www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2017 (1)


Klik hier voor  het nieuws van 1 januari t/m 30 juni 2017


31 december 2017 Vandaag de laatste dag van 2017. Het jaar zit er bijna weer op. Als ik mijn belevenissen dit jaar terug lees dan is er weer genoeg gebeurd. Op naar volgend jaar 2018 wat zal dat allemaal weer brengen. Hopelijk mag ik dat jaar ook weer helemaal volbrengen en wat zal er allemaal gebeuren. Volgend jaar om deze tijd weten we het. Ik wens iedereen natuurlijk een prachtig en gezond 2018. Wees een beetje lief voor elkaar en blijf vooral met elkaar communiceren. Niet via social media, maar gewoon persoonlijk. Zoek elkaar op, praat en zorg voor elkaar. Dan zal de wereld er weer een stukje beter van worden.

Wij gingen vanmiddag richting Ridderkerk naar Cees en John om Oud en Nieuw te vieren. Leuk om dat nu eens bij hun te doen. Helaas konden Paul en Oscar niet mee. Ze moesten allebei werken. We waren om 17:00 uur in Ridderkerk. Lekker zitten kletsen en Cees zijn kerstcreaties bewonderd. Het zag er weer prachtig uit. Kijk maar naar de foto’s die ik gemaakt heb. We werden getrakteerd op lekker hapjes en drankjes. Later op de avond kwam ook nog een vriend van Cees, Otto om samen met ons  oud en nieuw vieren.


Lampen kijken.

30 december 2017 Het jaar is bijna voorbij. Ik heb Oscar nog even geappt over de dienstregeling van de NS op oudjaarsavond. De treinen rijden dan maar tot 20:00 uur. Oscar moet morgen nog werken in Amsterdam dus hem hier maar even over geïnformeerd. Peter en ik zijn vanmorgen rond 11:00 uur eerst nog even langs de volkstuin gereden.Peter is bezig met de aanleg van een nieuw sproeisysteem. Daarna naar de kringloopwinkel gereden op de Parallelweg in Beverwijk.  Lekker even struinen. Helaas niks kunnen vinden. Daarna nog even een paar meubelzaken bezocht. Even wat ideeën opdoen voor als straks de woonkamer wordt opgeknapt. Leuk om rond te kijken. Kopen doen we later nog wel. Rond 15:30 uur waren we weer thuis. Peter heeft nog even de vijver schoongemaakt. Daarna lekker gegeten van alle dingen die de afgelopen dagen zijn overgebleven. Vanavond weer  voor de buis. we hebben de  film Hugo gekeken en Top 2000 a GoGo. Echte programma’s die in deze laatste week van het jaar extra  sfeervol zijn. Verder niet veel meer gedaan. Morgen de allerlaatste dag van het jaar 2017.


Nieuwe Märklinloc.

29 december 2017 Vanmorgen was ik al om 04:00 uur wakker. Wat voelde ik mezelf beroerd. Nog steeds last van maagzuur en pijn in mijn buik. Ik ben om 08:30 uur boodschappen gaan doen bij de Deka op het van Marloterrein. Ik hoefde niet veel te halen, maar wel vers brood en dergelijke. Daarna ben ik nog naar de Plantage gereden. Ik moest daar geld pinnen om de locomotief te betalen. Daarna nog even bij de Vomar geweest en bij de drogist om Rennie te halen. Meteen maar een tablet ingenomen. Toen ik weer thuis was nog maar een tablet genomen. Daarna zakte het zure gevoel in mijn keel en de pijn in mijn maag. Rond 13:00 uur kwam Folkert de locomotief brengen. Hij zit in een rolstoel, maar kon gelukkig wel redelijk eenvoudig bij ons naar binnen. Hij had de loc, omdat het regende nog even in de auto laten staan. Leuk om met Folkert te praten. We hebben het vooral over treinen gehad dat voor hem net zo’n passie is als voor mij. De loc heeft hij aan mij verkocht, omdat hij geen ruimte er voor heeft om hem uit te stallen. Later hebben we het ook nog gehad over hoe hij in rolstoel is beland. Heftig verhaal, maar hij is erg positief. Dat is mooi om te zien. Na meer dan uur kletsen hebben we de doos met de locomotief uit zijn auto gehaald. Het is echt een prachtig model van de BR 103. Echt mooi in die geel/rode kleurstelling van de TEE. Helemaal blij mee. Daarna nog even een tijdje zitten praten met Folkert. Peter kwam er ook nog even bij. Folkert ging daarna weer naar huis. Ik heb hem nogmaals bedankt dat ik de loc van hem mocht overnemen. Daarna niet veel meer gedaan. Peter en ik hebben een paar afleveringen van Falco gekeken. Lekker gewoon brood gegeten met een licht soepje. Gelukkig voelde ik me daarna weer wat beter. Misschien ook een beetje door die mooie nieuwe aanwinst. Verder niet veel meer gedaan.


Even nog foto van Kerst 2017 Volgend jaar ziet de achtergrond er vast anders uit.

28 december 2017 De hele nacht voelde ik mezelf niet lekker. Ik had pijn in mijn buik en maag. Ook had ik last van maagzuur. Komt allemaal door het vele lekker eten van de afgelopen dagen. Mijn hele lichaam is van slag wat eten aangaat. Je eet allemaal dingen die je normaal niet of niet zo vaak achter elkaar eet. Ik was er dan ook al weer vroeg uit. Helaas had ik geen Rennie in huis. Ik heb een paar films gekeken en toen Peter uit bed kwam nog een detective van de Franse tv serie Falco. Daarna ging Peter naar de tuin. Ik heb wat gerommeld in huis en wat boekjes gelezen. Ik heb ook nog een model van de BR. 103 van de Duitsche Bundesbaan van Märklin spur 1 in schaal 1:32 gekocht. Dit is een prachtig model van een elektrische sneltreinlocomotief die vroeger de Trans Europ Express (TEE) treinen reed in Duitsland. Echt mooi. Ik heb hem gekocht van iemand in Haarlem, Folkert, die er met moeite afscheid van kon nemen. Morgen komt hij hem brengen. Vanavond maar sla gegeten. Helaas had Peter teveel Franse kaas door de salade gedaan, waardoor het maagzuur maar bleef oprispen. Nog wel wat tv gekeken. 


Lekker uit eten met Eline en Sjoerd in Wijk aan Zee

27 december 2017 Vannacht heb ik lekker geslapen. Vanmorgen wat films gekeken en een detective. Verder nog wat aan mijn website gewerkt. Rond 17:00 uur kwam Peter zijn dochter Eline en haar vriend Sjoerd bij ons op visite. Leuk hoor. We zijn gaan eten in Wijk aan Zee bij Sonnevanck. Lekker zitten kletsen. Leuk om te zien hoe Eline “gegroeid” is de afgelopen tijd. Het kind is er een beetje vanaf. Sjoerd is een lieve aardige jongen, precies wat ze nodig heeft (denk ik). Rond 21:00 uur zijn we weer op huis aangegaan. Eline en Sjoerd weer richting Breda en Peter en ik naar Beverwijk. Peter was nog wel een beetje emotioneel toen hij de auto van Eline en Sjoerd de afslag naar de tunnel zag nemen. Het blijft nog altijd een beetje moeilijk om los te laten. Ach, dat zal altijd wel een gevoelig puntje blijven. Niks mis mee volgens mij. Thuis nog even na zitten praten en toen naar bed.


Samen met mijn zus Inge, Simon en Peter aan tafel.

26 december 2017 Vanmorgen was ik om 07:00 uur wakker. Lekker voor de tv gehangen. Peter was er om 09:30 uur uit. Rond 11:00 uur zijn we naar Haarlem gereden met de auto. Julia de dochter van Peter zijn broer Henk werd vandaag 9 jaar. We zijn even op de koffie geweest. Rond 11:00 uur zijn we weer naar huis gereden. Lekker lui gedaan. Rond 16:30 uur zijn we naar mijn zus Inge en Simon gereden in Heemskerk. We waren uitgenodigd om daar te komen eten voor 2e Kerstdag. Ron en Irene waren er ook. Het was erg gezellig en heerlijk gegeten. Ook nog een hoop oude foto’s gekeken van vroeger. Mijn broer Ron heeft die foto’s op zijn telefoon. Om 22:00 uur ging bij mijn zus het licht een beetje uit. Ze had lekker zitten pimpelen. Grappig om dat te zien. Wij zijn toen naar huis gegaan. Eerst nog even mijn broer Ron en Irene naar huis gebracht. Daarna zijn wij naar huis gereden. Het was een gezellig avond geweest. Peter ging meteen naar bed. Ik was nog redelijk helder en ging pas om 23:45 naar bed.


Samen met Pa en Ma Lasker aan het kerstdiner

25 december 2017 Vandaag is het eerste kerstdag. Ik was er alweer om 06:00 uur uit. Eerst even de spullen opgeruimd van gisteren en de afwasmachine weer gevuld en aangezet. Daarna heb ik lekker een kerstfilm gekeken. Lekker hoor. Rond 09:00 uur kwam Peter uit bed. We hebben samen het kerstontbijt gegeten. Daarna nog samen een kerstfilm gekeken. Peter wilde daarna nog een stukje wandelen. Ik had daar niet zo’n zin in, maar toch maar met hem mee gegaan. Deze dagen zijn altijd moeilijk voor hem. Hij mist dan toch weer zijn kinderen (oud zeer). Dat zal wel nooit meer overgaan. Denk ik. Hij kan beter iets gaan doen, dan zitten. Het was wel koud buiten met die harde wind. We zijn even naar de volkstuin gelopen. Dat is net een mooie afstand. Toen we terug waren ben ik even mijn website gaan bijwerken. Anders weet ik niet meer wat ik gedaan heb de afgelopen dagen. Peter is om 14:30 uur zijn vader en moeder gaan halen. We gaan vanavond samen gourmetten. Zij hebben eerst nog lekker een kerstfilm gekeken. Ik ben met de voorbereidingen begonnen van het eten. Om half zeven zijn we begonnen. Lekker gegeten en gepraat. Het was een gezellige avond. Ik heb Peter zijn vader en moeder om 21:30 uur weer naar huis gebracht. Toen ik terug kwam ging Peter naar bed. Ik heb nog even een en ander opgeruimd.


Een knolselderijg voor de soep.

24 december 2017 Vanmorgen heb ik eerst een film gekeken. Toen Peter uit bed was ben ik begonnen met het maken van de soep voor vanavond. Knolselderijsoep. Dat was redelijk snel klaar Daarna kip met zoete aardappels gemaakt. Dat ging toch iets minder voortvarend. De zoete aardappels bakten niet echt. Het werd een beetje prut. De kip ging wel redelijk. Af en toe wel even gepauseerd. Paul en Oscar waren er om 18:30 uur. Oscar had vanmiddag nog gewerkt in Amsterdam. Eerst lekker zitten kletsen. Om 19:30 uur gingen we aan tafel. De soep was echt lekker. De kip was ook lekker. Alleen de zoete aardappels was niet echt een succes. Ach het kwam uit een goed hart. Het was wel erg gezellig met de jongens. Rond 23:00 uur gingen ze naar huis. Bedankt hoor. ik lag om 00:00 uur in bed. 


23 december 2017 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Ik zit nog in mijn werkmodus. Peter was er om 09:00 uur uit. Peter ging eerst even de achtertuin opruimen. Ik ben even naar de Plantage gefietst om boodschappen te doen en een bos bloemen te halen voor de buurvrouw. Toen ik terug was zijn we even een bakkie gaan doen bij de buurvrouw. Gelukkig gaat het redelijk goed naar omstandigheden. Hopelijk kan ze snel weer beter lopen. Daarna zijn we zijn nog even naar de Breestraat gefietst. We wilde nog wat cadeautjes kopen. Het was alleen veel te druk overal. Er stonden lange rijen voor de kassa's van de winkels. Alleen bij de ANWB een mooi vest gekocht voor Peter. Daarna weer terug naar huis gefietst. Verder niet veel meer gedaan. Ik heb nog wat gerommeld op zolder en daarna lekker Pizza gegeten en een detective gekeken. Verder niet veel meer gedaan.


22 december 2017 Vanmorgen was ik er al weer vroeg uit. Peter ging naar zijn werk om 06:30 uur en ik heb hem uitgezwaaid. Ik even tv gekeken. Rond 08:00 uur ben ik de oude kranten en flessen in de auto gaan zetten. Toen ik de winkel aankwam was het al veel drukker dan op andere vrijdagen. Ik moest aardig wat inslaan voor de kerstdagen. Paul en Oscar komen kerstavond bij ons eten en Peter zijn vader en moeder komen op eerste kerstdag bij ons gourmetten. Het duurde toch wat langer om alle spullen bij elkaar te zoeken. Ik was om 11:00 uur weer thuis. Ik was nog wel een paar dingen vergeten, maar die haal ik morgen nog wel even. Vandaag is ook buurvrouw Els weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Ze was voor de tweede keer geopereerd aan haar knie. Haar knie is vorig jaar vervangen door een kunstknie  Ze bleef alleen veel last houden van pijn. Nu hebben ze gekeken waar dat door is gekomen. Hopelijk gaat het nu beter. Peter was pas om 18:30 uur thuis van zijn werk. Ze hadden een kerstborrel. Hij had ook nog een kerstcadeau gekregen. Verder niet veel gedaan. Een beetje tv gekeken.


21 december 2017  Vandaag is mijn laatste werkdag van 2017. Ik heb vanaf morgen 2 weken vakantie. Lekker hoor. Ik ben er wel een beetje aan toe. Vandaag had ik nog een afspraak met een vertegenwoordiger van armaturen. Daarna nog wat zaken afgehandeld en nog wat emails verzonden. Daarna richting huis gelopen via de Breestraat. Ik heb nog even bij C&A een paar broeken gekocht. Toen ik thuis was heb ik de pasta van gisteren voor Peter opgewarmd. Ik heb nog de tomatensoep opgegeten die nog in de koelkast stond met een broodje. Verder niet veel gedaan. Vanavond nog even bij Peter zijn vader en moeder geweest om een kerststukje te brengen.


20 december 2017 Je kan wel merken dat het bijna kerstmis is. Er zijn steeds minder mensen op kantoor. Vanmorgen moest Oscar voor een gesprek naar Heliomare in Wijk aan Zee. Hij wil daar vrijwilligerswerk gaan doen. Met name om zijn spreektaal te verbeteren en onder de mensen te zijn. Na zijn gesprek ben ik even met hem op de Breestraat wat gaan drinken met een gebakje.  Lekker even bij gekletst. Daarna ging hij weer met de trein naar huis. Vanmiddag had ik nog een overleg met een projectleider over een project. Na het werk weer naar huis gelopen. Ik heb pasta gemaakt. Peter moest vanavond zingen. Hij nam wat Glühwein meegenomen. Het was de laatste oefenavond van dit jaar voor het koor. Ik heb lekker voor de tv gehangen.


19 december 2018 Vandaag ben ik weer bezig geweest met het beleidsplan openbare verlichting. Ik heb nog wat foto’s toegevoegd en de tekst wat aangepast. Verder nog wat overleggen gehad. Het was gelukkig niet zo druk. Vanavond samen met Peter de laatste kerstkaarten geschreven. Ook nog wat tv gekeken.


Nieuw LED armatuur voor de openbare verlichting in Beverwijk

18 december 2017 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Wel lekker geslapen. Op het werk was het niet zo druk. Even gesproken met 2 collega’s over de ziekte van hun man. Om 11:00 uur had ik een afspraak met de Wethouder samen met mijn collega Rob. We hadden een gesprek over het beleidsplan openbare verlichting. We hebben verteld wat de stand van zaken is en wat er de komende jaren nodig is om de openbare verlichting te moderniseren en te verduurzamen. Vanmiddag had ik een gesprek met de aannemer over een project. Na mijn werk ben ik nog even naar de ANWB shop gelopen op de Breestraat. Ik heb een paar nieuwe schoenen gekocht. Daarna weer naar huis. Verder niet veel gedaan. Samen met Peter nog wat tv gekeken en kerstkaarten geschreven.


17 december 2017 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Na het ontbijt ben ik een en ander gaan opruimen. Toen Peter uit bed kwam zijn we samen het huis gaan opruimen. Peter in de schuur en ik heb boven alles opgeruimd. Daarna het hele huis gestofzuigd. Peter heeft ook nog de vloer in de kamer gedweild. Na een paar uur was het hele huis weer “spik en span”. Rond de middag zijn we nog een stukje gaan wandelen. Ook nog even op de volkstuin geweest. Daarna thuis nog lekker een bakkie soep gegeten en een detective gekeken. Lekker lui. Peter heeft vanavond nog een ovenschotel gemaakt. Verder niet veel meer gedaan. Het weekend is weer voorbij.


Kerststukjes maken bij ons in de garage 16 december 2017

16 december 2017 Vandaag is het weer kerststukje maken wat de klok slaat bij ons. De hele dag konden familie, vrienden en collega’s weer bij ons thuis kerststukjes maken. Een jaarlijkse traditie. Er zijn weer een hoop mensen geweest. Peter assisteerde bij het kerststukjes maken en ik zorgde voor de catering. Lekker kerstbrood, banket, warme chocomel en glühwein. Ik had ook nog soep gemaakt voor vanavond. Het was weer erg gezellig allemaal en veel blije gezichten. Af en toe ook nog een rondleiding gegeven langs mijn uitgestalde verzameling op de achterkamer en op zolder. Ik was wel blij dat ik om 23:30 uur in bed lag. Het was een mooie dag geweest.


Vlaamse Gaai bij ons in de achtertuin 15 december 2017

15 december 2017 Vanmorgen was ik al om 05:00 uur er uit. Toch een beetje last van het eten. Nadat Peter aan het werk was gegaan ben ik om 08:00 uur boodschappen gaan doen. Daarna heb ik wat voorbereidingen gedaan voor het kerststukjes maken voor morgen. Ik heb ook mijn verzameling uitgestald voor degene die mijn ABBA, treinen en Volvoverzameling willen zien. Ik heb ook de schuur leeg gehaald en de fietsen in de achtertuin gezet. Ik heb ook nog een kerstfilm gekeken. Vanavond hebben we een lekkere hamburger gegeten. Peter is daarna in de schuur begonnen om het kerstgroen voor morgen te sorteren. Dat is toch weer heel veel werk. Hopelijk komen er morgen weer een hoop mensen om een kerststukje te maken. Dan is al zijn werk tenminste niet voor niks.


Uit eten met mijn collega's 14 december 2017

14 december 2017 Vandaag heb ik lekker gewerkt. We kregen nog wel een rot bericht van mijn collega dat haar man toch verder onderzocht moet worden m.b.t. kanker. Dat hakte er weer behoorlijk in en sta je weer met beide benen op de grond. Er zijn nu 3 naaste collega’s waarvan hun partner ernstig ziek is of onderzocht worden op een ernstige ziekte. Dus deze maar weer. Geniet van elke dag! Na het werk naar huis gelopen, gedoucht en daarna weer naar de Breestraat gelopen. Om 17:30 uur had ik een etentje bij het nieuwe  “Wereldrestaurant” op de Breestraat in de Beverhof met de collega’s van mijn team. Het was erg gezellig maar ook heel véél eten. Je mag 2,5 uur zoveel eten en drinken als je wilt. Dat is wel fijn, maar je eet snel te veel. Om 20:30 uur ben ik weer naar huis gelopen. Met al dat heen en weer geloop heb ik toch weer 10 kilometer afgelegd vandaag. Peter was thuis. Samen nog wat tv gekeken.


13 december 2017 Vandaag is Peter zijn vader 85 jaar geworden. Hij is nog steeds redelijk gezond en samen met Ma, die nu 87 is houden ze het nog steeds vol. Pa van harte gefeliciteerd. Helaas kan ik zelf niet naar zijn verjaardag. Ik heb vanavond mijn presentatie op de treinenclub van de NVBS. Vanmorgen was het nog steeds spiegelglad op de trottoirs. Het regende wel maar daardoor werd de sneeuw nog gladder. Gelukkit heelhuids het stadhuis bereikt. Vandaag had ik allemaal adhoc dingen te doen. Daarnaast ben ook bezig om een oplossing te zoeken voor bijna nieuwe armaturen met halogeenverlichting om deze om te bouwen naar energiezuinige LED. Bij het ontwerp van het stationsplein in Beverwijk is gekozen voor deze armaturen, omdat het ontwerpteam deze mooi vonden. Helaas waren deze niet in een LED variant te krijgen. Ik heb toen geprobeerd om voor een ander type armatuur te kiezen die wel met LED leverbaar waren. Helaas werd er niet naar mij geluisterd, terwijl in toch de beheerder ben van de openbare verlichting en op het geld moet passen. De lampen die nu in deze armaturen zitten moeten elke 2 a 3 jaar vervangen worden. Terwijl met LED dit na 15 a 20 jaar moet en je bespaart 60% energie. De keuze zou toch makkelijk geweest moet zijn. Ik ga nu dus kijken of ik door een bedrijf een LED unit kan laten maken die in het “oude”armatuur past. Vanavond had ik mijn presentatie op mijn treinenclub. Het is goed gegaan. Alleen was de opkomst niet zo groot. 7 personen. Ach het was evengoed een gezellige avond.


Foto van mij met mijn Kerststrui (foto Aad Rietveld)

12 december 2017 Vanmorgen lag er nog steeds de sneeuw die gisteren was gevallen. Het dooide nu wel behoorlijk maar kon niet over de stoepen lopen. Deze waren spekglad. Op de rijbaan lopen was het enige alternatief. Ik heb weer druk gewerkt aan het beleidsplan openbare verlichting. Ik heb nu ook wat foto’s toegevoegd. Ziet er meteen een stuk interessanter uit. Binnenkort wordt het voorgelegd aan de wethouder die de openbare verlichting in haar portefeuille heeft. Van haar hangt het af hoe we verder gaan en of het nog voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenteraad komt. Misschien moeten er nog wat aanpassingen in het stuk komen. Als het over de verkiezingen wordt heen getild, dan duurt het allemaal een stuk langer om geld te genereren voor de openbare verlichting. We gaan het zien. Er is ook nog een teamfoto gemaakt. Dit doen wij elk jaar. Vanmiddag had ik nog een overleg met iemand van personeelszaken. Blijkt dat ik nog wat geld te goed heb. Het is in het verleden niet helemaal goed gegaan met mijn periodieke verhogingen. Dat wordt nu recht getrokken. Peter was vandaag vrij vanwege de weersomstandigheden. Hij heeft boodschappen gedaan en soep gemaakt voor de verjaardag van zijn vader morgen. Hij heeft dat vanavond nog naar zijn vader en moeder gebracht. Ik heb de laatste voorbereidingen getroffen voor mijn presentatie van morgen over treinen.   


Het Stationsplein van Beverwijk is mooi met al die sneeuw.

11 december 2017 Vanmorgen was het nog steeds wit en het had gevroren. Het was spiegelglad op de weg. Ik heb wel veilig mijn werkplek bereikt. Peter hoefde pas na de ochtendspits naar zijn werk. Eigenlijk had hij vorstverlet, maar hij had met een paar klanten afgesproken om een paar kerstbomen af te leveren en te versieren. Dus is hij toch maar gaan werken. Op mijn werk was het heel erg rustig. Er was namelijk een code rood afgegeven voor extreem en gevaarlijk weer. Het ging vandaag weer flink sneeuwen. Ik heb lekker gewerkt. In de loop van de dag werd de sneeuw steeds heviger. Steeds meer collega’s gingen eerder naar huis, omdat ze bang waren dat ze niet meer thuis zouden komen. Ik ben gewoon om 16:00 uur naar huis gelopen. Ik had gelukkig mijn paraplu meegenomen. De fijne sneeuw kon ik daarmee een beetje tegenhouden. Wel werd mijn broek helemaal nat van de smeltende sneeuw waardoor ik het toch wel koud kreeg. Thuisgekomen maar meteen een warme douche genomen. Peter was nog niet thuis. Hij belde dat het nog wel even zou duren voordat hij thuis zou zijn. Ik heb zuurkoolstamppot gemaakt. Peter kwam pas 1.5 uur later thuis. Doordat vrachtwagens niet tegen de helling konden opkomen bij afritten op de A22 en A9 was het daar helemaal vastgelopen. Om 19:00 uur was hij eindelijk thuis. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken.


Mooi winters plaatje van ons huis.

10 december 2017  Vanmorgen was ik al om 05:00 uur uit bed. Ik heb maar een film gekeken. Toen Peter uit zijn bed kwam zijn we naar de volkstuin gegaan. Even kijken hoe Peter de mest op het land heeft gegooid. Daarna zijn we doorgereden naar Haarlem. We hebben bij Peter zijn vader en moeder een kerstboom neergezet. Buiten begon het hard te sneeuwen. Na een tijdje werd het helemaal wit. Wel een prachtig gezicht. Toch alvast een klein beetje een witte kerst, want de kerstboom staat. Op de terugweg naar huis sneeuwde het nog steeds en het bleef nog liggen ook. Toch nog even langs Ranzijn in de Velserbroek om wat mos en spagnum te halen voor het kerststukjes maken volgende week. Thuis heb ik nog een paar mooie foto's gemaakt van de sneeuw. Daarna ben Ik ook nog even met mijn website bezig geweest. In de loop van de middag begon het steeds harder te sneeuwen. Aan het einde van de middag was er al 10 cm gevallen. Het ziet er buiten prachtig uit. Morgen wordt er nog meer sneeuw verwacht. Vanavond zijn Peter en ik nog even gaan wandelen door de sneeuw. Toch bijzonder tegenwoordig zoveel sneeuw. Na thuiskomst hebben we nog wat tv gekeken. Peter werd nog geappt door zijn baas dat er morgen niet gewerkt wordt. Peter moet nog wel 2 kerstbomen afleveren, maar dat doet hij na de spits morgen.


Paul en Oscar in kerststalletje op de Kerstmarkt van Oostzaan.

9 december 2017 Vanmorgen was ik er alweer om 08:00 uit. Lekker rustig aan gedaan. Peter ging buiten nog wat lichtjes aansluiten. Ik ben weer verder gegaan met de voorbereidingen van mijn presentatie voor de treinenavond bij de NVBS aanstaande woensdagavond. Dat is nog heel wat werk om alle foto’s uit te zoeken. Toch wel een paar uur mee bezig geweest. Peter ging op de volkstuin mest gooien. Die is daar tot een uur of 14:00 mee bezig geweest. Daarna rustig aan gedaan. Na het eten zijn we naar Oostzaan gereden. Daar was een kerstmarkt. Paul en Oscar hadden daar een kraam op de kerstmarkt. We zijn daar even wezen kijken. Pauls zus woont daar met haar man. We zijn daar even binnen geweest. Ook nog wat spulletjes gekocht. Het was gelukkig droog maar wel koud. Ook nog even met Oscar gekletst. Daarna weer naar huis.


 

8 december 2017 Vanmorgen was ik gelijk op met Peter die naar zijn werk ging. Ik heb boodschappen gedaan en daarna nog wat kleine spullen bij de Action gehaald. De laatste kerstspulletjes neergezet. Daarna ben ik het hele huis gaan opruimen en gestofzuigd. Dat was hard nodig. Ook nog de bedden gewassen. Daarna was ik helemaal af. Vanavond heb ook niet veel meer gedaan. Wel ben ik nog met Peter naar de 50ste verjaardag van Peter zijn collega Rob (is ook onze buurjongen) bij hun thuis. Ik had wel niet veel zin, maar ben toch maar meegegaan. Ach, achteraf viel het allemaal wel mee. Lekker staan kletsen met Rob zijn vader en moeder (onze buren) Jack en Els. Je kon ook nog muziek aanvragen, dus dat was best gezellig. Rond middernacht zijn we naar huis gegaan. Lekker slapen.


De kerstboom en krans hangen alweer.

7 december 2017 Vanmorgen was ik met de auto aan het werk gegaan. Het regende en waaide en in de loop van de dag zou het alleen maar slechter worden. Ik heb om kwart voor negen de trein vanaf station Beverwijk genomen richting Zaandam. Ik had daar een bijeenkomst van alle openbare verlichting beheerders van een groot aantal gemeenten in Noord-Holland. Ik moest in Uitgeest overstappen. Helaas reed de aansluitende stoptrein niet, dus moest ik bijna 20 minuten wachten. De trein die ons in Uitgeest zou moeten ophalen komt uit Rhenen. Helaas is de dienstregeling zo krap dat deze stoptrein dan omkeert in Wormerveer. Dit gebeurt dagelijks wel een paar keer. Dat NS daardoor een hoop reizigers in Uitgeest en Krommenie/Assendelft in de kou laat staan, interesseert ze blijkbaar niet. Ik was dus te laat bij de vergadering. Maar dat mag de pret niet drukken. Het was weer een leerzame bijeenkomst die duurde tot 15:45 uur. Het weer was ondertussen compleet omgeslagen. Het hoosde en waaide. Ik had samen met een collega beheerder Ruud besloten om op de terugweg maar de bus te nemen naar Beverwijk. Dat ging een stuk sneller als vanmorgen met de trein. Ik heb daarna nog Ruud even naar huis gebracht met de auto. Ik heb nog even een lekker stokbrood gehaald met verschillende salades erbij. Peter had gelukkig de hele dag bijna binnen gewerkt. Hij moest bij bedrijven kerstbomen neerzetten en versieren. Ik ben vanavond weer verder gegaan met versieren van de kerstboom. Schiet nu lekker op met alle kerstversiering in en om het huis. Verder nog wat tv gekeken.


6 december 2017 Vandaag bijna de hele dag bezig geweest met het aanpassen van het Beleidsplan Openbare verlichting. Het wordt steeds beter. Daarnaast nog even buiten geweest bij de opbouw van een ijsbaan op het Stationsplein in Beverwijk. We moesten even controleren of de elektrische aansluitingen wel zijn aangebracht op de juiste manier. Vanavond hebben Peter en ik de kerstboom binnen gezet. Peter had hem meegenomen vanaf zijn werk. Het is weer een behoorlijk grote boom. Past er maar net in. Wel mooi. Ik heb alvast de lichtjes er in gedaan. Morgen maar weer verder. Peter was naar zijn koor.


5 december 2017 Vanmorgen kregen we op het werk te horen dat onze gemeentesecretaris een andere functie krijgt binnen de gemeente Beverwijk. Ik vind dat wel een goede ontwikkeling. Na 8 jaar is het goed dat er weer iemand anders de gemeentelijke organisatie gaat leiden. Hopelijk wordt het wel iemand die iets meer met ons als personeel heeft. We gaan het zien. Ik heb vandaag ook weer gewerkt aan het beleidsplan 2018-2022 voor de openbare verlichting. Verder geen andere dingen gedaan. Toen ik weer thuis was  heb ik gestoofde zalm gemaakt in de oven met roerbakgroenten. Daarna nog wat tv gekeken en nog wat kerstversiering geplaatst. Sinterklaas is niet bij ons langs geweest helaas. Ik moet mijn cadeaus zelf maar kopen.


4 december 2017 Vanmorgen weer naar het werk gegaan. Voel me nog niet helemaal top, maar wel goed genoeg om weer naar het werk te gaan. Ik hoest nog wel behoorlijk. Op het werk was het meteen druk. Dus meteen weer helemaal in bedrijf. Ach en dat is goed ook. Dan gaat de dag lekker snel. Vanmiddag weer naar huis gelopen. Lekker gegeten. Bloemkool met aardappelen en in wijn gestoofde kipfilet. Lekker hoor en snel klaar. Na het eten heb ik de kerststal neergezet. Langzamerhand komt het huis weer helemaal in de kerstsfeer. Daarna samen met Peter nog wat tv gekeken.


Het dressoir wordt weer ons kerstdorp

3 december 2017 Vandaag ben ik begonnen om de kerstspullen neer te zetten. Het kerstdorp is altijd het meeste werk. Dus daar maar mee begonnen. Toch wel in totaal 4 uur daar mee bezig geweest met af en toe een pauze daartussen. Het is nu gelukkig klaar. Nu de kerstboom en het stalletje nog. Peter was bezig om alvast de spullen die nodig zijn om kerststukjes te maken, uit te stallen in de garage. Op 16 december a.s. kunnen vrienden en bekenden weer bij ons hun creativiteit uitleven. Na het eten hebben we buiten nog een korte  wandeling gemaakt. Anders zit je de hele dag binnen. Verder niet veel meer gedaan. We hebben nog een detective gekeken. Morgen weer naar het werk.


Mooie foto van een bus van de NZH bij station Haarlem. Links op de foto mijn opa Theo van Maris.

2 december 2017 Vanmorgen om 02:00 uur was ik uit bed gegaan. Ik voelde mezelf helemaal niet lekker. Na een tijdje moest ik overgeven. Daarna voelde ik mezelf weer een stuk beter en ben toch weer in slaap gevallen. Vanmorgen voelde ik me weer ietsje beter gelukkig. Vanmorgen zijn we eerst even langs de Action gereden in Beverwijk om wat inkopen te doen voor het kerststukjes maken over 2 weken. Rond 10:30 uur zijn Peter en ik met de auto naar Haarlem gereden. We hebben een bezoek gebracht aan het NZH vervoersmuseum (NZH staat voor Noord Zuid-Hollandse Vervoers Maatschappij). In dit museum staan oude trams en bussen die vroeger in en rond Haarlem hebben gereden. Het tramnet van de NZH strekte zich uit van Volendam, Amsterdam naar Leiden, Den Haag en Zandvoort aan Zee. In 1956 is het trambedrijf stilgelegd en verder gegaan als busonderneming. De NZH is later overgegaan in Connexxion. Het is een leuk museum met prachtig gerestaureerde oude (Blauwe) trams en bussen. Verder wordt aan de hand van foto’s en allerlei voorwerpen de geschiedenis van de NZH verteld.

Ik vond in een boek over de NZH nog een foto van mijn Opa Theo van Maris. Die was ooit conducteur op de Blauwe tram en later als chauffeur op de bus. Leuk is dat, omdat ik zelf niet zoveel foto’s van mijn Opa in NZH uniform heb. Ik heb wel een hoop spullen van hem. O.a. zijn pet. Nadat we terug waren, heeft Peter nog wat kerstverlichting buiten gemonteerd. Verder rustig aan gedaan.


1 december 2017 Vanmorgen was ik er al vroeg uit gegaan. Ik voel me nog steeds niet goed, maar ga maar wel gewoon boodschappen doen. Om 08:00 uur ben ik naar de Aldi en Dekamarkt gegaan. Ik was om 10:00 uur weer thuis. Ik was helemaal op. Ik had dit toch beter niet kunnen doen. Heb maar weer een tijdje op de bank gelegen. Verder niet heel veel gedaan. In de middag heb ik nog wat kerstspullen van zolder gehaald. Ik had voor het avond eten kibbeling meegenomen en erwtensoep uit blik. Lekker makkelijk. S’avonds nog wat tv gekeken. Toen we naar bed gingen voelde ik mezelf misselijk.


30 november 2017 Vanacht werd ik wakker van de kou. Ik heb toen maar een extra deken over mijn dekbed heen gedaan. Ik voelde mezelf nog steeds niet goed. Peter ging weer naar zijn werk. Ik ben toen ook maar uitgegaan en de kachel lekker hoog opgestookt, want met al mijn kleren en sjaal kreeg ik het nog steeds niet warm. Ik ben maar weer wat om mijn computer gaan werken. Wat foto's geplaatst op mijn website. In de loop van de dag voelde ik me weer iets beter gelukkig. Ik heb nog een Film gekeken. Lekker op de bank met een dekentje over mij heen. Verder niet veel gedaan. Vanavond hebben Peter en ik maar patat gegeten. Ook nog wat tv gekeken.


29 november 2017 Vanmorgen heb ik mezelf ziek gemeld op mijn werk. Ik voelde mezelf dood ziek. Hoesten, koorts en geen fut. Toch maar een tijdje in bed blijven liggen. Ik ben rond een uur of acht opgestaan. Heb meer wat tv gekeken op de bank. Ben ook nog maar wat gaan werken op de computer, maar er kwam niet veel uit mijn handen. Ik heb mijn website wat bijgewerkt. Het weer was ook slecht. Het regende en hagelde. Af en toe onweerde het ook. Ik heb wel het eten klaar gemaakt toen Peter thuis kwam. Verder niet veel gedaan.


DB loc 189-822 vertrekt met de kalktrein uit Beverwijk 28 november 2017

28 november 2017 Vanmorgen was ik met de auto naar het werk gereden. Het weer was koud en nat en ik voelde mezelf niet helemaal lekker. lekker dik ingepakt. Vandaag reed er  een mooie locomotief vanaf Beverwijk met de gecombineerde staal kalktrein. Het was een locomotief van de serie DB 189. Normaal zijn deze locomotieven helemaal rood geschilderd, maar sinds kort heeft de DB ook twee witte exemplaren in dienst. Een van die twee reed vanmorgen dus de trein. Gauw samen met collega  Piet even een paar foto's op het station gemaakt. Om 12:00 uur had ik afgesproken in Heemskerk met de collega's van de buitendiens van Heemskerk en met een iemand van Lightronics, een armaturen leverancier. Op de lunetten in Beverwijk hebben we 3 jaar geleden nieuwe armaturen van Lightronics geplaatst. Maar na drie jaar biginnen deze armaturen erg te oxideren. Dat mag natuulijk niet, dus vandaar deze controle. We wachten het even af hoe nu verder. Verder zat ik een beetje als een zombie op het werk. Had niet echt energie. Lekker weer met de auto naar huis gereden. Verder niet veel meer gedaan. Ik had geen energie meer.


Peter heeft een 2e hands bank gekocht voor in ons tuinhuisje op de volkstuin.

27 november 2017 Het weekend is alweer voorbij. Vanmorgen regende het, maar niet erg hard. Nadat is op mijn werk was aangekomen begon het steeds harder te regenen. Ik heb lekker gewerkt. Ik had ook nog een gesprek met een onderzoekbureau van Liander, de net beheerder van het stroomnet in Beverwijk. Ze wilde graag weten hoe de contacten zijn tussen mij als beheerder openbare verlichting en Liander. Hopelijk gaan ze wat doen met de uitkomsten van deze bijeenkomst. Peter belde nog omstreeks 12:00 uur dat hij naar huis was gegaan vanwege de aanhoudende regen. Om 16:00 uur ben ik weer richting huis gegaan. Peter had gevraagd of ik hem kon helpen om een bankje die hij gekocht heeft bij de kringloopwinkel naar de volkstuin te brengen. De bank is voor in het tuinhuisje. Peter was mij tegemoet gereden en pikte me halverwege mijn wandeltocht naar huis op. Het bankje afgeleverd en daarna naar huis. Vanavond niet veel gedaan. Ik heb wat maten opgenomen om een vitrinekast te maken op zolder. Ik moet nu eerst glas bestellen. Ik heb ook nog wat tv gekeken. Peter ging al vroeg naar bed.


De garage is weer lekker opgeruimd

26 november 2017 Vannacht heb ik heel slecht geslapen. Ik was er om 04:30 uur maar uit gegaan. Waarom ik niet meer kon slapen weet ik niet. Ik heb maar wat tv gekeken. Peter was er om 08:30 uur uit. Ik ben verder gegaan in de garage met opruimen. Peter heeft het huis doorgewerkt. Rond 13;00 uur was ik klaar met opruimen. De garage ziet er weer spick en span uit. Peter ging om 14:00 uur zijn vader en moeder halen. Ik heb even een uurtje op bed gelegen. Gezellig met Peter zijn vader en moeder gekletst en een film gekeken. Daarna rode kool met aardappels gegeten, met daarbij een gehaktbal. Peter heeft daarna zijn ouders weer naar huis gebracht. Verder niet veel meer gedaan. Samen nog een detective gekeken.


25 november 2017 Vanmorgen ben ik weer verder gegaan met het opruimen van de garage. Wat een bende allemaal. Alles geordend en uitgezocht. Ook aardig wat weggegooid. Peter heeft de ramen gelapt. Rond 13:00 uur zijn we samen naar Haarlem gereden. We gingen samen met Paul en Oscar naar Pan Amsterdam. Dat is een kunstbeurs in der Rai. We hebben eerst Paul en Oscar opgepikt in Haarlem en daarna doorgereden naar Station Halfweg. Daar kan je gratis je auto parkeren. Vandaar met de trein en de metro naar de Rai gereden. We waren daar omstreeks 15:00 uur. Het was erg leuk op de beurs.


Prachtig groot schilderij van een tijger.

Allerlei verschillende soorten kunst werd daar aangeboden. Leuk om daar te kijken, alleen de prijzen waren wat aan de hoge kant voor ons. Wel prachtige schilderijen en glas kunstwerken gezien. Ook mooie staande pendules stonden er. Echt prachtig hoor. Maar er was ook een hoop kunst waar ik mijn vraagtekens bij had. Maar wat is kunst. Dat is voor iedereen anders en het is toch een beetje van “wat een gek er voor geeft”. Rond 18:30 uur zijn we naar het centrum van Amsterdam gelopen. Leuk om Amsterdam in donker weer een keer te zien. Was alweer lang geleden. Mooi ook de kerstversiering en lichtjes. In de omgeving van het Rembrandtplein zijn we wat gaan eten bij een bistro. Lekker vlees van de grill. Toen we daar waren hagelde het flink waardoor de straten helemaal wit waren. Daarna nog even bij de nieuwe winkel van “Hudsons Bay” gekeken. Prachtige winkel maar wel erg duur. Niet echt een winkel voor de gewone man. Ik heb er niet zoveel te zoeken. Iets boven mijn budget wat ik aan kleren uit wil geven.

We zijn ook nog even langs het filiaal van “Tours en Tickets” gelopen waar Oscar nu werkt op het Damrak. Daarna naar het Centraal station van Amsterdam om de trein naar Halfweg te nemen. Daarna Paul en Oscar naar huis gebracht en wij zijn doorgereden naar huis. Het was een mooie dag geweest


24 november 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan en de bedden gewassen. Daarna ben ik begonnen met het opruimen van onze garage. Over drie weken gaan we weer kerststukjes maken bij ons in de garage. Dan moet er wel een beetje ruimte zijn natuurlijk. Ik heb ook een film gekeken. Ach het is ook mijn vrije dag. Ik heb voor het avond eten even een lekker pizza gemaakt. Peter was pas om 18:15 uur thuis, want het was druk op de weg. Vanavond hebben we wat tv gekeken. Niet zoveel meer gedaan.


23 november 2017 Vanmorgen waaide het behoorlijk maar het was droog. Lekker weer gelopen. Wat is dat toch heerlijk. Vandaag heb ik wat opdrachten gemaakt voor nieuwe aansluitkasten voor de openbare verlichting en twee voor twee wijken die moeten worden voorzien van nieuwe LED armaturen. Ik heb om een offerte gevraagd voor deze werkzaamheden bij onze aannemer. Verder niet zo veel gedaan toen ik thuis was.


Renovatie in St. Odulfstraat in Wijk aan Zee. de nieuwe lichtmasten moeten nog geplaatst worden.

22 november 2017 Vanmorgen was ik met de auto naar het werk gegaan. Het waaide en regende ook nog. Dan heeft een paraplu ook niet echt zin. Meteen een zak met treinenboekjes meegenomen voor mijn collega Piet, die ook gek van treinen is. Deze zak was behoorlijk zwaar, dus niet echt geschikt om mee te nemen tijdens het wandelen. Ik ben vanmorgen ook even in Wijk aan Zee geweest op de St Odulfstraat. In deze straat vindt een grote renovatie plaats. De projectleider had ons, een aantal beheerders van de gemeente gevraagd om het werk te bekijken. Verder gewoon gewerkt. Vanmiddag toen ik naar huis ging, was ik vergeten dat ik met de auto was gekomen. Ik liep al bij de Breestraat toen ik daar achter kwam. Gelukkig kwam ik er toen al achter. Het had lullig geweest als ik er pas thuis achter was gekomen. De auto opgehaald van het parkeerterrein en naar huis gereden. Er was nog een pakketje afgegeven bij de buren met daarin oude suikerzakjes met stations en treinen daarop. Had ik via Marktplaats gekocht. Ik heb nasi gemaakt, dat vindt Peter altijd wel lekker. Peter moest vanavond naar zijn koor. Ik heb de net ontvangen suikerzakjes bekeken en nog wat opgeruimd in de schuur. Daarna nog wat tv gekeken totdat Peter thuis kwam.

21 november 2017 Vanmorgen was het gelukkig droog, maar het is nog wel grijs. Vandaag allemaal adhoc dingen gedaan. Dan kom je niet zo in je ritme wat werk betreft. Ik heb ook nog een uitnodiging gemaakt voor het kerststukjes maken bij ons thuis. Die ga ik binnenkort ook weer versturen. Het jaar schiet namelijk alweer aardig op. Vanavond heb ik wat gewerkt op de computer. Op 13 december moet ik een presentatie houden bij mijn treinenclub van de NVBS. Het onderwerp van mij is vakantiefoto’s met treinen. Ik heb even allerlei foto’s van treinen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt tijden onze vakanties bij elkaar gezocht. Dat zijn er wel een paar honderd. Nu moet ik ze nog kijken of ze wel mooi genoeg zijn om te presenteren. Het gaat dan belangrijk of ze scherp en interessant genoeg zijn. Peter was nog even naar zijn hobbyclub geweest om een van zijn gemaakte kunstwerken op te halen. Daarna hebben we samen nog een detective gekeken die ik had opgenomen.


20 november 2017 Regen, regen en nog eens regen. De hele dag heeft het bijna aan een stuk geregend. Toen ik vanmorgen naar mijn werk liep hoosde het al en terug naar huis miezerde het behoorlijk. Het water woei onder mijn paraplu door, zodat ik toch nog nat werd. Wel lekker gewerkt. Vanmiddag had ik nog 2 medewerkers van Van Vuuren elektrotechniek bij mij op kantoor om te praten over werkzaamheden. Zij doen de werkzaamheden voor de openbare verlichting in Beverwijk. Dat doen ze zover ik kan zien prima. Verder nog wat plannen uitgewerkt. Vanavond lekker zalm uit de oven gemaakt met daarbij Hari covert boontjes met spek daaromheen en samen aardappelschijfjes ook uit de oven. Daarna nog wat tv gekeken.


Mijn broer Ron helemaal in zijn element op het podium.

19 november 2017 Vanmorgen was ik pas om 07:30 uur wakker. Heerlijk is dat. Nog wel wat last van mijn spieren en rug. Samen met Peter nog een stukje gaan wandelen. We zijn even in de nieuwbouwwijk Binnenduin gaan kijken. Daar worden nu woningen gebouwd in het voormalige tuindersgebied. Dit is het laatste “grote” woningbouw project in de gemeente Beverwijk. Dan is Beverwijk vol. Daarna zijn we nog een stukje door Beverwijk gelopen. Helaas kregen we nog een stortbui over ons heen. Gelukkig hadden we een paraplu meegenomen. Toen we weer thuis waren lekker soep met een broodje gegeten. Om 14:30 uur zijn we naar de Nozem en de Non in Heemskerk gereden. Dit is een poppodium in mijn oude lagere school aan de A. Verherentstraat in Heemskerk. Mijn broer Ron ging daar met zijn band ‘Incognito” optreden voor familie en vrienden. Ron had mij gevraagd om te filmen. De opkomst was groot. Het optreden van de band was echt goed. De nieuwe zangeres deed het erg goed. Het was al met al erg gezellig. Er was ook familie uit Haarlem gekomen, zoals neven en nichten, maar ook veel oude bekenden.

Leuk om ze allemaal weer te zien. Het was ook leuk om te zien dat mijn broer Ron zo aan het genieten was. De middag was zo weer voorbij. Daarna hebben we nog even een patatje gegeten in het dorp en toen weer naar huis. Peter en ik hadden het "end in de bek", om het zo maar uit te drukken. Lekker op tijd naar bed gegaan. Morgen weer werken.


Even bij Peter zijn vader en moeder op visite

18 november 2017 Vanmorgen was ik al om 04:30 uur klaar wakker. Ik had het heet en was onrustig. Waarschijnlijk komt dat weer van het eten van gisterenavond. Heb ik bijna altijd last van als ik bij de Chinees ben geweest. Ik ben er maar om 05:00 uur uitgegaan. Eerst maar een tijdje tv gekeken. Rond 09:00 uur kwam Peter uit zijn bed. Na het ontbijt is Peter naar de volkstuin gegaan. Ik heb de latjes die ik gisteren geschilderd heb gemonteerd tegen het kozijn op zolder aan de buitenkant. Ik moest me wel in allerlei kronkels wringen om de latjes te monteren. Ik heb ook meteen het raamkozijn geschilderd. Die was door Peter al een keer geschilderd, maar moest eigenlijk nog een keer. Het weer was wel niet perfect, maar toch het risico maar genomen. Ook nog even wat opruimwerkzaamheden in de garage. Na al deze werkzaamheden had ik wel weer spierpijn en pijn in mijn rug. Ja ik ben helaas niet meer van elastiek op mijn leeftijd. Verder niet veel meer gedaan. Vanavond nog wel even bij Peter zijn vader en moeder geweest.


Ik heb de latjes beverstigd tegen de dakgoot.

17 november 2017 Vanmorgen weer boodschappen gedaan en een was gedraaid. Om 12:00 moest ik naar de Kwikfit om de winterbanden te laten plaatsen onder de Volvo. Daarna heb ik wat latjes geschilderd die ik morgen bij het kozijn op zolder wil plaatsen. Ik heb ook de pomp uit de vijver gehaald. Gisteren bleek dat hij verstopt zat. Ik heb hem helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Er zaten een heleboel bladeren bij de rotor. Geen wonder dat hij het niet meer deed. Alle bladeren verwijderd. Daarna de boel weer aangesloten. De pomp deed het weer prima. Ik heb ook meteen de vijver uitgebaggerd en alle bladeren verwijderd van de bodem. Ik heb ook nog een film gekeken. Nadat Peter uit zijn werk was gekomen zijn we naar de Chinees in Castricum gereden. Lekker een Indische rijsttafel gegeten. Gezellig zo even met Peter. Daarna niet veel meer gedaan.


16 november 2017 Vandaag heb ik het beheerplan openbare verlichting zoveel mogelijk afgewerkt. Ik heb het daarna doorgestuurd aan mijn teamleider en de man die over de financiën gaan. Zij moeten even aangeven of ik op de juiste weg zit en wat er eventueel nog aangepast moet worden. Daarna heb ik nog een plan uitgewerkt om in de wijk Meerestein een gedeelte van de armaturen te vervangen. Kreeg ook nog een bericht van Anne dat de  uitslag van een onderzoek bij haar man een beetje positief was. Hij wordt nu nog verder onderzocht en daar uit moet blijken hoe de behandeling wordt ingezet. Na het werk naar huis gelopen. Nog even langs de Vomar gelopen om wat boodschappen te doen. Na het eten niet veel meer gedaan. Ik merk dat ik een beetje moe ben. Gelukkig is het voor mij alweer weekend.


15 november 2017 Ik ben nog steeds niet helemaal de oude. Af en toe hoofdpijn en het ene moment heb ik het heet en dan weer koud (of is het de overgang). Ach verder voel ik mezelf wel goed. Lekker gewerkt. Ik ben vandaag bezig geweest om een opdracht te maken om in twee wijken de armaturen van de openbare verlichting te vervangen. Deze armaturen hebben hun maximale levensduur van 20 jaar al behoorlijk overschreden. Ik heb offertes opgevraagd bij de leveranciers. Als deze armaturen besteld zijn, dan ga ik het werk om de armaturen te plaatsen uitzetten bij de aannemer. Vanmiddag weer naar huis gelopen even lekker in de frisse lucht. Thuis heb ik spruitjes stamppot gemaakt. Peter vond het ook lekker. Hij moest vanavond naar zijn koor. Ik heb mijn verzameling ABBA en treinenstickers in het postzegelalbum gedaan. Blijven ze mooi vlak en mooi bewaard. Ook nog wat tv gekeken.


Een van de vier lichtmasten met een Ledarmatuur op proef op de warande in Beverwijk.

14 november 2017 Vanmorgen had ik een beetje moeite om uit bed te komen. Ik had erg vast geslapen en gedroomd. Op mijn werk weer bezig geweest met het beheerplan openbare verlichting. Ik was wel een beetje verdrietig. De partners van 3 van mijn collega’s zijn ziek of worden onderzocht op een ernstige ziekte. Dat maakt het allemaal niet erg leuk. Je probeert wat je kan om ze te steunen, maar meer kan je niet. Dat geeft je wel een machteloos gevoel. Vanavond had ik een afspraak met iemand die voor mij lichtberekeningen maakt voor de openbare verlichting. Ik heb een proefopstelling laten maken op diverse locaties in de stad met verschillende type LED armaturen. Ik wil een goede keuze kunnen maken uit het aanbod wat er nu op de markt is aan verlichtingsarmaturen. We zijn op 3 locaties geweest in de stad, met 3 verschillende hoogtes aan lichtmasten. Het ene armatuur is veel meer verblindend als de andere. Ik denk dat ik na het zien van de verschillende armaturen op de verschillende locaties nu een goede keuze kan maken welk armatuur het beste uit de bus komt. Hier kan ik dan mee aan het werk in de praktijk. Waar nu een armatuur zit die 70 Watt gebruikt kan je nu af met een LED armatuur van maar 14 Watt. Dat is toch een gigantische besparing op energie. Na deze avondrondgang heb ik met Peter nog een detective gekeken.


Leuke modeltrein bij het Kruidvat voor maar € 10,- schaal 1:43

13 november 2017 Vanmorgen was ik net wakker voor de wekker ging.  Lekker gewerkt. Vandaag heb ik een lijst gemaakt om 1700 lampen te laten vervangen in de openbare verlichting in Beverwijk. 1 keer in de 3 a 4 jaar moeten de gewone lampen (dus geen LED) worden vervangen vanwege dat ze hun maximale brandtijd hebben bereikt. Het is een aardige uitzoekerij, omdat al 4 jaar ons beheersysteem niet werkt. Triest eigenlijk, maar blijkbaar vindt niemand dat erg, behalve ik. Na het werk naar huis gelopen via de Breestraat. Peter had mij gevraagd of ik een nieuwe agenda kon kopen voor 2018. Ik heb ook bij het Kruidvat een model van een trein gekocht voor € 10,-. Het is gewoon kinderspeelgoed maar ziet er wel mooi uit. Ach het is leuk voor mijn verzameling. Daarna doorgelopen naar huis. Peter had nog de dahliabollen op onze volkstuin opgehaald om ze vorstvrij op te slaan voor de winter. Lekker gegeten. Daarna nog wat tv gekeken.   


12 november 2017 10 jaar geleden op deze dag werd onze moeder gecremeerd op haar eigen verjaardag, nadat ze op 7 november 2007 was overleden. Je staat er toch elk jaar even bij stil. Ik had lekker geslapen vannacht. Vast door de prachtige uitvoering van Chess gisteravond. Vanmorgen eerst samen naar een detective gekeken. Daarna nog wat gerommeld op zolder en aan mijn postzegelboeken. Vanmiddag hadden we om 16:00 uur op het strand van Wijk aan Zee afgesproken met mijn broers en zus, aanhang en kinderen (17 personen) om de “verjaardag” te vieren van onze moeder en oma Ida. We zouden gaan wandelen op het strand, maar het weer was echt slecht. Storm, regen en hagel. Wel een beetje gewoon op de verjaardag van mijn moeder 12 november stormweer. Dus heb ik “Sunseabar” op het strand van Wijk aan Zee gevraagd of we misschien om 17:00 uur al konden komen. Ik had namelijk pas om 18:30 uur afgesproken voor het diner daar.  Dat was geen probleem gelukkig. Rond 15:00 uur stond Paul bij ons voor de deur. Leuk hoor. Hij was op weg naar zijn vader en moeder om te eten en kwam eerst even bij ons aan. Lekker zitten kletsen over o.a. zijn kunst en thee gedronken. Gezellig hoor. Om 16:15 uur ging hij weer weg. Snel even douchen en daarna op weg naar Wijk aan Zee.


Het weer werd er niet beter op. Op het strand moesten we 200 meter lopen naar Sunseabar door regen en harde wind. Inge en Simon met de 3 honden waren er ook al. Gezellig aan “onze” tafel plaats genomen. Langzamerhand kwam de anderen ook aan. Lekker gezellig met elkaar geproost op onze moeder en oma. Ik vond het erg gezellig met al mijn nichtjes en neef plus aanhang. Toch leuk dat we dit samen doen. Pap en mam zouden trots op ons zijn. Lekker gegeten en gedronken. Omstreeks 22:00 uur zijn we allemaal weer naar huis gegaan. Het was een mooie avond geweest. Tot de volgende keer maar weer. Daarna naar huis gereden en naar bed. Morgen weer werken.   


11 november 2017 Vanmorgen was ik weer vroeg op, rond een uur of vijf. Ik ben gewoon klaar wakker. Ik ben maar een film gaan kijken. Peter was er om 08:30 uur uit. Hij ging vanmorgen naar de tuin. Ik ben de latjes gaan schilderen en daarna nog verder gegaan met mijn postzegelalbum. Wel even koffie wezen drinken op de volkstuin bij Peter.


Daarna weer verder gegaan met het vullen van de albums en later op zolder. Peter kwam om 14:00 uur weer thuis. We hebben samen nog een detective gekeken. Om 17:00 uur gingen we richting Noordwijkerhout voor de musical Chess uitgevoerd door de Stichting MuBo (stichting voor muziektheater in de Duin- & Bollenstreek). Peter kent Marcel, een van de hoofdrolspelers, omdat die bij hem op zijn koor Close2U heeft gezeten. Het was in de aula van een school.

Poster Chess

Ik was erg benieuwd wat deze zanggroep MuBo van deze musical Chess (van Bjorn en Benny van ABBA) gebrouwen hadden Ik was blij verrast toen de musical begon. Echt ik vond het een topprestatie. De zangers en zangeressen waren echt goed. Vooral de zanger die de Russische schaker speelde in het stuk had een stem als een klok. Deze kwam vooral tot zijn recht in het fantastische nummer “Anthem”. Maar ook de zanger die de Amerikaan speelde blonk uit in het nummer “Pity the Child”. (vind ik een van de mooiste nummers uit deze musical). Gewoon prachtig, zoals Florence en Svetlana. Ook de andere hoofdrolspelers waren echt goed. Zeker theaterwaardig deze versie. Ik zou dit nog wel een keer willen zien in een echt theater met een groot orkest er achter, want met acht personen in het orkest is het moeilijk om zo’n ingewikkeld muziekstuk echt goed na te kunnen spelen. Jammer dat deze uitvoering maar 4 keer is opgevoerd. Na afloop nog even wat gedronken en even gewacht op Marcel. Hij was erg benieuwd wat ik er van vond. Ik vond het echt top!. Daarna zijn we naar huis gegaan. Het was een geweldige avond geweest. 


Eindelijk kan ik mijn mooie treinen postzegels weer netjes opbergen.

10 november 2017 Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Rond 05:00 uur ben ik er maar uit gegaan. Peter kwam er om 06:15 uur uit om naar zijn werk te gaan. Ik heb een film gekeken en rond 08:15 uur boodschappen gaan doen. Daarna ben ik nog even bij de Action geweest om een paar gevoerde winterhandschoenen te halen voor Peter. Daarna ben ik naar de Gamma in Heemskerk gereden. Ik moest nog even een harthouten latje halen. Daarna weer naar huis. Ik ben mijn nieuwe postzegel- en muntenalbum gaan vullen. Ziet er allemaal weer heel geordend uit. Twee wassen gedraaid en opgehangen. Verder rustig aan gedaan. Lekker een beetje rommelen in huis. Peter was rond 18:00 uur weer thuis. Verder niet veel meer gedaan. 


9 november 2017 De week zit er al bijna weer op. Nog een dagje werken. Ben een beetje moe. Gisteren was het weer laat en vanmorgen ging de wekker alweer om 05:50 uur. Je wordt er wel gelukkig wel wakker van als buiten door de frisse lucht loopt naar je werk. Weer druk bezig geweest op het werk met het beheerplan. Peter ging vanmiddag naar zijn vader en moeder om in de tuin te werken. Ik heb thuis brood gegeten. Lekker makkelijk. Peter was rond 19:30 uur thuis. Alleen nog een beetje tv gekeken.


8 november 2017 Vanmorgen was het weer koud, maar niet zo koud als gisteren. Vandaag heb ik weer gewerkt aan het beheerplan voor de openbare verlichting. Ik heb ook de cijfers nu uitgezocht en het blijkt dat 30% ongeveer 3000 van de armaturen in Beverwijk ouder zijn dan 20 jaar en eigenlijk al vervangen zouden moeten zijn. Hier moet wel iets mee gebeuren, maar dat gaat wel een hoop geld kosten. Zien wel wat we dit gegeven gaan doen. Misschien een extra krediet aanvragen. Verder niet veel andere dingen gedaan. Peter was al thuis toen ik thuis kwam. Hij was al aan het koken. Dat is ook wel een keer lekker. Normaal doe ik dat altijd want Peter is altijd later thuis dan ik. Het is moeilijk om elke keer weer wat nieuws te verzinnen om te eten en soms het ik er ook helemaal geen zin in. Maar je moet toch eten. Daarom is het fijn als iemand anders dat een keer doet. Vanavond moest Peter naar zijn koor. Ik had mijn maandelijkse treinenavond van de NVBS. Vanavond ging het over de spoorwegen in Denemarken. Ik was om 22:45 uur thuis. Peter was ook al thuis. Meteen naar bed gegaan.


Samen op de foto met mijn moeder Ida in de achtertuin van de Vivaldistraat 31 in Heemskerk 7 oktober 2007

7 november 2017 Vannacht was de eerste nachtvorst van het nieuwe winterseizoen. De auto’s waren wit berijpt. Wel heerlijk om naar mijn werk te wandelen, geen wind en een glasheldere hemel. Ik had voor het eerst sinds lange tijd weer eens koude oren. Vandaag om precies te zijn om 19:25 uur is het alweer 10 jaar geleden dat mijn lieve moeder Ida overleden is. Wat gaat de tijd toch snel. Ik kan me de dag nog precies herinneren. Ik mis haar nog elke dag. Ik hou van je mam. Zo jammer dat ze niet langer bij ons mocht zijn. Op het werk was iedereen luidruchtig. Ik weet niet waardoor het kwam, maar heb maar mijn deur van de ruimte waar ik in zit, dicht gedaan. Ik heb aan het concept beheerplan gewerkt. Ik had ook nog even een keer mijn ontwerp testament doorgelezen. Daar moet ook nog een en ander aan gewijzigd worden. Ik moet thuis een keer een en ander aanpassen. Aan het einde van de middag weer naar huis gelopen. Peter ging naar zijn hobbyclub. Ik heb om 19:25 uur een kaarsje voor mijn moeder opgestoken. Even stil staan bij dat moment. A.s. zondag 12 november (dat was haar verjaardag en de dag dat ze in 2007 gecremeerd werd) gaan we met z’n allen, kinderen en kleinkinderen van mijn vader en moeder, gezellig uit eten. Leuk hoor. Verder heb ik vanavond niet veel meer gedaan.

Het heilig hart beeld van Jezus is weer compleet met gerestaureerde handen.


6 november 2017 Het is een stuk kouder geworden. Vanmorgen lekker mijn dikke vest aangetrokken. Ik heb ook al een aantal dagen een sjaal om vanwege mijn nek klachten. Lekker warm houden.  Vandaag ben ik verder gegaan met het schrijven van het beheerplan openbare verlichting. Het moet over uiterlijk over 3 weken klaar zijn. Hierin staat wat de huidige stand van zaken is en wat de plannen zijn voor de komende 4 jaar, wat betreft de openbare verlichting. Thuis heb ik zalm gemaakt in de oven met wat roerbak groenten. Ik heb vanavond een aantal nieuwe postzegel- en muntenalbums gekocht via internet. Dit is voor mijn postzegels met treinen daarop en speciale Nederlandse munten. Ook wil ik in het postzegelalbum (speciale) treinkaartjes, stickers van treinen e.d. en sigarenbandjes met treinen gaan bewaren. Ze zitten nu in een heel oud postzegelalbum wat van ellende uit elkaar valt. Ziet er niet uit. De speciale gulden en euromunten zaten in plastic zakjes op zolder. Niet veel bijzonders hoor, maar wel leuk om netjes en geordend te bewaren. Verder niet veel gedaan. Een beetje tv gekeken.


5 november 2017 Vannacht heb ik slecht geslapen. Zal wel weer van het eten komen van gisteravond. Ik was er om 05:00 uur uitgegaan. Ik heb maar een beetje tv gekeken. Toen Peter uit bed kwam heeft hij een nieuwe lamp opgehangen in de achtertuin en gestofzuigd.. Ik heb 2 wassen gedraaid. Om 14:30 uur kwamen mijn broer Ron en Irene op visite. Ze waren naar Australië geweest en hebben even verslag gedaan. Ze hadden ook nog 3 LP’s  uit Australië meegenomen van ABBA. Een uit Taiwan en 2 uit Australië. Zo lief dat ze daar aan gedacht hebben. Lekker zitten kletsen. Rond 17:30 uur gingen ze weer weg. Ron die moest oefenen met zijn band. Wij hebben lekker makkelijk gegeten. Verder nog een beetje tv gekeken. Ik had Paul ook nog even geappt om te vragen of hij nog wat verkocht had vandaag. Bleek dat hij goede zaken heeft gedaan. Leuk voor hem. Het weekend is weer voorbij.


4 november 2017 Peter ging vanmorgen naar de volkstuin om deze winterklaar te maken. Ik ben begonnen om de latjes die ik de afgelopen dagen geschilderd had tegen de dakgoot aan de achterkant van ons huis te monteren. Tussen de dakgoot en de muur zit een kier van ongeveer 1,5 cm. Regelmatig kruipen daar muizen doorheen. Via deze route kunnen ze eventueel ook in huis komen (wat ik nog niet geconstateerd heb). Om dat helemaal te voorkomen heb ik deze latjes gemonteerd over de hele breedte van onze woning. Meteen ook de schroefgaten geschilderd, dus ziet er meteen mooi uit. Peter was om 14:00 uur weer thuis.

We hadden om 15:30 uur met John en Cees afgesproken in Haarlem. We namelijk samen naar de expositie van Paul tijdens de Haarlemse Kunstlijn, die van 3 t/m 5 november werd gehouden. Het was gezellig druk bij Paul zijn expositie. Oscar was er ook en hij blijkt een goed verkoper te zijn. Leuk om dat te zien. Paul had al heel wat verkocht. De vader en moeder van Paul, zijn zus en zwager en ander vrienden waren er ook. Gezellig staan kletsen. We kregen ook nog een hapje en een drankje aangeboden. Omstreeks 19:15 uur zijn wij samen met Cees en John wat gaan eten in de stad bij “Babbels”. Het was weer gezellig met de jongens.  Daarna afscheid genomen en zijn wij weer naar huis gegaan. Nog even zitten kletsen bij Peter zijn vader en moeder en toen weer naar huis. Ik heb weer meer last van pijn in mijn nek, maar dat komt ook omdat ik die latjes heb gemonteerd.


3 november 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna nog even bij de Action wat acrylverf gehaald om de handen van het Jezus beeld in de goede kleur te schilderen. Ik ben daar meteen aan begonnen dat ik weer thuis was. Daarna heb ik nog wat latjes geschilderd die ik morgen tegen de dakgoot aan de achterkant van ons huis ga plaatsen. Peter was om 18:30 uur thuis. Zijn moeder was nog een beetje in de war. Zij dacht dat wij bij hun kwamen eten. Maar wij hadden dat niet afgesproken. Ik heb nasi gemaakt. Verder nog een beetje tv gekeken.


2 november 2017 Vanmorgen voelde ik mezelf ietsje beter. De pijn in mijn nek is een klein beetje minder. Helpt toch wel een sjaal om de hele dag. Het was een rustige dag op het werk. Niet dat er niks te doen was, maar gewoon lekker door werken zonder constant gestoord te worden. Vanmiddag heb ik maar weer een stokbrood gehaald. Lekker met een geklutst ei. Heerlijk. Verder niet veel meer gedaan.


1 november 2017 Het is nu november. Over 2 maanden is het jaar 2017 alweer voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Vanmorgen lekker naar mijn werk gewandeld. Ik heb gelukkig iets minder last van mijn de pijn in mijn nek en schouders. Ook zijn de steken in mijn hoofd weg. Hopelijk blijft het zo. Lekker gewerkt aan een tekening voor het ontwerp van de openbare verlichting in het nieuwe plan Binnenduin in Beverwijk. Vanmiddag nog wat andere zaken aangepakt. Ik had ook nog een functioneringsgesprek met mijn teamleider. Op zich gaat het allemaal wel goed, maar heb nog wel wat opmerkingen geplaatst m.b.t. bepaalde programma’s waar ik mee moet werken. Vanavond niet veel meer gedaan. Ik heb wat tv gekeken en Peter was naar zijn koor.


Ik ben de handen van het Jezusbeeld aan het herstellen

31 oktober 2017 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Ik werd wakker van de wekker. Lekker gewerkt. Een beetje van alles wat. Dus niet veel te vertellen. Aan het einde van de middag weer naar huis gelopen. We hebben pizza gegeten. Lekker en makkelijk. Paul kwam onverwachts vanavond Peter ophalen met zijn nieuwe auto. Een mooie Citroën bestelwagen uit 2015. Zag er nog als nieuw uit. Samen even de nieuwe aanwinst bekeken. Daarna zijn ze samen naar hun kunstclubje gegaan. Ik heb wat tv gekeken en verder gewerkt aan de handen van het Jezusbeeld.


30 oktober 2017 Ik heb nog steeds last van pijn in mijn nek die uitstraalt naar mijn hoofd. Er zit vast een zenuw bekneld. Gelukkig heb ik er s ’nachts geen last van met slapen. Vanmorgen maar een sjaal omgedaan naar mijn werk. Warmte doet meestal wel goed. Het was druk op het werk, maar gelukkig zat ik mijn eigen kamer redelijk rustig. De dag duurde lang omdat ik vanmorgen al een uur vroeger wakker was (afschaffing zomertijd) en de dag daarom voor mijn gevoel veel langer duurde. Om 16:15 uur naar huis gelopen. Ik heb een prutje gekookt. Ik had zalm vanuit de oven met rösti aardappelrondjes. Verder wat gemixte bonen in de koekenpan opgewarmd met melk kaas en kruiden. Lekker hoor. Vanavond niet veel gedaan. Peter ging wat yoga oefeningen doen. Ik heb lekker tv gekeken.


Peter zijn vader en moeder zijn weer bij ons thuis

29 oktober 2017 Vanmorgen was ik pas om 07:30 uur wakker. Als je na gaat dat de wintertijd is ingegaan dan was het eigenlijk al 08:30 uur. Ik heb eerst een aantal latten wit geschilderd die tegen de dakgoot gemonteerd moeten worden. Daarna heb ik wat restauratiewerk gedaan aan de gipsen handen van het Jezusbeeld. Peter heeft het aquarium schoongemaakt en het huis gestofzuigd. Ik ben ondertussen verder gegaan met updaten van mijn website. Peter ging rond 14:00 uur zijn vader en moeder halen. Dat is de eerste keer nadat Peter zijn vader Ben (85) gevallen was met zijn fiets, een maand geleden. Het lopen gaat gelukkig al weer een stuk beter. Hij is nog wel kortademig, maar het gaat steeds beter. Lekker thee gedronken en een film gekeken. Daarna samen stamppot gegeten met verse worst. Dat vind Ben ook erg lekker. Rond 20:00 uur heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Daarna nog wat tv gekeken. Morgen weer werken.


28 oktober 2017 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter was er om 08:30 uur uit. Hij ging na het ontbijt naar de tuin om deze winterklaar te maken. Ik ben op zolder bezig geweest met wat spullen ophangen. Ook nog wat tv gekeken. Aan het einde van de middag nog even naar de Gamma en naar Van Someren in Heemskerk gereden met de auto. Ik moest nog een lat hebben om tegen de dakgoot te monteren, zodat deze goed aansluit tegen de muur. Peter heeft een paar vissen en wat plantjes voor in zijn aquarium gekocht. Daarna zijn we gaan eten. Sla met een stukje vlees. Om 21:00 uur zijn we naar het Corso theater in Castricum gereden. We hebben daar de film "Weg van Jou" gekeken. Een lekkere romantische komedie. Na de film nog wat gedronken bij "Wierenga Eten en Drinken". Rond 24:00 uur zijn we weer naar huis gereden.


Even samen met tante Gerda op de foto

  27 oktober 2017 Vanmorgen heb ik al vroeg boodschappen gedaan. Ik moest om 10:00 uur weer thuis zijn omdat mijn zus Inge mij kwam ophalen. We gingen samen naar onze tante Gerda. Zij is de echtgenote van de broer van mijn vader Dam en de laatste van die generatie die van de familie nog in leven is. Het was alweer meer dan een jaar geleden dat we elkaar gezien hadden. Tante Gerda woont nog steeds in haar eigen huis. Ze is inmiddels al 89 jaar oud. Ze was net weer thuis uit het ziekenhuis. Ze had daar 10 dagen in gelegen vanwege problemen met de vocht huishouding in haar lichaam. Gelukkig voelde ze zich nu weer beter. We hebben lekker zitten praten over de familie en vroeger. Ik heb haar nog wat vragen gesteld over mijn vader en mijn opa uit de tijd dat mijn opa nog een boekhandel in Boskoop had. Over dat de boekhandel falliet ging en dat ze toen naar Amsterdam zijn verhuist met de hele familie naar het Mercatorplein. Ik wilde gewoon wat details weten. Gelukkig wist tante Gerda nog precies hoe dat toen gegaan was. Na bijna 3 uur hebben we weer afscheid van haar genomen en heeft Inge mij weer naar huis gebracht.  Daarna heb ik niet zoveel meer gedaan. Ik voelde mezelf niet zo lekker. Ik heb al enige tijd last van een zeurende hoofdpijn. Het lijkt wel uit mijn nek te komen. Net of er wat zenuwen bekneld zitten. Zal met rust en warmte wel weer over gaan. Vanavond lekker kip met rösti rondjes gegeten. Daarna een beetje tv gekeken.


Nieuwe keuken van Gertjan en José

  26 oktober 2017 Vandaag was het weer druk op het  werk. Moest een tekening afmaken en ik had nog een overleg over het beheer van de openbare verlichting. Op de terugweg naar huis nog even bij de kapper geweest om mijn haar te knippen. Dat was wel weer nodig. Lekker patat gegeten met saté. Vanavond zijn Peter en ik  naar Peter zijn broer Gertjan en José geweest. Even kijken naar hun nieuwe keuken. Het zag er allemaal prima uit, maar wel een beetje klein. Ach voor met z'n tweeën is het groot zat. Lekker nog een tijdje zitten kletsen. Daarna weer naar huis gereden.


2 bijzonder ABBA CDs uit Australië

25 oktober 2017 Het is al weer woensdag vandaag. Weer een hoop werk verzet. Ik heb een nieuwe OVL (openbare verlichting) ontwerp tekening gemaakt van een paar straten die binnenkort opgeknapt gaan worden. Het is altijd weer puzzelen waar je de lichtmasten kan plaatsen. Het maakt ook duidelijk welke materialen zoals lichtmasten en armaturen ik moet bestellen. Na het werk ben ik nog even naar de Action gelopen op het Van Marloterrein in Beverwijk. Ik moest even een paar LED spotjes halen en houtlijm. Op het van Marloterrein hebben ze de voormalige Gammavestiging gesloopt. Dit gebouw was voor dat de Gamma er in ging de gemeentelijke garage van de gemeente Beverwijk. Hierin stonden de auto’s van de reinigingsdienst, openbare verlichting en groenvoorziening. Ik zelf heb ook nog gewerkt in dit gebouw. Het kantoortje van de openbare verlichting zat hier namelijk ook. Weer een stukje geschiedenis. Daarna weer teruggelopen naar huis. Lekker wat geroerbakt met een saté daarbij. Ik heb ook 2 CDs van ABBA binnen gekregen gemaakt in Australië, 'The best of ABBA" en "Greatest Hits Vol.2". Dit zijn zeer zeldzame exemplaren. Ik heb ze via Marktplaats kunnen kopen. Vanavond heb ik wat restauratiewerk gedaan aan de gipsen handen van het heilig hartbeeld met verdunde houtlijm. Nu moet ik het verder gaan herstellen met nieuw gips. Ook nog even achter (voor) de computer gezeten. Peter was naar zijn koor.


24 oktober 2017 Vandaag heb ik lekker gewerkt. Wat werkzaamheden bij de aannemer weg gezet. Ik heb ook een afspraak gemaakt bij Sunseabar op het strand van Wijk aan Zee om op 12 november de “verjaardag” van onze moeder te vieren met de hele familie. Op die dag 10 jaar geleden is ze ook gecremeerd. Vanavond heb ik bloemkool gekookt met gebakken aardappeltjes en een vegetarische hamburger met uitjes gebakken. Ook weer lekker en snel klaar. Daarna heb ik heilig hartbeeld wat we afgelopen weekend gekocht hebben op de “meidenkast” gezet. Hiervoor moesten wel mijn ABBA poppen en een model van de “Krokodil” (elektrische loc Zwitserse spoorwegen Märklin spoor 1) hun plaatsje afstaan. Het beeld staat wel mooi op deze kast. Voor de ABBA poppen en de Krokodil moet ik een ander plekje zoeken. Gaat vast lukken. Paul appte nog om een afspraak te maken met ons. Morgen gaat hij samen met Oscar een minicruise maken naar Newcastle in Schotland. 


23 oktober 2017 Vandaag weer aan het werk. Het herfstvakantie dus is het niet erg druk op het werk. Wel genoeg kunnen doen. Ook nog even met Sandra, mijn collega zitten praten over privé dingen. Lekker weer naar huis gelopen. Het weer is stukken beter als gisteren. Toen heeft het vaak geregend. Vandaag scheen het zonnetje regelmatig. Vanavond lekker verse rode kool gemaakt, van eigen tuin, met appel, aardappelen en een biologische braadworst. Het was erg lekker. Vanavond Radar en Spoorloos gekeken op tv.


Mooie detailopname van het heilig hartbeeld

22 oktober 2017 Ik heb eindelijk weer eens een nacht lekker geslapen. Ik was er om 07:15 uur uit. Lekker tv gekeken. Peter was er om 09:15 uur uit. Lekker samen een ontbijtje gemaakt met een zacht gekookt eitje. Peter ging even naar de tuin. Ik heb lekker voor de tv gehangen. Rond het middaguur kwam Peter weer thuis. Samen wat gegeten en daarna ging Peter naar een huiswarmingspartij van een collega. Ik ben toen mijn website gaan bij werken met foto’s die ik gisteren in Schiedam heb gemaakt. Rond 16:00 uur ben ik met de auto naar Haarlem gereden. Peter en ik hebben via Marktplaats een groot heilig hartbeeld gekocht van Jezus. Nu hebben we niet zoveel met het geloof, maar  daar gaat  het ook niet om.  Af en toe  zie je  een beeld dat echt mooi is, zoals deze. Het is gewoon een mooi gedetailleerd exemplaar met een lieve uitstraling. Het  beeld is ongeveer een meter hoog en komt oorspronkelijk uit België. Het is ook bijzonder dat ook de handen erbij zijn. Al zijn deze wel een beetje beschadigd. Moeten maar eens kijken of we die kunnen restaureren. Dan nog een mooi plekje zoeken in huis. Peter was pas om 18:30 uur thuis. Ik had willen koken maar omdat Peter gebeld had dat hij later thuis zou komen heb ik maar een broodje gegeten. Vanavond nog de finale van “Heel Holland Bakt” gekeken. Bakker Hans Spitsbaard heeft deze versie 2017 terecht gewonnen.

Molen De Kameel in Schiedam.


21 oktober 2017 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Rond 08:00 uur was Peter uit bed. Vandaag gaan we met de trein naar Schiedam. Dat ligt vlak bij Rotterdam. In Schiedam hadden we afgesproken met Cees en John. Bij aankomst in Schiedam rond 11:00 uur  hoosde het van de regen. Dus eerst maar koffie gedronken en Cees geappt dat wij aangekomen waren. Cees appte terug dat zij rond 12:30 uur in Schiedam zouden zijn. Daarna zijn we vast een stukje gaan lopen. Het was inmiddels droog geworden en het zonnetje brak ook door. Schiedam heeft een prachtig oud centrum en een stuk of 5 grote molens. Schiedam is o.a. bekent van zijn vele jeneverstokerijen. Eerst even bij een kringloop winkel naar binnen gegaan. Daarna zijn we in de eerste molen naar binnen gegaan. Deze molen   "De Kameel" is een replica uit 2010 van een orginele molen die op deze plek heeft gestaan. Nog bijna nieuw dus. Daarna zijn we doorgelopen naar de museummolen  "De Nieuwe Palmboom" een van de nog bestaande molens. Cees appte dat ze ook in Schiedam gearriveerd waren. Dus wij daar maar even op ze gewacht. Leuk om Cees en John weer te ontmoeten. We hebben eerst een bezoek aan de museummolen gebracht en daarna een rondvaart door Schiedam. Deze rondvaart is echt aan te bevelen. Vanaf het water heb je een prachtig overzicht van alle oude gebouwen en bezienswaardigheden in de stad en duurt ongeveer  kwartier. Het weer werkte gelukkig ook mee. De zon scheen volop, met prachtige wolkenluchten. Ook leuk voor de foto's.


Allemaal suiker!

Na de rondvaart zijn we eerst gaan lunchen want we hadden wel trek gekregen van het varen. Heerlijk geluncht met z'n vieren en lekker bijgekletst. O.a. over de ouders van Peter, John en Cees. De tijd gaat snel als het gezellig is, dus toen we klaar waren met de lunch was het al 16:15 uur. Dus gauw even de stad ingegaan. Snel nog even naar het Stedelijk Museum van Schiedam. We hadden maar een half uur want om 17:00 uur ging het al dicht. Gelukkig hebben we een museumjaarkaart, dus de entree kost niets. Snel even het museum doorgelopen. Er was een tentoonstelling "Sticky Business" met allemaal kunstwerken van suiker. Aan sommige kunstwerken mocht je zelfs likken. Toch leuk om te zien wat je allemaal met suiker kan doen. Daarna nog even een paar schilderijen bekeken van Karel Appel. Maar toen werden we door een suppoost naar de uitgang verwezen omdat het museum ging sluiten.


Samen met Cees en John in de hangmat in het park aan de Tuinstraat in Schiedam

Daana nog maar wat rondgewandeld in de stad. Door het park aan de Tuinstraat en weer terug richting centrum. Daar aangekomen begon het hard te regenen. Dus snel een eetcafe opgezocht en wat gaan eten. Gezellig hoor. Rond 19:15 uur zijn Peter en ik weer richting het station gelopen. Afscheid genomen van Cees en John want zij waren met de auto. Het was een gezellig dag geweest. We moeten nog zeker een keer terug naar Schiedam. We hebben het meeste nog niet gezien. Schiedam is zeker de moeite waard om een keer  te bezoeken.  Wij waren om 21:30 uur weer thuis. Bedankt Cees en John voor de gezelligheid. Tot de volgende keer maar weer.


20 oktober 2017 Vannacht heb ik erg last gehad van het eten van gisteravond. Ik heb bijna niet geslapen. Hartkloppingen en hitte. Wat duurt zo'n nacht dan lang. pfff. Vanmorgen na het boodschappen doen ben ik nog even naar de Beverhof gereden om een pakketje op te halen. Ik had voor heel weinig een paar modelletjes van Volvo gekocht in schaal 1:43. Daarna ben ik weer naar huis gereden. Ik heb mijn website even bijgewerkt en de foto's op de computer gezet. Hiervan heb ik er ook weer een paar op de website gezet. Vanmiddag verder niet veel gedaan. Een beetje tv gekeken. O.a. heb ik het interview met de burgemeester van Amsterdam Eberhart van der Laan gekeken (Zomergasten) dit was herhaald vanwege het overlijden van de burgemeester. een indrukwekkend interview. Peter was om 18:10 uur thuis van zijn werk. lekker gegeten. Verder niet veel gedaan. Nog even geappt met Cees over onze dag in Schiedam morgen en waar we elkaar gaan ontmoeten.


Vandaag een bezoek gebracht aan SHIP in IJmuiden

19 oktober 2017 Vandaag hoefde ik maar tot 11:30 uur te werken. Daarna had ik met mijn collega's van mijn team een teambuidingsbijeenkomst in IJmuiden. We gingen eerste naar het het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden. Dat is een tentoonstelling m.b.t. de aanleg van een nieuwe sluis.. Dit wordt de grootste sluis ter wereld. We kergen eerst een lunch en daarna 3 prestentaties van collega's. Daarna kregen we een rondleiding door SHIP. Erg interessant allemaal hoe de sluis gemaakt wordt. Daarna zijn we naar restaurant "Perron aan Zee" gereden. Dit restaurant staat precies op de plek waar het oude station van IJmuiden heeft gestaan. Vandaar de naam. Naast dit restaurant is Grandcafé Kruiten.

Even poseren voor de foto in IJmuiden tijdens onze teambuildingsmiddag

Het Grand Café is vernoemd naar de vroegere stationschef van IJmuiden, Cornelis Kruiten (1868-1937). Deze spoorwegbeambte was een markante verschijning op het perron van de vissersplaats. Met de fluit in zijn mond en het spiegelei in zijn hand, leidde hij het treinverkeer in goede banen. Vanaf dit restaurant/Grand Café kregen we een rondleiding door Oud IJmuiden door Marlene. Marlene is een koorlid bij Peter op zijn koor Close2U.. Er is niet veel meer over van de oude bebouwing. Een heleboel gebouwen zijn in de 2e wereldoorlog gesloopt of gebombardeerd. De wijk wordt nu weer opnieuw ingericht met mooie nieuwe huizen met mooie ornamenten. De paar echte oude gebouwen die er nog staan hebben nodig een grondige opknapbeurt nodig. Na 2 uur waren we weer terug bij het restaurant. Helaas was net het brandalarm afgegaan, waardoor we niet meteen naar binnen mochten. Toen de brandweer gearriveerd was, mochten we snel naar binnen. Het was loos alarm, gelukkig. Na wat drinken zijn we aan de tapas gegaan. lekker gegeten. Rond 20:30 uur gingen we weer naar Beverwijk. Ik was om 21:30 uur thuis. Het was een mooie maar vermoeiende dag geweest. Peter had bij zijn ouders gegeten. Het gaat alweer beter met zijn vader gelukkig. Om 22:30 lag ik in bed.  


18 oktober 2017 Lekker weer naar mijn werk gelopen. De temperatuur was iets lager dan gisteren en het werd ook niet meer zo warm als gisteren. Lekker gewerkt. Peter belde nog dat hij het zat was om allerlei “leuke” opmerkingen die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg van zijn collega’s m.b.t. zijn homoseksualiteit. Hij heeft al zijn collega’s een mailtje gestuurd waarin hij zijn ongenoegen daarover uit. Dat doet hij goed. Grapjes maken is prima, maar het moet niet te persoonlijk worden.  Dat ik naar huis liep ben ik even over de Breestraat gelopen. Er wordt hard gewerkt om de Breestraat een nieuwe uitstraling te geven. Hij wordt totaal opnieuw ingericht. Ik heb even naar de openbare verlichting gekeken. Ziet er mooi uit. Thuis heb ik gekookt. Prei uit de oven met een gehaktbal. Peter moest zingen vanavond. Ik heb geluisterd naar opnamen die ik van mijn vader (in 2014) en van mijn moeder (in 2017 gemaakt heb. Daarna ook nog naar de toespraken op de crematie van mijn moeder op 12 november 2007. Ik werd daar toch weer heel erg emotioneel van. Dit allemaal om dat het bijna 10 jaar geleden is dat mijn moeder Ida overleed (7 november 2007). Daarna heb ik nog een appje naar mijn zus en broers (en kleinkinderen) gestuurd om met zijn allen samen uit eten te gaan op 12 november a.s. ter nagedachtenis dat onze moeder (en Oma) alweer 10 jaar geleden is overleden. Dat zou erg mooi zijn. Daarna ben ik naar bed gegaan want Peter was ook weer thuis.


Vandaag was de zon oranje van kleur door Saharazand

17 oktober 2017 Lekker weer naar mijn werk gelopen. De temperatuur was iets lager dan gisteren en het werd ook niet meer zo warm als gisteren. De zon scheen wel de hele dag, maar door een zeldzaam natuurverschijnsel had hij de hele dag een oranje kleur. Het bleek dat door een orkaan veel zand uit de Sahara en roet van de bosbranden in Portugal en Spanje in de atmosfeer terecht waren gekomen. Hierdoor kon de zon slecht zijn warmte en licht naar het oppervlak van de aarde krijgen. Het zand en roet hing als een soort mist in de bovenste luchtlagen. Vandaag was er een beetje paniek op het werk. Op eens moest ik op stel en sprong een beheerplan voor de openbare verlichting gemaakt worden. Ik vond dat vreemd dat dit nu zo uit de lucht kwam vallen. Ik wist wel dat er t.z.t. een nieuw plan gemaakt moest worden, maar daar zouden we eerst nog een overleg over hebben. Nu moest het in eens binnen 2 weken klaar zijn omdat het per ongeluk op een agenda voor het college is beland (zonder mijn medeweten). Gelukkig konden we de druk er een beetje afhalen en is het agendapunt verschoven naar begin 2018. Vanmiddag nam ook mijn collega Ton van der Zee afscheid van de gemeente Beverwijk. Hij ging met pensioen na 38 jaar werken bij de gemeente Beverwijk. Vanwege dit afscheid was er een receptie op het stadhuis. Het was een gezellige bijeenkomst. Ik met diverse oud collega’s gesproken. Ook met de broer van Ton, Willem. Met hem en Harm van Vliet ben ik bij de gemeentelijke reiniging begonnen met werken in 1985. We hebben toen met zijn drieën veel lol gehad. Leuk om met Willem oude koeien uit de sloot te halen. Na de receptie ben ik om 17:45 uur naar huis gelopen. Peter was natuurlijk al thuis en had al gegeten. Ik had vanavond even met mijn zus Inge afgesproken. We willen op 12 november a.s. samen met onze hele familie uit eten gaan op de verjaardag van onze moeder Ida die dan ook precies 10 jaar geleden op deze dag gecremeerd is. We hebben even gesproken over wat we kunnen gaan doen. Tevens hebben we gesproken om een reünie te organiseren voor de complete familie Van Maris (van mijn moeders kant) in de loop van 2018. Lekker zitten kletsen met mijn zus. Peter kwam om 22:15 uur thuis, maar toen was Inge alweer naar huis. 


16 oktober 2017. Vanmorgen om 05:50 uur opgestaan. Alle spieren deden me zeer, maar dat mocht de pret niet drukken. Het weer was in ieder geval prima. De temperatuur liep in de loop van de dag op tot dik boven de 20 graden. Lekker hoor. Ik heb ook wel lekker gewerkt. Ik moet een plan van aanpak schrijven over de openbare verlichting 2018-2022. Daar ben ik nog wel even mee bezig. Na mijn werk had ik nog een uitje met de personeelsvereniging van de gemeente Beverwijk. Eerst lekker eten en daarna een verrassingsfilm. Peter was ook mee. Gezellig om dit met je collega’s te doen. De film die we gingen zien was “Amercan Made” met Tom Cruise was ook wel aardig. Geen topper, maar wel onderhoudend. Daarna samen met Peter naar huis gelopen (hij was op de fiets gekomen) maar halverwege ging hij toch maar fietsen. Ik ben in mijn eentje doorgelopen. Het was nog heerlijk buiten. Een zwoele zomeravond haast. Rond 22:30 uur lag ik in bed.


Ik ben aan het werk in de achtertuin

15 oktober 2017 Vanmorgen was ik er om 08:00 uur uit. Ik was toch moe van het werken in de tuin gisteren. Vandaag ga ik het werk afmaken. Peter was er om 09:00 uur uit. Rond 09:30 uur ben ik weer begonnen om 3 stopcontacten aan te leggen in de tuin. Peter heeft het huis doorgewerkt en af en toe hand en span diensten verricht. Het was heerlijk weer. De zon scheen volop en de temperatuur liep op tot boven de 20 graden. En dat voor half oktober. Dat is toch bijzonder. Rond 17:00 uur was het werk klaar en kon de nieuwe installatie in gebruik worden genomen. Alles werkte gelukkig meteen. Peter heeft ondertussen de verlengsnoeren en kabelhaspels die we tot nu toe gebruikte uit de tuin weggehaald. Ik ben lekker gaan douchen. Heerlijk. Ik heb de hele avond niets meer gedaan. Ik kon geen stap meer verzetten. Al mijn spieren deden pijn. Ik had wel een voldaan gevoel en de tuin ziet er prachtig uit met alle verlichting in het donker. Mijn broer Ron belde ook nog even. Hij, Irene, Anita en Giel zijn gisteren weer terug gekomen uit Australië. Lekker even gekletst over de vakantie. Daarna samen met Peter nog  “Heel Holland Bakt” gekeken. Rond 22:30 uur weer naar bed gegaan. Pfff. Lekker slapen.


Gezellig uit eten in Haarlem met Sharula en Hannelore

14 oktober 2017 vanmorgen rond 10;00 uur weer begonnen met aansluiten van de kabels in de achtertuin. Peter was er niet want die moest vanmorgen voor zijn werk een stand opbouwen op een beurs in Hoofddorp samen met zijn collega. Je kan merken dat je wat ouder wordt als je aan het werk bent in achtertuin. Het opstaan en lang in een bepaalde houding staan gaat niet meer zo soepel. Je moet je soms in allerlei bochten wringen om bij de kabels te komen. Peter was rond 11:00 uur weer thuis. Ik voelde me af en toe echt oud als ik weer rechtop moest gaan staan. Pijn in mijn spieren en rug, maar ook wel weer lekker. Het komt natuurlijk ook omdat je dit soort werk nooit meer doet. Rond 14:00 uur gestopt en lekker gedoucht. Om 14:45 uur zijn we met de trein naar Haarlem gereden.We hadden om 15:30 uur in Haarlem afgesproken met onze vriendinnen Sharula en Hannelore. Lekker buiten op het terras gezeten. Het zonnetje scheen volop. Daarna wat door de stad gelopen en rond 18:00 uur hadden we bij restaurant “De Wandelaar” gereserveerd op het Nieuwe Kerksplein in Haarlem. Gezellig gekletst en veel gelachen. Ook nog lekker gegeten. Na het eten weer afscheid genomen van Sjarula en Hannelore. Het was weer echt gezellig geweest. Om 21:00 uur waren wij weer op het station.  Helaas is de trein die om 21:01 zou komen uit Amsterdam nooit gearriveerd. Eerst werden we van spoor 8 naar spoor 5 gestuurd en daarna weer terug naar spoor 8. Precies een half uur later kwam dan de volgende trein aan. Waar de andere trein was gebleven, niemand wist het. Zelfs de NS niet. Er werd namelijk niks omgeroepen over eventuele vertraging. Niet uit te leggen dus. Peter was ook niet blij, maar overdrijven is ook een vak. Om 22:10 uur waren we thuis. Peter ging meteen naar bed. Ik ging nog even wat tv kijken. Ik lag er om 23:00 uur in. 


Concert met de muziek van Mozart 19 oktober 2017

13 oktober 2017 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Daarna 2 wassen gedraaid. Na de middag ben ik begonnen met het aansluiten van elektriciteitskabels in onze achtertuin. In het voorjaar hadden we tijdens de aanleg van de tuin al wel de grondkabels gelegd, maar nog niet aangesloten Peter ging eerst de tuin aanplanten, zodat we konden zijn waar het beste de stopcontacten konden komen. Helaas is het daarna een beetje blijven liggen. Het weer werkte ook niet altijd mee. De weersvooruitzichten waren voor dit weekend prima. Dus nu moest het er maar van komen. Rond 13:00 uur ben ik begonnen om de eerste stopcontacten aan te sluiten. Om 17:00 uur ben ik weer gestopt, omdat we vanavond naar een klassiek concert gaan in de Pancratius kerk in Castricum. Na het eten zijn we rond 19:00 uur vertrokken naar de Pancratius Kerk in Castricum. Gelukkig had ik een goede stoel en hoefde ik niet op een platte houten kerkbank te zitten. Ik had voor de zekerheid een dik zitkussen mee genomen. Het was een mooi concert. Het was alleen jammer dat ik geen een nummer kende. Rond 22:30 uur was het concert afgelopen. Lekker meteen gaan slapen toen we thuis kwamen.


2 oktober 2017 Vandaag wel weer lekker gewerkt. Een aantal opdrachten de deur uit gedaan en een vergadering gehad. Het weekend staat weer voor de deur. Ze zeggen dat het mooi weer gaat worden. Rond 16:00 uur weer naar huis gelopen en een stokbrood onderweg gehaald. Lekker makkelijk wat eten. Vanavond niet veel gedaan een beetje tv gekeken samen met Peter.


11 oktober 2017 Vandaag had ik weer een drukke dag. Ik moest een aantal klussen afmaken en er kwam ook nog een vertegenwoordiger langs van Schredèr, een leverancier van verlichtingsarmaturen. Vanavond had ik nog mijn maandelijkse treinenavond in Velsen-Noord. Het ging het over de “Gooise Moordenaar” klinkt heel heftig, maar dat was een tramlijn door het Gooi vanuit Amsterdam naar Bussum en Hilversum. Leuke presentatie. Peter was naar zijn koor vanavond.


10 oktober 2017 Vannacht ben ik er wel 3 keer uit geweest om te plassen. Ik weet niet waar al dat water vandaan komt, want het zijn behoorlijke hoeveelheden. Op het werk was het ietsje rustiger en we hadden nog werkoverleg. Dat is ook niet zo inspannend. Vanmiddag had ik nog een overleg over de nieuwe wijk Binnenduin. Dus dat schoot lekker op. Heb ook nog dingen kunnen afmaken, maar er ligt nog genoeg werk voor de komende dagen. Thuis heb ik eten gemaakt van spullen die nog in de vriezer lagen. Af en toe moet je de vriezer helemaal leeg eten voordat je hem weer vult met nieuwe spullen. Peter moest vanavond nog naar zijn kunst workshop waar hij samen met Paul op zit. Ik heb aan mijn website gewerkt.


Oscar vierde op 8 oktober zijn verjaardag

9 oktober 2017 De nieuwe week is weer begonnen. Vanmorgen weer lekker gelopen naar mijn werk. Nog even een appje naar Oscar gestuurd voor zijn verjaardag, want vandaag is hij echt jarig. Het was erg druk met werk. Kwam er bijna niet doorheen. Het ergste is dat je constant wordt gestoord in je werk. Maar goed en zo kwaad allerlei zaken afgehandeld. Helaas niet alles afgekregen, dus morgen maar weer verder. Het was lekker om naar huis te lopen. Lekker even je hoofd leegmaken en dan kom je weer een beetje relaxed thuis. Ik had nog wat boerenkool stamppot en Peter heeft een hamburger op brood gemaakt. Lekker makkelijk dus. Daarna nog even wat op de computer gedaan en toen nog wat tv gekeken. Ik lag om 23:00 uur in bed. Peter was al om 21:45 uur naar bed gegaan.


Mijn broer Ron samen met Irene, Anita en Giel op visite bij mijn nicht Jennifer in Australië.

8 oktober 2017 Vanmorgen was ik om 08:15 uur uit bed. Peter was er een uurtje later uit. Na het ontbijt zijn we naar de tuin gewandeld. Het was lekker opgeruimd op de tuin en de laminaatvloer is prachtig geworden. Het wordt steeds mooier in dat tuinhuisje. Je kan er bijna in wonen. Daarna weer terug naar huis gelopen. Nog even staan praten met een oud collega Willem van Son die ook een volkstuin op het complex heeft. Ik kreeg ook nog een berichtje van mijn broer Ron uit Australië. Hij is samen met Irene, Anita, Giel bij mijn nicht Jennifer op visite geweest. Wij  zouden vanmiddag om 15:00 uur bij Paul en Oscar in Haarlem zijn. Oscar vierde alvast zijn verjaardag. Morgen wordt hij 34 jaar. Paul appte om 14:00 uur dat er een lange file stond op de A9 en A22 vanwege meerder ongevallen en dat er geen doorkomen aan was. Het verkeer in Beverwijk was ook helemaal vastgelopen. We hebben toen maar besloten om met de fiets naar het station te rijden en daar met de trein naar Haarlem te rijden. Dat ging prima en we waren om 15:30 uur bij Paul en Oscar aangekomen. Lekker taart gegeten en voor Oscar gezongen. Daarna nog een stukje gewandeld in de “Hout” een park in Haarlem omdat Paul zijn vader en moeder niet kwamen door de file. Daarna lekker gegeten en rond 19:30 uur weer met de trein en fiets naar huis gegaan. Daar nog “Heel Holland bakt” gekeken en een aflevering van “The Durrels”. Ik lag om 23:00 uur in mijn bed. Het weekend is weer voorbij.


Peter heeft in zijn tuinhuisje laminaat gelegd.

7 oktober 2017 Ik ben vandaag om 07:00 uur opgestaan. Ik heb ontbijt gemaakt en wat tv programma’s teruggekeken die ik opgenomen had. Peter was er rond 09:00 uur uit. Hij ging naar de tuin om verder te gaan met het leggen van laminaat in het schuurtje op de tuin en om alvast de tuin wat leeg te halen voor de winter. Ik heb bijna de hele dag mijn website bijgewerkt op de computer. Het blijft een hoop werk, maar het is ook leuk om het resultaat na een dagje werken te zien. Peter kwam om 16:00 uur thuis. Hij was klaar met de laminaatvloer in het tuinhuisje. Vanavond zijn eerst bij Peter zijn vader en moeder geweest. Het gaat steeds beter met zijn vader, gelukkig. Daarna zijn we nog naar de film “120 BPM” geweest in de filmschuur in Haarlem. Een realistische film over het begin van de aids epidemie in Frankrijk. Wel een “zware” film. Daarna nog wat gedronken bij de filmschuur. We lagen om 01:00 uur in bed.


Mijn fruitvliegjesval

6 oktober 2017. Ik was er alweer vroeg uit. Rond 06:30 uur. Peter was al naar zijn werk. Eerst even een fruitvliegjes val gemaakt. Sinds we terug zijn van vakantie vliegen er heel wat rond in onze huiskamer en schuur. Ik heb van internet wat tips gehaald. Een glas vullen met een klein beetje wijnazijn of appelzijn. Een stukje fruit toevoegen en dan het glas dichtmaken met huishoudfolie. Dan 4 kleine gaatjes prikken in de huishoudfolie en je fruitvliegjesval is klaar. Het werkt erg goed. In een paar uur tijd al zeker meer dan 50 vliegjes gevangen. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Toen ik weer terug was ben ik de was gaan opvouwen en heb 2 wassen gedraaid. Ik heb ook nog het hele huis gestofzuigd. Dus weer aardig in het zweet gewerkt. Ook nog een paar boompjes in een pot gezet. Peter was om 18:00 uur thuis. Lekker geroosterde kip en soep met brood gegeten. Verder niet veel meer gedaan.


5 oktober 2017 Vanmorgen regende en stormde het dat ik uit bed kwam. Peter ging met zijn werkauto naar zijn werk. Ik had met de Volvo kunnen gaan, omdat het met zoveel wind niet echt lekker gaat met een paraplu. Omdat ik gisteren ook met de auto naar het werk was , vond ik dat ik toch lopend moest gaan. Dus mijn regenpak aangetrokken en naar mijn werk gewandeld. Het regende behoorlijk, maar kwam toch redelijk droog over. Toch blij dat ik lopend was gegaan. Op het werk was het weer druk. Diverse collega’s kwamen langs om vragen te stellen. Gelukkig kon ik ze allemaal op weg helpen. Op weg naar huis nog even wat boodschappen gedaan om pasta te kunnen maken. Peter ging nog even naar zijn vader en moeder. Ik heb tv gekeken.


4 oktober 2017 Vanmorgen moest ik met de auto naar het werk. De Volvo moet apk gekeurd worden bij de Volvo dealer in Beverwijk. Wel eerst even aan het werk geweest en om 08:00 uur de auto weggebracht. Daarna weer teruggelopen naar stadhuis (10 minuten lopen) Verder lekker gewerkt. Om 11:30 uur kwam iemand lang bij mijn werk om een modelauto op te halen die ik via Marktplaats verkocht had. Om 16:00 uur weer naar de Volvo dealer gelopen en de Volvo weer opgehaald. Ze hebben nieuwe ruitenwissers geplaatst en de motor opnieuw afgesteld. Op de terugweg nog even langs de Vomar gereden om wat groenten op te halen. Ik heb macaroni gemaakt. Vanavond kwam mijn neef Martin op visite. Hij is de zoon van mijn broer Ron en Irene. Peter moest naar zijn koor. Dus lekker samen met hem zitten kletsen. Leuk dat hij op visite kwam. Hij werkt nu bij Tata steel en heeft het erg naar zijn zin. Leuk hoor om te zien dat het goed met hem gaat. Rond 21:30 uur is hij weer naar huis gegaan. Ik heb  nog wat tv gekeken tot dat Peter weer thuis kwam.


3 oktober 2017 Vanmorgen weer aan het werk gegaan na ongeveer 2,5 week vakantie. Lekker weer gelopen naar mijn werk. Dat heb ik toch wel gemist de afgelopen weken. Ik ben ook wel een paar kilo aangekomen van alle “Schnitzels met pommes mit majo” en Duitse “torte”. De regelmaat is ook wel weer goed. Het was meteen druk op het werk. Ik heb me niet gek laten maken. Gewoon eerst alles even op een rijtje zetten. Daarna rustig weer begonnen. De dag ging snel voorbij. Lekker weer naar huis terug gelopen. Peter had ook weer lekker gewerkt. We hebben sla gegeten met kip en geitenkaas. Lekker hoor. Peter moest vanavond naar een boetseer cursus die hij samen doet met Paul. Ik heb naar het debat gekeken van mw. Hennis, minister van defensie. Aan het einde van het debat trad ze af, omdat ze geen vertrouwen meer had van de tweede kamer. Peter was om 22:00 uur weer thuis. Ik lag er om 23:00 in.


2 oktober 2017 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. Kan ik alvast wennen als ik morgen weer om deze tijd naar mijn werk moet. Eerst wat tv gekeken. Peter ging nadat hij uit bed was rond 09:00 uur naar zijn vader en moeder. Zijn vader moest voor controle naar het ziekenhuis. Ik ben met mijn website verder gegaan. Er moeten nog foto’s van de vakantie bijgevoegd worden. Dat is nog wel een hoop werk. Foto’s uitzoeken, foto’s verkleinen en foto’s uploaden naar de website. Daarna moet je ze nog plaatsen in de template van je website. Dat kost behoorlijk wat tijd. Peter was rond 14:00 uur weer thuis en ging wat spullen naar de kringloopwinkel brengen. Daarna heeft hij ook het laminaat wat al maanden in de schuur ligt naar de volkstuin gebracht. Hij is het ook meteen gaan leggen. Aan het einde van de middag kreeg ik hoofdpijn. Ik ben toen maar gestopt met mijn website en ben met het eten begonnen. Na het eten lekker voor de tv gehangen met “Radar”, “Spoorloos” en “Het familiediner”. Voordat ik naar bed ging nog maar een paracetamol genomen.


1 oktober 2017 Vanmorgen begonnen met het bijwerken van mijn website. Ik heb het verslag van mijn website online gezet en mijn homepage weer bijgewerkt tot nu. Tussendoor ben ik ook nog even naar de volkstuin gefietst. Peter was daar al eerder heen gegaan om de schade aan de planten, door de storm tijdens onze vakantie op te ruimen. Samen even thee en koffie gedronken. Daarna ben ik weer naar huis gegaan om verder te gaan met mijn website. Dat duurt toch altijd weer langer dan je verwacht, maar ben aardig opgeschoten. Nu nog de foto's uitzoeken die bij het verslag van de vakantie geplaatst moeten worden. Verder vandaag niet veel gedaan. Wel "Heel Holland bakt" gekeken.


Samen uit eten in Wijk aan Zee om onze vakantie af te sluiten.

30 september 2017 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Wat gegeten en daarna wat muziek gedraaid. Een paar ABBA LP's. Lekker hoor om weer thuis te zijn. Peter ging rond 10:30 uur naar zijn ouders. Zijn moeder moest er even uit. Dus ging Peter even bij zijn vader zitten. Hij mag nog niet alleen gelaten worden. Ik ben wat dingen gaan opruimen. Lekker bezig geweest. Ook nog wat tv gekeken. Peter was rond 16:30 uur weer thuis. Om 18:30 uur hadden we afgesproken bij “Sonnevanck” in Wijk aan Zee. Even een etentje om onze vakantie af te sluiten. Lekker gegeten (niet teveel). Rond 20:45 uur waren we weer thuis. Samen nog wat tv gekeken en rond 22:30 uur naar bed gegaan.


Mijn broer Ron en dochter Anita hebben voor mij in Australië deze 2 LPs gevonden van ABBA.

29 september 2017 Vanmorgen was ik er om 07:30 uur uit. Ik heb heerlijk geslapen in mijn eigen bed. Lekker tv gekeken en een ontbijtje gegeten. Peter was er om 09:30 uur uit. Rond 11:00 uur zijn we naar Peter zijn ouders gegaan. Even kijken hoe het daar was. Ze vader zat in een stoel. Ziet er wel een stuk beter uit. Hij is nog wel wat benauwd, maar te hopen dat hij snel weer opknapt. Na 2 uur weer naar huis gegaan. Nog een was gedraaid en een andere opgehangen. Daarna zijn we nog even naar de volkstuin gegaan. Even kijken hoe het er na 2 weken bij ligt. Het was een beetje verwaaid maar op zich zag het er nog prima uit. Nog even wat bloemen, druiven en kolen meegenomen naar huis. Verder nog wat spullen opgeruimd. Mijn broer Ron stuurde nog een bericht uit Australië. Hij, Irene, Giel en Anita zijn daar op vakantie. Zij hadden een paar ABBA LP voor mij gevonden. Toch lief dat ze daaraan denken. Verder niet veel gedaan. Een beetje tv gekeken en soep met brood gegeten. Rond 22:30 uur weer naar bed.


15 t/m 28 september 2017 We zijn 2 weken met vakantie geweest. Eerst een week in Liebescheid Duitsland en daarna nog een week in Luyksgestel in Brabant. Voor een compleet verslag van deze vakantie kijk even op de pagina Liebenscheid Luyksgestel 2017

14 september 2017 Vanmorgen heb ik niet zoveel gedaan. Alvast een beetje het huis opgeruimd en nog een was gedraaid. Ook al wat spullen bij elkaar gezocht om mee te nemen. Peter ging vanavond nog bij zijn vader op ziekenbezoek. Hij was verdrietig toen hij thuis  kwam. Zijn vader had gehuild  toen ze afscheid namen. Ja je weet het maar nooit hoe het verder gaat. We gaan toch 2 weken met vakantie. Maar niet te veel bij de pakken neer zitten. We zijn op tijd naar bed gegaan. Morgen op vakantie.


 13 september 2017 Vandaag wordt het een stormachtige dag. Aan de kust (bij ons dus) kan het hard gaan waaien tot windkracht 9. Dus had ik mijn regenpak maar uit de kast gehaald. Want een paraplu met deze wind helpt niet echt als het hard regent. Het was wel een zweterig tochtje naar mijn werk zo in “plastic” verpakt. En regende deed het ook niet. Dus halverwege maar mijn regenjack uitgetrokken. Het was nog druk deze laatste werkdag. Er was wat schade door de storm, maar op zich viel het mee. De wind was al een stuk minder dat ik naar huis liep. Vanavond nog naar mijn treinenclubavond geweest van de NVBS in Velsen-Noord. Het ging vanavond over treinen in Australië. Pff ik ben wel moe. Ik was nog niet echt in de vakantiestemming. Namelijk de weersvoorspellingen voor volgende week waren slecht en  Peter zijn vader die in het ziekenhuis lag. Maar ben nu wel bijna 3 weken vrij.


12 september 2017 Vanmorgen dat ik wakker werd dacht ik dat het woensdag was. Helaas was het pas dinsdag. Ik moet dus nog 2 dagen werken. Het viel een beetje tegen toen ik daar achter kwam. Gelukkig was het weer een beetje opgeknapt. Lekker gelopen. Op het werk hadden we een teamoverleg en verder heb ik wat zaken afgerond die nog moesten gebeuren voor mijn vakantie. Vandaag was Sandra ook weer op het werk. Ze had afgelopen week kermis gevierd in Heemskerk en ze was ook nog jarig geweest. Ik heb ook nog snel even wat nieuwe vinyl platen besteld van ABBA. Deze komen eind oktober uit. Vanmiddag belde Peter dat hij naar zijn ouders ging. Zijn vader Ben is van zijn fiets gevallen. De ambulance was thuis langs geweest, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Peter is daar gebleven want het ging toch niet zo lekker met hem. Ik ben na mijn werk met de trein naar Haarlem gereden. Peter zijn vader zag er witjes uit en had nog pijn aan zijn rug. Peter en ik zijn naar de Chinees gereden om wat te eten te halen. Bij terugkomst ging het nog steeds niet goed met zijn vader. Hij heeft wel wat gegeten en knapte toen wel een beetje op. Hij kreeg wat meer kleur op zijn wangen. Na het eten zijn wij naar huis gegaan. Peter zijn broer Gertjan appte later op de avond dat hij met vader Ben naar de eerste hulp in het ziekenhuis was gegaan. Het ging weer niet goed. Hij moet nu een nachtje in het ziekenhuis verblijven om hem even in de gaten te houden. Hopelijk gaat het snel weer wat beter. Peter en ik hebben nog een mooie film gekeken “A streetcat named Bob” over een drugsverslaafde die door het verzorgen van een zwerfkat zijn leven weer terug op de rails krijgt. Een leuke ontroerende film.

Peter heeft de tuinschermen vervangen in de achtertuin


11 september 2017 Vanmorgen ging de wekker om 05:55 uur. Ik heb toch maar besloten om aan het werk te gaan. Voel me nog niet 100% maar we zien wel hoe het gaat. Eerst even wat zaken afgewerkt. Toch wel lekker gewerkt. Het weer werd er niet beter op het lijkt wel herfst. Hoop dat het weer snel wat beter wordt. Peter heeft vandaag samen met buurvrouw Mieke de nieuwe schutting tussen de 2 tuinen geplaatst. Ziet er weer mooi uit. Peter had deze via zijn werk aangeschaft. Peter had toen ik thuis kwam van mijn werk lekker nasi gemaakt. Verder niet veel gedaan.


10 september 2017 Voel me nog steeds niet helemaal de oude, maar weer een paracetamol genomen. Ik heb wel goed geslapen. Peter ging vanmorgen beginnen om de schutting in de achtertuin te vervangen. Helaas ging dat niet vanzelf. De nieuwe schuttingdelen passen net niet tussen de palen die niet vervangen hoeven te worden. Dus Peter was in zijn eentje daarmee bezig. Ik heb toch maar even geholpen. Ook al voelde is me nog niet goed. Na het tweede scherm is hij (gelukkig) gestopt. Ik zelf heb even op de computer de foto’s van de fotocamera’s gedownload. Daarna nog wat op zolder gerommeld. Vanmiddag ook nog even op bed gelegen. Was toch weer behoorlijk moe. Vanavond wat tv gekeken en op tijd naar bed.


Gezellig samen uit eten op uitnodiging van Inge en Simon

9 september 2017 Vandaag is mijn zus Inge jarig. Ze wordt 63 jaar. Peter moest vandaag zingen in Haarlem met zijn koor Close2U tijdens het jaarlijkse korenlint in die stad. Ik heb een keukenla schoongemaakt, maar had geen energie om er verder mee te gaan. Rond 13:00 uur ben ik naar station Beverwijk gefietst en vandaar de trein genomen naar Haarlem. Ik ging een van de twee optredens van Peter zijn koor bijwonen. De lokatie was vlak bij het station. Onderweg was ik een beetje duizelig, maar na een flesje water ging het weer beter. Bij de ingang van de kerk waar Peter optrad met zijn koor kwam ik Peter B. tegen. Die had ik al lang niet meer gezien. Hoeft ook niet zo nodig, maar voor dat ik het wist had ik 3 zoenen te pakken.  Ik werd er een beetje door overvallen, want onze vriendschap is niet goed meer. Maar maakte er ook geen probleem van. Even wat met hem gesproken over zijn zieke vader. Daarna gauw naar binnen voor het optreden van Peter. Paul kwam ook nog even kijken. Hij was net wakker uit de nachtdienst. Samen naar het optreden geluisterd. Klonk weer prima het koor. Daarna heb ik met Paul nog even wat gedronken en nog wat gepraat over het een en ander. Het was leuk om hem te zien. Daarna ben ik weer naar huis gegaan. Rond 16:00 uur was Peter ook weer thuis. Ik ben nog even op bed gaan liggen. Vanavond gaan we uit eten met mijn zus, Simon  en broers met aanhang voor haar verjaardag. We zaten bij restaurant Halfweg in Heemskerk. Prima locatie. Het was een gezellige avond met zijn allen. Rond 23:00 uur gingen we weer naar huis. Dank je wel Inge en Simon voor de uitnodiging.


8 september 2017 Vanmorgen al vroeg boodschappen gaan doen. Het had al de hele nacht gehoost buiten. Ik voel me nog steeds niet goed. Ik heb nog steeds stekende hoofdpijn, maar met een paar paracetamol gaat het net. Om 10:00 uur heb ik Oscar van het station gehaald. Veel zitten praten over alles en nog wat. Daarna nog de film Muriels Wedding gekeken. Een film met een lach en een traan. Paste goed bij de situatie van het gesprek met Oscar. Om 15:00 uur heb ik Oscar weer op de trein gezet naar Haarlem. Peter was rond een uur of vier thuis. Al zijn kleren waren nat. Hij heeft nu wel vrij. Verder niet veel gedaan. Peter heeft een broodje shoarma gemaakt. Lekker makkelijk. Oscar appte nog even over ons gesprek eerder die dag. Hij voelde zich stukken beter gelukkig. Lekker nog wat tv gekeken.


  7 september 2017 Vanmorgen voelde ik mezelf niet zo goed. Maar besloten om met de auto naar het werk te gaan. Rond half 10 ben ik weer naar huis gegaan. Ik was al 2 keer naar de wc geweest en een stekende hoofdpijn. Thuis nog een paar keer naar de wc en met een paracetamol op bed gaan liggen. Daarna voelde ik mezelf een klein stukje beter. Niet veel gedaan verder. Een beetje tv gekeken. Peter heeft patat gebakken.


Vandaag druivensap gemaakt van de druiven van de volkstuin.

6 september 2017 vanmorgen was het weer een stuk frisser en het mieserde een beetje (begin van de herfst?). Ik voel me niet helemaal top. Maar dat gaat wel weer over. Wel lekker gewerkt en een overleg gehad met een lichtmasten leverancier. Leuk gesprek over houten lichtmasten. Bijzonder. Vanmiddag op de terugweg nog een paar weckpotten gekocht om de druivensap in te bewaren. Thuis gekomen lekker gegeten (pasta van gisteren) en daarna de druivensap en de weckpotten gekookt. Daarna de weckpotten gevuld en afgesloten. Nu maar afwachten of het sap goed blijft. Peter moest weer zingen vanavond. Rond 20:00 uur kwamen een vader en zoon een treinbordje ophalen dat ik via Marktplaats had aangeboden. De vader had bij de NS gewerkt en de zoon werkt bij Artitec een bedrijf dat modeltreinen maakt. Leuk over treinen gepraat en ik heb ze mijn verzameling laten zien. Ze zijn bijna 1,5 uur gebleven. Oscar appte ook nog of hij vrijdag langs mocht komen. Daarna niet veel meer gedaan. Ik voelde me niet lekker. Toen Peter thuis kwam maar meteen naar bed gegaan. Hoop dat ik me morgen beter voel.


5 september 2017 Vanmorgen regende het dat ik naar mijn werk liep. Geen grote hoeveelheden, maar zo’n miezer regen. De temperatuur is nog wel goed. Ik had het tenminste behoorlijk warm tijdens het lopen. Vandaag was het op het werk weer druk als vanouds (helaas). Wel lekker gewerkt in mijn “eigen” flexkamer. Thuis heb ik lekker pasta gemaakt en de eigen gemaakte soep nog maar een keer opgewarmd. Het blijft lekker zo’n soep met van alles er in (groot gedeelte van eigen tuin). Daarna hebben we de druiven die we afgelopen weekend op de tuin geplukt hadden, in een grote pan gedaan en aan de kook gebracht. We gaan er druivensap van maken. Na 2 uur pruttelen zijn alle druiven tot sap, pitten en vellen geworden. Na het zeven van deze drab, houd je het sap over (toch wel een paar liter). Morgen gaan we dat nog in flessen doen om te bewaren. Verder niet veel meer gedaan


Klik op de afbeelding om te doneren

4 september 2017 Vandaag weer lekker gewerkt. Het was weer druk met mensen. Je kan merken dat de vakantie weer voorbij is. Het was lekker weer toen ik naar huis liep. Er kwam nog iemand langs om een offerte te maken voor het stuken van de woonkamer. Dan weten we ongeveer wat dat gaat kosten. Peter had een zestal nieuwe schuttingpanelen meegenomen van zijn werk. De oude schutting op de erfgrens met de buren ziet er niet meer uit, dus tijd voor wat nieuws. Verder niet veel meer gedaan. Lekker sla met saté gegeten vooraf gegaan, door een lekkere kop soep.


Een emmer vol met druiven geplukt op onze volkstuin.

3 september 2017 Peter ging vanmorgen weer naar de tuin. Ik ben weer begonnen om 2 keukenkastjes schoon te maken. Rond 11:00 uur ben ik even naar de tuin gefietst. Even samen met Peter thee en koffie gedronken. Daarna nog een emmer met druiven geplukt. Er zijn er zo veel. Misschien moeten we ze maar uitpersen en in wekflessen bewaren. Daarna ben ik weer naar huis gegaan om verder te gaan met schoonmaken en opruimen. De keuken is nu voor meer dan de helft schoon. Volgende week weer verder. Lekker een grote pan soep gemaakt en Peter heeft gekookt. Verder niet veel meer gedaan. Nog even met Cees geappt en verder lekker rustig aan. Morgen moeten we weer werken. 


Mooie Barneveldse kip om mijn arm bij Serge in de achtertuin.
Baby Wiliam een echte jongen

2 september 2017 Vanmorgen was ik weer erg vroeg wakker. Weet niet waar het van komt. Ik hem maar een tijdje naar ABBA geluisterd. Ik ben maar weer begonnen met het schoonmaken van een la in de keuken. Leeggehaald gesopt en opgeruimd. Knapt er zeker van op. Ook weer wat oude pannen en deksels in de doos voor de kringloopwinkel gestopt. Alle kastjes worden daardoor een stuk leger. In de loop van de morgen zijn Peter en ik even naar Prenatal op de Parallelweg gefietst voor een cadeautje voor de baby van Serge en Esther. Daar gaan we vanavond op visite. Verder lekker het huis doorgewerkt en Peter heeft gestofzuigd. Rond 17:00 uur zijn we naar Serge en Esther gefietst. Hun baby is inmiddels 3 maanden oud en al een echt mannetje. We hadden voor hem een leuke knuffel gekocht en een bos bloemen voor Esther. We hebben lekker geBBQ en in de tuin gezeten. We hebben ook de tuin van Serge bekeken. Hier moet nog wel wat opgeruimd worden. Ze hebben ook kippen. Die zijn zo tam dat je ze op kan pakken. Leuk hoor. Doet me denken aan vroeger op de boerderij van Jan de Wit in Heemskerk die vlak bij ons huis in de Vivaldistraat stond. Rond 22:00 uur zijn we naar huis gefietst. Het was een gezellig avond. 


Prachtig groot model van een NS loc 1314 gemaakt door Theo Prinsen schaal 1:29.

1 september 2017 Vanmorgen was ik weer heel vroeg wakker. Om 05:00 uur was ik er maar uitgegaan. Ik heb maar een film gekeken. Rond 08:30 uur ben ik boodschappen gaan doen. Peter lag nog in bed. Toen ik terug kwam lag hij er nog steeds in. Een later kwam hij er toch uit. Hij was een beetje duf van de wijn van gisterenavond denk ik. Peter ging na zijn ontbijt naar de volkstuin. Ik moest thuisblijven. Ik had namelijk 2 weken geleden 3 grote modellen van NS treinen gekocht. Deze 3 een Motorpost, een NS 1300 en Mat 24 Blokkendoos omgebouwd tot motorpost zijn ongeveer in de schaal 1:30 na gemaakt. De man waar ik ze van gekocht heb woont in Vught. Hij wilde ze wel komen brengen, omdat hij regelmatig in Amsterdam komt. Dat scheelde mij weer een hoop kilometers. Hij was er omstreeks 11:30 uur. Het bleek dat deze modellen van dezelfde bouwer (Theo Prinsen) zijn als de andere 5 modellen die ik al heb van hem. Ze zien er prachtig uit. Ben er heel blij mee. Om 12:00 uur kwam ook de man voor de Bose 321 boxen langs. Het ene komt en het andere gaat. Daarna zijn beide heren weer vertrokken.  Het blijkt dus dat Theo Prinsen uit Almere nog veel meer van deze grote NS modellen heeft gebouwd dan de 8 die ik nu heb.  Ik heb nl. nog een paar foto’s van de man gekregen waar ik de laatste 3 modellen van heb gekocht. Hij had er namelijk nog een aantal in zijn bezit. Helaas waren die al verkocht. Ik ben de nieuwe treinmodellen goed gaan schoonmaken. Ze waren nl. erg stoffig. Er ontbreken ook een paar kleine onderdelen, maar dat is allemaal makkelijk te repareren. Na de schoonmaakbeurt zien de modellen er weer prachtig uit. Ik moet nog wel een mooi plekje in huis zoeken waar ik ze mooi (stofvrij) kan neerzetten. Ik heb ook nog een model 1:18 van een Volvo 480 turbo met de post gekregen. Nu maar weer even een tijdje niks kopen. Rond 15:00 uur kwam Peter weer thuis. Lekker samen gegeten en daarna een detective gekeken. Verder niet veel meer gedaan.

Grote of OLV. Kerk in Breda


31 augustus 2017 Vandaag ben ik vrij, omdat we vanmiddag naar Peter zijn dochter in Breda gaan. Dus tot wel 07:00 uur op bed gelegen. Dat is al lang voor mij. Ik ben maar weer een keukenkastje gaan leeghalen en schoonmaken. Weer een hoop spullen voor de kringloop winkel. Ruimt lekker op en het kastje weer helemaal schoon.

Peter en Eline bereiden samen het eten voor.

Rond 12:00 uur zijn we vertrokken naar Breda. Peter had om 16:00 uur afgesproken bij Eline en Sjoerd thuis, dus we hadden nog even tijd om de stad in te gaan. Lekker wat gegeten op een terras. Daarna een beetje door de stad gewandeld. Leuke stad Breda. Omstreeks 16:15 uur richting de flat van Eline en Sjoerd gereden. Dat is net buiten het centrum van de stad. Dit is de eerste keer dat Peter en ik bij hun op visite gaan. Toch een klein beetje spannend, maar leuk voor Peter. Ze hebben een leuk appartement op de 11 verdieping van een flat, met een prachtig uitzicht over Breda en omgeving. Lekker zitten kletsen en leuk om te zien hoe ze hier samen wonen. Sjoerd maakt van afgedankte spullen mooie lampen en kasten. Echt leuk om dat te zien. We hebben samen pizza gegeten. Deze maak je zelf klaar met allerlei lekker dingen en stop hem dan in een mini pizzaoven. Echt leuk is dat en lekker. Het was een gezellige ontmoeting met Peter zijn dochter. Je kan merken dat Eline ouder is geworden en meer bezig is met de wereld om zich heen. Dat was vroeger wel anders. Ook leuk om te zien dat het goed gaat met haar en Sjoerd. Rond 21:30 uur zijn we weer richting Beverwijk gereden. Het was erg gezellig geweest.


30 augustus 2017 Vannacht werd ik wakker van de regen. Het plensde gewoon. Ik ben wel gewoon gaan lopen naar mijn werk. Lekker onder de paraplu. Geheel droog overgekomen. Lekker gewerkt. Op de terugkeer naar huis regende het nog steeds. Vanmiddag zou iemand uit Amstelveen voor € 50,- een paar oude Bose 321 boxen ophalen, waar ik niks meer mee doe. Helaas ging de afspraak niet door. Nu komt hij vrijdag. Peter moest vanavond weer zingen met zijn koor. Het nieuwe seizoen is alweer begonnen. Ik heb lekker een film gekeken.

Peter en ik lekker op het strand van Wijk aan Zee


29 augustus 2017 Vannacht heb ik prima geslapen. Het was nog wel donker toen ik uit bed kwam (05:45 uur) Je kan al weer merken dat de dagen korter worden. Lekker zonder fleece naar mijn werk gelopen. De temperatuur was namelijk al behoorlijk hoog. Op het werk had dik vandaag o.a. een gesprek met een vertegenwoordiger van Nedelko, een leverancier van straat verlichtingsarmaturen. Hij liet wat nieuwe ontwikkelingen zien op gebied van armaturen. Vanmiddag had ik nog een overleg over het project Binnenduin in Beverwijk. Dat wordt de laatste grote nieuwbouwwijk  in Beverwijk. Ik zit daar natuurlijk bij vanwege de aanleg van de openbare verlichting. Na het werk weer naar huis gelopen. Het was bloedheet geworden. Peter had voorgesteld om naar het strand van Wijk aan Zee te gaan om te zwemmen en wat te eten. Dus toen Peter thuiskwam zijn we direct richting zee gegaan. Gelukkig was het niet zo druk meer aan het einde van de dag. Lekker even in zee gezwommen. Even lekker afkoelen. Daarna nog even in de zon drogen. Na een tijdje zijn we bij strandtent “Sout” wat gaan eten. Lekker op een lounchebank. Na 2,5 uur zijn we weer naar huis gegaan. Toch even meegepikt want morgen krijgen we een bak regen. 


28 augustus 2017 Ik voelde me nog erg moe toen ik vanmorgen uit bed stapte. Voel me nog steeds niet helemaal goed. Gelukkig niet zo erg als de afgelopen dagen. Het was wel lekker fris toen ik naar mijn werk liep. Op het werk ging het niet lekker. Het was warm en na de middag ben ik maar naar buiten gegaan. Ik ben naar de wijk Meerestein gelopen om te kijken welke lichtmasten en armaturen er vervangen moeten worden. Rond 15:00 uur was ik daarmee klaar. Ik heb toen maar besloten om naar huis te lopen. Terug naar kantoor had niet veel zin meer. Het was wel erg warm buiten. Het zweet stond op mijn rug. Toen ik na een half uur thuis was heb ik even genoten van de koelte in huis. Peter was om 17:00 uur thuis. Ik heb de tomatensoep en de rode kool van gisteren opgegeten. Peter heeft naast de kop soep nog sla voor zichzelf gemaakt. Verder wat tv gekeken 


27 augustus 2017 Vanmorgen werd ik pas om 08:00 uur wakker. Het was weer lekker weer dus meteen de deur beneden open gezet. Na het ontbijt samen met Peter (lekker buiten) ben ik weer verder gegaan met de keukenkastjes. Een hoop glazen weggedaan en andere spullen die al jaren in de kastjes staan eruit gehaald en in de doos voor de kringloopwinkel gedaan. Lekker de kastjes schoongemaakt en opnieuw ingericht. Echt een zee van ruimte. Na 2 kastjes vond ik het weer even genoeg. Na de lunch heeft Peter zijn vader en moeder gehaald. Samen thee gedronken en daarna nog even naar de volkstuin om water te geven. Pa en Ma lekker op een stoel in de zon gezet. Daarna terug naar huis. Ik ben aan het eten begonnen en Peter is met zijn ouders de film “Hart Beat” gaan kijken. Ik heb lekker verse rode kool klaargemaakt. Dit is veel lekkerder dan uit een potje. Na het eten hebben we de film nog even afgekeken en na de koffie heeft Peter zijn ouder weer naar huis gebracht. Ik heb nog naar het programma “Zomergasten” gekeken met Claudia de Breij.


The Hitmans Bodygard.

26 augustus 2017 Vannacht beter geslapen als gisteren. Wel weer vroeg op. Nu om 06:00 uur, maar voelde me een stuk beter. Ik ben maar wat gaan opruimen. Het dressoir moest nodig opgeruimd worden. De laden en de kastjes puilde uit. Vorig weekend had ik al een gedeelte gedaan. Nu de rest. Ik heb heel veel oude papieren weggegooid. De la is bijna leeg. Ook de kast met serviesgoed helemaal leeggehaald (o.a. het oude servies van mijn moeder Ida) en weer opnieuw ingeruimd. Tevens allemaal spullen uit de vitrine kast gehaald, waar spullen in staan van mijn vader en moeder. Ik heb oude servies van mijn moeder nu ook ondergebracht in deze vitrine kast. De treinmokken en ander trein servies heb ik er uit deze vitrine gehaald. Een gedeelte hiervan heb ik in het dressoir geplaatst. De rest heb ik naar zolder gebracht. Peter was ondertussen ook wakker en is boven de kozijnen gaan schilderen. Na het dressoir en de vitrinekast ben ik begonnen aan de keukenkastjes. Ik heb de la onder de wasbak leeggehaald en schoongemaakt. Een hoop spullen weggegooid. Daarna had ik het “end in mijn bek” om het zomaar te noemen. Ik heb nog soep gemaakt en sla. Na het eten zijn we om 20:30 naar de bioscoop gegaan in Beverwijk. Daar draaide de film “De Hitmans Bodygard”   met in de hoofdrol Ryan Reynolds en Samuel L. Echt een prachtige film. Wel veel geweld maar ook veel humor en ook voor een groot gedeelte gefilmd in Amsterdam. Ik houd niet zo veel van films met veel moord en doodslag, maar deze film is daar een uitzondering op. Ook een beetje door de “looks” van acteur Ryan Reynolds.


25 augustus 2017 Vannacht heb ik heel slecht geslapen. Ik was er op 04:00 uur al uit gegaan. Ik voelde me niet lekker. Een raar gevoel in mijn hoofd en had het erg warm. Heb maar wat tv gekeken. Peter ging naar zijn werk. Ik ben toch maar boodschappen gaan doen, maar daarna niet veel gedaan. In de loop van de dag voelde ik mezelf weer iets beter. Heb nog wel in de middag een uurtje op bed gelegen. Nog wat gerommeld in de tuin samen met Peter. Verder niets.


Nieuwe verlichtingsarmaturen op de Breestraat in Beverwijk.

24 augustus 2017 Vannacht heerlijk geslapen. Kon er moeilijk uitkomen. Op het werk had in een afspraak met Richard van Infra Light Engineering BV. Dit bedrijf heeft lichtberekeningen gemaakt voor het vervangen van de oude verlichtingsarmaturen door nieuwe LED armaturen  in de gemeente Beverwijk. We hebben n.a.v. deze berekeningen een paar LED armaturen uitgezocht die er het beste uitkwamen. De volgende stap is dat ze op 3 plaatsen in Beverwijk een proefopstelling gaan maken met een aantal nieuwe armaturen. Daaruit maken we dan een definitieve keuze om de oude armaturen te vervangen. Op terugweg naar huis heb ik lekker een vers stokbrood gehaald. Peter en ik zijn ook nog even naar de tuin gefietst om water te geven. Ook nog even Paul en Oscar wat foto’s gestuurd van afgelopen dinsdag. Heb ze ook een fijne vakantie gewenst. Morgen gaan ze naar Duitsland.


Ilonca, ik en Peter met baby Jenthe op de foto.

23 augustus 2017 Vanmorgen eerst even Cees en John geappt om hun een fijne vakantie te wensen. Ik ben op mijn werk weer verder gegaan met het aanpassen van de lijst m.b.t. de openbare verlichting. Ook nog even geappt met Martin, de zoon van mijn broer Ron. Hij is vandaag in Gothenburg (Zweden) bij Volvo voor zijn werkgever Tatasteel in IJmuiden. Hij kreeg een rondleiding door de Volvofabriek en mocht ook nog testrijden in een mooie nieuwe Volvo op het circuit aldaar. Hij vroeg of hij nog wat mee moest nemen voor mij. Lief dat hij dan toch aan zijn oom denkt (ik dus).Na het werk nog even over de Breestraat gelopen. Ze zijn daar bezig met een grote reconstructie. Ik ging even kijken naar de nieuwe lichtmasten die ze geplaatst hebben tot nu toe. Ziet er erg mooi uit. Daarna naar huis gelopen. Na het eten (wat kliekjes en salade) zijn we rond 19:30 uur richting Zandvoort aan Zee gegaan. We gingen even op kraamvisite bij Ilonca, Rick en Luuk (die lag al te slapen) om naar de nieuwe baby Jenthe te kijken. Een mooi lief klein meisje. Even gezellig zitten praten en wat cadeautjes gegeven. Weer een nieuwe wereldburger erbij. Rond 21:30 uur weer naar huis teruggereden.   

Paul, Oscar, Peter en ik lekker bowlen en wat eten bij de Zoete Inval in Haarlemmerliede.


22 augustus 2017 Vandaag weer druk bezig geweest met het aanpassen van de overzichtslijst van de openbare verlichting. Lekker opgeschoten. De dag was zo weer voorbij. Aan het einde van de middag hadden we afgesproken met Paul en Oscar. We gingen samen bowlen bij “De Zoete Inval” in Haarlemmerliede. Eerst hebben we nog even wat gedronken en gekletst bij Paul zijn atelier in voormalig fort Lieburg. Daarna naar De Zoete Inval gelopen. Lekker een uur lang gebowld. Paul had 2 keer de beste score, maar we zaten allemaal dicht bij elkaar met de score. Daarna nog een dagmenu gegeten wat bij het arrangement hoorde.. Lekker hoor. Rond 22:00 uur waren we weer thuis. Bedankt Paul en Oscar voor de gezellige avond.


21 augustus 2017 Vandaag weer aan het werk. Ik ben begonnen aan het aanpassen van mijn overzicht lijst van de openbare verlichting uit 2014. Ons beheerprogramma werkt nog steeds niet goed. Ik loop er nu tegen aan dat de lampen die één keer in de vier jaar vervangen moeten worden niet meer uit de oude lijst kan halen. Ik moet de gegevens nu in mijn excel document gaan aanpassen. Dit is veel werk. Ik moet een heleboel gegevens vervangen. Maar het begin is er. Vanmiddag thuis heb ik lekker andijviestamppot gemaakt en we hadden nog tomatensoep over. Dus lekker gegeten. Peter ging nog even naar de tuin en bracht prachtig gekleurde bloemen mee. De chauffeur van de auto die betrokken was bij de aanslag in Barcelona is vanmiddag na een lange zoektocht doodgeschoten door de politie in Spanje. Opgeruimd staat netjes. Verder niet veel gedaan. Een beetje tv gekeken.


20 augustus 2017 Vanmorgen was ik alweer vroeg op.  Ben snel weer verder gegaan op de computer. Ik heb de laatste foto’s uitgezocht en in de juiste mappen gezet op de externe hard schijf. Daarna heb ik al deze informatie weer overgezet naar mijn 2e harde schijf als backup, voor als er iets fout gaat met de andere. Peter had het huis nog gestofzuigd. Daarna zijn we naar Haarlem gereden. De winkels zijn daar ook op zondag geopend. Even een cadeautje kopen voor Ilonca en de baby. Daarna nog even door de stad gelopen. Toen zijn we weer naar huis gereden. Nog wat tv gekeken en het eten van gisteren opgewarmd. Het overzetten van de ene naar de andere harde schijf met mijn computer was ook goed gegaan. Ik ben blij dat het allemaal klaar is nu. Verder niet veel meer gedaan.


19 augustus 2017 Vanmorgen al op tijd weer achter de computer plaats genomen om foto’s te sorteren. Peter ging nog even naar de tuin en daarna heeft hij wat dingen schoongemaakt o.a. de koelkast. Hij heeft ook nog soep en lasagne gemaakt. Cees belde nog om even na te praten over de begrafenis van zijn schoonzus. Heftig allemaal. Vanavond nog een film gekeken. “The man from UNCLE” op filmnet.


18 augustus 2017 Vanmorgen natuurlijk weer boodschappen gedaan en de bedden gewassen. Daarna ben ik wat zaken gaan opruimen bij de computer. Verder ben ik begonnen om alle digitale foto’s die op de computer staan te sorteren en op te slaan op 2 harde schijven. Ik heb dit een tijdje niet gedaan, maar ben toch bang dat je computer een keertje crashed. Weer een verschrikkelijke aanslag op onschuldige mensen in Barcelona vandaag. Een of andere gestoorde gek is met een busje ingereden op winkelend publiek. Er zijn 14 doden gevallen en wel 100 gewonden. Het blijkt dat de dader pas 22 jaar oud is. Triest hoe zo iemand tot zo’n daad kan komen. Er waren trouwens meerdere aanslagen gepland. Gelukkig zijn die niet gelukt. Aan het einde van de middag samen met Peter naar de Chinees in Heemskerk gereden. Lekker een Indische rijsttafel naar binnen gewerkt. Daarna niet veel meer gedaan.


17 augustus 2017 Vanmorgen zag het er een stuk minder uit dan gisteren wat het weer betreft. Ik heb op het werk samen met een collega een opstart gemaakt om tot een nieuw beleidsplan te komen voor de openbare verlichting. De komende weken ga ik daar aan werken. Vanmiddag op de weg naar huis nog wat boodschappen gedaan bij de Vomar. Lekker een stokbrood gehaald. Vanavond lekker tv gekeken.


16 augustus 2017 Vandaan is Simon jarig van Inge. Heb hem vanmorgen even een appje gestuurd. Vandaag was het weer erg rustig op het werk. Lekker gewerkt. Daarna weer naar huis gelopen. Ik heb voor het eten gebruik gemaakt van allerlei dingen uit de vriezer, om deze een beetje leeg te maken. Het was weer lekker prutje. Daarna nog een aflevering uit de serie “A place too call home” bij Max op tv gekeken. Lekker een slijmballenserie uit Australie. Verder nog een kast opgeruimd. Het is af en toe nodig om dat te doen.


Jenthe is vandaag geboren.

15 augustus 2017 vannacht weer veel beter geslapen gelukkig. Aan het einde van de middag kreeg ik whats app van Ilonca, Peter zijn nichtje. Ze was vanmorgen om 03:00 uur bevallen van dochter Jenthe. Het is gelukkig allemaal goed gegaan. Jenthe woog 3405 gram bij haar geboorte. Ilonca Rick  gefeliciteerd met jullie dochter en grote broer Luuk met zijn nieuwe zusje. Peter was na zijn werk even bij zijn broer Gertjan en José (trotse Opa en Oma) aan het werk. Ik heb lekker brood gegeten. Daarna toen Peter thuis was nog tv gekeken. 


14 augustus 2017 Vannacht heb ik heel slecht geslapen. Ik voelde me niet lekker. Waarom weet ik niet. Was dus niet echt uitgeslapen toen ik er uit ging. Tijdens mijn ochtendwandeling naar mijn werk knapte ik wel weer een beetje op. Ik heb wel lekker gewerkt. Om 14:00 uur had ik een afspraak bij museum Kennemerland op het Westerhoutplein. De provincie Noord-Holland wil samen met de IJmond gemeenten het industrieverleden van deze regio onder de aandacht brengen. Ik ben gevraagd of ik een presentatie of lezing kan houden over de Beijnesfabriek in Beverwijk. Dat wil ik natuurlijk wel. We waren bij elkaar om de details te bespreken. Ik heb ook weer even rondgekeken in het museum. Daarna ben ik naar huis gelopen. Vanavond ging Peter nog even naar de tuin. Ik heb wat tv gekeken.


Mijn nieuwe vitrine.

13 augustus 2017 Peter zijn moeder Door is vandaag jarig. Ze wordt 87 jaar en “still going strong”. Vanmorgen eerst nog de LED verlichting aangesloten in de vitrine en alle Volvo modellen er in gezet. Zie er echt prachtig uit met die mooie verlichting. Omstreeks 10:30 uur richting Haarlem vertrokken naar Peter zijn vader en moeder. José en Gertjan waren er ook. Tot grote verrassing van zijn vader en moeder, kwam er ook nog een neef Henk van Peter zijn vader op visite samen met zijn vrouw Alie. Toch leuk dat ze er waren. Om 14:00 uur weer naar huis gegaan en verder gegaan met de vitrine en ook nog de computer geüpdatet. Na het eten zijn we nog een rondje gaan wandelen door Beverwijk en Heemskerk. Vanavond nog wat tv gekeken. Morgen weer werken.


12 augustus 2017 Vanmorgen samen met Peter mijn vitrinekastje opgehangen op de achter slaapkamer. Daarna heb ik alle glasplaten er in gelegd. Daarna begonnen om een aantal Volvo modellen van de Volvo collectie van Atlas uit te pakken en in de vitrine te zetten. Echt leuk hoor. Ik heb al zo’n 65 modellen schaal 1:43 van deze serie. Peter wilde nog even naar Ranzijn om wat planten te kopen. Dus voordat ik verder ging met de vitrine eerst even naar Velserbroek gereden. We hebben wat mooie plantjes gekocht en een nieuwe cactus. Daarna weer naar huis gereden en Peter ging de planten in de tuin zetten. Ik ben weer verder gegaan met mijn vitrine. Ik heb de glazen deuren er in gezet. Ziet er echt leuk uit. Vanavond nog een film gekeken op tv.


11 augustus 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna nog een paar schroeven bij de Praxis gehaald voor het ophangen van mijn nieuwe vitrine. Toen ik weer thuis was eerst de film “Hart Beat gekeken. Een Nederlandse jeugdfilm. Leuke titelsong en een leuk verhaal. Daarna heb ik wat geklust aan het vitrinekastje voor mijn model Volvo’s. Er moesten een paar extra gaten in de achterwand geboord worden om goed aan de muur bevestigd te kunnen worden. Er komt namelijk aardig wat gewicht aan te hangen. Om het kastje op te hangen heb ik de hulp van Peter nodig. Cees appte nog dat zijn schoonzus was overleden. Ik heb hem sterkte gewenst. Peter belde nog of s’avonds nog naar de film konden gaan. Ik heb kaartjes besteld bij de Filmschuur in Haarlem voor de film “L'amant double”. Na het eten zijn we naar Haarlem gereden. Eerst nog wat gedronken en daarna om 21:00 uur naar de film. Het was een film met veel seks en een beetje absurd verhaal. Ik weet niet echt wat ik er van vond. We zullen maar zeggen “heel apart”. Daarna nog even wat gedronken. Toen we bijna bij de auto waren kwam ik erachter dat ik mijn telefoon had laten liggen bij de Filmschuur. Ik ben toen snel weer terug gerend. Gelukkig had de barman de telefoon gevonden. Peter had intussen de auto opgehaald en pikte me op bij de parkeergarage “De Appelaar”. Pff. Ik moest nog wel even bijkomen toen ik thuis was. Kon niet meteen slapen. 


10 augustus 2017 Vandaag lekker gewerkt. Vanmiddag was de harddraverij op de Breestraat. Na 14:00 uur kon je op kantoor een kanon afschieten. Na het werk weer naar huis gelopen en nog wat boodschappen gedaan bij de Vomar. Lekker een stokbrood gehaald. Het weekend is voor mij alweer begonnen. Vanavond nog wat TV gekeken.


9 augustus 2017 Vanmorgen regende het weer hard, maar halverwege mijn wandeltocht werd het alweer droog. Vandaag zat ik helemaal alleen. Er waren geen collega’s in de buurt. Wel lekker zo rustig, maar ook wel erg stil. Vandaag begint ook de kermis in Beverwijk. Ik heb wel wat hand en spandiensten moeten leveren. Vanmiddag op de terugweg naar huis nog even medicijnen voor Peter gehaald bij de apotheek.. Lekker de nasi van gisteren opgewarmd en gegeten. Peter ging nog even langs de tuin. Ik ben weer begonnen aan het updaten van mijn webpagina’s over Beijnes. Het is een hoop werk maar ook wel weer leuk. Ik heb een hoop nieuwe informatie en foto’s om te plaatsen. Helaas wordt mijn werk pas zichtbaar als ik de oude pagina’s laat vervallen. Dat duurt dus nog even, maar het wordt mooi. Vanavond nog een spannende aflevering van Silent Witness gekeken.


8 augustus 2017 Vandaag niet veel te melden. Gewoon gewerkt. Aan het einde van de middag viel de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig zit ik niet in een tentje op de camping. Vanavond nog “De slimste mens” gekeken, met Maarten van Rossem. Hij is enig jurylid en maakt interessante opmerkingen tijdens dit programma. Leuk om te horen hoe hij de dingen ziet en er over denkt.


7 augustus 2017 Vandaag weer aan het werk. Het is weer prachtig weer. Gelukkig niet heet, een graad of 22. Op het werk is niet veel te beleven. Lekker wat kleine klusjes gedaan. Vanavond wat TV gekeken en een beetje in de achtertuin gewerkt. Peter heeft wat draadjes gespannen langs de vijverrand. Om de katten tegen te houden.


Prachtige blauwe bloem op de tuin van Peter

6 augustus 2017 Peter ging vanmorgen naar de volkstuin. Ik heb nog een keer de planken gewit voor mijn vitrinekast. Daarna ben ik ook naar de tuin gefietst. Lekker onkruid gewied en wat gesnoeid. Om 13:00 uur zijn we weer naar huis gegaan. Peter ging om 14:30 uur naar Breda. Hij had een afspraak om te eten met zijn twee kinderen, Tim en Eline. Ik heb een film gekeken en daarna nog de finale van de EK voor vrouwen. Leuk om te zien winnen. Ik ben de laatste dagen ook weer een beetje depri en verdrietig, waarom weet ik niet. Gaat wel weer over. Peter was om 22:00 uur weer thuis. Hij had het leuk gehad. Morgen weer werken.


5 augustus 2017 Peter ging vanmorgen naar de tuin, maar kwam al snel weer terug. Peter zijn vader was naar het ziekenhuis gebracht met waarschijnlijk wat hartproblemen. Peter ging ook naar het ziekenhuis. Ik heb thuis wat gewerkt. Aan het einde van de middag kwam Peter weer thuis. Zijn vader mocht weer naar huis. Peter heeft nog even wat planken gezaagd voor het ophangen van mijn vitrinekastje. Ook meteen de planken tegen de muur aan geschroefd op de achter slaapkamer. Meteen ook even de planken gewit. Vanavond nog samen een film gekeken.


4 augustus 2017 Vanmorgen werd ik op 07:00 uur wakker. Peter was al naar zijn werk. Ik heb boodschappen gedaan en 2 wassen gedaan. Heb ook nog even de vijver uitgebaggerd. Er lag weer een hoop troep op de bodem, zoals bladeren en modder. Toch weer een emmer vol eruit gehaald. De kat van de buren had ook nog een goudvis uit de vijver gevist. De goudvissen zijn een beetje hitsig waardoor ze niet zo opletten wat er om zich heen gebeurt. Gelukkig geen koikarper. Ik heb nog  een film gekeken. En op zolder wat opgeruimd en mijn verzameling geordend. Ook nog lekker tomaten paprikasoep gemaakt met allemaal verse spullen van de volkstuin. Vanavond kwamen Ron en Irene nog even op visite. Het was gezellig.


3 augustus 2017 Vanmorgen was het nog regenachtig. Wel droog overgekomen op mijn werk. Vandaag nog wat opdrachten gemaakt voor de openbare verlichting en het schilderen van lichtmast. Op de terugweg naar huis nog een stokbrood gehaald met wat lekker erop. Verder niet veel meer gedaan.


 

2 augustus 2017 Vandaag heb ik lekker gewerkt. Peter ging na zijn werk nog even naar zijn broer om wat onkruid te bestrijden. Vanmiddag ben ik nog even bij de kapper geweest. Lekker mijn haar weer kort laten knippen. De hele dag was het mooi weer, maar tegen de avond begon het weer flink te regenen. Ik heb nog wat foto’s doorgestuurd op de computer. Daarna nog een spannende aflevering gekeken van “Silent Witness”. Morgen nog 1 dag werken, dan is het weekend.


1 augustus 2017 Er is weer een maand voorbij. Het is alweer augustus. Het jaar gaat snel. Vanmorgen nam Peter de appeltaart die ik gisteren had gebakken mee naar zijn werk om uit te delen aan zijn collega’s. Hij belde mij om 09:00 uur op dat de ze de appeltaart lekker vonden. Ik heb lekker gewerkt. De dag was zo weer voorbij. Thuis heb ik alle groenten geroerbakt samen met gehakt. De koelkast was zo vol met groentebakjes die overgebleven waren van het gourmetten, dat dit de beste oplossing was. Als het te lang staat moet je het weggooien en dat is ook zonde. Het smaakte allemaal nog lekker ook. Peter ging vroeg naar bed, omdat hij op de bank al in slaap viel. Ik heb nog wat tv gekeken.


31 juli 2017 Vandaag is Peter jarig. Hij wordt 51 jaar oud. Even zachtjes voor hem gezongen vanmorgen. Daarna ging hij naar zijn werk. Ik ook hoor. Op mijn werk kon je haast een kogel afschieten, zo rustig. Vanmiddag toen ik naar huis ging, ben ik nog even langs de Vomar gelopen. Ik moest wat spullen halen om een appeltaart te maken voor Peter, om morgen uit te delen op zijn werk. Bij thuiskomst meteen de appels gaan schillen en alvast het deeg gekneed. Rond 18:00 uur zijn we naar restaurant Meesters en Juffen gereden in Heemskerk. Lekker samen eten voor zijn verjaardag. Het was gezellig. Na het eten heb ik de appeltaart in elkaar gezet en een uur laten bakken in de oven. Ondertussen heb ik nog even gedoucht. Om 22:00 uur was de taart klaar. Om 22:30 uur lag ik in mijn bed.

Samen met Cees, John en Peter op de volkstuin


30 juli 2017 Vanmorgen was ik pas om 07:15 uur wakker. Lekker geslapen. Peter was er om 09:30 uur uit. Lekker buiten gezeten in zon en wat gerommeld in de tuin. Om 13:00 uur kwamen Cees en John bij ons op visite. Lekker koffie gedronken in de tuin en bijgekletst. Later zijn we gaan wandelen. Eerst naar de volkstuin van Peter gelopen. Daarna door de groene rand van Beverwijk gelopen tot aan huize Westerhout. Daar lekker wat gedronken op het terras. Toen weer naar huis. Lekker weer in de tuin gezeten. Peter en ik zijn toen begonnen met de voorbereidingen om te gourmetten. Het was erg gezellig. Peter had alvast voor zijn verjaardag morgen een lekkere likeur en een fles wijn gekregen. Ik kreeg een mooie blikken modeltrein. Cees had deze een paar weken geleden uit Hamburg voor mij meegenomen. Leuk hoor. Rond 21:00 uur gingen ze weer richting Ridderkerk. Het was een gezellige dag geweest. Bedankt hoor.


29 juli 2017 Vandaag ben ik een dagje met de trein naar Emmerich geweest in Duitsland. Om 07:15 uur gaan lopen naar het station van Beverwijk en om 07:43 uur de trein genomen. Om 11:10 uur was ik Emmerich. Vandaag was het daar drukker dan anders met goederentreinen omdat de grensovergang bij Venlo vandaag door werkzaamheden aan het spoor is afgesloten. Lekker op het station rondgekeken en foto’s gemaakt van de voorbij rijdende treinen. Ook nog een tijdje gezellig (over treinen) gesproken met Oliver (of afgekort Olli) een Duitse treinenliefhebber uit Bocholt.  Dat was leuk om samen bezig te zijn met je hobby. Hij had zelf ook modeltreinen, maar dan in schaal 0.  Om 14:45 uur weer afscheid genomen van Olli en weer met de trein naar Zandvoort aan Zee. Om 17:32 uur was ik in  Zandvoort. Bij Beachclub 10 was bijna de hele familie van Peter bij elkaar om de 53 ste trouwdag van zijn vader en moeder te vieren. Toen ik aankwam was de hele familie al gearriveerd. Het was een gezellige avond. Het weer was wel compleet omgeslagen. Het regende behoorlijk hard. Dus toen we naar de auto moesten lopen waren we een beetje nat. Ik was wel erg moe na zo’n lange dag. Ik was blij dat ik weer thuis was..


28 juli 2017 Vandaag na de gebruikelijke boodschappen, heb ik het huis opgeruimd, was opgevouwen en gestofzuigd. Ook nog een film gekeken. Vanavond hebben we sla met saté stokjes gegeten. Verder niet zo veel gedaan. Peter ging nog wel even naar de tuin.


27 juli 2017 Voor mij alweer de laatste dag van de week. Voor een aantal collega’s van mij begint dit weekend de vakantie. De komende weken zal het dus rustig zijn op het werk. Ik vind dat wel lekker. Heb je de kans om wat zaken die de afgelopen tijd zijn blijven liggen op te pakken. Vanavond niet veel gedaan. Het is weer weekend voor mij.


26 juli 2016 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Peter ook. Lekker weer naar het werk gelopen. Het was vandaag heerlijk rustig op het werk. Je merkt nu echt wel dat de vakantietijd is aangebroken. Vandaag heb ik een overzicht gemaakt voor de schilder die de lichtmasten in Beverwijk schildert. Dat is altijd nog wel een uitzoekerij en je moet toch wel geconcentreerd zijn. Alvast een lijst met 300 lichtmasten aan hem verzonden. Per jaar moeten er gemiddeld 700 geschilderd worden. Na het werk zijn Peter en ik nog naar het strand in Wijk aan Zee gereden. Het was nog mooi weer en boven de 20 graden. Lekker bij “Sout” wat gegeten. Om 19:00 uur waren we weer thuis. Een uur later begon het alweer hard te regenen. Vanavond nog een spannende aflevering gekeken van detective serie “Silent Witness”


Captrain 1621 in  Beverwijk

25 juli 2017 Vanmorgen moest ik eerst naar de huisartsenpraktijk in Heemskerk voor mijn half jaarlijkse controle praktijkassistente van mijn glucose, cholesterol en bloeddruk. Gelukkig was alles prima in orde. Wel moet ik weer een klein beetje gaan letten op mijn gewicht. Het afgelopen jaar ben ik toch weer 3 kilo aangekomen. Toch iets minder eten waarschijnlijk, want het kan niet liggen aan dat ik teveel snaai. Daarna met de auto weer naar het werk. Ik had een paar overleggen, waaronder een bilateraal met mijn teamleider. Dat viel allemaal wel mee. Daarnaast nog wat werkzaamheden gecoördineerd. Ook nog een foto gemaakt van een loc 1621 van Captrain die in Beverwijk stond geparkeerd. Vanavond heeft Peter nog wat pannenkoeken gegeten en ik heb een lekker broodje gezond gemaakt. Peter ging vroeg naar bed. Ik heb nog wat tv gekeken.


24 juli 2017 Vannacht heb ik slecht geslapen (Peter ook). Dat komt omdat rond 01:15 uur bij de buren een hoop herrie was. De dochter had vanwege dat haar vader en moeder een weekje weg waren een feestje georganiseerd. Toen deze visite naar huis ging, stonden ze nog enige tijd buiten te schreeuwen en te lachen. Ze hadden daarbij ook nog in hun auto muziek aan gezet. Na een half uur was ik het zat en heb ik er toch maar even wat van gezegd. Gelukkig was het daarna snel weer rustig. Toch raar dat ze er ook maar geen moment aan denken dat ze misschien overlast bezorgen in een woonwijk. Vandaag weer aan het werk. Was dus wel een beetje duf. Wel lekker gewerkt. Vanavond had Peter pannenkoeken gegeten. Ik had nog bieten met aardappelen van gisteren. Verder nog wat tv gekeken.


23 juli 2017 Peter wilde vanmorgen voor de 2e keer de dakgoot schilderen. Maar de vooruitzichten wat weer betreft waren niet zo goed. Peter had ook last van zijn armen, van het schilderen van gisteren. Je hangt toch de hele tijd aan de dakgoot met je arm. Na 10 minuten stopte hij er alweer mee. Dat was maar goed ook want een kwartier later viel de regen met bakken uit de lucht. We hebben toen maar een detective gekeken.


De druiven op Peter zijn tuin doen het prima.

Na het schilderen ben ik nog even in het stamboomboek van de familie Mathot gaan zoeken. Een paar weken geleden had een mevrouw mij via de mail gevraag of ik een Adam Mathot kende. Nu ken ik wel een (A)Dam Mathot. Een broer van mijn vader, maar dat is niet de persoon die zij zocht. Haar vader (geboren in 1901 in Boskoop) had vroeger terwijl hij getrouwd was een relatie met ene Adam Mathot (ook uit Boskoop) die later geëmigreerd zou zijn naar Engeland. Haar vader zou homoseksueel zijn geweest. Dit had zij gehoord van haar 97 jaar oude moeder. Dit was nieuw voor haar en vanwege dit feit is ze  gaan zoeken op de naam Adam Mathot. Zo kwam ze op mijn website terecht en zo bij mij. Ik had haar beloofd te gaan zoeken. En dat heb ik vandaag gedaan en gevonden. De gezochte Adam Adrianus Mathot is in 1900 in Boskoop geboren en in 1938 naar Ierland  geëmigreerd. Hij is daar getrouwd en kreeg 5 kinderen. In die tijd was het natuurlijk “not done” on in het openbaar een homoseksuele relatie te hebben. Ik heb mijn bevindingen met de mevrouw gedeeld. Ze was er erg blij mee. Het geeft mij ook wel een warm, maar ook een beetje triest gevoel. Toch wel weer goed om te weten dat ik niet de enige homo in de familie Mathot ben. Maar zo jammer dat deze twee mannen in die tijd niet voor hun liefde konden uitkomen en in een leven vol bedrog en pijn moesten leven. Dit geldt zeker ook voor hun echtgenoten en kinderen.


 

Peter zijn moeder Door in de kas op de tuin

Om 15:00 uur ging Peter zijn vader en moeder halen. Die komen bij ons eten. Ook nog even op de volkstuin geweest samen. Daarna hebben ze nog een film gekeken en ik ben gaan koken. Bietjes van eigen tuin met aardappelen en een gehaktbal. Lekker hoor. Na het eten  heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Ik heb nog wat tv gekeken.


22 juli 2017 Vandaag besloot Peter de dakgoot te gaan schilderen. Nu is dat wel nodig, maar dit was niet gepland. Hij moet hiervoor op het schuine dak gaan staan, om zo het hout te kunnen schilderen. Ik heb hem natuurlijk geholpen, maar op het dak krijg je mij niet meer. Ik donder geheid naar beneden. Maar ik kan natuurlijk wel hand en span diensten verrichten, door o.a. de zonnepanelen af te dekken tegen de eventuele verfspetters. Helaas kwam door het schilderen mijn plan om de vitrinekast op te hangen niet van de grond. Ach een andere keer maar weer. De dakgoot is in ieder geval weer voor de eerste geschilderd. Vanmiddag gingen we naar onze vriendin Sharula in Rhoon, bij Rotterdam. Helaas stonden meer als 3 kwartier in de file voor het Rottepolderplein. Er was een ongeluk gebeurt. Toen we in de buurt van Rhoon kwamen gaf de routeplanner een foute aanwijzing, waardoor we verkeerd reden. Peter was om het zacht te zeggen “not amused” dat het gebeurde. “Tot overmaat van ramp” was de volgende afslag afgesloten i.v.m. werkzaamheden. Toen werd Peter een beetje driftig en ik lachte hem uit. Dat vond hij niet fijn, maar ja, ik zo ben ik dan. Het is niet anders. Je kan nu eenmaal niet op de snelweg omkeren en terug gaan. Op een bepaald moment ben ik maar gaan rijden om de rust weer terug te brengen.  Om 15:45 uur waren we dan “eindelijk” in Rhoon. Het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden. Altijd weer leuk. Helaas was de vriendin van Sharula, Hannelore er niet bij. Volgende keer maar weer. Lekker zitten kletsen en gegeten. Rond 21:30 uur zijn we weer naar huis gereden.


21 juli 2017 Vanmorgen had ik een beetje moeite om uit mijn bed te komen, maar om 06:45 uur was ik er uit. Eerst even wat tv gekeken en daarna boodschappen gaan doen. Daarna ben ik gaan kijken hoe ik de nieuwe vitrine aan de muur ga bevestigen op de achter slaapkamer. Ik kan hem niet aan de gipsplaten bevestigen. Ik ga nu toch een plaat multiplex op de muur schroeven en daar mijn kast tegen aan schroeven. Het gaf nog aardig wat gedoe om de juiste manier te vinden. Ik moet nu eerst de plaat multiplex met de hand, op maat zagen, maar dat moet ik Peter even laten doen. Ik heb namelijk last van mijn rechterschouder. Dus kan toch niet verder helaas.  Ondertussen heb ik ook het bed gewassen. Vanmiddag heb ik nog een film gekeken. Verder niet veel meer gedaan. Lekker een hamburger met patat gemaakt toen Peter thuiskwam uit zijn werk.


Oscar, Peter en Paul op de tuin.

20 juli 2017 Alweer de laatste dag van mijn werkweek. Het regende lekker dat ik naar mijn werk liep. Vandaag was het rustig . Vanavond kwamen Paul en Oscar even naar Peter zijn volkstuin kijken. Het is alweer een lange tijd geleden dat ze zijn wezen kijken. We zijn van huis naar de tuin gelopen en daar een bakkie gedronken. Oscar en Paul waren wel een beetje onder de indruk wat Peter in de afgelopen periode voor elkaar heeft gekregen. Na dit bezoek zijn we weer naar huis gelopen en hebben nog wat gedronken. Daarna gingen Paul en Oscar weer naar huis.


19 juli 2017 Vandaag wordt het weer bloedje heet. In het kantoor is het nog wel uit te houden en als het goed is het vanavond weer voorbij. Dan wordt het weer normaal. Lekker gewerkt. Het was erg rustig. Je merkt dat er toch al wat mensen met vakantie zijn. Peter had vanavond een etentje van zijn koor. Dus had het rijk alleen. Ik heb tv gekeken.

Prachtig bloeiende roos van de rozenstruik van mijn moeder Ida 16 juli 2017


18 juli 2017 Vanmorgen moest ik eerst langs het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk om bloed te prikken. Dit is voor mijn half jaarlijkse controle voor het controleren van het glucose gehalte en het cholesterol. Ik slik namelijk 1 pilletje voor het cholesterol. Ach het valt allemaal wel mee. Mijn suiker was een keer te hoog. Daarna ben ik 20 kilo afgevallen en nu is het weer goed. Je zit nu wel in de molen. Moet nu elk half jaar op controle. Kom daar waarschijnlijk ook niet meer vanaf. Daarna doorgelopen naar mijn werk. Vandaag was het druk. Een aantal overleggen gehad en wat werk uitgezet bij de aannemer. De dag ging redelijk snel voorbij. Toen ik thuis kwam heb lekker macaroni gemaakt. Peter kwam wat later, want hij had nog grind en grote kiezelstenen meegenomen voor in de tuin. De bloemen van de roos van mijn moeder zien er echt prachtig uit. Zo leuk dat hij na bijna 10 jaar het eindelijk toch weer goed doet. Toch een goede zet van me geweest om hem in een eigen pot te zetten. De koikarper was weer een beetje opgeknapt gelukkig. Hij zwemt weer een beetje rond. Peter ging nog even naar de tuin. Ik heb een treinenboek die ik vandaag met de post heb gekregen doorgebladerd. Het boek gaan over de locomotiefserie 1600 van de Nederlandse Spoorwegen. Verder nog wat tv gekeken.


17 juli 2017 Vandaag weer aan het werk. Ik had moeite om op gang te komen. De laatste tijd ben ik af en toe een beetje moe. Ik weet niet waardoor. Ik slaap wel heel erg goed. Dus daar ligt het niet aan. Ach in de loop van de dag ging het wel beter. Peter had vandaag een examen VCA op zijn werk. Hij had niet veel geleerd. Gelukkig is hij toch geslaagd, al was het met de hakken over de sloot. Vanavond had Peter nog een keer medicijn in het vijverwater gegooid bij de koikarpers. Een van de koi deed raar en bewoog bijna niet meer. Hopelijk helpen de medicijnen een beetje zodat hij weer opknapt. Vanavond wat detectives gekeken die ik de afgelopen dagen had opgenomen.


Peter heeft een slant voor de beregening aangelegd.

16 juli 2017 Vanmorgen hebben Peter en ik de zonnepanelen aangesloten. Nu hebben we in totaal 9 zonnepanelen op ons dak liggen die stroom opwekken. Vanmiddag zouden Peter zijn vader en moeder komen. Om 14:00 uur belde zijn moeder af. Ze had buikpijn. Ach het is niet anders. Wij zijn toen nog maar even naar de volkstuin gelopen, om Peter zijn werk aan de beregening installatie te bewonderen. De waterpomp doen het nu prima. Alles groeit en bloeit prachtig. Daarna zijn we weer terug naar huis gelopen. Ik heb nog steeds veel last van mijn nek. Ik moet toch wat meer letten op wat ik deze arm doe. Meer rust houden. Lekker andijviestamppot gegeten. Vanavond nog een paar detectives gekeken. Het weekend is weer voorbij.


15 juli 2017 Vandaag ga ik een dagje met de trein op pad. Ik was van plan om naar Roosendaal te gaan om de Benelux Hondenkop binnen te halen. Helaas had ik me in de datum vergist. Die was gisteren al vanuit België overgebracht naar Nederland. Dus toen maar besloten om naar Oldenzaal te rijden met de trein. Naar Bad Bentheim (het grensstation) rijden veel goederentreinen met daarvoor nog een Nederlandse locomotief. Ook de oudste locs die nu nog in de normale dienstregeling rijden, de serie 1600 en 1700 van de NS. De meeste van de 1600 locs rijden nu voor andere bedrijven in verschillende kleuren. Het was een leuke dag. Ik ben om 09:00 uur vertrokken en was om 18:00 uur weer thuis. Peter was op zijn tuin bezig geweest met de aanleg van een pompput voor de beregening. Hij had ook toen ik thuis kwam, voor het eten gezorgd. Vanavond nog lekker tv gekeken.


Benelux weer terug in Nederland foto Arny Bouwmeester

14 juli 2017 Vandaag lekker vrij. Eerst boodschappen gedaan. Om 11:00 uur had ik afgesproken met Oscar. Even gezellig bijkletsen, o.a. over zijn nieuwe baan bij Tours & Tickets, en daarna nog een film gekeken. Rond 15:30 uur kwam Paul Oscar ophalen. Paul zijn vader en moeder zijn vandaag 53 jaar getrouwd. Daarom gingen ze met de familie van Paul gezellig samen eten. Nog wel even samen thee gedronken. Omstreeks 16:30 uur gingen ze weg. Peter was om 17:30 uur thuis. Een van de grote koikarpers is ziek. We hebben wat medicijnen in de vijver gegooid. Hopelijk gaat het dan weer wat beter. Verder niet veel gedaan en op tijd naar bed. Vandaag kwam ook de Benelux hondenkop na 30 jaar stilstand in België terug naar Nederland. Deze trein van het type Mat. 54/57 reed vroeger tussen Amsterdam en Brussel. Het was een van de eerste elektrische treinen in de wereld die op twee verschillende stroomsystemen kon rijden zonder te stoppen. Het treinstel waar er 12 van gebouwd zijn (8 voor Nederland en 4 voor Belgie) was bewaard voor het Belgisch spoorwegmuseum. Helaas hadden ze daar geen plaats voor. Nu heeft de Nederlandse stichting Hondenkop dit treinstel kunnen overnemen. Zij gaan het stel compleet restaureren en weer rijvaardig maken. Het stel is vanuit Leuven over het spoor naar Roosendaal gebracht.


13 juli 2017 Het weer was vandaag weer beter als gisteren. Ik kon tenminste zonder paraplu naar mijn werk lopen. Ik voel mezelf nog niet zo lekker. Ik ben moe en geen energie. Heb vast een koud gevat. Toch wel lekker gewerkt. Vanavond waren we uitgenodigd bij mijn zus Inge en Simon. Het was een gezellige avond. Mijn broer Ron en Irene waren er ook. Ik had wel af en toe het gevoel dat zij in een hele andere belevingswereld zitten als ik. Het gaat over honden en de kinderen van Ron en Irene en dat is natuurlijk erg leuk om te horen, maar weet er zelf niet zo veel van. Daarnaast ging het af en toe over buitenlanders. Nu heb ik daar wel een mening over, maar dat is nu niet een onderwerp wat ik wil aansnijden, tijdens dit gezellig etentje. Ik ken de gevoeligheden bij de familie Mathot. Ik merk wel aan mezelf, dat ik dan niet zo veel te vertellen heb of wil. Ik hoor het dan maar aan en dat is ook prima. Heb lekker gegeten. We zouden dit vaker moeten doen. Inge, bedankt voor de uitnodiging. Peter had hem weer aardig zitten. Het was wel laat geworden. We waren om 23:45 uur thuis. 


12 juli 2017 Vanmorgen dat ik uit bed kwam regende het pijpenstelen. Het zou vandaag een groot deel van de dag blijven regenen. Toch lekker onder de paraplu naar mijn werk gelopen en droog overgekomen. Ik had nog een overleg over de inrichting van het Meerplein in het centrum van Beverwijk. We hebben allemaal ons zegje gedaan, wat onze wensen zijn. Mijn aandeel ging voornamelijk over de vervanging van de openbare verlichting. Peter belde nog dat hij de regen helemaal zat was. Gelukkig werd het rond 13;00 uur weer droog en begon het zonnetje te schijnen. Ik heb lekker gewerkt. Vanavond heb ik nasi gemaakt. Daarna wilde ik nog de zonnepanelen aansluiten, maar had er niet echt zin in. Dus alleen maar even de schuur wat opgeruimd. Peter moest naar zijn koor. Ik heb een beetje tv gekeken. Ging om 23:30 uur naar bed.


11 juli 2017 Vanmorgen had ik erg veel moeite om uit bed te komen. Ik was nog doodmoe. Toch maar op gestaan. Tijdens het lopen naar mijn werk, werd ik gelukkig weer iets helderder. Ik heb een hoop gedaan weer, maar was blij toen de dag weer voorbij was. Peter ging de voortuin nog snoeien samen met zijn collega  Rob die de voortuin van zijn vader en moeder ging snoeien  (onze buren). Ik heb niet veel meer gedaan.


10 juli 2017. Vannacht slecht geslapen, waarschijnlijk door het gekruide eten van gisterenavond. Vandaag weer naar het werk. Toch weer even wennen om weer zo vroeg op pad te gaan. Ik had erg last van mijn schouder. Ik heb hem gisteren met het plaatsen van de zonnepanelen een beetje overbelast. Het is de arm die in 1995 na het ongeluk met mijn fiets uit de kom is geweest. Een paar weken geleden, heb ik een verkeerde beweging gemaakt met een zware tas. Toen ging mijn arm bijna weer uit de kom. Sindsdien heb ik er regelmatig last van. Ik moet dus uitkijken om mijn arm niet te zwaar te belasten. Het was weer druk op het werk. Je moet toch weer de achterstand wegwerken van het werk dat is blijven liggen. Tevens moest ik nog een hoop rekeningen accorderen. Hier zijn ook rekeningen bij van een collega die met vakantie is. Het kost altijd een hoop tijd om de juiste grootboeknummer er bij te zoeken omdat deze niet over werkzaamheden gaan waar ik opdracht voor gegeven heb. De dag ging daardoor wel snel voorbij. Dat ik thuis kwam was ik wel erg moe. We hebben nog wat tv gekeken.


Vandaag 3 nieuwe zonnepanelen geplaatst op het dak van de schuur.

9 juli 2017 Vannacht weer lekker geslapen. Lekker samen in de tuin ontbijt gegeten. Het was prachtig weer. Peter stelde om 11:00 uur voor om de 3 zonnepanelen, die ik een paar weken geleden gekocht had, op het dak van de schuur te plaatsen. Eigenlijk ging het redelijk snel. Om 14:00 uur lagen ze er alle 3 op. Ik moet ze nog wel aansluiten op de omvormer, maar dat is niet zo veel werk meer. Om 16:00 uur zijn we naar Anita en Giel gefietst. Zij vierde hun verjaardag en het feit dat hun huis nu klaar is na de verbouwing met een BBQ. Het was erg gezellig bij hun. De hele familie en vrienden waren er. Rond 21:00 uur zijn we weer naar huis gefietst. Morgen moeten we weer werken, dus een beetje op tijd naar bed is dan wel lekker.


8 juli 2017 Ik heb weer heerlijk geslapen in mijn eigen bed. Zeker omdat ik gisteren heel slecht geslapen had. Vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Toen Peter uit bed kwam. Samen ontbijt gegeten. Daarna ging Peter naar de volkstuin. Ik ben op zolder wat dingen op gaan ruimen, zodat er weer een beetje ruimte is. Vanavond zijn we nog naar Peter zijn vader en moeder geweest. Even gezellig koffie gedronken en daarna weer naar huis.


Klik hier voor  het nieuws van 1 januari t/m 30 juni 2017


Voor ouder nieuws  zie  Nieuwsarchief 2016


<< Naar boven


Nog even op de valreep van het oude jaar. De kerststal 2017
Het nieuwe sproeisysteem op de volkstuin van Peter 30 december 2017
Gezellige kerstsfeer bij mijn zus Inge en Simon thuis 26 december 2017
Mijn zus Inge knuffelt even (een beetje aangeschoten) met haar hondje Roos 26 december 2017
Kerstman Berend Lasker 25 december 2017
Kerstvrouw Door Lasker 25 december 2017
Ik moest ook nog even op de foto 25 december 2017
Peter met zijn vader en moeder op de bank 25 december 2017
Mijn Märklin Stoomtrein in het kerstdorp 16 december 2017
Kerststukje van Oscar 16 december 2017
De Wijkertoren in Beverwijk mooi aangelicht in het donker 14 december 2017
Station Beverwijk in de sneeuw 11 december 2017
Na onze wandeling in de sneeuw nog even op de foto 10 december 2017
De eerste sneeuw van het jaar in Beverwijk 10 december 2017
Lekker wandelen door de sneeuw 10 december 2017
Kerstboom in de achtertuin 10 december 2017
Ik sta even op de bok van een oude NZH tram 2 december 2017
Interieur van het Boedapester tramrijtuig in het NZH vervoersmuseum 2 december 2017
Een prachtig schilderij op de beurs Pan Amsterdam 25 november 2017
Dit vind ik de mooiste schilderijen die er zijn. Een winterlandschap 25 november 2017
Nog een prachtig schilderij
En nog een 25 november 2017
En  nog zo'n prachtig exemplaar 25 november 2017
Amsterdam in het donker 25 november 2017
Amsterdam CS bij nacht 25 november 2017
De St Odulstraat in Wijk aan Zee 22 november 2017
Peter zijn nieuwste kunstwerk 21 november 2017
Tijdens onze wandeling door Beverwijk begon het hard te regenen, maar wel een mooie regenboog  19 november 2017
Peter op klompen op zijn nieuwe laminaatvloer op de volkstuin 11 november 2017
Peter zijn mooie klompen 11 november 2017
Deze plaatjes van luciferdoosjes bewaar ik ook in het postzegelalbum 10 november 2017
Deze stickers verzamel ik ook 10 november 2017
Inge samen met tante Gerda op de foto 27 oktober 2017
Peter zijn vader Ben is volop aan het revalideren na zijn val met de fiets 25 oktober 2017
Mooi groot heilig hartbeeld 22 oktober 2017
De handen van het heilig hartbeeld hebben wat aandacht nodig 22 oktober 2017
Dit is een windmolen voor elektrische energie bij de Nolet Disteleerderij in Schiedam 21 oktober 2017
Teambuildingsuitje met mijn werk 19 oktober 2017.
Restaurant Perron aan Zee in IJmuiden 19 oktober 2017
Oud belhuisje in oud IJmuiden 19 oktober 2017
Rondleiding door oud IJmuiden 19 oktober 2017
Meeuw op het hoofd van een zeeman in IJmuiden 19 oktober 2017
Booreiland in de haven van IJmuiden 19 oktober 2017
Het nieuwe album van Benny Andersson van ABBA "Piano"
Dieselloc van Volkerrail 203 4 in Beverwijk 13 september 2017
Samen uit eten voor de verjaardag van mijn zus Inge en partner Simon 9 september 2017
Samen met schoonzus Irene tijdens etentje Inge en Simon 9 september 2017
Zonnebloem in Peter zijn tuin 3 september 2017
Op visite bij Serge samen met Peter in de achtertuin 2 september 2017
Foto van de nieuwe lichtmasten op de Breestraat in Beverwijk 2 september 2017
Monument in Breda ter herinnering aan het geslacht Nassau 31 augustus 2017
Breda 31 augustus 2017
Het orgel van de grote of OLV kerk in Breda 31 augustus 2017
Lekker lui op het strand van Wijk aan Zee 29 augustus 2017
Peter lekker aan het bier op het strand van Wijk aan Zee 29 augustus 2017
Oud peper en zoutstel van mijn ouders 26 augustus 2017
Het servies van mijn moeder staat nu in de vitrine 26 augustus 2017
Glazen kunstdruppel in onze achtertuin 30 juli 2017
De bloemetjes en de bijtjes 23 juli 2017
Mooi doorkijkje  23 juli 2017