www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2017 (2)


Klik hier voor  het nieuws van 1 juli  t/m 31 december 2017

Ons Natuurhuisje in Selingen in de provincie Groningen.


30 juni t/m 7 juli 2017 We zijn een weekje met vakantie geweest in Sellingen in de provincie Groningen. Het verslag van deze vakantie is hier  te lezen op mijn website.


29 juni 2017 vandaag is mijn laatste werkdag. Ik moest nog een paar dingen afmaken en dat is ook gelukt.  Op de terugweg naar huis nog even langs de Vomar gelopen om een stokbrood te halen en salade. Lekker makkelijk eten. Peter ging nog even naar de tuin. Verder niet veel gedaan.


28 juni 2017 Vandaag lekker gewerkt. Het was wel weer warm buiten, maar binnen viel het gelukkig mee. Vanmiddag trakteerden nog 2 collega’s op heerlijk gebak van banketbakker Leek op de Breestraat. Hiervoor zondig ik graag.  Peter moest vanavond nog zingen. Ik heb niet zo veel meer gedaan.


Workshop Grafiti spuiten.

  

27 juni 2017 Vanmorgen ben ik met de auto naar het werk gegaan. Ik ging vandaag de gister door mij gemaakte appeltaart trakteren op mijn werk. Om tien uur had ik mijn collega’s uitgenodigd om een stukje taart te eten. Mijn appeltaart (recept van mijn moeder) is erg populair, dus het liep storm. Binnen een half uur was de appeltaart al bijna helemaal op. Ik had nog wat stukjes gereserveerd voor een paar mensen die later kwamen. en ook nog een stukje voor Peter bewaard. Zelf maar een heel klein stukje geproefd. Hij was weer goed gelukt. Ik ben door een heleboel mensen gefeliciteerd. Leuk al die aandacht, maar ben blij dat het nu weer voorbij is. Vanmiddag had ik nog een paar overleggen en moest ook nog even bij wethouder Dorenbos langs om een en ander uit te leggen over energierekeningen o.a. voor de openbare verlichting. Thuis heb ik een pizza gemaakt en daarna ben ik samen met Peter naar zijn kunstclubje gegaan. Maud (de cursusleider) had aan de deelnemers gevraag of ze hun partner of iemand ander wilde meenemen om het seizoen gezellig af te sluiten. Daniëlle de dochter van Peter zijn broer Gertjan en vriendin van Maud was er ook.  We gingen eerst een graffitischilderij maken. Grappig om dat te doen. Het is nog niet zo eenvoudig. Na 1,5 uur begon het licht te regenen. Toen zijn we maar gestopt. Ik was al klaar met schilderen. Alles snel opgeruimd en daarna nog wat gegeten en gedronken. We hadden zelf allemaal wat eten en drinken meegenomen. Het was al met al een hele gezellige avond. En leuk om de mensen te ontmoeten waar Peter samen de cursus mee doet.


Mijn moeders appeltaart.

26 juni 2017 Vanmorgen hoefde ik niet naar het werk. Ik had nog een dag vrij genomen. Peter moest wel werken. Eerst even tv gekeken en daarna begonnen aan het maken van een appeltaart om morgen op mijn werk uit te delen. Deze was om 11:00 uur klaar. Daarna begonnen om mijn nieuwe vitrinekast op te hangen in de achter slaapkamer. Eerst heb ik er ledverlichting in gemaakt. Daarna geprobeerd de kast aan de muur op te hangen. De eerste schroef ging er prima in. De tweede schroef pakte niet omdat er geen hout achter het gips zat. Dat was balen. Ik wist toch bijna zeker dat we er een plaat multiplex achter hadden bevestigd. Ik snap er niets van. Nu weet ik even niet wat ik moet doen. Dus maar even de boel de boel gelaten. We verzinnen wel een andere oplossing. Vanavond nog even naar de volkstuin gefietst om water te geven. Daarna nog even met Oscar zitten appen en hem succes gewenst op zijn eerste werkdag morgen met zijn nieuwe baan bij “Tours en Tickets” in Amsterdam. Morgen weer werken. Wel laat naar bed gegaan. Ik heb nl. nog even een aflevering van “Under the same Sky” gekeken.

Even samen op de foto, na ons etentje t.g.v. mijn verjaardag op het strand van Wijk aan Zee.


25 juni 2017 Vanmorgen alweer vroeg op. Eerst even wat tv gekeken. Om 12 :00 uur even naar Ranzijn in Velserbroek gereden. We hebben even een bloempot omgeruild die was bestemd voor de blauwspar. Daarna weer naar huis gereden en wat in de achtertuin gerommeld. Om 17:00 uur hadden ik afgesproken met een aantal vrienden. Cees, Jan, Paul en Oscar. Voor mijn verjaardag had ik ze uitgenodigd voor een etentje bij Sunseabar op het strand van Wijk aan Zee. Helaas begon het te regenen toen we in Wijk aan Zee aankwamen. Gelukkig viel er niet veel, maar het was jammer. We zaten binnen bij het restaurant dus dat was prima. Gezellig met zijn zessen zitten eten en praten. Het was gezellig. Kreeg nog een paar cadeautjes, dat is leuk, maar had niet gehoeven hoor. Ik vind het al een cadeautje dat ik met mijn vrienden uit eten mag. Omstreeks 21:00 uur zijn we weer naar huis gegaan. Ik heb ze allemaal nog een stukje appeltaart mee gegeven. Het was een gezellig avond. Dank jullie wel.


Mooie blauwspar gekregen voor mijn verjaardag van Peter.

24 juni 2017 Vandaag ben ik jarig. Ik ben nu 57 geworden. Ik vier het niet, maar ga samen met Peter met de trein naar Den Bosch en Tilburg. Van Peter had ik nog een mooi cadeau gekregen.. Een mooi blauwspar. Die wilde ik altijd al hebben, gewoon omdat ik dat een mooi boom vind. Voornamelijk de blauwe kleur. Het weer was niet zo mooi. Het miezerde af en toe een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. Omstreeks 10:00 uur zijn we vertrokken vanaf station Castricum. Je hebt dan een rechtstreekse trein naar Den Bosch en hoef je niet over te stappen. In Den Bosch lekker thee gedronken met een Bosche Bol. Wel lekker hoor maar erg machtig al die slagroom. Daarna de stad ingelopen. Het was Roze Zaterdag vandaag in Den Bosch en Cees staat vandaag met een stalletje van stichting de Kringen op de Roze markt. We zijn even bij hem geweest en wat leuke foto’s gemaakt. Daarna zijn we weer de stad in gegaan. Na enige tijd zijn we weer met de trein doorgereden naar Tilburg. In Tilburg zijn we naar de voormalige spoorzone geweest. Dit is het terrein van de voormalige hoofdwerkplaats van de NS. De werkplaats is er niet meer maar de gebouwen nog wel. Deze zijn ze nu aan het opbouwen tot restaurants of krijgen een culturele bestemming. Leuk om daar te kijken. Er staan ook een aantal oude wagons. In een wagon, omgebouwd tot restaurant hebben we koffie gedronken. Helaas was op een gedeelte van het terrein het festival Mundial. Dit gedeelte was afgesloten en moest je een kaartje voor kopen. Dat hebben we niet gedaan. Daarna nog even door de stad gelopen en toen weer naar huis gegaan nadat ik op station Tilburg nog een aantal foto’s van treinen genomen had. Na aankomst in Castricum nog even een patatje gegeten bij de Patatoloog op de Rijksstraatweg in Heemskerk. Daarna weer naar huis. Het was een drukke dag geweest. En mijn verjaardag is weer achter de rug.


23 juni 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Ik heb ook meteen de ingrediënten meegenomen om een appeltaart te maken. Toen ik weer thuis was ben ik kleine appeltaart gaan maken, voor eventuele visite die morgen of overmorgen langskomen. Ik moest wel het recept van de appeltaart aanpassen, omdat deze veel kleiner wordt dan de grote taarten die mijn moeder altijd maakte. Maar het is toch gelukt. Ik heb daarna nog even de woonkamer gezogen. Verder heb ik niet zoveel gedaan. Peter had aan het einde van de middag nog een BBQ op zijn werk. Dus hij kwam niet thuis eten. Ik had lekker zalm uit de oven met sla. Peter was weer aardig aangeschoten dat hij thuiskwam en ging bijna direct naar bed. Ik heb tv gekeken.


22 juni 2017 Vanmorgen was het nog warmer als gisteren. Op het werk was het ook weer erg warm. Gelukkig wordt het de komende dagen iets minder warm, maar dan ben ik vrij. Aan het einde van de werkdag weer naar huis gelopen. Meteen even bij de kapper langs geweest. Zie ik er weer netjes uit op mijn verjaardag a.s. zaterdag. Verder niet zo veel gedaan.

 


21 juni 2017 Vandaag is het alweer de langste dag van het jaar. De zomer begint en als je naar de temperatuur kijkt buiten is het ook echt al hoog zomer. Het is niet te hopen dat we hiermee al de zomer gehad hebben, want de vakantieperiode moet nog beginnen. Vandaag was het erg warm op het werk. Daar wordt je toch wel een beetje sloom van. Rond 15:45 uur ben ik richting museum Kennemerland gelopen op het Westerhoutplein in Beverwijk. Om 16:00 uur moesten we daar verzamelen voor een activiteit van de personeelsvereniging. In het museum was het lekker koel. We kregen eerst een rondleiding door het museum, daarna een dinerbuffet en daarna een rondwandeling door Beverwijk met stadsarchivaris Jan van der Linden. Hij werkte tot zijn pensionering bij de gemeente Beverwijk in het archief. Het was een interessante en gezellige middag en avond met ongeveer 20 andere collega’s en introducés. We waren om ongeveer 20:30 uur weer terug in het museum. Peter ging daarna nog naar de tuin om water te geven. Ik ben nog lekker naar huis gewandeld. Ik had vandaag ook contact met Klaas van Giffen, schrijver van het boek over station Haarlem, maar tevens initiatiefnemer om een monument voor Beijnes te plaatsen op het Stationsplein in Haarlem. Helaas is dat tot nu toe nog niet gelukt. Ook is hij op zoek geweest naar een bedrijfsfilm over Beijnes uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Helaas is die ook nog steeds niet gevonden. De Beijnesfabriek voor spoor en rijtuigen stond tot 1950 op het Stationsplein in Haarlem.


20 juni 2017 Vandaag wordt het gelukkig niet zo heet als gisteren. Op kantoor was het nog steeds erg warm. Dat komt ook omdat de ramen niet open mogen blijven gedurende de nacht i.v.m. de beveiliging. Ik heb wel lekker gewerkt. Ik was wel met de auto naar het werk gegaan vanmorgen, omdat we vanmiddag na het werk 3 zonnepanelen moeten ophalen in Uitgeest. Nu passen die niet in de Volvo. Maar Peter kon pas vanaf 17:00 uur daar zijn met zijn bus. Als er dan een file staat red hij het misschien niet om 17:30 uur daar te zijn. Zo lang is het bedrijf geopend die de zonnepanelen levert. Als Peter te laat is kan ik ze daar even met de zonnepanelen buiten opwachten. Er stond dus file, maar gelukkig was Peter nog net op tijd om 17:25 uur daar aangekomen. De zonnepanelen ingeladen en toen weer naar huis gereden. We gaan de zonnepanelen zelf op het dag leggen van de garage. Verder heb ik niet veel meer gedaan. Een beetje in de tuin de plantjes verzorgt en water gegeven. Peter was naar zijn kunstclubje.


19 juni 2017 Vandaag was het bloedje hot buiten. Wel 29 graden. Op het kantoor werd het in de loop van de dag steeds warmer. Vanmorgen hadden we een bijeenkomst over internetveiligheid en hoe je dat kan verbeteren. Was wel weer een eyeopener. Aan het einde van de dag was de temperatuur in mijn kamer opgelopen tot 26,4 graden. Op andere plaatsen in het gebouw werd zelfs meer dan 28 graden aangetikt. En dat met een geavanceerd warmte koude systeem met geothermische warmte en koude regeling uit de grond. Het werkt voor geen meter. Aan het einde van de werkdag was ik moe van de warmte. Thuis was het in de huiskamer wel lekker koel, net 23 graden. Lekker alle ramen en deuren dicht gehouden tot 21:00 uur.


Cees op de boot van de Kringen in Utrecht 17 juni 2017

18 juni 2017 Vandaag is het vaderdag. We zijn even bij de Vader van Peter geweest. Daarna ben ik verder gegaan met het in elkaar zetten van het vitrinekastje wat ik gekocht had. Ziet er best mooi uit. Verder niet veel gedaan. Het was veel te warm. Vanavond nog een stukje gewandeld samen met Peter en nog wat foto’s verstuurd aan Cees, Paul en Oscar van gisteren.

Samen met Peter, Paul en Oscar op de Gaypride in Utrecht.


17 juni 2017 Vanmorgen was ik al vroeg wakker. Ik heb slecht geslapen. Het spookte toch nog een beetje door mijn hoofd, het overlijden van die postbezorger. Ik heb eerst nog wat tv gekeken en daarna in de achtertuin gezeten. Ook een begin gemaakt om het vitrinekastje in elkaar te zetten. Het was al een lekkere temperatuur. Vanmiddag hadden we afgesproken met Paul en Oscar om naar de Gaypride in Utrecht te gaan. Peter ging nog even naar de tuin. Om 12:30 uur Paul en Oscar opgehaald. We hebben onze auto in Vleuten bij het station neer gezet. Vandaar nog een klein stukje met de trein naar Utrecht Centraal. Het was al druk in de stad. We hebben wel een mooi plekje kunnen vinden om de botenparade te kunnen zien. Cees voer vandaag mee op de boot van de Kringen. Het was een van de laatste boten die langskwam. Het zag er allemaal prachtig en kleuring uit. Na de botenparade zijn we nog wat gaan drinken op een terras. Lekker muziek en het was gezellig. Daarna hebben we nog wat gegeten bij McDonalds. Rond 20:00 uur hadden we weer de trein naar Vleuten. Eerst Paul en Oscar afzetten in Haarlem en daarna naar huis. Peter ging bijna meteen slapen. Ik heb nog even tv gekeken. Het was een mooie dag geweest.


John Wijdenbosch

16 juni 2017 Vandaag weer lekker vrij. Eerst boodschappen gedaan. Daarna de was opgevouwen en een nieuwe opgehangen. Daarna het huis een beetje doorgewerkt. Vanmiddag om half vier moest ik naar een afscheidsreceptie van Jan van Schie in Wijk aan Zee. Hij gaat met pensioen. Ik ken Jan al zo lang als ik bij de gemeente werk, dus kon het niet voorbij laten gaan. Er was wel een klein probleempje. Post NL zou het vitrinekastje wat ik gisteren besteld had, tussen 16:00 en 18:00 uur bezorgen. Ik ben dus maar even aan buurvrouw Els gaan vragen of zij het pakket in ontvangst kon nemen. Dat was geen probleem. Ze vertelde ook dat onze vaste chauffeur/bezorger van Post NL bij een ongeluk om het leven is gekomen. Het blijkt dus John Wijdenbosch (44) te zijn, die op 28 mei 2017 samen met zijn vrouw (36) en dochter (4) bij een eenzijdig verkeersongeval om het leven zijn gekomen. In de krant stond alleen dat hij acteur was, maar dus ook gewoon bij Post NL werkte in Beverwijk. Die link had ik niet gelegd na de berichtgevingen in de krant. Ik schrok daar toch wel van. John kwam vaak bij ons aan de deur om pakketten af te geven. (ik koop natuurlijk veel via internet). Ik heb vaak even een praatje met hem gemaakt en hij stak altijd zijn hand op als ik hem in de wijk tegenkwam. De laatste keer dat hij een pakket bij mij kwam brengen was op woensdag 23  mei. Ik heb hem toen nog geholpen om 2 grote pakketten voor mij uit zijn bestelbus te halen. Een raar idee hoor. Echt niet te geloven dat hij niet meer is. Ik wens zijn familie veel sterkte toe. Vanavond samen met Peter nog even op de tuin water gegeven.


15 juni 2017 Vandaag alweer de laatste werkdag van de week. Vandaag ook een vitrinekastje besteld voor mijn Volvo miniaturen. Ik heb er al zo veel dat ik ze niet meer in andere kastjes kwijt kan. Peter en ik zijn vanavond nog even naar Wijk aan Zee gereden. Peter wilde graag zwemmen en hebben meteen even wat gegeten op het strand.

Mijn afscheidsetentje van de Personeelsvereniging.

 


14 juni 2017 Het lijkt wel of de zomer al is begonnen. De zon schijnt volop. Af en toe een dag met regen, maar we mogen helemaal niet klagen. Vanmorgen heerlijk gewandeld naar mijn werk. Je wordt er altijd weer helder van. Om half zeven is het meestal nog erg rustig op straat. Vandaag weer lekker gewerkt. Er waren maar weinig collega’s aan het werk. Wel veel kunnen doen. Peter moest vanmiddag alleen eten. Ik had namelijk een etentje van het bestuur van de personeelsvereniging (PV) van de gemeente Beverwijk. Ik ben namelijk dit jaar, na meer dan 25 jaar, gestopt als bestuurslid van de PV. De laatste 10 jaar als voorzitter. Dit etentje was bedoeld als een bedankje voor alle jaren inzet. Leuk hoor. Ik kreeg ook nog een mooie bos bloemen. Het was een gezellige avond met gezellige collega’s. We zaten bij Sonnevanck in Wijk aan Zee. Daarna weer lekker naar huis gefietst. Peter kwam even later ook weer thuis van zijn oefenavond met zijn koor. Morgen nog een dag werken en dan is het weer weekend.


13 juni 2017 Vandaag weer een mooie dag. Op mijn werk een aantal opdrachten voor de aannemer gemaakt. We hadden ook werkoverleg en een overleg over het aanbesteden van energie. De dag ging snel voorbij. Thuis had ik nasi gemaakt. Kan Peter daar morgen ook nog van eten. Want dan eet ik buiten de deur. Peter was naar de kunstclub en ik heb tv gekeken en op zolder wat maten opgenomen voor een vitrinekast die ik zelf wil bouwen.


12 juni 2017 Vandaag was het weer een stuk kouder als gisteren. De zon zat bijna de hele dag achter een dik pak wolken. Ik heb lekker gewerkt. Vanavond nog even met Peter naar de volkstuin geweest om de tuin te besproeien.


Mooie roodbonte specht bij ons in de achtertuin

11 juni 2017 Vanmorgen was ik vroeg wakker. Lekker vanmorgen in de tuin gezeten en samen met Peter koffie gedronken in de zon. Ik heb ook wat vrienden uitgenodigd om op mijn verjaardag uit eten te gaan. Peter moest met zijn koor Close2U zingen voor de Rabobank fietsdag van 12:00 tot 16:00 uur in park Westerhout in Beverwijk. Rond 13:30 uur ben ik daar ook heen gefietst om even te kijken. Het was heerlijk weer dus lekker in het gras gezeten en geluisterd naar het koor van Peter. Klonk weer prima, ondanks dat het in de buitenlucht was. Na een klein uurtje weer naar huis gefietst. Daar ben ik de finale van het tennis gaan kijken op Roland Garros in Parijs. Nadal won daar voor de 10 keer het mannen tennis. Mooi om te zien. Daarna kwam Peter weer thuis. Hij is nog samen met de buren bezig geweest aan de vijver bij hun achter in de tuin. Ik heb het eten gedaan. Vanavond nog wat tv gekeken.


Ik sta op de ladder om de dakgoot schoon te maken.

10 juni 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Peter ging eerst even naar de volkstuin en daarna is hij in de achtertuin gaan snoeien. Ik heb ook nog wat in de tuin gerommeld en 2 wassen gedraaid. Daarna ben ik de dakgoot aan de achterkant gaan schoonmaken. Er lag aardig wat bagger in. Hij is nu weer helemaal schoon. Tevens nog wat latjes opgemeten om de kier tussen de goot en de muur af te dichten. Deze moeten nu eerst geschilderd worden voor ze geplaatst gaan worden. Voor de rest niet zo veel gedaan.


Groot model van NS serie 2600 "Beel"

9 juni 2017 Van morgen heb ik Peter naar Haarlem gebracht. Hij gaat daar samen met Paul naar een cursus glas bewerken en glas in lood. Oscar had vanmorgen ook nog geappt of ik zin had om een stuk te wandelen vanmiddag. Dat wilde ik wel, maar moest eerst met de auto naar Oudewater bij Utrecht. Ik ga daar een model ophalen van NS locomotief van de serie 2600 ook wel “Beel” genoemd. Nadat ik Peter en Paul had gedropt bij hun cursuslocatie heeft het vanaf Haarlem tot aan Utrecht aanhoudend gespoeld van de regen. Echt harder dan 60 a 70 km/uur kon echt niet. Om 11:00 uur was ik in Oudewater. Hier ben ik de laatste weken al 3 keer geweest om één of meerdere locomotiefmodellen op te halen. Nu dus de “Beel”. Het leuke was dat Ron, zo heet de man waar ik ze van kocht, net als ik beheerder is van de openbare verlichting. Hij had nog wat andere modellen van de NS die hij nu nog niet weg wilde doen. Misschien op een later tijdstip. Op de terugweg was het weer in ieder geval een stuk beter. Ik was om 12:45 uur weer in Beverwijk. Ik had om 15:00 uur afgesproken met Oscar in Haarlem. Ik had nog het plan om daarvoor ook nog boodschappen te doen, maar dat kwam er niet meer van. Om 15:00 uur was bij Oscar in Haarlem. We zijn gaan wandelen en kletsend richting de Ikea in Haarlem. Daar hebben we koffie/thee gedronken met appeltaart. Om 17:45 uur waren we weer bij Paul thuis, waar Peter en Paul inmiddels ook waren aangekomen. Paul had gezorgd voor het eten. Het was erg gezellig. Na het eten hebben we nog gedobbeld. Om 22:00 uur gingen we weer naar huis. Het was een leuke dag geweest.


Oude TV

8 juni 2017 Het is alweer donderdag. Vandaag lekker kunnen werken. Op de terugweg naar huis even een vers stokbrood gehaald met was salades. Lekker makkelijk eten. Peter had nog een hele oude tv meegenomen. Deze is denk ik wel 50 jaar oud. Weet niet of hij het nog doet. Gaan we proberen. Verder niet veel meer gedaan.


7 juni 2017 Vannacht waaide het nog steeds hard. Vanmorgen bleek dat er een pijp van de vijverpomp was losgewaaid. Hierdoor is bijna de hele nacht water weggelopen uit de vijver. Het waterniveau stond hierdoor flink lager. Vanmorgen ben ik maar met de auto naar mijn werk gereden. Ik voel me nog steeds niet helemaal lekker. Ik had geen zin om met die slechte weer (voornamelijk harde wind en regen) te gaan lopen. Op het werk was het vandaag redelijk rustig, zoals altijd op woensdag. Ik heb wat ontwerp tekeningen gemaakt voor de openbare verlichting.


Model van de NS diesellok serie 2600

De man waar ik twee weken geleden 4 locomotiefmodellen van had gekocht had weer contact met mij opgenomen. Hij heeft nóg een model van een NS diesellok te koop. Dit keer een model van de NS serie 2600 ook wel “Beel” genoemd. De reden van deze bijnaam was de gelijkenis van de voorzijde van de locomotief met het hoge voorhoofd van Louis Beel. Hij was van 1958-1959 Minister President van Nederland. De locomotiefserie 2600 (bouwjaar 1953-1954) was niet zo’n succes. Na slechts vijf jaar dienst met vele defecten werden deze locomotieven buiten dienst gesteld en in 1960 gesloopt.


Op de terugweg naar huis even langs de volkstuin gereden om een potje plasticlijm op te halen en meteen te kijken of er nog schade was. Gelukkig niet. Na thuiskomst heb ik de vijver weer gevuld en Peter heeft de pijp van de vijverpomp weer vastgezet en gelijmd. Peter moest vanavond zingen en ik heb tv gekeken.


Nieuwe uitgaves van oude LPs op gekleurd vinyl

6 juni 2017 Vandaag was het weer helemaal omgeslagen. Het waaide hard en af en toe regent het. Het is nog maar 12 graden. Vandaag weer aan het werk. Ik voel mezelf niet helemaal goed. Een beetje zeurende pijn in mijn buik. Ach het gaat vast wel weer over. Lekker gewerkt. Na het eten heb ik nog even achter de computer gezeten. Er was namelijk een bericht van “ABBA talk” op facebook. Er worden 6 LPs opnieuw uitgebracht waaronder 3 LPs van Frida, 2 van Agnetha en een van Bjorn en Benny van ABBA. Het bijzondere van deze uitgaven is dat ze worden geperst in gekleurd vinyl. Dit zijn altijd beperkte uitgaven, waar je snel bij moet zijn. Dus maar snel gezocht op internet en gevonden bij Amazon.com. Ik heb ze gelukkig alle zes kunnen bemachtigen. Ik had van de week ook nog de LP ABBA Gold bij de ABBA fanclub besteld in een speciale uitvoering met goudkleurig vinyl. Kost wel weer wat, maar ja je bent fan of niet. Daarna heb ik nog even geappt met Cees en hem bedankt voor de gezelligheid gisteren en een paar foto’s gestuurd. Daarna ook nog een paar leuke foto’s gestuurd naar Oscar die gisteren gemaakt heb. Kan hij weer naar zijn moeder sturen in Colombia. Ik heb ook nog een deel van de spannende Duitse serie “The Same Sky” of de Duitse titel “Der Gleiche Himmel”. Deze serie die wordt uitgezonden op NPO 2 gaat over de situatie tussen Oost- en West Berlijn in de jaren zeventig. Het geeft een redelijk realistisch beeld over de manieren van spionage en infiltratie tussen de geallieerden en de DDR. Peter was vanavond naar zijn kunstclub. Het stormde en regende hevig vanavond.


Groepsfoto gemaakt tijdens onze wandeling in de buurt van Ridderkerk

5 juni 2017 Vanmorgen was ik al weer vroeg op. Vanmorgen regende het licht, maar al snel werd het weer droog en begon de zon weer te schijnen. Ik ben lekker bezig geweest in de achtertuin met het kweken van mijn mini boompjes. Ik heb verschillende soorten. Erg leuk om daar mee bezig te zijn. Ik heb ook een zelf gekweekt walnotenboompje verpot. Om 10:00 uur appte Oscar mij of hij vandaag met ons mee mocht. We gingen namelijk vanmiddag naar Ridderkerk, naar onze vrienden Cees en John. Paul was ook gevraagd om mee te gaan. Helaas kon Paul niet omdat hij moest werken. Daarom had ik vorige week, dat Oscar thuis kwam uit Colombia, tegen Oscar gezegd dat hij als hij zin had, wel  met ons mee kon gaan. Na overleg met Cees zijn we om 12:00 uur Oscar in Haarlem  op gaan halen. Leuk dat hij met ons meegaat.


Cees is lekker voor ons aan het kokkerellen

Om 13:00 uur waren we in Ridderkerk bij John en Cees. Na de koffie en thee zijn we gaan wandelen in een natuurgebied langs de rivier de Noord, tussen Ridderkerk en Alblasserdam. Dit natuurgebied is een berging van rivierwater als het peil te hoog wordt. We hebben daar heerlijk gewandeld. Het weer was prima, ondanks dat de weersvoorspellingen niet zo goed waren. Lekker bij gekletst met Oscar, Cees en John. Aan het einde van de middag nog lekker Indisch gegeten. Cees had dat allemaal zelf gemaakt. Echt heerlijk!. Ik kreeg van Cees en John nog een paar LP’s van ABBA. Toch leuk dat ze aan je denken. Na het eten nog even koffie gedronken en toen weer op huis aan. We hebben Oscar weer in Haarlem afgezet. Ik kreeg van hem nog een CD van ABBA die hij uit Colombia had meegenomen. Lief hoor. Ik was wel moe toen we thuis kwamen. Het was weer een druk Pinksterweekend geweest, maar wel met heerlijk zonovergoten weer. Morgen weer werken.


4 juni 2017 Peter ging vanmorgen weer naar de volkstuin om aan zijn waterpomp te werken. De waterpomp zoog valse lucht aan waardoor hij geen water pompte. Dat heeft hij opgelost en nu heeft hij wel water. Ik heb een tijdje achter de computer gezeten. Helaas moest deze weer een giga update verwerken, zodat ik bijna een uur niks kon doen. Ik moet toch wat vaker achter de computer gaan zitten. Rond 15:30 uur zijn we weer naar Haarlem gereden. Vandaag vieren José en dochter Daniëlle hun 60ste respectievelijk 30ste verjaardag men een BBQ. Het was gelukkig niet zo erg druk dus het was goed toeven in de achtertuin. Helaas werd het aan het einde van de middag een stuk kouder. We hebben well lekker gebarbecued. Rond 21:30 uur zijn we weer naar huis gegaan. Het was mooi geweest.


3 juni 2017 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. De zon scheen alweer volop. Ik heb lekker achter in de tuin gezeten. Na een tijdje kwam Peter er ook uit. Rond 10:00 uur was Tim ook wakker. We gingen daarna samen met Tim nog even naar de volkstuin om de waterpomp aan te sluiten. Helaas deed de pomp het nog steeds niet goed. Na thuiskomst zijn Peter en Tim nog even wat bloemen en kaarten gaan halen voor Daniëlle en José, zij vieren beide morgen hun verjaardag. Rond een uur of vier zijn we naar Haarlem gegaan. Omdat Tim morgen een voetbaltoernooi heeft gaan we nu ook naar José. Peter zijn zus Ineke was daar ook. We hebben lekker gegourmet. Het was gezellig. Het is alleen jammer dat we morgen weer hier heen moeten, maar dat is een dingetje van mij. Peter ging om 20:15 uur Tim weer naar huis brengen. Ik ben naar het station gelopen. Helaas reed de trein net voor mijn neus weg en moest ik een half uur wachten. Vanaf station Beverwijk naar huis gelopen. Ik was om 21:45 uur thuis. Peter was een klein uurtje later thuis.


2 juni 2017 Vanmorgen boodschappen gedaan. Peter was naar zijn werk. Het was weer prachtig weer. Meteen nog even de tank volgegooid want die was bijna leeg. Verder de hele dag in en om het huis wat gerommeld, maar niet echt veel gedaan. Peter ging vanavond zijn zoon Tim ophalen in Prinsenbeek. Hij komt even een dagje bij ons. Leuk hoor. Peter was om half elf weer thuis. Leuk om Tim weer te zien. Hij is alweer 20 jaar.


1 juni 2017 Vandaag had ik op mijn werk de hele dag een vergadering van de IBOV (Inter Bestuurlijk Overleg Openbare verlichting). In dit overleg komen bijna alle beheerders van de openbare verlichting (gemeenten en waterschappen e.d.) uit de provincie Noord-Holland bij elkaar. Ik was dit keer de organisator van deze vergadering. Dit heeft toch wat voeten in de aarde. Je moet een vergaderkamer regelen en de lunch verzorgen. Ik was tevens de dagvoorzitter van deze vergadering. Er waren ongeveer 25 beheerders naar het overleg gekomen, dat een keer per half jaar wordt gehouden. Het is altijd weer leuk om ervaringen uit te wisselen. Het was een interessante bijeenkomst. Dat ik aan het einde van de dag naar huis liep had ik wel “het end in de bek” om het zo maar uit te drukken. Wel nog even naar de volkstuin gereden met Peter. Verder niets meer gedaan.


Samen met Paul en Oscar op de foto op Schiphol

31 mei 2017 Vanmorgen was ik toch vroeg wakker. Ik hoorde Peter uit bed gaan om naar zijn werk te gaan. Ik ben er ook maar uitgegaan. Eerst even wat gegeten, daarna nog even tv gekeken. Rond 09:45 uur richting Haarlem vertrokken. Ik had om 10:15 uur afgesproken met Paul en Koen om dan samen naar Schiphol te rijden en Oscar op te halen. Oscar zou om 10:45 uur landen op Schiphol vanuit Colombia. Hij is daar 6 weken bij zijn ouders geweest. Zijn vliegtuig was al 20 minuten eerder geland dan gepland. Wij hadden de auto in de parkeergarage gezet en daarna naar aankomsthal 3 gelopen. Ondertussen had Paul al contact gelegd met Oscar, maar het zou nog wel even duren voordat hij bij ons zou zijn. Wij zijn nog maar even een bakje koffie en thee gaan drinken. Even later was Oscar dan toch bij de uitgang en hebben we hem welkom “thuis” gewenst. Het was voor hem een verrassing dat Koen en ik er ook waren, want dat wist hij niet. Het was leuk om elkaar weer te zien. We zijn daarna naar Paul zijn appartement gegaan in Haarlem om nog wat samen te drinken. Oscar was erg moe, dus zouden niet zo lang blijven. Oscar vertelde dat hij het moeilijk vond om zijn familie achter te laten in Colombia en zeker zijn moeder. De familiebanden daar zijn toch veel hechter als hier bij ons in Nederland. Na een uurtje zijn Koen en ik weer naar huis gegaan. Ik heb daarna thuis nog wat in de tuin gezeten en wat plantjes geplant. Peter moest vanavond weer zingen en ik heb tv gekeken.


30 mei 2017 Vanmorgen was het gelukkig weer een stuk aangenamer wat de temperatuur betreft. Ik heb heerlijk geslapen. In het stadhuis was het nog erg warm. Door alle ramen tegen elkaar open te zetten koelde het na een tijdje lekker af. Paul appte nog over morgenochtend. We gaan dan samen Oscar ophalen van Schiphol. Hij komt morgen weer “thuis”. Hij is 6 weken bij zijn ouders in Colombia geweest. Ik heb ook nog de vergadering voorbereid die ik a.s. donderdag organiseer in het stadhuis voor de IBOV (Inter Bestuurlijk Overleg Openbare Verlichting). Bij dit overleg komen de beheerders van de OVL (openbare verlichting) van de bij de IBOV aangesloten gemeenten van Noord-Holland samen om ervaringen en nieuwigheden uit te wisselen m.b.t. de OVL. Verder niet veel meer gedaan. Morgen ben ik de hele dag vrij.


29 mei 2017 Vanmorgen viel de regen met bakken uit de lucht toen ik naar mijn werk liep. Gelukkig stond er bijna geen wind en kwam dus bijna helemaal droog over. In het stadhuis was het warm en benauwd. Lang leven het peperdure klimaatbeheersysteem in dit gebouw. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld d.m.v. warmte en koeling uit de grond. Het werkt alleen voor geen meter. Als het warm buiten is, is het ook warm binnen. Als het koud buiten is, is het koud binnen. In de loop van de dag werd het steeds warmer. Het raam open zetten werkte helaas ook niet. Wel een hoop werk gedaan. De dag was zo weer voorbij. Peter zag er moe uit dat hij thuis kwam. Na het eten zijn we nog even naar de volkstuin gefietst. Peter wilde water geven, maar vanmorgen is er genoeg gevallen. Daarna nog samen een detective gekeken die ik had opgenomen.


28 mei 2017 Vanmorgen was ik al weer vroeg op. Het was gelukkig niet warm meer. Eerst wat tv gekeken en toen kwam Peter ook uit zijn bed. Hij vroeg nog of ik het leuk zou vinden als hij met mij meeging naar Oudewater. Ik zei ga maar lekker klussen in de tuin, want dat is leuker dan 2  uur in de auto zitten. Ik ben om 09:40 uur vertrokken naar Oudewater. Peter ging aan de sproei-installatie in de achtertuin werken. In Oudewater heb ik de 3 locomotief modellen van Theo Prinsen opgehaald. Ze zijn echt mooi. Het kost wel een hoop geld, maar de modellen zijn uniek en het geld waard. Daarna weer teruggereden naar Beverwijk. Om 12:00 uur was ik weer thuis. Peter vond de modellen ook mooi en vond het leuk dat ik er zo blij mee was. De sproei-installatie deed het ook weer in de achtertuin. Rond 13:30 uur zijn we samen naar Ranzijn in de Velserbroek gereden. Peter wilde nog wat plantjes halen en een grote plant voor zijn vader en moeder die vandaag 58 jaar getrouwd waren. Daarna zijn we doorgereden naar zijn vader en moeder om ze op te halen om bij ons te eten. Vanmiddag lekker koffie en thee gedronken bij ons in de achtertuin. Peter ging nog even met zijn vader en moeder naar de volkstuin om een waterpomp van mijn broer Ron te proberen. Bij het aansluiten van de pomp was de waterslang losgeschoten en was Peter zijn vader helemaal nat geworden. Deze pomp deed het dus prima. Fijn voor Peter. Ik was ondertussen met de voorbereidingen van het eten begonnen. Lekker samen gegeten en daarna heeft Peter zijn ouders weer naar huis gebracht. Toen Peter terug was hebben we nog samen een detective gekeken. Morgen weer werken. Het mooie zonnige lange weekend zit er weer op. 

4 NS diesel locomotieven in schaal 1:32
Peter zoekt verkoeling met zijn voeten in de vijver.


27 mei 2017 Vanmorgen weer vroeg eruit. Ik had er toch geen goed gevoel over, dat ik Peter niets had verteld over mijn aankoop gisteren van het locomotiefmodel. Tijdens het ontbijt toch maar aan hem opgebiecht. Nu kon ik hem ook de locomotief laten zien. Ik vertelde ook meteen over die andere modellen die de man te koop had en dat ik die ook mocht overnemen. De man had namelijk gisteravond nog bericht teruggestuurd dat ik ze alle drie mocht overnemen. Peter zag wel aan mij hoe ik zat te vechten met me eigen gevoel. Het was toch weer een hoop geld. Zal ik wel of niet deze aankoop doen. Peter zei dat ik niet moest zeuren en gewoon doen wat je moet doen. Toen was ik alweer overtuigd en meteen de man geïnformeerd dat ik ze morgen kwam ophalen. Het was vandaag bloedheet. Niet fijn eigenlijk. Ik bleef maar zoveel mogelijk binnen. Daar was het lekker koel 22 graden. Buiten liep de temperatuur op tot 30 graden. Pfff. Veel te heet voor mij. Peter ging vanmorgen nog even naar de tuin om water te geven. Ik heb vanmiddag nog even op bed gelegen.


Inge, Simon en Peter samen met de hondjes op de volkstuin

Rond 16:00 uur kwam mijn zus Inge samen met Simon en 3 honden bij ons thuis. Peter en ik kregen een mooie kleurige bos bloemen, echt prachtig. Lekker zitten kletsen in de achtertuin. Rond 18:00 uur zijn we gaan BBQen  Inge had lekker zalm meegenomen. Ik had gisteren al hamburgers en saté meegenomen. Eerst was het bloedheet, maar rond 19:00 uur ging de temperatuur, zomaar 10 graden naar beneden. Dat was (vond ik) wel lekker. Na de BBQ zijn we nog met z’n vieren en de honden naar de volkstuin gelopen. Lekker even rondgekeken en daarna weer terug gewandeld. Gezellig hoor. Lekker nog koffie gedronken bij ons thuis en een ijsje gegeten. Daarna gingen ze weer naar huis. Ik heb nog even de spullen opgeruimd en Peter ging al naar bed.


26 mei 2017 Peter moest vanmorgen al vroeg weer werken. Vanmorgen heb ik eerst boodschappen gedaan. Daarna rond 11:00 uur ben ik richting Oudewater gereden. Ik had hem niet verteld dat ik het model van de NS 2384 had gekocht en dat ik die vandaag ging ophalen. In Oudewater was het even zoeken naar het juiste adres. De man die de lok verkocht vertelde dat hij ze een aantal jaren geleden had gekocht van de weduwe van Theo Prinsen uit Almere. Theo had 25 jaar geleden meerder modellen van NS diesellocs gemaakt. De man die ze nu verkocht had  nog 3 andere prachtige modellen te koop. Maar ik kwam voor de NS 2384 en die heb ik meegenomen. Toen ik thuisgekomen was had ik toch wel spijt dat ik de anderen ook niet meteen gekocht had. Het waren toch unieke modellen, waarvan elk type er maar een gemaakt is. Het model van de NS 2384 zag er echt fantastisch uit. Bij thuiskomst de loc meteen maar in de vitrine gezet op de slaapkamer. Daarna heb ik meteen via Marktplaats aan de verkoper een bericht gestuurd wat hij voor de andere 3 modellen wilde hebben. Ik durfde dit allemaal niet tegen Peter vertellen… Waarom niet. Ik heb geen flauw idee. Toen Peter aan het einde van de middag thuis kwam had ik hem dus ook niks verteld van mijn reisje naar Oudewater. Verder niet veel meer gedaan.


25 mei 2017 Vandaag lekker vrij. Vanmorgen zijn Peter en ik naar onze volkstuin gegaan. Peter ging voor het eerst zijn elektrische waterpomp aansluiten. Ik kwam erachter dat het zonnepaneel niet goed zat aangesloten, waardoor de accu’s niet werden opgeladen. Ik heb de fout hersteld en nu doet hij het prima. De waterpomp die Peter had deed het helaas niet goed. Hij produceerde veel te weinig water. Peter was erg teleur gesteld. Ik denk dat de pomp niet groot genoeg is om het water uit de bron omhoog te zuigen. Halverwege de middag zijn we weer naar huis gegaan. Paul had nog geappt of hij op de tuin kon langskomen. Helaas zagen we zijn bericht pas aan het einde van de middag. Verder niet veel meer gedaan. Vanavond wat televisie gekeken. Mijn zus Inge appte nog of we zaterdag thuis zouden zijn. Ik appte terug wanneer ze wilde komen en of ze misschien zin hadden om bij ons te eten. Dat hebben we dus meteen afgesproken.


24 mei 2017 Vandaag alweer de laatste dag werken van deze week. Morgen is het Hemelvaart. Vandaag op mijn werk wat werk voor de aannemer voorbereid. Vandaag ook via Marktplaats een diesellocomotief in de schaal 1 : 32 van de NS 2384 gekocht. Dit model is van kunststof en met de hand gemaakt. Het model is van de enige lok van de serie 2200/2300 die in de rode kleur van NS Cargo heeft rondgereden. Ik ga hem a.s. vrijdag ophalen in Oudewater bij Utrecht. Vanavond moest Peter zingen. Ik heb een detective gekeken.


23 mei 2017 Vanmorgen hoorde ik dat er weer een verschrikkelijke terreuraanslag is geweest. Ditmaal in Manchester Engeland. Een jongeman heeft zich opgeblazen tussen bezoekers van een popconcert. De slachtoffers, 22, zijn voornamelijk kinderen. Dat maakt het wel weer heel triest, maar we moeten hier wel mee leren leven en ons niet teveel bang laten maken. Gewoon plezier maken, ook al is dat soms moeilijk.


De komende dagen wordt het prachtig weer. Echt zomers. Dat is natuurlijk lekker, omdat we donderdag vrij zijn i.v.m. Hemelvaart. Vandaag een ontwerp gemaakt voor de openbare verlichting op de Spoorsingel in Beverwijk. Daarnaast nog een paar vergaderingen gehad. Op weg naar huis nog even mijn nichtje Anita gesproken. Op dinsdag werkt ze bijna altijd op het Stationsplein in Beverwijk bij de vestiging van Randstad. Als ik naar huis loop, dan zwaai ik meestal even, maar nu kwam ze naar buiten. Even staan praten. Daarna ben ik naar de kapper gelopen. Weer even coup kaal aan laten meten. De post kwam na mijn thuiskomst nog een pakket brengen met een mooie trein daarin.  Vandaag is ook acteur Roger Moore overleden. Hij speelde jarenlang de rol van James Bond en daarvoor in "The Saint". In deze rol reed hij altijd in een mooie witte Volvo P1800. Hij is 89 jaar oud geworden. Peter moest vanavond naar zijn hobbyclub. Ik heb wat tv gekeken en mijn nieuwe aanwinst bewonderd en aan mijn webpagina over Beijnes gewerkt. 


Ik ben het zonnepaneel aan het aansluiten

22 mei 2017 Vandaag lekker gewerkt. Veel kleine werkzaamheden afgemaakt. Vanavond hebben we het zonnepaneel op het dag geplaatst van het huisje op onze volkstuin. Nu hebben we dus gewoon 220V op onze tuin. Peter blij. Nu kan hij een beregeningsinstallatie maken met een elektrische waterpomp. Nog even en we kunnen er wonen…… Daarna thuis nog wat tv gekeken.


Ik ben aan het zagen op de volkstuin

21 mei 2017 Vanmorgen was ik vroeg wakker om 05:30 uur. Ik ben er maar uit gegaan. Eerst even een film gekeken “The Lost Honour of Christopher Jefferies” over een man die onterecht beschuldigd wordt van moord. Dit zonder dat hij de kans krijgt om zich te verdedigen. Hij wordt al door iedereen veroordeeld, omdat alle kranten hem helemaal zwart maken. Als dan de echte dader wordt gearresteerd, dan begint de moeilijke weg voor Christopher om zich weer te ontdoen van deze smet. Het is heel mooi in beeld gebracht en waar gebeurt. Hij strijd nu tegen de pers om dit soort situatie in de toekomst te voorkomen.


De elektrische installatie van het zonnepaneel.

Aan het einde van de morgen zijn we naar de tuin gegaan. Peter om onderhoud te plegen en ik om de installatie van het zonnepaneel aan te sluiten. Dat is gelukt. Nu moet alleen het zonnepaneel nog aangesloten worden, want deze paste niet in onze auto. Als deze ook gemonteerd is dan heeft Peter ook 220 V op de tuin en kan hij zijn tuin sproeien met een elektrische waterpomp. Morgen maken we het af. Rond 15:30 uur was ik klaar en ook wel een beetje moe. Ik ben toen naar huis gelopen, want Peter wilde nog water geven. Rond 17:30 uur was Peter thuis en hebben samen buiten gegeten. Daarna nog wat tv gekeken.


20 mei 2017 Vanmorgen lekker in de achtertuin met Peter ontbijt gegeten in de zon. Peter moest vanmiddag zingen in Monnickendam met zijn koor. Ik ben nog even naar de Praxis gefietst om een nieuwe buitenpot te kopen voor mijn mini blauwspar. Dit is dezelfde soort pot als waar ik al mijn boomstekken in geplant heb, alleen wat groter. Ik heb ook wat ander plantjes gekocht. Lekker in de tuin bezig geweest. Aan het einde van de middag zijn Peter en ik naar het strand van Wijk aan Zee gereden om even wat te eten bij Sunseabar. Ik heb lekker een salade gegeten en Peter een saté. Het was wel frisjes, maar achter glas was het heerlijk. Daarna nog wat tv gekeken.


19 mei 2017 Vanmorgen eerst even naar Oscar in Colombia een appje gestuurd. Nog maar 2 weken en dan zit zijn vakantie bij zijn ouders er al weer op. Daarna boodschappen gedaan. Verder het huis doorgewerkt en in de achtertuin wat planten verpot. Ook nog lekker in de zon gezeten. Vanavond niet veel meer gedaan.


18 mei 2017 Vandaag was het weer een stuk koeler. Het scheelde meer dan 10 graden met gisteren, maar dat was wel weer een beetje over de top. Peter had na zijn werk het zonnepaneel gehaald voor op zijn tuin. Ik had Paul nog even geappt hoe het was gegaan met zijn examen. Hij is geslaagd! Fijn voor hem.


Ilse van Vliet Suidgeest

17 mei 2017 Vanmorgen kon ik zonder jas naar mijn werk lopen. Vanmiddag was het 29 graden. Het was wel meteen weer een beetje te veel van het goede. Gelukkig was het op het werk redelijk koel. Vanavond kwam de zus van Paul en haar man bij ons kijken naar een videofilm van een optreden dat tijdens mijn 50ste verjaardag werd opgevoerd met 6 Agnetha’s van ABBA. Daarna zijn ze ook nog even in mijn treinen en ABBA museum wezen kijken. Na dat zij weer weg waren heb ik gekeken naar het programma “Marathon tegen Kanker” van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) in Alkmaar. Aan dit programma werkte o.a. Ilse  van Vliet Suidgeest mee. Ilse is de dochter van mijn neef Bert. Ilse heeft uitgezaaide borstkanker. Erg triest dus allemaal, maar wel mooi om op tv te zien hoeveel kracht zij uitstraalde, mede door haar indrukwekkende persoonlijke verhaal. Mooi om Ilse, haar zus Lisette en vriendinnen samen te zien tijdens hun "zwemmarathon". Ik wens Ilse en haar familie veel kracht in deze moeilijke tijd. Je kan het KWF steunen door sponsor te worden via marathontegenkanker.nl. Peter was vanavond naar zijn koor.


16 mei 2017 Vandaag lekker gewerkt. Het was warm. De eerste zomerse dag van 2017. Het was alleen niet erg zonnig. Wel weer even wennen die hogere temperaturen. Morgen wordt het nog warmer. Verder niet veel meer gedaan.


15 mei 2017 Vandaag heb ik een extra dag vrij. Vanmorgen wel op  tijd opgestaan. Peter moest gewoon naar zijn werk. Eerst even bezig geweest met mijn harddiskrecorder. Ik moest een programma voor Paul zijn zus overzetten naar een DVD. Alleen werkt de DVD speler van harddiskrecorder niet. Ik heb hem nagekeken maar niets kunnen vinden. Dus Paul maar geappt dat het niet ging lukken. Daarna lekker in de tuin bezig geweest met mijn mini bomen. Ik ben ook nog even naar de Praxis geweest voor wat extra bloempotten. In de voortuin staat al jaren een rozenstruik die afkomstig is uit de tuin van mijn vader en moeder. Ik heb deze rozenstruik jaren geleden aan mijn moeder gegeven voor moederdag. Na het overlijden van mijn ouders heb ik deze rozenstruik uit de tuin van hun huis meegenomen en hem bij ons in een pot gezet. Nu heeft hij dat jaren goed gedaan. De laatste tijd is hij een beetje overwoekerd geraakt en deed het slecht. Ik heb hem nu weer in een nieuwe pot gezet met nieuwe aarde. Hopelijk gaat hij het weer beter doen. Ik heb ook nog wel in de zon gezeten, want het was heerlijk weer. Vanavond heb ik nasi gemaakt. Lekker makkelijk. Verder niet zoveel meer gedaan.


14 mei 2017 Vanmorgen zijn Peter en ik naar Peter zijn vader en moeder geweest. Het was moederdag. Lekker even op de koffie en in de zon gezeten. De temperatuur is eindelijk aan het stijgen richting de 20 graden. Peter zijn broer Gertjan en José waren er ook. Later kwamen ook Henk en Patricia en de kinderen nog. Wij zijn toen weer naar huis gegaan. Vanmiddag ging Peter op de volkstuin werken. Ik ben thuis gebleven. Lekker in de tuin gezeten. Vanavond zijn we samen nog even naar de volkstuin gelopen. Even Peter zijn werk bewonderen. Lekker samen thee gedronken. Daarna weer naar huis gegaan.


13 mei 2017 Vanmorgen boodschappen gedaan. Peter heeft het huis doorgewerkt. Daarna zijn we samen nog even naar de Praxis gereden om wat bloempotten te kopen voor mijn mini boompjes die ik aan het kweken ben. Ik was ook nog wat dingen vergeten vanmorgen bij de Dekamarkt, want Paul komt eten vanavond. Peter heeft meteen een bloemenmand gekocht en ik een bosje bloemen voor moederdag. Vanmiddag heeft Peter in de achtertuin gewerkt. Om half zeven kwam Paul bij ons om vanavond de finale van het Eurovisie Songfestival te kijken. Lekker lasagne gemaakt. Na het eten zijn we naar het Songfestival gaan kijken. Er zaten best goede liedjes tussen. Ogene, de Nederlandse inzending was erg goed, maar er waren meerdere sterke acts. Portugal en daarna Zweden vond ik het beste. Portugal won uiteindelijk. Nederland werd 11e. Voor Portugal was het de aller eerste keer dat zij het Songfestival wonnen. Het was een gezellige avond samen met Paul. Om 01:00 uur was het afgelopen.


12 mei 2017 Mijn vrije dag. Vanmorgen ben ik met mijn collega’s Sandra en Dirk naar Enschede gegaan. Hier werd de vader van mijn collega Anne gecremeerd. Sandra kwam me om 08:00 uur ophalen. Daarna hebben we Dirk opgehaald bij het stadhuis. Om kwart voor elf waren we in Enschede bij het crematorium. De afscheidsdienst van was mooi en ingetogen. Er was ook nog een compleet mannenkoor van ongeveer 30 man sterk. In dit koor had Anne haar vader jarenlang gezongen. Ze zongen wel hele zware trieste liederen. Anne en haar zus spraken mooie woorden over hun vader. Na afloop nog even koffie gedronken en de familie gecondoleerd. Daarna zijn we weer naar Beverwijk gereden. Ik was om 15:00 uur weer thuis. Daarna niet veel meer gedaan.   


11 mei 2017 Vandaag wordt het eindelijk weer wat warmer. Vanmorgen scheen de zon al volop. Ik had een overleg bij de gemeente Heemskerk. Daarna ben ik met mijn collega Hargo nog even bij het project Binnenduin 1 gaan kijken. Na een hoop opstart problemen ziet het er nu eindelijk een beetje goed uit. Dit was een project met een hoop haken en ogen. Vanmiddag iets rustiger aan gedaan. De ontwerptekening voor de Spoorsingel is afgerond. Aan het eind van de middag ging ik met mijn collega Conny naar de stadsschouwburg in Velsen voor de prestentatie van het nieuwe theaterseizoen. De PV van de gemeente krijgt altijd de mogelijkheid om met voorrang kaarten te reserveren voor haar leden. Nu ben ik geen PV bestuurslid meer, maar mag nog wel mee naar deze presentatie (omdat niemand anders kon). Het was gezellig deze bijeenkomst. Vanavond nog de 2e halve finale van het Eurovisie Songfestival gekeken. Nederland is door naar de finale. Nu afwachten wat de finale op zaterdag oplevert.


10 mei 2017 Vanmorgen was het weer behoorlijk koud toen ik naar mijn werk liep. Ik ben bijna de hele dag bezig geweest met het ontwerp van de openbare verlichting voor de reconstructie van Spoorsingel. Ter hoogte van het Van Marlo terrein in Beverwijk komt een nieuwe rotonde. Dus een behoorlijk verandering. Vanavond had ik de voor dit seizoen laatste treinenavond bij station Velserbosch in IJmuiden. Vanavond ging het over de spoorwegen in Duitsland. Het was een leuk avond.


9 mei 2017 De laatste dagen slaap ik als een blok. Heerlijk ik wordt niet één keer wakker. Op het werk druk bezig met het bestellen van lichtmasten en armaturen. Daarna nog een start bijeenkomst voor een nieuwe project Binnenduin 2.  De dag was zomaar voorbij. Vanavond niet zoveel meer gedaan. Wel de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gekeken vanuit Kiev in Oekraïne. Ik vond dat er maar een paar goede nummers in zaten. Zelf vond ik Zweden en Portugal het beste. Donderdag is de tweede halve finale met daar in de Nederlandse inzending. Ben benieuwd.


8 mei 2017 Lekker geslapen. Vanmorgen op mijn werk kreeg ik te horen dat vader en schoonvader van mijn collega Anne, bijna tegelijk zijn overleden afgelopen weekend. Een hard gelag voor Anne. Ik moet even kijken of ik a.s. vrijdag naar de crematie van haar vader kan. Waarschijnlijk gaan er nog wel meer collega’s heen. Misschien kan ik meerijden. Het is namelijk in Enschede. We een pittig eindje weg. Verder lekker gewerkt. Peter ging vanuit zijn werk even de tuin doen bij zijn vader en moeder. Hij bleef daar ook meteen eten. Ik heb voor mezelf een omelet gemaakt op brood. Lekker hoor. Vanavond nog wat tv gekeken.


Een pimpelmees woont met haar gezin in ons vogelhuisje op de tuin

7 mei 2017 Vannacht heel slecht geslapen. Ik was om 03:45 uur klaar wakker. Om 04:30 uur was ik er uit gegaan. Ik kon niet meer slapen. Ben maar wat tv gaan kijken. Om 08:30 uur kwam Peter uit zijn bed. Eerst 2 wassen gedraaid en Peter ging naar de volkstuin. Ik ben daar ook om 11:30 uur heen gegaan. Lekker samen koffie/thee gedronken en Peter geholpen met het monteren van de waterpomp. Het was lekker weer. Daarna ben ik weer naar huis gefietst. In de loop van de middag ben ik nog even op bed gaan liggen. Lekker nog even 1,5 uur geslapen. Vanavond nog een wandeling gemaakt samen met Peter.


6 mei 2017 Vanmorgen was ik alweer om 07:30 uur uit bed. Rond 09:00 uur ben ik boodschappen gaan doen. Peter ging naar de tuin. Ik heb verder niet zoveel gedaan. Om 15:00 uur zijn Peter en ik naar Uitgeest gereden om even te kijken naar een zonnepaneel voor op de Volkstuin. Helaas doet het bedrijf Greenbross daar niets meer mee. Hij verwees ons naar een ander bedrijf in Castricum. Ik heb nog wel even een offerte gevraagd voor 3 extra zonnepanelen bij ons op de schuur. Hierna zijn we naar mijn nichtje Linda gereden in Heemskerk. Zij gaf samen met haar vriend Bryan een housewarmingparty. Tevens wordt Linda op 7 mei 25 jaar. Linda is de jongste dochter van mijn broer Ron. Het weer was gelukkig goed, dus kon het feestje grotendeels in de tuin gehouden worden. Ik was nog een beetje duf van de trouwerij van gisteren en een beetje zat van alle drukte om me heen. Ik drink zelf niet, maar als de rest dat wel doet is het niet altijd leuk om tussen aangeschoten mensen te staan. Zeker niet als je dat de avond daarvoor ook al heb gehad. Ben dus maar een beetje gaan helpen in de keuken en lege glazen gaan ophalen. Om 21:00 uur ging bij mij het licht een beetje uit. Ik was doodmoe. Peter had het gelukkig ook al een beetje gehad, dus zijn we naar huis gegaan. Ik lag er om 22:15 uur in.


5 mei 2017 Vandaag is het bevrijdingsdag. Vandaag gaat ook mijn nichtje Denise trouwen met haar Rob. Denise is de jongste dochter van mijn broer Fred. Peter ging eerst nog naar de kapper en daarna moesten er onder onze Volvo de winterbanden verwisselt worden door zomer banden. Om 12:00 uur zijn we vertrokken richting Eenigenburg (gemeente Schagen). Nog eerst even wat familieleden opgehaald. Bij aankomst in Eenigenburg (veel te vroeg) eerst nog even koffie gedronken in Tuitjehorn en daarna terug naar de kerkje in het dorp Eenigenburg. Een piepklein kerkje. Het was een prachtige locatie, lekker knus.


Ik heb zelden 2 mensen gezien die zo van elkaar houden. Mooi om te zien. Er waren prachtige emotionele toespraken. Na de huwelijksvoltrekking werd de bruidstaart aangesneden. Daarna werden er buiten nog foto’s gemaakt. Rond half vier vertrok het bruidspaar met een oude Mercedes. Peter en ik gingen samen met mijn broer Ron en Irene, plus hun kinderen  naar Schoorl. Daar hebben we samen gegeten in restaurant De Viersprong. Om half negen begon het trouwfeest in Hotel Merlet. Het was een gezellige avond met stukjes en muziek. Rond 01:00 uur ging het bruidspaar weg. Daarna nog even wat nagepraat aan de bar en toen naar huis. Ik lag er om 02:30 uur in. Het was een mooie maar vermoeiende dag geweest.   

Erebegraafplaats Overveen tijdens dodenherdenking op 4 mei 2017


4 mei 2017 Vandaag is het dodenherdenking en hangen de vlaggen in heel Nederland half stok. Wel lekker gewerkt deze laatste dag van de week. Vanavond zijn Peter en ik naar de dodenherdenking op de erebegraafplaats in Overveen geweest. Om 20:00 uur werden 2 minuten stilte in acht genomen om de doden te herdenken. Op de erebegraafplaats ligt een oom van mij Cor Hartog. Hij was de man van mijn tante Lenie (de zus van mijn moeder). Hij is in 1945 vlak voor het einde van de oorlog op de Dreef in Haarlem door de Duitsers gefusilleerd als represaille maatregel. Daarna nog even koffie gedronken bij mijn nicht Toos in Aerdenhout met de hele familie Hartog en Suidgeest.


3 mei 2017 Vanmorgen had ik op mijn werk een overleg over het aanbrengen van een anti graffiticoating op openbare verlichtingskasten en kasten van verkeersregelinstallaties. Mooi om te zien dat er steeds nieuwe methodes worden ontwikkeld om dit soort vandalisme te lijf te gaan. Daarna had ik een gesprek met mijn teamleider over het werk. Op de terugweg naar huis nog even langs de Hema gelopen. Ik moet een klein koffertje hebben voor de trouwerij van mijn nichtje Denise en Rob, aanstaande  vrijdag 5 mei. Helaas kon ik niets vinden. Daarna naar huis gelopen. Ik heb pasta gemaakt. Peter moest vanavond zingen en ik heb nog een detective gekeken.


2 mei 2017 Vanmorgen weer als van ouds naar mijn werk gelopen. Weer rustig aan op starten. Al mijn mail van de afgelopen periode doorgenomen en verwerkt. Ik had ook nog een overleg over de Breestraat en de openbare verlichting. De dag ging redelijk snel voorbij. Ik had wel hoofdpijn. Het lijkt wel of dit door het gebouw komt. Ik heb er geen last meer van gehad sinds ik vrij ben geweest. Vanmiddag weer naar huis gelopen. Ik heb witlof gemaakt met ham en kaas. Peter ging nog even naar zijn tuin. Ik heb verder niet zoveel gedaan. Oscar had nog een berichtje gestuurd uit Colombia met een videofilmpje. Leuk om te zien dat hij het erg naar zijn zin heeft.


1 mei 2017 Vandaag nog lekker vrij. Vanmorgen kreeg ik dan eindelijk het boek “The complete recordingsessions” geschreven door Carl Magnus Palm over ABBA en ontstaan van hun muziek binnen. Het boek heeft er 5 weken over gedaan om vanuit Engeland naar Nederland te komen. Bizar toch. Ben wel blij dat het er nu is. Ik heb mijn website bijgewerkt, o.a. met het verslag van de vakantie in Den Ham. Daarnaast nog wat foto’s verzonden aan vrienden. Gaat toch wel weer een hoop tijd in zitten. Verder nog LP’s en singles aan mijn overzicht van mijn ABBA verzameling toegevoegd en deze nieuwe items op zolder opgeborgen. Verder nog wat tv gekeken en eten gekookt. Peter was wel weer aan het werk. Hij heeft een nieuwe werkauto gekregen. Deze heeft een automatische versnellingsbak, waar Peter wel over te spreken is. Verder niet veel meer gedaan.


30 april 2017 Vanmorgen was ik heel vroeg wakker en kon niet meer slapen. Zal wel door het eten komen van gisterenavond. Ik heb maar wat tv gekeken. Peter ging weer naar de tuin en ik ben ook even daar gaan thee drinken. Rond 14:00 uur zijn we even naar Peter zijn vader en moeder in  Haarlem gereden. Verder niet veel meer gedaan. Peter gaat morgen weer aan het werk en ik heb nog een dagje vrij.

Zon, wind en water de enegie van de toekomst Wijk aan Zee 29 april 2017
Groepsfoto op het strand van Wijk aan Zee


29 april 2017 Vanmorgen eerst de wasmachine aangezet en daarna boodschappen gaan doen. Peter ging nog even naar zijn tuin. Het weer was een stuk beter en het zonnetje scheenuitbundig. Toen ik terug kwam nog wat spullen van de vakantie opgeruimd. Vanmiddag kwamen Sharula en Hannelore op visite. Gezellig hoor. Eerst lekker in de tuin gezeten. Toen het later wat bewolkter werd zijn we naar binnen gegaan. Lekker zitten praten. Rond half zes zijn we even naar te volkstuin gereden om even Peter zijn tuin te bewonderen. Daarna zijn we naar het strand in Wijk aan Zee gereden. We hebben daar met zijn vieren lekker gegeten bij Sunseabar. Daarna hebben we nog naar de zonsondergang zitten kijken, want het was weer helemaal opgeklaard. Rond 22:00 uur zijn we weer naar huis gereden en zijn Sharula en Hannelore weer naar huis gegaan. Het was een gezellig dag.


Paul, Ik en Peter tijdens onze wandeling in de buurt van Ommen op vrijdag 28 april 2017

23 t/m 28 april 2016 We zijn een weekje op vakantie geweest naar Den Ham in Overijssel. Het was leuke week. Het weer viel een beetje tegen. Het was  koud met af en toe een bui. De laatse 2 dagen kwam onze vriend Paul nog bij ons logeren. Samen zijn we nog naar de vrijmarkt in Zwolle en Hardenberg geweest.  Het verslag vind je via de button Homepage en dan de subpagina Den Ham 2017


Deze LP van Annifrid Lyngstad kwam uit t.g.v. Recordstoreday 2017

22 april 2017 Vanmorgen was al weer vroeg uit de veren, rond 04:45 uur. Ik was klaar wakker en ben er dus maar uitgegaan. Eerst maar een film gekeken, Om 07:30 uur was Peter er ook al uit. Ik ging even over half acht met de auto naar Haarlem om bij platenzaak Northend de LP van Frida van ABBA te halen. Deze is speciaal uitgekomen voor Recordstoreday 2017. Deze LP is een heruitgave uit 1972. Het origineel is bijna niet aan te komen. Dus het is mooi dat het met deze heruitgave nu hopelijk wel lukt. Toen ik in Haarlem  aankwam  stonden er al  40 mensen voor de deur te wachten. Dus was wel een beetje zenuwachtig of ik een LP van Frida kon bemachtigen.  Gelukkig kon ik er 2 vinden. Een voor de verzameling en  om te draaien. Daarna weer teruggereden naar Beverwijk. Peter was nog even het huis aan het stofzuigen. Om 10:00 uur ben ik nog even naar Heemskerk gefietst. Bij de platenzaak Mono's records had ik ook een Frida LP besteld. Dus nu had ik er 3, maar dat is beter als helemaal geen een. Na terugkomst zijn we nog wat apullen gaan pakken. Helaas verdraaide ik mijn schouder waardoor ik meteen pijn in de aanhechting van de spieren heb. Rond 11:00 uur zijn we op weg gegaan naar ons vakantiehuisje in Den Ham Overijssel.


21 april 2017 Vandaag weer lekker vrij en het begin van onze vakantie week. Vanmorgen eerst de bedden gewassen en boodschappen gedaan. Daarna nog wat gerommeld op zolder. Ik heb ook nog even gebeld met een platenzaak in Haarlem over de LP van Frida van abba die morgen uitkomt uitkomt . Zij hebben hem en er zijn meerdere exemplaren beschikbaar. Morgen om 08:00 uur gaat de winkel open i.v.m. met Recordstoreday. Vanmiddag moest ik Peter en Rob ophalen bij Stukart in Hoofddorp. Peter en Rob hebben beide volgende week vrij en omdat ze een nieuwe bus krijgen moest de oude op het werk blijven staan. Vanavond al vast wat spullen bij elkaar gezocht. Morgen gaan we naar Den Ham in Overijssel voor een weekje vakantie.


20 april 2017 Vanmorgen een beetje met tegenzin naar mijn werk gegaan na mijn wat mindere dag gisteren. Vanmiddag heb ik nog een gesprek met mijn temleider en mijn collega over het werk. Verder had ik 2 overleggen over projecten. Aan het einde van de middag hadden we een receptie voor het afscheid van Jan Koper. Hij is medewerker verkeer bij ons team. Hij gaat de gemeente  na 26 jaar verlaten om met vervroegd pensioen te gaan. Er was een redelijke grote opkomst van collega's en van medewerkers van andere bedrijven. Wat ik wel vreemd vond is dat er vanuit de gemeente alleen maar hapjes en drankjes beschikbaar waren. die je nog zelf moest gaan inschenken en rondbrengen. Nu ging een collega van mij maar rond met de borrelhapjes, terwijl we binnen de gemeente een bodedienst hebben die normaal dit soort bijeenkomsten organiseerd. Ook vond ik het vreemd dat er niemand van het college bij Jan zijn afscheid aanwezig waren, omdat Jan voor zijn werk vaak gewerkt heeft voor het college.


Na de receptie gingen we nog met Jan en het team uit eten in Velsen-Noord bij Christina's Brasserie. Nu ben ik niet snel negatief over restaurants, maar dit restaurant is echt super slecht. De geitenkaassallade was gewoon niet lekker met allemaal harde stukken sla en andere harde taaie dingen. Daarna een biefstuk met gebakken champignons en uitjes (zonder een sausje) met een veel te lang gekookt stuk brocoli en bloemkool ook zonder iets erop. Daarbij nog een schaaltje friet en gebakken aardappels voor 8 personen.  Het toetje was het enige wat nog een beetje lekker was, maar wel erg klein.  Ik kom hier nooit meer en ik denk mijn collega's ook niet. Het was wel gezellig hoor, met de naaste collega's. Rond 20:30 uur afscheid genomen van Jan. Ik vond het een fijne collega  die ik al heel lang ken. Het gaat je goed Jan. Tot ziens.. Daarna ben ik naar huis gelopen.


19 april 2017 Vanmorgen had het gevroren, maar wel mooi weer. Ik moest bij een oplevering zijn van de nieuwe fietstunnel onder het spoor bij de Aagtenpoort in Beverwijk. Wat is dat mooi geworden. Mooie kleuren en kunst op de muren. Het is ook goed om te zien dat alles wat ik heb aangegeven wat openbare verlichting betreft goed is uitgevoerd. Ook is de bestaande tunnel onder de A22 is opgeknapt. Hier is ook de openbare verlichting vervangen. Ziet er allemaal prachtig uit. Toch nog iets van mijzelf om trots op te zijn.

Vanmiddag zat ik er een beetje doorheen. Doordat programma’s niet werken, kan ik mijn werk niet goed doen. Als er dan nog lacherig gedaan wordt als je daarover vragen stelt, dan wordt ik een beetje boos. Heb nog even met mijn teamleider daarover gesproken. Hopelijk zet dat wat zoden aan de dijk. Het was wel lekker om even je hart te luchten. Vanmiddag weer naar huis gelopen. Is altijd goed om even weer helemaal tot rust te komen. Ik ben blij dat ik het werk wat makkelijker van mij af kan zetten tegenwoordig. Vanavond moest Peter zingen. Ik heb een detective gekeken en nog even contact gehad met een platenwinkel in Heemskerk om te vragen of zij een LP van Frida van ABBA uit 1972 kunnen leveren die opnieuw uitkomt i.v.m. Recordstoreday a.s. zaterdag. Ik krijg er in ieder geval 1. Dat is mooi.


 

18 april 2017 Vanmorgen was het koud dat ik naar mijn werk liep. Ik voel me niet helemaal lekker. Zere keel en hoesten. Ach het gaat wel weer over. Op het werk was het druk. Ik had problemen met de programma’s op de computer waarmee ik moet werken. Of het werkt traag of helemaal niet. Dat zou toch niet mogen. Deze programma’s zouden je werk eenvoudiger moeten maken. Helaas gaat dat niet op. Je wordt er wel een beetje moe van. Vanavond nog even mijn website bijgewerkt met wat foto’s. Is dat ook weer up to date.


Peter en ik samen met Ben en Door in onze achtertuin.

17 april 2017 Vanmorgen Weer vroeg uit bed. We waren om 09:30 uur  uitgenodigd bij Peter zijn broer Henk en Patricia voor het Paasontbijt. Lekker zitten ontbijten en gekletst. Om 11:30 uur zijn we weer naar huis gereden. Peter zijn vader en moeder zijn ook met ons mee gegaan. We zijn eerst even op de volkstuin gaan kijken. Peter is in zijn kas allerlei plantjes aan het kweken. Hij heeft alweer een hoop gedaan. Ziet er erg mooi uit allemaal. Daarna naar huis gereden. Pa en Ma hebben  eerst even geslapen. Ik ben toen even achter de computer gaan zitten om mijn website wat bij te werken. Daarna zijn we de film “Me before you” gekeken. Daarna zijn we lekker gaan gourmetten. Gezellig hoor. Rond 21:00 uur heeft Peter zijn ouders weer naar huis gebracht. Ik ben lekker gaan douchen en daarna nog samen “Boer zoekt vrouw” gekeken. Het lange Paasweekend zit er weer op. Morgen weer werken.


16 april 2017 Vandaag op eerste Paasdag is Peter zijn dochter Eline jarig. Ze wordt alweer 23 jaar. Van harte gefeliciteerd. Vanmorgen een beetje rustig aan gedaan. Het weer was koud en regenachtig. Ik was alweer vroeg uit bed. Peter heeft een pastasalade gemaakt voor het feestje van Eline. Vanmiddag waren we uitgenodigd bij Eline haar moeder (Peter zijn ex) thuis om de verjaardag te vieren en mee te eten. Dat is bijzonder, omdat dat in de afgelopen 18 jaar nog nooit gebeurt. De contacten zijn de afgelopen jaren gelukkig stukken verbeterd en nu was het blijkbaar mogelijk om ons een keer in Prinsenbeek uit te nodigen voor de verjaardag van Eline. Rond 14:00 uur zijn we richting Prinsenbeek vertrokken. Het was nog best gezellig ook. Hopelijk blijft het ook zo. Ik heb al die jaren gehoopt dat het ooit zou gebeuren. Rond 20:00 uur gingen we weer naar huis. Peter was blij en vond het fijn dat dit eindelijk kon. Na thuiskomst niet veel meer gedaan. 


Stationsbord Emmerich

15 april 2017 Vandaag ging ik een dagje met de trein op pad. Ik had  nog een dagkaart van het Kruidvat. Sinds een paar dagen kan je met een nieuwe treinverbinding van Arnhem naar Dusseldorf in Duitsland. Het spoorbedrijf Abellio rijdt een keer per uur heen en terug met een stoptrein. Abellio is een dochterbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen. Ik vertrok vanmorgen om 09:00 uur vanaf Castricum via Arnhem naar Emmerich het Duitse grensstation. Hier vandaan rijden veel goederentreinen via de Betuwelijn in Nederland naar Rotterdam Kijfhoek. Vandaag reden er nog meer goederentreinen omdat de grensovergang bij Venlo het hele weekend gesloten was. In nog geen 2,5 uur stond ik op het station in Emmerich. Het is wel bijzonder deze nieuwe personentrein. Die passeert binnen een paar kilometer 3 verschillende stroomsystemen. Bij de NS rijden de treinen op 1500 V gelijkspanning, op de Betuwelijn 25000 Volt wisselspanning en in Duitsland 15000 V wisselspanning. Voordat deze stoptrein reed, kon je alleen maar vanaf Nijmegen met de bus naar Emmerich. Je was dan bijna 4 uur onderweg over een afstand van 30 km. Niet echt uitnodigend om dat te doen. Nu ben je in 20 minuten van Arnhem naar Emmerich.

Het was behoorlijk druk met treinen in Emmerich. Er gingen heel wat goederentreinen van en naar Nederland. 1 keer in de 2 uur de ICE sneltrein in beide richtingen en elk uur 2 stoptreinen van en naar Arnhem. Genoeg te zien dus. Ik heb mooie foto’s kunnen maken en het weer viel ook nog erg mee.

Rond 15:00 uur ben ik weer richting huis gegaan. Ik was rond 17:00 uur weer thuis. Peter had vandaag op de volkstuin geholpen met het snoeien van een aantal bomen. Oscar had ook nog geappt dat hij goed was aangekomen in Colombia. Leuk om te horen. Verder niet veel meer gedaan. Het was een mooie dag


14 april 2017 Vanmorgen was ik weer heel vroeg wakker. Voel me nog steeds niet goed, maar ben toch boodschappen gaan doen. Omdat het Pasen is dit weekend moet ik daar wel rekening mee houden. Dus toch wat meer zoeken en nadenken tijdens het shoppen. Thuis heb ik 2 wassen gedraaid en daarna ook lekker even een film gekeken. Ik heb ook nog wat spullen opgeruimd op zolder. De zolder ziet er weer wat ruimer uit nu alle ABBA spullen weer zijn opgeruimd. Ik heb ook nog af en toe in de tuin gewerkt. Ik heb een aantal boompjes gekweekt of meegenomen van vakantie. O.a. een Hazelaar, kastanje, eikenboom, walnotenboom en een avocadoboom. Ze lopen nu allemaal uit. Leuk om mee bezig te zijn.  Peter was nog even langs de tuin gegaan, voordat hij naar huis kwam van zijn werk. Verder niet veel meer gedaan.


13 april 2017 Vanmorgen nog even een appje gestuurd aan Oscar en hem een goede reis gewenst. Hij vertrekt vanmorgen rond 10:00 uur vanaf Schiphol. Het is 11 uur vliegen. Ik heb wel lekker gewerkt. Al hoewel ik me niet helemaal fit voel. Vanmorgen moest ik eerst naar gemeente Heemskerk voor een overleg over de samenwerking tussen de gemeente Beverwijk en Heemskerk op het gebied van openbare verlichting en kabels en leidingen. Daarna had ik nog een overleg met mijn collega van Heemskerk die ook het beheer van de openbare verlichting doet. Daarna ben ik terug gelopen naar het stadhuis van Beverwijk. Het was gelukkig mooi weer, dus geen straf. Meteen even een paar locatie bekeken m.b.t. de openbare verlichting. Vanavond niet veel meer gedaan.


12 april 2016 Vanmorgen had ik nog even contact met Oscar. Hij gaat morgen voor 6 weken naar zijn familie in Colombia. Vandaag definitief besloten om te stoppen als bestuurlid van de PV. Ik heb dit aan het PV bestuur medegedeeld. Voelt toch een beetje raar, maar het is goed zo. Verder lekker gewerkt. Ik ben wel iets eerder naar huis gegaan omdat ik toch nog steeds pijn in mijn rug heb. Thuis heb ik nasi gemaakt. Peter vond het ook lekker. Ik heb helaas nog steeds het boek ABBA The complete recording sessions niet ontvangen. Het is al 1,5 week geleden verzonden uit Engeland. En bijna iedereen heeft het al ontvangen. Zelfs mensen in Australie. Dit is een speciale uitvoering dus wel zeldzaam. Ik hoop dat het toch nog goed komt. Vanavond had ik nog mijn maandelijkse treinenavond van de NVBS. Het ging dit keer over de spoorwegen in India in 1980. Ik was om 23:00 uur thuis. 


Ik geef de voorzittershamer aan Marian de nieuwe voorzitter van de PV

11 april 2017 Gelukkig is de pijn stukken minder als gisteren. Voel me ook een stuk beter. Vanmorgen hadden we werk overleg en aan het einde van de middag de jaarledenvergadering van de Personeelsvereniging (PV). Ik heb besloten om geen voorzitter meer te zijn van de PV. Ik heb dus ook de voorzittershamer overgedragen aan Marian de nieuwe voorzitter. Ik wens de nieuwe voorzitter en het bestuur veel succes. Ik ben ermee gestopt omdat ik het niet leuk meer vind. Het belang van de PV binnen onze organisatie komt steeds meer onder druk te staan door steeds meer bemoeienis vanuit de directie. Ze gaan zich steeds meer bemoeien met de activiteiten van de PV door te dreigen de financiële bijdrage (die ik al laag vind) te verlagen of te stoppen. Ik vind dat een zeer slechte ontwikkeling. Waarschijnlijk zien ze het belang van een PV in een organisatie niet meer zo. Maar dat is een algemene trend die je steeds meer ziet bij de overheid en in het bedrijfsleven. Je wordt steeds meer een nummer. De baas heeft steeds minder over voor het welzijn van zijn personeel. Ik vind dat persoonlijk erg jammer, maar de jongere generatie vindt dat blijkbaar prima. We worden allemaal steeds individualistischer. “Ik” staat voorop. Misschien is er daarom ook geen plaats meer voor een PV zoals die nu is. Het is daarom voor mij ook goed besluit geweest om er mee te stoppen, al doet het wel een beetje pijn. Ik heb in totaal ongeveer 27 jaar als bestuurslid in de PV gezeten, eerst als secretaris en de laatste 8 jaar als voorzitter. Vanavond een beetje tv gekeken. Peter was naar zijn kunst workshop.


10 april 2017 Vanmorgen voelde ik mezelf niet zo lekker. Ik heb pijn in mijn rug en benen en ben moe. Waarschijnlijk heb ik kou gevat, maar het kan ook weer een niersteen zijn (hoop het niet). De pijn lijkt er wel een beetje op. Toch maar wandelend naar mijn werk. Rustig aan gedaan op het werk. In de loop van de middag werd de pijn gelukkig wat minder en ging het weer wat beter. Peter ging na zijn werk even een boompje planten bij zijn broer in de tuin. Hij bleef daar ook meteen eten. Dus ik heb wat brood gegeten. Lekker makkelijk. We lagen op tijd in bed.


9 april 2017 Peter ging vandaag wat leuks doen samen met zijn zoon Tim. Ik had dus het rijk alleen. Af en toe lekker in de zon gezeten in de achtertuin. Het werd vandaag 20 graden. Zomers dus. Ik voelde me niet helemaal fit. Ik was moe en had geen fut. Vanmiddag nog even een uurtje op bed gelegen. Ik heb denk ik een kou gevat. Niet veel gedaan dus. Een beetje tv gekeken. Peter was om 20:30 uur weer thuis. Hij was met Tim naar Den Bosch geweest en later nog bij zijn dochter Eline in Breda op visite geweest. Leuk voor hem. Rond 22:00 uur lagen we beide in bed. Morgen weer werken.


Peter met zijn koor Close2U

8 april 2017 Vanmorgen was ik er alweer om 06:00 uur uit. Ben een beetje nerveus, maar waarvan weet ik niet. Waarschijnlijk vanwege dat een aantal vrienden komen eten vanavond. Ik ben vanmorgen begonnen met de voorbereidingen daar van. Eerst kippensoep gemaakt en een pasta salade. Daarnaast ook nog een pizza in elkaar gezet. Dan hoef ik vanavond niet zo veel meer te doen als de jongens er zijn. Peter ging nog naar de volkstuin. Ook nog even lekker buiten gezeten in de zon. Aan het einde van de middag ging Peter al naar de dorpskerk in Heemskerk waar het concert gehouden werd. Hij at niet mee. Vlak voordat Peter weg ging kwamen Cees en John al. Ze hebben nog even met Peter samen onze achtertuin bekeken. Nadat Peter wegging kwamen Paul en Oscar ook bij ons. Ik heb Oscar nog een oude schaats gegeven met daarop een winters tafereel geschilderd. Leuk voor zijn ouders als souvenir uit Holland. Hij gaat namelijk a.s. donderdag voor 6 weken naar zijn vader en moeder in Colombia op vakantie/familiebezoek. We konden lekker in de tuin zitten. Ik ben aan de voorbereidingen begonnen voor het eten. Lekker gegeten en gekletst. Om 19:30 uur naar Heemskerk vertrokken voor het concert van Peter.


Peter zingt solo met zijn koor.

Het concert was een groot succes. Ook Peter zijn solo ging perfect. Hij zong het nummer van Billy Joël “For de longest time”. Het concert van Close2U was helemaal uitverkocht. Het was leuk dat mijn zus Inge en mijn broers Ron en Fred en schoonzus Irene er ook waren. Peter zijn vader en moeder ook samen met Henk en Patricia.  John en Cees gingen na het concert weer richting Ridderkerk. Ik ben samen met mijn broers, zus, schoonzus en Paul en Oscar naar Ruysdeal geweest. Lekker op het terras nog wat gedronken. Later kwam Peter ook nog. Het was een gezellige afsluiting van deze dag. Ik heb Paul en Oscar weer bij ons thuis afgezet en even afscheid genomen van Paul en van Oscar en hem een goede reis gewenst. Peter kwam pas een uur later thuis. Toen  lag ik al in bed.


7 april 2017 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter ging naar zijn werk. Ik ging eerst boodschappen doen. Moest wat extra spullen halen, omdat morgen John, Cees, Oscar en Paul bij ons komen eten, voordat we naar het concert van Peter zijn koor gaan morgenavond. Toen ik weer thuis was ben ik het huis gaan schoonmaken. Ik heb eerst alles geraagd en daarna het hele huis gezogen. Tussendoor wel even wat andere dingen gedaan, maar alles is wel weer lekker stofvrij. Peter moest vanavond nog oefenen voor het concert van Close2U morgenavond. Ik heb nog even tv gekeken.


Vandaag reed Captrain 1621 met de staalplakkentrein van Beverwijk naar Beddingen in Duitsland 6 april 2017

6 april 2017 Vandaag weer lopen stoeien met het nieuwe beheerprogramma voor de openbare verlichting. Het is toch weer moeilijk om er mee te werken, maar het lukt me nu toch wel om een aantal zaken te veranderen. Rond half elf even naar het station gelopen om een foto te maken van Captrain 1621. Deze oude NS lok is gespoten in de kleuren wit/groen van Captrain.  Vanmiddag moest ik een oogfoto laten maken in Heemskerk. Dit is vanwege diabetes, waar ik eigenlijk geen last van heb. Ik slik ook geen medicijnen daar voor. Maar als mak schaap ga ik daar maar weer heen. Het zal wel ergens goed voor zijn. Vanavond even naar de tuin geweest, samen met Peter. Verder niet zoveel gedaan.


5 april 2017 Het was vandaag lekker rustig op het werk. Op woensdag is altijd rustig omdat er een hoop collega's altijd vrij zijn op deze dag. Peter moest vandaag naar zijn koor. Ze gingen nog een keer voor de generale repetitie van het concert van Close2U op zaterdag.


4 april 2017 Vanmorgen was het weer koud en bewolkt, maar later op de dag kwam toch weer de zon tevoorschijn. Lekker gewerkt, alleen erg ik me wel af en toe aan de manier waarop de collega's met elkaar omgaan. Het wordt allemaal steeds zakelijker en ik heb daar toch wel een beetje moeite mee. Maar goed ik heb ermee te dealen, want  veel anders wordt het niet meer denk ik. Vanmiddag nog even staan praten met mijn nichtje Anita, zij werkt nu bij Randstad uitzendbureau. Af en toe zit ze dan op het kantoor op het Stationsplein in Beverwijk. Dus als ik naar huis loop kom ik er langs. Vanavond had ik lasagne gemaakt. Lekker snel klaar en lekker. Peter ging vanavond naar zijn kunstclub en ik heb nog even mijn ABBA verzameling op de de computer bijgewerkt met de nieuwe aankopen. Daarna nog wat tv gekeken.


Speciale munt als extra bij Benelux Euroset 2017
Benelux Euroset 2017 in het teken van 60 jaar Benelux en de trein verbinding tussen Amsterdam en Brussel.

3 april 2017 Vannacht heb ik lekker geslapen, moest er alleen alweer vroeg uit om naar het werk te gaan. Ik had vandaag de hele dag cursus GBI, dat is een beheerprogramma voor o.a. de openbare verlichting. De oude versie van het GBI was 3 jaar geleden buiten werking gesteld, zodat ik al 3 jaar niet heb kunnen muteren en het beheerprogramma niet kon gebruiken. Eigenlijk te gek voor woorden, dat je zo moet werken. Nu na 3 jaar is de nieuwe versie van het GBI dan eindelijk beschikbaar gekomen. Het blijft een ingewikkeld programma en het is best frustrerend om te merken dat het programma nu nog niet feilloos werkt. Ik weet nu wel een klein beetje hoe het werkt, maar ben nog niet helemaal overtuigd. Een computer programma zou je  werk eenvoudiger moeten maken. Ik heb dat gevoel met dit nieuwe programma nog steeds niet, helaas. Voor het eten had ik kippenbouten voor in de oven en roerbak groenten. Peter moest vanavond naar een mevrouw in Alkmaar voor zijn hielspoor. Ik heb via de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een Benelux muntenset besteld. Deze set bevat alle Euromunten van België, Nederland en Luxemburg uit 2017, maar ook een penning met daarop een Hondekop treinstel van de Beneluxtrein. Deze trein heeft jarenlang tussen Amsterdam en Brussel heeft gereden.  Ik heb ook nog TV gekeken. 


Lentebloesem 2017

2 april 2017 Toch niet zo goed geslapen vannacht. Ik was er alweer om 06:30 uur uit. Ik heb het geld wat we gisteren verdient hebben tijdens de ABBA fanclubdag nog een keer na geteld en daarna Hans geappt over deze opbrengst van gisteren. Hij was verbaast dat het zo veel was. Ik ook wel hoor. Peter ging rond 10:00 uur naar de volkstuin en ik ben de overgebleven ABBA spullen gaan uitzoeken en opruimen op zolder. Daarna ben ik ook naar de volkstuin gefietst. Het was prachtig weer. Heerlijk in het zonnetje gezeten en samen wat gedronken. Ook nog wat gewerkt. Na 2 uur ben ik weer naar huis gefietst en verder gegaan met het opruimen van de ABBA spullen. Het was echt een rommeltje op zolder. Nu is het meeste weer aan kant en moet alleen nog even een keer stofzuigen. Later ook nog lekker in de zon gezeten. Peter had vanmiddag een broccolischotel gemaakt. Op het journaal was er nog een onderwerp over 2 mannen die in elkaar waren geslagen omdat ze hand in hand over straat liepen. Het doet me pijn om dat te horen. Nederland is niet zo homovriendelijk als dat het lijkt. Vanavond hebben we nog 4 afleveringen gekeken van de detectiveserie “Unforgotten”.


Hans en ik achter onze verkoopkraam op de ABBA fanclubdag in Roosendaal

1 april 2017 Ik had met Hans om half negen afgesproken bij hem thuis in Amsterdam-Noord, dus was er op tijd uit. Broodjes gesmeerd en de overige spullen in de auto gezet. Peter was er ook al uit. Om 07:45 uur ben ik van huis weggereden met een aardige vracht ABBA spullen. Hans opgehaald in Amsterdam en daarna doorgereden naar Roosendaal waar de ABBA fanclubdag werd gehouden. We waren er even over tienen. Om half elf mochten we onze spullen naar binnen brengen en uitstallen op onze gereserveerde tafel. Die stond dan ook bommetje vol. Om 11:00 uur gingen de deuren open voor de ABBA fans. Het was een drukte van belang en onze spullen waren best in trek. Vooral Hans zijn oude bladen, krantenknipsels en posters van ABBA. Ik had gelukkig ook aardig wat spullen te koop, waaronder twee ABBA poppen en ABBA truck. Daarnaast veel ABBA LPs en singles die niet zo in trek waren. Rond 17:00 uur was de ABBA markt afgelopen en konden Hans en ik terugkijken op een goede verkoopdag. We gingen met heel wat spullen minder naar huis als dat we waren gekomen. Heel erg leuk om dit samen met Hans te doen. Hans ken ik al jaren en heb hem ooit op een ABBA fanclubdag ontmoet. Lekker kletsen met andere ABBA fans is toch erg leuk. We zijn rond 19:00 uur weer naar huis gegaan, nadat we nog een patatje hadden gegeten. Ik heb Hans weer in Amsterdam afgezet en was zelf om 21:00 uur weer thuis. Ik heb nog even de spullen uit de auto gehaald en daarna voelde ik pas dat ik toch wel moe was. Even nog het geld geteld. Daar werd ik toch wel weer blij van. En Hans ook denk ik. Peter had vandaag de achtertuin verder aangekleed met nieuwe plantjes en stenen. Zag er ook weer mooi uit. Om 22:30 uur gingen we naar bed. Het was een gezellige dag geweest.


Martijn en Mark maken onze nieuwe brug in de achtertuin

31 maart 2017 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. 05:00 uur. Ik kon niet meer slapen. eerst boodschappen gedaan. Peter had vandaag vrij genomen omdat hij met 2 collega’s, Martijn en Mark, een loopbrug gingen maken in onze vijver in de achtertuin. Ze waren er al om 08:30 uur. Ik was om 10:00 uur alweer terug. De mannen waren toen al druk bezig. Ik had een gebakje meegenomen. Ik ben zelf op zolder alle ABBA spullen bij elkaar gaan zetten die ik morgen mee moet nemen naar de ABBA fanclubdag. Rond 15 uur waren de jongens klaar in de achtertuin en hadden een prachtig loopbrug gemaakt. Ziet er echt geweldig uit. Verder niet veel meer gedaan dan een beetje de rommel opruimen en de vijver weer vol laten lopen en wat ABBA spullen in de auto gezet voor morgen. Het was een drukke dag.


30 maart 2017 Vanmorgen moest ik met de trein en de bus naar het gemeentehuis van Heemstede voor een overleg over de nieuwe aanbesteding van energie. Daarna weer terug naar Beverwijk. Verder geen schokkende dingen.


29 maart 2017 Vanmorgen was het weer heel ander weer. Koud en grijs. Lekker gewerkt, ook weer aan het bestellen voor spullen voor de Breestraat, maar ook een overleg over lichtberekeningen maken voor een aantal straten. Vanavond pizza gemaakt en Peter ging naar zijn koor. Ik heb nog even op zolder wat ABBA spullen voorzien van een prijsje en daarna heb ik de kraanwagen die ik heb gekocht  schoongemaakt. Even de stof van jaren er af gehaald. De hele set ziet er nu weer prima uit. Vanavond ook nog een aflevering van “Midsomer Murders” gekeken.


Mooie oude spoorwegkraan van Fleischmann H0

28 maart 2017 Vanmorgen op het werk bezig geweest met het bestellen van armaturen en lichtmasten voor de Breestraat. Deze wordt geheel opnieuw ingericht. Helaas is niet helemaal precies duidelijk wat er nu besteld moet worden, omdat er op het laatste moment weer wat wijzigingen zijn doorgevoerd. Hierdoor kan ik nog steeds niet een offerte aanvragen bij de leverancier van de openbare verlichting. Ik hoop dat straks alles nog op tijd geleverd kan worden, maar dan kan ik niks aan veranderen. Vanmiddag had ik nog twee vergaderingen. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Eerst even langs de Beverhof gelopen om een pakketje op te halen. Ik heb een oude spoorwegkraan in schaal H0 gekocht. Deze had mijn vader vroeger ook. Helaas heeft hij deze begin jaren ’70 samen met alle andere treinen verkocht. Ik heb dat altijd betreurd. Nu maar bijna dezelfde via Marktplaats gekocht als klein doekje voor het bloeden. Ik kreeg ook via de post nog een mooi nieuw ABBA boek binnen. Dit boek gaat over de ABBA gekte in de jaren ’70 in Australie. Daarnaast kreeg ik ook nog een pakket bezorgt met 2 mooie goederenwagons in spoor 1 van Märklin. Echt mooi. Peter moest vanavond weer naar zijn kunst workshop. Ik heb nog wat tv gekeken


27 maart 2017 Vanmorgen was het even wennen toen ik wakker werd door de wekker. Het was nog stikdonker. Nu kan je merken dat van het weekend de tijd een uur vooruit is gezet. Ik was wel een beetje duf. Maar wandelend naar mijn werk hoorde ik allemaal vogels fluiten die het voorjaar voelen. Heerlijk. Op het werk was het druk, maar daardoor ging de dag snel voorbij. Vanmiddag was het heerlijk warm buiten. Ik had mijn jas los, laat de zomer maar weer komen. Peter ging vanavond nog even naar de volkstuin om wat dingen te planten. Ik heb nog even wat tv gekeken.


26 maart 2017 Vanmorgen ging de wekker om 06:45 uur (eigenlijk om 05:45uur). Vandaag gaan Peter en ik naar het afscheid van de Hoekse lijn. Dat is de spoorlijn tussen Schiedam-West en Hoek van Holland Strand. Deze spoorlijn wordt op 1 april door de RET overgenomen van NS. A.s. dinsdag is het de laatste dag dat NS treinen over dit traject rijden. De lijn wordt dan in een paar maanden omgebouwd tot metrolijn. Ik had vandaag een treinreis besproken met een oude NS Hondekop treinstel uit 1954 van Amsterdam naar Hoek van Holland Haven.

Vroeger reed deze trein als boottrein die aansloot op de veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. Helaas is deze verbinding overbodig geworden voor reizigers naar Engeland. Je kan tegenwoordig veel goedkoper naar Engeland vliegen. Dit is de reden dat er ook al sinds een paar jaar geen internationale treinen meer reden. De lijn is voor de NS waarschijnlijk niet meer rendabel genoeg. De Hondekop trein vertrok om 09:23 uur uit Amsterdam en kwam rond 10:50 uur aan in Hoek van Holland Haven. Echt leuk om met deze oude trein te reizen. De stoelen zijn in ieder geval veel beter als in de treinen van tegenwoordig. Er was de hele dag een pendeldienst van oude treinen.

De Hondekop natuurlijk, maar ook Mat. 46 en Mat. 64, die veel op deze lijn hebben gereden. Leuk om daarbij te zijn en foto’s te maken. Rond half drie zijn we weer richting Haarlem Spaarnwoude gereden. Daar hadden we vanmorgen onze Volvo neergezet. Vandaar zijn we naar Peter zijn broer Gertjan gereden. Hij was vandaag jarig. Lekker zitten kletsen en bij hun gegeten. Rond 20:00 uur zijn we weer naar huis gereden. We hebben nog Boer zoekt vrouw gekeken en Floortje naar het einde van de wereld. Het was een mooie dag geweest. Wel een beetje vermoeiend.


De zomertijd gaat weer in (foto stichting Hondekop).

25 maart 2017 Vanmorgen weer vroeg wakker. Peter ging in de tuin werken. Ik heb binnen het huis doorgewerkt. O.a. de wc’s schoongemaakt en gestofzuigd. Ook nog lekker buiten gezeten. Vanmiddag ging Peter zijn vader en moeder halen. Ze kwamen bij ons eten. Eerst even thee gedronken op de volkstuin en daarna weer naar huis. Pa en ma gingen een film kijken en ik ben aan het eten begonnen. Na het eten heb ik ze weer naar huis gebracht. Ik ben op tijd naar bed gegaan. Morgen moeten we vroeg op en de zomertijd gaat in. Dus een uur korter slapen.


24 maart 2017 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Eerst boodschappen gedaan. Daarna heb ik de film “Miss you allready” gekeken met Toni Collette en Drew Barrymore. Prachtig film over twee vriendinnen, waarvan er een borstkanker krijgt en de andere voor het eerst in verwachting raakt d.m.v. IVF. Zo mooi gespeeld zeker door Toni. Deed me heel erg denken aan mijn moeder die aan het einde van haar leven ook zo ziek was van de kanker. Ik moest heel erg hard huilen. Wel knap dat ze dat met een film ook kunnen laten voelen. Verder nog bezig geweest met mijn ABBA verzameling m.b.t. de voorbereidingen van volgende week zaterdag. De ABBA fanclubdag. Verder ook nog even in de tuin gezeten om te genieten van de zon. Het was nog wel een koud windje. Verder niet veel gedaan.


23 maart 2017 Vannacht had ik niet zo goed geslapen. Dus was een beetje duf vanmorgen. Wel lekker gewerkt. Peter had nog plantjes gekocht bij de Aldi. Deze hebben we na het werk nog even naar de tuin gebracht. Op de terugweg nog even langs de Gamma gereden en nog wat vruchtenbomen gekocht. Verder niet veel meer gedaan. Voor mij is het weekend alweer begonnen.


22 maart 2017 Ik had vanmorgen een afspraak bij de gemeente Heemskerk over de samenwerking m.b.t. de openbare verlichting. Daarna ben ik op de fiets even wat opgeleverde projecten gaan bekijken in Beverwijk. Het was mooi weer, alleen jammer dat het zo hard waaide. Wel lekker om buiten te zijn. Daarna weer terug naar het stadhuis. Aan het einde van de middag terug naar huis gelopen. Ik heb wat roerbakgroeten gewokt. Peter moest naar zingen en ik heb een detective op tv gekeken.


21 maart 2017 Vanmiddag ben ik vanaf mijn werk naar de volkstuin gelopen. Ik had daar afgesproken met Peter. Even kijken wat hij het afgelopen weekend allemaal gedaan heeft. Veel zaadjes geplant in de kas. Het was daarin trouwens heerlijk warm. Daarna weer naar huis gereden met de bus van Peter zijn werk. Peter ging naar zijn cursus kunst. Ik heb even achter de computer gezeten.


20 maart 2017 Vandaag leek het wel weer herfst. Het regende en waaide bijna de hele dag. Gelukkig kwam ik wel droog over van en naar mijn werk. De dag was weer snel voorbij. Vanavond moest Peter nog naar de fysio. Ik heb aircrash investigation gekeken op tv. Het is indrukwekkend om te zien hoe de oorzaak van vliegtuigongelukken wordt onderzocht. We hebben ook een weekje vakantie geboekt in Overijssel.


19 maart 2017 Vanmorgen eerst een film gekeken. Peter ging vanmorgen nog even naar de volkstuin. Vanmiddag moest hij nog zingen in De Rijp. Ik ben verder gegaan met het uitzoeken van ABBA spullen voor de ABBA fanclubdag. Vanavond heeft Peter een bloemkoolschotel gemaakt. Verder nog wat tv gekeken.


Samen even koffie drinken op de volkstuin

18 maart 2017 Vanmorgen ging Peter naar de volkstuin. Ik ben treinenbladen gaan wegbrengen naar Castricum. Daar woont de tante van Gerbrand. Gerbrand woont in Drouwen in Drenthe. Zijn tante neemt altijd mijn treinenbladen mee als ze op visite bij Gerbrand gaat. Gerbrand en ik zijn allebei gek van treinen en wisselen al jaren onze verschillende treinenbladen uit. Vroeger woonde Gerbrand ook in Beverwijk en werkte voor vaak voor de gemeente Beverwijk. Daar ken ik hem van. Nadat ik de bladen had afgeleverd ben ik langs de Gamma gereden om een dakgoot voor het schuurtje op de volkstuin te halen. Deze heb ik naar de volkstuin gebracht. Lekker samen met Peter thee gedronken. Ik heb nog de deur van de kas gerepareerd omdat deze bij de laatste storm eruit gewaaid was. Daarna ben ik naar huis gereden en verder gegaan met uitzoeken van de ABBA spullen die ik over 2 weken ga verkopen op de ABBA fanclubdag. Vanavond zijn Peter en ik naar de film “Moonlight” geweest in de filmschuur in Haarlem. Een mooie film met een homo thema en een happy end.   


17 maart 2017 Vanmorgen het bed afgehaald en gewassen en daarna boodschappen gedaan. Ik was rond 11:00 uur weer thuis en de boel weer opgeruimd. Verder film gekeken en het huis gestofzuigd. Peter was rond 18:00 uur thuis. Lekker tv gekeken.


16 maart 2017 Vanmorgen nog even naar de update van de uitslag van de verkiezingen gekeken. De uitslag komt grotendeels overeen met wat er gisterenavond al bekend was. Vanmorgen tijdens het lopen naar mijn werk scheen het zonnetje alweer heerlijk. Ook nog even nagepraat over de uitslag van de verkiezingen met mijn collega’s. Vanavond heb ik de pasta van gisteren opgewarmd, dus lekker makkelijk. Verder niet veel meer gedaan.


Verkiezingen NL

15 maart 2017 Vanmorgen meteen op mijn werk gestemd op de SP. Het stembureau in het stadhuis van Beverwijk was al voor 07:30 uur open. Heb ik dat maar weer gehad. Het was wel spannend wat er deze dag  ging gebeuren. Wat zal de uitslag worden.  Het is ook een beetje raar gevoel dat ik zelf niet meer op het stembureau zit. Op mijn werk  was het erg druk vandaag. Ik had  een overleg over duurzaamheid en hoe we daarmee aan de slag kunnen binnen onze gemeentelijk organisatie en vanmiddag een project bespreking. Thuis heb ik pasta gemaakt. Peter ging vanavond zingen. Ik heb naar de verkiezingsuitslag gekeken. De opkomst was behoorlijk groot ongeveer 77%. Helaas is de na het bekend worden van de exitpolls VVD weer de grootste partij geworden met 33 zetels, maar wel 8 zetels minder. De PVV is gelukkig niet de grootste geworden met 20 zetels. Het CDA en D’66 hebben beide 19 zetels. GL en de SP allebei 14 zetels. CU 5 zetels. En dan nog een paar kleine partijen. Helaas heeft Denk 3 zetels gekregen. Dit zegt iets over de integratie van Nederlanders met een migratieachtergrond (vooral Turken). Zij voelen zich hier niet thuis blijkbaar. Misschien (en dat is mijn mening) moeten ze er zelf toch wat meer energie er in steken. Een voorbeeld. Als ik op straat loop praten de meeste Turkse Nederlanders gewoon Turks. Dat klopt volgens mij niet en voelt niet goed. Dan houd je de afstand tot de Nederlanders zelf in stand.  Het duurde wel lang voordat de eerst echte uitslagen binnen waren. Ik ben om 00:15 uur naar bed gegaan. Morgen is het weer vroeg dag.


14 maart 2017. Vanmorgen weer lekker gelopen naar het werk. Ik had o.a. werkoverleg en een projecten overleg. Verder wat kleine klussen gedaan. De dag was zo weer voorbij. Vanavond moest Peter weer naar zijn therapeut in Alkmaar voor zijn hielspoor. Ik heb het grote debat gekeken tussen alle partijleiders. Ach ik heb mijn keuze al gemaakt. Er werd ook niet veel nieuws gezegd. Helaas liet de partijleider van Denk het afweten. Dat zegt alweer genoeg waar deze partij voor staat. Het had misschien nog een mooi debat kunnen opleveren over de situatie in Turkije, waar deze partij een voorstander van is. Morgen stemmen.


13 maart 2017 Vanmorgen met de auto naar het werk. Ik ben samen met mijn collega Marc naar de begrafenis geweest van de moeder van mijn collega Piet, Grard Molenaar. De begrafenis was in Uitgeest in de katholieke kerk. Het was een mooie dienst. Daarna weer terug naar het werk gereden. Peter was vandaag voor zijn werk naar Overijssel. Hij moet bij het vakantiehuis van  zijn oude baas Frank Stukart de tuin onderhouden samen met zijn collega Martijn. Ik heb thuis lekker een stuk pizza van gisteren op gegeten. Peter was om 18:00 uur thuis. De spanningen tussen Turkije en Nederland lopen verder op. Die domme Erdogan maakt Nederland voor alles uit. Ach laat maar lekker lullen die gek. Het is wel diep triest dat er zoveel mensen in Turkije en daarbuiten hem geloven. Ik vind wel dat we daar in Nederland veel strenger tegen op moeten treden. Uitgezonderd natuurlijk de Turken die hem ook totaal niet zien zitten en er last van ondervinden. Ik heb nog even het debat gekeken tussen Wilders en Rutte, daar werd ik ook niet blij van. Dat is ook niet wat Nederland nodig heeft. Peter was ondertussen al naar bed gegaan.


12 maart 2017 Peter moest vandaag zingen met zijn koor in Hoorn. Dus had weer de dag voor me zelf.


Ik heb wat programma’s gekeken i.v.m. het gedoe met de Turken. Nederland wordt geschoffeerd door de Turken als Bananenrepubliek en Nazi’s. En wij maar aardig blijven i.v.m. een vluchtelingendeal.  Europa zegt niks. Waar is Europa? Dit is waarom ik vind dat de Europese samenwerking niet werkt. We kunnen niet eens zelf samen het vluchtelingen probleem als één Europa oplossen. Hierdoor laten we de gek van Erdogan (net zo gek als Hitler in de jaren ’30 van de vorige eeuw) maar zijn gang gaan. Het is een trieste constatering en het failliet van Europa…..


Ik ben daarna nog verder gegaan op zolder met de ABBA spullen. Ik heb wat spullen uit Hans zijn verzameling uitgezocht die ik graag van hem over wil nemen. Ik heb ook nog even in de achtertuin gezeten in de zon. Het was 14 graden. Heerlijk. Peter was om 17:00 uur weer thuis. We hebben samen pizza gegeten en nog wat tv gekeken.


Ronny, Martijn en Peter van Stukart tuinen 11 maart 2017

11 maart 2017 Peter is vandaag de hele dag vrijwilligerswerk aan het doen met een aantal collega’s van zijn werk in het kader van “NL doet” Zijn baas Stukart tuinen steunt het Ronald McDonalds huis deze dag met het gratis onderhoud van de tuin rond het gebouw in Amsterdam. Ik had afgesproken met Oscar. Ik heb hem omstreeks 11:00 uur opgehaald van het station in Beverwijk. Lekker zitten kletsen en samen de mooie Nederlandse film “Alles is liefde” gekeken. Daarna nog lekker zitten kletsen over alles en nog wat. Rond 17:00 uur heb ik hem weer op de trein naar Haarlem gezet. Het was een gezellige middag. Peter kwam vlak daarna thuis. Hij was al iets eerder terug, maar hij wilde nog even op zijn volkstuin wat doen. We hebben samen gegeten.


In Rotterdam was het onrustig. Blijkbaar wilde de Turkse minister van Buitenlandse zaken per vliegtuig naar Nederland komen om hier campagne te voeren voor president Erdogan. De Nederlandse regering had hem verboden te komen en zijn vliegtuig terug naar Turkije gestuurd. Later werd ook nog een andere minister die met de auto onderweg was vanuit Duitsland het land weer uitgezet. Als je dan ziet hoe de Turkse “Nederlanders” reageren. Dan ben ik toch een beetje trots op onze regering dat ze nu eindelijk is optreden tegen dit achterlijke gedoe van een deel van de Turken die in Nederland wonen. Als je het niet eens bent met de Nederlandse normen en waarden en je hebt geen binding met dit land. Wat doe je hier dan. Ga lekker terug naar Turkije. Ga lekker daar voor Erdogan de straat op, maar laat ons met rust. Dit is ook niet goed voor de positie van alle Turken die  Nederland wel een warm hart toedragen. Die zijn er natuurlijk ook genoeg. Over hun heb ik het natuurlijk niet.


Vanavond kwam Hans nog om te kijken wat hij van zijn ABBA verzameling wil verkopen. Bijna alles dus. Op 1 april is de ABBA fanclubdag in Roosendaal. Daar gaan we samen heen. Het was een gezellige avond met Hans.   


10 maart 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Hans appte nog dat hij i.p.v. vanavond, morgenavond naar zijn ABBA verzameling (die bij ons staat) komt kijken. Ik heb 2 wassen gedraaid en daarna wat tv gekeken. Ik ben ook nog op zolder bezig geweest. Aan het einde van de middag ben ik met de trein naar Haarlem gereden. Peter en ik gingen eten bij zijn vader en moeder. Verder niet veel meer gedaan.


9 maart 2017 Vandaag had ik weer een overleg met de gemeente Heemskerk over de samenwerking m.b.t. de openbare verlichting en een installatie verantwoordelijke. Het was een goed overleg. We zien allemaal de voordelen er van. Vandaag de rouwkaart gekregen van de moeder van mijn collega Piet. Zij is afgelopen dinsdag overleden. Ik ga a.s. maandag samen met mijn collega Marc naar de begrafenisplechtigheid. Vanmiddag dat ik naar huis liep scheen de zon volop. Heerlijk en wat een verademing met gisteren. Vanavond zijn Peter en ik uit eten geweest bij café restaurant “Sonnevanck’ in Wijk aan Zee. Het was gezellig weer met z’n tweeën. Bij terugkomst nog wat tv gekeken.


8 maart 2017 Vanmorgen toen ik de deur uitstapte begon het te regenen. Onder mijn paraplu naar mijn werk gelopen. Ik was wel droog over gekomen. Het heeft echt de hele dag geregend tot dat ik bijna weer thuis was om 16:45 uur. Daarna werd het toch weer droog. Peter was vanmiddag eerder gestopt met werken i.v.m. het slechte weer. Hij heeft thuis de schuur opgeruimd. Vanavond had ik weer mijn maandelijkse NVBS treinenavond in station Velserbosch in Velsen-Noord. Het was een interessante avond met veel mooie beelden van trams en treinen.


Traxx 186 295-2 van Railpool met een staalplakkentrein staat in station Beverwijk klaar voor vertrek 7 maart 2017

7 maart 2017 Vanmorgen tijdens mijn werk zag ik uit het raam een bijzondere locomotief langsrijden. Deze TRAXX 186 295-2 van Railpool komt normaal nooit in Beverwijk. Hij rijdt in opdracht van Captrain. Dit bedrijf mag tijdelijk een staalplakkentrein rijden vanaf Tata steel naar Duitsland. Ik ben toch even een paar foto’s gaan maken van deze bijzondere gast in Beverwijk. Dit type locomotief kan op verschillende spanningen rijden en kan dus op de Betuwelijn en bij de grens met Duitsland gewoon doorrijden zonder van locomotief te wisselen. Ik heb ook nog 2 kaartjes besteld voor een afscheidsrit met een oud Hondekoptreinstel van Amsterdam naar Hoek van Holland op 26 maart a.s. Per 1 april rijden er namelijk geen NS treinen meer tussen Schiedam en Hoek van Holland Strand. De lijn wordt omgebouwd tot een metrolijn van Rotterdam. Aan het einde van de middag ben ik van mijn werk naar Heemskerk gelopen. Bij café Jacks in Heemskerk had onze personeelsvereniging een bierproeverij met een pubquiz georganiseerd. Er werden ook verschillende hapjes geserveerd. Het was een gezellige avond. Om 21:00 uur ben ik weer naar huis gelopen. Peter was naar zijn kunst hobbyclub. Ik lag rond 22:30 uur in bed.


6 maart 2017 De nieuwe werkweek is weer begonnen. Je kan echt merken dat het voorjaar er weer aan komt. Het ruikt anders buiten en de vogels fluiten veel meer. Heerlijk om zo s’morgens vroeg naar mijn werk te lopen. Het was vandaag weer druk op het werk. Ik heb wel lekker gewerkt. Vanavond niet veel meer gedaan. Peter was nog naar een therapeut geweest voor zijn hielspoor vanavond in Alkmaar.

Peter en zijn koor.


 

5 maart 2017 Ik was vanmorgen alweer vroeg wakker. Om 05:30 uur was ik er al uit. Ik heb wat muziek gedraaid en TV gekeken. Het was mooi zonnig weer vanmorgen, dus heb ik buiten in de achtertuin een paar planken vastgezet van de schutting. Deze planken waren vorige week met de storm losgewaaid. Peter belde nog dat hij slecht geslapen had, omdat zijn kamergenoot lag te snurken. Ik heb de was nog opgevouwen en boven gestofzuigd. Vanmiddag begon het weer te regenen en heb nog wat TV gekeken en op zolder wat gerommeld. Om 17:30 uur was Peter al weer thuis. Ze hadden een gezellig weekend gehad. Samen patat gegeten. Peter ging om 20:30 uur naar bed omdat hij erg moe was. Ik bleef nog Boer zoekt Vrouw kijken. Daarna ben ik ook gaan slapen


Bord Hoek van Holland

4 maart 2017 Vanmorgen weer vroeg op. Peter gaat het weekend met zijn koor weg. Ze gaan oefenen voor een concert wat ze geven in april. Ze hebben een locatie gehuurd in de buurt van Uithoorn, waar ze de ruimte hebben om te oefenen en te slapen. Ik ben vandaag een dagje met de trein op pad geweest naar station Hoek van Holland Haven. In Haarlem stond een pas gerenoveerd stel VIRM Regiorunner. Deze heeft een iets afwijkende kleurstelling gekregen. Daarna doorgereden naar station Schiedam. Daar ben ik overgestapt op de Sprinter naar Hoek van Holland. Deze spoorlijn Schiedam – Hoek van Holland Haven (ook wel Hoekse lijn genoemd) wordt per 1 april 2017 buiten dienst gesteld. Deze spoorlijn wordt daarna omgebouwd tot een metrolijn van Rotterdam. Vroeger reden over deze lijn ook internationale treinen vanuit Berlijn, Moskou en Kopenhagen die in Hoek van Holland aansloten op de veerdienst naar Harwich in Engeland. “Helaas” is het door de prijsvechters in de luchtvaart niet meer rendabel om deze verbindingen in stand te houden. Hierdoor zijn de internationale treinen opgeheven en heeft het station Hoek van Holland Haven en de spoorlijn zijn belangrijkste doel verloren. Nu rijden er nog 2 NS Sprinters per uur over deze lijn. NS gaat deze spoorlijn nu afstoten. Hierdoor wordt deze spoorlijn binnenkort een stukje spoorweggeschiedenis.


Ik heb op het station van Hoek van Holland Haven even rondgekeken en het oude station en de sporen die al buiten dienst zijn op de foto gezet. Ik ben ook nog even op het station van Hoek van Holland Strand geweest en bij de spoorbrug in Maassluis om wat foto’s te maken. Na dit bezoek aan deze lijn via Rotterdam CS (patatje eten) weer naar Beverwijk teruggereden. Ik was rond 17:00 uur thuis. Helaas had Ik de hele dag last gehad van behoorlijke pijn in mijn linker borst. Erg vervelend. Ik ga er bijna van hyperventileren. Gelukkig kan ik daar tegenwoordig goed mee omgaan. Ik heb nog wat roerbakgroenten gewokt. Daarna lekker gedoucht en op TV de spannende Zweedse detective “Beck” gekeken. Peter belde nog dat ze het leuk en gezellig was met de leden van het koor. Ik lag er om 23:30 uur in.


3 maart 2017 Vanmorgen eerst het bed afgehaald en in de wasmachine gestopt. Peter was naar zijn werk en ik ben daarna boodschappen gaan doen. Na terugkomst heb ik de was opgehangen en een 2e was er in gedaan. Voor de rest van de dag niet veel gedaan. Een beetje film gekeken en op zolder de nieuwe LP hoezen om de ABBA LPs gedaan. Ik voelde me niet helemaal lekker. Ik heb de laatste tijd af en toe last van pijn aan een rib aan de linker bovenkant van mijn borst. Ik heb er vooral last van als ik wat dieper adem haal en bij bepaalde bewegingen. Waarschijnlijk is het een aanhechting van een spier aan het bot die ontstoken is. Gaat wel weer over. Vanavond een halve kip uit de oven gegeten. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje TV gekeken.


Mooie foto van het project "Kop van de haven" in Beverwijk (foto Henk Snaterse)
Mooie foto van de "Kop van de haven" in Beverwijk bij daglicht (foto Henk Snaterse)

2 maart 2017 Vanmorgen waaide het weer hard en het regende ook weer. Toch maar gaan lopen met mijn regenpak aan. Het regende gelukkig niet zo hard. Dus kwam redelijk droog over. Vanmorgen had ik nog een gesprek met de collega waar ik gisteren woorden mee had gehad. We hebben het even uitgepraat en dat is ook goed. Hoop dat we er beide iets van geleerd hebben. Vanmorgen had ik ook een overleg met een vertegenwoordigster van het bedrijf Modernista. Zij hebben deze mooie "lampenkap" armaturen geleverd voor het project  in Beverwijk “Kop van de haven”. Het is een mooi project geworden (zie de foto's). Ik heb deze "lampenkap" armaturen uitgezocht voor dit speciale project en het openbare verlichtingsplan gemaakt. De fotograaf van deze foto's is Henk Snaterse. Ik heb tijdens het overleg met Modernista vandaag gesproken over andere typen armaturen die zij kunnen leveren voor eventuele plaatsing in Beverwijk. Vanmiddag had ik nog een overleg over het beheer van de openbare ruimte met mijn collega's. Na het werk ben ik naar huis gelopen en wilde  bij de Vomar nog even een stokbrood met beleg halen.  Helaas bleek de Vomar voor een renovatie gesloten. Ik ben toen maar doorgelopen naar de Dekamarkt aan de Westerlaan. Daarna weer naar huis gelopen. Voor mij is het weekend alweer begonnen. Vanavond niet veel meer gedaan. Een beetje TV gekeken. 


Mooie oude seinpaallamp van de Nederlandse Spoorwegen gekocht via Marktplaats

1 maart 2017 Vanmorgen regende het alweer toen ik naar mijn werk liep. Gelukkig stond er geen wind. Lekker gewerkt aan wat nieuwe projecten openbare verlichting. Vanmiddag had ik nog een aanvaring met een collega over een project. Hij vond dat ik werkzaamheden  in het project niet goed had voorbereid. Helaas  was hij niet voor reden vatbaar. Ik probeerde uit te leggen hoe het zat en dat ik vaak niet de juiste informatie kan achterhalen, zeker als het om kabels in de grond gaat. Dit komt mede doordat ik al 3 jaar geen werkend beheersysteem heb. Ik heb het gesprek op een bepaald moment afgekapt, omdat het uit de hand liep en hij maar bleef doordrammen. Niet leuk, maar ik was er even klaar mee. Gelukkig scheen eindelijk de zon weer eens, toen ik naar huis liep. Tijdens het wandelen kwam ik weer een beetje tot rust. Ik was net thuis toen de postbode voor de deur stond. Hij kwam een oude seinpaallamp van de NS brengen die ik gekocht had via Marktplaats. Ziet er erg mooi uit. Ik heb de boerenkoolstamppot van gisteren opgebakken en lekker op brood gedaan. Peter houdt nooit van “2e hands eten”, dus heb ik maar een omelet voor hem gemaakt met brood. Vanavond ging Peter weer naar zingen. Ik heb nog naar een detective gekeken.


28 februari 2017 Vanmorgen regende het alweer. Het lijkt we herfst. Omdat het hard waaide heb ik ook maar mijn regenpak aangetrokken anders werd ik nog nat onder mijn paraplu. Ik heb op mijn werk allerlei  kleine klussen afgemaakt. De dag was zo weer voorbij. Toen ik thuis was heb ik lekker boerenkool stampot gemaakt. Peter moest vanavond naar zijn kunst hobby club. Ik heb niet zo veel gedaan. Een beetje TV gekeken en op zolder nog wat spullen opgeruimd.


27 februari 2017 Vandaag ben ik vrij. Om 10:30 uur ging ik naar Akersloot. Daar is de herdenkingsdienst van de vader van Maarten, Gerardus Kerssens in de katholieke kerk. Ik ken Maarten zijn ouders van verjaardagen en feestjes waar Peter en ik bij waren. Maarten ken ik al 20 jaar uit de tijd van het COC en kringavonden waar wij samen aan deelnamen. Het was een prachtige mooie  en persoonlijke dienst. Het was mooi om te zien dat het een hechte familie is. Met zijn broers en zusters vertelde Maarten zijn vaders levensverhaal. Daaruit bleek wel dat het een lieve vader voor zijn kinderen is geweest. Je moet dan ook weer denken aan je eigen vader en moeder die alweer zo lang geleden overleden zijn. Paul, Peter B. en Michel van B. waren er ook. Na afloop nog even Maarten, Michel , zijn moeder en broers en zussen gecondoleerd. Daarna ben ik weer naar huis gereden in de stromende regen. Ik heb daarna nog even achter de computer gezeten om mijn website bij te werken. Op zolder heb ik nog wat ABBA LPs voorzien van een nieuwe plastic beschermhoes. 


26 februari 2016 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. We hadden om 11:00 uur bij Peter zijn broer Henk en Patricia afgesproken. Sjoerd, hun zoon was vorige week 6 jaar geworden.  Even lekker zitten kletsen en Sjoerd zijn cadeau gegeven. Daarna zijn we doorgereden naar Peter zijn vader en moeder. De thermostaat van de kachel stond niet meer in zijn programma, waardoor de kachel soms ook midden in de nacht aanging. Ik heb hem opnieuw geprogrammeerd. Daarna nog even thee gedronken. Toen we weer thuis waren heb ik nog even op zolder een aantal ABBA LPs voorzien van een nieuwe plastic hoes die ik van de week besteld had. Ziet er veel mooier uit als de oude plastic hoezen die ik had. Vanavond nog "Boer zoekt vrouw" gekeken en daarna "Floortje naar het einde van de wereld". Morgen heb ik vrij genomen om bij de herdenkingsdienst van Maarten zijn vader te zijn.


 25 februari 2017 Peter was een beetje duf vanmorgen van de drank van gisterenavond. Vandaag zouden we eigenlijk met de trein naar Schiedam gaan. Maar omdat de weersvooruitzichten slecht waren zijn we thuisgebleven. We hadden ook afgesproken om in Schiedam Cees en John te ontmoeten. Dus toen maar afgesproken dat ze in de middag naar ons toe zouden komen.  Peter was nog even naar zijn tuin geweest. Ik heb tomaten papriksoep gemaakt en de hertenbiefstuk uit de vriezer gehaald. Rond half vier kwamen Cees en John, Lekker zitten kletsen en lekker samen gegeten. Het was een heel gezellige middag en avond. Rond half elf gingen ze weer naar huis.


24 februari 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna even langs de houthandel om 2 plaatjes MDF te halen, op maat gezaagd. Thuis heb ik nog het huis gezogen en opgeruimd. Vanavond vierde mijn broer Ron zijn 61ste verjaardag. Eerst nog even een paar speciale biertjes voor hem gekocht. Het was een gezellige avond. Hoe later het werd hoe vrolijker de gasten. Dat kwam natuurlijk door de vele drank. Ik zat daar met mijn nuchtere hoofd tussen. Op een bepaald monent heb ik mijn oordoppen in gedaan tegen de herrie en harde muziek. Rond 02:00 uur zijn we naar huis gegaan. Het was een gezellige avond.


23 februari 2017 Vandaag is mijn broer Ron jarig. Hij wordt 61 jaar. Morgen viert hij zijn feestje. Ik heb hem wel even gebeld.  Vanmorgen ben ik met de auto naar het werk gegaan. Het regende en waaide gewoon al te hard om te gaan wandelen. Je paraplu waait alle kanten op en de regen waait er gewoon onderdoor. Ik moet me dan helemaal inpakken in een regenpak. Dat ga ik niet doen, want dan zweet je als een pakkendrager. Niet erg fris dus. Het is vandaag alweer de laatste werkdag voor mij voor deze week. Aan het eind van de middag naar huis gereden. Het begon steeds harder te waaien. Peter was al eerder thuis vanwege het slechte weer. Hij ging ook nog even op de volkstuin om te kijken of er iets stuk gewaaid was. Het bleek dat er 3 ramen uit de kas gewaaid waren. Op de top van de storm was het windkracht 10. Paul belde ook nog op dat Maarten zijn vader was overleden. Ik heb Maarten nog even een appje gestuurd om hem te condoleren.


22 februari 2017 Het heeft bijna de hele nacht geregend. Gelukkig stopte het dat ik de deur uitstapte om naar mijn werk te gaan. Het was erg rustig op het werk. Ik had een gesprek met een vertegenwoordigster van Lightronics, een leverancier van openbare verlichtingsarmaturen. Verder geen afspraken vandaag. Peter moest vanavond naar zijn koor en ik heb de detective : “Endeavour Morse” gekeken. Lekker spannend.


Raillogix loc 1619 in Beverwijk foto is van mijn collega Piet Molenaar 21 februari 2017

21 februari 2017 Vanmorgen voordat ik naar mijn werk ging nog even Oscar een goede reis gewenst via WhatsApp.. Hij  gaat voor een weekje naar Madrid. Hij moet zijn ID laten vernieuwen en dat kan alleen maar daar. Tevens gaat hij wat vrienden opzoeken uit de tijd dat hij nog in Madrid woonde. Ik ben om 06:30 uur van huis vertrokken. In de loop van de ochtend heb ik even contact gehad met de huisarts over mijn cholesterol medicijnen. Ik heb last van Jeukende benen, pijn in mijn spieren en nog een paar andere bijwerkingen. Ik heb daar toch weer last van sinds ik ze weer slik. Ik ga nu een ander type proberen. Hoop dat ik daar minder last van heb. We gaan het zien. Anders ga ik liever gewoon dood. Er was ook nog een bijzondere locomotief te zien in Beverwijk. De 1619 van Raillogixs. Mijn collega Piet had gelukkig wel zijn fototoestel bij zich. Vanmiddag had ik nog een paar overleggen. Daarna weer naar huis gewandeld. Vandaag kreeg ik ook mijn bestelling binnen met dun plastic en papieren LP hoezen e.d. Helaas hadden ze voor gedeelte de verkeerde spullen geleverd. In plaats van de dun plastic LP hoezen, hadden ze dikke plastic single hoezen geleverd. Dus dat moet weer omgeruild worden. Deze nieuwe hoezen van glashelder plastic wil ik gebruiken mijn ABBA LP en single verzameling beter te conserveren. En door deze plastic hoezen komen de LP’s veel mooier tot zijn recht. Nog even afwachten dus.  Peter hoefde vanavond niet naar zijn hobbyclub dus hebben samen “boer zoekt vrouw” gekeken. Ik ben nog erg verkouden.


20 februari 2017 Vannacht heb ik niet zo lekker geslapen. Zal wel door het eten komen van gisteravond. Vaak heb ik last van de knoflook daar krijg in namelijk hartkloppingen van. Ik was regelmatig wakker en had het ook erg warm. Ben ook wat verkouden. Vandaag weer aan het werk. Het was niet zo druk omdat het krokusvakantie is. De dag ging redelijk snel voorbij. Op weg naar huis heb ik nog even een verjaardagskaart gekocht voor Sjoerd. Hij is het neefje van Peter en wordt morgen 6 jaar. Ik heb lekker macaroni gemaakt. Vanavond hebben we nog de Zweedse detective Beck gekeken en daarna Floortje naar einde van de wereld. Deze programma’s had ik opgenomen.


Station Beverwijk in schaal 1:160

19 februari 2017 Vanmorgen was ik om 06:30 uur wakker. Ik ben er meteen er uit gegaan. Ik heb een paar appjes verzonden en wat tv gekeken. Peter kwam een paar uur later uit zijn bed. Hij heeft in de waterval achter in de tuin 4 spotjes gemaakt. Dan wordt de waterval als het donker wordt mooi verlicht. Daarna is Peter  nog naar de volkstuin gegaan. Ik heb de Legotrein van de zoon van mijn collega nagekeken, deze deed het namelijk niet meer. Gelukkig waren het alleen maar smerige contacten bij de batterij. Hierna heb ik tekeningen die mijn collega had uitgeprint van het station Beverwijk in schaal 1 op 160 (spoor N) op de grond uitgelegd. Ik heb de spoor N rails uitgelegd om deze ondergrond. Grappig om te zien hoe dit er uit ziet op deze schaal. Ik kreeg er meteen een goed gevoel bij, om hier verder mee aan de slag te gaan. Ik voelde mezelf niet helemaal lekker. Ik had pijn in mijn hoofd en ik had het erg warm. Toch misschien  kou gevat.


Mijn zus Inge en Broers Ron en Fred, samen met mij op de foto in Bergen aan Zee 19 februari 2017

Aan het einde van de middag hadden we afgesproken met mijn broer Fred in Bergen aan Zee. Twee weken geleden was hij 60 jaar geworden en wilde nog wat samen met de broers en zus doen. Peter en ik hebben op de heenweg mijn broer Ron en schoonzus Irene opgehaald. Daarna nog mijn zus Inge opgehaald. Helaas kon Simon niet mee. In Bergen aan Zee stonden Fred en Ineke ons al op te wachten bij het strand. Eerst even een foto gemaakt samen met mijn zus  Inge en beide broers Ron en Fred. Daarna zijn we wat gaan drinken op een terras. Na de koffie, thee en andere versnaperingen, zijn we gaan wandelen op het strand. Het was prachtig mooi weer maar wel fris. Na een uurtje zijn we gaan eten bij  restaurant "De golf van Bergen" in Bergen aan Zee, vlak bij het strand. Heerlijk samen gegeten en lekker gekletst. Rond 21:30 uur zijn we huiswaard gegaan. Het was een hele gezellige avond zo met z’n allen. Dat gebeurt niet zo vaak. Na thuiskomst direct naar bed gegaan. 

Oscar op de oude fiets van mijn vader


18 februari 2017 Vanmorgen was al om 04:30 uur uit bed. Ik kon niet meer slapen. Ik ben maar wat tv gaan kijken.  Vandaag is onze vriend Cees jarig in Ridderkerk. Vanmorgen hebben Peter en ik hem gebeld en het “lang zal hij leven” voor hem gezongen. Cees was er emotioneel van. Hij was alleen thuis en John was naar zijn werk. Wij raakte op dat moment bij hem de gevoelige snaar. Even een tijdje geklets en toen ging het weer beter met hem. We hebben hem toch een fijne verjaardag gewenst. Peter ging daarna naar de volkstuin. Ik ben even naar de Praxis gereden voor een paar plaatjes hout. Helaas was het zo druk bij het op maat zagen van de mdf plaat, dat ik onverrichterzake weer naar huis ben gegaan. Om 14:00 uur hadden Peter en ik afgesproken met Paul en Oscar in Wijk aan Zee. We hebben lekker gewandeld in de duinen en ook gegeocatchd. We hebben in totaal 10 verborgen “schatten” gevonden. Het weer was eerst mistig, maar later scheen toch de zon. Tegen het einde van de middag trok het weer helemaal dicht. Na onze wandeling zijn we naar ons huis gereden. Oscar heeft even proefgereden op de oude fiets van mijn vader. Deze heb ik de afgelopen week even nagekeken voor hem. Wij doen er niks mee en Oscar is ermee geholpen.   Lekker zitten kletsen en toen ben ik aan het eten begonnen. Lekker bloemkool met gehakt en spek, met daarbij nog aardappelschijfjes. Daarna nog lekker ijs gegeten. Rond 21:30 uur gingen Paul en Oscar weer naar huis. Oscar heeft meteen de oude fiets van mijn vader meegenomen. Komt deze oude fiets toch weer goed van pas. Het was gezellig met de jongens. Daarna snel naar bed gegaan. Ik was wel erg moe.


17 februari 2016 Het weekend is weer begonnen voor mij. Eerst zoals altijd boodschappen doen bij de Aldi en de Dekamarkt op het van Marloterrein in Beverwijk. Daarna heb ik een film gekeken. Verder 2 wassen gedraaid en gestofzuigd. Ik ben ook nog op zolder bezig geweest met het logo van de Deense spoorwegen. Ik moet even 2 houten platen laten zagen voor tegen het hekwerk van de trap op zolder. Daar kan ik dan het logo op monteren. Helaas ging onze afspraak voor vanavond op het laatste moment niet door. Dus toen maar thuis gebleven.


16 februari 2017 Vandaag lekker gewerkt. Mijn collega Aad heeft voor mij een tekening op schaal 1 op 160 uitgeprint van het station Beverwijk. Ik wil graag kijken of het mogelijk is om station Beverwijk in schaal na te bouwen. Doordat ik nu een tekening op de schaal van het station in spoor N heb kan ik zien hoe groot dit wordt en wat voor ruimte het gaat innemen. Wel leuk dat ik deze tekening heb. Vanavond lekker brood gegeten rauwkost.


15 februari 2017 Vandaag leek het wel lente. De zon scheen en het was bijna 12 graden. Dat is wel een verschil met een paar dagen geleden. Gewoon  gewerkt en vanavond  een detective gekeken. Ik heb ook nog even de versnelling afgesteld van Oscar zijn fiets (de oude fiets van mijn vader). Peter was naar zijn koor.


14 februari 2017 Het heeft vannacht weer gevroren, maar het is heerlijk weer om te wandelen. Lekker gewerkt en bij thuiskomst het eten gemaakt. Peter belde dat hij wat later thuis kwam omdat hij nog wat op moest halen van de volkstuin. Verder niet veel gedaan. Peter ging naar zijn hobbyclub en ik heb wat tv gekeken.


Het mooie station van Haarlem 13 februari 2017

13 februari 2017 Vandaag lekker gewerkt. Het weer was ook prachtig, wel koud. Na mijn werk met de trein naar Haarlem gereden. Peter en ik gingen eten bij zijn vader en moeder. Peter zijn vader had hem gebeld, omdat de kachel het niet meer deed. Bleek dat de batterij van de thermostaat leeg was. Daarna deed hij het weer gelukkig. Lekker rode kool en wortelen gegeten met stoofvlees. Daarna weer naar huis gegaan en nog wat TV gekeken.


 

12 februari 2017 Vanmorgen was ik er weer vroeg op. Er lag een flink pak sneeuw. Wel 8 cm. Dus snel aangekleed en buiten een aantal  foto’s gemaakt. Daarna de auto sneeuwvrij gemaakt en naar station Beverwijk gereden. Daar wat foto’s gemaakt van treinen in de sneeuw. Daarna ben ik doorgereden naar station Uitgeest. Prachtig hoor dat winter landschap. Op het station was het wel ijzig koud. Het was wel een prachtig gezicht die voorbij razenden treinen met een wolk stuifsneeuw achter zich latend. Ben er iets meer dan een uur geweest. Mijn pas nieuw aangeschafte jas deed zijn werk prima. Ik had het heerlijk warm. Thuis heb ik mijn website bijgewerkt en Peter zat een film te kijken. Later nog de spullen van Beijnes doorgekeken en een negatief gescand. Een prachtige zwart wit foto kwam tevoorschijn van de Beijnesfabriek in Beverwijk. Ik heb ook nog een mail gestuurd aan de mevrouw waarvan ik de spullen heb gekregen, om haar te bedanken. Ik heb ook de gescande  foto meegestuurd. Peter ging nog een stukje lopen en ik heb gedoucht en daarna samen met Peter TV gekeken.

Roodborstje op onze volkstuin 11 februari 2017

11 februari 2017 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Ik was er om 07:15 uur uit. Er was nog aardig wat sneeuw gevallen. Dus eigenlijk meteen besloten om wat treinen te fotograferen bij station Beverwijk. Hier vertrekken bijna elke morgen 2 goederentreinen van Tata Steel (Hoogovens). Leuk om deze ook een keer in de sneeuw te fotograferen. Die mogelijkheid doet zicht niet zo vaak voor. Leuke foto's gemaakt. Ik was om 10:30 uur weer thuis. Peter ging de kamer stofzuigen en daarna zijn we naar de volkstuin gelopen. Ik heb daar ook nog wat foto's gemaakt. Daarna zijn we weer naar huis gelopen. Prachtig die witte wereld. Om 17:30 uur zijn we gaan eten bij de Chinees in Heemskerk. Lekker makkelijk en gezellig. Daarna weer terug naar huis gereden. Thuis hebben we de TV series "Beck" en "Victoria" gekeken. In de loop van de avond begon het ook weer flink te sneeuwen. Heb ook nog een paar foto's in de achtertuin gemaakt.


2 voormalige NS loks nu in dienst bij DBS vertrekken vanuit Beverwijk 11 februari 2017

10 februari 2017 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan en daarna nog bij de Action een LED voor- en achterlicht voor de fiets van Oscar gekocht. Ik moest om 10:00 uur weer thuis zijn, want  mevrouw Els Theel uit Friesland kwam wat spullen brengen van Beijnes die zij had gevonden tussen de boedel van een overleden persoon. Ze had op internet gezocht naar iemand die ze blij kon maken met deze spullen. Als je Beijnes intikt op google dan komt mijn website eigenlijk meteen bovenaan te staan. Els had veel nieuwe  informatie over  Beijnes in Haarlem, maar ook over de periode dat Beijnes in Beverwijk gevestigd was. Echt bijzonder. Nomaals mijn hartelijke dank aan deze mevrouw. Ik ben er erg blij mee. Binnenkort meer hierover op mijn Beijnes pagina. Daarna heb ik de verlichting op de fiets voor Oscar gemaakt en teven de nieuwe jasbeschermers gemonteerd. De fiets lijkt weer bijna nieuw, ook al is hij al  25 jaar oud. Ik heb ook de papieren van Beijnes door zitten lezen en nog wat TV gekeken. Verder niet veel meer gedaan dan een paar wassen gedraaid.  Ik was gewoon moe. Vanavond begon het weer te sneeuwen. Leuk hoor.


 

Een SLT sprinter treinstel komt binnen in station Purmerend 9 februari 2017

9 februari 2017 Vanmorgen had ik een overleg met andere beheerders van de openbare verlichting in Purmerend. Ik ging daar met de trein naar toe. De trein verbinding is niet echt optimaal. Ik moest met de intercity vanaf Beverwijk naar Haarlem, daar overstappen op de intercity naar Amsterdam-Sloterdijk en vandaar de stoptrein naar Purmerend. Helaas hadden de eerste 2 treinen vertraging waardoor ik mijn aansluiting naar Purmerend miste. De Intercity van Haarlem naar Amsterdam-Sloterdijk was echt bomvol. Door een ongeval bij Bergen op Zoom was de trein hiervoor uitgevallen en deze 4 delige dubbeldekker veel korter dan voorzien. Doordat deze trein veel later vertrok dan voorzien, strandde ik op Sloterdijk. Hier moest ik een half uur wachten op de volgende stoptrein naar Purmerend. Van de nood een deugd gemaakt en wat foto’s van treinen gemaakt. Op de terugweg Had ik nog mijn rugtas in de trein laten liggen. Gelukkig zat er niks waardevols in. Ik heb ook nog even de jasbeschermers voor Oscar zijn fiets opgehaald bij de fietsenmaker. Toen ik thuis kwam werd ik door mijn werk gebeld dat mijn  rugtas door een conducteur gevonden was. Ik was helemaal blij. Hij wordt nu thuis gestuurd. Daarna had ik nog een vergadering in Heemskerk. Verder  niet veel meer gedaan. 


8 februari 2017 Vandaag lekker gewerkt. Vanavond had ik mijn maandelijkse treinenavond in station Velserbosch in Velsen-Noord. Het was een leuke avond en mijn collega Piet was ook mee gegaan. Het ging over trams en treinen in Oostenrijk en Duitsland.


7 februari 2017 De komende dagen wordt het weer wat kouder, maar echt doorzetten doet de winter niet. Het blijft bij een beetje kwakkelen. Vandaag was een sombere donkere, koude dag.  Ik heb lekker gewerkt, alleen aan het einde van de middag hadden we nog een overleg wat ik een beetje zonde van mijn tijd vind. Maar dat is niet anders. Op de weg naar huis nog even langs de fietsenmaker gelopen voor een paar jasbeschermers. Helaas had hij ze niet op voorraad dus moesten besteld worden. Vanavond heb ik nog even de verlichting van de fiets die bestemd is voor Oscar gerepareerd.


6 februari 2017 Vandaag lekker gewerkt. Op de terugweg naar huis wat fietsonderdelen gekocht bij de Hema voor de fiets van Peter. Peter was nog even langs zijn moeder gereden om bloembollen te planten. Verder niet veel gedaan.


5 februari 2017 vanmorgen was ik om 07:00 uur op. Nog even een deel van een serie gekeken. Rond 10:30 uur kwam Peter zijn broer Henk op visite met zijn kinderen Sjoerd en Julia. Lekker zitten kletsen en de kinderen hebben lekker gespeeld. Rond 12:15 uur gingen ze weer weg. Peter ging daarna ook weg. Hij had afgesproken met zijn dochter Eline in Breda. Eerst ging hij bij haar kijken tijdens het  voetballen en daarna gingen ze nog uit eten. Leuk voor Peter. Ik heb thuis achter de computer gezeten om mijn website te updaten. Daarna heb ik nog de fiets voor Oscar schoongemaakt en nagekeken. Het is nog een prima fiets. Daarna heb ik nasi gemaakt. Lekker gegeten en nog een film gekeken. Peter was om 21:30 uur thuis. Hij had het leuk gehad. Tim zijn zoon begint binnenkort met het halen van zijn rijbewijs. Helemaal leuk.


Prachtig mooi model van het eerst type motorwagen in Nederland van de ZHESM BC9910.

4 februari 2017. Vanmorgen was ik om 06:00 uur wakker. Peter was rond 09:00 uur uit bed. Hij is in de achtertuin aan het werk gegaan om planten en bomen te planten. Het ziet er steeds meteen  mooier uit. Ik moest om 12:00 uur in Bloemendaal zijn. Ik wat nog wat  treinspullen gekocht. Afgelopen woensdag was ik daar ook al geweest, maar ik had nog  interesse in  een paar dingen. Die heb ik vandaag opgehaald. Een prachtig groot met de hand gemaakt model van een motorwagen BC9910 van de Zuid-Hollandsche  Electrische Spoorweg Maatschappij (ZHESM) deze reed tussen stations Rotterdam Hofplein en Scheveningen (het  Kurhaus).   Deze motorwagens waren de eerste elektrische treinen in Nederland en zijn vanaf 1908 gebouwd bij de firma Beijnes in Haarlem. Deze treinen reden toen op 10000 Volt eenfase wisselspanning. Later zijn ze omgebouwd naar 1500 V gelijkspanning. Er is één motorwagen door het Spoorwegmuseum bewaard gebleven. Op dit moment wordt geprobeerd  om de onlangs  in de voormalige DDR gevonden 2e ZHESM wagen 9952 terug te halen naar Nederland. Hiervoor wordt geld ingezameld via de website www.hofpleintrein.nl.  Daarnaast heb nog een groot aluminium gevleugeld wiel, het logo van de Deense Spoorwegen (DSB) overgenomen. Echt heel erg mooi. Daarnaast nog een paar bordjes van een Duitse stoomlok. Hierna weer naar huis gereden. Peter moest om 16:00 uur nog naar een verjaardag van een koorlid. Ik heb nog een was gedraaid. Aan het einde van de middag kreeg ik ook nog een hele stapel koersborden van de spoorwegen thuisgestuurd. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje TV gekeken.


3 februari 2017 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Om 11:00 uur moest ik bij de tandarts zijn. Eerst werd mijn gebit werd gereinigd door de mondhygiëniste en later werd een oude vulling vervangen door de tandarts. Gelukkig had ik geen verdoving nodig. Daar heb je vaak nog meer last van als van het boren. Daarna weer naar huis gereden. Oscar appte dat hij rond 13:30 uur bij mij zou zijn. Even later appte hij weer. Dat zijn trein niet reed en dat het wat later zou worden. Ik heb hem om 13:15 uur van het station opgehaald, was hij toch nog redelijk op tijd, omdat hij eigenlijk wilde gaan lopen naar ons huis. Lekker een broodje gegeten en daarna lekker gekletst.  Hij kwam ook even kijken naar  de oude fiets van mijn vader. Ik had hem aangeboden dat hij deze fiets mag hebben. Wij doen er toch niets mee. Hij heeft even proef gereden en was er erg blij mee. Ik zal de fiets nog even goed nakijken, voordat hij hem krijgt. Rond 17:00 uur heb ik Oscar weer op de trein gezet naar huis. Dat ik thuis kwam was Peter al thuis. Vanavond zijn we bij Serge en Esther op visite geweest. Ze wonen vlak bij ons. Serge ken ik nog van het Evelaerkoor waar we samen op zaten een aantal jaren geleden. Vorig jaar zijn ze getrouwd en hadden afgesproken om hun huis te zien. Ziet er allemaal erg mooi uit. Het was gezellig. Om 22:30 uur waren we weer thuis. 


2 februari 2017 Vandaag is mijn broer Fred jarig. Hij wordt 60 jaar. Van harte gefeliciteerd Fred. We zien elkaar binnenkort. Vandaag alweer de laatste dag van de week, wat werken aan gaat.


Bordje van de Reichsbahn Direction Dresden.

1 februari 2017 Er is alweer een maand voorbij in 2017. De tijd gaat snel. Vandaag was het druk op het werk. Ik moet veel uitzoeken en nieuwe lichtmasten bestellen. Hierdoor gaat de tijd wel snel. Peter had macaroni gemaakt met Penne. Vanavond ben ik naar Bloemendaal gereden. Via Marktplaats ben ik in contact gekomen met iemand die de treinspullen van zijn overleden vader aan het verkopen is. Zijn vader had een hele zolder vol met treinspullen (net als ik). Zijn zoon heeft er niet zo veel mee, dus hebben zijn moeder het hij besloten om alles te verkopen. Ik heb wel interesse in een aantal spullen, maar hij weet niet wat hij er voor wil hebben. Dat maakt het moeilijk. Wel lekker rond gekeken en gepraat. Ik heb een paar kleine dingen meegenomen. Daarna weer naar huis gereden. Peter was naar zijn koor.


31 januari 2017 Vandaag had ik een gesprek met mijn teamleider op het werk. We hebben een uur zitten praten over de werkzaamheden die ik doe en hoe het met mij gaat. Het was een goed gesprek. De werkstress van afgelopen jaar is weer een beetje verdwenen. Gelukkig. Peter moest vanavond naar zijn hobbyclub en ik heb via Marktplaats nog een aantal koersborden gekocht van treinen. Verder niet veel gedaan.


30 januari 2017 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Het regende sinds lange tijd weer eens tijdens mijn wandeling. Peter moest vandaag ook weer aan het werk. Vandaag had ik een overleg waar ik een beetje tegen op zag. Maar achteraf viel het erg mee. Ik moet mezelf toch wat minder onzeker voelen over dit soort dingen. De dag ging verder snel voorbij. Vanavond nog pizza gegeten van gisteren. Mijn broer Fred belde nog over het vieren van zijn 60ste verjaardag op 2 februari. Hij had ons uitgenodigd voor een klein feestje op 5 februari in Bergen, maar mijn andere broer en mijn zus die konden niet. Dus nu wordt het een andere dag. We wachten even af. Verder een beetje tv gekeken.


29 januari 2017 Vanmorgen kwamen Peter zijn broer Gertjan en schoonzus José op visite. Lekker zitten kletsen en later nog de achtertuin bekeken. Na de lunch zijn we nog me z’n vieren naar de volkstuin gereden. Peter heeft de afgelopen werk aardig wat werk verricht daar. Gertjan en José vonden het mooi. Daarna zijn ze weer naar huis gegaan. Ik ben lekker gaan lezen daarna en Peter ging nog even naar de tuin om wat houtsnippers op de paden in zijn tuin te gooien. Dit mocht hij gratis halen vanaf de speeltuin. Ze namelijk veel te veel daarop gegooid. Lekker pizza gegeten en daarna nog wat TV gekeken. En toen was het weekend alweer voorbij.


Lekker druk op de Vlooienmarkt in de IJhallen in Amsterdam-Noord 28 januari 2017

28 januari 2017 Vanmorgen was ik al weer vroeg op. Ik had het koud gehad vannacht en een extra dekbed over mij heen gedaan. We zijn vanmorgen met de auto naar Amsterdam-Noord gereden. In de voormalige NDSM scheepswerf was een grote vlooienmarkt. We hebben daar lekker rondgestruind. Peter had wat glazen kunstwerkjes en stripboeken gekocht. En ik vond nog de LP Voulez Vous van ABBA geperst in Maleisië. En dat voor maar 3 euro. Mijn dag was daardoor alweer goed. Het was wel erg koud in deze prachtige oude fabriekshallen. Daarna weer naar huis gereden. Ik voelde niet zo lekker. Ik heb toch een kou gevat. Het duurde een tijd voordat ik weer een beetje opgewarmd was. Lekker bij de kachel gezeten en daarna nog een tijdje op bed gelegen onder het dekbed. Vanavond met Peter TV gekeken naar ‘Beck” een Zweedse detective. 


Peter heeft op zijn volkstuin een mooie picknicktafel gemaakt

27 januari 2017 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Daarna ben ik naar de volkstuin gefietst om even bij Peter zijn picknicktafel en andere zaken te bewonderen. Het was erg koud maar het zonnetje scheen lekker. Maar vandaag is het alweer de laatste winterdag. Vanaf vanavond komt de temperatuur weer dik boven nul. Daarna weer naar huis gefietst. Lekker een boek gelezen en muziek geluisterd. verder niet zoveel gedaan.


26 januari 2017 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Vanmorgen was het weer behoorlijk koud tijdens mijn wandeling naar het werk. Vanmorgen had ik een overleg over kabel storingen. Het is goed dat je soms bij elkaar komt met de monteurs buiten, om een en ander goed af te stemmen. Peter had op de volkstuin nog een mooie picknicktafel gemaakt. Hij had ook wat planken gemaakt in het huisje. Vanavond niet veel meer gedaan.


25 januari 2017 Peter ging vandaag naar zijn vader en moeder. Hij ging samen met hen naar een tuincentrum. Vinden ze vast leuk en Peter ook. Ik heb gewerkt. Het was een beetje een duffe dag en had constant koude handen. Dit komt waarschijnlijk door de koude muur en de lucht toevoer. Erg vervelend. Toen ik thuis kwam heb ik voor mezelf tomatensoep gemaakt met brood. Peter bleef namelijk bij zijn moeder eten en daarna ging hij meteen naar zijn koor. Ik heb “Tussen kunst en kitsch” en de detective “Vera” gekeken. Peter was pas om 22:45 uur thuis.


Kunstwerk gemaakt door Peter

24 januari 2017 Vanmorgen moest ik eerst naar de huisarts/praktijkondersteuner in Heemskerk voor een algehele diabetes controle van bloedwaarden. Alle waarden waren goed, behalve mijn cholesterol was iets te hoog. Het wordt dus nu toch tijd op daar pillen voor te gaan slikken. We zien wel hoe het verder gaat. Ik was ook iets aangekomen door de feestdagen, maar dat gaat er wel weer vanaf de komende weken. Daarna met de auto naar het werk gereden. Was nog wel moeilijk om een werkplek te vinden in het stadhuis. Dinsdag is het altijd druk. Dus als je pas om 09:00 uur komt, dan is er bijna geen werkplek meer beschikbaar. Ik zat vanmorgen op een plek waar je constant in de zon zat te kijken. Echt waardeloos. Gelukkig kwam er om 12:00 uur een andere plek vrij. Wat is het ook … zo’n flexkantoor. Vanmiddag had ik wat vergaderingen over de herinrichting van de Breestraat en omgeving Graaf Janstraat in Beverwijk. Na het werk naar huis gereden met de auto. Het was erg mistig geworden. Peter had de hele dag op de tuin gewerkt, om stellingen te maken in ons tuinhuisje. Verder vanavond niet veel gedaan. Peter was naar zijn hobbyclub en had weer een kunstwerkje gemaakt en mee naar huis genomen. 


23 januari 2017 Vandaag lekker gewerkt. Wel een aantal moeilijk telefoontjes gepleegd i.v.m. rekeningen en boze bewoners. Maar dan is de druk er ook meteen weer vanaf. Peter was vandaag op de volkstuin aan het werk geweest. Hij is lekker vrij door de vorst van de afgelopen dagen. Vanavond niet veel gedaan. Ik had nog wat zuurkoolstamppot over van gisteren. Lekker op brood. Peter had wat anders gegeten. Vanavond Radar en Spoorloos gekeken.


22 januari 2017 Vanmorgen zat ik al om 08:00 uur achter de computer. Ik moest nodig wat pagina’s bijwerken op mijn website. Ik moet hier toch wat vaker tijd voor vrijmaken. Tevens de foto’s van mijn camera afgehaald. Het is nog een hele klus om de foto’s te sorteren. Ik heb ook wat foto’s via de mail verzonden aan een aantal personen. Peter was bezig met het grind in de achtertuin. Rond 13:00 uur ben ik gestopt. Peter ging zijn vader en moeder halen. Zij kwamen vanmiddag bij ons eten. We hebben samen de film “A man called Ove” gekeken. Vorig jaar had ik hem in de bioscoop gezien. Nu heb ik hem op een DVD. Een prachtig ontroerende film. Daarna lekker zuurkool stamppot gegeten. Later heeft Peter zijn vader en moeder naar huis gebracht. Peter is de komende week vrij i.v.m. de vorst.


DVD cover "Quatro Lunas"

21 januari 2017 In de loop van de morgen zijn we naar Haarlem gereden. Voor het eerst weer door de vernieuwde Velsertunnel. Lekker door Haarlem gelopen. Ik ging voor een nieuwe jas, maar we zijn ook nog bij een winkel met oude boeken geweest. Ik heb een mooie nieuwe winterjas gekocht en wat boeken over treinen (natuurlijk). Daarna weer naar huis gereden. Peter ging soep maken en dat hebben samen met een pizza opgegeten, daarna nog even een rondje gelopen. Vanavond nog een mooie film gekeken “Quatro Lunas”. Deze Mexicaanse film gaat over 4 personen (jong en oud) die moeten dealen met hun homoseksualiteit.


20 januari 2017 Vannacht heeft het behoorlijk gevroren. Toen we boodschappen gingen doen zat het ijs nog dik op de autoramen. Maar met de voor- en achterraam verwarming dooit het snel weg bij onze Volvo. Ik heb de bedden gewassen en Peter was nog in de tuin bezig. Verder niet veel gedaan een beetje hobbyen. 


19 januari 2017 Vandaag was het alweer de laatste werkdag van deze week. Ik heb lekker gewerkt. De zon scheen ook volop vandaag, maar de komende dagen gaat doet het winterweer een stapje terug. Het wordt wat warmer, zodat de vorst weer verdwijnt overdags. Helaas is er bij ons weinig sneeuw gevallen. In het noorden en zuiden van Nederland lag er toch nog aardig wat sneeuw. Peter was een paar keer heen en weer gereden naar zijn werk om spullen voor de tuin te halen. Vanavond niet veel meer gedaan. Een beetje TV gekeken.


18 januari 2017 Vanmorgen was het wel 5 graden onder nul. Lekker koud dus. Wel gewoon naar mijn werk gelopen. Ach, je moet je iets warmer aankleden. Op woensdag is het altijd rustig op het werk. Een heleboel collega’s zijn vrij. Dus lekker gewerkt. Vanavond niet veel gedaan. Lekker de detective “Vera” gekeken. Peter was naar zijn koor


Kunstwerk HTM -NS opgepoetst  14 januari 2017
PCC tram van de HTM in de Hoofdwerkplaats van NS in Tilburg voor een renovatie 29 augustus 1974 (foto Rinus van der Kuil)

Vandaag kreeg ik ook al een antwoord op de mail die afgelopen maandag  aan de tramweg Stichting stuurde over het object wat ik via Marktplaats gekocht heb. Volgens  Raymond Naber van de Tramweg stichting heeft het object een relatie met het afsluiten van het revisie programma van de 70 HTM PCC trams serie 1101-1200 in de jaren 1973-1979. Door gebrek aan capaciteit bij de HTM zelf, hebben deze trams bij de Hoofdwerkplaats van NS in Tilburg een grote verbouwing en revisie gekregen. Tijdens deze werkzaamheden werden o.a. de elektrische installatie vervangen en een complete cascorevisie aan de trams uitgevoerd. Tevens werden de gerenoveerde trams voor aflevering voorzien van een nieuwe gele verflaag. Daarna hebben deze mooie trams nog 15 jaar rondgereden bij de HTM in Den Haag. Het object (''kunstwerk”) is waarschijnlijk na de succesvolle   afronding van dit project in 1979, door de directie van de HTM als cadeau aan de NS werkplaats Tilburg (of andersom) aangeboden. Het object is door de vorige eigenaar gevonden in een kringloopwinkel in Best (20 km van Tilburg). Misschien is het object tijdens de sluiting van Hoofdwerkplaats van de NS in Tilburg in 2011 door iemand die daar werkte meegenomen en nu 6 jaar later bij de kringloopwinkel in Best beland. Het is voor mij leuk om te weten wat het verhaal achter  dit mooie  “kunstwerk” is.  De foto van de HTM PCC  tram in de NS werkplaats in Tilburg komt van de website www.htmfoto.net en is gemaakt door Rinus van der Kuil.


17 januari 2017 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Ik was maar 1 keer wakker geweest. Vanmorgen moest ik even langs het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. Het was nog een stuk kouder als gisteren tijdens het wandelen. Ik moest in het RKZ even bloed laten prikken en urine inleveren voor mijn diabetes controle. Nu zijn alle waarden al weer een tijdje normaal, maar als je eenmaal in de molen zit kom je er bijna niet meer uit. Volgende week dinsdag heb ik een afspraak bij de huisarts om de uitslag van deze controle te bespreken. Dus nog even wachten. Daarna doorgelopen naar mijn werk. Dat zit er vlakbij. Het was lekker druk op het werk. Allerlei overleggen en werkzaamheden voor de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties in Beverwijk. De dag was zo voorbij. Daarna weer naar buiten in de vrieskou lopen. Peter was vandaag vrij. Hij heeft nog zoveel overuren staan. Hij had wat werkzaamheden gedaan in de achtertuin en eten gekookt. Lekker hoor. Vanavond TV gekeken en Peter had zijn hobby clubje weer.


16 januari 2017 Vandaag weer lekker gewerkt. Het was wel heel mooi weer vandaag. Het gaat licht vriezen de komende dagen, maar echt winter wordt het nog niet.  Peter ging vanavond voor een proefles yoga in buurthuis de Evelaer in het duingebied van Heemskerk. Het oude adres waar hij yoga had is gestopt eind vorig jaar. Vandaag heb ik  een mail gestuurd aan de Tramweg Stichting met de vraag over de herkomst van het koperen model van een treinbuffer. Er staat naast het  logo van de NS ook het logo van  de HTM (Haagse Tramweg Maatschappij). Dit object heb  ik vorige week gekocht via Marktplaats. Hoop dat de Tramweg Stichting mij iets meer kan vertellen over de herkomst.


Ik ben het Fort Benoorden Spaarndam aan het fotograferen tijdens ons bezoek op 16 januari 2017

15 januari 2017 Vanmorgen was ik om 07:30 uur wakker. Lekker doorgeslapen vannacht. Peter was er om 10:30 uur uit. Vanmiddag hadden we afgesproken om naar een rondleiding door het fort “Benoorden Spaarndam” te gaan. Dit fort is een onderdeel van de stelling van Amsterdam en is gebouwd tussen 1885 en 1901. Het fort is nooit voor oorlogsdoeleinden gebruikt, omdat na de bouw van de stelling van Amsterdam deze nutteloos bleek te zijn door de snelle ontwikkeling van het vliegtuig. Deze vliegtuigen konden het met opzet onder water gelopen land,  wat de verdediging van Amsterdam zou moeten betekenen, makkelijk passeren. De forten van de stelling van Amsterdam zijn dus nooit echt gebruikt waarvoor ze eigenlijk gebouwd zijn. Het fort “Benoorden Spaarndam” is tot 1970 gebruikt, eerst als militair terrein. In de tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers er in gezeten. Vanaf 1948 heeft het dienst gedaan als munitieopslag van het Nederlandse leger. Na 1970 is het fort 30 jaar afgesloten geweest en is het verval toegeslagen, door onder andere de invloed van regenwater. Het regenwater heeft  het beton van het fort behoorlijk  aangetast. Er zitten grote scheuren in. Sinds 2000 zijn vrijwilligers bezig om het fort te concerveren en te behouden voor het nageslacht. Het is grondig schoongemaakt. Tijdens deze schoonmaakwerkzaamheden zijn mooie wandschilderingen aangetroffen. Begin van 2017 werd begonnen met het waterdicht maken van het fort, door er een nieuwe bitumen dak op te maken en de waterafvoer te herstellen. Het is de bedoeling om het fort een museale bestemming te geven. We hebben een mooie rondleiding gehad door het fort en veel van mooie muurschilderingen gezien. Er zijn er meer dan tweehonderd. Deze zijn door soldaten geschilderd die hier begin 1900 gelegerd waren. Echt een prachtige stap van meer dan 100 jaar terug in de tijd. Ik heb nog een paar mooie foto's van dit bezoek gemaakt. Vanavond kwamen Serge en Esther nog op visite. Serge ken ik nog van het Evelaerkoor waar we beide op hebben gezeten. Ze verwachten samen hun eerste kindje wat in mei 2017 verwacht wordt.

Kunstwerk HTM - NS 1973-1979 14 januari 2017

14 januari 2017 Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Had gedroomd over die film van gisteravond. Lekker rustig aangedaan. Lekker de laatste aflevering van “Petticoat” terug gekeken. Deze was donderdagavond uitgezonden. Heerlijk om naar te kijken en om te zien hoe alles toch nog goed komt met Patty. Daarna nog een detective gekeken. Peter was er rond 09:30 uur uit. Hij moest vanmiddag zingen in Paradiso in Amsterdam met zijn koor. Daarna gingen ze nog uit eten. Dat is de reden dat ik deze keer niet mee ben gegaan. Afgelopen week had ik nog via Marktplaats een koperen model van een treinbuffer gekocht (20 cm hoog). Er staan  logo's op van de NS en de HTM (Haagse Tramweg Maatschappij). Het is een soort herdenkingsopject, denk ik. Waarvoor het precies is  weet ik nog niet, maar dat ga ik uitzoeken. Ik het model gepoetst en het ziet er nu weer prachtig glimmend uit. De man waar ik het van gekocht heb, heeft het in een kringloopwinkel gevonden. Ik heb ook nog het  huis doorgewerkt en gestofzuigd. Tevens nog een oude schijnwerper voor in de achtertuin voorzien van een nieuw snoer en buiten aangesloten. Omdat alle oude verlichting uit de achtertuin is verwijderd, vanwege de ombouw van de tuin, was het erg donker s’avonds. Ik heb ook nog lekker films gekeken. Peter was om 22:00 uur weer thuis uit Amsterdam.


13 januari 2017 Vandaag lekker weer vrij. Vanmorgen boodschappen gedaan. Daarna heb ik niet zoveel meer gedaan. Ik was moe, omdat ik slecht geslapen had. Een beetje TV gekeken en rustig aan gedaan. Vanavond zijn Peter en ik naar Cineworld in Beverwijk gegaan. We hadden nog een bon voor een avondje film met daar aan voorafgaand een etentje in het restaurant van de bioscoop. Lekker gegeten en om 21:30 uur begon de film “Brimstone”. Wat een … film. Echt er werd alleen maar gemoord en verkracht. Vrouwen werden totaal misbruikt en onderdrukt. Ik kan een hoop hebben, maar ik was er helemaal klaar mee. Wat een waardeloze film. Je zou er haast depressief van worden. Peter ook trouwens. In de pauze zijn we weggegaan. Zonde van het geld dat daar aan besteed is. Jammer dat er zo een einde kwam aan ons verder gezellig avondje uit.


12 januari 2017 Vandaag was ik met de auto naar het werk gegaan, omdat ik een overleg had buiten de deur en de weersvooruitzichten niet zo goed waren. Ik had een overleg in Heemskerk over het aanstellen van een installatieverantwoordelijke voor beide gemeenten. We zijn aan het kijken of we dat samen kunnen organiseren. Aan het einde van de middag toen ik naar huis reed, heb ik nog wat boodschappen gedaan. Lekker een stokbrood gehaald en wat salades. Verder niet zoveel meer gedaan


11 januari 2016 Vandaag op het werk was het druk terwijl mijn agenda helemaal leeg was. Het snoeien van groen, storingen in de openbare verlichting en het vervangen van energiemeters in verkeersregelinstallaties hielden me de hele dag lekker bezig. Ik moest overal wat mee. Daarnaast nog wat zaken regelen m.b.t. personeelsvereniging waar ik de voorzitter van ben. De dag was daarom zo voorbij en dat is ook wel weer lekker. Vanavond had ik weer mijn maandelijkse treinenavond. Deze keer ging over trams in Rusland en de voormalige Sovjet Unie. Nu weet ik niet zoveel van trams, omdat ik meer met treinen heb, maar het was toch wel leuk om te zien hoeveel verschillende trams er zijn. Ik was wel blij dat ik in bed lag. Als je om 05:45 uur opstaat, dan ben je blij als je er weer om 23:15 uur inligt.


10 januari 2017 Gelukkig voel ik me vandaag weer een stuk beter. Lekker gewerkt. Peter was vanavond naar zijn kunstclubje en ik heb lekker een film gekeken.


9 januari 2017 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Ik zit niet zo lekker in mijn vel, maar dat gaat wel weer over. Wel lekker gewerkt en een hoop dingen gedaan. Peter was al thuis toen ik thuis kwam. Hij heeft het eten gemaakt en dat is fijn. Verder niet zoveel gedaan. Een beetje TV gekeken.

 

Het water van de vijver is wit gekleurd doordat Peter de verkeerde kit heeft gebruikt 8 januari 2017

8 januari 2017 Vandaag had ik mijn dag niet. Ik voel me een beetje somber. Waardoor dat komt weet ik niet. Ik mijn platenspeler weer neer gezet. Deze was de afgelopen maand verwijderd, omdat het kerststalletje op de plek moest staan. Ik heb hem meteen maar even getest met een LP van ABBA. Wordt ik misschien ook wat vrolijker van. Peter kwam erachter dat het witte water in de vijver niet van het vuile grind was, maar door het gebruik van verkeerde kit. In plaats van siliconekit had hij montagekit gebruikt. Helaas lost deze op in het water. Dus hebben we maar besloten om het water te vervangen, maar dat heeft heel wat voeten in de aarde, omdat er heel wat water in de vijver zit. Hopelijk heeft de kit geen nadelige gevolgen voor de vissen. Ik heb nog een film gekeken.


7 januari 2017 Vandaag verder gegaan met het opruimen van de kerstversiering. Het kerstdorp moest er nu aan geloven. Alle huisjes van “sneeuw” ontdaan en weer ingepakt. Daarna alles gestofzuigd en schoongemaakt. Het is ook wel weer lekker als alles weg is. Het ziet er wel een beetje kaal uit in huis. Dat is weer even wennen. Peter was verder gegaan met de aanleg van de waterval buiten. Door het gebruik van smerig grind is het water in de vijver helemaal wit geworden. Hopelijk wordt het snel weer helder. Verder niet veel meer gedaan dan een beetje TV gekeken.

Uit eten met Ron en Irene


6 januari 2017 Vanmorgen was het erg koud toen ik boodschappen ging doen. De auto was helemaal bevroren. Wel lekker dat onze Volvo verwarmde voorruit heeft. In 3 minuten is de voorruit ontdooit. Vandaag ben ik verder gegaan met het opruimen van de kerstversiering. Ik heb de kerststal en de spullen bij het keukenraam weggehaald en meteen alles schoongemaakt. Vanavond zijn Peter en ik met mijn broer Ron en schoonzus Irene uit eten gegaan bij Sonnevanck in Wijk aan Zee. Het was een gezellig samenzijn. Aan het einde van de avond begon het te sneeuwen als voorbode voor een weersverandering naar iets warmer weer. Later zou het ook nog gaan ijzelen, maar toen lagen wij allang in bed.


5 januari 2017 Peter was vandaag in de tuin verder gegaan met de aanleg van de waterval bij de vijver. Het was wel koud. Ik heb lekker gewerkt. Lekker zo’n korte week werken. Morgen al weer weekend.


4 januari 2017 Vandaag weer aan het werk gegaan, Peter is nog wel vrij. Wel weer even wennen, maar ook wel weer lekker. Het was vandaag gelukkig niet zo druk. Veel collega’s zijn vrij en veel bedrijven zijn ook nog dicht. Dan heb je lekker even tijd om alle mail te verwerken. Het is ook goed voor de regelmaat. Vooral met eten is dat voor mij toch veel beter dan dat ik thuis ben. Heb de laatste weken van 2016 vaak een beetje gezondigd wat suikerhoudende voeding aangaat (bijv. heerlijke banketstaaf). Ik ben een klein beetje aangekomen, maar dat gaat er nu wel weer snel vanaf als je weer normaal eet. Verder lekker gewerkt en even bijgepraat met collega’s. De dag ging redelijk snel voorbij. Na het werk weer lekker teruggelopen naar huis. Peter was al begonnen met het eten. Lekker roerbak groenten met een stukje vegetarisch vlees. Hij had vandaag zand gehaald voor in de achtertuin en een paar grote keien. Ziet er meteen weer wat mooier uit, maar het is nog lang niet klaar. Vanavond moest Peter zingen. ik heb de Kerststal opgeruimd en daarna was er sinds lange tijd weer een detective op de NPO 1. Dat was lang geleden. Lekker zitten kijken. Rond 23:00 uur naar bed gegaan.


Pa en Moe de Wolf kwamen op bezoek om mijn verzameling te bewonderen 3 januari 2017

3 januari 2017 Vanmorgen was ik er om 06:30 uur uit gegaan. Eerst even TV gekeken. Peter kwam rond 09:00 uur uit bed. Ik ben naar de Breestraat gelopen. Ik moest nog een postpakket ophalen. Ook nog even bij C & A en de boekhandel geweest.  Daarna weer teruggelopen naar huis. wel weer lekker om even te lopen. Als je twee weken vrij bent komt daar niet zoveel meer van. Peter was begonnen met het aanleggen van een waterval achter in de tuin. In de middag heb ik nog even mijn verzamelingen uitgestald op de achterkamer en op zolder. Rond 15:00 kwamen Pa en Moe de Wolf (de schoonvader en moeder van mijn broer Fred) op visite. Pa de Wolf is net als ik helemaal gek van treinen. Ze wilde graag de kerstversiering en mijn verzameling zien. Ze waren heel erg onder de indruk van wat ik allemaal heb verzameld in mijn leven tot nu toe. Lekker zitten praten en met Pa de Wolf over treinen. Rond 17:30 uur gingen ze weer naar huis in Dirkshorn. Daarna hebben Peter en ik samen gegeten. We hadden nog kaasfondue in de kast en dat was erg lekker en snel klaar. Daarna zijn we de Kerstboom gaan opruimen. Alle ballen en verlichting eruit gehaald en de boom naar buiten gebracht. Hij moest eruit, omdat morgen de Kerstboomverbranding is. Daarna alle naalden opgezogen met de stofzuiger. Ziet er wel weer kaal uit, maar ook lekker opgeruimd. De rest van de Kerstversiering haal ik de komende dagen wel weg. Verder niet veel meer gedaan. Morgen moet ik weer aan het werk na twee en een halve week vakantie. 

Rob en Peter hebben vandaag het houten terras aangelegd 2 januari 2017


2 januari 2017 Vanmorgen gingen Peter en Rob (collega van Peter) samen het terras achter het huis voorzien van houten planken. Ik heb even aan mijn website gewerkt en 2 wassen gedraaid. Het gewone leven begint weer. Ik ben vandaag en morgen nog vrij. Peter is de hele week nog vrij. Ik heb vanmiddag mijn website geüpdatet en wat foto’s geplaatst. Ik heb ook een aantal foto’s die ik de afgelopen dagen heb gemaakt, verzonden via de mail aan Paul, Oscar en Cees. Daarnaast heb ik nog voorbereidingen gedaan voor het bezoek morgen van de schoonvader en moeder van mijn broer Fred. Zij wilde nog graag de Kerstversiering zien en mijn verzamelingen van Treinen, ABBA en Volvo. Hetzelfde wat ik ook op 18 december jl. had gedaan voor de vrienden en familie die Kerststukjes kwamen maken. Aan het einde van de middag was het houten terras in de achtertuin tegen het huis helemaal klaar. Het ziet er echt prachtig uit met al die planken. Vanavond niet veel meer gedaan.


Even proosten op het nieuwe jaar 2017 samen met Oscar, Paul en Peter 1 januari 2017

1 januari 2017 Een nieuwe dag aan  het begin van 2017. Wat zal dit jaar ons allemaal weer brengen. Op mijn website heb ik nu het jaar 2016 afgesloten. Het is weer een heel verhaal geworden. Welk verhaal zal het in 2017 worden. Het eerste hoofdstuk begint nu al weer. Ik hoop dat het een mooi verhaal wordt, maar dat weten we pas op 1 januari 2018.


Tijdens Oud en Nieuw bij Paul en Oscar   zijn we natuurlijk even gestopt met spelletjes doen om te proosten op  2017 en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Daarna zijn we naar beneden gegaan om vuurwerk af te steken. Dat maakt Oud en Nieuw toch wel af. We hadden een leuk vuurwerkpakket. Oscar en Peter waren aan het afsteken. Ik heb af en toe ook een lontje aangestoken. Na drie kwartier zijn we weer verder gegaan met de spelletjes. Het was een gezellige avond zo samen. Bedankt Oscar en Paul voor de uitnodiging. Ik lag om 02:30 uur in bed.


Vanmorgen was ik er om 08:30 uur uit. Het was nog donker. Lekker rustig aan vandaag. Peter was er om 10:30 uur uit. Om 11:30 uur zijn we naar Haarlem gereden om even Nieuwjaar te wensen aan Peter zijn vader en moeder. Gelukkig is de rust daar weer een beetje teruggekeerd. Na dit bezoek zijn we weer naar huis terug gereden. Peter is nog wat gaan doen in zijn tuin, ter voorbereiding van de aanleg van het nieuwe terras achter het huis morgen. Verder een beetje uitgerust en wat TV gekeken. Peter ging vanavond alweer vroeg naar bed. Ik lag er om 23:00 uur ongeveer in.


Ik bedank iedereen die een positieve bijdrage heeft geleverd aan mijn leven in het afgelopen jaar. Ik hoop dat ik ook iets positief heb kunnen bijdragen aan het leven van mijn vrienden en familie. Voor het nieuwe jaar 2017 wens ik iedereen veel gezondheid en liefde toe. Laat een ieder in zijn waarde en wees een beetje lief en aardig voor elkaar.


Helaas is de eerst aanslag van 2017 alweer gepleegd. In Turkije is weer een of ander gek schieten op een Nieuwjaarsparty te keer gegaan. Helaas zijn er 39 doden gevallen……


Voor ouder nieuws  zie  Nieuwsarchief 2016


<< Naar boven


De Wijkertoren in Beverwijk 27 juni 2017
Deze specht kwam af op de vogelpindakaas in de achtertuin 11 juni 2016
Even laten zien hoe groot het model van de "Beel" is 10 juni 2017
Oscar voor de brug over de Noord bij Alblasserdam 5 juni 2017
Zeilboot op de rivier de Noord bij Alblasserdam 5 juni 2017
Zwaan met 3 kuikens tijdens onze wandeling bij Ridderkerk 5 juni 2017
Mooie overzichtsfoto van onze achtertuin 2 juni 2017
Lekker bezig in de achtertuin 27 mei 2017
Peter is lekker aan het werk op zijn volkstuin 21 mei 2017
Prachtig maan op het strand van Wijk aan Zee 29 april 2017
Samen op het strand van Wijk aan Zee 29 april 2017
Zonsondergang in Wijk aan Zee 29 april 2017
Peter met zijn moeder Door bij ons in de achtertuin 17 april 2017
Prachtige bloesem op Peter zijn volktuin 17 april 2017
Nieuw boek ABBA the complete recording sessions gaat over het onstaan van alle ABBA liedjes in de studio 5 april 2017
Vandaag was Loc 186 100 in Beverwijk voor instructieritten van Locon Machinisten 5 april 2017
Captrain 1621 was vandaag in Beverwijk. Toch bijzonder (foto Piet Molenaar) 3 april 2017
Nieuw boek ABBA Mania gaat over het grote succes van ABBA in Australie 28 maart 2017
Loc 9904 van Locon en 1619 van Raillogixs wachten op een volgende inzet in Beverwijk 26 maart 2017
Onze Volkstuin 18 maart 2017
Peter samen met de andere vrijwilligers tijdens NL Doet bij het Ronald Mc Donaldshuis in Amsterdam 11 maart 2017
Voorjaar, de crocusssen komen weer boven de grond 10 maart 2017
Traxx 186 295-2 van Railpool en 189 066-4 van DBS in station Beverwijk 7 maart 2017
Traxx 186 295-2 van Railpool voor een staalplakkentrein in Beverwijk 7 maart 2017
DBS 1614 in Beverwijk 21 februari 2017 Foto is van Piet Molenaar
Gezellig samen dineren voor de 60ste verjaardag van mijn broer Fred 19 februari 2017
Prachtige zonsondergang op het strand van Bergen aan Zee 19 februari 2017
Roofvogel in de duinen bij Wijk aan Zee 18 februari 2017
Paul, Peter en Oscar tijdens onze wandeling in Wijk aan Zee 18 februari 2017
De prachtig stationskap van station Haarlem 13 februari 2017
Sprinter loopt binnen in station Beverwijk 13 februarie 2017
Deze dubbeldekker VIRM spoed zich door een besneeuwd winterlandschap bij Uitgeest 12 februari 2017
Onze Volvo V40 voelt zicht thuis in de sneeuw 12 februari 2017
Het heeft gesneeuwd vannacht in Beverwijk 12 februari 2017
Mooi plaatje in onze tuin 11 februari 2017
Onderweg naar de volkstuin dit prachtig Hollands landschap 11 februari 2017
Knotwilg in de sneeuw 11 februari 2017
DBS loks 1604 en 1616 in Beverwijk 11 februari 2017
Loc 189 065-6 in Beverwijk 11 februari 2017
Logo van de Deense spoorwegen nu in mijn bezit 4 februari 2017
Bw Aue
Model van de BC9910 van de Zuid-Hollandsche Electrische Spoorweg Maatschappij 4 februari 2017
De oude NDSM scheepswerk in Amsterdam-Noord 28 januari 2017
De rijp zit op de zonnebloem 27 januari 2017
Winters tafreel op Peter zijn volkstuin 27 januari 2017
Het Fort Benoorden Spaarndam een verdedigings werk vanuit de 19e eeuw 15 januari 2017
Muurschildering van Zarah Leander in het Fort Benoorden Spaarndam 15 januari 2017
Nog een muurschildering van Marlene Ditrich in het Fort Benoorden Spaarndam 15 januari 2017
Nog een andere muurschildering 15 januari 2017
Deze deur van het Fort heeft de tand des tijds doorstaan 15 januari 2017
Peter en ik lopen op het dak van het Fort Benoorden Spaarndam 16 januari 2017
Spaarndam 15 januari 2017
Mooi lucht Spaarndam 15 januari 2017
Peter met zijn koor Close2U tijdens een optreden in Paridiso op 15 januari 2017
Lekker vuurwerk afsteken 1 januari 2017