www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2013 nog in bewerking.

1 januari 2014/31 december 2013 Het is alweer de laatste dag van het jaar 2013. Vanmiddag nog even bezig geweest met mijn presentatie over Beijnes. Vanavond zijn we bij Paul geweest in Haarlem. Samen met 4 andere vrienden. Het was een gezellige avond met oliebollen een hapje en een drankje. Het was eigenlijk snel 24:00 uur. We hebben samen getoost op het nieuwe jaar en naar het vuurwerk gekeken. Paul woont op de 3e verdieping van een apartementencomplex dus hadden mooi uitzicht over de binnenstad van Haarlem. Helaas regende het wel. Na het vuurwerk nog Jenga gespeeld met z'n allen en ABBA in Concert gekeken. Om half 3 nog even naar café "De Wilsons" gelopen en daar nog even wat gedronken en gedanst. Toen was het al weer snel laat. Om 04:00 uur lagen we weer in bed.


Ik wens iedereen een fantastische mooi 2014 toe. Blijf gezond en maak er wat van.


Vanmiddag nog even bij Peter zijn vader en moeder nieuwjaar wezen wensen. Daarna weer lekker naar huis. Lekker afkicken van alle festiviteiten en etentjes. Het is weer mooi geweest.


30 december 2013 Vanmorgen naar Heemskerk gereden om te kijken naar een nieuwe badkamer. Helaas waren alle winkels dicht. Daarna thuis begonnen aan mijn presentatie over Beijnes. Ik moet volgende week woensdag een presentatie houden bij de NVBS Kennemerland. Ik ga een powerpoint presentatie houden. Hier komt nog aardig wat bij kijken.


30 december 2013 Vanmorgen naar Heemskerk gereden om te kijken naar een nieuwe badkamer. Helaas waren alle winkels dicht. Daarna thuis begonnen aan mijn presentatie over Beijnes. Ik moet volgende week woensdag een presentatie houden bij de NVBS Kennemerland. Ik ga een powerpoint presentatie houden. Hier komt nog aardig wat bij kijken.


Schilderij Van Abbemuseum in Eindhoven 28 december 2013

29 december 2013 Vandaag weer op zolder bezig geweest. Peter ging vanmiddag naar Henny zijn collega die vandaag 50 jaar is geworden. Peter ging zelf met de auto naar Hoofddorp. Om half 10 belde Peter zijn collega Martijn mij op. Peter kon zelf niet meer rijden. Hij had te veel gedronken. Martijn stelde voor dat hij mij zou ophalen. Dus dat gebeurde. Een half uur later was hij bij mij . Zijn toen samen naar Hoofddorp gereden om Peter op te halen. Die had hem best zitten. Ach wel fijn dat hij zulke collega's heeft.


28 december 2013 Vandaag zijn we met de trein naar Eindhoven gegaan. We hebben daar het Dafmuseum bezocht. Een prachtig museum. Daarna nog naar het Van Abbemuseum geweest. Op een paar mooie schilderijen na vond ik er niet zoveel aan. Daarna nog even de stad doorgelopen en toen weer huiswaards gekeerd. Het was een leuke dag.

27 december 2013 Vandaag weer even bijkomen. Ben op zolder kasten in elkaar aan het zetten. Wel eerst op maat gemaakt. vanmiddag ging Peter met Peter B. naar de sauna in Amstelveen. Ik heb lekker Kerstfilms gekeken.


26 december 2013 2e Kerstdag. Peter zijn nichtje Julia is vijf jaar geworden. Vanmorgen zijn we even op haar verjaardag geweest. Vanmiddag kwamen mijn broer Ron, Irene en Martin bij ons. We hebben lekker gegourmet en daarna nog wat gedronken. Het was een gezellige avond.


25 december 2013 Het is eerste Kerstdag. Vanmorgen hebben Peter en ik samen ontbeten. Daarna ben ik op zolder bezig geweest. Rond 16:00 uur zijn we naar Gertjan en José gegaan voor het Kerstdiner. Peter zijn zus Ineke, Herbert en zoon Coen en Pa en Ma waren er ook. We hebben heerlijk gegeten. Daarna hebben we nog lekker een tijdje zitten kletsen. Het was zo weer laat.


Peter zingt het hoogste lied tijdens het zingen van Kerstliederen

24 december 2013 Wat een noodweer vandaag. Het begon al gisteravond te stormen. Vanmorgen nog even naar de Breestraat geweest om wat spullen te kopen. Een overhemd voor mij en nog een cadeautje voor Julia die op 2e Kerstdag 5 jaar oud wordt. Tijdens het winkelen werd Peter door zijn baas gebeld voor een spoedklus. Er was een Kerstboom omgewaaid in Vijfhuizen. Nog snel wat spullen gekocht (overhemd en cadeau) en weer naar huis gegaan. Peter is toen aan het werk gegaan. Ik ben weer op zolder bezig geweest. De schade aan de Kerstboom viel gelukkig mee. Peter was 2 uur later al weer thuis. De regen viel wel vanmiddag met bakken uit de hemel. Vanavond zijn we samen met Peter B. naar de "Vijfhoek" in Haarlem geweest. Op het plein bij de kerk worden om 24:00 uur Kerstliederen gezongen. Het weer was gelukkig weer opgeknapt. Na het zingen zijn we nog even bij gaybar de Wilsons geweest. Even wat gedronken. We waren om 02:30 uur weer thuis.


Ik wens iedereen een gezellig en liefdevol Kerstfeest toe.

23 december 2013 Vanmorgen nog even wat boodschappen gedaan bij de Aldi en de Deka. Tijdens het Kerststukjes maken hebben we met mijn schoonzus afgesproken op 2e Kerstdag dat ze samen met mijn broer en hun zoon bij ons komen eten. We moesten dus nog wat spullen bijhalen. Toen we weer thuis waren ben ik op zolder aan de slag gegaan om een kast aan te passen. Peter ging de auto wassen en daarna samen met buurvrouw Els en haar kleinkinderen nog een paar Kerststukjes maken. De dag ging weer snel voorbij.


22 december 2013 Vanmorgen de meeste rotzooi in de garage opgeruimd. Nog wel de kersttakken laten liggen. Morgen komt de buurvrouw samen met haar kleinkinderen nog een paar stukjes maken. Daarna nog even naar Peter zijn vader en moeder geweest om een paar Kerststukjes te brengen. Daarna ben ik nog op zolder aan de gang geweest.


Kerststukjes maken bij ons in de garage. Een gezellige bezigheid. 21 december 2013.
De laatste bezoekers van de de dag.

21 december 2013 Het is weer zover. Familie, vrienden en collega kunnen vandaag van 11:00 tot 20:00 uur bij ons in de garage Kerststukjes maken. Het is eigenlijk leuker dan de Kerstdagen zelf. En is al bijna een traditie aan het worden. Tijdens het maken van de Kerststukjes wordt er gezellig gepraat en af en toe komen de "harde" werkers even een glas glüwein of warme chocomel met slagroom drinken met daarbij een lekker stukje banket of Kerststol. Over de dag heen zijn er ongeveer 25 mensen langsgekomen. Het was weer erg gezellig. Aan het einde van de dag konden Peter en ik weer terugkijken op een zeer geslaagde maar ook wel vermoeiende dag. Leuk om iedereen weer te zien. Peter ging op tijd naar bed. Ik heb nog wat spullen in de garage opgeruimd, zodat onze fietsen weer naar binnen konden.


20 december 2013 Vanmorgen nog wat boodschappen gedaan voor de Kerstdagen. Daarna thuis nog wat dingen opgeruimd en een paar wassen gedraaid. Vanavond samen met Peter de garage ingedeeld met een grote tafel waar morgen de Kerststukjes op gemaakt kunnen worden. Het is wel weer een hoop werk, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het is ook wel weer goed dat de garage weer opgeruimd wordt.


19 december 2013 Vandaag mijn laatste werkdag/ochtend op mijn werk. Ik ben dan lekker vrij tot 6 januari 2014. Vanmiddag had ik ook al vrij omdat ik nog wat overuren moest opmaken. Ik heb nog wat spullen gehaald voor het Kerststukjes maken a.s. zaterdag. We zijn vanavond nog bezig geweest om de garage leeg te maken voor zaterdag.


17 december 2013 Vanmiddag hadden we de jaarlijkse kerstborrel op het werk. Op zich is het goed dat onze gemeentelijke organisatie. Maar ik mis toch wel het kerstgevoel. Waar is de Kerstman en het kerstbrood. Je kan er zoveel meer van maken. Een gemiste kans. Vanavond nog wat kerstspullen in huis neer gezet, zoals kersthuisjes.


16 december 2013 Vanavond al wat voorbereidingen getroffen samen met Peter voor a.s. zaterdag. Dan kunnen familie, vrienden en bekenden bij ons in de garage weer kerststukjes maken.


Peter zijn koor Close2U in de Beverhof in Beverwijk.

15 december 2013 Vanmorgen om 11:00 uur vertrokken Eline, Koen en Timalweer. Koen moest vanmiddag nog werken en Peter moest zingen in de Beverhof in het centrum van Beverwijk. Ik ben ook nog even wezen kijken. Wat leuke foto’s gemaakt van het koor. De rest van de middag en avond niet zo veel gedaan.


14 december 2013 Vanmiddag kwamen Eline met haar vriend Koen en Tim bij ons om vanavond mee uit eten te gaan bij de bowling in Haarlem voor de verjaardag van Peter zijn vader gisteren. We zouden daar om 17:30 uur aanwezig zijn. In de loop van de middag bleek dat we om 16:00 uur al bij zijn vader en moeder verwacht werden. Jammer dat ik dat weer niet wist. Ik was een beetje boos, omdat ik nu alweer geconfronteerd werd een wijziging van plannen zonder dat ik dat van te voren wist. Weer koffie drinken bij Pa en ma. Waarom? Het zal wel aan mij liggen, maar de meesten had ik gisteren ook al gezien. Om 17:30 uur gingen we dan richting de bowling in Haarlem. Toen werd het gelukkig pas echt gezellig en kon ik weer een beetje vrolijk zijn. Ik snap niet waarom anderen dat niet snappen als ik zo reageer. Wees gewoon duidelijk en helder met afspraken. Volgens mij heb ik nu 2 keer de verjaardag van mijn schoonvader gevierd in 2 dagen. Één avond had voor mij ook genoeg geweest. Rond 22:00 uur gingen we weer naar huis.


13 december 2013 Vandaag is Peter zijn vader jarig. Hij wordt 81 jaar. Pa van harte gefeliciteerd. Vandaag ben ik weer bezig geweest met het versieren van de woonkamer met kerstspullen. De kerststal staat weer en voor het keukenraam ook weer het een en ander neer gezet. Ziet er weer leuk uit. We waren vanavond voor het eten uitgenodigd bij Peter zijn vader en moeder. Jose en Gertjan zouden er ook zijn. Leek me wel gezellig. Helaas waren er veel meer mensen uitgenodigd voor het eten. Jammer dat ik dat niet wist. De lol was er voor mij dus een beetje vanaf. Zeker omdat we morgen nog een keer uit eten gaan voor Pa zijn verjaardag. Ik vind het een beetje te veel van het goede. Maar dat is mijn mening.


12 december 2013 Vanavond met 19 collega’s van het team GIW van mijn werk uit eten geweest in Heemskerk bij “Wok’s delight”. Het was erg gezellig en het eten was heerlijk, vooral de Babi Ketjap. Leuk om dat met je collega’s te doen.


11 december 2013

Vanavond naar de NVBS geweest afd. Kennemerland waar ik voorzitter van ben. Vanavond hadden we een avond over de hogesnelheidslijnen in o.a. Frankrijk. Het was een interessante avond. Was om 22:50 uur thuis.


11 december 2013  We waren uit het werk nog even bij de Gamma geweest om te kijken naar nieuwe led kerstboom verlichting. Konden niet slagen. Daarna nog even wat gegeten bij de snackbar ter plaatse. Vanavond de Kerstboom binnen gezet. Had nog wel wat voeten in aarde. Hij was weer behoorlijk groot. Gelukkig bleek dat ik nog genoeg ledlampjes had die in de kerstboom konden. Ook nog een begin gemaakt met ophangen van kerstballen. Halverwege de avond gestopt. Had geen zin meer.


6 t/m 9 december 2013 We zijn met onze roze vriendengroep een paar dagen naar Spelle in Duitsland geweest. Je leest een verslag van dit weekend onder de button Spelle 2013.

Peter B zijn nieuwe keueken

3 december 2013 Vanavond even naar Haarlem gereden met de nieuwe Volvo. Moet nog wel wennen om er in te rijden. Heb even een model van de transrapid opgehaald. Deze had ik via Marktplaats gekochtwe om 10:30 uur aan het ontbijt. De kinderen komen niet zo vroeg uit bed, maar dat geeft natuurlijk niet. Om 15:00 uur gingen ze weer naar huis. Peter en ik zijn daarna nog even naar Peter B. gereden in Haarlem om zijn nieuwe keuken bewonderd. Ziet er prachtig uit. Daarna weer naar huis gereden en als avondeten de restjes van het feest van gisteren opgegeten.


2 december 2013 Even wat kleine afwerkingen gemaakt op zolder.


1 december 2013 De laatste maand van het jaar is alweer begonnen. Vanmorgen zaten30 november 2013vandaag viert Tim zijn 17e verjaardag bij ons. Hij is pas op 9 december jarig, maar deze dag kwam beter uit. S’morgens kwam Peter zijn broer Henk en Patricia en de kinderen al langs. In de middag de rest van de familie, waaronder ook Eline en Koen. Zij bleven ook bij ons slapen. Mijn zus en broers zijn ook geweest. Het was weer druk maar ook gezellig. Was wel blij dat ik s’avonds in mijn bedje lag.

29 november 2013 Vanmorgen nog even met de oude vertrouwde V50 naar de huisarts in Heemskerk gereden. Ik heb al enige tijd last van pijn in mijn buik en regelmatig buikloop. De huisarts kon niks ernstig ontdekken, maar misschien is het een gevolg van een antibioticakuur een paar weken geleden. Ik moet nu tijdelijk Yacult drinken. Kijken of het dan beter wordt. Na dit bezoek ben ik naar de Dekamarkt en de Aldi in Beverwijk gereden om boodschappen te doen o.a. voor het verjaardagsfeest van Tim dat morgen bij ons gevierd wordt. Toen ik thuis was werd ik gebeld door iemand uit Rotterdam die interesse had voor onze V50 die op Marktplaats staat. Een uur later waren zij er al en werd er snel overeenstemming bereikt over de prijs. Na het overschrijven op het postkantoor zijn we ook nog langs de garage geweest waar mijn beide oude Volvo 240 staan. In deze garage zijn de winterbanden die bij de V50 horen opgeslagen. De kopers van de V50 hebben ook meteen de winterbanden gekocht. Dus was alles meteen kwijt. De kopers brachten mij daarna naar huis en toen werd het tijd om afscheid te nemen van onze vertrouwde mooie V50. Afscheid van een mooie auto. Onze eigen Volvo V50 is verkocht.De pijn werd natuurlijk wel verzacht door de blik op de prachtige glimmende nieuwe V40 die voor ons huis bleef staan. Vanavond ging Peter met de nieuwe Volvo V40 Tim halen in Prinsenbeek bij Breda. Nog even snel samen op de foto.


Onze nieuwe Volvo V40

28 november 2013 Vandaag onze nieuwe auto een Volvo V40 ophalen in Dordrecht. Om 16:00 uur met de trein vertrokken. We waren om 17:40 uur in Dordrecht. Daar hebben we eerst nog wat gegeten voordat we richting de Volvo dealer gingen lopen. De dealer zat ongeveer 2 Km van het station. Toen we daar aankwamen stond onze auto al te blinken in de showroom. Wat een fantastische auto. Veel te mooi allemaal. Nadat we nog wat formaliteiten hadden afgehandeld, reed de verkoper de V40 naar buiten. Even later vertrokken we richting Beverwijk. Peter reed terug. Het was een hele belevenis. Eerste ontmoeting in de showroom met onze nieuwe Volvo V40.


in deze kist een aantal lampen die in de openbare verlichting gebruikt worden

26 november 2013 Vandaag had ik een basiscursus openbare verlichting in Utrecht. Ben met de trein en bus naar Utrecht gereden. Was erg druk in trein. Moest tot Sloterdijk staan. NS doe daar wat aan. De cursus was leerzaam en verhelderend. Even de kennis wat opfrissen. Om 17:00 uur weer huiswaard gegaan.in deze kist een aantal lampen die in de openbare verlichting gebruikt worden.


25 november 2013 Vandaag de uitslag van de bloedtest gekregen. Mijn cholesterol en suiker zijn niet te hoog. Heeft toch geholpen dat dieet en het wandelen naar mijn werk. Vorig jaar waar beide waarden iets te hoog namelijk. Blijf wel onder controle, maar de bloedtest hoeft pas volgend jaar weer.


24 november 2013 Vandaag om 12:00 uur samen met Peter naar de sauna “Ridderode” in Bloemendaal gegaan. Lekker even relaxen. Het was heerlijk in de sauna en warm water baden. We zijn tot 16:00 uur gebleven. Peter heeft daarna nog hard gelopen. Ik was uitgeteld. Lekker hoor.


Peter helpt om de zolder te witten.
Mooi gewassen klaar om te verkopen onze mooie V50.

23 november 2013 Vanmorgen even naar de Breestraat geweest om de nieuwe CD van Marco Borsato te halen. Daarna samenmet Peter de zolder gewit. Fijn om dat samen te doen. Het ging zo voortvarend dat het nu klaar is. Ziet er echt prachtig uit. Er moeten nog wel wat kleine klusjes gedaan worden, maar ik kan nu weer verder met het inrichting van de zolder. Sinds 9 september 2012 ben ik samen met Peter bezig geweest met isoleren en afwerken van o.a. de zolder en de achter slaapkamer. Fijn dat het meeste werk op zolder nu klaar is. Nu de achterkamer en de badkamer nog. Vandaag ook nog het bod op onze auto gekregen via de ANWB. Het was belachtelijk laag. Wat een aanfluiting. Voor dat bedrag gaat hij dus niet weg.


21 november 2013 Onze super luxe Volvo V50 momentum uit juli 2006 staat te koop. De vraagprijs is € 5600,-. Het is echt een prachtige auto. Hij moet "helaas" weg omdat we een leaseauto krijgen. Hij staat ook op Marktplaats.

20 november 2013 Vandaag onze Volvo V50 via de ANWB verkoopsite te koop gezet. Nu maar afwachten wat er geboden wordt. Duurt 3 dagen.


19 november 2013 Vanmorgen even naar het ziekenhuis geweest voor bloedafname. Ik had een oproep van de huisarts om met te laten controleren op suiker en cholesterol. Maar even de uitslag afwachten. Maak me geen zorgen. Vandaag ook een nieuwe decoupeerzaag gekocht via internet.


17 november 2013 Vanmorgen een beetje brak. Toch maar weer de schilderskwast opgepakt en doorgegaan met schilderen op zolder. Verder niet zo veel gedaan. Peter had nog hardgelopen.


16 november 2013 Vanmorgen bij Ikea geweest in Haarlem. We hebben gekeken naar een nieuwe matras en andere dingen. Helaas zijn we niet geslaagd. Daarna zijn we nog bij Peter zijn vader en moeder langs gegaan. Om 15:30 uur met Peter, Ton, Paul en Peter B. vertrokken richting Rotterdam voor jubileumfeest van stichting “De Kringen” in Rotterdam. Stichting “De Kringen” bestaat dit jaar 50 jaar. Ik ben zelf jarenlang lid van de kring in Haarlem geweest nadat ik “uit de kast” was gekomen. Stichting “De Kringen” is het landelijk organisatie waaronder gespreksgroepen voor homoseksuelen, Bi seksuele en transgenders zelfstandig hun werk doen.


Hoogtepunt tijdens het feest van de kringen. Optreden van Anita Meijer.

Het feest was in de Gaypalace in Rotterdam begon om 19:00 uur. Ongeveer 300 leden en oud leden waren naar Rotterdam gekomen, waaronder ook boer Willem uit het populaire TV programma “Boer zoekt Vrouw” (man in dit geval). Met optredens van Blush en Anita Meijer was het een top avond. Onze vriend Cees zat in het organisatie comité. Om ongeveer 02:00 uur gingen we weer naar huis. Het was een gezellige avond geweest. Dank aan Cees en de andere organistoren van dit gezellige feest.


15 november 2013 Vanmorgen boodschappen gedaan. Daarna een beetje rustig aan gedaan. Alle emotionele zaken van de afgelopen week gaan niet in je koude kleren zitten. Nog wel even het hele huis gezogen. Vanavond zijn Peter en ik naar de film “De nieuwe wildernis” geweest. Prachtig mooi die Nederlandse natuur.


14 november 2013 De lucht is weer wat geklaard. De druk is weer een beetje van de ketel. Nog wel een zwaar hoofd. Peter ging vanavond bij Paul eten en ik had een diner met mijn collega Mercedes bij de Griek in Heemskerk.


13 november 2013 Vanavond weer een moeilijk gesprek met Peter gehad. Ik was erg emotioneel. We gaan het toch nog proberen. Hoop dat het lukt. Ben niet naar mijn maandelijkse treinenavond bij de NVBS geweest.


Oude wegenwals

12 november 2013 Vandaag zou mijn moeder 84 zijn geworden, Ik mis haar nog steeds. Heb een bosje bloemen bij haar urn gezet. Vanavond is onze vriend Ton Revers bij ons geweest. Hij had oude foto’s van een wals die ik heb gescand. De wals was (zie onderstaande foto) ontworpen door zijn opa.


11 november 2013 Het gaat even niet zo goed tussen mij en Peter. We praten gelukkig nog. Voel me niet happy.


 

10 november 2013 Vandaag weer een moeizame dag gehad. Was blij dat hij voorbij was.

Nog wel wat gerommeld op zolder. Vanavond nog even wat buiten gelopen en gesproken met Peter.


9 november 2013 Vandaag weer gewerkt op zolder. Peter was bij zijn broer Henk aan het werk. Er moesten wat spullen verhuist worden na herstel van de lekkageschade bij hem in huis. Vanavond zijn we naar een Dancefeest geweest in de Felison terminal in IJmuiden. Het feest met de band 2Generations was uitverkocht. Helaas stond de muziek veel te hard en werd je een beetje gek van de constante dreun. Voor mij geen volgende keer. Het was wel gezellig.


8 november 2013 Vandaag niet zo veel gedaan. Ben een beetje moe. Wel boodschappen gedaan en nog wat gerommeld op zolder. Meer niet.


7 november 2013 6 jaar geleden alweer overleed mijn moeder Ida. Ben er toch weer mee bezig en een traantje weggepinkt. Wat mis ik haar toch en wat gaat de tijd snel. Vanavond zijn Peter en ik met zijn tweeën uit eten geweest bij In De Kas in Heemskerk. Een prima restaurant.


6 november 2013 Om 18:00 uur werden we gebeld door Peter zijn schoonzus José. Peter zijn moeder is met spoed naar het ziekenhuis in Haarlem gebracht met hartproblemen. Peter en ik zijn meteen richting van Haarlem vertrokken. Gelukkig was het niet ernstig en was moeders alweer rustig. Ze moest wel een nachtje overblijven in het ziekenhuis. Was wel even schrikken.


5 november 2013 Vanmiddag had ik een presentatie van Philips-Indal over Led in de openbare verlichting. Was interessant om deze nieuwe technieken en mogelijkheden te zien.


Hoge golven op het strand van Wijk aan Zee

3 november 2013 Vandaag waaide het weer flink. We zijn in de middag naar het strand in Wijk aan Zee gereden om even uit te waaien. Het was niet prettig op het strand. Je werd bijna gezandstraald. Wel lekker even buiten te zijn.


2 november 2013 Vanmorgen weer op zolder gewerkt Vanmiddag zijn we naar Haarlem gereden. Onze vriend Paul had een deed mee aan een kunstevenement in Haarlem. We zijn even in zijn Atelier geweest. Daarna zijn we Peter B. in Haarlem gegaan. Vandaaruit zijn we met z’n vieren de stad in gegaan en hebben wat gegeten bij een pizzeria. Het was een gezellige avond.

31 oktober 2013 vandaag had ik een bijeenkomst in Hoofddorp over de openbare verlichting. Daarna kwam Peter mij met zijn bus ophalen. We zijn toen bij de Chinees gaan eten in Castricum.


 

In de Asjesstraat in Beverwijk kwam het nieuwe isolatie dak van de flat door de wind naar beneden. Gelukkig alleen maar materiële schade (foto Martijn van Bemmelen).

28 oktober 2013 Vanmorgen een waarschuwing voor storm tot zware storm in het kustgebied. Alles goed vast gemaakt en de ramen dicht, want je weet maar nooit. Op mijn werk merkte je weinig van de storm, maar rond een uur of elf ging het echt tekeer buiten. Er kwamen meldingen binnen over omgewaaide bomen en een afgewaaid dak. De hulpdiensten hadden hun handen vol. Na de middag werd het alweer snel rustig. Maar de schade was aanzienlijk. De treinen reden haast niet meer. Het was de zwaarste storm in 20 jaar met uitschieters tot windkracht 12. Toen ik thuis kwam was ik blij om te zien dat ons huis de storm goed had doorstaan.


27 oktober 2013 Vannacht is het weer wintertijd geworden. Vandaag de aller laatste handelingen gedaan bij het isoleren van het dak. Alle piepschuimplaten nog even goed dichtgemaakt met purschuim. Deze klus ik weer geklaard. Nu nog wat schilderen en witten. Dan is het opknappen van de zolder klaar en kan ik eindelijk weer wat doen met mijn hobby's. Morgen krijgen we storm.


26 oktober 2013 Vandaag weer verder gegaan met isoleren. In de loop van de middag zijn we naar Haarlem gegaan. We zijn o.a. bij de kunstuitleen geweest. We hebben al jaren een schilderij hangen en genoeg gespaard om het aan te kunnen schaffen. Daarna zijn we gaan eten bij Peter zijn vader en moeder. Onder het eten werden we nog geapped door Irene mijn schoonzus. Ze wilde graag langskomen samen met Ron mijn broer. Dus na het eten naar huis gereden en gezellig zitten babbelen met Ron en Irene. Gezellig hoor.


25 oktober 2013 Vanmorgen boodschappen gedaan en meteen wat spullen naar de kringloopwinkel gebracht. Aan het begin van de middag ben ik weer verder gegaan met isoleren op zolder. Het is bijna klaar.


23 oktober 2013 Vanavond zijn we uit eten gegaan bij de Chinees in Castricum. Lekker een Indische rijsttafel. Daarna weer naar huis en nog lekker een detective gekeken.


22 oktober 2013 Het was vandaag behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. In Beverwijk werd het vanmiddag 20 graden.


20 oktober 2013 Vandaag ook weer gewerkt op zolder. Peter was met Tim naar Henk (Peter zijn broer) om spullen te verhuizen. Henk had in zijn huis wateroverlast gehad. Vanavond is Tim weer naar huis gegaan.


19 oktober 2013 Vandaag lekker doorgegaan met isoleren. Ben al aardig opgeschoten. Heb wel spierpijn in mijn hele lijf na het kruipen en draaien in die krappe ruimte.


Het isoleren van het laatste stukje dak 18 oktober 2013

18 oktober 2013 Peter is vrij en ging vanmorgen Tim halen. Vandaag ben ik begonnen met het isoleren van laatste stuk dak van ons huis. Dit is een kleine ruimte aan de voorkant van ons huis. Omdat hier geen dikke balken zitten kan hier geen glaswol geplaatst worden met een gipsplaat afwerking, zoals bij de rest van het dak. De piepschuim platen 6 cm dik, worden tegen de wanden en het dak geplakt en daarna worden de kieren volgespoten met purschuim. op sommige plaatsen waaide de wind gewoon naar binnen. Dat is nu niet meer. Het is wel een rotklus omdat het nogal krap is. Je kunt je kont bijna niet keren, maar schiet al lekker op. Als deze ruimte straks helemaal klaar is, laat de winter dan maar komen. Als het werk af is kan ik ook weer verder met schilderen en witten met de rest van de zolder. De laatste loodjes. Vanmiddag hebben we een proefrit gemaakt in een V40 Summum bij Volvo dealer Ton van Kuyk. Rijdt best goed zo'n nieuwe Volvo. Heel anders weer als onze eigen V50. Vanavond zijn Peter en Tim naar de film geweest.


16 oktober 2013 Vanmiddag even bij de Gamma piepschuim platen gehaald voor het laatste stuk dak wat geïsoleerd moet worden. Kan ik van het weekend weer verder op zolder. Daarna meteen maar even een patatje gegeten op het van Marlo terrein (terrein voormalige Beijnes fabriek).


Nieuwe uitgaven van de CD Ring RIng van ABBA . Dit maal een De Luxe uitgave

14 oktober 2013 Vandaag komt de CD ABBA "Ring Ring De Luxe" uit. 40 jaar geleden kwam dit eerste ABBA album uit in 1973. Deze nieuwe uitvoering bevat een aantal extra tracks en ook nog een DVD met oude opname. Leuk voor mijn ABBA verzameling.


Schilderij van Sjoerd de Vries de oom van Peter.

13 oktober 2013 Vandaag leek het wel herfst. De regen viel met bakken uit de lucht en daarbij waaide het ook flink. Vanmiddag zijn we naar de Stompetoren geweest in Spaarnwoude. Dit oude kerkje wordt gebruikt voor tentoonstellingen en als atelier. Vandaag hingen er schilderijen van Sjoerd de Vries. Sjoerd de Vries is een oom van Peter en was getrouwd met de zus van zijn moeder Door Tante Ina. Er hingen verschillende schilderijen van Peter zijn oom. De stijl is heel divers maar met heel veel kleuren. Een leuke bijkomstigheid was dat mijn nicht Lieke Jonker van Maris in het kerkje de catering verzorgde. Lieke is de dochter van mijn oom Theo van Maris (de broer van mijn moeder) en mijn Tante Jo uit Haarlem.


Goederentrein op de Betuweroute bij Sliedrecht.

12 oktober 2013 Vandaag weer een dagje met de trein er op uit. Ik wilde dit keer foto's maken van de Betuwelijn bij Sliedrecht. Daarna via Geldermalsen, Tilburg, Breda en Delft weer naar Beverwijk gereden. Het was ondanks de voorspellingen prima weer.


10 oktober 2013 Vanmiddag zijn we bij de Volvo dealer in Beverwijk gaan kijken naar een nieuwe Volvo V40. Peter krijgt als het een beetje meezit een auto van de zaak. We moesten natuurlijk wel even kijken of hij aan onze "eisen" voldoet. Het is gewoon een prachtige auto. Nu maar afwachten of het gaat lukken.


Rijbewijs voor Eline

Peter is vanmiddag naar Breda vertrokken om samen met zijn dochter Eline de stad in te gaan. Eline is vorige week in één keer geslaagd voor haar autorijbewijs. Toch een prima prestatie. Vandaar des te meer een rede om samen met haar wat leuks te gaan doen. Peter heeft haar ook nog een stukje in onze Volvo V50 laten rijden. Leuk hoor.


9 oktober 2013 Vanmorgen om even voor 09:00 uur vertrokken van mijn werk met de trein naar de "dag van de openbare ruimte" in Houten bij Utrecht. Deze beurs staat in het teken van alles wat er in de openbare ruimte te vinden is op het gebied van groen, wegen in openbare verlichting. Ik was er voornamelijk vanwege 3 workshops m.b.t. openbare verlichting. Het was leerzaam maar ook vermoeiend. Om 16:00 uur vertrok ik weer met de trein naar huis. Vanavond is het weer de maandelijkse filmavond van de NVBS in station Velserbosch bij de stoomclub van Tatasteel. De filmavond ging vanavond over de spoorwegen in Amerika. Het was een interessante avond, mede onder mijn prille voorzitterschap. De opkomst was ook groot. Het ging allemaal goed.


8 oktober 2013 Vanavond moest ik naar een bestuursvergadering van de NVBS afdeling Kennemerland. Ik ben gevraagd of ik de voorzitter wil worden van deze club met spoor- en tramliefhebbers. Ik was daarvoor gevraagd door Gert Jan Binkhorst de huidige voorzitter. Gert Jan ken ik al jaren want hij was tot voorkort mijn collega bij de gemeente Beverwijk. Ik heb ook kennis gemaakt met mijn mede bestuursleden. Je begrijpt het al ik heb laten strikken. Lijkt me leuk om mijn hobby m.b.t. treinen weer wat te verbreden. Morgen is de eerst filmavond onder mijn voorzitterschap.


6 oktober 2013 Slecht geslapen was al om 04:30 uur klaar wakker. Ben er maar uit gegaan en tv gekeken. Vanmorgen om 09:00 uur naar de vlooienmarkt geweest in de sporthal “De Walvis” in Beverwijk. Het was niet zo groot, maar wel leuk. Heb nog een paar ABBA singles, een treinblik en een boekje over “Citroen in Nederland” gekocht voor alles bij elkaar € 2,50. Peter had lekker hard gelopen in de tijd dat ik weg was.


Vandaag lekker gewandeld langs de oude spoorlijn tussen Santpoort-Noord en IJmuiden.

Vanmiddag zijn wij langs de oude spoorlijn tussen Santpoort-Noord en IJmuiden gaan wandelen. Deze spoorlijn is al bijna 20 jaar buiten gebruik en wordt waarschijnlijk in de toekomst omgebouwd naar een busbaan. Het is indrukwekkend om te zien hoe de natuur dit stukje spoorlijn overwoekerd heeft in deze korte tijd. Er was hier en daar geen doorkomen aan. Het is leuk om de oude perrons en oude afgeslepen bovenleidingpalen te ontdekken in deze groene wildernis. Het weer werkte ook lekker mee. Het was gewoon warm. Na dik 2 uur wandelen en foto’s maken kwamen we aan bij het eindpunt van de spoorlijn in IJmuiden. Hier is ook de laatste jaren heel veel veranderd.


Vanavond waren we uitgenodigd bij Gert Jan en José voor het eten. José had een lekker Italiaans diner gemaakt. Lekker hoor. Daarna weer naar huis. Het was enerverende dag.

 


Peter met zijn koor Close2U in de Jansheeren in Heemskerk

5 oktober 2013 Vandaag mijn kastenwand op zolder aangepast tot een geheel. Het paste precies zoals ik had van te voren had bedacht. Ziet er top uit zeker nu ook de wanden achter de kasten opnieuw gewit zijn. Vanmiddag moest Peter zingen in de ‘Jansheeren” in Heemskerk met zijn koor “Close 2 U”.


Ik had Peter zijn vader en moeder opgehaald in Haarlem. Het was leuk om ook andere koren te zien op treden. Het koor van Peter was kwalitatief het beste en wonnen daar om de prijs. Peter kreeg nog complimenten omdat hij zo mooi solo had gezongen. Na dit optreden zijn we naar ons huis gegaan en hebben zijn vader en moeder bij ons gegeten. Daarna heb ik zijn ouders weer naar huis gebracht.


Lenette van Dongen poster

4 oktober 2013 Vandaag me weer beter gemeld op mijn werk. Voel me nog wel een beetje slap in de benen, maar ben vandaag vrij dus hoef toch niet naar mijn werk. Vanmiddag de boekenkast aangepast en op zijn nieuwe plaats gezet. Nu de ander boekenkasten leegmaken en verplaatsen. De boekenkasten zijn namelijk makkelijker te verplaatsen als ze leeg zijn. Het is wel veel werk. Ik zweette als een pakkendrager. Vanavond zijn Peter en ik naar de nieuwste show "Roedel" van Lenette van Dongen geweest in de stadsschouwburg in Velsen. Het was een mooie show met serieuze en lachwekkende momenten.


3 oktober 2013 Voel me nog steeds niet 100%, maar wel een stuk beter. Vandaag maar wat kleine klusjes in huis gedaan en op zolder een boekenkast leeggehaald. Deze ene kast moet aangepast worden om samen met de andere boekenkasten een geheel te vormen tegen de muur op zolder.


2 oktober 2013 Vandaag nog steeds ziek. Tevens moest onze Volvo naar de garage. Een van de banden maakt een bonkend geluid. Het bleek dat deze band een ander profiel heeft als de andere 3. Hierdoor slijt deze band niet mooi egaal af, waardoor het gebonk ontstaat tijdens het rijden. Er is een nieuwe band geplaatst en de auto is uitgelijnd. Hij rijdt weer prima. Wel weer € 200,- armer.

29 september 2013 Voel me vandaag niet zo lekker. Ik heb keelpijn en voel me een beetje ziek. Verder nog wat werkzaamheden gedaan op zolder.


Gezellig tafelen in restaurant "Het Badhuis" met onze vriendengroep.

28 september 2013 Vanmorgen nog even op zolder op zolder wat geplamuurd en Peter heeft de tuin weer opgeknapt. Ziet er weer een stuk beter uit. Om 11 uur zijn wij met de trein vanuit Castricum richting Amsterdam vertrokken. We gaan naar een tentoonstelling van onze vriend Paul van Zijp in het Centrum voor Beeldende Kunst in Amsterdam. Hij is ontwerper van stoelen. Op deze tentoonstelling staat een van zijn creaties, Een stalen stoel. Het is meer een kunstwerk. Er stonden nog veel meer stoelen. Je kan er toch alle kanten mee op en met allerlei materialen. Het was leuk om daar rond te kijken. Er kwamen nog meer vrienden van ons naar deze tentoonstelling. Na dit bezoek gingen we richting "Het Badhuis" op het Javaplein. We hebben daar met z'n allen lekker op het terras gezeten en daarna nog wat gegeten in het restaurant. Het was een onverwacht gezellige avond.


Voormalig stoomgemaal de Cruquius in de Haarlemmermeer.

26 september 2013 Vanmiddag heb ik met mijn afdeling van mijn werk weer het jaarlijks afdelingsuitje. Helaas dit jaar maar een halve dag. Ik zat in het organisatie team. We gingen eerst met de bus naar gemaal de Cruquius in de Haarlemmermeer voor een rondleiding. Daarna hadden we een workshop gebarentaal. Vanaf daar gingen we met de boot richting Haarlem. Daar aangekomen zijn we gaan steppen door de stad onder de begeleiding van een gids. Het was erg leuk, maar wel erg vermoeiend. Daarna hebben we nog gegeten bij het restaurant Parck in het Frederickspark in Haarlem. Daarna weer met de bus naar huis. Het was een zeer geslaagde dag. En het weer zat gelukkig ook mee.


25 september 2013 Vanavond zijn Peter en ik even een stukje gaan wandelen op de Noord pier van IJmuiden. Hebben veel gepraat en daarna nog wat gedronken. De lucht is weer een beetje geklaard.


24 september 2013 Vandaag zijn we met de PV van mijn werk naar een Italiaanse kookcursus geweest bij "Bocca al Lupo" aan de Wagenweg in Haarlem. Het was leuk om dat samen met een aantal collega te doen. We hebben een heerlijk 3 gangendiner gemaakt en natuurlijk opgegeten. Het was een gezellige avond.


23 september 2013 Ik zit niet zo lekker in mijn vel. Gebeuren dingen waar ik eigenlijk niet goed raad mee weet. Vertel het nog wel een keer. Ben er wel verdrietig van.


Het plafond kan gewit worden want de wanden zijn geschilderd.

22 september 2013 Vandaag weer op zolder bezig geweest. In de loop van de middag zijn we naar Peter zijn vader en moeder geweest en hebben daar gegeten. Peter ging daarna Tim naar huis brengen en ik ging met de trein naar huis.


21 september 2013 Vandaag nog een keer het plafond gewit. Het resultaat mag er zijn. Echt mooi. Vanavond zijn we uit eten geweest bij de Chinees in Heemskerk samen met Tim.


20 september 2013 Vandaag het plafond aan een kant gewit op zolder. Was wel een inspannend klusje, maar het ziet er meteen prachtig uit. Het begint nu ergens op te lijken.


Mijn collega Juan en ik op de blowkart op het strand van Wijk aan Zee tijdens onze teambuildingsdag 19 september 2013 (foto Aad Rietveld).

19 september 2013 Vandaag had ik een teambuildingsdag van mijn team Geo informatie en werken (GIW) in Wijk aan Zee. S ‘morgens hadden we een workshop over hoe je het beste met verschillende personen en zovele karakters kan samenwerken. We hebben ook besproken wat er nu fout gaat en wat we meteen als team kunnen aanpakken. Na de lunch gingen we naar het strand bij de noord pier. Daar begon het middag programma. Eerst gingen we blow karten, daarna frisbeeën, een zo hoog mogelijk toren bouwen met bamboestokken en als laatste onderdeel boogschieten. Het was een geweldige middag. Vooral het blow karten was erg leuk en snel. Ik had niet gedacht dat ik het zo gauw onder de knie zou hebben. Tot slot hebben we nog gegeten bij strandtent "Aloha" Het weer was de hele dag bewolkt, maar toen we gingen eten s ‘avonds kwam het bakken uit de lucht de regen. Bedankt allemaal John en 16 collega's het was top! (foto's komen nog)


Mooi nieuw ABBA boek verschijnt in 2014 vanwege het 40 jarig bestaan van ABBA

15 september 2013 Vanmiddag weer aan het plamuren geweest op zolder en nog een en ander geschilderd. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om in te schrijven op een uniek fotoboek over ABBA. Het komt in februari 2014 uit. In 2014 is het al weer 40 jaar geleden dat ABBA het Eurovisie Songfestival won met Waterloo. In dit unieke fotoboek met meer dan 460 pagina's staan heel veel foto's die nog nooit gepubliceerd zijn. Bij de Super Trouper versie van het boek zitten er naast het boek ook nog een DVD, fotokaarten en een mooie foto van de fotosessie die gemaakt is om de albumfoto te maken voor Super Trouper. Tevens worden de eerste personen die het boek kopen met hun naam genoemd in het boek. Toch weer bijzonder voor mijn verzameling van ABBA. Ik heb natuurlijk meteen ingeschreven.


De Waterbus naar Rotterdam meert aan in Dordrecht 14 september 2013.

14 september 2013 Vanmorgen zijn we vertrokken naar Barendrecht bij Rotterdam. Daar wonen 2 vriendinnen van ons Sharula en Consuela. We zijn een dagje naar Dordrecht geweest. Eerst met de tram vanuit Barendrecht naar de aanlegplaats van de Waterbus in Rotterdam vlakbij de Erasmusbrug ook wel "De Zwaan" genoemd. Vandaar uit vaar je in ongeveer een uur naar Dortdrecht. Echt heel leuk. Jammer dat het weer niet zo mooi was. We zijn de stad doorgelopen en een straatfestival bezocht. Zeer de moeite waard. Aan het einde van de middag weer teruggevaren naar Rotterdam en met de tram weer naar Barendrecht. Bij sharula en Consuela nog lekker gegeten en daarna aan het einde van de avond weer naar huis gereden. Het was een gezellige dag.


12 september 2013 Vanavond heb ik alle spullen over Beijnes in Beverwijk die ik tijdelijk gekregen had van dhr. Luttik weer teruggebracht. Hij had allerlei informatie en foto's over Beijnes in Beverwijk. Ik heb alles gekopieerd en gescand wat ik weer kan gebruiken voor mijn website. Ik ben dhr. Luttik zeer dankbaar dat ik deze informatie heb mogen gebruiken. Binnen niet al te lange tijd zal deze nieuwe informatie over Beijnes op deze website terug te vinden zijn.


11 september 2013 Vanavond was er weer een filmavond van de NVBS. Vanavond was het onderwerp de Corus (of hoogovens of Tata) stoomclub. Toevallig worden deze filmavonden sinds kort ook in het station van deze club gehouden, Station Velserbosch. Het voorzitterschap wat ik eventueel ga doen wordt pas op 8 oktober besproken met het complete bestuur.


10 september 2013 Vanavond werd ik gebeld door Gert Jan Binkhorst. Hij is voorzitter van afd. Kennermerland van de NVBS (Nederlandse Vereniging van Belangstellende in het Spoor en tramwezen) en oud collega van mij. Hij vroeg mij of ik zijn functie als voorzitter van deze afdeling van hem wilde overnemen. Ik wilde daar nog even over na denken, maar sta er niet negatief tegen over. Ik wil wel eerst weten wat het nu precies allemaal inhoud voordat ik ja zeg.


Het koor van Peter tijdens een optreden in het Kennemertheater van Beverwijk 8 september 2013.

9 september 2013 Vandaag is mijn zus Inge jarig ze is 59 jaar geworden. Vanavond zijn Peter en ik even bij haar en Simon op visite geweest, Mijn broer Ron en Irene waren er ook, Later kwamen Linda en Anita (hun dochters) met partners ook nog even langs. Het was leuk om weer bij mijn zus te zijn. Inge, van harte gefeliciteerd.


8 september 2013 Vanmorgen nog wat plinten gemonteerd op zolder. Nu moeten de wanden en het plafond gewit worden, maar dat komt wel weer volgend weekend. vanmiddag moest Peter zingen in het Kennemertheater in Beverwijk met zijn koor "Close2U". Dit was vanwege een kunst manifestatie. Ik ben ook nog even gaan kijken hoe Peter het er vanaf bracht.


De Film "Borgman"

7 september 2013 Vandaag weer op zolder wezen schilderen. Ziet er mooi uit. Vanavond zijn we naar Paul in Haarlem gegaan. Hij is vandaag jarig. We zijn samen met Paul, Jan en Koen naar de nieuwe film "Borgman" van Alex van Warmerdam geweest in de Filmschuur. Wat een rare film was dat, maar toch wel grappig op een absurde manier. De film is inmiddels geselecteerd voor de Nederlandse inzending voor de Oscars in 2014. Daarna nog wat gedronken in het café van de Filmschuur.


Deze mooie zonsondergang in Wijk aan Zee 6 september 2013.

6 september 2013 Vandaag was het weer erg warm. Wel 30 graden. De zomer weet dit jaar niet van ophouden. Vanavond zijn Peter en ik naar Wijk aan Zee gefietst. We hebben gezwommen en daarna gewacht tot de zon onder ging......


5 september 2013 Ik heb mijn dag niet vandaag. Vannacht slecht geslapen en op mijn werk was ik er niet helemaal bij. Ach. het gaat wel weer voorbij. Peter moest vanavond weer zingen.


4 september 2013 vanmorgen had ik op mijn werk de cursus Aanbesteden. Er zijn dit jaar allerlei nieuwe wetten van kracht geworden.


Vanmiddag was de begrafenis van Kees de Ruijter in Heemskerk. Het was een indrukwekkende gebeurtenis. Na de plechtigheid is Kees begraven op de begraafplaats in het oude Molenbos. Ik vond het moeilijk om de hele familie zo verdrietig te zien. Was zelf ook geëmotioneerd. Na de begrafenis naar huis gegaan. De condoleance heb ik aan me voorbij laten gaan. Dat trok ik even niet. Blijkt me allemaal meer te doen dan dat ik had verwacht.


2 september 2013 Vanmorgen op mijn werk toen ik de krant las schrok ik me rot. Bij de rouwadvertentie stond de naam van Kees de Ruijter. Kees is de oudste broer van de fam. de Ruijter waar ik een aantal jaren geleden regelmatig over de vloer kwam. Kees werkte ook samen met mij op de markt om de kraampjes op te zetten en af te breken. Hij was zaterdag 31 augustus overleden na een lang ziekbed (maar dat wist ik niet). Hij was pas 60 jaar. Ik wens Marian (zijn vrouw) en de familie de Ruijter heel veel sterkte met dit grote verlies.


1 september 2013 Vanmorgen zijn we weer verder gegaan met klussen. Peter buiten en ik op zolder. Ik heb de wanden in de grondverf gezet en Peter is verder gegaan met de dakgoot.

31 augustus 2013 Vandaag ben ik begonnen met schuren en heb de laatste latjes gemonteerd aan het plafond op zolder. Lekker bezig. Peter is buiten bezig met een lekkage aan de dakgoot. Hierdoor is een stuk hout verrot en moet vervangen worden. Eerst moet wel de lekkage verholpen zijn. Vanavond zijn we nog even naar het strand gegaan in Wijk aan Zee. Peter wilde nog wat zwemmen en daarna nog wat gegeten bij een strandtent. Helaas koelde het snel af waardoor we toch wel snel besloten om huiswaards te keren.


30 augustus 2013 Vandaag ben ik weer begonnen op zolder. Na een lange pauze vanwege het warme weer is het weer tijd om de draad op te pakken. Het plafond moet nog geplamuurd worden voordat het gewit kan worden. Als dat klaar is dan kan ik eindelijk mijn treinen en ABBA spullen weer uitstallen.


28 augustus 2013 Vandaag had ik de tweede cursus dag bij Oranjewoud in Almere. Het is een vervolg op de cursus van vorige week woensdag.


26 augustus 2013 Vanavond zijn Eline (dochter van Peter) en haar vriend Koen bij ons geweest. We zijn lekker uit eten geweest bij "Meesters en Juffen" in Heemskerk. Het was erg lekker. Morgen vertrekken Eline en Koen naar Griekenland met het vliegtuig voor een vakantie van 10 dagen. Veel plezier hoor!.


25 augustus 2013 Vanmiddag zijn we even bij Peter zijn vader en moeder langs geweest. Straks gaat Peter Tim weer naar huis brengen.


24 augustus 2013 Vanmorgen richting Utrecht vertrokken. Ik ga naar het Spoorwegmuseum.

Sporen naar het front

Ik wilde nog even naar de tentoonstelling "Sporen naar het front". Deze speciale tentoonstelling duurt nog tot begin september 2013. Dus nog weinig tijd. Aan de hand van foto's, film en diorama's werd een beeld geschetst van de spoorwegen tijdens en na de verschillende oorlogen. Verder stonden er allerlei verschillende type spoorwegmaterieel opgesteld in het museum uit verschillende landen. Het was een bijzonder stukje geschiedenis wat er uitgestald stond. Zeer de moeite waard


Model van de "Schwere Gustav"
Deze granaat hoorde bij de "Schwere Gustav.
Tekst bij de gra

Het grootste spoorweggeschut wat ooit gemaakt (1942) is de "Schwere Gustav" bijgenaamd "Dora" de naam van de vrouw van de maker. Hier te zien in model. Dit gigantische geschut is gebouwd door de Duitsers in de 2e Wereldoorlog en is maar één keer ingezet bij de Russische stad Sebastopol. Het heeft gelukkig maar 48 keer geschoten, waarna bleek dat de loop zodanig ontzet was door de kracht van het vuren dat deze niet meer gebruikt kon worden. Weer een staaltje van de grootsheidswaanzin van de Nazi's. Hieronder een van de granaten voor dit spoorweggeschut. Gevonden door de geallieerden bij Krupp in Duitsland aan het einde van de oorlog in 1945. Verder natuurlijk nog de verschillende attracties, zoals de achtbaan in wereld 3 en de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland in wereld 1 blijven leuk om te doen. Er is ook weer een nieuwe attractie toegevoegd "De vuurproef. Deze is erg leuk om mee te maken. Ik ga natuurlijk niet verklappen wat het is. Gewoon een keer meemaken. Een bezoek aan dit museum, ook al ben je niet zo'n treinengek als ik, is zeker de moeite waard.


Peter was vandaag Tim aan het halen met de auto. Tim moest ook nog voetballen dus ze waren pas na 18:00 uur thuis. S'avonds zijn zij nog naar de film "The lone ranger" geweest.


22 augustus 2013 Na het werk zijn we gaan eten bij de Chinees in Heemskerk. Lekker hoor en hoef ik niet te koken.


21 augustus 2013 Vandaag heb ik een cursus via mijn werk bij Oranjewoud in Almere. Deze cursus gaat over het beheren van de openbare verlichting waar ik op mijn werk verantwoordelijk voor ben. Helaas is het programma niet zo gebruiksvriendelijk en is het niet eenvoudig om mijn specifieke wensen te voldoen. Dit komt omdat het computerprogramma niet ontworpen is voor de openbare verlichting maar voor riool en wegonderhoud. Ik hoop wel dat ik er beter mee om kan gaan als de complete cursus gehad heb. Volgende week de laatste cursusdag. Peter moest vanavond weer zingen. De vakantie is voorbij.


19 augustus 2013 Vandaag precies 60 jaar geleden op 19 augustus 1953 zijn mijn vader en moeder in het huwelijk getreden. Helaas zijn ze er allebei niet meer, maar je staat er toch even bij stil.


18 augustus 2013 Aan het einde van de middag gingen we met de personeelsvereniging van mijn werk met de bus naar Sister Act in Scheveningen. Omdat we nog wat vroeg waren konden we nog even wat rondlopen en wat eten bij Mc Donalds. Om 19:00 uur begon de show. Het kwam wat langzaam op gang, maar na de pauze brak het "geweld" pas echt los. Wat konden die vrouwen (nonnen) zingen. Echt geweldig. Ook het decor was prachtig ontworpen. Af en toe waande je jezelf echt in een kerk. Echt top. Veel te snel was het weer voorbij. En om 22:00 uur konden we weer voor de deur in de bus naar huis stappen. Het was weer een geslaag PV uitje.


Prachtige details van de St Jan in Den Bosch.
Schilderij (tafelblad) van Jeroen Bosch in het Jheronimus Bosch Art Center in St Jacobskerk in Den Bosch 17 augustus 2013

17 augustus 2013 Vandaag samen met Peter naar Den Bosch gegaan. We hadden van Peter zijn vader en moeder nog voor onze verjaardagen een dagje Den Bosch cadeau gekregen incl. lunch met de trein. We waren om ongeveer 11:00 uur aangekomen. Eerst natuurlijk wat drinken met een echte Bossche Bol. Lekker slecht maar wel erg lekker. Peter was meteen misselijk van de slagroom. Daarna lekker de stad doorgelopen. Er was kermis in Den Bosch en deze stond door het hele centrum van de stad. Via de VVV zijn we naar de Jeroen Bosch tentoonstelling geweest. In de oude Jacobskerk kerk dat omgebouwd is als hangen alle werken (kopieën) van deze beroemde Bossche schilder. Wel erg Christelijk allemaal. Maar leuk om een keer te zien. Daarna zijn we gaan Lunchen in een van de oudste pandjes van de stad. Lekker hoor. Na de lunch zijn we nog even langs de buitenkant van de stad gelopen. Het was gelukkig prachtig weer. Na nog wat gedronken te hebben zijn we weer huiswaards gekeerd. Een Gezellige dag.


14 augustus 2013 Vandaag nog even thuis gebleven. Toch nog wat napijn. Denk dat ik morgen weer aan het werk ga.


13 augustus 2013 Ik was wel vroeg wakker vanmorgen om 04:30 uur. Nog steeds in het ziekenhuis. Nog steeds wel pijn, maar veel minder als gisteren. Om 08:30 uur werd het infuus verwijderd en een uur later na bezoek van de dokter ook de katheter uit de urinebuis. Van de dokter mocht ik naar huis als ik nog een keer goed geplast had. Ze kijken dan of de urineblaas goed leeg is, dit om een blaasonsteking te voorkomen. Na een uur goed geplast en daarna mocht ik naar huis. Toch wel weer fijn. Bedankt verzorgend personeel en artsen van het RKZ voor de goede verzorging. Ik hoop voorlopig even niet terug te komen. Mijn broer Ron kwam mij halen en heeft mij thuis afgezet. Ik heb thuis nog een tijdje op bed gelegen. Ik was een beetje van slag van de verdoving. Maar het gaat de goede kant op. Peter zijn moeder Door is vandaag echt jarig. Ze is 83 geworden. Van harte gefeliciteerd.


12 augustus 2013 Vanmorgen om 11:30 uur moest ik me melden bij het Rode Kruisziekenhuis (RKZ) in Beverwijk. Vandaag wordt ik voor de 2e keer geopereerd (zie 15 februari 2013) aan een niersteen. Het bleek dat bij de vorige ingreep er een steen over het hoofd gezien was. Vandaar deze opname vandaag. De totale operatie duurde misschien maar een half uur, maar was wel onder algehele narcose. Om 15:00 uur lag ik weer op de zaal en hadden ze een steen van ongeveer 3 mm verwijderd. Gelukkig hoef ik nu geen stand in mijn urinebuis, waardoor de erge napijn van de vorige keer achterwege zal blijven. Ik had na de operatie ontzetten veel pijn. De dokter vertelde dat dit waarschijnlijk komt door een tijdelijke verstopping in de nier. Met een zware pijnstiller werd de pijn gelukkig dragelijk. S'avonds kwamen Peter en mijn broer Ron nog even op visite. Om 22:00 uur zakte opeens de erge pijn weg. Waarschijnlijk is toen de blokade in de nier weggespoeld. Ik kon daarna redelijk pijnloos gaan slapen.


11 augustus 2013 Vandaag nog steeds op het bungalowpark in Putten. Vandaag viert Peter zijn moeder haar 83 ste verjaardag (ze is dinsdag 13 augustus Jarig) . Peter zijn zus met zwager en kinderen kwamen, maar ook Kick en Ria (Peters pleegzus) kwamen langs. Het was druk en heb mezelf ook even teruggetrokken in onze auto. Even uit de drukte. Rond 18:00 uur zijn we weer naar huis gereden.


Peter in bed met zijn vader en moeder.

10 augustus 2013 Rond het middaguur vertrokken naar Putten. Peter zijn vader en moeder zitten daar in een vakantiebungalow op park "De Heihaas" van Landal Greenparcs . De broer en schoonzus van Peter, Gertjan en José waren daar ook al. Morgen viert Peter zijn moeder haar verjaardag daar. Gertjan en José vonden het leuk dat wij ook iets eerder zouden komen. We zijn samen uit eten geweest en daarna hebben we nog gebowld. Peter zijn vader en moeder wisten van niks. Ze vonden het een leuke verrassing.


The cast van  "The Normal Heart"

9 augustus 2013 Aan het einde van de middag richting Amsterdam vertrokken met de trein. Vanavond gaan we naar de voorstelling "The Normal Heart" in het Nieuwe De La Martheater. In Amsterdam hadden we afgesproken met 2 vrienden van ons Ton en Jan. Voordat we naar de voorstelling gingen, hebben we samen nog wat gegeten bij een Indonesisch restaurant. Lekker eten hoor. Daarna naar het theater. Een indrukwekkend toneelstuk over het ontstaan van de Aidsepidemie in Amerika aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het was erg goed gespeeld. Daarna weer naar huis gegaan met de trein. De spelers van dit prachtige toneelstuk "The Normal Heart": Henriëtte Tol, Frederik Brom, Thijs Römer, Freek Bartels, Kevin Hassing, Jelle de Jong, Daniel Cornelissen en Oren Schrijver.


8 augustus 2013 Aan het einde van de middag was ik uitgenodigd met een paar andere collega's bij mijn oud collega van de openbare verlichting Wim voor een BBQ. Lekker gekletst en geroddeld over het werk en te gelijk lekker gegeten. Bedankt Wim voor de uitnodiging. Het was erg gezellig.


6 augustus 2013 Ik was vandaag wel een beetje zenuwachtig. De spoorweglamp met een glas in lood raam wordt vandaag per post thuis bezorgd. De verkoopster van deze lamp woont in het noorden van het land, te ver om even heen en weer te rijden. Het was dus spannend of de lamp wel heel zou overkomen. Gelukkig was de lamp heel goed verpakt (bedankt Els) zodat de lamp onbeschadigd bij ons thuis werd afgeleverd. De lamp ziet er echt fantastisch uit.


Mooie antieke spoorweglamp met glas in lood.

5 augustus 2013 Vandaag een mooie oude spoorweglamp gekocht op Marktplaats. Leuke aanvulling op mijn toch al uitgebreide spoorwegcollectie. Vanavond zijn Peter en ik naar het strand van Wijk aan Zee gefietst. Lekker gezwommen in zee. Het water was schoon en heerlijk van temperatuur. De echte warmte lijkt de komende dagen een stapje terug te doen, maar 20 graden is nog steeds prima.


4 augustus 2013 Vanmorgen heb ik weer een nieuwe pagina op mijn website online gezet. Deze keer het verslag van onze vakantie 2013 in Steinach Duitsland gelegen in het Zwarte Woud. Klik hier of in de linker kolom op de foto "Vakantiereizen". Tevens heb ik de pagina "Wie ben ik?" aangepast en aangevuld. Vooral de periode 1980-1994.


3 augustus 2013 De afgelopen 2 dagen was het weer bloedheet, boven de 30 graden. Heb niet veel gedaan. Gelukkig is het om mijn werk iets minder warm, omdat ze wat met de aircondition gedaan hebben. Vrijdag was ik lekker vrij. Niet veel buiten geweest. Het wordt van het weekend weer wat koeler. Zaterdagavond bij Gert Jan en José geBBQ samen met Peter, Pa en Ma en Stien.

31 juli 2013 Vandaag is mijn Peter jarig. Hij wordt 47 jaar. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren. Vanavond zijn we met Peter zijn vader en moeder uit eten geweest in Haarlem bij van der Valk. Het was een gezellige avond.

 


29 juli 2013 Vanmorgen werd Harry Ketting (mijn ex zwager) gecremeerd in het crematorium Westerveld in Driehuis. Hij was meer dan een week geleden overleden aan de gevolgen van een alcoholverslaving. Het was een sobere uitvaartdienst zonder toespraken, maar wel met mooie muziek. Ik hoop dat hij nu zijn rust gevonden heeft. Mijn zus Inge is bijna 35 jaar met hem samen geweest. Ze had het wel moeilijk bij dit afscheid, ook al was ze niet meer met hem getrouwd. Harry is aan zijn alcoholverslaving ten onder gegaan, ondanks alle hulp die hem de afgelopen jaren is aangeboden, ook door mijn zus. Je moet wel geholpen willen worden.


Mijn tip. Praat op tijd over je problemen. Zoek professionele hulp, maar laat die fles a.u.b. staan. Dat is niet de oplossing.


27 juli 2013 Lekker samen het huis doorgewerkt. Het was wel warm en benauwd. Vanavond zijn we samen wat gaan eten in Wijk aan Zee op het strand bij het Strandhuis. Daarna nog een aflevering van "Borgen" gekeken.


26 juli 2013 Vandaag weer vrij van mijn werk. Vanmorgen boodschappen gedaan en daarna nog even TV gekeken. Nu heb ik eindelijk weer even tijd om mijn website een beetje bij te werken. In ieder geval mijn nieuwspagina. Daarna moet ik ook alle vakantiefoto's op mijn computer te downloaden. Het zijn er heeeeeeel veel. Maar heb ze nodig om aan mijn website toe te voegen. Vanavond nog een paar afleveringen van de Deense TV serie "Borgen"gekeken.


23 juli 2013 Het doet me toch wel wat het overlijden van Harry. Heb vanavond nog maar even mijn zus gebeld hoe het met haar ging. Verder gewoon gewerkt. Het wordt al een stuk rustiger op het werk. Steeds meer collega's gaan met vakantie.


22 juli 2013 Vandaag te horen gekregen dat gisteren mij ex zwager Harry Ketting op 62 jarige leeftijd is overleden. Hij was al lange tijd ziek. Ik wens zijn familie, maar ook mijn zus Inge veel sterkte toe.


"Drank maakt meer kapot dan je lief is....... Ook jezelf"!


21 juli 2013 Peter ging vandaag met Ron en Irene naar het strand. Voor mij was het veel te heet en het strand is dan voor mij geen optie. Ik bleef lekker thuis. Om 5 uur zou ik ook naar het strand gaan om wat samen te eten, maar daarvoor in de plaats gingen we met z’n allen naar mijn nichtje Linda (de jongste dochter van mijn broer Ron) en haar vriend Bryan om wat te eten. Zij zijn net gaan samenwonen in een appartement in Heemskerk. Echt een mooie plek midden in het centrum van Heemskerk. Het was een mooie afsluiting van het weekend.


 

20 juli 2013 Vanmorgen bij Gertjan en José een klusje gedaan. Er moest nog steeds een schemerschakelaar gemonteerd worden voor de tuinverlichting. Daarna zijn we weer naar huis gereden. Na het avond eten zijn we nog even naar het strand in Wijk aan Zee gereden. Na thuiskomst nog even mijn broer Ron gebeld en meteen even op visite gegaan. Het was een gezellige avond. Ron was nog bij mijn ex zwager Harry langs geweest. Het ging niet zo goed met hem.


 

19 juli 2013 Vanmorgen zoals vanouds weer boodschappen gedaan. Peter en Tim waren in de tuin aan het werk. Vanavond gaat Tim na 3 weken weer naar zijn moeder. We hebben een leuke tijd samen gehad. Ik heb even het hele huis gestofzuigd.


 

18 juli 2013 Vandaag weer bloedheet op het werk. Ze zijn wel aan het proberen om het te verbeteren, maar heb er niet veel vertrouwen in.We zitten al 1,5 jaar in dit nieuwe gebouw. In de winter is het te koud en in de zomer is het te heet. Peter zijn vader en moeder komen vandaag BBQen. Ze zijn vanmorgen eerst met Peter en Tim naar het zwembad gegaan. Vanavond hebben we lekker onder de parasol gebarbecued. Het was weer lekker warm maar wel uit te houden.


 

17 juli 2013 Het is nog steeds bloedheet op het werk. De temperatuur is nu opgelopen tot bijna 28 graden. Het is niet bevorderlijk voor de werkzaamheden die moeten gebeuren. Peter en Tim zijn vanavond naar de film gegaan. Ik had het dus lekker rustig. Lekker voor de TV gehangen en een detective gekeken en daarna naar bed gegaan.


Umbauwagen van Märklin Spoor 1

16 juli 2013 vandaag was 30 graden buiten en op mijn werk was het weer bloedheet 27,5 graad. Was helemaal gesloopt dat ik naar huis ging. Thuis ik het lekker maar 23 graden en knap je weer een beetje op. Vanavond zijn we naar Nieuwer Ter Aa geweest vlakbij Breukelen. Ik had via marktplaats geboden op 4 Märklin “umbauwagen” in spoor 1 (schaal 1:32). Ik had ze echt voor een koopje.


15 juli 2013 Vandaag weer aan het werk. Het wordt wel warm weer. Op het kantoor was het 26 graden. De koelinstallatie van het nieuwe stadhuis van Beverwijk werkt voor geen meter. Na een dag werken helemaal gesloopt. Heb ook niet veel meer gedaan daarna. Op tijd naar bed gegaan. Peter en Tim zijn deze week nog vrij.


14 juli 2013 Vanmorgen even bij de vader en moeder van Peter geweest. Verder niet zo veel gedaan. Peter heeft wat in de tuin gewerkt met Tim. S’middags nog even wat geslapen op bed.


13 juli 2013 Vandaag weer terug gereden naar Nederland. Vanmorgen na de schoonmaak van de stacaravan om 09:15 uur vertrokken vanuit Steinach. We waren om 16:15 uur weer thuis. Alle spullen uit de auto gehaald en de wasmachine aangezet en vanavond weer heerlijk slapen in mijn eigen bed.


Stoomtrein in Hausach

29 juni tot 13 juli 2013  Vandaag 29 juni zijn wij vertrokken voor een vakantie van 2 weken in Steinach in het Zwarte Woud in Duitsland. We hadden een stacaravan gehuurd op camping Kinzigtal. We hebben een hoop gedaan. O.a. een bezoek gebracht aan Freiburg en Offenburg. We hebben een bezoek gebracht aan de Watervallen bij Triberg, een modelspoorbaan van de Schwartzwaldbahn en het Europapark in Rust. Dit is een heel groot atractiepark met veel grote achtbanen. Verder hebben Tim en Peter gemountenbiked en ik ben twee dagen met de trein erop uit geweest.  na een bezoek aan de modelbahn is het natuurlijk ook leuk om met een echte stoomtrein de echte Schwartzwaldbahn te rijden. Deze grote Stoomloc van de serie 52 gebouwd in 1942 maakt heel veel indruk als hij tegen de helling oprijdt.   Echt mooi om bij slecht weer te bezoeken de Schwartzwald modelbaan in Hausach hij is te vinden tegenover het station van Hausach.

Het Zwarte Woud staat ook bekend om zijn Koekoeksklokken. Je wordt er in elk stadje mee dood gegooid. Er zitten wel mooie exemplaren bij. Keuze genoeg in de winkels. De watervallen van Triberg in het Zwarte Woud zijn de hoogste in Duitsland. Een echte toeristische trekpleister.   Onze stacaravan van Vacansoleil op camping Kinzigtal in Steinach (Baden) in het Zwarte Woud. Best een mooie plek als je de autogeluiden op de achtergrond en de slechte bedden niet meerekend . Kijk voor meer  verhalen over deze vakantie op     Zwarte Woud 2013

 


Model van de Volvo 240 in schaal 1:18

28 juni 2013 Vanmorgen eindelijk mijn model gekregen van de Volvo 240 GL in schaal 1 op 18. Het had wat langer geduurd omdat er bij PostNL werd gestaakt. Het was het wachten meer dan waard. Een prachtig model van mijn favoriete Volvo.


27 juni 2013 Vanavond heb ik bij mijn collega Annemarie gegeten. Zij nam afscheid van het bestuur van de PV waar zij een aantal jaren deel heeft uitgemaakt. Het hele bestuur was bij haar uitgenodigd. We hebben lekker gegeten en geroddeld. Het was erg gezellig.


26 juni 2013 Vandaag getrakteerd op mijn werk. Ik had samen met collega Juan die vandaag jarig is een paar Beverwijkse aarbeiensloffen gekocht. Ze waren heerlijk.


24 juni 2013 Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat ben ik... Vandaag ben ik alweer 53 jaar geworden. Waar blijft de tijd. Ik was lekker vrij. Peter moest wel werken. Ik heb lekker op zolder geklust en s'avonds met Peter en Paul uit eten geweest. Meteen even bij Paul zijn nieuwe appartement bekeken. Het was een gezellig avond.


23 juni 2013 Vanmiddag zijn Peter zijn vader en moeder bij ons op visite geweest. Ze hebben lekker bij ons gegeten en een leuke film gekeken Madagaskar deel 3.


22 juni 2013 Vandaag lekker op zolder bezig geweest. Ik heb allemaal latjes langs het plafond geschroefd en plinten gezaagd. Het wordt nu echt weer een beetje netjes. Nog even en ik kan voorbereidingen maken voor het schilderen en witten. Het einde komt langzaam in zicht. Peter ging vanavond met zijn koorleden naar een dansavond in Purmerend. Hij was erg laat thuis. Ik heb lekker films gekeken.


21 juni 2013 Vandaag wordt tante Lenie 93 jaar. Zij is de een na oudste zus van mijn moeder Ida en de enige die nog in leven is van het gezin Van Maris/Ruigrok van der Werven. Toch bijzonder dat ze deze leeftijd heeft. Van harte gefeliciteerd tante. Mijn moeder zou nu 84 zijn geweest. Vanavond zijn we even bij Peter in Haarlem geweest. Mijn Peter had een boompje voor hem meegenomen om in zijn tuin te planten. Daarna nog lekker bij gekletst.


20 juni 2013 Vanmiddag ben ik rechtstreeks vanuit mijn werk naar Tante Lenie in Bloemendaal gereden. Ze is morgen jarig, maar dan wordt het waarschijnlijk wel druk. Ik vond het fijn om haar weer even te zien.


Peter IJzerman reageerde op mijn website uit Canada.

16 juni 2013 Vandaag kwam ik op internet een schaalmodel 1:18 tegen van een Volvo 240 GL. Het is het allereerste model van dit type Volvo in deze schaal. Ik heb ook een mail gekregen van Peter IJzerman uit Canada. Hij reageerde op mijn website. Peter komt oorspronkelijk uit Beverwijk en Velsen-Noord en is in 1975 samen met zijn vrouw naar Canada ge-emigreerd. Hij heeft ook nog een paar treinenfoto's gestuurd.


15 juni 2013 Vanavond zijn Peter, Tim en ik bij José en Gertjan wezen eten. Het was alweer en tijdje geleden dat we elkaar spraken.


14 juni 2013 Het is nog steeds geen echte zomer. De temperaturen laten het een beetje afweten. Het eerste half jaar van 2013 is alweer bijna voorbij.


12 juni 2013 Ik heb weer verschillende reacties op mijn website gehad over mijn Beijnes en Volvopagina's.


11 juni 2013 Vanavond was op de BBC 1 tv. een special over Agnetha Fältskog van ABBA. Haar hele loopbaan kwam voorbij vanaf het begin in 1965, haar eerste optreden en soloplaten, de ABBA periode en wat ze daarna nog heeft gedaan. Tevens werd haar nieuwe album gepromoot. Het was een mooie documentaire.


9 juni 2013 Peter ging in de tuin werken. Ik ben de kerstspullen die nog steeds bij ons en bij Tim op de slaapkamer stonden gaan opruimen. Alles achter het schot op zolder gezet. Past precies. Het ruimt al weer lekker op zo.


Foto van een reclamefolder van de Beijnes Waterlandkruiser uit 1960

8 juni 2013 Peter was de hele dag met zijn koor naar Monickendam voor een korenfestival. Ik ben thuis aan het werk gegaan. Eerst elektra aangelegd in de slaapkamer en daarna opgeruimd. Ben lekker opgeschoten. Vanmiddag nog foto's en informatie gescand uit de informatie die ik vorige week vrijdag van de heer Luttik heb gekregen over de Beijnesfabriek in Beverwijk. Leuk om daar ook weer mee bezig te zijn. Motorkruiser Beijnes Waterland. Deze boten zijn gemaakt bij Beijnes in Beverwijk. Deze informatie heb ik van dhr. Luttik uit Beverwijk gekregen.


7 juni 2013 Vanavond zijn Peter en ik naar het strand geweest in Wijk aan Zee. Het was de hele dag mooi weer geweest. Helaas was het aan het strand behoorlijk koud, zo"n 14 graden. We hadden het snel gezien en dus weer naar huis gegaan.


6 juni 2013 Vanmiddag kreeg ik de uitslag van de CT scan. Er zit nog een steentje van ongeveer 4 mm in mijn rechter nier. Ze gaan deze op dezelfde manier verwijderen als de vorige keer. Ik sta weer op de wachtlijst. Het duurt ongeveer 6 weken.


4 juni 2013 vanmiddag moest ik voor een CT scan naar het ziekenhuis. Was snel weer klaar. De NS heeft besloten om te stoppen met de Fyra treinen. Wat een strop. Maar beter nu stoppen dan nog meer geld investeren in een bodemloze put.


2 juni 2013 We zijn met z'n drieën even naar Haarlem geweest. Tim wilde wat kleren kopen. Daarna zijn we nog even bij Peter zijn vader en moeder een bakje thee wezen drinken.


1 juni 2013 Vanmorgen nog maar even doorgegaan met schoonmaken van het huis. Peter ging Tim halen en vanmiddag komen Sharula en Consuela uit Barendrecht op visite. Heb de tegelvloer in de huiskamer en keuken maar even goed geboend. Was wel nodig, in de keuken plakte de vloer een beetje. Nu is het weer helemaal schoon en het ruikt weer fris. Om 3 uur waren Sharula en Consuela bij ons. Lekker zitten kletsen en later ook nog samen gezongen o.a. het liedje van Anouk "Birds" van het songfestival. Aan het begin van de avond zijn we naar het restaurant "Meesters en Juffen" in Heemskerk geweest. We hebben daar lekker met z'n vijven gegeten. De avond was weer snel voorbij. Het weer leuk.


31 mei 2013 Vandaag ben ik maar aan het schoonmaken geslagen. Boven is het een grote stofbende door al dat verbouwen en isoleren. Eerst heb ik zo goed en zo kwaad de boel opgeruimd. Daarna met de stofzuiger in de weer geweest en alles afgestoft. Na een paar uur noeste arbeid zag het er allemaal weer een stuk beter uit. Vanmiddag even bij dhr. Luttik langs geweest. Hij heeft voor mij ter inzage informatie over de Beijnesfabriek in Beverwijk. Ik mag alles kopieëren en gebruiken voor mijn website. Zal dus binnenkort weer een aantal aanvullingen plaatsen om de 2 Beijnes pagina op mijn website. Ik krijg regelmatig reacties op mijn website. Ik vind dat erg leuk.


30 mei 2013 Vanmiddag moest ik naar het ziekenhuis voor een gesprek met de dokter m.b.t. mijn nierstenen. Moet volgende week voor een CT scan. Ze kunnen dan beter zien waar de steen precies zit.


28 mei 2013 Vanmiddag hadden we een beachvolleybaltoernooi op het strand van Wijk aan Zee. Aan het toernooi deden teams mee van de omliggende gemeenten en de Milieudienst IJmond. Het was de warmste dag van het jaar tot nu toe met ongeveer 20 graden. We mochten dus helemaal niet klagen. Het was een gezellige middag die afgesloten werd met een BBQ bij de Sunseabar.


26 mei 2013 Eindelijk heb ik vandaag weer tijd gehad om mijn website bij te werken. Met mijn nieuwspagina liep ik al een maand achter. Het nadeel daarvan is dat je een hoop dingen dreigt te vergeten. Heb dus wel diep moeten graven om alle verhalen en nieuwtjes weer boven te halen. Hieronder lees je of dat gelukt is. Dacht het wel.


25 mei 2013 Vandaag niet veel gedaan. Peter en Tim zijn vanavond samen met mijn broer Ron naar "De Toppers" in de Arena geweest. Mijn broer had 2 kaarten over dus had hij aan ons gevraagd of we mee wilden. Omdat Tim er was is Peter maar samen met tim gegaan. Ik hoef niet zo nodig daarheen.


Schilderij van Jacob van Ruisdael van kasteel Bentheim in Duitsland.
Openluchtmuseum "Los Hoes" in Ootmarsum.

17 t/m 24 mei 2013 Vandaag gaan we een weekje met vakantie met Peter zijn vader en moeder. Dit doen we elk jaar. Dit jaar zaten we vlak bij Denekamp in Noord Deurningen ligt ongeveer 3 kilometer van de grens met Duitsland bij de plaats Nordhorn. We hadden hier een huisje gehuurd. Helaas was het weer niet altijd je van het, maar zijn er toch regelmatig op uit getrokken. We zijn deze week o.a. in Nordhorn, Bad Bentheim o.a. het kasteel bezocht, Enschede, Oldenzaal, Ootmarsum o.a. het museumdorp "Los Hoes" bezocht en Almelo geweest. Hier hebben we het Bolletje bakkerijmuseum bezocht. Dit is een erg leuk, klein museum. Daarna zijn we nog lekker uit eten geweest. De week was weer snel voorbij.

Zaterdag was de finale van het Eurovisie Songfestival. Anouk is 9e geworden met "Birds" een prima prestatie. Voor mij zat het hoogtepunt aan het begin van het festival . Het openingsnummer is geschreven en gemaakt door Bjorn en Benny van ABBA "We Write the Story". Geweldig hoor!  Vrijdagmorgen weer huiswaards getrokken. Het was een gezellige week, maar ook fijn om weer thuis te zijn.


16 mei 2013 Vanavond ben ik met mijn broer Ron naar ABBA Gold geweest in de stadsschouwburg van Velsen. Peter kon niet mee dus had ik mijn broer gevraagd. De zaal was helemaal uitverkocht. Het was een zeer geslaagde avond. Mede omdat het publiek zo enthousiast was. Met een vette knipoog leek het net of ABBA zelf weer was gaan optreden. Leuk hoor en ik had veel bijkijks doordat ik mijn ABBA Museum T-shirt aanhad. Peter heeft weer een mooi beeld afgeleverd. Ziet er best mooi uit. Hij wordt nog eens een echte kunstenaar.


15 mei 2013 Vanmorgen voor een echo naar het ziekenhuis gegaan. Ben toch wel een beetje zenuwachtig. Maak me toch wel een beetje zorgen. "Gelukkig" kwam er al gauw uitsluitsel. Nadat er nog een röntgenfoto was gemaakt bleek dat er nog 2 steentjes in dezelfde nier zitten. Precies op de plek waar ik pijn heb. De officiële uitslag krijg ik vrijdag van de huisarts.


14 mei 2013 Vandaag is Denise mijn nichtje jarig. Van harte gefeliciteerd.


13 mei 2013 Vandaag komt het lang verwacht nieuwe album van Agnetha uit. Het album heet "A". Het komt uit op CD, LP en op itunes. Tevens is er een picturdisc van haar nieuwe single uitgekomen.


12 mei 2013 Vanmiddag zijn we op verjaardagsvisite van Denise geweest in Dirkshorn. Eigelijk dacht dat ze het volgend weekend zou vieren, maar gisteren op de verjaardag van Linda merkte ik dat ik me vergist had en dat het vandaag gevierd zou worden. Denise is de jongste dochter van mijn broer Fred.


11 mei 2013 Vandaag viert Linda haar verjaardag. Ze is afgelopen dinsdag 21 jaar geworden. Waar blijft de tijd. Vanavond zijn we op haar feestje geweest bij Ron en Irene thuis. Het was een gezellige avond met veel muziek.


10 mei 2013 Vanavond zijn we onze vriend Paul gaan helpen met zijn verhuizing. Paul woonde tijdelijk bij een andere vriend van ons. Maarten. Nu heeft hij weer zijn eigen plekje gevonden. Het was wel een heel gesjouw naar driehoog zonder lift. Gelukkig waren er meer helpende handen.


8 mei 2013 Vanavond op het spreekuur bij de huisarts geweest. Heb nog steeds veel pijn in mijn zij. Nadat de niersteen is verwijderd blijf ik maar pijn houden. Ik moet van de huisarts een echo laten maken van deze plek. Dus maar weer een nieuwe afspraak maken in het ziekenhuis.


et nieuwe ABBA museum in Stockholm een dag voor de opening.

7 mei 2013 Vandaag is Linda, de jongste dochter van mijn broer Ron en Irene 21 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Vanavond zijn we even bij Peter zijn ouders op visite geweest.


2 t/m 6 mei 2013 Peter en ik zijn  naar Stockholm geweest voor de opening van het ABBA museum. De activiteiten tijdens dit weekend waren grotendeels georganiseerd door de ABBA Fanclub. Zie voor een compleet verslag de pagina "ABBA opening museum"

30 april 2013 De laatste Koninginnendag. Vandaag nemen we afscheid van Koningin Beatrix. Bedankt lieve Koningin voor al u werk de afgelopen 32 jaar. Vandaag wordt de nieuwe Koning Willem Alexander en Koningin Maxima beëedigd. Toch wel speciaal hoor. Draag het koningshuis wel een warm hart toe. Het zal wel even wennen zijn na zo'n lange tijd een Koningin te hebben gehad. Vanmorgen zijn we eerst naar de vrijmarkt in Amsterdam-Zuid geweest. We waren daar om een uur of 07:00 uur. Om 12:00 uur hadden we in Haarlem afgesproken met sharula en Consuela. Voor de rest van de middag lekker rondgehangen bij gaycafe de Wilsons. We waren om een uur of half negen weer thuis. Was wel een lange en vermoeiende dag. Nog wel even naar de opgenomen beelden gekeken van de abdicatie van Koningin Beatrix en de kroning van Willem Alexander. Wat een happening en zonder enige wanklank...... gelukkig. Het was een mooie dag.

28 april 2013 Vanmorgen bij Peter zijn broer Henk op verjaardagsvisite geweest. Vanmiddag zijn we met onze roze vriendengroep gaan wandelen in Zaanse Schansde Zaanstreek. We hadden afgesproken bij station Koog Zaandijk. Vandaar gewandeld naar de Zaanse Schans. Langs de molens gelopen en daarna dwars door het boerenland weer naar onze eindbestemming. We hebben ongeveer 11 kilometer gelopen. Daarna zijn we nog naar het huis van Maarten gereden, want we hadden afgesproken om daar gezamelijk te eten. Ik zelf had tomaten en kippesoep gemaakt en Maarten had een heerlijke schotel met vis en garnalen klaar gemaakt. Het was erg gezellig weer met z'n allen.

Een grutto maakt zich mooi aan de kant van het water. 28 april 2013
Een mooi Hollands plaatje bij de Zaanse Schans tijdens onze wandeling op 28 april 2013 door de zaanstreek.

27 april 2013 Vandaag is Peter zijn broer Henk jarig. hij is 48 jaar geworden. Henk van harte gefeliciteerd. Hij viert het morgenochtend.


26 april 2013 Vanmiddag moest ik naar de tandarts. In mijn agenda stond dat ik daar om 16:00 uur moest wezen. S'middags was ik op zolder aan het klussen. Om 10 voor vier schoot me opeens te binnen dat ik naar de tandarts moest. Snel in de auto gesprongen en was nog net op tijd aangekomen... dacht ik. Bleek dat ik er al om 15:00 uur had moeten zijn. Pff. Ik had het even gehad. Maar weer een nieuwe afspraak maken.


22 april 2013 Vandaag is Peter zijn moeder Door geopereerd aan haar schouder. Ze had een spier gescheurd. Ze moet nu een paar weken rustig aan doen. Voor haar een hele opgave want ze kan niet stilzitten. In het ziekenhuis waren ze ook haar kunstgebit kwijt geraakt. Gelukkig krijgt ze binnen een week een nieuwe. Wel heel erg vervelend.


21 april 2013 Vanmorgen zijn Eline en haar vriend Koen weer naar huis vertrokken. Tim is nog gebleven. Vanmiddag zijn we naar Groenrijk in de Velserbroek gereden om wat planten te kopen voor in de tuin en in de kamer. Weer een paar mooie planten gekocht.


20 april 2013 Jubileum boek 25 jaar historische kring HeemskerkVanmorgen even een boek opgehaald in Heemskerk. Dit boek "Heemskerk in kaarten en verhalen" is een jubileumuitgaven van de Historische Kring Heemskerk. Ik ben al 25 jaar lid van deze vereniging. Heemskerk is mijn geboortedorp. Dit boek kon je gratis ophalen. Vandaag viert ook Eline haar verjaardag bij ons. Peter zijn vader moest vandaag met spoed naar de oogarts. Hij krijgt zijn gezichtvermogen met één oog niet meert terug. Er is sprake van een infarct in het oog. Dit is niet meer te herstellen. Peter zijn vader was erg verdrietig. Ik en alle anderen hadden het met hem te doen. Hij zal het een plekje moeten geven.


19 april 2013 Peter zijn moeder belde vandaag dat Peter zijn vader met één oog niets meer kan zien. Van het ene op het ander moment was het gezichtsvermogen met dit oog weg. Morgen moet hij met spoed naar de oogarts.


18 april 2013 Vanmorgen had ik met mijn collega's van mijn team een training. Er werd n.a.v. een vragenlijst die we een paar weken geleden ingevuld hadden een profielschets gemaakt van alle medewerkers afzonderlijk. Op deze ochtend werden de resultaten van deze profielschets gezamelijk besproken. Leuk om te horen wat je beste en minder goede eigenschappen zijn. Je kan ook duidelijk zien met welke personen je wel wat hebt en met welke niet. Toch wel interessant.


16 april 2013 Vandaag is Peter zijn dochter Eline jarig. Ze wordt alweer 19 jaar. Vanmiddag zijn Peter en ik bij zijn vader en moeder gaan eten. Peter heeft meteen de tuin van zijn moeder wat bijgewerkt. De sloop aan de oude stadskantoorflat (mijn oude werkplek) is nu echt begonnen. Het gebouw zal spoedig tot het verleden behoren.


13 april 2013 Vandaag is Peter met zijn 2 broers naar de sauna. Dat is mij snel te heet, dus ging ik maar een dagje op pad met de trein. Ben via Amsterdam en Eindhoven naar Venlo gereden. Daarna via Eindhoven, Tilburg, Dordrecht, Amsterdam Sloterdijk, Castricum naar Beverwijk gereden. Weer een hoop foto's gemaakt van treinen natuurlijk. Het was een zonnige maar wel koude dag. Heerlijk.


7 april 2013 Vanavond heb ik weer 2 fotoalbums geplaatst van treinen. Dit ga ik nu vaker doen, om zo meer van mij nieuwe en oude foto's o.a. uit mijn eigen archief wereldkundig te maken. Het is zonde dat ze maar opgeborgen zitten in een diadoos. Kijk voor de eerste 3 fotoalbums gauw op mijn pagina Spoorwegen.


6 april 2013 Vandaag is de ABBA fanclubdag in Roosendaal. Ben om 07:45 uur van huis vertrokken. Ik was om even over 10:00 uur in Roosendaal. Daar eerst wat foto's gemaakt van het oude seinhuis. Dit seinhuis (dat niet meer gebruikt wordt) staat op de monumentenlijst, maar staat ook in de weg. OPp 10 en 11 april a.s. gaan ze het hele gebouw ongeveer 1,5 km verplaatsen richting de oude locloods die ook op de monumentenlijst staat. Ben benieuwe of het gaat lukken. Dit bandje kreeg je dit jaar als herinnering aan deze fanclubdag. Om 11:00 uur kwam ik aan bij Rotier, een danceclub in Roosendaal waar de fanclubdag werd gehouden. Lekker rondgestruind en ook nog wat LP's gekocht. Om 16:00 uur weer richting huis gegaan. Nog wat treinenfoto's gemaakt onderweg. Ik was om 18:30 uur weer thuis. Het was een vermoeiende, koude maar ook mooie dag. Volgend jaar is het alweer 40 jaar geleden dat ABBA het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Waar blijft de tijd. En ben nog steeds een grote fan van ABBA.

Armbandje ABBA fanclub in Roosendaal
Het oude seinhuis in Roosendaal wordt op 10 en 11 april a.s. verplaatst naar een ander locatie 6 april 2013
Het wil nog maar steeds niet lukken met de lente 30 maart 2013

3 april 2013 Vanavond heb ik een lang weekend naar Stockholm geboekt. Op 7 mei opend daar het ABBA museum. Via de fanclub is er geregeld dat we al op 3 mei voor een preview naar binnen mogen. Wij mogen echt als eerste dit nieuwe museum bekijken. Lijkt me erg leuk. S'avonds gaan we met een heleboel fans gezamelijk eten. De dag daarna gaan we naar de Metronome studio. De eerste LP van ABBA zijn daar opgenomen. Helaas is de Polar musicstudio (van ABBA zelf) er niet meer. Op 5 mei krijgen we nog een rondleiding door Stockholm o.a. naar het openlucht museum Skansen. In dit park is een klein oud atelier het Julius Kronbergs Atelje. In dat atelier hangt een groot schilderij. Hier is de foto van de hoes van het album The Visitors gemaakt. Echt een ABBA vakantie dus.


1 april 2013 Vanmiddag kwamen Peter zijn vader en moeder bij ons. We hebben een mooie film gekeken "Hugo". Deze film gaat over jongen op een treinstation in Frankrijk. Een echte fantasy film. Mooie beelden. Daarna lekker gewoon gegourmet. Verder rustige Paasdagen gehad.


31 maart 2013 Vandaag is het eerste Paasdag. Vanmorgen waren we uitgenodigd bij Gertjan en José voor een Paasbrunch. Het was gezellig met bijna de hele familie van Peter. Alleen zijn zus en zwager uit Amersfoort waren er niet bij. Het was allemaal heel erg lekker ..... en veel.

30 maart 2013 Het is nog steeds koud. Er is zelfs vanmorgen nog wat sneeuw gevallen. Komt er dan nooit een einde aan deze winter. Het is inmiddels op de kalender al lente.

Nog steeds winter


26 maart 2013 Vandaag waren er sollicitatiegesprekken op mijn werk voor een nieuwe teamleider van ons team GIW. Ik zat in de sollicitatie commissie. Leuk om dat een keer mee te maken. Verder kan ik er helaas niet veel over kwijt. Ik hoop alleen dat we een hele goede nieuwe teamleider krijgen.


25 maart 2013  Vanavond zijn we met de personeelsvereniging van mijn werk naar de film geweest. Eerst een 3 gangenmenu en daarna naar de film. Er waren 60 leden en introduce's mee. We hadden een eigen bioscoopzaal.


24 maart 2013 Vanmorgen ben ik bezig geweest om de 2 nieuwe nummers van Agnetha op een minidisc te zetten. En dat is gelukt. Kan ik ze tenminste gewoon net als een CD afspelen. Vanmiddag lekker rustig aan gedaan.


23 maart 2013

Vanmorgen lekker thuis wat gerommeld. Peter was met Tim naar de Breestraat. In de middag naar de verjaardag van Gertjan de broer van Peter geweest. Daarna nog naar de verjaardag van Maarten geweest , een vriend van ons. Tim bleef bij Daniëlle slapen. Het was erg gezellig avond. Maar was ook blij dat ik mijn bedje lag.


22 maart 2013 Vandaag lekker vrij gehad. Peter ging vanmiddag Tim halen. Morgen viert Peter zijn broer zijn verjaardag. De winter is weer helemaal terug. Het kwik komt amper boven nul uit overdags. En er waait een stormachtige ijskoude wind uit het oosten. Het is behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. Waar blijft de warmte? vanavond zijn we gaan eten bij Peter zijn nichtje Daniëlle in Haarlem. Ze heeft net een nieuwe flat. Leuk en gezellig om haar mooie huisje te zien.


21 maart 2013 Vanmorgen met een aantal collega's wezen lunchen ter gelegenheid van het afscheid van Eveline van Pel. Eveline is ongeveer 12 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Beverwijk en gaat ons nu verlaten. Het was een gezellige bijeenkomst. Eveline ik wens je veel geluk met je nieuwe baan. Ook nog wat voorbereidingen gedaan voor de sollicitaties van volgende week dinsdag samen met collega Tjerk.


17 maart 2013 Agnetha Fältskog van ABBA heeft een nieuwe single uit "When you really loved someone" als voorbode voor haar nieuwe CD die begin mei uitkomt. Een prachtig nummer. Heerlijk om haar eindelijk weer eens te horen met nieuwe nummers. Echt Agnetha. Kan niet wachten tot de CD uitkomt. Helaas komt er geen single CD uit dus moet ik het nu nog doen met een youtubefilmpje (wat een armoe) Dat heet dan de vooruitgang. ik wil gewoon een single CD.


16 maart 2013 Vandaag niet zoveel gedaan. Lekker een beetje hangen in huis. Vanavond zijn we even naar de pier in IJmuiden gereden om toch even wat te bewegen. Het was bitter koud op de pier. Na afloop even opgewarmd bij het restaurant bij de pier.

Oud en nieuw in IJmuiden 16 maart 2013


14 maart 2013 Ik ben op mijn werk gevraagt om in de selectiecommissie te gaan zitten voor een nieuwe teamleider voor ons team Geo Informatie en Werk (GIW). Onze huidige teamleider H. Timmer gaat op 1 april 2014 met FPU. Lijkt me een leuke ervaring om dat mee te maken. Vandaag hebben we vooroverleg gehad met het afdelingshoofd en iemand van P&O.


12 maart 2013  Peter was vandaag weer vrij. De vorst zit weer in de grond. De winter is weer helemaal terug. Hij heeft van de nood een deugd gemaakt en is boven de muur van de badkamer eruit wezen slopen. Toch wel apart als je ziet dat je vanuit de badkamer opeens in de slaapkamer kijkt. Er moet nog een hoop gebeuren voordat alles weer een beetje netjes is.

Het dak op de slaapkamer is bijna helemaal geïsoleerd. Alleen de gipsplaten nog.  6 maart 2013.
Vandaag heeft Peter een gedeelte van de muur tussen de badkamer en de achterslaapkamer gesloopt om bij het dak te komen om het te isoleren.
Foto van deze 2 oude diesellocs van de NS in Uitgeest begin jaren '80 door mij gemaakt.

11 maart 2013 En ’t werd zomer….. Oh nee de winter is weer terug. Het wordt weer behoorlijk koud de komende week. Vannacht vriest het alweer. Het is toch lang geleden dat we zo’n lange winterperiode hebben gehad.


 

10 maart 2013  Vandaag weer op zolder bezig geweest. Heb allerlei spullen van mijn vader en moeder uitgezocht wat nog in kartonnen verhuisdozen zit. Ik heb allemaal doorzichtige kunstof boxen gekocht waar ik nu alles geordend in bewaar. Kan ik het makkelijk terug vinden. Toch wel weer leuk om de schilderkunst van mijn vader weer te zien en oude kaarten e.d. die mijn moeder nog had doorgekeken. Langzamerhand wordt het weer een beetje ruimer op zolder. Dat is wel nodig om alles netjes af te werken, schilderen en te witten.

 


6 maart 2013 vanmorgen heb ik het ziekenhuis gebeld. Ik heb zoveel pijn in mijn buik en zij. Ga vragen of ze het slangetje er vervroegd uit kunnen halen. Na lang aandringen bij de doktersassistente mocht ik toch komen. Om 12:00 uur is het slangetje verwijderd niet zo’n prettig gevoel. Maar wat een opluchting. Nog wel wat napijn maar voel me wel een stuk beter.

 


5 maart 2013 Vandaag de eerste lentedag van 2013. Na een lange winterperiode is het einde van de koude periode in zicht. Heerlijk om weer even de warmte van de zon te voelen. Ben wel met de auto naar mijn werk gegaan. Vanavond had ik weer veel pijn in mijn buik. Ik plaste ook weer bloed.

 


2 maart 2013 Vanmorgen wat opruimwerkzaamheden gedaan op zolder. Vanmiddag zijn we naar Amersfoort gereden. Peter zijn zus Ineke is jarig. We zijn eerst met z’n drieën naar het centrum van Amersfoort gereden. Even wat inkopen gedaan. Ik heb 2 paar nieuwe schoenen gekocht van Ecco. Tim heeft ook een nieuw paar schoenen gekregen en Peter heeft een paar broeken gekocht. Daarna naar de verjaardag van Ineke gegaan.


1 maart 2013 Vanmorgen op controle in het ziekenhuis. Er moest een röntgenfoto gemaakt worden. Daarna op het spreekuur bij de uroloog. Ik dacht dat het slangetje er vandaag uit gehaald zou worden, dat hadden ze tenminste gezegd toen ik twee weken geleden uit het ziekenhuis ontslagen werd. De dokter keek alleen maar of het slangetje goed zat en of de steen was verdwenen. Er zat nog wel wat gruis bij de ingang van het slangetje.De dokter zei dat het gruis wel weg zou gaan als het slangetje verwijderd zou worden. Helaas werd het slangetje niet verwijderd. Ik moest een nieuwe afspraak maken. Op 18 maart kan ik pas terecht helaas. Vanavond heeft Peter, Tim gehaald.


 

25 februari 2013  Vandaag weer aan het werk gegaan. Lopen naar het werk gaat nog niet, dus de auto maar gepakt. Wel weer lekker om wat te doen. Heb nog wel veel last van het slangetje vooral tijdens het lopen en ook met plassen.


 

23 februari 2013 Vandaag is mijn broer Ron jarig. Van harte gefeliciteerd. Hij is 57 jaar geworden. Vanavond ben ik samen met Peter bij hem op visite geweest. De wc was gelukkig dichtbij want ik moest om de haverklap plassen. Het was wel een hele gezellige avond.

 


21 februari 2013 Ben nog steeds ziek thuis. Nog steeds veel pijn. Het bloedplassen is wel minder geworden. Ik vermaak me maar met een beetje met televisie kijken en treinenboeken lezen. Vanmiddag is mijn broer Ron op visite geweest.


18 februari 2013 Vandaag mezelf ziek gemeld. Heb nog zoveel last met plassen en pijn dat ik me nog niet op mijn werk zie zitten. Verder niet veel gedaan. Een paar films bekeken.


17 februari 2013 Redelijk geslapen, moest er wel elke 2 uur uit om te plassen. Het valt me erg tegen de pijn en het bloedverlies bij het plassen.


16 februari 2013 Peter kwam mij om 10:30 uur ophalen. Heb erg slecht geslapen. Heb wel veel pijn in mijn onderbuik en heb moeite om mijn plas op te houden. Een maandverbandje is geen overbodige luxe.


15 februari 2013 Vanmorgen heeft Peter mij naar het Rode Kruisziekenhuis gebracht. Ik stond als 2e op de lijst om geopereerd te worden. Toen ik binnenkwam kon ik meteen mijn bed weer in om de voorbereidingen voor de operatie te ondergaan. Om 08:15 uur werd ik naar de OK gereden. Nadat het infuus was aangelegd, werd ik naar binnen gereden. Even later .......... weet ik niks meer. Om 11:00 uur was ik alweer op zaal. De operatie was geslaagd en ik was nog erg duf van de narcose. s'middags kwam Peter op bezoek en s'avonds ook Gertjan, José en Daniëlle. Helaas moest ik een nachtje overblijven.


14 februari 2013 Vanmorgen moest ik bellen naar het ziekenhuis om te horen hoe laat ik morgen verwacht wordt voor mijn niersteen operatie. Ik moet er al om 07:30 uur zijn. Peter is al lekker opgeschoten met de achterkamer. De isolatie zit er bijna al helemaal in.


12 februari 2013 Peter zit opnieuw in de vorstverlet van zijn werk. Het wordt tijd dat het weer voorjaar wordt. Hij is begonnen met het isoleren van het dak op de achterkamer en bij de badkamer. De muur van de badkamer moest er daar voor ook voor een gedeelte uit. Geeft weer een flinke hoop rommel. Met de badkamer hadden we ook al plannen maar nog niet definitief. Voorlopig blijft de muur even open.


8 februari 2013 Vanmorgen hebben ze bij ons in de voordeur nieuw dubbelglas geplaatst. Ook op de eerste verdieping is er een glas vervangen. Dit waren nog de laatste ramen met enkelglas. Nu we toch aan het isoleren zijn, dat ook maar meteen gedaan. Ziet er vooral in de voordeur een stuk mooier uit. Vanavond nog uit eten geweest bij de Chinees in Heemskerk.


2 februari 2013 Vandaag is mijn Broer Fred jarig. Hij is 56 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd Fred. Ik ben vanavond met mijn broer Ron en schoonzus Irene bij Fred op verjaarsvisite geweest. Peter was helaas ziek en was niet mee.


31 januari 2013 Vandaag een teambuildingsdag gehad op mijn werk. Sinds 1 januari jl. zit ik in een nieuw team met aantal nieuwe (andere) collega's. Het doel van al deze veranderingen in onze organisatie is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Het geeft wel weer een hoop problemen met de ICT op het werk. De dag was wel gezellig al was het doel dan niet duidelijk.


29 januari 2013 Vandaag werd ik op mijn werk gebeld dat ik vrijdag 15 februari onder het mes moet. Ze gaan dan mijn niersteen verwijderen. Het werd een keer tijd. Het kan maar weer gebeurt zijn. Peter heeft zich vandaag ziek gemeld bij zijn baas.


26 januari 2013 Het sneeuwde vandaag weer behoorlijk, maar morgen gaat het dooien. Dus nog snel even een paar foto's maken op het station Uitgeest. Toevallig reed er nog een aantal stellen Mat. 64. Dit oudste materieel van de NS doet het nog goed met deze weersomstandigheden. Nieuwere types hebben er veel meer moeite mee. Zoals de Fyra "hoge snelheidstrein" die het bij dit weer helemaal liet afweten. Een paar mooie foto's gemaakt met mijn nieuwe camera. Vanavond hadden we een grote feestavond bij Bob's in Uitgeest. Een feest in het teken van matrozen en piraten. Peter en ik waren ook nog verkleed (zie de foto). Het was een zeer geslaagde avond. Zien we er niet gezellig uit.

Nog steeds onmisbaar in de reizigersdienst Mat. 64. Er zijn nog steeds een behoorlijk aantal stellen plan V in dienst Uitgeest 26 januari 2013
Drie stellen Mat. 64 gekoppeld vertrekken uit Uitgeest 26 januari

22 januari 2013 De laatste foto 10 januari 2009.Vandaag is het alweer 4 jaar geleden dat mijn vader Wen Mathot is overleden. Je staat er toch elk jaar weer even bij stil. Je gedachten gaan weer even terug naar die laatste dag. Het is toch raar dat je hem nooit meer zult zien, dan alleen maar op foto's. De laatste foto die ik van mijn vader gemaakt heb is van 10 januari 2009. Het was toen ook erg koud. We zijn op deze dag nog naar Ron en Irene geweest. Tim en Peter gingen schaatsen op het meertje bij het huis van Ron en Irene. Mijn vader heeft toen nog staan kijken aan de rand van het ijs. Ik heb deze foto van hem gemaakt. Geen mooie foto want hij is helemaal ingepakt tegen de kou, maar daarom niet minder bijzonder. Hij vond het erg leuk om naar zijn schaatsende familie te kijken.


20 januari 2013 Peter heeft Tim vanmorgen al naar huis gebracht. De vooruitzichten waren erg slecht. In de loop van de middag is het flink gaan sneeuwen en waaien. Peter was gelukkig voor alle ellende al weer thuis. Het is wel een mooi gezicht.

Winter in Nederland


19 januari 2013 Vandaag weer een dagje met de trein erop uit. Ben gereisd via Amsterdam, Lelystad, Zwolle, Mariënberg, Almelo, Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Amersfoort, Amsterdam weer terug naar Beverwijk gereden. Lekker veel foto's gemaakt met mijn nieuwe fotocamera. Het was wel erg koud op de stations. Maar wel weer leuk zo lekker op spoorsafari.


18 januari 2013 Peter is de afgelopen week lekker opgeschoten met het isoleren van het dak. Vandaag samen de gipsplaten tegen het dak geplaats. Tevens kwam vandaag de verwarmingsmonteur voor het schoonmaken van onze kachel. Dat werd ook wel tijd na 3 jaar.


14 januari 2013  Het vriest dat het kraakt en het heeft een beetje gesneeuwd. Peter was naar zijn werk gegaan maar kwam al snel weer terug naar huis. Hij reed meteen even langs de Volvodealer Ton van Kuyk. Helaas wilde zij de auto niet naar de garage slepen. dus dat moesten wel zelf maar doen. Wel een sleepkabel van hun te leen gekregen. Peter had mij opgehaald van het werk en aan zijn baas gevraagd of hij onze Volvo met de bus van zijn werk mocht slepen. Dat mocht. Nou heb je een auto die toch wel tegen wat kou kan, maar de Volvo was met geen mogelijkheid te starten. Helaas waren aller ruiten bevroren en als sleepauto moet je toch wel door het raam naar buiten kunnen kijken. Peter reed in de bus en ik met de Volvo op sleeptouw. We hadden speciaal een route buiten de stad om genomen om zo min mogelijk opstakels tegen te komen. Helaas werd het zicht steeds slechter door de voorruit en moest half uit het zijraam hangen om te kijken of ik wel goed reed. Peter week ineens af van de geplande route. Ik had dat niet meteen in de gaten waarom. Het bleek dat de weg was afgesloten. Dus kozen voor een alternatieve route. Peter koos ervoor om via de Aagtenpoort te rijden. Helaas is de tunnel in de Aagtenpoort maar 2.3 meter hoog. Vlak voor het viaduct hangt een hoogte portaal. Helaas kon Peter niet meer remmen en het dak van de bus kwam tegen deze hoogte portaal aan, waardoor het dak werd beschadigd. Peter zou zijn auto terug rijden en van de andere kant de Volvo weer oppikken. Toen we de Volvo onder het Aagtenpoortje naar de andere kant probeerde te duwen sprong het stuur op het stuurslot en kon alleen nog maar rechtuit (tegen de muur aan) Daar stond de Volvo midden in de tunnel en kon niet meer vooruit. Dan zakt de moed je wel een beetje in de schoenen. Gelukkig kwam er een politieauto langs die ons hielp. De Volvo weer terug geduwd uit de tunnel en weer aan de kant gezet. Peter heeft toen toch maar weer de Volvo garage gebeld. Na zijn uitleg waren ze meteen bereid om te komen. De Volvo monteur had een reserve accu meegenomen. Maar helaas deed de Volvo het nog niet naar behoren volgen de uitleescomputer. De monteur vond toch dat hij de Volvo beter kon slepen. Alleen ging deze zo hard dat ik bijna de macht over het stuur verloor. Ik kon nog steeds niks zien door het voorraam. Half uit de auto hangend, met doodsangsten uitgestaan toch het doel (de Volvo garage) bereikt. Wat een avontuur. Jammer van Peter zijn bus. Hij was er doodziek van. De Volvo werd meteen gemaakt. Bedankt Volvo monteurs voor de snelle service. Het bleek namelijk dat de dynamo stuk was. Koste wel weer een lieve duit. Door al dat gedoe met deze auto heeft mijn liefde voor het merk Volvo wat betrouwbaarheid betreft, een flinke deuk opgelopen.


13 januari 2013  De winter is ingevallen. Het is een stuk kouder geworden. Vandaag kunnen we niks aan de auto laten doen omdat het zondag is. De ANWB komt ook niet omdat ik geen woonplaatsdekking heb. Daar ben je dan al 20 jaar lid voor. Eerst moest ik €75, betalen. Mooi niet. S'middags zijn we samen nog wat gaan wandelen door Beverwijk. In de lucht hing een politiehelicopter. Deze vloog steeds in een rondje. Ik zei nog tegen Peter dat ze vast op zoek waren naar iemand. Nog geen 5 minuten later komt er met een noodgang een motoragent op ons af. Peter moest zich legitimeren. Helaas.... Hij had geen legitimatiebewijs bij hem. De politieman vroeg de hemd van zijn lijf. Ze zochten namelijk iemand met een knal blauwe jas. En Peter had ... een knal blauwe jas aan. Na wat heen en weer gepraat werd te agent toch overtuigd van Peter zijn onschuld. Ach zo maak je nog eens wat mee.


12 januari 2013 We zijn weer bezig geweest op zolder. Schieten al aardig op. Vanavond gingen we lekker uit eten. Toen we net met de Volvo weg waren gereden, begonnen er allerlei lampjes te branden op het dashboard. Even later ook een rood waarschuwingslampje met de tekst dat we meteen moesten stoppen. Toen we de motor hadden afgezet was hij met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen. Toen de auto maar weer teruggeduwd naar huis. We zijn toen maar met de fiets naar het restaurant in Heemskerk gereden. Toch nog lekker gegeten ook al waren we iets later.


11 januari 2013 Vandaag even naar Alkmaar geweest om te kijken naar een badkamer. We willen eigenlijk onze badkamer opknappen en moeten ons dus een beetje orienteren. Daarna weer teruggereden naar Beverwijk.


7 januari 2013 Vandaag weer aan het werk. Helaas kwam er van het werken niet zo veel. Er was een nieuw archiveringsprogramma geinstalleerd. Daardoor werden alle andere programma's zo traag dat je eigelijk niets kon doen. Wat een ellende. Hoop dat het snel beter wordt. Ik zit nu ook in een nieuw team vanwege een reorganisatie. Het team van mij is nu meer dan 2 keer zo groot.


6 januari 2013 Vanmorgen zijn Peter en ik samen met   Peter B. en Paul (onze vrienden) gaan wandelen van Haarlem naar Zandvoort aan Zee. Het was heerlijk weer met een zonnetje. Het was wel koud. Aan de rand van Zandvoort in het duingebied staan een behoorlijk aantal Duitse bunkers uit de 2e wereldoorlog. Deze zogenaamde "manschappenbunkers" worden nu gebruikt als zomerhuisjes. Daarna doorgelopen naar het centrum waar we lekker hebben geluncht. Daarna met de trein weer naar Haarlem teruggereden. Heerlijk om lekker even buiten te zijn.


5 januari 2013 Vandaag zijn Peter en ik naar Gorichem geweest met de trein. Ik had nog 2 Kruidvat treinkaartjes dus lekker goedkoop. Gorichem is een mooi oud vestingstadje met veel bezienswaardigheden. We hebben een stadswandeling gehouden en daarna nog een stuk van de vesting wandeltocht. Ook nog lekker geluncht. Helaas begon het in de middag een beetje te regenen. Dus op tijd weer richting huis gegaan. We hebben bij de Patatoloog in Heemskerk nog lekker gesnackt. Het was een leuke dag.


3 januari 2013  Eerst de rest van de kerstspullen opgeruimd. Peter ging zijn zoon Tim weer naar huis brengen. Ben daarna zelf weer verder gegaan met isoleren op zolder.


2 januari 2013 Vandaag de kerstboom opgeruimd en de spullen weer opgeborgen. Morgen de rest.