www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2018 (1)


Klik hier voor  het nieuws van 1 januari t/m 30 juni 2018


31 december 2018 Alweer de laatste dag van het jaar 2018. Het jaar is voor mijn gevoel omgevlogen. Jammer dat ik geopereerd moest worden aan mijn oog en later ook aan mijn nierstenen. Allemaal niet zo fijn, maar het is te overzien. Verder was het een redelijk jaar voor mij en Peter. Wat zal 2019 ons weer brengen. Ik wens iedereen in ieder geval alvast een gezond en liefdevol nieuwjaar toe. Peter ging vanmorgen nog wat boodschappen doen. Hij ging ook nog wat vuurwerk kopen. Ach dat hoort er toch ook een beetje bij. Rond 17:00 uur kwamen Cees en John en even later ook Paul. Gezellig hoor. Eerst hadden we een klein buffetje gemaakt. Lekker eten. Daarna lekker zitten kletsen en ook nog spelletjes gedaan, lekker met oliebollen en appelflappen. Helaas was Oscar niet gekomen, jammer hoor. Met elkaar gewacht tot het middernacht was.


30 december 2018 Ja het begint een beetje eentonig te worden. Ik doe en kan natuurlijk niet veel als je bijna elk kwartier naar de wc moet. Het enige is dat je er doodmoe van word van deze innige relatie met de wc. Je wereld word wel klein. Peter had daarom aan onze vrienden, Cees, John, Oscar en Paul gevraagd of ze bij ons oud en nieuw wilde vieren. Lief dat hij dat gedaan had. Cees en John komen in ieder geval. Paul wist het eerst nog niet, maar komt toch ook. Leuk hoor. Oscar moest werken en wist het nog niet. Dan zitten we niet weer met z’n tweeën. Vandaag weer een rustige dag gehad met de gewoonlijke dingen, zoals tv kijken en boekjes lezen. Peter ging s ’middags nog even naar zijn tuin. Verder niet veel gedaan. Wel “Heel Holland Bakt” gekeken.


29 december 2018 Ik was er vandaag om 08:00 uur uit. Ik heb wel redelijk geslapen. Dit komt ook omdat het bed verschoond was. Peter kwam rond 10:00 uur uit bed. Lekker rustig aan gedaan. Peter ging naar zijn moeder om de tuin te doen. Ik heb wat gerommeld op zolder voor zo goed en zo kwaad als het ging. Daarna weer op de bank tv gekeken. Peter was rond 16:00 uur weer terug. We hebben samen wat makkelijks gegeten. Daarna niet veel meer gedaan. Peter ging al vroeg naar bed. Ik heb nog een film afgekeken.


28 december 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Peter was er ook redelijk vroeg uit. Hij ging boodschappen doen. Ook de bedden afgehaald om te wassen. Daarna nog een was gedraaid. Verder een beetje in huis gestofzuigd. Samen met Peter de boodschappen opgeruimd. Daarna was ik weer helemaal af. Peter ging nog even de voortuin knippen en opruimen. Verder niet zo veel meer gedaan. Vanavond lekker wat eenvoudigs gemaakt van de dingen die over waren van de kerstdagen. Vanavond lekker samen tv gekeken.


27 december 2018 Vanmorgen weer vroeg op. Eerst wat tv gekeken totdat Peter uit bed kwam. Peter ging aan het einde van morgen richting Breda. Hij gaat naar zijn dochter Eline. Ze gingen samen de stad in. Vanavond ging Peter samen met Eline en vriend Sjoerd, zijn zoon Tim en zijn vriendin Sophie gourmetten. Erg leuk voor hem. Helaas kon ik niet mee, want ik was wel uitgenodigd. Ik heb niet zoveel gedaan. Ik had een afspraak met Oscar gemaakt. Hij kwam aan het einde van de middag vanuit zijn werk in Amsterdam naar mij toe. We hebben samen zuurkoolstamppot gemaakt en gegeten. Het was leuk. Oscar ging om 20:30 uur weer naar huis. Hij moet morgen weer vroeg werken. Peter was om 22:00 uur weer thuis. Hij had het erg leuk gehad samen met zijn kinderen. Dat verdient hij wel. Het blijft toch altijd een pijnpuntje voor hem, zijn kinderen en het gemis van ze toen ze klein waren. Fijn dat het nu toch een beetje goed wordt gemaakt. We hebben nog even zitten praten voordat we naar bed gingen.


26 december 2018 Vanmorgen was ik pas om 08:00 uur er uit gegaan. Ik was er vannacht wel 4 keer uit geweest, maar toch redelijk goed geslapen. Peter was er 09:00 uur uit. Samen een kerstontbijt gegeten. Lekker hoor. Daarna heb ik wat tv gekeken. Peter ging nog naar de verjaardag van zijn nichtje Julia in Haarlem. Ze is alweer 10 jaar oud geworden. Eigenlijk heb ik alleen maar tv gekeken, totdat hij weer terug was. Vanavond hebben we met zijn tweeën gegourmet. Lekker hoor, maar het is leuker als je met wat meer mensen bent. Na een uurtje waren we alweer klaar en hebben we nog wat tv gekeken. Verder niet zoveel gedaan. Ik  heb helaas niet zoveel mee gemaakt de afgelopen maand. Ik zit namelijk grotendeels binnen. Op tijd naar bed gegaan.


25 december 2018 Het is vandaag eerste kerstdag. Ik was er om 05:30 uur uit. Ik heb wat tv gekeken. Peter was er om 09:30 uur uit. Ik heb nog wat tv gekeken. Helaas moet ik nog steeds heel vaak plassen. 3 a 4 keer per uur. Word er wel een beetje moe van. Peter ging de schuur opruimen. Om 15:30 uur ging Peter naar zijn broer Gertjan en José voor het kerstdiner met o.a. zijn vader en moeder. Ik bleef thuis. Ik vond dat jammer, maar het gaat echt niet met al dat geplas. Ik heb lekker spruitjes gegeten met 2 kippenpoten. Ook lekker. Peter was om 09:30 uur weer thuis. Nog wat tv gekeken en toen weer naar bed.


24 december 2018 Vanmorgen was ik er alweer om 06:30 uur uit. Peter was er 08:30 uur uit. Hij ging na het ontbijt boodschappen doen. Ik heb nog wat tv gekeken en even op werk ingelogd op de computer. Ik heb ook mijn website bijgewerkt. Peter ging ook nog even naar zijn volkstuin. Vanavond kwam Paul bij ons eten. We kregen nog een mooi kunstwerk van hem, gemaakt van een oude broodplank. Die had hij een tijdje geleden van ons gehad. We hebben wijnfondue gedaan. Je kookt je vlees in de gekruide rode wijn. Dat is best lekker. Daarbij allemaal broodjes en andere lekkere dingen. Na het eten hebben we nog de film “Lion” gekeken. Het is mooie film over een jongetje in India die verdwaald en na 25 jaar op zoek gaat naar zijn moeder. Paul ging daarna naar huis. Hij heeft ook onze oude salontafel meegenomen. Kan hij vast weer iets moois van maken.


23 december 2018 Vanmorgen was er om 06:30 uur, Peter was er om 019:30 uur uit. Na het ontbijt ging hij de schuur opruimen. Al het groen werd in de groenbak gegooid en de fietsen werden vanuit de achtertuin weer in de garage gezet. De kerstversiering ruimen we later wel weer op. Peter ging nog een kerststukje brengen naar zijn vader en moeder en daarna nog even bij het nieuwe huis van zijn nichtje Daniëlle en vriendin Maud kijken. Ik was thuis gebleven en wat tv gekeken. Het was ook een echte regendag. Het regende van s’morgens tot s’avonds. Niet echt weer om wat te doen. Echt een luie dag. Vanavond de soep van gisteren opgegeten met stokbrood. Daarna nog “Heel Holland Bakt” gekeken. We zijn op tijd naar bed gegaan. 


22 december 2018 Vanmorgen was ik weer om 07:00 uur er uit. Peter was er om 08:30 uur Eerst wat gegeten en soep gemaakt. Vanaf 10:00 uur waren de familie en vrienden uitgenodigd om kerststukjes te komen maken. Vanaf 10:30 uur liep het langzaam vol. We hadden voor allemaal lekkere hapjes en drankjes gezorgd. Het was heel gezellig de hele dag door. In totaal zijn er ongeveer 30 personen geweest en zijn er talloze prachtige kerststukjes gemaakt. Gelukkig ging het met mij allemaal goed, al moest ik af en toe hard lopend naar de wc. Op het eind van de middag hadden Peter en ik het “end wel in de bek”. Paul en Cees bleven nog even langer. Zij hebben samen met ons nog lekker soep met broodjes gegeten. Om 19:30 uur was iedereen weer weg. Peter ging nog even stofzuigen en ik heb de kopjes en borden nog even in de afwasmachine gezet. Daarna zag het huis er weer prima uit en zijn we beide op de bank geploft. Het was weer een prachtige dag geweest en leuk om al die vrolijke en blije gezichten te zien. Dit samenzijn vind ik eigenlijk nog leuker dat Kerst zelf. Ach het is wel veel werk, vooral voor Peter, maar het is het ook wel waard. Verder niet veel meer gedaan en op tijd naar bed.


21 december 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Peter was er om 08:00 uur uit. Hij voelde zich iets beter gelukkig en heeft maar een vrije dag genomen op zijn laatste werkdag van het jaar. Peter ging boodschappen doen. Ik heb de kamer even gestofzuigd. Ach ik hoefde maar 2 keer te plassen tijdens het zuigen van de huiskamer. Daarna nog wat opgeruimd en de lege plastic opbergboxen van de kerstspullen opgeruimd en in de traphal gezet. Daarna ben ik weer gaan zitten, omdat ik doodmoe was. Peter ging toen hij thuis de boodschappen had afgeleverd, verder in de garage om de spullen voor morgen klaar te zetten. Morgen komen familie en vrienden weer kerststukjes maken. Dat doen we al een tijdje en is altijd erg gezellig. We hadden nog even getwijfeld of het door kon gaan i.v.m. mijn ongemak. Maar we zien wel hoe het gaat. Ik kreeg nog 2 witte ABBA “Happy New Year” singles via de post binnen. Ik had niet gedacht dat ik die nog zou krijgen. Nu heb ik er vier, omdat ik voor de zekerheid ergens anders ook 2 exemplaren had besteld. Ik heb verder niet veel meer gedaan. Dit jaar ook geen kerstkaarten verstuurd. Ik had er geen fut voor. Volgend jaar maar weer. Het is druk genoeg. Voor het avondeten had Peter shoarma broodjes en vlees meegenomen. Dat is altijd lekker. Na het eten ben ik nog even op zolder wat lege kerstboxen achter het schot gaan zetten. Kan je daar ook weer je kont keren. Daarna nog wat tv gekeken.


20 december 2018 Vanmorgen iets langer geslapen. Ik was er om 06:30 uur uit. Peter was er ook al uit. Hij voelde zich niet helemaal lekker. Hij hoest al de hele week. Maar hij ging toch naar zijn werk. Ik heb eerst maar weer een film gekeken. Gisteravond had ik nog een foto van mijn ABBA voorstelling geplaatst in de groep ABBAtalk op Facebook. Ik had al meer dan 150 likes vanmorgen. Toch leuk dat andere ABBA fans het ook mooi vinden wat ik gemaakt heb. Peter kwam thuis om 10:30 uur. Hij voelde zich toch niet zo lekker en ging eigenlijk meteen naar bed. Piet, mijn collega kwam ook nog even langs om een kaart te brengen van alle collega’s. Dat is toch weer lief. Hij was ook bij mijn collega Sandra geweest. Ook had hij nieuws van collega Aukje. Daar gaat het ook de goede kant mee op. Verder niet veel gedaan dan een beetje tv kijken en wat dingen op de tablet. Toen Peter weer beneden kwam hebben we samen op de bank naar een detective gekeken op tv. We hebben wat roerbakgroente met een kipfilet gegeten. Daarna ging Peter weer naar bed. Ik heb tv gekeken. Ik ging om 23:00 uur naar bed.


19 december 2018. Vanmorgen alweer om 05:00 uur er uit gegaan. Het lijkt wel of ik steeds vaker moet plassen. Ik lijk wel manneke Pis. Als ik beweeg moet ik elk kwartier en als ik op de bank zit elke 3 kwartier plassen. Ik word er doodmoe van. Ook de kramp die je af en toe hebt vanuit je nieren is niet echt fijn. Toch maar positief blijven. Nadat Peter naar zijn werk was gegaan. Ben heb ik eerst een film gekeken. Daarna weer verder gegaan. Met mijn ABBA decoratie bij het keukenraam. Ik heb mijn 4 polystone ABBA poppen op het podium gezet en ook wat ABBA kerstballen aan de slingers gehangen. Aan het einde van de dag was het helemaal klaar. Ik vond het allemaal goed gelukt. Toen toch maar weer gestopt, want ik merk dat ik toch erg moe word van al dat gedoe en het plassen. Morgen maar weer verder. We hebben sla met een hamburger gegeten toen Peter thuis kwam. Peter ging vanavond alvast wat voorbereidingen treffen voor het kerststukjes maken bij ons in de garage aanstaande zaterdag. Ik heb op de bank gelegen en wat tv gekeken. Peter ging om 21:30 uur naar bed. Ik een uurtje later.


18 december 2018 Vanmorgen was ik er alweer om 05:00 uur uit. Peter was er om 06:15 uur uit. Hij ging om 06:45 uur naar zijn werk. Ik heb hem uitgezwaaid en ben toen maar even de vriezer gaan ontdooien. Er zat weer behoorlijk wat ijs in.. Wel even alle laden eruit gehaald en die ingepakt in een dekbed om koud te blijven. Daarna een ventilator voor vriezer gezet en een bak met heet water er in. Dan gaat het lekker snel. Na een uurtje was dat alweer klaar. De bakken even doorgelopen en oude zooi weggegooid. Wel de hele dag door vaak plassen. Na het ontdooien van de vriezer weer tv gaan kijken. Na de middag ben ik nog even ingelogd op mijn werk. Even mailtjes beantwoorden. Ik heb ook mijn website weer even bijgewerkt. Daarna ben ik begonnen aan de kerstversiering bij het keukenraam. Dit jaar wil ik iets met ABBA maken. Hoe ik het ging aanpakken was nog wel een dingetje. Maar na een tijdje kreeg ik toch wel meer inspiratie om het te maken. Alleen door het constant te moeten plassen schoot het allemaal niet erg op. Ik heb wel al een soort podium gemaakt van piepschuim met daarin geprikt gekleurde kerstboomlampjes. Dat gaf al een heel leuk effect. Daarna liep ik nog wat te vogelen met de ABBA letters. Ik heb verlichte letters, maar die bleken toch wat te groot. Toen heb ik maar de gekleurde ABBA letters gebruikt die ik een paar jaar geleden in het ABBA museum in Stockholm gekocht heb gebruikt. Peter kwam thuis zijn werk en hebben we een prutje van gisteren opgewarmd en opgegeten.Verder nog wat tv gekeken en nog wat gewerkt aan mijn winterlandschap met stoomtrein. Vanavond nog een beetje tv gekeken.


17 december 2018 Vanmorgen lag ik nog lekker te slapen toen Peter uit bed ging. Toen ben ik er ook maar uitgegaan. Nadat hij was weggegaan, ben ik eerst tv gaan kijken. Daarna nog wat werkzaamheden gedaan aan mijn winterlandschap. Ik heb nu ook de 2 wagons en een grote stoomlocomotief in het diorama gezet. Het ziet er allemaal erg mooi uit vind ik zelf. Je bent er wel de hele dag mee zoet, met al dat plassen wat je constant moet. Aan het einde van de dag heb ik maar gekookt. Toen Peter thuis kwam van zijn werk hebben we samen chili con carne gegeten.


Een winters landschap vanmorgen

16 december 2018 Vanmorgen toen ik om 05:00 uur uit het raam keek, was het helemaal wit. Het had dus toch gesneeuwd. Ik ben er toen maar uit gegaan. Ik was toch wakker. Meteen even buiten een paar foto’s gemaakt, want zo vaak sneeuwt het nu ook niet meer in Nederland. Daarna eerst wat tv gekeken. Toen Peter uit bed kwam hebben we eerst samen zitten te ontbijten. Daarna ging hij weer in de garage aan het werk. Ik ben weer rustig verder gegaan met het winterlandschap. Normaal doe ik over het huis versieren voor de kerst maximaal 2 dagen. Nu ben ik al bijna 2 weken bezig. In de loop van de dag was het winterlandschap  grotendeels klaar. Nu alleen nog bij het keukenraam. Ach daar heb ik de komende week nog tijd voor. Peter stopte om 14:30 uur in de garage. Daarna hebben we samen nog een detective gekeken. Daarna heeft Peter sla gemaakt met een stukje kipschnitzel. Verder niet zoveel meer gedaan. Er is alweer een dag voorbij. Ik ben nu al meer dan 3 weken thuis en het einde is nog niet in zicht.


15 december 2018 Ik heb eindelijk weer eens goed geslapen. Ik was evengoed om 07:00 uur wakker, maar was er maar 3 keer uit geweest. Het kwam ook vast omdat het bed verschoond was. Eerst wat tv gekeken en daarna ben ik om 08:30 uur meteen naar de kapper op de Zeestraat gereden. Mijn haar was veel te lang geworden. Dus moest ik toch naar de kapper. Ik kon gelukkig de auto voor de deur parkeren. Een kwartier later was ik alweer op weg naar huis. Lekker kort weer. Ik was binnen het half uur heen en terug. Gelukkig had ik het droog gehouden. Peter er ook uit toen ik thuis kwam. Vlak daarna ben ik met Peter even naar de Action gereden. Ik moest nog wat spullen kopen om mijn winterlandschap te maken. Al dat bewegen deed me niet zo goed. Ik werd een beetje misselijk bij de Action. Dus gauw wat spullen bij elkaar gezocht en weer snel naar huis. Ik ben eerst maar even op de bank gaan liggen. Peter ging de garage opruimen. i.v.m. het kerststukjes maken volgende week. Ik heb hem nog wel even geholpen om de twee vitrinekasten uit de schuur via het dak naar de slaapkamer te transporteren. Gelukkig zat er geen glas in de vitrines, dus ging dat redelijk eenvoudig. Helaas had ik mezelf toch te veel ingespannen. Ik moest daarna elk kwartier naar de wc en er zat weer een hoop bloed in mijn urine. Wat werd ik daar moe van dat geren naar het toilet. Verder dus niet veel meer gedaan. Peter ging bij Paul eten om daarna met Oscar en Koen naar de ballet voorstelling te gaan. Ik heb de trein nog in mijn winterlandschap gezet. Ik moest onderwijl nog wel 2 keer plassen. Daarna heb ik nog maar wat zitten zappen op de bank. Om 22:00 uur ben ik naar bed gegaan. Buiten waaide het heel hard en vannacht krijgen we sneeuw. Brrr. Peter was om 23:00 uur thuis


14 december 2018 Vanmorgen was ik gelijk met Peter wakker. Ik heb de bedden afgehaald en in de wasmachine gestopt. Peter ging naar zijn werk. Ik heb eerst wat tv gekeken. Daarna ben ik met de auto naar de Plantage gereden. Ik moest een pakketje en paracetamol halen. Die pillen vliegen er nu doorheen. Meteen even bij de Vomar een stokbrood en wat beleg gehaald. Ik was precies 20 minuten van huis. Ik had wat extra keukenpapier in mijn broek gedaan om het ergste lekken tegen te gaan. Ik kwam gelukkig bijna helemaal droog over. Via internet heb ik incontinentiebroekjes besteld voor mannen. Als ik dan toch de deur uit moet met de komende feestdagen dan kan ik in ieder geval zo’n broekje aan doen om lekken te voorkomen. Ik lijk wel een oude man. Ik heb al wel de balletvoorstelling waar ik morgenavond met Peter, Paul en Oscar naar toe zou gaan afgezegd. Tevens is de afspraak met Peter zijn dochter op 27 december afgezegd. Ik ga niet heen. Peter gaat waarschijnlijk wel. Ik vind het niet erg dat hij in zijn eentje daar dan heen gaat. Hij ziet zijn dochter toch niet zo vaak en later doen we het vast nog wel een keer over. Het kerststukjes maken op zaterdag 22 december bij ons thuis gaat wel door. Ach ik red me wel als ik thuis ben. Wordt vast gezellig. Toen Peter thuis kwam hebben we lekker het stokbrood opgegeten en daarna ging hij meteen boodschappen doen. Hij moet behoorlijk wat halen, ook al voor de kerst e.d. Toen hij thuiskwam was hij helemaal af. Hij heeft wel meer ontzag voor mij gekregen dat ik altijd de boodschappen doe. Verder niet veel meer gedaan.


13 december 2018 Vannacht heb ik redelijk geslapen. Was er wel weer vroeg uit. Ik heb de laatste 3 afleveringen van “Diese Drombusch” gekeken. Ja ik heb alle 39 afleveringen alweer gezien. Je moet toch wat doen om de tijd door te komen. Als ik teveel beweeg moet ik om de haverklap naar de wc. Dus dat doe ik niet teveel. Vandaag is Peter zijn vader jarig. Hij is 86 jaar geworden. Helaas door ziekte van Peter zijn moeder ging het feestje niet door vanavond. Piet, mijn collega appte me nog. Hij wilde graag langskomen op de koffie. Dat is natuurlijk altijd goed. Lekker even zitten kletsen en koffie gedronken. Na een uurtje ging hij weer naar het werk terug. Ik heb nog wat gewerkt op de computer voor mijn werk. Daarna nog aan het winterlandschap gewerkt wat op het dressoir komt. Dit jaar zet ik niet het kerstdorp neer. Dat is nu voor mij veel te veel werk. Ik pak het dus wat makkelijker aan. Ik zet nu een mooie grote trein in een winterlandschap. Ik heb eerst het dressoir leeg gemaakt. Daarna ben ik weer gestopt. Ik moet teveel heen en weer lopen. Dat is niet echt fijn. Morgen maar weer verder. Verder nog wat tv gekeken. Toen Peter thuiskwam heb ik de nasi van gisteren opgewarmd en samen opgegeten. Peter ging vanavond toch nog even naar zijn vader om hem te feliciteren. Ik bleef thuis en heb tv gekeken.


12 december 2018 Vannacht heb ik redelijk geslapen. Ik had natuurlijk wel wat pijnstillers ingenomen. Na 4 keer eruit te zijn geweest om te plassen, ben ik er maar uit gegaan. Ik heb wat afleveringen gekeken van de Duitse serie, Peter uitgezwaaid en een beetje rommelen in huis. Rond 13:00 uur belde de dokter die mij geopereerd had op. Het was toch net even anders als dat ze mij verteld hadden. De steen die verwijderd zou zijn (links) zit er dus nog. Door slecht zicht konden ze hem niet kleiner maken. De andere grote steen (rechts) is wel in stukjes gehakt. Ze konden alleen daarna door het slechte zicht (bloed e.d.) de kleine stukjes niet vangen en eruit halen. Deze stukjes komen er als het goed is, nu wel vanzelf uit. Hierdoor blijven beide stands voorlopig gewoon zitten. De steen (links) zou er ook vanzelf uit moeten kunnen komen, maar dat ligt minder voor de hand, omdat deze 6 mm groot is. Op 10 januari 2019 komt de niersteen vergruizer weer in Beverwijk om deze steen, als hij er dan nog in zit, te vergruizen. Een paar dagen daarna gaan ze weer een CT scan maken om te kijken of alle stenen en gruis dan echt weg zijn. Eventueel volgt er, als er dan nog wat zit toch nog een operatie. De stands worden daarna pas verwijderd Het is niet anders. Moeten toch nog even door dus. Ik werd natuurlijk niet echt blij van dit hele verhaal. Maar ja, ik kan er ook niets aan doen. Gewoon de tijd uitzitten. Hierna Peter gebeld en het uitgelegd. Verder nog wat appjes verstuurd. Daarna nog wat tv gekeken. Vanavond heb ik maar nasi gemaakt. Dan hoeft Peter niet te koken. Hij heeft het al druk genoeg. Hij moest vanavond nog zingen, maar ging eerst de bril van zijn vader, naar Haarlem brengen. Die was hij vergeten mee te nemen afgelopen zondag. Cees belde nog even op uit Ridderkerk. Lekker even zitten kletsen. Ik heb nog wat tv gekeken en toen Peter thuis kwam naar bed gegaan.


11 december 2018 Ik heb bijna helemaal niet geslapen. Je ligt toch in een vreemd bed en in een rare houding omdat je aan het infuus zit. Wel vaak geplast. Dat was toch wel weer erg pijnlijk. Ze zijn toch via je piemel naar binnen geweest met een slang e.d. Ik was blij dat het weer dag werd. Lekker een paar broodjes gegeten en daarna wachten op de dokter. Rond 09:00 uur kwam de dokter. Dit was een andere dokter dan die mij had geopereerd. Ik vroeg hem wat er nu precies gedaan was. Helaas wist deze dokter van niks. Hij dacht ook dat de dokter die mij geopereerd had, mij al had gesproken. Hij zou een belafspraak maken en een afspraak voor het spreekuur over 2 weken. Ik mocht gelukkig ook om 10:00 uur weer naar huis. Ik heb mijn zus Inge gebeld om te vragen of zij mij op kon halen. Simon kwam mij weer ophalen. Helaas had ik alleen een afspraak voor het spreekuur mee gekregen. Dus heb ik thuis zelf maar weer gebeld om de dokter te spreken. Helaas werd er pas om  17:00 uur teruggebeld. Blijkbaar was de vraag niet goed begrepen. Dus nu heb in een belafspraak morgen om 12:00 uur. Verder nog wat appjes verzonden aan familie en vrienden. Verder wat tv gekeken en in de middag nog even geslapen op de bank. Vanavond nog wat tv gekeken en daarna op tijd naar bed.


10 december 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Peter kwam er om 06:00 uur uit. Samen nog even zitten praten voordat hij naar zijn werk ging. Hij wenste mij sterkte. Ik werd pas verwacht in het ziekenhuis om 13:30 uur dus heb nog maar een paar afleveringen van “Diese Drombuschs” gekeken. Ik heb al aardig wat van de 39 afleveringen gekeken. Verder niet veel gedaan, nog wel even gedoucht. Om 13:00 uur kwam Simon, de vriend van mijn zus Inge, mij ophalen om naar het ziekenhuis te brengen. Ik was er al om 13:10 uur. Nadat ik me gemeld had op afdeling 5, moest ik even wachten voordat ik opgehaald werd. Om 13:45 uur werd ik naar mijn kamer gebracht en moest me omkleden in een operatiepakje. Heel charmant hoor met allemaal drukknopjes en met een doorkijk onderbroek. Ik hoorde wel dat ik pas rond 16:00 uur geopereerd zou worden. Ach wat doe je eraan. Dus maar een tijdje op bed gezeten, een beetje ABBA muziek geluisterd en wat geappt. Ik werd ook verplaatst naar een andere kamer. Ik had wel honger want ik had al vanaf 06:00 uur niks meer gegeten. Om 15:30 uur werd ik opgehaald en naar de operatiekamer gebracht. Daar moest ik nog een tijdje wachten voordat ik echt naar binnen werd gebracht. De dokter vertelde mij dat het niet gemakkelijk werd. Hij hoopte dat alles zou lukken. Daarna ging ik lekker slapen. Rond 18:00 uur werd ik weer langzaam wakker. Ik kreeg een perenijsje. Ach dat is wel lekker. Na een half uur werd ik weer naar de zaal gebracht. Ik vroeg nog aan de zuster wat er nu precies gedaan was. Ze zei dat de dokter het allemaal aan mij verteld had. Ik kon me er alleen niet meer van herinneren. Ze vertelde iets over dat er een steen was verwijderd en dat ze de andere niet hadden kunnen pakken. Dus was toch wel een beetje teleur gesteld over deze uitslag. Morgen nog maar een keer aan de dokter vragen. Om 19:30 uur kwam Peter op bezoek. Lekker zitten kletsen. Toen hij naar huis was gegaan heb ik nog wat tv gekeken. Rond 23:00 uur ging het licht uit en ben maar proberen te gaan slapen.


Mijn broer Fred kwam met zijn Range Rover de 2 vitrinekasten brengen.

9 december 2018 Ik was voor de verandering weer eens vroeg wakker. Eerst maar tv gekeken. Vandaag is Peter zijn zoon Tim jarig. Hij wordt alweer 22 jaar. We hebben Tim gebeld en voor hem gezongen. Peter wordt er elke keer weer verdrietig van. Hij mist ze altijd, maar dat heb ook met vroeger te maken toen zijn kinderen nog klein waren. Het was geen makkelijke tijd voor hem. Hij is daardoor toch beschadigd. Heb hem maar even stijf vast gehouden. Ik begrijp het wel. Het is jammer genoeg niet anders. Gelukkig gaat het met Tim en Eline goed dus dat is fijn. Peter ging om zijn gedachten even te verzetten naar zijn volkstuin. Lekker even buiten uitwaaien. Helaas kon ik niet met hem mee. Peter ging toen hij terug kwam zijn vader en moeder halen. Die komen bij ons eten. Mijn broer Fred belde mij ook om te zeggen dat hij de 2 vitrine kasten kwam brengen. Deze kwamen uit het atelier van Ineke. Zij heeft ze niet meer nodig en ik kan ze altijd gebruiken. Dus om 15:00 uur stond hij met de Range Rover voor de deur met de 2 kasten. Ik kan natuurlijk niet zwaar tillen. Dus Fred heeft het bijna allemaal alleen uitgeladen en bij ons in de schuur gezet. Dat was lief. “Helaas” kwam Peter net te laat met zijn vader en moeder om Fred te helpen. Daarna met z’n allen koffie en thee gedronken en lekker zitten praten. Fred ging toen weer naar huis. Peter zijn vader en moeder gingen een film kijken en Peter ging de aardappels schillen. We aten namelijk Boerenkool stamppot met een gehaktbal en een rookworst. Lekker hoor. Gezellig met z’n vieren gegeten. Daarna nog even de film afkijken en toen heeft Peter zijn ouders weer naar huis gebracht. Ik ben gaan douchen en toen Peter weer thuis was samen ‘Heel Holland bakt” gekeken. Daarna ging Peter naar bed. Ik wat later. Morgen wordt ik eindelijk geholpen aan mijn nierstenen. Hoop dat het allemaal goed gaat. 


8 december 2018 Vanmorgen was ik weer vroeg uit, maar als je 4 keer moet plassen tijdens de nacht slaap je ook niet erg goed. Ach heb maar voor de verandering wat tv gekeken. Peter ging toen hij uit zijn bed kwam direct naar de kapper. Ik moet eigenlijk ook, maar durf het niet aan. Toen hij weer thuis was ging hij in de tuin de kerstlampje aansluiten. Dan ziet dat er ook weer gezellig uit. Ik kreeg ook mijn 2 speciale singles van ABBA binnen met de post. Daarna lekker samen op de bank wat tv kijken. We hebben  een hamburger gegeten met tomaat en mozzarella. We hebben daarna nog opgenomen programma’s bekeken en op tijd naar bed.


7 december 2018 Vanmorgen was ik wat later wakker. Ik heb Peter wel gedag gezegd. Ik was vandaag heel wat van plan, alleen had ik geen energie om wat te doen. Heb maar op de bank een paar afleveringen van de Duitse serie gekeken. Verder eigenlijk niet. Om 10:00 uur nog naar het ziekenhuis gebeld om te vragen hoe laat ik maandag opgenomen wordt. Ik moet er om 13:30 uur zijn. Wel kreeg ik een tip van Marco, dat bij Sounds in Delft nog exemplaren van de speciale vinyl single van ABBA te koop waren. Van deze single zijn er maar 3000 gemaakt. Dus heb ik er snel 2 via internet besteld, voordat ze uitverkocht zijn. Hoop dat ik ze snel krijg. De dag ging maar langzaam voorbij. Het weer was ook niet best. Het regende af en toe flink. Toen Peter thuis kwam hebben we geklutst ei met brood gegeten. Lekker en makkelijk. Daarna nog wat tv gekeken. Peter heeft nog even een paar yoga oefeningen gedaan. Hij is wat onrustig de laatste tijd. Hij maakt zich ook overal druk over en dan moet hij ook nog voor mij zorgen. We hebben nog wat tv gekeken. 


De kertboom staat weer!

6 december 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Ach ik heb maar weer een paar afleveringen gekeken van de Duitse serie “Die Drombusch” Wel Peter uitgezwaaid. Verder voelde ik mezelf niet heel erg goed, maar wel in fases door de dag heen de kerstboom afgemaakt en het kerststalletje neer gezet. Daarna nog weinig puf over. Rond 17:00 uur belde mijn zus op. Ze was met mijn broer Ron en Fred naar de begrafenis geweest van tante Gerda. Ze vertelde dat het een mooie begrafenis was, maar ook een soort reünie van de familie Mathot. Wel jammer dat ik er niet bij kon zijn. Het is niet anders. Ik had wel een kaarsje bij de foto van tante Gerda gezet. Peter was om 17:30 uur thuis. We hebben patat gegeten. Dat was wel weer een keer lekker. Daarna heeft Peter nog boodschappen gedaan. Toen nog wat tv gekeken en verder niet veel meer gedaan.


5 december 2018 Vannacht het ik redelijk geslapen. Wel 4 keer eruit geweest. Vandaag is het Sinterklaas. Helaas doen we hier al jaren niets meer aan. Vanmorgen eerst naar 2 afleveringen van de Duitse serie gekeken. Daarna nog ingelogd op mijn werkaccount. Weer even wat werkzaamheden gedaan. In de middag heb ik de lampjes in de kerstboom gedaan. Verder niet zo veel. Voelde me nog steeds niet zo goed. Lekker rustig aan gedaan. Toen Peter thuis kwam hebben we roerbak groenten met runder saucijzen gegeten. Vanavond appte mijn broer nog of ik morgen nog meega naar de begrafenis van Tante Gerda. Ik heb toch maar besloten om niet te gaan in mijn huidige toestand. Ik vind het wel jammer om geen afscheid van te kunnen nemen. Ze was toch een van mijn liefste tantes en ze had een goede band mijn moeder Ida. Ik herdenk haar wel in mijn gedachte en steek een kaarsje voor haar op. Peter ging daarna naar zijn koor repetitie. Ik heb nog 2 afleveringen van de Duitse serie gekeken.


4 december 2018 Vannacht redelijk geslapen. Ik was er wel gelijk met Peter uit. Nadat ik Peter had uitgezwaaid, nog een paar afleveringen gezien van de Duitse tv serie. Daarna weer ingelogd op mijn werkaccount. Kreeg ook nog verschillende telefoontjes waar ik wat mee moest. Verder niet veel gedaan vandaag. Ik voelde mezelf niet helemaal lekker. Misschien toch weer teveel bewogen. Ik merk dat meteen aan de kleur van mijn urine die dan behoorlijk rood kleurt. Dus verder maar rustig aan gedaan. Peter was om 17:30 uur thuis. Na het eten heeft hij de kerstboom binnen gezet. Dan kan ik morgen misschien alvast beginnen met de lichtjes er in te doen. Verder niet veel gedaan. Voelde me nog steeds niet lekker.


DVD  Diese Drombuschs

3 december 2018 Vannacht heb ik eindelijk weer een beetje door geslapen. Ik ben er wel 3 keer uit geweest, maar daarna toch weer snel in slaap gevallen. Ik heb Peter niet weg horen gaan. Ik was er om 07:00 uur uit. Eerst wat tv gekeken. Ik heb een DVD gekocht van “Diese Drombuschs”. Dit is een Duitse serie uit de jaren 1984-1994 over het wel en wee van een Duitse familie. Ik weet dat ik daar in die jaren regelmatig naar keek (zonder Nederlandse ondertiteling). Er zijn maar liefst 39 afleveringen van en wordt in Duitsland als een van de beste tv series aller tijden beoordeeld. Het is gewoon een heerlijke serie om naar te kijken en het is goed om mijn Duits weer even op te frissen. Voorlopig heb ik wat te kijken. Ik heb ook nog ingelogd op mijn werkaccount. Toch nog aardig wat werkzaamheden vanuit huis kunnen doen. Vanmiddag had ik ook nog even naar het ziekenhuis gebeld over een afspraak die ik morgen had staan. Ik vroeg me af of dat nog wel zin had nu mijn operatie a.s. maandag gepland staat. Dat vond het ziekenhuis ook dus hoef ik morgen niet heen. Peter was om 17:15 uur thuis. We hebben chili con carne gegeten. Lekker hoor. Vanavond nog wat tv gekeken.


2 december 2018 Vanmorgen voor de verandering weer vroeg op. Ik heb maar wat tv gekeken. Peter was er om 09:30 uur uit. Ik heb niet veel gedaan de hele dag. Je wordt er ook zo moe van. Peter ging de achtertuin nog even blad vrij maken. De tuin zag er daarna weer picobello uit. Je kan wel zien dat hij een professional is. Normaal help ik hem wel, maar nu gaat dat gewoon niet. Aan het einde van de middag samen nog wat tv gekeken en samen gegeten. Buritos, lekker makkelijk. Daarna nog Boer zoekt vrouw gekeken. Dit was laatste aflevering. Leuk om te zien dat een aantal boeren toch de ware liefde hebben gevonden. Peter ging hierna naar bed. Ik bleef nog wat hangen op de bank.


Tante Gerda is overleden op 90 jarige leeftijd

1 december 2018 Ik was voor de verandering weer vroeg wakker. Peter kwam er om 09:00 uur uit. Hij ging eerst de ramen lappen aan de buitenkant. Daarna ging hij binnen de vloer schoonmaken en dweilen. Wel lullig om hem te zien werken en ik zit op de bank. Vandaag had ik wel weer een slechte dag. Ik had weer veel bloed in mijn urine, Daardoor heb je ook meer pijn. Aan het einde van de middag kwam de postbode een rouwkaart brengen. Het bleek dat mijn tante Gerda Mathot van Steijnen op 90 jarige leeftijd op 28 november is overleden. Zij was de vrouw van Adam Mathot de oudere broer van mijn vader Wen en de laatste die van deze generatie nog in leven was. Ik schrok er toch wel van en was ook een beetje verdrietig. De laatste keer dat ik bij haar was, was ongeveer een jaar geleden, toen ik met mijn zus Inge bij haar op bezoek waren geweest. Meestal gingen we één keer per jaar naar onze tante op bezoek. Helaas was het er nu nog niet van gekomen. Ach het is ook goed zo. Ik heb wel het bericht even op de Whats app gezet voor mijn broers en zus. Peter moest om 16:00 uur nog zingen met zijn koor bij kasteel Assumburg. Hij was om 17:30 uur weer thuis en was helemaal af. Hij gaat ook maar door. Dat is wel fijn, maar je kan ook overdrijven. Dat zeg ik ook wel, maar hij is eigenwijs. Nu zat hij uitgeblust op de bank, tot dat hij weer naar bed mocht.


30 november 2018 Vanmorgen was ik weer om 05:00 uur wakker. Ik was toen al weer 3 keer naar de wc geweest. Niet echt bevorderlijk voor je nachtrust. Ik ben er toen maar uitgegaan en wat tv gaan kijken. Peter kwam er om even over zes uur uit om naar zijn werk te gaan. Ik heb hem om 06:35 uur uitgezwaaid. Ik heb niet zo veel gedaan. Wel de bedden in de wasmachine gedaan en de ramen aan de binnenkant gelapt. Dat was niet zo’n goed idee van mij. Daarna weer uitgeput op de bank. Mijn conditie is behoorlijk aan het afnemen helaas. Eigenlijk de hele dag verder een beetje tv gekeken en geplast. Voelde me niet echt goed. Peter zou later thuis komen, omdat een collega van hem zou trakteren voor zijn verjaardag op patat en croquetten. Ik heb maar soep met brood gegeten. Ook lekker. Peter was er om 18:30 uur. Samen nog wat tv gekeken en daarna weer naar bed.


29 november 2018 Vannacht voor het eerst geen paracetamol ingenomen voor het slapen. Blijkt maar weer dat deze pillen ook wel hardkloppingen opwekken en zorgen dat je het heet hebt. Ik ben nu meteen rustig ingeslapen en maar 2 keer er uit geweest om naar de wc te gaan. Ik was wel om 05:30 uur klaar wakker en ben er toen maar uit gegaan. Peter kwam er om 06:00 uur uit. Hij moest nog het tuinhek verwijderen voor de werkzaamheden die plaats gaan vinden. Ik heb in de huiskamer de tafels en stoelen aan de kant gezet. Om 09:00 uur kwamen de glaszetters om het werk te doen. Er wordt nieuw dubbel glas geplaatst, maar dan HR ++ (met een edelgas). Dit glas moet veel beter isoleren dan het oude dubbel glas uit 1980. Ik ben toen maar boven gaan zitten, want als de ramen er uit zijn wordt het natuurlijk steenkoud daar. Lekker rustig aan gedaan. Wat werkzaamheden voor mijn werk gedaan op de computer. Wel af en toe even beneden geweest om koffie te zetten voor de glaszetters. Peter kwam om 17:15 uur thuis. De glaszetters waren toen nog steeds bezig. Het weer zat ook niet erg mee. Het regende bijna constant. Peter en ik hebben een pizza gegeten. Lekker makkelijk. Daarna is Peter boodschappen gaan doen. Rond 18:30 uur waren de glaszetters eindelijk klaar. Toen Peter terug kwam waren ze net weg. Van het weekend moet een en ander nog maar schoongemaakt worden. Verder niet veel meer gedaan dan tv gekeken.


 

28 november 2018 Vannacht heb ik redelijk geslapen tot 06:30 uur. Wel 2 keer eruit geweest. Ik heb Peter uitgezwaaid en een broodje gemaakt met een kop thee. Voor de tv gezeten, maar voel me niet helemaal top. Om 09:00 uur ben ik ingelogd op de site van mijn werk. Ik wil wel zoveel mogelijk werk bijhouden en het is voor mij ook afleiding. Peter belde mij nog en vond dat ik het ziekenhuis nog maar een keer moest bellen. Dat heb ik daarna maar weer gedaan. Ik kreeg te horen dat mijn operatie nu gepland staat op maandag 10 december. Dat is in ieder geval al weer een week eerder dan eerder was mede gedeeld. Dat duurt nu dus nog 1,5 week. Ach ik leg me er maar bij neer. Verder nog wat voor mijn werk gedaan. Vanmiddag kwam een vertegenwoordiger nog een kalender thuis langs brengen. Ach anders had ze op mijn werk langs gekomen. Verder niet zo veel gedaan. Toen Peter thuis kwam heeft hij voor het eten gezorgd. Ik ben na het eten gaan douchen. Daarna werd ik een beetje misselijk. Ik had weer behoorlijk last van pijn. Dat bleek ook wel weer toen ik naar de wc ging. Het was allemaal weer aardig rood wat er uit kwam. Ik ben maar weer rustig op de bank gaan liggen en wat tv gekeken. Peter ging nog even in achtertuin wat ruimte maken. Morgen komen ze nieuwe ramen achterin het huis zetten. Peter ging daarna zijn koor. Toen hij weer thuis was zijn we naar bed gegaan. Vandaag is mijn tante Gerda Mathot van Steijnen op 90 jarige leeftijd overleden (zie ook 1 december  2018)


27 november 2018 Ik kon niet in slaap komen. Ik lag maar te draaien in bed en heb 2 keer geplast. Om 01:00 uur was ik het zat. Toen ben ik er maar uit gegaan. Ik heb tot 02:15 uur beneden in het donker op de bank gezeten. Toen ben ik weer naar bed gegaan en heel snel in slaap gevallen. Ik ben er nog een keer uit geweest en toen was het opeens 08:45 uur dat ik wakker werd. Ik had Peter helemaal niet gehoord. Meteen naar de wc. Toen bleek dat ik nog steeds behoorlijk wat bloed plaste. In de loop van de ochtend heb ik naar het RKZ gebeld om te vragen hoe lang het nog zou duren voordat ik geopereerd kan worden. Van het antwoord werd ik niet echt blij. Volgens de planning zou het pas op 17 december kunnen. Dat wil zeggen dat ik minimaal 3 weken zou door moeten lopen met deze klachten. De uroloog had tegen mij gezegd dat het geen weken meer mocht duren. Daar blijkt nu dus niks van. Ik mijn frustratie daarover ook uitgesproken. Ik kan namelijk niet werken op deze manier. Ik kreeg te horen dat ze zouden gaan overleggen met de arts en mij daarna zouden terugbellen. Helaas is dat vandaag nog niet gebeurt. Ik was toch wel een beetje van slag daardoor. Paul appte nog of hij vanavond kon langskomen. Dat is natuurlijk prima. Peter is ook thuis want die is gestopt met zijn boetseerclubje. We hebben de rijst opgewarmd van gisteren. Lekker makkelijk. Voordat Paul kwam heeft Peter nog wat ruimte gemaakt in de achtertuin. Donderdag komen ze nieuwe ramen in de kozijnen zetten. Tevens heeft hij een tuinhek losgemaakt tussen onze tuin en die van de buren. Dan kunnen de glaszetters makkelijk via de tuin van de buren in onze tuin komen. Paul was er om 20:00 uur. Gezellig zitten kletsen. Hij ging om 22:00 uur weer naar huis. Ik heb nog steeds bloed in mijn urine en weer veel pijn bij het plassen. Ik ben om 22:30 uur met pijnstillers naar bed gegaan. 


26 november 2018 Vannacht heb ik goed geslapen, Ik moest er wel 2 keer uit om te plassen, maar daarna toch weer in slaap gevallen. Ik heb Peter niet weg horen gaan. Ik werd om 06:45 uur wakker. Er meteen uitgegaan om naar de wc te gaan. Daarna ben ik naar beneden gegaan. Ik heb een mailtje aan mijn teamleider gestuurd om te vertellen hoe het met mij gaat en dat ik nog thuis blijf, vanwege de pijn het vaak moeten plassen. Ik ga vandaag wel weer vanuit huis werken. Dat kan gelukkig tegenwoordig ook. Het is alleen wat meer op afstand en ik ben dicht bij het toilet. Peter belde nog of ze a.s. donderdag nieuw isolatieglas kunnen plaatsen in ons achterraam. Ik vind het prima. Ik ben dan waarschijnlijk toch nog thuis. Voor mijn werk heb ik toch nog behoorlijk wat werk verzet en de collega’s reageren ook redelijk snel op mijn vragen die ik via de mail aan ze stel. Rond 15:30 uur ben ik even gaan liggen. Had toch nog wel krampen in mijn blaas en nieren. Rond 17:00 uur ben ik vast wat voorbereidingen voor het eten gaan doen. Staan is niet heel erg prettig en veel bewegen ook niet. Dus rustig aan gedaan en af en toe even naar de wc. Vandaag stond nasi op het menu. Ik heb de rijst van opgezet en de kipfilet laten ontdooien en daarna gebakken in de olie. Peter nam toen het stokje over. Kon ik weer rustig op de bank liggen. We hebben lekker gegeten en daarna nog wat tv gekeken. Ik ging ook nog douchen. Daarna voelde ik me een beetje misselijk en had pijn. Ik had toen ook weer behoorlijk wat bloed in mijn urine. Peter ging al om 22:00 uur naar bed ik om 23:00 uur met 2 paracetamol tegen de pijn.


25 november 2018 Vannacht heb ik wel goed geslapen. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik voor het slapen gaan nog 2 paracetamol slik. De pijn wordt daardoor toch iets minder. Het was toch nog vroeg hoor. Om 07:00 uur zat ik alweer beneden op de bank met een kop thee en een broodje. Peter was er om 8:30 uur uit. Hij ging nog wat in de achtertuin werken. Ik heb nog wat ABBA administratie op mijn computer bijgewerkt. Om 12:30 uur zijn we met de auto naar Haarlem gereden naar Peter zijn vader en moeder. Ach het is voor mij ook wel lekker om er even uit te zijn. En ik kan daar ook naar de wc. Alleen het rijden over hobbelige wegen in niet zo’n pretje. Dan heb ik wel extra pijn. Gezellig met Peter zijn vader en moeder zitten kletsen. Rond 14:30 uur zijn we weer naar huis gegaan. Thuis ging Peter, nadat hij nog even op de bank gelegen had, voor het eten zorgen. Ik heb gedoucht en voor de tv gehangen. Na het eten ook nog Boer zoekt vrouw samen gekeken. Daarna weer snel naar bed.


 

LP ABBA ORO

24 november 2018 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Ik had weer meer pijn in mijn rug. Meteen er uit gegaan want ik moest nodig naar de wc. Krom van de pijn naar beneden gegaan en op de bank gaan zitten. Gelukkig nam de spanning en pijn toen weer snel af. Ik heb een broodje gemaakt en een kop thee. Het smaakt me nog niet erg goed allemaal. Ik nu bijna 5 kilo afgevallen. Peter ging nadat hij uit bed was nog even in de tuin werken. De vijver bladvrij maken. Om 11:00 uur toch maar besloten om mee te gaan naar het geboorte feestje van Fem, dochter van Anita en Giel. Het was in restaurant de Waterackers in Heemskerk. Het was al een volle bak. Allemaal familie en vrienden. Leuk om ze even te zien. Na een half uur zijn we na het zoveelste bezoek aan het toilet weer op huis aan gegaan. Nog wel even bij Mono’s in Heemskerk de LP ABBA "ORO" opgehaald. Deze Spaanstalige LP was nu op vinyl uitgekomen en had hem daar besteld. Peter wachtte in de auto. Daarna meteen weer naar huis voor de volgende sanitaire stop. Ik kon merken dat ik teveel bewogen had, want er zat weer bloed in mijn urine. Het was allemaal wel weer vermoeiend geweest dus maar even op de bank gaan liggen. Peter ging nog even naar zijn volkstuin om deze vast klaar te maken voor de winter. Het was behoorlijk koud buiten dus was hij al snel weer terug. Na het eten nog tv gekeken naar de film “Alles is liefde” en daarna naar bed gegaan.


23 november 2018 Vannacht heb iets beter geslapen als gisteren. Ik was wel al om 06:00 uur wakker. Ik heb Peter uitgezwaaid en daarna wat tv gekeken. Ook de kachel weer aangezet. De hele dag een beetje gelegen en gezeten op de bank. Als ik zit met me benen op de bank dat heb ik het minste last. Als ik ga bewegen moet ik meteen hardlopend naar de wc. Zo ging dat eigenlijk de hele dag door. Vanmiddag om 16:30 uur kwam Oscar op visite. Hij kwam rechtstreeks van zijn werk in Amsterdam. Leuk om hem weer te zien. Even zitten kletsen over hoe het gaat en daarna zijn we samen voor het eten gaan zorgen. Vanavond is dat boerenkool met een gehaktbal. Oscar heeft de gehaktballen gemaakt en de uien en paprika gesneden. Ik heb de aardappels en boerenkool gekookt. Daarna alles gestampt en toen Peter ook thuis was gezellig met elkaar gegeten. Het was heerlijk. Na het eten nog even koffie gedronken en rond 20:00 uur heeft Peter, Oscar weer op de trein naar Haarlem gezet. Leuk en gezellig was het en voor mij een beetje afleiding. Daarna samen met Peter nog wat tv gekeken.


22 november 2018 Vannacht heb ik slecht geslapen. Erg veel pijn in mijn blaas en rug. Elke 2 uur eruit om te plassen. Dat was geen pretje. Rond 05:00 uur ben ik er maar uit gegaan en op de bank gaan zitten tv te kijken. Peter kwam er oom 06:15 uur uit om naar zijn werk te gaan. Nadat ik hem had uitgezwaaid mijn medicijnen ingenomen en daarna maar een beetje hangen op de bank en een beetje tv kijken. Het ziekenhuis belde nog op hoe het ging. Ik heb alleen maar gezegd dat het heel veel pijn deed en dat ik hoop dat ik snel geholpen kan worden. Ze zei in ieder geval dat het geen weken zou duren. Dat hoop ik dan maar. Weer een aantal appjes gekregen met lieve woorden. De dag ging maar langzaam voorbij. Je kan ook niet zoveel doen. Vanmiddag stond mijn broer Fred op de stoep. Leuk dat hij even langskomt. Lekker zitten kletsen en thee gedronken. Na 1,5 uur ging hij weer op pad. Toen Peter thuis kwam heeft hij wat roerbakgroenten gebakken met vlees erbij. Na het eten ging hij boodschappen doen. Niet zijn favoriete bezigheid, maar het is niet anders. Vanavond samen wat tv gekeken. Rond 22:00 uur naar bed gegaan.


21 november 2018. Vannacht heb ik redelijk geslapen. Als ik stil lag had ik geen pijn . Ik had natuurlijk nog wel een dosis pijnstillers genomen. Moest er ook elke 2 uur uit. Maar daarna toch redelijk kunnen slapen. Peter ging op tijd naar zijn werk. Ik heb hem niet gezien. Toch even later opgestaan en zo goed en zo kwaad wat gegeten. Daarna een beetje tv gekeken. Ik kreeg allemaal lieve appjes en ook nog kaarten van mijn collega’s en familie. Dat doet je goed. Het lopen en naar de wc gaan is een ware uitdaging. Je moet er heel erg op letten dat je niet in je broek plast. Als je plast dan doet het heel veel pijn en kramp in je rug tot in je piemel. Echt niet fijn. Elke uur moet je er weer doorheen, want dan heb je alweer aandrang. Dan zeggen doodleuk je moet veel water drinken dat is goed voor je. Eigenlijk zou ik helemaal niks meer willen drinken. Ik hoop alleen dat ik hier niet te lang mee hoef door te lopen, voordat de stenen er echt uitgaan. Aan het einde van de middag kwam Peter weer thuis. Hij had voor mij pillen opgehaald bij de apotheek. Lief hoor. Wel wat gegeten al smaakt het me nog niet. Verder niet veel gedaan dan wat tv gekeken. Peter was naar zijn koor. Toen hij terug kwam zijn we naar bed gegaan.


Ik mag gelukkig weer naar huis

20 november 2018 Vanmorgen kwam de uroloog weer langs. Hij vroeg hoe het ging en gaf aan dat het geen pretje was met de geplaatste stands. Hij gaf nog aan dat hij zou proberen de echte operatie naar voren te halen, omdat ik anders wel heel lang moet lopen met deze stands. Daar hoop ik dus maar op. In principe mocht ik vandaag nog naar huis, als alle onderzoeken goed waren. Dus dan maar wachten op wat komen gaat. Ik heb niks aan te merken op het verzorgend personeel van het RKZ. Je wordt compleet in de watten gelegd, maar een dag wachten in bed duurde wel lang. De dokter zou pas weer om 17:00 uur komen om te vertellen of ik naar huis mocht of niet. Gelukkig wel. Om 17:30 uur samen met Peter (hij had vandaag vrij genomen en was nu op bezoek) naar huis gegaan. Buiten was het bitter koud. Snel naar huis. Dat is fijn. Voorlopig zit ik hier nog wel even mee, maar hoop toch dat ik snel weer wat kan doen. Eerst moeten die bloedingen en de pijn wat verminderen. Tevens zijn mijn maag en darmen helemaal van slag door de vele medicijnen die de afgelopen dagen heb gehad. Ik had de afgelopen dagen ook bijna niks gegeten. Ik denk in totaal 6 broodjes. Hoop dat het daar binnenin snel wat rustiger wordt. Vanavond nog even wat tv gekeken en daarna op tijd weer in mijn eigen bed. Ik had wel 3 dekens op mijn bed liggen om me warm te krijgen. Toch in slaap gevallen.


Lekker liggen en wachten op wat komen gaat.

19 november 2018 Na een redelijke nacht slapen, kwam s’morgens de uroloog langs. Hij begon over geen tijd om te opereren en geen ruimte in de operatiekamer. Het kwam er dus op neer dat de nierstenen vandaag niet verwijderd werden. Er zouden wel 2 stands worden geplaatst om de kans op weer een koliek aanval weg te nemen. Het plaatsen van de stands neemt minder tijd in beslag en dat konden ze nog wel doen. De nierstenen worden dan op een later moment verwijderd. Dat viel wel erg tegen. Ik weet hoe veel pijn zo’n stand doet als deze in je urineleider zitten, uit ervaring hiervan een aantal jaren geleden. Toen had ik namelijk ook een niersteen. Dus dan lig je daar maar in die kamer te wachten tot er iets gaat gebeuren. Ik moest tot 15:30 uur wachten totdat ik naar de OK gebracht kon worden. Ik kreeg een algehele verdoving. Om 17:30 uur werd ik weer teruggebracht naar de zaal. Hoop dat het meevalt met die stands. Ik heb er een hard hoofd in, omdat ik de vorige keer nauwelijks meer kon lopen. En nu heb ik er zelfs 2. Tegen de avond werd ik nog naar een andere kamer gereden 506. Peter, Inge, Ron en Gertjan en José kwamen op bezoek. Dat was fijn en gezellig. Bedankt iedereen trouwens die met mij mee heb geleefd. Het plassen van nu af aan is een dingetje apart. Je hebt eigenlijk constant een beetje aandrang als je beweegt, daarnaast zit je aan het infuus en moet je ook nog ik een fles plassen. In bed ging dat niet echt handig, dus maar staand in de wc plassen. Je moet dat wel alle attributen meenemen als je gaat plassen. Omdat je aan het infuus hangt loopt het water je lijf binnen maar het moet er ook weer uit. Dus elk uur moest ik wel 400ml plassen in de fles. Dat was een behoorlijk bloedbad en gaf heel veel pijn. Daarna maar even zitten op het toilet om bij te komen. De verpleegkundigen legen regelmatig de fles door een zeef. Kijken of er een steen meekomt. Van slapen kwam deze nacht niet veel helaas.


Voor de 2e keer op de spoedeisende hulp in het RKZ

18 november 2018 Vannacht om 03:00 uur kreeg ik weer meer pijn. Nog snel een extra oxidon tablet naar binnen gewerkt, maar die hielpen allemaal niks. Na een half uur stond ik weer stijf van de pijn net als gisteren. Peter heeft weer de huisartsenpost gebeld. We mochten nu naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Om 04:00 uur waren we daar. Ik kreeg weer een aantal spuiten totdat de pijn weer was afgenomen. Daarna met nieuwe medicijnen weer naar huis gestuurd. Hopelijk werken deze beter als die van gisteren. Thuis meteen weer mijn bed in gedoken. Pijn is niet fijn dus was zo blij dat het weer weg was. Eigenlijk de hele dag niet gedaan. In de loop van de middag begon de pijn weer toe te nemen. Niet zo erg als eerder keren, maar toch weer behoorlijk hevig. De nieuwe zetpillen hielpen ook voor geen meter. Om 17:00 uur weer naar de spoedeisende hulp. Ik werd op een brancard gelegd en toen gebeurde er eigenlijk meer dab een half uur niets. Ze laten je gewoon daar liggen. Je hoort ze lachen op de achtergrond. Bleek dat er overdracht van de wacht was. En ik daar maar liggen kronkelend van de pijn. Na dit oponthoud kwam er een nieuwe dokter, die vroeg waar de pijn zat. Hij vond het wel vreemd dat de pijn aan de rechterkant zat en niet aan de linkerkant, waar de niersteen moest zitten. Ik kreeg eerst voldoende pijnstillers toegediend om de pijn weg te nemen. Hij wilde eerst een CT scan laten maken om zeker te zijn dat er geen 2e niersteen was of iets heel anders. Na de CT scan bleek het toch om een 2e steen te gaan. Die ze de eerste gemist hadden. Dat verklaarde ook de pijn aan de rechterkant. Er toen toch besloten, ook omdat ik iets verhoging had om me op te nemen in het ziekenhuis. Ik kwam op een plekje op de 2e etage te liggen. Er werd mij verteld dat ze morgen met spoed zouden opereren. Met die boodschap werd ik een beetje gerustgesteld. Hier in het ziekenhuis zat het de pijn bestrijding tenminste wel goed. Niet nog een keer die pijn meemaken. Dat gun je je grootste vijand niet. Peter kon toen ook naar huis. Hij was helemaal af en moest morgen ook weer werken. En ik lag high in mijn ziekenhuisbed.


Platgespoten lig ik bij de huisartsenpost in het RKZ

17 november 2018 Rond 01:00 uur werd ik wakker. Ik had een lichte pijn in mijn onderrug. Ik dacht dat ik verkeerd had gelegen, dus meteen maar even plassen. Toen ik overeind kwam werd de pijn steeds heviger. Ik ben maar gaan plassen, maar de pijn werd nog erger. Op een bepaald moment kon in niet meer stilstaan en voelde me steeds beroerder worden. Ik heb toen een dichlofenac zetpil ingenomen. Deze zouden moeten helpen tegen koliekpijnen t.g.v. een niersteen, omdat ik al vermoedde dat het zoiets moest zijn. Helaas hielp deze zetpil niet.  Om 02:30 uur heb ik Peter wakker gemaakt, omdat het echt niet meer ging. Stilzitten kon ik niet meer. Ik heb op mijn knieën op de grond gezeten en rondjes door de kamer gelopen om de pijn maar enigszins dragelijk te houden. Helaas bleef deze pijn maar aanhouden. Peter heeft toen de huisartsenpost in het RKZ ziekenhuis gebeld. We mochten meteen komen. Om half vier waren we daar. Het duurde nog even voordat de dienstdoende arts er was. Ik kreeg meteen 2 prikken in mijn bil. Gelukkig zakte daardoor de pijn iets, maar nog niet zoveel dat ik mezelf prettig voelde. Toen kreeg ik nog een spuit met morfine. Toen ging de pijn er helemaal uit gelukkig. Helaas had ik geen hoge koorts want anders had een spoedopname gevolgd. Nu werd ik met Oxidon pillen naar huis gestuurd om de pijn in bedwang te houden. Ik was redelijk high van de verschillende spuiten die ik had gehad. En met de oxidon pillen zijn Peter en ik om 05:00 uur weer naar bed gegaan. Jammer dat het weekend is, anders kan je nog bij de uroloog terecht. Dat kan nu maandag pas. Met alle verdovingen heb ik de rest van de nacht prima geslapen. En rond 09:00 uur heerlijk wakker geworden. Peter had besloten om zijn dagje met zijn dochter uit te stellen om bij mij te blijven. Hij vertrouwde het niet zo en of het wel goed met me zou gaan. De oorzaak was immers niet weggenomen. Ik was de hele dag zo duf als een kanarie. Dus de hele dag grotendeels op de bank gelegen en af en toe een nieuwe pil. Peter was vandaag een perfecte mantelzorger. Hij was steeds voor me aan het zorgen. We zijn wel op tijd naar bed gegaan. Nog wat pillen genomen. Hoop dat ik vannacht lekker kan slapen. 


16 november 2018 Vanmorgen iets later opgestaan. Peter was al weg. Ik ben om 08:15 uur boodschappen gaan doen. Ik was alweer binnen 1,5 uur terug, met de meest noodzakelijke etenswaar voor de komende week. Thuis heb ik nog de bedden gewassen en opgehangen om te drogen. Ook nog even gehangen voor de tv. Ik heb ook op zolder nog een en ander opgeruimd. Peter was rond 18:00 uur thuis. Peter was moe van het werk. Morgen gaat hij met zijn dochter Eline een dagje op pad. Leuk dat ze dat doen. Ook goed voor Peter zijn zelfvertrouwen. Verder samen wat tv gekeken. Peter ging redelijk vroeg naar bed. Ik rond 22:30 uur


15 november 2018 Vanmorgen iets later opgestaan, omdat ik niet naar mijn werk hoef te lopen. Ik heb Peter uitgezwaaid en daarna nog even het journaal gekeken. Rond 07:00 uur ben ik ingelogd op mijn werkaccount. Ik heb weer een heleboel werk verzet. Het gaat thuis toch veel gestructureerder dan op het werk. Hier heb je geen hard pratende en lachende collega’s om je heen. Alleen een lekker muziekje van ABBA op de achtergrond is toch wel veel lekkerder. Ik heb toch steeds meer rust nodig tijdens mijn werk. Ik denk dat het komt omdat ik ouder wordt. Ach het is niet anders. Als ik dit kan bereiken door af en toe thuis te werken is dat toch prima. Ik doe meer thuis dan dat ik in het stadhuis doe. Het is wel iets moelijker om even contact te hebben met je collega over het werk, maar via de telefoon en mail gaat het ook goed. Ik heb werkzaamheden uitgezet bij de aannemer en ook ander zaken afgehandeld. Ik had gisteren al boodschappen gedaan om vanmiddag makkelijk te kunnen eten. Lekker een stokbrood met salades, kaas en groeten. Peter vindt dat ook wel lekker. Het hoeft niet altijd een culinair hoogstandje te zijn. Vanavond niet veel meer gedaan. Wat appjes verstuurd en daarna op tijd weer naar bed.


14 november 2018 Vanmorgen was ik iets meer uitgerust. Lekker gewandeld naar mijn werk. Op het werk was het weer druk. S’morgens moest ik met iemand van de winkeliersvereniging een rondje lopen over de Breestraat om locaties uit te zoeken voor het ophangen van kerstkransen aan lichtmasten. Dat wil ik eigenlijk niet, maar ik ben niet degene die dat beslis. Zo wordt je toch weer met extra werkzaamheden opgezadeld die eigenlijk niks met de openbare verlichting te maken hebben. Of ik nog niet genoeg werkzaamheden heb. S’middags had ik nog een overleg over kabels die losgekoppeld moeten worden van het netwerk van Liander. We wachten al 4 maanden om deze werkzaamheden te mogen uitvoeren. Doordat dit zolang duurt lopen de andere werkzaamheden aan riool en wegen ook vertraging op. Ik had dus een boze projectleider aan mijn tafel. Die het toch wel belachelijk vond dat ik er niets aan kan doen. Liander is de vertragende factor hierin. Als monopolist in dit gebied beslissen zij alles wat er gebeurt en hebben ze “schijt” aan alles. Moedeloos wordt je er van. Jij bent altijd de gebeten hond. Ach ik probeer het maar een beetje los te laten. Na dit gesprek was het gelukkig alweer tijd voor het volgende gesprek over, jawel de kerstverlichting op de Breestraat. Pff. Ik was er wel een beetje klaar mee. Om 16:00 uur meteen naar huis gegaan. Onderweg nog even boodschappen gedaan bij de Vomar en thuis even uitrusten. Peter ging toen hij thuis kwam sla maken en de zalm in de oven zetten. Ik heb wat aardappelschijfjes gefrituurd. Wel lekker gegeten, maar daarna niets meer gedaan . Morgen werk ik gelukkig de hele dag thuis. Je hebt dan tenminste geen storende factoren om je heen. Heerlijk. Lekker op tijd naar bed gegaan.


13 november 2018 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Peter zwaaide mij uit. Op het werk was het weer behoorlijk druk. Ik had vanmorgen werkoverleg met mijn team en vanmiddag een overleg met een vertegenwoordiger van een leverancier van verlichtingsarmaturen. Daar tussen door kwamen meerdere collega’s met vragen over werkzaamheden bij mij langs. Daarnaast nog 35 mailtjes die binnen kwamen. Gelukkig hoefde ik die niet allemaal te beantwoorden, maar soms is wel een beetje te veel. Aan het einde van de dag was ik toch wel weer moe. Dit heeft ook nog met mijn oog te maken. Doordat je onscherp ziet met één oog is het toch moeilijk om goed te zien op je beeldscherm e.d. Rustig naar huis gelopen. Onderweg nog een kaart gekocht voor een zieke collega. Thuisgekomen heb ik wat kippenpoten in de oven gezet en wat roerbakgroente erbij. Vanavond niet veel gedaan. Een beetje tv gekeken en op tijd naar bed.


Mijn vader en moeder tijdens de Floriade in Hoofddorp in 2002

12 november 2018 Vanmorgen was ik nog moe toen omstond. Vandaag weer aan het werk. Vandaag zou mijn moeder Ida (Imelda Maria Mathot-Van Maris) 89 jaar geworden zijn. Helaas is ze al 11 jaar geleden op 7 november 2007 op 77 jarige leeftijd overleden en werd ze op deze dag (haar verjaardag) in 2007 gecremeerd. Je staat er toch elk jaar weer even bij stil. Ik denk nog vaak aan haar en af en toe kijk naar de video’s die ik in het laatste jaar van haar leven samen met haar en mijn vader gemaakt heb. Je hoort dan weer even haar stem en ziet gewoon hoe ze was. Dat houd de herinnering levend voor mij. Het was druk op het werk Ik had 3 verschillende overleggen. Verder wat gesteggel met de aannemer, maar dat is ook weer gesust. Ik was wel helemaal af aan het einde van de dag. Ik was blij dat ik thuis was. Ik heb het eten wat gisteren over was, opgewarmd, dus lekker snel klaar. Peter was om 17:15 uur thuis. Vanavond belde mijn zus Inge nog of ze even langs mocht komen i.v.m. de verjaardag van onze moeder. Ze kwam ook even een bosje bloemen brengen. Lekker gezellig zitten kletsen. Om 21:45 uur ging ze weer naar huis. Het is altijd leuk om elkaar weer even te zien. Peter ging meteen naar bed en ik een half uurtje later.


Oscar tijdens St. Maarten

11 november 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Ik ben er ook maar meteen uitgegaan. Eerst mijn standaard ontbijt klaar gemaakt. Een grote kop sterke thee (liefst in een theezeefje met losse zwarte theeblaadje in de smaak Earl Grey) met een flinke scheut koude melk erbij. Daarbij 2 bruine boterhammen met boter. Ëén met pindakaas en één met Zwitserse strooikaas. Echt heerlijk. Peter kwam om 9:45 uur uit bed. Om 11:45 uur ging hij weer naar de expositie. Deze was vandaag weer open van 12;00 tot 17:00 uur. Ik ging om 12:15 uur naar Haarlem met de auto. Ik had om 12:30 uur afgesproken met Oscar in zijn nieuwe woning. Hij woont daar samen met een collega van zijn werk. Op zich ziet het er prima uit en Oscar zijn kamer is gezellig ingericht. Ik had nog een LED tv en een DVD speler meegenomen. Deze tv was van Peter zijn oom Pieter geweest die vorige week overleden was. We hebben een tijd samen zitten praten. We hebben het gehad over wat hij moet doen om  meer onder de mensen te komen en ander werk te vinden. Het is moeilijk voor hem, maar hij moet er toch meer achteraan. We hebben ook lekker geluncht en daarna nog een gedeelte van een film gekeken. Daarna zijn we met de auto naar Beverwijk gereden om Peter zijn expositie te bezoeken en na afloop zijn spullen weer mee naar huis te nemen. Leuk voor Peter om te horen dat er een hoop mensen waren wezen kijken.  Daarna zijn Oscar en ik weer naar huis gereden. Peter was op de fiets. Thuis ben ik meteen aan het eten begonnen. Paul kwam ook nog bij ons eten. Toch weer even gezellig zo samen. Na de koffie zijn Paul en Oscar weer richting Haarlem gegaan. Ik was heel erg moe. Dus na boer zoekt vrouw toch snel naar bed gegaan. Morgen weer werken.


Peter zijn vader en moeder bij een kunstwerk van Peter

10 november 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Lekker rustig aan gedaan. Peter was er om 09:30 uur uit. Peter had vanmiddag een expositie bij zijn kunstclub. Hier werden veel kunstwerken ten toon gesteld die door de cursisten de afgelopen maanden gemaakt zijn. Ook die van Peter dus. Ik had met Peter afgesproken dat ik zijn vader en moeder in Haarlem ging ophalen en met hun de tentoonstelling te bezoeken. Het was erg leuk opgezet deze expositie. Ook leuk om te zien dat Peter zijn kunst ook gewaardeerd werd door de bezoekers. Hij mag best een beetje trots zijn op wat hij allemaal heeft gemaakt. Peter zijn vader en moeder vonden het ook leuk. Rond 17:30 uur ben ik met Peter zijn vader en moeder naar huis gereden. Peter kwam even later ook thuis op de fiets. Pa en Ma hebben een mooie film gekeken en tevens een broodje gegeten. Peter en ik hebben patat gegeten met een kroket. Peter heeft zijn vader en moeder na het acht uur journaal weer naar huis gebracht. Ik ben gaan douchen en daarna nog wat tv gekeken samen met Peter.


Mamma Mia The Movie Soundtrack op Vinyl

9 november 2018 Vanmorgen was ik al vroeg wakker. Voelde me niet helemaal top. Peter ging naar zijn werk en ik heb wat tv gekeken. Rond 08:15 uur ben ik boodschappen gaan doen bij de Aldi en de Dekamarkt op het van Marloterrein. Thuis weer alle boodschappen opgeruimd. Om 10:30 uur ben ik naar mijn collega Sandra gefietst in Heemskerk. Even een bakkie doen en kijken hoe het met haar gaat. Helaas gaat het eerder slechter dan beter. Ze heeft waarschijnlijk een zware burn-out opgelopen. Hopelijk gaat het snel weer wat beter met haar. Ik was daardoor wel een beetje van slag toen ik naar huis fietste. Thuis gekomen belde de platenwinkel Mono uit Heemskerk dat de LP Mamma Mia The Movie binnen was gekomen. Tevens was ik vergeten om snoepgoed te halen voor Sint Maarten.. Ik ben dus maar in de auto gestapt en weer naar Heemskerk gereden. Eerst even bij de Dekamarkt wat snoepgoed halen en daarna bij Mono de Mamma Mia LP opgehaald. De man van de platenwinkel weet dat ik ABBA verzamel. Hij had nog een mooie LP Ring Ring van ABBA in de aanbieding. Dit is een behoorlijk zeldzame persing uit Duitsland. De prijs was goed dus maar meteen meegenomen. Thuisgekomen had ik wel een beetje het end in mijn bek. Dus verder niet veel meer gedaan. Ik had shoarmabroodjes meegenomen voor het avondeten. Dus lekker makkelijk. Vanavond lekker rustig op de bank tv gekeken.   


Mijn lieve moeder Ida samen met Tim en ik tijdens Sinterklaas in 2002

8 november 2018 Vandaag heb ik thuis gewerkt. Ik moest een paar tekeningen met openbare verlichting intekenen. In het stadhuis kom ik daar vaak niet aan toe, omdat ik dan te vaak gestoord wordt. Ik heb lekker gewerkt. In de middag heb ik nog even stokbrood gehaald met wat salades. Lekker makkelijk voor het avond eten. Verder niet zoveel gedaan. Een beetje tv gekeken en op tijd naar bed.


7 november 2018 Vanmorgen weer op tijd op. Ik heb prima geslapen. Als ik lig heb ik gelukkig niet zo veel last van de niersteen. Peter en ik gingen gelijk van huis. Vandaag is het alweer 11 jaar geleden dat mijn moeder Ida is overleden aan galblaaskanker. Jammer dat ze er niet meer is en niet mocht meemaken dat haar kleinkinderen nu ook kinderen hebben gekregen. Wat had ze dat leuk gevonden. Doet toch weer een beetje pijn, maar dat zal altijd wel zo blijven, denk ik. Ik denk nog bijna elke dag wel even aan haar. Ik mis haar nog steeds. Op het werk was het druk met mensen. Gelukkig zat ik een aparte kamer waar ik de deur dicht kan doen. Ik heb hard gewerkt. In de loop van de dag had ik toch wel weer het “end in mijn bek” om het zo maar uit te drukken. Ik kreeg nog wel een mailtje van de verzender van het pakket van gisteren, dat het vandaag alsnog wordt afgeleverd. Dat is fijn. Het laatste uur had ik nog een vergadering. Het ging een beetje langs mij heen, omdat het maar zijdelings raakvlakken had met mijn werk. Om 16:15 uur naar huis gelopen. Ik was blij dat ik thuis was.

Nieuw model de NS 2412 van Piko

Er lag thuis een briefje in de bus dat mijn pakket bij de buren was afgeleverd. Meteen even opgehaald. Gelukkig dat het weer terecht is. Het is namelijk een mooi model van een diesellok van de NS serie 2400-2500 in schaal 1:160. Ik heb de macaroni van gisteren opgewarmd. Toen Peter thuis was samen gegeten. Peter moest vanavond nog naar zijn koor. Ik heb op de bank gelegen en wat tv gekeken tot Peter weer thuis kwam. Eline (Peter zijn dochter) had ook nog even gebeld over haar aquarium die ze van ons gekregen had. Leuk om even met haar te praten. Om 22:30 uur naar bed gegaan.


6 november 2018 Vanmorgen weer naar mijn werk gelopen. Peter heeft mij uitgezwaaid. Hij begint nu weer wat later dan mij. Onderweg had ik wel last van pijn in mijn zij en rug. Toen ik op mijn werk was aangekomen en naar de wc ging zat er weer behoorlijk wat bloed in mijn urine. De hele dag heb ik last gehad van deze zeurderige pijn en bloed in mijn urine. Blijkt toch dat ik steeds meer last van mijn niersteen krijg. Hopelijk wordt ik snel opgeroepen voor de operatie. Ik heb wel zo goed en zo kwaad gewerkt. Tijdens ons teamoverleg spraken we nog over onze collega Aukje, die enige tijd geleden een hersenbloeding heeft gehad. Een collega was bij haar geweest. Helaas gaat het nog niet echt veel beter met haar. Dan vallen mijn probleempjes weer een beetje in het niet. Rond 16:00 uur ben ik weer naar huis gelopen. Het was gewoon warm buiten ongeveer 15 graden. En dat op 6 november. Het lijkt wel voorjaar. Hopelijk wordt het snel wat kouder. Ik mis dat ook wel een beetje. Toen ik thuis kwam was Peter er al. Hij was wat eerder thuis gekomen omdat hij naar de huisarts was geweest. Hij heeft de laatste tijd een beetje last van pijn in zijn knie. Waarschijnlijk is het een peesontsteking. Peter was al aan het koken geslagen. Lekker macaroni. Er zou vandaag ook een pakje afgeleverd worden door de post. Helaas was het niet gekomen, terwijl het op de track en trace stond dat het afgeleverd was. Ik heb maar even gebeld met de afzender van het pakket. Die zou het uitzoeken. Ook nog even bij de buren gevraagd of zij misschien iets hadden ontvangen. Helaas niet. Wachten maar even af. Ik heb verder niet zoveel meer gedaan. Ik was behoorlijk moe. Peter moest nog naar zijn kunstclubje. Aanstaande zaterdag en zondag is er een open huis in het atelier van de kunstclub. Er moesten wat voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Peter heeft ook wat kunstwerken daar staan. Leuk hoor. Om 22:30 uur lagen we beiden in bed.


5 november 2018 Vanmorgen was ik er eerder uit dan Peter. Hij moet weer een half uurtje later beginnen. Lekker gelopen naar mijn werk. Het was rustig weer dus prima te doen. De collega’s waren weer blij mij te zien. Ik heb wel lekker gewerkt, maar in de loop van de dag werd ik toch wel erg moe. Dus ook af en toe maar even mijn ogen wat rust gunnen. Na het werk ben ik weer naar huis gelopen. Ik was blij dat ik weer thuis was. Oscar had ook nog geappt dat hij vrijdag toch moest werken. Ik zou even in zijn nieuwe woning gaan kijken. Nu wordt het misschien zondag. Peter was om 17:15 uur thuis. Voor het eten heb ik soep en nasi opgewarmd uit de koelkast en daarbij kleine drumsticks uit de oven. Lekker snel klaar. Daarna nog wat tv gekeken. O.a. First dates en Radar. Weer op tijd naar bed gegaan.


4 november 2018 Vanmorgen was ik alweer op tijd er uit. Peter was er omstreeks 09:00 uur uit. Lekker rustig aan gedaan. Ik ben nog een tijdje op zolder met mijn ABBA verzameling bezig geweest. Peter heeft de keuken schoongemaakt. Rond 14:00 uur zijn we naar Haarlem gereden met de auto. We hadden afgesproken met Cees en John uit Ridderkerk. Zij gingen vandaag naar de expositie van Paul en Barbara, omdat ze gisteren niet konden. We vonden het leuk om elkaar weer even te zien. Eerst even samen wat rondgelopen door de stad en later doorgelopen naar de expositie van Paul. Peter en ik zijn ook maar weer even bij de expositie geweest. Na dit bezoek zijn we met z’n vieren wat gaan drinken in een café aan het Spaarne. Lekker even bijkletsen met Cees en John. Daarna zijn we doorgelopen naar de Grote Markt in Haarlem. Daar hebben we ook nog wat exposities van de kunstlijn bekeken o.a. in de Vleeshal. Rond 17:30 uur zijn we nog wat gaan eten bij Roemer (alweer). Lekker een dagmenu gegeten. Rond 18:30 uur hebben we weer afscheid genomen van John en Cees en toen weer naar huis gereden. Verder niet veel meer gedaan. Boer zoekt vrouw gekeken en daarna snel naar bed. Morgen ga ik weer werken. Peter natuurlijk ook.


Onze snijplank is door Paul verwerkt tot kunst, prachtig toch.

3 november 2018 Vanmorgen was ik al weer vroeg op rond een uur of zes. Eerst maar lekker thee gedronken met een broodje. Ik ben maar wat tv gaan kijken. Peter was er om 09:00 uur uit. Peter moest op de volkstuin vrijwilligerswerk gaan doen. Dat is algemeen onderhoud aan het volkstuinencomplex. Een keer in de zoveel tijd moet Peter dit een keer doen. Ik ben ondertussen even naar Heemskerk gefietst om ons fototoestel op te halen. Die was bij de fotograaf gerepareerd. Ik ben ook nog even bij Mono geweest. Dit is een winkeltje waar ze nog oude en nieuwe vinyl platen verkopen. Ik heb een paar nieuwe Lp’s besteld. Daarna ben ik weer teruggefietst naar huis. Ik ben nog even op zolder bezig geweest met mijn ABBA verzameling. Peter was om 13:00 uur weer thuis. Rond 14:30 uur zijn we met de auto naar stations Beverwijk gereden. Vandaar met de trein naar Haarlem. Vandaag is er weer de “Kunstlijn” in Haarlem. Allerlei kunstenaars exposeren op allerlei locaties in Haarlem. Onze vriend Paul van Zijp doet daar ook al een paar jaar aan mee. Vanmiddag geeft hij een borrel voor familie en vrienden in het woonhuis van Dick, die zijn huis als expositieruimte heeft aangeboden. Paul exposeerde dit keer samen met Barbara Kooij. Paul maakt zijn kunstwerken meestal van hout, maar hij heeft ook stoelen ontworpen van staal en rubber. Hij heeft nu van een oude tafel een nieuw model tafel gemaakt. Door het oude tafelblad te verzagen en deze stukjes hout opnieuw aan elkaar te lijmen tot een compleet ander model tafel. Echt prachtig. Barbara maakt kunstwerken van leer, zoals tassen armbanden en een soort leren stropdassen. Echt prachtig hoe dat gemaakt is. Leuk om het enthousiasme te zien van beiden. Ze moeten alleen nog iets beter worden in hun marketing. Paul zijn familie was er ook. Tevens was Maarten en Michel er ook. Leuk om ze allemaal weer te zien en gezellig. Oscar kwam ook nog. Ik lekker een tijdje met hem gepraat. Na de borrel zijn wij met Barbera en Paul nog even wat gaan eten bij de Roemer op de botermarkt. Daarna zijn we weer naar huis gegaan. Afscheid genomen van Barbara en Paul. Het was een mooie dag geweest.


Bloemstuk voor Pieter Hart

2 november 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Om 08:00 uur ben ik voor het eerst na mijn oogoperatie weer met de auto zelf boodschappen gaan doen. Peter lag nog in bed. Op zich ging het goed met autorijden. Kon alles goed zien, als is mijn ene oog nog wat wazig. Mijn andere oog is prima in orde. Rond 10:00 uur was ik weer thuis. Peter had ondertussen het huis gestofzuigd en schoongemaakt. Ik heb de boodschappen opgeruimd. Rond 12:00 uur zijn we richting Haarlem gereden. Vanmiddag wordt Peter zijn oom Pieter Hart begraven. Hij is de broer van Peter zijn moeder Door en is 94 jaar oud geworden. Wij gingen Peter zijn vader en moeder ophalen en daarna doorgereden naar de begraafplaats in Heemstede.

Aula begraafplaats Heemstede

We waren daar als eerste. Pa en moe in de koffiekamer gezet en Peter en ik zijn nog even buiten gaan kijken. Om één uur begon de dienst, onder leiding van een dominee. Dan krijg je toch al gauw weer de kriebels met dat geloof. Wat een onzin kraamde die dominee uit. Af en toe stond hij met zijn beide handen omhoog te prediken. Ach dacht ik, laat hem maar gaan. Er zijn toch mensen die hier heilig in geloven, maar eigenlijk is het niet meer van deze tijd. Na de dienst werd oom Pieter begraven en daarna was het tijd om koffie drinken met een koekje. Na een uur zijn we samen met pa en moe weer naar huis gereden. Peter zijn ouders thuis afgezet. Onderweg nog even bij de kapper ons haar laten knippen. We waren om 15:30 uur weer thuis. Nog even lekker op bed gelegen, want ik was wel erg moe. Verder niet zo veel meer gedaan. Peter had nasi gemaakt en daarna hebben we nog wat tv gekeken en op tijd naar bed.


Alex Klaaseen Showponies poster

1 november 2018 Vanmorgen besloten om vandaag thuis te werken. Ik voelde me wel redelijk en heb goed geslapen. Peter ging naar zijn werk. Ik ben om 07:00 uur bij mijn werk ingelogd. Toch wel weer een hoop dingen gedaan vandaag. Wel nog even in de middag een uurtje op bed gelegen, omdat ik pijn in mijn zij had. Het is wel fijn om thuis te werken, omdat ik dan ook het licht zelf kan regelen. Rond 16:00 uur ben ik uitgelogd en ben toen wat eten gaan maken. Ik heb nog wat zuurkool van gisteren opgewarmd en voor Peter heb ik een paar boterhammen gemaakt met een geklutst ei. Vanavond moesten we naar Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden voor de voorstelling “Showponies” van Alex Klaasen. De show/revue was een echt leuk en met een groot gay gehalte. Voor de pauze waren er heel veel verschillende hilarische sketches, na de pauze was het meer serieus. Alex trad toen bijna helemaal solo op als zangeres. Echt mooi hoor. We hebben een topavond gehad. Rond 23:00 uur was de show afgelopen en zijn we weer naar huis gegaan.   


31 oktober 2018 Vanmorgen samen met Peter opgestaan. Voel me nog niet top, maar toch besloten om naar het werk te gaan. Ik moest ook nog om 08:00 uur naar het RKZ voor een gesprek met de anesthesist over mijn aanslaande niersteen operatie. Dat is vanuit mijn werk nog geen 5 minuten lopen. Daarna toch weer aan het werk gegaan. Ik had wel last van het felle licht op het werk. Tevens ook weer pijn in mijn buik en rug. Rond 12:00 uur toch maar weer naar huis gegaan. Thuis meteen weer aan de diarree. Daarna meteen mijn bed in gedoken. Ik weet nu even niet of vandaag de pijn in mijn buik en rug van de niersteen komt of niet. Ik word er gestoord van . In de loop van de middag knapte ik gelukkig wel een beetje op. Peter ging na zijn werk meteen naar de woning van zijn overleden oom. Deze woning in het verzorgingshuis moest meteen leeggehaald worden. Dus ging hij met de bus van zijn werk en broer Gertjan en schoonzus José dit klusje klaren. Eigenlijk belachelijk dat je na de dood van iemand zo snel iemand zijn hele hebben en houwen moet weghalen uit zo’n tehuis. Ach in deze maatschappij draait alles alleen maar om geld. Een trieste constatering. Ik heb zuurkoolstamppot gemaakt. Peter was om 18:30 uur thuis. Hij heeft snel gegeten en is daarna naar zijn koor gegaan. Ik heb wat tv gekeken, tot dat Peter weer thuis was.


30 oktober 2018 Vanmorgen ben ik thuis gebleven. Ik voelde mezelf helemaal niet goed. Ik had dat opstond al pijn in mijn hoofd en pijn in mijn rug. Daarnaast regende het ook nog pijpenstelen. Peter ging natuurlijk wel gewoon naar zijn werk. Ben wel ingelogd op mijn werkaccount. Zo goed en zo kwaad als het ging gewerkt, maar ook af en toe even in bed gelegen. Ik had het koud en was ook nog aan de diarree. Ik had een extra trui aangedaan en dikke geitenwollen sokken. Ook lekker de kachel aangezet. Toen Peter thuiskwam moest hij ook nog het eten klaarmaken. Daarna ging hij nog naar zijn moeder om te helpen kaarten te schrijven voor de familie i.v.m. het overleiden van zijn oom. Toen hij weer thuis was snel naar bed gegaan. Ik voelde me ietsje beter.


Moeder Anita met baby Fem Renee

29 oktober 2018  Vanmorgen weer naar mijn werk  Dus weer om 05:50 uur uit bed. Ik ga kijken hoe het gaat, maar ik moet ook naar de Uroloog in het Rode Kruis Ziekenhuis.(RKZ) voor mijn niersteen. Ik ben naar mijn werk gelopen. Helaas kreeg ik onderweg heel veel pijn in mijn rug. Toch maar doorgelopen. Het was wel leuk om de collega’s weer te zien na 3 weken afwezigheid. Helaas ging het toch nog niet zo goed achter de computer. Ik heb toch nog wel last van mijn oog. Je kijkt toch een beetje scheel op het beeldscherm. Om 10:30 uur moest ik in het RKZ zijn. De dokter liet mij de foto’s van de niersteen zien. Deze heeft een afmeting van 13 x 8 mm en moet operatief verwijderd worden. Deze steen zorgt ook voor de pijn omdat hij de afvoer van urine uit de nier af en toe blokkeert. Ik heb gelukkig wel sterke pijnstillers gekregen voor de periode dat ik op de wachtlijst sta. Na dit bezoek ben ik maar weer naar huis gegaan, want ik had alweer een pijnaanval gekregen. Toen ik thuis was en naar de wc ging plaste ik toch wel weer bloed. Het gaat nog niet echt lekker dus. Vanmiddag maar weer op bed gelegen. De dokter had gezegd dat het weer pijn doet ik om mijn rechterzij moet gaan liggen. Hierdoor gaat de steen iets opzij waardoor de verstopping minder en dus de pijn minder wordt. Dat werkte gelukkig ook nog. Ik hoop alleen dat ik snel geholpen kan worden. Ik ben het thuiszitten ook wel een beetje zat. Nog even geduld dus. Ik heb wel het eten vanavond gemaakt. Soep (van gisteren) met gebakken aardappeltjes en een Gordon bleu. Ik had ook nog even een appje naar mijn nichtje Anita gestuurd of we even konden langskomen om de kleine Fem te zien. Dat mocht dus zijn we om 20:00 uur daar heen gereden. Mijn broer Ron en schoonzus Irene waren er natuurlijk ook als trotse opa en oma. Natuurlijk ook vader Giel en moeder Anita geknuffeld en daarna mocht ik baby Fem vasthouden. Toch wel bijzonder hoor zo’n klein schepseltje, met alles erop en eraan. Dat ontroerd toch altijd weer. Zo heb ik heel wat jaren geleden ook met moeder Anita gezeten. Na een 3 kwartier weer naar huis gegaan. Fijn dat we even langs mochten komen. Daarna thuis nog wat tv gekeken. Morgen blijf ik thuiswerken. 


Dochter van Giel en mijn nichtje Anita, Fem Renee is vandaag geboren

28 oktober 2018 Vannacht werd ik wakker en had nog steeds hoofdpijn. Dus nog maar een paracetamol genomen. Daarna toch goed geslapen. Vanmorgen dat ik wakker werd, was mijn hoofdpijn en de pijn in mijn rug gelukkig bijna weg. Ik was er om 07:00 uur wintertijd uit gegaan. Vannacht was de klok weer verzet. Vanmorgen was eindelijk de gasbel uit mijn oog verdwenen. Ook al zie ik nog erg wazig met het oog, is het toch fijn dat de  irritante gasbel die constant in mijn oog bewoog, is verdwenen. Peter was er om 09:00 uur uit. Hij ging vanmorgen even naar zijn volkstuin om deze alvast een beetje winterklaar te maken. Toen Peter net weg was werd ik gebeld door zijn moeder. Zij vertelde dan haar broer Piet Hart (Peter zijn oom) vannacht was overleden. Dat was toch wel weer een triest bericht. Ik heb meteen Peter gebeld om het hem te vertellen. Hij was toch wel erg verdrietig vanwege dit nieuws. Ik ben ook nog even op de fiets naar de tuin gereden. Ja, hij denkt dan ook meteen aan zijn vader en moeder die ook al aardig op leeftijd zijn. Samen nog even over de tuin gelopen. Nog wat tomaten geplukt. Daarna besloten om weer naar huis te gaan. Peter wilde graag even naar zijn vader en moeder. We zijn even bij ze op de koffie geweest. Daarna weer naar huis gegaan. Ik heb vanmiddag nog een tijdje op bed gelegen, omdat ik toch wel weer pijn in mijn rug had. Peter had lekker pompoensoep gemaakt. Na het eten nog Boer zoekt vrouw gekeken. Peter ging vroeg naar bed. Ik werd gebeld door mijn nichtje Anita, met het nieuws dat zij vanmorgen om 11:30 uur bevallen is van een gezonde dochter Fem Renee. Dat was toch wel weer geweldig nieuws en erg leuk dat ze mij zelf belde. Ik was er ontroerd van. Gefeliciteerd Anita en Giel en veel geluk met die kleine wonder. Zo zie je maar de een verlaat deze wereld en een nieuwe kondigt zich gelijk aan. Toch een bijzondere dag.


27 oktober 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Peter was er ook vroeg uit. Hij ging met mijn broer Ron en zijn zoon Martin een bezoek brengen aan Tatasteel in IJmuiden. Martin werkt daar en mocht een paar familieleden uitnodigen voor een rondrit met de stoomtrein en een rondleiding door de fabriek. Peter was daar nog nooit geweest dus was leuk voor hem. Ik heb eerst wat tv gekeken en wat boekjes gelezen. Peter was om 14:00 weer thuis. We zijn om 14:30 uur vertrokken met de auto naar Rhoon bij Rotterdam. We gaan op visite bij Sharula en haar vriendin Hannelore. Ik had wel erg last van pijn in mijn rug als gevolg van een niersteen en scherp zien was ook nog niet echt het geval. Dat was toch allemaal wat minder. Ach het was toch erg gezellig en leuk om ze weer te zien. Lekker zitten kletsen en daarna zijn we wat gaan eten in een restaurant in de buurt. Ik heb lekker een gebakken kippetje gegeten met friet. Ik heb het niet allemaal opgegeten. De pijn in mijn rug ontnam me een beetje mijn eetlust. Later kreeg ik ook nog hoofdpijn. Dus voelde me niet echt lekker. Na het eten zijn we teruggelopen naar het huis van Sharula. Nog even thee gedronken en daarna weer naar huis gegaan. Ik had nog wel even een paracetamol ingenomen tegen de hoofdpijn. Het was weer erg leuk geweest, maar was ook weer blij dat ik weer thuis was. Nog even gezeten en daarna snel bed.


26 oktober 2018 Vanmorgen was ik er al vroeg uit. Peter was al  naar zijn werk. Ik heb wat tv gekeken en daarna nog wat boekjes gekeken. Ik heb ook de treinenbladen die ik gisteren op Marktplaats heb gezet van zolder naar beneden gebracht. Vanmiddag komt iemand ze ophalen. Het is buiten een stuk kouder als gisteren. Nog maar 10 graden. Ik heb nog wat werkzaamheden gedaan op de computer en nog wat op zolder gerommeld. Al mijn ABBA LP’s hebben nu een nieuwe binnenhoes en een doorzichtige plastic buitenhoes. Ziet er mooi en strak uit. Om 13:00 uur kwam een oudere meneer de treinenbladen ophalen. Ruimt weer lekker op. In de middag nog wat telefoontjes van mijn werk beantwoord en nog wat tv gekeken. Het regende sinds lange tijd ook weer eens hard.  Ik heb ook nog even wat truien op de hand gewassen. Peter was pas om 18:00 uur thuis. Ik heb een omelet gemaakt met brood. Vanavond nog wat tv gekeken. 


25 oktober 2018 Vanmorgen werd ik pas om 08:00 uur wakker. Ik heb Peter niet weg horen gaan. Eerst wat tv gekeken en daarna op mijn werk ingelogd om wat rekeningen te betalen en mailtjes te beantwoorden. Vanmiddag ben ik een tijdje op zolder bezig geweest. Ik heb een berg oude treinenbladen op Marktplaats gezet om gratis af te halen. Je raakt ze anders toch niet kwijt. Je bent geabonneerd op een aantal treinbladen, ,maar in de loop van de jaren stapelt het maar op. Je kijkt er ook niet meer in. Ik heb dus maar besloten om ze weg te doen. Ik heb ook de was opgevouwen en opgeruimd. Toen Peter thuis kwam zijn we eerst even een patatje gaan eten en daarna meteen boodschappen gedaan. Ik mag nog steeds geen auto rijden vanwege mijn oog. Na terugkomst hebben we nog wat tv gekeken. Er had zich al iemand uit Beverwijk gemeld om de treinenbladen over te nemen. Dat is fijn. Verder niet veel meer gedaan.


24 oktober 2018 Vanmorgen werd ik wakker toen Peter de deur uit ging. Ik heb hem nog even uitgezwaaid. Eerst een beetje tv gekeken. Daarna nog even ingelogd op mijn werkaccount. Op de computer werken is nog wel steeds erg vermoeiend. Dus na een uur weer uitgelogd. Na de lunch nog even op zolder wat gerommeld met mijn ABBA LP’s. Na een uurtje ging dat ook niet meer en toen maar een tijdje gaan liggen. Peter was om 17:15 uur thuis. Ik had een prutje in elkaar gezet. Het was nog best te eten. Peter hoefde niet naar zijn koor, omdat het herfstvakantie is. We hebben samen een detective gekeken.


23 oktober 2018 Vanmorgen Peter uitgezwaaid. Eerst wat tv gekeken. De gasbel in mijn oog wordt langzaam iets kleiner. Het is erg irritant die bel die de hele tijd door je ook heen rolt. In de loop van de ochtend werd ik gebeld door het ziekenhuis om een afspraak te maken bij de arts die mijn niersteen gaat verwijderen. Volgende week maandag moet daar heen. Ik heb nog even ingelogd op mijn werkaccount en wat werkzaamheden gedaan. Na de middag nog wat op zolder gerommeld en daarna nog even op bed gelegen. Je wereldje is wel klein als je zo alleen thuis bent. Aan de andere kant rust ik ook wel uit. Dat is ook goed na de stressvolle periode de laatste weken. Samen met Peter gegeten toen hij thuiskwam. Verder nog wat tv gekeken.


22 oktober 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Peter was al om 06:15 uur naar zijn werk gegaan. Ik moest vandaag voor controle naar de oogarts in Amstelveen. Peter wilde eerst vrij nemen, maar ik vond dat ik makkelijk zelf met het openbaar vervoer naar Amstelveen kon gaan. Ik moest om 10:50 uur bij de dokter zijn. Via 9292OV wist ik dat om 08:45 uur met de bus moest vertrekken richting Haarlem en daar overstappen op een andere bus. Ik was dan om 10:20 uur in Amstelveen. Dus ruim op tijd aangekomen. Er werden weer allerlei onderzoekjes gedaan door een assistente en daarna bij de dokter. Het zag er allemaal goed uit. Alleen zal ik nog even last hebben van de gasbel die in mijn oog zit. Daarna weer terug gegaan met de bus en trein naar Beverwijk. Ik was om 12:45 uur weer thuis. Even later stond schoonzus Irene voor de deur. Leuk hoor. Even samen thee gedronken en na een uurtje is ze weer weg gegaan. Ik ben toen nog even gaan liggen. Het was toch vermoeiend geweest die reis naar Amstelveen. Toen Peter thuiskwam hebben we nog de ovenschotel van gisteren opgewarmd en opgegeten. Lekker makkelijk ook voor Peter die het er maar druk mee heeft als hij uit zijn werk komt. Mijn teamleider van het werk had ook nog even gebeld. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken.


21 oktober 2018 Vanmorgen was ik om 07:00 uur wakker. Peter was er om 09:00 uur uit. Hij ging naar zijn volkstuin. Ik heb een beetje tv gekeken en op zolder wat LPs van ABBA van een nieuwe plastic beschermhoes voorzien. Na een klein uurtje weer gestopt omdat ik hoofdpijn kreeg. Toen Peter terug kwam hebben we samen wat gegeten en daarna ging hij zijn vader en moeder ophalen. Lekker thee samen gedronken met Pa en Ma en daarna hebben zij een film gekeken. Peter heeft een ovenschotel gemaakt met witlof en gehakt. Na het eten heeft Peter zijn vader en moeder weer naar huis gebracht. Nog even boer zoekt vrouw gekeken en daarna naar bed gegaan.


20 oktober 2018 Ik was alweer vroeg op. Peter was pas om 09:30 uur wakker. Eerst een beetje tv gekeken. We moesten in Heemskerk nog een paar spotjes voor de schilderijen ophalen. Deze hadden we 2 weken geleden besteld. Daarna zijn we ook nog bij de dierenwinkel Van Someren geweest om een paar visjes en plantjes te kopen voor het aquarium. Hij heeft ook nog gestofzuigd. Ik heb nog even op bed gelegen. Peter ging daarna pompoensoep maken. Deze was erg lekker. Vanavond wat tv gekeken en op tijd weer naar bed.


19 oktober 2018 Vanmorgen heb ik Peter uitgezwaaid. Ik was al vroeg wakker en kon niet meer slapen. Om 07:00 uur er maar uit gegaan. Eerst even het nieuws gekeken. Verder was op zolder gerommeld, maar je kan toch niet zoveel doen, als je niet goed kan kijken. In de loop van de morgen gebeld met de huisarts. Als het goed is heeft zij de uitslag van het onderzoek van afgelopen woensdag m.b.t. eventuele nierstenen. Ik was toch wel zenuwachtig over deze uitslag. Het hoeven natuurlijk helemaal geen nierstenen te zijn. De dokter zou me zo terugbellen. Dat “zo” zou nog 2,5 uur duren. “Gelukkig” kwam de melding dat ik toch weer een niersteen in mijn nier heb zitten, die er toch weer snel uit zal moeten. Mijn nier is door deze steen behoorlijk opgezet omdat hij de urine niet goed kwijt kan. En dat is natuurlijk niet goed. Begin volgende week zou ik een oproep krijgen van de dokter voor een voorgesprek. Ik was toch wel blij dat het weer een niersteen was en niet wat anders. Ik het Peter meteen gebeld met het nieuws. In de middag heb ik nog wat geslapen en toen Peter thuis kwam heb ik een pizza gemaakt. Verder niet veel meer gedaan. We waren allebei toch wel redelijk moe. Eigenlijk zouden morgen onze vriendin Sharula en Hannelore op visite komen, maar die belden vanwege ziekte af. We zijn op tijd naar bed gegaan.


18 oktober 2018 Vanmorgen was ik er om 07:30 uur uit bed. Ik had Peter niet horen weggaan. Eerst wat gegeten en daarna wat tv gekeken. Rond 10:00 uur ben ik even ingelogd op mijn werkaccount. Ik heb wat werkzaamheden gedaan. Daarna nog even mijn website bijgewerkt. Die liep al een tijdje wat achter. Na een uurtje toch maar weer gestopt. Ik had toch weer last van hoofdpijn. Na het eten ben ik even op bed gaan liggen en 2 uur geslapen en wat muziek geluisterd. Peter heeft voor het eten gezorgd. Na het eten zijn we nog boodschappen gaan doen. Vanwege mijn oog mag ik natuurlijk geen auto rijden. Dus Peter moet mee. Ach weet hij ook wat het is. Het is niet zijn favoriete bezigheid. Van mij ook niet.


17 oktober 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Ik heb 2 broodjes gegeten en een bak thee gedronken. Daarna mocht ik niks meer eten. Ik moest om 13:30 uur in het ziekenhuis zijn voor een echoscopie van mijn nieren en blaas, omdat ik de laatste weken af en toe last heb van bloed in mijn urine. Dit kan duiden dat ik weer nierstenen heb. Vandaar dit onderzoek. Eerst wat tv gekeken. Gelukkig wordt mijn zicht elke dag ietsje beter. Het waterpeil daalt nog steeds. Rond 12:45 uur ben ik gaan lopen naar het ziekenhuis. Dat ging nog niet zo makkelijk met al die stoepranden en oneffenheden in de straat, maar moet ook een beetje in beweging blijven. Na de echoscopie werd er ook nog een Röntgenfoto gemaakt. Vrijdag krijg ik hier de uitslag van via de huisdokter. Daarna weer naar huis gelopen. Om 16:15 uur belde Eline mij om te zeggen dat ze er bijna was. Ze wil Peter verrassen. Toen ze bij ons was ging ze op de trap zitten. Peter had toen hij thuis kwam niets in de gaten. Hij rook alleen bij binnenkomst een parfum van een vrouw, maar had geen idee dat zijn dochter Eline bij ons op de trap zat te wachten. Peter ging naar boven en schrok zichzelf een hoedje toen hij Eline zag. Leuke verrassing. Hij kreeg bijna een hartvergroting. Ach toch erg leuk dat zijn dochter dat doet. We zijn uit eten gegaan bij restaurant de Waterackers in Heemskerk. Het was lekker rustig en hebben heerlijk gegeten en gekletst. Na het eten weer naar huis gereden en nog even bij ons thuis thee gedronken. Daarna ging Eline weer naar huis. Peter ging vroeg naar bed en ik om 22:00 uur.


16 oktober 2018 Vanmorgen was ik er om 07:30 uur uit. Ik heb vandaag niet veel gedaan. Een beetje tv gekeken. Ik heb ook op zolder nog een aantal LPs in een nieuwe hoes gedaan, maar werd er doodmoe van. Door dat geklots in mijn oog wordt je helemaal gek. Dus daar maar weer mee gestopt. Ik heb nog even ingelogd op mijn werkaccount om even wat kleine werkzaamheden te doen, zoals rekeningen betalen. Ik heb ook nog even op bed gelegen. Verder niet veel meer gedaan. Peter heeft het eten gemaakt. Nog wat tv gekeken.


15 oktober 2018 Vanmorgen werd ik pas om 09:30 uur wakker. Ik mocht nu ook weer op mijn linkerkant slapen. Dat hielp wel. Peter was natuurlijk al naar zijn werk. Eerst een beetje tv gekeken met de bril met een afgeplakt oog. Dan is het beeld wat rustiger. Mijn collega Piet appte of hij even langs mocht komen. Dat is altijd leuk wat afleiding. Hij was er o, 13:30 uur. Hij had nog een mooie kaart meegenomen van al mijn collega op mijn werk. Ze hadden allemaal lieve berichtjes op de kaart geschreven. Ik werd daar wel een beetje emotioneel van. Fijn om die te lezen. Lekker met Piet zitten praten. Peter ging bij zijn vader en moeder eten. Dat is altijd lief natuurlijk. Ik heb een paar broodjes gegeten. Verder niet veel gedaan. Nog een beetje tv gekeken.


14 oktober 2018 Ik was vanmorgen al om 05:00 uur wakker. De bank waarop ik lig, ligt best goed en ik kan ook niet op mijn linkerkant draaien. Ik heb lekker muziek geluisterd want iedereen was nog in diepe rust. Om 7:30 uur ben ik naar de camping wc gelopen, want anders maak ik zo’n herrie in de badkamer van de stacaravan. Daarna nog wat gezeten totdat iedereen wakker werd. Het is alweer onze laatste dag hier. Na het ontbijt zijn we nog een stukje gaan wandelen in de buurt van Lunteren. Met de afgeplakte bril moet je wel goed kijken waar je je voeten neerzet, omdat je geen diepte ziet. Gewoon goed opletten dus. Oscar was niet meegegaan. Hij ging wat opruimen in de caravan. Hij is een beetje zenuwachtig, omdat hij vandaag na 3 jaar bij Paul vanavond op zichzelf gaat wonen. Dat gevoel van onzekerheid snap ik wel. Ach het komt vast wel goed. Toen wij terug kwamen van de wandeling zijn we nog wat gaan koffie drinken en daarna gingen we weer huiswaarts. Afscheid genomen van iedereen. Het was een leuk en gezellig weekend geweest. Paul en Oscar gingen iets later weg, omdat ze nog wat spullen uit de caravan meenamen voor Oscar zijn nieuwe plek, zoals o.a. een matras. Na ongeveer een uur waren we weer thuis. Peter heeft de zware dingen weer uitgeladen ik de lichte. Daarna nog wat makkelijks gegeten. Paul kwam nog even langs om wat spullen voor Oscar bij ons op te halen. Wij hadden nog een dekbed, een leeslamp en paar nieuwe koekenpannen voor hem. Ach je moet hem ook een beetje op weg helpen. Nadat Paul weer was weggegaan hebben Peter en ik niet veel meer gedaan. Op tijd naar bed.


13 oktober 2018 Vannacht niet erg goed geslapen. Eerst op het luchtbed, maar dat lag helemaal niet. Dus toen ben ik maar op de bank gaan liggen. Na wat gedraai ben ik toch in slaap gevallen. Ik was om 07:00 uur wakker. Ik heb nog wat muziek geluisterd totdat de anderen ook wakker waren. Gezellig samen gegeten. Daarna zijn we een stukje gaan rijden, waarna we zijn gaan wandelen en geocatchen. Met mijn afgelplakte bril ging het redelijk, maar was wel vermoeiend. Onderweg nog lekker uitgerust bij een koffie tentje. Het was heerlijk weer. Onderweg weer lekker bijgepraat met Oscar, Cees en John. Paul leidde ons langs alle verborgen “schatten”. Ondanks de vermoeidheid was het toch erg leuk en lekker om buiten te zijn. Gezellig weer met de jongens om er zo even uit te zijn. Toen we weer terug waren in de caravan ben ik wel even op de bank gaan liggen. Ik was behoorlijk moe. Na 1,5 uur was ik weer een beetje de oude. Paul en John hebben samen voor het eten gezorgd. Lekker macaroni met een salade. Na het eten nog even tijd voor wat serieuze gesprekken en daarna lekker een kaartspelletje gedaan. Dat was gezellig zo met elkaar. Het was zo laat. Rond 00:00 uur zijn we gaan slapen.


12 oktober 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Het ligt toch niet echt lekker als je maar op een kant mag slapen en er een dekbed opgerold onder je onderlaken ligt zodat je niet op je linkerkant kan draaien. Maar het is voor het goede doel. Vandaag gaan we met onze vrienden Paul, Oscar, John en Cees een weekendje naar Lunteren. Paul zijn vader en moeder hebben daar een stacaravan staan. Nog net voordat zij deze verkopen mochten wij er nog een weekendje gebruik van maken. Voor het vertrek eerst nog wat tv gekeken totdat Peter uit bed was. Daarna zijn we boodschappen gaan doen. Moest nog wat halen voor het eten voor vanavond, wat ik zou gaan maken. Gelukkig kon het weekend doorgaan, want het gaat in principe goed met mijn oog, Ook al zie ik nog niet zoveel, de dokter had geen bezwaar dat ik dit ging doen. Als ik maar rustig aan zou doen en geen zware dingen tillen e.d. We zijn omstreeks 12:00 uur richting Lunteren vertrokken. We zouden elkaar rond 16:00 uur bij de stacaravan ontmoeten. We waren rond 13:30 uur in Lunteren. Lekker even rondkijken in het dorp. Het bleek al snel dat Cees en John ook al daar waren. Deze hadden we snel gevonden. Leuk om ze weer te zien. Samen even wat gedronken op een terras. Het weer werkt ook lekker mee. Voor de tijd van het jaar wordt het prachtig weer. Morgen kan het wel 25 graden worden en dat in oktober. Ondertussen ook contact gehad met Paul. Zij waren al in de stacaravan, dus konden we daar naar toe. Even later waren we er al. Gezellig op Paul en Oscar te zien. De stacaravan ziet er prachtig uit. Eigenlijk jammer dat Paul zijn vader en moeder hem al verkocht hebben. Ruimte zat. Als de spullen uitgeladen en lekker buiten wat gedronken en wat hapjes gegeten. Daarna zijn we nog een stukje in de omgeving aan wandelen. Ik had Oscar mijn camera gegeven. Ik kan toch nu niet zo goed foto’s maken. Hij vond het leuk en heeft een heleboel foto’s gemaakt. Het nadeel dat het oktober is dat het snel donker wordt. Dus moest het laatste stukje wel geholpen worden, omdat ik geen hand voor ogen meer zag. Na terugkomst ben ik samen met Oscar andijviestamppot gemaakt. We zaten pas om 20:30 uur aan het avondeten. Lekker zitten kletsen. Het was zo laat. Toen de bedden opgemaakt. Een aantal slaapt op een luchtbed. Ach slapen zal niet zo lekker zijn op zo’n luchtbed maar het is maar voor 2 nachtjes. Rond middernacht zijn we gaan slapen.


11 oktober 2018 Vanmorgen was ik vroeg wakker. Eerst Peter uitgezwaaid, daarna wat tv gekeken, voor zover dat gaat. Daarna nog even ingelogd op mijn werk account om wat rekening te betalen en wat mails te beantwoorden. Het werd al snel te veel. Ben daar dus snel weer mee gestopt. Verder niet veel gedaan. Een beetje tv kijken en slapen of in ieder geval liggen met een muziekje op het hoofd. Peter was op tijd thuis. Hij heeft wat roerbak groenten gemaakt, met een Gordon bleu. Verder niet veel gedaan. Wat tv gekeken en op rijd naar bed.


10 oktober 2018 Vanmorgen weer vroeg wakker. Ik had een beetje hoofdpijn, maar dat zakte alweer snel af. Mijn oog ziet er niet uit, Helemaal bont en blauw. Kan je toch wel zien dat er behoorlijk wat met je oog gebeurt is. Het is afwachten hoe het zich hersteld. De dokter was gelukkig positief gisteren. Ik heb Peter uitgezwaaid. Het ging gelukkig goed vandaag. Niet veel gedaan. Wel nog even geprobeerd om wat werk te doen. Maar dat was niet zo’n succes. Dus eigenlijk maar een beetje gezeten en proberen tv te kijken. Ook nog 2 uur geslapen. Want moe ben ik wel. Peter heeft weer lekker gekookt toen hij thuis kwam. Dat is toch ook weer lief dat hij lekker voor je zorgt. Vanavond niet veel meer gedaan. 


De dag na de operatie

9 oktober 2018 Peter had vandaag vrij genomen, omdat ik om 13:00 uur voor controle naar de dokter in Amstelveen moest. S’morgens heb ik nog even Oscar geappt want die was jarig vandaag. Hij is 35 jaar geworden. Ik heb ook nog even contact gehad met mijn collega. Zij is overspannen. Helaas gaat het eerder slechter dan beter met haar. Rond 12:00 zijn we naar Amstelveen gereden. We waren iets te vroeg, maar dat maakte niet uit. Rond 13:00 uur heeft de dokter die mij gisteren geopereerd had gecontroleerd of alles goed was. Na 5 minuten was hij klaar. Alles zag er prima uit en toen konden we weer gaan. Op 22 oktober moet ik pas weer terug komen als ik eerder geen klachten heb. Daarna maar even een patatje gegeten en een broodje kroket. Daar had ik trek in. Even wat appjes verstuurd naar familie en vrienden dat het goed ging. Daarna weer naar huis. Peter ging nog even op de bank liggen en ik ben lekker op bed gaan liggen. Door dat ik met het geopereerde oog niet meer kan zien dan troebelwater, wordt je wel erg moe van al het licht dat naar binnen schijnt. Verder niets meer gedaan. Lekker onderuit op de bank en op tijd naar bed.


Foto net na mijn operatie

8 oktober 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Ik maakte me zorgen over mijn linker oog. Peter ging naar zijn werk. Ik heb om 08:00 uur meteen mijn huisarts gebeld. Helaas was die er niet, dus kon ik bij zijn vervanger komen om 09:50 uur. Toen ik daar was vertelde ik de dokter wat het probleem was. Ik had niet echt het gevoel dat ze mij goed begreep. Ze zou in de loop van de dag een verzoek indienen bij Eyescan in Beverwijk of de oogarts mij kon zien. Ze vertelde er ook bij dat het wel een paar maanden kon duren, voordat ik onderzocht kon worden. Dat vond ik niet zo prettig om te horen, maar Eyescan zou mij bellen voor een afspraak. Daarna vertelde ik ook nog van de pijn in mijn zij, m.b.t. de nierstenen. Hiervoor moest ik meteen bloed prikken en een afspraak maken voor een echoscopie. Na het bloedprikken ging ik weer naar huis. Het zat me toch niet lekker allemaal wat betreft mijn oog. Omstreeks 12:00 uur heb ik zelf Eyescan gebeld, met de vraag of ze al bericht hadden gekregen van de huisarts. Dat was nog niet zo. Ik heb toen aan de telefoniste uitgelegd wat precies het probleem was. Ze zou mijn vraag in het postbakje van de oogarts neerleggen en mij in de loop van de middag terugbellen. Om kwart voor vier was er nog niet gebeld dus belde nog maar een keer. Ik kreeg weer dezelfde telefoniste aan de telefoon. Ze ging kijken, maar de oogarts had mijn vraag nog niet gezien. Ik heb er toen bij haar op aangedrongen dat ik me niet happy voelde van hoe het ging en ik dat ik mijn toch wel heel erge zorgen maakte. Zij is toen naar de oogarts gegaan en uitgelegd wat er aan de hand was. Ik mocht alsnog langskomen. Om 16:10 uur was ik al bij Eyescan. Er werden vooraf nog even wat proefjes gedaan, zoals oogdruk en scherp zien. Met het linkeroog kon ik niet meer goed zien. Dat was dus al een teken dat het niet goed zat. Even later kon ik bij de oogarts komen. Hij zag meteen dat het niet goed was en dat het netvlies gescheurd was en dat er actie ondernomen moest worden. Hij ging meteen bellen met het Retina Operatie Centrum in Amstelveen om een afspraak te maken. De dokter van Retina vroeg of ik meteen kon komen, dan zouden ze me deze middag nog opereren. Ik daar weg vol met adrenaline om met de auto naar Amstelveen te gaan. Ik heb Peter gebeld of hij uit zijn werk daar ook heen kon gaan. Dus ik met de auto, met mijn slechte oog (vergrote pupil door druppelen) snel naar Amstelveen. Door de vergrote pupil heb je veel last van het zonlicht. Het was dus niet zo veilig om daar zelf naar toe te rijden. Het was gelukkig niet zo druk op de weg en ben toch veilig aangekomen in Amstelveen. Peter was er ook al. Ik werd meteen onderzocht door de arts van Retina. Hij wilde mij meteen opereren. Dat vond ik natuurlijk prima. Ik was zo blij dat ik had doorgezet. De dokter zei namelijk dat ik voor het zelfde geld blind had kunnen worden, omdat ze zolang gewacht hadden. Ik werd voorbereid door de assistente (de vrouw van de dokter). Zij was heel aardig en vertelde mij wat er allemaal ging gebeuren. Toen dat allemaal achter de rug was, werd ik toch wel heel erg emotioneel. De stress en de onzekerheid van de afgelopen dagen kwam er nu uit. Ik was zo blij dat ik geholpen werd en ze bleven speciaal voor mijn langer doorwerken. Na drie kwartier wachten werd ik de operatiekamer binnen gereden en ging de operatie van start. Ik was plaatselijk verdooft. Met laser werd het netvlies weer vastgezet en daarna werd er gas in de oogbol gespoten om het netvlies tegen de achterkant van het oog te drukken. Na ongeveer 3 kwartier was de operatie klaar en moest ik weer huilen van blijdschap omdat ik toch nog geholpen was. Ik heb de dokter en ander medewerkers hartelijk bedankt voor hun inzet. Wat een lieve mensen allemaal. Dank u wel. Na nog wat administratieve handelingen konden Peter en ik weer naar huis. Wat was ik opgelucht. Onderweg kreeg ik allemaal lieve berichten van familie en vrienden. Ik ze verteld dat de operatie goed was gegaan en dat ik blij was. Toen we thuis waren rond 21:00 uur waren we allebei doodmoe. Peter heeft nog even het bed aangepast want ik mag 5 dagen niet op mijn linkerkant slapen. Toen zijn we naar bed gegaan. Wat een dag…….


7 oktober 2018 Ik was alweer erg vroeg wakker. Ik ben er maar uitgegaan. De zwarte vlek in mijn ook zit er nog steeds. Ik ben toch wel bang dat het niet zo goed is. Morgen ga ik maar langs bij de huisarts voor een verwijzing naar de oogarts. Ik hoop dat ik daar meteen terecht kan. Peter en ik zijn nog even naar Ranzijn gereden in de Velserbroek. Peter had wat waterplantjes nodig voor in zijn aquarium die hij vanmorgen had schoongemaakt. Daarna zijn we nog even op de volkstuin geweest. Het oogst seizoen loopt hier al aardig om zijn einde. Nog wat bloemen, tomaten en komkommers geoogst en daarna weer naar huis. Veder niet zoveel meer gedaan. Ik voelde me niet lekker, ook omdat ik nog steeds pijn in mijn zij heb. Deze pijn komt waarschijnlijk door een niersteen (die ik al eerder heb gehad). Daar moet ik ook nog een keer naar laten kijken. Pff. Ik word oud…… Verder wat tv gekeken en Peter heeft zalm uit de oven gemaakt met roerbak groenten. Ik was blij dat ik in bed lag. Wat was ik moe.


Bezoek aan de NS familiedag in Haarlem

6 oktober 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter kwam er pas om 10:30 uur uit. Ik ben om 12:00 uur vertrokken naar de familiedag van de NS werkplaats in Haarlem. Peter moest later op de middag nog zingen met zijn koor in Zandvoort aan Zee. Helaas reden er geen treinen tussen Beverwijk en Haarlem, omdat de bovenleiding stuk was getrokken. Ik heb toen meer de bus naar Haarlem genomen. Ik kwam dus wel wat later aan in Haarlem. Bi het hek van de NS werkplaats moest ik even bellen met Sjaak, de man van Yvonne mijn "oude" buurmeisje. Sjaak kwam bij het hek en gaf me een polsbandje als bewijs van toegang. Ik ben toen lekker rond gaan kijken in de werkplaats. Het was goed georganiseerd. Je kon o.a. de nieuwe draaistellen werkplaats bezoeken. Hier worden de draaistellen en wielen van de trein gerepareerd en vervangen als dat nodig is. Het was reuze interessant.

Auto's van het Service team van de NS

Ik kwam ook bij Sjaak zijn werk langs. Hij en zijn team zorgen er voor dat de treinen in het land op locatie gerepareerd worden, zonder dat de trein naar de werkplaats hoeft te komen. Dit scheelt een hele hoop tijd en hoeven de treinen niet aan de dienst te worden onttrokken. Ik heb een hoop foto’s gemaakt. Rond 15:30 uur ben ik weer richting station Haarlem gelopen. Hier heb ik de trein naar Zandvoort aan Zee genomen om nog even bij Peter zijn koor te kijken. Het klonk weer erg goed. Daarna zijn we weer naar huis gereden.  Toen ik thuis was merkte ik dat een donkere vlek was ontstaan in mijn linkeroog. Ik schrok daar heel erg van. We zijn later op de avond nog even bij de huisartsenpost langs geweest om te horen of dit ernstig is. De dienstdoende huisarts heeft even contact gehad met een oogarts. Die zei dat het wel kon wachten tot na het weekend. Erg geruststellend was dat niet. Toch maar weer naar huis gegaan.


5 oktober 2018 Vanmorgen eerst Peter uitgezwaaid en ben daarna om 08:15 uur boodschappen gaan doen, Daarna nog wat tv gekeken en in huis een en ander opgeruimd. Ook op zolder nog even wat spullen opgeruimd en uitgezocht. Peter was om 17:30 thuis. Vanavond gaan we naar Glennis Grace in Afas Live in Amsterdam. Glennis Grace geeft een concert waarin ze liedjes zingt van Whitney Houston. Deze zangeres is een paar jaar geleden overleden. Glennis heeft haar in verleden in de Soundmix Show gewonnen met een vertolking van een van de liedjes van Whitney. Het concert was helemaal uitverkocht. Wat kan die meid mooi zingen. Jammer dat ze nooit echt is doorgebroken in Nederland. Misschien gaat dat nu eindelijk wel gebeuren. Na deze show weer naar huis gereden. We waren om 00:15 uur weer thuis.


4 oktober 2018 3 oktober In de loop van de morgen ben ik met de trein naar Heerhugowaard gereden. Ik had daar een bijeenkomst van de IBOV. Dit zijn bijna alle beheerders van de openbare verlichting in Noord-Holland. Vandaag hadden we een gezamenlijk overleg met onze netbeheerder Liander. Het was een mooie bijeenkomst en Liander had zowaar goede plannen met de OV in Noord-Holland. Hopelijk gaat dit plan goed werken, zodat het voor ons gemakkelijker wordt om te communiceren met Liander. Dat ging in het verleden altijd erg moeizaam. Na het gesprek met Liander hadden we nog een presentatie van een bedrijf dat een nieuwe schakelsysteem heeft ontwikkeld voor de openbare verlichting. Dit ziet er veelbelovend uit. In 2020 stopt Liander namelijk met het in-  en uitschakelen van de openbare verlichting. En moeten we dit zelf gaan regelen. Na deze presentatie ben ik weer met de trein terug naar Beverwijk gereden. Ik ben maar meteen naar huis gelopen vanaf het station omdat het al bijna 16:00 uur was. Ik was wel een beetje moet toen ik weer thuis was. Dus niet zoveel meer gedaan. Peter heeft eten gemaakt en ik lekker lui voor de tv gezeten. Ik kreeg nog een appje van mijn zus of ik zaterdag naar de familiedag van de NS werkplaats in Haarlem wilde. Zij kon dit regelen via een buurmeisje dat vroeger bij ons in de straat woonde. Haar man werkt bij de NS. Leuk dat ze aan je denken.


3 oktober 2018 Vanmorgen gewoon weer gelopen naar mijn werk. Het was lekker weer dus heerlijk gewandeld. Peter had vanmorgen al hoofdpijn. Ik maak me wel een beetje zorgen om hem. Hij is wel gewoon naar het werk gegaan. Op het werk heb ik eerst even een mail gestuurd naar een bedrijf waar ik al twee keer onterecht een aanmaning heb gehad, omdat ik niet betaald zou hebben. Ik heb dus nog maar een keer het bewijs gestuurd dat ik betaald heb. Hopelijk geloven ze me nu wel. Ik heb Peter nog even gebeld hoe het ging. Gelukkig voelde hij zich alweer een stuk beter. Daarna nog even met collega gesproken over hoe we de werkzaamheden die volgen op het OV Beleidsplan in de markt kunnen zetten. Ook nog even over de hele manier van werken bij de gemeente Beverwijk. Dat kan nog stukken beter. Aan het einde van de middag  weer naar huis gelopen. Peter moest vanavond naar zijn koor. Ik heb wat tv gekeken. Peter was om 22:15 uur thuis.


2 oktober 2018 Vannacht heb ik slecht geslapen. Ik had pijn in mijn buik en ik had het koud. Dus was niet zo fit toen de wekker om 05:50 uur ging. Peter was er ook al uit. Ik heb Peter uitgezwaaid en toen toch maar weer met de auto naar het werk gereden. Ik moet vandaag namelijk de schilderijverlichting die we geleend hadden, terug brengen naar de Decorette in Heemskerk. Het regende ook weer dus was geen straf om met de auto naar het werk te gaan. Ik ben weer verder gegaan met de remplacelijst waar ik gisteren mee begonnen was. Verder nog wat ander klussen gedaan. Ook nog even contact gehad met Oscar. Hij had via de app een foto gestuurd van zijn nieuwe bed. Binnenkort gaat hij op zichzelf wonen in Haarlem en woont hij niet meer bij Paul. Hij heeft samen met een collega een appartement gehuurd. Dus had hem nog even terug geappt en gevraagd of ik hem vanmiddag even naar Heliomare in Wijk aan Zee moest brengen. Rond 16:00 uur heb ik Oscar bij het station opgepikt en hem naar Wijk aan Zee gebracht. Even lekker met hem gekletst over zijn nieuwe uitdaging. Leuk hoor. Daarna ben ik doorgereden naar Heemskerk om de verlichting terug te brengen naar de Decorette. Ik heb er meteen een paar besteld. Daarna ben ik weer naar huis gereden. Toen ik weer thuis was heb ik vegareepjes gewokt met groenten met daarbij nog een kippenvleugel van gisteren. Peter ging toen hij thuis was eerst nog even douchen. Na het eten ging Peter naar zijn kunstclubje om te werken aan zijn “toren”. Ik heb o.a. First Dates gekeken en een of ander gezondheidsprogramma. Peter was om 22:00 uur thuis en we zijn meteen naar bed gegaan.


1 oktober 2018 Vanmorgen ben ik met de auto naar het werk gegaan. Hij moet weer gekeurd worden bij de Volvo dealer. Het regende en waaide behoorlijk. Dus was helemaal niet erg om niet te wandelen. Het was dan ook niet echt weer op met een paraplu te lopen. Om 08:00 uur heb ik de auto naar de dealer gebracht en afgesproken dat ik hem aan het einde van de dag weer op zou halen. Daarna ben ik weer teruggelopen naar mijn werk. Dat is ongeveer 15 minuten lopen. Gelukkig was het toen weer droog. Op mijn werk heb ik gewerkt aan de remplacelijst voor het vervangen van de lampen in de openbare verlichting. Inmiddels is het OV beleidsplan, wat ik geschreven heb nu goedgekeurd door de raad Misschien kan nu meteen het hele armatuur vervangen door LED dan alleen maar de lamp. Het ook zonde om nu de lamp a € 57,- (levensduur 4 jaar) te vervangen en over een jaar het hele armatuur. Ik heb ook nog wat werkzaamheden uitgezet bij de aannemer. Aan het einde van de middag heb ik onze auto weer opgehaald bij de Volvo dealer en naar huis gereden. Ze hadden hem ook weer gewassen. Dat is altijd fijn. Toen Peter thuis was, heb ik Hari covert boontje gemaakt, met kippenvleugels en röstirondjes. Lekker en snel. Vanavond niet veel meer gedaan. Ik heb o.a. Spoorloos gekeken. Peter ging al om 21;30 uur naar bed, ik om 22:30 uur. 


30 september 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Lekker voor mezelf ontbijt gemaakt met een gekookt ei en een grote kop thee ( ½ liter). Peter was er om 09:00 uur uit. Voor hem lekker koffie gemaakt met 2 crackers, een croissant en een gekookt ei. Kan hij lekker wakker worden. Rond 12;00 uur zijn we naar Haarlem gereden. We gingen op visite bij Peter zijn vader en moeder. Lekker zitten kletsen. Peter zij broer met Patricia en hun twee kinderen kwamen ook nog even buurten. Rond 14:00 uur zijn we richting Paul gereden. Hij en Oscar zijn net weer terug van een weekje België met Paul zijn familie. Oscar was ook nog thuis, want hij had kramp in zijn been. Even later is hij toch naar zijn werk gegaan. Wij hebben gezellig met Paul zitten kletsen. Rond 17:30 uur zijn we naar huis gegaan. Lekker gedoucht en daarna lekker de chili van gisteren opgegeten met lekker sla, door Peter gemaakt. We hebben nog even Boer zoekt vrouw gekeken en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan. Morgen weer werken. 


29 september 2018 Vanmorgen was ik al om 04:30 uur wakker. Ik was een beetje misselijk en had pijn in mijn rug. Dus ben ik er maar uit gegaan en heb wat tv gekeken. Ik knapte daarna wel weer op. Peter was er om 08:30 uur uit. We zijn samen naar de kapper gegaan. Daarna zijn we naar Heemskerk gefietst. Bij de Decorette hebben ze van die spotjes om schilderijen mee te verlichting en aangesloten kunnen worden op de spanningsrail die we al enige tijd geleden gekocht hadden. We mochten er een paar op proef meenemen op te kijken welke het beste is. Daarna zijn we nog even wat gaan drinken op een terras bij het Dorrup. Toen we weer thuis waren heb ik de spotjes gemonteerd op de rails. Ziet er erg mooi uit. Peter heeft chilli concarne gemaakt. Het was erg lekker. Vanavond nog wat tv gekeken o.a. een detective. Ik ging op tijd naar bed want ik was helemaal af.


28 september 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Gelijk met Peter er uit gegaan. Om 08:00 uur ben ik boodschappen gaan doen. Lekker snel omdat ik tussen 10;00 en 10:30 uur heb afgesproken met mijn collega Sandra. Zij heeft zicht ziek gemeld, maar is behoorlijk van slag. Ik ben naar Heemskerk gelopen want daar woont ze. Ik heb bijna 2 uur met haar zitten praten. Ik hoop dat ze zicht snel weer beter gaat voelen. Rond 12:00 uur ben is weer naar huis gelopen. Onderweg nog even bij een kringloopwinkel wezen kijken. Ik heb nog een paar leuke DVD’s en oude singles meegenomen. Ik was om 13:30 uur weer thuis. Eerst lekker brood gegeten. Daarna nog even het huis gestofzuigd. Peter was om 18:00 uur thuis. Hij stelde voor om naar het strand te gaan om wat te eten bij Sunseabar. Het was gezellig en als je naar buiten keek zag je een prachtige zonsondergang. Ik heb ook nog een paar foto’s gemaakt. Rond 20:30 uur waren we weer thuis. Verder niet zoveel meer gedaan.


27 september 2018 Vandaag werk ik weer thuis. Gewoon om 07:00 uur de computer opstarten thuis en dan gewoon aan het werk, net al dat ik op het stadhuis werk. Wel lekker met een muziekje op de achtergrond. Als ik muziek wil op mijn werk moet ik een koptelefoon op, niet echt ideaal. Vanmorgen had ik ook nog een overleg op het stadhuis in Heemskerk. Om 10:00 uur ben lopend naar het gemeentehuis in Heemskerk gelopen. Ik had eerst een kennismaking gesprek met de nieuwe OV beheerder van Heemskerk Richard. Daarna had ik een overleg over een project op de Maerten van Heemskerckstraat. Dit project ligt op de grens van Heemskerk en Beverwijk. Dus dat moet wel afgestemd worden. Rond 12:00 uur was het overleg afgelopen en ben ik weer terug naar huis gelopen. Daar nog wat werkzaamheden gedaan tot 16:30 uur. Peter was om 17:15 uur thuis. Ik heb een Turks brood gebakken met daarop een boeren omelet. Was erg lekker. Verder niet zoveel meer gedaan. 


26 september 2018 Vandaag was het erg rustig op het werk. Op woensdag is het altijd al rustig, maar er waren ook meerdere collega’s na de beurs Openbare Ruimte in Utrecht. IK had ook kunnen gaan, maar heb het niet zo op dat soort drukke bijeenkomsten. Ach de meeste bedrijven waar ik contact mee heb, komen wel bij mij langs als ze wat nieuws hebben op het gebied van de openbare verlichting. Ik heb gewoon lekker gewerkt. Wat werkzaamheden uitgezet bij verschillende aannemers. Ik ben ook nog even naar de Breestraat gelopen om 2 kaarten te kopen voor mijn collega Aukje die in het ziekenhuis ligt. Ik had ook een appje gestuurd naar mijn andere collega. Ik dacht dat ze nog met vakantie was, maar het blijkt nu dat ze ziek is. Ik ga vrijdag even bij haar langs om een bakkie te doen, Tevens kwam ik erachter dan vanmiddag mijn collega van Handhaving Jan, afscheid neemt van de gemeente Beverwijk. Ik had de uitnodiging daarvoor niet gezien, omdat die in mijn vakantie was verstuurd. Gelukkig hoorde ik het nog net op tijd. De dag ging lekker snel voorbij. Om 16:00 uur ben ik naar het afscheid van Jan gegaan. Hij moet eerder stoppen vanwege gezondheidsproblemen. Voor het is dat moeilijk te accepteren, maar het is beter zo. Met Jan heb ik altijd een speciale band gehad. Altijd geïnteresseerd in elkaars doen en laten. Ik heb hem het allerbeste toegewenst en hoop dat hij met zijn vrouw en gezin nog een mooie oude dag kan hebben. Het was ook weer leuk om allemaal oud collega’s te zien. Om 17:30 uur weer naar huis gelopen. Peter was al aan het eten. Het was namelijk toch iets later geworden dan dat ik had gezegd. Ik heb de macaroni van gisteren opgegeten. Peter ging daarna na zijn kooravond. Ik heb een detective gekeken.


25 september 2018 Vanmorgen weer lekker naar het werk gelopen. Op het werk heb Ik wat spullen besteld bij de Technische Unie voor mijn collega’s van de buitendienst. Daarna nog verschillende werkzaamheden uitgezet naar de aannemer en wat ontwerpen gemaakt voor de openbare verlichting. Lekker bezig. Ik heb op een bepaald moment de deur van mijn kamer dicht gedaan, omdat er weer veel werd gepraat over alles en nog wat. Dat stoort behoorlijk als je gewoon aan het werk bent. Ik heb ook nog even de kentekens van mijn 2 auto’s opnieuw geschorst. Kost toch weer € 50,- per jaar ook al rijd je er niet mee. Als je niet betaald krijg je een boete. Mooie melkkoe van onze regering. Als je hem op straat zet moet je wegenbelasting betalen en als je hem in je eigen garage zet moet je de schorsing betalen. Nog steeds een belachelijke regeling. On 16:15 uur naar huis gelopen. Thuis heb ik de andijviestamppot van gisteren opgewarmd en voor Peter heb ik macaroni gemaakt. Hij houd niet zo van zoals hij dat noemt 2e hands eten. Peter ging vanavond weer naar zijn kunstclub. Ik heb wat gelezen en tv gekeken.


24 september 2018 Vanmorgen weer aan het werk. Ik kreeg van mijn collega Piet een vervelende mededeling. Afgelopen donderdag is mijn collega Aukje met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze was onwel geworden op het werk. Haar toestand is zorgelijk. Hopelijk gaat het snel weer beter met haar. Daarna even met mijn collega Rob gepraat over het beleidsplan openbare verlichting. Nu het is aangenomen door de raad moeten er vervolg stappen genomen worden hoe we het gaan uitvoeren. Tevens moeten de onderhoudswerkzaamheden aan de OV opnieuw aanbesteed worden. Dat moet in principe elke 4 jaar. Ik vind dat eigenlijk een grote flauwekul, omdat het netto niks oplevert. Het is alleen maar een hoop werk. Maar het moet volgens de wet. Iemand heeft er blijkbaar belang bij, maar ik weet alleen niet wie. Je moet elke keer weer opnieuw het wiel uitvinden. Zo voelt dat. Verder nog wat werkzaamheden uitgezet bij onze huidige aannemer. Thuis heb ik andijviestamppot gemaakt met uitgebakken spekjes, uien en paprika e.d. volgens mijn eigen recept. Het was weer lekker. Ik had er ook nog een runder rookworst bij gedaan. Vanavond werd ik gebeld door een meneer die in de “Beverwijker”, het plaatselijke suffertje, een stukje had geschreven over Beijnes. Ik had daarop gereageerd. Nu belde hij mij. Hij is van plan om op de nieuwe rotonde op de Spoorsingel in Beverwijk t.h.v. de voormalige Beijnesfabriek een monument te plaatsen ter herinnering aan Beijnes. Ik vind dat een prima idee. Dus dat gaan we verder uitwerken om te kijken wat mogelijk is. Daarna hebben Peter en ik First Dates en Spoorloos gekeken op tv. Om 22:30 uur naar bed gegaan.


23 september 2018 Vanmorgen was ik er om  07:00 uur uit. Peter om 09:30 uur. Het was buiten regenachtig dus echt weer om binnen te blijven. Dat hebben we dus ook gedaan. Eerst lekker opruimen. Peter heeft de keuken schoongemaakt en ik heb de was opgevouwen en opgeruimd. Daarna heeft Peter nog even boven gestofzuigd en ik ben op de computer aan mij website gaan werken. Ik heb aan mijn pagina over de vakantie 2018 in Duitsland foto’s toegevoegd. Ik ben aardig opgeschoten. De eerst helft van het vakantieverhaal is nu voorzien van foto’s. Nu de 2e helft nog. Ik ben om 16:30 uur gestopt. Peter zat lekker te lezen. We hebben patat gegeten. En daarna nog wat tv gekeken. O.a. Boer zoekt vrouw. Toch heerlijk weer zo’n dagje binnen. De kachel had voor het eerst weer gebrand vandaag.


22 september 2018 Vanmorgen was ik er om 05:30 uur uit. Peter was er om 09:00 uur uit. Eerst heb ik tv gekeken en nadat Peter wakker was nog wat in de tuin gerommeld. Ik ben nog even naar de “Trekpleister” gereden om douchshampoo die ik besteld had op te halen. Peter heeft de vijverpomp schoongemaakt. Rond 11:00 uur zijn we naar Zaanstad gereden om te kijken naar nieuwe lampen voor in de woonkamer. We zijn bij Loods 5 geweest. We konden niet echt slagen. Ook nog even een broodje gegeten. Daarna nog bij een lampenwinkel gekeken, maar onze ideeën over de type verlichting ligt nog wat uit elkaar. We zijn ook nog even bij de kringloopwinkel en Ranzijn geweest. Peter heeft nog een paar nieuwe aquariumvissen gekocht. Daarna weer naar huis gereden. In de middag begon het ook te regenen. Dus verder niet veel meer gedaan. Ik heb iets met kip gemaakt uit zo’n pak met rijst met kruiden. Was best lekker. Vanavond nog een detective gekeken.


21 september 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Ik heb Peter uitgezwaaid en de bedden afgehaald en de wasmachine gedaan. Eerst nog even Paul en Oscar een fijne vakantie gewenst in België. Daarna ben ik voor de tv gaan zitten met een grote kop thee en 2 boterhammen. Lekker lui. Rond 08:30 uur ben ik boodschappen gaan doen. Toen ik weer thuis was lekker rustig aan gedaan. Ook nog even aan mijn website gewerkt op de computer, de was opgehangen en nog een 2e was gedraaid. Ik heb ook de woonkamer nog even gestofzuigd. Peter was om 18:00 uur thuis. We hebben hamburgers gegeten. Lekker makkelijk. Daarna samen tv gekeken en op tijd naar bed


OV Beleidsplan 2019-2023

20 september 2018 Vandaag heb ik thuis gewerkt. Eerst Peter uitgezwaaid. Daarna ben ik boven gaan werken. Eerst wat mailtjes beantwoord en daarna ben ik begonnen met het invoeren van data in een overzicht van de openbare verlichting. Dit moet verwerkt worden, anders weet ik later niet meer wanneer bijvoorbeeld lampen moeten worden vervangen. Op het werk kom je daar bijna niet meer aan toe. Je wordt teveel afgeleid. Ben lekker opgeschoten. Ik ben om 16:30 uur gestopt met werken. Peter was om 17:30 uur thuis. Ik ben om 19:00 uur naar het stadhuis gefietst. Vanavond wordt mijn OV Beleidsplan opnieuw behandeld in de raadscommissie. Eerst had ik nog een voorgesprek met de wethouder. Daar was ook iemand van de VVD fractie bij die nog wat vragen had. Rond 19:30 uur begon de commissie vergadering. Mijn punt was pas om 21:00 uur aan de beurt. Er werden nog een hoop vragen gesteld over het plan, maar de wethouder kon deze vragen een beetje afvangen. Na heel wat heen en weer gepraat was toch bijna iedereen overtuigt van het nut van het beleidsplan. Op het einde heeft toch iedereen unaniem ingestemd met de uitvoering van het plan. Pff er viel een last van mijn schouders. We kunnen nu na bijna ¾  jaar eindelijk verder met dit plan van aanpak. Ik was om 22:30 uur thuis. Peter lag al op bed.


19 september 2018 Vanmorgen weer op tijd naar mijn werk gelopen. Toen ik halverwege was, kwam ik erachter dat ik mijn telefoon en toegangspas vergeten was. Ik stond even in dubio. Ga ik terug of loop ik door. Ik ben toch maar terug gelopen. Anders heb je de hele dag last van dat je pas niet hebt. Die heb je nodig om in te loggen en de deur te openen. Toen ik thuis was heb ik maar de auto gepakt. Dus was toch nog redelijk op tijd op het werk. Ik moest vandaag nog wat voorbereidingen doen voor de behandeling van mijn OV beleidsplan in de raadscommissie morgenavond. Alles nog een keer goed doorgelezen. Hopelijk gaat het nu wel door. Verder gewoon wat werkzaamheden gedaan, zoals wat schade aan lichtmasten als opdracht bij de aannemer neergelegd en een remplacelijst (vervangen van lampen) maken voor de aannemer. Na het werk weer naar huis gelopen. Thuis heb ik gekookt. Bloemkool met gebakken aardappeltjes en rundersaucijsjes. Lekker hoor. Peter moest vanavond weer zingen bij zijn koor en ik heb “Midsomer Murders” gekeken. Peter was om 22:15 uur weer thuis.


18 september 2018 Vanmorgen zonder jas naar mijn werk gelopen. Het was al 15 graden. Op het werk nog even wat zaken opgestart. Een aantal mailtjes beantwoord. Verder gewoon wat lopende zaken behandeld. Vanmiddag vanaf 14:00 uur is er een concernuitje vanuit de gemeente. Ik ga niet mee omdat ik het veel te massaal vind. Het voelt gewoon niet goed voor mij. Dus heb ik mezelf afgemeld. Anders voel ik me zo opgelaten. Ik heb gewoon gewerkt. Daarna naar huis gelopen en nog even langs de Trekpleister geweest om wat doucheshampoo in te slaan die in de aanbieding waren. Helaas hadden ze de betreffende spullen niet binnen gekregen. Fijn is dat toch weer. Toen ik thuis was, heb ik ze maar via internet besteld, kan ik de flessen zaterdag ophalen. Ach je moet wat doen voor je korting. Op 10 flessen van 500 cc. normaal € 54,50 nu voor € 19,90 bespaar je toch € 34,60. Dat is toch de moeite waard. Je gebruikt het toch elke dag. Toen Peter thuis kwam heb ik zalm uit de oven met roerbakgroenten gemaakt. Lekker en makkelijk. Nog even naar de hoogtepunten van de troonrede geluisterd. Als het goed is gaan we er volgend jaar in loon wat op vooruit. Ik moet het eerst maar zien dan geloven. Peter ging naar zijn kunstclub en ik heb wat tv gekeken. Verder niet veel meer gedaan. Peter was om 22:30 uur thuis.


17 september 2018 Vanmorgen weer vroeg eruit om naar mijn werk te gaan. Lekker gewandeld. Het is weer mooi weer en de komende dagen wordt het alleen maar weer warmer. Op het werk was het druk. Ik heb een hoop verschillende dingen gedaan. Er waren wat aangereden lichtmasten die vervangen moeten worden. En ik heb een opdracht gemaakt voor de levering van ongeveer 50 nieuwe lichtmasten. Verder nog wat tekeningen gecontroleerd en het beleidsplan openbare verlichting uitgeprint en nog een keer doorgelezen. Aanstaande donderdag komt het weer in de raadscommissie. Hopelijk wordt het dan eindelijk wel aangenomen. Ik ben er al bijna een jaar mee bezig. Na het werk naar huis gelopen. Het was toch alweer 22 graden. Thuis lekker makkelijk gegeten. Ik hoefde alleen de Lasagne van zaterdag op te warmen. Het was nog lekker ook. Peter heeft een kleine ontsteking in zijn oog. Hetzelfde als dat ik een paar weken geleden had. Hopelijk gaat het snel weer over. Vanavond niet veel gedaan. Alleen wat tv gekeken en om 22:30 uur naar bed.


16 september 2018 Vanmorgen was ik er om 07:30 uur uit. Peter om 09:00 uur. Hij ging even naar zijn volkstuin. Ik ben verder gegaan met mijn website. Om 12:00 uur was Peter weer thuis. Hij ging nog wat boodschappen doen en daarna zijn vader en moeder halen. Zij komen bij ons eten. Ik heb nog wat gerommeld in de achtertuin. Ik heb mijn mini boompjes een beetje gesnoeid en ook nog lekker in de zon gezeten. Toen Peter met zijn vader en moeder weer terug waren hebben we thee gedronken met een taartje. Daarna zijn ze tv gaan kijken. Kleindochter Julia moest zwemmen voor het goede doel in de grachten van Haarlem. Dit werd uitgezonden door TV Noord-Holland. Helaas was Julia niet te zien op tv. Daarna hebben ze nog wat andere programma’s gekeken. Ik ben aan het eten begonnen. Verse rode kool met appeltjes, bloemkool met aardappelen. Rond 18:00 uur lekker gegeten. Daarna nog even tv gekeken en om 20:00 uur heeft Peter zijn vader en moeder weer naar huis gebracht. Ik ben gaan douchen en daarna samen nog even op de bank tv kijken. Om 22:30 uur naar bed gegaan. Morgen weer werken.


15 september 2018 Vannacht heb ik niet zo goed geslapen. Dus war er alweer op tijd uit. Peter was er om 09:30 uur uit. Lekker rustig aan gedaan. Rond 12:00 uur zijn we richting Haarlem gereden. Lekker even de stad in. Eerst even koffie en thee gedronken op de Botermarkt. Toen even door het centrum gelopen. We hebben een paar boeken en strips gekocht, een patatje gegeten en daarna nog wat kleren gekocht. Om 15:30 uur gingen we weer richting huis. Peter heeft Lasagne gemaakt. Na het eten hebben we bijna 2 afleveringen gekeken van de serie de “Sandhamn Murders” een Zweedse detective die ik tijdens onze vakantie had opgenomen. Rond 22:30 uur naar bed gegaan.


14 september 2018 Vandaag ben ik alweer vrij. Peter ging op tijd naar zijn werk. Ik ben er toen ook maar uit gegaan. Voelde me nog niet helemaal goed, maar moet toch gewoon mijn vaste ding doen, zoals boodschappen halen. Wel iets later dan normaal en lekker warm aangekleed wat het was best fris deze morgen. Na het boodschappen doen weer naar huis. Eerst heb ik een film gekeken en daarna ben ik gaan lunchen. Ik ben vervolgens op de computer gewerkt aan het verslag van onze vakantie voor op mijn website. Ik heb de foto’s bewerkt en een aantal al geplaatst op de website. Hier gaat toch altijd wel weer veel tijd in zitten, dus na een uurtje of 2 ben ik er mee gestopt. Van het weekend ga ik er wel weer verder mee. Ik heb ook nog wat in de tuin gerommeld. Peter was om 17:30 uur thuis en we hebben samen een broodje shoarma gegeten. Lekker makkelijk. Vanavond hebben we nog een aantal afleveringen gekeken van “First dates” die ik tijdens onze vakantie had opgenomen. Heerlijk om te kijken hoe mensen op elkaar reageren tijden hun eerst ontmoeting tijdens een blind date. 


13 september 2018 Ik moet nog wel wennen aan het ritme om weer naar mijn werk te gaan. Vandaag is alweer de laatste werkdag van de week voor mij. Vandaag wel lekker gewerkt. Vooral wat werkzaamheden uitzetten bij de aannemer en mailtjes beantwoorden. Ik heb denk wel kou gevat. Een beetje pijn in mijn buik. Tegen de avond voelde ik me wat lusteloos. Wel wat gegeten, maar dat viel niet goed. Ik moest daarna toch wel een paar keer naar de wc. Toch maar op  tijd naar bed gegaan. 


12 september 2018 Vanmorgen ging de wekker om 05:50 uur. Dat viel even tegen. Na 3 weken vakantie moest ik vandaag weer aan het werk. Had wel een beetje moeite om op gang te komen, maar na een half uur lopen in de regen met mijn paraplu voelde ik me wel weer goed. Op het werk was het rustig, omdat het woensdag is. Dus lekker rustig begonnen. Even wat bij gekletst met een paar collega’s en toen weer aan het werk. Eerst mijn mail doorgewerkt en wat acties uit gezet. Daarna gewoon weer het werk opgepakt waar ik 3 weken geleden was gestopt. De dag ging zo toch wel redelijk snel voorbij, al had ik in de middag nog wel een wegtrekker, maar dat ging ook weer voorbij. Om 16:00 uur ben ik weer naar huis gelopen. Ik heb eten gemaakt. Prei uit de oven met gebakken runder saucijzen en rösti aardappelschijfjes. Lekker samen met Peter opgegeten. Daarna snel gedoucht want vanavond moest ik ook weer naar mijn treinenclub van de NVBS. Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Oud collega Gert Jan presenteerde de avond. Het ging over trams in Milaan en Turijn. Peter moest ook weer zingen, dus de vakantie is nu echt weer voorbij.


11 september 2018 Vanmorgen al weer vroeg er uit en Peter uitgezwaaid. Daarna eerst wat tv gekeken, daarna ben ik op de computer aan mijn website gaan werken. Dit heeft altijd nog wel wat voeten in de aarde. De foto’s van de vakantie geüpload naar de computer, zodat ik deze kon bewerken voor mijn website. Ik ben aardig opgeschoten, maar nog lang niet klaar met het verslag. Wel gezellig een muziekje er bij aan. Rond 15:00 uur ben ik gestopt. Nog even wat tv gekeken en toen Peter thuis kwam van zijn werk lekker makkelijk gegeten. Soep met brood. Vanavond nog een paar afleveringen gekeken van “A place to call home”. Ik had deze serie tijdens onze vakantie opgenomen. Lekker hangen voor de tv dus. Toch wel op tijd naar bed, want morgen moet ik ook weer werken. Er zijn alweer 3 weken voorbij. De tijd gaat snel.


10 september 2018 Peter moest vandaag weer aan het werk. Ik heb nog 2 dagen vrij. Ik heb Peter uitgezwaaid. Daarna eerst wat tv gekeken. Daarna ben ik op de computer gaan werken. Ik heb het verslag van de vakantie, wat ik op de tablet tijdens de vakantie heb geschreven, nagekeken op fouten en aangevuld. Daarna heb ik het verzonden via de email naar mijn computer. Ik ben ook nog in de achtertuin bezig geweest met het planten van 2 stekken van bomen die ik had meegenomen uit Duitsland. Ook nog wat zaden geplant. Kijken of er wat uit komt. Verder lekker rustig aan gedaan. Peter was om 17:00 uur weer thuis. Ik had Hari covert boontjes gemaakt met gebakken aardappelen en kipkluifjes. Lekker makkelijk. Daarna nog wat tv gekeken en op tijd naar bed gegaan.


Mijn zus Inge en partner Simon vierden hun verjaardag met een etentje

9 september 2018 Vandaag is mijn zus Inge jarig. Van harte gefeliciteerd. Ik was al weer vroeg op. Peter was er om 10:00 uur uit. Onze vriend Paul kwam om 11:00 uur een bakkie doen. We hadden gisteren nog een cadeautje voor hem gekocht want hij was vrijdag jarig geweest. Gezellig met Paul zitten kletsen. Ik had ook nog tomatensoep gemaakt van de tomaten die we gisteren van de volkstuin gehaald hadden. Dus lekker met Paul nog een kopje soep gegeten. Daarna ging hij weer naar huis. We hebben nog wat in de tuin gerommeld en rond 17:00 uur zijn we naar Heemskerk gereden. Mijn zus Inge en partner Simon vieren samen hun verjaardag met een etentje bij restaurant de “Waterackers” in Heemskerk met de hele familie Mathot. Gezellig hoor om iedereen weer te zien. Heerlijk gegeten. We waren pas om 23:00 uur weer thuis. Bedankt Inge en Simon. Het was een top avond.


8 september 2018 Toch wel weer lekker geslapen in mijn eigen bed. Niet dat de bedden die we hadden slecht waren, maar er gaat niets boven je eigen bed. Vandaag lekker rustig aan. De terugreis gisteren was toch wel vermoeiend geweest met al die files en wegwerkzaamheden. We hebben de tassen uitgepakt en de wasmachine weer aangezet. Aan het einde van de ochtend ben ik boodschappen gaan doen. Want de koelkast is leeg. Toen ik weer terug was, hebben we samen nog wat in de tuin gerommeld. We zijn ook nog even naar Heemskerk gereden om de fotocamera van Peter weg te brengen. De camera deed het niet meer goed. Kijken of hij nog gemaakt kan worden. Daarna nog even op de volkstuin geweest. We hebben druiven geplukt en tomaten. Het zag er allemaal weer fris uit na al die regen. Peter had vanavond macaroni gemaakt. Lekker hoor om weer thuis te zijn. Vanavond zijn we nog naar Peter zijn vader en moeder gereden. Fijn om ze weer te zien. We hebben meteen de macaroni die we over hadden aan hun gegeven. Kunnen ze weer een paar dagen van eten. Daarna weer naar huis en op tijd naar bed.


 

24 augustus t/m 7 september 2018 We zijn 2 weken op vakantie in Duitsland geweest. Eerst een weekje in een huisje in Auengrund (Thüringen) en daarna zijn we nog een weekje naar Plau am See (Meckelenburg- Vorpommern). Voor een verslag van deze vakantie klik hier.


23 augustus 2018 Vanmorgen was ik al weer vroeg uit. Eerst maar wat tv gekeken. Toen Peter uit bed was de bedden afgehaald en in de wasmachine gedaan. Samen met Peter het huis doorgewerkt. Was opvouwen, stofzuigen e.d. Ik heb de tassen van zolder gehaald. Ik heb ook nog wat boodschappen gedaan om mee te nemen morgen. In de loop van de middag zijn we ook nog even naar Peter zijn vader en moeder gereden. Even afscheid nemen. We gaan toch 2 weken weg. Lekker even zitten kletsen. Daarna weer naar huis om te eten. Na het eten hebben we de tassen ingepakt en de laatste spullen bij elkaar gelegd. Nog wat tv gekeken en daarna naar bed gegaan.


 

22 augustus 2018 Vandaag mijn eerste vakantiedag. Ik was er toch weer vroeg uit. Peter was wat later. We hebben samen in de achtertuin gezeten en een broodje gegeten. Ik heb nog even wat op de computer gewerkt en een paar wassen gedraaid. We moeten toch nog wat kleren wassen om mee te nemen op vakantie a.s. vrijdag. Verder heb ik niet zo veel gedaan. Wat tv gekeken en Peter is nog naar zijn volkstuin geweest omdat de buurman van hem op de volkstuin eventueel water kan geven als het te droog is. Vanavond niet veel gedaan een beetje voor de tv gehangen.


21 augustus 2018 Vanmorgen was ik al weer voor de wekker wakker. Peter hoefde er niet uit wat hij heeft deze week al vrij. Dus wel even snel opgestaan anders val ik misschien weer in slaap. Toch op tijd vertrokken naar mijn werk. Vandaag allerlei offertes opgevraagd en laten aanpassen. Je moet de spullen voor projecten wel op tijd binnen hebben. De levertijd van armaturen is al gauw 10 tot 12 weken. Hopelijk sturen ze de offertes op tijd zodat ik de opdrachten nog voor het begin van mijn vakantie kan wegsturen. Anders duurt het toch weer 3 weken langer. Nu heb ik wel goede contacten met onze leveranciers, dus als ik vraag of ze iets willen leveren zullen ze dat ook wel in gang zetten zonder dat ik de opdracht al verzonden heb. De dag ging door al deze werkzaamheden snel voorbij. Rond 16:00 uur weer richting huis gegaan. Meteen nog even langs de kapper gegaan. Even een vakantiecoup aan laten meten. Daarna snel naar huis. Peter had vandaag de grindbak voor het zuiveren van het vijverwater even goed doorgespit om de grootste vuiligheid er uit te zeven. Op een bepaald moment verstopt het grint met alle vervuiling uit de vijver en stroomt hij niet goed meer door. Hij had ook al voor het eten gezorgd. Dat is ook wel fijn. Na het eten zijn we naar mijn nichtje Linda en vriend Bryan gegaan in Heemskerk. Ze zijn met de achtertuin bezig en hadden wat advies nodig van Peter. Mijn broer Ron en schoonzus Irene waren er toevallig ook. Het was toch weer even gezellig. Rond 22:00 uur waren we weer thuis.


20 augustus 2018 Vanmorgen kon ik bijna mijn bed niet uitkomen. Het was gewoon nog donker om 05:50 uur. Ik heb Peter een fijne dag gewenst. Hij ging vandaag met zijn dochter Eline naar de Efteling. Ik ben gewoon naar het werk gegaan. Vandaag de laatste dag voor mijn vakantie alles nog een beetje afronden. Anne, mijn directe collega, gaat weg bij de gemeente. Ze gaat met gehandicapte kinderen werken. Ze moet ook weer naar school. Ik heb haar heel veel succes gewenst en zal haar best missen. Ik heb namelijk heel lang met haar samengewerkt en altijd lief en leed gedeeld. Zal weer wennen zijn. Ook gaat er een teamleider weg bij onze afdeling, maar daar ben ik niet zo rouwig om. Sommige teamleiders zijn gewoon een “doorgeefluik” om het zo maar te zeggen. Ze hebben zelf nooit problemen, omdat ze elk probleem gewoon bij een medewerker stallen. Als er dan iets fout gaat wijzen ze meteen naar de medewerker en vegen hun eigen straatje lekker schoon. Ze krijgen er nog voor betaald ook.


19 augustus 2018 Vanmorgen was ik om 07:00 uur wakker. Dat is best laat voor mij. Eerst even wat tv gekeken. Peter kwam er ook al snel uit. Hij ging naar de volkstuin om water te geven. Ik ben thuis wat gaan rommelen. Ik ben op zolder wat spullen gaan opruimen en uitzoeken voor de kringloopwinkel. Ook nog bezig geweest met de ABBA verzameling. Peter was om 14:00 uur weer thuis. Ik nog wat fotobestanden van de camera’s overgezet naar de computer. Peter heeft nog wat tv gekeken. Rond 16:30 uur zijn we naar Haarlem gereden. Vanavond gaan we naar de film. Daarvoor nog wat gegeten bij de Roemer. Om 19:00 uur begon de film. Hij was wel een beetje langdradig maar toch wel een mooi verhaal. Om 21:30 uur waren we weer thuis. Peter ging meteen naar bed. Ik even later. Morgen weer werken. Nog 2 dagen.


18 augustus 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. We gingen vandaag naar Varik in de Betuwe. Onze vriend Paul exposeert bij een paar vrienden van hem in de tuin. Er is een open tuinroute uitgezet en Paul was gevraagd of hij de tuin wat mooier kon maken met de kunstobjecten die hij maakt. Wij waren er om 10:45 uur. Cees was er ook al. Dat hadden we al een paar dagen geleden afgesproken. Leuk om een keer in de Betuwe te zijn. Een prachtige omgeving. De vrienden van Paul hebben een prachtige oude boerderij, met een giga tuin erachter. Paul had in deze tuin allerlei van zijn kunstobjecten geplaatst. Zag er echt professioneel uit. De tuin zelf was wat rommelig, maar wel leuk omdat er allerlei oude voorwerpen in stonden. Peter zijn handen jeukte om even lekker in deze tuin aan het werk te gaan, want heel goed onderhouden was de tuin niet. Paul mag trots zijn dat hij zo iets moois heeft neergezet. Ik hoop dat hij ook nog een en ander kan verkopen, want daar doet hij het natuurlijk ook voor. Samen met Paul even een rondleiding gedaan. En later kwamen zijn vader en moeder ook nog langs. Leuk dat zijn ouders, die niet meer zo jong zijn, dit toch doen.

Rond 12:30 uur zijn wij samen met Cees vertrokken richting Culemborg. Wel onderweg nog even een patatje gegeten. Culemborg bestaat dit jaar 700 jaar. Culemborg is ook bekend van de grote spoorbrug die al 150 jaar bij deze plaats over de Lek ligt. Over deze brug was een tentoonstelling in een oud fabrieksgebouw bij het station. Daar onze auto’s geparkeerd en richting de tentoonstelling gelopen. Er was niemand aanwezig bij de expositie, maar konden deze wel bezoeken. Het viel eigenlijk wel een beetje tegen. Er hingen een hoop schilderijen aquarel, die je kon kopen. Er lagen wat foto’s en andere spullen uit de tijd van de oude spoorbrug die in 1983 vervangen is door een nieuwe. Ook stonden er nog wat modellen van de brug en het station opgesteld, maar met een 20 minuten hadden we alles toch wel gezien. Daarna nog snel even op het station van Culemborg gekeken en toen richting het centrum gelopen. Dat was nog best een stukje lopen. We hebben daar het kinderweeshuis bezocht. Dit is nu een museum. Leuk om daar rond te kijken. Ik wilde graag ook wat foto’s maken van de Spoorbrug. Je had een prachtig uitzicht over de Lek en de spoorbrug. Een prachtig gezicht. Jammer wel dat de zon niet scheen. We hebben daar ook nog even wat gedronken. Daarna zijn we terug naar het centrum gelopen. Hier en daar nog wat winkeltjes bezocht en toen weer naar de auto gelopen bij het station. Daar afscheid genomen van Cees. Het was een gezellige dag geweest. We zijn weer terug naar huis gereden. Toch wel vermoeiend weer zo’n dag. Dus verder niet veel meer gedaan dan een beetje tv gekeken en op tijd naar bed.


Stereoset

17 augustus 2018 Ik heb vannacht lekker geslapen. Gelijk met Peter uit bed gegaan en hem om 06:10 uur uitgezwaaid. Ik ben lekker voor de tv gaan zitten. Wat gegeten en om 08:00 uur ben ik naar de supermarkt gereden om boodschappen te doen. Dan heb ik dat maar weer gehad. Toen ik weer terug was heb ik op de achterkamer de stereo set die ik vorige week gekocht heb bij de kringloopwinkel uit elkaar gehaald. Ik had vorig week hem ook al open gemaakt en zoveel mogelijk stof verwijderd. Het bleek de afgelopen week dat de minidiscspeler het toch niet lekker deed. Hij las de disc niet en gaf steeds een foutmelding. Omdat hij het af en toe wel deed, dacht ik dat er misschien stof op de lens van de laser zat. Het is altijd moeilijk om daar bij te komen. Dus de hele boel uit elkaar gehaald. Via de bovenkant van de minidiscspeler kon je met een wattenstaafje bij het kleine lensje komen. Ik heb speciale vloeistof voor dit werk. Na deze behandeling ook meteen de lens van de cd speler schoongemaakt. Je kan er nu toch bij. De minidiscspeler getest en hij deed het weer prima. Het geheel met veel moeite weer in elkaar gezet en alles weer aangesloten. Zo zie je maar dat het redelijk eenvoudig is om dit soort apparaten te repareren. Nu heb ik voor € 20,- een compacte stereo installatie met radio, CD speler, MD speler en cassettespeler in een, die het perfect doet. Tevens kan ik hier nu het geluid van de computer over afspelen. Ben toch weer een klein beetje trots op mezelf dat het gelukt is. Daarna nog wat tv gekeken. Ik had voor het eten shoarmabroodjes gekocht. Toen Peter thuis kwam heb ik ze klaar gemaakt. Lekker hoor. Verder niet veel meer gedaan en op tijd naar bed gegaan. Morgen gaan we naar de Betuwe en Culemborg.


16 augustus 2018 Vandaag heb ik thuis gewerkt. Ik heb Peter uitgezwaaid om 06:15 uur. Voor de laatste keer bezig geweest met mijn OV beheerplan. Even wat puntjes op de i zetten. Dan moet het maar goed zijn. Anders gaan ze zelf maar de openbare verlichting beheren. In de loop van de middag het aangepaste plan naar mijn collega gestuurd. Hij gaat dit nu zo veel mogelijk uitzetten, zodat het in het college en de raad kan worden behandeld. Daarna nog wat mails afgehandeld. En toen was de werkdag alweer voorbij. Peter was ook op tijd weer thuis. Verder niet veel meer gedaan. Linda appte nog of we maandag langs willen komen. Ze heeft wat vragen aan Peter over de tuin.


15 augustus 2018 Vanmorgen was het lekker om in mijn shirt te wandelen naar mijn werk. Vandaag ben ik bijna de hele dag bezig geweest met het aanpassen van het OV beleidsplan. Ik probeer alle vragen van de gemeenteraad te verwerken in het plan. Dat is niet zo makkelijk omdat sommige vragen niet te beantwoorden zijn of weer andere vragen oproepen. Dat komt voornamelijk dat de raadsleden niet snappen waar het precies om gaat. Tevens worden er politieke spelletjes gespeeld. Ach ben lekker bezig. De dag was zo weer voorbij. Peter heeft wat eten van gisteren opgewarmd en daarbij een lekkere salade gemaakt. Vanavond zijn we nog even bij Peter zijn vader en moeder geweest. Ze was gisteren weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Het gaat weer een stuk beter met haar. Even een bakkie gedaan en daarna weer naar huis. Nog een beetje tv gekeken en daarna naar bed. 


Nieuw sprinter treinstel  van de NS  is gebouwd in Spanje.

14 augustus 2018 Vannacht niet zo goed geslapen. Ik had het heet en er zoemde een paar muggen om mijn hoofd. Op tijd weer eruit. Peter uitgezwaaid en ik ben even later naar mijn werk gelopen. Op mijn werk heb ik een aantal offertes opgevraagd voor lichtmasten en armaturen voor verschillende projecten. Daarnaast ook weer gewerkt aan het OV beleidsplan. Tussendoor het ik op station Beverwijk nog even een foto van de nieuwste sprinter van de NS gemaakt. Dit nieuwe treinstel met het nummer 2303 is gebouwd in Spanje en wordt sinds 2 weken getest op het baanvak Haarlem-Uitgeest nu nog zonder passagiers. Als het goed is komen deze nieuwe treinstellen aan het eind van dit jaar in dienst. Om 16:00 uur weer naar huis gegaan. Peter was gelijk met mij thuis. Hij ziet er moe uit. Het is maar goed dat hij binnenkort een paar weken vrij is. Na het eten kwam mijn collega Anne met haar zoon een doos met treinen brengen van haar vorig jaar overleden vader. Ik had aangeboden om te kijken of het nog wat waard was. Even nog staan praten met haar en haar zoon. Ze hebben ook nog even bij de vissen van Peter gekeken. Daarna gingen ze weer naar huis. Peter en ik hebben nog wat tv gekeken en daarna weer op tijd naar bed.


13 augustus 2018 Vandaag is Peter zijn moeder 88 jaar geworden. Helaas is ze gisteren opgenomen in het ziekenhuis. Ze had veel last van haar knie en kon opeens niet meer lopen. Waarschijnlijk zo als het er nu naar uitziet is het gewoon vorm van overbelasting van een knie die al niet zo best meer is. Vanmorgen gewoon naar het werk gegaan. Ik had wel een paraplu mee genomen. De vooruitzichten waren niet zo best. Onderweg regende het af en toe, kwam toch droog over. Op het werk was het rustig. Ik heb nog wat aanpassingen gedaan aan het OV beleidsplan en nog wat leeswerk verricht. Niet heel schokkend dus. Rond 16:10 uur heb ik de trein naar Haarlem gepakt. Peter en ik gaan vanavond maar even in het ziekenhuis om zijn moeder haar verjaardagscadeau te geven, een radio DAB+ met CD speler ingebouwd. Eerst hebben we bij José en Gertjan Chinees gegeten. Peter zijn vader was daar ook bij. Daarna zijn wij met José, Daniëlle en Pa naar het ziekenhuis gegaan. Peter zijn moeder was in een prima stemming. We heb nog maar even voor haar gezongen en het cadeau gegeven, waar ze erg blij mee was. Lekker zitten kletsen. Morgen mag ze waarschijnlijk weer naar huis. Ze kon alweer een beetje lopen, dus valt het gelukkig mee. Daarna zijn we naar huis gegaan. We waren allebei een beetje moe. Peter helemaal. Dus op tijd naar bed gegaan.


 

12 augustus 2018 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur weer uit. Vandaag heb ik niet zoveel gepland. Dus wat in de tuin gerommeld en op zolder bij mijn ABBA verzameling. Peter ging nog even naar zijn volkstuin. Om 12:00 uur zijn we naar BCC in Beverwijk gereden. Doordat het pakket met de radio van Bol.com nog steeds niet geleverd was, hebben we maar besloten om de radio bij BCC te halen. Dan hebben we hem tenminste voor morgen als Peter zijn moeder 88 jaar wordt. Het is ook zo lullig om met lege handen daar aan te komen. Daarna zijn we nog even bij de kringloopwinkel geweest. Deze zit vlak naast de BCC en is ook open op zondag. Ik heb nog een stereo miniset gekocht voor € 20,- met een CD, MD en Cassettespeler daarin. Dat is mooi. Thuis heb ik hem uitgeprobeerd en hij deed het ook nog. Verder niet veel gedaan. Ik heb de miniset schoongemaakt en bij de computer geïnstalleerd. Daarna nog de film afgekeken van gisterenavond. Voor het eten hadden we kippendrumsticks met prei uit de oven. Vanavond kregen we nog een bericht over Peter zijn moeder. Ze is helaas door haar knie gegaan en ligt nu hopelijk voor even in het ziekenhuis. Morgen is ze natuurlijk jarig. Kijken wel even hoe het loopt. Morgen weer werken.


Gezellig uitpuffen na onze mooie forten wandeling in de Kwakel

11 augustus 2018 Ik was alweer heel erg vroeg op vanmorgen. Ik kon niet slapen. Daarnaast was ik ook nog een aantal keren gestoken door een mug wat lekker begon te jeuken. Dus om 03:30 uur was ik er maar uit gegaan. Eerst maar een paar films gekeken op Filmnet. Peter kwam er om 09:00 uur pas uit. We hadden afgesproken met Paul, dat we om 11:00 uur in De Kwakel zouden zijn om te gaan wandelen met een aantal vrienden. Om 10:15 uur vertrokken richting de Haarlemmermeer voor een wandeltocht van 8 kilometer langs 2 forten van de Hollandse Waterlinie. Eigenlijk zouden Maarten en Michel ook meegaan, maar met Maarten zijn herstel zat het ietsje tegen.

Uitzicht over het water in Uithoorn

Daarom gingen zijn helaas niet mee. Het was lekker weer gelukkig. Heerlijk gewandeld en ook nog de 2 forten bekeken. We hebben ook nog wat Geocatch gezocht. Onderweg ook een aantal Amerikaanse rivierkreeften gezien. Grappig. Het is wel een plaag aan het worden. Deze kreeften hebben namelijk geen natuurlijk vijanden in Nederland. Ze zijn ooit een keer in Nederland terecht gekomen en nu stikt het er van. Ik las op internet dat de beste manier om er van af te komen is door ze op te eten. Ze moeten heel lekker zijn. Het was gezellig zo met elkaar wandelen en praten. Ook nog wat gedronken en taart gegeten onderweg. Rond 16:00 uur waren we weer bij de auto. Afscheid genomen van Paul, Oscar, Marco en Jan. Om 16:30 uur waren we weer thuis. Ik heb nog even op bed gelegen want was natuurlijk al vroeg op vanmorgen. Daarna een hamburger gegeten. Verder niet zoveel meer gedaan. Alleen nog een stuk van een film gekeken op Filmnet. Om 10:00 uur lagen we er allebei in.


10 augustus 2018 Vandaag ben ik vrij zoals altijd op vrijdag. Ik had eindelijk weer een goede nacht gehad, met normale temperaturen. Eerst Peter even uitgezwaaid. Daarna heb ik een film gekeken. Rond 08:45 uur ben ik boodschappen gaan doen. Ik was om 10:45 uur weer thuis. Ik heb allerlei klusjes in het rond het huis gedaan. Helaas werd het pakket met de radio voor Peter zijn moeder weer niet bezorgt. Ik heb dus maar weer gebeld. Helaas konden ze me niet iets toezeggen. Ik kon wel nog een nieuwe radio bestellen, als deze ook weer zou betalen. Dat ging me toch een beetje te ver. Het kan minimaal 5 dagen duren voordat ze weten wat er met mijn pakket is gebeurt en mijn geld terug krijg. Ik wist het al. Hij is gewoon door iemand achter over gedrukt. Afwachten maar weer. Vanavond had ik kibbeling met roergebakken spinazie voor ons gemaakt. We hebben ook nog een aflevering van de detective Vera gekeken.


9 augustus 2018 Vandaag blijf ik lekker thuis werken. Het gaat in de loop van de dag regenen. Eindelijk eniger regen van betekenis. Ik ben verder gegaan met mijn OV beleidsplan. Het is lekker dat je dan niet gestoord wordt. De dag was snel voorbij. Ik heb het concept van het plan aan het einde van de dag naar mijn collega gestuurd om even mee te lezen. Maandag gaan we er dan samen nog even naar kijken. In de loop van de middag begon het te regenen. Een paar flinke buien. Later op de avond kwam het met bakken uit de lucht. Goed voor de tuin. Er was hier en daar ook al weer wat wateroverlast, maar voor de natuur is het prima. Jammer voor de kermis in Beverwijk die deze week gehouden wordt. Helaas was het pakket van Bol.com niet geleverd. Volgens Post.NL wordt het nu morgen. Op tijd naar bed gegaan.


8 augustus 2018 Vannacht heb ik echt waardeloos geslapen. Wat was het warm. Tot overmaat van ramp waren er ook nog wat muggen in de weer. Dus ik was gebroken vanmorgen. Toch op tijd naar het werk gegaan. Ik was wel de hele dag een beetje duf. Gelukkig koelde het in de loop van de dag lekker af. Ik ben weer verder gegaan aan mijn OV beleidsplan. Ik ga deze herschrijven om de vragen van de gemeenteraad te beantwoorden. Hopelijk komt het er dan wel door, maar ik ben er niet gerust op. Na het werk weer naar huis gelopen. Ik heb verder niet zo veel gedaan. Alleen een nieuwe radio met DAB+ gekocht bij Bol.com voor de verjaardag van Peter zijn moeder a.s. maandag. Hij wordt morgen bezorgt. Ik had ook nog even een appje aan Cees gestuurd, n.a.v. zijn blog. Wel op tijd naar bed gegaan. 


7 augustus 2018 Vannacht heb ik redelijk geslapen. Het was behoorlijk afgekoeld. Lekker om buiten te lopen. Vandaag wordt het alleen nog heter dan gisteren. Op mijn werk ben ik druk bezig geweest met het opvragen van offertes voor verschillende projecten. O.a. voor het vervangen van de schijnwerpers bij de kerk op het Julianaplein in Wijk aan Zee. In de loop van de dag werd het steeds warmer op mijn werkplek. Aan het eind van de middag was het 26,4 graden. Toen ik om 16:00 uur naar huis ging was het buiten 33 graden. Ik word het toch een beetje zat dit weer. Ik snak na wat lager temperaturen. De hele avond binnen gezeten met de deuren en ramen dicht. Toen ik om 22:30 uur naar bed ging was het nog 28,5 graden. Echt niet normaal. Hoop dat ik een beetje slaap. Morgen wordt het gelukkig wat koeler.


6 augustus 2018 Vannacht heb ik wel redelijk geslapen. Het was niet zo warm gelukkig. Vandaag weer aan het werk gegaan. Vanmorgen had ik een overleg met de wethouder over het beleidsplan Openbare Verlichting. Er waren weer nieuwe vragen gesteld over het plan. Blijkbaar snapt de politiek er helemaal niets van. We hebben besloten om alles te gaan herschrijven om “alle onduidelijkheden” voor zover mogelijk weg te nemen. Al is dat bijna onmogelijk omdat het toch vakinhoudelijke materie is. Verder nog wat werkopdrachten weg gezet bij de aannemer. Op weg naar huis was het weer bloed heet. Thuis was het nog redelijk koel gelukkig. Peter was ook niet helemaal lekker, omdat hij de hele middag buiten had gewerkt. We waren allebei doodmoe. Om 22:00 uur lagen we er allebei in.


 

5 augustus 2018 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur al weer uit, omdat ik naar de WC moest. De pijn was gelukkig weer weg. Eerst even wat ABBA gedraaid via de koptelefoon. Peter ging, na het ontbijt richting zijn volkstuin. Ik heb  niet zo veel gedaan. Wel wat gerommeld in de achtertuin, 2 planten verpot en nog wat tv gekeken. Ik had ook last van mijn linkeroog. Mijn ooglid was opgezet en deed zeer. Ik heb hem maar weer een paar keer gespoeld met warm water. Hopelijk is dat ook snel weer over. Alles bij elkaar voel ik me een beetje slapjes. Ach gaat wel weer over hopelijk. Peter kwam om 16:00 uur weer naar huis. Samen nog wat gegeten wat over was van gisteren. Ook nog een detective gekeken die ik had opgenomen. Morgen weer werken en het wordt voor de verandering weer heet. 


Samen met Ineke en Bert op de tuin.

4 augustus 2018 Vanmorgen was ik al weer om 05:30 uur op. Eerst even wat tv gekeken en daarna kwam Peter er ook uit. Samen buiten gegeten. Peter ging om 10:30 uur Ineke en Bert van station Castricum halen. Gezellig samen achter in de tuin gezeten. Leuk om ze weer te zien. Eerst even geluncht en daarna nog even naar de Volkstuin gelopen. Ze vonden het leuk op de tuin. Ze waren er nog niet geweest. Daarna weer terug gelopen. Aan het einde van de middag hebben we de BBQ aangezet en lekker gegeten. Ik had wel weer last van pijn in mijn zij. Moet er toch maar een keer naar laten kijken of het een niersteen is. Rond 21:00 uur heb ik Ineke en Bert weer naar station Castricum gebracht. Het was een gezellige dag geweest. Nog even een en ander opgeruimd en toen naar bed gegaan.


Mamma Mia "Here we go again"

3 augustus 2018 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Peter uitgezwaaid naar zijn werk. Ik ben om 08:00 uur boodschappen gaan doen. Ik moest ook wat extra spullen halen, omdat morgen Peter zijn zus Ineke en zwager Bert op visite komen. Daarna weer naar huis. Lekker rustig aan gedaan. Wel 2 wassen gedraaid en een van deze wassen buiten opgehangen aan mijn camping droogmolen. Met dit weer is het toch wel weer handig. Verder een beetje in en om het huis gerommeld. Peter was om 15:00 uur terug van zijn werk en ging meteen even op de volkstuin sproeien. Lekker snel wat gegeten en daarna naar Haarlem gereden. De auto hebben we geparkeerd bij Peter zijn vader en moeder in de straat. We waren om 19:00 uur bij de bioscoop Pathé in Haarlem om Mamma Mia “Here we go again” te kijken. Paul was er ook al. De film was helemaal uitverkocht. De film is wel anders dan deel 1. Veel serieuzer, maar ook meer drama. Wel leuke liedjes natuurlijk. Het was een mooie film vooral het laatste stuk waar “Donna en Sophie” My love, My life” van ABBA zingen. Merel Streep kan echt wel goed zingen. Cher daar in tegen vond ik een beetje te veel van het goede. Ach deze film is een goede opvolger voor het eerste deel van Mamma Mia en dus geen slap aftreksel. Nadat de film afgelopen was zijn we nog even bij de Roemer wat gaan drinken. Oscar kwam ook nog even die kant op. Gezellig zitten praten. Rond 23:00 uur zijn we weer naar huis gegaan.


2 augustus 2018 Vandaag werk ik weer lekker thuis. Wel vanmorgen Peter even uitgezwaaid en om 07:00 uur aan het werk gegaan. Lekker de muziek van ABBA op de achtergrond aan. Vroeger had ik om mijn werk een vaste plek waar altijd de radio aanstond of een cd. Tegenwoordig moet je dan al een koptelefoon op. Dat is ook niet echt bevorderlijk voor de onderling contacten. Ik heb een hoop rekeningen betaald en de facturen voor schade aan lichtmasten doorgestuurd aan de afd. verzekeringen van de gemeente. Zij verhalen de schade op de dader als die bekend is, anders krijgen we nog wat via het waarborgfonds terug. Tussen de middag even snel soep gemaakt van de tomaten die Peter van de tuin had meegenomen. Vanavond komt Paul bij ons eten om de film Mamma Mia The Movie (deel 1) te kijken. Morgen gaan we namelijk naar de bioscoop om het vervolg te gaan kijken. Aan het einde van de middag nog even naar de supermarkt gereden om wat boodschappen te doen. Paul was er om 17:30 uur. Hij was komen fietsten uit Haarlem. Gezellig achter in de tuin gegeten en daarna de film gekeken. Toch weer leuk om deze een keer te zien. Ben ook benieuwd hoe het vervolg is morgen. Paul ging om 22:00 uur weer fietsend naar huis. Het was een gezellige avond geweest. Tot morgen.


1 augustus 2018 Er is alweer een maand voorbij. Vannacht heb ik slecht geslapen ik was al om 03:00 uur wakker. Ik had het erg warm, maar dat komt ook van de paracetamol die ik gisteren tegen de pijn heb ingenomen. Dan zweet je toch meer. Om 04:00 uur lag ik nog waker. Daarna ben ik toch weer in slaap gevallen en toen was het zo weer 06:00 uur. Tijd om eruit te gaan. Nog even wat met Peter gepraat over onze hypotheek. Daarna naar het werk gelopen. Het was lekker fris. Vandaag was het heel erg rustig op het werk. De vakantie is nu wel een beetje op zijn hoogtepunt. In de loop van de ochtend heb ik nog even contact opgenomen met de adviseur om een en ander goed af te spreken. Kan Peter ook weer rustig slapen. Verder nog wat met het beleidsplan openbare verlichting gedaan. Het is nog steeds niet goed gekeurd door de raad. Eigenlijk vind ik het wel prima zo. Ik heb samen met mijn collega weer een aantal vragen beantwoord, maar of het wat gaat uitmaken. Dat weet ik niet. Voor elk normaal denkend mens is het logisch dat als je thuis een LED lamp in je schemerlamp stopt dat je dan geld bespaard op de stroomkosten en dat de lamp veel langer mee gaat. Ja het kost misschien iets meer om de LED lamp te kopen maar dat verdien je in een paar maanden wel weer terug. Onze raad ziet dat niet helaas, dat het zo eenvoudig is. Ben benieuwd of ze thuis ook nog gloeilampen en halogeenlampen gebruiken. Het milieu is ook het kind van de rekening. Dus duurt het nu al 9 maanden om het stuk überhaupt behandeld te krijgen. Zoals het er nu uitziet wordt het pas november 2018. Dus kan ook niet echt verder met nieuwe dingen in mijn werk. Om 16:00 uur weer naar huis. Lekker pizza gegeten. Peter had Paul nog geappt om te vragen of hij morgen bij ons komt eten. We gaan dan ook Mamma Mia The Movie kijken. Vrijdag gaan we dan naar Mamma Mia Here we go again. Peter ging nog even naar de tuin. Verder niets meer gedaan en ook gelukkig geen last van mijn niersteen.


Samen met Peter zijn vader en moeder uit eten

31 juli 2018 Vandaag is Peter jarig. Hij is 52 jaar geworden. Vanmorgen heb ik om 05:50 uur voor hem gezongen. Zijn cadeau had hij natuurlijk zaterdag al gehad. Peter ging vandaag gewoon werken. Hij had wat koeken meegenomen om te trakteren op zijn werk. Ik ben naar mijn werk gelopen. Het was redelijk koel voor de verandering, of komt het doordat je steeds meer gewend raakt aan de warmte. Heb lekker gewerkt. Ik voelde me alleen niet helemaal lekker. Aan het einde van dag weer naar huis gelopen. Ik kreeg steeds meer last van pijn in mijn zij en rug. Omdat Peter jarig was zijn we rond 17:30 uur naar Haarlem gereden. We gingen met Peter zijn vader en moeder uit eten bij de Roemer op de Vischmarkt in Haarlem. Peter zijn vader en moeder zijn niet meer zo snel met lopen dus hadden het rustig aan gedaan. Lekker op het terras buiten gezeten en lekker gegeten. Toen we naar huis liepen had ik nog meer pijn in mijn Rug en zij.  Voelde me echt beroerd. Thuis was het bijna niet meer vol te houden, dus maar wat pijnstillers genomen. Ik had namelijk het vermoeden dat weer last heb van een niersteen. Dit heb ik namelijk al meerdere keren gehad. 2 keer is de niersteen via een ingreep verwijderdLater toen ik moest plassen zat er bloed in mijn urine dus mijn diagnose van een niersteen was toch wel juist volgens mij. Rond 21:45 uur ben ik naar bed gegaan. Hopelijk kan ik de steen zelf uitplassen en zakt de pijn weer af. Ik sliep wel snel. Peter lag er trouwens ook al in.


30 juli 2018 Vanmorgen tijdens het lopen naar mijn werk had ik erg last van mijn hiel. Ik liep helemaal mank. Toch maar gewoon doorgelopen. Het was gelukkig niet zo warm. Op het werk was het ook rustig. Natuurlijk gewoon gewerkt, maar geen schokkende dingen. Ik had nog wel even contact met onze hypotheek specialist van de ABN/Amrobank over onze hypotheek. Hij had gereageerd op een paar vragen van mij. Nog even met Peter overleggen wat we nu gaan doen. Toen ik naar huis liep was het toch wel weer behoorlijk warm. Ik had een hele natte rug van het lopen toen ik thuis kwam. Snel mijn korte broek en een schoon T-shirt aan gedaan. Toen Peter thuis kwam hebben we wat sateetjes die nog over waren gebakken en met wat roerbakgroente opgegeten. Verder niet veel meer gedaan dan planten water geven en tv gekeken. 


29 juli 2018 Vanmorgen werd ik om 08:00 uur wakker. Ik had echt heerlijk geslapen. Lekker buiten gezeten. Een beetje in de achtertuin gerommeld. Verder was het een rustige dag. Peter was de achtertuin een beetje aan het knippen en wat meer planten voorzien van een druppelslang, zodat ze automatisch beregend worden. Ik heb lekker achter het huis gezeten. Later ook nog even op bed gelegen. Peter op de bank. Heerlijk zo’n rustige dag. Ook nog wat tv gekeken. Morgen weer werken.


Peter laat zijn nieuwe vis los in de vijver.

28 juli 2018 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Lekker buiten gaan zitten, want het was nog maar 21 graden. Peter kwam later ook uit bed. Lekker rustig aan gedaan. Cees appte nog dat ze rond 14:00 uur zouden komen. Ik had Peter nog beloofd om een koikarper te gaan halen in Dirkshorn alvast voor zijn verjaardag. Dus aan Cees gevraagd of ze misschien mee wilde en dan wat eerder wilde komen. Zo afgesproken. Cees en John waren er rond 12:00 uur. Ze waren nog niet binnen of buiten gingen de sluizen open. Het stortte van de regen. Wat heerlijk dat het weer een keer goed doorregent. Het friste weer lekker op. Na een kwartier was het wel weer droog. Leuk om Cees en John weer te zien. Gezellig hoor. Eerst even koffie gedronken met wat lekkers erbij (zo noemt Cees dat altijd). Ik had wat lekkere koeken gekocht. Daarna zijn we met onze Volvo naar Dirkshorn gereden. Lekker rondgekeken bij de koi kweker. Ze waren best aan de prijs, maar na een tijdje had Peter er toch eentje uitgezocht. Een mooie wit zwarte koi van wel een halve meter lang. De verkoper ging hem uit de vijver vissen. Dat gaat nog niet zo makkelijk. Ondanks dat de vis groot en zwaar is was hij heel erg snel. Maar de aanhouder wint dus op een bepaald moment was hij toch gevangen. De vis werd in een grote plastic zak met water gestopt en verpakt in een grote kartonnen doos. Peter nam ook nog een grote zak voer mee. Even afgerekend en daarna snel naar huis gereden. De koi mag niet te lang in de plastic zak zitten. Er zit natuurlijk maar een beperkte hoeveelheid zuurstof in. Thuis gekomen meteen de vis in de plastic zak in de vijver gelegd. Het water van de vijver en in de zak moet hetzelfde zijn. Anders is de schok voor de vis misschien te groot. Daarna heeft Peter de zak opengemaakt en de vis in de vijver los gelaten. Het is meteen de grootste koi die we in de vijver hebben. De vis moest even wennen, maar na een half uurtje begon hij al wat rond te zwemmen onder de aandacht van de andere koi’s in de vijver.


Peter samen met Cees en John is ons tuinhuisje op de volkstuin.

Lekker achter het huis gezeten. We zijn ook nog even naar de volkstuin gelopen. Ik had wel erg last van mijn linker hiel. Heb al enige tijd pijn als ik loop. Misschien moet even een keer langs de huisarts. De temperatuur was nu precies goed, ongeveer 24 graden. We waren om 16:30 uur weer terug. Rond 18:00 uur de elektrische BBQ aangezet. Lekker samen gegeten. Rond 20:30 uur werd het toch wat fris buiten en zijn we naar binnen gegaan. Gezellig zitten kletsen. Rond 22:30 uur gingen Cees en John weer naar huis. Bedankt voor de gezelligheid jongens. Tot ziens maar weer. Daarna nog even opgeruimd en gedoucht. Wat zal ik vannacht lekker slapen, het was een stuk koeler geworden.


27 juli 2018 Ik kon vannacht niet in slaap komen. Wat had ik het heet. Pas rond 0300 uur ben ik in slaap gevallen. Ik werd pas wakker toen Peter mij gedag kwam zeggen toen hij naar zijn werk ging. Nog even blijven liggen. Toen er maar uit gegaan. Om 08:00 uur ben ik boodschappen gaan doen. Ik moet wat extra spullen halen, omdat morgen Cees en John bij ons komen eten. Om 10:00 uur was ik al weer thuis. Nog even achter in de tuin wat gerommeld en water gegeven. Daarna werd het te warm voor mij. Ik ben naar binnen gegaan en ramen en deuren dicht gedaan. Rond het middaguur was het al meer dan 30 graden buiten. Peter belde om 13:30 uur dat hij naar huis kwam. Het was te heet in de tuin om nog te werken. Hij was om even over 2 uur thuis. Lekker binnen gebleven. We hebben ook nog even op bed gelegen. Aan het einde van  de middag stond de buiten thermometer op 36.2 graden. Peter had sla met gebakken aardappeltjes gemaakt. Voor de rest nog wat rv gekeken. Pas rond 22:00 uur was het buiten weer iets koeler dan binnen en konden de ramen en deuren weer open. Het zou weer een zeer warme nacht worden.

 


26 juli 2018 Ik was al om 04:30 uur wakker. Wat is het warm en dan lig je in bed zonder lakens. Rond 06:00 uur er maar uitgegaan. Peter was er ook al uit. Ik werk vandaag maar weer thuis, dan hoef ik ook niet door die warmte te lopen. Peter moet natuurlijk wel buiten werken. Heb wel een beetje medelijden met hem. Het is echt geen pretje om nu buiten te moeten werken. Hopelijk wordt het snel wat minder warm. Ik heb thuis de lijst voor de te schilderen lichtmasten naar de schilder gestuurd voor een offerte. Weer een klus afgerond en de schilder kan ook weer aan het werk. Ook nog wat andere werkzaamheden uitgezet naar de aannemer. Peter kwam wat eerder naar huis, omdat te heet werd om te werken. Lekker wat makkelijks gemaakt voor het eten Sla met een stukje vlees. Verder niks meer gedaan, dan binnen gezeten met de deuren dicht. Buiten was het dik boven de 30 graden. Binnen bijna 26. Op tijd naar bed gegaan al zal het van slapen niet echt komen.

Gezellig op het strand picknicken.


25 juli 2018 Vanmorgen weer op tijd er uit om naar het werk te gaan. Ik heb slecht geslapen vanwege de warmte. Het huis warmt steeds meer op vanwege het aanhoudende zeer warme weer. Het is nu s’nachts niet kouder dan 20 graden. Op weg naar het werk is het ook al warm. Gelukkig is het op het werk nog niet zo heet als buiten overdags. Het is 24,5 graden op het kantoor. Vandaag werd het in de loop van de dag buiten 29 graden. Morgen en overmorgen wordt het nog warmer. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Het tempo van het werk gaat ook naar beneden. Toch zo goed en zo kwaad mijn werk gedaan. Ik heb een aantal bouwplannen bekeken of er door bouw wijzigingen in de openbare verlichting moet komen. Verder nog wat opdrachten richting de aannemer uitgezet. Ik ben ook nog heel even naar buiten gelopen om een foto van een speciale locomotief te maken. Om 15:00 uur belde de adviseur van de ABN Amro bank of we misschien wat eerder konden komen. We hadden om 16:00 uur een afspraak om onze hypotheek te bespreken. Peter was ook al eerder thuis dus waren er om 15:20 uur. Door allemaal gedoe met een eerdere beleggingshypotheek (lees woekerpolis) was ons resultaat gewoon slecht. Een aantal jaren hebben we een gedeelte (tegen kosten) om kunnen zetten naar een bankspaarrekening. Helaas blijft er nog een behoorlijk bedrag over waar we een aflossingsvrije hypotheek voor hebben. Helaas blijft er als we op deze manier doorgaan aan het einde van de rit nog een behoorlijk bedrag staan. Als ik en Peter straks met pensioen gaan moeten we natuurlijk nog wel een beetje kunnen leven, zonder ons huis te moeten verkopen. Daarom dit gesprek. We hebben een aantal opties gekregen die we kunnen doen. Even laten bezinken. Daarna met de auto naar huis gereden. Pff wat is het heet. Vanavond hadden we afgesproken om met Paul en Oscar op het strand te gaan picknicken. Om 18:00 uur hebben we elkaar ontmoet op het strand van Wijk aan Zee. Op het strand was het heerlijk omdat er een windje stond. Paul en Oscar waren er al. Eerst lekker in de zee gezwommen. Daarna lekker gekletst en ondertussen wat gegeten en gedronken. Het was gewoon gezellig met z’n vieren. Rond 22:00 uur na een mooie zonsondergang weer naar huis gegaan. Afscheid genomen van Paul en Oscar. Het was een gezellige avond geweest. In huis was het 25 graden, dus ook lekker warm. Alles maar even tegen elkaar open gezet en een douche genomen. Hopelijk slaap ik een beetje 


Railforce One in Beverwijk

24 juli 2018 Het wordt steeds warmer. De komende dagen wordt het boven de 30 graden. Niet echt mijn favoriete temperatuur. Dat is voor mij een graad of 23. Je wordt er ook erg moe van. Gelukkig is het op het werk nog net te doen, het is daar nu ook al bijna 25 graden. We hebben ook niet echt een airco. Ach het tempo gaat er gewoon wat uit. Peter heeft het ook niet makkelijk zo buiten aan het werk met deze hitte. Het mag nu wel weer een keertje gaan regenen. Op het werk is het redelijk rustig, maar heb genoeg te doen, ondanks dat de vakantieperiode is aangebroken. Aan het begin van de middag nog even naar buiten geweest. Er reed namelijk een oude NS lok van de serie 1600. Deze lok was een paar dagen geleden op de rails verschenen in een nieuwe kleurstelling van zijn nieuwe eigenaar Railforce One. Ik moest hem dus toch maar even op de foto zetten. Een paar mooie plaatjes geschoten. Het was wel erg heet buiten. Deze foto’s heb ik op een Facebookgroep gezet voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit type NS locomotieven van de serie 1600, 1700 en 1800. Na het werk weer naar huis gelopen door de warmte. Thuis heb ik voornamelijk binnen gezeten. Daar is het net 24 graden. Peter ging nog naar de tuin om water te geven. Dat is met dit weer ook bijna onbegonnen werk. Nadat hij terug was hebben we samen nog een detective gekeken.


23 juli 2018 Vanmorgen weer op tijd op om naar het werk te gaan. Ik heb nog steeds veel last van mijn hiel. Hoop dat het snel overgaat. Peter ging ook naar zijn werk. Ik heb gelopen want zo s’morgens vroeg is het wel lekker koel buiten.  Het was gelukkig ook nog niet zo heet op kantoor. Alle ramen en zonnewering zijn dicht. Ik ben verder gegaan met het uitzoeken van alle lichtmasten die geschilderd moeten worden. Verder gewoon wat klusjes gedaan. Lekker hoor. Vanmiddag weer naar huis gelopen. Het was behoorlijk warm. 26 graden. De komende dagen wordt het alleen maar warmer. Pff. Mijn boompjes in de potten in de achtertuin hebben wel te lijden onder de brandende zon. Ik heb ze maar uit de zon gehaald en veel water gegeven. Hopelijk redden ze het. Peter is bezig geweest met de sproeiinstallatie. Daarna nog een detective gekeken die ik had opgenomen en op tijd naar bed.


Open tuin bij huize Akerendam in Beverwijk

22 juli 2018 Vanmorgen was ik toch wel weer op tijd op. Buiten was het heerlijk dus lekker in de tuin gezeten. Peter kwam er later ook uit. Nog wat in de tuin gerommeld. Na de middag zijn we naar het centrum van Beverwijk gelopen (Peter met de fiets aan zijn hand). Huize Akerendam, een van de weinig overgebleven originele landhuizen in Beverwijk had zijn tuin opengesteld. Deze tuin is normaal niet toegankelijk voor publiek. Het zag er echt fantastisch uit. Mooie bloemen en planten. Lekker een kopje thee gedronken met een stukje appeltaart. Heerlijk hoor. Ook nog mooie foto’s gemaakt. Daarna heb ik mijn fiets uit de fietsenstalling van het station gehaald (die stond daar nog van gisteren) en zijn Peter en ik weer naar huis gefietst. Weer lekker in de tuin gaan zitten en verder niets. Buiten gegeten en daarna nog wat tv gekeken. Morgen “helaas’ weer werken. Het wordt nog warmer de komende dagen en nog steeds geen regen. Ik heb het nu wel een klein beetje gehad met dat warme weer.

Intercity naar Eindhoven bij Gilze-Rijen


21 juli 2018 Vandaag ga ik weer een dagje met de trein op pad. Peter ging bij zijn moeder in de tuin werken. Ik ben om 08:00 uur naar het station Beverwijk gefietst. Vandaar ben ik met de trein via Den Haag centraal naar Gilze-Rijen gereden. Bij deze plaats heb je nog een stuk spoor waar geen hekken voorstaan, zoals bijna in heel Nederland nu het geval is. Het zou heet worden vandaag, maar op dit plekje staan bomen waar je onder kan zitten in de schaduw. Wegens werkzaamheden op de Betuwelijn en bij Emmerich in Duitsland, worden voor 1,5 week de goederentreinen voornamelijk omgeleid via de grensovergang bij Venlo. Vanuit Venlo rijden de goederentreinen via de Brabantroute, waardoor het op deze lijn veel drukker is dan normaal. Deze goederentreinen komen dan bijna allemaal langs Gilze-Rijen. Voor mij dus erg interessant. Dus lekker in de schaduw gezeten met uitzicht op de treinen. Wat wil je als treinspotter nog meer. Helaas worden binnenkort ook op deze plek hoge hekken neergezet, waardoor het vrije zicht op het spoor tot het verleden gaat behoren. Bedankt Prorail. Om 15:30 uur heb ik de trein weer genomen vanaf Gilze-Rijen naar Breda en vandaar met de Intercity Direct via de HSL naar Amsterdam CS. In Amsterdam vierde mijn neef Martin zijn verjaardag in het Westerpark. Peter was samen met mijn broer en schoonzus naar Amsterdam gereden met de auto. Ik moest eerst nog een stukje lopen vanaf het centraal station naar het park. Het was gezellig druk in het park. Er waren er meer die een feestje te vieren hadden. Martin had drank en hapjes meegenomen. Het was echt gezellig daar. Toch bijzonder om dat mee te maken. Rond 21:00 uur gingen wij weer naar huis. We moesten nog Anita, Bryan en Dhalia afzetten in Heemskerk.  Ik was helemaal af. Veel lopen, de warmte en het reizen met de trein is toch wel heel erg vermoeiend. Toen ik in bed lag was ik ook meteen out. 


20 juli 2018 Vandaag zijn Peter en ik allebei vrij. Ik ben om 08:00 uur boodschappen gaan doen. Peter was later opgestaan en was de keuken gaan schoonmaken. Ach hij kan niet echt stilzitten, dus maar niets van gezegd. De bedden gewassen en op gehangen om te drogen. Peter ging nog naar zijn tuin. Ik heb wat in de tuin gerommeld en ook nog lekker achter het huis gezeten in de Schaduw. Peter was rond 16:30 uur weer thuis. Samen lekker patat gegeten met een broodje kroket en frikandel. Daarna lekker voor de buis een gayfilm gekeken die ik had gekocht en weer op tijd naar bed. Je wordt toch wel erg moe van dat warme weer.


Fort Aagtendijk in Beverwijk

19 juli 2018 Vandaag heb ik weer thuis gewerkt. Peter had goed geslapen en ging om 06:10 de deur uit. Ik ben om 07:00 uur gaan werken. Lekker een muziekje er bij aangezet. Dat is toch wel lekker. Hoop uitzoekwerk gedaan voor het schilderen van lichtmasten. Deze lijst moet ik weer aan onze schilder sturen voor een offerte. Ik heb tot nu toe een lijst van 400 lichtmasten gemaakt. Hij moet nog wel even goed nagekeken worden. Daarnaast nog veel rekeningen betaald. Omdat mijn collega met vakantie is moet ik ook zijn rekeningen betaalbaar maken. Om 13:00 uur had ik nog een afspraak bij Fort Aagtendijk. Ik ben daar op de fiets heengegaan, Zij willen graag lichtmasten langs het fietspad langs het fort. Het is helaas geen gemeentegrond dus de gemeente legt daar geen kabels en plaatst ook geen lichtmasten. Dat wil niet zeggen dat de gemeente geen bijdrage wil leveren aan dit cultuur erfgoed en de veiligheid eromheen. We hebben even gekeken wat er precies mogelijk is en dan gaat onze medewerker die verantwoordelijk is voor monumenten proberen om er geld voor te vragen bij de gemeenteraad. Als dat lukt ga ik  opdracht  geven aan de aannemer, die er ook bij aanwezig was, om het aan te leggen. Daarna weer naar huis gefietst.Zo ging de dag toch wel weer snel voorbij. Peter was om 17:00 uur thuis. Hij heeft wel last van de warmte. Je ziet het aan hem dat hij moe is. Ik heb voor het eten gezorgd en daarna ging Peter even op de bank liggen. Na een half uurtje slapen was hij er weer. Vanavond hadden we afgesproken bij mijn nichtje Denise en haar man Rob in t’ Veld. Eind mei is hun dochter Noé Scarlett geboren. Dus even het lieve kleine meisje bewonderen en hun nieuwe huis. Ziet er echt prachtig uit. Na een uur zijn we weer op huis aan gegaan. Vlak bij het huis van Denise en Rob staat de boerderij van de familie de Boer, waar mijn moeder Ida aan het einde van de 2e wereldoorlog een paar weken heeft doorgebracht om aan te sterken. Toch grappig dat nu haar kleindochter Denise op nog geen 100 meter afstand van deze boerderij woont. Bij deze boerderij  ben ik vlak voor de dood van mijn moeder in 2007, samen met haar nog een keer geweest. En heb dit toen ook gefilmd als herinnering aan haar voor later. Daarna  Lekker tussen de landerijen doorgereden op weg naar huis. Verder niet veel meer gedaan. Weer op tijd naar bed.


Cadeabon zelf gemaakt

18 juli 2018 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Het was erg rustig tot 09:00 uur. Er was helemaal niemand in het gedeelte waar ik zat. Dat is niet erg, alleen krijg je soms het gevoel dat ik de enige ben die nog werkt. Om 09:00 uur kwamen toch nog een paar collega’s binnen. Verder gewoon allerlei klusjes gedaan. Een paar tekeningen gemaakt. Peter belde ook nog op dat hij naar zijn huisarts ging. Hij slaapt een beetje slecht en voelt zichzelf vaak zo moe. Hij wordt verder onderzocht. Toen ik terug naar huis liep heb ik nog even geld gepind en daarna nog een klein cadeautje gekocht voor Denise en Rob waar we morgen avond naar toe gaan. Ik heb zelf even een enveloppe gemaakt om hun geld te geven voor de geboorte van hun dochtertje Noë die een paar weken geleden is geboren. Tegenwoordig kan je ook allerlei cadeaubonnen kopen. Het nadeel daarvan is dat de deze vaak maar tijdelijk geldig zijn en als een bedrijf failliet gaat dan ben je je geld kwijt. Ik maak dus mijn eigen persoonlijke cadeaubon met daarin echt geld. Dat geeft makkelijker uit en verliest nooit zijn waarde. Peter moest naar een BBQ van zijn koor. Het was de laatste avond van het seizoen. Dus krijgt hij ook weer wat rust. Ik ben even op de volkstuin water gaan geven, want morgen hebben we ook geen tijd om dat te doen. Na 1,5 uur was ik weer terug. Ik heb nog de film “Gods own Country” gekeken. Deze is nu op DVD uitgekomen en had ik besteld. Het is mooie gay film die wij een aantal maanden geleden in de bioscoop hadden gezien. Peter was om 10:00 uur thuis en ging meteen naar bed. Ik heb nog Nieuwsuur gekeken.


17 juli 2018 Vanmorgen moest ik om 08:00 uur bij de praktijkassistente van mijn huisarts in Heemskerk zijn. Ik had mijn halfjaarlijkse check up voor suiker, cholesterol en bloeddruk. Alles was gelukkig prima in orde. Ik was alleen iets zwaarder geworden. Daarna naar mijn werk gereden met de auto naar Beverwijk. Ik had gelukkig (omdat het vakantietijd is) nog een kamer voor mezelf. Dat is toch wel weer fijn. Ik heb rekeningen betaald en aan een OV plan gewerkt. We hadden ook nog “Keek op de week” dat is een wekelijks half uurtje even horen wat er speelt in het team. Er was niet veel te melden, alleen dat er een aantal collega’s op vakantie gaan. Daarna had ik nog een overleg over het aanbesteden van de aanleg van openbare verlichting in een project. Ik vind dat onze huisaannemer dat moet doen en niet een vreemde aannemer. Onze eigen OVL aannemer heeft toch al een contract met de gemeente. Ik vind het allemaal maar een hoop gedoe. Om 16:00 uur ben ik weer naar huis gereden. Ik heb roerbak groenten gemaakt met kippenkluifjes. Lekker en snel klaar. Vanavond ging Peter weer naar zijn kunstclubje. Ik heb nog wat tv gekeken.


Rust zacht Lieve Conny

16 juli 2018 Vanmorgen weer lekker lopen naar het werk. Ik heb wel last van mijn rechter hiel. Het is pijnlijk als ik hem belast. Dit heb ik overgehouden van onze vakantie in België een paar weken geleden. Ik heb toen mijn voet behoorlijk verzwikt. Misschien moet ik er toch maar een keer mee naar de dokter gaan. Tijdens het lopen wordt de pijn wel minder. Het wordt al veel rustiger op kantoor. Er gaan steeds meer collega’s met vakantie en het is nog steeds erg warm. Toen ik in de loop van de dag even op Facebook keek zag ik een bericht over mijn nicht Conny in Nieuw Zealand. Conny is de oudste dochter van de jongste zus van mijn moeder Ida. Ik kreeg uit de reacties het gevoel dat ze overleden zou zijn. Ik wist wel dat Conny een aantal maanden geleden geopereerd was aan leverkanker, maar uit de recente berichten en contacten die ik had, had  ik niet het idee dat het heel slecht met haar ging. Aan het einde van de middag weer naar huis. Peter zou eerst nog naar zijn moeder gaan om in de tuin te werken, maar het was veel te heet dus kwam hij gewoon thuis met eten. Ik ben  nog maar even bij de kapper langs geweest. Thuis heb Ik  soep met brood gemaakt. Lekker en makkelijk. Tijdens het eten belde mijn neef Ted op, hij had ook de berichten over Conny gelezen op Facebook en dat het toch waar was dat ze was overleden. Hij vroeg me om een aantal mensen hierover te informeren. Toch raar dat een familielid overlijd en dat je er eigenlijk niks mee kan. Conny is ook wel in Nederland geweest en mijn vader en moeder en zus zijn daar wel eens bij haar geweest. Ik wens haar man Bill en haar kinderen en verdere familie in Nieuw Zealand heel veel sterkte toe. 


Peter zijn vader en moeder bij ons in de achtertuin

15 juli 2018 Vanmorgen weer vroeg opgestaan. Peter was er ook redelijk vroeg uit. We hebben lekker in de achtertuin gezeten. Het was echt heerlijk. Het is ook een prachtige tuin. Peter ging later nog wat op bed liggen. Toen hij er weer uit was is hij om 14:30 uur zijn vader en moeder gaan halen. Ze komen bij ons eten. We hebben in de achtertuin gezeten. Ik heb de finale van het tennis gekeken en om 17:00 uur samen met Peter zijn vader de voetbalfinale van de WK gekeken. Djokovic heeft de tennis finale gewonnen. Frankrijk heeft de WK finale gewonnen. Ondertussen heb ik het eten gemaakt. Na het eten heeft Peter zijn vader en moeder weer naar huis gebracht. Het weekend is weer voorbij. Morgen weer werken. Het wordt helaas weer een stuk warmer. 


Nieuwe boom in de achtertuin

14 juli 2018 Vanmorgen was ik al weer vroeg op. Peter was er om 08:30 uur uit. Hij ging eerst naar de kapper. Ik ben de woonkamer gaan stofzuigen. Peter was daarna naar de tuin gegaan om water te geven. Ik ben ook nog even daar naar toe gefietst. Toen Peter weer terug was heeft hij een nieuwe boom geplant in de achtertuin. De vorige boom had afgelopen winter het lootje gelegd. Dus die moest vervangen worden. Ik heb de oude tuinstoelen schoongemaakt. Deze stonden al lange tijd achter in de tuin en waren heel smerig geworden. Ze zien er weer prima en vooral wit uit. Ik zet ze nu maar in de garage, dan blijven ze tenminste schoon. Ik heb daarna nog tennis gekeken Nadal tegen Djokovic. Echt een pracht halve finale. Later ook nog de vrouwenfinale gekeken. Peter moest vanavond naar een verjaardag van een koorlid. Ik heb lekker voor de tv gehangen en ging om 23:00 uur naar bed. Peter was nog later thuis.


13 juli 2018 Vanmorgen was ik gelijk me Peter op. Ik heb Peter uitgezwaaid en heb wat opgeruimd in de kamer. Daarna heb ik boodschappen gedaan. Ik ben ook nog naar Heemskerk gereden om een pakketje op te halen. Daarna heb ik een film gekeken. Verder heb ik niet zoveel gedaan. Ik had geen fut. Peter was om 18:00 uur thuis. Ik had een pizza gemaakt. Dus die samen opgegeten. Peter was een beetje moe en ging op tijd naar bed. Ik heb nog wat op de tablet rekeningen betaald. Ik heb nog tennis gekeken. De herenfinale tussen Nadal en Djokovic. Helaas konden ze deze niet afmaken omdat het te laat werd.  En ging ook op tijd naar bed. Nog wel even wat muziek geluisterd.


12 juli 2018 Vandaag werk ik weer thuis. Ik moest alleen om 14:00 uur naar het stadhuis voor een vergadering. Verder gewoon gewerkt. Niet veel bijzonders dus. Ik had nog wel even een stokbrood gehaald met salade bij de Vomar. Peter ging na het eten nog even sproeien op de volkstuin. Dat is ook wel hard nodig met dit warme weer wat al weken aanhoud. Ik heb in de achtertuin de planten van water voorzien. Je merkt wel dat de natuur te lijden heeft van het droge weer. Alles groeit toch niet zo hard. Toen Peter weer thuis was hebben we nog een detective gekeken.


Muziekkrant OOR

11 juli 2018 Vannacht heb ik echt als een blok geslapen. Ik werd sinds lange tijd weer eens van de wekker wakker. Normaal wordt ik altijd wakker als Peter uit zijn bed gaat. Weer lopen naar mijn werk. Het was erg rustig op het werk. Ik heb even een afspraak gemaakt over onze hypotheek. We hebben een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek bij ABN Amro. Deze moet aan het einde van de looptijd in 2030 afgelost worden. Ik wil toch wel graag weten hoe dat daarna dan in zijn werk gaat. Ik wil daar toch wat duidelijkheid over. Verder lekker gewerkt. Ik ging om 16:00 uur weer naar huis. Ben nog even via de Breestraat gelopen om muziekkrant OOR te halen. Daar staat deze maand een stuk in over ABBA. Het verhaal ging over de zogenaamde “muziekkenners” van deze muziekkrant die altijd zo negatief waren over ABBA in de jaren ’70 en ‘80.  Nu komen ze daar van terug. ABBA is nu opeens geweldig (ook al zeggen ze het niet hardop) Niet echt veel nieuws over ABBA dus, maar ze proberen gewoon hun eigen straatje schoon te vegen. Ze hebben gewoon nul verstand van muziek, dat blijkt hier wel weer uit. Jammer dat jullie mijn liefde voor ABBA toen ik jong was, altijd geprobeerd hebben te ondermijnen. Het is jullie niet gelukt, gelukkig. Dat moest ik toch even kwijt. Thuis lekker gegeten Roerbak groenten met kippenpoten (biologisch jawel!) Peter moest naar zijn koor. Ik heb een detective gekeken.


10 juli 2018 Vanmorgen weer naar mijn werk gelopen. Het weer is duidelijk wat minder. Het is bewolkt en er wordt ook weer wat regen voorspelt. Om 08:00 uur ben ik even naar het Rode Kruis Ziekenhuis gelopen. Ik moest bloed laten prikken. Volgende week heb ik een afspraak bij de praktijk assistent van mijn huisarts in Heemskerk. Dan wordt ik weer gecontroleerd op bloeddruk, cholesterol en suiker. Dat heb ik elk half jaar. Gelukkig zijn alle waardes in mijn bloed de laatste jaren elke keer goed, maar het is goed om het in de gaten te houden. Ik was met een half uur alweer op mijn werk. Daarna gewoon lekker gewerkt. Niets schokkends. Om 16:00 uur ben ik weer naar huis gelopen. Ik had nog wat andijviestamppot van gisteren over, dus dat ik heb ik opgewarmd. Peter belde dat hij in de file stond. Hij was pas om 18:30 uur thuis. Voor hem heb ik tomatensoep met brood en een hamburger gemaakt. Hij vindt namelijk “2e hands” eten, zoals hij het eten van gisteren noemt niet lekker. Hij moest daarna al weer snel naar zijn kunstclub. Ik heb wat met de tablet proberen te betalen. Helaas lukte dat niet. Ik heb ook nog wat programma’s op tv gekeken die ik had opgenomen. Peter was om 22:15 uur thuis. Om 22:30 uur naar bed gegaan.


9 juli 2018 De nieuwe week is weer begonnen. Het is minder warm de komende dagen. Er kan misschien ook weer een keer wat regen vallen. Op het werk was het rustig. Het is al weer bijna vakantietijd voor onze regio. De komende weken wordt het alleen maar rustiger. Wel een hoop gedaan. De dag ging snel voorbij. Na het werk naar huis gelopen. Ik heb andijviestamppot gemaakt van de andijvie van de volkstuin. Verder niet veel gedaan. Ik heb wel last van een ontsteking in mijn rechteroog. Dat is niet zo fijn. Had ik eerst ook een mijn linker oog. Ik heb hem goed uitgespoeld met warm water. Hopelijk wordt het snel weer wat beter. Vanavond hebben we nog een detective gekeken, voor de verandering…


8 juli 2018 Ik was er alweer om 07:00 uur uit, Peter pas om 09:30 uur uit. Samen buiten ontbijt gegeten. Het is weer prachtig weer, maar het wordt wel een keer tijd dat het weer een tijdje flink regent. Alles is gortdroog. Peter ging naar de volkstuin om water te geven en om zijn watersproeiers op een ander manier aan te sluiten. Ik ben nog even bij hem een bakkie gaan doen. Daarna ben ik weer naar huis gegaan. Ik heb de potten in de achtertuin water gegeten. Ik had ook nog een krop sla en andijvie van de tuin schoongemaakt. Peter was om 16:00 uur thuis. Lekker op de bank samen een detective gekeken. Daarna sla gemaakt met een gehaktbal en dat buiten opgegeten. Vanavond nog een detective gekeken. En toen was het weekend weer voorbij.


Vochtplekken op de muur in Fort Lieberg. bijna kunst.

7 juli 2018 Vanmorgen was ik alweer heel vroeg op. Ik had slecht geslapen. Peter was er ook alweer op tijd uit. Paul appte al vroeg of we misschien zin hadden om bij zijn atelier in het fort Lieburg in Spaarnwoude een bakkie te komen doen. Ik had hem gisteren geschreven dat we vandaag nog even naar Haarlem moesten om glazuur op te halen. Dus zijn we om ongeveer 10:00 uur richting Haarlem gereden. Lekker gezellig bij Paul koffie en thee gedronken. Ook nog even zijn laatste ontwerp creaties bewonderd. Gezellig om even bij hem te zijn. Daarna hebben we bij een winkel in de Waardepolder een paar bussen met glazuur gekocht. Dat glazuur heeft Peter nodig voor een groot kunstwerk wat hij gemaakt heeft van klei tijdens zijn kunstclubavonden. Daarna zijn we weer naar huis gereden. Een beetje gerommeld in en om het huis. O.a. tomatensoep gemaakt. Ik heb ook de toiletten even goed schoongemaakt en Peter was nog wat ik de tuin bezig. Daarna nog wat geluierd en even op bed gelegen, omdat ik vannacht zo slecht geslapen had. Verder niet veel meer gedaan.


Een bosje bloemen voor mijn vader Wen.

6 juli 2018 Vandaag zou mijn vader Wen 95 jaar zijn geworden als hij nog geleefd had. Hij is helaas al weer bijna 10 jaar geleden overleden. Ik heb een bosje bloemen gekocht voor bij zijn urn, die bij ons thuis in de kast staat. Ook nog even contact gehad met mijn zus en broers. Ik heb boodschappen gedaan en later het huis doorgewerkt. Het was wel weer nodig. Als steeds ramen en deuren openstaan door het mooie weer, waait er van alles naar binnen. Stuifmeel, stof en blaadjes e.d. Lekker geraagd en gestofzuigd. Ook nog een toilet schoongemaakt. Morgen maar de rest. Het zweet stond op mijn rug. Dus ook nog af en toe gezeten en een film gekeken. Ik heb ook nog gereageerd op een appje van Paul gehad over een wandeling die hij wil organiseren.


5 juli 2018 Vandaag heb ik weer thuis gewerkt. Dat is toch wel weer lekker. Eerst even wat mails beantwoord en daarna weer bezig met het verwerken van gegevens m.b.t. remplace en schilderen van lichtmasten. De dag was snel weer voorbij. Het is wel lekker dat je tijdens de lunch lekker in je achtertuin kan zitten om je broodje te eten. Peter was om 17:00 uur thuis. Lekker samen gegeten. Daarna nog wat in de tuin gerommeld en water gegeven. We hebben ook nog een detective gekeken. Vanavond ook nog even gebeld met Cees. Zijn vader is met spoed opgenomen in de crisisopvang. Hij is steeds vaker de weg kwijt en de politie bracht hem regelmatig thuis, omdat hij zich in een gevaarlijke situatie bevond. Dat is natuurlijk niet leuk als je vader uit huis wordt gehaald, maar het kon niet meer zo doorgaan. Heeft natuurlijk ook veel impact op de omgeving. Ik heb Cees sterkte gewenst met de situatie.


Sky Park armatuur van Focus Lightning uit Denemarken, .geleverd door Modernista

4 juli 2018 Vannacht heb ik niet zo goed geslapen. Teveel dingen waar ik aan lag te denken. Dat heb je zo af en toe. Was dus een beetje duf vanmorgen. Wel lekker gelopen naar het werk. Het was niet zo druk vandaag. Er waren een hoop collega’s vrij. Dat is wel lekker. Vanmorgen had ik een afspraak met de vertegenwoordiger Mieke van Modernista een leverancier van design armaturen en lichtmasten. Lekker zitten kletsen over nieuwe ontwikkeling op het gebied van openbare verlichting. Dit duurde ongeveer 1,5 uur. Wel een paar leuke armaturen gezien die ik eventueel kan gebruiken in Beverwijk. Na dit gesprek heb ik nog allerlei klusjes gedaan. De dag ging redelijk snel voorbij. Ik was wel blij dat ik thuis was. Ik was wel moe, mede omdat ik vannacht niet zo goed geslapen had. Peter ging uit zijn werk nog de volkstuin water geven. Het is overal kurkdroog door aanhoudende warmte en geen regen. Dit duurt al meer dan een maand. Toen Peter thuiskwam hebben we samen gegeten. Ik had haricovert boontjes gemaakt met rösti en kippenkluifjes. Erg lekker. Peter ging daarna naar zijn koor. Ik heb maar weer een detective gekeken. Peter was om 22:30 uur thuis.


3 juli 2018 Vanmorgen weer aan het werk. Ik had nu wel een vestje aangedaan want het was maar 13 graden vanmorgen. Vandaag werk ik maar tot 13:00 uur. Vanmiddag heb ik een paar uur vrij genomen. Ik heb met Oscar afgesproken om even te praten. Om 1 uur was Oscar in Beverwijk. Hij wachtte me op me op het Stationplein. We zijn samen even bij “Bravour” een nieuw restaurant op het Stationsplein, wat gaan drinken. Daarna zijn we naar ons huis gelopen en hebben we lekker achter in de tuin gezeten. Lekker zitten kletsen over hoe het met ons beide gaat. Oscar is op zoek naar eigen woonruimte en dat is in deze tijd niet zo makkelijk. Om 16:00 uur heb ik hem naar Heliomare in Wijk aan Zee gebracht waar hij vrijwilligerswerk doet. Ik ga kijken of ik hem kan helpen om een plek voor hem zelf te vinden. Ik ben daarna nog even doorgereden naar Heemskerk. Ik moest nog drie boeken ruilen die ik van Peter voor mijn verjaardag had gehad. Helaas had ik die allemaal al, dus had ik een paar andere boeken besteld die ik nu kon omruilen. Daarna weer naar huis gereden. Ik heb de nasi die over was van gisteren opgewarmd toen Peter thuis kwam. Peter ging vanavond nog naar zijn kunstclub. Ik heb wat gewerkt op de computer en daarna nog een detective gekeken. Peter was om 22:00 uur weer thuis.


2 juli 2018 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Het was wel een beetje fris in mijn T-shirt, maar het ging net. Ik had vanmorgen een afspraak bij Eyescan bij het Rode Kruisziekenhuis voor de uitslag van mijn gezichtsveld onderzoek. Volgens de dokter was er niks mis met mijn ogen wat dat betreft. Hij heeft ook nog even gekeken naar de netvliesloslating die ik een paar maanden had opgelopen. Gelukkig ziet het er allemaal goed uit, al vond hij wel dat er nog veel vertroebelingen in mijn ogen zitten. Dit zijn vlekjes die je ziet in je gezichtsveld ziet en bewegen als je ogen bewegen. Als goed is gaan die vanzelf in de loop van de tijd weg. Ik moet over een jaar weer terugkomen. Vanmiddag had ik nog een gesprek over de fietsen die de gemeente heeft voor zijn medewerkers. Deze zijn al behoorlijk op leeftijd en moeten vervangen worden. Tot nu toe heb ik deze fietsen altijd beheerd, maar daar wil ik van af. Dit is ooit ontstaan doordat ik management ondersteuner was van de afdeling die toen Wijkzaken heette. Het beheer van die fietsen is zins toen aan mij blijven hangen, terwijl ik toch iets heel anders ben gaan doen binnen de gemeente. Vandaag hadden we een gesprek met een bedrijf die fietsen verhuurd, maar ik denk niet dat dat wat wordt. Er wordt nu gekeken naar een andere oplossing, maar het beheer doe ik niet meer. Na het werk weer naar huis gelopen. Het was gelukkig niet zo heet. Thuis heb ik nasi gemaakt. Samen met Peter gegeten en daarna nog een detective gekeken.


1 juli 2018 Vanmorgen was ik alweer om 09:00 uur  uit bed. Ik was nog wel een beetje moe van gisteren. Lekker was in de tuin gerommeld en later (Peter was al naar zijn volkstuin) nog even naar de volkstuin gefietst. Peter was druk aan het water geven. Lekker bezig zijn. Daarna weer naar huis gefietst en lekker in de achtertuin gezeten. We hebben samen nog 2 detectives gekeken die ik had opgenomen. Morgen (helaas) weer werken.


Voor ouder nieuws  zie  Nieuwsarchief 2018 (2)


<< Naar boven


Mooi plaatje uit de Kwakel in de Haarlemmermeer 11 augustus 2018
Samen een geocatch zoeken in Uithoorn 11 augustus 2018
Rivierkreeften plaag in De Kwakel 11 augustus 2018
John is water aan het geven in de kas op de volkstuin 28 juli 2018
Mooie zonsondergang in Wijk aan Zee 25 juli 2018
Drie locs van de serie 1600 van de Duitsche Bahn in Beverwijk 16 juli 2018.
Peter heeft op de volkstuin kruisbessen geoogst 1 juli 2018