www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2015


1 januari 2016 Om twaalf uur zijn we na de beste wensen naar buiten gegaan. Peter en Peter B. hadden nog vuurwerk gekocht. Voor Oscar (hij komt uit Colombia) was het alweer 15 jaar geleden dat hij vuurwerk had afgestoken. Er was prachtig vuurwerk te zien. Alleen de harde knallen mogen van mij wel achterwege blijven Na een uurtje weer naar binnen gegaan en verder gegaan met ons kaartspel “Take 5”. Rond 03:15 uur naar huis gegaan. Het was een gezellige avond geweest.


Vanmorgen was ik om 08:30 uur al weer uit bed. Lekker rustig aan. Peter was om 10:30 uur wakker. Na het ontbijt zijn we naar zijn vader en moeder gereden om nieuwjaar te wensen. Peter zijn broers en schoonzussen waren er ook. Na de koffie weer naar huis gegaan. Lekker rustig aan gedaan. Nog wat films en opgenomen programma’s bekeken. Zo was de eerste dag van het nieuwe jaar weer voorbij.


31 december 2015 Vandaag de laatste dag van het jaar 2015. Het was een jaar met problemen, zoals aanslagen door IS en het vluchtelingenprobleem. Er is overal oorlog in de wereld. Ik hoop dat volgende jaar wat minder strijd wordt geleverd. Al deze zaken maken het leven minder mooi. Ik hoop ook dat de banken wat minder belangrijk worden en dat de zorg voor onze ouderen weer wat beter wordt en niet wordt bepaald door het graaigedrag van de politiek en besturen van zorginstellingen. Verder hoop ik dat 2016 voor iedereen maar vooral voor Peter en mij, onze families en onze vrienden een mooi en hoopvol jaar wordt.


Oudejaarsavond zijn Peter en ik bij Paul en Oscar in Haarlem geweest. John, Cees en Peter B. waren er ook. Iedereen had wat meegenomen aan eten en drinken. Tot twaalf uur lekker het kaartspel “Take 5” gedaan. Erg leuk trouwens.


Ik wens iedereen een gezond en liefdevol 2016. Dat al je dromen uit mogen komen.


Schilderij van de oom van Peter, Sjoerd de Vries 30 december 2015

30 december 2015 Peter heeft vanmorgen de werkzaamheden in de tuin van de buren afgerond. De reigers hebben nu ook daar het nakijken wat vis betreft. Ik heb boodschappen gedaan. Na de middag zijn Peter en ik naar de loods van Peter zijn werk gereden om de Kersttakken e.d. te lossen en om een grote polyester bak te halen voor de filter van onze vijver. De oude bak is verrot en is aan vervanging toe. Helaas paste de bak niet in Peter zijn bus. Hij heeft toen maar een andere bus gepakt. Daar ging de bak wel in. Toen weer naar huis gereden. De bak uitgeladen en daarna weer naar Haarlem gereden. Peter zijn neef Theo had van de week gebeld of Peter een schilderij in bruikleen wilde van zijn overleden oom Sjoerd de Vries. Hij was best een goede schilder. Het schilderij wat wij krijgen hing altijd in het huis van zijn tante Ina daar hing het nog steeds na haar overlijden 3 jaar geleden. Nu moet het huis leeg en mochten wij dit schilderij komen halen. Peter zijn oom Sjoerd had wel een eigen stijl. Veel kleuren en dit schilderij is behoorlijk groot. Het ziet er mooi uit. Nu nog even wachten totdat de Kerstspullen weer opgeruimd is, dan kunnen we een mooi plekje in de kamer vrijmaken voor dit schilderij. Het schilderij is geschilderd in 1959. Verder niet veel gedaan. Alleen een beetje TV gekeken. Morgen de laatste dag van het jaar alweer. Dan is 2015 weer verleden tijd.


Bijzonder deze "gouden" CD ABBA Gold in mijn verzameling

29 december 2015 Peter is vandaag weer verder gegaan in de tuin van de buren. Ik heb weer achter de computer gezeten. Rond 16:00 uur ging Peter richting Haarlem. Hij ging samen met zijn broers naar de nieuwe film van Starwars. Ik heb niet zoveel met sciencefiction films. Daarom ging ik niet mee. Ik heb thuis lekker films gekeken. Lekker van die romantische komedies, dat is meer mijn genre. Peter was rond 21:30 uur weer thuis. Daarna nog wat opgenomen programma’s gekeken.


28 december 2015 Vandaag is Peter in de tuin bezig. Hij gaat een beetje snoeien en opruimen. Daarna is Peter buurman Danny gaan helpen om de tuin te beschermen tegen reigers die de vijver leegeten. Wij hebben daarvoor visdraadjes gespannen boven onze tuin. Danny wilde dat ook en daarom heeft Peter hem geholpen. Ik zelf heb wat boodschappen gedaan. Daarna nog wat achter de computer gezeten om mijn ABBA verzameling te updaten.


27 december 2015 Vanmorgen achter de computer gezeten om mijn ABBA verzameling te updaten. Peter was wat aan het rommelen in de tuin. Vanmiddag rond 16:00 uur zijn we naar Paul en Oscar in Haarlem gegaan. Voor Oscar hadden we een paar oude schaatsen van Peter. Kan hij binnenkort schaatsen leren op de ijsbaan in Haarlem. Mijn collega Mercedes had de schaatsen voor hem laten slijpen. Lekker zitten kletsen en bij hun gegeten. Oscar heeft nog wel wat moeite met het leren van de Nederlandse taal. Dat komt ook, omdat wij zo gemakkelijk Engels praten. We hebben samen nog een leuk spel gedaan met miniatuurstoelen. Deze moet je stapelen zonder dat ze omvallen. Het was een gezellige avond.

Prachtige kerstversiering bij Cees in Ridderkerk 26 december 2015

26 december 2015 Vanmorgen rustig aan gedaan. Vanmiddag eerst Tim naar huis gebracht in Prinsenbeek. Daarna zij wij naar Cees en John gereden in Ridderkerk. Cees heeft zijn hele huis weer in Kerstsfeer omgebouwd. Het ziet er fantastisch uit. Rond 17:00 uur kwam John samen zijn moeder Ibu van 90 jaar thuis. Leuk was dat. Moeders is nog lekker bij de tijd. Cees had een heerlijk diner voor ons gemaakt. Het was erg gezellig, bedankt hoor. Rond 22:30 uur naar huis gereden.


Prachtige chokoladen ijstaart gemaakt door José 25 december 2015

25 december 2015 Vandaag is het eerste kerstdag. Lekker met z’n drieën aan het Kerstontbijt. Peter en Tim zijn daarna aan de voorbereiding van de gerechten van het kerstdiner begonnen. O.a. Venkelsoep en de rode wijnsaus. Rond 16:00 uur naar Haarlem vertrokken. We gaan Kerst vieren bij Peter zijn broer Gert Jan en Jose. Zijn vader, moeder en Stien waren er ook. Heerlijk gegeten. Het voorgerecht was de soep en daarna Herten biefstuk met rode wijnsaus en vis. Als toetje had Jose een grote ijstaart gemaakt met daarover warme chocoladesaus. Het was lekker maar erg machtig. Ik heb er maar een klein beetje van gegeten. Het was een gezellige avond. Kreeg nog wel een erg triest bericht van mijn vriend Gerbrand uit Drenthe. Zijn vrouw Petra is vanmorgen overleden na een paar weken in coma te hebben gelegen na een zwaar ongeval. Dit bericht viel me erg zwaar.


24 december 2015 Vanmiddag ging Peter Tim ophalen. Hij komt voor eerste kerstdag bij ons. Vanavond zijn we uit eten geweest in Wijk aan Zee bij “Sonnevank”. Peter was helemaal in zijn hum nu zijn zoon er is. Het eten was prima.


Loes en Marlie een Kerst musical na het verhaal van Scrooge van Charles Dickens, met o.a. Brigitte Kaandorp.

22 december 2015 Vanmorgen  moest ik naar Den Haag. Ik moest daar spullen ophalen van onze overleden penningmeester van de NVBS bij het ministerie van Financiën. Er waren geen nabestaanden na zijn overlijden. Dan vervalt alles aan de staat der Nederlanden.  Gelukkig heb ik nog de administratie van onze club  terug gekregen.  Om 12:00 uur was ik alweer terug in Beverwijk met de trein. Peter haalde mij van het station en zijn toen meteen boodschappen gaan doen.  Eerst bij de Makro en daarna bij de Dekamarkt.  Daarna nog achter de computer gezeten en de website bijgewerkt.


21 december 2015 Vanmorgen even naar de Lidl gereden bij station Heemskerk. Hier even een discolamp gekocht voor in mijn vitrine van ABBA op zolder. Geeft een leuk effect. Vanmiddag kwam  buurvrouw Els  nog even, samen met haar 2 kleinkinderen en Rob een Kerststukje maken in de schuur. Daarna wat spullen opgeruimd. Verder niet zoveel gedaan.


20 december 2015 Vandaag lekker rustig aangedaan. Vanavond moesten we naar "Loes en Marlie" in de Stadsschouwburg van Haarlem. Dit is het Kerstverhaal van Scrooge maar dan op een andere manier gespeeld met o.a. Brigitte Kaandorp en Raymonde de Keyzer. Het was een prachtig hilarisch geheel.


 19 december 2015 Vandaag gaan we weer Kerststukjes maken bij ons in de garage. Ron en Irene waren er als eerste.  Daarna kwamen  nog vrienden en bekenden langs en ook nog een paar collega's. Paul, Oscar , Cees en John zijn ook geweest . Oscar kreeg nog een paar schaatsten van Peter  en Mercedes (een collega) bood spontaan aan om deze te slijpen. Al met al weer een leuke dag met veel  mooie Kerst stukjes. vanavond moest Peter nog naar een feest van een collega  van het werk in Hoofddorp . Ik heb hem weggebracht en opgehaald. Peter had hem best zitten. Blij dat ik weer in bed lag. Het was al met al een leuke maar vermoeiende dag geweest.


Prachtige model diesellocomtief van de serie V60 van de DB

18 december 2015 Peter moest vandaag nog werken. Ik heb boodschappen gedaan.  Verder het huis door gewerkt.   Verder nog wat voorbereidingen gedaan voor het kerststukjes maken van morgen. Vanmiddag ben ik naar Delft gereden. Ik had daar een locomotief gekocht van Märklin  spoor 1. Hij is erg mooi. Het is een model van een diesellocomotief van de serie V60 van de Deutsche Bundesbahn schaal 1 op 32..


17 december 2015 De laatste werkdag van dit jaar. Ik ben echt aan vakantie toe. Peter moest vanavond naar yoga. Ik had lekker niks.


16 december 2015 Vandaag mijn Kerstpakket ontvangen. Niet echt bijzonder. Vanwege de werkkostenregeling wordt door de werkgever overal op bezuinigd. De waardering voor het personeel laat steeds meer te wensen over. Terwijl er aan de andere kant geld over de balk wordt gegooid. Vanavond had ik de laatste treinenavond van de NVBS. Het ging vanavond over Dieseltreinen en locomotieven van British Rail. Een leuke avond. 


15 december 2015 Vanavond is Peter begonnen met de voorbereiding van het Kerststukjes maken a.s. zaterdag. De garage is leeg gemaakt om ruimte te maken voor de tafels. Alle spullen om de Kerststukjes te maken zijn weer uitgestald. Ik heb nog even achter de computer gezeten m.b.t. mijn ABBA verzameling.


13 december 2015 Vandaag is Peter zijn vader jarig, maar dat hij gisteren al gevierd. Peter heeft al vast wat voorbereidingen getroffen voor het Kerststukjes maken volgende week zaterdag. Ik heb boven de was opgevouwen en stof gezogen. Daarna zijn we samen nog een stukje gaan wandelen. Ook nog even bij de volkstuin langs geweest. Ligt er mooi bij. Daarna weer naar huis. Peter is TV gaan kijken en ik ben achter mijn computer bezig geweest met mijn website. Verder niet zo veel meer gedaan.


12 december 2015 Vandaag de vriezer maar weer een keer ontdooit en schoongemaakt. Het werd weer een keer tijd. Om 15:00 uur naar Haarlem vertrokken. Peter zijn vader vierde zijn 83ste verjaardag vandaag. Morgen is hij echt jarig. Het was gelukkig niet zo druk waardoor het best gezellig was. We hebben lekker chinees gegeten en waren om 22:00 uur weer thuis.


11 december 2015 Vanavond ging ik met Peter naar de van de "Messiah" van Händel uitgevoerd door het Castricumse Oratrorium Vereniging in de St. Pancratiuskerk in Castricum. Het was mooie muziek. Het was  alleen jammer dat de kerkbanken zo waardeloos zaten. Na de pauze maar op een andere stoel plaats genomen. Toen kon ik pas echt genieten. Hallelujah!


9 december 2015 Vanmiddag toen ik naar huis liep nog wat lichtjes gehaald voor in de tuin. Daarna patat gegeten en later nog aan mijn ABBA registratie gewerkt op de computer. Peter moest zingen en ik heb nog een detective gekeken.


8 december 2015 Vandaag hadden we een eindejaarborrel op het werk. Wel een beetje te vroeg vind ik zelf. Voorafgaand was er ook nog een laatste bijeenkomst van de cursus “Gastvrij” over hoe we met elkaar horen om te gaan. Daar had ik dus geen zin in. Heb in de 30 jaar dat ik werk al zo veel van dit soort bijeenkomsten meegemaakt. Helaas leidt dit nooit tot een verbetering. Dus zonde van het geld en tijd. Er worden nl. dingen afgesproken waar later niemand zich meer aan houd. De “borrel” begon pas om 16:30 uur. Ik ben gewoon om 16:00 uur naar huis gegaan.

7 december 2015 Vanavond nog wat “sneeuw” gestrooid over de verschillende Kerstlocaties in de woonkamer. Daarna de woonkamer opgeruimd en alle lege dozen en kratten weer naar zolder gebracht. Dat ruimt lekker op. Daarna de stofzuiger er nog even doorheen gehaald. Zo.. laat de Kerst nu maar komen.


Nieuwe Frida boxset is uitgekomen ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag.

6 december 2015 Ik heb vannacht slecht geslapen o.a. door de harde wind die nog steeds flink doorwaaide. Ik was al om 04:30 uur wakker. Lag maar te draaien in bed en om 05:15 uur er maar uit gegaan. Heb eerst een film gekeken en daarna naar de CD “Somethings going on” geluisterd van Frida van ABBA. Deze CD is na 33 jaar opnieuw uitgebracht. Leuk om weer naar te luisteren. Om 09:30 uur kwam Peter uit zijn bed. Daarna zijn we begonnen om de Kerstspullen uit te pakken en neer te zetten. Peter heeft de boom versiert en ik ben bezig geweest met het Kerstdorp. We zijn ook nog even bij de Action en de Praxis geweest. Wat een gekkenhuis daar. Iedereen ging tegelijk een Kerstboom kopen. We zijn de hele dag bezig geweest met de Kerstspullen. Het is nu bijna klaar. Moeten nog wat kleine dingen doen. Peter heeft nog een prachtige guirlande gemaakt voor boven de eettafel. Laat de Kerst nu maar komen.


5 december 2015 Het heeft de hele nacht hard gewaaid. Vandaag toch maar begonnen met de voorbereidingen voor de Kerst. Peter heeft de boom op maat gezaagd en samen deze in de houder gezet. Daarna de boom alvast binnen gezet. Buiten de verlichting in de boom gerepareerd. Deze was defect omdat er regelmatig vrachtwagens tegen de boom aanrijden, waardoor de draden stukgetrokken waren. Gelukkig hadden we nog een reserve kabel. Dus brand het weer. Peter ging vanmiddag naar zijn broer Henk. Henk  vierde samen met vrouw en kinderen Sinterklaas. Ik was niet mee gegaan, omdat het een kinderfeest is. Vind niet dat de hele familie daarbij moet zijn. Het is anders dan surprises maken. Dat vind ik wel leuker. Ik heb het Kerststalletje van mijn ouders neergezet en wat verlichting geplaatst. Peter was om 20:30 uur alweer thuis. Samen hebben we een film gekeken.


4 december 2015 Vandaag weer boodschappen gedaan. Voor Peter wat spullen gehaald voor Sinterklaas morgen. Heb vanmiddag de verlichte kerstster opgehangen. Deze had ik gekocht tijdens onze vakantie in Duitsland begin september. Verder nog het huis doorgewerkt.


Mooi koersbord van een trein. Deze komt van een Hondenkop treinstel uit 1954

2 december 2015 Peter heeft vandaag alweer een Kerstboom meegenomen via zijn werk. Vanavond moest Peter weer zingen met zijn koor. Ik ben weer verder gegaan met het registreren van mijn ABBA CD’s. Vandaag ook een mooi koersbord van een trein ontvangen via de post.  Deze had ik gekocht via Marktplaats.


1 december 2015 Vandaag moest ik voor mijn werk naar Amsterdam voor een bijeenkomst van Liander Netbeheer. Ik ging met de trein naar station Amsterdam Amstel. Binnen in het station zijn prachtige muurschilderingen te zien. De bijeenkomst ging over de samenwerking tussen Liander en gemeenten. Daar mankeert nog wel wat aan. Er zijn over en weer dingen besproken. Volgens mij was het een nuttige bijeenkomst. Daarna weer terug naar Beverwijk. Ik had vanavond een etentje met mijn collega’s het Wereldrestaurant op de Meerstraat. Het was een gezellige avond en lekker gegeten.. Daarna weer terug gelopen naar huis. 

30 november 2015 Vanavond weer verder gegaan met het registreren van mijn ABBA CD’s.


29 november 2015 Vanmorgen nog aan mij ABBA verzameling gewerkt. Heb nu alle singles geregistreerd. Nu nog alle ABBA Cd’s. Na de middag nog even naar BCC geweest om een nieuwe tablet te kopen. De oude had het gisteren begeven. Toch wel makkelijk zo’n ding. Verder niet zo veel gedaan. Ik heb lekker boerenkool gemaakt.


28 november 2015 Vanmorgen weer achter de computer gezeten. Daarna met Peter naar Zaandam gereden. We zijn bij "Loods 5" geweest en bij de Kringloopwinkel. Lekker rond gekeken. Daarna weer naar huis en  verder gegaan met mijn ABBA verzameling. Peter heeft vanavond gekookt. Vanavond lekker voor de tv gehangen. Het was vanavond noodweer buiten. De regen viel echt met bakken uit de lucht. Lekker om dan binnen te zijn.


27 november 2015 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Daarna weer achter de computer gaan zitten voor de ABBA singles. Later in  de middag nog even in het huis stof gezogen. Vanavond zijn Peter en ik uit eten gegaan in Heemskerk bij restaurant “Het Dorrup”. Lekker gegeten daar. Daarna zijn we in Castricum naar de film van James Bond geweest in het Corso theater. Het was een gezellige avond.


26 november 2015 Vanavond ging Peter naar yoga. Ik ben weer achter de computer gaan zitten om mijn ABBA singles collectie te registreren. Ben al weer aardig op geschoten.


25 november 2015 Vanavond moest Peter weer naar zijn koor. Ik ben verder gegaan met het registreren van mijn ABBA verzameling. De LP’s zijn klaar. Nu ben ik aan de ABBA singles begonnen. Leuk om daar mee bezig te zijn en alle single weer door je handen te laten gaan. Heb ook een hoop singles nog niet geregistreerd in mijn totaal overzicht. Peter was om 22:30 uur weer thuis.


22 november 2015 Vandaag was ik wat later op, omdat ik er pas om 01:30 uur in lag. Vanmorgen niet zo veel gedaan. Wel begonnen om mijn website bij te werken. Aan het begin van de middag nog even naar onze volkstuin gelopen. Kijken of alles er nog goed bij staat. Het was erg koud. Het is niet de tijd nu om veel op de tuin te doen. Daarna weer naar huis gelopen en een aflevering van Downton Abbey gekeken. Daarna weer verder gegaan met mijn website. S’avonds tv gekeken en lekker op tijd naar bed.


De musical Priscilla Queen of the Dessert in Carré in Amsterdam. Een groot feest 21 november 2015

21 november 2015 Vanmorgen om 08:15 uur vertrokken naar Utrecht  met de trein. In Utrecht is de  Mega  Platen en CD beurs in de Jaarbeurs. Helaas waren er veel vertragingen op het spoor.  Tussen Amsterdam en Schiphol was een ongeluk gebeurt waardoor veel treinen vertraging hadden. Op Utrecht centraal werd een verdacht pakketje gevonden. Hierdoor werd het treinverkeer stil gelegd. Ik strandde dus in Amsterdam CS. Na een half uur werd de stremming opgeheven  en konden we met een veel te korte trein als "haringen in een ton " eindelijk vertrekken naar Utrecht. Nu kon ik eindelijk gaan struinen en zoeken naar  de oude platen en CDs van ABBA. Na 2,5 uur weer vertrokken naar huis. Weer een paar leuke ABBA platen gescoord. Om 16:30 uur zou ik in Amsterdam  Cees, John en hun vriend Walter te ontmoeten  om naar de musical  "Priscilla  Queen of the dessert". Eerst nog wat gegeten  bij de Italiaan. Daarna richting  theater Carré gelopen. Wat een fantastische  avond. Leuk hoor als die leuke liedjes en prachtige  kostuums en mannen als dragqueens. Echt een top avond. Dank je wel Cees en John dat ik met jullie mee mocht. Peter was met zijn broers naar "Simply Red " in de Ziggo dome. Dus kon helaas niet met mij mee. Ik was om 00:20 uur weer thuis. Peter kwam  even later ook thuis.  Hij moest nog blazen want de politie  had hem gevolgd. Gelukkig was alles goed.


20 november 2015 Vandaag weer boodschappen gedaan en het huis door gewerkt.  Lekker nasi gemaakt voor Peter. Verder niet veel gedaan.  Ben een beetje gespannen. Een beetje  teveel hooi op mijn vork  genomen de laatste weken.  Moet een beetje  rustig aan doen.


Nieuwe aanwinst in mijn LP verzameling Agnetha Fältskogs Bästa uit 1973 gekregen van Wouter.

18 november 2015 Vanavond de laatste ABBA Lp’s geregistreerd. Ik heb nu al meer dan 350 Lp’s. Nu nog de singles en Cd’s uitzoeken. Maar dat is minder werk, omdat deze minder groot zijn. Vandaag kreeg ik van Wouter (collega van Peter) weer 2 prachtige oude Lp’s van ABBAs Agnetha. “Wrap your arms around me” uit Mexico en “Agnetha Fältskogs Bästa”. Dank je wel Wouter.


17 november 2015 Vanavond heb ik weer op de computer mijn ABBA LP geregistreerd in mijn overzicht. Peter was naar een bijeenkomst van zijn koor. De muziekcommissie.


15 november 2015 Vandaag op de computer mijn verzameling geüpdatet. De aflopen weken mijn LP verzameling van ABBA uitgezocht. Een hoop items had ik nog niet geregistreerd. Rond 11:00 uur zijn we nog even naar Peter zijn vader en moeder geweest. Op  de terugweg nog even bij het tuincentrum Ranzijn wat visjes gekocht. Daarna na thuiskomst weer op de computer verder gegaan. 


14 november 2015 Vandaag weer bezig geweest op zolder met de ABBA verzameling. Vanmiddag rond 16:00 uur  zijn we naar Richard zijn verjaardag geweest. Richard is een oude vriend van Peter. Hadden hem al jaren niet meer gezien. Hij woont samen met zijn vriend Jacco in Nieuw Vennep. Om 20:00 uur gingen we weer naar huis. Verder niet veel meer gedaan.


13 november 2015 Vandaag boodschappen gedaan en op zolder aan mijn ABBA verzameling gewerkt. Vanavond zijn Peter en ik samen met Ton naar theater "De Beun" in Heiloo geweest. Daar trad Johan Goossens op. Maarten en Paul waren ook mee. Het was een leuke show. Na de voorstelling nog even wat gedronken in het theater.

Toen we later thuis waren hoorde ik van de terreuraanslagen in Parijs. Dit is om naar van te worden. Vrijdag de 13de. Weer een stelletje malloten die zich moeten laten gelden. Verschrikkelijk gewoon.

 


Prachtige foto van mijn moeder tijdens onze vakantie in Ommen 1963

12 november 2015 Vandaag zou mijn moeder Ida 86 jaar geworden zijn. Helaas is ze in 2007 overleden. Precies 8 jaar geleden werd ze op haar verjaardag 12 november 2007 gecremeerd. Om haar te herdenken zijn vanavond mijn zus Inge en mijn 2 broers Ron en Fred bij ons thuis geweest. Schoonzus Irene en zwager Simon waren er ook. Ik heb een paar mooie bossen bloemen gekregen. Het was een enerverende avond, zoals van ouds. Veel verhitte discussies over de vluchtelingen. Zo ging het vroeger thuis ook altijd. Wat dat aangaand is er niet veel veranderd. Van mij mag het wel wat minder heftig en iets meer aandacht voor onze moeder. Volgende keer beter.


11 november 2015 Vanmorgen een verjaardag groet gestuurd via de ABBA fanclub aan Frida van ABBA. Zij wordt op 15 november 70 jaar oud. Het volgende heb ik aan haar geschreven:


Frida, I wish you a very happy 70th birthday. Thank you for all you have done for me the last 40 years with your music. You make me happy and I hope you are too. I wish you all the best with your family, a good health and many years to come.


Love from the Netherlands Rene Mathot xxx.


Ach je moet wat. Je bent fan of niet.


11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag” zongen wij vroeger. Vanavond was het weer St. Maarten. Er zijn maar 6 kinderen aan de deur geweest. Dus veel snoep over. Daarna ben ik naar de filmavond van de NVBS geweest. Vanavond ging het over de buitenlijnen van HTM (Haagse Tramweg Maatschappij). Tevens vertelde de presentator over de restauratie van motorwagen 58. Het was een leuke avond.


10 november 2015 Vanavond had ik een etentje vanwege een afscheid van bestuurslid Ria van de personeelsvereniging. Zij is een paar weken geleden met pensioen gegaan. We zijn uit eten geweest bij het restaurant “Miguel” in Beverwijk. Het was gezellig en hebben heerlijk gegeten.


8 november 2015 Vanmorgen weer aan mijn ABBA verzameling gewerkt. Een hoop uitzoekwerk. Ik heb toch nog meer dan dat ik dacht. Rond een uur of 11:00 zijn we naar de volkstuin gegaan. Even wat nieuw tuingereedschap brengen. Meteen de tuin geschoffeld. Door de hoge temperaturen groeit het onkruid nog steeds. Daarna is Peter de auto gaan wassen en ik ben verder gegaan op zolder. Daarna hebben we nog een film gekeken.


7 november 2015 Vandaag is het alweer 8 jaar geleden dat mijn moeder Ida is overleden. Heb gisteren een mooie bos bloemen gekocht en bij haar urn gezet. Ik mis haar.


Peter zijn koor Close2U tijdens het concert op 7 november 2015

Vanmorgen op zolder aan mijn ABBA verzameling gewerkt. Peter moest al om 13:30 uur naar de Vredevorstkerk in Beverwijk. Hij moet daar vanavond optreden met zijn koor Close2U. Het concert begint pas om 20:15 uur. Vanmiddag kwamen Cees en John bij mij thuis eten. Zij gaan ook naar het concert vanavond. Ze waren er om 17:00 uur. Leuk om ze te zien. Na het eten zijn we naar de Vredevorstkerk gereden. Het concert van Close2U was meer dan de moeite waard. Het klonk als een klok. Peter was wel zenuwachtig, maar zong goed. Peter zijn familie waren ook gekomen. O.a. zijn vader en moeder natuurlijk. Het was een mooie avond. 


Peter zijn tante Rens is overleden . Dit stond op haar rouwkaart. Ze heeft het zelf geschreven. Mooi toch, zeker  in deze tijd.

6 november 2015 Peter was vandaag ook vrij. Hij heeft lekker het huis doorgewerkt. Vanmiddag zijn we naar de begrafenis van tante Rens geweest in Haarlem. Het was een sober afscheid. Daarna nog even met de familie van Peter koffie gedronken en een mokkataartje (het favoriete gebak van tante) gegeten. Vanavond zijn we naar Claudia de Breij geweest in de stadsschouwburg van Velsen. Het was een prachtig mooie show. Veel gelachen, maar ook serieus. Het was een top avond. 


5 november 2015 Vanavond zijn Peter en ik naar Haarlem gereden om afscheid te nemen van Peter zijn tante Rens. Gertjan en José waren er en tante Bets. Wij hebben geholpen om de kist te sluiten. Tante Rens had zelf geen kinderen en is nooit getrouwd geweest. Gertjan en José hebben de laatste jaren tante Rens geholpen en nu wordt dat afgesloten. Petje af.


4 november 2015 Peter moest vanavond naar de generale repetitie in de Vredevorstkerk van zijn koor Close2U. A.s. zaterdag is het concert.


2 november 2015 Vandaag weer lekker bezig geweest met mijn ABBA verzameling. Verder niet zoveel gedaan. Peter heeft besloten om toch niet mee te doen met de musical "Jezus Christ Superstar". Het is gewoon te veel.


1 november 2015 Vanmorgen kregen we het bericht dat Peter zijn tante Rens is overleden. Dit is een zus van Peter zijn moeder. Ik kreeg ook een slecht bericht van Gerbrand een vriend van mij uit Drenthe. Zijn vrouw Petra heeft een zwaar ongeluk gehad met  een paard met wagen en ligt met zwaar hersenletsel  in het ziekenhuis van Groningen. Peter moest vanmorgen eerst naar een informatie bijeenkomst van een koor dat volgend jaar de musical “Jezus Christ Superstar” gaat spelen. Eventueel gaat Peter daar aan mee doen. Daarna zijn we nog even bij Peter zijn vader en moeder langs gegaan om te condoleren. Ik ben nog bezig geweest met mijn ABBA verzameling op zolder. Schiet al lekker op. Heb toch nog meer dan dat ik dacht.


Lekker aan het schoonmaken opde tuin 31 oktober 2015

31 oktober 2015 Vandaag zijn we weer op onze volkstuin geweest. Er waren in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere inbraken geweest in de huisjes op dit complex. Er was veel vernield. Gelukkig ons huisje niet. Maar daar is ook nog niet zo veel te halen. Peter heeft de tuin geschoffeld en opgeruimd. Ik heb het huisje met sop en een borstel schoon gemaakt. De plastic schroten waren behoorlijk vies. Na mijn schoonmaak behandeling ziet het er weer picobello uit. Om 14:00 uur gingen we weer naar huis. Aan het einde van de middag gingen we naar onze vriend  Paul van Zijp en zijn presentatie van kunst tijdens de Haarlemse Kunstlijn.


Mooie nieuwe stijl van de kunstwerken van Paul van Zijp 31 oktober 2015

Paul heeft bij een vriend in huis zijn laatste creaties ten toon gesteld. Dit zijn een soort houtblokjes die met elkaar een mooi drie dimensionaal geheel vormen (zie de foto’s). Hij had de tentoonstelling ingericht samen met zijn vriend Oscar. Er waren heel wat vrienden en bekenden op deze presentatie afgekomen. En erg leuk voor Paul werd er ook een heleboel van zijn werk verkocht. Het was een leuke bijeenkomst. Hierna zijn wij met zijn tweeën nog uit eten geweest bij  restaurant El Pincho in Haarlem. 


30 oktober 2015 Vanmiddag moesten weer de winterbanden onder de auto gezet worden bij Kwikfit. Verder boodschappen gedaan en daarna in mijn nieuwe vitrinekast LED verlichting gebouwd. Verder niet veel gedaan.


27 oktober 2015 Vanmiddag zijn we nog even op de volkstuin geweest. Er moesten nog wat zakken met groenafval afgevoerd worden. Peter en ik hebben met een kruiwagen een stuk of 12 vuilniszakken vol afgevoerd. Daarna lekker makkelijk patat gegeten.


Vandaag mijn ABBA verzameling weer eens in kaart brengen 25 oktober 2015

25 oktober 2015 Vandaag ben ik op zolder mijn verzameling aan het controleren. Na 2012 heb ik dit niet meer goed bijgehouden door de verbouwing op zolder. Het uitzoeken is behoorlijk wat werk, maar leuk om er mee bezig te zijn. Alles wordt weer goed geregistreerd. Later nog een stukje gewandeld en mijn website bijgewerkt. Ook nog even de finale van “Heel Holland bakt” gekeken.


24 oktober 2015 Vanmorgen om 09:30 uur samen met Peter naar onze volkstuin gegaan. We gaan onkruid verwijderen en het tuinhuis schoonmaken en opruimen. Er was behoorlijk wat rommel achter gebleven van de vorige eigenaar. Toch wel een bus vol met rommel. Het tuinafval konden we niet eens meenemen. Om 15:00 uur gingen we weer voldaan naar huis. Het zag er allemaal weer veel mooier uit. Vanavond niet veel meer gedaan.


23 oktober 2015 Vandaag een drukke dag. Eerst boodschappen doen. Vanavond komen Paul en Oscar bij ons eten. Ik had me voorgenomen om Colombiaanse kip te maken. Hier had ik natuurlijk wel wat ingrediënten voor nodig. Toch leuk om dit te doen. Daarna moest ik nog naar de tandarts voor controle. Peter was rond 13:00 uur al thuis. Hij moest even voor een controle naar het ziekenhuis. Om 16:00 uur begonnen met het eten. Ik heb paprikasoep gemaakt als voorgerecht. Daarna de Colombiaanse kip gebraden in de oven en een groente lasagne gemaakt. Als toetje slagroomijs met stoofperen (gemaakt door Peter zijn moeder). Paul en Oscar waren er om 19:00 uur. Gezellig in het Engels zitten praten over Paul zijn voorbereidingen van de Haarlemse kunstlijn 2015 volgende week. Oscar spreekt nl. nog geen Nederlands. Hij zit wel op Nederlandse les. Ook heeft hij tijdelijk werk gevonden als schoonmaker. Ach het is een begin. We hebben lekker gegeten. Ik heb Oscar ook nog even mijn ABBA en treinenverzameling op zolder laten zien. Hij was duidelijk onder de indruk. Het was een gezellige avond.   


20 oktober 2015 Vanavond heb ik voor de 2e keer de tafel voor in het halletje geschuurd en geschilderd. Peter had een vergadering. Ik heb TV gekeken.


20 oktober 2015 Vanavond heb ik voor de 2e keer de tafel voor in het halletje geschuurd en geschilderd. Peter had een vergadering. Ik heb TV gekeken.


19 oktober 2015 Vanavond in Overveen een nieuwe vitrinekast opgehaald. Deze had ik gekocht via Marktplaats. Daarvoor hadden we nog bij Peter zijn vader en moeder gegeten.


Peter laat zijn nieuwe volkstuin zien aan zijn vader en moeder 18 oktober 2015

18 oktober 2015 Vanmorgen de tafel uit het halletje voor de eerste keer gelakt. Ziet er meteen een stuk mooier uit. Hij moet nog wel een keer, maar eerst even goed drogen. Vanmiddag Peter zijn vader en moeder gehaald. We zijn even met ze bij onze volkstuin gaan kijken. Daarna hebben ze bij ons gegeten en nog een film gekeken. Peter heeft ze daarna weer naar huis gebracht.


17 oktober 2015 Vanmorgen hadden Peter en ik een afspraak bij de Volkstuin Vereniging Beverwijk om met de vorige huurder van onze volkstuin afspraken te maken over de overname. Dat is allemaal goed gekomen. Peter heeft later in onze achtertuin nog de boog boven de vijver weggehaald. Onze tuin lijkt nu wel 2 keer zo groot. Ik ben bezig geweest met het schuren van de tafel uit het halletje.  Vanavond zijn we nog naar een voorstelling van Paulien Cornelisse geweest in de Stadsschouwburg van Velsen.


16 oktober 2015 Vandaag het halletje schoongemaakt bij de voordeur. Was wel nodig. Meteen het tafeltje onder de spiegel in de schuur gezet. Dit onbehandelde eiken tafeltje heeft allerlei vochtplekken in het blad. Het ziet er niet uit. De tafel moet geschuurd en gelakt worden. Vanavond een broodje shoarma gegeten.


15 oktober 2015 Vandaag had ik de hele dag een overleg van beheerders van de openbare verlichting van Noord-Holland in Medemblik.


14 oktober 2015 Vanavond moest ik Peter en 2 collega’s naar Overveen brengen. Ze hadden een etentje van de baas. Dan konden ze wat drinken. Ik had weer mijn filmavond bij de NVBS in stations Velserbosch in Velsen-Noord. We hebben ook nog even stil gestaan bij het overlijden van onze penningmeester Hans de Goede. Daarna hebben we gekeken naar foto’s en een film over de spoorwegen in Alaska. Na afloop moest ik Peter en zijn collega’s weer ophalen in Overveen.


13 oktober 2015 Vanmorgen moest ik naar de dokter voor de uitslag van de controle van mijn bloed. Alle waardes zijn weer goed. Komt natuurlijk omdat ik nu al meer dan 17 kilo ben afgevallen. Ga nog lekker even door. Het kost me al niet veel moeite gelukkig. Gewoon geen frisdrank, fruitdrankjes en andere zoete dingen meer. Dit houdt voor mij in, veel water en thee drinken. Na een tijdje mis je zoete drankjes niet meer (je bent echt verslaafd aan suiker). Ze smaken zelfs vies. Verder redelijk normaal eten (dit betekend elke 3 uur wat eten, beginnend om 06:00 uur) en niet meer 2 keer opscheppen tijdens het avondeten. Daarnaast loop ik elke dag van en naar mijn werk (maar dat deed ik al). Dat is dus 5 km per dag. Ik ben met deze manier van eten begonnen op 27 maart 2015 en woog toen 114,5 kg. Nu op 13 oktober 2015 zit ik al op 97 kg. 


12 oktober 2015 Vanavond zijn Peter en ik bij Gertjan en José gaan eten. Ze hadden ons uitgenodigd. Lekker bij gekletst en gegeten.


11 oktober 2015 Vandaag lekker rustig aan gedaan. Peter was nog met zijn koor op pad, dus had het rijk alleen. Eerst een mooie film gekeken. Daarna op zolder wat uitgezocht en geordend. Vanmiddag heb ik mijn website geüpdatet. O.a. wat foto’s geplaatst op de pagina van onze vakantie in Duitsland dit jaar. Peter was rond 17:30 uur thuis. Lekker samen  gegeten en daarna “Heel Holland bakt” gekeken. Peter ging op tijd naar bed.


10 oktober 2015 Peter gaat dit weekend met zijn koor op pad. Ze gaan oefenen voor het concert wat ze op 7 november a.s. gaan geven.  Ik ga vandaag met de trein op pad richting het zuiden van het land om treinen te spotten. Daar rijdt  het materieel '64 nog. Deze oude electrische treinstellen  gaan aan het einde van dit jaar  naar de sloop. Nu nog even de tijd om een paar foto's te maken.  Ben in de omgeving van Tilburg en Eindhoven geweest.  Heb een hoop foto's kunnen maken. Ik was om 18:00 uur weer thuis.


9 oktober 2015 Vandaag weer de vaste dingen gedaan om deze vrije dag, zoals boodschappen doen en het huis doorwerken. Vanavond zijn we bij onze vriend Paul geweest in Haarlem. Zijn vriend Oscar is jarig en wordt 32 jaar. Oscar komt uit Colombia en Paul heeft hem ontmoet in Madrid een aantal jaren geleden. Oscar is daarna weer een tijdje terug naar Colombia geweest. Nu is hij sinds 2 weken in Nederland en woont bij Paul. Oscar mag hier blijven omdat hij ook een Spaans paspoort heeft. Hij is druk bezig om de Nederlandse taal te leren. Ik heb lekker met hem gekletst in het Engels. Gaat me nog best goed af. Het was een gezellige verjaardag.


7 oktober 2015 Vanmorgen ben ik eerst naar het ziekenhuis geweest om bloed te prikken. Volgende week hoor ik daar de uitslag van. Vanavond zijn we weer bij de volkstuin geweest. De beheerder van het volkstuinen complex was er met de sleutel van het huisje op de tuin. Het zag er allemaal mooi uit. We gaan er voor. Nog even onderhandelen over de prijs, maar daar komen we vast wel uit.


Deze volkstuin hebben we aangeboden gekregen in Beverwijk

6 oktober 2015 Vanmiddag zijn Peter en ik gaan kijken bij een volkstuin. We hadden ons enige tijd geleden ingeschreven bij een volkstuinvereniging in Beverwijk. Nu hebben we een aanbieding gekregen. Er staat een huisje op, maar ziet er een beetje kaal  uit. Morgen gaan we nog even in het huisje kijken, voordat we definitief beslissen. Peter vindt het in ieder geval leuk. Dat is het belangrijkste.


5 oktober 2015 Vanavond met de personeelsvereniging van mijn werk naar de film "Natuur in de Delta" geweest. Vooraf aan de film hadden we nog een 3 gangen diner.


4 oktober 2015 Peter moest alweer vroeg Tim naar huis brengen. Later is hij nog gaan lunchen met zijn dochter Eline in Breda die toevallig thuis was. Leuk voor hem. Ik heb lekker aan mijn website gewerkt en ook nog op zolder. Daarna nog even het huis stof gezogen. Vanavond “Heel Holland bakt” gekeken.


3 oktober 2015 Vandaag op zolder bezig geweest. Heb wat spullen opgehangen aan de muren. Peter is met Tim even naar de Breestraat geweest om schoenen te kopen. Daarna hebben ze nog een aquariumvis gekocht bij van Someren in Heemskerk. Vanavond moest Peter optreden in Zandvoort aan Zee bij een korenfestival. Tim en ik waren ook mee. Eerst samen met Tim wat gedronken. Peter met zijn koor Close2U moest optreden in de kerk. Het klonk weer goed. Daarna zijn we met z’n drieën uit eten geweest op het strand van Zandvoort aan Zee. Het was heerlijk.


2 oktober 2015 Vandaag weer boodschappen gedaan. Vanmiddag kwam iemand kijken hoe de lekkage bij de ramen op zolder ontstaat. Hij was degene die er 10 jaar geleden de kozijnen heeft ingezet. Hij was er snel achter. Het bleek dat de kit van de ramen verdroogd is. Eigenlijk moet je deze kit elke 5 jaar vervangen. Dat wist ik natuurlijk niet. Jij wel? Dus meteen maar nieuwe kit aangebracht. Hopelijk is dat euvel dan weer verholpen.  Vanavond is Peter Tim (zijn zoon) gaan ophalen. Hij komt voor het weekend.


1 oktober 2015 Vanmiddag nam mijn collega Ria Bol afscheid van de gemeente Beverwijk. Ze gaat met pensioen. Ze gaf een afscheidreceptie in het bedrijfsrestaurant. Ria is al jaren lid van het bestuur van de Personeelsvereniging waar ik voorzitter van ben.


Lekker even uitrusten tijdens onze wandeltocht van Driehuizen naar Obdam 26 september 2015

27 september 2015 Peter is vanmorgen in de tuin bezig geweest. Ik heb  mijn website ge-update. Heb de foto's van onze vakantie in Duitsland toegevoegd. Ben helaas nog niet klaar. De rest komt binnenkort wel weer. Vanmiddag zijn Peter zijn vader en moeder op visite geweest. Na het eten heeft Peter ze weer naar huis gebracht.


26 september 2015 Vandaag zijn we weer wandelen met onze vriendengroep. We lopen van Driehuizen naar Obdam een tocht van ongeveer 20 km . We zijn ongeveer om 12:00 uur vertrokken en we waren rond 18:00 uur op het eindpunt. Wel natuurlijk af  en toe  gerust onder weg. Ik heb een tijdje met Paul zijn vriend Oscar opgelopen. Oskar komt uit Colombia. Paul kent hem al  heel wat jaren.  Oscar woonde eerst in Spanje . Daarna is hij weer een paar jaar terug gegaan naar Colombia . Nu is hij dus weer in Nederland. Leuk om met hem (Engels) te praten. Voorlopig blijft hij nu in Nederland, dat mag omdat hij ook een Spaans Paspoort heeft.


25 september 2015 Vandaag weer het huis doorgewerkt en boodschappen gedaan. Vanavond zijn Peter en ik uit eten geweest in Heemskerk bij "Meesters en Juffen".  Lekker gegeten  samen.


21 september 2015 vandaag te horen gekregen dat onze penningmeester bij de NVBS afd. Kennemerland al in juni is overleden. Als voorzitter van de club is dat toch wel een beetje raar om mee te maken. Zijn moeder is 2 dagen later ook overleden. Er zijn geen nabestaanden of erfgenamen. Voor onze club is het een groot verlies. Tevens moeten we proberen zijn administratie voor de club veilig te stellen. Dit heeft nog heel wat voeten in aarde. We moeten nu een verzoek doen bij de Nederlandse overheid in Den Haag om onze spullen veilig te stellen. Hopelijk lukt dat. 


20 september 2015 Vanmorgen aan mijn website gewerkt. Helaas schoot het niet veel op. Vanmiddag moest Peter zingen bij kasteel Assumburg in Heemskerk. Er was een korenfestival. Ben ook even wezen kijken en luisteren. Tevens even rondgekeken in de mooi aangelegde kasteeltuin.


Mooi antieke buffer van een trein nu te gebruiken als kruk.

19 september 2015 Vanmorgen aan de buffers gewerkt. Het tapijt op de buffers bevestigd. Nu kan ik ze velig op de stenen vloer zetten zonder dat deze beschadigd. Vanmiddag rond 15:00 uur zijn we naar Rhoon bij Rotterdam vertrokken. Onze vriending Sharula woont daar. Ze heeft een nieuwe huis gekocht en gingen daar op visite. Ze heeft een prachtige woning met een grote tuin. Alles ziet er prachtig uit. Later kwam ook Hannelore, haar vriendin langs. Lekker samen gegeten en bij gekletst . Het was gezellig . We waren om 00:00 uur weer thuis.


18 september 2015 Vandaag eerst boodschappen gedaan, daarna het huis doorgewerkt. Vanmiddag heb ik lijm gehaald om mijn treinbuffers te voorzien van een laagje tapijt. Dit om beschadiging van de  vloer waar ze op komen te staan te voorkomen.


16 september 2015 Vandaag heb ik het model van de Tekno ABBA truck ontvangen. Helaas waren een aantal onderdelen los gegaan tijdens het vervoer van Post.NL Gelukkig kon ik de onderdelen weer vastzetten zodat de schade niet meer te zien is.  Zo zie je maar weer dat je pakket behoorlijk wat te  lijden heeft tijdens het vervoer.


15 september 2015 Peter heeft na overleg met zijn baas besloten om niet meer de planningen te doen van zijn collega’s. Het bleek dat zijn werk er onder lijdt en dat klanten minder aandacht kregen. Peter kon door deze extra werkzaamheden zijn eigen werk niet meer afkrijgen en dat was niet de bedoeling. Peter blij want hij raakte een beetje gestrest door deze manier van werken. Hopelijk gaat het nu weer beter.


Frauenkirche in Dresden 29 augustus 2015

13 september 2015 Vanmiddag moest Peter zingen met zijn koor bij de Rabo fietsdag in Spaarnwoude. Ik heb lekker een film gekeken en de was opgehangen. Want de wasmachine is nog niet klaar met onze vakantiewas. Verder niet veel gedaan. 12 september 2015 Lekker weer in ons eigen bed geslapen. Vanmorgen wat boodschappen gedaan. In de middag nog even bij Peter zijn vader en moeder langs geweest. Verder niet veel gedaan. Wel een paar wassen gedraaid.


28 augustus t/m 11 september 2015 Vanmorgen op 07:30 uur vertrokken uit Beverwijk voor een vakantie van 2 weken in Duitsland. We gaan eerst naar de omgeving van Dresden en daarna nog een week vlak bij Wernigerode. Klik op de button Duitsland 2015 voor het verslag van deze vakantie.


27 augustus 2015 Vanmiddag had ik al vrij genomen van mijn werk. Morgen gaan we op vakantie naar Duitsland. Ik moest nog wat boodschappen doen en wat spullen inpakken. Vanavond zijn we nog even bij Peter zijn vader en moeder geweest.


25 augustus 2015 Vanavond waren er een paar leden van Peter zijn koor (muziekcommissie) op visite bij ons.  Ik heb nog een keer de buffers geschilderd  en daarna nog aan mijn website gewerkt.


Het type kalkwagon waar de buffer vanaf komt.

23 augustus 2015 Vandaag heb ik de 2 oude trein buffers geschilderd die ik afgelopen  vrijdag gekocht had. Ik had ook nog een andere buffer geschilderd. Deze had ik al een aantal  jaar geleden gescoord tijdens het slopen van oude kalkwagons in Beverwijk. Verder een beetje van het mooie weer genoten.


22 augustus 2015 Peter was vandaag met zijn ouders op pad. Hij heeft wat planten gekocht met ze. Daarna was hij nog bij zijn oom op visite geweest. Ik had een beetje een “Off day” Lekker rustig aan  gedaan.


21 augustus 2015 vanmorgen om 10 uur richting Lelystad vertrokken. Ik had via Marktplaats 2 oude buffers op de kop getikt. Deze buffers kan je gebruiken als kruk. Was om 13:30 uur weer terug in Beverwijk. Verder niet zoveel gedaan. Vanavond hadden we nog een bruiloft van Serge en Esther in Spaarnwoude Resort. Het was een gezellige avond met de band “Bob en de Blue Band”.


19 augustus 2015 Vanmiddag had ik een lezing over Beijnes gehouden bij de Probus club bij hoeve Adrichem in Beverwijk. Probus is een club van mensen van 55 jaar en ouder die elkaar 1 keer per maand ontmoeten. Het was een gezellige middag inclusief lunch. Mijn presentatie werd heel positief ontvangen. Ik had hiervoor vrij genomen van mijn werk.


18 augustus 2015 Vanavond kreeg ik de bevestiging via Marktplaats dat ik 2 buffers kan overnemen. Deze oude buffers komen van een oude wagon van de NS. Deze ga ik gebruiken als kruk op zolder. Ik ga ze vrijdag ophalen. Hoorde ook dat 2 vrienden van ons, Maarten en Michel, op 1 september a.s. gaan trouwen. Toch bijzonder.


17 augustus 2015 Vanavond moest Peter naar een informatie bijeenkomst over zijn yogaclub. Dit omdat sportschool De Lange gestopt is. Er is nog geen oplossing en nieuwe ruimte gevonden.


Ineke, Bert , Tim en wij op het strand van Wijk aan Zee 15 augustus 2015

16 augustus 2015 Vanmorgen was ik al weer vroeg wakker. Lekker beneden een film gekeken. De anderen kwamen pas na 09:30 uur naar beneden. Om 11:00 uur zaten we aan het ontbijt. Daarna zijn we nog op de Noordpier in IJmuiden gaan wandelen. Op het strand nog wat gedronken en daarna weer naar huis gereden. Peter heeft zijn zus en zwager om 15:30 uur weer op de trein naar Amersfoort gezet. Heb toen even alle logeer bedden opgeruimd en de wasmachine aangezet. Peter ging om 18:00 uur Tim weer naar huis brengen. Het was gezellig geweest, maar ben ook weer blij dat het allemaal achter de rug is. Het was wel een beetje te veel dit weekend.


15 augustus 2015 Peter ging vanmorgen om half tien weg om zijn zoon Tim ophalen. Ik heb het huis doorgewerkt, omdat Peter zijn zus Ineke en haar man Bert bij ons komen slapen van zaterdag op zondag. Ik heb de (lucht) bedden opgemaakt en stof gezogen. Peter was om 13:00 uur weer terug. Peter en Tim gingen om ongeveer 15:00 uur richting Peter zijn moeder. Ik ging iets meer dan een uur later lopend richting het station van Beverwijk en met de trein naar Haarlem. Toen ik bij het huis van Peter zijn vader en moeder aankwam zag ik al dat het al helemaal vol zat. Geen prettig vooruitzicht voor het verloop van deze verjaardag. Ik ben er helemaal klaar mee. Als er volgend jaar weer zoiets georganiseerd wordt dan ga ik niet meer heen. Het is gewoon niet leuk! Hutje aan mutje gepropt in een veel te klein huis. Wat een gekkenhuis. Ik was blij dat het om 21:30 uur weer tijd was om naar huis te gaan. Peter zijn zus Ineke en haar man Bert waren ook mee gekomen.


14 augustus 2015 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Moest wat spullen halen voor de verjaardag van Peter zijn moeder. Verder nog een was gedraaid. Vanavond zijn we nog op de vrijgezellen avond van onze vriend Serge Sprangers. We zijn samen met zijn vader en nog een paar vrienden uit eten geweest bij het restaurant “Open Keuken” in Beverwijk. Serge gaat volgende week vrijdag trouwen. Daarna zijn we nog naar de kermis geweest in Beverwijk. Het was een gezellige avond. Was wel een beetje moe toen ik in bed lag.


13 augustus 2015 Vandaag is Peter zijn moeder Door 85 jaar geworden. Vanavond zijn we daar even op visite geweest. Peter zijn moeder was wel erg hyper. Werd gek van haar. Na een uur weer richting huis gegaan. Zaterdag viert Peter zijn moeder het nog een keer echt, maar dan met de hele familie bij elkaar. Ik weet niet of ik dat leuk ga vinden.


Peter zijn nieuwe aquarium

9 augustus 2015 Vanmorgen lekker muziek geluisterd op de koptelefoon. Daarna wat gerommeld in en rond het huis en ook nog in de tuin gezeten. Peter heeft de auto gewassen en uitgezogen en daarna nog aan zijn aquarium gewerkt. Verder niet veel gedaan.


8 augustus 2015 Ben weer verder gegaan met het opruimen van de garage. Alles uitgezocht en gesorteerd. Verder een hoop rotzooi weggegooid. Aan het einde van de middag was het weer lekker “leeg” in de garage. De LED verlichting geeft veel meer licht als de oude TL armaturen voor veel minder energie, 240 Watt naar 54 Watt. Vanavond kwamen Jan en José bij ons eten. We zouden eerst bij hun gaan eten, maar omdat ze naar een crematie moesten en wat in tijdnood kwamen, hebben wij ze maar uitgenodigd. We hebben lekker een wijnfondue gedaan. Het was een gezellige avond.


7 augustus 2015 Vanmorgen boodschappen gedaan. Morgen komen Jan en José bij ons eten. Dus moet wat extra dingen halen voor het eten. Daarna ben ik begonnen met het vervangen van de TL verlichting in de garage. Deze ga ik vervangen voor 3 nieuwe armaturen met LED TL verlichting. Het ging allemaal erg voorspoedig. Ga meteen maar door met het opruimen van de garage.


5 augustus 2015 Vandaag was het weer prachtig weer. Na het werk zijn Peter en ik naar het strand van Wijk aan Zee gegaan. Lekker gezwommen in zee. De temperatuur van het zeewater is heerlijk. Na het zwemmen nog even in de zon gezeten. Daarna bij “Sout” nog even wat gegeten. We waren om 21:00 uur weer thuis.


3 augustus 2015 Vanavond even achter de computer gezeten om mijn homepage te updaten. Ik heb even een paar foto’s geplaatst.

Cees, John en Peter op weg naar Rotterdam met de Waterbus.


2 augustus 2015 Vanmorgen heb ik de nieuwe LED verlichting in het aquarium gebouwd. Hiervoor moesten wat aanpassingen aan het aquarium gedaan worden om het een en ander passend te krijgen. Peter heeft meteen het aquarium schoongemaakt. Om 11:00 uur zijn we vertrokken naar John en Cees in Ridderkerk. Leuk om elkaar weer te zien. John heeft een behoorlijke baard gekweekt. Het is even wennen. We zijn met John en Cees vanaf Ridderkerk met de Waterbus naar Rotterdam gevaren. Cees wilde daar samen met ons een speurtocht testen die hij over enkele weken gaat houden met een aantal vrienden van hem. Zo zijn we door een gedeelte van Rotterdam gelopen waar ik nog nooit geweest ben. O.a bij de Euromast en Het Park. We zijn ook bij de Maastunnel geweest. Je hebt hier de mogelijkheid om onder de Maas door te fietsen of te lopen. Echt heel bijzonder. Deze tunnel is gebouwd tussen 1937 en 1942 (dus ook tijdens de 2e wereldoorlog). Echt een nostalgisch gevoel als je  binnen bent bij de roltrappen. Daarna hebben we nog een bal gehakt gegeten bij "De Ballentent". Per dag verkopen ze daar wel 700 gehaktballen. Aan het einde van de middag nog wat gegeten bij een shoarmatent in het centrum van Rotterdam en om 19:30 uur de Waterbus terug genomen naar Ridderkerk. Het was een gezellige dag. Bedankt John en Cees het was echt leuk. We waren om 21:20 uur weer thuis.

 1 augustus 2015 Vanmorgen vroeg opgestaan. Peter en ik zijn aan het einde van de ochtend even bij Van Someren in Heemskerk geweest. Van Someren heeft alles voor het verzorgen van dieren en vissen. Peter had nog een cadeaubon van € 30,- voor zijn verjaardag gekregen. We hebben ook nog naar LED verlichting gekeken voor in het aquarium. Peter heeft visvoer gekocht. In de middag zijn we naar Heems, een dierenspeciaalzaak in Heemstede gereden. Hier ook naar LED verlichting gekeken en meteen na een goede uitleg  aangeschaft. Tevens nog wat info gevraagd en gekregen over de verzorging van het aquarium. Daarna hebben we Peter zijn vader en moeder opgehaald in Haarlem. Ze gaan met ons uit eten op het strand van Wijk aan Zee nog voor Peter zijn verjaardag. Helaas ging het allemaal niet zo lekker en was Peter aan het einde van de avond een beetje boos. Zijn moeder was namelijk een beetje opstandig en eigenwijs geweest tijdens het diner. Vandaag ook mijn ABBA truck van Herpa schaal 1:87 binnen gekregen. Dit is een andere schaal als de Tekno uitvoering die hieronder werd besproken

 


31 juli 2015 Mijn Peter is vandaag jarig. Hij is 49 jaar jong geworden. Hij viert het niet, want dat hebben we al 2 weken terug gedaan. Vanavond zijn Peter en ik nog wel even naar het strand van Wijk aan Zee gereden om te proosten op zijn verjaardag.

ABBA truck (foto Tekno)

29 juli 2015 Peter is na zijn werk bij zijn vader en moeder tapijt aan het leggen op de slaapkamer samen met zijn broer Gertjan. Ik heb lekker TV gekeken. Vandaag ook geprobeerd een modelvrachtwagen van Tekno te bestellen. Deze is schaal 1:50. Het is een model met de beeltenis daarop geschilderd van ….. ABBA. Er worden er maar een beperkt aantal van gemaakt. Hoop dat het lukt. Ik hou je op de hoogte.


27 juli 2015 Vandaag weer aan het werk. Er zijn tijdens de storm van afgelopen zaterdag ook 4 lichtmasten zwaar beschadigd door omvallende bomen. Deze moeten allemaal vervangen worden.


26 juli 2015 Vandaag ook nog even wat foto’s in gescand op de computer. Vanmiddag kwamen Peter zijn vader en moeder op visite bij ons. We hebben de foto’s gekeken van onze vakantie in Groningen. Daarna lekker gegeten en nog even Brigitte Kaandorp op TV gekeken. Toen heb ik ze weer naar huis gebracht.


Lichtmast afgebroken door omvallende boom in de Romerkerkweg in Beverwijk 25 juli 2015

25 juli 2015 Peter ging vandaag het slaapkamer plafond witten bij zijn vader en moeder. Ik heb het huis nog verder doorgewerkt en daarna ben ik achter de computer gaan zitten. Ik wil vandaag de foto’s van onze vakantie in Groningen gaan plaatsen. Er was vandaag een waarschuwing code rood wat betreft het weer. Een zomerstorm. Windvlagen kracht 9 a 10 beaufort werden verwacht. Tot 15:00 uur was het rustig. Daarna begon het te waaien en te regenen. De bomen die vol in het blad zitten hadden het zwaar te verduren. Achter ons huis langs de Plesmanweg. Staan hoge populieren. Deze kregen de volle laag. Van meerdere bomen braken takken van 40 cm doorsnede als Lucifershoutje af en vielen met een doffe knal op de grond. Toch wel een beetje angstig. Na 3 uur was het ergste voorbij. Buiten nog wat foto’s gemaakt. De ravage was groot. Er zijn veel bomen omgewaaid. Wel lekker opgeschoten met mijn webpagina over onze vakantie in Groningen. Peter had van zijn vader en moeder nog vissen gekregen voor in het nieuwe aquarium voor zijn verjaardag.

24 juli 2015 Vandaag eerst boodschappen gedaan en daarna de schuur opgeruimd. Het was hard nodig. Spullen uitgezocht en een hoop  weggegooid. Daarna nog  wat gewerkt in het huis.


Mooi Volvo model van BOS de Volvo PV445.

21 juli 2015 Vandaag was het lekker weer. Peter en ik zijn vanavond naar het strand in Wijk aan Zee geweest. Lekker in zee gezwommen. Het water was best lekker en schoon. Daarna nog wat gedronken bij Sout een strandtent. Heb ook het model van de Volvo PV445 in schaal 1:18 binnen gekregen. Hij  ziet er prachtig uit.


19 juli 2015 Ik heb slecht geslapen. Vandaag alles weer opgeruimd. Het weer was ook weer totaal anders. Het was bewolkt en regenachtig. Vanmorgen naar Zandvoort aan Zee gereden. Ik had een boek over de NZH gekocht via Marktplaats. Daarna doorgereden naar Peter zijn ouders. Zijn vader was alweer aan de beterende hand. Daarna weer naar huis. Lekker rustig aan gedaan.


18 juli 2015 Vandaag vieren Peter en ik onze beide verjaardagen. In de loop van de middag kwam de familie langs. We hebben lekker buiten gezeten tot laat het was mooi weer. Het was gezellig. Helaas waren Peter zijn ouders er niet. Peter zijn vader was een beetje ziek.


17 juli 2015 Vandaag heb ik boodschappen gedaan voor het vieren van onze verjaardag morgen. Weer een aardige vracht gehaald. Verder 2 wassen gedraaid. Het was een drukke dag.


Ted Godfrey in Nederland met van links naar rechts Fred, Anneke, Ron, Ted G.,Louise,Irene, Inge en Ted S. daarvoor Peter en ik bij ons in de achtertuin

14 juli 2015 Vanmorgen moest ik voor controle naar de dokter om mijn suiker en cholesterol niveau te meten. Alle waarden zijn weer helemaal goed. Dit komt vast omdat ik nu al 13 kilo ben afgevallen. Vanavond komt mijn neef Ted Godfrey uit Australie bij ons op visite samen met mijn neef Ted Suidgeest uit Haarlem. Ted G. is maar één dag in Nederland. Ik heb hem nog nooit ontmoet. Hij is de zoon van mijn tante Corry (jongste zus van mijn moeder) en Ger Godfrey. Zij zijn in het begin van de jaren ’50 geëmigreerd naar New Zealand. Ted is de een na oudste van hun kinderen. Het was bijzonder om hem te ontmoeten. Het was ook leuk dat mijn twee broers Ron en Fred, en mijn zus Inge er ook waren. Daarnaast waren ook mijn schoonzus Irene en nichten Anneke en Louise van Maris aanwezig. Het was een gezellige avond. Volgens Ted G. was   het ook erg leuk om een deel van zijn Nederlandse familietak te ontmoeten.

13 juli 2015 Vandaag weer aan het werk. Was meteen weer een drukke dag. Peter zijn moeder Door moest nog naar het ziekenhuis. Ze had last van haar hart. Nadat ze goed gecontroleerd was, mocht ze weer naar huis. Niet veel aan de hand dus gelukkig.


12 juli 2015 Vandaag lekker rustig aan gedaan. Nog wel even contact gehad met Ted Suidgeest (mijn neef). Maandag komt Ted Godfrey (mijn neef uit Australië) voor een paar dagen naar Nederland. Dinsdagavond komen ze bij ons thuis. Ron, Fred en Inge komen dan ook om kennis met hem te maken. We hebben hem allemaal nog nooit ontmoet. Hij is de zoon van mijn tante Corry uit New Zealand (jongste zus van mijn moeder Ida en inmiddels overleden). Leuk om hem te ontmoeten lijkt mij.


11 juli 2015 Vandaag zijn we gaan wandelen met onze vriendengroep. 18 kilometer van Spaarndam naar Uitgeest via het pontje van Buitenhuizen. Het was prachtig weer en behoorlijk warm. Wel lekker gelopen. Aan het einde van de tocht nog lekker gezwommen in het Uitgeestermeer.


3 t/m 10 juli 2015 Een weekje met Peter zijn ouders Ben en Door op stap naar de provincie Groningen. We hadden  een huisje gehuurd in de gemeente Oldambt vlak bij de Blauwe stad. Het huisje kijkt uit op de pastorie van het dorp en heet Fladderak. Een compleet verslag van deze vakantie vind je in de  linker kolom onder de button "Groningen 2015". Na terugkomst op vrijdag,  zijn we nog gaan BBQen bij Ron (mijn broer) en Irene. Ze hadden ons uitgenodigd. Lekker hoor.

30 juni 2015 Vandaag weer aan het werk. Heb vanmorgen de appeltaart uitgedeeld aan mijn collega’s. Blijkbaar was hij erg lekker want de grote taart was snel op. Alle mijn verjaardagsperikelen van dit jaar zijn weer bijna voorbij. Op zaterdag 18 juli a.s. vieren Peter en ik nog samen onze verjaardag voor de familie en vrienden.


29 juni 2015. Vandaag komt het bedrijf Greeny Bros. bij ons op het dak zonnepanelen plaatsen. Ze zouden eigenlijk op 08:30 uur komen, maar het werd 12:30 uur. Ze hadden wel gebeld dat het later zou worden. 2 monteurs zijn de hele middag bezig geweest om de 6 panelen te plaatsen. Om 16:15 uur waren ze klaar. Ziet er prima uit allemaal. Nu gaan wij ook stroom opwekken. Leuke gedachte. Hopelijk leveren de panelen genoeg stroom om een behoorlijk deel van ons stroomverbruik te leveren. Zou mooi zijn. Inmiddels zijn bijna al onze lampen in huis vervangen door LED lampen en LED TL buizen. Vanmorgen ook nog een appeltaart gebakken voor mijn collega’s op het werk nog vanwege mijn verjaardag.


28 juni 2015 Was vanmorgen weer heel vroeg wakker. Zat om 05:30 uur al beneden. Kon niet meer slapen. Blijkbaar komt het doordat het zo licht is s’morgens. Peter was pas om 09:30 uur beneden. Hij is de hele middag met zijn nieuwe aquarium bezig geweest. Heeft ook nog wat waterplantjes gekocht. Aan het einde van de middag was het nieuwe  aquarium zo goed als gereed en zijn de vissen uit het oude aquarium over gezet. Ziet er prachtig uit. Zelf heb Ik niet veel gedaan. Boekjes gelezen en eten klaar gemaakt.


27 juni 2015 Vandaag hebben we een nieuwe aquarium gekocht. We hadden 2 maanden geleden al een kleintje gekocht om te proberen. Peter had thuis bij zijn ouders ook altijd een aquarium gehad. Hij vindt het nog steeds leuk. Dus nu toch maar besloten om een groter aquarium te kopen. Meteen ook een paar betonblokken opgehaald om het aquarium op te zetten. Aan het einde van de middag zijn we naar Patricia van Henk, Peter zijn broer gegaan. Zij vierde haar verjaardag met een BBQ. Het was een gezellige avond.

26 juni 2015 Peter  moest vandaag weer werken. Ik ging vanmorgen nog wat boodschappen doen voor het weekend. Verder niet heel veel gedaan. Een was gedraaid en gestofzogen.


25 juni 2015 Vanmorgen rond 09:00 uur opgestaan en lekker ontbeten. Daarna de tas gepakt en lekker weer naar huis. Om half  11 waren we weer in Beverwijk. Eerst even boodschappen doen want vanavond komen Eline en Sjoerd bij ons BBQen. Peter ging nog even zwemmen in zee vanmiddag. Eline en haar vriend kwamen rond een uur of 6 bij ons aan. Gezellig gekletst. Voor Peter veel te snel gingen ze alweer weg. Toch leuk dat ze weer een keer langs is geweest.


Lekker eten voorafgaand aan de musical Soldaat van Oranje 24 juni 2015

24 juni 2015 Vandaag ben ik jarig. Ik ben nu alweer 55 jaar geworden. Vandaag ben ik lekker vrij. Vanavond gaan Peter en ik naar de musical Soldaat van Oranje in   de Theaterhangaar op het voormalige vliegveld Valkenburg. Peter heeft nog een nacht in een hotel in Katwijk aan Zee besproken.  Zijn om  11:00 uur vertrokken richting Katwijk. Nadat we in het hotel waren ingecheckt zijn we Katwijk gaan verkennen. Het is een mooie badplaats. Alles ziet er netjes uit. Lekker gebak gegeten op en terras en later op het strand gelunchd. Het was ook lekker weer. Na nog wat gewandeld te hebben zijn we om  17:00 uur richting de Theaterhangaar gereden. Ongeveer 10 minuten rijden van Katwijk. Na een 2 gangen diner begon om 20:00 uur de musical. Erg spectaculair allemaal met die draaischijf waar je op zit met z'n  allen. Echt mooie decors  met echt een strand met water en golven.  Aan het einde kijk je gewoon naar buiten  waar dan de Dakota DC 3  aankomt met koningin  Wilhelmina.  Echt een top musical. Het enige jammere aan de voorstelling is dat je wel last heb van de personenen die voor je zitten. Als deze een beetje lang zijn dan zit je constant tegen het hoofd van die persoon aan te kijken. Dat zou toch niet mogen voor zoveel geld.  De avond was  snel voorbij en het was lekker dat ons hotel  vlakbij was . Een half uur later lagen we lekker in bed.  Toch weer een leuke verjaardag. Bedankt aan iedereen die mij gefeliciteerd heeft deze dag via  facebook , whatsappen en natuurlijk via de telefoon.   

21 juni 2015 De langste dag van het jaar alweer (wat daglicht betreft). Het is zomer. Het weer werkt alleen nog niet mee. Vandaag zou mijn in april overleden tante Lenie 95 jaar geworden zijn. Toch raar dat ze er niet meer is. Nog 3 dagen dan ben ik zelf jarig. Vandaag ging Peter naar Breda om samen met zijn zoon Tim Vaderdag te vieren. Ik heb dia’s ingescand en nog een film gekeken. Peter had een gezellige middag/avond met zijn zoon gehad.


20 juni 2015 Vanmorgen samen met Peter even het huis door gewerkt. Peter heeft gestofzuigd en ik heb de keuken schoongemaakt. Vanmiddag kwamen Peter zijn vader en moeder bij ons eten. We hebben gegourmet. Het was gezellig.


19 juni 2015 Slecht geslapen vannacht. Was er om 04:00 uur al uit. Vandaag weer boodschappen gedaan en naar de kapper geweest. Peter belde nog op dat hij door zoon Tim voor Vaderdag is uitgenodigd om naar de film en uit eten te gaan. Leuk dat Tim dat doet en Peter blij. Verder niet veel gedaan.


18 juni 2015 Vanmiddag was ik via mijn werk op de Energietop van de omgevingsdienst IJmond in het Thaliatheater in IJmuiden. Hier werd gesproken over hoe er op korte termijn bespaard kan worden op Energie. Het was een enerverende middag met veel ideeën en goede bedoelingen. Het is de ambitie om binnen een jaar de plannen die gemaakt zijn ten uitvoer te brengen. Een nobel streven alleen de praktijk zal weerbarstiger zijn. De middag werd voorgezeten door Erik van Muijswinkel.


 

16 juni 2015 Vanmiddag heeft Liander Netbeheer de Kwh meter en gasmeter vervangen voor een slimme meter. Dit is nodig als we straks zonnepanelen op het dak krijgen. We kunnen dan stroom terug leveren aan het net. Vanavond twee Marklin spoor 1 tankwagons ontvangen die ik via Marktplaats gekocht had, voor een klein prijsje. Ze zien er als nieuw uit.


Prachtige foto door mij gemaakt van stoomloc 52 5660-7 bij vertrek uit Großbothen tijdens mijn vakantie in de voormalige DDR tijdens mijn vaka

14 juni 2015 Vanmorgen heerlijk naar ABBA geluisterd met mijn nieuwe hoofdtelefoon. Hij klinkt fantastisch. Vandaag weer verder gegaan met het scannen van mijn dia's uit de DDR. Tim belde nog dat hij een nieuwe gitaar gekocht heeft. Hoop dat hij er veel plezier aan beleeft.


13 juni 2015 Vandaag meer weer eens wat oude dia's scannen. Ben nu bezig om dia's uit 1986 te scannen van mijn vakantie naar de DDR. Ik ging toen in de buurt van Dresden op stoomtrein safari in mijn eentje met de tent. Leuk om deze oude foto's weer eens te zien. Er zitten best mooie foto's van stoomtreinen bij. Vanmiddag naar de trouwerij van de prins van Zweden zitten kijken op de Duitse TV. Mooi om te zien dat een prins ook echt verliefd kan zijn. Lekker ding  trouwens die prins Carl Philip van Zweden. Vanmiddag ook mijn nieuwe hoofdtelefoon van Sony  ontvangen. De Sony MDR 7506. Tot mijn grote  opluchting klinkt hij precies het zelfde als mij oude vertrouwde MDR V7. Hij koste ook maar € 99,- . Een koopje. Hij klinkt veel beter als de Beyerdynamics  T90 van bijna € 400,- Heb ook nog 2 personen wagons ontvangen van Marklin spoor 1  die ik gekocht heb via Marktplaats. Peter is vandaag lekker in de tuin aan het werk geweest. Vanavond is hij met zijn broer Gertjan uit eten in Bloemendaal.

12 juni 2015 Vandaag weer een nieuwe hoofdtelefoon besteld van Sony de MDR 7506. Deze hoofdtelefoon lijkt als 2 druppels water op mijn oude hoofdtelefoon  de MDR V7. Deze heb ik al meer dan 20 jaar en is aan vervanging toe. Al een heleboel hoofdtelefoon beluisterd , maar geen een kan er tippen aan het geluid van mijn oude MDR V7. Wordt er een beetje moedeloos van. Als je een nieuwe koopt mag je na 20 jaar toch wel verwachten dat de hoofdtelefoons van nu veel beter zijn dat die van vroeger. Mocht het geluid van de MDR 7506 ook weer tegenvallen , dan kan ik misschien de speakers van mijn oude hoofdtelefoon er in zetten.  Hoop natuurlijk dat  de nieuwe wel goed is. Het is wel waardeloos  dat je tegenwoordig nergens meer kan luisteren . Ze zijn bijna alleen te koop via internet.


11 juni 2015 Vanavond zijn we op het strand gaan eten van Wijk aan Zee. Lekker bij SunSeabar. Het was net  goed de temperatuur.


10 juni 2015 Tim, Peter zijn zoon heeft van ons geld gekregen om een nieuwe gitaar te kopen. Tot nu toe leende hij een gitaar van een vriend van hem. Tim kan al aardig spelen op de gitaar. Leuk om hem daar mee bezig te zien. Vandaag de hoofdtelefoon teruggestuurd.


9 juni 2015 Vandaag mijn nieuwe hoofdtelefoon ontvangen. Deze had ik enige tijd geleden besteld via internet. Ondanks de hoge prijs vind ik het geluid tegenvallen. Mijn oude Sony MDR V7 heeft een veel beter geluid. Heb besloten om de nieuwe hoofdtelefoon weer terug te sturen. Ik koop maar nieuwe oorkussens voor de Sony. Het is eigenlijk waardeloos dat je bijna geen winkel meer hebt waar je van te voren kunt luisteren hoe zo’n hoofdtelefoon klinkt. Vandaag ook een modelspoor locomotief van Piko ontvangen. Het is een model van de NS loc serie 2200/2300 in de schaal 1 : 160 spoor N. Ziet er erg mooi uit.


8 juni 2015 Vandaag zonnepanelen besteld voor op het dak van ons huis. Er komen 6 panelen. Nu investeren en hopelijk jarenlang rendement van deze panelen. Met de lage rentestand op je spaarrekening levert dit per jaar meer op. Vanmorgen stond ik weer eens op de weegschaal. Ik ben nu precies 10 kilo afgevallen. Ik weeg nu nog 104,3 kg. Nog te zwaar, maar het gaat de goede kant op. Hoef er ook niet veel voor te doen, alleen veel minder zoete dranken drinken (ook geen light) en gezonder eten. Lopen naar mijn werk (5 km per dag) deed ik al. Ik voel me een stuk beter. Peter gaat op zijn werk nog meer tijd besteden aan het plannen van de werkzaamheden van zijn collega’s.

7 juni 2015 Vandaag vierde Peter zijn vader en moeder hun 56 jarig huwelijksfeest. We moesten ons verzamelen om 13:00 uur bij Gertjan en José thuis in Haarlem. Tim had zijn gitaar nog meegebracht en heeft daar nog op gespeeld. Daarna gingen we bowlen bij Bison Bowling. Na 1,5 uur gingen we eten bij het Wereldrestaurant. Hier kan je in 2 uur net zo veel eten wat je wilt. Na het eten hebben we Tim nog naar Prinsenbeek gebracht. Waren omstreeks 22:00 uur weer thuis.


6 juni 2015 Vandaag moest Peter zingen met zijn koor Close2U in Monnickendam. Daar was een korenfestival. Tim en ik waren ook meegegaan. Ik ben met Tim op een terrasje gaan lunchen. Om 15:00 uur moest Peter zingen. Daarna zijn we weer naar huis gereden. Peter en Tim zijn vanavond nog naar de film geweest.

5 juni 2015 Vandaag is het de eerste tropische dag. Vanmiddag was het 30.4 graden in de schaduw. Wel erg warm hoor, pfff. Niet veel gedaan dus. Was blij dat ik vrij was. José de vrouw van Peter zijn broer Gertjan is vandaag jarig. Peter ging vanavond zijn zoon Tim halen in Prinsenbeek. Hij komt het weekend. Toen ze thuis kwamen lag ik al lang in mijn bed.


2 juni 2015 Vanmiddag hadden we een beachvolleybal toernooi op het strand van Wijk aan Zee met de personeelsverenigingen van meerdere gemeenten uit de regio. Helaas was het weer zo slecht, met name de harde wind, dat het beachvolleybal niet door kon gaan. Als alternatief werd binnen bij Sunseabar een Pubquiz gehouden. Daarna was nog de geplande BBQ. Het was toch een geslaagde middag/avond met collega's. Peter was ook nog bij de BBQ.


31 mei 2015 Vanmorgen mijn website even bijgewerkt. Vanmiddag zijn we nog even bij Ranzijn geweest in de Velserbroek om wat plantjes te halen.


30 mei 2015 Vandaag een dagje met de trein op pad geweest. Peter ging met zijn dochter Eline winkelen in Breda, dus had ik even tijd voor mezelf. Ben met de trein naar Tilburg gereden. Daar rijden nog al  veel goederen treinen van en naar Duitsland. Het was ook nog even noodweer. gelukkig knapte het daarna weer op. Toch nog aardig wat foto's gemaakt.

28 mei 2015 Vandaag zijn Peter zijn vader en moeder 56 jaar getrouwd. We zijn vanavond even koffie wezen drinken. Zondag over een week wordt het echt gevierd.


27 mei 2015 Vanmorgen had Peter weer een pijnaanval. Hij is weer naar huisarts geweest. Die kon niets vinden. Hij is wel de hele dag thuis geweest.   


26 mei 2015 Vandaag weer aan het werk. Vanavond had Peter een pijn aanval in zijn buik. Het lijkt wel hetzelfde als de pijn die ik had vorig jaar toen ik nierstenen had. Gelukkig trok de pijn na enige tijd weer weg. Hij is daarna toch naar yoga gegaan. Ik heb nog even aan mijn website gewerkt. De pagina “ABBA 40 jaar” aangevuld met veel foto’s en tekst. Kijk maar even. Het gaat ook goed met het afvallen. Sinds eind maart ben ik al 8 kilo afgevallen. Voornamelijk door minder te snacken en minder zoete drankjes. Hopelijk heeft dit ook een positieve uitwerking op mijn glucose waarden in mijn bloed en het cholesterol. In juli wordt het weer gecontroleerd. Ik voel me wel al een stuk beter.


25 mei 2015 Vandaag is het 2e Pinksterdag. Peter ging vandaag de voortuin knippen. Ik ben op zolder de krantenknipsels van 40 jaar ABBA door gegaan. Even alles netjes uitgeknipt en het overtollige papier weggegooid. Nu past het allemaal weer in een kunststof box. Nog even bij de nieuwe vestiging van de Gamma in heemskerk geweest. Verder niet zoveel gedaan. We hoefden in ieder geval niet te BBQen bij Peter zijn broer.


Vandaag het stationsbord van station Velsen Zeeweg opgehangen op zolder.  De IJmuider spoorlijn, waar dit station aan lag is dit jaar bijna helemaal opgebroken.

24 mei 2015 Vandaag 1e Pinksterdag zijn we gaan fietsen in het duingebied rond Castricum. We hebben even koffie en thee gedronken bij Jonanna’shof in Bakkum. Daarna weer teruggefietst. Ik heb het stationsbord op zolder opgehangen. Ziet er leuk uit en ook nog wat spullen opgeruimd. Verder wat gerommeld in de tuin. S’avonds nog gaan BBQen bij Gertjan en José in Haarlem. Dit was Peter dit vergeten. Hij had tegen mij gezegd dat het pas morgen zou zijn. Gelukkig belde Gertjan op, waar we bleven.


23 mei 2015 Vandaag eerst bij een volkstuin vereniging geweest bij ons in de buurt. Peter heeft zich laten inschrijven voor een volkstuin. Daarna weer bezig geweest op zolder. Ik heb balken aan het plafond gemaakt waar straks mijn stationsbord aan kan hangen. Daarna met Peter nog even naar de Praxis gereden en wat planten gekocht. Vanavond nog gewandeld door het duingebied.


22 mei 2015 Vandaag moest ik bij de GGD een prik halen voor Hepatitis B. Deze kan je gratis krijgen omdat je bij een risicogroep hoort. Daarna nog op zolder het stationsbord geschilderd. Deze ga ik binnenkort ophangen op zolder.


21 mei 2015 Vanmiddag moest ik Peter ophalen bij het ziekenhuis. Hij had een prik gekregen tegen een bacteriële infectie. Hopelijk is hij nu snel van zijn klachten af.


19 mei 2015 Vanavond ben ik met de personeelsvereniging van de gemeente Beverwijk wezen karten. Ik zelf heb niet gereden. Ben niet zo’n held. Ooit een keer een behoorlijke klapper gemaakt met zo’n kart. Wel gekeken hoe de collega’s het er vanaf brachten. Die waren best fanatiek. Na het karten hadden we nog een lekkere BBQ. Het was een gezellige avond.

17 mei 2015 Vannacht heel slecht geslapen. Ik was al om 05:00 uur wakker. Na een tijdje liggen te draaien toch maar er uit gegaan en wat muziek geluisterd. Later nog in de tuin gezeten. Het was lekker weer. Vanmiddag zijn we gaan wandelen met Paul en Peter B.  in Schoorl. Vlak voordat zij ons kwamen ophalen zijn nog even Ron (mijn broer) en Irene langs geweest. Lekker gewandeld in de duinen. Daarna nog even een Pizza gegeten in Schoorl. Daarna weer naar huis gegaan.


16 mei 2015 Peter ging vanmorgen naar zijn moeder om in de tuin te werken. Hij gaat de schutting in de tuin bij zijn moeder opknappen. Het weer was niet zo mooi. Ik heb het huis doorgewerkt en nog wat op zolder gerommeld. O.a. het stations bord geschilderd. Ook een aantal wissellijsten opgehangen op zolder. Vanavond nog even met Peter op de pier in IJmuiden gewandeld.

15 mei 2015 Vandaag eerst boodschappen gedaan en daarna nog wat spullen gekocht om het stations bord te schilderen en een paar aluminium strips om het bord mooi af te werken. Met Peter gaat het niet zo lekker. Hij voelt zich niet goed. Hij is onder behandeling bij de dokter. Hopelijk is hij snel weer beter.


14 mei 2015 Vandaag is het Hemelvaartsdag en ben dus lekker vrij. Ben op zolder bezig geweest met een oud stations bord van het station Velsen-Zuid. Deze wil ik graag ophangen aan het dak. Ik heb eerst verlichting er in gemaakt. Hiervoor heb ik weer een LED TL buis voor gebruikt. Nu moet hij nog geschilderd worden.


13 mei 2015 Vanavond had ik weer mijn maandelijkse treinenavond in het station Velserbosch van de stoomclub van Hoogovens (Tata steel). Het was alweer de laatste avond van dit seizoen. Vanavond ging het over stoomtreinen in het Verenigd Koninkrijk.


10 mei 2015 Vandaag is het moederdag.  Vanmiddag op zolder de nieuwe LED TL buizen gemonteerd. De LED TL geven net zo veel licht als een normale TL alleen gebruikt deze minder dan de helft van de energie. Vanavond zijn we met de familie Lasker uit eten geweest bij de Chinees in Overveen. Het was een gezellige avond.


9 mei 2015 Vandaag wat gerommeld in en om het huis. S'middags zijn we naar het dorp  in  Heemskerk gelopen. Stond wel veel wind. Peter en ik hebben nog nieuwe schoenen gekocht. De bestelde LED TL buizen zijn ook afgeleverd


8 mei 2015 Vandaag is het alweer 20 jaar geleden dat ik een ongeluk heb gehad met de fiets. Ik was toen zwaar gewond (zie mijn pagina "Wie ben  ik 1980 - 2000"). Gelukkig is het toen goed afgelopen en ben ik er nog steeds. Vandaag  weer boodschappen gedaan en  de winterbanden onder de Volvo V40 vandaan laten halen . Laat de zomer maar komen. Vandaag ook wat LED TL buizen besteld voor de verlichting op zolder en in de schuur. Scheelt weer een  hoop energie. Ik heb ook een  offerte gevraagt  voor zonnepanelen op het dak. Zien wel even wat dat kosten gaat.     


Bevrijdingsdag 2015

5 mei 2015  Vandaag  is het Bevrijdingsdag. Precies 70 jaar geleden eindigde de bezetting van Nederland door de Duitsers. 70 jaar bevrijd en nog steeds vieren we deze vrijheid samen met het herdenken  van de slachtoffers op 4 mei.  Het is zo belangrijk. Als je in de wereld kijkt om je heen zie hoe snel het weer fout kan gaan. Door het herdenken van de slachtoffers en het vieren van de bevrijding kunnen we  misschien voorkomen dat het weer een keer helemaal fout gaat.  Verdraagzaamheid  is misschien wel het belangrijkste  hierbij.   


4 mei 2015 Vandaag is het dodenherdenking. Traditiegetrouw gaan we dan  naar de erebegraafplaats van Bloemendaal. Hier ligt een oom van mij Cor Hartog. Hij  is op 7 maart 1945 gefusilleerd  op de Dreef in Haarlem samen met 14 anderen.  Hij was nog maar net 25 jaar. Daarna is hij samen met de anderen begraven in de duinen van Bloemendaal. Waar ze later weer opgraven werden  en geíndentificeerd. Daarna werden een aantal waaronder mijn oom Cor Hartog  herbegraven op de erebegraafplaats in Bloemendaal. Cor Hartog was getrouwd met Lenie van Maris en die bleef achter met 2 kleine kinderen Corrie en Toos.  Lenie is later hertrouwd met Harry Suidgeest. Lenie  Suidgeest-Van Maris is dit jaar op 15 april overleden op 94 jarige leeftijd.


Tegeltje van de NZH gekregen van Corrie en Toos na het overlijden van tante Lenie

Door het overlijden van Tante Lenie zijn we (Peter, ik en mijn zus Inge) dit keer na afloop van de herdenking  nog gaan koffie drinken bij Theo en Corrie van de Vegt in Haarlem, waar ook de rest van de familie Hartog/Suidgeest aanwezig waren.  Normaal gingen we altijd bij tante Lenie langs om koffie te drinken.  Toen we naar huis gingen kreeg in van Corrie en Toos  nog de tegeltjes van de NZH overhandigd. Deze tegeltjes hingen altijd bij Tante Lenie op de kamer. Eerst bij haar thuis op de Rijksstraatweg en later in het verzorgingshuis. Daarbij zat ook nog een knoop van de NZH uniformjas van mijn opa  van Maris. Mijn opa heeft 40  jaar bij de NZH gewerkt eerst op de blauwe tram en later op de bus. Corrie en Toos bedankt  voor de tegels. Ik ben er blij  mee.


3 mei 2015 Vandaag lekker in huis gerommeld en ook nog een wandeling gemaakt. Lekker rustig aan.

Het prachtige station van de stad Groningen. Helaas ontsiert door de betonnen fietsenstalling en de vele lichtmasten ervoor 2 mei 2015.

2 mei 2015 Vandaag zijn we naar de stad Groningen gegaan met de trein. Wel een lange zit, maar ook de moeite waart. Het was een leuke dag. We zijn naar het Gronings Museum geweest. Daarna hebben we de Martinitoren beklommen en daarna nog een stadswandeling gemaakt. Het was lekker weer. Na dat we nog wat gegeten te hebben zijn we weer met de trein naar huis gereden.


1 mei 2015 Vanavond zijn we naar een optreden van Ruth Jacott geweest in de stadsschouwburg van Velsen geweest. Het was een optreden ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de stadsschouwburg. Het was een geweldige happening. Ik zelf ben niet zo’n grote fan van Ruth, maar Peter ging uit zijn dag. Het was echt een avondje uit met optredens van gast artiesten. José, Daniëlle en Ilonca waren er ook bij.


30 april 2015 Vanavond had ik een afscheidsetentje van mijn collega Tjerk de Boer. Hij gaat met pensioen. Het afscheidsetentje was in in het centrum van Alkmaar bij het restaurant 1480 Foodbar. Het was een gezellige avond met 21 collega’s en de vrouw van Tjerk, Grietje. Tjerk kreeg een vlag van Wijk aan Zee aangeboden. Hij verzameld namelijk vlaggen. Hij kreeg ook een vlag met daarop een foto van ons hele team op het werk. Hij was er zeer content mee. Ik was om 23:00 uur weer thuis.


27 april 2015 Vandaag is het Koningsdag. Onze koning Willem Alexander wordt 48 jaar. Vanmorgen naar de vrijmarkt in Amsterdam gegaan. We waren daar om 06:45 uur. Lekker gestruind in de “rotzooi” van een ander. Toch weer wat ABBA spullen gevonden. Peter heeft voornamelijk strips meegenomen. Het wat weer gezellig maar wel koud. Daarna nog even bij Peter zijn vader en moeder langsgereden. Peter zijn vader had gisteren zijn bril vergeten. Daarna nog even bij Ranzijn in de Velserbroek langs geweest. We hebben een paar vissen gekocht voor in het aquarium. Verder niet zo veel gedaan.


26 april 2015 Vandaag eerst wat administratie gedaan voor mijn ABBA verzameling. Daarna de vader en moeder van Peter opgehaald en zijn naar de Noorderpier in Velsen gereden. Daar wat gegeten met uitzicht op het water. Daarna weer naar huis gegaan en een film gekeken. Na het eten heeft Peter ze weer naar huis gebracht.


25 april 2015 Vandaag zouden we naar Zaandam gaan. Helaas was het weer niet zo mooi. We zijn toen naar Ranzijn in Zaandam gegaan. Peter moest nog een paar “hanging baskets” hebben. Tevens hebben wij een klein aquarium gekocht. Peter heeft vroeger altijd een aquarium gehad. Dus toch maar eentje meegenomen. Best leuk eigenlijk. Ik heb nog een paar kleine cactussen meegenomen, vind ik leuk.


De plantenbakken voor de garage staan weer prachtig in bloei 24 april 2015

24 april 2015 Vanmorgen boodschappen gedaan en daarna naar Vogelenzang gereden. Ik had via Marktplaats een mooie tekening gekocht van het 100 jarig bestaan van de Nederlandsche Spoorwegen in 1939. Ook nog wat in huis gerommeld.


23 april 2015 Vanmiddag moest ik een foto laten maken van mijn ogen. Dit is een normale gang van zaken als je in aanraking komt met diabetes.   Daarna naar de stadsschouwburg in Velsen gegaan voor de personeelsvereniging. Daar had ik een presentatie van het programma van het nieuwe seizoen. Er zat ook nog een lekker buffet bij. Er zijn weer leuke voorstellingen om naar toe te gaan. Binnenkort kunnen onze PV leden weer een keuze maken uit deze programmering.

21 april 2015 Vandaag maar vrij genomen van het werk. Vanmiddag wordt mijn tante Lenie Suidgeest  - Van Maris gecremeerd in Haarlem. Vanmorgen nog wat aan mijn ABBA verzameling gewerkt. Om 13:00 uur begon de uitvaartdienst in de Mariakerk in Haarlem. Het was een mooie dienst en er werd prachtig gezongen. Tante Gerda (schoonzus van mijn vader) was er ook. Om 15:00 uur begon afscheidsplechtigheid in het Crematorium van Haarlem. Bijna alle kinderen vertelden hun eigen verhaal over hun moeder. Was mooi en indrukwekkend om te horen, maar ook herkenbaar. Het mooiste vond ik dat alle kleinkinderen en achter kleinkinderen de kist van oma gingen versieren. Er werd ook prachtige muziek gedraaid. Een waardig afscheid voor haar. Af en toe werd het mij even teveel. Ik zal haar ook missen. Daarna voor het laatst afscheid genomen van mijn tante Lenie. Rust zacht lieve tante…


19 april 2015 Vandaag wat in de tuin gerommeld samen met Peter. Vanavond was de condoleance ter afscheid van mijn tante Lenie Suidgeest-Van Maris in het verzorgingshuis. Dinsdag wordt ze gecremeerd in Haarlem. Fijn om de familie even te zien.


Impressie van de ABBA fanclubdag in Roosendaal op 18 april 2015

18 april 2015 Vandaag is de ABBA fanclubdag in Roosendaal. Peter en ik zijn daar geweest. Weer wat leuk dingen gekocht voor mijn ABBA verzameling. Het geld was snel weer op. Daarna zijn Peter en ik nog even wat gaan eten in Roosendaal. We zijn ook nog even wezen kijken naar de nieuwe locatie van het oude seinhuis. Het seinhuis stond vroeger op het emplacement bij het station van Roosendaal. Daar stond het in de weg. In 2013 is het gebouw verplaatst naar een nieuwe plek, vlak bij de monumentale lokloods die ook op de monumentenlijst staat. Helaas was het terrein afgesloten. Wel foto’s kunnen maken.


17 april 2015 Vanmorgen boodschappen gedaan. Vanmiddag heb ik onze vriend Paul van Schiphol op gehaald. Hij was 2,5 week in Colombia geweest op vakantie bij zijn vriend Oskar. Daarna nog wat gerommeld in huis.


16 april 2015 Vanmiddag zijn Peter en ik uit eten geweest bij de Chinees in Heemskerk. Lekker makkelijk en lekker.

Tante Lenie en ik samen op de foto december 2009

15 april 2015 Vanmorgen vroeg  is op 94 jarige leeftijd mijn tante, Lenie Suidgeest -  Van Maris   overleden. Ze is rustig ingeslapen. Doet me toch wel heel wat.  De laatste jaren had ze het zwaar. Ze was door een hersenbloeding in een rolstoel beland en kon niet meer voor  zichzelf  zorgen. Ik wens de familie sterkte. Rust zacht  lieve tante.     Ik zal u missen.


14 april 2015 Vandaag had ik een afspraak bij praktijkassistente van mijn huisarts om te praten over diabetes. Ik hoef gelukkig nog geen medicijnen voor diabetes, maar moet wel afvallen. Krijg wel cholesterol tabletjes voor de zekerheid. Verder was alles goed. Inge belde vanavond dat het weer niet zo goed gaat met tante Lenie. Tante Lenie is de zus van mijn moeder en is 94 jaar.


12 april 2015 Vandaag op zolder bezig geweest. Had wat lekkage gehad bij het raam. Er waren wat planken nat geworden. Die kon ik weggooien. Vanmiddag nog even bij Peter zijn vader en moeder geweest.


Mega platen en CD beurs in Utrecht

11 april 2015 Vanmorgen met de trein naar Utrecht gegaan. In Uterecht is de Mega Platen en CD beurs. Lekker gestruind tussen de oude platen en CD’s. Ik heb nog wat singles van ABBA gekocht. Was om 15:30 uur weer thuis. Peter was niet meegegaan omdat hij s’nachts heel erg slecht had geslapen. Verder niet veel gedaan.


10 april 2015 Vandaag was de eerste warme dag van 2015. Bij ons werd het net geen 20 graden. Lekker alle ramen en deuren open. Heb een aantal laden in de keuken schoongemaakt. Vanavond zijn Peter en ik even naar het strand van Wijk aan Zee gegaan om wat te eten.


9 april 2015 Vandaag heeft de huisarts gebeld. Mijn bloedwaardes zijn niet goed. Het glucose gehalte en mij cholesterol zijn te hoog. Waarschijnlijk komt het door de stress van de afgelopen tijd. Ik moet in ieder geval afvallen. Dan kunnen de waardes weer goed worden. Ik blijf de komende tijd onder controle. 


8 april 2015 Vanavond had ik weer mijn maandelijkse avond van de NVBS bij station Velserbosch bij Tata steel in Velsen-Noord. Het was een dia avond met foto’s van de spoorwegen op Cuba, in Mexico en de iles of Mann.


7 april 2015 Vanmiddag gebeld met de assistente van de huisarts over bloeduitslagen. Deze zijn  nog steeds te hoog. De huisarts belt mij donderdag. Vanavond aan mijn website gewerkt, want Peter kreeg een aantal leden van zijn koor op visite. Zij zoeken samen de nummers uit en plannen eventuele optredens van het koor “Close2u”

6 april 2015 Vanmorgen zijn we naar Peter zijn broer Henk geweest voor het Paasontbijt. Het was gezellig. Daarna ook nog even meegegaan met Peter zijn andere broer Gertjan, om de verlichtingschakelaar van de tuinverlichting even op tijd te zetten. Heb nog steeds last van hyperventilatie en spanning. Gelukkig wordt het wel minder erg. Moet rustiger aan doen.


5 april 2015 Vandaag niet veel gedaan. Het was wel prachtig weer. Zijn even bij Peter zijn vader en moeder langs geweest voor de Pasen. Vanmiddag nog lekker in de tuin gezeten in de zon. Heerlijk.


4 april 2015 Vanmiddag naar de Breestraat geweest om een cadeau te kopen voor Mieke de buurvrouw. Zij is afgelopen donderdag 50 jaar geworden. We zijn uitgenodigd voor haar feestje. Na de Breestraat nog even over de brocantemarkt gelopen in de Zeestraat. Vanavond lekker gefeest bij de buren in onze zeemannen outfit. Ik had wel mijn nieuwe oordoppen in gedaan voor de harde muziek. Gelukkig daardoor geen fluitende oren meer na afloop. Het was een gezellige avond.


3 april 2015 Vandaag boodschappen gedaan voor het Paasweekend. Daarna ook het huis doorgewerkt. Er lag erg veel stof. Peter ging vanavond met zijn 2 broers naar de Matheus Passion in Haarlem. Ik heb daar niet zo veel mee. Ik heb weer last van hyperventilatie en hartkloppingen. Heb me weer te druk gemaakt. Moet daar toch meer rekening mee houden. Het is vooral erg vervelend.


 

31 maart 2015 Vandaag kreeg ik de uitslag van het bloedonderzoek. De waardes in het bloed waren niet goed. Moet van de dokter nog een keer voor de zekerheid bloed laten prikken. Vanmiddag had ik nog een jaarvergadering van de personeelsvereniging op mijn werk. Ik ben namelijk de voorzitter. S’avonds gingen we ook nog uit eten met de PV bij een koks opleiding in Beverwijk. Was gezellig. Peter was ook mee.


29 maart 2015 Vanmorgen ging Peter alweer Tim terugbrengen naar huis. Na terugkomst nog wat gerommeld in de tuin.


28 maart 2015 Vandaag gingen Peter en Tim naar de voetbalwedstrijd Nederland – Turkije in de Arena in Amsterdam samen met nicht Daniëlle. Peter zijn broer zou ook nog meegaan, maar die had gisteren een schop tegen zijn knie gehad en kon bijna niet meer lopen. De eindstand voor Nederland was 1 – 1. Ze hadden een gezellige avond gehad. Ik had thuis het rijk alleen.

Station Simpelveld met de railbus van de ZLSM.
Ons vakantiehuis in Simpelveld met uitzicht op het station.

20 t/m 27 maart 2015 Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Even wat etenswaren halen om mee te nemen naar ons vakantie adres in Zuid Limburg. We zijn om een uur of 11 vertrokken voor een weekje vakantie. Onderweg nog wat gegeten in een wegrestaurant. We kwamen even na half 3 aan in Simpelveld. We hadden hier op een vakantiepark een huisje gehuurd van een particulier. Toen we aankwamen bij het huis waren we blij verrast. Het was een prachtig huis van alle gemakken voorzien. Het mooiste voor mij was het uitzicht op het station van Simpelveld, thuisbasis van de museumspoorlijn ZLSM (Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij) ook wel de Miljoenenlijn genoemd. Je kan er zo naar toe lopen. Ideaal zo'n huisje  voor treinliefhebbers, zoals ik.  Hier meer info over het vakantiehuis. als er zomer's stoomtreinen rijden. Deze week zijn we o.a. in Maastricht en Aken geweest. Daarnaast gewandeld bij Gulpen en Simpelveld, een treinendag met de ZLSM en bij Thermo 2000 in Valkenburg. De week was weer veel te snel voorbij. Vrijdagmiddag om ongeveer 13:00 uur waren we weer thuis. Zie voor een compleet verslag van deze vakantie de pagina Simpelveld 2015 (binnenkort beschikbaar).  Peter ging vanavond ook nog zijn zoon Tim halen in Prinsenbeek. Dat kon pas laat omdat Tim tot 10 uur moest werken.

Samen op de foto in het Limburgse landschap in de buurt van Gulpen.

19 maart 2015 Vanmorgen weer om 07:00 uur op mijn werk. Het is vandaag mijn laatste werkdag voor een weekje vakantie naar Zuid Limburg. Moest nog een aantal klussen afmaken. Was wel blij dat het 16:00 uur was. Vanavond met mijn zus Inge en haar vriend Simon even bij tante Lenie geweest. Het ging de afgelopen week niet zo goed met haar. Gelukkig ging het alweer een stuk beter. Ze wordt in juni 95 jaar.


18 maart 2015 Vandaag waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor het Waterschap. Ik heb van vanmorgen 07:00 tot vannacht 02:00 uur op het stembureau gezeten. Het was dit keer extra zwaar omdat er 2 verkiezingen tegelijk waren. De stembiljetten moesten met de hand geteld worden. Daarom duurde het zo lang. Linda mijn nichtje kwam ook nog helpen tellen.


15 maart 2015 Vandaag werd de zoon Luke van Ilonca Lasker (nichtje van Peter) en Rick alweer 1 jaar. Ze gaven een feestje op het strand van Zandvoort aan Zee. Het was een gezellige middag. Wij hadden Peter zijn vader en moeder opgehaald en weggebracht.


14 maart 2015 Vanmiddag kwamen Peter zijn vader en moeder en zijn zus Ineke bij ons gourmetten. Lekker gezellig zitten kletsen en ook nog een film gekeken. De dag was zo weer voorbij.

11 maart 2015 Vanmorgen werden we opgeschrikt op het werk door luid getoeter van de goederentrein die van Tatasteel afkwam. Op de overweg was een shovel met aanhanger gestrand tussen de overwegbomen. De trein schamte  langs de achterkant van de aanhanger. Gelukkig ging het net goed al duurde het wel enige tijd voordat de trein weer verder kon. Alle remmen moesten gecontroleerd worden.  Vanavond had ik weer mijn maandelijkse treinenavond van de NVBS in station Velserbosch.


10 maart 2015 Ik heb alweer 2 dagen last van hyperventilatie. Ben gespannen en benauwd, waarom weet ik niet. Het is wel vervelend. Meestal is het met een paar dagenl weer over.


8 maart 2015 Vanmorgen naar Amersfoort gereden naar Peter zijn zus Ineke en Herbert. Ze is pas jarig geweest en gingen even een bakkie doen. In de middag zijn we weer naar Haarlem gereden, naar Peter zijn vader en moeder om plantjes te brengen. Aan het einde van de middag naar Paul gegaan. Hij had ons vanmorgen een appje gestuurd of we iets konden afspreken. We hebben lekker bij hem gegeten en bij gekletst. Het was een gezellige avond en dag.


Blik op het nieuwe ondergrondse perron van station Delft

7 maart 2015 Vandaag de hele dag met de trein op pad geweest. Peter was vandaag met zijn broers naar een sauna in Purmerend. Ik ben eerst naar Delft gereden. Vorige week is daar de nieuwe spoortunnel en station. Het nieuwe ondergrondse station ziet er prachtig modern uit. Het dak van de stationshal is versierd met een oude stadsplattegrond. Ziet er prachtig uit. Het oude station van Delft staat vlak naast het nieuwe station. Het wordt niet meer gebruikt, maar wordt niet gesloopt. Het station krijgt een andere bestemming. Je kon deze dag ook op het oude brugspoor lopen. Heb nog wat foto’s gemaakt. Dit wordt snel gesloopt zodat Delft een totaal ander aanzien krijgt. Verder nog in Dordrecht, Geldermalsen en Tilburg geweest. Het was een leuke dag.


5 maart 2015 Vandaag de hele dag naar de beurs Openbare Verlichting 2015 in Nijkerk geweest met de trein. Helaas had de trein op de heenreis vertraging door een trein met vastgelopen remmen bij station Halfweg. Onze trein stond daarachter. Hierdoor had ik meer als een half uur vertraging. Op de beurs meerdere workshops gevolgd o.a. over gelijkstroominstallaties en over eigen net of combinetten. Erg interessant omdat ik natuurlijk werk in de openbare verlichting. Het was een leerzame dag.


4 maart 2015 Vandaag is Peter zijn zus Ineke jarig. Van harte gefeliciteerd


3 maart 2015 Vandaag de hele dag cursus gehad op mijn werk. De cursus ging over morele oordeelsvorming in je werk. Het gaat over keuzes en dilemma’s waar je voor komt te staan in je werk en hoe je daar mee om kan gaan. Helaas kwam het een en ander niet zo goed uit de verf, waardoor het effect van de cursus een beetje verloren ging.

1 maart 2015 Vanmorgen samen met Peter naar een rommelmarkt geweest in de Haarlem. Lekker even struinen. Helaas niks bijzonders gevonden. Peter heeft nog wel wat Suske en Wiske albums gekocht.


28 februari 2015 Vandaag gaat het eindelijk iets beter met mij. Vanmiddag 2 klokken weggebracht naar een klokkenmaker in Limmen. De ene klok is van mijn vader en moeder geweest. De andere heb ik gekregen van de moeder van mijn vader. Deze klok stond altijd in de voorkamer bij mijn Opa en Oma. Beide klokken lopen niet zo goed meer en moeten gereviseerd worden. Kost wel wat maar dan doen ze het weer goed. Daarna nog even wat plantjes gekocht voor mijn boer Ron. Hij viert vanavond zijn verjaardag. Het was een gezellige avond.


Embleem Beijnes Haarlem

27 februari 2015 Ben nog steeds ziek thuis. Ik moet vandaag wel naar buiten, want ik heb een afspraak bij de tandarts en bij de huisarts. Bij de tandarts moesten 2 vullingen vervangen worden. Daarvoor was ook nog mijn gebit gereinigd door de mondhygiëniste. Bij de huisarts moesten weer wat wratjes in mijn nek weggebrand worden. Vandaag kreeg ik ook een prachtige Beijnes fabrieksplaat binnen met de post. Deze is afkomstig van een oude bus die gebouwd was bij Beijnes in Haarlem. Had hem gekocht via Marktplaats.


23 februari 2015 Vandaag is mijn broer Ron jarig. Hij is 59 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd. Tevens wat spullen welke in bij het ABBA Museum in Stockholm het besteld binnen gekregen. Vandaag mezelf ook ziek gemeld op mijn werk. Voel mezelf niet goed.


22 februari 2015 Vandaag niet zoveel gedaan. Voel me zelf beroerd en heb hoofdpijn. Zit helemaal dicht.


21 februari 2015 Vandaag is Peter zijn neefje Sjoerd jarig. Zoon van zijn broer Henk. Hij is alwwer 4 jaar geworden. Vanmiddag zijn we op verjaarsvisite geweest. Voelde mezelf niet zo lekker. Denk dat ik ziek wordt.


19 februari 2015 Vanmiddag hadden wij een teambuildingmiddag met ons team GIW bij Dynamic in Spaarnwoude. Samen even de neuzen weer een kant opgezet en afgesloten met een BBQ was het een nuttige bijeenkomst.


15 februari 2015 Vandaag niet zo veel gedaan. In de middag zijn Peter zijn vader en moeder gekomen. Ze hebben bij ons gegeten en de film “Philomenia” gekeken. Deze film gaat over de zoektocht van een vrouw die 50 jaar geleden haar kind gedwongen moest afstaan.


14 februari 2015 Vandaag was het plan om te gaan wandelen met een aantal vrienden. Peter had last van zijn knie dus toch maar besloten om niet mee te gaan. Vanmiddag zijn we naar Groenrijk gereden bij Hoofddorp. Even nieuwe plantjes gekocht. Vanavond hadden we een feest van mijn collega Anne. Zij was 50 geworden, dus lekker feest gevierd in de Nozem en de Non in Heemskerk. Het was gezellig.


13 februari 2015 Vanmorgen boodschappen gedaan. Verder wat gerommeld in huis. Vanmiddag moest ik nog even naar de huisarts. Ze moesten nog wat wratjes wegbranden. Van Peter kreeg ik nog een mooie bos bloemen, omdat het morgen Valentijnsdag is.


12 februari 2015 Vanavond met Peter bij de Chinees in Heemskerk gegeten. Lekker en makkelijk.


11 februari 2015 Vanavond had ik weer mijn maandelijkse treinenavond in Velsen-Noord. Het onderwerp was deze avond elektrische treinen in Nederlands Indië.


10 februari 2015 Vanavond hadden we een “Keesavond” met de PV van de gemeente Beverwijk. Het Keesspel lijkt een beetje op “Mens erger je niet” maar dan met speelkaarten. Erg leuk om het spel te spelen. Ik had gewonnen samen met mijn spelpartner Bianca.


7 februari 2015 Vandaag niet zo veel gedaan. Beetje rommelen in huis.  Peter ging vanavond naar een verjaardag van zijn collega Martijn. Hij werd 25 jaar. Ik heb Peter weggebracht en opgehaald in Hillegom.


6 februari 2015 Vanmorgen weer boodschappen gedaan en verder het huis doorgewerkt. Vanavond moest Peter zingen in “Sonnevanck” in Wijk aan Zee met zijn koor “Close2U”. Het was een gezellig avond.


2 februari 2015 Vandaag is mijn broer Fred jarig. Hij is 58 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd Fred.


1 februari 2015 Vanmiddag naar mijn broer Fred gegaan in Bergen aan Zee. Hij vierde zijn verjaardag. Morgen is hij echt jarig.


31 januari 2015 Vanmiddag met Peter zijn vader en moeder naar Zandvoort aan Zee gereden. De vader van Peter was eigenlijk voor het eerst weer buiten, na zijn ziekenhuisopname. Lekker een klein stukje op het strand gewandeld en daarna koffie gedronken in een strandtent. Pa en Ma vonden het heerlijk om even buiten te zijn, ondanks de kou.


30 januari 2015. Vandaag weer de gebruikelijke dingen gedaan in en om het huis. Vanavond zijn Peter en ik uit eten geweest in Haarlem. Daar hadden we afgesproken met onze vriendin Sharula. Lekker gegeten en bij gekletst. Het was bijzonder weer. Dat we naar Haarlem reden vroor het en sneeuwde het. Het was erg glad. Tijdens het eten ging de sneeuw over in regen. Toen we weer naar huis reden was het 4 graden boven nul en de sneeuw was overal weer weg.

25 januari 2015 Vanmorgen even gaan wandelen, daarna niet veel gedaan. Nog wel een film gekeken de “Railwayman” met Colin Firth. Een mooie film.


24 januari 2015 Peter is vandaag met zijn dochter Eline naar een mogelijk opleiding gaan  kijken die zij wil gaan volgen. Peter vertrok om 08:00 uur. Het was wel slecht weer. Het had geijzeld en het was spiegelglad overal volgens het nieuws. Gelukkig had hij er weinig last van. Ik ben om 12:00 uur naar het station gefietst. Helaas reed er tot 14:00 uur geen een trein. Ik snapte er niks van. Zo erg was de overlast voor de NS nu ook weer niet, maar in heel Nederland reden er nagenoeg geen treinen.


23 januari 2015 Vandaag weer boodschappen gedaan. Peter was ook vrij omdat het weer te slecht was om te werken. Samen het huis doorgewerkt. Vanmiddag kwam er nog een servicemonteur voor onze kachel.


22 januari 2015 Vanavond zijn we bij "De Kas" in Heemskerk gaan eten. Het was lekker en rustig.


20 januari 2015 Vandaag had ik de hele dag een cursus in Ede van het CROW in de Reehorst. Dat is een congrescentrum in Ede. Om 17:00 uur de trein naar huis genomen. Het was een lange dag.


18 januari 2015 Vandaag even bij Peter zijn vader en moeder op visite gegaan. Met Peter zijn vader ging het alweer een stuk beter. Daarna weer naar huis gegaan.


17 januari 2015 Vandaag samen met Peter naar Rijswijk geweest naar de Modelspoordagen. Daar waren tal van modelbanen te zien in alle schalen. Tevens was er een treinenbeurs in deze hal. Daarna zijn we nog even in Den Haag geweest. Aan het einde van de middag weer terug naar huis gegaan. Peter zijn vader is weer thuis.


16 januari 2015 Vandaag weer boodschappen gedaan en het huis doorgewerkt. Vanavond zijn we nog bij Peter zijn vader in het ziekenhuis geweest. Het gaat een stuk beter met hem. Hij mag waarschijnlijk morgen naar huis.


14 januari 2015 Vanavond weer naar de avond van de NVBS geweest in Velsen-Noord. Het onderwerp van de avond van spoorwegen in Amerika. Waren wel wat problemen met de beamer, maar het probleem werd gelukkig toch nog opgelost.


13 januari 2015 Vandaag is Peter zijn vader met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij was heel erg benauwd. Bleek dat er heel veel vocht achter zijn longen zat. Dit is gekomen omdat het ziekenhuis en de huisarts onafhankelijk van elkaar besloten hadden om al zijn plaspillen te stoppen. Triest maar waar. Vanavond zijn we bij hem geweest in het ziekenhuis.


11 januari 2015 Lekker op zolder met mijn treinen bezig geweest. Een aantal modellen in mijn nieuwe vitrinekast op zolder gezet. Daarna even naar Peter zijn vader en moeder geweest. Zijn vader is een beetje benauwd. Maak me zorgen om hem. Peter gaat met hem praten om naar de dokter te gaan. Daarna nog even bij José geweest. Daniëlle was er ook.


10 januari 2015 Vandaag weer op zolder bezig geweest. Toch leuk om weer alle treinmodellen die ik bezit weer uit de kunststof boxen te halen die 2 jaar achter het schot hebben gestaan. Vanavond samen met Peter bij “De Eetkeuken” gegeten en daarna naar de film “Gooise Vrouwen”. Heb lekker gelachen. Leuke film.


9 januari 2015 Vanmorgen weer boodschappen gedaan. Daarna het huis doorgewerkt en 2 wassen gedraaid. In de middag op zolder bezig geweest. Na bijna 2 jaar weer mijn modeltreinen achter het schot vandaan gehaald. Deze modeltreinen die nog niet in de vitrinekast in de huiskamer stonden, had ik opgeborgen i.v.m. met de verbouwing. Tevens kaarjes besproken voor morgen bij Cineworld voor “Gooise Vrouwen 2” en gereserveerd bij restaurant “De Eetkeuken” aan de Meerstraat in Beverwijk.


5 januari 2015 Vandaag weer aan het werk gegaan. Iedereen weer een gelukkig Nieuwjaar gewenst. Wel weer even wennen na 2 weken vakantie.


Ik sta op de oude spoorlijn van IJmuiden 4 januari 2015


4 januari 2015 Vanmiddag zijn we gaan fietsen. Het was mooi weer. We zijn via de sluizen van IJmuiden gefietst. Op de kop van de haven lekker een visje gegeten. Daarna terug gefietst langs het Noordzee kanaal. De oude spoorlijn naar IJmuiden is nu voor een gedeelte opgebroken. Het deel van het spoor wat is blijven liggen is nu geïntegreerd in een wandelroute. Ziet er mooi uit. Heb nog even wat foto's gemaakt. Wij zijn via de  Velserpont weer terug naar huis gereden. Vanavond nog even naar Peter zijn vader en moeder gereden. Peter zijn tante in Emmen is overleden. Het was een schoonzus van Peter zijn vader.


3 januari 2015 Vanmiddag even naar Alkmaar  geweest. Eigenlijk  zouden we een dagje met de trein weggaan, maar helaas was het weer niet zo goed. In Alkmaar even bij de kringloopwinkel geweest. Daarna even gelunchd in het centrum. Daarna nog even de winkelstraten door gelopen. Door het weer was er eigenlijk niets aan. We liepen ook  nog langs de plek waar in de Nieuwjaarsnacht brand was geweest. Wat een ravage. Hopelijk kunnen de getroffen bedrijven snel weer de boel opbouwen.


2 januari 2015 Vandaag de Kerstspullen weer opgeruimd. Toch wel weer lekker als alles weg is, maar wel een beetje kaal. Verder nog een beetje gerommeld in huis.


Voor ouder nieuws  zie  Nieuwsarchief 2014


<< Naar boven

Onze Kerstboom 2015
Kerstverlichting in onze voortuin. 19 december 2015
Mooie pop uit de kerstverzameling van Cees 26 december 2015
Marklin spoor 1 past goed bij de huisjes van Dickensville
We zijn naar de prachtige voorstelling van Claudia de Breij geweest. 6 november 2015
Mooi kunstwerk van Paul van Zijp met houtblokjes 31 oktober 2015
Allemaal ABBA LP's  25 oktober 2015
NS Mat. 64 nr. 447 stopt op station Eindhoven Beukenlaan 10 oktober 2015
Wandelen met de jongens door Noord-Holland 26 september 2015
Peter en ik in een mooi Noord-Hollands landschap tijdens onze wandeling op 26 september 2015
Het mooie oude station van Obdam 26 september 2015
Maanvis in Peter zijn aquarium
Prachtige roos uit het boeket gekregen van José en Jan 8 augustus 2015
Prachtige schepen te zien vanaf de Waterbus 2 augustus 2015
Fietserstunnel onder de Maas door in Rotterdam 2 augustus 2015
Roltrap naar de fietsers en voetgangerstunnel van de Maastunnel 2 augustus 2015
Koningshavenbrug zonder val 2 augustus 2015
De Ballentent in Rotterdam. Ze verkopen er heerlijk gehaktballen 2 augustus 2015
Railatlas van de NZH opgehaald in Zandvoot aa Zee 19 juli 2015
Tim zijn nieuwe gitaar die hij gekregen heeft van Peter 14 juni 2015
De prins van Zweden Carl Phillip is op 13 juni 2015 getrouwd met zijn Sofie.
Artist impression van het station van Tilburg na de verbouwing.
Deze water wel is de uitstroom opening in het water win gebied in de duinen. Het water komt met deze pijp uit het IJsselmeer.
De Speeltoren van Monnickendam 6 juni 2015
Peter en ik op een terras in Velsen aan Zee 16 mei 2015
Stadsgezicht Groningen 2 mei 2015
Station Groningen 2 mei 2015
Schilderij De Ruïne van de Kreuzkirche in Dresden 1765
Schilderij in het Groninger museum.
Het geheim van Dresden is de naam van de tentoonstelling in het Groninger Museum 2 mei 2015
Schilderij Gezicht op Dresden met op de voorgrond de rivier de Elbe.
Het oude  seinhuis van Roosendaal is in 2013 verplaatst naar het terrein bij de oude werkplaats in Roosendaal. Nu 2 jaar later is het helemaal gerestaureerd 18 april 2015.
Foto van het oude luchtspoor in Delft. Dit wordt binnenkort afgebroken.  7 maart 2015
De nieuwe stationshal van Delft met op het plafond een afbeelding van een oude stadskaart van Delft.
Foto gemaakt in IJmuiden op de oude spoorlijn op 4 januari 2015