www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Vakantie Den Ham van 22 t/m 29 april 2017

nog in bewerking


22 april 2017  Rond 11:00 uur zijn we op weg gegaan naar ons vakantiehuisje "The Lodge" in Den Ham Overijssel. rond 14:00 uur waren we er. Het is een prachtig mooi huisje. Echt van boomstammen gemaakt. Eerst even alle spullen uitgepakt en ons geinstalleerd. Daarna zijn we nog even naar Den Ham gereden om boodschappen te doen bij de plaatselijke Jumbo. Den Ham is een leuk dorpje. Maar er is niet veel te doen. Vanavond lekker een broodje  shoarma gegeten in het huisje. Daarna TV gekeken en lekker vroeg naar bed. Ik was best moe. Tot morgen.


23 april 2017 Vanmorgen was ik al weer vroeg wakker. Na het ontbijt zijn we naar een beeldentuin in Witharen gereden. Dit was bij een particulier in zijn achtertuin. Lekker rondgelopen en alle beelden bekeken. Er zaten hele mooi beelden bij. Peter vond een paar glazen druppels mooi. Deze waren mooi blauw. Leuk voor bij ons in de achtertuin. De eigenaren van de beeldentuin waren zelf ook kunstenaars. De vrouw maakte allerlei soorten beelden en voorwerpen van keramiek. De man was ontwerper/meubelmaker en maakte kasten op bestelling. Ik het atelier van het huis hingen ook nog mooie schilderijen. Één vond ik erg mooi, gewoon door de sfeer die het uitstraalde. Had hem zo maar mee kunnen nemen. Heb ik niet gedaan hoor. Moet daar even over nadenken. Daarna zijn we we weer naar ons huisje gereden. Aan het einde van de middag zijn we naar het station van Ommen gereden. Daar zit een restaurant "Spoor 7" in de voormalige stationsrestauratie van Ommen. Station 5 heet het. Hier kan je heerlijk eten voor weinig en met de treinen van de Vechtdallijn van Arriva op de achtergrond. Echt leuk. een aantal jaren geleden zijn we met Peter zijn vader en moeder hier ook al een keer geweest. De kwaliteit is nog steeds goed. Daarna heb ik nog wat foto's gemaakt van de treinen en het station voordat we weer naar ons huisje in Den Ham zijn gereden. Daar hebben we nog de laatste aflevering van Boer zoekt vrouw gekeken.


24 april 2017 Vanmorgen appte Paul nog even of we nog naar Amsterdam gingen voor de vrijmarkt op donderdag Koningsdag. Ik heb hem terug geappt om te zeggen dat we op vakantie zijn, maar dat hij gerust mag komen om naar de vrijmarkt in Ommen of Zwolle te gaan. Hij stuurde een bericht terug dat hij wel naar ons toe wilde komen. Dat gaat nu ook gebeuren. Woensdag avond komt hij van uit Haarlem naar ons toe. Gezellig en blijft meteen slapen. Wij zijn in de loop van de morgen naar Emstburen gereden in Duitsland. Daar zit een grote kweker van tuinplanten en bomen genaamt Emsflower. Tevens is er een bezoekerscenterum met vlindertuin. Het ziet er allemaal prachtig uit. Je mag ook een kijkje nemen in de kassen van het complex om te zien hoe het bedrijf werkt. Heel mooi om te zien hoe geautomatiseerd alles werkt. Er rijden allerlei computergestuurde wagentjes met plantgoed door de kassen heen en er botst niet tegen elkaar. Mooi om te zien hoe dat allemaal werkt tegewoordig. Daarna zijn we ook nog in het giga tuincentrum van deze kweker geweest. Lekker rondgekeken en wat tuinmeubelen uitgeprobeert. Daarna zijn we nog naar Rheine gereden. Even de stad rond gelopen. Helaas was het niet zo mooi weer en af en toe regende het. We zijn ook nog even naar het station gelopen om wat foto's te maken van treinen. Daarna wilde we nog wat eten, maar een beetje restaurant was niet te vinden. Misschien waren we op de verkeerde plek. Toen maar besloten om terug naar Nederland te rijden. Bij de grens in een restaurant  wat gegeten. Daarna terug naar het huisje in Den Ham. Vanavond nog wat tv gekeken.


25 april 2017 Vanmorgen was ik weer vroeg op. Peter een stuk later. Het weer was erg wisselvalling. Het was fris en af en toe een winterse bui, maar de zon scheen ook vaak. Vandaag gingen we naar Deventer. Een mooie stad. Eerst even wat gegeten en daarna zijn we naar het "Speelgoedmuseum" gegaan. leuk om al dat oude speelgoed te zien. Het was een feest van herkenning. Prachtig ook de oude blikken modellen van treinen. Maar ook de de nieuwere modellen. Na dit bezoek zijn we langs de IJssel met zicht op de grote boogbrug. Het weer viel best mee. Deventer heeft een aantal leuke smalle straatjes met leuke kleine winkeltjes om te struinen. Toen we in een boekenwinkeltje waren, viel buiten een flinke hagelbui. Daarna weer lekker verder gewandeld. Deventer is echt een mooie historische stad. Op het grote plein nog wat gegeten om daarna met de auto weer huiswaards te keren. We waren wel moe van deze dag. Nog even tv gekeken en dan lekker vroeg naar bed.


26 april 2017 Vanmorgen lekker ontbeten aan tafel. Rond 11:00 uur zijn we naar Ommen gereden. We hebben daar even rondgekeken en meteen wat kleren gekocht voor de trouwerij van mijn nichtje Denise en haar vriend Rob. Daarna zijn we nog bij 2 kringloopwinkels geweest waar Peter nog een "leuk" bloemenvaasje heeft gekocht. Echt kitsch. Daarna nog wat boodschappen gedaan, voor vanavond. Ik ga nasi maken, omdat Paul bij ons komt eten. Daarna weer naar ons huisje in Den Ham gereden.  Rond 18:15 uur kwam Paul bij ons aan. Gezellig dat hij een paar dagen komt logeren. Lekker zitten kletsen en eten. Vanavond hebben we samen nog een wandeling gemaakt in de omgeving. Heerlijk tussen de weilanden. We hebben nog even het interview met onze koning gekeken op tv. Het mooi om de koning zo open bezig te zien. Rond 23:00 uur gingen we naar bed.


27 april 2017 Vandaag is het koningsdag. Onze koning Willem Alexander wordt 50 jaar oud. Normaal zouden we op deze dag naar de vrijmarkt in Amsterdam-Zuid gaan, maar dat is nu een beetje ver weg. Vandaag gaan we eerst naar Zwolle. Na het ontbijt rond half 10 vertrokken richting Zwolle. Daar was een behoorlijke kinder vrijmarkt. Lekker struinen of er nog wat voor ons bij zat. Ik heb een paar maxi-singles gekocht. Verder niet veel bijzonders. Dan moet je toch wat vroeger aanwezig zijn denk ik. Halverweg nog wat koffie en thee gedronken. Na afloop van onze zoektocht naar spullen zijn we nog even de stad in gelopen. We hebben nog wat gedronken en Paul heeft nog een stenen cactus gekocht bij een bloemenwinkel. Daarna zijn wer teruggelopen naar de auto. We wilde eerst naar Ommen gaan. Daar zou ook een markt zijn en een muziekfeest. Helaas bleek dit allemaal op een afgesloten terrrein plaats te vinden, waarvoor je entree moest betalen van € 4,50 p.p. Dat vonden we wat veel, zonder dat je echt weet wat je daarvoor krijgt. Toen zijn we maar doorgereden naar Hardenberg. Daar was een grote braderie en ook nog een vrijmarkt. Het was daar erg druk, maar ook gezellig. Het was wel erg koud, maar wel droog gelukkig. Lekker rond gelopen en ook nog 2 dezelfde CD van ABBA gekocht, voor maar 50 cent per stuk. Peter had nog een mooie beker/wijnglas gekocht. We zijn ook nog even koffie gaan drinken bij de plaatselijke vereniging van Platte landsvrouwen. Lekker koffie en thee gedronken met een gebakje. Allemaal om de kas van deze vereniging een beetje te spekken. We hebben ook lekker zitten kletsen met aantal van deze oudere dames. Erg gezellig hoor dat platte dialect. Ze vonden het ook gezellig om met ons  (drie nichtjes) te praten (ook al wisten ze dat niet) Daarna zijn we weer terug gereden naar onze blokhut in Den Ham. Vanavond lekker soep met brood gegeten en nog wat tv gekeken.   Daarna hebben we nog wat spelletjes gedaan die Paul had meegenomen. Het was een leuke dag geweest.


28 april 2017 Peter had mij gevraagd of we vanavond al naar huis konden gaan. Anders werd het morgen zo'n gehaast. Morgen hebben we afspraak met twee vriendinnen van ons. Dus besloten om vanavond naar huis te gaan. Dus meteen maar de spullen in gaan pakken. Na het ontbijt zijn Paul, Peter en ik vertrokken naar de Beeldentuin in Witharen. Na onze verhalen daarover wilde Paul daar ook nog wel even kijken. Ach dat is toch prima. Dus wij voor de 2e keer deze week naar deze Beeldentuin. Paul vond het allemaal erg mooi. En omdat het weer nu beter was vonden wij het ook weer leuk. Paul had nog wat gekocht voor zichzelf en zijn ouders. Na dit bezoek zijn we naar een meubelzaak gereden bij Ommen. Een hele luxe zaak. Peter en ik moeten wilde nog wel even kijken naar nieuwe meubelen en Paul vond dat ook leuk. Lekker rondgekeken en gezeten op mooie nieuwe banken en stoelen. Een paar meubels vond ik (maar ook Peter) erg mooi, maar eerst moet het huis worden opgeknapt. Ik heb wel een aantal foto's gemaakt van de meubelen om het vast te leggen, wat er eventueel mogelijk is. We kregen ook nog koffie en thee aangeboden. Dat was ook lekker. Daarna zijn we  nog een stukje gaan wandelen in de bossen bij Ommen. Heerlijk even in de natuur rond lopen. Ik heb nog een paar boomstekjes meegenomen voor thuis in een pot. Na een iets meer dan een uur waren we weer terug bij de auto. Toen zijn we weer terug gereden naar Den Ham. Daar hebben we alles in de auto geladen en zijn rond 18:00 uur weer naar Ommen gereden om in het oude station van Ommen weer te gaan eten. Paul had zijn eigen auto ook meegenomen. We kunnen dat straks na het eten meteen naar huis doorrijden. Het was erg druk in het restaurant, dus moesten wel wat langer wachten op ons eten. Het was weer lekker hoor. Na het eten om 20:30 uur afscheid genomen van Paul. Hij reed apart weer naar Haarlem. Wij zijn ook vertrokken en na ongeveer 1.5 uur rijden waren we weer thuis. We hebben snel alles uitgeladen en binnen gezet. Peter was moe en ging bijna direct naar bed. Ik bleef nog even zitten. Rond 23:30 uur lag ik er ook in. De vakantie was weer voorbij. Op naar de volgende, maar nu lekker slapen.


<< naar boven