www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2014 nog in Bewerking.


31 december - 1 januari 2015 Met ouwejaar zijn we eerst even bij Gertjan en Jose langsgeweest. Alle broers (zwager) en (schoon) zussen waren dan even bij elkaar. Om 21:00 uur kwamen Peter zijn vader en moeder er ook nog even bij. Wij gingen om 21:30 uur richting Paul. We zouden daar het oude jaar uitwuiven samen met vrienden. Het was een gemeleerd gezelschap. 2 vrienden kwamen van Ibiza en één uit Zwitserland. Het was een gezellige avond . Peter had ook nog vuurwerk gekocht. Het was snel 00:00 uur. Daarna nog even naar buiten geweest om vuurwerk af te steken. Toen nog wat gedanst en daarna was het weer welletjes.

Vanmorgen waren we om 03:00 uur thuis van de jaarwisseling.


Ik wens  al de bezoekers van mijn website  een gelukkig en liefdevol 2015  en dat al je dromen  die je hebt, uit mogen komen.


Vanmiddag zijn we nog even op bezoek geweest bij Peter zijn vader en moeder  in Haarlem. Voor de rest een rustiweer weg.


30 december 2014 Vandaag op zolder aan het werk geweest. Ik heb een vitrinekastje opgehangen waarin ik modeltreinen heb in gezet. Later nog een film gekeken.


28 december 2014 vanmorgen zijn we op de Noordpier  in IJmuiden gaan wandelen. Het was lekker weer maar wel erg koud. Lekker nog warme chocomelk gedronken en daarna weer naar huis. Verder niet veel gedaan.


27 december 2014 Vanmorgen Tim weer naar huis gebracht. Hij moest vanmiddag werken. Hoe meer we naar het zuiden reden, hoe harder het ging sneeuwen. Op een bepaald moment was de hele rijbaan bevroren. Was dus niet zo fijn. Gelukkig heelhuids overgekomen. Daarna zijn we doorgereden naar Cees en John in Ridderkerk om even de Kerstversiering in hun huis te bewonderen. Daarna weer terug naar huis. Gelukkig was de sneeuw op de weg al grotendeels weer weg.


26 december 2014  Vandaag is het 2e Kerstdag.  Julia, dochter van Henk (Peter zijn broer) en Patricia  is vandaag jarig . Ze wordt alweer 6 jaar. Daar zijn we vanmorgen heen gegaan. Vanmiddag kwamen Ron  (mijn broer), Irene , Martin en Giel bij ons gourmetten. Mijn andere broer Fred kwam  samen met Ineke ook nog even langs om een bakkie te doen. Gezellig  even bij elkaar te zijn. Daarna zijn wij gaan gourmetten. Het was een gezellige avond.


25 december 2014 Vandaag is het eerste Kerstdag. Vanmorgen samen ontbeten en daarna na een film gekeken. Vanavond zijn we  bij Peter zijn broer Gertjan. Hij , Jose en dochter Daniëlle  hadden een diner klaar gemaakt. Het was heerlijk en gezellig.


24 december 2014 Vanmorgen ging Peter de tuin doen bij zijn vader en moeder. Helaas was het weer slecht en heeft hij niks gedaan. Ik ben naar Heerhugowaard gereden naar Huider modelbouw. Ik heb 2 modeltreinen voor mezelf gekocht. Een Hondekoptreinstel en een diesellok van de serie 2200/2300 beide in schaal 1 op 160 spoor N dus. Vanmiddag is Peter, Tim gaan halen. Hij is bij ons tijdens de Kerstdagen. Vanavond met z'n drieën uit eten geweest in Haarlem bij de Roemer. Daarna nog even bij Serious Request geweest op de Grote Markt in Haarlem.

Serious Request in Haarlem 24 december 2014

Ik wens bij deze iedereen die mijn website bezoekt fijne Kerstdagen. 


23 december 2014 Vanmorgen boodschappen gedaan voor de Kerstdagen. Het was behoorlijk druk. Verder de spullen opgeruimd van het Kerststukjes maken. Het ruimt weer lekker op in de schuur.


22 december 2014 Vanmorgen kwam de buurvrouw Els samen met haar kleinkinderen nog even een paar Kerststukjes maken. Peter moest vanmiddag nog even naar het ziekenhuis voor controle.


20 december 2014 Vandaag is het weer Kerststukjes maken bij ons in de garage voor iedereen die het leuk vindt en wij ook. Het was weer druk de hele dag. We hebben wel 26 personen gehad. Ik heb ze voorzien van warme chocomelk en banketstaaf. Het was weer een leuke, maar ook een vermoeiende dag.


18 december 2014 Vandaag mijn laatste werkdag voor dit jaar. Ik ben lekker 2 weken vrij. Peter trouwens ook.

14 december 2014 Vandaag niet heel veel gedaan. Was vroeg op. Heb een film gekeken daarna heb nog even wat aan mijn website gewerkt. Daarna samen met Peter nog een film gekeken.


13 december 2014 Vandaag is Peter zijn vader jarig hij wordt 82 jaar. Pa van harte gefeliciteerd. Vanmiddag zijn we bij vader en moeder Lasker gaan eten met bijna de hele familie.


12 december 2014 Vandaag weer boodschappen gedaan. Daarna verder gegaan met de Kerstversiering binnen in huis. Daarna nog het huis schoongemaakt.


11 december 2014 Vanavond zijn Peter en ik na de Stadsschouwburg in Velsen geweest. De PV van de gemeente Beverwijk had dit georganiseerd. Eerst eten en daarna een optreden van “Big, Black and Beautiful”. Het was een gezellige avond met goede muziek.


10 december 2014 Vanavond naar de treinenavond bij de NVBS geweest in station Velserbosch bij Tata Steel. Het ging over de geschiedenis van de spoorwegen in Rotterdam. Het was een leuke avond.


9 december 2014 Vandaag is Peter zijn zoon echt jarig. Hij is 18 jaar geworden. Wat wordt hij al groot. Tim van harte gefeliciteerd. Ook nog met de Kerstversiering bezig geweest.

De Kersttrein staat ook weer in het raamkozijn

8 december 2014 Vanavond verder gegaan met het versieren van de Kerstboom. Alle ballen hangen er nu ook in.


7 december 2014 Peter ging Tim weer naar huis brengen. Tim moest s’ middags voetballen. Ik heb de vloer gedweild en de spullen weer opgeruimd. Toen Peter weer terug was hebben we de Kerstboom alvast binnen gezet. Ik heb ook de lichtjes in de boom gehangen. Daarna was ik een beetje erg moe.


6 december 2014 Vandaag viert Tim zijn 18e verjaardag bij ons. Hij is pas 9 december jarig, maar deze dag kwam beter uit. Vanmorgen het huis versiert en voor Tim gezongen. Van mij heeft hij geld gekregen, Peter gaat in de loop van volgend jaar met Tim op vakantie. Het was een gezellige drukke dag met de familie. Ik was blij dat ik om 01:00 uur in bed lag.


5 december 2014 Vandaag het huis doorgewerkt en 2 wassen gedraaid. Peter ging vanavond Tim ophalen in Prinsenbeek. Ik ben een appeltaart gaan bakken met het recept van mijn moeder Ida. Hij is goed gelukt. Rond 22:30 uur was Peter weer terug met Tim.


4 december 2014 Vanavond boodschappen gedaan samen met Peter. Peter zijn zoon Tim viert zaterdag zijn 18e verjaardag bij ons.


3 december 2014 Vanmorgen even naar de huisarts geweest. Niks ernstig hoor. Vanavond eindelijk mijn nieuwe website online gezet. Het heeft even geduurd. Ik ben blij dat het eindelijk zover is gekomen.


2 december 2014 Vandaag kwam Sinterklaas Dirk (mijn afdelingshoofd) en zwarte Piet Mercedes langs op het werk. Kreeg een leuke opwindtrein van de Sint.


30 november 2014 Vandaag een “rustdag”. Lekker op zolder gewerkt en later nog aan mijn website. Heerlijk.


29 november 2014 Eigenlijk zou Peter vandaag met zijn broers naar de sauna gaan. Helaas ging het op het laatste moment niet door. Toen hebben we aan zijn broer Gertjan en schone zus José gevraagd of zij bij ons wilde eten. Het was leuk deze spontane actie. We hadden een menu voorbereid. Het was gezellig en hebben heerlijk gegeten.


28 november 2014 Vandaag weer boodschappen gedaan. Daarna een film gekeken en het huis gestofzuigd. Daarna op zolder aan de gang gegaan met het uitzoeken van knipsels van ABBA. Verder nog aan mijn website gewerkt.


27 november 2014 Vanavond bij Peter zijn vader en moeder gegeten. Het was gezellig.


26 november 2014 Vanavond kreeg ik onverwacht visite. Het was iemand waar ik eigenlijk niet op zat te wachten. Raakte meteen weer in de stress. Heb wel duidelijk gemaakt hoe ik me voel. Gelukkig duurde het gesprek niet lang.

25 november 2014. Vanavond met mijn collega’s van mij team op het werk uit eten geweest op de Meerstraat in Beverwijk. Het was een gezellige avond.


23 november 2014. Vanmorgen moest Peter zingen in de Vredenvorstkerk in Beverwijk. Ik ben weer lekker bezig geweest op zolder. Voel me alweer wat beter. De druk is weer een beetje van de ketel. Vanmiddag samen een film gekeken. Aan het begin van de avond nog even een stukje met z’n tweeën gelopen.


22 november 2014. Vandaag weer op zolder bezig geweest met het inrichten van mijn vitrine. Het ruimt lekker op doordat de dozen van de treinen die ik in de vitrine heb gezet nu achter het schot kunnen worden opgeborgen. Peter was in de tuin bezig.


21 november 2014. Vandaag rustig opgestart. Hoefde geen boodschappen te doen. Ben we op zolder bezig geweest met het inrichten van de nieuwe vitrine. Ziet er mooi uit nu compleet met de nieuwe glasplaten. Was wel erg moe. Geen energie, maar moet toch mijn gedachten verzetten. Verder niet veel gedaan.


20 november 2014 Vandaag had ik een slechte dag. Ik was weer eens gigantisch aan het hyperventileren (met daarbij benauwdheid en pijn op de borst en slecht geslapen). Alle spanning van de afgelopen weken komt er uit. Wat voelde ik mezelf waardeloos. Vanavond samen met Peter al de boodschappen gedaan voor het weekend. Meteen nog wat gegeten.


 

18 november 2014 Tussen de middag had ik een lunch op mijn werk met een aantal collega’s die het afdelingsuitje hadden georganiseerd. Lekker bij Cineworld in Beverwijk. Vanavond met het bestuur van de personeelsvereniging uit eten geweest om afscheid te nemen van bestuurslid Hanah. We waren gaan eten bij het Culinair Centrum in Beverwijk. Dat is een opleiding voor koks. Je ziet de koks in de keuken de gerechten bereiden. Daarna mag je ook nog cijfers geven voor de gerechten. Lekker gegeten voor weinig.


15 november t/m 17 november 2014 Peter en ik zijn een lang weekend naar Texel geweest. We hadden een hotel in Den Burg. Het Fletcher hotel. Den Burg is eigenlijk het leukste dorp op Texel, met een leuk oud centrum. Zaterdag zijn we naar Ecomare geweest met de zeehondjes. Het was veel groter dan ik had gedacht. Zondag was een regendag helaas. We zijn met de auto naar het strand gereden. Toch nog even gewandeld op het strand onder de paraplu. S’avonds naar de film geweest. Maandag in de loop van de morgen weer op huis aan gegaan. Nog even glas voor mijn vitrinekast opgehaald in Amsterdam. Rond een uur of 14:00 uur waren we weer thuis. Het was ondanks het mindere weer een gezellig weekend geweest.


12 november 2014 Vanavond met mij broers en zus plus aanhang uit eten geweest ter gelegenheid van de verjaardag/crematiedag van onze moeder Ida 7 jaar geleden. Leuk om met elkaar gezellig uit eten te gaan om de herinnering aan onze moeder in eren te houden.


9 november 2014 Vanmiddag zijn Peter zijn vader en moeder bij ons komen eten. Daarna nog een film gekeken.


7 november 2014 Vandaag is het alweer 7 jaar geleden dat mijn moeder Ida is overleden. Toch weer een trieste en emotionele dag voor mij. Zeker met dat gedoe met Peter erbij.

26 oktober 2014 Vanmiddag zijn Peter zijn vader en moeder bij ons geweest. Ze hebben lekker bij ons gegeten en de film "Les Miserables" gezien. Het was weer gezelling.


25 oktober 2014 Vanavond zijn Peter en ik naar de film geweest. Daarvoor hebben nog lekker wat gegeten, ook bij Cineworld in Beverwijk.


23 oktober 2014 Vanmiddag had ik een Ledcongres over ledverlichting in de openbare verlichting. Het was een leuke bijeenkomst met een hoop nieuwe inzichten


22 oktober 2014

Vandaag had ik bijna de hele dag overleg in Heerhugowaard met de beheerders van de openbare verlichting in Noord-Holland. Het is waardevol om met je collega's van andere gemeentes te praten waar je allemaal tegenaanloopt tijdens je werk. We vermoeiend. Peter moest vanavond zingen.


21 oktober 2014

Vandaag had ik cursus op het werk . m.b.t.  aanbesteden. Vanmiddag bij de nieuwe werkplaats van  gemeente Heemskerk geweest bij de afdeling  openbare verlichting . De gemeente Heemskerk doet het onderhoud van de openbare verlichting van de gemeente Beverwijk. We hebben even een rondleiding gehad.


19 oktober 2014

Peter ging vanmorgen Tim naar huis brengen , hij moest vanmiddag voetballen. Ik ben verder gegaan met mijn Website, Het weer viel heel erg tegen. Regen en onweersbuien. Peter heeft nog wat foto's uitgezocht.


18 oktober 2014

Vanmorgen richting Amersfoort vertrokken. Daar wordt het jubileum 175 jaar spoor gevierd. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Helaas viel het een beetje tegen. De treinen en lokomotieven waren  opgesteld tussen hoge houten perrons  waardoor bijna geen foto's kon maken. Verder vond  ik het maar een mager aftreksel van de spoorparade van 1989 in Utrecht. Ik was er snel klaar mee. We een paar mooie foto's kunnen maken, maar meer buiten het terrein.  Nu weer 25 jaar wachten voor het 200 jarig bestaan, als ik het mee mag maken. Het was vandaag pracchtig weer wel 20 graden en zon. en dat voor oktober. Tim de zoon van Peter was er ook weer een keer. Peter knapt er helemaal van op. Leuk om hem weer te zien. Vanavond zijn we nog mij  Sun Sea bar wezen eten op het strand van Wijk  aan Zee.   


17 oktober 2014

Vandaag  eerst boodschappen gedaan. Daarna nog  wat aan website gewerkt.

   


15 oktober 2014 Vanavond zijn we  bij Gertjan en José  gaan eten. José had iets lekkers gemaakt met pompoen en rijst gemaakt. Erg lekker hoor! Daarna nog foto's gekeken van hun weekend naar Stockholm. Ze hadden voor mij nog wat meegenomen uit het ABBA museum. Het was gezellig. Toen we thuis waren hebben Peter en ik nog naar een detective  gekeken op tv.


12 oktober 2014 Weer bezig geweest met mijn website. Ik schiet al aardig op. Peter was ook bezig met foto’s uit zoeken. Vanmiddag zijn we richting Paul gegaan. Onze roze vriendengroep kwam weer eens bij elkaar. goed om iedereen weer te zien. Vakantieverhalen van Cees en John gehoord uit Canada. Al was het voor mij en Peter een beetje moeilijk. We hebben de film en foto’s bekeken van Peter B. zijn 50ste verjaardag. Had wat moeite daarmee. Ik was ook weer blij dat we thuis waren. Heb van Paul nog zooltjes gekregen en een oud stationsbord met pictogrammen erop. Pff. Af en toe weet ik niet meer hoe ik verder moet.   


11 oktober 2014 Vandaag weer bezig met mijn website. Peter is bezig om zijn foto’s uit te zoeken. Maakt hem soms wel emotioneel bij het zien van kinderfoto’s van zijn kinderen. In de middag naar Peter zijn vader en moeder geweest. Zij waren weer terug van twee weken vakantie in Putten. Peter zijn broer Henk met kinderen Sjoerd en Julia waren er ook. We zijn ook nog even bij Ikea geweest om een fotowissellijst te kopen.


10 oktober 2014 Vandaag weer boodschappen gedaan en daarna wat gewerkt aan mijn website. Vanavond zijn we naar de sauna Ridderrode in Bloemendaal geweest. Heerlijk ontspannen. Hadden we beide nodig.


8 oktober 2014 Vanavond had ik weer mijn treinenavond bij de NVBS. Vanavond ging het over de spoorwegen in Noorwegen en de Malmbanan van Lulea in Zweden naar Narvik in Noorwegen. Het was een mooie avond. Peter was zingen bij zijn koor. Vanavond ook maar besloten om toch naar het etentje te gaan bij Paul a.s. zondag met onze roze vriendengroep. Ik zie wel hoe het gaat. Je moet toch verder. Zal wel moeilijk worden voor mij.


7 oktober 2014 Vanavond samen met Peter op de pier van IJmuiden gewandeld. Even lekker uitwaaien.


5 oktober 2014  Vandaag samen met Peter een fietstocht gemaakt door het Noord-Hollands duinreservaat.  We zijn door het waterwingebied gefietst waar het water uit het IJsselmeer met een pijp in de duinen uitkomt. Daarna nog wat gedronken bij Johanna’s Hoeve in Bakkum. Het was heerlijk om te fietsen met dit lekkere weer.


4 oktober 2014 Vandaag naar Leidschendam gegaan samen met Peter. Er is een open dag bij de werkplaats van Nedtrain. Toen we op het station in Beverwijk zaten werd Peter gebeld door zijn dochter. Ze wilde graag langskomen met haar nieuwe vriend. Peter was meteen helemaal van slag. Komt eindelijk na lange tijd zijn dochter weer eens langs en dan is hij niet thuis. Ik stelde voor om meteen maar weer naar huis te gaan. Maar dat wilde hij niet. Even later vroeg ik aan hem, hoe laat ze zou komen. Dat wist hij niet. Hij heeft toen maar weer gebeld en de vraag gesteld. Ze zou pas om 16:00 uur komen. Dus toen waren er weer nieuwe mogelijkheden. Wel naar de open dag en daarna niet naar Den Haag maar weer naar huis om op tijd thuis te zijn. Zijn dochter was er pas om 17:00 uur dus waren ruim op tijd thuis. Was leuk dat Eline er was met haar nieuwe vlam Sjoerd. Eindelijk iemand die normaal communiceert . Het was gezellig maar ze gingen voor Peter zijn gevoel weer veel te snel naar huis. Peter was blij maar toch ook weer verdrietig over het korte bezoek. Waarom ziet hij het positieve  er niet van.


3 oktober 2014 Het gaat weer wat beter met mij. Nu is Peter niet lekker, maar is wel naar zijn werk gegaan. Ik heb deze dag niet veel gedaan alleen de boodschappen, wat aan mijn website gewerkt en 2 wassen gedraaid.


2  oktober 2014 Vandaag weer ziek thuis gebleven.  Weer met Peter gesproken over onze toekomst en de toekomst van onze roze vriendengroep. Ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet. Ik ben kwaad en verdrietig tegelijk. Vanavond zijn Peter en ik samen gaan eten bij de Chinees in Castricum om de spanning een beetje te verminderen.


1 oktober 2014 Vandaag weer naar het werk. Voel me net een zombie. In de loop van de dag steeds minder energie en vanavond had ik 39 graden koorts. Wat een … dag.

Heb vandaag een hoop foto’s gekregen m.b.t. Beijnes in Beverwijk en Haarlem. Er zitten prachtige foto’s bij. Toch nog iets leuks.


30 september 2014 Vandaag ben ik thuis gebleven van mijn werk. Ben wat depressief en aan de diaree. Ik ben er achter gekomen dat vrienden niet altijd te vertrouwen zijn. Het maakt me erg onzeker over mijn toekomst met Peter. Ben wel blij dat er weer een beetje duidelijkheid is.


28 september 2014  Vanmorgen na het ontbijt zijn we weer richting Beverwijk gereden. Thuis nog wat gerommeld in de tuin en bezig geweest met mijn website.


27 september 2014  Vandaag zijn we naar een siertuin in Nunspeet. Daarna nog even in het dorp geweest en wat boodschappen gedaan. s’avonds zijn we nog met pa en moe uit eten geweest op het park. Was gezellig.


26 september 2014 Vanmorgen boodschappen gedaan en daarna samen met Peter richting zijn vader en moeder in Haarlem gereden. Zij gaan vandaag voor 2 weken naar een huisje op een bungalowpark in Putten. Wij blijven daar ook tot zondag.

21 september 2014 Vandaag bijna de hele dag bezig geweest met mijn website. De eerst pagina is eindelijk klaar nu nog maar 25 pagina’s


20 september 2014 Vandaag bestaan de Nederlandse Spoorwegen precies 175 jaar. Op deze dag 175 jaar geleden reed de de allereerste trein tussen Amsterdam en Haarlem. Ter gelegenheid van dit jubileum rijden er vandaag tussen Amsterdam en Haarlem oude elektrische- en dieseltreinen. Tevens staat vandaag De Arend (een kopie uit 1939) van de eerst originele breedspoorstoomlok uit 1839 voor het centraal station in Amsterdam opgesteld. Ook is er bij de werkplaats van Nedtrain in Haarlem een open dag. Voor mij als treinen liefhebber natuurlijk een topdag. Er waren speciale edmondson kaartjes uitgegeven voor de ritten met de verschillende oude treinen.


19 september 2014 Vandaag aan mijn website gewerkt. Het is me gelukt om een nieuwe, zogenaamde template te maken voor mijn website. Ik moet namelijk mijn website overzetten naar een nieuw besturingssysteem. Het oude besturingssysteem draait alleen nog op windows exploirer 8. Het nieuwe besturingssysteem werk met de nieuwere systemen zoals Google chrome e.d. Nu nog alle oude bestanden in mijn nieuwe template plakken en alles opnieuw schikken. Het is helaas erg veel werk.


18 september 2014 Aan het eind van de middag samen met Peter naar het strand gegaan in Wijk aan Zee. Het was nog heerlijk weer en hebben bij Sout op het terras wat gegeten. Daarna weer naar huis gegaan.


14 september 2014 Vandaag de vitrinekast naar zolder gebracht,. Hij paste niet door het gat bij de zolder. Maar na hem voor een gedeelte uit elkaar te hebben gehaald is het toch gelukt.


13 september 2014 Vandaag moest Peter zingen in Haarlem samen met zijn koor. Close2U. Ik was gevraagd om foto’s te maken. Peter zijn vader en moeder zouden ook bij het optreden zijn samen met ome Henk en tante Bets. Helaas zaten ze in de verkeerde kerk en kwamen pas na het optreden binnen. Peter zijn koor heeft toen nog een toegift gegeven.


12 september 2014 Vanavond bij Peter zijn vader en moeder gegeten. Ome Henk, broer van zijn moeder is over uit Zuid Afrika. Hij is 89 jaar. Er waren nog meer ooms en tantes op bezoek. Had er zelf niet zo veel mee.


11 september 2014 Vandaag een mooie gebruikte vitrinekast opgehaald in Leiden. Echt heel erg mooi voor weinig geld.

 


10 september 2014 Vanavond de eerste NVBS avond van het nieuwe seizoen gehad in Velsen-Noord.


9 september 2014 Vandaag is mijn zus Inge 60 jaar geworden. Vanavond zijn Peter en ik  bij haar op visite geweest. Ron, Irene, Martin, Linda, Anita, Chiel en Brian waren er ook.


7 september 2014 Vanmiddag zijn Peter en ik naar Haarlem gefietst om de leren jas naar Peter zijn broer terug te brengen. We hebben nog even een bakkie gedaan bij schoonzus Patricia.


6 september 2014 Vanmiddag bij Maarten samen gekomen met onze roze vriendengroep. Peter Buschman wordt vandaag 50 jaar. We hebben een stukje ingestudeerd. S’avonds was er een groot feest in Haarlem. Het was een gezellige avond . Onze act was een groot succes.


5 september 2014 Vanavond bij Peter zijn vader en moeder gegeten. Oom Piet was er ook dat is de broer van Peter zijn moeder.


3 september 2014 Vandaag de hele dag vrij. Vanmiddag zijn Peter en dochter Eline teruggekeerd van een 10 daagse vakantie in Turkije. Ze zijn erg bruin geworden. Wel gezellig dat Peter weer thuis is.


31 augustus 2014 Vandaag lekker rustig aan gedaan. Lekker films gekeken. En wat gestofzuigd in huis.


30 augustus 2014 vandaag op stap geweest met de trein. Ben via Roosendaal, Lage Zwaluwe en Dordrecht terug naar huis gereden. Helaas was het weer niet zo mooi. Wel mooie foto’s gemaakt.


28 augustus 2014 Vandaag heb ik vrij genomen om mijn website over te zetten naar een nieuw besturingssysteem. Hellaas ging het niet zo als ik gedacht had. Heb behoorlijk lang achter de computer gezeten, maar het lukte niet. Ik heb nu maar de hulp ingeroepen van de Webbeheerder om het probleem op te lossen.


21 augustus 2014 Vandaag Peter en Eline naar Schiphol gebracht. Zij gaan voor 10 dagen naar Marmaris in Turkije. Ik heb dus de komende 1,5 week het rijk alleen. Vanavond is Dhr Ruiter bij mij geweest. Hij is een oud medewerker bij Beijnes in Beverwijk. Hij had foto’s uit de jaren 50 meegenomen. Zijn verhaal heb ik opgenomen.


19 augustus 2014 Vanavond zijn we bij Maarten geweest om het nummer te oefenen voor het feest van onze vriend Peter die op 6 september 2014 50 jaar wordt. Het was een gezellige avond en veel gelachen.

11 augustus 2014: Vandaag toch nog maar even thuis gebleven. Heb nog steeds hoofdpijn en ben moe. Gelukkig gaat het wel steeds beter. Morgen maar weer aan het werk. Kijken of het gaat.


10 augustus 2014: Voel me toch weer wat minder. Volgens mij is de koorts ook weer een beetje terug. Heb steeds zweetaanvallen en pijn in mijn hoofd. Toch maar weer aan de paracetamol. Peter was bezig met het opruimen van de garage. Ik heb verder niet zo veel gedaan.


9 augustus 2014: Voel me weer een stuk beter gelukkig. Samen met Peter boodschappen gedaan en daarna nog wat gerommeld in huis. Vanavond toch maar meegegaan naar Haarlem. We hadden daar een afspraak met Sharula en vriendin Hannelore. We hebben samen wat gegeten bij restaurant “De Ark”. Het was gezellig. Daarna weer naar huis gereden. Ik was wel erg moe.   

8 augustus 2014: Vandaag vrij maar ben nog steeds ziek. Toch weer een gedeelte van de dag op bed gelegen. Voelde me in de loop van de dag wel weer wat beter. Peter was vanavond met Peter B. naar een feestje in Amsterdam.


7 augustus 2014: Vandaag ben ik ziek thuis gebleven. Ik had vanmorgen 39,5 graden koorts. Voel me belabberd. Bijna de hele dag in bed gelegen.


5 augustus 2014: Vandaag weer aan het werk gegaan na bijna 3 weken vrij te zijn geweest. Toch weer leuk om alle collega’s weer te zien.


4 augustus 2014 : Peter is vandaag weer naar zijn werk gegaan. Ik heb nog een dagje vrij. Heb wat klusjes gedaan in huis. Heb wat foto's uitgezocht op de computer. Morgen mag ik ook weer naar het werk.


3 augustus 2014: Vandaag niet veel gedaan. Lekker nog een dagje niks.


2 augustus 2014 : Slecht geslapen en dus weer vroeg eruit. Een paar wassen gedraaid en opgehangen. Verder nog wat spullen opgeruimd. Peter heeft de auto gewassen en ik ben naar de kapper geweest. Vanmiddag kwamen Gertjan en José bij ons op visite. Even de vakantie verhalen uitwisselen. We zijn ook met zijn vieren uit eten geweest in Wijk aan Zee bij SunSeabar. Het was een gezellige avond.


1 augustus 2014: Vandaag weer op huis aan. Om 09:00 uur vertrokken uit ons huisje van Centerparcs in Duitsland. Na 3 uur in Prinsenbeek aangekomen om Tim thuis te brengen. Daarna nog even koffie gedronken. Toen doorgereden naar Peter zijn vader en moeder in Haarlem. Even wat vakantieanekdotes verteld en daarna naar huis gereden. Alle spullen uitgeladen en de wasmachine aangezet. De vakantie zit er weer op. Wel fijn om weer thuis te zijn.

18 juli t/m 1 augustus 2014: Vakantie: Vanmorgen om 10:00 uur vertrokken richting de Eifel in Duitsland. We hebben 2 weken een huisje gehuurd bij Centerparcs in Gunderath. Behoorlijk druk onderweg vooral bij Nijmegen i.v.m. De finisch van vierdaagse. Rond 15:00 uur aangekomen in een bloedheet Duitsland (30+). Een beetje het park verkend. Verder niet veel gedaan i.m.v. De warmte. Onze slaapkamers zijn gelukkig onder in het huisje in de berg. Hierdoor is daar lekker koel. Om 23:30 uur naar bed. 


Binnenkort een compleet verslag van deze vakantie.

 


17 juli 2014: Verschrikkelijk bericht vandaag Er is een vliegtuig neergeschoten boven Oekraine. Het vliegtuig een boeiing 777 van Malysian airways was een paar uur eerder vertrokken vanaf Schiphol met 298 passagiers (met 196 Nederlanders). Er zijn geen overlevenden.


Vandaag de laatste voorbereidingen getroffen voor onze vakantie in Duitsland. Vanmiddag kwamen Peter zijn vader en moeder bij ons eten. Vanavond alvast een en ander ingepakt.

 


16 juli 2014: Vandaag mijn laatste werkdag voor de vakantie. Lekker bijna 3 weken vrij. Vrijdag gaan we op vakantie naar de Eifel.


14 juli 2014: Peter ging vanavond Tim ophalen voor de vakantie. Hij blijft 3 weken bij ons. Peter heeft ook nog het stukje nieuwe laminaat gelegd in de achterkamer. Ziet er meteen mooi uit. 


13 juli 2014: Vandaag weer wat geklust op zolder. Verder niet veel gedaan.


12 juli 2014:  Vandaag een kast op zolder ingekort zodat deze weer gebruikt kan worden en geplaatst. Vanmiddag kwam Peter zijn broer Henk en Patricia met de 2 kinderen op visite. Samen buiten gegeten d.m.v. een BBQ.

11 juli 2014 Vandaag weer boodschappen gedaan. Daarna nog wat folie voor onder het laminaat gekocht. Daarna thuis nog wat gerommeld op zolder.

 


9 juli 2014 Vanavond naar Zevenbergen gereden samen met Peter voor de diploma uitreiking van zijn zoon Tim. We waren al op tijd vertrokken omdat het toch een eind rijden is. Na 2,5 uur waren we in Zevenbergen. Eerst nog wat gegeten. Daarna naar het kerkgebouw gelopen. Daar werden aan ongeveer 90 leerlingen het diploma uitgereikt. Tim gefeliciteerd met je behaalde resultaat. Vanavond moest Oranje ook nog voetballen in de halve finale van het WK. Helaas hebben ze na strafschoppen verloren.

 


8 juli 2014  Vandaag wordt het papieren treinkaartje afgeschaft. Heb nog maar even een kaartje gekocht voor de verzameling.

 


7 juli 2014  Vanmiddag samen met Peter laminaat gekocht bij de Gamma. Op de slaapkamer komen we ongeveer 2 m2 te kort. We hebben besloten een totaal afwijkende kleur te kopen. Het oude laminaat is niet meer leverbaar helaas.

 


6 juli 2014  Vandaag zou mijn vader 91 jaar zijn geworden. Het zit toch weer even in je gedachte. Vandaag de computer weer aangesloten en ge-update. Daarna ben ik op zolder bezig geweest met opruimen. Peter heeft het laminaat op de slaapkamer weer neergelegd. Het ziet er meteen alweer beter uit.

 


5 juli 2014  Slecht geslapen. Ik was al om 04:30 uur klaar wakker. Om 05:00 uur er uit gegaan. Heb maar een detective gekeken die ik had opgenomen. Samen met Peter geklust in huis. Vanavond zijn we nog even een stukje gewandeld op de pier in IJmuiden.


4 juli 2014  Vandaag ging Peter met zijn dochter Eline op stap in Den Bosch. Gisteravond hadden we al boodschappen gedaan, dus lekker rustig aan. Peter vertrok om 09:30 uur. Daarna heb ik wat klusjes gedaan in huis o.a. plinten gemonteerd in de achterkamer. Ook nog een film gekeken. Peter en Eline hebben in Den Bosch meteen een reisje besproken voor 10 dagen naar Turkije eind augustus. Wel leuk dat hij dit samen met zijn dochter onderneemt. Het stond al lange tijd in de planning.


Ik heb vanavond na de dectective nog voetbal gekeken. De 2e helft van Nederland – Costa Rica. Het was heel erg spannend. Zeker de strafschoppen. Nederland is toch door naar de halve finale.


2 juli 2014 Peter ging vanavond met zijn koor uit eten vanwege de laatste kooravond. Ik heb lekker tv gekeken.


30 juni 2014 Er is al weer een half jaar voorbij. Wat gaat de tijd snel. Moet nodig mijn website updaten. Ik loop behoorlijk achter met foto's toevoegen. Hoop binnenkort wat meer tijd over te houden.


29 juni 2014  Vanmorgen moest ik Peter naar Hoofddorp brengen. Vandaag gaat hij met zijn collega’s een dagje op pad ter gelegenheid van het afscheid van Peter zijn baas Frans Stukart. Frans is enige tijd geleden met pensioen gegaan. Vanavond mag ik ook aanschuiven bij de afsluitende BBQ. Nadat ik Peter had afgezet ben ik naar Hoogeloon in Brabant gereden met de auto om de stationsklok op te halen. De verkoper had een hele grote verzameling van stations en buitenklokken. Echt prachtig om te zien. Nadat ik mijn stationsklok had ingeladen weer richting Beverwijk vertrokken. Rond 5 uur naar de BBQ in Hoofddorp gegaan. Het was gezellig. De meeste collega’s gingen om 18:00 uur naar de wedstrijd Nederland – Mexico kijken in een aparte ruimte. Gelukkig maakte Nederland na een 1 – 0 achterstand 2 doelpunten en zijn toch door naar de kwartfinales. Daarna was het nog steeds gezellig. Om 21:00 uur gingen we weer naar huis.


28 juni 2014 Vanmorgen eerst even bij de Action wat verfspullen gehaald. Daarna nog wat hout bij de Gamma. Peter heeft het dakraam geschilderd. Ik heb wat kleine klusjes gedaan met de witkwast. Heb ook de stuukloop van de trap afgehaald. De vloerbedekking heeft de verbouwing prima doorstaan.


27 juni 2014 Vandaag wat geklust op de slaapkamer. Heb ook mijn computer weer neer gezet en de vitrinekast met Volvo modellen weer opgehangen. Ook nog wat gaten dicht gespoten met purschuim. Morgen gaan Peter en ik verder. Vanmiddag kwamen Ron en Irene nog even langs om naar onze badkamer te kijken.

 


24 juni 2014 Vandaag ben ik 54 jaar geworden. Toch wel weer een rare gedachte. De jaren schieten voorbij voor mijn gevoel. Vandaag met Peter naar het Aviodrome geweest bij Lelystad. Met de trein en de bus rond 11:00 uur aangekomen. Echt een mooi museum met al die mooie vliegtuigen uit het verleden en bijna nog heden. Vooral de DC 2 en 3 en de constalation vind ik prachtige toestellen. Maar ook de oude Fokkertoestellen en de Boeing 747, echt prachtig. Aan het eind van de middag weer terug gereden met de bus naar Lelystad centrum. Daar zijn we gaan eten bij restaurant Monica en Winston op het Stathuisplein 4 in Lelystand. Echt een prima restaurant en gezellige Surinaamse mensen die Monica en Winston. Een aanrader dus als je in Lelystad bent. Daarna weer teruggereden met de trein naar huis. Het was een gezellige dag.


Vandaag ook mezelf een cadeau gegeven. Een mooie oude originele NS stationsklok. Zondag ga ik hem ophalen in de buurt van Eindhoven.

 


23 juni 2014 Morgen ben ik jarig. Vanmiddag besloten om vanavond maar een appeltaart te bakken voor mijn collega’s op het werk met het recept van mijn moeder Ida. Meteen boodschappen gedaan toen ik uit mijn werk kwam. Tijdens de voorbereidingen voor het maken van de taart (appelen schillen en deeg maken) had Peter steeds meer last van zijn oog. Op zijn werk was er wat zand in zijn oog gewaaid. Toch maar even naar de huisartsenpost in het ziekenhuis gegaan om te controleren of er geen splinter in zijn oog zat. Gelukkig niet. Het oog was wel een beetje beschadigd. Met een zalfje moet het snel weer over zijn. Daarna de taart in elkaar gezet en gebakken. Het ruikt weer hetzelfde als de appeltaart van mijn moeder.

 


22 juni 2014 Vandaag zijn we de achterkamer gaan witten. In de middag kwamen Gertjan en José nog even onze nieuwe badkamer bekijken. Daarna weer verder gegaan. Het knapt allemaal erg op met een beetje witkalk.

 


21 juni 2014 Vandaag is mijn tante Lenie jarig. Ze is 94 jaar geworden. Vanmiddag zijn Peter en Paul bij ons op visite geweest. Ze kwamen de badkamer bewonderen en daarna zijn we naar Wijk aan Zee gereden. Daar hebben we wat gegeten bij de Sunseabar op het strand. Het was een gezellige avond.


16 juni 2014  Vandaag weer aan het werk gegaan. De week is weer omgevlogen.


15 juni 2014  Vandaag is het vaderdag. Peter heeft een lekker luchtje gekregen van zijn kinderen Tim en Eline. Ik heb op zolder een coax kabel aangesloten voor de tv en radio op zolder. In de loop van de middag naar Peter zijn vader en moeder. Peter had nog een cadeau gekocht voor zijn vader. Na het eten weer naar huis gegaan met de bus. Peter heeft Tim weer naar huis gebracht.


14 juni 2014 Vanmorgen met Peter meegereden naar Lage Zwaluwe. Peter ging Tim halen en ik even op treinensafari. Na Lage Zwaluwe nog uitgestapt in Dordrecht-Zuid en Dordrecht om treinen te fotograferen. Daarna weer naar Beverwijk gereden. We zijn samen met Tim voor zijn diploma uit eten geweest in Wijk aan Zee. Daarna richting Haarlem. Peter zijn  broer Henk vierde nogmaals zijn 50ste verjaardag samen met een vriend in een zaaltje. Het was een gezellige avond. 

 


13 juni 2014 Nog steeds bezig met schoonmaken, wel eerst boodschappen gedaan en wat spullen gehaald voor de elektra. Vanavond nog bij John Tijms geweest. Hij was vorige week bij mijn presentatie over Beijnes. Hij had mij toegezegd dat hij nog een boek over de geschiedenis van Werkspoor voor mij heeft. Een prachtig boek. Hartelijk bedankt John. Vanavond moest ook het Nederlands elftal voetballen. Ze hebben maar liefst met 5-1 gewonnen van Spanje. Een goed begin lijkt mij. Ik heb zelf naar de detective op het andere net gekeken. Ben niet zo’n voetballiefhebber. Peter was vroeg naar bed gegaan. 

 


11 juni 2014  Vandaag van Peter gehoord dat Tim, zijn zoon, geslaagd is voor het VMBO. Helemaal goed Tim. We zijn trots op je. Ik ben in de huiskamer aan het schoonmaken geslagen.


10 juni 2014 Ik heb lekker vrij de komende week. Ben begonnen op zolder om een stopcontact te maken voor de afzuiging van de badkamer op aan te sluiten. Daarna in de kast waar de wasmachine in staat de elektraleidingen van de badkamer mooi weggewerkt. Heb ook meteen een deurschakelaar en een lichtpunt in deze kast gemaakt.


9 juni 2014 Tweede Pinksterdag. Vandaag begonnen met het opruimen van het huis. Peter was op Tim zijn kamer bezig en ik heb beneden nog wat gedaan. Verder niet veel uit gevoerd.


8 juni 2014 Eerst Pinksterdag. De lekkage van de badkamer blijkt toch niet door te zetten. Waarschijnlijk is er bij het aansluiten van de waterleidingen wat water uit de losgemaakte leiding gestroomd die de natte plek heeft veroorzaakt. De plek is opgedroogd en niet meer nat geweest, ondanks het feit dat we gedoucht hebben en na de WC zijn geweest. Vanmiddag heeft Peter zijn vader en moeder opgehaald. Lekker in de tuin gezeten en daarna gegourmet met hun. Ik heb ze daarna weer naar huis gebracht.


7 juni 2014 Toch een beetje de ziekte erin m.b.t. de lekkage. We kijken wel even hoe het zich verder ontwikkeld. De plek is weer opgedroogd. De aannemer denkt dat als het lekt het komt van de aansluiting van de WC. Iets anders kan het volgens hem niet zijn. Ze hebben alle afvoeren uitvoerig getest. Na het avondeten naar het strand gegaan in Wijk aan Zee en daar wat gewandeld en gedronken bij Sunseabar.


6 juni 2014 Vandaag voorlopig voor de laatste keer extra gewerkt. Vanmiddag is Ria, de pleegzus van Peter gecremeerd in Driehuis-Westerveld. De afscheidplechtigheid was mooi en ingetogen. Marcel en Richard, haar twee zonen, vertelde hun herinneringen aan hun moeder. Na het afscheid en de condoleance zijn we naar Uitgeest gereden. Kick de man van Ria had ons uitgenodigd bij hem thuis om de dag verder af te sluiten door samen te eten. De badkamer is klaar. Vanavond voor het eerst gedoucht in onze nieuwe badkamer. Echt geweldig. We ontdekte wel een natte plek in het plafond beneden in de huiskamer. Lekkage..!?. Nog maar een stukje gelopen.


5 juni 2014 Vandaag is José jarig. Zij is onze schoonzus. Van harte gefeliciteerd. Ik was de hele dag een beetje zenuwachtig voor de presentatie van vanavond, maar dat had niet gehoeven. Er waren meer dan 100 personen op mijn presentatie over Beijnes afgekomen. Een groot succes. Weer nieuwe contacten gelegd om mijn zoektocht naar de geschiedenis van Beijnes te vervolgen. Vandaag is onze badkamer door een speciaal bedrijf afgekit. De badkamer is nu bijna klaar.


De opkomst voor mijn lezing over Beijnes was overweldigend.

 


4 juni 2014 Morgenavond moet ik lezing houden over Beijnes bij het "Historisch Genootschap Midden Kennemerland" in Beverwijk. Kijk maar even voor meer informatie op hun website. Vandaag had ik een interview op radio Noord-Holland over deze lezing. De badkamer thuis wordt steeds mooier. Vandaag is de douchecabine geplaats, het badmeubel en disign radiator. Ziet er nu al prachtig uit.


3 juni 2014 vanmorgen werd ik gemaild door Radio Noord-Holland of ik wilde meewerken aan een Radio-interview over Beijnes in Beverwijk. Morgenochtend kom ik op de radio.1 juni 2014 Vandaag bijna de hele dag achter de computer gezeten om aan mijn presentatie over Beijnes te werken. Donderdag 5 juni moet ik een lezing houden over deze fabriek van spoorwagens en rijtuigen bij het Historisch genootschap in Beverwijk. Het was nog een hele klus om het hele programma in elkaar te zetten. Maar nu is hij nagenoeg klaar voor mijn presentatie. Moet nog even wat dingen doorlezen om alles weer goed op een rijtje te hebben. Het wordt vast leuk.

31 mei 2014 Vandaag zijn we aan het werk gegaan op de slaapkamer achter. Maandag komt de stukadoor om de wanden af te werken. We moesten de wand tussen de badkamer dichtmaken waar ook nog een paar elektra dozen in gezet moesten worden. Tevens een gedeelte van het plafond dichtgemaakt. Het was toch nog een behoorlijke klus. Aan het einde van de middag was ik helemaal af. Nog wel even de computer weer aangesloten zodat ik morgen daarop kan werken


30 mei 2014 Vanmorgen boodschappen gedaan. Daarna was ik thuis. Het is niet fijn dat er constant personen door het huis heenlopen die aan het werk zijn. Maar het is niet anders.

s’middags naar de tandarts geweest. Er moest nog een kies gevuld worden en even langs de mondhygiënist geweest. Hopelijk ben ik nu weer een tijdje klaar. Vanavond nog wat gipsplaten opgehaald om de wand op de slaapkamer dicht te maken.


Vanmiddag is Ria Zonneveld, de pleegzus van Peter overleden.

 

29 mei 2014 Vandaag is het Hemelvaartsdag. We gaan vandaag met de familie Lasker een dagje op pad. Eerst gingen Peter, Gertjan en zijn vader en moeder afscheid nemen van pleegzus/dochter Ria Zonneveld in Uitgeest. Daarna kwam Peter mij ophalen om naar Haarlem te gaan. Hij had het er moeilijk mee gehad. Nadat we in Haarlem waren aangekomen, maakten we onze klaar voor vertrek naar Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Daar aangekomen lekker rondgewandeld en geluncht. Het was gelukkig droog geworden wel koud. S’avonds lekker gegeten in Enkhuizen waarna we weer naar huis gingen. Het was een leuke dag geweest. De tegelzetter had zijn werk afgemaakt in de badkamer. Ziet er fantastisch uit.


28 mei 2014 Vandaag zijn Peter zijn vader en moeder 55 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd Ben en Door. Vanmorgen ben ik in het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk onder handen genomen door de plastisch chirurg. Er werd een plekje van mijn neus verwijderd. Dit is een soort van huidkanker die niet echt gevaarlijk is, maar wel weggehaald moet worden. Dit is sinds 2009 de 2e keer dat dit gebeurt. Hoop dat het de laatste keer is. In de middag nam een collega van mij na 40 jaar bij de gemeente afscheid. Het werd gehouden op het strand van Wijk aan Zee. Helaas was het weer slecht, maar binnen was het gezellig. Aan het einde van de middag eerst gedoucht in het stadhuis en daarna met de trein naar Haarlem gereden. Gezellig eten bij Peter zijn vader en moeder en de hele familie.


Daar kreeg ik ook het bericht gehoord dat Ria , Peter zijn pleegzus, morgen afscheid wil nemen van de familie. Ze is al lang ziek en laat   binnen een paar dagen een einde aan haar leven maken, met behulp van een arts. 


De tegelzetter heeft ook een begin gemaakt in onze badkamer. Ziet er al goed uit.


27 mei 2013 Vandaag gebeld door het Rode Kruisziekenhuis of ik morgen al kan komen om een plekje op mijn neus te verwijderen. Deze afspraak stond voor 12 juni gepland. Ik vind het prima. 


26 mei 2014 Vandaag hebben ze in de badkamer de vloer gestort. De contouren van onze nieuwe badkamer worden langzaam zichtbaar.


25 mei 2014 Vandaag weer verder met de latjes langs de dakgoot. Toch wel makkelijk dat er een steiger voor de deur staat. Nog een paar wassen gedraaid en de was laten drogen in de tuin. Peter heeft de Volvo V40 gewassen en in de was gezet. Vanavond nog een stukje samen gewandeld.


24 mei 2014 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Daarna de wasmachine even aangesloten om te kunnen wassen. Ze hadden deze namelijk losgekoppeld i.v.m. de verbouwing van de badkamer. Ik ben begonnen om latjes te zagen voor langs de dakgoot van ons huis. Er zitten brede kieren, waardoor de wind naar binnen waait. Eerst even geschilderd, morgen weer verder. Peter is in de tuin bezig geweest.Vanmiddag bij Peter zijn ouders gaan douchen. We zouden daarna nog even Haarlem in gaan. Toch maar niet. We waren allebei erg moe. Verder niet zoveel meer gedaan.


23 mei 2014 Vandaag de hele dag gewerkt. Normaal werk ik niet op vrijdag. Omdat ze thuis hard aan het werk zijn met onze nieuwe badkamer, leek het mij beter om niet thuis te zijn. Wel raar zo'n extra dag werken. Vanavond zijn we uit eten geweest bij de Kas in Heemskerk met Ron en Irene. Wij hadden dat als cadeau gegeven voor hun verjaardag.


22 mei 2014 vandaag de hele dag op het stembureau gezeten voor de Europese verkiezingen. Een lange dag weer, mede omdat de opkomst niet zo groot was. Het was wel gezellig met Martha en Margreet. Kon gelukkig nog douchen op het stadhuis. Was pas om 00:45 uur thuis.


21 mei 2014 Vanavond even wat lampen halen voor in de badkamer. Ik had met Peter afgesproken bij de Gamma in Beverwijk op het Van Marloterrein. Toen ik het terrein opreed kon

ik mijn ogen bijna niet geloven. De verbouwde Dekamarkt die in een van de fabriekshallen van de voormalige Beijnesfabriek is gevestigdt, is nu helemaal voorzien van "mijn" foto's van Beijnes. Het ziet er prachtig uit. Leuk dat op deze manier stil wordt gestaan aan de historie van Beijnes op deze plek. Toch wel een mooi eerbetoon dat mede mogelijk is gemaakt door de directie van de Dekamarkt. Maar natuurlijk ook een beetje trots op mijzelf.                Deze foto's zijn geplaatst naast de hoofdingang van de Dekamarkt in Beverwijk op het voormalige Beijnesterrein.

 


20 mei 2014 Vandaag is het erg warm boven de 25 graden. Vanmiddag had ik een zeskamp met de personeelsvereniging van mijn werk. Er deden nog een aantal andere gemeenten mee. Nu ben ik natuurlijk niet zo sportief, maar kon toch nog redelijk meekomen met de jongere collega’s. De onderdelen sjoelen met personen, skilopen en de stormbaan gingen nog best goed eigenlijk. Daarna nog lekker een BBQ. Peter was ook na zijn werk voor de BBQ gekomen. Het was een geslaagde middag. Morgen zal ik wel behoorlijk spierpijn hebben. De aannemer heeft thuis een grote steiger geplaatst naar de eerste verdieping. Zo kan hij makkelijk de spullen naar binnen brengen zonder dat het in huis heel vies wordt.

 


19 mei 2014 Vandaag is de aannemer begonnen met het opbouwen van onze badkamer. Ik ben blij dat Peter en ik daar verder bijna niets meer voor hoeven te doen. Vandaag voor het eerst gedoucht op mijn werk. Ja, je moet wat. Prima douche trouwens.

 


18 mei 2014 Vandaag een beetje uitrusten van alle sloopwerkzaamheden. Vanmorgen naar mijn broer Ron en schoonzus Irene geweest. Even een bakkie doen. Daarna thuis 2 wassen gedraaid en Peter heeft nog wat in de tuin gerommeld en lekker buiten gegeten. Morgen gaat de aannemer aan het werk. Ben blij als het allemaal weer achter de rug is.


17 mei 2014 Heel slecht geslapen. Ik was al om 03:00 wakker. Om 04:30 uur er uit gegaan. Waarschijnlijk een beetje zenuwachtig, of het allemaal wel goed komt. Vanmorgen is Peter weer om 09:00 uur begonnen. Ik ben even boodschappen gaan doen. Bij terugkomst  had Peter al weer aardig wat werk verzet. Wat een ellende. Zoveel stenen muurtjes die gemetseld waren. Peter heeft alles weg gejekkerd. Toen hij de tegels van de wand probeerde te halen ging ook nog het gipsen wandje tussen de badkamer en de kast op de overloop aan gruzelementen. Dit nog gemeld bij de aannemer. Rond 12 uur waren we klaar met slopen. De rest moet de aannemer maar doen. Daarna hebben Peter en ik de aanhanger (weer vol met puin) naar Peter zijn werk gebracht. Daarna het huis nog wat schoongemaakt en het stof van de planten en ramen buiten afgespoeld. Daarna lekker badderen achter in de tuin in een vierkante cementbak . Het is wat behelpen zonder douche maar het ging toch prima. Nog maar 3 weken…… Vanavond nog even snel op het strand van Wijk aan Zee wat gegeten. Daarna lekker vroeg naar bed. Ben toch wel erg moe.   


16 mei 2014 Vandaag zijn Peter en ik begonnen om de badkamer te slopen. Wat een werk.

Het viel zwaar tegen. Het puin met een stortkoker in een kruiwagen gestort en daarmee een aanhanger gevuld. Na een dag zwoegen was nog niet alles gesloopt. Wel een grote aanhangwagen vol met puin afgevoerd. Er stonden namelijk een aantal dubbele wanden van kalkzandsteen in de badkamer met allerlei loze ruimten daarachter. Peter is rond 16:00 uur de aanhanger gaan legen. Toen hij terug was bleek dat we ook nog lekkage hadden. Het bleek dat er onder de leidingen van het warm en koude water nog een leiding verstopt zat in het beton die lekte. We werden er bijna moedeloos van. Gelukkig toch de lekkage kunnen verhelpen, zodat hoofdkraan van het water weer om 19:00 uur open kon. Morgen weer verder.


15 mei 2014 Vanavond hebben we plastic gespannen en stuukloop aangebracht op de overloop en in de slaapkamer van Tim. Morgen gaan we de badkamer slopen.

 


14 mei 2014 vandaag is mijn nichtje Denise jarig. Van harte gefeliciteerd. Vandaag had ik een overleg in Heerhugowaard met alle beheerders van de openbare verlichting van Noord Holland. Na afloop nog heel even bij Huider modelbouw geweest. Dit is een grote treinenwinkel vlak bij het station van Heerhugowaard. Even al het moois bewonderen. Vanavond had ik weer onze maandelijkse treinenavond van de NVBS Kennerland in station Velserbos bij Tatasteel in IJmuiden. Vanavond een diapresentatie over verdwenen raccordementen en spooraansluitingen in Nederland. Leuk om deze oude dia’s  te zien.


13 mei 2014 Vanavond de foto’s van Henk (Peter zijn broer) verzonden via “we transfer”. Daarna nog wat spullen naar zolder gebracht en andere dingen in plastic zakken verpakt tegen het stof. De computer moet ook nog ingepakt worden. Peter was naar yoga.

 


11 mei 2014 Peter is vandaag met zijn dochter Eline naar Rotterdam. Ik heb de trap naar de eerste verdieping bekleed met “stuukloper” Dit om het tapijt op de trap te beschermen tegen de stof en troep die ontstaat tijden de verbouwing van onze badkamer de komende 3 weken.

Was nog een aardige klus om dit op de trap aan te brengen. Heb er dik 3 uur over gedaan. Daarna lekker film gekeken. Peter kwam rond 21:00 uur weer thuis. Hij had een leuke dag gehad met Eline.

 


10 mei 2014 Vanmorgen op zolder nog wat ABBA spullen uitgestald voor Jacco, een ABBA fan die ik een paar weken geleden in Londen heb ontmoet. Rond 13:00 uur kwamen Jacco en zijn vriendin Lilian bij ons aan. Na wat gepraat en gedronken te hebben zijn we naar zolder gegaan voor mijn ABBA verzameling. Ik heb ook heel veel dubbele items van ABBA, voornamelijk Lp’s en singles van ABBA. Jacco heeft een heleboel spullen uitgezocht. Toch leuk om te zien hoe blij hij daar van werd. En daar wordt ik ook weer blij van. Rond 16:00 uur gingen ze weer naar huis. Wij zijn toen naar Peter zijn vader en moeder in Haarlem gegaan om daar te eten. Morgen is het Moederdag, maar dan gaat Peter met zijn dochter Eline een dagje naar Rotterdam. Rond 20:00 uur weer naar huis gegaan want om 21:00 uur begon het Eurovisie Songfestival. Paul kwam ook bij ons op visite om daar naar te kijken. Nederland heeft het buitengewoon goed gedaan met Ilse en Waylon op de 2e plaats met “Calm after the Storm”


Op nummer 1 dit jaar Conchita Wurst uit Oostenrijk met het nummer “Fly like a Fenix”. Deze travestiet of ook wel “vrouw met baard” genoemd wilde met deze deelname een statement maken voor iedereen die anders is als “normaal”. Want wat is normaal. Ik moet zelf toegeven dat ik het ook een beetje apart vond om een “vrouw” met baard te zien. Maar zijn doel is wel bereikt. Petje af hoor. Ik werd er ook een beetje emotioneel van toe hij gewonnen had. Ik weet namelijk dat je als homo ook altijd rekening moet houden met je omgeving. Je past je toch altijd weer klein een beetje aan. Gelukkig woon ik samen met Peter in Nederland.


9 mei 2014 Vandaag weer boodschappen gedaan, daarna nog even naar Haarlem gereden met de auto om een herdenkingsbordje op te halen van Beijnes in Haarlem. Deze had ik via marktplaats gekocht. Thuis op zolder nog wat uitzoekwerkzaamheden gedaan. Morgen komt Jacco bij mij langs die net zo gek van ABBA is als ik, naar mijn verzameling kijken.7 mei 2014 Vandaag is mijn nichtje Linda (jongste dochter van mijn broer Ron) jarig. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Vanavond bezig geweest met de voorbereidingen voor mijn lezing op 6 juni over de geschiedenis van de Beijnesfabriek in Haarlem en Beverwijk bij het historisch genootschap Beverwijk. Ben er maar vast aan begonnen, omdat de komende weken de computer niet zo makkelijk te gebruiken is m.b.t. de verbouwing van onze  badkamer vanaf 19 mei a.s. De informatie over Beijnes op mijn website zorgt er wel voor dat ik het er maar druk mee heb. Het is wel leuk om er mee bezig te zijn en dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Beijnes. Het is ook leuk om te merken dat mensen hierdoor steeds vaker mijn website weten te vinden. Moet wel binnenkort mijn complete website overzetten naar een ander besturingsprogramma. Volgens mijn provider One.com moeten er na de omzetting alleen wat kleine aanpassingen plaats vinden. Dat hoop ik dan maar. Het oude besturingsprogramma werkt alleen nog met Internet explorer 8.

 


5 mei 2014 Vandaag Bevrijdingsdag. Peter moet gewoon werken. Ik ben wel vrij. Ben lekker in huis aan het opruimen geweest. Een en ander moet opgeruimd worden om ruimte te maken voor de werkzaamheden voor het vervangen van de badkamer. Vanavond nog op TV naar het bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam gekeken.


4 mei 2014 Vandaag samen met Peter in de tuin gewerkt. O.a. de vijver schoongemaakt. We hebben ook de banken in elkaar gezet en buiten gegeten. Daarna zijn we samen met mijn zus Inge (en hun nieuwe auto een Scoda Yeti) naar de dodenherdenking in Overveen gegaan. Daarna zijn we nog bij tante Leny geweest in Bloemendaal met de hele familie Suidgeest.


 

 

3 mei 2014Vandaag wat gerommeld in en rond het huis. Peter is bij zijn broer Gertjan in de tuin aan het werk. Vanavond zijn we naar de film geweest in Haarlem. The Grand Boedapest Hotel. Het was een beetje een aparte film.


2 mei 2014 Vorig jaar had ik voor Peter zijn verjaardag 2 tuinbanken gekocht bij de Karwei. Deze banken zijn nog geen jaar oud en begonnen nu al behoorlijk te roesten. Terwijl ze het grootste deel van de tijd in de schuur hebben gestaan. Bij de Karwei vonden ze dat waarschijnlijk ook. We hebben het aankoopbedrag teruggekregen en daarvoor andere banken gekocht. Hopelijk zijn deze van wat betere kwaliteit.


1 mei 2014 Vanmiddag naar de plastisch chirurg geweest in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Op 12 juni wordt het plekje verwijderd. Dus nog even wachten.


30 april 2014 Een rare dag. Normaal was het altijd op deze dag Koninginnendag zo lang als ik me kan herinneren en dus ook een vrije dag. Nu met onze Koning Willem Alexander is het anders geworden. De koning is op 27 april jarig en dat zal vanaf nu Koningsdag zijn (dit jaar op zaterdag 26 april gevierd). Nu is 30 april gewoon een werkdag geworden.


Vandaag ook gebeld door het ziekenhuis. Ik moet donderdag voor het plekje op mijn neus naar de plastisch chirurg. Zij gaan kijken hoe het plekje verwijderd kan worden, zonder al te veel schade.

 


29 april 2014 Vanmiddag gebeld door het ziekenhuis voor de uitslag van het onderzoek naar het plekje op mijn neus. Het blijkt toch een verdacht plekje te zijn dat weggehaald moet worden. Binnenkort wordt ik gebeld voor een afspraak bij de plastisch chirurg in het RKZ. Het plekje zit dicht bij mijn oog dus moet een beetje knap verwijderd worden. We zien wel. Ik lig er niet echt wakker van.


28 april 2014 Vandaag besloten om onze badkamer te laten verbouwen. Peter heeft contact gehad met de aannemer. Vanaf 20 mei tot 6 juni a.s. wordt het werk uitgevoerd. We moeten wel zelf de oude boel slopen. Gaat het er toch eindelijk van komen.


27 april 2014 Vandaag wordt Peter zijn broer Henk 50 jaar. Vanmorgen om 07:30 uur waren we bij hem thuis in Haarlem met een verrassingsontbijt. Na dit ontbijt zijn de mannen vertrokken naar Almere voor een meerkamp bij een outdoor organisatie. We moesten verschillende activiteiten doen, zoals of the road biken. Kruisboog schieten en achteruit rijden op een scootmobiel. Het was erg leuk. Zelf heb ik niet meegedaan aan de biken. Wel heb ik het boogschieten gewonnen. En het achteruit rijden ging ook wel goed. Daarna nog een lunch genuttigd. Toen weer naar Haarlem waar er nog wat gefeest werd. Rond 18:00 uur zijn we weer huiswaard gekeerd. Het was een geslaagde dag. 


26 april 2014 Vanmorgen vroeg opgestaan om 05:40 uur. Het is vandaag de eerste “Koningsdag”. Koning Willem Alexander viert vandaan zijn 46ste verjaardag (hij is eigenlijk morgen pas jarig). We zijn naar de vrijmarkt in Amsterdam-Zuid gegaan. Om 06:30 uur waren we daar al. Tot een uur of 10:00 is het nog niet zo erg druk. Daarna kan je bijna niets meer zien door de vele mensen. Rond 11:00 uur zijn we terug naar de auto gegaan. De buit die we hebben binnen gehaald: een berg Suske en Wiske albums en 4 LPs en 1 CD van ABBA. Toch wel weer leuk. Daarna zijn we doorgereden naar Peter zijn collega Martijn. Hij kweekt plantjes en verkoopt ze dan aan vrienden en bekenden. Dus meteen wat plantjes ingeslagen. Daarna langs Peter zijn vader en moeder om wat plantjes af te geven. Daarna weer naar huis gegaan. Peter heeft nog wat in de tuin gerommeld maar verder niet veel meer gedaan.


25 april 2014 Vandaag de definitieve offerte gekregen voor onze nieuwe badkamer. Was toch nog duurder dan dat we hadden verwacht. Maar ja we willen toch een mooie badkamer. Ik heb ook via de mail een verzoek van een reclamebureau gehad om foto’s te mogen gebruiken van mijn website over de Beijnesfabriek in Beverwijk. De Dekamarkt op het Van Marlo terrein in Beverwijk wordt grondig verbouwd. De Dekamarkt zit in een van de fabriekshallen van de oude Beijnesfabriek in Beverwijk. Zij willen nu de geschiedenis van Beijnes terug laten komen d.m.v. grote foto’s op de ramen van de verbouwde Dekamarktwinkel. Vandaar het verzoek van het reclamebureau. Het lijkt mij een prachtig eerbetoon aan fabriek van spoor en tramrijtuigen Beijnes op deze historische plek. Leuk om daar aan mee te mogen werken.


24 april 2014 Vanavond zijn Peter en ik naar het strand van Wijk aan Zee gegaan. Het was lekker weer en we hadden besloten om op het strand wat te gaan eten bij Sunseabar. Tijdens het eten werd het weer steeds slechter. Toen we naar huis gingen en op het strand liepen kwam de regen met bakken uit de lucht. Binnen de vijf minuten vanaf het restaurant naar de auto waren we helemaal doorweekt van het water. We hadden achteraf beter even kunnen wachten want toen we thuis kwamen was het alweer droog.


22 april 2014 Vanavond naar het ziekenhuis geweest voor het plekje op mijn neus. Er is een bioptie genomen van het plekje. Over een week hoor ik de uitslag of het weggehaald moet worden.


 

21 april 2014 Vandaag is het 2e Paasdag Vandaag weer verder gegaan met het uitzoeken van de singles van ABBA op zolder. Leuk om daar mee bezig te zijn. Peter ging Tim naar huis brengen want die moest vanmiddag voetballen.

 


20 april 2014 Vanmorgen vroeg zijn we met z’n drieën naar Peter zijn broer Gertjan en schoonzus José gegaan. We waren uitgenodigd voor een Paasontbijt met meerdere familieleden. Lekker gegeten en het was gezellig. Daarna weer naar huis gegaan. Vanmiddag hebben wij Peter zijn vader en moeder uitgenodigd om te gourmetten bij ons. Het was heerlijk weer en we hebben lekker in de tuin gezeten tot 17:30 uur. Daarna het gourmet klaargezet en lekker gaan eten. Het was gezellige avond samen.

 


19 april 2014 Peter is vanmorgen richting Breda gegaan om Tim op te halen. Ik ben op zolder bezig geweest met het sorteren van mijn singles en LPs van ABBA. Vanavond zijn Peter en Tim naar de film geweest.

 


17 april 2014 Vanmorgen even naar de huisarts geweest. Ik heb weer een verdacht plekje op mijn neus. 5 jaar geleden had ik dat ook en dat is toen weggehaald. Het was toen een niet gevaarlijke vorm van huidkanker. Ik moet weer naar het ziekenhuis om het te contoleren. Misschien moet het weer weggehaald worden.  Vanavond zijn Peter en ik bij Paul gaan eten. Peter B., Jan en Edson (zijn vriend uit Brazilië) waren er ook. Leuk om Edson te ontmoeten en goed voor de Engelse taal. Bij Paul meteen zijn nieuwe keuken bewonderd. Paul bedankt, het eten was erg lekker en het was gezellig.


16 april 2014 Vandaag is Peter zijn dochter Eline jarig. Ze wordt alweer 20 jaar. Eline van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Fijne dag.


14 april 2014 Vanmiddag weer bij de tandarts geweest. Het ziet er allemaal goed uit gelukkig. Eind mei wordt de kies pas weer definitief gevuld.


13 april 2014 Het gaat stukken beter met mijn kaakontsteking. De zwelling is afgenomen en kan weer een beetje normaal kauwen. Vanmiddag komen Peter zijn vader en moeder bij ons eten.


12 april 2014 Vandaag is de jaarvergadering van de NVBS in Breda. Voel me gelukkig iets beter na de behandeling bij de tandarts. Het lijkt iets te verbeteren. Toch besloten om naar de jaarvergadering te gaan. Peter was vandaag met zijn broers Gertjan en Henk naar een sauna in Bleiswijk. Peter heeft mij afgezet bij station Beverwijk. Ben eerst naar Dordrecht gereden. Heb daar 1,5 uur foto's gemaakt om daarna door te reizen naar Breda.


De jaarvergadering van de NVBS was in hotel Apollo naast het station. Het was een gezellige bijeenkomst en voor het eerst dat ik erbij was. Om 17:00 uur was het afgelopen en ben ik weer naar huis gegaan. Peter was ook weer thuis. Met de pijn gaat het ook weer iets beter. 


11 april 2014 Vanmiddag weer naar de tandarts. Hij heeft de zenuw uit een kies gehaald en daarna behandeld met antibiotica. Hopelijk is dat de oorzaak. Anders moet waarschijnlijk mijn kroon getrokken worden.


10 april 2014 Vanmiddag bij de tandarts geweest. Moet morgen terugkomen voor een zenuwbehandeling. Ik heb er steeds meer last van.

 


9 april 2014 Vanmorgen weer aan het werk. Voel me zelf niet helemaal goed. Ik heb namelijk een ontsteking in mijn bovenkaak. Ik had hier al een paar dagen last van maar nu is hij helemaal opgezet. Maar even een afspraak gemaakt bij de tandarts morgen. Vanavond had ik nog mijn treinenavond van de NVBS Kennemerland in Velsen-Noord, waar ik voorzitter van ben. Ik heb het uitgezeten maar was blij dat ik thuis was.


8 april 2014 Vandaag gaan we weer naar huis. Vanmorgen hebben we nog een wandeling gemaakt langs de Thames in de richting van de Towerbridge en de Tower. Helaas was het erg druk voor het museum aldaar. Vandaar zijn we nog door Hydepark gelopen.Daar na zijn we teruggegaan naar het apartement om onze koffers op te halen. Om 19:00 uur vlogen we weer van Luton naar Amsterdam waar we om 21:15 uur (nederlandse tijd) aankwamen. Nog even de auto ophalen op parkeerterrein 3 en dan weer naar huis. Het was mooi geweest. Ik was voldaan en blij dat ik samen met Peter naar Londen ben geweest.


 

 

5 t/m 8 april 2014 Vandaag 5 april wordt mijn nicht Lieke Jonker-Van Maris gecremeerd. Helaas kan ik daar niet bij zijn. Peter en ik zijn vertrokken naar Londen voor het 40 jarig jubileum van ABBA. Zie voor meer info over ons bezoek aan Londen de pagina ABBA 40 JAAR


4 april 2015 Vanavond zijn we met de hele familie Mathot (zo'n 20 man) uit eten geweest in Bakkum aan Zee. Het was leuk om iedereen weer te zien en erg gezellig. Heerlijk gegeten en gedronken. Het was top. Anita bedankt voor het organiseren van deze avond. Mijn broer Ron zei na afloop nog dat onze Pa en Moe trots op ons zouden zijn geweest. En daar sluit ik me helemaal bij aan. Voor het naar bed gaan nog even de de laatste zaken ingepakt want morgen gaan we naar Londen.


3 april 2014 vanavond hebben we weer een offerte laten maken voor onze nieuwe badkamer. Hopen dat het een beetje betaalbaar blijft.


1 april 2014 Ben nog steeds een beetje moe van het weekend in Hongarije. Heb spierpijn en te weinig geslapen. Vanavond zijn we bij Peter zijn vader en moeder gaan eten. Dat was natuurlijk wel weer lekker.


31 maart 2014 Vandaag is mijn nicht Lieke Jonker -Van Maris overleden op 60 jarige leeftijd. Lieke is de dochter van Theo van Maris, de broer van mijn moeder Ida en mijn tante Jo uit Haarlem. Lieke was al enige tijd ernstig ziek. Ik wens haar familie veel sterkte toe. Rust zacht Lieke.


30 maart 2014 Alweer de laatste dag van het weekend in Boedapest. vanavond vliegen we weer terug naar Nederland. Na het ontbijt zijn we naar het station Budapest Keleti Palyaudvar (ofwel het oostelijk station) gelopen. Een prachtig kopstation met een prachtige overkapping van glas en staal. Lekker even treinen gekeken, want hier is alles anders als in Nederland.


Station Boedapest Keleti Plyaudvar 30 maart 2014


Peter rust nog even uit terwijl ik treinen foto's maak.


Peter is maar even op een bankje in de zon gaan liggen. Na ongeveer een uur zijn we verder gelopen naar een groot stadspark van Boedapest Városliget. Hier zijn we even gaan zitten om van de zon te genieten daarna zijn we doorgelopen naar het Heldenplein. Op dit plein is ook het Milleniummonument geplaatst ter ere van het 1000 jarig bestaan van Hongarije. Boven op dit monument prijkt de aartsengel Gabriël in het goud. Er staan ook nog allerlei andere beelden van beroemde Hongaren op dit monument.


Monument ter gelegenheid van het 1000 jarig bestaan van Boedapest.


Eerste metrolijn van Boedapest.


Vanaf hier zijn we met de oudste en eerste metrolijn van Boedapest (een soort oude tram) weer naar het centrum gereden. En vanaf daar weer met de moderne tram via de Margarethaburg naar het Margaretha eiland in de Donau gereden. Het "Margitsziget" of Margaretha-eiland is een autovrij recreatief eiland in het midden van de Donau. Het eiland is een groen park in het midden van Boedapest en de de Donau. Lekker even op een bankje gezeten omringd door prachtige bloemen en in bloei staande bomen. Daarna werd het tijd om weer terug naar het hotel te gaan. Met de tram weer terug gereden naar het centrum. Hier ben ik nog even snel op het station Boedapest Nyugati gaan kijken. Ook een kopstation met een prachtige gevel. Nog snel wat foto's gemaakt en terug naar het hotel met de tram en de metro.


Station Nyugati in Boedapest.


Na nog een klein uurtje wachten in het hotel kwam de bus ons weer ophalen om ons na het vliegveld te brengen. Later op de avond vlogen we weer terug naar Nederland. Het was een mooi bezoek geweest aan deze prachtige stad, waar nog wel een hoop moet worden opgeknapt. Ook moet de luchtvervuiling door het verkeer worden aangepakt. Om 23:30 uur waren we weer thuis. Bedankt voor het organiseren Inge, Hannah en Margreet.


29 maart 2014 Vandaag zijn Peter en ik na het ontbijt in het hotel vertrokken om de stad Boedapest te verkennen. We zijn eerst met de metro naar de andere kant van de Donau gereden. Vandaar zijn we langs de Donau gelopen langs het Koninklijk paleis (wat bijna klaar is na een jarenlange restauratie) richting de Vrijheidsbrug.


Brug van de vrijheid in Boedapest


Daarna zijn we de berg gaan beklimmen naar de Citadel. Boven op deze berg staat een soort vrijheidsbeeld van 40 meter hoog in de vorm van een vrouw met een palmblad in haar handen. Vanuit deze locatie heb je een prachtig uitzicht over Pest aan de overkant van de Donau. Daarna hebben we nog een bezoek gebracht aan het oorlogsmuseum boven op de Citadel. In de 2e wereld oorlog was hier ook een Duits leger onderdeel gestationeerd. Na dit bezoek zijn we langzaam weer afgedaald naar de Donau. Na een kijkje te hebben genomen in het beroemde badhuis Gellert zijn we gaan kijken in een kerk uitgehouwen in de berg. Daarna zijn we via de brug van de vrijheid en via de centrale markthal teruggelopen naar het hotel. Daar hebben we even uitgerust van het vele lopen door de stad. In de avond hebben we met nog een paar collega's een nachtrondvaart over de Donau gemaakt. Echt prachtig met alle verlichte gebouwen langs het water.


Boedapest bij nacht prachtig verlicht.


Helaas was het erg koud dus af en toe de warmte maar even opgezocht beneden dek. Na de rondvaart moesten we nog een half uur teruglopen naar het hotel. De metro van Boedapest rijdt namelijk na 23:30 uur niet meer. Vermoeid zijn we daarna het bed in gedoken.


28 maart 2014 Vanmorgen vroeg vertrokken richting Boedapest. Dit weekendje (voor 50 personen) is georganiseerd door de personeelsvereniging van de gemeente Beverwijk. We moesten om 06:45 uur bij het bedrijfsgebouw van de gemeente zijn om met een taxibusje mee te rijden naar Schiphol. Om 10:00 uur gingen we de lucht in. De KLM vlucht duurde ongeveer 2 uur. Even voor 12:00 uur zijn we geland op het vliegveld van Boedapest. Eerst naar het hotel om de koffers af te leveren. Om 14:00 uur stond er een stadswandeling op het programma. Prachtige plekjes bekeken. De temperatuur en het weer waren prima Na een lange wandeling dwars door Boedapest eindelijk wat geld kunnen pinnen en een heerlijk glas cola gedronken. Daarna nog wat gegeten en toen terug naar het hotel. Heerlijk even uitrusten op bed. S'avonds nog even bij hotel New York wat gedronken en door de stad gelopen. Daarna lekker slapen.

 


27 maart 2014 Vanavond de koffers gepakt en op tijd naar bed. Morgenochtend vertrekken we naar Boedapest in Hongarije.


26 maart 2014 Vandaag is Gertjan de oudste broer van Peter jarig. Drukke dag op het werk gehad. Vanavond zijn we met Gertjan en José uit eten geweest in Zandvoort aan Zee. Heerlijk gegeten en een gezellige avond.

 


24 maart 2014 Vanmiddag vanuit mijn werk een paar broeken gekocht omdat we volgend weekend  aar Boedapest gaan.

 


23 maart 2014 Vanmorgen nog wat gerommeld op zolder. Peter heeft nog wat gerommeld in de tuin. Vanmiddag zijn mijn broer Ron en schoonzus Irene langs geweest op de fiets. Ze waren net terug van hun wintersportvakantie. Leuk om ze weer te zien. Daarna zijn we richting Haarlem vertrokken naar Peter B. Hij had ons gevraagd om bij hem te eten samen met een ander vriend van hem Mark. Het was een gezellige avond en heerlijk gegeten. Bedankt Peter B.


22 maart 2014 Vandaag is onze vriend Maarten jarig. Van harte gefeliciteerd. Peter is vandaag in de tuin bezig geweest en op het dak van de garage. Heeft wat nieuwe plantenbakken geplaatst. Het is weer lekker opgeknapt. Vanavond zijn we naar Marc Marie Huybrechts geweest in de Stadschouwburg in Velsen. Het was een mooie avond.21 maart 2014 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. s’middags op zolder mijn oude geluidsinstallatie weer aangesloten met mijn oude geluidsboxen Bose 301. Het is weer leuk na zo’n lange tijd weer muziek te kunnen draaien op zolder. Moet wel hier en daar de fineerlaag van de boxen opnieuw vastlijmen, omdat deze op sommige smalle delen losgegaan is. Maar het geluid is weer prima in orde. Vanavond is weer iemand komen kijken naar de badkamer om ook een offerte te maken.


 

20 maart 2014 Vandaag een beetje duf van de verkiezingsdag gisteren. Na het werk zijn Peter en ik uit eten gegaan bij de Chinees in Heemskerk. Het was wel heerlijk weer bijna 20 graden.

 


19 maart 2014 Vandaag zit ik de hele dag op het stembureau 4 in Beverwijk in de Montesorischool aan de Laan van Blois samen met Margreet en Martha (mijn oud collega) voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het was een lange dag van s'morgens 07:00 tot 00:45 uur de volgende dag. De uitslag van de verkiezingen in Beverwijk is bekend. D'66 is de grootste partij in Beverwijk geworden.


Samen met Margreet en Martha op de foto tijdens de verkiezingsdag op 19 maart 2014


16 maart 2014 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker om 06:00 uur. Ben maar muziek gaan luisteren beneden in de kamer. Peter kwam pas om 09:30 uur uit bed. Samen zijn we om 11:00 uur richting Haarlem gereden. We gaan even lunchen bij Gertjan en José die net opa en oma geworden zijn. Peter zijn broer Henk kwam ook nog even langs met de kinderen. Vanmiddag ook maar weer even de website geupdate. Dat was ook al weer 2 weken geleden. Vanavond zijn Peter en ik nog naar de pier van IJmuiden gereden, om naar de zonsondergang te gaan kijken. Het was prachtig om te zien.


15 maart 2014 Vandaag alweer op zolder bezig geweest. Eerst maar weer een en ander opgeruimd. Er is weer een beetje meer ruimte. Vanmiddag ging Peter met zijn koorleden een stuk wandelen en daarna uit eten in Wijk aan Zee. Ik heb later in de middag een film gekeken en daarna nog gedoucht. Ik had een oud stationsbord mee onder de douche genomen om deze schoon te maken. Het is een origineel stationsbord dat afkomstig is van het station Velsen-Zeeweg van de inmiddels opgeheven spoorlijn Santpoort-Noord - IJmuiden. Dit bord komt later ook op zolder te hangen bij mijn treinen verzameling.


Origineel stationsbord van het voormalige station Velsen-Zeeweg.


14 maart 2014 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Daarna weer op zolder aan de gang. Ben weer verder gegaan met het in elkaar zetten van de coupe uit mat. '46. Op de bank kan je nu plaatsnemen, zonder dat het instort. Ik heb het zo gemaakt dat de hele bank weggehaald kan worden, om het toegangsluik te openen voor de bergruimte die er achter zit. Het gaat er wel steeds echter uitzien.


Vandaag is ook Luuk geboren, de zoon van Ilonca en Rick. Ilonca is de jongste dochter van Peter zijn oudste broer Gertjan en Schoonzus José. Het is gelukkig allemaal goed gegaan. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie (klein) zoon. 


13 maart 2014 Vandaag is ons afdelingshoofd Dirk jarig. Hij is 60 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd. Vanmorgen ook nog wat foto’s gemaakt van Locon loc. 9901 bij het station van Beverwijk. Toch leuk die oude NS loc in NS geel met een grote oranje Locon sticker op de zijkant. Vanavond ben ik bij het Historisch genootschap Midden Kennemerland geweest in Beverwijk. Ze hadden een lezing over de tramlijnen in Beverwijk en Wijk aan Zee. Over een paar maanden moet ik hier ook een lezing houden over Beijnes. Het was een gezellige drukke avond.

 


12 maart 2014 Vanavond had ik weer mijn maandelijkse NVBS avond in Velsen-Noord. Deze keer ging het over “Haags Heren” die samen allerlei uitstapjes maken op treinen gebied. Het was een leuke avond.


9 maart 2014 Vandaag weer op zolder bezig geweest. Mijn treincoupé vordert gestaag. Peter ging Tim weer naar huis in Prinsenbeek brengen. Peter en ik waren uitgenodigd voor het 35 jarige bestaan van Stukart tuinen uit Hoofddorp. Het hoveniersbedrijf waar Peter werkt. Het was een gezellige avond met lekker eten en drinken.


8 maart 2014 Vandaag een lekker dagje op stap met de trein. Het belooft een mooie dag te worden met veel zon. Met mijn dagkaart van het kruidvat vanuit Beverwijk op weg naar het zuiden van het land om foto’s van treinen te maken. Helaas liep de dag toch iets anders dan ik mij had voorgesteld. Vlak voor de Maasbrug bij Den Bosch ging het mis. De trein claxonneerde 3 keer vlak achter elkaar, waarna een doffe dreun te horen en te voelen was. Enkele ogenblikken later ging de trein volop in de remmen en kwam tot stilstand. Ik wist meteen wat er gebeurt was. Er was iemand voor de trein gesprongen. Even later melde de conductrice dat de machinist gemeld had, dat er een aanrijding met een persoon had plaatsgevonden. Toch wel een rare ervaring. Ik zat in het eerste rijtuig. Een heleboel reizigers hadden de dreun van de aanrijding niet opgemerkt en waren verbaast dat ze niks gemerkt hadden. Ik was er stil van. Het gaat toch in je gedachte om waarom iemand dit doet en waarom voor een trein. Voor de machinist en conducteur een verschrikkelijke ervaring lijkt mij. Volgens mij was de persoon zo ver heen dat hij daar niet meer over na heeft gedacht. De hulpverlening was snel ter plaatse. Brandweer, ambulance en politie liepen om de trein heen. Alles wees er op dat het wel enige tijd zou gaan duren voordat de trein weer verder zou gaan. Er werd af en toe wat omgeroepen en uiteindelijk kregen we te horen dat er een andere trein ons zou ophalen. We moesten dus ter plekke overstappen op een ander trein. Toen deze trein gearriveerd was duurde het nog even voordat er een soort loopbrug tussen de twee treinen was gemonteerd. Daarna konden alle mensen met bagage en fietsten overstappen naar de andere trein. Dit had nog heel wat voeten in aarde. Een uit zes rijtuigen bestaan dubbeldeks treinstel ICRM regiorunner 8741 vol met mensen overstappen naar een zesdeling sprinter treinstel. Wij uit het voorste rijtuig moesten helemaal naar achteren door zes rijtuigen trap op trap af en dat met fietsen en koffers. Dat duurde ook nog wel enige tijd voordat alle passagiers in het sprintertreinstel waren over gestapt. Als haringen in een ton werden we enige tijd later naar Den Bosch gebracht. Ongeveer 3 later dan gepland kwamen we in Den Bosch aan. Ik wens de conductrice en machinist heel veel sterkte om dit voorval te verwerken.


Het zuiden van het land ging het voor mij niet meer worden. Ik merkte dat het mij ook nog veel doet. Ben toch nog wel even naar Tilburg Universiteit gereden om daar nog wat treinenfoto’s te maken. Maar het was toch mijn dag niet meer. Ik heb Peter gebeld die bij het voetbal van zijn zoon Tim in Breda was om mij als hij op de terugweg naar Beverwijk in Lage Zwaluwe op te halen. Het heeft mij wel op het idee gebracht om misschien in het vervolg een reflecteren jasje aan te doen als ik aan het foto’s maken ben van treinen. Dan weet de machinist tenminste dat ik niet van plan ben voor de trein te springen.

 

Na thuiskomst zijn we toch maar met Tim uit eten gegaan bij de Kas in Heemskerk. Mijn energie was voor die dag wel een beetje op.

       


7 maart 2014 vandaag weer het vaste patroon van boodschappen doen e.d. Daarna ben ik weer verder gegaan op zolder.

 


6 maart 2014 Vanavond naar de stadsschouwburg in Velsen geweest. Via de personeelsvereniging zijn we naar de voorstelling Percossa geweest. Daarvoor werd er ook nog een Italiaans diner geserveerd. Daarna begon de voorstelling. Prachtige show met veel percussie maar nog veel meer. Het was best spectaculair. Het was een gezellige avond.


4 maart 2014 Vandaag is Peter zijn zus Ineke jarig. Van harte gefeliciteerd. En een dikke kus van ons.


2 maart 2014 Vanmorgen eerst vlees gebraden en daarna lekker laten sudderen. Daarna zijn Peter en ik gaan wandelen op het strand van Wijk aan Zee. Er stond behoorlijk wat wind, maar het zonnetje scheen volop. We zijn naar de pier van IJmuiden gelopen en daarna weer terug. Bij de pier nog een bakkie gedaan. Het was heerlijk om buiten te zijn.


Tata steel gezien vanaf het strand van Wijk aan Zee.

 


Vanmiddag nog op zolder aan het werk geweest. Vanavond lekker zuurkool met worst gegeten.


1 maart 2014 Vandaag weer op zolder bezig geweest met mijn treincoupé. Peter was bezig met het schoonmaken van het filter van de vijver. Vanavond zijn Peter en ik samen met Peter B. en Maurice (een vriend van Peter B.) naar de film “12 years a slave” geweest in de Filmschuur in Haarlem. Het was een indrukwekkende film. Daarna nog even wat gedronken in het café.


28 februari 2014 Vandaag had ik geen energie. Slecht geslapen door het eten van gisteren. Wel op tijd boodschappen gedaan, maar daarna niet veel meer uitgevoerd. Heb ook nog even op de bank gelegen. Peter belde nog of we s’avonds nog een wandeling gingen maken op het strand van Wijk aan Zee.  Helaas had ik een afspraak op het stadhuis van Beverwijk. Er was een training voor stembureauleden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Ik ben dan voorzitter op een stembureau.


27 februari 2014 Vanavond uit eten geweest met het bestuur van de personeelsvereniging. Onze secretaris nam afscheid. Een keer per jaar gaan we met het bestuur uit eten. We zijn bij het Japanse sushi restaurant “Hachi” geweest op de Meerstraat in Beverwijk. Heerlijk gegeten maar er zat zoveel knoflook in, dat ik de hele nacht daarna wakker heb gelegen van de hitte en hartkloppingen.  Jammer is dat toch. Volgende keer maar een gerecht zonder knoflook (wordt dan waarschijnlijk een ander restaurant).


De "skyline" van Barendrecht.


 

23 februari 2014 Vanmiddag zijn we naar Barendrecht gereden om op visite te gaan bij Sharula. We hebben gepraat en nog een stuk gewandeld. Daarna nog bij haar gegeten. Om 20:00 uur weer huiswaards gegaan. Het was weer gezellig geweest en het weekend is weer voorbij.


22 februari 2014 Vandaag komt het er niet erg van om op zolder te gaan werken. Eerst met Peter mee om een cadeautje te kopen van Sjoerd zijn neefje. Ik heb wel de treinbank uit elkaar gehaald en het onderstel gewijzigd om tegen de muur aan te kunnen monteren. Verder ben ik niet gekomen. Vanmiddag viert Sjoerd zijn 3e verjaardag. Hij was gisteren jarig. Om 16:00 uur daar heen gegaan. Ik kan er toch niet zo goed tegen in een kamer met allemaal schreeuwende kinderen. Maar ja, even doorbijten. Om 20:00 uur richting van mijn broer Ron gereden. Ron is morgen jarig en vanavond viert hij zijn 58ste verjaardag samen met mijn schoonzus Irene die in december jarig was. Het was een gezellige avond. Het was snel laat. Om 01:30 uur lagen we in bed.


21 februari 2014 Vandaag weer boodschappen gedaan en verder gegaan op zolder. Aan het einde van de middag ben ik weer even naar de Gamma gereden. Peter zou met de bus van zijn werk even een paar platen hout halen voor op zolder thuis. Vanavond niet zoveel gedaan.


20 februari 2014 Vandaag was het erg druk op het werk. Mijn hoofd liep af en toe over. Ik had ook nog een aanvaring met een collega, dus was blij dat de dag voorbij was. Peter is vanavond eten bij Peter B. in Haarlem. Peter dacht dat ik vanavond uit eten was met de personeelsvereniging van mijn werk. Maar ik had me vergist. Dus was ik alleen vanavond. Ben weer een beetje tot rust gekomen.


16 februari 2014 Vandaag weer op zolder bezig geweest en een hoop rommel opgeruimd. Tevens de door mijn vader gemaakte vitrinekast van nieuwe verlichting voorzien en stofvrij gemaakt. Daarna een aantal  onderdelen van mijn "treincoupé" weer een beetje in elkaar gezet. Ziet er al weer erg leuk uit ook al moet er nog een hoop gebeuren. Aan het einde van de middag naar de 1500 m schaatsen gekeken. De Nederlandse dames deden het weer goed. De plaatsen 1 t/m 4 waren voor de Nederlanders.


15 februari 2014 Vandaag bijna de hele dag op zolder bezig geweest. Peter ging bij zijn vader en moeder in Haarlem de tuin doen. S’avonds een paar dvd’s gekeken.


14 februari 2014 Valentijnsdag. Vanmorgen lag er een briefje van Peter op tafel dat ik vanavond om 18:30 uur klaar moest staan.  Spannend!. Vannacht heel slecht geslapen. Ben om 02:00 uur er maar uit gegaan en TV gekeken en een kopje thee gedronken. Om 05:00 uur ben ik weer naar bed gegaan en heb toen tot 08:00 uur geslapen. Je bent dan alleen zo duf als wat. Ik heb boodschappen gedaan en daarna niet zo veel gedaan. Een beetje op zolder gewerkt aan de verlichting in de vitrinekasten. Vanavond heeft Peter mij mee uit eten genomen bij café restaurant "De Kas" in het centrum van Heemskerk. Het was een gezellige avond met live muziek. Dank je wel Peter.   


13 februari 2014 Vandaag moest mijn zus Inge voor de uitslag van haar borstonderzoek naar het ziekenhuis. Het is allemaal goed. Wat een opluchting allemaal. Helemaal top. Vanavond uit eten geweest met de personeelsvereniging bij het "Culinair Centrum" in Beverwijk.


12 februari 2014 Vanmiddag toen ik thuis kwam naar de 1000 meter sprint gekeken voor mannen. Wat een prachtige dag voor het Nederlandse schaatsen. Weer goud en brons voor Nederland. Schaatser Stefan Groothuis heeft goud gewonnen op de 1.000 meter. Ook Michel Mulder mag het podium weer betreden, na zijn goud op de 500 meter: hij won het brons. De Canadees Denny Morrison werd tweede en pakte het zilver. Vanavond naar de NVBS avond geweest in Velsen-Noord.


10 februari 2014 Tijdens de Olypische Winterspelen in Sochi hebben de Nederlandse schaatsers weer goud, zilver en brons gewonnen op de 500 meter

 


9 februari 2014 Vandaag niet veel gedaan. Wel weer even op zolder bezig geweest. Later nog naar de Olympische winterspelen gekeken. Ireen Wüst heeft goud op de 3 km gewonnen. Peter heeft Tim weer naar huis gebracht.


8 februari 2014  Vanmorgen was het echt "hondenweer" het goot van de lucht. We zijn nog even naar een tegelhandel geweest om te kijken naar een mooie douchecabine voor onze badkamer. Helaas hadden ze de door ons uitgezochte douchecabine niet staan. Peter is daarna Tim gaan halen. Ik ben weer op zolder gaan rommelen. Ik heb nu 250 CDs van ABBA in plastic hoesjes gedaan. Scheelt gigantisch veel ruimte. Vanavond zijn Peter en Tim naar de film geweest. Ik heb naar de Olympische winterspelen zitten kijken. Bij het schaatsten heeft Nederland 3 medailles (goud, zilver en brons) gewonnen op de 5 km.


7 februari 2014 Vanmorgen weer boodschappen gedaan en daarna direct doorgereden naar mij zus. Even kijken hoe het met haar is. Inge was alweer aardig opgeknapt en heeft gelukkig nog een paar dagen vrij. Dinsdag begint ze weer. Ze moet nog tot donderdag wachten totdat de definitieve uitslag bekend is van het weefselonderzoek om kanker helemaal uit te sluiten. "Fingers crossed". Ook weer op zolder bezig geweest. Vanavond nog even de opening van de Olympische winterspelen zitten kijken 


6 februari 2014 Vanmiddag is mijn zus Inge aan haar borst geopereerd. Het is gelukkig goed gegaan met het verwijderen van het gezwel. Ze mocht aan het einde van de middag weer naar huis. Op het werk was het ook druk, maar toen ik naar huis ging waren de meeste werkzaamheden afgerond.

 


5 februari 2014 Vandaag erg druk op het werk. Ben met een heleboel verschillende werkzaamheden, die allemaal hun aandacht nodig hebben. Vanavond ben ik bezig geweest om weer een groot aantal DVD’s op een slimmere manier op te bergen om ruimte te besparen. De plastic doosjes nemen heel veel plaats in de kast in. Door ze op te bergen in een hoesje in een verzamelkoffer bespaar je ongeveer 80% ruimte. Alle DVD doosjes heb ik daarom niet meer nodig. 


4 februari 2014 Vanmorgen had ik door mijn werk een afspraak bij de advocaat van de gemeente Beverwijk. Er leek een geschil tussen de gemeente Beverwijk en Liander m.b.t. de openbare verlichting. Achteraf bleek gelukkig dat het allemaal minder heftig was, dan eerst leek. Het is wel jammer dat deze zaak al bijna 7 jaar loopt. Het verbaasde mij ook hoe weinig de advocaat inhoudelijk wist m.b.t deze zaak. Zeker omdat deze zaak al zolang loopt.

 


De geheel elektrische I 3 van BMW

2 februari 2014 Vandaag is mijn broer Fred jarig. Hij wordt 57 jaar. Vanmorgen op zolder verder gegaan. Daarna bij Peter zijn broer Gert Jan de tuinverlichting even op tijd gezet. Deze was van slag door een stroomuitval een tijdje geleden. Daarna nog even koffie gedronken. Vanmiddag weer verder gegaan op zolder. Aan het einde van de middag zijn we naar de verjaardag van mijn broer in Bergen aan Zee gegaan. Fred heeft een nieuwe elektrische auto een BMW I3.


Ook nog even een stukje meegereden. Rijdt best goed eigenlijk. Ziet er ook futoristisch uit. Het was verder een gezellige middag/avond. Om 21:30 uur waren we weer thuis.


1 februari 2014 Vandaag weer druk bezig op zolder. O.a. verlichting maken in de vitrinekast. Vanmiddag ook nog even bij Paul in Haarlem geweest. Hij had ons gevraagd om te helpen een natuurstenen aanrechtblad naar boven te tillen. Dat ging prima. S’avonds nog een film gekeken.


31 januari 2014 Vanmorgen boodschappen gedaan. Daarna nog een film gekeken. S’middags ben ik op zolder bezig geweest met mijn ABBA verzameling o.a. kasten leeghalen. Vanavond zijn we nog even bij de Chinees in Castricum gaan eten.


30 januari 2014 Vanmorgen via Watsapp te horen gekregen dat het gezwel in de borst van mijn zus niet kwaadaardig is. Wat een opluchting voor haar en Simon en voor ons. Ze wordt wel volgende week donderdag geopereerd. Dan wordt het gezwel uit voorzorg verwijderd. Vanmiddag een bos bloemen voor haar gekocht en s’ avonds samen met Peter even bij haar langs geweest.


29 januari 2014 Vanavond bij mijn zus Inge geweest. Ze maakt zich grote zorgen om het gezwel in haar borst en de uitslag die ze a.s. donderdag krijgt. Tevens zit er nog veel frustratie m.b.t. de manier waar op haar “vriendin” haar heeft misleid bij het stoppen van de samenwerking van hun honden trimsalon. Hoop voor Inge dat de uitslag van het borstonderzoek donderdag gunstig is. Dan kan ze eindelijk deze rot tijd achter haar laten. 


28 januari 2014 Vanavond mijn zus gebeld om te horen hoe het onderzoek is gegaan in het ziekenhuis. De arts schrok een beetje omdat de gezwel in haar borst zo gegroeid was. Bij het vorige onderzoek was mijn zus verzekerd dat het niet kwaadaardig was en niet verwijderd hoefde te worden. Donderdag krijgt mijn zus de uitslag van dit onderzoek. Even duimen dat het toch niet kwaadaardig is. Morgen ga ik even bij haar langs. Ik heb ook nog even mijn broer Ron en schoonzus Irene gebeld. Zij wisten nog van niks dus toch maar even hun geïnformeerd.


26 januari 2014 Vandaag weer druk bezig geweest op zolder. Ben begonnen mijn ABBA CDs verzameling uit de plastic CD doosjes te halen en deze in “DJ Sleeves” een soort plastic hoesjes te stoppen. Hierdoor heb je een ruimtebesparing  van 75% te behalen. Het papieren boekje e.d. kunnen ook in het nieuwe plastic hoesje op geborgen worden. Op de foto rechts zie je het verschil. Op de bovenste plank staan 48 CD in hun "DJ Sleeve". Daaronder 15 CD's in een normaal CD doosje. Scheelt heel wat kastruimte zeker met de hoeveelheid van CD's in mijn verzameling. Vanmiddag zijn Peter zijn vader en moeder bij ons geweest. Zij gingen na het eten om 20:00 uur weer naar huis. 


25 januari 2014 Vandaag zijn we naar Amsterdam geweest. We hadden onze auto bij stations Spaarnwoude neer gezet. Het was alweer een tijd geleden dat we in Amsterdam waren geweest om te winkelen. Er is een hoop veranderd in Amsterdam. Winkelketens als “De Slegte” en de Free recordshop zijn niet meer. Ik vond het ook erg rustig op de Kalverstraat en dat voor een zaterdagmiddag. Het winkelaanbod wordt steeds eentoniger. Wel nog even bij boekhander “Vrolijk” en  bij CD winkel “Fame” geweest (gelukkig is die er nog wel) in het oude postkantoor. Weer een paar DVD’s gekocht. We zijn ook nog door de Spiegelstraat gelopen. Hier zitten allerlei kunst winkels. Mooie beelden en prachtig schilderijen gezien. Alleen iets te duur voor ons budget. Aan het einde van de middag weer huiswaard gegaan. In Haarlem nog even bij Ikea geweest om een aantal glasplaten voor mijn Billy boekenkasten te halen. S’avonds nog een film gekeken.


22 januari 2014 Vanavond mijn zus Inge gebeld. Ik wilde graag weten hoe het met haar gaat. Mijn zus had samen met een “vriendin” een honden trimsalon. Na onenigheid en het niet nakomen van gemaakte afspraken en door haar “vriendin” behandeld te zijn als een “voetveeg” ziet mijn zus zich genoodzaakt om alleen verder te gaan met haar trimsalon “De Knip” Abbeven 27 in Heemkerk. Tijdens het gesprek met mijn zus vertelde ze ook dat het “goedaardige” gezwel die ze in haar borst heeft de laatste tijd hard gegroeid was en dat ze zich ernstig zorgen maakt daarover. Ze moet a.s. dinsdag weer voor onderzoek naar het ziekenhuis. Alles bij elkaar zit het haar niet mee. Ik heb haar sterkte gewenst en bel haar als ze bij de dokter in het ziekenhuis geweest is weer. 


19 januari 2014 Vandaag weer op zolder bezig geweest. Weer wat spullen uitgezocht. Heb ook de planken gemonteerd waar de luxaflex aan moet worden gehangen en deze nog een keer geschilderd. Daarna de luxaflex schoon gemaakt. De ene in een emmer de andere heb ik later onder de douche schoongemaakt. Daarna heb ik ze meteen weer opgehangen.  Weer een klusje geklaard. Vanavond Boer zoekt Vrouw gekeken.

 


18 januari 2014 vanmorgen bij een badkamerspecialist wezen kijken in Heemskerk. Deze zaak verkoopt al zijn spullen van 2013 via een on line veiling. Vandaag was het kijkdag.

Koppelpoort in Amersfoort

We zijn wel van plan om op een aantal zaken te bieden. Misschien kunnen we nog wat geld besparen.

Daarna zijn we door gereden naar Amersfoort naar Peter zijn zus Ineke en haar man Herbert. Eerst lekker zitten kletsen en daarna naar het centrum van Amersfoort gereden. Onder leiding van Herbert een rondwandeling gemaakt door oud Amersfoort. We zijn o.a. bij de Koppelpoort geweest. Na deze wandeling zijn we wat gaan eten bij de Mexicaan. Miriam hun dochter was ook mee gegaan. Het was een gezellige dag.


17 januari 2014 Vanmorgen boodschappen gedaan. Daarna heb ik een paar planken geschilderd waar de luxaflex op zolder aan moet hangen. Daarna nog wat geklust op zolder. Het wordt steeds ruimer op zolder omdat er steeds meer spullen in de kasten komen te staan.


15 januari 2014 Vanavond eindelijk weer mijn website bijgewerkt. Je mist tijdelijk een deel van het archief over 2013 maar dat komt binnenkort weer in orde.


12 januari 2014 Peter is vanmorgen tijdens het voetballen met Tim door zijn rug gegaan. Hij heeft behoorlijk veel pijn. Vanmiddag zijn we met zijn drieën naar Linda en Bryan geweest in Heemskerk. Zij wonen sinds kort in een mooi appartement in Heemskerk. Vanmiddag gaven zij een open huis. Peter ging daarna nog Tim naar huis brengen. Peter heeft nog steeds last van zijn rug. Ook nog de nieuwe lattenbodems in ons bed geplaatst.


11 januari 2014 Peter is vanmorgen Tim gaan halen bij zijn moeder in Prinsenbeek. Ik ben weer verder gegaan op zolder. Wat kasten ingeruimd. Zo ontstaat er weer een beetje vloerruimte. Vanavond zijn Peter en Tim nog naar de film geweest.

 


10 januari 2014 Vandaag o.a. op zolder bezig geweest met het aanbrengen van verlichting in de vitrinekasten. Vanavond zijn we nog we nog even bij Ikea geweest om 2 lattenbodems te halen voor ons bed.


9 januari 2014 Vanavond zijn we weer bij de tegelhandel in Heemskerk geweest om de offerte van de badkamer door te nemen. Het bedrag was toch iets hoger dan wij hadden begroot. We gaan nu kijken wat we eventueel zelf kunnen doen om de kosten omlaag te brengen. Wel een mooie digitaal bestand gekregen waar in je kunt zien hoe onze nieuwe badkamer er uit gaat zien in 3D.


8 januari 2014 Vandaag was ik een beetje zenuwachtig. Vanavond heb ik de presentatie over de Beijnesfabriek in Haarlem en Beverwijk. Gelukkig is het allemaal goed gegaan en was het een leuke avond en volgens mijn toehoorders ook een interessante avond. Een pak van mijn hart. Het was wel leuk om te doen. Een volgende keer zal deze presentatie makkelijker gaan.

Prachtige foto van een NS rijtuig bij Beijnes

7 januari 2014 Vanmiddag een nieuwe dekmatras van 8 cm gekocht, zodat je van 2 matrassen 1 matras kan maken. Ik was wel helemaal doorweekt doordat ik mijn paraplu niet kon gebruiken vanwege de harde wind. De matras ligt heerlijk trouwens.


6 januari 2014 Vandaag weer begonnen met werken na 2 weken vrij te zijn geweest. Wel weer even wennen. Vanavond nog even wat gedaan aan mijn presentatie over Beijnes die ik woensdag moet houden.


5 januari 2014 Vanmiddag naar Ridderkerk. We gaan op visite bij Cees en John. Om 12:00 uur vertrokken. Na een uurtje rijden aangekomen bij John en Cees. Hun hele huis was nog helemaal in Kerstsfeer.

Mooi Kerststalletje bij Cees in Ridderkerk.


Echt prachtig. Cees verbouwt bijna het hele huis met allerlei kunst en kitsch m.b.t. op Kerst. Een hele klus. Lekker gekletst, gewandelden uit eten geweest bij de Italiaan. Het was een gezellige middag/avond. Om 20:00 uur gingen we weer naar huis. Morgen weer werken. Om 06:00 uur gaat de wekker weer.


Tijdens onze wandeling door Ridderkerk dit prachtige huis en dit prachtige straatje.


4 januari 2014 vanmorgen een offerte laten maken voor een nieuwe badkamer. We weten ondertussen wel wat we willen. Kijken wat voor prijs er uit komt. Dan kijken we weer verder wat mogelijk is. Thuis de laatste Kerstspullen opgeruimd. Lekker het huis schoon gemaakt. Het is weer spic en span.

 


3 januari 2014 In de loop van de morgen wat boodschappen gedaan. s’middags nog meer kerstspullen opgeruimd. Peter is vanmiddag bij zijn broer aan het werk geweest.  Ook weer aan mijn presentatie gewerkt.


2 januari 2014 Vanmorgen hebben we bij Ron en Irene  koffie gedronken en daarna naar een nieuwe badkamer gaan kijken in Heemskerk. Daarna ook nog even langs de kringloopwinkel in Heemskerk. Vanmiddag weer gewerkt aan mijn presentatie over Beijnes. Peter heeft ondertussen de Kerstboom weggehaald. Ik ben ook nog op zolder bezig geweest. Ik heb aan het einde van de middag Peter naar de Nieuwjaarsreceptie van Stukart tuinen in Hoofddorp gebracht. Vanavond het ik hem weer opgehaald. Ondertussen ben ik verder gegaan aan de presentatie over Beijnes.


<<  naar boven

Kerstboom 2014
De Bavo op de Grote Markt in Haarlem 24 december 2014
Mooie zons ondergang in Wijk aan Zee
Amersfoort 1
Amersfoort 2
Barendrecht
Auto Fred
Boedapest ooststation
Boedapest
Boedapest station 2
Vrijheidsbrug
Hoogwerker Heemskerk
Deze prachtige Roofvogel bij ons achter in de tuin 9 februari 2014
Prachtig oude binnenstad van Amersfoort
prachtig kerstkrans gemaakt door Cees