tot er plek was in de garage. Maar de sfeer was goed. Iedereen werd voorzien van een drankje en een hapje en er werd lekker gepraat door iedereen. Er werden weer prachtige Kerststukjes in elkaar gezet. Wat een creativiteit. Als mensen moesten wachten of als ze klaar waren met hun Kerststuk dan leidde ik ze rond door het huis langs mijn verzamelingen van treinen, ABBA en Volvo. De meesten waren wel onder de indruk van wat ik in al die jaren bij elkaar verzameld heb. Misschien verklaren ze me wel een beetje voor gek, maar dat geeft niet. Ik vond het leuk om te vertellen en ze vonden het wel interessant. Het was leuk dan Oscar, Paul en Jan ook nog kwamen. Dat voelde goed en ik vond het leuk dat Oscar ook mijn en Peter zijn familie heeft ontmoet. Rond 18:00 uur gingen de laatste gasten weg. Het was erg gezellig geweest. Er zijn ongeveer 40 personen geweest. Dat is voor Peter ook wel weer een opsteker. Dan heeft hij alles niet voor niets opgebouwd en meegenomen. Vanavond niet veel meer gedaan. Het was een leuke dag geweest.

17 december 2016 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Vanmorgen alle puntjes op de I gezet wat het Kerststukjes maken betreft. Peter heeft alles in orde gemaakt in de garage en ik heb nog wat lichtjes aangelegd langs de trap naar boven. Dit om de bezoekers morgen een goed beeld te geven van mijn verzameling als ze daar zin in hebben. Rond 15:00 zijn we vertrokken naar Haarlem. Vandaag vieren Gertjan en José hun 30 jarig huwelijk. Het was wel er vol in hun huiskamer en wat maken mensen toch een herrie. Maar goed Gertjan en José vonden het allemaal gezellig en dan vind ik het ook goed. Ben wel een beetje uit de drukte gaan staan en later ook nog even naar buiten geweest om af te koelen. Rond 22:00 uur gingen we weer naar huis. Morgen wordt hopelijk ook een drukke dag.


16 december 2016 Vanmorgen eerst een afspraak gemaakt bij de tandarts. Er zitten hele scherpe kanten aan de afgebroken kies. Gelukkig kan in om 10:30 uur al terecht. Ik heb eerst boodschappen gedaan. Nog wat extra spullen voor zondag meegenomen, zoals chocolademelk en een Kerstkrans. Daarna nog even bij de Action wat Kerstballen halen. Daar hadden we er niet veel van. Daarna na de tandarts. Ze konden gelukkig de kies nog restaureren. Ik zat al een kroon te denken. Dat kost weer een hoop geld, maar dat viel gelukkig weer mee. Nog even in het dorp van Heemskerk geweest en wat Kerstkaarten gekocht. Verder het huis doorgewerkt, opgeruimd en mijn spullen voor zondag klaar gezet. Het is nog aardig wat werk. Ook nog alle was opgevouwen. Ik was wel moe. Peter ging vanavond nog verder met de voorbereidingen in de garage voor het Kerststukjes maken. Ik heb verder niet veel meer gedaan. Oscar stuurde nog een App dat hij toch zondag vrij is en langs komt.


 

ABBA logo met Hema letters

15 december 2016 Vandaag was mijn laatste werkdag van dit jaar. Moest nog een hoop dingen afronden. Als collega’s horen dat dit de laatste werkdag is, dan komen ze nog met allerlei vragen. Ik heb alles zo goed en zo kwaad afgerond en om 15:30 uur de deur achter mij dicht gedaan want ik moest om 16:00 uur bij de oogarts zijn voor een plekje op mijn ooglid. De dokter denkt dat het vanzelf over gaat. Ik loop er echter al meer dan 4 maanden mee. Tijdens het eten brak er een stuk van een kies af. Lekker weer. Daar moet ik ook weer wat mee. Vanavond was Peter in de schuur bezig met de voorbereidingen van het Kerststukjes maken in de garage a.s. zondag. Ik het nog wat laatste dingen gedaan in de huiskamer en voorbereidingen getroffen om mijn verzameling van Treinen, ABBA en Volvo aan de bezoekers van het Kerststukjes maken te laten zien. Het is ook nog aardig wat werk. Ik heb ook de verlichte ABBA letters die ik gekocht had bij de Hema in elkaar gezet. Ziet er erg leuk uit als de lichtjes branden.


Kaart van Vietnam

14 december 2016 Vandaag moest ik wat moeilijke zaken op mijn werk oplossen. Soms is het moeilijk inschatten wat de juiste beslissing is. Het is moeilijk, omdat je de enige binnen de organisatie bent die zich met openbare verlichting bezighoud. Maar soms moet je gewoon een stap zetten zonder er teveel over na te denken. Dat heb ik nu ook maar gedaan. Daarnaast zijn er ook nog adhoc oplossingen nodig, die ook overal tussen door fietsten, maar toch het gevoel dat ik het goed heb gedaan. Ik moet deze zaken wel op oplossen omdat morgen mijn laatste werkdag van dit jaar is. Vandaag was ook mijn collega Theo van Stralen voor het laatst bij de gemeente Beverwijk aan het werk. Hij gaat met pensioen. Hoe lang moet ik nog denk je dan, maar die gedachte heb ik weer snel uitgeschakeld als ik denk aan Johan, die 2 weken geleden op 56 jarige leeftijd (net als ik nu) is overleden. Die had ook verwachtingen m.b.t. het met pensioen gaan. Het zijn toch ook dingen waar je rekening mee moet houden. Vanavond had ik nog mijn treinen avond bij de NVBS. Het ging over de spoorwegen in Vietnam.


 

13 december 2016 vandaag was het druk op het werk. Er moeten nog allerlei zaken afgehandeld worden. Ik ben volgende week vrij dus wordt de druk op mij nog groter, maar laat me niet gek maken. We hadden een overleg met gemeente Heemskerk over de samenwerking en daarna nog werkoverleg met het team. Dan gaat de tijd wel erg snel voorbij. Moet de komende dagen nog wel wat zaken afronden. Vanavond deed de Kerstverlichting in de achtertuin het niet meer. Bleek dat de schakelklok stuk was. Ik heb even een andere aansluiting gemaakt buiten zodat het nu weer werkt. Peter was naar zijn hobbyclub. Ik heb nog wat TV gekeken.


12 december 2016 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Ik moest nog wel af en toe flink hoesten, maar op zich ging het wel weer. Op zich lekker gewerkt, maar was toch blij dat de dag voorbij was. Vanavond lekker zuurkoolstamppot gemaakt.


Peter samen met zijn koor Close2U tijdens de Christmasfair in Heemskerk 11 december 2016

11 december 2016 Vanmorgen was ik weer om 05:00 uur er uit gegaan. Ik had keelpijn en moest hoesten. Lekker een kopje thee genomen en een boterham met pindakaas. Daarna maar TV gaan kijken. Peter was er om 09:00 uur uit. Ik ben maar achter de computer gaan zitten en heb mijn foto’s van de camera geüpload. Daarna nog wat aan mijn website gewerkt. Peter moest om 15:00 uur nog zingen op de Christmasfair in Heemskerk. Ik ben niet gaan kijken omdat ik dan eerst € 10,- entree moest betalen. Ik heb thuis nog de was opgehangen. Vanavond nog Adam en Eva gekeken. Leuke serie is dat toch.


Pa en Ma  Lasker vierden hun verjaardag 10 december 2016

10 december 2016 Vanmorgen was ik heel vroeg op om 04:30 uur.  Ik kon niet meer slapen. Ik lag maar te hoesten en mijn neus zat dicht. Toen ben ik er maar uit gegaan. Wat programma’s gekeken die ik had opgenomen van de TV. Rond 09:30 uur kwam Peter uit zijn bed en Tim om 10:30 uur. Zij gingen samen nog even naar de Breestraat om wat dingen te kopen. Ik was lekker thuis. Ik heb op zolder wat spullen achter het schot gezet. Door de Kerstspullen stond het al weer aardig vol. Vanmiddag om 15:00 uur zijn we naar Haarlem vertrokken. Vanavond geven Peter zijn vader en moeder een bowling avond met eten erbij voor de hele familie Lasker in de Zoete Inval in Haarlem. De hele familie was daar aanwezig. Gezellig gebowld en lekker gegeten. Het was best gezellig ook al voelde ik mezelf nog niet goed. Er zijn ook wat familie foto’s gemaakt met Pa en Ma samen. Het was een leuke avond.

Paul en Oscar achter hun mooie Kerstkraam in Zaandijk 10 december 2016


Daarna zijn wij rond 21:00 uur nog naar Zaandijk gereden. Onze vrienden Paul en Oscar stonden daar op de Kerstmarkt met allerlei houten Kerstversiering, gemaakt door Paul zelf. Het was leuk om daar even te kijken. Paul had een heleboel spullen gemaakt. Helaas was het slecht weer dus de opkomst was niet zo groot helaas voor hen. Oscar had Paul geholpen achter de kraam. Het zag er echt gezellig uit. Meer info over het werk van Paul van Zijp? kijk even op zijn website. Daarna zijn we weer naar huis gereden. Ik had wel het “end in de bek” . Het was een lange dag geweest.


9 december 2016 Ook al voel je je waardeloos moeten er toch boodschappen gedaan worden. Vandaag is namelijk Peter zijn zoon Tim jarig en wordt 20 jaar alweer. Vanavond komen ook zijn vader en moeder gourmetten bij ons.  Na de boodschappen is Peter Tim gaan halen. Ik ben bezig geweest met de Kerstversiering in het raam bij de keuken. Het is weer erg leuk geworden. Rond 15:30 uur kwam hij weer thuis met Tim en zijn vader en moeder. Die had hij meteen opgehaald. Eerst even koffie en thee gedronken. Daarna hebben Pa en Ma een Kerstfilm gekeken op TV. Rond 18:00 uur zijn we gaan gourmetten. Het was gezellig samen. Ik heb Pa en Ma rond 22:00 uur weer naar huis gebracht. Peter had namelijk wat gedronken. Ik heb heerlijk de stoelverwarming aan gezet. Zo had ik het lekker warm.


8 december 2016 Slecht geslapen vannacht. Ik moest hoesten en had het heet en dan weer koud. Heb toch nog maar even doorgegeven dat ik vandaag niet op het werk kom. Verder een beetje TV gekeken en wat aan mijn Kerstboom en Kerststal gewerkt. Maar had er geen energie voor eigenlijk. Dus steeds maar weer even uitrusten op de bank. Verder niet veel gedaan. Peter hoefde vanavond ook niet weg.


7 december 2016 Vanmorgen was ik nog steeds niet lekker. Ik had nog keelpijn en moest af en toe flink hoesten. Rond 12 uur ben ik van  mijn werk naar huis gegaan en me ziek gemeld. Ik voelde me echt beroerd. Rustig naar huis gelopen en lekker op de bank met een dekentje om warm te worden. Verder heb ik niet veel meer gedaan. Peter moest vanavond naar zingen.


6 december 2016 Vanmorgen was het nog kouder dan gisteren. Ik had me goed ingepakt en dus niet koud. Ik voel me nog steeds niet zo lekker. Ben nu ook aan het hoesten. Hoop dat het niet erger wordt. Vanmiddag om 14:40 uur kwam Peter mij ophalen.

Johan Eising 1960-2016


Vandaag was de crematie van Johan Eising in het crematorium Driehuis-Westerveld. Toen we daar aankwamen waren er al heel veel mensen. Naast familie, veel mensen uit het roze circuit en van de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar. Daar werkte Johan. Paul, Cees, Jan, Maarten en Peter B. waren ook aanwezig. Een beetje onze oude vriendengroep, waar Johan ook deel van uit maakte tot vijf jaar geleden. De mooie witte antieke lijkauto met de kist van Johan reed tussen de mensen die langs de oprit naar het crematorium stonden door naar boven. Tijdens de crematie werd elke keer aangehaald hoe bijzonder Johan was. Recht voor zijn raap, maar ook gevoelig en lief. Precies zo als ik Johan ook kende. Er waren mooie toespraken en oude foto’s. Er kwam er ook een voorbij die was gemaakt op mijn 50ste verjaardag in 2010. De vriendengroep trad toen voor mij op als 6 Agnetha’s (van ABBA) en Johan als Nana Mouscouri in vol ornaat. Johan had toen ook een gedeelte van een liedje van Nana gezongen, maar daarna deed hij het woord. Hij sprak toen met zoveel liefde tegen mij, over de verzorging die ik gaf aan mijn vader en moeder voordat ze allebei kort na elkaar overleden, maar ook over onze vriendschap. Ik weet hoe veel hij zijn vader gemist had tijdens zijn jeugd (die was op jonge leeftijd overleden). Daar heb ik het met hem ook over gehad tijden de vele gesprekken die we hebben gehad. Toch mooi dat hij al die lieve dingen toen tegen mij gezegd heeft. Gelukkig is dat op film vastgelegd toen. Een mooie herinnering aan Johan. Uit alle toespraken kwam duidelijk naar voren hoe geliefd Johan bij iedereen is en was. Ik ben blij dat hij ook mijn vriend was, ook al zag ik hem de laatste jaren veel minder. Mijn gevoel is altijd hetzelfde gebleven. Het was voor mij mooi en ontroerend om te horen, dat na de crematie van Johan zijn urn wordt bijgezet in het graf van zijn vader. Dat is een mooie gedachte die ik vasthoud. Jo werd uitgeleide gedaan. Geheel in zijn eigen stijl, door het wereldberoemde lied van Vera Lynn, “Well meet again, don’t know where, don’t know when”. Zijn mooie witte kist met regenboogkleuren zakte langzaam weg. Dag lieve Johan….


Om mijn gedachte te verzetten maar verder gegaan met het versieren van de Kerstboom

Het was een mooi afscheid. Na de crematie nog even wat gedronken in een van de ontvangstzalen van het crematorium en daarna afscheid genomen van Paul, Jan en Maarten. Cees ging samen met ons nog wat eten in een bistro in Driehuis, voordat hij terug naar Ridderkerk reed. Later kwamen Maarten en Peter B. daar ook binnen. Toen ze ons zagen, gingen ze direct weer weg. Hoe pijnlijk is dat. ook voor Cees en Peter. Ach zo zie je hoe moeilijk vriendschappen zijn. Soms doen mensen rare dingen en kwetsen anderen zonder er over na te denken. Hierdoor kom je terecht  in dit soort situaties, waar je zelf niks aan kan doen, maar ook niets mee kan. Het is jammer dat degene waar het over gaat, dat totaal niet begrijpt. Tot nu toe heeft hij zelf totaal geen berouw getoond en wijst naar een ander zonder ook zelf verantwoording te nemen voor zijn daden. Ach eigenlijk heb ik het al achter mij gelaten en doe zo normaal mogelijk. Hij dringt zich alleen elke keer aan mij op en doet net of er niks is gebeurt. Hij kan zelf ook gewoon respect voor mij tonen en een beetje afstand bewaren of gewoon te vragen hoe het met mij gaat. Totaal niets daarvan. Ik begrijp dat het voor de andere vrienden, moeilijk is om ermee om te gaan. Zij willen geen keuzes maken en dat wil ik ook helemaal niet, maar hopelijk begrijpen ze mij ook (denk het wel). Ik kan niet alles zomaar vergeten. Na het eten ging Cees naar huis. Ik heb Peter naar zijn kunstworkshop gebracht en ik ben thuis de Kerstboom gaan versieren. Om half 10 heb ik Peter weer opgehaald. Het was een vermoeiende lange dag.     


5 december 2016 Vannacht heeft het flink gevroren. Het was best koud toen ik naar mijn werk liep. Ik voel me niet zo lekker en ik heb keelpijn, maar ach op het werk is het ook warm. Vandaag is Liander begonnen met het vervangen van alle oude Kwh meters voor nieuwe slimme meters in de gemeente Beverwijk. Na een lang voortraject wordt het nu eindelijk uitgevoerd. Heb nog even contact met Paul gehad over Johan. Paul gaat morgen ook mee naar de crematie van Johan. Vanavond hebben we de Kerstboom binnen gezet. Dat was ons cadeau voor Sinterklaas. Ik heb alvast de lampjes er in gedaan. Peter is alvast begonnen met de voorbereidingen voor het Kerststukjes maken bij ons thuis op 18 december a.s. Daarna nog Spoorloos gekeken.


4 december 2016 Vanmorgen was ik nog eerder wakker dan gisteren. Ik ben er om 04:45 uit gegaan. Als ik blijf liggen ga ik toch nadenken over alles en slaap ik toch niet meer. Eerst heb ik een film gekeken. Ik kreeg ook nog een antwoord op mijn mail van de uitvaartleider van de uitvaart van Johan, dat ik geen tekst kan voorlezen tijdens de uitvaart.  Er zijn  al te veel sprekers. Jammer maar helaas. Daarna verder gegaan met het maken van het Kerstdorp. Dit is weer behoorlijk wat werk. Rond 13:30 uur was het grotendeels klaar. Peter ging rond 14:30 uur zijn vader en moeder halen. Die kwamen bij ons eten. Het was weer gezellig. We hebben lekker boerenkool met worst gegeten. Peter ging daarna zijn vader en moeder naar huis brengen. Ik heb nog even met Cees in Ridderkerk gebeld over Johan, daarna nog “Adam en Eva” gekeken.

Het Kerstdorp staat er weer


The Rocket als Kerstversiering

3 december 2016 Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Heb eerst maar een film gekeken. Rond 09:00 uur kwam Peter uit zijn bed. Peter ging vandaag in de tuin werken. Ik zou vast beginnen met het maken van mijn Kerstdorp op de kast. Het was behoorlijk koud en Peter kon niet echt de dingen doen die hij van plan was. Hij is toen maar de rommel in de tuin op gaan ruimen. Ik heb hem daar mee geholpen. Daarna ben ik nog even naar de Gamma gefietst op een plank te halen voor op de vensterbank bij het keukenraam. Op deze plank komt het model van de “The Rocket” te staan tijdens de Kerstdagen. “The Rocket” is de aller eerste stoomlocomotief in de wereld uit 1829 in Engeland. Maar voor ik daar aan ga beginnen heb ik eerst de spullen voor mijn Kerstdorp van “Dickensville” naar beneden gehaald. Het is een hoop werk allemaal, maar het is goed om je gedachten te verzetten. Vanavond niet veel meer gedaan. Ik heb nog een mail gestuurd aan de uitvaartleider van Johan, met de vraag of ik iets mag voorlezen.  We wachten het af.


2 december 2016 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Peter was vandaag vrij. Hij moest vanmiddag naar de huisarts en had daarom maar vrij genomen. Hij had het zwembad, waar de vissen tijdelijk hadden in gezeten, schoon gemaakt. Later zijn we nog even bij de Action geweest. We hebben wat inkopen gedaan voor het Kerststukjes maken over 2 weken. Ik heb nog de verkeersborden van de spoorwegovergang schoongemaakt en de schuur wat opgeruimd. Heb ook nog achter de computer gezeten om iets te schrijven over Johan. Ik wilde graag iets zeggen op zijn uitvaart a.s. dinsdag. Er komen weer een hoop dingen naar boven. Het moeilijk te begrijpen. Vanavond niet veel meer gedaan.


Johan trad op met de vriendengroep op mijn 50ste verjaardag als Nana Mouscouri 26 juni 2010

1 december 2016 Een rare dag vandaag. Vanmorgen was ik al vroeg wakker. Meteen dacht ik aan Johan. Ik kan het haast nog niet geloven dat hij overleden is. Ik kreeg er spontaan tranen van in mijn ogen. Later die morgen zat ik alleen in een kamer op mijn werk. Ik zat even wat te schrijven over Johan voor op mijn website (zie 30 november). Al met al werd het alweer een heel verhaal waar ik ook emotioneel van werd. Tranen nog niet. Die kwamen opeens toen mijn collega Anne de deur van mijn kamer open deed om te vragen of ik wat wilde drinken. Ze keek me aan en meteen kwamen de tranen. Daar zat ik al tegen aan te hikken sinds gisteren. Anne trooste me even. Ze kende Johan nog wel van mijn feestje toen ik 50 werd 6 jaar geleden. Zij was daar ook. Hij trad toen voor mij op als Nana Mouscouri. Toen moesten we ook wel weer een beetje lachen. Daarna ging het wel weer met mij. Het moest  er gewoon even uit. Rond 12:00 uur maar naar huis gegaan. Ik was het allemaal een beetje zat pff. Verder die middag niet veel meer gedaan.


Vanavond waren we in het Concertgebouw Amsterdam 1 december 2016

 Vanavond ging ik met Peter mee naar het Concertgebouw in Amsterdam. Drie leden van Peter zijn koor zongen mee in het "Requem" van Dvořák. Of het zo moest zijn. Het was in ieder geval wel een beetje trieste muziek, maar ook erg mooi. Een mooie afsluiting van deze toch wel zware dag. Daarna naar huis met de trein en op Amsterdam CS nog een patatje gegeten. Lekker slapen...


30 november 2016 Vannacht werd ik wakker van de kou. Het tochtte een beetje doordat de ventilatie roosters openstonden en het toch erg koud was. Ik heb er een dichtgedaan en toen was het probleem opgelost. Vanmorgen dat ik naar het werk liep was het niet zo koud meer. Rond 11:00 uur belde Peter mij op het werk. Hij had niet zo’n leuke mededeling voor mij.


Johan Eising is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november in zijn slaap overleden. Hij was pas 56 jaar oud.....


Johan  Eising 1960 -2016

Jo kende ik al heel lang vanuit het COC in Haarlem. Meer dan 20 jaar. Hij  heeft samen met mij op de kring in Haarlem gezeten. Later hebben we ook nog samen het kringleiderschap gedaan van deze gespreksgroep voor homoseksuele mannen. Jo maakte tot 5 jaar geleden deel uit van de vriendengroep die vanuit die gespreksgroep is ontstaan. Ik had wel een speciale band met hem. We hebben vaak lange gesprekken gehad over ons leven en werk. We gaven elkaar raad in soms moeilijke persoonlijke dilemma’s. Johan was een kleurrijk persoon. Totaal anders dan ik. Maar toch klikte het erg goed tussen ons. Helaas ging 5 jaar geleden het contact van zijn kant, tussen de vriendengroep en dus ook met mij grotendeels verloren. Hij koos daar bewust voor. Ik vond dat erg jammer, maar hij wilde meer afstand. Hij wilde nieuwe mensen ontmoeten, was de reden, tijdens de gesprekken die ik met hem had. Ik begreep dat niet echt, maar heb mij daar toch maar bij neer gelegd. Het was zijn keuze ook al deed dat pijn. Ik miste het contact wel, maar je gaat verder met je leven. Daarna sprak ik hem heel af en toe nog wel eens een keer bij de Wilsons, het Gaycafe in Haarlem, via de mail en stuurde altijd een kaartje met de Kerst en met zijn verjaardag. De laatste keer dat Peter en ik hem tegenkwamen was op 16 juli van dit jaar. We hebben even staan praten op de Grote Markt in Haarlem. Ik vond het zo leuk om hem weer te zien en volgens mij was dat wederzijds. Een paar dagen later reageerde hij via de mail nog op mijn website. Ik had daarop geschreven, dat ik hem was tegengekomen. Dat vond hij leuk. Toch fijn om te weten dat hij via mijn website op de hoogte bleef en toch nog geïnteresseerd was in mijn leven. Er zijn daarna nog wat mailtjes heen en weer gegaan. Maar dat was het laatste contact wat ik met hem had. In zijn laatste mail aan mij op 23 juli schreef hij het volgende:


René,


Met mij gaat het goed. Dit jaar twee keer in Groningen, camping,  geweest en ga 13 augustus heen voor 3 weken. Heerlijk. Dit jaar ook nog naar Gran Canaria . Ik geniet daar erg van. In augustus ben ik in Groningen vrijwilliger in de feestweek in de feesttent. Lachen lijkt me dat.


 

Ik ben op termijn , 2020, mijn baan kwijt. Digitalisering. Heb besloten voor mezelf te kiezen en niet te solliciteren. Ben er zat van. Heb recht op 6 jaar ww en dan pensioen. Ik vind het prima. Er is meer als geld in mijn leven.


Kom veel lieve mannen tegen in mijn leven. Tot in Duitsland aan toe. Helaas ik blijf een talent bezitten om op onmogelijke / moeilijke types te vallen ha ha ha ha. Het zij zo. Zitten allemaal verspreid over het land heen, dus ben ook veel alleen. Niet altijd even lollig, maar het is zo.

 


Maar kalm aan doorgaan.

Johan


Helaas… is die 6 jaar ww, dat pensioen en die roze aanleunwoning is  hem niet meer gegund, want Jo is niet meer. Hij heeft voor altijd een plaatsje in mijn hart en ik zal altijd met een glimlach aan hem terug denken. Rust zacht lieve Johan. Dag Jo….


Hij wordt dinsdag 6 december 2016 in Driehuis-Westerveld gecremeerd.


Ja na dit bericht was ik toch wel van slag. Ik zat een beetje voor mij uit te staren achter mijn computer. Je denkt dan weer aan de tijd dat onze contacten nog goed waren. Hoe het kon gebeuren. Maar dat heeft allemaal geen zin meer. Helaas. De rest van de avond een niks gedaan. Peter was naar zijn koor. Pff. wat een dag.


Prachtig model van de AE 3/5 van de Zwitserse spoorwegen

29 november 2016 Vannacht was de koudste novembernacht sinds 1998. Het heeft meer dan 8 graden gevroren. Vanmorgen was het nog best koud dat ik naar mijn werk liep. Het is fijn om te horen dat er ook weer eens een koude record verbroken is. Meestal zijn het warmte records. Ik heb vanmorgen ook een mailtje met de uitnodiging rondgestuurd om Kerststukjes te maken bij ons thuis. Dit jaar doen we het op zondag 18 december, omdat op zaterdag Gertjan en José 30 jaar getrouwd zijn. Vrienden en familie zijn weer van harte uitgenodigd. Verder wat vergaderingen gehad en Sinterklaas kwam ook nog even voorbij. Ik heb lekker gewerkt. Vanavond aan mijn website gewerkt. Even wat foto’s erop gezet. Het is nog lang niet klaar. Ik kreeg ook nog een mooi model van een Zwitserse  lokomotief binnen in schaal 0 (1:43) thuisgestuurd. Een koopje voor dit prachtige handgemaakte model van de SBB AE 3/5 geheel van messing.

Sinterklaas was ook nog langs geweest op mijn werk 29 november 2016


28 november 2016 Vandaag wel lekker gewerkt. Vanavond heb ik even de foto’s van mijn fotocamera gehaald en op mijn computer gezet. Maar ik had niet veel fut meer om de foto’s ook nog op mijn website te zetten. Dus maar lekker samen met Peter TV gekeken naar Radar en Spoorloos.


27 november 2016 Vanmorgen had ik afgesproken met Oscar. Hij kwam om 10:10 uur aan op station Beverwijk. Samen zijn we al pratend naar de Beverwijkse Bazaar gelopen. Wel leuk om daar weer na 20 jaar een keer te kijken, maar toch niet echt mijn ding deze oosterse markt, op het kleine gedeelte met een rommelmarkt na. Ach het was leuk om samen even rond te neuzen. Rond 13:00 uur zijn we daar weggegaan en koffie gaan drinken met gebak. Het was druk in Beverwijk vanwege de Velsertunnelloop. Even gekeken bij de finish. Daarna samen doorgelopen naar huis. Eerst lekker een broodje gegeten en daarna de film “I love Rosie” gekeken. Na afloop nog lekker zitten kletsen. Rond 17:00 uur zijn we samen naar het station gelopen en heb ik Oscar weer op de trein naar Haarlem gezet. Daarna had ik Peter gebeld, want die zou weer thuiskomen. Nog geen minuut nadat ik hem gebeld had stond hij al voor het station. Hij reed net in de buurt en pikte mij op. We hebben maar even een patatje gehaald en daarna naar huis gereden. Peter had het leuk gehad met zijn broer. Het was weer een druk weekend geweest, maar wel leuk.


Deze hond bracht het treinverkeer tussen Amsterdam CS en Sloterdijk tot stilstand 26 november 2016

26 november 2016 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter was er om 08:00 uur uit. Ik ging vandaag een dagje weg met de trein. Helaas was er bij Santpoort iemand voor de trein gesprongen dus aan Peter gevraagd of hij mij in Haarlem op het station kon afzetten. Hij moest toch naar Haarlem om zijn broer te halen. Rond 09:30 uur heeft hij mij bij het station afgezet. Ik heb hem een fijn weekend met zijn broer gewenst. Ik ging met de trein richting Zwolle. Helaas maakte de trein waarin ik zat vlak bij Amsterdam Centraal een noodstop. Het bleek dat er 2 honden in het spoor liepen. Waarschijnlijk was een van de 2 onder de trein gekomen. Het duurde lang voordat de trein weer verder ging. Er moest eerst gekeken worden waar de 2e hond gebleven was. Ze konden hem niet vinden. Langzaam werd de treindienst weer opgestart, want al het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk was stilgelegd. Toen onze trein weer langzaam begon te rijden melde de machinist dat een hond voor de trein uitliep richting Amsterdam Centraal. Daar aangekomen bleek dat de hond tussen de perrons op spoor 1 was gevangen. Gelukkig had deze het er zonder kleerscheuren van af gebracht. Daarna naar Zwolle gereden. Het werd wel erg mistig hoe verder ik kwam. Op Zwolle de trein naar Kampen genomen om foto’s te maken. Daarna weer naar huis terug gereden. Het was een mooie dag geweest maar wel erg koud. Peter belde ook nog dat ze het leuk hadden samen. Vanavond lekker TV gekeken.


25 november 2016 Lekker “vrij” vandaag. Vanmorgen eerst het bed afgehaald om te wassen en daarna boodschappen gedaan. Om 11 uur naar de Kwikfit gereden om de winterbanden onder onze Volvo te laten plaatsen. Rond 12 uur even gezeten om een broodje te eten. Daarna heb ik de ramen aan de voorkant aan de binnen en buiten kant gelapt (was wel erg nodig). Ook de luxaflex in de keuken stofvrij gemaakt. Lekker de deuren tegen elkaar open gezet om het stof uit huis en een frisse wind te laten waaien. De kamer geraagd en daarna nog de kamer opgeruimd en gestofzuigd. Het geeft wel een goed gevoel als alles weer en beetje stofvrij is. Peter was pas om 18:30 uur thuis. Voor de verandering stond er weer een file voor de Wijkertunnel. Ik had knolselderijsoep gemaakt. Was best lekker alleen een beetje zwaar. Vanavond niet veel gedaan. Peter moest zijn weekendtas pakken. Hij gaat morgen en overmorgen met zijn broer Gertjan een weekend naar Arnhem. Gertjan had Peter dat voor zijn verjaardag gegeven.


24 november 2016 Vandaag alweer de laatste werkdag van de week. Ik had 2 overleggen vandaag op het werk. Een overleg met mijn collega’s over het beheer van de gemeente. In de middag een overleg met Liander over de samenwerking. Verder nog wat contacten gehad over de vervanging van de Kwh meters van de gemeente (ruim 200). Peter was vanavond naar yoga. Hij zag er moe uit. Misschien moet hij wat activiteiten los laten. Maar ja dat moet hij zelf doen. Ik heb wat TV gekeken en een afspraak gemaakt met Oscar voor zondag.


23 november 2016 Druk bezig op mijn werk met de voorbereidingen voor het vervangen van de Kwh meters. Verder nog een overleg gehad Van Vuuren Elektrotechniek over het verlengen van het onderhoudscontract voor de openbare verlichting. Peter was vanavond naar zingen. Ik ben even op zolder bezig geweest en nog wat TV gekeken.


22 november 2016 Vanmiddag toen ik van mijn werk naar huis ging, liep ik over het Stationsplein langs de vestiging van Randstad Uitzendbureau. Leuk om mijn nichtje Anita daar binnen te zien. Ze werkt sinds een paar weken bij Randstad in Zaandam. Dus was ik verbaast dat ze nu ook hier in Beverwijk af en toe zit. Ik heb even met haar staan praten. Leuk hoor om te horen dat ze het naar haar zin heeft.


21 november 2016 Vandaag lekker gewerkt. Ze gaan bij de gemeente bij alle aansluitingen de kilowatturenmeter vervangen door slimme meters. Voor mij is dit nu wel veel werk omdat te regelen, maar straks kunnen alle meters op afstand worden uitgelezen. Wat weer veel administratieve rompslomp geeft. Nu wordt er door de energiebedrijven vaak gewerkt met geschatte meterstanden. De gemeente heeft meer dan 200 energie aansluitingen in de gemeente Beverwijk. Peter ging na het werk bij zijn moeder eten en daarna naar zijn broer Gertjan. Ik had dus het rijk alleen. Ik heb nog even op de computer aan mijn ABBA verzameling gewerkt. Peter was om 21:30 uur thuis


20 november 2016 Vanmorgen was ik al om 03:30 uur wakker. Ik had weer last van het eten. Nu eet ik de laatste tijd veel minder, maar al die kruiden en knoflook (voornamelijk) breken me dan s’nachts op. Ik krijg het heet en mijn hart klopt sneller dan normaal. Om 04:30 uur er maar uit gegaan. Meestal helpt het dan om gewoon een boterham te eten en een kopje thee te drinken. Dat werkte nu ook, maar daarna ben ik zo wakker dat ik niet meer naar bed ben gegaan. “Van de nood een deugd gemaakt” en lekker muziek gaan luisteren. Peter kwam er pas om 08:30 uur uit. Ineke de vriendin van mijn broer Fred is vandaag jarig. Ik heb haar via facebook even gefeliciteerd, want zij en Fred zitten op Curaçao. Vandaag krijgen we de eerste najaarsstorm over ons heen met windkracht 9 en veel regen. Het heeft de hele morgen geregend en rond 11:00 uur begon het ook te waaien. Peter moest vanmiddag zingen in Velsen-Zuid met zijn koor. Ik had afgesproken met Marco in Haarlem. Marco ken ik van onze groepswandelingen en is een vriend van Maarten. Hij deelt mijn liefde voor vinyl platen en dat schept een band. Nu was het weer te slecht om naar het station te lopen. Peter heeft me rond 12:30 uur gebracht. Het waaide erg hard en toen ik in Haarlem was aangekomen begon het ook weer te regenen. Ik had me goed ingepakt met regenpak want ik moest nog een kwartier lopen vanaf het station. Toen ik langs hoge bomen liep was ik wel een beetje bang dat er een om zou waaien. Gelukkig veilig aangekomen bij Marco en zijn vriend Stan. Lekker zitten kletsen en ook het huis bekeken. Een mooi groot huis. Daarna nog lekker  platen gedraaid en zitten praten. Rond 17:30 uur ben ik weer naar het station gelopen en de trein terug genomen. Peter haalde me weer van het station in Beverwijk. Hij had ook lekker gezongen. Lekker samen gegeten en daarna nog “Adam en Eva” gekeken. Vanavond lekker op tijd naar bed gegaan, want ik was wel erg moe van deze lange dag.


Lekker even bezig op onze volkstuin.

19 november 2016 Vanmorgen was ik er redelijk vroeg weer uit om 06:30 uur. Eerst lekker een film gekeken. Rond 07:30 uur was het noodweer buiten. Het hagelde en regende erg hard. Dan is het wel lekker dat je binnen zit. Peter was er om 08:15 uur uit. Hij riep hard van boven “René het water loopt naar binnen”. Ik rende naar boven. En in de achterkamer stond een grote plas met water op het laminaat. Gauw met handdoeken het water op geruimd. Gelukkig is de schade beperkt. Waarschijnlijk doordat het eerst hard heeft gehageld en daarna hard geregend heeft, is het water via het dakraam naar binnen gelopen. De afvoer langs het raam was dicht met betonkorrels die van de dakpannen afkomen. Deze heb ik schoongemaakt. Hoop dat het euvel nu weer verholpen is. We hebben dit nog nooit gehad. Vanmorgen naar de volkstuin geweest. Peter en ik hebben de tuin winterklaar gemaakt. Het was niet zo mooi weer maar met een regenpak ging het goed. Peter heeft de dahliabollen uit de grond gehaald om te drogen. Ik heb de waterton leeg gehaald en bladeren bij elkaar geharkt. Rond 13:00 uur waren we weer thuis. Vanmiddag zijn we naar Brielle bij Rotterdam gegaan. Daar woont Hannelore, de vriendin van Sharula. Sharula is de ex schoonzus van Peter en een vriendin van mij. We zijn samen even door Brielle gelopen. Wat een leuk oud stadje is dat. Dat wist ik helemaal niet. Lekker rond gelopen en winkels gekeken. Mooi met dat donkere weer al die Kerst- Sinterklaas verlichting in de etalages en straten. Daarna nog gezellig zitten kletsen bij Hannelore thuis. Rond 18:00 uur zijn we naar Spijkernisse       gereden. We zijn daar naar een tapas restaurant "Olijf" gegaan. Lekker gezellig met elkaar  daar gegeten. Rond 21:30 uur zijn we weer richting huis gereden. Het was een gezellige dag Geweest.

18 november 2016 Vanmorgen na het boodschappen doen nog even langs de plek in Heemskerk gereden waar de oude Ahob van de Aagtenpoort lag. Ik wilde  nog wat foto’s maken en eventueel nog een schrikhekje meenemen. Maar helaas. Alles was weg gehaald (en dat is maar goed ook). Daarna weer naar huis gereden. Heb thuis niet zo veel gedaan deze dag. Film gekeken. Het weer was ook niet zo lekker. Peter had gewoon gewerkt. Vanavond heb ik macaroni gemaakt. 


17 november 2016 Vandaag lekker gewerkt. Vanavond ging ik uit eten bij Wokrestaurant "Delight" met de collega’s van mijn team GIW. Dit organiseren en betalen we altijd zelf. Alleen dit keer hoefde we toch niets te betalen. Het afdelingshoofd vond dat ons team het wel verdiend had. Leuk hoor. Het was een gezellige avond. Alleen vannacht had ik wel last van het eten. Er zat toch te veel knoflook in denk ik. Daar kan ik niet zo goed tegen.


16 november 2016 De temperatuur vanmorgen was wel weer redelijk hoog voor de tijd van het jaar. Het motregende een beetje tijdens mijn wandeling naar het werk. Vandaag had ik een gesprek over contracten van de gemeenten met mijn teamleider en iemand van de externe partij die de inkoop voor de gemeente doen. Het blijkt dus dat het contractbeheer bij de gemeente niet goed geregeld is. Ik loop daar regelmatig tegen aan en heb dit gemeld. Hopelijk gaat het nu in de toekomst beter. Verder lekker gewerkt. Vanmiddag toen ik naar huis liep ben ik nog even langs de boeken voordeelmarkt gelopen op de Breestraat. Er was een dik fotoboek van ABBA in de aanbieding. Nu heb ik wel de Engelstalige uitgebreidere luxe jubileumversie (met mijn naam erin gedrukt) in mijn bezit, maar niet de Nederlandse versie van dit boek. Origineel kostte dit boek bijna €40,-. Nu heb ik hem gekocht voor maar €15,-. Toch weer leuk om toe te voegen aan mijn toch al zeer uitgebreide ABBA verzameling. Vanavond heb ik nog even achter mijn computer gezeten om een en ander bij te werken. Verder heb ik mijn elektronische overwegbel (afkomstig van de voormalige overweg in de Aagtenpoort) getest met twee 9 Voltbatterijen in serie. Hij deed het ook nog. Wat een herrie. Leuk hoor.


15 november 2016 Vanmorgen moest ik voor mijn werk naar een bijeenkomst bij de gemeente Heemskerk. Het ging over het nut binnen een gemeentelijk organisatie van een installatie verantwoordelijke. Dit is niet goed geborgd bij de gemeente Beverwijk en Heemskerk. We willen dat samen gaan oppakken. Bij terugkomst in het stadhuis van Beverwijk moest ik lopen leuren voor een werkplek. Wat is dat toch een armoe. Echt waardeloos zo’n flexkantoor. Gelukkig vond in na lang zoeken een plekje vlak bij mij oude vaste flexplek. Vinden ze het gek dat je niet uitlogt als je een vergadering hebt die langer als een uur duurt. Hoe zou dat toch komen. Het werkt gewoon niet. Vandaag was het de hele dag druilig weer. De zon liet zich niet zien en het was 13 graden. Peter was vandaag nog thuis. Gelukkig is hij weer aan de beterende hand. Morgen gaat hij weer aan het werk. Vanavond ging hij al naar zijn hobbyclub en ik ben wat gaan rommelen in de schuur. Ik heb wat dingen die gebruikt waren voor het maken van de vijver opgeruimd.


14 november 2016 Vandaag ben ik met de auto naar het werk gereden. Peter was nog ziek en dan kan ik sneller thuis zijn als het niet goed gaat. Vanmorgen ben ik ook even naar het Rode Kruis ziekenhuis geweest. Ik had een afspraak bij de oogkliniek, omdat ik een plekje aan de binnenkant van mijn linker ooglid heb. Dat zit er al een paar maanden, waardoor ik mijn lenzen niet meer in kan. Ik heb al meerdere zalfjes gehad voor het oog, maar tot nu toe geen verbetering. Nu heb ik oogdruppels gekregen. Hopelijk gaat het nu wel over. Het blijkt toch een ontsteking te zijn. Verder heb ik lekker gewerkt. Het regende wel bijna de hele dag. Op de terugweg naar huis nog even langs de apotheek gereden op het recept voor de oogdruppels op te halen. Peter was alweer aan de beterende hand. Ik heb lekker Chinees gegeten wat gisteren nog overgebleven was. Peter ging alweer vroeg naar bed. Ik heb lekker TV gekeken.


Onze nieuwe vijver in de achtertuin

13 november 2016 Vanmorgen was ik al heel vroeg wakker. Waarom weet ik niet. Na een uur lopen draaien in bed, ben ik er maar om 04:45 uur uitgegaan. Ik heb TV gekeken. Rond 09:00 uur kwam Peter uit zijn bed. Hij ging weer verder met de vijver. Rond 11:00 uur zijn de vissen van het zwembad weer overgeheveld naar de nieuwe vijver. Echt mooi hoor. Ik kreeg visite van Jacco. Hem ken ik van het 40 jarig jubileum van ABBA in Londen 3 jaar geleden. Hij is ook een groot ABBA fan en verzamelt net als ik oude platen van ABBA. Vandaag kwam hij langs om naar mijn dubbele items te bekijken of er nog wat voor hem bij zit. Hij was er om 11:30 uur. Lekker bij gekletst en 3 uur later ging hij met een tas vol ABBA spullen weer naar huis. Ik heb weer wat geld om nieuwe dingen aan te schaffen. Rond 15:00 uur kwamen Oscar en Paul nog even op bezoek om de nieuwe vijver te bekijken. Leuk dat ze langskomen. Gezellig zitten praten. Rond 17:30 uur gingen ze weer naar huis. Peter stelde voor om even wat Chinees te halen. Dat hebben we toen maar gedaan. Lekker hoor. Alleen om 19:00 uur werd Peter doodziek. Aan alle kanten liep het eruit. Zijn vader en moeder hadden dat afgelopen zaterdag. Waarschijnlijk een virusinfectie. Hoop niet dat ik het krijg. Hopelijk voelt hij zich snel weer beter.


Mijn moeder Ida in de sneeuw. Rust zacht Mam. Ik hou van jou. Vandaag zou ze 87 jaar geworden zijn 12 november 2016

12 november 2016 Vandaag zou mijn moeder 87 jaar zijn geworden. Ze is er helaas niet meer. 9 jaar geleden werd ze op deze dag gecremeerd nadat ze op 7 november 2007 is overleden. Rust zacht Mam. Vandaag samen met Peter aan de nieuwe vijver gewerkt. Het was alleen heel erg koud en ik ben dat niet meer gewend. Ik moest af en toe even opwarmen binnen. Het wordt wel een grote vijver. Door het zware werk had ik wel spierpijn in mijn armen. We zijn wel lekker opgeschoten. Het folie ligt er nu ook al in. Morgen gaat Peter weer verder en dan kunnen hopelijk de vissen er weer in. Peter was nog even naar zijn vader en moeder gegaan om vuile was op te halen. Ze waren allebei ziek geworden. Diarree en overgeven. Gelukkig was het ergste alweer voorbij. Verder niet veel meer gedaan.


11 november 2016 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna ben ik met de auto naar de Zuidermaatweg in Heemskerk gereden. Afgelopen woensdag was ik hier ook geweest om een paar borden van de oude spoorwegovergang van de Aagtenpoort op te halen. Vandaag heb ik 2 elektronische overwegbellen, een Andreaskruis en een overweglamp gehaald. Leuk hoor om die treinspullen te hebben. Ik had toestemming van iemand bij Strukton om spullen van deze oude overweg op te halen. Het koste wel een hoop energie het sjouwen met die zware dingen. Dan kan je merken dat je niet meer zo jong bent. Verder niet veel gedaan. Alleen een paar wassen gedraaid en het bed verschoond. Er waren maar 5 kinderen langs geweest voor St. Maarten. Vanavond TV gekeken

 

10 november 2016 Vanmorgen regende het nog dat ik naar mijn werk liep. Verder lekker gewerkt. Op de terugweg naar huis lekker vers stokbrood gehaald bij de Vomar voor een makkelijke avondmaaltijd. Verder niet veel gedaan dan een beetje TV gekeken. 


verkiezingen USA

9 november 2016 Vanmorgen om 06:00 uur de TV aangezet. De Amerikaanse presidentsverkiezingen. Waar iedereen (waaronder ook ik) verwachte dat Hillary Clinton zou winnen is het toch Donald Trump geworden. Ik maak me toch wel een beetje zorgen over deze uitslag. Waar moet dat heen met deze wereld als dit soort mensen aan de macht komt en de bevolking dit soort keuzes maakt. Eigenlijk schaam ik mij een beetje dat iemand die zulke negatieve uitspraken doet over immigranten, vrouwen enz. enz. aan de macht komt in een van de machtigste (vrije) landen van de wereld. Moet ik me dan ook zorgen gaan maken als homo (net zo als de homo’s in Rusland?). Hier in Nederland hebben we Geert Wilders, maar ook Mark Rutte denkt af en toe dat hij de wijsheid in pacht heeft. Bang dat hij nee moet verkopen aan Europa vanwege het referendum over Oekraïne. Wanneer kijken ze nu echt naar wat wij (gewone mensen) willen. Het gaat alleen maar om geld en nog eens geld. Het is een en al vriendjes politiek in Amerika, maar ook hier in Nederland. Het grote geld regeert. Je bent alleen maar in beeld van de politiek tijdens verkiezingstijd, daarna gaan ze weer helemaal hun eigen gang. Je wordt er een beetje moedeloos van.Waar zijn de normen en waarden gebleven en respect voor elkaar. Het is zelfs al zo dat als je je mening geeft, je negatief wordt gevonden of en een zeurpiet bent. Is het niet zo dat we alles tegenwoordig maar klakkeloos accepteren. Kijk maar naar de zorg en onze ouderen. Waar is de solidariteit gebleven. Zou het niet veel mooier zijn als wij in Nederland, maar ook in Amerika, landen met zoveel verschillende culturen en kleuren, meer de overeenkomsten zoeken van mensen i.p.v. de verschillen. We zijn allemaal mensen van vlees en bloed. En meer niet. Hou gewoon van elkaar en laat iedereen in zijn waarde. Ik houd er over op.


Vandaag wel lekker gewerkt. Het was vandaag lekker rustig op kantoor. Kan je tenminste geconcentreerd werken. Het heeft bijna de hele dag geregend buiten en het ziet er somber uit en het is echt waterkoud. Peter heeft vijverfolie mee genomen voor de vijver. Dat gaat hij vast aankomende zaterdag in de vijver leggen. Vanavond ging Peter naar zijn koor en ik had mijn maandelijkse treinenavond van de NVBS. Vanavond ging de presentatie over treinen in India in 1980 en 2009.     


Oude borden van de overweg van de Aagtenpoort in Beverwijk
Bovenstaande borden nog bij de Aagtenpoort overweg rechts.

8 november 2016 Vanmorgen met de auto naar het werk gegaan. Het was erg koud. De ramen van de auto waren bevroren. Ik heb ook mijn gereedschapskist meegenomen. Vandaag heb ik 2 afspraken buiten de deur, maar dat is niet de reden dat ik de auto meegenomen heb. Gisteren heb ik een mail gekregen van een medewerker van Strukton. Ik mag van de oude overweg van de Aagtenpoort in Beverwijk een paar borden ophalen. Deze Ahob installatie ligt  opgeslagen in Heemskerk bij de Zuidermaatweg. Rond 14:30 uur en ik even naar de plek in Heemskerk gereden. Het was erg koud en er viel natte sneeuw. Niet ideaal dus. Ik kon doordat ik gereedschap had meegenomen makkelijk de borden losmaken. Ik heb er in totaal 3 meegenomen met de teksten “Bij file spoorbaan vrijlaten”, “Als je wilt blijven leven, wacht dan even” en “Wacht tot het rode licht gedoofd is …….”. Ik had nog wel meer mee willen nemen, maar het was te koud. Mijn handen deden het niet meer. Misschien ga ik vrijdag nog wel even kijken. Verder lekker gewerkt. Vanavond niet veel gedaan. Peter was naar zijn kunstcursus. Ik heb een aflevering van de serie “Thicker than Water” gekeken.


7 november 2016 Vandaag is het alweer 9 jaar geleden dat mijn moeder Ida is overleden aan galblaas kanker. Wat gaat de tijd toch snel. Ik kan me alles van die dag nog goed herinneren. Vanavond om 19:25 uur even een kaarsje laten branden op het tijdstip van haar overlijden (euthanasie). Op haar verjaardag 12 november 2007 is ze gecremeerd in Haarlem. Ik mis haar nog steeds.


De nieuwe vijver ziet er indrukwekkend uit

Lekker gewerkt wel. Ik kreeg nog een mail van iemand van Struktonrail. Hij is de opzichter van het werk aan de Aagtenpoort, waar ze de overweg hebben vervangen voor een tunnel. Ik had aan hem gevraagd of ik misschien een paar oude borden van deze overweg kon krijgen. In zijn mail gaf hij aan dat ik kan gaan kijken in Heemskerk, omdat daar waarschijnlijk de borden naar toe zijn gegaan. Ik ga morgenmiddag even kijken. Ik heb ook mijn broer Fred gebeld. Hij had wat onderzoeken ondergaan en wilde even weten hoe het gaat. Even lekker gekletst over onze moeder en over onze gezondheid. Peter was vandaag vrij. Hij heeft samen met zijn collega’s Martijn en Marc, die ook een vrije dag hadden genomen, de nieuwe vijver gegraven en de basis gelegd voor het terras achter ons huis. Ziet er veelbelovend uit. Ik heb lekker stamppot gemaakt. Verder niet veel gedaan. TV gekeken. Peter was naar zijn broer Gertjan in Haarlem.


Mooi kunstwerk van Paul van Zijp te zien tijdensde Kunstlijn in Haarlem

6 november 2016 Peter was vanmorgen weer in de tuin bezig. Ik ben verder gegaan met opruimen in de schuur. Om 14:30 uur zijn we bij Paul en Oscar op visite gegaan in Haarlem. Paul had vandaag open huis voor zijn kunstwerken voor de “Kunstlijn” in Haarlem. Hij had zijn hele huis omgebouwd tot Galerie. Echt leuk. Cees en John uit Ridderkerk waren er ook. Later kwamen Stan en Marco ook nog even buurten. Stan had een mooie lamp van Paul gekocht. Rond 17:00 uur was het einde van het open huis en zijn wij samen met Oscar, Paul, Cees en John uit eten gegaan bij een Indiaas restaurant. Het was een mooie afsluiting van deze dag. Bedankt allemaal voor de gezelligheid. 


Samen met een oude duitse soldaat op de foto tijdens het Haloween feest van de gemeente Beverwijk.

5 november 2016 Vandaag was Peter weer in de tuin bezig. Ik heb achter de computer gezeten om mijn website te updaten. Verder nog wat opgeruimd in de schuur en naar de kringloopwinkel geweest om wat spullen weg te brengen. Rond 16:30 uur zijn Peter en ik naar de Vuurlinie in Beverwijk gereden. De PV van de gemeente Beverwijk geeft vanavond een groot feest op deze locatie. Het thema was Halloween. Eerst een lekkere BBQ en daarna kon je door 3 spookhuizen lopen. Wel leuk met allemaal geschminkte mensen. Ik ben niet echt angstig aangelegd dus schrok niet van al die “engerds”. Peter schrok zich af en toe rot. Ik moest alleen maar lachen. Daarna was er nog een DJ met muziek. Het was weer een gezellig feest.


4 november 2016 Peter was vandaag ook vrij. Hij gaat in de tuin werken. Helaas werkt het weer niet erg mee. Ik heb boodschappen gehaald en daarna nog even bij de Gamma een tochtafsluiting gehaald voor de brievenbus en deze gemonteerd. Verder 2 wassen gedraaid en vanavond kwam mijn broer Ron, Irene en dochter Anita op visite. Gezellig hoor. Lekker zitten kletsen.


3 november 2016 Vandaag was ik voor mijn werk met de trein naar Den Helder. Dit is een overleg m.b.t. de openbare verlichting. Alle OVL beheerders van Noord-Holland komen 1 keer per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Dit keer dus in Den Helder. Ik was aan de beurt om de notulen te schrijven en de vergadering van de volgende keer te organiseren. Het was een nuttige bijeenkomst. Vanmorgen dat ik met de trein uit Beverwijk vertrok ontmoette ik Ria de Vries een oud buurmeisje uit de Handelstraat van vroeger. We hebben lekker zitten kletsen over die tijd en wat er van iedereen geworden is. Het was leuk om elkaar na zo’n lange tijd weer te zien. Vanavond niet zo veel meer gedaan. Peter was naar yoga en ik heb tv gekeken.


2 november 2016 Vanavond ben ik achter mijn computer bezig geweest met het updaten van mijn website. Ik ben begonnen om de pagina’s over Beijnes aan te vullen met nieuwe foto’s en informatie. De afgelopen jaren heb ik meerdere oud medewerkers van Beijnes gesproken en een aantal heeft ook foto’s aangeleverd. Deze ga ik nu dus verwerken. Het duurt even voordat ze zichtbaar zijn op mijn website, omdat ik de pagina’s eerst compleet update voordat ik ze publiceer. Zolang blijven nog de oude pagina’s zichtbaar. Peter was vanavond naar zijn broer Gertjan.


1 november 2016 Vandaag zijn alle stenen uit de achtertuin die ik voor het huis had opgestapeld, opgehaald door iemand uit Alkmaar. Ik had ze namelijk op Marktplaats gezet om gratis af te halen. Fijn dat iemand er toch nog plezier van heb en ons kost het niets om ze te laten afvoeren. Iedereen blij. Ik heb lekker gewerkt en vanavond ben ik weer met mijn ABBA verzameling bezig geweest. Ik heb ook nog een aflevering gekeken van de Zweedse serie “Thinker than Water”. Peter was naar zijn kunstcursus.


31 oktober 2016 Vanmorgen kwam Peter er achter dat er vannacht een grote graskarper uit onze tijdelijke vijver is gesprongen. Helaas heeft hij dat niet overleeft. Ik was vanmorgen een uur eerder wakker dan normaal. Dit komt omdat de wintertijd is ingegaan dit weekend. Mijn inwendige klok is nog niet teruggezet. Vandaag is het weer mooi weer. Peter moest vanmorgen naar zijn psycholoog. Ik heb lekker gewerkt al duurde de dag wel lang voor mijn gevoel. Peter heeft vanavond nog een stuk van de oude vijver afgebroken. Ik ben nog even op zolder met mijn ABBA verzameling bezig geweest.


30 oktober 2016 Vandaag was ik er vroeg uit. Vanacht is de wintertijd weer ingegaan. De dag duur dus een uurtje langer. Vandaag hebben we het zwembad dat we hadden gekocht in elkaar gezet. best grappig hoe dit werkt en hij is best groot. We hebben hem vol laten lopen met water en daarna alle vissen er in gedaan. Dit moet goed gaan voor de komende periode dat de tuin omgebouwd wordt. We hebben er ook een net overheen gedaan, omdat de vissen vaak in een nieuwe vijver boven het water uitspringen. Hierna heb ik mijn website geupdate. Rond 16:00 uur zijn we naar Peter zijn broer Gerjan en José in Haarlem gegaan. Zij hadden ons uitgenodigd voor het eten. Ik heb nog even naar de tuinverlichting gekeken. De tijdschakelaar was weer stuk helaas. Daarna hebben we gegourmet en lekker zitten praten. Rond 20:30 uur gingen we weer naar huis. 

Peter is de stenen uit het terras aan het halen 29 oktober 2016

29 oktober 2016 Peter is vandaag verder gegaan met het leeghalen van de achtertuin. Alle stenen moeten er uit. Als het goed is komt dinsdag  iemand deze stenen ophalen. Peter gooide alle stenen in een kruiwagen en reed ze naar de voorkant van ons huis. Daar heb ik de stenen netjes opgestapeld. Dit was nog best een zware klus. Het waren toch meer dan 2000 stenen. Na dit werk was ik wel een beetje moe. Ik heb daarna ook niet veel meer gedaan. Vanavond ging ik met Peter naar de musical "Man van La Mancha" in theater Floralis in Lisse. Het werd opgevoerd door stichting Muziektheater Duin en Bollenstreek" een amateur vereniging. Een kennis van Peter speelde hierin een van de hoofdrollen. Ondanks  eenvoudig van opzet, was het toch zeer de moeite waard om hier bij te zijn. Toch knap hoe zij dit op het toneel brachten. Ik heb mezelf vermaakt. na afloop nog lekker wat gedronken en een patatje gehaald. Daarna weer naar huis.


28 oktober 2016 Vanmorgen om 08:00 uur naar de Aagtendijk gereden in Beverwijk. Even wat foto's maken van de nieuwe rangeersporen nu ze in gebruik zijn genomen. Rond half negen komt de eerste goederen trein vanaf Tatasteel. Deze trein met lok 189 083-9 gaat nu op de nieuwe sporen omlopen, om dan via de Velsertunnel te vertrekken. Het was nog wel een beetje donker, maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat deze trein vertrokken was ben ik boodschappen gaan doen. Rond 10:00 uur ga ik weer terug naar de Aagtendijk,want dan vertrekt de 2e trein vanaf Tatasteel vanaf het zelfde punt. Deze trein getrokken door lok 1616 was ook precies op tijd. Ik kon het omlopen van de lok goed zien. Rond 10:10 uur vertrok ook deze trein via de Velsertunnel. Daarna ben ik weer naar huis gereden. Ik heb nog een paar wassen gedraaid. Verder  TV gekeken. Peter was om 18:00 uur thuis. Ik ben nog even met mijn ABBA verzameling op zolder bezig geweest.  Verder niet veel gedaan.   

27 oktober 2016 Vandaag alweer de laatste dag van de week. Lekker gewerkt. Op  de weg naar huis nog wat boodschappen gedaan. Peter was vanavond naar yoga. Ik heb mijn T shirts gewassen en wat TV gekeken.


26 oktober 2016 Even mijn dagelijkse “ochtendritueel”: Vanmorgen weer om 05:45 uur opgestaan om naar mijn werk te gaan. Eerst gewassen en tanden gepoetst Twee bruine boterhammen. Één met pindakaas en één met Zwitserse strooikaas met een grote kop thee. Ook brood gemaakt om mee te nemen. 3 bruine boterhammen met rookvlees en daarbij nog een bakje snoeptomaten en rauwkost (o.a. rucola). Daarbij nog 2 Kiwi’s en 2 mandarijnen. Ik ging daarna om 06:35 uur lopend naar mijn werk (ongeveer 2,5 Km). Vandaag moest ik ook tijdens het wandelen een parkeertelling doen in de Groenelaan, voor mijn werk. Ik heb dat deze week elke ochtend gedaan. Met deze tellingen wordt het aantal parkeerplaatsen bepaald voor als de straat volgend jaar opnieuw wordt ingericht. Ik was om 07:03 uur op het werk.


Vandaag weer lekker gewerkt. Wel wat problemen gehad met de aanvraag van slimme meters in de gemeente Beverwijk. De website van Liander waar je de adresgegevens moet invullen, blijft maar foutmeldingen geven op de 220 adressen en EAN codes die ik doorgeef. EAN code is een unieke code die elke aansluiting van gas of elektra heeft. Ik de lijst de afgelopen week al 12 keer ingediend en nog steeds wordt hij niet geaccepteerd. Ik heb nu maar weer voor de zoveelste keer een klacht ingediend bij de Servicedesk van Liander. Hopelijk lossen ze het nu een keer op. Er blijkt een fout te zitten in de omschrijvingen van de aansluitingen, terwijl ik die van Liander heb gekregen. Hoop dat het nu eindelijk wordt opgelost. Wat heet klantvriendelijk…

Na het werk weer naar huis gelopen. Samen met Peter gegeten en verder niet veel gedaan. Ik ben op zolder met mijn ABBA verzameling bezig geweest. Peter was naar zijn koor. Normaal was er elke woensdagavond een spannende detective op de televisie bij de KRO. Nu blijkt dat de NPO dit niet meer toestaat. Nu wordt er bijna helemaal geen detective meer uitgezonden op de publieke omroep. Ze zenden nu op dit tijdstip weer allemaal flutprogramma’s uit die je ook constant ziet op de commerciële zenders. Alleen iets minder reclame…… De mobiele vijver is ook nog binnengekomen.


25 oktober 2016 Peter is vandaag met zijn zoon Tim naar Haarlem geweest. Eerst zijn ze even bij Peter zijn vader en moeder geweest en daarna de stad in.  Tim heeft wat kleren en schoenen gekocht. Ze hebben lekker gegeten bij McDonalds. Vanavond zijn ze nog naar de film “Inferno” geweest in Cineworld in Beverwijk. Na de film heeft Peter Tim weer op de trein naar huis gezet. Ze hebben het leuk gehad met z’n tweeën. Ik heb vandaag lekker gewerkt. Nog een gesprek gehad met mijn teamleider. Ik heb alleen af en toe het gevoel, dat wat ik zeg niet gehoord wordt, maar dat terzijde. We blijven volhouden, omdat ze vaak zeggen de aanhouder wint. Ik heb vanavond lekker spruitjes gegeten. Ik heb ook nog een zwembad gekocht om tijdelijk de vissen vanuit de vijver in op te vangen, als Peter de oude vijver gaat ombouwen.


Dit bordje komt bij de voormalige overweg in de Aagtenpoort vandaan in Beverwijk en is nu in mijn bezit 24 oktober 2016

24 oktober 2016 Vandaag lekker gewerkt. Ik heb een hoop uitzoekwerk gedaan wat betreft de energie aansluitingen van de gemeente Beverwijk. Vanmiddag kreeg ik van mijn collega Bouk nog een tekstbordje wat bij de voormalige spoorwegovergang van de Aagtenpoort heeft gestaan. Leuke herinnering aan deze overweg.  Vandaag komt Peter zijn zoon Tim op visite. Peter weet van niks. Tim had mij vorige week gebeld of het goed was dat hij langs zou komen en of ik niks aan zijn vader wilde vertellen. Altijd goed natuurlijk. Vanmiddag heb Ik op Tim gewacht op het station van Beverwijk. Hij was er om 16:15 uur. Samen met hem terug naar huis gelopen. Peter was zeer verrast toen hij thuis kwam. Zijn gezicht klaarde helemaal op. Een leuke verrassing van Tim voor hem. Ik had geregeld dat we uit eten konden gaan en dat hij morgen niet hoeft te werken, want Tim blijft morgen ook de hele dag. Kunnen ze samen wat tijd doorbrengen. Goed gedaan Tim. Je bent een topper! Rond 18:30 uur zijn we naar restaurant “Meesters en Juffen” in Heemskerk om lekker te eten. Het was een gezellige avond.


23 oktober 2016 Vanmorgen was ik vroeg wakker al om 05:30 uur. Ik ben er maar uit gegaan en een film gekeken. Peter was er om 09:00 uur uit. Hij ging weer in de tuin werken. Ik heb eerst alle snoertjes weggewerk bij mijn nieuwe computer. Nu de oude computer weg is heb ik veel meer ruimte op mijn bureau. Nu alle kabels weggewerkt zijn ziet het netjes en opgeruimd uit. Daarna ben ik gaan opruimen in de garage. Er stond veel spullen. Zoveel mogelijk spullen opgeruimd en de stelling en op het zoldertje. Het is nog niet klaar, maar er is weer veel meer ruimte. Daarna weer naar de spoorlijn tussen Beverwijk en Heemskerk gefietst. Toch nog even kijken hoe het opschiet met de werkzaamheden. Ik heb nog wat foto’s gemaakt, maar viel een klein beetje tegen. Daarna weer naar huis gefietst. Om 15:30 uur zijn we naar Peter zijn vader en moeder gereden in Haarlem. We gingen daar eten. Gertjan en José kwamen ook nog even langs. Na het eten zijn we weer naar huis gereden om de finale van “Heel Holland Bakt” te kijken. Toch leuk om dat allemaal te zien. Daarna lekker naar bed. Laat de nieuwe werkweek maar weer beginnen. Morgenavond heb ik nog een leuke verrassing voor Peter. Hij weet nog van niks.


De oude overweg in de Aagtenpoort in Beverwijk enige tijd geleden. Inmiddels is hij compleet verwijderd en zijn er 2 extra sporen aangelegd.

22 oktober 2016 Peter ging vanmorgen weer in onze achtertuin aan de gang. Hij ging het nog verder leeghalen. Ik hem geholpen om de elektra af te sluiten van de tuinverlichting en de vijver. Ik heb een nieuwe aansluiting gemaakt voor de vijverpomp, die moet natuurlijk blijven draaien voor de koi-karpers. Daarna ben ik met de fiets naar de spoorlijn tussen Beverwijk en Heemskerk gereden. Ze zijn daar bezig om 2 nieuwe sporen aan te leggen voor de afhandeling van de goederentreinen van Tatasteel. Dit weekend werd ook de overweg bij de St Aagtendijk verwijderd. Deze wordt namelijk vervangen door een nieuwe fietstunnel die nu in aanbouw is. Ik heb wat foto’s gemaakt van de werkzaamheden. Deze nieuwe sporen liggen ook over het traject van de oude spooraansluiting van de voormalige Beijnesfabriek in Beverwijk. Daarna ben ik nog even naar de Praxis en de Hema geweest, maar ze hadden niet wat ik zocht. Namelijk een tochtklep voor de brievenbus en verlichte letters. Toen ik thuis kwam heb ik tegen Peter gezegd dat hij moest stoppen met werken in de tuin. Hij zag er moe uit. Hij is natuurlijk vorige week onder narcose geweest. Dus misschien heeft hij nog wat naweeën daarvan. Vanavond nog een film gekeken van “Indiana Jones”.

21 oktober 2016 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna weer naar huis gereden. Ik had rond 11:00 uur afgesproken met Oscar. Hij kwam met de trein uit Haarlem en ik heb hem opgehaald op station Beverwijk. Bij ons thuis eerst even samen geluncht. Daarna hebben we lekker zitten kletsen over van alles en nog wat. Rond 16:00 uur heb ik hem weer op de trein gezet. Het was een gezellige middag geweest. Bedankt Oscar. Peter was om 18:00 uur thuis. Lekker soep met brood gegeten. Verder niet zo veel meer gedaan. 


20 oktober 2016 Vanmorgen ging ik met de auto naar het werk. Onze Volvo V40 is 3 jaar oud geworden en moest voor het eerst gekeurd worden. Ik heb hem naar Volvo dealer Van Kuyk in Beverwijk gebracht. Ik kon hem aan het einde van de middag weer ophalen. Er mankeerde natuurlijk niks aan. Vanavond heb ik nog even achter mijn computer gezeten.


19 oktober 2016 Vanmorgen toen ik naar mijn werk liep, kreeg ik een stortbui over mij heen met daarbij ook harde wind. Het ging  zo hard dat ik onder mijn paraplu ook nat werd. ik was bang dat mijn paraplu weg zou waaien. Ben toen gehurkt laag bij de grond onder de paraplu gaan schuilen. Dit duurde ongeveer 5 minuten en toen was het weer droog. Toch maar weer verder gelopen. Toch nog redelijk droog op mijn werk aangekomen. Alleen de onderkant van mijn broekspijpen waren nat. Daarna klaarde het weer weer helemaal op. Lekker gewerkt. Heerlijk rustig. Peter moest vanavond zingen. Ik heb een film gekeken die opgenomen had.


18 oktober 2016 Vannacht heeft het erg hard en veel geregend. Vandaag lekker gewerkt. Het is erg rustig omdat het herfstvakantie is. In de loop van de dag werd het weer steeds slechter. De regen viel met bakken uit de lucht. Peter belde mij op dat hij eerder naar huis zou gaan. Hij zou even langs het ziekenhuis gaan om bloed te laten prikken. Omdat het zo slecht weer was kwam hij mij ophalen van mijn werk. Na het eten hebben we samen nog wat spullen uit de achtertuin, zoals planten en struiken die hij afgelopen weekend verwijderd had, naar onze volkstuin gebracht. Peter gaat ze daar weer planten. Daarna lekker gedoucht en niet zo veel meer gedaan.


16 oktober 2016 Vanmorgen was ik weer redelijk vroeg wakker. Lekker eerst muziek geluisterd. ABBA natuurlijk. Peter was er ook vroeg uit. Om 10:00 uur zijn we naar Peter zijn zus Ineke en man Bert gereden in Amersfoort. Morgen zijn ze 25 jaar getrouwd. Gezellig even koffie drinken en een broodje eten. Het was mooi weer, dus lekker buiten gezeten in de zon. Het was wel 19 graden vandaag. Rond 15:30 uur waren we weer thuis. Nog even achter mijn computer gezeten. Verder niet veel gedaan. Alleen nog “Heel Holland bakt” gekeken.


ABBA Arrival Single Box uitgegeven vanwege het 40 jarig jubileum van de LP Arrival.

15 oktober 2016 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. Lekker een film gekeken. Peter ging nadat hij uit bed was gekomen de achtertuin leeg halen. Hij heeft grootse plannen om deze compleet nieuw in te richten. De vijver moet ook 2 keer zo groot. Ik vind het prima dat hij dat doet. Ik ben bezig geweest om mijn oude computer leeg te halen en over te zetten op mijn nieuwe computer. Dit is nog heel wat werk, maar nu is het klaar. De oude computer kan nu weg. Ik heb alles opnieuw aangesloten en ingedeeld. Alles is nu veel ruimer. Moet nog wel de snoeren netjes wegwerken. De tuin was vanmiddag al bijna helemaal leeg “of er een bom is ontploft”. Ik kreeg ook via de post nog meer spullen van ABBA binnen. Een pakket uit Engeland en van het ABBA museum in Stockholm. Leuke nieuwe spullen voor mijn ABBA verzameling. Vanavond lekker pizza gegeten. Daarna zijn we nog even naar de volkstuin gelopen. Het seizoen loopt ten einde. Alles is een beetje aan het afsterven. 


14 oktober 2016 Vandaag weer lekker vrij. Eerst boodschappen gedaan en daarna nog het bed gewassen. Ook nog een donkere was gedraaid. Peter moest vandaag gewoon weer werken. Verder niet zo veel gedaan. Ik kreeg nog wat spullen binnen van de ABBA fanclub die ik besteld had. O.a. 1 LP van ABBA Arrival en 4 picturediscs. Deze zijn uitgegeven ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van de LP Arrival. Ik ben natuurlijk al meer dan 40 jaar fan van ABBA.


13 oktober 2016 Vanmorgen moest Peter naar het ziekenhuis. Hij wordt onderzocht, omdat hij tijdens het slapen erg snurkt. Het is gelukkig geen apneu. Hij moest kort onder narcose, terwijl de arts hem onderzocht. Hij mocht daarna weer naar huis. Ik heb hem weggebracht en opgehaald. Het viel achteraf gelukkig allemaal mee. Waarschijnlijk krijgt een speciale snurk beugel tijdens het slapen.


12 oktober 2016 Vanavond ben ik had ik weer mijn maandelijkse treinenavond in station Velserbosch bij Tatasteel. Mooie oude dia’s gekeken van treinen in Nederland in de jaren 1960 t/m 1980. Een prachtig mooi tijdsbeeld. Er is zoveel veranderd op en rond het spoor.


11 oktober 2016 Vanmorgen had het voor het eerst deze herfst weer een keer gevroren. De witte rijp zat op onze Volvo. Ik heb maar flink doorgelopen naar mijn werk, om het een beetje warm te houden. Wel lekker hoor dit weer.


10 oktober 2016 Je kan voelen dat het kouder wordt buiten. Heb mijn dikke vest alweer aan. Vandaag lekker gewerkt. Vanavond even mijn witte T-shirts gewassen. Deze blijven veel mooier als je ze op de hand wast. Peter heeft nog een proefrit voor ons besproken bij de Volvo dealer in de allernieuwste Volvo V90 voor a.s. zaterdag. Daarna nog wat TV gekeken. Het is vandaag ook 1 jaar geleden dat ik zelf voor het laatst een ritje heb gemaakt met een treinstel van het Mat. ’64 (Apekop) tussen Tilburg-Universiteit en Eindhoven. Nu rijden ze helemaal niet meer


Happy Birtday

9 oktober 2016 Vanmorgen rond 06:00 uur was ik wakker. Heb wel goed geslapen. Ik heb een wagon van spoor 1 gerepareerd. Peter was met het aquarium bezig en heeft de keuken schoon gemaakt. Rond 16:00 uur zijn we naar Haarlem gereden. Oscar is vandaag jarig en wordt 33 jaar. Hij is alweer meer dan een jaar in Nederland. Gezellig op zijn verjaardagfeestje bij Paul thuis geweest. Paul zijn familie was er ook, maar ook Jan en Koen. Rond 21:30 uur weer naar huis gegaan. Oscar en Paul moeten morgen vroeg op, want Oscar gaat voor een week op vakantie naar Madrid. Het was een gezellige avond.


8 oktober 2016 Vannacht heb ik slecht geslapen. Het heeft te maken met het eten bij de Chinees van gisteravond. Ik heb er altijd last van. Heb het heet en voel me niet lekker. Er zit vast wat in het eten wat ik niet zo goed verdraag. Ik was er al om 04:30 uur uit gegaan. Ben maar een film gaan kijken en wat muziek geluisterd. Om 08:30 uur kwam Peter uit bed. Hij moest om 09:00 uur op de volkstuin meehelpen met het algemeen onderhoud van het tuinencomplex. Ik ben naar Hans Anders gefietst en mijn nieuwe bril opgehaald. Ik heb ook nog 2 dvd’s gekocht. Daarna weer naar huis gefietst. Ik heb het hele huis gestofzuigd en later nog aan mijn website gewerkt. Ik heb mijn webpagina met het verslag van onze vakantie in Winterswijk en Érezée in België online gezet. Peter was om 13:00 uur weer thuis en ging rond 15:00 uur zijn vader en moeder halen. Zij kwamen bij ons eten. Na het eten nog samen de Nederlandse film “Ja, ik wil” gekeken en toen ging Peter ze weer naar Haarlem brengen. Ik was behoorlijk moe en niet te laat naar bed gegaan. Hopelijk slaap ik nu wat beter.


7 oktober 2016 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Verder wat opgeruimd en een film gekeken. Ik heb ook nog aan mijn website gewerkt. Samen met Peter vanavond naar de Chinees in Heemskerk gegaan om wat te eten. Peter ging daarna vroeg naar bed. Ik wat later.


5 oktober 2016 Vandaag weer lekker gewerkt. Vanmiddag vierde onze buren Jack en Els hun 50 jarig huwelijksfeest. Wij waren daar voor uitgenodigd. Het was gewoon bij hun thuis. Rond 17:00 uur zijn we er heen gegaan en om 18:30 uur waren we al weer thuis. Peter moest ook nog zingen vanavond. Ik heb niet zoveel meer gedaan. Een beetje tv gekeken en muziek geluisterd. Vanavond voor het eerst sinds mei dit jaar de kachel weer even aangehad. Je merkt dat het buiten weer een stuk kouder wordt. Toch weer even wennen.


4 oktober 2016 Vanmiddag was Peter laat thuis. Ik had eten gekookt. Toen hij eindelijk thuis kwam (door de files op de A9) duurde het nog lang voordat hij binnenkwam. Bleek dat hij aan het telefoneren was. Toen hij eindelijk daar mee klaar was, heb ik daar iets van gezegd. Over dat het eten staat te verpieteren e.d. Peter reageerde daar heel heftig op. Smeet met de deur en kreeg van alles verbaal naar mijn hoofd geslingerd. Gewoon een uitbarsting van woede en onmacht. Hij ging naar boven en gooide de deur hard achter zich dicht. Nu heeft hij dat wel vaker gehad in het verleden en schrok ik daar altijd van. Maar nu reageerde ik daar eigenlijk niet op, omdat ik weet dat het na een half uurtje wel weer over is. Dus toen heb ik hem weer naar beneden gehaald en het eten opgewarmd. We hebben er over gepraat en is het weer rustig. Gelukkig heeft hij er nu veel minder vaak last van. Peter ging vanavond gewoon naar zijn kunst cursus. De rust is weergekeerd.


3 oktober 2016 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Wel lekker gewerkt. Vanavond nog even verder gegaan met mijn website pagina over de afgelopen vakantie. Hij is nu bijna klaar. Peter zijn moeder is vanavond ook weer naar het ziekenhuis geweest. Ze had last van haar hart. Blijkt dat een kransslagader een beetje verstopt zit. Dit wist ze zelf al, maar had dat tegen niet tegen ons verteld. Ze mocht wel weer naar huis en wordt binnenkort verder onderzocht.

2 oktober 2016 Vanmorgen eerst een film gekeken. Peter lag nog op bed. Het weer was slecht. Voor het eerst in weken valt er weer een hoop regen. Het lijkt nu wel echt een beetje herfst. Peter ging na het ontbijt weer verder met de stelling in het huisje op de tuin. Ik ben weer verder gegaan met mijn website. ik ben aardig opgeschoten, maar kost een hoop tijd om alle foto te uploaden naar mijn website. Eerst moet je de foto’s bewerken en kleiner maken en dan pas kan je ze een voor een uploaden naar de website. Als je ze geüpload hebt kan je ze pas op de juiste plek in de website plaatsten, maar het kost gewoon een hoop tijd. Daarna samen gegeten met Peter en samen “Heel Holland bakt” gekeken.


1 oktober 2016 Vanmorgen eerst even naar Hans Anders geweest voor een nieuwe bril. Elke 2 jaar mag ik een nieuwe bril uitzoeken. Hans Anders heeft daar een spaarplan voor waar ik aan mee doe. Daarna nog even bij de ANWB geweest voor een paar nieuwe schoenen. Ik heb ook meteen nog een nieuwe jas / vest gekocht. Daarna ben ik weer verder gegaan met mijn website. Peter ging naar de tuin om te schoffelen en verder te gaan met het maken van een stelling in het tuinhuisje. Vanavond zijn we samen nog even op de tuin geweest. Het zag er allemaal weer picobello uit. Ook nog de laatste sperziebonen geplukt. Daarna nog thuis een film gekeken.


 

30 september 2016 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Ook 2 wassen gedraaid. Daarna ben ik verder gegaan met mijn website. Ik moet de pagina van de laatste vakantie nog afmaken. Dat is nog heel wat werk, maar het begin is er. Vanavond zijn we naar de verjaardag geweest van Linda, zij zingt in het koor van Peter en is 50 jaar geworden. Had een paar oude schoenen aangedaan. Helaas had ik de hele avond last van zere voeten. Morgen maar een paar nieuwe schoenen kopen. Het feestje was niet zo bijzonder. Weinig bekenden. Alleen wat zangers uit Peter zijn koor die ik kende.


29 september 2016 Vandaag lekker gewerkt. Peter ging vanavond naar yoga. Ik heb thuis achter de computer gezeten en wat foto’s geplaatst.


Huize Mathot in Bassenge België. In deze plaats heeft onze stamvader Bernard Mathot (1670-1737) gewoond. Het huis op de foto is ook eigendom van de familie geweest.

28 september 2016 Vanmiddag dat ik thuis kwam lag er een nieuw boek in de brievenbus over treinen. Dit is een boek over Mat. ’64 dat sinds maart van dit jaar niet meer rijdt. Afgelopen zondag was de afscheidsrit door Nederland. Een treinstel van deze serie is overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Leuk boek met mooie foto’s. Vanavond kwam mijn zus Inge op visite. Ze kwam foto’s brengen van een bezoek dat zij met Simon  hadden gebracht aan een huis in Bassenge in België. In dit dorp heeft in de 16e eeuw de persoon gewoond waar onze familie Mathot van af stamt. “Huize Mathot” zoals dat toen genoemd werd, is later eigendom van de familie Mathot geweest enbestaat nog steeds. Al woont er geen familie Mathot meer in helaas. Inge en ik hebben lekker gekletst want Peter moest zingen vanavond. Nadat Inge naar huis was gegaan,  heb ik nog “Tussen kunst en kitsch” gekeken.


27 september 2016 Vanavond weer mijn website geüpdatet. Heb wat foto’s geplaatst. Moet ook nog de vakantiefoto’s toevoegen, maar dat is voor nu even teveel werk. Daarna het programma “Love me Gender” gekeken. Dit gaat over personen die in een verkeerd lijf geboren zijn. Het programma laat zien, tegen wat voor problemen ze oplopen als ze de transitie van man naar vrouw, of omgekeerd hebben ondergaan. Er bestaat nog veel onbegrip en relaties met hetero’s komen moeilijk tot stand. Indrukwekkend om te zien. Ik als homo vindt het soms al moeilijk om mijn weg te vinden in de hetero wereld. Je bent toch anders, maar wel blij met mijn man zijn. Laat staan als je ook nog in het verkeerde lijf zit. Ik vind het goed dat dit programma wordt uitgezonden en dan ook nog door de EO. Petje af voor de deelnemers, die toch in alle openheid hun ervaringen vertellen.


26 september 2016 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Het weer en temperatuur blijft nog steeds goed. Vanavond nog even achter de computer gezeten, om wat foto’s van de fotocamera af te halen. Peter had vanavond een bespreking van zijn koor. Ik heb ook nog “Memories” gekeken. Dit blijft een mooi programma.


Cees samen met Peter op onze volkstuin

25 september 2016 Vanmorgen eerst paprikasoep gemaakt, want vanmiddag komen Cees en John uit Ridderkerk op visite. Leuk hoor. Peter ging nog een quiche maken. Hij was alleen een zakje met ingrediënten vergeten. Dus was het bijna mislukt. Hij gooide van kwaadheid bijna de springvorm met de hele inhoud door het raam. Gelukkig kon ik hem weer een beetje tot bedaren brengen. Hij heeft even een nieuw pakje bij de winkel gehaald en toen was de quiche snel klaar (gelukkig). Leuk om Cees en John weer te zien. We hebben lekker buiten gezeten en daarna zijn we ook nog op de volkstuin geweest. Gezellig hoor. Vanavond hebben we lekker met zijn vieren gegeten en foto’s van hun gekeken van de vakantie. Rond 21:00 uur gingen ze weer naar huis. Vandaag was ook de afscheidsrit van de Mat. '64 van de Nederlandse Spoorwegen, ook wel Apekop genoemd. Dit zijn de laatste treinen die nog in Nederland door Werkspoor zijn gebouwd.  Helaas kon je niet meerijden. Weer een stukje spoor geschiedenis. Er blijft er een bewaard door het Spoorwegmuseum. Het was weer een druk weekend geweest maar wel erg leuk.

Ik poseer voor ellok 1010 in het Spoorwegmuseum 24 september 2016


24 september 2016 Vandaag gaan Peter en ik een dagje met de trein naar Utrecht. We gaan eerst naar het Spoorwegmuseum en daarna nog even rondkijken in de stad zelf. Tijdens onze wandeling naar het museum ging ik nog even kijken in een winkel met oude spullen. Tot mijn grote verbazing vond ik daar 2 Zweedse LP’s van Agnetha en een Japanse LP van ABBA. Deze 3 LPs heb ik dus maar meegenomen. In het Spoorwegmuseum was weer een nieuwe tentoonstelling. Ik was in februari 2016 nog met Oscar in het museum geweest, maar voor Peter was het alweer jaren geleden. Altijd leuk weer dat museum. Peter is voor het eerst in de “Vuurproef” geweest. Hij vond het erg leuk. Daarna lekker rondgekeken bij alle mooie treinen. Na ons bezoek terug gelopen naar het centrum. Daar nog op een terras gezeten aan de gracht om wat te eten en drinken. Na een tijdje weer terug naar het station en weer met de trein naar huis. Vanavond niet veel meer gedaan.


23 september 2016 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Hans zou rond 11:00 uur bij mij zijn. Dus dat kon nog net. Zo leuk om Hans na zo’n lange tijd weer te zien. We hebben elkaar ooit ontmoet op een ABBA fanclubdag jaren geleden. Het contact is altijd gebleven al heeft hij de afgelopen jaren een moeilijke tijd gehad. Nu gaat het gelukkig weer beter. Leuk om heb weer te zien en te spreken. Later hebben we nog even zijn ABBA verzameling doorgekeken. We hebben afgesproken dat we volgend jaar tijdens de fanclubdag wat ABBA spullen gaan verkopen. Het was een gezellige middag. Vanavond kwamen Peter zijn vader en moeder nog bij ons eten. Peter had ze gehaald uit zijn werk. We hebben lekker gegourmet met zijn vieren. Rond 21:00 uur heb ik ze weer naar huis gebracht.


22 september 2016 Vanavond heb ik op zolder de ABBA spullen van een vriend van mij tevoorschijn gehaald. Hans komt morgen na lange tijd weer een keertje bij mij langs. Jaren geleden heeft hij bij mij zijn ABBA verzameling gestald, nadat zijn relatie was verbroken. Ik heb toen alles bij ons op zolder achter het schot opgeslagen. Nu na zoveel jaren wilde hij toch wel weer even kijken wat hij allemaal had. Dus heb ik vanavond deze spullen achter het schot vandaan gehaald.


20 september 2016 Lekker gewerkt vandaag. Vanavond achter de computer gezeten. Wat foto’s van mijn camera afgehaald en daarna nog oude bestanden van mijn oude computer afgehaald en op de nieuwe computer gezet. Lekker dat het nu allemaal werkt. Peter was vanavond voor het eerst naar een  avond waar je artistiek bezig kan zijn. Hoop dat hij het leuk vindt.


19 september 2016 Vannacht eindelijk weer eens echt lekker geslapen. Niet te warm of te koud. Vandaag weer aan het werk. Lekker weer in een aparte kamer. De dag was snel voorbij. Vanavond niet veel gedaan. Peter even geholpen achter de computer.


Mooie tekening van Escher te zien tijdens ons bezoek aan het Eschermuseum in Den Haag 18 september 2016

18 september 2016 Op 7 september j.l. was onze vriend Paul 50 geworden. Omdat wij toen met vakantie waren, hadden we aangeboden om nog een dagje met hem voor zijn verjaardag op stap te gaan. Vandaag was dus de dag. Vanmorgen om 11:00 uur hebben we Paul en Oscar (die ging ook mee) opgehaald. Eerst koffie gedronken. We zijn naar Den Haag gereden. Wij hadden besloten om naar het "Eschermuseum" te gaan. Eerst de auto in de parkeergarage gezet. Daarna via het Binnenhof, langs de Hofvijver naar het Eschermuseum. Dit museum bevat allerlij tekeningen en etsen van Escher. Prachtig hoe hij kan tekenen. Hij tekent ook voorstellingen die in werkelijkheid nooit zouden kunnen. Gelukkig vonden Paul en Oscar dit ook mooi. Na ongeveer 2 uur rondkijken zijn we wat gaan lunchen op “Het Plein” Ik had per ongeluk nog de koffie uit de handen van de serveerder geslagen waardoor Peter onder de koffie zat. Niet zo leuk, maar hij kreeg een nieuw kopje koffie… Daarna hebben we nog wat gewandeld door Den Haag. Veel kunst galeries waren geopend en je mocht lekker alles bekijken. Daarna nog een stukje gelopen en lekker wat gegeten en gedronken op een terras. Rond 19:00 uur zijn we weer naar de auto teruggegaan. Het was een mooie dag geweest samen met Paul en Oscar. Ik vond het heel erg gezellig en het weer werkte gelukkig ook mee. Rond 20:00 uur Paul en Oscar weer afgezet in Haarlem. Wij waren om 20:30 uur thuis. Ik had wel erg last weer van pijn in mijn hals en de opgezette klieren. Ik heb maar een paar aspirines in genomen. Hoop dat ik kan slapen. 


Stoomloc 23 071 van de Veluwse Stroomtrein Maatschappij na aankomst in Hoorn 17 september 2016

17 september 2016 Vandaag ga ik naar Hoorn. Daar is het vandaag feest bij de stoomtram Hoorn Medemblik. Er rijden de hele dag stoomtrams en er komen 3 stoomlocomotieven, 2 uit Apeldoorn en een uit Rotterdam. Ik was lekker vroeg heen gegaan, want dan is het nog niet zo erg druk. Ik ging met de stoptrein van Beverwijk naar Hoorn. Een rechtstreekse verbinding. Nu heeft de NS vorig jaar de intercity er uit gehaald op dit traject. Nu rijdt er alleen nog maar 2 keer per uur een Sprinter. Dat is niet zo erg, maar deze Sprinter doet zijn naam geen eer aan. Het is natuurlijk een stoptrein die op elk station stopt. Alleen als hij dan bijna een kwartier in Uitgeest stopt en daarna ook in Alkmaar nog bijna 10 minuten, dan vraag je je af of dit niet wat beter kan. Lekker als je daar elke keer mee naar je werk moet. NS je moet je schamen! Eindelijk in Hoorn aangekomen. Lekker rondgekeken bij de stoomtram en later kwamen de echte stoomlocs van de VSM (Veluwse Stoomtrein Maatschappij) en van de SSN (Stoom Stichting Nederland) aan. Prachtig om te zien. Mooie foto’s gemaakt. Na een paar uur weer naar huis gegaan. Vanavond met Peter nog naar het strand geweest. De ergste warmte is weg gelukkig, maar het was toch nog lekker op het terras van “Sout” in Wijk aan Zee. Lekker wat gegeten.


16 september 2016 Vandaag alweer vrij na 2 dagen werken. Vanmorgen had ik last van pijn in mijn hals en omdat de ontsteking van mijn ook nog niet verbeterd is, ben ik toch nog even naar de huisarts geweest. Voor de ontsteking in mijn oog heb ik nu een ander zalfje gehad. De pijn in mijn hals zijn opgezette klieren. Die geven aan dat er ergens een ontsteking zit, maar de dokter kon niet precies zeggen waar dit door kwam. Daarna boodschappen gedaan en vanmiddag nog even op bed gelegen, omdat ik me niet zo lekker voel. Vanavond kwam Henk, de broer van Peter even Office op mijn computer installeren. Nu kan ik tenminste al mijn documenten weer openen die op mijn nieuwe computer staan.


15 september 2016 Vandaag ook weer lekker gewerkt. Het was gelukkig niet zo warm. Buiten wel. Nog steeds tegen de 30 graden, maar er komt de komende dagen weer wat verkoeling. Peter moest naar yoga. Ik heb niet zo veel gedaan.

14 september 2016 Vandaag weer aan het werk na 3 weken vakantie.  Rustig aan begonnen met het verwerken van mijn emails. Het was gelukkig niet zo warm op kantoor en op woensdag is het altijd wel rustig.  Dus een goede dag  om te beginnen. Ook weer even bij gepraat door collega's en dan is het gewone leven weer begonnen. Toen ik om 16:00 uur naar huis ging was het wel heel erg warm buiten. Vanavond is ook mijn eerste treinenavond weer van de NVBS.  Het was een leuke avond maar duurde wel een beetje te lang. Ik was pas om 23:20 uur thuis.  Dus was wel een beetje moe .


Mijn nieuwste aanwinst BR 220 van Märklin spoor1

13 september 2016 Vanmorgen heb ik nog op de computer mijn website bij gewerkt. Ook alvast een nieuwe pagina aangemaakt voor het verslag van de vakantie. De tekst is al klaar, omdat ik die al tijdens onze vakantie had getypt op  de tablet. Alleen even knippen en plakken dus. Moet nog wel de foto's er in zetten voordat ik de pagina online zet. Om 11:00 uur ben ik naar het station van Beverwijk gelopen. Ik had daar afgesproken met Oscar. Om 11:40 uur kwam hij met de trein uit Haarlem. Eerst even een stukje gewandeld richting het van Marloterrein naar de Dekamarkt om wat boodschappen te halen. Daarna naar huis gelopen. Het was bloedheet, wel 30 graden. Dus niet erg prettig om buiten te zijn. We hebben eerst even geluncht en daarna de film "Queens" gekeken. Ook lekker gekletst. Om 16:30 uur heb ik Oscar weer op de trein gezet. Peter was om 17:00 uur thuis. Eerst wat gegeten. Vanavond heb ik ook een prachtig model (schaal 1 : 32) van de dieselloc BR 220 van de Deutsche Bundesbahn binnen gekregen van Märklin spoor 1.  Door de warmte was ik erg moe geworden. Dus verder niet veel meer gedaan. Morgen weer aan het werk.


12 september 2016 Vandaag moest Peter naar het ziekenhuis voor de uitslag van zijn slaap onderzoek. Gelukkig is er niks ernstigs aan de hand. Het snurken komt niet door Apneu. Ze gaan nog verder zoeken. Ik ben weer eens achter mijn computer gedoken. Heb de foto's van de vakantie geupload en oude filmpjes van de videocamera op de computer gezet. Ik had eindelijk de CD Rom waar het  film bewerkngsprogramma opstond gevonden en geïnstalleerd. Kost allemaal een hoop tijd.  Verder weer gewassen en de was lekker buiten opgehangen want het is prachtig en warm weer. rond de 30 graden. Dit weer blijft de komende dagen nog aanhouden. Vanavond lekker Andijviestampot gemaakt met verse andijvie van Peter zijn tuin. lekker hoor! Verder niet veel meer gedaan.


11 september 2016 Vandaag ga ik met de trein naar de festiviteiten ter gelegenheid van de opening van het nieuwe station van Breda. Er waren wat oude treinen te zien zoals de Hondekop en de kameel, oude treinen van de NS. Daarnaast reed er een stoomtram op een stukje oud spoor door Breda. Was best leuk en het weer was ook goed. Heb mezelf vermaakt. Daarna weer terug naar huis. Verder niet veel gedaan. Peter had gewassen en dingen opgeruimd van de vakantie.

Tijdens onze vakantie zijn we in Emmerich 29 augustus 2016


10 september 2016 Vandaag een beetje een rustdag, na de vakantie. Wel een paar wassen gedraaid en ook nog even bij Peter zijn vader en moeder geweest. Peter zijn zus Ineke  was daar ook. Daarna weer terug naar huis. Peter ging nog  even naar de tuin. Helaas was zijn pijn in de rug nog niet over, dus was hij snel weer terug. Gisteren was mijn zus Inge jarig. Vanavond vierde zij het met een BBQ. Heerlijk bijgekletst met broers, zus en neef en nichtjes. Het was een gezellige avond.


26 augustus t/m 9 september 2016 We zijn twee weken met vakantie geweest. Eerst een week in Winterswijk-Miste en daarna een week in Belgie in Érezée. Het verslag van deze vakantie is hier te lezen.


25 augustus 2016 Vandaag mijn eerste vakantiedag. We zijn met Peter zijn vader en moeder eten geweest bij Van der Valk in Haarlem. Wat een slechte service daar. Er zijn zoveel mensen met een tafel bezig dat er steeds dingen vergeten worden. We hadden voor 4 personen gereserveerd. Terwijl onze tafel maar voor 2 personen gedekt was. Daarna duurde het wel een half uur voordat we een drankje kregen en de menukaart. Toen er opgediend werd moest er eerst nog even voor 2 personen bij gedekt worden. De soep kwam zonder lepel enz. enz. Voor mij de laatste keer bij Van der Valk dineren. Na het eten Pa en Moe naar huisgebracht en afscheid genomen. Tot over 2 weken.


Prachtige wagon met daarop een Leopard tank van Marklin spoor 1

24 augustus 2016 Vandaag mijn laatste werkdag voor de vakantie, Nog even wat dringende zaken afgehandeld. Het is vandaag heet buiten. Meer dan 30 graden. Toen ik naar huis ging was de overgang van binnen naar buiten behoorlijk. Je liet tegen een muur van warmte op. Peter was vandaag weer aan het schilderen tot dat het ook voor hem te heet werd in de zon. Vanavond kreeg ik nog model binnen van spoor 1 van Marklin. Een goederwagen met daarop een Leopard tank. Ziet er prachtig uit. Mooi voor de verzameling.


23 augustus 2016 Vanmorgen naar de huisarts geweest voor voor mijn oog. Heb een lichte ontsteking. Ik heb een zalfje gekregen, waarmee het moet overgaan. Verder gewoon gewerkt en vanavond niet veel gedaan. Peter was weer de kozijnen aan het schilderen buiten.


22 augustus 2016 Vanmorgen was ik vroeg wakker. Een beetje zenuwachtig misschien. Morgenochtend moet ik even naar de huisarts. Ik heb een kleine ontsteking op mijn ooglid. Niks ernstig volgens mij, maar ik heb er last van als ik mijn lenzen in heb. Verder lekker gewerkt. Peter is thuis weer begonnen met het schilderen van de kozijnen.


De zolder ziet er weer prima uit. Lekker schoon en opgeruimd 21 augustus 2016

21 augustus 2016 Vandaag ook weer aan het werk geweest op zolder. Het ruimt aardig op. Ziet er allemaal weer wat ordelijk uit en schoner. Peter heeft in huis wat gewerkt. Vanavond zijn we nog even naar de volkstuin gelopen. Verder niet veel gedaan.


20 augustus 2016 Vandaag is het 63 jaar geleden dat mijn vader en moeder gingen trouwen in Haarlem. Waar blijft de tijd. Ik ben lekker op zolder bezig geweest met opruimen en schoonmaken. Peter heeft zijn auto gewassen en gepoetst. Tevens heeft hij nog een 2e vakantiehuis in Belgie uitgezocht voor de vakantie. Vanavond zijn we naar de film “Absolutly Fabulous” geweest in Haarlem. Wat een waardeloze film was dat. Ach je bent van de straat.


19 augustus 2016 Vandaag was ik weer vrij. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Ik had om 11:00 uur afgesproken met Oscar. Ik heb hem van station Beverwijk afgehaald met de auto en toen naar de pier in Wijk aan Zee gereden. Samen de pier tot aan het einde afgelopen. Daar een tijdje zitten praten. Daarna zijn we weer terug gelopen en hebben bij een strandtent Timboektoe koffie en thee gedronken en wat gegeten.  Rond 15:00 uur zijn we via de sluizen naar Haarlem gereden en heb ik hem weer afgezet. Het was een gezellige middag. Peter was om 18:00 uur thuis van zijn laatste dag werken. Hij heeft nu 3 weken vakantie. Ik moet nog tot woensdag werken. Lekker pasta gekookt. Ik ben ook nog op zolder aan het werk geweest. Verder niet veel meer gedaan.


18 augustus 2016 Vandaag weer heerlijk rustig in een aparte kamer gezeten op het werk. Er komt toch veel meer werk uit je handen. Nog een paar dagen werken dan heb ik ook vakantie. Ben er wel aan toe.   


17 augustus 2016 Vandaag op mijn werk voor het eerst in een aparte kamer gezeten. Dit heet een concentratieplek. Helaas zijn er daar niet zo veel van. Het wel een oase van rust. Heerlijk om zo te kunnen werken. Ik ga zeker niet meer terug naar mijn oude plek. Vanavond zijn we nog even bij Anita en Giel geweest. Even een bos bloemen gebracht voor wat Anita voor Peter zijn 50 jarige feest heeft gedaan. Mijn broer Ron was er ook aan het werk. Meteen even het hele huis bekeken. Het schiet al aardig op met verbouwen. Gezellig even zitten praten. Peter moet vannacht slapen met een kastje om te controleren of zijn ademhaling wel goed is. Hij snurkt vaak en daarom deze test. Zien wel wat eruit komt.


16 augustus 2016 Vandaag besloten om niet meer op mijn vaste flexplek te gaan zitten in het Stadhuis. Ik word een beetje gek van de herrie die we met zijn allen produceren op deze plek. Als je met 20 man op een grote kamer zit er zitten er een aantal te praten dan wordt je toch afgeleid. Gisteren zat ongeveer iedereen met elkaar te praten. Hardop. Ik word er doodmoe van. Dat was voor mij de reden om te gaan verhuizen. Ga maar een tijdje alleen zitten in een kamer. Ik heb de keuze want ik ben altijd vroeg op mijn werk. Waardeloos zo’n flexkantoor. Wie dat ooit heb uitgevonden zit zelf zeker in een apart hokje. Vanavond zijn Peter en ik naar het strand van Wijk aan Zee geweest om wat te eten. Het was net lekker de temperatuur en uit de wind. Na 2 uur waren we weer thuis.

15 augustus 2016 Vandaag weer een keer achter mijn nieuwe computer gezeten. Ik heb nu een fotobewerkingsprogramma gedownload, zodat ik mijn foto’s weer kan uploaden. Dit heb ik nodig voor mijn website. Peter ging nog even wat groente naar zijn moeder in Haarlem brengen.


14 augustus 2016 Vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Daarna verder gegaan op zolder. Ik heb bijna alle opbergboxen achter het schot vandaan gehaald. Ik heb deze tijdens de verbouwing allemaal achter het schot gezet zonder goed te kijken waar alles in zit. Ga nu per genummerde box opschrijven wat er in zit. Dan hoef ik in het vervolg niet meer zo te zoeken. Peter ging nog even naar de tuin om bonen   te plukken. Verder niet veel gedaan.


13 augustus 2016 Peter zijn moeder Door is vandaag jarig. Vanmorgen ging Peter naar de tuin. Ik ben verder gegaan op zolder om de spullen op te ruimen. Ik ben ook nog even naar de tuin geweest. Rond 14:00 uur ging Peter naar zijn moeder toe in Haarlem om te helpen. Ik ben daar pas om 16:00 uur heengegaan met de trein. Het was gelukkig niet zo druk met visite bij zijn ouders. Rond 21:30 uur gingen we weer naar huis.


12 augustus 2011 vanmorgen weer boodschappen gedaan. Het weer was eindelijk weer een beetje beter. Ben op zolder gaan opruimen. Ik heb ook nog even de Olympische Spelen gekeken.


10 augustus 2016 Peter moest vanmorgen naar de dokter dus begon later. Ik heb lekker gewerkt. Vanavond ging Peter nog even naar de tuin. Verder heb ik niet veel gedaan dan naar de Olympische Spelen gekeken op TV


9 augustus 2016 Vanmorgen viel de regen met bakken uit de lucht. Toch lekker gewandeld naar het werk. Alleen mijn voeten en de onderkant van mijn broek waren nat. In de middag klaarde het al weer op en begon de zon te schijnen. Vandaag ook nog aan mijn website gewerkt. Moest nog steeds een paar pagina’s nieuwsarchief ombouwen van mijn oude website naar mijn nieuwe website. Ben aardig opgeschoten. De rest van de website moet ook weer geüpdatet worden.


Peter zijn vader en moeder op onze volkstuin 7 augustus 2016

7 augustus 2016 Vanmorgen had ik afgesproken met Oscar in Haarlem. Ik heb hem om 10:00 uur van huis opgehaald en daarna zijn we doorgereden naar de Waterleidingduinen in Overveen. Lekker gewandeld en gekletst. Daarna hebben we geluncht bij “Klein Centraal” in het oude station van Overveen. Toen heb ik hem weer naar huis gebracht en nog samen met Paul thee gedronken. Ik heb ze een fijn vakantie gewenst, want morgen gaan ze op vakantie naar de Harz in Duitsland. Daarna doorgereden naar Peter zijn vader en moeder. Zij komen bij ons eten. Eerst zijn we nog even naar de tuin geweest en daarna weer naar huis. Rond 20:00 uur heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Ik heb lekker gedoucht en daarna samen een detective gekeken.


Peter is de perenboom aan het planten voor onze nieuwe kas 6 augustus 2016

6 augustus 2016 Vandaag zijn Peter en ik naar de tuin geweest. Ik ben bezig geweest om de broeikas af te maken. Peter heeft geschoffeld en opgeruimd. De kas ik nu helemaal klaar, alleen gaat Peter nog beton storten bij de fundering om het geheel aan de bodem te verankeren. Daarna niet veel meer gedaan.


5 augustus 2016 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna heb ik het huis doorgewerkt. Verder niet zoveel gedaan.


4 augustus 2016 Alweer de laatste werkdag van de week. Vanavond zijn we nog even op de tuin geweest. Ik heb nog wat onderdelen aan de broeikas gemonteerd. Peter heeft wat groenten geplukt en geschoffeld.

1 augustus 2016 Vandaag ben ik nog een lekker dagje vrij. Ik heb spierpijn in mijn kuiten van het dansen en wandelen tijdens het afgelopen weekend. Peter ging wel naar zijn werk. Ik heb lekker rustig aan gedaan. Wel even naar de Breestraat geweest om het cadeaugeld van Peter zijn verjaardag te storten. Vanavond zijn Peter en ik nog naar de tuin geweest. Peter heeft geschoffeld en bonen geplukt. Ik heb wat onderdelen van de broeikas gemonteerd. Daarna een detective gekeken op tv. De drukte voor Peter zijn verjaardag zijn weer voorbij.


Peter ontmoet zijn Abraham op zijn 50ste verjaardag 31 juli 2016

31 juli 2016 Vanmorgen heb ik eerst de pop weer neergezet in de voortuin en de vlag uitgestoken, want Peter is vandaag echt 50 geworden.  Daarna Peter ontbijt op bed gebracht en voor hem gezongen. Rond 10:00 uur samen vertrokken naar Amsterdam. We zijn naar station Castricum gereden. In Amsterdam gingen eerst even wat drinken met een gebakje eten,  daarna naar de “Hortus Botanicus” de botanische tuin van Amsterdam. Daar hebben we eerst een broodje gegeten. Een broodje extra gezond genomen. Wat houdt dat in: één snee Biologisch brood met 8 blaadjes rucolasla, één advocadoschijf (1 mm dik), 3 stukjes champignon een “omelet” (niet gezien), 2 gojibessen,  een theelepel Ui, moerbei met een dressing van granaatappel en 3 hele amandelen en wat vogelzaad. En dat voor de voordelige prijs van € 7,95. Alles paste op 1 sneetje brood. Wat een afzetterij. Maar ja, geen zin om daar op deze dag over te gaan klagen, maar het is wel triest. Daarna de tuin rondgelopen. Ziet er best mooi uit. Vanaf hier zijn we naar het Scheepvaartmuseum gelopen. Waren we nog nooit geweest. Best een interessant museum, met veel modellen van boten. Je krijgt ook een beetje het idee hoe het was om aan boord van een oud schip te leven. We hebben ook nog het “oude” VOC zeilschip bezocht wat bij het museum ligt. Daarna nog wat gedronken in het restaurant. Daarna zijn we de stad in gelopen om nog wat te eten. We kwamen bij de Dutch Bistro. Helaas kwam het hoofdgerecht gelijk met het voorgerecht. Een beetje raar. Maar blijkbaar kan je in Amsterdam alles verwachten. Het was een leuke dag, maar je voelt je wel een beetje afgezet met de prijzen en kwaliteit van de restaurants in Amsterdam. Blijkbaar komen ze er mee weg. Peter en Ik waren wel moe vanavond. Morgen heb ik vrij genomen. Even een dagje rust na alle drukte.


Peter met zijn cadeaus op de bank 30 juli 2016

30 juli 2016 “The day after”. Vanmorgen was ik al weer om 07:30 uur op. Was nog wel erg moe. Voornamelijk vermoeide benen van het dansen van gisterenavond. Wel blij dat ik geen alcohol gedronken had. Peter kwam er om 09:30 uur uit. Hij had wel een beetje een kater. Eerst alle kaarten en cadeaus bekeken. Hij heeft veel geld gekregen (voor het zonnepaneel op de tuin) en flessen wijn. Ook nog een mooie “vuurtoren” gemaakt van bloempotten door Patricia van Henk. De hele dag een beetje geluierd en een beetje tv gekeken. Vanmiddag ook nog even op bed gelegen. Hoop dat ik me morgen wat meer uitgerust voel, want dan gaan we een dagje naar Amsterdam. Peter is morgen pas echt jarig.   


Peter vierde vandaag zijn 50 ste verjaardag 29 juli 2016

29 juli 2016 Vandaag viert Peter zijn 50ste verjaardagfeest. Vanmorgen heb ik nog wat posters en andere versiersels opgehangen in en om het huis. Ook de vlag uitgestoken. Peter vond het allemaal mooi en erg emotioneel. Hij had vandaag de hele dag vrij. Ik heb gewoon boodschappen gedaan. In de middag ben ik samen met Peter zijn broer Gerjan, José, Bert en zus Ineke naar het zaaltje bij het familierestaurant “De Waterakkers” in Heemskerk gereden. Wij gingen de zaal versieren voor het grote feest vanavond. Anita, de dochter van mijn broer Ron werkt daar en heeft ons ook geholpen. Na 2 uur waren we daar klaar en gingen we weer naar huis. Het ziet er prachtig uit. Er is ook een DJ uitgenodigd. Peter was wel heel zenuwachtig over alles. Om 17:00 uur kwamen Peter zijn kinderen Eline met vriend Sjoerd en Tim bij ons. Lekker patat gehaald en pizza gegeten. Rond 19:30 uur gingen zij alvast naar het zaaltje in Heemskerk. Wij gingen vlak voor 20:00 uur daar naar toe. En toen kon het feest beginnen. Bij de ingang hadden de collega’s van Peter de Abrahampop weer neer gezet. Bij binnenkomst zag de zaal er prachtig uit. Alle witte slingers en ballonnen aangelicht door een “blacklight”. En omdat het een “white party” was, was bijna iedereen in het wit. Dit gaf een hele aparte sfeer. De muziek ging aan het feest kon beginnen. Er waren rond de 80 man gekomen. Familie, vrienden, collega’s van “Stukart Tuinen” en van zijn koor “Close2U”. Het was een prachtig feest voor Peter. Echt hoe hij het wilde. De bediening en de DJ waren perfect en de sfeer was prima. Ik heb bijna de hele avond gedanst, heerlijk. Er werden door de families liedjes gezongen en Peter zijn moeder had ook nog een lief woordje voor hem. Mooi dat die er bij waren. Rond 01:00 uur was het einde muziek en dus ook einde feestje. Daarna nog helpen met opruimen en nog even nagezeten in het restaurant voor een laatste hapje en drankje. Het was een prachtige avond geweest. Bedankt allemaal voor jullie bijdragen en alle cadeaus voor Peter. Het heeft hem zo goed gedaan. Rond 02:30 uur gingen we naar huis. Ik lag om 03:15 uur in bed. Was wel erg moe   


Peter bij het spandoek dat zijn collega's hebben neergezet voor zijn 50ste verjaardag

28 juli 2016 Vanavond kwamen vier collega’s van Peter zijn werk een Abraham pop neerzetten tezamen met een groot spandoek, t.g.v. Peter zijn 50ste verjaardagsfeest morgenavond. Het ziet er echt fantastisch uit. Peter wist natuurlijk van niks, maar had op het moment wel in de gaten dat er wat ging gebeuren. Hij had een auto van zijn collega herkent. Hij mocht pas gaan kijken toen het helemaal klaar was. Hij was er ontroerd van dat zijn collega’s dat hadden gedaan. Morgen meer.


27 juli 2016 Vandaag was het erg rustig op het werk. Gewoon lekker. Vanmiddag nog wat witte kleren gekocht voor Peter zijn feest a.s. vrijdag.


25 juli 2016 Vannacht slecht geslapen. Ik had het warm, was misselijk en verkouden. Vanmorgen ging het wel weer. Gewoon aan het werk gegaan. Ik heb ook nog wat dingen voor Peter zijn 50 jarige feestje geregeld a.s. vrijdag. Vind hij vast leuk. Hij is wel erg zenuwachtig. Verder niet zo veel gedaan. Vanavond nog een aflevering van “Silence withnes” gekeken. Erg spannend.


24 juli 2016 Rond 11 uur zijn we naar Peter zijn broer Gertjan en José in Haarlem gereden. We gaan even wat dingen bespreken m.b.t. het 50 jarige feest van Peter a.s. vrijdag. Daarna hebben we ook nog geluncht. Rond 15:00 uur zijn we naar onze vriend Jan gereden. Die woont ook in Haarlem. We gingen samen met hem nog een stuk wandelen in de Kennemer duinen. Later zijn we samen met Jan nog wat gaan eten in het oude station van Overveen. Daar is nu een restaurant “Klein Centraal” gevestigd. Lekker gegeten en gekletst in een voor mij leuke omgeving. De treinen naar Zandvoort rijden op enkele meters afstand voorbij. Het was een gezellige middag en avond. Rond 21:00 uur waren we weer thuis. Het weekend is weer voorbij. Morgen weer aan het werk.


23 juli 2016 Vanmorgen rond 10:00 uur al naar de volkstuin gefietst. We gaan vandaag een poging doen om de broeikas in elkaar te zetten. Dat is nog een hele opgave. Dit komt mede, doordat de gebruiksaanwijzing niet zo duidelijk is. Rond een uur of half vier maar weer gestopt. Het werd te heet in de zon. De kas is voor meer dan de helft in elkaar gezet. Verder niet veel meer gedaan. Je wordt wel moe van de warmte.

Onze nieuwe broeikas voor onze volktuin in aanbouw 23 juli 2016


22 juli 2016 Vandaag weer lekker vrij. Na de boodschappen Lekker rustig aan gedaan. Wel 2 wassen gedraaid. Peter was alweer vroeg thuis. Hij had een afspraak in het ziekenhuis. Hij heeft de laatste tijd last van keelpijn en slaapt slecht. Even afwachten wat daar uit komt. Vanavond zijn we naar Peter zijn nichtje Ilonca, Rick en zoon Luuk geweest in Zandvoort aan Zee. Even hun nieuwe huis bekijken. Het was een gezellige avond. Lekker zitten kletsen


21 juli 2016 Vandaag was Peter vrij. Ik ben gewoon aan het werk gegaan.

20 juli 2016 Vandaag is het echt warm. De temperatuur komt dik boven de 30 graden uit. Het gaat mij weer veel te hard. Gelukkig gaat de temperatuur de komende dagen weer iets naar beneden. Het was heerlijk rustig op het werk. Je merkt wel dat er een heleboel op vakantie zijn. Aan het einde van de middag heb ik via de post een mok van Frida van ABBA gekregen. Deze had ik enige tijd geleden gekocht in Engeland via internet.. Ziet er mooi uit. Peter ging na zijn werk nog even naar de tuin om water te geven. Vanavond nog een spannende aflevering van de detective “Waking the Dead” gekeken. Heerlijk.


19 juli 2016 Het wordt warm vandaag 27 graden. Vanmorgen eerst naar de huisarts. Weer algemene controle voor diabetes. Alle waardes zijn prima gelukkig. Bloeddruk, glucose en gewicht. Ik hoef nu pas over een half jaar weer terug te komen. Het heeft toch wel geholpen dat ik bijna 23 kilo kwijt ben. Daarna naar het werk. Het wordt alweer lekker warm op het kantoor. De temperatuur van het stadhuis is weer “prima”. In de zomer is het te warm en in de winter is het te koud. De klimaatcontrole is echt waardeloos. En dat met zo’n “geweldige” moderne installatie die aardwarmte gebruikt in de winter en zomers om te koelen. Alleen bij ons werkt het voor geen meter. Thuis was het wel lekker koel. Vanavond zijn Peter en ik naar het strand in Wijk aan Zee gefietst. Lekker gezwommen in zee. Het water was nog wel een beetje koud. Ook nog even in de zon gelegen en daarna wat gegeten bij “Sout”. Toen weer naar huis gefietst. Morgen wordt het nog warmer.


18 juli 2016 Het wordt al een stuk rustiger op het werk. Er gaan steeds meer collega’s met vakantie. Dus lekker rustig aan. Peter ging vanavond nog even water geven op de volkstuin.


17 juli 2016 Peter ging vanmorgen weer naar de tuin. Hij ging proberen de broeikas in elkaar te zetten. Ik ben pas later daar heen gegaan om hem te helpen. Het is nog niet zo eenvoudig om dat ding in elkaar te zetten. Het was ook erg warm dus zijn we na een tijdje gestopt. De fundering is klaar. De rest komt later wel weer. Aan het einde van de middag hebben we nog (elektrisch) gebarbecued. Lekker hoor. Daarna nog een detective gekeken en het lange weekend is weer voorbij. Morgen weer werken.


Poster van de film "Een man die Ove heet"

16 juli 2016 Peter ging vanmorgen al naar de volkstuin. Ik heb eerst een was gedraaid en de was die er nog lag opgevouwen. Daarna nog gestofzuigd. Daarna ben ik ook nog naar de tuin gefietst. Ik heb het keukenblok wat we een tijdje geleden hebben gekocht goed schoongemaakt. Teven het tuinhuisje opgeruimd. Ziet er meteen weer prima uit. Daarna weer naar huis gegaan een lekker een groentemix van de tuin geroerbakt en opgegeten. Lekker hoor. Vanavond zijn Peter en ik naar de film “Een man die Ove heet” geweest in de filmschuur in Haarlem. Deze Zweedse film gaat over een oude man die na het overlijden van zijn vrouw niet meer verder wil leven. Door toedoen van zijn nieuwe buren komt krijgt hij langzaam weer de zin om te leven terug. Echt een van de mooiste films die ik de afgelopen jaren heb gezien. Kwam ook nog Johan tegen. Johan is een oude vriend van ons, die we al lange tijd niet meer gezien hadden. Helaas is het contact verloren gegaan. Leuk om te zien dat het goed met hem gaat.


15 juli 2016 Vanmorgen via het nieuws te horen gekregen dat een of ander gek op een boulevard in Nice (Frankrijk) met een vrachtwagen 84 mensen heeft doodgereden tijdens een vuurwerk t.g.v. de nationale feestdag. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Er zijn ook een heleboel gewonden. Wat doen mensen elkaar toch aan. Ik wordt hier heel erg verdrietig en moedeloos van. Waarom hebben we geen respect voor een ander meer. Wees lief voor elkaar. Ik denk dat we toch wat meer regels moeten afspreken met elkaar en meer handhaven. Verder moet er minder aandacht op TV voor zijn. Meldt alleen de feiten en speculeer niet te veel. Vanavond naar restaurant “De Waterakkers” gereden om te praten over het feest daar van Peter over 2 weken t.g.v. zijn 50ste verjaardag. Anita, mijn nichtje, werkt daar en met haar de details besproken. Lekker zitten kletsen met haar.   


14 juli 2016 Vandaag had ik vrij genomen van mijn werk. Heb nu dus een lekker lang weekend. Vanmorgen rond 08:00 uur werd onze nieuwe vaatwasmachine afgeleverd. Weer een Siemens. De oude was ook van Siemens en was al meer dan 10 jaar oud. Meteen begonnen om de machine in te bouwen. Dus alle oude aansluitingen van de oude machine verwijderd en de nieuwe weer aangesloten. Rond 12:00 uur stond de nieuwe machine op zijn plek en kon hij gebruikt worden. Lekker bezig geweest. Verder rustig aan gedaan. Peter ging vanavond nog even zwemmen in Wijk aan Zee op het strand.


13 juli 2016 Vandaag een nieuwe vaatwasmachine gekocht via internet. Hij wordt morgen geleverd. Aan het einde van de middag lekker gedoucht op het werk en daarna met de trein naar Haarlem gereden. Ik ga bij Paul en Oscar eten. Peter had een etentje met zijn koor vanwege de afsluiting van het koorseizoen. Ik heb lekker bij Paul op het balkon gezeten in het zonnetje. Gezellig zitten babbelen met Paul en Oscar. Later kwam Jan ook nog. Paul had hem ook uitgenodigd voor het eten. Het was gezellig zo met z’n vieren. En het eten was heerlijk. Dank je wel Paul en Oscar voor de uitnodiging. Ik ging rond 22:00 uur weer richting huis.


12 juli 2016 Vanmorgen eerst naar het ziekenhuis om wat urine af te geven voor onderzoek. Volgende week heb ik weer mijn drie maandelijkse controle.


11 juli 2016 Vanavond toen ik de vaatwasmachine aangezet had, maakte hij een raar geluid. Toen ik de deur opendeed om te kijken, bleef hij gewoon doordraaien. Er kwam ook geen water meer in. De machine is al meer dan 10 jaar oud en is al meerdere keren gerepareerd. Halverwege het programma moest je er ook een ketel water in gooien anders ging het programma niet verder. Dus samen maar besloten om nu maar een nieuwe te kopen. Repareren kan vast nog wel een keer, maar dat kost ook weer een hoop geld en het blijft een oud beestje. Ik heb de machine uit de keuken gehaald. Peter ging nog even naar de tuin om water te geven.


 

10 juli 2015 Vanmiddag had  Peter zijn vader en moeder bij ons thuis. Peter heeft ze gehaald en daarna doorgereden naar de volkstuin. Ik was daar ondertussen ook heen gegaan met een paar thermoskannen heet water om thee te zetten. Lekker daar gezeten en moeders is samen met Peter de plantjes water gaan geven. Daarna weer naar ons huis gereden. Ze hebben bij ons gegeten en daarna heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Vanavond nog een detective gekeken. Ik voel me weer iets beter gelukkig. Paul heeft ons ook nog gevraagd om a.s. woensdag te komen eten. Peter kan niet want hij heeft al een etentje, dus ga ik alleen.


9 juli 2016 Vandaag ben ik met de trein op pad geweest met een dagkaart van het Kruidvat. Ik heb om 08:45 uur de trein in Beverwijk genomen en richting Tilburg gegaan. Het plan was om naar Tilburg-Reeshof te gaan, maar ben een station eerder uitgestapt in Gilze-Rijen. Daar een stukje gelopen naar een plek waar ik mooie foto’s kon maken van de voorbij rijdende treinen. Op deze plek kon ik in het gras zitten terwijl op enkele meter afstand de treinen voorbij reden. Het was heerlijk weer. Er kwamen veel goederen treinen langs, omdat de treinen die normaal via Utrecht Centraal rijden omgeleid werden i.v.m. werkzaamheden. Heb dus een hoop verschillende treinen en locomotieven gezien. Na een aantal uren met de trein doorgereden naar Tilburg. Daar wordt op het terrein van de voormalige hoofdwerkplaats een nieuw uitgaanscentrum gerealiseerd. Hier worden ook de oude panden van de werkplaats voor gebruikt. Het is nog niet klaar, maar er zijn al een aantal oude personenwagons geplaatst op het terrein, om de geschiedenis van deze plek extra aandacht te geven. Leuk om daar rond te lopen, waar je vroeger niet kon komen. Daarna weer naar huis gereden.  Het was een mooie dag.


8 juli 2016 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Ik heb verder niet zoveel gedaan. Een beetje in en rond het huis. Vanavond zijn Peter en ik bij de Chinees in Castricum geweest. Lekker een Indische rijsttafel gegeten. Het was wel weer genoeg.

6 juli 2016 Vandaag zou mijn vader Wen 93 jaar geworden zijn. Zo’n datum vergeet je natuurlijk niet, ook al is hij sinds 2009 niet meer. Je staat er toch altijd even bij stil. Verder weer een rustige dag gehad vandaag. Gelukkig. Je merkt dat er steeds meer collega’s op vakantie gaan, waardoor ook de vragen minder worden. Peter ging vanavond naar zijn koor. Wel nog wat last van hyperventilatie, maar dat is meestal bij mij een teken dat de stress wat afneemt. Goed op de ademhaling letten dus.


5 juli 2016 Vandaag eindelijk weer eens lekker gewerkt, zonder constant gestoord te worden door anderen die wat van mij moeten. Ik heb gewoon sinds tijden mijn eigen werk weer kunnen doen. Zo als het zou moeten en zonder dat er van alles adhoc geregeld moet worden. Plannen en projectmatig werken, waar iedereen de mond van vol heeft, komt niets van terecht. Alle projectleiders hebben hun eigen manier van werken, waar je rekening mee moet houden. Vandaag dus even niet. 

 


4 juli 2016 Ik voel me weer een stuk beter gelukkig. De spanning is weer een beetje uit me lijf. Moet mijn gedachten verzetten en gewoon bezig blijven. Dat is het beste voor mij.


3 juli 2016 Peter ging vanmorgen naar de volkstuin. Ik heb thuis gestofzuigd en wat kleren gewassen. Daarna ook even gefietst naar de Volkstuin. Even wat onkruid uit de tuin gehaald samen met Peter. Daarna weer teruggefietst naar huis. Ik heb soep gemaakt van groeten uit eigen tuin. Witte kool soep met koolrabi met mosterd en spekjes. Echt lekker. Vanavond zijn we nog even bij Peter zijn zus Ineke en Herbert op camping Bakkum geweest. Even een kopje thee gedronken. Daarna thuis nog een detective gekeken. Morgen weer werken.   


Lekker lopen van station Santpoort-Zuid naar Haarlem-Noord 2 juli 2016

2 juli 2016 Peter ging vanmorgen naar zijn broer Henk. Zijn vrouw Patricia viert vandaag haar 40ste verjaardag. Ik ben even naar de Breestraat gefietst. Ik heb nog wat kleren gekocht. Een broek en 2 fleece vesten. Even er uit. Het zonnetje scheen ook weer. Heb daarna nog in de tuin gezeten. Peter ging om half drie alweer naar zijn broer. Ik vond dat wat vroeg dus ben later met de trein (lees vervangend busvervoer) naar Haarlem gegaan. Eerst lekker naar station Beverwijk gelopen. Daarna met de bus naar station Santpoort-Zuid gereden en vandaar naar Haarlem-Noord gelopen. Even lekker 5 km lopen bij elkaar. Was ook weer blij dat ik samen met Peter weer naar huis ging. 


1 juli 2016 Vandaag had ik mijn dag niet. Gewoon. Ik twijfel aan alles, maar vooral aan mezelf. Het vertrouwen in mezelf en anderen is weer op een dieptepunt. Heb maar gewoon mijn vaste dingen afgewerkt o.a. boodschappen gedaan. Ik moest daarna ook mijn extra set contactlenzen teruggebracht naar de opticien in Heemskerk. Ik heb meteen ook nog maar een treinenboek gekocht voor de afleiding. Het weer werkte ook niet erg mee, om somber van te worden. Het leek wel herfst. Heb verder niet zoveel gedaan, alleen een beetje tv gekeken. Moet mezelf maar weer eens een schop onder mijn kont verkopen.

30 juni 2016 Op het werk vandaag was het hectisch. Er moest een collegenota gemaakt worden over de inkoop van groene stroom en gas aan de gemeente. Nu heb ik daar helemaal niks mee te maken gehad, maar als iedereen denkt dat jij daar verantwoordelijk voor ben dan wordt je niet blij. Leidinggevenden lopen in je nek te hijgen, omdat ze het zelf blijkbaar niet weten en er een deadline op zit Ze worden allemaal zenuwachtig en dat projecteren ze weer op mij. Ik wel 40 mailtjes gehad op mijn werkplek over dit onderwerp. Hoe is dit zo gekomen. Ooit is de afdeling inkoop buiten de deur gezet. Alleen ze zijn vergeten dat er ook nog iemand bij de gemeente moet zijn die ze moet aansturen, ook wat de inkoop van stroom betreft. Ik zit niet hoog genoeg in de organisatie, om daar ook maar iets over te kunnen mogen zeggen of te kunnen beslissen. Wordt er wel een beetje moe van. Ik heb het al druk genoeg met mijn eigen werk. Pfff.


28 juni 2016 Vandaag op mijn werk getrakteerd op appeltaart. Dit was nog voor mijn verjaardag. Ik heb weer een hoop vrienden gemaakt. Hij viel weer in de smaak. Hij is alweer bijna op. De rest is voor thuis. Peter zijn vader was ook weer thuis uit het ziekenhuis. Ze hebben niks gevonden.


27 juni 2016 Vandaag heb ik een workshop verlichting in Eindhoven samen met mijn collega Marian. Vanmorgen rond 11:30 uur vertrokken met de trein. De workshop was bij Philips. Leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is met kleuren verlichting in de openbare verlichting. Om 17:30 uur gingen we weer richting huis. Tijdens deze workshop kreeg ik nog het bericht dat Peter zijn vader opgenomen was in het ziekenhuis. Hij was 2 keer flauw gevallen vandaag. Gelukkig gaat het alweer wat beter met hem.  Ik was om 20:30 uur weer thuis. Het was een interessante  maar vermoeiende dag.


Appeltaart gebakken voor mijn verjaardag.

26 juni 2016 Vanmorgen samen het huis doorgewerkt. Peter heeft gestofzuigd en ik geraagd. Daarna heb ik nog de was opgeruimd en ook nog lekker even in de tuin gezeten.  Peter moest vanmiddag naar een BBQ van zijn werk. Ik ging een appeltaart bakken om te trakteren op mijn werk a.s. dinsdag. Hij is gelukt en zal wel lekker smaken. Daarna nog een detective gekeken.


25 juni 2015 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daar had ik gisteren geen tijd voor gehad. Peter heeft zijn aquarium schoongemaakt. Daarna zijn we samen nog even naar de dierenzaak van Someren gefietst om wat waterplanten te halen voor het aquarium. Daarna nog wat bezig geweest in de tuin. Verder niet veel gedaan.


Gezellig samen koffie drinken in Haarlem voor mijn verjaardag.

24 juni 2016 Vandaag ben ik jarig. Wordt alweer 56 jaar. Gek dat je dat toch zelf  niet in de gaten hebt. Ik had deze dag eigenlijk stilletjes voorbij willen laten gaan. Gewoon, omdat ik niet lekker in mijn vel zit. Peter verrastte mij met ontbijt op bed. Dat heeft hij nog nooit gedaan en dat om 06:00 uur. Wel lief natuurlijk. Ik heb ook nog 2 treinen boeken van hem gehad. Daarna ging hij naar zijn werk. Om half 10 ben ik lopend vertrokken naar het station. Ik had om half 11 afgesproken in Haarlem met Paul en Oscar. Zij haalden me op van het station. Eerst even koffie / thee met gebak genomen op de Grote Markt. Daarna zijn we doorgelopen naar het Teylers museum. Een leuk oud museum met stenen, fossielen, schilderijen en meetapparatuur. Er was ook een speciale tentoonstelling over luchtballonnen. Dat was eigenlijk het leukste. Daarna zijn we gaan lunchen aan het Spaarne. Lekker zitten kletsen. Het zonnetje was ook gaan schijnen. Na de lunch zijn we nog een stukje door de stad gelopen naar “Caronne” voor een echt Italiaans ijsje. Daarna nog even een kopje thee gedronken bij Paul en Oscar thuis. Even voor 16 uur weer naar huis gegaan. Dank je wel Paul en Oscar. Zo lief deze uitnodiging. Ik heb er echt van genoten en het heeft me goed gedaan. Vanavond nog samen met Peter naar de film “Me Before You” geweest in Cineworld. Daarvoor ook nog wat gegeten in het restaurant. Het was een gezellige avond. Deze dag, waar ik zo tegen op gezien had is toch heel leuk geweest. Dikke kus voor iedereen die aan mij gedacht heeft vandaag.  Maar ik ben ook wel  weer blij dat het voorbij is.   


23 juni 2016 Lekker vrij vandaag. Het was wel slecht weer maar dat mag de pret niet drukken. Gewoon lekker een dagje thuis. Ik ben nog wel even naar winkelcentrum de Wijkerbaan gelopen. Heb nog even met Linda mijn nichtje gesproken. Zij werkt daar in een bloemenzaak. Verder niet veel gedaan. Heb nog contact gehad met Paul. Morgenochtend heb ik met hem en Oscar afgesproken in Haarlem. Peter ging naar yoga vanavond.


22 juni 2016 Lekker al weer mijn laatste werkdag. Het was druk. Peter ging vanavond naar een concert van Marco Borsato in Uitgeest.


21 juni 2016 Vandaag alweer de langste dag en het begin van de zomer. De temperatuur is ook zomers. 22 graden. Vanmorgen toch maar besloten om met Paul en Oscar een afspraak te maken op vrijdag. Zie wel hoe het gaat. Misschien is het juist wel goed om te gaan. Hierdoor doorbreek ik misschien de negatieve flow waar ik de laatste tijd een beetje inzit. Hoop het maar. Ik heb ook kaarten voor een film gereserveerd voor vrijdagavond samen met Peter. Vanavond niet veel gedaan. Ik heb maar  weer een detective gekeken.


20 juni 2016 Vandaag was het een echte regendag. Het heeft bijna de hele dag flink geplensd. Wel gewoon lopend naar het werk gegaan met de paraplu natuurlijk. Paul stuurde nog een Whats app om te vragen of ik nog wat samen met hem en Oscar wilde doen op mijn verjaardag vrijdag. Ik had nl. aangegeven dat ik het niet wilde vieren. De reden, ik zit de laatste tijd niet zo lekker in mijn vel (o.a. het gevolg hierdoor stress en hyperventilatie) en me voorgenomen mijn verjaardag stilletjes voorbij te laten gaan zonder veel poespas. Eigenlijk wilde ik gewoon alleen zijn, omdat ik mijn vertrouwen in vriendschappen een beetje kwijt ben geraakt de afgelopen tijd. Heb dus nog even een slag om de arm gehouden op de vraag van Paul. Wel een heel lief aanbod natuurlijk. Het doet me ook wel wat. Peter gaat a.s.  vrijdag namelijk ook gewoon werken. Ik laat het allemaal even bezinken.


Op het werk was het ook druk. Vooral als mensen, zomaar alles klinkklaar doorsturen zonder er bij na te denken. Je twijfelt af en toe of ze weten waar je mee bezig bent. Leidinggevenden sturen zaken door, omdat het zelf blijkbaar niet weten. Ik heb over hun kennis van zaken regelmatig mijn twijfels. Aan het einde van de middag was ik het helemaal zat. Ben op tijd naar huis gegaan.

19 juni 2016 Het was heerlijk weer. Vanmiddag zijn we even bij Peter zijn vader geweest, omdat het vaderdag was. Verder niet zoveel gedaan. Voel me iets beter wat de hyperventilatie betreft.


18 juni 2016 De laatste dagen heb ik weer last van hyperventilatie. Dat heb ik altijd als na een periode van stress. Als ik dan weer ga ontspannen dan slaat de hyperventilatie toe. Het is een patroon wat ik al vaker meegemaakt heb. Vandaag voelde ik me echt rot. Heb af en toe maar in een zakje geblazen. Peter was vanmorgen voor zijn werk naar Amsterdam. Dit kon niet op een andere dag. Aan het einde van de middag zijn Peter en ik naar het strand gegaan om wat samen te eten bij SunSeabar in Wijk aan Zee. Lekker gegeten en door de afleiding voelde ik me zelf ook wat beter. Daarna nog een detective gekeken. 


17 juni 2016 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Rond 11:00 uur heb ik Oscar van de trein gehaald. We zijn samen een lekker stuk gaan lopen. We zijn via het centrum van Heemskerk en langs het “huis” van mijn vader en moeder naar kasteel Marquette gelopen. Daar een tijdje samen zitten kletsen. We zijn toen doorgelopen en nog geluncht in het centrum van Heemskerk bij “Het Dorrup”. Daarna zijn we richting het station van Heemskerk gelopen en Oscar weer op de trein gezet naar Haarlem. Daarna ben ik teruggelopen naar huis. Het was heerlijk weer om te wandelen. Vanavond kwam Peter zijn broer om de computer na te kijken.


14 juni 2016 De rust is weer wat teruggekeerd in huis. Lekker gewerkt en Peter ging in de avond ook nog even naar de volkstuin. Hij moet alleen oppassen dat hij niet te veel wil doen op een dag. Hij was moe na thuiskomst en ging redelijk vroeg naar bed.


13 juni 2016 Vandaag weer aan het werk. Voel mezelf weer iets beter dan de afgelopen dagen. Aan het einde van de middag pikte Peter mij onderweg naar huis op met zijn werkauto. Hij had wat spullen die hij naar de tuin ging brengen. Heb hem geholpen daarmee. Alles groeit werkelijk als kool om het zomaar uit te drukken. Vanavond weer een detective gekeken op TV.


Fietstocht door het buitengebied van Heemskerk 12 juni 2016

12 juni 2016 Vanmorgen weer vroeg wakker. Peter ging vanmiddag naar Breda. Hij had een afspraak met zijn zoon en dochter. Ze zijn samen uit eten geweest. Ik heb in de middag een stuk gefietst in de omgeving van Beverwijk en Heemskerk. Later heb ik nog een film gekeken. Peter was om 22:00 uur weer thuis.


11 juni 2016 Heb slecht geslapen. Was al om 05:00 uur wakker. Heb TV gekeken en buiten in de tuin gezeten. Het was heerlijk weer. Peter heeft de voor en achtertuin opgeknapt. Ik heb binnen nog wat opgeruimd en gestofzuigd. Vanmiddag zijn Peter en ik nog even naar de tuin gelopen. Verder niet zo veel gedaan.


8 juni 2016 Peter moest vanavond zingen. Ik heb Midsomer Murders gekeken.


7 juni 2016 Vandaag was het weer prachtig weer. Het lijkt wel zomer. In een groot deel van het land is er veel water overlast door zware regen en onweersbuien. Bij ons in Beverwijk is er de afgelopen week bijna geen regen gevallen en gewoon heerlijk weer. Vanavond kwam Paul bij ons. Hij ging samen met Peter naar het strand om te praten over de ontstane situatie in de vriendengroep. Ik heb niet zoveel meer gedaan. Peter en Paul hebben een goed gesprek gehad volgens Peter. 


6 juni 2017 Vanavond een bestelling gedaan van een speciale postzegel in Zweden. Deze postzegel is bijzonder omdat de foto die er op staat gemaakt is door Bjorn Ulvaeus van ABBA. Zijn handtekening staat ook op de postzegel. Tevens zijn er eerste dag enveloppen uitgegeven met de postzegel en een echte handtekening van Bjorn. Bijzonder dus voor mij als ABBA fan.

Postzegel met de handtekening van Bjorn van ABBA

5 juni 2016 Vandaag is José jarig.


ABBA voor de 2e keer bij elkaar in 2016 The way old friends doe.

Vandaag is het ook precies 50 jaar geleden dat Bjorn en Benny van ABBA elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Ter gelegenheid daarvan was er een party in Stockholm. Agnetha en Frida waren daar ook bij. Ze hebben ook nog samen met elkaar gezongen. Toch heel bijzonder.


Peter moest met zijn koor zingen op de Rabo fietsdag in Bloemendaal. Ik had weer het rijk alleen deze middag. Ik heb wat spullen opgeruimd op zolder en daarna de finale van het herentennis tussen Novak Djokovic en Andy Murray op Roland Garros in Parijs. Het was een spannende mooie wedstrijd. Djokovic heeft het toernooi gewonnen. Vanavond niet zoveel meer gedaan. Het was een erg rustig weekend. Lekker hoor na alle stress van de afgelopen maand.


4 juni 2015 Peter ging vanmorgen naar de tuin. Ik heb niet zoveel gedaan. De finale van het vrouwentennis gekeken. Aan het einde van de middag zijn we naar Wijk aan zee gereden om wat te eten op het strand. Ik heb wel een beetje een dubbel gevoel erbij. Maar het was wel leuk.


3 juni 2015 Vandaag weer alle dingen gedaan die ik normaal op een vrijdag doe. Nog 2 wassen gedraaid. Verder tennis gekeken. Vanavond zijn we naar Gertjan en José geweest in Haarlem om te praten. Heeft me goed gedaan. Fijn dat iemand zegt dat ze respect voor mij hebben in deze situatie. Dank jullie wel. 


2 juni 2016 Peter was vanavond naar yoga. Ik heb lekker tv gekeken.


1 juni 2016 Vanavond lekker een detective gekeken op TV. Peter was naar zijn koor.


31 mei 2016 vandaag alweer de laatste dag van de maand. Op mijn werk nog wat dingen geregeld voor het Beachvolleybal tussen gemeenten vandaag. Tevens de nieuwe activiteit “Tuinschilderij maken” voorbereid, alles voor de personeelsvereniging. Ook nog een tijdje met mijn collega Mercedes zitten praten. Doet me goed.

29 mei 2016 Ik heb de was op gevouwen. Peter ging naar de tuin. Nog even een film gekeken en de spullen die ik woensdag voor mijn ABBA presentatie had gebruikt weer opgeruimd. In de middag nog even naar de tuin gelopen en kijken hoe Peter bezig is. Ziet er mooi uit. Daarna weer terug gelopen. Verder niet veel gedaan.


28 mei 2016 Peter zijn vader en moeder zijn vandaag 57 jaar getrouwd. Peter moet vandaag zingen in Monnikendam. Daarna gaat hij samen met de familie Lasker eten bij Pa en Moe thuis. Ik ben niet meegegaan. Had er geen zin in. Lekker thuis gebleven. In de middag wel een stuk gewandeld en nog wat kleren gekocht op de Breestraat. Ook nog wat TV gekeken, o.a. tennis. Lekker rust. Heb ik gewoon even nodig.


27 mei 2016 Vanmorgen boodschappen gedaan. Daarna in huis wat gewerkt. Verder niet veel gedaan. Vanavond samen met Peter wat gaan eten bij de Chinees in Heemskerk. Ook weer gepraat.


26 mei 2016 Voel me weer iets beter. Goed geslapen al heb ik nog steeds een zwaar hoofd. Wel gewoon aan het werk gegaan.


25 mei 2016 Vanmorgen voelde ik mezelf iets beter. Had wel goed geslapen. Had nog wel wat hoofdpijn, maar gelukkig een stuk minder. Vanmorgen weer naar het werk gegaan. Vanmiddag had ik mijn ABBA presentatie bij hoeve Adrichem in Beverwijk. Daar had vrij voor genomen. Eerst gingen we lunchen met de club. Ik was wel zenuwachtig, maar toen ik eenmaal met de presentatie bezig was ging het eigenlijk vanzelf. Mijn toehoorders vonden het wel leuk om alle aspecten van ABBA te horen. Om 15:00 uur was het afgelopen. Snel alles opgeruimd en in de auto geladen. Daarna spullen thuisbrengen en naar het station van Beverwijk gereden. Ik had om 16:00 uur een afspraak met Oscar in Haarlem. Lekker om met hem te praten over gevoel en relaties. Lucht op. Daarna samen nog wat gegeten en om 19:15 uur afscheid genomen en ben ik weer richting huis gegaan. Bedankt Oscar. Was blij dat ik in mijn bed lag. Wat ben ik moe.   


24 mei 2016 Vannacht zo slecht geslapen. Allerlei dingen spoken door mijn hoofd. Dat ik uit bed stapte had ik al hoofdpijn en dat werd alleen maar erger. Het is allemaal een beetje teveel voor mij om te behappen. Ik ben nog wel naar mijn werk gegaan, maar omdat pijnstillers niet werkten ben ik om 11:00 uur naar huis gegaan. Meteen op bed gaan liggen. Helaas werd het niet veel beter. Toch vanavond maar mijn spullen bij elkaar gezocht voor mijn ABBA presentatie morgen bij Probus, een ouderenclub. Dit zou leuk moeten zijn, maar met alle andere shit is het eigenlijk gewoon te veel. Peter probeert mij te helpen, maar hij is de oorzaak van het geheel dus helpt niet echt. Ook nog contact gehad met Oscar. Morgen ga ik nog even met hem praten.


23 mei 2016 Vandaag had ik niet mijn dag. Het begon s’morgens al op mijn werk. Ik had een hele boze burger aan de telefoon. Was iets vergeten te doen. Ja dat kan gebeuren, maar het heeft wel impact op mij. Ik zit al niet zo lekker in mijn vel dus komt het wel aan. “Tot overmaat van ramp” kreeg ik nog een bericht van een “vriend” van mij, die zo nodig zijn straatje wil schoonvegen in dat gedoe met Peter, waardoor ik nog verder van slag raakte. Pff. Ik moet ook nog verder om mijn presentatie over ABBA voor a.s. woensdag voorbereiden….


22 mei 2016 Peter heeft eindelijk besloten om toch zijn 50ste verjaardag te vieren.  Ik voel me op dit moment alleen niet geroepen om zijn verjaardagsfeestje voor te bereiden. Ik wil hem natuurlijk wel helpen. Waar ik altijd het initiatief neem heb ik nu een beetje afwachtende houding. Laat hij zelf maar wat doen. Ik had ook al een mooi liedje uitgekozen wat ik op zijn feestje wilde gaan zingen, maar dat laat ik nu maar, het past helaas niet meer. Heb Peter wel achter ze vodden aan moeten zitten. Eindelijk zijn dan de berichten naar de gasten verzonden. Het gaat af en toe wat moeizaam tussen ons, maar we doen ons best. Het moet wel wat anders worden en dat ik niet altijd de kar hoef te trekken. Het is beter om Peter zelf de dingen te laten doen. Hoe moeizaam het ook gaat. Hopelijk gaat hij het inzien. Ik hoop ook dat hij wat meer waardering voor mij krijgt. Ik kan niet zomaar alles vergeten en vergeven wat hij gezegd en gedaan heeft. Het heeft tijd nodig. 


21 mei 2016 Peter ging vanmorgen naar de volkstuin. Ik heb het huis doorgewerkt. Aan het begin van de middag zijn we even naar de Breestraat gefietst. Heb nog wat nieuwe zomer overhemden gekocht. Peter moest aan het einde van de dag naar Soest. Hij moest daar zingen met zijn koor Close2U. Ik heb een detective gekeken.


20 mei 2016 Vandaag weer weekend. Eerst boodschappen gedaan. Daarna bezig geweest met mijn ABBA presentatie. Verder niet zo veel gedaan.


19 mei 2016 Vanavond moest Peter naar een reünie van zijn oude koor de “Merry Minstrels”. Heb een film gekeken. Peter was laat thuis.   


18 mei 2016 Vanavond moest Peter zingen. Ik ben bezig geweest met de voorbereidingen van mijn ABBA prestatie volgende week woensdagmiddag bij een club van ouderen. Is evengoed nog een hoop werk.


17 mei 2016 Vandaag weer aan het werk na bijna 2 weken vrij. Meteen weer genoeg werk te doen. Dus ben weer helemaal in het werk.

16 mei 2016 Vandaag is het 2e Pinksterdag. Vanmorgen een glas in loodraam van de spoorwegen opgehaald in Haarlem. Daarna doorgereden naar Peter zijn vader en moeder. Zij weten enigszins wat er gebeurt is. Ik was gespannen om daar te zijn. Ik had geen zin in zielige verhalen en over een slechte jeugd, die de oorzaak zou kunnen zijn voor iemands gedrag. Dat heb ik ook meteen afgekapt. Bleek ook wel dat Peter niet alles verteld heeft. Na 2 uur weer naar huis gereden. Ik was de rest van de dag een beetje van slag. Ik voelde me erg verdrietig. Ook nog even op bed gelegen. Daarna voelde ik me weer iets Beter. Kom op!


15 mei 2016 Peter heeft vandaag de boeidelen van de garage er afgehaald. Deze waren verrot. Helaas was het weer te slecht om het af te maken. Ik heb voorbereidingen getroffen om volgende week woensdagmiddag een presentatie te houden over ABBA. Verder niet veel gedaan. Te weinig energie. Ik heb nog wel Paul en Oscar een whatsapp gestuurd om ze te bedanken voor hun bezoek gisteravond. Het heeft me zoveel goed gedaan.


14 mei 2016 Peter is vandaag weer verder gegaan met schilderen. Helaas werkt het weer niet erg mee. De temperatuur is van 25 graden terug gegaan naar 12 graden met af en toe regen. Ik zou eigenlijk nog kunnen gaan wandelen in de Betuwe. Maar Paul, Oscar en Peter gingen niet. Dus ben ik ook maar niet gegaan. Ik ben toen maar verder gegaan met de andere kleren kast met overhemden. Hiervoor geldt hetzelfde. Ze zijn allemaal veel te groot. Ook de meeste weggedaan. Peter is nog naar de tuin geweest. Vanavond kwamen Oscar en Paul bij ons het Songfestival kijken. Eerst even gesproken over wat er voor gevallen is op Koningsdag. Peter bood zijn excuses aan voor wat gebeurt was. Oscar vertelde Peter precies hoe het moet in relaties met mensen. Ik was er emotioneel van. Paul heeft ook nog even met Peter gesproken. Toen zijn we gezellig naar het Songfestival gaan kijken. Het was een gezellige avond. Oekraïne heeft gewonnen. Douwe Bob werd uiteindelijk 11de. Prima gedaan. Dank jullie wel Paul en Oscar dat jullie het initiatief om bij ons te komen hebben genomen. Ik had het totaal niet verwacht. Echt Top xxx


13 mei 2016 Vanmorgen boodschappen gedaan. Peter ging weer verder met schilderen. Heb mijn klerenkast leeg gehaald. Sinds in 22 kg afgevallen ben past mijn hele garderobe niet meer (van XXL naar L). In totaal zijn er 7 vuilniszakken naar het Leger des Heils gegaan. Mijn kast is bijna helemaal leeg en eindelijk overzichtelijk. Doet me goed. Gelukkig ben ik positief genoeg om niet weer te gaan snoepen.


12 mei 2016 Vandaag is Peter begonnen met het schilderen van het huis aan de buitenkant. Ik heb binnen wat dingen gedaan. Vanavond zijn we nog even naar de Volkstuin gelopen. Even kijken hoe het er bij staat. Vanavond nog gekeken naar de 2e halve finale van het Songfestival. Paul had nog een whatsapp gestuurd, dat hij en Oscar zaterdag graag samen met ons de finale van het Eurovisie Songfestival willen gaan zien. Toch wel heel lief na wat er gebeurt is. Ik had het niet meer verwacht. Er zijn dus toch nog mensen die je wel kan vertrouwen. Doet me goed.


11 mei 2016 Vanmorgen zijn we naar het museum Transit Oost in Winterswijk gereden. Hier is de geschiedenis van het openbaar vervoer in Winterswijk en omstreken te zien. We kregen een hele rondleiding. In het museum is een prachtige modelbaan te zien van het station van Winterswijk in de jaren 30 van de vorige eeuw. Verder hebben ze oude bussen en allerlei andere spullen die met het openbaar vervoer te maken hebben in de Achterhoek. In 2017 verhuizen ze naar een compleet nieuw gebouw. Hierin kan ook het DE 2 treinstel van het museum binnen staan. Na dit bezoek zijn we weer richting Beverwijk gereden. Ik heb vanavond een presentatie van mijn treinenclub. Helaas was ik vergeten dat we op vakantie waren. Daarom zijn we vervroegd teruggekeerd. Peter en ik hebben de afgelopen dagen veel gepraat met elkaar. Hoe het met ons verder moet. Hopelijk komen we er samen uit.


10 mei 2016 Vandaag zijn we naar Aalten geweest. Dit stadje ligt op 5 km van ons vakantiehuisje. Echt een leuk stadje. Lekker rondgewandeld en nog wat foto’s gemaakt van het station Aalten. Daarna zijn we teruggereden naar het vakantiehuis. In de middag zijn we naar Winterswijk gegaan waar we nog wat zijn gaan eten. Vanavond nog naar de eerste halve finale van het Songfestival hebben gekeken. 


9 mei 2016 Vandaag zijn we naar Münster geweest in Duitsland. Ongeveer 70 km vanaf Winterswijk. Lekker de stad doorgelopen en kleren gekocht. Ook nog even op het station gekeken. Daarna nog wat gegeten en gedronken. Toen weer op huis aangegaan.


8 mei 2016 Vandaag naar Winterswijk geweest. Helaas waren alle winkels gesloten. Maar lekker rondgewandeld en wat gedronken op een terras. Later nog lekker bij het huisje gezeten en ge BBQ.


7 mei 2016 Vanmorgen zijn Peter en ik eerst naar Zutphen gereden met de auto. Ik stapte daar op de trein voor een dagje treinen kijken. Peter ging door richting Apeldoorn. Hij had daar een afspraak met zijn 2 broers om naar de sauna te gaan. Ik ben met de trein naar Venlo gereden via Arnhem en Nijmegen. Ik heb daar wat foto’s gemaakt. Daarna ben ik gelopen naar station Blerick. Dit is ongeveer 2 km van het station van Venlo. Je moet alleen de Maasbrug oversteken. Na ongeveer 2,5 uur weer met de trein terug naar Arnhem gereden. Het nieuwe station van Arnhem ziet er prachtig uit. Heel modern. Het heeft jaren geduurd om dit nieuwe station te bouwen. Daarna met de trein naar Aalten. Dit station ligt het dichts bij ons vakantiehuis (ongeveer 5 km). Helaas was er een seinstoring. Ik moest dus met de trein omrijden via Zutphen en Winterswijk naar Aalten. Bijna een uur langer onderweg. Ik was pas rond 19:00 uur in Aalten. Toen nog 5 km lopen. Gelukkig was het prachtig weer dus lekker ontspannen gewandeld. Ik was om 20:00 uur thuis. Een kwartier later was Peter ook weer thuis van zijn Sauna bezoek.


6 mei 2016 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Rond 12:00 uur samen  vertrokken richting Winterswijk. Peter en ik hebben daar een huisje gehuurd. Na 2 uur aangekomen in Miste in het buitengebied van Winterswijk. We hebben een leuk huisje met een hele grote tuin. Het weer is ook prachtig. Moet me er wel een beetje toe zetten om er ook van te genieten. Wel een heerlijk rustige omgeving.


5 mei 2016 Vandaag is het bevrijdingsdag. Ik ben nu bijna 2 weken vrij. Voel me zelf een lusteloos, maar moet wel aan de slag om dia’s te scannen voor mijn presentatie volgende week woensdag bij de treinenclub. Dit is de laatste dag dat het kan.


4 mei 2016 Vandaag de laatste werkdag van deze week. Morgen is het 5 mei Bevrijdingsdag/hemelvaartsdag. Vanavond ga ik normaal altijd naar de dodenherdenking in Overveen. Helaas vanavond niet. Peter moest zingen en Inge en Simon zijn met vakantie. Ik had geen zin om in mijn eentje te gaan en zit ook niet zo lekker in mijn vel. Volgend jaar maar weer.


3 mei 2016 Peter ging vanavond een paar beelden ophalen bij het nieuwe huis van Linda en Bryan. Zij wilde ze kwijt en Peter wilde ze wel op zijn tuin. Heb hem daarbij even geholpen.

2 mei 2016 Vandaag weer aan het werk na een paar vrije dagen. Het leven gaat gewoon verder al trekken de gebeurtenissen van de afgelopen dagen wel een zware wissel op je leven. Hoop dat ik het positieve gevoel wat ik had snel weer terug heb. Gelukkig zijn er ook nog mensen waar je wel op kan rekenen en je steunen in moeilijke tijden. Ik moet nog meer voor mezelf opkomen.


Geboortekaartje van mijn achterneefje Sebastiaan.

1 mei 2016 Vanmorgen nog dia’s gescand voor mijn presentatie. Vanmiddag ben ik samen met mijn broer en schoonzus naar Dirkshorn gereden. We gaan afscheid nemen van Sebastiaan, de zoon van mijn nichtje Michelle en Alex. Sebastiaan is  geboren op 27 april na 20 weken zwangerschap. Veel te vroeg dus. Helaas heeft hij het  niet overleeft. Na iets meer dan een uur is hij gestorven. Een trieste afscheidsbijeenkomst natuurlijk, maar ook wel mooi. Bijzonder om dit hele kleine mooie  kindje te zien, met alles erop en eraan. Ik wens Michelle en Alex, maar ook mijn broer Fred en anderen familieleden heel veel sterkte de komende tijd.


Na deze bijeenkomst zijn we teruggereden naar Heemskerk om even te kijken naar het nieuwe huis van mijn nichtje Linda en haar vriend. Mooi hoor maar er is nog wel veel werk te doen. Daarna heb ik bij Ron en Irene gegeten. Peter was naar een concert van ELO. Mijn broer Ron ging daar ook naar toe. Ik heb nog even zitten praten met Irene. En zij heeft mij daarna weer naar huis gebracht.


30 april 2016 vandaag een groot deel van de dag dia’s in gescand voor mijn treinen-presentatie op woensdag 11 mei. Wel vanmorgen een stuk gewandeld. Alleen. Even alles overdenken hoe het verder moet. Peter was vanmiddag op de tuin.


29 april 2016 Vanmorgen Boodschappen gedaan. Ik ziet een beetje in een roes. Weet niet wat ik moet. Rond 11:00 uur ben ik even naar het nieuwe huis van mijn nichtje Anita en haar vriend Giel gaan kijken. Prachtig huis. Leuk om dat te zien. Vanmiddag ben ik naar Haarlem geweest. Oscar moest alleen bij een expositie van kunstwerken, gemaakt door Paul, zitten in de Kunstkelder. We hebben daar samen gezeten en gepraat. Ik had ook nog even thee en appeltaart gehaald. Daarna ben ik weer naar huis gegaan, want Peter en ik hadden een dinerafspraak bij Jan en José. Het was gezellig bij hun, maar was niet zo in de stemming.


28 april 2016 Vanmorgen kwam ik er dus achter wat er gisterenavond gebeurt was. Hierdoor heb ik geen vertrouwen meer in een aantal personen die gisteren in onze “vriendengroep” aanwezig waren. Zet mij ook weer voor het blok hoe het verder moet met mijn eigen relatie en omgang met anderen. Hoe kan het toch, dat mensen totaal geen rekening houden met de gevoelens van anderen. Ben erg verdrietig, maar ook kwaad dat zulke dingen gebeuren en dat er mensen bij betrokken worden die er niets mee te maken hebben. Ik weet even niet hoe ik verder moet, maar moet wel sterk zijn. Ik heb namelijk niets fout gedaan. Pfff.


Samen op de foto in het Keukenhof ter gelegenheid van Maarten zijn verjaardag  27 april 2016(foto is gemaakt door Oscar)

27 april 2016 Vandaag is het Koningsdag. Normaal gaan we s’morgens naar Amsterdam voor de vrijmarkt. Helaas waren de weersvooruitzichten  erg slecht. We hadden dus gisteren al besloten om niet te gaan. Paul en Oscar zouden ook meegaan, maar helaas. Achteraf viel het weer nog best mee. Vanmiddag zijn we met de “vriendengroep” naar de Keukenhof geweest. Maarten was 50 jaar geworden en we wilde nog wat doen voor zijn verjaardag. We hadden om 15:00 uur afgesproken in Haarlem bij Peter B. Eerst koffie gedronken en daarna richting de Keukenhof met zijn achten. Leuk om daar weer te zijn na zoveel jaren. Prachtige bloemen in zo veel kleuren. Lekker rondgelopen en foto’s gemaakt. Helaas werd het weer later op de middag slechter, maar het was ook prima zo.


Toen we naar Haarlem terug reden kreeg ik een rotbericht van mijn broer Fred. Mijn nichtje Michelle heeft na 20 weken een miskraam gehad. Even met Fred gesproken. Triest hoor. Zeker voor Michelle en Alex. Ik heb ook even gehuild samen met Fred. De naam van het kindje een jongetje is Sebastiaan Mathot.


Daarna toch maar even een schakelaar omgezet en samen met de anderen gaan eten. Helaas gebeurde er toen weer iets, waardoor mijn vertrouwen in mensen weer aardig op de proef gesteld werd. Op dat moment was ik nog onwetend, maar voelde wel dat er iets gaande was. Het was een rare dag.


26 april 2016 Het is echt nog herfst. Regen, hagel en sneeuwbuien beheersen het weerbeeld. Je zou niet zeggen dat het al eind april was. De kachel brand nog steeds thuis.

24 april 2016 Vanmorgen weer achter de computer dia’s gescand. Vanmiddag kwam Marco bij mij op visite. Marco kennen we van onze wandeltochten. Hij is een muziekliefhebber, maar had wat problemen met de LP’s die hij onlangs gekocht had. Deze klonken nogal slecht bij hem thuis op zijn nieuwe platenspeler. We hebben even samen geluisterd en later heb de LP van Adele schoongemaakt. Op mijn platenspeler klonk hij prima. Dus waarschijnlijk ligt het aan het element van zijn platenspeler. Hij heeft ook nog even mijn verzameling bewonderd en een LP van ABBA meegenomen. Tegen de avond ben ik nog even met Peter naar de volkstuin gereden. Even kijken wat hij allemaal al gedaan heeft. Ziet er mooi uit.

De Erasmusbrug in schaal 1 op 87 bij "Railz" in Rotterdam 23-april 2016

 


23 april 2016 Vandaag ga ik een dagje met de trein op stap. Ik had Peter gevraagd om mee te gaan, maar die wilde liever op zijn volkstuin werken. Ik had nog 2 dagkaarten van het Kruidvat die tot volgend weekend geldig zijn. Ik heb toen Oscar maar gevraagd of hij met mij mee wilde gaan. Oscar is nu 8 maanden in Nederland en komt uit Colombia. Ik kan het goed met hem vinden zo leek me leuk om hem een dagje mee te nemen. Vanmorgen om 10 uur had ik met hem afgesproken op het station van Haarlem. Vandaar zijn we samen naar Rotterdam gegaan. We zijn van af het centraal station naar “Railz” gelopen. Dat is de grootste modelspoorbaan van Nederland. Er staan een heleboel gebouwen vanuit Rotterdam te zien.


Oscar op de Erasmusbrug in Rotterdam 23 april 2016

Daarna zijn we naar de Markthal gelopen en daar ook koffie gedronken. Lekker zitten kletsen. Oscar wees me op bijzonder fruit dat hij kende uit Colombia. Ik had het nog nooit gezien. Hij vond het ook bijzonder dat het hier te koop was. Daarna zijn we via de kubuswoningen naar de Maas boulevard gelopen. Ik heb het een en ander verteld over de geschiedenis van Rotterdam in de 2e Wereldoorlog. We zijn toen de Maas overgestoken via de Erasmusbrug. Er lag een cruiseschip aan de kade van de Holland Amerikalijn. De “Rotterdam” lag klaar om te vertrekken. Lekker gelopen langs de Maas, richting de “SS Rotterdam”, een oude voorganger van het nieuwe cruiseschip die al jaren in de haven van deze stad ligt. De oude en de nieuwe “Rotterdam” toeterde naar elkaar bij het vertrek van de nieuwe. Dit is een prachtig gezicht. Ook nog wat mooie foto’s gemaakt van het vertrekkende schip met de skyline van Rotterdam op de achtergrond. Daarna zijn we weer richting de stad terug gelopen waar we weer wat gedronken hebben en nog wat “Bitterballen” gegeten. De tijd gaat snel als het gezellig is. We zijn nog even bij de Burger King langs geweest en toen weer richting het station van Rotterdam gelopen. Om 20:00 uur vertrok de trein. In Haarlem moest ik nog even wachten om mijn aansluitende trein richting Beverwijk. Toen afscheid genomen van Oscar. Het was een prachtige dag geweest. Wel koud maar gelukkig niet teveel regen. Helaas kreeg ik nog wel een ijzige stortbui op mijn kop toen ik fietsend naar huis reed. Bedankt Oscar voor deze gezellige dag.


22 april 2016 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Verder een beetje het huis schoongemaakt en een was gedraaid. Vanmiddag weer achter de computer gezeten. Kan gelukkig nu wel de dia’s scannen. Aan het einde van de middag naar het station gelopen en met de trein naar Haarlem gereden. Peter en ik gaan eten bij Peter zijn broer Gertjan. Ik heb nog even wat reparatiewerk uitgevoerd aan de tuinverlichting. Het was een gezellige avond.


20 april 2016 Vanavond achter de computer gezeten. Opeens kan mijn nieuwe computer geen verbinding meer maken met de router. Hij geeft aan dat er 2 verschillende IP adressen op aangesloten zitten. Daarom zijn nu beide computers niet meer online. Wat een gedoe. Uiteindelijk mijn oude computer weer aan de praat gekregen en met de nieuwe maar ingelogd via wifi. Het er ook helemaal geen verstand van. En ik moet nog zo veel doen. Als klap op de vuurpijl werkt ook mijn via internet gekochte fotobewerkingsprogramma niet. HELP!


19 april 2016 Vanmorgen opgestaan met keelpijn. Vast kou gevat dit weekend. Vanmorgen moest ik ook naar de huisarts voor controle. Cholesterolwaarden waren behoorlijk gedaald, dus dat gaat de goede kant op. Het bloed was goed. Ik heb alleen wat bloed in de urine. Hoop niet dat ik weer een niersteen heb. Mijn bloeddruk was ook iets te hoog. Daar krijg ik een 24 uurs meting voor. Mijn ervaringen daarmee is dat over de hele dag gemeten mijn bloeddruk wel goed is. Ik kreeg van Oscar te horen dat hij wordt aangenomen om te werken bij Zara in Hoofddorp. Dit is een kledingwinkel. Fijn voor hem. Weer een stap in de goede richting. Hij is goed bezig. Vanavond met Peter nog een gebruikt keukenblok gekocht via Marktplaats en opgehaald in Nieuw Vennep. Dit keukenblokje is voor in het tuinhuisje op onze volkstuin. Ziet er nog heel mooi uit, maar moet wel schoongemaakt worden. De tuin ziet er al heel erg mooi uit, nu er allerlei plantjes en groenten geplant zijn.


18 april 2016 Vandaag lekker vrij. Vanmorgen vroeg op gestaan. Peter moest wel werken. Lekker rustig aangedaan. Kreeg nog wat leuke foto’s van Oscar via whats app. Nog wat gerommeld in huis aan de computer en gestofzuigd. Lekker nasi gemaakt wat de vriezer was gedeeltelijk ontdooid. Het vlees maar gebraden en door de nasi gedaan. Peter was nog even naar de volkstuin geweest. Verder niet veel gedaan. De dag was zo weer voorbij.


Groepsfoto gemaakt na onze wandeling over Texel 17 april 2016

17 april 2016 Vanmorgen was ik om 07:00 uur wakker. Ben eerst gaan douchen en daarna in de lobby gaan zitten van het hotel. Peter was nog niet wakker. Rond 08:00 uur zouden we gaan ontbijten. De meesten waren op tijd, alleen Marco en Stan hadden de wekker verkeerd gezet en kwamen pas op even voor 09:00 uur aan het ontbijt. Rond half 10 vertrokken voor de laatste etappe van de tocht. Eerst weer samen opgelopen met Oscar. Ik heb hem weer wat uitleg gegeven over de Nederlandse taal. Het gaat eigenlijk best goed, maar moet toch wel een beetje achter zijn vodden aangezeten worden. Lekker gelopen over grasdijken en paden, pontjes overgestoken en na 15 Km was de eerste stop bij een ijssalon. Lekker thee gedronken en ijs gegeten. Daarna de laatste loodjes richting De Cocksdorp. Rond 16:00 uur kwam het einde dan eindelijk in zicht. Na kilometers lopen over dijken met schapen en … schapenshit bereikte we de finish. Maarten had champagne meegenomen en daar hebben we samen geproost op het behalen van deze mijlpaal. Maarten had nog medailles gemaakt met daarop de informatie welke tochten je had gelopen en de afstand. Echt leuk gedaan Maarten. Daarna nog wat groepsfoto’s gemaakt en bij een restaurant nog wat gedronken. Om 17:00 uur werden we door een busje opgehaald die ons terug naar de boot bracht. Precies op 17:30 uur vertrok de boot en een half uur later waren we weer in Den Helder. Daar namen we afscheid van elkaar. Bedankt Maarten, Michel, Stan, Marco, Cees, Peter B, Paul en Oscar voor de gezelligheid. Paul en Oscar reden weer met Peter en mij mee. Rond 18:30 uur waren weer thuis. Nog even afscheid genomen van Paul en Oscar. Zij moesten nog naar Haarlem rijden. Pff. Lekker weer thuis. Het was een mooi wandelweekend geweest. Bedankt nogmaals, Maarten je heb het prima georganiseerd allemaal.


Even uitrusten tijdens onze wandeling in de regen 16 april 2016

16 april 2016 Vanmorgen vroeg op. We gaan vandaag richting Texel om 2 dagen te wandelen met de vriendengroep. Paul en Oscar reden met ons mee. Rond 08:30 uur vertrokken. Na ongeveer een uur aangekomen in Den Helder. Daar hebben we onze auto geparkeerd en doorgelopen naar de terminal van Teso, het veer naar Texel. De anderen arriveerden ook snel. Toen eerst de steen opgegraven bij het hotel en daarna meteen aan boord. Na een overtocht van 20 minuten alweer aangekomen op Texel. Meteen gaan wandelen (ongeveer 18 Km). Vandaag lopen we vanaf de Boot eerst richting Oude Schild. Daar hebben we nog de jurk bekeken die enige tijd geleden is opgedoken uit de Noordzee. Gezellig samen opgelopen met Oscar, Paul en Marco. Lekker gekletst. Het weer was wel slecht. Af en toe regende het flink, maar dat mocht de pret niet drukken. Na vele omwegen kwamen we aan in Den Burg bij het Stay-Ok hotel. Jawel dezelfde als 2 dagen geleden. Lekker gedoucht en uitgerust. Daar zijn we naar restaurant de Balken in Den Burg gelopen. Hier hebben we met z’n tienen gegeten. Heerlijk hoor. Daarna weer teruggelopen naar het hotel. Maarten had nog een spel bedacht met allemaal foto’s die tijdens de 13 wandeltochten gemaakt zijn. Ik heb er maar 5 gelopen. De foto’s moesten door ons op volgorde gelegd worden. Leuk hoor Maarten. Daarna nog wat gedronken en dan naar bed. Morgen hebben we nog dik 20 KM voor de boeg.


15 april 2016 vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna ben ik naar Delft gereden. Ik had via Marktplaats een locomotief van Märklin spoor 1 gekocht. Prachtig model van een BR 94 van de Deutsche Bundesbahn. Om 13:00 uur was ik weer terug. Nog even achter de computer gezeten en daarna uit eten geweest bij Restaurant de Waterackers in Heemskerk. Mijn nichtje Anita werkt daar. Peter gaat daar zijn verjaardagsfeest vieren als hij 50 wordt. Hij viert het op vrijdag 29 juli 2016. Ook heerlijk gegeten en lekker zitten kletsen met Anita (zij is de oudste dochter van mijn broer Ron).


 

14 april 2016 Vandaag moest ik naar Den Burg op Texel. Daar had ik een bijeenkomst van beheerders van de openbare verlichting van Noord-Holland. Het overleg vond plaats in het Stay-Ok hotel. Het was een informatieve bijeenkomst. De verbinding met het openbaar vervoer is trouwens prima. Alles sluit goed op elkaar aan. Aan het einde van de middag weer naar huis teruggekeerd. Grappig detail. A.s. zaterdag ga ik weer naar Texel met onze vriendengroep. We gaan 2 dagen wandelen en overnachten dan in hetzelfde Stay-Ok hotel.


13 april 2016 Vanavond had ik weer mijn maandelijkse filmavond over treinen. Vanavond ging het over Oostenrijk. Het was weer een gezellige avond.

12 april 2016 Vanmorgen moest ik bloed laten prikken en urine inleveren bij het Rode Kruisziekenhuis. Volgende week moet ik weer voor controle langs bij de huisarts. Er wordt dan weer gekeken of mijn bloedsuikerniveau en het cholesterol te hoog is. Vorige keer waren de waarden al prima. Dat zal nu nog wel beter zijn, omdat ik nu al 21 kg ben afgevallen en voel me prima. Daarna nog mijn nieuwe paspoort opgehaald. Die is nu 10 jaar geldig. Vanavond is Peter nog even naar de tuin geweest om de plantjes die we gisteren gekocht hebben te planten.


11 april 2016 Vanavond samen met Peter naar Ranzijn gereden in Velserbroek. Even wat groenteplantjes kopen voor op de tuin. Peter is daarna nog even naar de tuin gegaan om de spullen af te zetten.


10 april 2016 Vanmorgen samen met Peter het huis doorgewerkt en een was gedraaid. Rond 15:00 uur ging Peter zijn vader en moeder halen. Lekker samen een tijdje in de zon gezeten. Daarna ook nog even met ze naar de volkstuin gereden. Moeders heeft  de planten water gegeven met de gieter. Pa zat lekker in de zon. Daarna weer naar huis en Nassi gegeten. Rond 20:00 uur heeft Peter ze weer naar huis gebracht.


9 april 2016 Vanmorgen ging Peter naar de tuin om te werken. Ik ben achter mijn computer gaan zitten. Oscar had mij een link gestuurd voor Office die ik op mijn nieuwe computer wil installeren. Helaas lukte het nog niet. Ik ben eerst naar Peter gegaan op de tuin om koffie te brengen. Hij was al lekker opgeschoten met het maken van het afdak. Daarna ben ik weer naar huis gegaan, de was opgehangen en nog even in de zon gezeten. Peter kwam rond 15:00 uur weer thuis van de tuin. Om 16:00 uur zijn we met de trein naar Amsterdam vertrokken. Vanavond gaan we naar de musical “Pippin” in theater Carré. Vooraf hebben we op het Rembrandsplein nog wat gegeten. Om 20:00 uur begon de show. Prachtig circuswerk en zang. Echt goed. Om 22:40 uur was het afgelopen. Het kostte een hoop maar was het wel waard. Daarna nog wat in de stad gedronken. We waren om 00:50 uur weer thuis.


8 april 2016 Eerst boodschappen gedaan. Daarna het huis opgeruimd. Toen Peter thuiskwam lekker shoarma broodjes gegeten. Daarna niet veel meer gedaan.


7 april 2016 Vanmiddag kwam Oscar bij ons eten. Rond 16:00 uur kwam hij met de trein uit Haarlem en is daarna samen met mij naar huis gelopen. Peter moest nog even langs het stadhuis om zijn paspoort te verlengen. Samen met Oscar aan de het werk voor het eten. We gingen zuurkool stamppot maken. Daarna lekker samen gegeten. Daarna nog even samen zitten kletsen. Peter ging naar yoga en Oscar en ik hebben samen de film “Pride” gekeken. Rond half 10 kwam Peter weer thuis. Om 22:10 uur heb ik Oscar weer naar huis gebracht. Het was een gezellige avond.


6 april 2016 Vandaag is het alweer 42 jaar geleden dat ABBA het Songfestival won met Waterloo. Waar blijft de tijd. Ook was er vandaag het referendum over Oekraïne. Ik wilde eigenlijk niet gaan stemmen, omdat ik het niet helemaal eerlijk vond dat er veel minder stembureaus waren dan met andere verkiezingen. Dat beïnvloed toch het stemgedrag. Heb het toch maar wel gedaan, maar wel tegen gestemd. Ik gun het Oekraïense volk al het goede, maar voor het Nederlandse bedrijfsleven gaat het alleen maar om geld verdienen over de ruggen van de mensen daar. Laten we eerst de problemen binnen de Europese Unie een keer oplossen. Met de vluchtelingencrisis slaan we ook de plank helemaal mis.


5 april 2016 Vanmiddag na het werk met Peter wat spullen gehaald bij de Gamma voor de Volkstuin. Wat dakplaten en muurverf. Daarna weer naar huis.


3 april 2016 Vanmorgen moest Peter zingen met zijn koor in Jisp. Hij werd om 10:30 uur opgehaald. Ik heb aan de verlichting in de tuin gewerkt. Er was een fitting verbrand die vervangen moest worden. Hiervoor moest het hele armatuur uit elkaar gehaald worden. Dat was nog aardig wat werk. Na 1,5 uur was het werk gereed en deed de verlichting het weer. Daarna achter de nieuwe computer gezeten. Moest wat programma’s er op zetten, zoals een virusscanner en een foto bewerkingsprogramma. Het is allemaal na het nemen van wat hobbels gelukt. Rond 15:00 uur kwam Peter weer thuis. Hij ging toen nog even naar zijn broer en zijn moeder in Haarlem. Ik heb nog een film afgekeken. Lekker andijvie stamppot gemaakt. Verder niet veel meer gedaan.


2 april 2016 Vanmorgen zijn Peter en ik met de trein naar Leiden gegaan. We hebben daar de Hortus Botanicus bezocht. Leuk om daar rond te kijken. Al die verschillende bloemen en planten. Daarna zijn we door Leiden heen gewandeld, een broodje gegeten en weer verder gelopen. Op de terugweg naar het station nog een patatje gegeten. Daarna met de trein weer terug. Het was een leuke dag. Daarna lekker tv gekeken.

Peter en Oscar op de Volkstuin 1 april 2016


1 april 2016 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna heb ik Oscar opgehaald van het station Beverwijk. Oscar is de vriend van Paul uit Colombia. We gaan vandaag samen lekker wandelen in de omgeving van Beverwijk. Oscar en ik hebben wel een klik samen. We zijn allebei gevoelsmensen. Dat schept een band. Toch grappig dat je dat zo snel hebt met iemand die komt uit Colombia. Eerst even thee gedronken en daarna zijn we naar de Kruisberg in het Heemskerkse duin gelopen. Lekker Engels met hem gekletst. Bij de Gasterij Kruisberg hebben we geluncht. Daarna via een andere route weer teruggelopen naar Beverwijk. We zijn ook nog even op de volkstuin geweest. Peter was vanmiddag vrij dus hebben even gekeken wat hij daar aan het doen was. Peter heeft het tuinhuisje aan de binnenkant gewit. Ziet er meteen een stuk mooier uit. Oscar heeft ook wel groene vingers. Samen met Peter even de tuin rond gelopen. Daarna zijn Oscar en ik weer naar huis gelopen. Ik heb Oscar toen met de auto naar station Haarlem gebracht. Daar stond zijn fiets. Het was een gezellige middag met hem. Bedankt Oscar tot de volgende keer. Lekker nasi gemaakt. Na het eten een mooie film gekeken.


30 maart 2016 Weer slecht geslapen. Peter heeft vandaag een nieuwe dekmatras gekocht voor op het bed van Tim. Dit is een traagschuim matras. Zo kan ik of Peter af en toe op dit bed slapen. Kom ik tenminste weer aan mijn nachtrust toe. Peter moest vanavond zingen. Ik heb een detective gekeken.


29 maart 2016 vandaag weer aan het werk. Voel me als een zombie. Weer slecht geslapen. Peter is verkouden daarom snurkt hij nog meer. Ik word er elke keer wakker van. Rustig aan gedaan op het werk. Aan het einde van de middag kon ik mijn ogen bijna niet meer openhouden.

De familie Lasker op visite op 2e Paasdag 28 maart 2016

28 maart 2016 2e Paasdag. Vanmorgen weer vroeg op. Vandaag komt Peter zijn familie bij ons voor de Paasbrunch. Een hoop voor te bereiden dus. We zijn met 15 personen. Eerst nog met de kleine kinderen Paaseieren gezocht in de achtertuin. Daarna aan de brunch. Gelukkig ging het allemaal goed. Rond 11:30 uur was alles weer klaar. Peter ging met zijn schoonzus en 2 nichtjes naar een concert van Ruth Jacott in Scheveningen. Tim werd afgezet op de trein in Den Haag HS. Rond 12:00 uur was iedereen weg en had ik het huis voor mij alleen. Heerlijk. Eerst nog de boel opgeruimd en gestofzuigd. Daarna lekker een ABBA LP opgezet. Even rust en wat slaap inhalen. Lekker zitten dutten en de voeten op de tafel. Het is allemaal wel leuk, maar iets te intensief zo’n weekend. Volgende keer alles wat beter plannen lijkt mij. Peter was om 20:00 uur weer thuis. Morgen weer aan het werk.


27 maart 2016 1e Paasdag.  Vannacht weer slecht geslapen en weer vroeg er uit. Peter ging om 10:30 uur zijn zoon Tim ophalen in Zevenbergen. Ik heb het huis doorgewerkt. Eerst het hele huis gestofzuigd. Daarna de keuken schoongemaakt. Peter was om 13:30 uur weer thuis. Rond 16:00 uur kwamen Sharula en haar vriendin Hannelore bij ons. Eerst even koffie gedronken en daarna zijn we even naar de volkstuin gelopen om deze te laten zien. Na de wandeling ook nog even een rondleiding door ons huis en mijn “ABBA en Treinen museum” gegeven. Daarna zijn we aan het diner begonnen. Peter had een lekker recept uitgekozen. Samen lekker kokkerellen. Rond 21:00 uur gingen Sharula en Hannelore weer naar huis. Het was een gezellige avond geweest. Heb nog even gewacht tot de afwasmachine klaar was. En toen naar bed.


26 maart 2016 Vanmorgen was ik weer erg vroeg wakker. Was er om 05:00 uur uit gegaan. Heb maar een mooie film gekeken “Far from the Madding Growd”. Toen Peter uit zijn bed kwam zijn we naar de Breestraat gefietst. Even een cadeau kopen voor Peter zijn broer Gertjan die is jarig vandaag. Vanmiddag zijn we nog even naar de volkstuin geweest. Heb nog even geschoffeld. Peter heeft wat rozenstruiken geplant die hij donderdag bij de Aldi gekocht had. Aan het eind van de middag naar de verjaardag van Peter zijn broer gegaan. We waren om 22:30 uur thuis.


25 maart 2016 Vandaag geen boodschappen doen. Dus lekker rustig aan gedaan. In de loop van de dag de nieuwe computer aangesloten en opgestart. Alles deed het goed. Wel even wennen om te werken met windows 10. Het ziet er heel anders uit dan Vista. Daarna wat Volvo modellen in mijn “nieuwe” vitrinekast gezet. In de middag heb ik nog een mooie film gekeken. Lekker macaroni gemaakt.


24 maart 2016 Vanavond samen met Peter boodschappen gedaan voor de Pasen. Eerste Paasdag komen Sharula en Hannelore bij ons op visite. Tweede Paasdag geven wij thuis een Paasbrunch voor de familie van Peter. Weer een behoorlijke hoeveelheid boodschappen gehaald. Het voordeel dat we vanavond boodschappen hebben gedaan is dat ik het morgenochtend niet meer hoef te doen.


22 maart 2016 Een in trieste begin van de dag vandaag. In Brussel in België zijn 31 mensen om het leven gekomen en meer dan 200 gewond geraakt door terreur. Wat een stelletje malloten lopen er toch rond op deze wereld. Kunnen ze zichzelf niet opblazen in de woestijn, als ze klaar zijn met hun zielige leven hier. En niet al deze onschuldige mensen, die volop in hun leven stonden, met zich mee te nemen in de dood. Deze gekken mogen van mij dan ook naar hun eigen “paradijs”. Echter zal dit nooit mijn paradijs zijn, want er heerst daar een doodse stilte. Al denken ze zelf van niet.

Afvallen


Trots op mezelf. In iets minder als een jaar 20 kilo afgevallen. Vanmorgen woog ik 94,5 kilo. Een klein jaar geleden woog ik nog 114,5 kilo. Hoe? Gewoon door bijna geen suikers meer in te nemen. Werkt echt. Na een maand mis je de suiker echt niet meer (ook geen suiker vervangers dus). Ik val nog steeds af. Wel gezond en gevarieerd blijven eten natuurlijk en iets meer bewegen. Ik wandel elke week 20 km (8 X 2,5 km). Nog een voordeel het kost niets extra, eerder minder. En het belangrijkste van alles. Ik voel me stukken beter en vitaler.


Klik hier voor mijn afval traject.


Vandaag is Maarten jarig, Hij wordt 50 jaar. Van harte gefeliciteerd Maarten. Peter heeft vanavond zijn handwaterpomp aangesloten op de volkstuin. Nu hebben we ook water op de tuin. Topper!


20 maart 2016 Vanmorgen gewerkt aan mijn “nieuwe” vitrine. Deze staat in de achter slaapkamer in de hoek bij het bureau. De vitrinekast heb ik vorig jaar 2e hands gekocht. Heb hem nu schoongemaakt en de glasplaten er in gelegd. Hij lijkt wel nieuw. Heb al wat van mijn Volvo modellen schaal 1:18 er in gezet. De rest komt nog. Deze stonden nog in dozen op zolder. Peter was nog even naar zijn volkstuin geweest. Helaas werkte het weer niet zo mee. Het regende af en toe. Rond 16:00 uur zijn Peter en ik naar Maarten en Michel in Amsterdam op verjaarsvisite gegaan. Maarten vierde vandaag zijn 50ste verjaardag. Hij is 22 maart pas echt jarig. Het was gezellig. Het eten was ook heerlijk. Een Marokkaanse vriendin van Michel had heerlijk couscous en salades gemaakt. Rond 20:00 uur gingen we weer naar huis. Verder niets meer gedaan.


Tijdens onze wandeling van Anna Paulowna naar Den Helder 19 maart 2016

19 maart 2016 Vandaag gaat Peter met zijn dochter Eline een dagje op pad. Ik ben weer gaan wandelen met een aantal vrienden van Anna Paulowna naar Den Helder, ongeveer 20 kilometer. Het weer was niet zo mooi, het was koud, bewolkt en waaide behoorlijk. Wel lekker gelopen. Gezellig met Paul en Oscar opgelopen. Lekker weer Engels gekletst met Oscar. Het stuk door Den Helder was een beetje deprimerend. Het ziet er niet echt uit in die woonwijken. Was ook weer blij dat het einde in zicht kwam. Nog lekker wat gedronken in het hotel bij de veerhaven. Maarten bedankt maar weer voor de organisatie. Daarna weer terug gereden met Peter B. Lekker rozig op de achterbank. Ik was blij dat ik weer thuis was. Was behoorlijk moe. Lekker onder een hete douche en daarna op de bank. Peter was om 21:30 uur thuis. Hij had een leuke dag gehad met Eline. Lekker geshopt.


18 maart 2016 Vandaag weer vrij. Na de gebruikelijke zaken ben ik bezig geweest met mijn vitrine kast op de slaapkamer. Ik heb hem goed schoongemaakt. Daarna alle glasplaten er in gelegd en vast een aantal Volvo modellen er in gezet. Ziet er meteen mooi uit. Verder niet veel gedaan deze dag.


17 maart 2016 Vanavond had ik een afspraak met mijn collega om een gedeelte van de openbare verlichting te controleren bij het Rode Kruisziekenhuis. Er was volgens bewoners te weinig licht. We gaan wat aanpassingen aanbrengen.


16 maart 2016 Vanavond lekker een detective gekeken op tv. Verder niet veel gedaan. Peter was naar zijn koor.


Mijn 2 eerste ABBA Lp's uit 1975

14 maart 2016 Vandaag mijn 2 oudste LP’s weer gedraaid die ik meer dan 41 jaar geleden heb gekocht (natuurlijk van ABBA). De LP “ABBA” had ik gekregen voor mijn 15 verjaardag op 24 juni 1975. De een jaar eerder uitgekomen LP “Waterloo” kon ik toen ook kopen van het geld dat ik gekregen had voor mijn verjaardag. (ik had al heel vaak in de winkel met deze LP in mijn handen gestaan, alleen had ik er toen geen geld voor. Wat een frustratie was dat. Tegenwoordig bij de jeugd ondenkbaar met al die gratis illegale downloads) Ik had de single Waterloo van mijn broer Ron gekregen. De singles “Honey Honey” en “I Do, I Do, I Do” had ik zelf bij elkaar gespaard. De Lp’s en singles zijn helemaal grijs gedraaid tot eind jaren ‘80. Toen kwamen deze albums voor het eerst in Zweden op CD uit. Nu zoveel jaren later heb ik die oude Lp’s en singles nog steeds. En….je kan ze nog steeds goed draaien op mijn nieuwe pick-up die nu weer beneden staat. Echte nostalgie. Ik koester trouwens al de oude platen van ABBA die ik zelf gekocht heb. Ze zijn een deel van mijn leven.

Paul, Peter en Oscar op de Volkstuin 12 maart 2016

13 maart 2016 Vanmorgen een beetje opgeruimd. Daarna ben ik paprikasoep gaan maken. Vanmiddag kwamen Paul en Oscar bij ons op visite. Ze waren er om 14:30 uur. Na de koffie zijn we naar de volkstuin gelopen. Peter had aardig wat werk verzet. Het zag er allemaal prima uit. Oscar en Paul vonden het leuk om te zien. Daarna weer terug gelopen naar huis. Het was prachtig weer. Wel koud. Daarna lekker zitten kletsen. Ik ben toen aan het eten begonnen. Allemaal lekkere dingen gemaakt. Het was erg gezellig. Rond 21:00 uur gingen Paul en Oscar weer naar huis. Daarna nog even wat spullen opgeruimd en naar bed. Het was een leuke dag.


Mijn nieuwe platenspeler is aangesloten 12 maart 2016

12 maart 2016 Vandaag ben ik bezig geweest om computerkabels aan te leggen vanaf de router bij de tv naar de slaapkamer boven. Daar komt de nieuwe computer te staan. Was nog aardig wat werk om dit voor elkaar te krijgen. Maar het is gelukt. Ik heb ook de nieuwe Horizon box van Ziggo geïnstalleerd en mijn platenspeler aangesloten op de versterker. Daarna alle kabels en leidingen weer opnieuw aangesloten. De platenspeler klinkt fantastisch. Peter was naar de Volkstuin om zijn pergola af te maken. Aan het einde van de middag naar Peter zijn vader en moeder gegaan. Heb 2 schakelaars vervangen en een dimmer weggehaald omdat LED lampen niet te dimmen zijn. Daarna naar huis. Verder niet veel gedaan.


11 maart 2016  Vandaag eerst de wasmachine aangezet en daarna boodschappen gedaan. Moest wat extra dingen halen omdat Paul en Oscar zondag bij ons komen eten. Daarna bezig geweest met de voorbereidingen om de computers boven op de slaapkamer opnieuw aan te sluiten. Ook heb ik de platenspeler weer naar beneden gehaald. Verder niet veel gedaan.


9 maart 2016 Vanavond had ik weer mijn maandelijkse treinenavond van de NVBS. Vanavond ging het over grensstations tussen Frankrijk en Spanje. Het was een leuke avond.


8 maart 2016 Vanmiddag moest ik voor de personeelsvereniging van mijn werk, naar gemeente Velsen. Ik had een overleg om ons jaarlijkse sportevenenment te bespreken dat plaats gaat vinden in mei. Even wat zaken in gang zetten. Vanavond naar Peter zijn vader en moeder geweest. We hebben wat LED lampen, een brandmelder en koolmonoxide alarm  gemonteerd. Toch een wat veiliger idee.


6 maart 2016 Vanmorgen weer redelijk vroeg uit bed. Heb het bureau geschilderd. Helaas dekt het niet in een keer, dus moet nog een keer over. Ziet er allemaal wel weer mooi uit. Vanmiddag gingen Peter en ik naar een optreden van de band "Incognito" in Egmond aan Zee. In deze band speelt mijn oudste broer Ron samen met wat vrienden. Rond 16:00 uur begon het optreden. Het klonk perfect. Wel een beetje harde muziek. Het was voor het eerst dat ze in deze samenstelling optraden. Erg leuk. Er waren veel vrienden en bekenden naar bar “`t Swintje” gekomen. Peter had wel wat teveel wijn gedronken, maar dat mocht de pret niet drukken. Rond 20:30 uur waren we weer thuis. Het was top Ron. Leuk om je weer te zien spelen. Dat was voor mij alweer meer als 10 jaar geleden. 


Het frame van mijn bureau zit alweer tegen de muur 5 maart 2016

5 maart 2016 Vanmorgen weer vroeg uit bed rond 05:00 uur. Was wakker en Peter lag te snurken. Lekker wat muziek geluisterd. Peter ging naar zijn volkstuin om wat werkzaamheden te doen. Ik ging mijn bureau weer aan de muur vastzetten op een andere plek in de slaapkamer. Helaas zat het wat tegen, maar het is toch gelukt. De aanhouder wint (natuurlijk). Er moeten nog wel wat stukjes van het bureau geschilderd worden, omdat dit in de oude situatie tegen de muur zat gemonteerd. Had door de rare kronkels die ik had uitgehaald wel wat last van mijn rug. Ja ik ben niet zo flexibel meer. Met Peter nog even een ouderwetste handwaterpomp gekocht. Kreeg met de post mijn nieuw bestelde pick-up element van Orthofon binnen. Meteen gemonteerd op mijn platenspeler op zolder. Even een LP gedraaid. Klinkt fantastisch. Daarna niet veel meer gedaan 


4 maart 2016 Vanmorgen vroeg boodschappen gedaan. Ik had namelijk al om 09:30 uur nog een overleg voor mijn werk over openbare verlichting. Helaas kwam degene die het belangrijkste was voor dit overleg niet opdagen. Dus na een uur wachten gingen we weer onverrichte zaken weg. Ik ben nog even bij de Action geweest om wat LED lampen en brandmelders te kopen voor Peter zijn vader en moeder thuis. Daarna nog wat bezig geweest met het bureau boven op de slaapkamer. Vanavond zijn Peter en ik nog uit eten geweest bij “Sonnevanck” in Wijk aan Zee. Lekker gegeten.


2 maart 2016 Vandaag voelde ik me niet zo lekker (het weer werkte ook al niet mee). De laatste dagen heb ik daar al last van. Ben een beetje gestrest. Vanmiddag had ik weer een gesprek met mijn teamleider over de werkdruk. Er worden wat taken bij mij weggehaald. Daarnaast gaan we kijken hoe we het plannen van mijn werk beter kunnen stroomlijnen in de organisatie. Ik was erg moe dat ik thuis kwam. Dus niet veel meer gedaan.


1 maart 2016 Het is alweer maart. Wat gaat de tijd snel.

 


28 februari 2016 Slecht geslapen. Was er alweer om 05:45 uur uit. Eerst maar een film gekeken. Peter is later in de morgen nog naar zijn tuin gegaan. Ik heb het bureau op de achterkamer los gemaakt van de muur. Deze komt nu in de andere hoek van deze kamer te zitten in de ruimte die ontstaan is tijdens de verbouwing van de badkamer vorig jaar. Hierdoor krijgen we wat meer ruimte voor eventueel een logeerbed. Rond 15:30 uur zijn we naar Peter zijn ouders in Haarlem gereden. We gingen daar eten. Was weer gezellig. Om 21:00 uur waren we weer thuis.


27 februari 2016 Vanmorgen ging Peter al vroeg naar de volkstuin. Hij gaat palen zetten om een pergola te maken. Ik ben verder gegaan op de achterkamer. Heb wat delen van het plafond op de achterkamer gewit. Peter belde op dat hij de schroeven vergeten was. Deze ben ik na het witten gaan brengen. Het was heerlijk weer. Ik Heb Peter maar even geholpen om de palen te zetten. Daarna weer naar huis gefietst. Heb nog een afspraak gemaakt met Paul en Oscar om bij ons te komen eten. Vanavond zijn Peter en ik naar de film “Knielen op een bed violen” geweest. Deze film gaat over godsdienstwaanzin. Wat maken de mensen het zich ook moeilijk met het geloof. Waarom moet men toch een mening opdringen aan een ander. Stop daar toch eens mee. Wel een mooie film.


26 februari 2016 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. 2 wassen gedraaid. Daarna het bureau al wat opgeruimd op de achterkamer. Van Peter kreeg ik dat hij thuiskwam een mooie bos bloemen omdat ik de laatste tijd niet zo lekker in mijn vel zit. Lief hoor. Ik heb lekker nasi gemaakt.


25 februari 2016 Vandaag was ik weer vrij omdat Peter vandaag houtsnippers wilde brengen naar onze Volkstuin. Hij had ook vrij genomen om samen met zijn collega Martijn deze houtsnippers als paden aan te brengen op de tuin. Ik heb dus ook geholpen daarmee. Het was wel intensief maar rond 13.00 uur waren we klaar. Ik ben thuis wat gaan rommelen op zolder en op de achterkamer. 


24 februari 2016 Vanmorgen een gesprek met mijn teamleider gehad over mijn werkzaamheden. Even mijn ongenoegen over ik moet werken geuit. Ik moet een aantal zaken opschrijven en volgende week praten we verder. Ik heb ook een nieuwe computer gekocht bij de Aldi. Er was weer een leuke aanbieding. Nu het bureau op de achterkamer nog verplaatsen. Naar de andere hoek.


23 februari 2016 Vandaag is mijn broer Ron jarig. Hij is 60 jaar geworden. We hadden het vrijdag al gevierd. Ik heb hem nog wel even gebeld. Vandaag een afspraak gemaakt met mijn teamleider om over mijn werkzaamheden te praten. Verder niet veel gedaan meer. Peter had vanavond het schoonmaakvirus te pakken. Hij heeft de koelkast en de keuken schoongemaakt. Het is alleen jammer dat hij dan altijd laat merken dat hij het alweer heeft moeten schoonmaken. Terwijl ik het meestal doe. Hij heeft het zwaar.


22 februari 2016 Vandaag had ik weer een off day. Het werk groeit me een beetje over het hoofd. Thuis gekomen was ik erg moe. Ga toch maar weer in gesprek met mijn teamleider over mijn werkpakket. Wordt een beetje teveel.

21 februari 2016 Vanmorgen nog even bezig geweest met mijn ABBA vitrines op zolder. Rond 13:00 uur naar de 5e verjaardag van Peter zijn neefje Sjoerd gegaan. Sjoerd is de zoon van Peter zijn broer Henk en Patricia. Rond 15:30 uur weer naar huis gegaan. Verder niet veel meer gedaan. Lekker rustig. Morgen weer werken.


20 februari 2016 Vanmorgen was ik vroeg wakker. Heb eerst een film gekeken. Nadat Peter uit bed was gekomen zijn we op de fiets naar de volkstuin gereden. Peter had nog een fruitboom meegenomen om te planten. Daarna zijn we naar de Breestraat gefietst om een cadeautje te kopen voor Peter zijn neefje Sjoerd. Die wordt morgen 5 jaar. Daarna nog even wat kleren gekocht voor mij bij C&A. Ik moest wat nieuwe overhemden kopen omdat de oude nu veel te groot zijn. Ik ben nu al 19 kilo kwijt dus gaat lekker. Vanavond lekker patat gegeten en nog een film gekeken.


Mooie foto van mijn werkplek, het stadhuis van Beverwijk. foto gemaakt door collega Rogier de Waaijer uit de hoogwerker 19 februari 2016.

19 februari 2016 Vandaag weer vrij. Eerst boodschappen gedaan. Daarna bezig geweest met het opnieuw inrichting van mijn ABBA vitrines op zolder. Het wordt allemaal wat overzichtelijker. Vanavond vierde mijn broer Ron zijn 60ste verjaardag. Het was gewoon bij hem thuis. Het was een gezellige avond.


18 februari 2016 Vandaag moest ik voor mijn werk naar Heerhugowaard. Er was daar een bijeenkomst van de beheerders van de openbare verlichting in Noord-Holland. Het overleg ging voornamelijk over de moeizame samenwerking met netbeheerder Liander. Oscar de vriend van Paul moest vandaag voor het eerst aan de slag bij zijn nieuwe baas in Utrecht. Spannend voor hem.


Rechts op de foto mijn Opa Theo van Maris als buschauffeur van de NZH  samen met Ted Janssen voor de Crossley bus begin jaren '50

15 februari 2016 Vandaag contact gezocht met mijn neef Cees Moison in Roermond. Volgens zijn zus Thea heeft Cees de fotoalbums van hun vader en moeder. Thea had vorig week een unieke foto uit dit fotoalbum van onze Opa van Maris op Facebook geplaatst in zijn uniform van de NZH. Ik wilde graag een betere scan van deze foto hebben dus had ik contact opgenomen met Cees of hij dat kon verzorgen. Ik had ook gevraagd of hij misschien nog andere foto’s van opa in uniform had. Hij reageerde bijna direct en nu hem ik nog een andere prachtige foto van mijn opa gekregen in uniform en voor een oude bus van de NZH. Helemaal top. Het leuk is dat opa op deze foto een uniformpet op heeft die ik nu nog in mijn bezit heb. Echt leuk. Peter is aan het einde van de middag nog terug gegaan naar de aquariumzaak voor de pomp. Hij was namelijk stuk. Na reparatie maakt hij nog steeds herrie. Niet leuk dus. Hopelijk komt er een goede oplossing voor.


14 februari 2016 Vandaag was het Valentijnsdag. We hebben er niks aan gedaan. Zelf helaas ook geen kaarten en berichten van stille aanbidders gekregen. Ik heb nog wat achter de computer gezeten. Vanmiddag gingen we Peter zijn vader en moeder weer ophalen. Ze kwamen bij ons eten. Op de terugweg naar huis zijn we met z’n vieren nog even bij Ranzijn geweest om wat bollen te kopen voor de Volkstuin. Daarna naar huis gereden. Lekker thee gedronken met Pa en Ma en daarna hebben zij nog een film gekeken. Ik heb lekker gekookt. Na het eten nog even de film afgekeken en koffie gedronken. Daarna heeft Peter zijn vader en moeder weer naar huis gebracht. Lekker vroeg naar bed gegaan. 


13 februari 2016 Peter was vanmorgen naar de volkstuin gegaan. Ik ben wat gaan rommelen met mij ABBA verzameling op zolder. Daarna mijn website bijgewerkt. Ik liep een beetje achter met foto’s. Peter was al snel weer thuis omdat het erg koud was. Rond 18:00 uur zijn we naar de Sauna Ridderrode gereden in Bloemendaal. Peter houdt daar meer van als ik, maar het was wel lekker. Vooral het warme kruidenbad en bubbelbad waren heerlijk ontspannend. Ook een paar keer in de sauna geweest en daarna ondergedompeld in een tobbe met ijskoud water brrrrrrrrrrrr. Wel lekker toch. Rond 22:00 uur gingen we weer naar huis. Peter heeft nog  bij thuiskomst de waterpomp van het aquarium om zeep geholpen. Hij maakte te veel herrie.

 


Mijn Opa Theo van Maris in zijn NZH conducteursuniform

12 februari 2016 Heb nog steeds een beetje hoofdpijn. Ik ben wel vanmorgen samen met mijn broer Ron in de auto naar Bakhuizen in Friesland gereden. Daar werd vanmiddag Joke van Riet -Van Bentem begraven. Zij was al een tijdje ernstig ziek. Joke is de vrouw van mijn neef Hans van Riet. Zoon van mijn Ome Cor en Tante Corry. Tante Corry was de oudste zus van mijn vader Wen. De uitvaart dienst was in de RK kerk van Bakhuizen. Joke werd daarna begraven op het bij behorende Kerkhof. Na de plechtigheid (16:15 uur) zijn wij als een speer weer naar huis gereden. Ron moest vanavond om 18:00 uur oefenen met zijn band in Wormerveer. Ik was om 17:30 uur weer thuis. Het was een vermoeiende dag. Ook al doe je niet veel. Vanavond had mijn nicht Thea Moison een oude foto van onze Opa van Maris (de vader van mijn moeder) op Facebook gezet. Het bijzondere van deze foto is, dat hij staat afgebeeld in zijn uniform van de NZH.  Zo'n foto had ik nog niet.   Ik heb een heleboel spullen van onze Opa  uit de tijd dat hij bij de NZH werkte maar nog geen goede foto van hem in zijn uniform. Echt leuk. Zie ook mijn NZH Blauwe Tram pagina op deze site.


Foto van een locomotor "Sik" in Haarlem, gemaakt door Oscar 11 februari 2016

11 februari 2016 Vandaag had ik vrij genomen. Ik was erg moe en nog steeds hoofdpijn. Denk dat ik kou gevat heb. Het is ook erg druk op mijn werk. Vandaag had ik gelukkig geen afspraken staan dus kon lekker vrij nemen. Lekker rustig aan gedaan. Eerst wel even naar de kapper geweest en daarna nog wat plakplinten gehaald bij de Gamma. Ik was toch met de auto. Daarna wat TV gekeken terwijl er een was draaide. Lekker relaxen. Ik kreeg nog een mooie foto van een Locomotor "Sik" via de Whats app van Oscar. Hij was aan het  fietsen in Haarlem en was onderweg deze locomotief tegen gekomen. Verder niet veel gedaan. Peter moest vanavond nog naar de yoga.


10 februari 2016 Vanavond had ik weer mijn maandelijkse treinenavond in Velsen-Noord. Het ging dit maal over trams op prentbriefkaarten. Er zijn er heel wat. Het was een leuke avond.


9 februari 2016 Peter en ik  zijn aan het einde van de middag even bij de aquariumwinkel van Van Someren in Heemskerk geweest om wat spullen voor Peter zijn aquarium te halen.

8 februari 2016 Vandaag is  Peter weer thuis gekomen uit Valkenburg. Heb hem toch wel gemist, ook al was het maar een paar dagen. Hij had het erg leuk gehad met zijn collega's. Op mijn werk kreeg ik een rot bericht te horen van mijn collega Juan. Zijn vrouw is ernstig ziek.  Daarnaast  kreeg ik ook te horen dat Joke, de vrouw van mijn neef Hans van Riet is overleden. En ik had al zo'n hoofdpijn. Het was niet mijn dag. Pffff.


7 februari 2016 Vanmorgen werd ik wakker met hoofdpijn. Meteen maar even aspirine ingenomen. Na het ontbijt de film “Torchsong Trilogy” gekeken. Een van de mooiste homofilms die ik ooit gezien heb. Prachtig verhaal over allerlei relaties. Was een beetje emotioneel tijdens deze film. Waarom maken mensen het elkaar zo moeilijk in relaties. Waarom zijn we niet eerlijk tegen elkaar. Om mijn gedachten ter verzetten maar een oud Koersbord van een Hondenkop treinstel schoongemaakt. Deze had ik enige tijd geleden al gekocht, maar was zo vanaf de trein gekomen. Nooit wat mee gedaan. Lekker lopen boenen totdat het ergste vuil er af was. Ziet er weer een stuk beter uit en het verzet je gedachten even.  Peter belde ook nog op. Hij had het erg naar zijn zin in Valkenburg. Waren naar verschillende Carnaval feesten geweest. Ik heb nog de pomp van het aquarium schoongemaakt. Er kwam bijna geen water meer doorheen. Om 22:30 uur ging ik naar bed.


Oscar op de foto met de Arend 6 februari 2016.

6 februari 2016 Vanmorgen rond 09:00 uur vertrokken richting Utrecht. Eerst Oscar opgehaald in Haarlem. Daarna de auto neergezet bij Station Haarlem Spaarnwoude. Samen met de trein richting Utrecht. Lekker zitten kletsen met Oscar in het Engels. Na aankomst in Utrecht met de bus naar Het Spoorwegmuseum gereden. Het was een leuk bezoek. Ik heb Oscar zo goed en zo kwaad alles uitgelegd m.b.t. wat er allemaal te zien was. Het was een gezellige dag en Oscar vond het erg leuk allemaal. Na ons bezoek zijn we nog wat wezen drinken in Utrecht en nog een patatje gegeten. Daarna weer met de trein naar Haarlem en Oscar thuis bij Paul afgezet. Het was een zeer geslaagde dag. Bedankt Oscar voor de gezelligheid en voor de mooie gesprekken.


5 februari 2016 Vanmorgen is Peter met zijn collega’s vertrokken voor een lang weekend naar Valkenburg. Ze hebben daar een paar bungalows gehuurd op een vakantiepark. Nadat Peter vertrokken was ben ik boodschappen gedaan. Daarna nog wat gerommeld in huis. Schoongemaakt en een was gedraaid. Verder lekker film gekeken. Morgen ga ik samen met Oscar naar het Spoorwegmuseum in Utrecht.


4 februari 2016 Vandaag van Paul te horen gekregen dat de operatie van Oscar zijn moeder goed gegaan is. De tumor is verwijderd. Ziet er goed uit. Het duurt nog even voordat definitief gezegd kan worden of er nog verkeerde cellen zijn achter gebleven. Om zijn zinnen wat te verzetten heb ik Oscar gevraagd of hij zin heeft om met mij zaterdag  naar het spoorwegmuseum te gaan. Peter is dit weekend niet thuis. Hij gaat morgen met zijn collega’s van het werk naar Valkenburg. Dus heb ik het rijk alleen.


Theatershow van Richard Groenendijk 3 februari 2016

3 februari 2016 Vanavond zijn Peter en ik naar een voorstelling "De mantel der Liefde" van Richard Groenendijk geweest. Onze vrienden Paul en Cees waren ook mee. Ik had voor deze voorstelling wat extra kaarten gekocht en hun uitgenodigd om mee te gaan. Cees moest uit Ridderkerk komen. Hij was wat eerder gekomen en heeft eerst bij ons gegeten. Het was een zeer leuke avond. Veel hilariteit maar ook serieuze momenten. Het was een top avond. Paul zijn vriend Oscar komt uit Colombia en woont bij Paul. Oscar zijn moeder moest vanavond om 23:00 uur (Nederlandse tijd) geopereerd worden aan een tumor in haar hals. Spannend en moeilijk voor hem, omdat hij zover van haar vandaan is. Hopelijk gaat het goed met haar.


2 februari 2016 Vandaag is mijn broer Fred jarig. Hij is 59 jaar geworden. Vanavond zijn we naar zijn verjaardag in Bergen aan Zee geweest. Het was een gezellige avond.

31 januari 2016 Vanmorgen weer bezig geweest met mijn ABBA verzameling Heb nu al mijn CD’s geregistreerd. Tevens nog wat singles in een plastic hoesjes gedaan. Daarna nog even wat foto’s opgehaald met “We Transfer”. Deze foto’s van onze reünie van de familie Mathot vorige week, had Ruud Mathot mijn neef mij gestuurd. Er zitten leuke foto’s bij. Een daarvan is te zien bij 24 januari 2016. Vanmiddag kwamen Peter zijn vader en moeder bij ons gourmetten. Het was weer gezellig met ze. Ze hebben ook nog een film gekeken.


30 januari 2016 Peter was vanmorgen naar de volkstuin. Hij had wat fruitbomen en beukenheggen gekocht en ging deze vanmorgen planten. Ik heb op de achter slaapkamer de plinten nog een keer geschilderd en de gaatjes van de schroeven dicht geplamuurd. Verder niet zoveel gedaan. Lekker rustig aan.


29 januari 2016 Vanmorgen boodschappen gedaan. Gelukkig voel ik mezelf niet slechter dan gisteren. Nog wel wat hoesten en verkouden, maar het zet hopelijk niet door. Een beetje het huis doorgewerkt en opgeruimd. Daarna niet veel meer gedaan.


28 januari 2016 Vanmorgen voelde ik me niet zo lekker. Heb denk ik een beetje kou gevat. Ben toch maar aan het werk gegaan, mede omdat ik wat afspraken heb staan. Op mijn werk voelde ik me echt lamlendig. Toch maar gebleven tot 14:00 uur. Na het laatste overleg ben ik toch maar naar huis gelopen. Lekker even op de bank gelegen. Peter heeft eten gekookt. 


Familiefoto tijdens de reünie van de familie Mathot 24 januari 2016

24 januari 2016 Vanmorgen om 08:00 uur uit bed. Vanmiddag is de familiereünie van de familie Mathot. Dit zijn de kinderen van tante Corry van Riet – Mathot (en ome Cor van Riet), ome Leo Mathot (en tante Alie Hilterman), ome Dam Mathot (en tante Gerda van Steijnen) en mijn vader en moeder Wen Mathot (Ida van Maris). De bijeenkomst was bij “La Place” op de Dreef in Haarlem. Voordat we daar heen gingen ben ik nog met mijn ABBA verzameling bezig geweest. Rond  14:30 uur vertrokken naar de reünie. Wij zijn eerst mijn broer Ron en Irene op gaan halen. Rond 15:00 uur waren we op de plaats van bestemming. Bij binnenkomst werden we al begroet door een aantal  neven en nichten. Echt leuk om elkaar na zo lang weer te zien. Helaas kregen we ook een rot bericht over onze nicht Lida. Haar man Sjaak had afgelopen nacht een zware hartaanval gehad. Dat was wel een grote  domper op de feestvreugde. Lida was daarom natuurlijk niet aanwezig. Extra zuur omdat Lida deze bijeenkomst van de familie Mathot heeft georganiseerd. Ik wens Sjaak beterschap en Lida veel sterkte. Het was verder een zeer aangename bijeenkomst met al die nichten en neven, waarvan ik de meeste al jaren niet meer gezien had. Ondanks het trieste bericht aan het begin was het wel een zeer geslaagde bijeenkomst. Tante Gerda was ook aanwezig. Ze is inmiddels 87 jaar en in redelijke conditie. Zij is nog de enige “ouder” die nog leeft. Leuk om haar ook weer te zien. Veel oude foto’s en films bekeken en “oude koeien uit de sloot gehaald”. Na afloop zijn we nog met een paar zonen (plus aanhang) van Ome Dam en tante Gerda wat gaan eten. Erg gezellig. Na afloop hebben we Ron en Irene weer naar huis gebracht. Daar hebben we nog wat gedronken. We waren om 23:00 uur weer thuis.


23 januari 2016 Vanmorgen vroeg samen met Peter naar Anna Paulowna gereden. Vandaag gingen we wandelen met onze vriendengroep. Peter en Oscar kwamen daar ook naartoe. Maarten kwam ons daar oppikken om ons naar het beginpunt van onze wandeling te rijden in Kolhorn. Hier kwam Cees ook naar toe. Michel  (de man van Maarten) en zijn zoon, waren al vertrokken.  Maarten had hun al bijna een uur eerder bij het beginpunt afgezet. De afstand tussen Kolhorn en Anna Paulowna is ongeveer 19 kilometer. Het weer was prachtig met een zonnetje. Heerlijk weer om te lopen. De tocht ging voornamelijk over grasdijken door de polder. Soms was de grond erg drassig en plakte de modder onder je schoenen. Maar op zich heerlijk gewandeld. Lekker weer gezellig samen opgelopen en Engels gekletst met Oscar. Onderweg in Sluis nog een bakkie gedaan. Het einde van de wandeltocht (rond 15:30 uur) kwam snel in zicht. Ik had geen centje pijn in mijn voeten. Peter wel een beetje in zijn nieuwe schoenen, maar heerlijk genoten in het weidse polder landschap. Daarna weer  met z’n allen teruggereden naar Kolhorn. Afscheid genomen van de anderen en weer samen met Peter weer naar huis teruggereden. Thuis lekker gedoucht en voeten op de bank.

Model stoomtrein Saxonia uit 1935

22 januari 2016 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Het was erg koud buiten. In de loop van de dag werd het gelukkig weer wat warmer. Maar het werd ook weer erg nat. Het vriesweer is weer voorbij. Peter was weer bezig met zijn aquarium en ik ben bezig geweest met een nieuwe aanwinst op treinen gebied. Een model van “De Saxonia”. Een van de eerste treinen die reed in Duitsland. Hij was niet nieuw. Heb het model schoongemaakt en geperfectioneerd.  Ziet er weer mooi uit. Verder niet veel gedaan.


21 januari 2016 Vandaag had ik weer cursus op mijn werk. Het is het vervolg op de cursus die in vorige week donderdag heb gehad. Aan het einde van de middag was ik wel een beetje gaar. Peter had vandaag wat gerommeld aan zijn aquarium. Hij heeft hem helemaal opnieuw opgebouwd. Het is nog steeds koud. Peter is nog steeds erg verkouden en hoest zijn longen uit zijn lijf. Hoop dat hij snel weer beter is. Ik heb vanavond wat oude foto’s in gescand voor de reünie van de familie Mathot a.s. zondag.

Bjorn, Frida, Agnetha en Benny voor het eerst sinds jaren weer bij elkaar tijdens de première van Mamma Mia The Party in Stockholm 20 januari 2016

20 januari 2016 Vanavond in Stockholm bij de première van  "Mamma Mia The Party" waren de vier leden van ABBA voor het eerst weer publiekelijk bij elkaar na vele jaren. Natuulijk heel wat ouder geworden. Leuk  ze  zo weer samen   te zien.


Vannacht is de eerste sneeuw bij ons gevallen. Toch even snel een foto gemaakt 17 januari 2016

Peter was vandaag thuis. Hij is bezig geweest met zijn aquarium. Hij heeft een nieuwe pomp met filter  gekocht. Als het aquarium nu niet perfect wordt ........! 


17 januari 2016 Vannacht slecht geslapen. Peter was door zijn verkoudheid erg aan het snurken. Hierdoor kon ik niet slapen. Was om 05:30 uur opgestaan. Ik heb wat films gekeken en muziek geluisterd. Vannacht is bij ons de eerste sneeuw gevallen van 2016. Ik heb buiten wat foto’s gemaakt. Toen Peter wakker en gegeten had zijn we lekker naar buiten gegaan om te wandelen. Het was heerlijk zonnig maar lekker koud weer. Nog even langs de volkstuin gelopen om even naar Peter zijn werk van gisteren te kijken. Daarna ben ik weer verder gegaan met het monteren van laten langs het plafond op de achterkamer. Schiet al lekker op. De lijm moet nu eerst goed drogen. Daarna kan  het geschilderd en afgewerkt worden. Verder niet veel meer gedaan.   


16 januari 2016. Vanmorgen eerst wat muziek geluisterd. Peter ging vandaag werken op de volkstuin. Hij ging zijn ontwerp uitzetten. Ik ben verder gegaan op de achter slaapkamer. Het is nog niet klaar. Aan het einde van de middag nog even wat latten gehaald. Verder niet veel meer gedaan.


15 januari 2016 Vandaag weer lekker vrij. Peter voelde zich weer wat beter en was weer aan het werk gegaan. Ik ging boodschappen doen en daarna ben ik op de achter slaapkamer gaan schilderen. Ik wil hier het bureau gaan verplaatsen naar de ruimte die ontstaan is na de verbouwing van de badkamer. We krijgen dan op deze kamer de ruimte voor eventueel een logeerbed. Laminaat ligt er al, maar de plinten e.d. moesten nog afgewerkt worden en geschilder. Ik heb ook de gipsplaten die aansluiten op de buitenmuur beter vast gezet. De kit die ik daarvoor gebruikt had was losgegaan waardoor er een kier was ontstaan. Vanavond zijn we samen bij de Chinees in Heemskerk gaan eten. Lekker makkelijk.


14 januari 2016 Peter voelde zich niet lekker en ging vanavond niet naar yoga. Ik had de hele dag een cursus over het aanbesteden en afrekenen van werkzaamheden die door aannemers worden gedaan. We zaten in de Kinderboerderij De Baak in Beverwijk.


13 januari 2016 Vanavond naar de NVBS treinenavond geweest. Vanavond ging het over de archieven van de NVBS. De NVBS beschikt over duizenden foto’s en dia’s van treinen en trams in het archief. Deze komen vaak uit de verzameling van overleden treinenliefhebbers. Vanavond kregen we een inkijkje in het archief en alle mooie foto’s. Was om 23:00 uur weer thuis. Peter was vandaag naar zijn koor geweest.

Bezoek aan het hoogspanningstation in Beverwijk 12 januari 2015

12 januari 2016 Vanmorgen zijn we met ons team GIW op excursie geweest naar het nieuwe hoogspanning station van Tennet in Beverwijk. Dit zogenaamde 380KV station moet in de loop van dit jaar in gebruik worden genomen. Erg interessant om te kijken naar de dikke kabels en grote transformatoren die nodig zijn om deze hoge spanning te kunnen handelen. Erg indrukwekkend. Vanmiddag kwam Peter mij ophalen van het werk. Het was koud en regenachtig, dus vond dat wel fijn. Vanavond de laatste CDs uit hun originele doosjes gehaald en in nieuwe "DJ sleeves" gestopt. De CD kast in de kamer is nu voor de helft leeg, terwijl er net zoveel CDs in staan. Een mooie ruimte besparende oplossing. Heb voor Peter nog de computerprinter, na lange tijd weer aan de praat gekregen.     


11 januari 2016 Vanavond  had ik een afspraak met een jubilaris bij de NVBS. Deze meneer uit Haarlem is al 60 jaar lid van onze vereniging. Ik als voorzitter van de afd. Kennemerland was verzocht om hem persoonlijk te feliciteren en hem een cadeau en bloemen te overhandigen vanwege dit feit. Leuk om deze man te ontmoeten samen met zijn vrouw. Hij is 77 jaar en is dus op 17 jarige leeftijd lid geworden van de vereniging. Ik was om 21:30 uur weer thuis.


10 januari 2015 Vanmorgen hebben we het schilderij van Peter zijn oom Sjoerd de Vries opgehangen in de huiskamer. Het oude schilderij is naar de achterkamer verhuisd. Ziet er mooi uit, maar wel even wennen. Ziet er toch heel anders uit. Daarna ben ik nog met mijn ABBA verzameling bezig geweest. Vanmiddag kwamen Peter zijn vader en moeder bij ons. Ze hebben bij ons gegeten en lekker zitten kletsen. Rond 20:00 uur heeft Peter ze weer naar huis gebracht.


Mooie modelspoor banen in Rijswijk tijdens de Modelspoordagen 9 januari 2016

9 januari 2015 Vanmorgen vroeg samen met Peter met de trein vertrokken naar Rijswijk. Daar waren de Nederlandse Modelspoordagen in de “oude” Broodfabriek. We hadden goedkope treinkaartjes van het Kruidvat om te reizen. Er waren mooie modelbanen te zien. De ene nog mooier dan de andere. Als ik dat weer zie dan krijg ik weer een beetje de kriebels om zelf weer een keer te beginnen om er een te bouwen. Na het bezoek aan de modelspoordagen zijn we met de trein doorgereden naar Rotterdam-Blaak. Daar zijn we bij de nieuwe markthal gaan kijken. Ziet er prachtig uit met al die kleuren op het plafond. Weer een mooie verrijking van de stad Rotterdam. Na het bezoek aan de markthal nog even de stad in. Helaas was het weer niet zo mooi. We hebben nog wat gedronken in een café en daarna weer de trein naar huis genomen. Helaas is de verbinding met de trein naar Beverwijk er niet beter op geworden. Als je nu met de intercity aankomt in Haarlem moet je nu 23 minuten wachten op de stoptrein naar Beverwijk. Als je dan ook nog in een koude wachtkamer moet wachten wordt je geduld wel een beetje op de proef gesteld. Leve de NS…….


8 januari 2015 Vandaag een was gedraaid, boodschappen gedaan en het huis een beetje opgeruimd. Verder niet zo veel gedaan.


 

5 januari 2016 Vandaag bestond het NOS journaal 60 jaar. Vanwege dit jubileum waren er allerlei programma's  op tv met oude presentatoren van het journaal. Leuk om die allemaal weer te zien langskomen. Het is bijna familie. Je hebt deze mensen zo vaak op tv gezien. Op het werk was het weer lekker druk. Daarom was het fijn dat Peter  had gekookt toen ik thuis kwam. Het is nu zo donker in de morgen, dat hij pas om  08:00 uur begint met werken en is om 16:00 uur klaar. Verder niet veel gedaan.


4 januari 2016 Vandaag weer aan het werk. Wel weer even wennen na 2 weken vakantie. Er was nog een nieuwejaars ontbijt, maar dat heb ik aan mij voorbij laten gaan. ik ben bijna 2 kilo aangekomen de afgelopen 2 weken. Dus weer even rustig aan. Het moet er ook weer af. Wel alle collega's het beste voor het nieuwe jaar gewenst. Vanavond nog even achter de computer gezeten.


3 januari 2016 Vandaag verder gegaan met het opruimen. Ik heb het kerstdorp afgebroken en daarna samen met Peter alles Kerstspullen weer achter het schot op zolder gezet. Ruimt weer lekker op en geeft weer een hoop ruimte in de woonkamer. Wel kaal hoor als alles weer weg is. In de middag zijn we nog even naar onze volkstuin gelopen. Even gekeken hoe alles er bij staat. Het is nog niet echt weer om daar wat te doen. Daarna lekker TV gekeken. Morgen weer aan het werk.

 


2 januari 2016 Vanmorgen begonnen met het weghalen van de kerstversiering. Eerst de kerstboom leeg gehaald en naar buiten gedaan. Daarna alles weer in dozen gedaan en naar zolder gebracht. Meteen alles lekker schoongemaakt. Toch wel weer een hoop werk. Peter is verder gegaan om de bak voor het filteren van het vijverwater te plaatsen. Hij heeft ook nog wat zakken met kiezelstenen gekocht om de bak te vullen. Aan het einde van de dag deed het filter het weer. Verder niet veel gedaan.


Oscar steekt na 15 jaar weer een keer vuurwerk af.

1 januari 2016 Om twaalf uur zijn we na de beste wensen naar buiten gegaan. Peter en Peter B. hadden nog vuurwerk gekocht. Voor Oscar (hij komt uit Colombia) was het alweer 15 jaar geleden dat hij vuurwerk had afgestoken. Er was prachtig vuurwerk te zien. Alleen de harde knallen mogen van mij wel achterwege blijven Na een uurtje weer naar binnen gegaan en verder gegaan met ons kaartspel “Take 5”. Rond 03:15 uur naar huis gegaan. Het was een gezellige avond geweest. 


Vanmorgen was ik om 08:30 uur al weer uit bed. Lekker rustig aan. Peter was om 10:30 uur wakker. Na het ontbijt zijn we naar zijn vader en moeder gereden om nieuwjaar te wensen. Peter zijn broers en schoonzussen waren er ook. Na de koffie weer naar huis gegaan. Lekker rustig aan gedaan. Nog wat films en opgenomen programma’s bekeken. Zo was de eerste dag van het nieuwe jaar weer voorbij.

Mooi plaatje in Dordrecht 30 december 2016
Tijdens ons bezoek aan Cees en John zijn we ook even in Dordrecht geweest 30 december 2016
Kerkhuisje bij Cees en John in Ridderkerk 30 december 2016
Teamfoto Kerst (Aad Rietveld)
Treincoupe nagebouwd op zolder 18 december 2016
Mijn ABBA verzameling
ABBA Gold Winkel standaard uit 1992 bij mij op zolder 18 december 2016
Kerstversiering gemaakt door Paul van Zijp.
Peter heeft deze prachtig Kerstkrans gemaakt 10 december 2016
Onze Kerstboom
Peter en ik samen op de foto in Brielle 19 november 2016
Deze merel woont in onze achtertuin 6 november 2016
Uitnodiging expositie Paul van Zijp op 5 en 6 november 2016
Haloween feest van de PV van de gemeente Beverwijk 5 november 2016
Aankondiging van de musical "Man van La Mancha" uitgevoerd door Muziektheater Duin en Bollenstreek 29 oktober 2016.
Ik stapel alle stenen die uit de tuin komen netje op 29 oktober 2016
Mooi foto van een lokomotief van de Star. Gemaakt door Gerbrand van Boven 22 oktober 2016
Leuke fotó van de kinderen van mijn broer Ron en Irene. Vlnr Linda, Martin en Anita. Trots dat ik hun oom mag zijn 30 september 2016
Afscheid Mat. '64 (Apekop) van de NS 25 september 2016 (foto Vincent Wolst)
Peter en John op onze volkstuin 25 september 2016
Peter poseert voor ellok 1125 in het Spoorwegmuseum 24 september 2016
Bezoek aan het Eschermuseum in Den Haag voor Paul zijn verjaardag 18 september 2016
Zonnebloem op onze volkstuin 9 augustus 2016
Panorama Amsterdam 31 juli 2016
Zeilschip bij het scheepvaartmuseum in Amsterdam 31 juli 2016
Verjaardagswens van Paul en Oscar
Filmposter Me Before You
De SS Rotterdam een prachtig oud passagiersschip 23 april 2016
Mooie skyline van Rotterdam 23 april 2016
De MS Rotterdam vertrekt uit Rotterdam 23 april 2016
Nummerplaat Stoomlok 52 6632 nieuwe aanwinst
Peter en Paul zijn beschermd tegen de regen 16 april 2016
Peter, Oscar en ik op onze Volkstuin. Paul heeft de foto gemaakt .12 maart 2016
Vandaag lekker dit mooie koersbord van een Hondenkop treinstel schoon geboend  7 februari 2016
Peter met zijn collega's van Stukart Tuinen een weekend in Valkenburg 7 februai 2016
Oscar poseert even voor locomotief 1010 van de Nederlandse Spoorwegen 6 februari 2016
Een dagje Spoorwegmuseum in Utrecht 6 februari 2016
Samen met Cees en Peter op een reuzenstoel in de Stadsschouwburg Velsen 3 februari 2016
Peter B., Oscar, Maarten, Peter en ik tijdens onze wandeling op 23 januari 2016
Prachtige foto van de St Laurentiuskerk in Heemskerk met de eerste sneeuw van dit jaar 17 januari 2016 (foto van Donna Andereas uit Heemskerk)
Bezoek nieuw hoogspanningsstation in Beverwijk 12 januari 2016
De Kubuswoningen in Rotterdam. Toch een apart gezicht
Markthal Rotterdam van binnen 9 januari 2016
De prachtige nieuwe Markthal van Rotterdam 9 januari 2016
Het nieuwe station Rotterdam Centraal, ook wel frietzak genoemd 9 januari 2016
Vuurwerk Oud en Nieuw 2016