www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2018 (2)


Klik hier voor het nieuws van 1 juli  2018 t/m 31 december 2018.

Locwissel in Bad Bentheim Duitsland.


30 juni 2018 Vandaag ging ik met de trein naar Bad Bentheim in Duitsland. Ik zat dus al om 07:45 uur op de fiets naar station Castricum. Daar de intercity naar Amsterdam genomen en daarna de internationale trein richting Berlijn. Vlak voor Hengelo (het laatste station in Nederland) kwam de conducteur langs. Hij controleerde mijn dagkaart en ik zei meteen dat ik ook een kaartje had om naar Bad Bentheim door te reizen. Hij keek een paar keer en zei dat ik niet met dat kaartje in deze trein naar Bad Bentheim mocht rijden. Ik moest hiervoor overstappen en dan met een regionale trein verder reizen. Ik dacht wat een gelul. Ik kan toch net zo goed in deze trein naar Bad Bentheim rijden. Mijn dagkaart is geldig tot de grens en Bad Bentheim ligt 5 kilometer van de grens met Nederland. Dus was ik gewoon blijven zitten in de trein. Die conducteur had me waarschijnlijk in de gaten gehouden. Want toen we waren vertrokken uit Hengelo stond hij meteen naast me. Ik moest dus € 15,- bij betalen voor die 5 kilometer in Duitsland. Wat een eikel die vent. Ach ik heb hem maar lief aangekeken en betaald en een fijne dag gewenst. Wel nog even gezegd dat ik het wel een beetje kinderachtig vond. Als ik niks had gezegd over mijn kaartje tussen Hengelo en Bad Bentheim had hij er waarschijnlijk helemaal geen aandacht meer aan geschonken. Lekker handig allemaal die verschillende spoorwegmaatschappijen en al hun verschillende kaartjes en tarieven. Leve de Europese samenwerking. Zo leuk al die verschillen systemen. Vroeger mocht je met je NS kaartje gewoon reizen tot waar de NS kwam. Dus ook op het Duitse grensstation. Ach maar weer snel vergeten. Ik heb lekker treinen gespot. Op station Bad Bentheim worden de Nederlandse locomotieven vervangen voor een Duitse locomotief. Dus best een beetje ouderwets nog. Maar wel leuk om te zien.


Gezellig weerzien met mijn buurmeisjes uit de Vivaldistraat in Heemkerk samen in Oldenzaal

Om 16:00 uur heb ik de trein weer genomen naar Oldenzaal. Daar wonen namelijk Anja en Thijmen. Anja is buurmeisje van vroeger van ons uit de Vivaldistraat in Heemskerk. Mijn zus Inge heeft nog contact met haar en de andere buurmeisjes uit de straat. Één keer per jaar komen zij bij elkaar. Ik ken ze natuurlijk ook allemaal en mijn zus had gevraagd of ik ook een keertje wilde komen. Vandaar. Het was erg leuk om al die meiden te zien, Anja, Simone, Jaqueline, Joke, Ivonne, Ans, Marijke en natuurlijk mijn zus (en alle aanhang natuurlijk). Vooral met Joke en Jaqueline had ik een klik, omdat zij van mijn leeftijd zijn. Leuk om te praten. Anja en Thijmen hadden ook nog een BBQ klaar gezet. Echt geweldig om daar te zijn. Ik moest alweer  om 21:00 uur weg, omdat ik de trein moest halen. Helaas reed de bus niet vanwege een staking dus moest lopen naar het station (25 minuten) Daar de trein genomen om 22:00 uur. Ik was om 01:30 uur in Castricum en moest daarna nog een kwartiertje fietsen naar huis. Daar nog even gedoucht en toen naar bed. Het was 02:30 uur…..


29 juni 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter ging weer naar zijn werk. Ik ben om 08:15 uur boodschappen gaan doen. Daarna heb ik nog even achter de computer gezeten om een treinkaartje te kopen voor morgen tussen Oldenzaal en Bad Bentheim in Duitsland. Dat is nog niet zo makkelijk. Ik natuurlijk een dagkaart van het Kruidvat, maar als je naar Duitsland gaat wordt het toch iets moelijker om een kaartje te kopen. Via internet gezocht naar een kaartje en deze aangeschaft, zodat ik morgen in een keer door kan rijden naar Duitsland. Voor de rest niet zo heel veel meer gedaan. Ik heb een film gekeken. Toen Peter thuis was hebben we soep en salade gegeten. Verder niet zoveel gedaan. Een beetje tv gekeken.


28 juni 2018 Vanmorgen Peter uitgezwaaid. Vandaag werkte ik thuis. Ik ben om 07:00 uur begonnen met werken. Ik heb wat data van het schilderen van lichtmasten verwerkt. Daarnaast heb ik een ontwerptekening gemaakt voor de openbare verlichting. De dag vloog om. Ik heb maar soep gemaakt voor het avond eten met allemaal dingen uit de vriezer. Lekker makkelijk en toch heel erg lekker. Daarbij nog een stokbroodje en een hamburger. Na het eten niet veel meer gedaan. Het is nog steeds warm


27 juni 2018 Vanmorgen ben ik weer een keer lopend naar mijn werk gegaan. Ik had mijn nieuwe Ecco schoenen aan gedaan. Ze lopen erg lekker maar moeten nog wel een beetje in gelopen worden. Vandaag had ik het druk met allerlei verschillende dingen. En toch schoot ik niet op. Dat komt omdat je steeds gestoord wordt. Was blij dat de dag voorbij was. Morgen ga ik thuiswerken. Dan kan ik tenminste wat dingen afmaken. Na het werk naar huis gelopen. Lekker thuis weer een prutje gemaakt van spullen uit de vriezer. Het was toch weer lekker. Peter moest vanavond weer zingen. Ik heb lekker een detective gekeken. Lekker ontspannend. Mijn zus Inge had nog gevraagd of ik zaterdag meega naar een bijeenkomst van een paar buurmeisjes  van vroeger uit de Vivaldistraat in Heemskerk. Het is dit jaar in Oldenzaal. Ik moest dus even uitzoeken hoe ik daar met de trein en bus kan komen, want Peter gaat niet mee. Maak er maar een treinendag van want de bijeenkomst begint pas om 17:00 uur. Peter lag ondertussen al in bed. Ik ging om 23:30 uur


26 juni 2018 Vandaag weer aan het werk. Ik ging vandaag met de auto naar het werk omdat ik de appeltaart mee moest nemen die ik gebakken had voor mijn collega’s om te trakteren voor mijn verjaardag afgelopen zondag.. Ik moest om 09:30 uur in het ziekenhuis zijn voor een gezichtsveld onderzoek. Dit na aanleiding van de netvlies loslating een aantal weken geleden. Daar heb ik gelukkig niet zoveel last meer van, alleen nog wat vlekjes in mijn ogen. Zo’n gezichtsveld onderzoek is nog best intensief. Je moet met een oog kijken naar een lampje. Daarom heen flitsen elke keer lichtjes aan en uit. Soms wat feller en dan weer zwakker. Dat duurt een paar minuten en dan moest het andere oog. Volgens mij heb ik er wel een aantal gemist. Ach volgende week krijg ik de uitslag. Om 11:00 uur had ik de collega’s uitgenodigd voor een stukje appeltaart. Ze vonden hem allemaal erg lekker. Heb nog een paar stukjes bewaard voor thuis. Daarna had ik een gesprek over HR 21. Dit is het nieuwe functiehuis van de gemeente. Je huidige functie wordt ingedeeld in een nieuwe groep functies. Het nut zie ik er niet van en ik ga ook niet meer verdienen dus wat schieten we ermee op. De baas zal er wel weer beter van worden. Verder gewoon gewerkt. De dag ging snel voorbij. Ik had nog even geappt met Oscar. Hij moest weer werken bij Heliomare. Ik had voorgesteld dat ik hem wel even zou brengen vanaf het station Beverwijk. Even samen gepraat over zijn plannen de komende tijd. Nadat ik hem in Wijk aan Zee had afgezet ben ik naar huis gereden. Snel wat eten gemaakt. Peter was om 17:30 uur thuis. Samen gegeten en daarna gedoucht. Om 19:00 uur had ik een bewoners avond van de gemeente Beverwijk en Heemskerk in een school in Heemskerk over de werkzaamheden in de Maerten van Heemskerkstraat. Ik was pas weer om 21:45 uur weer thuis. Ik was wel een beetje moe. Peter was nog naar zijn kleiclubje geweest. We zijn snel naar bed gegaan.


25 juni 2018 Vandaag had ik een extra vrije dag genomen. Heerlijk. Helaas was er in de koelkast een bakje olijven omgevallen, waardoor de olie gelekt had. Dus eerst maar even de koelkast schoon gemaakt. Daarna een "slijmballenfilm" gekeken ook wel romantische comedy genoemd. Ik heb op zolder wat spullen geordend, maar moet nog wel  wat treinenbladen kwijt. Verder lekker in de achtertuin gezeten en ook nog wat voetbal gekeken. De dag was zomaar weer voorbij. Toen Peter thuis kwam heb ik vlees en groenten, die over waren van de gourmet van zaterdag, lekker roergebakken. Samen met Peter nog even naar Ranzijn in de Velserbroek gereden. Peter wilde een nieuwe boom kopen, alleen hadden ze niet de juiste. Dus onverrichterzake weer naar huis terug. Verder nog een detective gekeken en op tijd naar bed. Morgen weer werken.


Filmposter Love Simon

24 juni 2018 Vandaag ben ik jarig. Ik ben alweer 58 jaar. Wat een leeftijd. Maar voel me gelukkig prima. Ik had vandaag niet veel gepland. Ik vier mijn namelijk verjaardag niet. Van Peter kreeg ik drie treinenboeken, Helaas voor hem had ik ze alle drie al, dus moet ze terugbrengen en wat anders uitzoeken.      Ik heb wel een appeltaart gebakken naar het recept van mijn moeder Ida. Deze kan ik dan a.s. dinsdag op mijn werk te trakteren. Peter ging naar de tuin. Dus had het rijk alleen. Lekker muziek van ABBA en gerelateerd aan ABBA opgezet die op mijn Ipod staan. Appeltjes schillen, deeg kneden (met de keukenmachine hoor) en de taart opbouwen kost toch wat tijd. Totaal een uur bezig om de taart in elkaar te zetten en dan nog een uur in de oven. Hij is toch weer gelukt. Daarna ben ik nog wat op zolder gaan rommelen. Om 15:00 uur was Peter weer terug van de tuin. Rond 15:45 uur zijn we naar Haarlem gegaan. Ik had Paul en Oscar gevraagd om naar de film “Love Simon” te gaan. Dit is een film over een homoseksuele jongen die nog in de kast zit en hoe hij daar mee omgaat. Paul had ons spontaan uitgenodigd om voorafgaand van de film bij hem te komen eten, omdat de film al om 19:00 uur begon. Lekker bij Paul en Oscar gegeten. Daarna gezamenlijk naar Pathé gelopen. De film was echt mooi. Geen overdreven gedoe over homoseksualiteit, maar gewoon zoals het is voor iemand die nog uit de kast moet komen. Menigeen beseft dat niet wat dat bij iemand teweeg kan brengen. Na de film zijn we nog even naar café de Roemer gelopen en daar wat gedronken. En zo was het alweer 22:00 uur toen we naar huis reden. Wel gezellig hoor en mijn verjaardag is (gelukkig) weer voorbij. 


23 juni 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Eerst even wat gelezen en daarna nog wat tv gekeken. Peter was er om 08:30 uur. Hij ging nog even naar Heemskerk om wat te kopen. Ik ben achter in de tuin wat planten gaan potten en ik heb de vijverpomp schoongemaakt. Ik heb ook geleerd hoe ik muziek van een cd naar de computer moet overzetten en vandaar weer naar mijn Ipod en telefoon. Peter ging nadat hij weer thuis was even samen met collega Rob de voortuin snoeien en opruimen. Rond half 3 ging Peter zijn vader en moeder ophalen. Toen zij terug waren, kreeg ik toch nog een cadeau van zijn vader en moeder. Een treinenboek. Rond 16:00 uur waren Peter zijn dochter Eline en haar vriend Sjoerd aangekomen. Samen lekker zitten kletsen en rond 18:00 uur ben ik met de voorbereiding begonnen van het gourmetten. Daarna lekker met zijn zessen samen gegeten. Het was gezellig zo. Toch leuk om te zien hoe Eline is veranderd de laatste jaren. Daarna nog wat voetbal gekeken. Rond 21:30 uur gingen Eline en Sjoerd weer naar huis. Ik heb Peter zijn vader en moeder weer naar huis gebracht in Haarlem. Toen ik terugkwam lag Peter al te slapen op de bank. Ik heb nog even tv gekeken. Even uitrusten van een toch wel drukke dag.


22 juni 2018 Vanmorgen was ik alweer op tijd op. Peter uitgezwaaid en daarna lekker thee met een broodje gegeten voor de tv. Om 08:15 uur ging in boodschappen doen. Ik moet behoorlijk wat halen, want zaterdag komen Peter zijn dochter Eline en vriend Sjoerd bij ons eten. Peter heeft ook zijn vader en moeder uitgenodigd. We gaan dan gourmetten, dus daar moet wel wat voor in huis gehaald worden. Ik wil ook een appeltaart bakken voor mijn verjaardag. Die kan ik dan volgende week uitdelen op mijn werk. Om 10:45 uur was ik weer terug met een hele vracht boodschappen. Het paste bijna niet in de koelkast. Daarna heb ik nog het hele huis gestofzuigd. Ook nog wat gerommeld in de achtertuin. Aan het einde van de middag was ik wel een klein beetje af. Ik heb maar een pizza gemaakt voor ons beiden. Peter was pas om 18:00 uur thuis van zijn werk. Na het eten is hij nog even naar de tuin gefietst om water te geven. Ik heb wat voetbal gekeken en daarna samen met Peter een detective gekeken. Daarna zijn we gaan slapen.


21 juni 2018 Vandaag is de langste dag alweer. Helaas valt het weer een beetje tegen op deze eerste zomerdag. Vandaag werk ik lekker thuis. Lekker rustig achter mijn computer boven op de achter kamer. Ik moest alleen om 13:00 uur naar het gemeentehuis in Heemskerk voor een overleg over een project wat op de gemeentegrens ligt tussen Beverwijk en Heemskerk. Ik ben naar het gemeentehuis gelopen, omdat het niet zover is van ons huis. Na 1,5 uur was het overleg afgelopen en ben ik weer naar huis gelopen. Onderweg nog even een paar nieuwe Ecco schoenen gekocht en wat eten gehaald voor vanavond. Om 15:00 uur was ik weer thuis. Nog even wat dingen afgehandeld op de computer en daarna was het einde werkdag. De post was ook langs geweest en had een oud fabrieksplaatje van Beijnes in Beverwijk afgeleverd. Dit fabrieksplaatje zat op de Waterland kruiser die bij Beijnes begin jaren ’60 gebouwd werd. Deze had ik via Marktplaats kunnen kopen. Peter kwam om 17:15 uur thuis. Lekker soep met stokbrood gegeten. Verder niet zoveel meer gedaan.


20 juni 2018 Vanmorgen zonder jas naar mijn werk gelopen. De voorspelling was dat het vandaag de warmste dag van de week zou worden. Ik vond het maar koud tijdens het lopen. Had ik nu toch maar een vestje aangedaan. Ik had ook nog een pakket meegenomen wat afgeleverd moest worden bij het postkantoor. Op het werk was het ook koud. Ik ben vandaag bezig geweest met het verwerken van gegevens met betrekking tot beheer. Dat is nodig omdat ik weer nieuwe schilderlijsten en replacelijsten moet maken voor de schilder en de aannemer die het werk moeten gaan uitvoeren. Dit is behoorlijk wat werk. Verder heb in nog een zogenaamde “scrumsessie” gehad over een wijk van Beverwijk die opnieuw ingericht moet worden. Tijdens zo’n sessie geeft elk werkveld aan wat hij of zij voor wensen heeft op zijn of haar vakgebied. Dat geeft al een mooi beeld van alles wat tijden het project moet worden meegenomen, zodat er niks vergeten wordt. Ik vind het een prima manier. Op mijn weg naar huis ben ik eerst naar winkelcentrum de Beverhof gelopen om mijn pakket af te geven voor verzending. Daarna ben ik via een andere weg als normaal naar huis gelopen. Het was toch nog mooi weer geworden. Om 15:00 uur loste opeens de wolken op en begon de zon te schijnen. Het was meteen aangenaam warm. Thuis heb ik groenten gewokt en een Gordon bleu gebakken. Lekker hoor. Peter ging de achtertuin water geven. Ik heb nog even een paar plantjes verpot. Peter ging daarna naar zijn koor. Ik heb een detective gekeken. Peter was om 22:30 uur weer thuis.


19 juni 2018 Vanmorgen weer naar mijn werk gelopen. Dat is toch weer heerlijk. Peter was vanmorgen een beetje depri, maar hoop dat hij daar niet te lang last van heeft. Ik heb een rustige werkdag gehad. En dan bedoel ik niet dat ik niks te doen had. Maar dat ik weinig gestoord werd door mijn collega’s. Ik heb een ontwerptekening gemaakt voor de Meerstraat in Beverwijk. Dit wordt binnen niet al te lange tijd opnieuw ingericht en dan moet natuurlijk de openbare verlichting ook aangepast worden. Ik denk dat ik wel een mooi ontwerp gemaakt heb. Ik ben ook nog even ter plaatse gaan kijken of ik alles wel is zoals het bij ons op tekening staat. Daarna ben ik meteen even doorgelopen naar het Kruidvat om een paar nieuwe dagkaarten voor de trein te halen. Kan ik weer een paar keer goedkoop met de trein. Daarna weer terug gelopen naar het stadhuis. Kwam er onderweg nog wel achter dat er nog een paar lichtmasten teruggeplaatst moeten worden bij een stukje nieuwbouw. Deze lichtmasten waren tijdelijk verwijderd om de bouw werkzaamheden mogelijk te maken. Helaas krijg ik dan geen seintje wanneer het nieuwe gebouw klaar is. Dus daar moet ik ook weer wat mee. Verder ging de dag lekker snel voorbij. Ik heb thuis weer voor het eten gezorgd. Sla met een “Javaanse schijf” dat is dan geen vlees maar soja. Ach het smaakt redelijk. Zo eet je ook wat minder vlees. Vanavond niet zoveel gedaan. Ik wat pakketjes klaar gemaakt voor verzending. En daarnaast nog samen met Peter een detective gekeken.


18 juni 2018 Vanmorgen weer op tijd op. We moesten weer aan het werk na een weekje vakantie. Peter werd opgehaald door collega Rob. Ik ben weer gaan wandelen naar mijn werk. Het was zwaar bewolkt, maar niet echt koud. Later zou het nog gaan regenen, maar toen was ik al op mijn werk. Lekker gewerkt. Ik had gelukkig geen afspraken. De hele dag bezig geweest met het beantwoorden van mailtjes en vragen van collega’s, maar de dag vloog voorbij. Na het werk weer naar huis gelopen. Nu scheen de zon weer. Thuis heb ik voor het eten gezorgd. Prei uit de oven met drumsticks. Lekker makkelijk. We hebben nog naar een detective gekeken en op tijd weer naar bed


17 juni 2018 Alweer de laatste dag van onze vakantie. Vandaag is het ook vaderdag. Eerst lekker lui gedaan. Het was een beetje koud weer. We zijn rond 12:00 uur richting Peter zijn vader en moeder gegaan. Tim, Peter zijn zoon, kwam daar ook naartoe. Gezellig zitten kletsen. Peter zijn broer met zijn gezin waren er ook. Rond 15:00 uur zijn we weer naar huis gegaan. Peter reed met Tim mee naar huis. Ik met de Volvo. Thuis hebben we even naar het voetbal gekeken. Tim is daar wel gek van. Rond 17:45 uur zijn we naar Wijk aan Zee gereden om bij “Sonnevanck” wat te gaan eten met z’n drieën. Lekker gegeten en gepraat. Rond 20:00 uur weer naar huis gereden. Tim ging weer richting Prinsenbeek met zijn auto. Wij hebben nog een aflevering van de Deense detective “Dicte” gekeken. Daarna weer naar bed. Morgen weer werken. 


16 juni 2018 Ik was vanmorgen rond 07:30 uur weer wakker. Eerst lekker ontbijt gemaakt en lekker voor de tv gehangen. Peter kwam er even later ook uit. Ik ging na het ontbijt boodschappen doen, want er moet toch wat in huis zijn. Peter ging naar zijn volkstuin om de heggen te snoeien. Na het boodschappen doen ben ik nog naar de Breestraat gefietst. Ik wilde een paar nieuwe Ecco schoenen kopen. Ik heb namelijk last van mijn huidige schoenen. Daar zit te weinig demping in en als het warm is krijg ik daarin hele warme voeten. Helaas was er geen Ecco winkel op de Breestraat. Ik dacht eigenlijk van wel, maar dat blijkt in Heemskerk te zijn. Dus eigenlijk onverrichter zaken weer terug naar huis. Ik had geen fut om weer naar  Heemskerk te fietsen. Ik  heb  nog maar wat tv gekeken en geluierd. Ik heb ook nog een appje gestuurd aan een aantal neven en nichten gestuurd over de familiereünie van mijn moeders kant. Dit wordt waarschijnlijk pas volgend jaar mei voordat deze gehouden wordt. Ik organiseer dat samen met mijn zus Inge. Peter was om 15:00 uur weer thuis. Rond 17:30 uur zijn we richting Haarlem gereden. Vanavond waren we bij Paul en Oscar uitgenodigd om te eten. Oscar was weer terug uit Colombia na 3 weken vakantie. Eerst lekker met Paul zitten kletsen. Oscar was om 19:00 uur thuis van zijn werk in Amsterdam. Lekker gegeten en later nog spelletjes gedaan. Gezellig hoor. Het was zo 23:00 uur. Toen zijn wij naar huis gegaan. Bedankt Paul en Oscar voor de gezelligheid en de uitnodiging. Na thuiskomst lekker meteen naar bed.


Tijdens ons vakantieweekje in België zijn we ook in Brussel geweest

8 t/m 15 juni 2018 We zijn een weekje op vakantie geweest in Oombergen bij Zottegem in België. We zaten in een erg leuk huisje. Het was een oude windmolen waar de kap en wieken vanaf waren. Het was het heerlijk rustig en een mooie omgeving. Aan de molen vast zat een prachtige serre, waar je heerlijk kon vertoeven ook al was het koud buiten. Echt heerlijk. We zijn in Brussel, Schaarbeek (spoorwegmuseum), Gent en Aalst geweest. Binnenkort kan je het complete verslag van deze vakantie met foto's op mijn website lezen


7 juni 2018 Vanmorgen besloten om toch maar eerst naar de huisarts gegaan. Dus tot die tijd maar even thuis gewerkt. Om 08:00 uur de huisarts gebeld. Helaas hadden zij een studiedag, waardoor ik niet terecht kon. Ik werd doorverwezen naar de huisartsenpost in het Rode Kruisziekenhuis. Ze hebben mij via een telefonisch consult een zalfje aangepraat. Het recept daarvoor kon ik een uur later ophalen. Daarna doorgefietst naar mijn werk. Helaas was er geen hokje meer vrij dus maar op de zaal een plekje uitgezocht. Helaas kwam er er van het van te voren geplande werk niets terecht. Steeds kwamen er weer nieuwe vragen die dan meteen weer heb opgelost. In de middag had ik nog een overleg over de nieuwe woonwijk Binnenduin. dat duurde 2 uur en toen was de dag snel weer voorbij. Daarna ben ik weer naar huis gefietst. Peter werd later ook thuis gebracht van zijn werk omdat hij de auto aan zijn collega moest meegeven. Dit i.v.m. onze vakantie die morgen begint. Ik had nog macaroni van gisteren over dus was snel klaar met het eten. Daarna heb k al wat  weekendtassen van zolder gehaald voor morgen. Verder niet veel meer gedaan. nog wat tv gekeken. Daarna naar bed.


6 juni 2018 vanmorgen weer naar mijn werk gelopen. Ik heb een beetje last van mijn linker ook. Het ooglid is geïrriteerd en opgezet en het doet een beetje zeer. Ik kijk het nog wel even aan. Anders ga ik morgen nog wel even naar de huisarts. Op mijn werk was het rustig. Dus wel lekker gewerkt. Ik heb wat ontwerpen gemaakt en wat vragen van collega’s beantwoord. Voor sommige dingen heb ik geen goed antwoord helaas. Dan is het wel eens jammer dat je niet een collega hebt die ook iets afweet van de openbare verlichting. Soms is dat lastig, maar meestal kom ik er zelf wel uit. De dag ging wel snel voorbij. Toen ik naar huis liep was het behoorlijk warm. De zomer is nog lang niet begonnen maar we hebben al een paar weken zomers weer. Het lijkt wel of het steeds warmer wordt. Ik maak me daar wel af en toe een beetje zorgen over. Thuis heb ik macaroni gemaakt. Vindt Peter altijd wel lekker. Peter moest vanavond weer zingen. Ik heb een detective gekeken op tv. 


5 juni 2018 Vandaag is José jarig. Ik heb haar even gefeliciteerd via de app. Vanmorgen ging op de fiets naar mijn werk. Ik ging vandaag naar de beurs Ruimte en Licht in Houten bij Utrecht. Dit is een beurs speciaal voor mensen en bedrijven die werken aan de openbare verlichting. Ik heb het niet zo op al die standjes met bedrijven die hun waar aan de man proberen te brengen. Ik ga meer om kennis te vergaren, door het bijwonen van lezingen e.d. Ik kwam natuurlijk ook weer een aantal collega’s tegen. Het wereldje van de openbare verlichting is redelijk klein. Het was toch wel interessant allemaal. Rond een uur of drie had ik het wel weer een beetje gezien allemaal en ben met de trein weer naar Beverwijk gereden. Ik was rond 16:30 uur weer in Beverwijk. Daar de fiets gepakt en nog even langs de kapper gereden. Daarna met een redelijk kaal hoofd weer naar huis gefietst. Peter was ook al thuis. Samen lekker gegeten. Peter moest vanavond naar zijn kunstclubje en ik heb wat tv gekeken. Verder niet veel gedaan.


4 juni 2018 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Vanmorgen had ik een overleg op het stadhuis in Heemskerk over een project op de gemeentegrens. Ik ben de bus naar Heemskerk gegaan. Dit overleg was bedoeld om de bewonersbijeenkomst voor te bereiden. Met elkaar deden we ons voor als bewoners die vragen hebben over de werkzaamheden. (hoe zou het zijn als de werkzaamheden in onze eigen straat zou plaats vinden). Dit om alvast antwoorden te vinden op de vragen die tijdens de bewonersbijeenkomst gesteld zullen worden. Toen weer weer met de bus terug naar Beverwijk. Na de middag heb ik nog een aantal tekeningen m.b.t. de openbare verlichting gecontroleerd op juistheid. Na het werk weer naar huis gelopen. Thuis heb ik gekookt. We hadden nog wat rijst over van dat we bij de Chinees hadden gegeten. Ik heb het aangevuld met wat groente en roerbak reepjes. Het was lekker en snel. Na het eten niet veel meer gedaan. Peter was erg moe en ging vroeg naar bed. Ik pas om 22:45 uur.


Freek de Jonge brengt een tribute aan Neerlands Hoop in Carré.

3 juni 2018 Vanmorgen was ik er al weer vroeg uit. Peter wat later. Ik heb de foto’s van Peter zijn telefoon afgehaald en op de computer gezet. Dit had toch nog wel wat voeten in de aarde. Ik ben er toch wel 2 uur mee bezig geweest. Daarna nog wat gegeten en om 13:00 uur zijn we samen met de auto naar station Castricum gereden. We gingen naar Amsterdam voor een theater voorstelling over “Neerlands Hoop in Bange Dagen” met Freek de Jonge in theater Carré. In Amsterdam eerst nog wat gedronken op een terras, daarna doorgelopen naar Carré. De voorstelling begon om 15:00 uur. Leuk om al de oude verhalen van Freek te horen over “Neerlands Hoop” en Bram Vermeulen door weer de oude liedjes en sketches te horen. Ook was het een ode aan Bram Vermeulen die al jaren geleden is overleden. Ik vond het erg leuk. Peter had er wat meer moeite mee om het te volgen, omdat hij “Neerlands Hoop” niet bewust heeft mee gemaakt. Na de voorstelling hebben we nog wat gedronken en een patatje gegeten. Daarna weer teruggelopen naar het centraal station om de trein naar Castricum weer te pakken. We waren om 20:00 uur weer thuis. Verder niet zo veel meer gedaan. Morgen weer werken.


2 juni 2018 Vanmorgen was is er alweer vroeg uit. Ik had besloten om vanmorgen met de trein naar Emmerich in Duitsland te gaan. Peter moest vanmiddag in Monnikendam zingen met zijn koor, dus ga ik maar een dagje treinen. Eerst even samen met Peter ontbijt gegeten, daarna ben ik met de fiets naar station Beverwijk gereden. Ik had de trein om 08:42 uur richting Amsterdam. Daar over gestapt op de intercity naar Nijmegen. In Arnhem uit gestapt en naar de automaat van Abellio gelopen. Zij verzorgen het vervoer van Arnhem naar Duitsland. Om een kaartje te kopen moet je uitchecken bij NS om door de poortjes te kunnen. Helaas deed de automaat van Abellio het niet. Ik moest dus weer inchecken bij NS. Helaas stond de andere automaat van Abelllio helemaal aan de andere kant van het station. Ik had geen tijd meer om daar helemaal heen te lopen. Dus maar aan de conducteur van de Abelliotrein gevraagd of ik bij hem een kaartje kon kopen. Dat kon helaas niet, maar nadat ik uitgelegd had waarom ik geen kaartje had, mocht ik evengoed mee. Anders had ik weer een uur moeten wachten. Na ongeveer een half uur rijden was ik in Emmerich. Het was 11:10 uur Eerst een tijdje staan praten met een jonge treinspotter. Leuk dat er ook nog jongeren gek van treinen zijn. Eerst wat foto’s gemaakt op het station en later ben ik naar een spoorwegovergang gelopen. Je hebt hier een mooi fotopunt om treinen van beide richtingen goed op de foto te zeten of te filmen. Lekker daar gestaan tot 14:15 uur. Toen nog even een broodje gehaald bij de Aldi markt bij het station. Om 14:45 uur weer de trein terug naar Arnhem genomen. Toen ik probeerde in te checken met mijn NS chipkaart zag ik dat er € 10,- werd afgeschreven, want ik stond nog ingecheckt van vanmorgen. Daarna weer ingecheckt om naar Beverwijk terug te gaan. Die € 10,- moet ik dus maar weer terug halen bij NS. Het is niet mijn schuld dat ik niet uitgecheckt ben. Ik was om 17:30 uur weer thuis. Peter was nog niet thuis van het zingen. Toen hij thuis kwam zijn we naar de Chinees in Heemskerk gereden om wat te eten. Toch wel weer lekker en makkelijk. Daarna weer naar huis en nog wat tv gekeken.


1 juni 2018 Het is alweer juni. Deze maand wordt ik alweer 58. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Ook nog even naar Heemskerk gereden om wat cholesterolpillen op te halen. Daarna weer naar huis. Ik heb huis schoongemaakt, geraagd, gezogen en de was op gevouwen. Het zweet stond op mijn rug, maar je ziet het wel meteen dat het weer schoon en opgeruimd is. Daarna ben ik wel even gaan zitten, want je merkt wel dat je wat ouder wordt. Toen Peter thuis kwam heeft hij sla gemaakt en een vegetarische hamburger gebakken. Vanavond hebben we samen nog een detective gekeken. 


31 mei 2018 Vandaag ga ik weer thuiswerken. Ik was er wel gewoon om 06:00 uur uit. Peter ging naar zijn werk. Ik ben rond 07:00 uur mijn computer op gaan starten. Vandaag allemaal bestellingen gedaan en ook wat ontwerpen gemaakt voor de openbare verlichting. Eigenlijk doe ik precies het zelfde als op mijn werk. Je hebt alleen wat mindere fysiek contact met je collega’s en gezellig ABBA op de achtergrond. Het regende wel af en toe hard buiten. Het kwam met bakken uit de lucht, maar daarna klaarde het weer helemaal op. Ik heb ook nog een witte was gedraaid. De dag gaat gewoon snel voorbij. Later regende het nog een keer. Peter was om 17:15 uur thuis. We hebben lekker patat gegeten. Verder niet zo veel gedaan. Een beetje voor de tv gehangen.


30 mei 2018 Vanmorgen was het lekker opgefrist. De regen was weggetrokken en 17 graden. Heerlijk om buiten te zijn. Op het werk had ik samen met collega Rob een overleg met de wethouder over het Beleidsplan Openbare Verlichting 2018-2022. Helaas is de behandeling van het beleidsplan in de raad weer een maand uitgesteld. De nieuwe wethouder was gelukkig wel heel enthousiast over het plan. Dus hoop nu eindelijk dat het wel goed komt bij de behandeling in de raad. We gaan het zien op 28 juni a.s. Verder wat tekenwerk gedaan. Toen ik naar huis ging was het buiten een stuk koeler. Het scheelde bijna 10 graden met gisteren. Lekker makkelijk gegeten met wat roerbakgroente en nepgehakt en een wrap. Wel lekker hoor. Peter moest vanavond zingen. Ik heb wat financiële zaken afgehandeld. Daarnaast nog wat tv gekeken. Toen Peter om 22:15 uur thuis kwam zijn we naar bed gegaan.


29 mei 2018 Ik heb vannacht lekker geslapen ondanks de warmte. Het was heerlijk om naar het werk te lopen. Vandaag namen 3 naaste collega’s afscheid van de gemeente Beverwijk. Vanessa, Hanny en Bouk. Bouk ken ik al sinds ik bij de gemeente werk. Ik heb jarenlang met hem samengewerkt in de buitendienst van de openbare verlichting. We zaten o.a. samen op de hoogwerker. Raar dat je hem maar ook de andere 2 straks niet tegenkomt bij de gemeente Beverwijk. Zo gaan er steeds meer “oude” collega’s weg. Dan besef je ook dat je zelf steeds ouder wordt en binnen niet al te lange tijd zelf een van de oudjes ben bij de gemeente. Ach ik moet in principe nog ongeveer 10 jaar zo als het er nu uitziet. Ik heb lekker gewerkt vandaag en aan het einde van de dag was het afscheid van Hanny en Bouk in de kantine. Het was gezellig met een hoop oud collega’s bij elkaar. Ik ben om 17:00 uur naar huis gelopen. Het was bloedheet buiten wel 29 graden pff. Ik was blij dat ik thuis was. Lekker binnen gezeten. Peter bleef ook thuis. Hij had geen zin om te boetseren vanavond. Rond 21:00 uur begon het te regenen. Steeds iets harder. Toen ik om 22:45 uur naar bed ging regende het nog. Het was erg benauwd. 


28 mei 2018 Ik heb ondanks de warmte toch wel goed geslapen. Heb geen dekbed over mij heen, want het is toch warm genoeg. Vanmorgen weer lopend naar het werk. Heerlijk was het buiten. Gewoon al 20 graden om 06:30 uur. Lekker gewerkt, al ontbreekt het wel een beetje aan energie, m.b.t. de warmte. Wel lekker gewerkt al werd ik wel een beetje moedeloos van het bericht dat het beleidsplan openbare verlichting 2018 -2022 weer van de agenda van de raad is gehaald. De reden is voor mij niet bekend, maar het is voor mij toch wel een beetje een teleurstelling. Het duurt nu al bijna een half jaar dat de politiek het voor zich uitschuift. Ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Blijkbaar interesseert het ze geen bal. Het nadeel is dat de vervanging van armaturen en lampen steeds meer achter gaat lopen. Het is niet anders. Maar het geeft je geen energie om nog lekker met je werk bezig te zijn. Na het werk naar huis gelopen. Peter heeft zalm uit de oven gemaakt met sla daarbij. Peter ging nog even op de tuin water geven. Ik heb lekker binnen tv gekeken.   


Nieuw op de wereld Noë Scarlet, dochter van Denise en Rob.

27 mei 2018 Vanmorgen was ik op tijd weer op. Eerst lekker even buiten gezeten. Het was vannacht een van de warmste nachten die ooit gemeten zijn in mei. Het was nog bijna 20 graden. Peter kwam er iets later uit. Lekker samen ontbeten. Ik kreeg van mijn broer Fred nog een appje dat mijn nichtje Denise is bevallen van een gezonde dochter, Noë Scarlet. Ze is vamorgen om 07:30 uur geboren. Ik heb Fred even gebeld om de feliciteren met zijn klein kind en een appje naar Denise gestuurd om haar en man Rob  te feliciteren.  Leuk hoor.  Peter ging naar zijn volkstuin en ik ben later ook even bij hem geweest. Daarna ben ik weer naar huis gefietst. Ik heb nog wat gerommeld in de achtertuin en ook nog binnen gezeten omdat het buiten toch erg warm is en binnen nog redelijk koel. Aan het einde van de middag zijn Peter en ik naar Haarlem gereden. Peter zijn vader en moeder vieren hun 59 jarig huwelijksfeest. We gingen met het hele gezin uit eten. Eerst verzamelen bij Gertjan en José. Daarna naar de stad gelopen, naar een Italiaans restaurant. Lekker gegeten met z’n allen. Rond 19:45 uur gingen we weer weg. Nog even bij Gertjan en José gezeten en toen weer naar huis. Je wordt wel erg moe van dit warme weer. Verder niets meer gedaan.


Lekker wandelen met Cees bij Kinderdijk

26 mei 2018 Vanmorgen was ik heel vroeg op. Al om 04:30 uur. Ik kon niet meer slapen. Dus ben ik er maar uitgegaan. Toen Peter er uit was ging hij nog even naar de volkstuin. Ik heb wat in de tuin gewerkt aan mijn boompjes verzameling  en water gegeven. Rond 12:00 uur zijn we vertrokken naar John en Cees in Ridderkerk. John moet vanavond optreden met zijn koor bij een toneelstuk. Wij zijn eerst met Cees richting de Waterbus gereden aan de Nieuwe Maas. We wilde naar Dordrecht varen, maar vanwege “Dordt in Stoom” was het zo druk dat we niet met de Waterbus mee mochten. Toen hebben we maar besloten om met het pontje naar Kinderdijk over te steken. Kinderdijk is werelderfgoed van de Unesco. Hier staan een groot aantal oude windmolens bij elkaar die in het verleden de polder Alblasserwaard droog gemalen hebben. Het is toch weer een prachtig gezicht, maar ook een toeristische trekpleister. Als je daar loopt kom je heel wat nationaliteiten tegen, waaronder veel Japanners en Chinezen. Ik heb weer een paar mooie foto’s kunnen maken. Lekker gewandeld en gekletst met Cees. Het was nog steeds erg warm. John moest eerst nog werken. Daarna zijn we weer terug gevaren naar Ridderkerk en met de auto naar het huis van Cees en John.

Toneelstuk met John in Oud Beijerland.


We hebben wat gegeten en daarna zijn we met de auto richting Oud Beijerland gereden. Ik een klein gehucht daar was de voostelling waar John aan mee deed. Het “theater” was een tijdelijk omgebouwd boerenschuur, die was ingericht als theater. Leuk hoe ze dat gedaan hadden. De voorstelling "Toena en de draak". Een leuk Chinees sprookje dat ging  over het overwinnen van een draak. John moest af en toe met zijn koor zorgen voor de muzikale omlijsting. John ging helemaal op in zijn rol. Leuk om te zien. Het was een hele gezellig avond. Lekker nog even nagezeten en met John bijgepraat. Om 22:45 uur gingen we weer naar huis. Het was een mooie dag geweest. Dank je wel Cees en John voor de uitnodiging.


25 mei 2018 Vanmorgen eerst om 08:00 uur boodschappen gedaan. Daarna moest ik om 10:00 uur naar de notaris voor het ondertekenen van mijn nieuwe testament. Eindelijk stond alles goed op papier. Je wilt toch alles goed geregeld hebben wat betreft mijn verzamelingen betreft.  Ik was wel opgelucht dat het achter de rug was. Om 11:00 uur moest ik bij de Kwikfit de winterbanden laten vervangen door de zomerbanden. Daarna weer naar huis. Vanmiddag heb ik nog gestofzuigd en wat opgeruimd. Ook nog wat tv gekeken. Peter was om 18:00 uur thuis. Lekker een bonenstoofpannetje gemaakt met nep gehakt. Peter heeft er niks van gemerkt. Dit kan ik dus wel vaker gebruiken. Verder niet veel meer gedaan. Het was nog wel steeds warm. De komende dagen wordt het alleen maar warmer.


24 mei 2018 Vandaag heb ik thuis gewerkt. Ik moest een ontwerp tekening maken voor de openbare verlichting. Eerst wat andere werkzaamheden gedaan, zoals emails afhandelen. Daarna heb ik mijn email archief opgeruimd. Ik kon namelijk niks meer opslaan omdat het geheugen van mijn emailbox vol zat. Dus alle email van voor 2017 gewist.  Daarna ben ik begonnen aan de OVL tekening. Dit is toch iets waar je bij na moet denken. Dan is het lekker als je niet constant gestoord wordt. Lekker opgeschoten. Het was zo weer 16:00 uur. Ik heb ook nog wat telefoontjes afgehandeld. Peter ging na het eten nog even naar de volkstuin. Ik had nog een programma opgenomen over het eten van vlees. Dat zet je toch weer te denken over het dierenwelzijn en de hoeveelheden vlees die je na binnen werkt met een BBQ..


23 mei 2018 Vandaag heb ik lekker gewerkt. Het was warm dat ik naar huis liep. Niet veel bijzonders gedaan. Peter was vanavond zingen en ik heb een detective gekeken.


Lampen Blokkendoos motorwagen.

22 mei 2018 Vanmorgen weer aan het werk. Toch wel even moeilijk om weer op gang te komen na zo’n lang weekend. Op mijn werk eerst nog even een appje aan Oscar gestuurd. Hij vliegt vanmorgen om 10:00 uur voor 3 weken naar zijn ouders en familie in Bogota Colombia. Dat is ongeveer 11 uur vliegen van hier. Ik heb hem even een goede reis gewenst, Leuk voor hem. Op het werk was het een beetje chaotisch. Ik kwam niet echt aan werken toe. Elke keer werd er weer wat gevraagd en moest ik weer wat anders doen. Lekker adhoc allemaal. Maar in Beverwijk is dat niet echt bijzonder. Dat heeft wel tot gevolg dat je niet door kan werken. De dag ging gelukkig wel snel voorbij. Het was weer warm tijdens het terug lopen naar huis. Ik heb nog wat vlees van de BBQ van gisteren opgebakken en met wat roerbakgroenten. Lekker makkelijk. Nog even wat geappt met Paul. Peter had vanavond zijn kunstclubje. Ik ben met de auto naar Zaandijk gereden om een oude elektrische lantaarn van een materieel ’24 treinstel ( ook wel blokkendoos genoemd) op te halen. Deze geheel koperen lantaarn zat voor op dit treinstel. Hij is perfecte staat en ziet er echt prachtig uit. Een mooi aanwinst voor mijn toch al grote treinenverzameling. Daarna nog wat tv gekeken. Peter ging meteen naar bed toen hij thuis kwam.   


21 mei 2018 Tweede Pinksterdag. Vanmorgen was ik alweer op tijd op. Eerst een film gekeken die ik had opgenomen. Toen Peter uit bed kwam. Zijn we wat gaan rommelen in de tuin. Peter heeft de twee grote witte bloempotten die voor de garage staan schoongemaakt en opnieuw gewit. Ook heeft hij wat plantjes geplant. Om 16:00 uur hadden we afgesproken met Peter zijn broer Henk, Patricia en de kinderen Julia en Sjoerd op de volkstuin. Daar waren ze nog nooit geweest. Daarna naar ons huis gereden. Lekker in de achtertuin gezeten en gepraat. Sjoerd die vroeg niks over de treinen dus, heb ik dat maar zo gelaten. We hebben lekker de BBQ aangezet. Gezellig zo en heerlijk weer. Rond 21:00 uur gingen ze weer naar huis. Het was weer gezellig. Verder niet veel meer gedaan. Ik heb nog spoorloos gekeken. Morgen weer werken.


20 mei 2018 Eerste Pinksterdag. Peter ging vanmorgen al vroeg naar de volkstuin. Ik ben thuis gebleven. Ik heb wat spullen opgeruimd en op zolder verder gegaan met opruimen. Ik heb ook wat rails achter het schot vandaan gehaald. Morgen komt Peter zijn broer bij ons eten. Zijn zoon Sjoerd (6) vind treinen ook leuk en heb hem beloofd om een keer de LGB spoorbaan uit te leggen. Meestal komen ze onverwacht op visite, maar nu kan ik het alvast klaar zetten. Kijk morgen wel of hij er om vraagt. Zelf vond ik het ook wel weer even leuk om de trein te laten rijden. Peter stuurde nog een appje dat de watersproeiers het deden op de tuin. Dus toen maar even naar de tuin gefietst om te kijken. Peter was blij dat de elektrische waterpomp het nu eindelijk goed deed. Leuk om te zien dat hij er blij mee is en dat het werkt. Daarna ben ik weer naar huis gegaan. Nog even in de tuin gezeten. Toen Peter thuis kwam hebben we lekker sla met een paar saucijsje gegeten. Lekker makkelijk. Verder niet zoveel meer gedaan.


Kunst in Haarlem met Peter, Paul en Oscar

19 mei 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Eerst lekker muziek gedraaid op de koptelefoon. Toen Peter uit zijn bed kwam samen brood gegeten. Samen met Peter even de vloer in de huiskamer gedweild. Die was behoorlijk vies geworden de afgelopen tijd. Met z’n tweeën gaat het veel sneller als dat je het alleen moet doen. Peter ging daarna nog naar de tuin. Ik bleef thuis. Het nog wat op zolder gewerkt. Om 14:30 uur zijn we naar Haarlem vertrokken. We hadden afgesproken met Paul en Oscar in Haarlem op het nieuw Kerksplein. Er was een kunstroute uitgezet. We zijn samen door Haarlem gelopen en hier en daar bij particulieren in huis gaan kijken naar allerlei soorten kunst. Leuk hoor! Daarna zijn we nog naar het huis van Paul gegaan om wat te dringen. Om 19:00 uur hadden we besproken bij een Indiaas restaurant om wat te eten. Helaas was de bediening niet je van het. Het duurde behoorlijk lang voordat we iets te eten kregen en de hoeveelheden waren wat krap. Niet echt een aanrader dus. Het eten was wel lekker. Daarna samen nog een ijsje gegeten bij “Caronne” op de Grote Houtstraat. Lekker hoor. Daarna afscheid genomen van Paul en Oscar en zijn Peter in ik weer naar huis gegaan. Het was weer een gezellig middag en avond geweest. Bedankt Paul voor de uitnodiging.


18 mei 2018 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Om 11 uur had ik een afspraak bij de notaris. Ik ben bezig om mijn testament aan te passen. Nu de laatste wijzigingen zijn verwerkt ligt er een goed stuk denk is. Volgende week vrijdag moet ik het ondertekenen. Ik ben blij als dit alles achter rug is. Vanmiddag ben ik op zolder de treinenbladen die ik maandelijks ontvang uit te zoeken. Het zijn er zoveel dat ik er weer wat kwijt moet. Nu moet ik alleen nog iemand vinden die ze van mij over wil nemen. Dat is nog wel een dingetje. Verder nog een film gekeken. Toen Peter thuis kwam heb ik een pizza gemaakt Peter ging nog even naar de tuin om aan zijn beregeningsinstallatie te werken. Ik heb nog wat tv gekeken.


17 mei 2018 Vandaag had ik een overleg van de IBOV in Purmerend. Dit is een bijeenkomst van een groot aantal beheerders van de openbare verlichting in de provincie Noord-Holland. Dit overleg is waardevol, omdat OV beheerders vaak eenlingen zijn binnen een gemeentelijke organisatie. In dit overleg wordt gesproken over de ontwikkeling van de openbare verlichting en hoe we dit steeds kunnen verbeteren. Er doen ongeveer 25 gemeenten en andere overheidsinstellingen aan dit overleg mee. Zeer nuttig dit overleg een keer per half jaar. Ik was om 16:15 uur weer thuis. Ik was meegereden met Marcel een collega van de gemeente Heemskerk. Toen Peter thuis kwam hebben we sla met een stukje vlees gegeten. Lekker makkelijk. Verder nog wat tv gekeken.


16 mei 2018 Vandaag was het rustig op het werk. Een hoop kleine klusjes gedaan. Ik had vandaag ook geen afspraken. Het was wel lekker weer toen ik naar huis liep. Peter was wat later thuis omdat hij vanmiddag met zijn vader en moeder naar een “high Tea” moest van een vriend van de familie die binnenkort gaat trouwen in Duitsland. Ik heb dus zelf lekker een stokbrood met geklutst ei gegeten. Toen Peter thuis kwam was  hij moe en ging op tijd naar bed. Ik heb nog wat tv gekeken.


15 mei 2018 Vannacht heb ik heel vast geslapen. Ik schrok wakker van de wekker. Op het werk was het druk. Een hoop uitzoekwerk en wat werkzaamheden bij de aannemer uit gezet. Ik heb ook nog een vergadering gehad over de nieuwe wijk Binnenduin in Beverwijk. Na het werk naar huis gelopen. Het was wel warm buiten. Dus maar rustig aan gedaan. Peter kwam wat later thuis, want hij had nog een cursus over mest. Hij was ongeveer om 18:00 uur thuis. Ik had prei uit de oven gemaakt met kippenpoten. Lekker makkelijk dus, maar wel lekker. Peter ging daarna naar zijn kunstclub. Ik heb een programma over pensioenen gekeken. Wat een dievenbende is het. Al die bestuurders met topsalarissen die uit ons pensioengeldpot  betaald worden. Zakkenvullers zijn het allemaal. Het eigenlijk te erg voor woorden dat zo met ons geld wordt omgegaan. Ze moeten zich schamen. Daarna nog het programma opgelicht gekeken. Dan heb je weer genoeg gezien. Nederland is corrupt al mag dat niet hardop gezegd worden. Het is zo triest om dat te moeten constateren, maar eigenlijk wist ik dat al.


14 mei 2018 Vandaag wordt mijn nichtje Denise 30 alweer 30 jaar. Ze is samen met man Rob zwanger van hun eerste kind. Binnenkort moet dat geboren worden. Spannend hoor. Vanmorgen weer aan het werk. Helaas lag het internet en de telefoon er uit. Omdat een groot aantal van de gemeentelijke programma’s werkt via internet, kon je niet veel doen. Dus doe je maar dingen die je nog wel kunt doen. De dag gaat toch wel voorbij. Na het werk ben ik naar huis gelopen. Vanavond ga ik met Paul en Jan op bezoek bij Maarten. Snel dus aan het eten begonnen. Ook nog even snel onder de douche gegaan. Toen Peter thuis kwam snel even gegeten. Hij ging nog even op de tuin werken. Ik ben om 18:00 uur richting Haarlem vertrokken met de auto. Ik moest Paul en Jan ophalen bij Jan thuis. Rond 18:30 uur zijn we naar Amsterdam vertrokken. Om 19:00 uur waren we in Amsterdam bij Maarten. Maarten is aan het revalideren van een herseninfarct die hij begin maart van dit jaar heeft gehad. Het gaat gelukkig boven verwachting goed met hem. Het was zo fijn om te zien dat hij nu bijna alles weer kan. Hij heeft geen rolstoel meer nodig en ook geen hulpmiddelen om te lopen e.d. Zijn spraak is ook bijna weer 100 %. Aanstaande woensdag mag hij definitief weer naar huis. Hij moet nog wel 3 dagen in de week revalideren om nog te werken aan de restverschijnselen. Het was gezellig om met z’n vieren bij elkaar te zijn. Maarten vond het ook leuk. Om 20:30 uur hebben we afscheid van hem genomen en zijn Paul, Jan en ik weer naar huis gereden. Paul en Jan weer in Haarlem afgezet en ik was om 21:00 uur thuis. Peter was ook al weer thuis. Verder niet veel meer gedaan.


13 mei 2018 Vanmorgen was ik alweer om 06:45 uur uit.  Peter was er om 09:00 uur uit. Lekker lui naar een detective gekeken. Omstreeks 12:00 uur zijn we naar Peter zijn vader en moeder gegaan voor moederdag. Daar even koffie en thee gedronken en toen weer naar huis. Peter ging nog even op bed liggen. Ik heb tv gekeken. Toen Peter weer wakker was nog wat tv gekeken. Ik heb nog wat eten gemaakt van de overblijfselen van de BBQ van gisteren. Verder niet veel meer gedaan. Het was gewoon een duffe dag. Buiten regende het. Morgen weer naar het werk


12 mei 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter ging al vroeg naar de kapper en ik heb lekker voor de tv gehangen. Toen Peter weer terug was, ging hij naar de volkstuin. Ik heb thuis nog even de rest van het huis gestofzuigd en wat gerommeld op zolder en in de achtertuin. Peter was om 15:00 uur weer thuis. Rond zes uur kwamen Paul, Oscar en Jan bij ons op visite. We gingen samen het Songfestival kijken. Leuk om ze weer te zien. Jan had ik al heel lang niet meer gezien. Ik had pas van Paul gehoord dat Jan zijn moeder was overleden. Dus was het fijn om Jan weer te zien en te spreken. Lekker zitten kletsen. Daarna zijn we  gaan BBQen. Rond 21:00 uur zijn we naar binnen gegaan om naar het Songfestival te gaan kijken. Ik had scorelijstjes uitgeprint. Dan is het namelijk nog leuker om te kijken. Het was gezellig met al het commentaar op de deelnemers en hun zangkwaliteiten. Rond 00:45 uur was de uitslag bekent. Israël heeft gewonnen. Ik had het goed voorspeld samen met Oscar. Waylon (de Nederlandse inzending) werd 18e. Ik vond dat echt een waardeloos nummer. Rond 01:00 uur gingen Paul, Oscar en Jan weer naar huis. Het was een gezellige avond geweest.


11 mei 2018 Vanmorgen Peter uitgezwaaid naar zijn werk. Ik moest op 08:15 uur bij de tandarts zijn. Een kies moest geboord worden. Niet heel veel bijzonders. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Ik moest wat BBQ vlees halen, want morgen komen wat vrienden bij ons het Songfestival kijken. Daar voor gaan we eerst BBQen. Daarna weer naar huis gereden. Heb alles opgeruimd en ook nog de woonkamer gezogen. Ik heb ook nog een film gekeken. Rond 15:00 uur ben ik nog even op fiets naar mijn broer Ron gereden. Ik had 2 kaarten voor Marc Marie Huybrechts. Helaas viel dat samen met de finale van het Eurovisie Songfestival. Dus had ik onze kaarten aan mijn broer Ron gegeven. Toen ik daar aan kwam had mijn schoonzus mij net een appje gestuurd, om vanavond bij ons langs te komen om de kaarten op te halen. Ze kwamen evengoed. Dus bleef ik niet zo lang hangen. Nog even bij Blokker een paar theeglazen gekocht en toen weer naar huis. Peter was om 17:30 uur thuis. Na het eten kwamen mijn broer Ron en Irene op visite. Het was een gezellig avond.


10 mei 2018 Vandaag is het Hemelvaartsdag. Een vrije dag dus. Vanmorgen was ik er al weer vroeg uit. Peter was wat later. Hij ging na het ontbijt naar de volkstuin. Ik ben even later ook naar de tuin gegaan. Peter was de heggen aan het knippen. Ik ben de bladeren bij elkaar gaan vegen met een hark. De bladeren heb ik later in de compostbak gegooid. Na 2,5 uur had ik het wel weer een beetje gezien en ben toen naar huis gegaan. Peter kwam wat later ook naar huis. We zijn nog even naar Ranzijn in de Velserbroek gereden om een paar kamerplanten te kopen. Ook wat tuin plantjes gekocht. Daarna weer naar huis. De planten in potten gezet. De huiskamer ziet er meteen weer wat gezelliger uit met een paar mooie planten. Peter heeft ook de plantjes in de tuin gezet. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken en Peter ging op tijd weer naar bed. Hij moet morgen werken. Ik heb de 2e halve finale van het Songfestival gekeken. Nederland is door naar de finale op zaterdag.


9 mei 2018 Vandaag heb ik thuis gewerkt. Ik had geen afspraken dus dan kan ik ook thuis blijven om te werken. Ik heb wat ontwerptekeningen gecontroleerd of deze juist zijn in getekend. Daarnaast nog een aantal opdracht brieven gemaakt. Ook meteen een paar wassen gedraaid. Dus al met al een productieve dag geweest. Peter hoefde vanavond niet te zingen. Ik had mijn maandelijkse treinen avond van de NVBS in het station van de Hoogovens stoomclub in Velsen-Noord. Dit was tevens de laatste avond van dit seizoen. De volgende avond is pas weer op 12 september 2018. Ik was pas om 23:00 uur weer thuis. Peter lag al in bed.


8 mei 2018 Vanmorgen weer lekker gelopen naar mijn werk. Het was heerlijk weer. Het zou weer een mooie dag worden. Op het werk was het rustig. Je merkt toch dat het meivakantie is. Het is dan ook niet hectisch op het werk. Ik heb wat opdrachten aangemaakt in ons nieuwe programma om documenten aan te maken “Join” ach het is net zo ingewikkeld als het oude heb ik gemerkt. Het is me toch gelukt om een nieuwe opdrachtbrief te maken. We hadden ook nog werkoverleg. De dag ging alweer snel voorbij. Toen ik naar huis ging was de overgang van binnen naar buiten behoorlijk. Het was erg warm buiten. Ben dus maar rustig naar huis gelopen. Peter was ook behoorlijk moe van de warmte toen hij thuis kwam. Lekker snel even een pizza gemaakt. Daarna nog even buiten gezeten in de schaduw. Peter ging nog naar zijn kunstclubje. Ik heb de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestval gekeken. Er zaten een paar leuke liedjes bij, die ook doorgaan naar de finale op zaterdag. Donderdag is de 2e halve finale. Daarin moet de Nederlandse inzending van Waylon zich bewijzen. Ik ben bang dat hij de finale niet gaat halen. Ik vind het liedje gewoon niet goed. Maar ja wie ben ik? We gaan het zien. Het wel altijd leuk om naar te kijken. Dat doe ik elk jaar al sinds 1974 toen ABBA het won met Waterloo. Peter had nog een mooie vaas die hij gemaakt heeft mee naar huis genomen. Hij kan echt mooie dingen maken. Peter ging al naar bed. Ik heb nog even het Songfestival afgekeken.


7 mei 2018 Vandaag is mijn jongste nichtje Linda jarig. Vanmorgen moest ik met de auto naar het werk. Onze Volvo V40 moest naar de Volvo dealer voor een onderhoudsbeurt. Eerst even naar mijn werk want om 06:45 uur is de garage nog niet open. Rond 08:00 uur even de auto weggebracht. Daarna weer terug gelopen naar het stadhuis, ongeveer 10 minuten lopen. Vandaag had ik verschillende overleggen o.a. over het plaatsen van camera’s en gecombineerde laadpalen en een lichtmast en andere smart oplossingen voor in de openbare ruimte. Om 16:00 uur ben ik weer naar de Volvodealer gelopen om onze auto op te halen. Hij was nog niet klaar, dus had ik nog even tijd om de nieuwe Volvo’s te bekijken die er stonden. Er stond een mooi splinternieuwe Volvo XC40. Deze Volvo is verkozen tot auto van het jaar 2018. Echt een pracht auto. Ook de andere nieuwe modellen van Volvo bewonderd. Na een half uur was onze Volvo klaar om mee te nemen. Ze hadden hem ook nog gewassen en uitgezogen. Toen ben ik naar huis gereden. Ik heb gekookt. Peter ging na het eten nog even naar de volkstuin. Ik heb nog wat in de tuin gezeten en tv gekeken. Verder niet veel meer gedaan.


6 mei 2018 vanmorgen was ik om 07:45 uur op. Eerst even Oscar geappt en hem sterkte gewenst.. Hij moest vanmorgen om 08:00 uur alweer met de trein naar Amsterdam om te gaan werken. Ik was nog wel een beetje moe, maar het zonnetje scheen en het zou een prachtige dag worden. Peter was er om 9:30 uur al uit. Hij ging nog even naar de volkstuin. Ik ben om 11:00 uur daar naar toe gefietst en gezellig met Peter een bakkie gedaan. Daarna ben ik weer naar huis gefietst. Lekker achter buiten gezeten. Peter was om 13;00 uur terug. Hij ging zijn ouders halen. Die kwamen bij ons eten vanmiddag. We hebben samen lekker buiten gezeten onder de parasol. Peter is nog even mijn zijn vader en moeder naar de tuin gereden om te kijken. Ik ben het eten gaan klaar maken. Gewoon sperziebonen, bloemkool met aardappelen en een gehaktbal. Toen Peter, met zijn ouders terug kwam, hebben we gegeten. Daarna nog even wat tv gekeken en weer op tijd naar bed. Morgen moeten we weer werken.


5 mei 2018 Vandaag is het Bevrijdingsdag. We vieren daarom de vrijheid. Al vroeg de vlag uitgestoken. Peter ging naar zijn broer in Haarlem om een aantal houten tuinschermen te plaatsen. Ik ben in en om het huis wat dingen gaan doen. Gestofzuigd en opgeruimd. Wat tv gekeken en in de tuin gezeten. Ik ben ook nog even naar de volkstuin gefietst om de plantjes water te geven. Peter was om 14:00 uur thuis. Het plaatsen van de schermen was voortvarend gegaan, gelukkig. We hebben op tijd gegeten en gedoucht. Om 18:15 uur zijn we vertrokken eerst richting Haarlem om Paul en Oscar op te pikken en daarna doorgereden naar Ridderkerk. Cees en John geven vanavond een feest, waar voor wij zijn uitgenodigd. Het was prachtig weer. De feestlocatie was aan de haven in Ridderkerk. Het was een gezellig feest. John zijn moeder Ibu was er ook. Ze is al 93 jaar. Later op de avond kwam er nog een trio optreden met oude Hollandse meezingers. Rond 23:30 uur gingen de meeste naar huis. Wij en nog een paar anderen bleven nog even hangen. Cees zette nog wat leuke muziek op en hebben we nog lekker gedanst met z’n allen. Heerlijk was dat. Rond 01:00 uur zijn we dan toch maar naar huis gegaan. Eerst Paul en Oscar in Haarlem afgezet en toen door naar huis. We waren daar om 02:15 uur. Bedankt Cees en John het was een geweldige avond. Dikke kus van ons.


4 mei 2018 Vandaag is het dodenherdenking. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna wat in het rond het huis gedaan. Ik heb ook de nieuwe beluchting set aangesloten voor de vijver. Dit is om het zuurstof van de vijver op peil te houden. De vissen vonden het in ieder geval heel lekker. Toen Peter thuis was zijn we naar Overveen gereden voor de stille tocht en daarna de dodenherdenking op de erebegraafplaats waar veel verzetstrijders en ander slachtoffers van de 2e Wereldoorlog liggen. Hannie Schaft (het meisje met het rode haar) ligt daar begraven. Mijn oom Cor Hartog is daar ook begraven.  Hij  is op 7 maart 1945, nog geen 2 maanden  voor de bevrijding, gefusilleerd  op de Dreef in Haarlem samen met 14 anderen.  Hij was nog maar net 25 jaar. Daarna is hij samen met de 14 anderen begraven in een massagraf in de duinen van Bloemendaal. Daar zijn ze kort na de oorlog weer opgraven om te worden geïndentificeerd. Daarna werden een aantal waaronder mijn oom Cor Hartog  herbegraven op de erebegraafplaats in Bloemendaal. Na de 2 minuten stilte om 20:00 uur werd het Wilhelmus nog gespeeld en door het groot aantal aanwezigen meegezongen. Daarna gingen we weer naar huis. Nog wat tv gekeken en toen naar bed.


3 mei 2018 Vandaag heb ik thuis gewerkt. Peter uitgezwaaid om 06:15 uur en ik ben om 07:00 uur aan het werk gegaan op de computer. Ondertussen had ik ook de wasmachine aangezet. Dat is het voordeel als je thuis werkt. Ik ben wel nog om 14:00 uur met de fiets naar het stadhuis gereden omdat ik een vergadering had. Daarna weer terug gefietst. Nog even wat boodschappen gedaan bij de Vomar. Rond 16:00 uur gestopt met werken. Peter was op tijd thuis. Verder niet zo veel gedaan. Een beetje tv gekeken


 2 mei 2018 Vanmorgen gewoon weer lopend naar het werk. Dat is toch een stuk lekkerder als met de auto. Gewoon lekker in de buitenlucht. Vandaag lekker gewerkt niet veel bijzonders. Ik heb alleen een ontwerp gemaakt voor een parkeerterrein en met de aannemer besproken. Aan het einde van de middag weer naar huis. Peter moest vanavond zingen en ik heb lekker tv gekeken. Peter was om 22:30 uur thuis.


1 mei 2018 Vanmorgen was het koud en nat buiten. We moesten onze oude fauteuils buiten zetten. Deze werden vandaag door de vuilniswagen opgehaald. Peter was weer behoorlijk aan het hoesten. Ik maak me daar af en toe wel een beetje zorgen om. Ik kan daar niks aan veranderen. Ik was met de auto naar mijn werk gegaan. Ik moest vanmorgen nog naar de gemeente Heemskerk voor een overleg. Dus dan is de auto wel makkelijk. Na het overleg weer naar Beverwijk terug gereden. Verder gewoon gewerkt. Na het werk heb ik nog bloemen gekocht en even bij Cineworld een bioscoopbon gehaald. Toen ik daarna met de auto het parkeerterrein afreed zag ik Oscar bij de bushalte staan. Hij stond op de bus te wachten om naar Heliomare te gaan in Wijk aan Zee. Helaas voor hem reden de bussen vandaag niet vanwege een staking. Ik heb hem toen maar even naar Wijk aan Zee gebracht. Hij weer blij. Daarna naar huis gereden en op Peter gewacht. We gingen nog naar Chiel en Anita (mijn nichtje). Chiel heeft vandaag het restaurant “De Waterackers” in Heemskerk overgenomen. Hij gaf een receptie ter gelegenheid daarvan. Leuk om te zien hoe blij hij is. Hij gaat het vast goed doen als eigen baas. Het was een gezellige bijeenkomst samen met onze familie en vrienden en bekenden van Chiel en Anita. Wij wensen Chiel en Anita heel veel succes!. Rond 20:00 uur weer naar huis gereden. Daar nog wat tv gekeken.


30 april 2018 Vannacht heeft behoorlijk geregend, maar toen ik naar mijn werk ging was het gelukkig droog. Het was toch nog redelijk druk op het werk. Het is namelijk meivakantie. Lekker gewerkt. Vanmiddag had ik nog een overleg met mijn leidinggevende. Hier wordt gesproken over hoe het gaat en of er nog problemen zijn. Ach ik had niet zoveel te melden, want als er wat is trek ik meteen aan de bel en wacht niet tot dat er een uitnodiging komt. Vanmiddag weer naar huis gelopen. Vandaag werd er nog gestaakt door het streekvervoer, waardoor er geen streekbussen reden. Ik heb rode kool met appeltjes gemaakt. Toch weer lekker gewoon groenten met aardappels. Peter ging nog water geven op de volkstuin. Verder niet veel gedaan.


29 april 2018 vanmorgen was ik alweer om 07:00 uur uit bed. Peter was wat later en ging na het ontbijt naar zijn broer Gertjan in Haarlem. Hij ging daar een paar tuinschermen weghalen, om nieuwe te plaatsen. Helaas waren de nieuwe niet geleverd, dus was hij snel weer klaar. Ik ben op zolder mijn boekenkasten aan het doorwerken. Er moet een en ander opgeschoond worden. Een hoop boeken kunnen wel weg, omdat ik daar niks meer mee doe. Dan krijg ik weer wat ruimte om de andere boeken beter te kunnen sorteren. Ik ga ook een hoop oude tijdschriften wegdoen. Je kijkt er toch nooit meer in. Ruimt lekker op. In de middag kwam Peter zijn broer Henk met Patricia en de twee kinderen bij ons op visite. Lekker thee gedronken en zitten kletsen. Rond 17:30 uur gingen zij weer naar huis. Peter heeft daarna eten gekookt. Lekker hoor. Verder nog een beetje tv gekeken. En op tijd naar bed. Morgen weer werken.


28 april 2018 Vandaag gaan we met de trein naar Apeldoorn. Ik had nog twee dagkaarten van het Kruidvat. Ik ga samen met Peter naar het Codamuseum in Apeldoorn. Helaas moesten we wel omrijden met de trein, omdat er geen treinen reden tussen Amersfoort en Apeldoorn. We zijn dus omgereden via Arnhem en Zutphen om zo in Apeldoorn te komen. We waren om 11:30 uur aangekomen. Eerste even wat gegeten en gedronken op een terras. Daarna zijn we naar het Coda museum gelopen. Er was een tentoonstelling over keramiek. Er waren wel mooie beelden en figuren te zien, maar de hoeveelheid viel een beetje tegen. Ik denk als er 30 beeldjes stonden het veel was. Daarnaast was er ook nog een tentoonstelling over Sparta brommers en nog een foto tentoonstelling. Maar was niet erg onder de indruk. Daarna zijn een stuk gaan wandelen richting paleis Het Loo. Er werd druk verbouwd in het paleis, maar de paleistuinen waren wel geopend. We zijn ook nog even op het dak van het paleis geweest. Daar heb je een prachtig uitzicht over de tuinen. Daarna nog even door de tuinen gelopen en toen weer richting het centrum van Apeldoorn. Daar hebben we nog wat gegeten. Een kale hamburger met een beetje sla en patat voor € 16,- wat een afzetterij. Maar ach het is niet anders. Als je alles van te voren weet….. Daarna zijn we weer richting het station gelopen om de trein naar huis te pakken. We waren rond 21:30 uur weer thuis. Het was toch een leuke dag geweest.

ABBA is terug! (disign Steve Ballinger)

foto ontwerp Steve Ballinger 2018


27 april 2018 Vandaag is het Koningsdag. Ik was er om 05:40 uur uit. Eerst even de vlag buiten gehangen en toen wat broodjes klaar gemaakt. Om 06:00 uur kwam Peter uit zijn bed, niet echt uitgeslapen. Om 06:15 uur zijn we richting Amsterdam-Zuid vertrokken. Eerst nog even geld pinnen en daarna door naar de omgeving van de Apollolaan in Amsterdam. Het was alweer gezellig druk dat we aankwamen. Mensen waren nog hen spullen aan het uitpakken. Lekker gestruind. Het was niet zo druk als andere jaren. Peter had weer genoeg strips gekocht. Ik heb een LP van Thomas Ledin een Zweedse zanger gekocht. Hierop staat het duet met Agnetha Fältskog van ABBA “Never Again”. Ik heb ook nog een boek over trams in Rotterdam gevonden en 2 tegeltjes van de NZH trams. Rond 11:00 uur werd het weer zo druk dat er geen doorkomen meer aan was. We waren om 12:00 uur thuis. Toen we thuis waren zag op Facebook opeens het bericht dat ABBA in december 2 nieuwe nummers uit brengt. De nummers zijn eind 2017 opgenomen. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor mij als ABBA fan van af het eerste uur op 6 april 1974 toen ze het songfestival wonnen in Brighton Engeland. Het geeft je toch wel een heel apart gevoel. Ik kan het nog bijna niet geloven dat het echt gaat gebeuren en dat na 35 jaar toen ze hun laatste gezamenlijke opname maakten “The Day Before You Came”.  De nieuwe nummers heten “I Still Have Faith in You” en “Don’t Shut Me Down”. Het leek wel of er een “bom” ontplofte op Facebook en later ook op alle grote nieuwstations en CCN. Ik had niet gedacht dat dit nieuws zo’n grote impact zou hebben in de wereld. Volgens mij realiseren de leden van ABBA dat zicht ook niet. Verder de hele dag een beetje het nieuws gevolgd en nog wat tv gekeken. Het was een bijzondere dag.


26 april 2018 Vandaag lekker vrij. Peter moest wel werken. Ik ging eerst boodschappen doen, want daar komt morgen niks van met Koningsdag. Ook meteen even getankt. Daarna weer terug naar huis. Lekker thuis een paar wassen gedraaid en ook nog een film gekeken op tv. Verder lekker rustig aan gedaan. Ik heb ook nog wat op zolder gerommeld. Peter ging na zijn werk eerst even de plantjes op zijn tuin water geven. Daarna hebben we samen de nasi van gisteren op gegeten. Verder hebben we niet veel meer gedaan. Morgen vroeg op om naar de vrijmarkt te gaan.


25 april 2018 Vanmorgen voor het eerst deze week naar het werk gelopen. Ik heb ook besloten om morgen vrij te nemen. De afspraak die ik had staan werd verplaatst dus even een dagje niks. Wel lekker gewerkt. Helaas werkte niet alle programma’s goed en deed de grote scanner het niet. Dus kon niet alles wat ik van plan was afmaken. Na het werk naar huis gewandeld. Ik heb nasi gemaakt dat vindt Peter altijd wel lekker (en ik ook) Peter was wel later thuis want hij stond in de file. Hij ging vanavond ook niet naar zijn koor omdat hij erg moe was. Ik heb een beetje tv gekeken.


24 april 2018 Vanmorgen weer met de auto naar mijn werk gegaan. Ik had een afspraak in Heemskerk en was niet mogelijk om dat lopend te doen. Ik voel me niet echt fit. Op het werk is het druk en ik heb last van een zwart vlekje (zie 23 april) voor mijn oog als ik naar de computer kijkt. Hierdoor ben je constant aan het focussen waardoor je na een tijdje pijn in je hoofd krijgt. Hier wordt je erg moe van. Ach volgens de oogarts moet het langzamerhand weer beter gaan. Daar gaan we dan maar van uit. Er zijn een hoop dingen die spelen op het werk. Af en toe ben ik het wel een beetje zat. Ik laat mezelf in ieder geval niet gek maken. Vanmiddag had ik een overleg over de Maerten van Heemskerkstraat in Heemskerk. Deze straat ligt op de grens tussen Beverwijk en Heemskerk en hier moeten afspraken over gemaakt worden om deze weg her in te richten. Het gaat dan voornamelijk over het verdelen van de kosten. Daarna nog even bij de jaarvergadering van de personeelsvereniging geweest in het stadhuis. Het is alweer een jaar geleden dat ik gestopt ben als voorzitter van deze vereninging. Thuis heb ik niet veel meer gedaan. Ik was behoorlijk moe. Peter ging ook niet naar zijn kunstclubje. Hij ging vroeg (21:00 uur) naar bed. Ik ook maar wel iets later.


Doorsnede van het oog

23 april 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Ik heb toch maar besloten om vanmorgen naar de huisarts te gaan i.v.m. mijn linker oog. Heb nog steeds last van lichtflitsen en zwarte vlekjes in mijn ooghoek. Wel gewoon naar mijn werk gegaan, maar wel met de auto. Ik heb om 08:00 uur de huisarts gebeld en kon al om 08:30 uur bij hem terecht. Dus snel in de auto gestapt, omdat het toch nog wel een stukje rijden was. Om half negen was ik bij de praktijk in Heemskerk. De dokter heeft in mijn oog gekeken, maar kon zo niets afwijkend zien. Luisterend naar mijn klachten, heeft hij me direct doorgestuurd naar een oogarts. Deze arts kan ook achter in het oog kijken. Ik kon daar om 13:30 uur terecht. Ik ben toen maar weer terug naar mijn werk gereden. Ik ben om 13:15 uur naar de Eyescan kliniek gelopen bij het Rode Kruisziekenhuis. Ze hebben daar alles onderzocht wat mijn ogen betreft. Kreeg ook druppels in mijn ogen om de pupil wijd open te zetten. Hierdoor kon de oogarts goed in je oog kijken. De oorzaak van de lichtflitsen en zwarte vlekjes is dat een klein deel van glasvocht wat in je oog zit loslaat van het netvlies. Gelukkig is het netvlies niet gescheurd want dan is het veel erger. Deze loslating moet vanzelf weer herstellen, zodat de lichtflitsen weer weggaan en de zwarte vlekjes weer verdwijnen. Het kan wel een half jaar duren voordat alle klachten verdwenen zijn. Alleen als het erger wordt dan moet ik direct weer terugkomen. Ik was wel blij met deze mededeling. Je bent toch wel een beetje zenuwachtig over wat ze zullen tegenkomen. Tijdens mijn bezoek aan de kliniek kwam ik ook nog 2 oud collega’s tegen van de gemeente Beverwijk. Dhr. Schuchart en Jeddy. Beide collega’s zijn al lang met pensioen. Daarna weer terug naar mijn werk. Door de oogdruppels heb je wel erg last van het licht. Zo erg dat ik er hoofdpijn van kreeg. Om 16:00 uur ben ik naar huis gereden. Ik moest wel een zonnebril opzetten tegen het felle licht, Dat werkte prima. Vanavond niet veel meer gedaan. Peter was na zijn werk nog wat in de tuin aan het rommelen. Ik heb wat tv gekeken. Radar en Spoorloos. Kwart over tien ben ik naar bed gegaan.


22 april 2018 Vanmorgen was ik om 06:00 uur er uit gegaan. Lekker eerst wat tv gekeken. Later kwam Peter ook uit zijn bed. Lekker buiten in zon ontbijten. Het was weer prachtig weer. Peter ging al vroeg naar zijn volkstuin. Ik ben verder gegaan met het schuren van de buitenkast van de staande klok die we een aantal weken terug gekocht hebben. Lekker buiten op het terras zitten werken. De hele oude laklaag moet van de kast af. Een lekker klusje dus, maar er is geen haast bij. Rond half drie was ik er wel klaar mee en ben toen gestopt. Ik had nog steeds last van mijn linker oog. Nog steeds vlekjes en lichtflitsen in het oog. Morgen maar even naar de huisarts voor controle. Verder niet veel meer gedaan. Lekker gegeten buiten. Vanavond nog wat tv gekeken en op tijd naar bed.


Mijn nieuwe aanwinsten van ABBA voor Record Store Day

21 april 2018 Vanmorgen was ik vroeg op. Om 07:15 uur ben in richting Haarlem vertrokken. Vandaag kwam er een speciale single uit van ABBA en een LP van Agnetha t.g.v. Record Store Day. Om 08:00 uur ging de platenwinkel North End op het Marsmanplein in Haarlem open. Ik was een van de eerste. Het was wel koud. Om 08:00 uur stonden er toch wel 35 man voor de deur. Toen de deur open ging dromde de menigte naar binnen om hun bijzondere LP of singel te bemachtigen. Ik zocht snel naar de single van ABBA. Ik wist dat er maar 2 exemplaren binnen gekomen waren. Gelukkig heb ik ze allebei gevonden. Alleen de LP van Agnetha was er niet bij. Die zouden ze voor mij apart houden al hij binnen was. Ik kwam ook nog Marco tegen. Hij was ook op zoek naar de single van ABBA. Ik heb maar besloten om er 1 van mij aan hem te geven. Ik ben allang blij dat ik er eentje heb. Daarna nog even staan kletsen met Marco. Toen ben ik naar Heemskerk gereden. Misschien hadden ze de single daar ook nog binnen gekregen. Helaas die had er geen een. Ze hadden nog wel een Voulez Vous LP uit Tsjechoslowakije voor 5 Euro. Dus niet helemaal voor niks naar Heemskerk gereden. Daarna weer naar huis. Even samen met Peter een bakkie gedronken. Daarna ging Peter naar de volkstuin. Ik ging een dagje met de trein op pad. Om 10:15 uur zat ik in de trein. Eerst naar Alphen aan de Rijn en zo via Gouda naar Rotterdam en Dordrecht. Helaas reden er vandaag geen goederentreinen via Venlo en Tilburg, omdat er werkzaamheden waren. Dus had geen zin om verder te gaan. Toen maar terug naar Rotterdam. Daar stond een nieuwe Trax locomotief van LTE railways te wachten met een goederen trein richting maasvlakte. Ook kwam de nieuwe Eurostar binnen rijden. Deze trein bestaat uit 20 rijtuigen en rijdt tussen Londen en Amsterdam. Vandaag reed hij via Roosendaal en niet via de HSL door werkzaamheden. Na een tijdje weer terug richting Beverwijk. Ik was gebeld door de platenwinkel waar ik vanmorgen was geweest voor mijn Agnetha LP. Ze hadden heb toch binnen gekregen. Ik ben toen in Haarlem uit de trein gestapt en met de bus via het Marsmanplein naar Beverwijk gereden. Even uitgestapt onderweg om de LP op te halen en toen weer verder. Ik was om 16:30 uur weer thuis in Beverwijk. Ik had vanmiddag ook last van vlekjes op mijn ook en lichtflitsen in mijn linker ooghoek. Weet niet wat dat is. Ik dacht het gaat wel weer over. Verder thuis niet veel meer gedaan. Een beetje in de achtertuin gezeten want het was heerlijk weer. Peter had wel de nieuwe waterpomp voor zijn vijver binnen gekregen. Dus alles doet het weer perfect. S’avonds nog wat tv gekeken en op tijd naar bed gegaan.


20 april 2018 Vandaag weer vrij natuurlijk. Eerst boodschappen gedaan en rond 11:00 uur kwam Ton op visite. Ton ken ik uit de tijd dat ik een gespreksgroep leidde voor homoseksuele mannen. Met Ton heb ik nog af en toe contact. Leuk om hem weer te zien. We hebben lekker buiten gezeten en een gebakje gegeten. Lekker zitten kletsen. Rond 13:00 uur ging hij weer naar huis. Vanmiddag niet zoveel meer gedaan. Wat gerommeld met de tijdelijke waterpomp voor de vijver. Toen Peter thuis kwam hebben we sla met een stukje vlees gegeten. Verder niet veel meer gedaan.


19 april 2018 Vandaag was ik thuis aan het werk. Wel gewoon om 07:00 uur begonnen met werken. Rond 10:00 uur ben ik begonnen met een ontwerptekening voor de openbare verlichting in de Groenelaan in Beverwijk. Ik had alle tekeningen naar huis genomen. Lekker zitten tekenen aan deze tekening, Daarna weer achter de computer Rond 16:00 uur ben ik gestopt met werken. Peter was om 17:00 uur thuis. We gaan BBQen bij mijn broer Ron in Heemskerk. Het bleek dat mijn broer Fred en zus Inge er ook waren plus alle kinderen van Ron en Irene plus aanhang. Onverwacht maar wel heel gezellig. Bedankt Ron en Irene voor de uitnodiging. Rond 23:00 uur waren we weer thuis.


18 april 2018 Vanmorgen scheen de zon al volop. Het beloofde een mooie dag te worden. Maar ja, daar heb je niet zoveel aan als je de hele dag op kantoor moet zitten. Het was extreem rustig op het werk. Ik denk dat veel collega’s een vrije dag hebben genomen of thuis werken. Op zich is het ook wel lekker dat het zo stil is. Je kan dan geconcentreerd werken en wordt niet gestoord. Ik heb lekker gewerkt. Ik heb voor bereidingen gedaan om een ontwerp voor de openbare verlichting te maken voor de Groenelaan en de Plantage in Beverwijk. Hier moest ik wat tekeningen voor laten uitprinten. Morgen werk ik thuis en kan dan in alle rust een ontwerp maken voor de wijken. Toen ik aan het einde van de dag naar buiten ging, was het behoorlijk warm. Snel mijn vest uitgetrokken en de mouwen van mijn overhemd opgerold. Lekker hoor. Peter was moe toen hij thuis kwam. Hij heeft de hele dag buiten gewerkt en op  de terugweg naar huis stond hij nog een half uur in de file. Niet lekker dus. We moesten ook samen nog even twee stoelen van boven naar de schuur brengen. Morgen komt de kringloopwinkel ze halen als het goed is. Daarna ging Peter even op de bank liggen, want vanavond moet hij nog zingen met zijn koor. Ik ben maar even voor hem naar de volkstuin gefietst om wat plantjes water te geven. Mijn broer Ron belde nog op om te vragen of we morgen komen BBQen. Dat is natuurlijk altijd goed. Ik heb ook nieuwe vijverpomp besteld. De oude heeft het vandaag begeven. Ik heb een beetje tv gekeken. Toen Peter thuis kwam zijn we naar bed gegaan.


De witte BR 189 823 van DB Cargo in Beverwijk

17 april 2018 Vanmorgen stond bij het station van Beverwijk een van de twee witte BR 189 123-8 van de Deutsche Bahn Cargo (DBC). De andere locs van DBC zijn allemaal rood van kleur. Ik heb een paar mooie foto’s kunnen maken. vandaag had ik verschillende afspraken. Een was met een vertegenwoordiger van de Technische Unie (TU). Gewoon lekker zitten kletsen over de gemeente en wat de TU kan betekenen voor de gemeente. Wij kopen natuurlijk redelijk wat onderdelen op het gebied van elektrische installaties, maar ze hebben heel veel meer. Na een uur praten ging deze man weer weg. Verder nog wat over het aanbesteden van werkzaamheden binnen projecten. Ik wil graag dat onze eigen aannemer voor de openbare verlichting ook de werkzaamheden in projecten doet, maar de projectleider wil dat liever een andere aannemer laten doen. Daar hebben we dus een meningsverschil over. Kijk onze eigen aannemer heeft een contract voor 4 jaar om onderhoud e.d. te doen tegen vastgestelde prijzen. Ik vind het dan raar dat deze aannemer niet in projecten standaard deze werkzaamheden mag doen. Het werkt voor mij veel makkelijker omdat ik dan weet wie er aan mijn kabelnet zit. Bij een andere vreemde aannemer weet ik dat vaak niet. Al dat aanbesteden van werk kost veel meer geld en werk dan dat je het gewoon bij je eigen aannemer kan onderbrengen. Ach we gaan zien het in de toekomst wordt geregeld. We gaan er in ieder geval nog een keer me de leidinggevende over praten. Aan het einde van de werkdag weer naar huis gelopen. Het was lekker weer. De komende dagen wordt het alleen nog maar beter. Vanavond niet zo veel gedaan. Peter was naar zijn kunstclubje. Ik heb wat tv gekeken. Vandaag kreeg Peter ook te horen dat Tim zijn zoon stopt met zijn opleiding. Het wordt hem teveel. Jammer maar helaas. Hij moet zijn eigen keuzes gaan maken. Hij is 21 jaar dus hoop voor hem dat het een goede keuze is. Hij gaat nu werk zoeken.


16 april 2018 Vandaag was Eline, de dochter van Peter jarig. Ze is alweer 24 jaar geworden. Vanmorgen was het koud, maar wel mooi weer om te wandelen. Op het werk heb ik de mail die ik afgelopen donderdag niet verzonden heb nu wel verstuurt. Even de knuppel in het hoenderhok gegooid. Dit n.a.v. het feit dat ik al vier jaar lang het beheersysteem voor de openbare verlichting niet kan gebruiken. Ik ben daar helemaal klaar mee. Dus daarom maar weer eens mijn ongenoegen daar over geuit. Ik ben dan wel een beetje een “drama queen” maar het heeft wel meteen effect. Ik had om 13:30 uur al een overleg met mijn teamleider. Kijken waar dit toe lijdt. Ik mag nu tenminste ook een bedrijf uitnodigen die een beheersysteem aanbied die wel voor de openbare verlichting is ontwikkeld. Toch wat bereikt met mijn actie. Verder nog een overleg gehad over beveiligingscamera’s. Weer een ad hoc actie. De camera’s moeten binnen een maand operationeel zijn. Waar ze niet aan denken is dat de palen waar de camera’s op geplaatst moeten worden een levertijd hebben van minimaal 2 maanden. Ach dit zal altijd wel blijven bij de gemeente. Na het werk weer naar huis gelopen. Het was nog steeds koud, maar het zonnetje maakte veel goed. Thuis nasi gemaakt. Verder niet veel meer gedaan. Peter ging al om half negen naar bed. Hij was behoorlijk moe. Ik ging pas om half elf naar bed. Lekker Spoorloos gekeken.


De eerste bloesem op de Volkstuin

15 april 2018 Vanmorgen was ik al om 05:00 uur wakker. Eerst nog wat programma’s gekeken die ik had opgenomen. Ook nog lekker ABBA geluisterd op de koptelefoon. Dat was alweer een tijd geleden. Wat is dat toch fijn om naar de muziek van ABBA te luisteren. Gewoon top! Toen Peter uit zijn bed kwam hebben samen gegeten. Peter ging daarna naar zijn volkstuin en ik ben boven de was op gaan vouwen en de boel gaan opruimen. Daarna ben ik nog even naar de volkstuin gefietst. Peter had het daar wel gezien en fietste met mij weer terug naar huis. Nog lekker even in de achtertuin gezeten. De zon was al behoorlijk warm. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje luieren op de bank en tv gekeken.


14 april 2018 Vanmorgen eerst de twee CD kasten vanuit de schuur naar boven gebracht. Deze stonden altijd in de huiskamer, maar dat wilde we niet meer. Nu komen ze op de achter slaapkamer te staan. Ik moet toch ergens mijn CD kwijt. Deze stonden tot nu toe in kratten opgeslagen. De kasten vastgezet tegen de muur en de CDs weer er in gezet. Ruimt weer lekker op al die lege kratten. Peter was nog even op de tuin geweest. Vanmiddag zijn we vertrokken naar Breda. Daar vierde Eline de dochter van Peter haar verjaardag. Ik vind het wel wat moeilijk om met Peter zijn ex daar te zitten. Niet dat ik het erg vind, want het gaat om Eline, maar Peter zijn ex is gewoon heel erg aanwezig en ze vraagt nooit hoe het met ons gaat of waar wij mee bezig zijn. Het gaat alleen maar om haar en haar jongste dochter van 6. Dus het is alleen maar een richtingsverkeer. De ouders van Sjoerd, Eline haar schoonvader en moeder zijn wel heel aardig en belangstellend. Toch was het nog best gezellig en Sjoerd en Eline hadden allemaal hapjes laten bezorgen. Lekker hoor. Leuk dat Tim er ook nog even was. Peter mist zijn kinderen vaak, dus het leuk om ze beide even bij elkaar te hebben. Later kwam Lizzie (jongere zus van Eline en TIm) ook nog even met haar vriend. Ook een leuke spontane meid. Rond 20:30 uur gingen we weer op huis aan. Na 1,5 uur waren we weer thuis. Daarna snel naar bed. We waren best moe


13 april 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Peter ging naar zijn werk en ik heb de bedden afgehaald om te wassen. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Deze heb ik thuis uitgeladen en daarna door naar de tandarts. Was alweer bijna een jaar geleden. Geen gaatjes gelukkig. Hij gaat wel mijn gebit reinigen en een kies overkappen met een wit laagje. Deze kies is donker geworden door de amalgaan vullingen die er in hebben gezeten. In mei moet ik weer terug komen. Daarna nog even door Heemskerk gewandeld, een paar grote theeglazen gekocht en toen weer naar huis. Nog even in Beverwijk langs de Wijkertoren gereden om een foto te maken. Ze waren aan het werk met een kraan. In totaal heb ik vandaag 3 wassen gedraaid en ook opgehangen natuurlijk. Verder nog wat tv gekeken en op de computer gewerkt. Toen Peter thuiskwam had ik een pizza gemaakt. Lekker makkelijk. Verder niet veel meer gedaan.


12 april 2018 Vanmorgen was het weer een stukje frisser dan gisteren tijdens mijn wandeling naar mijn werk. Vanmorgen heb ik even mijn frustraties weggeschreven m.b.t. het beheerprogramma voor de openbare verlichting. Al 4 jaar werkt het niet en ben het nu een beetje zat. Ik merk dat het me steeds meer in de weg gaat zitten. Het is gewoon niet leuk meer. Ik kijk nog wel even of ik het verstuur. Verder nog 2 overleggen gehad. Toen ik naar huis wilde gaan, bleek dat het was begonnen met regenen. Lekker is dat. De afgelopen dagen had ik elke keer mijn paraplu mee en bleef het droog. Vandaag had ik hem niet meegenomen en ja hoor het regent. Gelukkig kon ik een paraplu lenen van een collega, dus kwam ik toch droog over. Vanavond niet veel meer gedaan. Eten gekookt en tv gekeken.


11 april 2018 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Ik moest wat werkzaamheden uitzetten bij de aannemer en ook wat vragen van burgers via de mail beantwoord. Het was wel rustig op het werk. Dat is het woensdag bijna altijd. Thuis heb ik het eten gemaakt. Peter was eerst nog even naar de tuin om water te geven. Vanavond ging Peter weer zingen met zijn koor. Ik had mijn maandelijkse film/dia avond van de NVBS. Er waren dia’s te zien van de Nederlandse Spoorwegen van 40 jaar geleden. Echt leuk.


10 april 2018 Vanmorgen had ik me bijna verslapen. Mijn wekker (lees nieuwe telefoon) was niet afgegaan. Gelukkig was ik toch nog wel op tijd op mijn werk. Ik had vandaag 2 overleggen. De eerste was een gewoon werkoverleg wat wij een keer per maand met ons team hebben. De andere was voor het project Binnenduin in Beverwijk. Hier gaat het dan voornamelijk over de inrichting van deze nieuwe wijk. Daarnaast nog wat andere klusjes gedaan. Thuis heb ik de andijviestamppot van gisteren in de koekenpan op gebakken. Voor Peter had ik een boerenomelet gemaakt met stokbrood. Er was een koikarper dood gegaan in onze vijver. Die was al een tijdje ziek. Ach het blijft moeilijk om alle vissen gezond te houden. Er zitten gelukkig nog genoeg vissen in de vijver. Peter moest vanavond naar zijn kunstclubje. Ik heb wat tv gekeken. Peter was om 22:00 uur weer thuis en om 22:30 uur zijn we naar bed gegaan.


9 april 2018 Vanmorgen weer op tijd op om naar het werk te gaan. Het was buiten heerlijk om te wandelen. Je hoort gewoon het voorjaar. Het spetterde wel een beetje, maar de vogeltjes hadden er zin in en zongen het hoogste lied. Op het werk was het weer druk. Vandaag heb ik ook een nieuwe telefoon gekregen een I-Phone 7. Mijn oude telefoon werd steeds trager en viel af en toe gewoon uit. Wel even wennen. Deze telefoon werkt heel anders als mijn oude HTC telefoon, maar ziet er mooi uit. De nieuwe telefoon kan ook veel mooiere foto’s maken. Er komt nog heel wat bij kijken om alles weer goed in te stellen op de nieuwe telefoon. Leuke bezigheidstherapie. Ik had ook nog een afspraak met een vertegenwoordiger van armaturen voor de openbare verlichting. De dag was zo weer voorbij. Vanavond heb ik andijviestamppot gemaakt met een rookworst. Peter moest daarna naar de muziekcommissie van zijn koor en ik heb lekker voor de tv gehangen. Om 22:30 uur gingen we naar bed.


8 april 2018  Vanmorgen rond 07:30 uur opgestaan. Peter was er om 10:00 uur uit. Hij ging naar zijn volkstuin. Ik ben begonnen om de staande klok die we een paar wegen geleden gekocht hadden op te knappen. De laklaag die op de houten behuizing zit is erg slecht en erg verkleurd. Als je met je nagel krast over de laklaag krap je hem er zo van af. De klok moet helemaal geschuurd worden om de oude laklaag te verwijderen. Een behoorlijke klus. Rond 13:00 ben ik even op de fiets naar Peter op de tuin gereden. Even kijken waar hij allemaal mee bezig is en een bakkie doen. Het ziet er weer erg mooi uit. Daarna ben ik weer naar huis gefietst en verder gegaan met de klok. Rond 15:30 uur had ik geen zin meer. De helft van de klok is nu geschuurd. Het eiken wordt wel weer mooi blank van dat schuren. Daarna lekker gedoucht. Peter kwam ook thuis en daarna nog lekker achter in de tuin gezeten wat gegeten. Verder niet zo veel meer gedaan. We hebben nog de detective “Endevour Morse” gekeken. Morgen weer werken.


Gods own Country

7 april 2018 Vanmorgen was ik om 07:30 uur wakker. Buiten was het rustig weer en de zon scheen. Eerst even wat tv gekeken. Peter was om 09:30 uur uit bed. Peter moest vanmiddag zingen in Hilversum met zijn koor. Ik zelf moest naar Boskoop. Daar was de jaarleden vergadering van NVBS (Nederlandse vereniging van belangstellenden in spoor en tramwegen). Rond 11:30 uur ben ik met de trein vertrokken vanuit Beverwijk. Ik was om 13:15 uur in Boskoop. Onderweg had ik nog wat treinenfoto’s gemaakt o.a. van de nieuwe NS Flirt treinstellen in R.Net outfit. Ook het station van Boskoop op de foto gezet. Daar was ik ook nog nooit geweest. De jaarvergadering werd gehouden was in de Flora in Boskoop. Dit ligt tegenover het station. Vroeger werden in dit gebouw goederenwagens hersteld. Dat zou je nu toch niet meer zeggen. Het is nu in gebruik als partycentrum. Het was ook bijzonder dat Rogier van Boxtel (president directeur van NS) aanwezig was. Hij werd ondervraagd door de voorzitter van de NVBS Gerrit Nieuwenhuis. Het was een leuke bijeenkomst. Rond 17:00 uur ben ik weggegaan. Vanavond gaan Peter en ik, met Paul en Oscar naar de film “Gods own Country” in Haarlem. Ik was om 18:45 uur bij Paul en Oscar. Peter was wat later. Eerst lekker macaroni gegeten en daarna richting de Filmschuur gelopen in het centrum van Haarlem. Ik vond het een hele mooie film. De anderen vonden dat ook. Nog even wat gedronken en rond 23:00 uur gingen we weer naar huis. Bedankt Paul en Oscar voor de gezellige avond. Ik was wel blij dat ik in mijn bed lag. Het was een lange dag.


6 april 2018 Vandaag is het alweer 45 jaar geleden dat ABBA het songfestival won in Brighton Engeland met “Waterloo”. Dat heb ik gezien. Ik was toen 13 jaar. Dus ben nu al 45 jaar fan van deze Zweedse groep. Waar blijft de tijd. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan, zoals altijd. Daarna thee gedronken met een broodje. Meteen een film gekeken die ik had opgenomen. Daarna heb ik het huis gestofzuigd. Verder nog wat gerommeld in de tuin en ook nog even in de zon achter in de tuin gezeten. Toen Peter thuis kwam samen gegeten. Vanavond niet zo veel meer gedaan.


5 april 2018 Vandaag heb ik thuis gewerkt. Zo af en toe een dagje niet op kantoor. Je kan dan veel geconcentreerder werken omdat je niet gestoord wordt. Tegelijker tijd meteen een witte was gedraaid. Dat is een leuke bijkomstigheid. Even allerlei klusjes afgemaakt en in gang gezet waar ik normaal eigenlijk niet aan toe kom. De dag gaat zo snel voorbij. Toen Peter thuis kwam was ik al bezit met het eten. Vanavond hebben we wat tv gekeken. Voor mij begint het weekend alweer.


4 april 2018 Vanmorgen om 07:00 uur had ik een afspraak bij onze aannemer Van Vuuren om te praten over hoe de samenwerking gaat. Dit gaat op zich wel goed. Dus een beetje over de werken gesproken die nu uitgevoerd worden. Ik heb ook nog een mail gestuurd aan de notaris. Ik ben een nieuw testament aan het maken, alleen lopen de kosten daarvoor een beetje de spuigaten uit. Helaas ben ik niet tevreden met wat zij van mijn testament gemaakt hebben. Het lijkt wel of de rekening belangrijker is dan mijn testament. Dus maar even een en ander op papier gezet. We wachten wel weer op een reactie (die waarschijnlijk ook weer € 100,- extra kost). Het was weer erg rustig op het werk. Wel lekker kunnen werken. Op de terugweg naar huis even mijn haar laten knippen. Zie ik er weer wat verzorgder uit. Thuis eten gekookt en samen met Peter gegeten. Nog even snel een weekje weg geboekt in België. Vanavond ging ik naar mijn zus Inge in Heemskerk om te praten over het organiseren van een reünie voor de familie van onze moeders kant, de familie Van Maris. Peter moest weer zingen met zijn koor. Ik heb lekker zitten kletsen met mijn zus en Simon. Rond 22:00 uur ben ik weer richting huis gegaan. Ik ben nog wel even op wat plekken in Beverwijk gaan kijken of de openbare verlichting het goed deed. Daarna naar huis. Peter was al thuis. Nog even gezeten en toen naar bed.


3 april 2018 Vanmorgen weer aan het werk. Het lekker weer om te lopen. Vandaag wordt het warmer. Zal de lente nu toch ook in de temperatuur merkbaar worden. De komende dagen wordt het boven de 16 graden. Lekker hoor. Op het werk heb ik de achterstanden ingelopen met rekeningen betalen e.d. Verder wat werkzaamheden bij de aannemer uitgezet. Op de terugweg naar huis ben ik langs de kapper gelopen om mijn haar te laten knippen. Helaas zaten er al 3 man te wachten dus ben maar doorgelopen naar huis. Thuis heb ik de restjes van de gourmet van gisteren geroerbakt en lekker samen met Peter, die inmiddels ook thuis was, opgegeten. Peter ging vanavond weer naar zijn kunstclub dus had ik het rijk alleen. Een beetje tv gekeken en gegoogeld op vakantiebestemmingen voor een weekje weg. Nog niks definitiefs gevonden. Het onweerde en regende vanavond ook nog.  Echt voorjaar dus. Lekker op tijd naar bed.


2 april 2018 Vanmorgen weer op tijd op. Peter was iets later. Vanmorgen zijn we eerst naar de Gamma gereden om lak en wat planten te halen, Daarna zijn we doorgereden naar Peter zijn volkstuin. Even bewonderen wat Peter allemaal alweer gedaan heeft. In zijn kas staan de eerste jonge plantjes alweer. Ziet er erg mooi uit. Daarna nog wat boodschappen gedaan en getankt bij de Deka op het Van Marloterrein in Beverwijk. Vanmiddag om 15:00 uur kwamen Cees en John vanuit Ridderkerk bij ons op visite. Ze kwamen o.a. de nieuwe Fiat 500 van John laten zien. Wat een leuke auto is dat. Rond 16:00 uur kwam ook Paul bij ons. Helaas moest Oscar werken. Gezellig zitten kletsen met de jongens. Rond 18:30 uur zijn we met zijn allen gaan gourmetten.  Omstreeks 21:30 uur gingen ze weer naar huis. Het was weer een mooie avond geweest. Bedankt jongens. Peter ging meteen naar bed. Ik heb alles nog afgespoeld en in de vaatwasser gezet. Ik ging om 23:15 uur naar bed. Het waren weer mooie Paasdagen geweest. Morgen ga ik na een week thuis te zijn geweest, weer naar mijn werk.


1 april 2018 Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Het is eerste Paasdag. Samen met Peter ontbeten en daarna ben ik de twee nieuwe lampen op gaan hangen boven de eettafel. Na wat passen en meten hingen de beide lampen en werkte de aangesloten dimmer ook. Peter heeft nog even het huis gestofzuigd. En is daarna zijn vader en moeder gaan halen in Haarlem. Zij komen vanmiddag bij ons voor de Pasen.  Het was niet echt lekker weer. Het regende af en toe. Peter was nog even met zijn vader en moeder op de volkstuin gaan kijken. Daarna thuis lekker thee gedronken en de film “Lion” gekeken. Deze film gaat over een jongetje uit India die verdwaald en pas 25 jaar later met behulp van Google Earth de weg naar zijn ouderlijk huis terugvind. Een waar gebeurt verhaal. Na de film zijn wel lekker gaan eten. Gewoon lekker aardappels met groente en een stukje vlees. Rond 20:30 uur heb ik ze weer naar huis gebracht. Helaas was op de terugweg de Velsertunnel afgesloten dus moest ik via het Rottepolderplein en de Wijkertunnel omrijden. Dat viel wel een beetje tegen. Nog even wat tv gekeken en daarna naar bed.


31 maart 2018 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Ik werd pas om 07:30 uur wakker. Voelde mezelf eindelijk weer wat beter. Peter was er ook op tijd uit. Ik heb Peter wat geholpen om voorbereidingen te treffen voor de nieuwe lampen die boven de eetkamertafel komen  te hangen. Hiervoor moest eerst een plank tegen het plafond gemonteerd worden. Het ging niet erg voortvarend, maar het lukte na een tijdje toch. Ik heb de elektriciteitsdraden aangelegd en Peter heeft de plank waaraan de lampen komen te hangen gewit. Daarna ging Peter weer naar zijn volkstuin. Ik heb thuis wat gerommeld In de loop van de middag begon het te regenen en kwam Peter weer terug naar huis. Hij heeft toen een aantal koikarpers behandeld met medicijnen. Dat heb je met levende vissen. Die mankeren ook wel een wat. Verder niet veel gedaan. Peter ook niet. Lekker tv gekeken en op tijd weer naar bed.


30 maart 2018 Vanmorgen nog aan de diarree, maar daarna werd het rustig. Peter is vandaag lekker vrij. Eerst even de bedden afgehaald en in de wasmachine gedaan. Ben daarna toch even samen met Peter boodschappen gaan doen, maar voelde me zo slap als een vaatdoek. Ik was blij dat ik weer thuis was. Peter ging lekker naar de volkstuin want hij had wat plantjes bij de Aldi gekocht. Ik had lekker rust. Dus niet veel gedaan. Ik heb wel even  een berichtje aan Paul gestuurd of hij zin had om maandag bij ons te komen eten. Ook in de middag nog even op bed gelegen. Vanavond een wat patat gegeten met een kroket. Dat smaakte wel weer. Verder niet veel meer gedaan. Kreeg nog via facebook een filmpje van Maarten. Hij kan weer staan en lopen, nog wel wankel maar de progressie is fantastisch. Zo fijn voor hem.


29 maart 2018 Vanmorgen ging het nog steeds niet goed. De koorts is wel gezakt, maar de diarree is nog steeds niet over. In de loop van de ochtend toch maar besloten om wat te halen om de diarree te stoppen en mijn buikpijn te verminderen. Ik ben even naar de Plantage gefietst om bij de Trekpleister wat diarreeremmers te halen. Meteen bij de Vomar nog wat vers brood gehaald. Ik was binnen 20 minuten weer terug. Zo’n pilletje zorgt er in  ieder geval dat het in je darmen wat rustiger wordt. Hierdoor voel je je ook meteen wat beter, maar de diarree stopte nog niet. Vanavond niet veel meer gedaan. Wat tv gekeken.


28 maart 2018 Vannacht er een paar keer uit geweest. Niet echt goed geslapen. Vanmorgen heb ik mezelf maar officieel ziek gemeld. Voelde me nog erg beroerd. Wel vanmorgen wat gegeten, maar ook nog steeds aan de diarree. Ik heb maar een beetje tv gekeken onder een deken op de bank. In de loop van de dag toch maar weer in bed gaan liggen. Lekker warm. Toen Peter thuis kwam werd ik weer wakker. Peter heeft eten gemaakt, maar ik heb maar weinig gegeten. Peter moest vanavond zingen. Ik heb maar weer op de bank gelegen. Wel weer op tijd naar bed gegaan.


27 maart 2018 Toen ik opstond voelde ik mezelf niet lekker. Ben toch maar gewoon naar mijn werk gegaan. Tijdens het werk voelde ik mezelf steeds beroerder worden. Ik had gewoon geen energie meer. Om 14:00 uur ben ik naar huis gegaan. Thuis ben ik meteen mijn bed in gekropen. Brrrr wat had ik het koud. Toen Peter thuis kwam, heeft hij een pizza gemaakt. Ik heb ook nog een stukje genomen, maar echt lekker vond ik het niet. Peter had vandaag een lege bus van zijn werk meegenomen om de bank die we via Marktplaats gekocht hebben vanavond te kunnen ophalen. Ben toch maar met hem meegegaan om de bank op te halen. Gelukkig was het nog geen kilometer van ons huis, waar we de bank konden ophalen. De nieuwe bank bestaat gelukkig uit twee delen, waardoor deze redelijk eenvoudig in de bus geladen kon worden. Ik stond wel te trillen op mijn benen. Gauw weer naar huis gereden en de bank bij ons naar binnen getild en op zijn plek gezet. Eigenlijk moesten we de oude bank nog in de schuur zetten, maar daar had ik geen fut meer voor. De bank ziet er wel echt prachtig uit. In de loop van de avond had ik erg last van diarree en had koorts.


26 maart 2018 Vanmorgen was het nog erg donker. Dat heb je als de zomertijd is in gegaan. Het was ook mistig en koud. Wel lekker gelopen. Op het werk had ik een discussie met mijn collega Aad over het al 4 jaar niet werken van mijn beheerprogramma voor de openbare verlichting in Beverwijk. Ik moest toch weer even mij ei kwijt. Helaas interesseert het niemand behalve ik. Ik ben er echt helemaal klaar mee. Vinden ze het gek als iets minder geïnteresseerd bent in doen en laten van de gemeente. Verder gewoon gewerkt. Vanavond zijn we bij Gertjan en José geweest. Gertjan, de broer van Peter was vandaag jarig. We gingen niet te laat naar huis.  Ook nog een bericht van Michel gekregen over Maarten. Maarten heeft iets meer spieractiviteit in zijn schouder. Hoop voor hem dat het doorzet.


25 maart 2018 Vanmorgen was het 06:30 uur toen ik wakker werd. Helaas was vannacht de zomertijd ingegaan. Waardoor de nacht een uur korter duurde. Dus eigenlijk was ik al om 05:30 uur wakker. Toch maar eruit gegaan en wat tv gekeken. Peter kwam ook op tijd uit bed. Peter ging de schuur opruimen, alleen toen hij de schuurdeur wilde openmaken deed het slot het niet meer. Ik heb toen maar het slot uitgehakt en geboord. Was nog behoorlijk wat werk om het voor  elkaar te krijgen. Daarna ben ik nog even naar de Gamma gelopen om een plank te halen waar later de lampen boven de eetkamertafel op bevestigd moeten worden. Om 14:30 uur ging Peter zijn vader en moeder halen in Haarlem. Ze kwamen bij ons eten. Peter was eerst nog even met ze naar zijn volkstuin gereden. Daarna lekker koffie en thee gedronken bij ons thuis. We hebben ook nog de film “Victoria en Abdul” gekeken. Ze vonden het een leuk film. Daarna lekker nasi gegeten wat ik gemaakt had. Na het eten de film afgekeken en Peter heeft ze na het jounaal van 20:00 uur weer naar huis gebracht. Ik ben nog even gaan douchen en toen Peter weer thuis was nog wat tv gekeken. Morgen weer werken.


24  maart 2018 Vanmorgen was ik er alweer om 05:00 uur uit. Ik had toen al een uur wakker gelegen. Ben toch weer onrustig in mijn hoofd. Denk te veel na. Peter was voor zijn doen ook al vroeg uit bed om 07:30 uur. Peter ging om 08:30 uur richting de volkstuin. Ik ben thuis de boel gaan opruimen. Was opvouwen en de boven verdieping gestofzuigd. Ruimt weer lekker op. Peter was om 11:30 uur weer terug van de tuin. Samen geluncht en daarna  zijn we met de auto richting Sharula en Hannelore in Rhoon vertrokken. Leuk om ze weer te zien. Eerst lekker koffie gedronken. Later zijn we met de metro naar Rotterdam gereden. Eerst naar de Markthal. Daar hebben we lekker een hapje en een drankje genomen. Daarna nog even langs de koopgoot van Rotterdam gelopen. Uiteindelijk kwamen we bij de Bazaar uit. Dit is een multicultureel restaurant. Echt heerlijk gegeten. Na 2 uur zijn we weer teruggelopen naar de metro en bij aankomst in Rhoon afscheid genomen van Sharula en Hannelore. Om 22:30 uur waren we weer thuis. Ik was doodmoe van deze lange dag, maar het was wel erg gezellig geweest met de meiden. 


Maarten

23 maart 2018 Vanmorgen om 08:00 uur al boodschappen gaan doen bij de Aldi, Dekamarkt en Action. Ik was om 10:00 uur weer thuis. Nog even snel het huis wat doorgewerkt. Om 12:00 uur kwam Oscar bij mij op bezoek. We hebben samen lekker zitten praten, een broodje gegeten en later nog een film gekeken. Rond 16:00 uur heb ik hem weer naar het station van Beverwijk gebracht. Het was gezellig om hem weer te zien. Rond 17:00 uur kwam Peter thuis. Vanavond gaan we bij Maarten op bezoek. Ik had nog een Paasstukje in elkaar gezet met veel chocolade eitjes en een Paashaas daarin. Daarna snel een pizza gegeten en toen met de auto naar het revalidatiecentrum Reade aan de Overtoom in Amsterdam. Maarten werkt hier hard aan het herstel van zijn herseninfarct. Om 19:00 uur waren bij het revalidatiecentrum. Michel (de man van Maarten) wachtte ons  al op. We moesten nog even wachten, dus even met Michel zitten praten over Maarten. Ik werd er  emotioneel van. Even later gingen we op bezoek bij  Maarten. Ik was zo blij om hem te zien. We hebben hem een dikke knuffel gegeven. Gelukkig voor Maarten krijgt hij weer wat functies in zijn rechter arm en been terug. Dat geeft hem een beetje  hoop dat hij toch kan herstellen. Het is in ieder geval heel  positief. Hij is nog wel snel moe van alle inspanning die het kost. We hebben met hem zitten praten. Het kost hemt moeite om goed te praten, maar het ene moment gaat het beter als het andere. Na een uur zijn we weer naar huis gegaan. Maarten was erg moe geworden. Afscheid genomen en hun beide sterkte gewenst. We waren om 21:00 uur weer thuis. Ik vond het wel fijn dat ik  bij hem te zijn geweest. Ik hoop voor Maarten  dat het herstel snel gaat, maar er is nog wel een lange weg te gaan. Na thuiskomt nog wat tv gekeken.   


22 maart 2018 Vanmorgen regende het sinds lange tijd weer. Het goed voor de plantjes wat het is overal heel erg droog, maar ook weer nat. Dus voor het eerst sinds weken weer onder de paraplu naar mijn werk. Op het werk eerst even nagepraat over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. Hoe gaat de raad en het college er de komende tijd uitzien en met welke wethouders krijg ik te maken. Ik had nog een overleg over de nieuwe woonwijk in Beverwijk. Binnenduin. Om 16:00 uur weer naar huis. Peter was ook op tijd thuis. Vanavond gingen we uit eten met 3 collega’s van Peter. Deze collega’s Rob, Martijn en Mark hebben vorig jaar geholpen met het aanleggen van onze nieuwe achtertuin. We gingen bij restaurant “Loetje” in Overveen eten. Zij staan bekent om hun perfecte biefstukken. Ik moet zeggen we hebben daar heerlijk gegeten. Het was ook gezellig met Peter zijn collega’s. Rond 22:00 uur waren we weer thuis. Lekker op tijd naar bed gegaan.


Voorbeeld van de bank die we gekocht hebben.

21 maart 2018 Vandaag begint de lente. Helaas was het vanmorgen weer 2 graden onder nul. Het wordt tijd voor wat warmte. Wel heerlijk om te lopen naar het werk. Vandaag zijn er ook verkiezingen voor de gemeenteraad en een referendum over de “sleepwet”. Die sleepwet gaat over het aftappen via internet van berichten van ons allemaal door de veiligheidsdiensten. Ik ben daar niet zo voor. Ik heb niet het gevoel dat een en ander echt goed geregeld is. Maar ach. De regering heeft al van te voren gezegd dat ze niks met de uitslag doen. Er is al weinig vertrouwen in de politiek en het niet luisteren naar de uitslag van het referendum verbeterd dat gevoel ook niet. Ik heb vanmorgen wel mijn stem uitgebracht, ook voor Peter. Ach je doet het, omdat het een recht is. Helaas zijn de politici vanaf  morgen alle beloftes die ze aan ons hebben gemaakt weer vergeten. Zo werkt het meestal in Nederland. Eigenlijk hebben we “niets in de melk te brokkelen” om het zo maar te zeggen. Het was erg rustig op het werk. Een groot aantal collega’s zijn betrokken bij de verkiezingen of ze zitten op een stembureau. Vanmiddag dat ik naar huis liep heb ik nog even een verjaardagskaart voor Maarten gekocht. Hij is morgen jarig.  Maarten zit nu in een revalidatiekliniek in Amsterdam en is herstellend van zijn herseninfarct. Het  zal  toch een ander soort verjaardag voor hem zijn. Vrijdagavond gaan Peter en ik voor het eerst bij hem op bezoek. We hadden om 18:30 uur afgesproken in Heemskerk om naar een zwart leren Leolux bank “Pupila’ te kijken die ik op Marktplaats had gezien. De bank ziet er echt als nieuw uit. Als je nagaat dat deze bank nieuw ongeveer € 7200,- heeft gekost, klinkt een prijs van € 600,- een stuk aangenamer in je oren. Het is dus een koopje. We gaan hem a.s. dinsdagavond ophalen bij de verkoper. Ben er helemaal blij mee. Echt een mooie designbank. Het is ook fijn dat de verkoper op nog geen kilometer afstand van ons huis woont. Peter moest vanavond zingen met zijn koor. Ik heb wat tv gekeken. Verkiezingsuitslagen e.d. Ik ging om 22:30 uur naar bed.


20 maart 2018 Vanmorgen was ik alweer voor de wekker wakker. Onderweg naar mijn werk zag ik dat de aannemer van de openbare verlichting in Beverwijk, de nieuwe geplaatste verlichtingsarmaturen op de verkeerde manier op de lichtmasten had gezet. Led armaturen moeten goed afgesteld op de lichtmasten geplaatst worden, ander kunnen ze erg verblindend zijn. Je mag toch verwachten dat het bij een bedrijf, dat daar dagelijks mee bezig is bekend is. Ach ik heb ze maar een mailtje gestuurd met de uitleg hoe een LED armatuur geplaatst moet worden. Het was erg druk vandaag. En dan heb ik het ook over het de herrie die de collega’s met zijn allen produceren. Wel lekker gewerkt. Vanmiddag dat ik naar huis liep was het heerlijk buiten. Nog wel een fris windje, maar echt lente. Hopelijk is de ergste kou nu voorbij. Peter heeft een pizza gemaakt en ik heb op Marktplaats op een 2e hands Leolux bank geboden. Morgenavond gaan we kijken. Hopelijk is het wat. Peter ging naar zijn kunstclub en ik heb wat tv gekeken.


19 maart 2018 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Om 9:15 uur samen met een aantal collega’s vertrokken naar crematorium Driehuis-Westerveld. Vandaag wordt de vrouw van mijn collega Juan, Patricia, gecremeerd. Bijna ons hele team was  hierbij aanwezig. Het was een indrukwekkende bijeenkomst. Ik heb ook wel een traantje weggepinkt toen Juan samen met zijn zoontje afscheid nam tijdens de speech die Juan ter afscheid van zijn vrouw hield. Ook erg voor die kleine jongen (11 jaar) om zijn moeder zo’n jonge leeftijd te moeten verliezen. Rond 11:30 uur waren we weer op het werk. Je bent toch een beetje aangeslagen door deze gebeurtenis. Wel is het erg dat je meteen daarna weer met beide benen op de grond wordt gezet door het constante circus bij de gemeente Beverwijk. Er moest weer even gauw wat geregeld worden voor de politiek, om toch maar weer een zetel binnen te halen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen a.s. woensdag.  Triest dat het zo werkt en dat wij als ambtenaren daarvoor gebruikt worden. Ach daarom heb ik niets met politiek. Het is alleen maar eigen belang. Toen ik naar huis liep had ik het wel een beetje gehad. Moest nog wel even koken, maar daarna lekker voor de tv. Peter wilde nog wel de lampen boven de eetkamer tafel ophangen, maar had daar geen fut meer voor. Peter had blijkbaar nog genoeg energie over en vond dat ik hem maar moest helpen. Dat deed ik dus niet. Toen werd hij een beetje boos en ging toen van kwaadheid maar even naar zijn volkstuin om af te koelen. Al dat gehaast is toch nergens goed voor. Toen hij weer terug kwam van de tuin was hij weer rustig. Ik kreeg nog wel een hoopgevend bericht van Maarten. Hij kon zijn rechterarm weer bewegen. Dat is een mooie stap vooruit. Hopelijk gaat het met zijn been ook snel wat beter. Fingers crossed.


18 maart 2018 Vanmorgen rustig aan gedaan. Lekker de box van “Neerlands Hoop’ bekeken en gelezen. Peter was ondertussen bezig om de schilderijen weer op te hangen aan de nieuwe railsysteem wat we gisteren gemonteerd hadden. Hij heeft ook nog een paar schilderijen opgehangen in de hal bij de voordeur. Peter moest vanmiddag nog zingen in De Rijp met zijn koor. Ik dacht dat ik een afspraak had met Oscar, maar dat bleek een misverstand. Nu zien we elkaar a.s. vrijdag. Ik heb toen maar wat tv gekeken, totdat Peter weer thuiskwam. Peter heeft sla gemaakt met een paar röstirondjes en een kaasburger. Lekker hoor Vanavond nog een detective gekeken. Michel van Maarten had ook nog terug geappt over het bezoek aan Maarten. We gaan a.s. vrijdagavond bij hem op bezoek in Amsterdam. Het weekend zit er weer op.


Nieuwe oeuvrebox van Freek de Jonge en Bram Vermeulens Neerlands Hoop

17 maart 2018 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Ik werd pas om 07:00 uur wakker. Dat is behoorlijk lang voor mij doen. Nadat Peter er ook uit was gekomen zijn we het schilderij ophangsysteem gaan monteren. We hadden als zoiets voor dat we de boel gingen opknappen, alleen is mooie van dit nieuwe systeem is dat er ook een stroomrail inzit. Hierdoor kan je de schilderijen ook verlichten met spotjes. Echt mooi. Vanmiddag zijn we nog naar de verjaardag van luke geweest de zoon van Ilonca en Rick in Zandvoort aan Zee. Daarna hebben we nog wat gegeten in het oude station van Overveen. Verder na thuiskomst eerst nog even een pakketje halen bij de buren, met daarin de prachtige  box met het hele oeuvre op DVD en CD van “Neerlands Hoop in Bange Dagen” met Freek de Jonge en Bram Vermeulen. Ook nog even een berichtje gestuurd naar Michel van Maarten. Ik heb hem gevraagd of we binnenkort Maarten even kunnen bezoeken. Daarna nog wat tv gekeken en op tijd naar bed.


16 maart 2018 Vanmorgen tot 06:30 uur in bed gelegen. Daarna de bedden afgehaald en in de wasmachine gestopt. Zo als gewoonlijk boodschappen gedaan en na terugkomst de was opgehangen. Verder de hele dag rustig aan gedaan, wel een beetje opgeruimd. Ik had gewoon geen fut. Toen Peter thuiskwam hebben we shoarmabroodjes gegeten. Verder niet veel meer gedaan. Weer op tijd naar bed, ik kon mijn ogen niet meer open houden.


Het boek "Ma" waar het toneelstuk op gebasseerd is.

15 maart 2018 Vanmorgen werd ik wakker, omdat Peter eruit ging. Ik dacht alleen om te plassen, maar helaas was het alweer tijd om op te staan. Ik had het gevoel dat ik maar 1 uur geslapen had. Toch maar opgestaan. Door het lopen naar mijn werk werd ik gelukkig weer een beetje wakker. Veel zitten praten met collega’s over ziek en zeer, maar ook gewerkt natuurlijk. In de loop van de dag ging het iets beter. Ik moest nog een condoleancekaart halen om namens ons team aan collega Juan te sturen. Ik heb ook nog even kaartjes geregeld voor het concert van Glennis Grace. Ik was blij dat de dag voorbij was. Vanavond moesten we naar de stadsschouwburg in Velsen. Hugo Borst heeft een boek geschreven over zijn demente moeder. Hier is een toneelbewerking “Ma” van gemaakt met Erik Corton. Echt heel indrukwekkend om mee te maken. Dat we thuis kwamen heb ik nog heel even tv gekeken en daarna naar bed..


14 maart 2018 Vannacht iets beter geslapen. Wel vroeg wakker. Lekker naar mijn werk gelopen. Het was heerlijk fris. Knapte daar wel van op. Op het werk kregen we een mail van onze teamleider. Hij had met onze  collega Juan contact gehad en kreeg te horen dat Juan zijn vrouw gisteren is overleden na een lang ziekbed als gevolg van borstkanker. Pff. Dat kan er ook nog wel bij. Zo goed en zo kwaad aan het werk gegaan, maar nul energie. De dag ging maar langzaam voorbij. Thuis heb ik eten gemaakt. Om 19:30 uur moest ik naar mijn treinenclubje in Velsen-Noord. Peter ging zingen met zijn koor. Ik was pas om 23:30 uur thuis. De avond ging over grensovergangen van de spoorwegen tussen Frankrijk en de omringende landen. Best interessant en afleiding, maar op het einde had ik moeite om mijn ogen open te houden. Peter vroeg nog bij thuiskomst of ik zin had om naar een concert van Glennis Grace te gaan in oktober. Zij brengt een tribute aan Whitney Houston die een aantal jaren geleden overleden is. Daarna  was  Ik  toch blij dat ik weer in mijn bed lag.


13 maart 2018 Vannacht weer slecht geslapen. Ik had het heet en dan weer koud. Vanmiddag ga ik thuis werken, omdat de Decorette bij ons in de keuken nieuwe Luxaflex kwam ophangen. Vanmorgen was ik wel naar kantoor gegaan, omdat we een werkoverleg hadden met ons team. Het overleg werd op het allerlaatste moment afgezegd, omdat de zwager van onze teamleider plotseling was overleden. Ik ben daarna naar huis gegaan om thuis te werken. Het was zo druk op het werk met medewerkers. Rond 12 uur kwam de man van de Decorette de Luxaflex ophangen. Ziet er weer mooi uit. Ik heb nog wat kleine klusje gedaan op de computer tot dat het 16:00 uur was. Vanavond was ik helemaal af. Ik kreeg ook nog een bericht over Maarten, dat er weinig hoop is op verder herstel. Niet om echt blij van te worden. Peter was naar zijn kunstclubje. Toen hij thuiskwam hebben we nog even zitten praten. Daarna snel naar bed. 


12 maart 2018 Ik heb mijn dag niet vandaag. Vannacht heb ik slecht geslapen. Voel me erg verdrietig. Zit gewoon even in een dip. Ik ben natuurlijk wel gewoon aan het werk gegaan, maar heb niet veel energie. Dit heeft met de situatie van Maarten te maken, maar ook met andere dingen. De dag kroop voorbij. Ik was blij dat het eindelijk 16:00 uur was. Ik heb daarna ook niet veel meer gedaan.


11 maart 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Eerst maar even wat tv gekeken, totdat Peter er uit kwam. We hebben eerst wat koikarpers uit de vijver van de buren gevist en bij ons in de vijver gedaan. De buren gaan hun huis verkopen en op hun nieuwe stek hebben ze geen vijver meer, dus mocht Peter er een aantal uithalen. We hebben een aantal goudvissen van ons in de vijver van de buren gedaan. Peter ging daarna naar zijn volkstuin. Hij was er al een tijdje niet geweest vanwege de winterkou. Ik ben later ook even wezen kijken. Peter heeft weer nieuwe houtsnippers op de looppaden gegooid en de plantvakken omgespit. Ziet er meteen weer mooi uit. Toen ik thuis kwam stond even later Paul voor de deur. Leuk hoor. Ik meteen Peter even gebeld of hij naar huis wilde komen. Met Paul zitten praten over onze vriend Maarten. Paul was gisteren bij Maarten op ziekenbezoek geweest en wist dus meer te vertellen over de situatie met hem. Het was fijn om hem te zien en te spreken. Nadat Paul weer weg was hebben we niet veel meer gedaan. Ik heb gekookt, iets met bruine bonen. Daarna nog een beetje tv gekeken. Morgen gaan we weer aan het werk.


10 maart 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter moest vandaag met zijn koor de hele dag zingen. Ik had dus het rijk alleen. Heb wat kleine klusjes gedaan in huis. De verlichting in de badkamer heb ik gerepareerd en gestofzuigd. Maar had nog niet veel energie. Ook een paar films gekeken. Ik ben ook nog even naar de Breestraat gefietst. Het was echt lekker weer buiten. Wel 15 graden. Ik heb een kaart voor Maarten gekocht en een boek over treinen gekocht. Het was boekenweek dus kreeg je ook nog het boekenweek geschenk.  Daarna weer naar huis. Lekker spruitjes voor mezelf gekookt met nog een prutje van rijst van gisteren. Verder nog wat tv gekeken. Peter kwam om 21;00 uur thuis en ging even later al naar bed. Hij was een beetje af.


9 maart 2018 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna wat in huis gerommeld. Peter was weer aan het werk. Vandaag leek het wel lente. Het was 12 graden. Vanmiddag ben ik nog even met de auto naar mijn nicht Louise in Santpoort-Zuid gereden. Afgelopen maandag was Peter zijn hoedenplank van zijn auto vergeten mee te nemen toen we de klok gingen halen. Ik heb nog even met Louise staan praten en daarna weer naar huis gereden. Daarna nog even naar de kringloopwinkel in Driehuis gereden. Ik heb een paar kwarts uurwerkjes gekocht om mijn klokken thuis te repareren. Verder niet veel gedaan. Ik heb lekker eten gemaakt. Rijst met kip en groenten. Lekker hoor. Verder niet veel gedaan.  8 maart 2018 Vanmorgen voelde ik mezelf ietsje beter dan gisteren. Maar nog niet helemaal de oude. Ik had met mijn teamleider afgesproken dat ik wel thuis ging werken. Helaas kwam dat niet helemaal uit de verf, omdat ik toch af en toe ben gaan liggen op bed. Eigenlijk zou ik vandaag naar Houten gaan voor mijn werk. Daar was een bijeenkomst over openbare verlichting. Die heb ik dus wel afgezegd. Verder niet veel gedaan. Vanavond heb ik gekookt voor Peter. Vanavond wat tv gekeken.


7 maart 2018 Vannacht heb ik slecht geslapen. Ik was erg onrustig. Dat ik uit bed ging voelde ik mezelf beroerd. Toch maar wat gegeten en onder een deken op de bank gaan liggen. Het niet veel gedaan. Ik heb wel een berichtje aan Michel de vriend van Maarten gestuurd om wat meer informatie en om hem en Maarten sterkte te wensen. Peter moest vanavond zingen. Op tv was de Telefilm “Gewoon Vrienden” een romantische komedie over twee jongens in Almere die elkaar vinden in liefde. Gewoon een leuke liefdevolle homofilm met een mooi einde, zonder dat er iemand doodgaat. Jenny Arean schitterde als de oma van een van de beide jongens. Echt een film die de moeite waard is om te bekijken. Ik ging op tijd naar bed. Heb nog steeds koorts, maar voel me wel wat beter.


6 maart 2018 Vanmorgen voelde ik mezelf niet lekker. Toch maar naar het werk gegaan. Het was wel lekker weer om te lopen. Aan de vogelgeluiden te horen is nu de lente toch echt in aantocht. Op het werk kwam ik niet erg in mijn ritme. Ik had het heet en ik had geen energie. Toch maar de dag uitgezeten. Peter moest vanavond naar zijn kunstworkshop. Ik had het lekker rustig. In de loop van de avond kreeg ik een appje van Michel de vriend van Maarten. Maarten heeft maandag een herseninfarct gehad. Hij is aan een kant verlamd. Ik schrok me rot. Nog even met Cees en Paul geappt over Maarten. We zijn er allemaal kapot van. Hopelijk wordt zijn situatie weer beter. We moeten er maar het beste van hopen. Maarten en Michel, ik wens jullie veel sterkte en kracht de komende tijd. Toen Peter thuis kwam hebben we er ook nog even over gesproken. Voordat ik naar bed ging had ik nog even mijn temperatuur opgenomen. Ik had dus toch koorts. Morgen blijf ik maar thuis. Ik kon toen ik bed lag niet in slaap komen. Mijn gedachten waren bij Maarten.


Mooie nieuwe aanwinst een staande pendule

5 maart 2018 Vanmorgen leek het wel lente. De vogeltjes lieten ook van zich horen. De vorst is voorbij. Heerlijk om naar mijn werk te lopen. Op het werk was het ook rustig. Heb aantal werkzaamheden in gang gezet. Om 16:00 uur weer naar huis gelopen. Even geld gepind voor vanavond. Ik heb andijviestamppot gemaakt met daarbij kippenvleugels uit de oven. Om 18:30 uur zijn we naar mijn nicht Louise in Santpoort-Zuid gereden. Zij had een oude staande pendule in de aanbieding. Louise moet haar huis leeghalen, omdat ze gaat verhuizen. Zij verzamelde klokken. Nu moet ze er een aantal kwijt, die ze via de vriendenapp op facebook had aangeboden. Ik had daarop gereageerd en vanavond gingen we even kijken naar een van de klokken.  Toen we bij haar huis aankwamen moesten we even zoeken naar de voordeur. Het is een groot huis met wel 10 slaapkamers. Leuk om haar weer te zien. Eerst even samen koffie gedronken en bij gekletst. Haar dochter Renée was er ook. Louise heeft echt meerdere prachtige klokken in huis hangen. Peter zei dat hij de comtoiseklok die in de hal hing ook erg mooi vond. Die moesten we dan ook maar meenemen zei ze. Bijzonder hoor. Daarna de grote staande pendule en alle onderdelen in de auto geladen. Met zijn 2 meter hoogte kon hij maar net in onze Volvo V40.  Daarna afscheid genomen van Louise en Renée en weer naar huis gereden. Daar de klokken uitgeladen en de staande pendule op zijn plek gezet. Ziet er prachtig uit. Louise bedankt voor de mogelijkheid om deze klok van je over te nemen. Daarna nog Radar en Memories gekeken. 


4 maart 2018 Vanmorgen is Peter weer verder gegaan met het schilderen, witten en behangen van het halletje bij de voordeur. Ik ben begonnen met het aansluiten en wegwerken van de kabels van de tv en stereo-installatie. Dit had nog heel wat voeten in de aarde. Ik had een paar kabelgoten gekocht. Het was nog een behoorlijke klus om de alle kabeltjes in de gootjes te krijgen. Uiteindelijk is het toch gelukt. Ziet er nu heel strak uit en netjes. Vandaag is het ook flink gaan dooien. Het was meer dan 9 graden. Dat is toch weer heel wat anders dan dat vriezende weer, geeft een beetje lente gevoel. Mijn nicht Louise bood op facebook nog een oude staande klok aan. Morgenavond gaan we even bij haar in Santpoort-Noord kijken. Het halletje is ook heel erg mooi geworden nu de rood geverfde muur vervangen is door behang. Ziet er gelikt uit. Het is alweer helemaal ingericht. Ik heb ook de oude klok gepoetst. Vanavond nog een paar opgenomen detectives gekeken. Morgen weer werken


3 maart 2018 Peter is weer verder gegaan met schilderen van de deuren in het halletje. Ik ben boven de was gaan opruimen en daarna het hele huis gestofzuigd. In de middag zijn we nog even naar de Karwei gereden. We hebben 2 blikken verf gehaald. Deze waren namelijk in de aanbieding. Je kreeg 40 % korting. Daarna zijn we nog even bij een meubelzaak gaan kijken op de Parallelweg in Beverwijk om naar een paar lampen te kijken voor boven de eetkamertafel. Daarna weer naar huis terug gereden. Het was gelukkig iets minder koud geworden. Vanavond zijn we naar de film geweest in Castricum “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Een mooie zwarte comedy.


2 maart 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Ik ging eerst boodschappen doen. Het was nog steeds bitter koud. Dat merkte ik dat ik het oude papier en plastic in de container aan het stoppen was. Ik had totaal geen gevoel meer in mijn handen. Ik werd er misselijk van. Gelukkig kon ik me snel weer opwarmen bij de Dekamarkt. Daarna weer naar huis. Peter was alweer begonnen met schilderen in het halletje. Ik heb twee wassen gedraaid en opgehangen. S’middags heb ik nog even op bed gelegen. Ik was zo moe. Na het eten hebben we nog wat tv gekeken.


1 maart 2018. Er zijn alweer 2 maanden voorbij dit jaar. Vanmorgen heeft Peter mij naar mijn werk gebracht met de auto. Lekker hoor. Een half uur lopen door de kou met harde wind is echt geen pretje. Vanmorgen om 08:17 uur ben ik met de trein richting Hoorn gereden. Ik had daar een overleg met de beheerders van de openbare verlichting van Noord-Holland en Liander. Om 09:10 uur aangekomen in Hoorn. Daar kwam ik mijn collega’s van Heemskerk tegen. Het was een klein stukje lopen naar de Statenpoort in het centrum. Dit is een oud historisch gebouw waar vroeger het gewestelijk bestuur binnen het Hollands Staatverband vergaderde, dat zich het College van Gecommitteerde Raden van het Noorderkwartier en Westfriesland noemde. Dit bestuur was samengesteld uit vertegenwoordigers van de zeven steden binnen dit gebied, n.l. Alkmaar, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, Edam en Purmerend. Hoorn werd aangewezen als zetel van de bestuurssamenkomstenlocatie. Prachtig mooi de statenzaal waar wij ook vergaderden. Tijdens ons overleg hadden we nog een overleg over de uitschakeling door Liander van het toon frequent signaal om de openbare verlichting in en uit te schakelen, maar ook over andere zaken m.b.t. Liander, onze netbeheerder. Na de lunch hadden we nog een presentatie door Philips Lightning. Zij hadden ook een eventuele vervanger voor het schakelen van de openbare verlichting. Om 14:30 uur zijn we weer met de trein naar Castricum gereden. Ik kon namelijk met mijn collega Marcel van de gemeente Heemskerk naar huis rijden. Ik was om 16:15 uur weer thuis. Peter was met zijn vader en moeder op pad geweest en was ook bezig geweest met het voorbereiden van het schilderen van de deuren in de hal. Na het eten nog wat tv gekeken.


28 februari 2018 Vanmorgen was het bitter koud tijdens het wandelen. Het was op de thermometer – 5,4 graden, maar met de harde wind voelde het veel kouder. Het was wel weer even wennen hoor. Het is alweer 5 of 6 jaar geleden dat het zo koud was. Het sneeuwde vanmorgen flink, dus ziet er nu echt winters uit. Het was erg rustig op het werk. Het is op woensdag altijd al rustig, maar vandaag helemaal. Lekker wat uitzoek klusjes gedaan. Toen ik naar huis liep was het nog kouder als vanmorgen. Het waaide veel harder. Mijn gezicht deed pijn van de kou. Ik was blij dat ik thuis was. De temperatuur buiten zakte in de avond naar -8,2 en het ging nog harder waaien. Gelukkig is ons huis goed geïsoleerd, dus merk je er binnen niets van dat het buiten zo koud is. Peter had dat ik thuiskwam een lekker kopje groentesoep gemaakt. Lekker hoor. Hij moest vanavond nog zingen. Ik heb niet zo veel meer gedaan.


27 februari 2018 Vanmorgen weer lekker naar mijn werk gelopen. Ik ben wel via een andere route naar het werk gelopen, omdat ik wat dingen moest controleren. Mijn collega's van Heemskerk hadden bij een aantal zebra's in Beverwijk de verlichting aangepast om de zichtbaarheid van voetgangers te verbeteren. Ziet er goed uit. Het is rustig op het werk. Er zijn maar weinig collega’s i.v.m. vakantie en de griepgolf die ook bij de gemeente is toegeslagen. Gelukkig voel ik mezelf nog prima. Vanmorgen kwam er een vertegenwoordiger van Philips Lighting bij mij op kantoor. Even bijpraten hoe het met Philips lichtdivisie gaat en of ze nog nieuwe producten hebben. Vanmiddag nog wat kleine klusjes gedaan. Er worden met dit koude weer ook geen lichtmasten vervangen of kabels gelegd. Deze werkzaamheden worden allemaal uitgesteld. Rond 16:00 uur weer naar huis gelopen. Peter was aan het schoonmaken geweest. Dat was wel duidelijk te zien. Hij zichzelf toch vermaken en hij heeft “Geen rust in zijn reet” om het maar zo uit te drukken. Lekker snel gegeten van de pasta die over was van gisteren, daarna lekker lui voor de tv gezeten.


26 februari 2018 Vanmorgen was ik al weer vroeg wakker, rond een uur of 04:00 uur. Daarna nog wat liggen draaien totdat ik er uit moest. Vandaag weer lekker werken. Het vroor vanmorgen, maar omdat er geen wind stond voelde het helemaal niet koud.  Op het werk nog even nagepraat over niet behandelen in de gemeenteraad van het beleidsplan openbare verlichting. Vanmorgen had ik ook een afspraak met een bedrijf dat bestaande verlichtingsarmaturen ombouwt naar LED. Dit zijn armaturen die pas een paar jaar oud zijn en eigenlijk nog wel 15 jaar mee kunnen. Hiervoor heb ik dus een alternatief laten maken met LEDs. Ziet er erg goed uit. Nu nog even testen om te kijken of het lichtbeeld ook goed is. Peter belde ook nog dat hij weer veilig thuis was gekomen. Hij en zijn collega’s hadden het erg leuk gehad in Valkenburg. Peter had toen ik thuis kwam al pasta gemaakt. Dus kon zo aanschuiven. Hij hoeft de komende dagen niet naar zijn werk i.v.m. de vorst. Als hovenier kan je dan eigenlijk niets meer doen. Nu kan hij thuis nog wat klusjes doen. Vanavond nog wat tv gekeken.


 

25 februari 2018 Vanmorgen was ik om 06:00 uur wakker. Eerst even de Olympische Spelen gekeken. Tijdens de sluitingsceremonie ben ik begonnen om mijn stereo-installatie weer aan te sluiten. Daar komt nog heel wat bij kijken om alle snoeren en aansluitkabeltjes op de juiste manier aan te sluiten. Peter belde ook nog even om te vertellen hoe hij en ze collega’s het maakten. Rond 12:00 uur appte Cees uit Ridderkerk dat hij samen met John langs wilde komen. Ze zouden om 15:00 uur bij mij zijn. Ik ben nog even naar de Praxis gereden om een paar kabelgoten te halen, maar was op tijd weer terug. Om 3 uur waren Cees en John er. Gezellig hoor. Lekker zitten kletsen. Ze zijn ook blijven eten. Ik heb zuurkoolstamppot gemaakt.  Rond 19:45 uur gingen ze weer naar huis. Het was weer leuk geweest. Daarna nog even gedoucht en wat tv gekeken. Om 22:15 uur lag ik in mijn bed. Morgen weer werken en komt Peter ook weer thuis.


24 februari 2018 Vanmorgen was ik er om 07:30 uur uit. Eerst lekker tv gekeken naar de Olympische Spelen. Daarna wat rommelen in huis. S’avonds ook tv gekeken. Niet heel erg veel gedaan dus. De dag ging zo maar voorbij. Lekker hoor een dagje gewoon niks en niet buiten geweest. Peter had nog wel gebeld. Hij had zijn hiel verstuikt, alleen wist hij niet meer hoe dat gekomen was. Drank misschien….?!


23 februari 2018 Ik was er vanmorgen alweer vroeg uit. Om 08:00 uur ben ik boodschappen gaan doen. Daarna nog even naar de Wijkerbaan gereden. Even een paar flessen drank halen en een bos bloemen bij nichtje Linda voor haar jarige vader en moeder vanavond. Daarna weer naar huis gereden. Peter was er ook uit. Hij moest om 10:30 uur weg. Hij gaat een weekendje naar Valkenburg met zijn collega’s van zijn werk. Dus heb hem uitgezwaaid. Mijn zus had weer gebeld om te vragen of ik bij haar kwam eten vanmiddag, voordat we naar de verjaardag van mijn broer zouden gaan. Ik heb naar de Olympische Winterspelen zitten kijken. Ook nog wat dingen opgehangen in de kamer. Mijn zus kwam me om 17:00 uur halen. Lekker zitten kletsen en gegeten. Rond 20:00 uur zijn Inge en ik met hondje Fiep naar Ron en Irene in Breedweer gelopen. Simon ging met de auto richting Ron. Het was een gezellige avond bij mijn broer. Om 23:30 uur ben ik naar huis gelopen. Toch bijna een uur lopen vanaf het huis van mijn broer. Om 00:25 uur was ik thuis. Het was wel koud onderweg.


22 februari 2018 Vanmorgen was het behoorlijk koud dat ik naar mijn werk liep. Het wordt de komende week nog een stuk kouder. Toch nog een beetje winter dus. Vandaag is D-Day voor mijn “Beleidsplan Openbare Verlichting 2018-2020”. Vanavond wordt het behandeld in de raad en dat is het erop of eronder. Ik ga uit van een positief besluit, anders weet ik niet hoe ik de komende jaren verder moet. We lopen erg achter met vervanging en verduurzaming van de openbare verlichting. Het zou een gemiste kans zijn als de raad er niet mee instemt. We gaan het zien vanavond. Vanmiddag had ik een overleg in Heemskerk met de gemeente over het regelen van een installatieverantwoordelijke voor beide gemeenten. Het overleg duurde maar kort. Ik ben na de vergadering naar huis gelopen en daar verder gegaan met werken. Peter was ook al thuis. Doordat de grond al bevroren was kon hij niet meer werken. Vanavond heb ik naar de raadsvergadering gekeken via internet. Helaas is mijn beleidsplan weer niet behandeld. Nu duurt het weer een paar maanden voordat de raad er opnieuw over praat. Er komen nu eerst gemeenteraadsverkiezingen. Het schiet ook allemaal niet op. Baal als een stekker. Mijn zus Inge belde ook nog op voor een cadeau voor mijn broer Ron die morgen jarig is.


Vanavond is er een proef uitgevoerd om Museum Kennemerland te verlichten.
De details aan het gebouw worden apart uitgelicht.

21 februari 2018 Gisterenmiddag had ik nog een mailtje gekregen van de wethouder over het beleidsplan Openbare Verlichting 2018-2022 dat donderdag in de raad komt en door mij geschreven is. Er waren nog wat vragen van D66. Toen ik vanmorgen op mijn werk kwam ben ik deze vragen gaan beantwoorden. Om 10:00 uur was ik daar klaar mee en heb dit doorgestuurd naar mijn teamleider om even door te lezen. Daarna had ik nog een overleg met een vertegenwoordiger van de bedrijf. Na dit overleg moest ik nog een paar vragen beantwoorden van de Wethouder m.b.t. verkeer en de verlichting bij zebrapaden. De dag ging zo snel voorbij. Toen ik thuis kwam heb ik snel een pizza gemaakt. Peter was om 17:10 uur thuis en ik moest om 17:30 uur weer weg. Dus snel gekeken. Er kwam nog iemand om de luxaflex op te meten in de keuken. Ik was toen al lopend richting museum Kennemerland vertrokken. Om 18:00 uur had ik daar samen met collega Conny afgesproken met het bedrijf Zumtobel. Zij kwamen wat verlichting demonstreren om het museum aan de buitenkant te verlichten. Helaas hadden ze niet gezegd dat wij voor stroom moesten zorgen. Dus met behulp van een verlengsnoer een stopcontact bij een woonhuis en nog een extra verlengsnoer gehaald bij het restaurant in huize Westerhout is het toch gelukt. Leuk om te zien hoe een beetje licht een gebouw kan doen stralen in het donker, door de details van het gebouw uit te lichten. Na 1,5 uur waren we daar klaar. Afscheid genomen van de twee medewerkers van Zumtobel en ik ben met Conny in haar te gekke Mini naar huis gereden. Peter stond net op het punt om weg te gaan, naar zijn koor. Ik heb nog voor de tv gehangen, maar omdat ik in slaap viel ben ik om 21:45 uur naar bed gegaan. Ik heb Peter niet meer horen thuiskomen.


20 februari 2018 Vanmorgen was ik al weer om 05:00 uur wakker. Komt misschien omdat ik gisteren zo vroeg naar bed was gegaan. Vanmorgen had ik om mijn werk 2 overleggen over projecten in Beverwijk die opgepakt gaan worden. Daarna had ik nog een 3e overleg met iemand van buitenaf. Helaas kwam die niet opdagen (omdat hij ziek was). Om 12:00 uur ging ik naar huis. Vanmiddag hadden Peter en ik vrij genomen. Peter zijn dochter Eline krijgt vandaag haar diploma voor het begeleiden van kinderen van 1 t/m 5 jaar om ze zonder achterstand te kunnen laten beginnen op de basisschool. Dit zijn vaak kinderen uit achterstandsgezinnen en kinderen van vluchtelingen. We zijn om 13:00 uur richting Breda vertrokken. Eerst nog langs Hazerswoude-Rijndijk. Ik had via Marktplaats 4 sokkels met rails spoor 1 gekocht. Dit lag redelijk op de route naar Breda, dus meteen opgehaald. We waren om 14:45 uur in Breda. Eerst even wat gedronken en daarna nog even de stad in. Eline kwam redelijk snel daarna ook richting Breda. Nadat we elkaar gevonden hadden zijn we weer wat gaan drinken en kletsen. Om 17:00 uur had Eline gereserveerd bij “La Cubanita” een tapasrestaurant in Breda, Daar kwam ook Eline haar vriend Sjoerd naar toe. Lekker gezellig maar wel snel gegeten, want Eline moest om 19:00 uur op school zijn voor haar diploma. Het eten was erg lekker. Om 18:30 uur zijn we richting school gereden. Dat was nog best een stukje rijden, maar toch ruim op tijd aangekomen. Eline haar moeder Patricia was daar ook naar toe gekomen. Daarna begon de diploma uitreiking. Alle leerlingen moesten een voor een naar voren komen om hun diploma in ontvangst te nemen. Ik heb even een paar foto’s genomen toen Eline haar handtekening zette op haar diploma. Toch weer een prima prestatie van haar. Ik heb haar even gefeliciteerd. Peter, Sjoerd en Patricia waren ook trots op haar. Daarna nog wat gedronken en wat foto’s gemaakt. Omstreeks 20:30 uur hebben we afscheid genomen en zijn Peter en ik op huis aan gegaan. We waren om 22:00 uur thuis. Nog even zitten en dan naar bed gegaan.


19 februari 2018 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Ik had een boel overleggen. Het begon om 10:00 uur en daarna achter elkaar door tot 14:30 uur. Ik had niet eens tijd om te eten. Daarna was ik wel een beetje af. Nog wat kleine werkzaamheden afgerond en toen weer naar huis. Thuis heb ik bloemkool en spruiten gekookt met Gordonbleu daarbij. Lekker gegeten en daarna onder de douch. Toen ik daarna weer beneden kwam weet ik niet wat ik had. Ik had helemaal geen fut meer. Dat heb ik nooit. Peter vond dat ik maar even op de bank moest gaan liggen. Ik viel zo in slaap. Toen ik weer wakker werd was ik nog steeds moe. Om 21:30 uur ben ik naar bed gegaan en als een blok in slaap gevallen. Misschien toch een beetje oververmoeid.


18 februari 2018 Vanmorgen was ik weer vroeg op. Uitslapen is niet echt iets voor mij. Als ik wakker ben dan ga ik er uit. Vanmorgen eerst even de Olympische spelen gekeken. Toen Peter uit bed was heb ik de lampjes afgewerkt bij de keuken. Dit moet nog wel gewit worden. Daarna heb ik ook de vitrine vastgezet aan de muur tegen het omvallen. Peter heeft buiten alle kerstversiering (die er nog steeds hing) weggehaald uit de voor- en achtertuin. Hij heeft ook even bij de keuken de ramen gelapt. We konden er bijna niet meer doorheen kijken. Om 14:00 uur ging Peter zijn vader en moeder halen. Ze komen bij ons eten. Dat is alweer een tijdje geleden i.v.m. de verbouwing. Gezellig zitten kletsen en ze hebben nog een film gekeken. Daarna lekker gegeten en Peter heeft ze om 19:30 uur weer naar huis gebracht. Nog even douchen en daarna nog wat tv gekeken. Het weekend is weer voorbij.


17 februari 2018 Vanmorgen was ik er alweer om 06:00 uur uit. Ik heb eerst een film gekeken en daarna de Olympische spelen. Nadat Peter uit bed was gekomen zijn we verder gegaan met het inrichten van de huiskamer. We hebben de grote eetkamertafel weer in elkaar gezet en ook de tv weer opgehangen. Om 14:00 uur zijn we naar Heemskerk gereden. Eerst even langs de Gamma daarna naar de Decorette voor luxaflex. Ook nog even bij de gordijnen gekeken, maar dat kost meteen al weer een hoop geld. Meteen een afspraak gemaakt om het te laten inmeten. Daarna zijn we ook nog even bij de Kwantum geweest om naar gordijnen te kijken. Die zijn in ieder geval een stuk goedkoper als bij de Decorette. Nog maar geen keuze gemaakt. Toen zijn we weer naar huis gegaan. Verder niets meer gedaan. Alleen tv gekeken.


16 februari 2018 Vandaag ben ik weer vrij. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Om 10 uur had ik een afspraak met Dhr. Hummel van Hummel kozijnen. Hij kwam een offerte maken om de kozijnen aan de achterkant van ons huis te vervangen door kunststof kozijnen. Na een uurtje was hij weer weg. Ik ben verder gegaan met het inbouwen van de spots in de keuken. Verder nog een en ander schoongemaakt. Daarna ook nog gestofzuigd beneden. Toen had ik een beetje “Het end in de bek” om het zo maar te noemen. Ik had kibbeling meegenomen voor het avond eten met daarbij sla met geitenkaas. Lekker hoor. Daarna alleen nog voor de tv gehangen.


15 februari 2018 Vanmorgen hoefde ik niet naar het werk te lopen want ik werk thuis vandaag. Gewoon om 07:00 uur begonnen. Vandaag ga ik de rekeningen maken voor reclame aan lichtmasten. Even wat extra concentratie nodig. Tussen de middag nog even naar 10 km schaatsen gekeken op de Olympische Spelen. Helaas greep de gedoodverfde favoriet Sven Kramer naast het goud. Waarschijnlijk had hij zijn dag niet. Gertjan Bloemen had nu het goud voor Canada en Jorit Bergsma zilver. Wel jammer voor Sven, ach je moet het toch altijd maar doen op het juiste moment. Vanmiddag kreeg ik nog van een aannemer 2 oude verlichtingsarmaturen die normaal boven de snelweg hangen. Misschien leuk voor boven de eetkamertafel. We gaan het zien. De dag was zo weer voorbij. Lekker veel gedaan.

De pijn in mijn heup is gelukkig ook weer wat minder. Vanavond alleen nog tv gekeken.


14 februari 2018  Peter moest vanmorgen eerder uit bed en ging ook eerder naar zijn werk. Ik ongeveer een half uur later. Door mijn kale kop was het erg koud tijdens het lopen. Maar lekker een wollen muts opgezet. Vandaag heb ik lekker gewerkt. Ik had wat overleggen. Toen ik naar huis liep was het nog steeds koud. Peter had al nasi gemaakt, want hij was al eerder thuis. Vanavond moest ik naar mijn treinenclub in Velsen-Noord. Peter was zingen.


13 februari 2018 Vanmorgen was het weer koud tijdens het wandelen naar mijn werk. Ik had op mijn werk een vergadering met mijn team. Mijn collega Juan was er ook. Zijn vrouw Patricia is erg ziek en heeft niet meer lang te leven. Hij vertelde tijdens de vergadering hoe het de afgelopen maand is gegaan. Een triest verhaal, maar ook mooi hoe hij het verteld. Petje af. Ik wens ze veel sterkte de komende tijd. Met de partners van mijn andere twee collega’s Sandra en Anne gaat het gelukkig wel de goed kant op. Op de terugweg naar huis ben ik nog even bij de kapper geweest. De kapster was een beetje te enthousiast dus heb nu aardig “coup kaal”. Ach, het groeit wel weer aan. Thuis heb ik rode kool met appeltjes gemaakt. Is altijd lekker. Peter moest vanavond weer naar zijn kleiclubje en ik heb wat spullen van zolder weer in de huiskamer gezet. Mijn zus Inge belde ook nog even op.


12 februari 2018 Vanmorgen was het weer koud dat ik naar mijn werk liep. Het was niet mijn dag vandaag. Toen ik opstond had ik pijn in mijn heup. Waarschijnlijk van alle werkzaamheden het afgelopen weekend. Je maakt toch rare bewegingen die je normaal niet maakt. Met lopen had ik gelukkig niet veel last. Ik kwam niet echt op gang. Ik moest nog een kaart halen op de Breestraat voor een collega. Helaas waren de winkels om 10 uur nog niet open. Hallo het is maandagmorgen dan zijn de winkels altijd dicht. Ik had het ook erg koud. Ik kwam de wethouder mw. Dorenbos nog tegen op de Breestraat. Nog even staan praten over de commissievergadering van afgelopen donderdag. Later op de dag ben ik weer naar de Breestraat gelopen. Toen kreeg ik nog een sneeuw/regenbui op mijn hoofd. Brrr wat was het koud. Toen het eindelijk 16:00 uur was geweest, mocht ik weer op huis aan. Peter ging uit zijn werk bij zijn moeder eten. Ik heb voor mezelf lekker spruiten met aardappelen gemaakt met kippendijen. Erg lekker hoor die spruiten. Daarna lekker gedoucht en voor de tv neergeploft. Peter was om 19:30 uur thuis. Gelukkig gaat het weer goed met zijn vader en moeder. Verder niet veel gedaan. Nog steeds last van mijn heup.


11 februari 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Toen Peter uit bed was zei hij we gaan vandaag weer naar beneden. Hij was het zat om boven te zitten. We zijn dus beneden begonnen om de stuukloop te verwijderen. Om 09:30 uur werden de twee Leolux Scilla stoelen bij ons afgeleverd. Ze zien er echt prachtig uit. Toen de stuukloop was verwijderd konden de kasten er weer in. Ik heb eerst de vloer goed schoon gemaakt. Het werd langzaam weer ons huis. Toen alle werkspullen uit de huiskamer weer naar de schuur waren gebracht kon alles weer een beetje op zijn plaats gezet worden. Paul appte nog om 15:00 uur of hij en Oscar even konden langskomen om ons werk te bewonderen. Dat was gezellig na een drukke dag. Lekker wat gedronken en Peter stelde voor om nog wat te gaan eten in Wijk aan Zee. We zijn bij Santé geweest. Lekker gegeten en gezellig zitten kletsen. Rond 20;00 gingen we weer naar huis. Peter en ik hebben nog wat tv gekeken. Het weekend is weer voorbij.   


10 februari 2018 Vanmorgen was ik al om 05:00 uur op. Eerst wat tv gekeken. Na dat Peter uit bed was gekomen zijn we samen gaan ontbijten. Daarna ben ik naar de Aldi gereden om een paar deurkrukken te kopen, die waren namelijk in de aanbieding. Ze zijn echt mooi. Toen ik weer thuis was zijn we begonnen met behangen. Dat was voor mij alweer een hele tijd geleden dat ik dat gedaan had, maar zoiets verleer je niet, denk ik. Het enige wat anders was als dat ik gewend was is dat je je de muur i.p.v. het behang in moet smeren. Na een paar uur zat alle behang tegen de muur geplakt. Ziet er toch wel erg mooi uit. Peter ging nog wat spullen halen bij de Gamma en daarna nog even naar de volkstuin. Ik heb de laatste baan behang op de muur geplakt. Rond 16:00 uur zijn we gestopt. Lekker douchen en lui voor de tv. Ik ben wel erg moe.


9 februari 2018 Vandaag lekker vrij. Ik heb eerst boodschappen gedaan. Daarna ben ik thuis alle afplakband gaan verwijderen. Bij de keuken en van de deuren met raampjes. Ziet er meteen mooi uit. Er moeten nog wel wat kleine dingen bijgewerkt worden, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb ook even geld gehaald om de twee nieuwe stoelen te betalen. Ze worden namelijk zondag al gebracht. Ik heb ook een en ander schoongemaakt. Rond 15:00 uur was ik er wel een beetje klaar mee. Ik voelde mezelf niet helemaal lekker. Samen met Peter een broodje shoarma gegeten. Daarna wat tv gekeken. Vanavond kwam er nog een meneer langs uit Haarlem. Ik heb een aantal nummerplaten van oude locomotieven van de Nederlandse Spoorwegen. Daaronder had ik 2 nummerplaten van de dieselloks serie 2200/2300 een frontplaat van de 2224 en een zijplaat van de 2212. Het zou leuk zijn om een front en een zijplaat van één locomotief te hebben. Deze meneer had op Marktplaats een frontplaat van de 2212 gezet. Ik had aan hem gevraagd of ik de 2224 mocht ruilen tegen de 2212. Daar was hij mee akkoord gegaan. Dus nu kwam hij hem omruilen. Hij heeft meteen mijn verzameling bekeken en lekker staan praten over treinen e.d.   


8 februari 2018 Peter bleef vandaag nog thuis. Vandaag was het druk op mijn werk. Ik moest een ontwerptekening maken voor de openbare verlichting in de nieuwe wijk Binnenduin in de gemeente. Ze waren het vergeten om mij te vragen of ik een ontwerp wilde maken. Maandag moet deze informatie beschikbaar zijn om deze te verwerken in het definitieve ontwerp van deze nieuwe wijk.  Verder nog een vergadering gehad. Vanavond werd mijn “Beleidsplan Openbare Verlichting” behandeld in de commissievergadering van de gemeenteraad in Beverwijk. Ik moest het stuk samen met de wethouder Dorenbos verdedigen. Het ging niet helemaal goed. Een aantal raadsleden konden zich niet zo goed vinden in het stuk en deden moeilijk. Volgens mij hadden ze het stuk niet echt goed gelezen. Nu moet het nog in de gemeenteraad worden behandeld. We wachten af hoe dat gaat. Als ze het dan niet wordt aangenomen zien we wel verder. We gaan dan op de oude voet verder. Het is dan wel een gemiste kans. Peter was ook mee na deze vergadering als toehoorder.


Leolux Scylla designstoel
Leolux Scylla stoelen

7 februari 2018 Peter bleef vandaag nog thuis, dus lag nog in zijn bed. Het was vanmorgen echt koud -6 graden. Goed ingepakt naar mijn werk gelopen. Ik heb een hoop gedaan. Veel kleine klusjes, maar die moeten ook af en toe gebeuren. Ik had ook nog een afspraak, maar die werd ook door ziekte afgezegd. Ach geeft mij weer tijd voor andere zaken. Ik heb geprobeerd om in te loggen in het Citytouch programma van Philips waar ik gisteren de bijeenkomst over had. Helaas liep tijdens het openen van de website mijn hele computer vast. Even wat ondersteuning gevraagd bij Philips en onze eigen ICT afdeling. Helaas konden ze het nog niet oplossen. Het heeft waarschijnlijk met beveiliging te maken bij de gemeente Beverwijk. Dus dat duurt nog even. Na het werk naar huis gelopen. Peter had een pizza gemaakt toen ik thuis kwam. Ik moet vanavond oppassen op de honden van mijn zus. Mijn zus en vriend gaan vanavond naar de film. Ze kan namelijk de honden niet alleen laten. Ze blaffen en janken dan. Ik had aangeboden toen ik voor haar verjaardag een bioscoopbon had gegeven om dan op de honden op te passen. Dat ik daar was zat ik nog even op Marktplaats te kijken naar Leolux Scylla stoelen. Deze designstoelen vind ik erg mooi. Nieuw kosten deze stoelen al gauw meer dan € 2000,- per stuk. Een beetje te veel vind ik. Nu hebben we 2 zwarte gekocht die nog bijna nieuw zijn voor maar € 850,- per stuk. Echt blij mee. Peter vindt ze gelukkig ook erg mooi. Om 21:30 uur kwamen Inge en Simon weer thuis. Daarna ben ik weer naar huis gegaan. Nog even met Peter zitten praten.   


6 februari 2018 De komende dagen wordt het kouder en het gaat vriezen. Dat was vanmorgen al te merken tijdens mijn wandeling. Peter heeft zich vandaag ziek gemeld dus lag nog in zijn bed. Gelukkig stond er geen wind tijdens het lopen. Om 10:00 uur had ik een bijeenkomst van Philips Lighting in het gemeentehuis van Velsen in IJmuiden. Ik was met de bus in iets meer dan 10 minuten van Beverwijk naar IJmuiden gereden. We kregen uitleg over Citytouch een programma om lichtmasten op afstand aan te sturen. Je kan dan op afstand dimmen of de lichtmast uitzetten. Teven kan je het stroomverbruik meten. Een leuk systeem dat bij ons in Beverwijk op de Breestraat en een gedeelte van de Zeestraat geïnstalleerd is. Leuk om te zien hoe het werkt. Ik heb ook een inlogcode gekregen. Rond 12:30 uur weer de bus naar Beverwijk genomen. Het was lekker zonnig weer. Na mijn terugkomst had ik een teamoverleg en daarna nog een afspraak met een bedrijf dat een verlichtingsarmatuur had omgebouwd. Helaas belde deze persoon af omdat hij ziek was. Na mijn werk weer naar huis gelopen. Peter zat boven onder een dekentje tv te kijken. Hij heeft wel weer wat meegegeten. Daarna ging hij weer naar bed. Ik heb gedoucht en voor de tv gezeten. Ik ging al om 22:00 uur naar bed.


5 februari 2018 vanmorgen weer naar het werk gelopen. Vanmiddag hadden ons team een kennismakingsbijeenkomst met onze nieuwe burgemeester Martijn Smit. Hij is van de PvdA en is van de werkvloer opgeklommen tot burgemeester van Beverwijk. Er is dus nog hoop. We hebben ons allemaal voorgesteld en dat heeft hij ook gedaan. Het werd wel tijd want hij is alweer een half jaar onze nieuwe burgemeester. Na deze bijeenkomst hadden we nog een overleg met een aannemer over de tekeningen van een nieuwbouw project in de Broekpolder. De aannemer had een ontwerp laten maken waar niks van klopte. Ze hadden bijvoorbeeld alle lichtmasten verkeerd ingetekend. Ik had namelijk al een voorontwerp gemaakt. Toch fijn dat we dit “op tijd” hebben ontdekt. Anders waren niet alleen de lichtmasten op de verkeerde plek neergezet, maar hadden ook alle parkeerplaatsen de verkeerde maatvoering gehad. Daarna weer naar huis gelopen. Lekker spruiten gegeten en daarna uitgeteld voor de tv gehangen. Peter had niet meegegeten want hij was ziek en ging vroeg naar bed.


4 februari 2018 Vanmorgen was ik weer om 06:00 uur uit bed gegaan. Ik heb wat tv gekeken  totdat Peter uit bed kwam. Vandaag gaan we weer verder met schilderen. Peter ging de deuren schilderen. Ik ben de boel gaan afplakken in de keuken. We kunnen dat de muren in de keuken gaan schilderen. Het is wel even wennen die nieuwe kleur op de muur bij de keuken. Blauwgrijs is wat anders dan gewoon wit. Ik ben ook nog even bezig geweest met de nieuwe LED verlichting voor in de keuken. Helaas werkt de dimmer niet voor deze LED spots. Waardeloos dus. Kijken hoe we hier mee verder gaan. Rond 17:00 uur zijn we gestopt. Verder niet zo veel meer gedaan. Eten, tv kijken en dan slapen. Morgen weer naar het werk.


3 februari 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter was er om 09:30 uur uit. Hij gaat vandaag met zijn twee broers naar de sauna in Rijswijk. Ik ben verder gegaan met het afplakken van de ramen in de deuren en heb 1 deur geschilderd. Dat afplakken is nog wel een behoorlijke klus als je het goed wil doen. Daarna heb ik de keuken een beetje schoongemaakt. Alles zit namelijk onder het stof. Ook nog de vloer gestofzuigd. Is het weer een beetje schoon. Daarna ben ik gaan douchen en boven even lekker uitrusten en tv gekeken. Peter was om 19:00 uur weer thuis. Verder niet veel meer gedaan.


2 februari 2018 Vandaag wordt mijn broer Fred 61 jaar. Peter ging van vandaag weer werken Ik heb boodschappen gedaan. Verder het huis wat opgeruimd en de bedden gewassen. Om 15:00 uur was ik een beetje af. Lekker gedoucht en daarna nog even een paar flessen drank en een bos bloemen gehaald. Ook nog even tv gekeken. Peter was om 17:30 uur thuis. Om 18:00 uur zijn we richting Bergen aan Zee vertrokken om de verjaardag van mij broer te vieren bij restaurant Hemmingways. Eerst even mijn broer Ron en schoonzus Irene opgehaald in Heemskerk. In het restaurant hebben we even voor Fred gezongen. Het was een gezellige avond. Rond 23:00 uur gingen we naar huis. Bedankt Fred en Ineke voor de uitnodiging


1 februari 2018 Er is alweer een maand voorbij. Vandaag hebben Peter en ik vrij genomen om thuis te schilderen. Zo komt er tenminste een beetje schot in de zaak. In de avonduren kan je niet schilderen omdat het dan te donker is. Lekker geschilderd. Aan het einde van de middag zijn we nog even naar Sama gereden op het industrie terrein in Heemskerk. We hebben even een offerte laten voor nieuwe kunststof kozijnen in de achtergevel. Daarna zijn we nog even naar het centrum van Heemskerk gegaan. Bij Lubbers wonen nog even gekeken naar stoelen en banken. Wel mooie stoelen gezien. Een mooie bank hadden ze niet echt. Daarna ook nog naar luxaflex gekeken. Het is eigenlijk jammer dat je zoveel keuze hebt. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Meteen nog maar wat gegeten en gedronken in het dorp. Daarna weer naar huis. Vanavond moest ik naar commissie vergadering van de gemeenteraad in Beverwijk. Ik moet de wethouder ondersteunen met het “Beleidsplan Openbare Verlichting” dat ik geschreven hebt. Helaas stond het agendapunt als laatste op de agenda. De commissie vergadering liep zover uit, dan mijn beleidsplan niet meer behandeld werd. Het wordt nu volgende week behandeld. Ik was om 23:15 uur thuis.


31 januari 2018 Vandaag weer lopend naar mijn werk. Vanmorgen had ik nog een gesprek met mijn teamleider over het werk. Ik heb wel weer mijn ongenoegen uitgesproken over dat nog steeds het beheerprogramma voor de openbare verlichting niet werkt. Dat is nu al 4 jaar zo. Eigenlijk kan ik zo mijn werk niet goed doen. Eigenlijk te gek voor woorden. Verder gewoon gewerkt. Peter moest vanavond zingen. Ik heb tv gekeken.


30 januari 2018 Vanmorgen was ik iets later uit bed. Ik hoef namelijk niet te lopen naar mijn werk. Vandaag heb ik de hele dag thuis gewerkt. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Ik kan gewoon inloggen op mijn werk en alle programma’s die ik nodig heb gebruiken. Het is net of ik op mijn werk zit. Ik vind het wel grappig dat je af en toe vergeet dat je thuis zit. Je hebt ook gewoon contact via de telefoon met collega’s en externe. De dag vliegt evengoed voorbij. Dinsdag is meestal de drukste dag op kantoor. Er zijn dan erg weinig werkplekken beschikbaar. Dus doordat ik thuis werk is het op kantoor iets minder druk. Het voordeel is ook dat ik lekker ABBA muziek op de achtergrond kan draaien. Ik had nog wel even gereageerd op een mail over een project. Ik vind nog steeds dat projecten niet goed voorbereid worden. Als beheerder van de openbare verlichting wordt ik vaak veel te laat betrokken. Dit kan tot gevolg hebben dat nieuw aangelegde straten weer open moeten om een kabel voor de openbare verlichting aan te leggen. Een ongewenste situatie lijkt mij. Peter was even over 16:00 uur thuis. Kan me voorstellen dat hij het een beetje raar vindt dat ik thuis mag werken. Ach ik zal het zeker niet elke dag doen. Rond 16:15 uur gestopt met werken en aan het eten begonnen. Kip met witlof en aardappeltjes uit de oven. Na het eten zijn we naar de Karwei gereden. We gaan toch het steenbehang weer terugbrengen en het andere behang wat we eerder hadden uitgekozen weer ophalen. We hebben meteen voor in het keukengedeelte muurverf gekocht met een blauwgrijze kleur die past bij het behang. Er zijn heel wat muren in de kamer spierwit, dus er mag ook wel een beetje kleur in komen. De keuken is ook hoogglans wit en dat steekt ook mooi af tegen de blauwgrijze kleur. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken.


29 januari 2018 De nieuwe week gaat weer beginnen. Ik ben naar mijn werk gelopen. Vanmorgen had ik een afspraak met een bedrijf wat gevelverlichting verzorgt aan oude gebouwen. Er kwamen twee personen van het bedrijf Zumtobel uit Amsterdam. Een van de twee was een Engelsman die sinds kort in Beverwijk woonachtig is. Ik moest dus ook Engels praten. Gelukkig heb ik wat ervaring opgedaan met de Engelse taal sinds ik Oscar ken. Dus dat ging me goed af. De gebouwen die we eventueel van gevelverlichting willen gaan voorzien zijn museum Kennemerland en huize Westerhout, beide gelegen aan het Westerhoutplein in Beverwijk. We zijn daar even naar toe gereden om te kijken. Ze gaan nu een ontwerp maken voor deze verlichting die voornamelijk uit LED verlichting gaat bestaan en de details van de gebouwen gaan verlichting. We gaan het zien. Peter belde dat hij vanavond bij zijn vader en moeder gaat eten. Rond 12:00 uur belde Peter mij weer op. Maar nu om te zeggen dat Tim (zijn zoon) geslaagd is voor zijn rijbewijs. Tim van harte gefeliciteerd van mij. Leuk voor hem. Dat ik weer thuis kwam heb ik brood met geklutst ei gegeten. Peter was om 19:30 uur thuis. Het ging weer beter met zijn vader gelukkig. Vanavond belde onze vriendin Sharula nog. Lekker even zitten kletsen. Ik ging rond 22:30 uur naar bed. Morgen werk ik thuis.


28 januari 2018 Vanmorgen was ik al om 05:00 uur op. Hoest de longen uit mijn lijf. Gelukkig voel ik mij verder niet ziek. Peter was er om 08:30 uur uit. Vandaag gaan we de laatste stukken muur voor de 2e keer witten en we gaan beginnen met het schilderen van de deuren. Ik ben gaan schuren (niet mijn favorietste onderdeel van het schilderen). Dit zorgt ook weer voor een hoop stof. Ach dat mag de pret niet drukken. Peter heeft de laatste stukken voor de 2e keer gewit en is toen de deurposten die ik geschuurd had gaan schilderen. Daarna heb ik alvast een aantal stopcontacten weer gemonteerd op de muren die gewit zijn. Peter ging rond 14:30 uur met de auto richting Breda om samen met zijn zoon Tim uit eten te gaan. Ik heb verder niet zo veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken en voor de computer gezeten. Peter was om 21:30 uur weer thuis. Ze hadden het leuk gehad samen.

Morgen weer werken.


27 januari 2018 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Peter was er rond 09:00 uur uit. Vandaag zijn we weer gaan witten. Een gedeelte voor de 1e keer gewit en de rest voor de 2e keer. Toch weer een behoorlijke klus, maar wel lekker op geschoten. Je hebt haast een zonnebril nodig om niet verblind te worden door al dat wit. Je kan nu wel zien dat het echt nodig was. Zeker al je nu nog de niet geschilderde deurposten ziet. Die zijn gewoon geel. Aan het einde van de dag bijna alles 2 keer gewit. We waren allebei behoorlijk uitgeteld. Peter heeft nog wat eten gemaakt en daarna alleen nog maar tv gekeken. Morgen gaan we verder.


26 januari 2018 Vanmorgen was ik niet zo lekker. Ik ben ook even blijven liggen toen Peter er uit ging. Rond 07:00 uur er toch uit gegaan en een ontbijtje gemaakt. Rond half negen ben ik boodschappen gaan doen op het van Marloterrein. Toen ik weer thuis kwam heb ik een donkere was in de wasmachine gedaan. Daarna de boodschappen opgeruimd en de kelderkast even wat opgeruimd. Ik heb ook het hele huis gestofzuigd. Ik kreeg via de post nog een boek binnen over het station Den Haag Hollands Spoor. Dit boek verteld de geschiedenis van dit monumentale stationsgebouw. Toen de was nog opgehangen. Ik had daarna wel een beetje het end in mijn bek. S’middags heb ik dan ook niet veel meer gedaan. Toen Peter thuiskwam heb ik een pizza gemaakt. Daarna niet veel meer gedaan.


25 januari 2018 Vandaag weer lekker gewerkt. Peter was al thuis toen ik thuis was. Hij had al gekookt dus kon zo aanschuiven. Vanavond verder niet veel gedaan. Een beetje voor de tv gehangen. Voor mij is het weekend al weer aangebroken.


24 januari 2018 Vanmorgen was ik nog erg moe toen de wekker ging. Had zo nog een tijdje kunnen doorslapen. Maar ja weer een nieuwe dag. Lekker gelopen naar mijn werk. Vandaag was het de warmste 24 januari ooit gemeten in Nederland. 13 tot 14 graden.


Dat zet je ook wel weer aan het denken over de klimaatverandering. Maar wat doen we er aan, want voor de mens is de economie nog steeds veel belangrijker dan het milieu. Dus waar maken we ons eigenlijk druk over. Dit willen we toch met z'n  allen. Zolang het aantal mensen op deze aardbol maar onbeperkt blijft groeien en geld nog steeds het belangrijkste in ons leven is, zal het zeker niet beter worden. We graven ons eigen graf om het zo maar te zeggen. Ik maak me er dan ook niet echt druk meer over. De kans dat we de klimaatverandering nog kunnen terugdraaien is volgens mij een illusie. Ik doe zelf zo veel mogelijk wat ik kan bijdragen m.b.t. het milieu. Afval scheiden, huis isoleren, lopen naar het werk e.d. Helaas zet dat niet veel zoden aan de dijk. Wij maken de wereld door alle oorlogen, het steeds grotere energiegebruik en het nog steeds groeiende aantal mensen gewoon kapot. De aarde kan dit gewoon niet aan. Het zal echt drastisch moeten worden aangepakt. Helaas heb ik daar niet veel vertrouwen meer in. Het zal mijn tijd wel uitduren denk ik dan maar. Misschien is dat egoïstisch gedacht, maar ook de realiteit denk ik.


Ik heb wel lekker gewerkt. Rond 16:00 uur naar huis gegaan. Het waaide hard en af toe regende het een beetje. Toch nog redelijk droog thuis gekomen. Ik had nog wat boerenkool van gisteren. Voor Peter heb ik 2 eieren gebakken op brood en nog een stuk rookworst. Met de post kreeg ik nog de CD "Piano" binnen van Benny Andersson (van ABBA). Dit is CD versie in een zogenaamde "Jewelcase" of wel een plastic doosje. Het mooiste wat je bij deze bestelling grateis kreeg was een foto van Benny Andersson met daarop een echte handtekening van hem. Kon het toch niet laten. Peter ging naar zijn koorrepetitie en ik heb lekker voor de tv gehangen.


Richard Groenendijk "Om Alles"

23 januari 2018 Vanmorgen was ik wat later uit bed. Ik moet vandaag weer voor controle bij de praktijk assistente van mijn huisarts. Ik was er om 08:00 uur. Ze controleren mijn bloedsuikerniveau en cholesterol in het bloed. Tevens worden dan allemaal testjes gedaan. Alles was in orde, zelfs mijn bloeddruk was prima. Wel 1 kilo aangekomen. Dat is wat minder. Na dit bezoek ben ik weer naar huis gereden. Meteen mijn computer opgestart en aan het werk gegaan. Eigenlijk ging het helemaal vanzelf. Op een bepaald moment had niet eens meer in de gaten dat ik thuis aan het werk was. Ik moest er zelfs op letten dat ik af en toe wat te drinken nam. Rond 12:30 uur een broodje gegeten en om 13:00 uur naar het stadhuis gereden. Ik had om 13:30 uur en om 15:00 uur een afspraak. Dat zijn dus wel dingen om rekening mee te houden als je thuis gaat werken. Je moet geen afspraken op het stadhuis plannen. Je moet dan namelijk alsnog naar je werk. Om 16:00 uur naar huis gegaan. Toen ik thuis kwam was Peter er al. Cees was ook al gearriveerd uit Ridderkerk. Hij gaat vanavond samen met ons naar een voorstelling 'Om Alles" van Richard Groenendijk in de stadsschouwburg van Velsen en eet ook een hapje mee. Ik ben meteen begonnen om boerenkool met worst te maken. Daarna hebben lekker gegeten en zitten kletsen met Cees. Na het eten ben ik nog even gaan douchen en daarna zijn we met z’n drieën richting Velsen vertrokken. Paul ging ook mee naar deze voorstelling. We troffen elkaar in de foyer van de schouwburg. Lekker even bij gekletst en daarna de voorstelling. Richard Groenendijk ging weer helemaal los. Echt geweldig. Wat een ouwehoer. Vooral zijn persiflage van Patty Brard was geweldig. Lekker gelachen en gezellig om met z’n vieren hier naar toe te gaan. Na de voorstelling nog samen wat gedronken en daarna gingen we weer onze eigen weg. Cees naar Ridderkerk, Paul naar Haarlem en Peter en ik naar Beverwijk. Het was een mooie dag. 


22 januari 2018 De nieuwe week is alweer begonnen. Lekker gewerkt en ik had geen afspraken. Ik heb gevraagd of ik een thuiswerk account kan krijgen. Nu vind ik dat nog steeds een rare gedachte om thuis te werken. Maar wil het toch proberen. Wie weet bevalt het tocht wel. Morgen ga ik het voor eerst proberen. Ik moet namelijk morgenochtend naar de huisarts voor controle. Als ik dan om 09:00 uur op mijn werk aankom, dan zijn alle plekken al bezet. Zeker op dinsdag. Je moet dat zitten op een plek met heel veel collega’s om je heen, maar dat geeft een hoop herrie en afleiding van het werk. Dan is het lijkt mij toch beter om dan thuis te werken. We zien wel. Na het werk weer naar huis gelopen. Het bestelde behang was ook afgeleverd. Peter was even bij zijn ouders langs, omdat zijn vader Ben een longontsteking heeft. Hopelijk gaat het met hem snel weer wat beter. Verder niet veel meer gedaan vanavond. Een beetje tv gekeken.


21 januari 2018 Vanmorgen was ik weer vroeg op, rond 06:30 uur. Vandaag hebben we afgesproken met Peter zijn zus Ineke en zwager Bert in Amersfoort. Peter was er om 09:30 uur uit. Rond 10:30 uur vertrokken met de auto. We waren er om 11:40 uur. Lekker zitten kletsen en koffie gedronken. Dochter Miriam was er ook. Na de lunch zijn we gaan wandelen in park Schothorst. Het was lekker weer. Het zonnetje scheen en het was windstil. In het park was een middeleeuwse boerderij me bewoners. Daarna nog even gekeken bij het landhuis Schothorst, waar het park naar vernoemt is .Ook nog bij het voormalige koetshuis gekeken. Verder heerlijk gewandeld. Na 2,5 uur waren we weer terug. Rond 17:00 uur warm gegeten (Koen, hun zoon, was ondertussen ook thuisgekomen) en daarna rond 18:30 uur weer naar huis gegaan. IN 50 minuten waren we weer thuis. Nog wat tv gekeken en toen op tijd weer naar bed. Morgen weer werken.


Dit steenbehang is het nu geworden

20 januari 2018 Vanmorgen werd ik pas om 08:30 uur wakker. Dat gebeurt niet zo vaak dat ik zo “laat” wakker ben. Peter was er om 09:30 uur uit. Om 10:30 uur is Peter begonnen met het plafond in de kamer te witten. Ik ben eerst even naar Karwei gereden om behang e.d. te halen. Toen ik daar was om het behang te kopen zag ik ook weer steenbehang. Ik stond toen weer in dubio of het steen behang toch niet mooier was dan het andere behang dat we hadden uitgekozen. Toch maar niet het steen behang meegenomen. Eerst maar even met Peter overleggen. Daarna nog getankt en bij de Action nog wat kit gehaald. Toen ik daarna thuis kwam ben ik Peter gaan helpen met witten. Het is toch wel zwaar werk als je de hele tijd met een kwast en roller boven je hoofd aan het werk bent. Ik had dus in de loop van de middag, aardig spierpijn in mijn rechter arm. Het wordt wel mooi wit het plafond en de muren. Dan kan je echt zien dat het ook echt nodig was om dit te doen. Rond 16:30 uur zijn we gestopt, omdat het te donker werd om goed te kunnen zien waar je gebleven bent. We zijn toen toch nog maar even naar de Karwei gereden om naar het steenbehang te kijken. Toch besloten om dit behang te nemen en hebben het andere behang weer teruggebracht. ook nog 2 nieuwe emmers witsel meegenomen. Daarna weer naar huis. Lekker gedoucht en lekker patat gegeten met een hamburger. Het steen behang heb ik nu via internet besteld. Verder niet veel meer gedaan. Tv gekeken en op tijd naar bed gegaan.


Film poster "Call me by your name'

19 januari 2018 Vanmorgen al weer vroeg op. Eerst Peter uitgezwaaid, daarna de bedden afgehaald om te wassen. Ook nog even wat tv gekeken. Rond 08:15 uur boodschappen gaan doen bij de Aldi, Dekamarkt en ook nog even bij de Action geweest. Ik was om 10:30 uur weer thuis. Toen ik de boodschappen aan het uitladen was zag ik dat er op de garage een dakpan was losgewaaid tijdens de storm gisteren en in de dakgoot was gegleden. Deze dakpan heb ik weer terug gelegd. Dus was snel opgelost. Ik heb de was opgehangen en daarna een 2e was er in gedaan. Boodschappen opgeruimd en daarna een bakkie gedronken met een broodje. Vanmiddag heb ik nog een film gekeken. Lekker warm gegeten en rond 19:30 uur zijn we naar Haarlem gereden. We gaan vanavond naar de film “Call me by your name” in de filmschuur. Paul ging ook mee. Ik vond het wel een mooie film over homoseksualiteit. De mooiste scene in de film vond ik het gesprek tussen vader en zoon over de relatie van zijn zoon met een man. Zo zou het altijd moeten gaan als ouders er achter komen dat hun kind homoseksueel is. Na de film nog even met Paul wat gedronken. Daarna naar huis gegaan.

De storm veroorzaakte schade aan een lichtmast op de Zeestraat in Beverwijk


Lichtmast is bezweken onder het gewicht van een omvallende boom tijdens de storm vandaag.

18 januari 2018 Het ging vandaag stormen in Nederland. Vanmorgen was is daarom (weer) met de auto naar het werk gegaan. Er was toen nog niet veel aan de hand. Het hoogtepunt van de storm zou rond 11:00 uur liggen. Om 08:00 uur werd code rood afgegeven. Het werd aangeraden om niet meer de straat op te gaan, door de windwaarschuwingen van windkracht 10 tot 11. Het ging flink te keer. Er ontstond hierdoor wel veel schade. Rond 11:00 uur was het hoogtepunt van de storm. Daarna zwakte de storm heel snel weer af. Er waren weer heel wat bomen omgewaaid. Een boom op de Zeestraat had in zijn val een lichtmast meegenomen. Deze moesten beide verwijderd worden. Aan het einde van de middag ben ik naar Heemkerk gereden voor een overleg met de collega’s van Heemskerk over installatieverantwoordelijkheid binnen onze beide gemeenten en eventueel ook gemeente Velsen. Daarna naar huis. Peter was vanwege de storm ook al veel eerder naar huis gegaan. Lekker nasi gegeten. Daarna zijn we naar Karwei gereden op de Parallelweg. We gingen muurverf en gewone verf halen om te schilderen. Meteen ook even voor behang gekeken i.p.v. het steenbehang dat we op het oog hadden. Even een stukje behang meegenomen om thuis te kijken. Verder niet veel meer gedaan.


17 januari 2018. Vanmorgen was ik weer met de auto naar het werk gereden. Ik had twee overleggen, waarvan één bij de Aannemer. Om dat lopend te doen vanuit het stadhuis en terug kost wat veel tijd. Ik had ook nog een meneer op bezoek die wat kwam vertellen over het testen van lichtmasten. Door metingen aan oude lichtmasten uit te voeren, kunnen ze kijken of de lichtmast nog aan de eisen voldoet of eventueel vervangen moet worden. Hierdoor kan de levensduur van lichtmasten eventueel verlengd worden van 40 naar 45 jaar (mogelijk zelfs tot 50 jaar). Aan het einde van de dag weer naar huis gereden. Peter heeft nasi gemaakt. Altijd lekker. Peter moest vanavond zingen en ik heb een detective gekeken.


16 januari 2018 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Niet een keer wakker geweest. Het was gelukkig weer droog. Lekker naar het werk gelopen. Wel via het Rode Kruis Ziekenhuis. Ik moest daar even bloed laten prikken, voor het halfjaarlijkse onderzoek m.b.t. suiker en cholesterol dat ik volgende week dinsdag weer heb. Na 4 keer prikken hadden ze eindelijk een ader gevonden en werd het bloed afgetapt. Op het werk was het druk en dan heb ik het over veel collega’s die een hoop herrie maken. Ik kreeg van mijn teamleider te horen dat het beheer en beleidsplan 2018 – 2022 m.b.t. de openbare verlichting, positief is ontvangen door de wethouder en het college van B&W. Ze waren erg tevreden hoe Rob (mijn collega) en ik het beleidsplan hebben geschreven. Nu is het te hopen dat het stuk op de agenda van de gemeenteraad komt voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Als het goedgekeurd wordt dan krijg ik namelijk een hoop extra geld om de achterstanden in onderhoud en vervanging van de openbare verlichting weg te werken. Als het niet op de agenda van februari in de gemeenteraad komt, dan duurt het weer een paar maanden voordat het weer behandeld kan worden. Je bent dan zo weer een paar maanden verder. Aan het einde van dag weer naar huis gelopen en gaan koken. Helaas was ik vergeten dat Peter nog een gesprek had op zijn werk, na werktijd. Hij kwam pas 1,5 uur later thuis dan normaal. Hierdoor was het eten wel een klein beetje verpieterd. We hadden nog een stukje behang toegestuurd gekregen, om te kijken hoe het er in werkelijkheid uit ziet. Op internet is het toch moeilijk te zien. Nu weet ik eigenlijk niet meer of ik het uitgekozen behang wel echt mooi vind. Verder nog wat tv gekeken. Ik moet ook nodig nog een aantal foto’s op mijn website plaatsen. Dat schiet er de laatste 2 weken een beetje bij in helaas.


15 januari 2018 Vandaag weer aan het werk. De huiskamer begint al aardig te drogen, maar om te sauzen en te schilderen is het nog veel te vroeg. De ramen zijn nog steeds beslagen van het vocht. Op het werk was het druk. Allerlei van die kleine klusjes. Ik was blij dat het 16:00 uur was. Helaas regende het hard toen ik naar huis liep. De paraplu deed zijn werk, maar door de wind was mijn broek behoorlijk nat geworden. Toen ik thuiskwam was Peter al aan het koken. Lekker andijviestamppot met een echte rookworst erbij. Vanavond niet veel meer gedaan. Ik was een beetje moe. Dus op tijd naar bed.


14 januari 2018 Vanmorgen heb ik maar de buitendeur van de woonkamer en de voordeur tegen elkaar open gezet. Even lekker doortochten. Het is zo vochtig in huis, dat het muf ruikt. Ik heb ze een half uur open gehad en daarna was het binnen klimaat een stuk beter. Toch maar wat vaker doen de komende week. Nadat Peter uit bed was gekomen zijn we naar Peter zijn vader en moeder gegaan om een bakkie te doen. Peter ging na terugkomst even naar de tuin. Ik kreeg een appje van Paul of hij en Oscar even langs konden komen. Leuk dat ze kwamen. Peter kwam ook terug van de tuin. Lekker samen zitten kletsen met Paul en Oscar. Na een uur gingen ze weer weg. Wij zijn gaan eten en hebben nog wat tv gekeken.

 


Maarten van Rossem Theaterlezing

13 januari 2018 Vanmorgen was is alweer vroeg wakker. De woonkamer is erg vochtig, dus maar de afzuigkap aangezet om de vochtige lucht af te voeren. Toen Peter uit bed was gekomen zijn we even naar een bedrijf in Heemskerk gereden die kunststof kozijnen levert. We willen graag weten wat het kost om nieuwe kozijnen met isolatieglas te plaatsen in onze achtergevel.  Helaas kon de verkoper niet een schatting doen, van wat het ongeveer zou gaan kosten. Daarna zijn we naar het centrum van Heemskerk gereden. We zijn even gaan kijken bij een woninginrichter. We hebben naar behang en gordijnen gekeken. Na een half uur had ik het wel gezien. Er is veel te veel keus om zo maar even een en ander uit te zoeken. Eerst maar het behang uitzoeken. We hebben op internet al wat uitgezocht. We hebben even een proefstukje opgevraagd. Verder nog wat tv gekeken. Vanavond had ik kaarten voor een theaterlezing van  Maarten van Rossem in de stadsschouwburg. Dhr. van Rossem is o.a. bekend van het tv programma “De slimste mens” en heeft een speciale kijk op de wereld geschiedenis. Leuk om zijn visie te horen over het verleden, heden en toekomst. Ik kwam ook nog oud collega Jan Koper tegen. Lekker met hem staan praten. Rond 23:00 uur waren we weer thuis.


12 januari 2018 Vanmorgen was ik er al weer vroeg uit. Peter ging naar zijn werk. Om half acht kwam de stukadoor met zijn collega. Even staan praten en de jongens koffie gegeven. Daarna heb ik me op de bovenverdieping teruggetrokken. Het had geen zin om boodschappen te gaan doen, omdat ik het bij thuiskomst niet kon opbergen vanwege de stuukwerkzaamheden. Dus maar een beetje voor de tv gehangen. Rond 11:00 uur ben ik naar de Breestraat gelopen. Ik moest nog een nieuwe sweater hebben. Dus maar een beetje rondgelopen. Ik heb ook nog een paar dvd’s gekocht. Daarna weer naar huis gelopen. Rond 16:30 uur waren de stuukwerkzaamheden klaar. Het zag er echt prachtig uit. Het duurt nog wel een week voordat het helemaal droog is. Peter was om 17:00 uur thuis. We zijn maar bij de Chinees in Heemskerk gaan eten. Lekker makkelijk. Na thuiskomst niet veel meer gedaan.


11 januari 2018 Vanmorgen was ik al voor de wekker wakker. Ik heb het ontbijt en lunchpakket gemaakt. Peter was er ook al uit. Vandaag en morgen wordt de woonkamer gestukt. Peter heeft daarom vandaag vrij genomen. Morgen ben ik thuis, dus dan gaat Peter weer werken. Ik ben weer naar mijn werk gelopen. Het was weer druk op het werk, maar daarom gaat de dag snel voorbij. Ook nog wat overlegjes gehad. Sandra was er ook weer. Twee weken geleden is haar man geopereerd aan een tumor in zijn long. Gelukkig konden ze het helemaal weghalen. Het gaat nu weer wat beter met hem. Rond 16:00 uur ben ik weer naar huis gegaan. Nog even bij de Vomar stokbrood gehaald met wat lekkers om te beleggen. Daarna ben ik naar huis gelopen. Er waren al 2 muren gestukt. De rest wordt morgen gedaan. Lekker het stokbrood gegeten en tv gekeken boven op de tijdelijk als woonkamer ingerichte slaapkamer. Verder niet veel meer gedaan.


10 januari 2018 Vannacht heerlijk geslapen tot de wekker vanmorgen ging. Ik had nog wel langer kunnen slapen. Ik ben met de auto naar het werk gegaan, omdat ik te laat van huis was gegaan. Wel lekker gewerkt. Ik ben merk wel dat m.b.t. het aanbesteden van werkzaamheden niet helemaal zeker ben of ik het goed doe. Maar ik weet niet hoe ik het dan anders moet doen. Je mag namelijk voor projecten die boven een bepaald bedrag uitvallen, niet zomaar naar je eigen aannemer gaan om de werkzaamheden uit te voeren. De kans is dan dat er een aannemer uit Verweggistan het werk komt doen. Ik vind dat niet fijn omdat ik dan elke keer met een ander aannemer aan het werk ben. Het voelt gewoon niet goed. We kijken wel wat er gebeurt. Vanavond hebben Peter en ik nog de bank buiten gezet onder een plastic zeil. Peter moest vanavond zingen. Ik had mijn maandelijkse treinenavond bij de NVBS, maar ben maar even geweest. Ik moest namelijk ook nog wat ophalen in Aalsmeer. Een mooi groot model (schaal 1 op 32) van een stoomlocomotief van de BR 52 van de DB van het merk Kiss. Dit model is helemaal van messing. Deze locomotieven zijn in de 2e wereldoorlog gebouwd voor de Duitse oorlogsmachine. Deze locs zijn in grote getale gebouwd. Er zijn er nog steeds een behoorlijk aantal in gebruik bij museumspoorlijnen. Echt een van de mooiste stoomlocs die er is. Ik heb locs van dit type nog wel in de normale dienst zien rijden in de DDR, het voormalige Oost Duitsland in 1985 en ’86.


9 januari 2018 Vandaag weer gewerkt. Het was druk met allerlei verschillende werkzaamheden. Heb wat opdrachten bij de aannemer uitgezet. Bij thuiskomst had Peter al macaroni gemaakt. Lekker hoor. Hij werkt een paar weken tot half vier, dus dan is hij eerder thuis dan ik. Vanavond hebben we de kamer helemaal leeg gemaakt. We hebben boven op de achter slaapkamer een zitje ingericht en de tv neergezet. Zo hebben we toch nog een plekje om te verblijven als we met de woonkamer bezig zijn. Na al dat sjouwwerk was het kaarsje bij mij en Peter wel uit. We zijn natuurlijk niet de jongste meer. Dus niks meer gedaan en op tijd naar bed.


8 januari 2018 Vandaag is mijn eerste werkdag van 2018. Het was weer heerlijk om naar mijn werk te lopen. Dat heb ik wel een beetje gemist de afgelopen 2 weken. Het was wel koud. Maar met een sjaal, petje en handschoenen was het prima te doen. Ook leuk om alle collega’s weer te zien. Ik heb nog een aantal van hen een gelukkig nieuwjaar gewenst. Om 09:00 uur was er nog een nieuwjaarsontbijt in de kantine van het stadhuis. Ik ben daar niet heen gegaan, omdat het nu eenmaal geen ding is voor mij, iedereen verplicht een handje geven. Ik heb alle email doorgenomen van de afgelopen 2 weken en de werkzaamheden die daar uit moeten volgen uitgezet of zelf afgehandeld. De dag was snel weer voorbij. Peter was er al toen ik thuis kwam. Eerst even gegeten. Peter ging daarna nog aan de yoga. Ik heb lekker tv gekeken.


 

7 januari 2018 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. De afwasmachine aangezet en wat tv gekeken. Peter was er om 09:00 uur uit. Vandaag gaan we de woonkamer leeghalen. A.s. donderdag en vrijdag komt de stukadoor de muren stuken. Alle kasten leeggehaald en daarna de kasten in de garage gezet. Gelukkig hebben we een karretje waar je de kasten op kan zetten om ze te verplaatsen. De kasten wegen erg zwaar, het zijn namelijk massief eiken kasten. Ook de andere spullen zoveel mogelijk in de garage gezet. Peter heeft alle plinten en schilderij haken verwijderd. Rond 16:00 uur was de kamer bijna leeg. Alleen de vitrinekast en aquarium stonden er nog en de bank en 2 stoelen. Die worden pas dinsdag of woensdag verwijderd. Na al deze werkzaamheden niks meer gedaan. De energie was een beetje op. De kliekjes van gisteren opgewarmd en opgegeten. Lekker makkelijk. Daarna nog wat tv gekeken. Morgen moeten Peter en ik weer werken na 2 weken vrij te zijn geweest. Ook wel weer goed voor de regelmaat. 


6 januari 2018 Vanmorgen was ik om 06:30 uur uit bed gegaan. Eerst nog even wat programma’s teruggekeken die ik had opgenomen. Peter was er om 09:30 uur uit. Ik was toen al begonnen om knolselderijsoep te maken voor vanavond. Dan komen Peter zijn broer Gertjan en schoonzus José bij ons eten. Peter ging naar zijn volkstuin om zijn beregeninginstallatie verder af te maken. Rond 12:00 uur ben ik ook nog even naar de tuin gefietst om even te kijken en een bakkie te doen. Daarna weer naar huis gefietst. Ik heb nog even mijn website bij gewerkt. Peter was om 15:00 uur thuis. Rond 17:00 uur kwamen Gertjan en José bij ons. Lekker zitten kletsen en daarna heerlijk gegeten. Om 22:30 uur gingen Gerjan en José weer naar huis. Het was een gezellige avond geweest.


5 januari 2018 Vanmorgen was ik om 06:30 uur er uit gegaan. Peter kwam wat later. Die ging eerst nog even naar de tuin. Ik heb alvast een kastje leeggehaald i.v.m. de opknapbeurt van de huiskamer. Na de middag zijn Peter en ik richting Dirkshorn gegaan. We gaan even op visite bij Jan en Ada de Wolf. Zij zijn de ouders van Rieneke, de eerste vrouw van mijn broer Fred. Rieneke is in 2003 overleden aan kanker. Het contact is nog altijd gebleven. Jan de Wolf is net  als ik gek van treinen. Dus dat schept een band. Ik had al een tijdje geleden belooft om een keertje langs te komen. We hebben lekker zitten kletsen over van alles en nog wat, maar ook over Rieneke en de hobby’s van beiden. Leuk om daar te zijn. Rond 16:30 uur zijn we weer op huis aan gegaan via Heerhugowaard. Daar zijn we nog even bij de nieuwe treinenwinkel van Huider gaan kijken. Dit is een van de weinig overgebleven grote modeltreinenwinkels die er nog zijn in Nederland.  Ik heb niks gekocht, maar de verleiding blijft altijd. Volgende keer maar weer. Daarna zijn we weer naar huis gereden. Vanavond niet veel meer gedaan. Peter ging op tijd naar bed. Ik ben tot bijna middernacht naar Jinek blijven kijken.


4 januari 2017 Ik was er alweer om half zeven uit. Peter ging om 09:15 uur even naar de huisarts. Hij heeft al een tijdje last van hoesten en keelpijn. Hij heeft van de dokter een pufje gekregen om de hoest te voorkomen. Hopelijk gaat het dan weer wat beter. Peter en ik zijn daarna richting Rotterdam gereden. We gaan even kijken bij Woonmall Alexandrium. Dit is een groot complex waar allerlei woonwinkels bij elkaar zitten. Nu we de woonkamer gaan opknappen zijn er ook weer een keer nieuwe meubels nodig. Eerst zijn we naar Boskoop gereden. Ik wilde graag kijken bij het geboortehuis van mijn vader. Dat lag redelijk op de route. Mijn Opa Mathot had een boekwinkel in Boskoop. Het gezin woonde boven deze winkel. Alle broers en zus van mijn vader zijn daar geboren. Mijn vader (als jongste van het gezin) in 1923. Bein jaren negentig is mijn vader en moeder en zijn broer en zus en aangetrouwd daar nog geweest. Mijn broer Fred is in 2008 nog een keer met mijn vader daar geweest. Ik had al gezocht op Google Earth voor de juiste locatie. Nu gingen we kijken of het huis er nog steeds staat. Het huis is nu onderdeel van een woonwinkel, maar het huis is nog goed te herkennen als het huis van de foto’s uit de jaren 90. Leuk om daar te kijken. Ik heb ook wat foto’s gemaakt om een en ander vast te leggen. Daarna zijn we doorgereden naar Rotterdam. Peter heeft nog even een paar koppelingen opgehaald voor zijn tuin. Dat lag op de route. Bij de Woonmall Alexandrium aangekomen, dan zie je pas hoe groot het is. Echt leuk om bij allerlei meubelwinkels te kijken. We hebben er toch wel 3 uren rondgelopen. We weten wel wat we ongeveer willen hebben, alleen in welke kleuren dat moeten we nog uitzoeken. Voordat we terug gingen eerst nog wat gegeten. Daarna weer naar huis terug. We waren rond 18:00 uur weer thuis. Verder niet veel meer gedaan. Je wordt wel moe van een dagje winkel in winkel uit.


3 januari 2018 Vandaag heeft het gestormd. De eerste storm van 2018. Het waaide behoorlijk, Windkracht negen met uitschieters van windkracht 10. Ik heb de boven verdieping gestofzuigd en daarna mijn website bijgewerkt. Peter was naar de tuin. Er waren weer een aantal kunststof ramen uit zijn kas gewaaid. Daarna is hij naar Hoofddorp gereden om een paar koppelingen te kopen voor het sproeisysteem dat hij op de tuin aan het maken is. Ik heb een was gedraaid en daarna nog wat tv gekeken. Tegen de avond nam de wind gelukkig af. Verder niet veel meer gedaan.


2 januari 2018 Vanmorgen begonnen met het weghalen van de kerstspullen. Ik was er al om 06:30 uur uit. Eerst de kerstboom leeggehaald en naar buiten gebracht. Daarna kwam Peter uit bed. Ik ben verder gegaan met het kerstdorp, kerststal en alle andere versiering. Omstreeks 16:00 uur was het allemaal weer in dozen verpakt. Na het eten hebben Peter en samen de spullen naar de zolder gebracht en achter het schot opgeborgen. Tot volgend jaar maar weer. De woonkamer is weer behoorlijk leeg en zal de komende week alleen maar leger worden. Op 12 en 13 januari komt er een stukadoor om de wanden en plafond te stuken. Dus de hele woonkamer moet leeg. Verder niet veel gedaan. Lekker voor de tv gehangen.


1 januari 2018 Het was zo middernacht en hebben we samen geproost op het nieuwe jaar met champagne en oliebollen. Buiten op het balkon nog naar het vuurwerk gekeken wat afgestoken werd. Dit jaar hadden we zelf geen vuurwerk gekocht. Bij de flat van John en Cees was namelijk een vuurwerkverbod. Op het balkon kon je wel het vuurwerk even verder op zien. Het was weer prachtig. Daarna nog een tijdje zitten kletsen. Rond 01:30 uur zijn we naar huis gegaan. Bedankt Cees en John voor de uitnodiging. Het was gezellig. Wij waren om 02:40 uur weer thuis. Meteen naar bed gegaan, want ik was wel een beetje moe.


Ik was er vanmorgen alweer om 08:00 uur uit. Ik was nog wel een beetje duf. Peter was er om 10:00 uur uit. Rond 11:30 uur zijn we naar Peter zijn vader en moeder gereden in Haarlem om Nieuwjaar te wensen. Peter zijn broers en schoonzussen kwamen ook nog langs. Even gezellig gekletst en rond 14:00 uur weer naar huis gegaan. Vanmiddag niet veel meer gedaan. Ik heb ook nog 1,5 uur op bed gelegen. Verder alleen nog een beetje tv gekeken.Voor ouder nieuws  zie  Nieuwsarchief 2017


<< Naar boven


De Amstel in Amsterdam 3 juni 2018
Mooie bloem op Peter zijn thuis.
Een van de 2 witte BR 189 823 van DB Cargo staat te wachten op vertrek in Beverwijk 17 april 2018