www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

3 november 2019 Vanmorgen was ik er om 06:30 uur uit. Voelde me gelukkig weer een stuk beter. Peter was er om 08:30 uur uit. Samen nog wat gegeten. Om 10:00 uur reden met de auto weg richting Zundert. Peter zijn dochter Eline moest daar voetballen. Peter en ik zouden daar gaan kijken. Helaas was Eline ook niet helemaal topfit. Dus begon ze op de bank. Haar vriend Sjoerd en zijn ouders kwam ook kijken. Ook nog een oom en tante van hem. Het weer was ook niet zo best want tijdens de wedstrijd begon het te regenen. Gelukkig had ik een paraplu meegenomen. Na 2 uur spelen stond er 2-2 gelijkspel. Eline was niet in topconditie maar had toch nog lekker gespeeld. Daarna zijn we met Sjoerd zijn ouders mee naar huis gegaan. Leuk om hun weer te ontmoeten. Even wat soep en thee gedronken. Toen Eline ook daar ook was zijn we naar Breda gereden.  In Breda hadden we ook afgesproken met Tim (Peter zijn zoon) en vriendin Sophie. Met zijn zessen eerst wat gaan drinken. Daarna zijn we uit eten gegaan bij Con Fuego op het de Grote Markt in Breda. Ze hadden daar erg lekker steaks. Het was gezellig zo met Peter zijn kinderen en aanhang bij elkaar te zijn. Vooral voor Peter. We hebben lekker zitten kletsen en eten. De steaks waren echt heerlijk. Rond 20:30 uur zijn we weer op huis aan gegaan. Het was een leuke dag geweest. Hoop dat Peter ook genoten heeft. Denk het wel. We waren weer om 22:00 uur thuis. Nog even snel douchen en dan naar bed. Morgen weer werken.


2 november 2019 Vanmorgen was ik al om 05:00 uur wakker. Ik ben er maar uit gegaan. Lekker op de bank met een kop thee. Voel me nog steeds niet 100%. Peter was er om 09:00 uur uit. Hij heeft nog gestofzuigd. Rond 12:00 uur ging Peter naar Haarlem. Hij moest daar zingen met zijn koor. Zijn vader en moeder gingen ook mee. Ik liet het deze keer maar een keer afweten. Vanmiddag om 15:30 uur hadden we wel samen afgesproken om bij Paul te gaan kijken. Ik was met de bus gekomen. Paul is een vriend van ons en maakt houten meubelen e.d. Vandaag was de Kunstlijn. Allemaal verschillende kunstenaars laten hun creaties zien op verschillende locaties in de stad. Paul had ook een borrel georganiseerd. Om 17:00 uur kwamen een aantal vrienden van Paul en van de andere kunstenaars een borrel drinken. Ik kreeg nog een glas wijn over mij heen door iemand die een afstapje over het hoofd zag. Lekker dan. Wel staan praten met een aantal mensen. Ik voelde me toch niet helemaal thuis, maar dat zal wel aan mij liggen. Wel een tijdje met Paul zijn ouders gesproken. Lieve mensen zijn dat en ook al aardig op leeftijd. Rond 19:00 uur weer op huis aan gegaan samen met Peter. We waren allebei toch wel moe. Ik heb in het donker naar huis gereden. Ging gelukkig goed met mijn geopereerde oog. Ik kan nu veel beter zien in het donker. Thuis nog even wat tv gekeken. Rond 22:00 uur lagen we er allebei in.


1 november 2019 Vanmorgen gelijk met Peter opgestaan. Peter ging naar zijn werk. Ik heb eerst nog even wat tv gekeken. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Ik was om 10:00 uur weer thuis. Ik heb onze bedden gewassen en opgehangen. Rond 12:00 uur ben ik naar Haarlem gereden. Oscar gaat vandaag verhuizen naar zijn nieuwe kamer in het centrum van Haarlem. Hij woonde tijdelijk bij een collega van zijn werk Sandra. We hadden afgesproken bij haar huis in Haarlem Schalkwijk. Eerst even thee gedronken en daarna de spullen van Oscar ingepakt en naar beneden gebracht. Toen alles in de auto stond zijn we naar zijn kamer gereden. Daar alles spullen uitgeladen en even gekeken in zijn nieuwe kamer. Het is niet groot, maar alles zit er in. Hopelijk vind hij daar gauw zijn draai. Daarna zijn Oscar en ik naar het atelier van Paul gereden in Haarlemmerliede. Daar stonden ook nog wat spullen van Oscar. Daar ook wat spullen in geladen en weer terug naar het centrum van Haarlem. De spullen in Oscar zijn kamer gezet en daarna heb ik Oscar weer terug gebracht naar Schalkwijk. Hij moest zijn fiets nog ophalen. Daar nog even wat gegeten en gedronken en toen ben ik weer naar huis gegaan. Ik was om 16:00 uur weer thuis. Toen Peter thuis kwam van zijn werk hebben kip shoarma gegeten. Daarna nog wat tv gekeken. Ik was behoorlijk moe en voelde me niet zo lekker. Pijn in mijn buik. Waarschijnlijk kou gevat. Moest ook nog aan de diarree. Op tijd naar bed gegaan.


31 oktober 2019. Alweer de laatste dag van deze maand. Het jaar schiet alweer op. Nog even en het is alweer kerst. Vanmorgen had het alweer gevroren. De auto’s waren helemaal wit berijpt. Lekker gewerkt en een hoop dingen gedaan. Ik heb 60 lichtmasten besteld en 80 verlichtingsarmaturen. We zijn volop de oude armaturen iin de stad aan het vervangen, omdat er behoorlijk wat armaturen ouder zijn dan 20 jaar. Hierdoor ontstaan er veel storingen. Dat is onwenselijk. We zijn nu met een inhaalslag bezig. De komende 4 jaar worden bijna de helft van de in totaal 8700 armaturen vervangen door LED armaturen. Deze zijn energiezuinig, je hoeft geen lampen meer te vervangen elke 4 jaar en je hebt daardoor minder onderhoud. Alleen maar voordelen zou je zeggen. Het moet natuurlijk wel allemaal geregeld worden. Dit heeft nog wel wat voeten in de aarde. Dus de komende jaren nog genoeg werk. Verder nog een vergadering gehad over een project. Na het werk weer naar huis gelopen via de Vomar op de Plantage. Daar even een stokbrood gehaald. Peter was om 17:15 uur thuis. Samen gegeten. Daarna nog wat tv gekeken.

 

Nieuwsarchief 2019 (1)


31 december 2019 Vanmorgen was ik er om 06:30 uur uit. Peter pas om 09:30 uur. Samen nog wat gegeten. Ik ben verder gegaan met het schoonmaken van mijn vitrines op zolder. Tevens heb ik nog wat opgeruimd. Peter ging naar de tuin. Verder niet veel gedaan. Vanavond zijn we om 19:30 uur naar Gertjan en José in Haarlem gegaan voor oud en nieuw. Eerst nog even bij Peter zijn vader en moeder langs geweest, omdat ze vanavond niet bij Gertjan en José langskomen. Peter zijn broer Henk, Patricia, Julia en Sjoerd waren er. Julia was een beetje ziek helaas. Jan en José waren er ook. Lekker zitten kletsen en wat gegeten. Ik heb niet zoveel gegeten. Alleen wat crackers met smeerkaas. Oliebollen en appelflappen zijn niet zo goed voor mij. Ik word er altijd ziek van. Buiten werd het steeds mistiger. Er waren ook al een aantal kettingbotsingen geweest. Het oude jaar ging ten einde en het nieuwe jaar diende zich aan. Hopelijk brengt het nieuwe jaar weer mooie dingen. En iets meer vrede op aarde. Rond 02:30 uur gingen we naar huis. Gelukkig was het niet meer mistig. Ik lag er om 03:30 uur in.

 

30 december 2019 Vanmorgen werd ik pas om 08:00 uur wakker. Dat is lang geleden dat ik zo lekker heb geslapen. Heerlijk. Lekker samen met Peter gegeten. We hadden vanmorgen afgesproken met Martijn een collega van Peter. Hij heeft een aantal weken geleden een zwaar voorwerp op zijn voet gehad. Zijn voet was daardoor gebroken. Hij woont ook in een nieuw appartement. Dus dat konden we ook meteen bezichtigen. Leuk om Martijn weer te zien. Die jongen staat altijd voor iedereen klaar. Echt stil zitten kan hij echter niet. Hij had daarom behoorlijk moeite om stil te moeten zitten. Gelukkig mag hij nu weer een beetje lopen. Na ons bezoek zijn we nog naar de Intratuin gereden in Cruquius gereden. Je kreeg nu 40% korting op de kerstspullen. Ik heb nog een model gekocht van het spoorwegmuseum in Utrecht. Deze was ook afgeprijsd. Leuk voor in mijn vitrine. Ondertussen was Peter gebeld door zijn vader. Zijn moeder had last van pijn in haar rug. Zijn vader vroeg of Peter met zijn moeder naar het ziekenhuis kon gaan om deze foto te laten maken. Dat was natuurlijk prima, maar ik had geen zin om mee te gaan. Peter heeft me daarom in Schalkwijk afgezet bij een bushalte. Ik ben met de bus naar huis gegaan. Om 14:00 uur was ik weer thuis. Ik ben verder gegaan op zolder. Peter was om 16:00 uur weer thuis. Samen gegeten en verder niet zo veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken.

 

29 december 2019 Vandaag ook weer een rustdag in gepland. Weer lekker op zolder bezig geweest. Ook nog wat geslapen, omdat ik nog wat slaap moet inhalen van de afgelopen dagen. We zijn ook nog even naar de tuin gelopen. Het was buiten lekker weer. Verder samen nog wat tv gekeken. We hebben sla met een hamburger gegeten. Niet zo veel gegeten meer gelukkig. Voel me daardoor nog niet helemaal lekker helaas. De komende dagen even niet zo veel meer eten. We zijn ook op tijd naar bed gegaan.

 

28 december 2019 Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Rond 08:00 uur ben ik boodschappen gaan doen. Moet nog wel wat eten in huis halen voor de komende dagen. Ik was om 09:30 uur weer terug. Peter was intussen ook wakker geworden. Hij had de bedden afgehaald om te wassen. Hij ging de schuur verder opruimen na het kerststukjes maken vorige week. Ik ben op zolder bezig geweest om de boel weer een beetje netjes te maken. Ik ben begonnen om de vitrinekasten opnieuw in te delen en stofvrij te maken. Helaas zijn deze namelijk niet helemaal stofdicht. Dit is nog aardig wat werk, maar wel leuk om daarmee bezig te zijn. Je hebt toch alles weer even in je handen. Dan kom je er weer achter hoeveel spullen je hebt verzameld. Verder niet zoveel gedaan hoor. Vanavond nog wat restjes opgegeten van de afgelopen dagen. Dat ruimt weer een beetje op. Daarna lekker tv gekeken.

 

27 december 2019 Ik was er wel weer vroeg uit. Vanmorgen was ik nog dik van het eten van gisteren. Toch maar een broodje gegeten om de boel weer op gang te brengen. Daarna voelde ik mezelf weer wat beter. Nog even de afwasmachine leeg gehaald. Alle afwas is weer schoon. Dus ruimt weer lekker op. In huis rook het nog wel behoorlijk naar vet en vlees. Ach, dat duurt weer een dag of wat. Verder niet zo veel gedaan. Rond 15:30 uur zijn we richting Breda gereden. Rond 17:00 uur waren we in de stad. We hadden om 19:00 uur afgesproken met Eline, Sjoerd, Tim en Sophie om uit eten te gaan. Eerst nog wat samen rondgelopen door Breda en wat gedronken in een café. Rond 18:30 uur naar het restaurant gegaan waar we afgesproken hadden met de kids. Tim en Sophie zaten er al. Eline en Sjoerd zouden iets later komen, omdat ze allebei van hun werk af kwamen. Toen zij ook waren gearriveerd lekker samen gegeten. Het was gezellig samen. Leuk voor Peter, maar ook voor mij hoor. Peter en ik hadden nog een envelop met wat geld aan hun gegeven als cadeautje voor de feestdagen. Rond 21:30 uur gingen we weer naar huis. Leuk om dit samen te doen. Ik heb naar huis gereden. Peter had natuurlijk wat gedronken, maar dat is prima. We waren om 22:30 uur weer thuis. Peter ging meteen naar bed. Ik heb nog even tv gekeken.

 

26 december 2019 Vanmorgen weer vroeg wakker. Eerst maar wat tv gekeken en een broodje met een kopje thee gedronken. Peter was er om 09:00 uur uit. Samen nog wat gegeten. Peter ging weer verder met de foto’s van Eline en ik ben weer op de computer filmpje gaan monteren. Het kost veel tijd, omdat ik nog niet veel ervaring daar mee heb. Peter ging om 11:00 uur nog brunchen bij zijn broer Henk. Dochter Julia was jarig. Ik ging niet mee. Het is maar een kinderverjaardag. Uitgebreid brunchen, wordt me dan een beetje te veel van het goede en het is ook nog 2e kerstdag. Peter was rond 14:30 uur weer terug. Rond 15:00 uur kwamen Cees en John uit Ridderkerk bij ons. We hadden ze uitgenodigd om bij ons te komen eten. Lekker gezellig zitten kletsen. Cees was wel een beetje verkouden. Rond 18:00 uur zijn Peter en ik met de voorbereidingen begonnen voor het gourmetten. Lekker samen gebakken en gebraden op het gourmetstel. Gezellig hoor zo met elkaar aan tafel. Het was een gezellige avond zo met de jongens. Na het eten nog even koffie en thee gedronken. Rond 21:45 uur zijn ze weer naar huis gereden. Beiden moesten ze morgen werken. Ik had iets te veel gegeten. Hopelijk zakt het snel weer wat af. Ik lag om 23:00 uur in bed.

 

25 december 2019 Vandaag is eerste kerstdag. Ik was wel heel vroeg wakker. Lag wat te draaien maar wel om 05:00 uur er uit gegaan. Eerst maar wat tv gekeken en een broodje gegeten. Peter was er om 08:30 uur uit. We hebben samen nog wat kerstbrood gegeten en programma’s van gisterenavond gekeken. Peter is daarna verder gegaan met foto’s van Eline uit te zoeken. Ze wil graag oude foto’s van vroeger hebben. Die heeft ze namelijk bijna niet. Ik heb wat werkzaamheden gedaan op de computer en wat filmpjes op de computer gezet en bewerkt. Hoop werk is dat. Rond 16:00 uur zijn we naar Gertjan en José gereden. We gaan daar eten. Peter zijn vader en moeder zijn daar ook en Stien de schoonzus van José. Lekker zitten kletsen en daarna een 4 gangen diner gegeten. Wel jammer dat José bijna de hele tijd in de keuken stond. Het eten was wel erg lekker. Alleen was het toetje iets e veel. Zonder dat was het ook prima geweest. De moeder van Peter was af en toe wel een beetje vervelend, maar ze is ook al 89 jaar oud. Na het eten nog wat nagezeten en thee gedronken. Rond 22:30 uur zijn we weer naar huis gegaan.

 

24 december 2019 Vanmorgen eerst samen met Peter boodschappen voor 2e kerstdag gedaan bij de Dekamarkt op het Van Marlo terrein. Dan komen Cees en John bij ons eten. Toch weer een aardig vracht gehaald, maar het was gelukkig nog niet zo druk. Thuis hebben we alles opgeruimd in de koelkast. Daarna heb ik op de computer oude DVDs over gezet met filmpjes. Het blijkt dat van een aantal DVD’s de inhoud niet meer af te spelen is. Gelukkig heb ik ook nog de oude videobandjes liggen. Die doen het nog wel gelukkig. Eerst maar eens gekeken hoe ik deze filmpjes op de computer kan verwerken. Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde om dit voor elkaar te krijgen. Ben er de hele middag mee bezig geweest. Daarna was ik het wel een beetje zat. Peter was de garage aan het opruimen. Alle spullen voor het kerststukjes maken weer in de boxen opgeborgen. Hierna hebben we wat gegeten. Een ovenschotel met kip met een paar röstirondjes. Ik had zelf een paar röstirondjes gemaakt van zuurkoolstamppot van zondag. Dat was ook erg lekker. Verder nog wat tv gekeken.

 

23 december 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg uit bed. Eerst wat tv gekeken, daarna samen met Peter een ontbijtje gegeten. Vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Wat op zolder gerommeld en Peter in de schuur. Vanmiddag ben ik met mijn zus Inge en broer Fred naar het AMC in Amsterdam gereden. We hadden daar een afspraak met de chirurg die Inge haar vriend Simon (die overleden is) geopereerd had. We kregen vandaag de uitslag van een obductie op het lichaam van Simon. Bleek dat er allerlei problemen hebben bijgedragen aan zijn overlijden na zijn operatie aan kanker in zijn lever. De dokter gaf goede uitleg en dat was belangrijk. Hopelijk krijgt mij zus hierdoor een beetje rust krijgt. Er zijn wel wat procedurefouten gemaakt. Hopelijk kunnen ze dat nog verbeteren. Daarna weer naar huis gereden. Rond 18:00 uur zijn Peter en ik naar Daniëlle en Maud in Spaarndam gereden. We gingen daar eten en tevens even hun nieuw verbouwde huis bekijken. Het zag er allemaal prachtig uit. Lekker gegeten en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Peter ging naar bed en ik ging nog wat tv kijken.

 

22 december 2019 Vanmorgen weer vroeg wakker. Eerst wat tv gekeken. Peter was er om 09:00 uur uit. Eerst wat opgeruimd op zolder, na het open huis en kerststukjes maken. In de middag ging Peter zijn vader en moeder halen. Zij kwamen bij ons eten. Eerst lekker wat zitten kletsen en daarna nog een film gekeken. Ik was ondertussen met het eten begonnen. Zuurkoolstamppot. Lekker gegeten en daarna de film nog even afgekeken. Ze hebben ook nog even op zolder gekeken naar mijn verzameling. Ook nog wat muziek gedraaid voor Pa en Ma. Oude Nederlandstalige hits. Was even leuk ook voor Peter om samen met zijn 89 jarige moeder en 87 jarige vader mee te zingen. Daarna heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Nog even wat tv gekeken en toen naar bed gegaan.

 

21 december 2019 Vanmorgen was ik al om 05:00 uur wakker. Vandaag is er weer bij ons kerststukjes maken. Peter was er om 08:00 uur uit. Samen alles klaar gezet en om 1 minuut voor 10:00 uur kwamen de eerste “klanten” al. Peter had de regie in de garage en ik in de woonkamer en op zolder, waar ik mijn spullen van ABBA en treinen tentoongesteld had. We hadden allerlei lekker drankjes en hapjes. Allen op kerst gebaseerd. Het was sommige momenten behoorlijk druk. In totaal zijn er de hele dag ongeveer 30 personen geweest. Het was weer erg leuk. Cees uit Ridderkerk en Paul uit Haarlem bleven nog even een kopje soep met brood e.d. eten. Rond 19:30 uur was iedereen weg. Dat was fijn want we hadden allebei wel een beetje “het end in de bek” om het zomaar te noemen. Nog even snel de huiskamer gezogen en daarna ging Peter naar bed. Ik heb nog wat langer op gezeten.

 

20 december 2019 Vanmorgen dat ik uit bed was eerst Peter uitgezwaaid. Voor heb is het ook de laatste werkdag van het jaar. Ik ben om 08:00 uur boodschappen gaan doen. Rond 10:00 uur was ik weer terug. Toen ben ik vast begonnen om op zolder en op de achter slaapkamer mijn verzamelingen uit te stallen. Lekker bezig geweest. Peter kwam al om 14:30 uur naar huis. Kon hij nog wat voorbereidingen treffen in de garage voor het kerststukjes maken morgen. Vanavond hebben we een pizza gegeten. Lekker makkelijk. Ik heb ook nog boven op zolder wat muziek gedraaid. Verder nog wat tv gekeken.

 

19 december 2019 vanmorgen was ik alweer vroeg op. Nog voor dat Peter er uit kwam om naar zijn werk te gaan. Dit is de eerste dag van mijn vakantie. Ik hoef pas weer op 6 januari 2020 naar mijn werk. Ik had nog een dag eerder vrij dan gepland, omdat ik toch nog wat overuren over had. Vandaag bijna de hele dag bezig geweest met de zolder opruimen en stofzuigen. Het werd ook wel weer een keer tijd om alles weer een beetje af te stoffen. Ook nog wel even ingelogd op de site van mijn werk. Ik moest nog wat rekeningen betalen die vandaag nog binnen waren gekomen. Af en toe ook even tv gekeken beneden op de bank. Toen Peter thuis kwam heb ik stamppot gegeten van gisteren en Peter heeft een omelet gemaakt. Hij vindt iets van gisteren niet zo lekker. Verder niet zoveel meer gedaan dan tv gekeken en op tijd naar bed.

 

18 december 2019 Vanmorgen naar mijn werk gelopen. Toen ik mijn rooster aan het invullen was kwam ik er achter dat in nog bijna een dag aan overuren had staan. Deze uren mag je niet meenemen naar volgend jaar. Dus heb ik maar besloten om morgen ook vrij te nemen. Dan moet je nog wel een hoop regelen. Telefoon doorverbinding uitschakelen, je email vakantieboodschap er in zetten en kijken of collega’s iets van jou werk kunnen overnemen als ik er niet ben. Je moet dan ook het callcenter en de servicedesk informeren wie de telefoontjes beantwoord. Helaas moet ik wel de komende weken zelf mijn rekeningen betaalbaar stellen. Ach dat kan gelukkig van huis uit. En deze overuren schrijf ik dan wel weer in het begin van het nieuwe jaar. Om 16:00 uur naar huis gegaan. Lekker hoor. Ik heb meer dan 2 weken vakantie. Thuis heb ik stamppot gemaakt lekker met een kippenpoot. Peter vond het ook lekker. Peter moest nog zingen vanavond. Ik heb lekker tv gekeken tot hij weer thuis kwam.

 

17 december 2019 Vandaag kregen we op het werk nog meer te horen, wat voor veranderingen er gaan plaatsvinden in onze gemeentelijke organisatie. Er wordt weer een geschoven met de teams en teamleiders, maar eigenlijk gaan we weer terug naar een situatie die we een aantal jaren geleden ook al een keer hadden. Elke keer als er een nieuwe gemeenteraad of gemeente secretaris wordt aangesteld, moet er weer een nieuwe kunstje worden uitgevoerd. Onder het mom van,  kijk mij is goed bezig zijn in deze organisatie. Helaas worden de echte problemen nooit opgelost. Dat is het frustrerende er aan. Ik werk nu al meer dan 30 jaar bij deze gemeente en het is altijd weer hetzelfde liedje. We zijn niet klantvriendelijk genoeg, we moeten efficiënter werken, de teams zijn te groot of te klein. Noem het maar op. Er is altijd wel weer iets aan de hand. Eerst stop je mensen van verschillende teams bij elkaar, omdat ze dan efficiënter kunnen werken en nu haal je ze weer uit elkaar, omdat het team te klein is. Voor mij persoonlijk verandert er niet zo veel. Ik heb mijn eigen werk. En ik ben de enige die zich daar mee bezig houd. Dat verandert niet zo snel, gelukkig. Het brengt wel weer een hoop onrust onder de medewerkers. Fijn dat ons management dit soort acties altijd vlak voor de kerstvakantie bekend maakt. Zou daar een reden voor zijn? Om 16:00 uur weer naar huis gelopen. Lekker wat roerbakgroenten gemaakt met een vegetarische hamburger. Die niet echt lekker was. Verder nog wat tv gekeken en wat aan de kerstspullen in de kamer gerommeld.

 

16 december 2019 Vandaag ben ik vrij. De afgelopen 4 dagen ben ik elke dag in de weer geweest, met het een of ander. Dat is niet erg, maar ik heb ook nog wat rust nodig op zijn tijd. Ik heb daarom maar een dagje vrij genomen. Kan ik nog wat uitrusten. Lekker hoor! Ik heb wat verbeteringen aangebracht aan mijn kerstversiering bij het keukenraam. Ik heb daar een ABBA voorstelling gemaakt. Lekker aan het klooien dus. Wel heel ontspannend om daar mee bezig te zijn. Tussendoor ook nog wat tv gekeken en een boek gelezen. Toen Peter thuis kwam hebben we wat eenvoudigs in elkaar geflanst. Daarna nog even naar de Action gereden om wat laatste spullen te halen. Daarna nog wat tv gekeken.

 

15 december 2019 Vanmorgen was ik al vroeg uit. Ik ging vandaag mee met een afscheidsrit door Nederland van een dubbeldeks trein de DDM1 getrokken of geduwd door een loc van de serie 1600 of 1700. Deze treinen zijn in 1985 in dienst gekomen en zouden al een aantal jaren geleden aan de kant worden gezet. Een aantal van deze treinen is gerenoveerd DDRM en met een motorwagen weer in dienst gekomen. De overige treinen zouden gesloopt worden. Omdat het reizigersaanbod erg snel groeide, werden deze oude treinen weer in dienst gesteld na een eenvoudige opknapbeurt. Ze konden dan weer een paar jaar mee. Nu is het dus echt afgelopen. Vandaag zijn alle treinen van dit type aan de kant gezet. Vandaag begint ook de nieuwe dienstregeling. Een treinstel reed vandaag een afscheidsronde door Nederland met 450 personen van de NVBS (350) en de rest van de NS. Loc 1768 en treinstel 7208 met de naam “Olifant”. Het stuurstand rijtuig ging na deze rit naar het spoorwegmuseum. Deze dubbeldekkers hadden allen bij hun indienststelling een naam van een bedreigde diersoort gekregen. Ik was al om 07:45 uur met de auto bij het station van Castricum. Peter was niet mee. Even voor 9:30 uur was ik met de trein in Amersfoort aangekomen. Van hieruit vertrok om 09:45 uur de speciale trein voor genodigden. Eerst richting Amsterdam, daarna naar Alkmaar, Haarlem, Zandvoort aan Zee, Haarlem, Amsterdam. Almere, Lelystad, Zwolle en van daar weer naar Amersfoort. Onderweg waren op verschillende stations de mogelijkheid tot het maken van foto’s. Het was een leuke dag, maar wel erg vermoeiend. Leuk was ook dat in Zwolle ook nog een trein van het type DDAR (groene bankjes) naast onze trein kwam staan. Dit waren ook dubbeldekkers, maar dan van de vervolgserie van de DDM1 (rode bankjes). Deze waren ook gisteren uit de reizigersdienst gehaald. Van Amersfoort weer met de sneltrein via Utrecht CS naar Castricum gereden. Ik was om 19:10 uur weer thuis. Peter heeft vandaag nog wat voorwerk gedaan, voor het kerststukjes maken voor volgend weekend. We hebben nog wat tv gekeken en daarna vroeg naar bed.

 

14 december 2019 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. Eerst wat tv gekeken. Peter was er om 09:30 uur uit. Eerst heb ik wat opgeruimd op zolder. Rond 13:00 uur zijn we met de auto naar Weesp gereden Peter moet daar 2 keer zingen met zijn koor. In Weesp eerst even gezocht naar de locatie waar het koor moest zingen. Even samen met wat koorleden een kopje thee gedronken. Ik ben toen door Weesp gelopen richting het station. Even wat treinen spotten. Op het station van Weesp ben ik nog nooit geweest. Wel vaak langs gereden met de trein. Het weer was wel een beetje donker om goede foto’s te maken, dus heb ik de meeste treinen gefilmd. Er kwamen best leuke treinen voorbij. Wel veel stoptreinen en intercity’s, maar ook een aantal goederentreinen getrokken door oude NS locomotieven van de serie 1600. Deze rijden nu alleen nog bij andere vervoerders. Het begon ook nog heel hard te regenen. Dus moest wel een tijdje wachten voordat ik weer terug naar de locatie waar Peter zijn koor het 2e optreden had. De paraplu lag immers in de auto. Rond 16:00 uur stopte het eindelijk met regenen. Toen maar gauw richting het bejaardenhuis gelopen waar het koor optrad. Helaas waren er door de regen maar weinig toeschouwers voor het koor. Alleen maar wat slapende bejaarden in een rolstoel. Rond 18:00 uur zijn we weer richting huis gereden. Nog wel even een tussenstop gemaakt bij de plaatselijke snackbar. We waren om 19:30 uur weer thuis. Verder niets meer gedaan.

 

13 december 2019 Vandaag is Peter zijn vader jarig. Hij wordt 87 jaar. Ik was er gelijk uit met Peter. Hij ging rond 06:45 uur naar zijn werk. Ik ging eerst wat boodschappen doen. Ik heb ook nog wat kerstdecoratie gekocht. Poedersneeuw en slingers. Daarna weer verder gegaan met het opbouwen van mijn ABBA kerstraam in de keuken. Vanmiddag ook nog een film gekeken. Rond 15:30 uur ben ik met de trein naar Haarlem gereden. Vandaag rijden de laatste DDM1 in de spitsdienstregeling tussen Haarlem en Alkmaar. Lekker wat mooie foto’s en filmpjes gemaakt van vertrekkende-, en binnenkomende treinen. Rond 17:00 uur ben ik naar het huis gelopen van Peter, zijn vader en moeder. Daar waren al heel wat familieleden aanwezig. Helaas ging het met het eten niet helemaal goed. De beoogde Chinees was gesloten en daarom had José het eten via de telefoon besteld. Helaas was dit veel te weinig. Omdat de eerste gasten behoorlijk wat hadden opgeschept, was er nog veel te weinig over voor de anderen. Dit was toch wel vervelend, omdat er een aantal dus niet konden eten. Helaas hadden de veel vreters dit niet in de gaten. Gelukkig waren vanwege de vertraging van het eten een aantal bezoekers al naar huis gegaan. Anders was het helemaal in de soep gelopen. Dus toen ik thuis kwam, heb ik nog maar een paar broodjes gegeten. Verder heb ik niet veel meer gedaan. Ik ben op tijd naar bed gegaan.   

 

12 december 2019 Vanmorgen toen ik bij mijn werk aankwam was weer een gedeelte van de openbare verlichting uit. Maar weer de storingsdienst gebeld. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de nieuwe LED verlichting. Deze armaturen hebben een veel hogere inschakelstroom, waardoor de zekeringen er uit knallen. Er worden nu andere zekeringen geplaatst, waardoor het probleem tot het verleden moet gaan behoren. De rest van de morgen druk gehad met tekeningen maken en uitzoeken. Vanmiddag hadden we een gesprek over de aanstaande organisatiewijziging. Veel oude wijn in nieuwe flessen om het zo maar te zeggen. Aan ons team wijzigt gelukkig niet zo veel. Alleen gaat ons team wat eerst Wijkzaken heette, daarna GIW (Geoinformatie en Werken) en nu worden we het ingenieursbureau. Andere teams worden opgeheven en verdeeld over andere teams, waar een aantal jaren eerder gekozen was om deze juist bij elkaar te zetten. Ik heb nu al zoveel van dit soort organisatiewijzigingen gehad, dat het eigenlijk een beetje lachwekkend is. Elke keer als er een nieuwe gemeentesecretaris komt wordt dit kunstje uitgevoerd. Eerst heette het kanteling, daarna Natuurlijk organiseren en nu de volgende truc. Ach zo houden zichzelf aan het werk. Alleen de echte knelpunten lossen ze niet op. Die blijven in elke situatie hetzelfde. Echt onzin allemaal en het kost klauwen met geld. Vanavond zijn we wel met ons team uit eten geweest. Het was erg gezellig.

11 december 2019 Vanmorgen lekker naar het werk gelopen. Het was heerlijk weer. Toen ik bij het stadhuis aankwam bleekt dat bijna alle openbare verlichting in de omgeving uit was. Het was pikkedonker. Dus geprobeerd om het weer brandend te krijgen. Helaas lukte dat niet. Dus toen maar de storingsdienst gebeld. Die hebben er toch meer ervaring mee. Gelukkig konden zij een gedeelte snel oplossen. De rest bleef uit. Er waren wat problemen met de verdeling van het opgenomen vermogen over de 3 fasen. Dat hebben ze veranderd. Verder nog wat overleggen gehad. De dag was door alle hectiek snel voorbij. Lekker naar huis gelopen via de Vomar. Even wat stokbrood, salade en groente gehaald. De groente voor vanavond en het stokbrood en de salade voor Peter morgen. Morgen ga ik namelijk met mijn team uit eten en Peter moet natuurlijk ook eten. Dus dat ook weer geregeld. Lekker vegetarisch gegeten met een kaasschnitzel, roerbakgroente en wat rösti rondjes. Vanavond moest Peter zingen met zijn koor en ik had mijn maandelijkse treinenavond bij de NVBS. Het was een hele leuke interessante avond. Het ging over een 11 daagse rondrit door het Oostblok in 1977 met heel veel stoomtractie. Echt hele mooie foto’s en een mooi verhaal. Het was zo weer 22:30 uur. Daarna weer naar huis gereden waar Peter ook nog op was. Samen nog even wat gekletst en daarna naar bed.

 

10 december 2019 Vanmorgen weer lopen naar het werk. Dat is toch wel erg lekker hoor. Peter zwaaide me uit. Het was weer behoorlijk druk op kantoor. Een hoop geouwehoer dus. Wel lekker gewerkt alleen niet met de dingen die ik gepland had. Er waren weer wat brandjes te blussen. Er waren een aantal klachten over teveel licht. 9 december 2019 Vanmorgen regende het hard. Ik ben met de auto naar het werk gegaan. Peter ging na mij weg. Ik moest nog op audiëntie bij de wethouder komen. Niet echt spraakmakend. Daarna wat klachten afgehandeld en rekeningen betaald. Ook nog wat informatie gezocht m.b.t. een schade geval van een lichtmast die omver gereden was in een viaduct. Deze zat met een grondanker in beton vast gezet. Ik heb na lang zoeken eindelijk de informatie gevonden van het grondanker. Nu kan dan toch de lichtmast worden vervangen. Ik ben om 16:15 uur naar huis gegaan. Wel nog even langs de Action en de Praxis gereden om wat lampjes en kerst slingers te halen. Het was gelukkig niet zo druk als gisteren. Veel keus was er niet meer, maar toch geslaagd. Daarna weer naar huis. Thuis heb ik boerenkool stamppot gemaakt. Toen Peter thuiskwam hebben samen zitten eten. Peter ging nog yoga oefeningen doen. Ik heb nog wat tv gekeken. Was behoorlijk moe.

 

8 december 2019 Vanmorgen weer vroeg op. Ik ben weer verder gegaan met het huis versieren. Nu bij het keukenraam. Daar ga ik versiering maken met ABBA in het middelpunt. Dat is wel wat werk, maar het hoeft niet vandaag klaar. In de loop van de morgen samen met Peter naar zijn vader en moeder gereden. We hebben daar even de kerstboom opgezet en lichtjes er in gedaan. Daarna nog wat zitten kletsen. Rond 13;00 uur weer naar huis gegaan. We wilde nog lang de Action en de Praxis gaan, maar het was heel erg druk. Er stond zelfs een file voor de afslag. Wij konden gelukkig nog wel doorrijden. We zijn weer verder gegaan met de kerstversiering. Vanavond lekker makkelijk gegeten. Daarna rustig aan nog wat tv gekeken.

 

7 december 2019 Vanmorgen was ik al weer vroeg wakker. Het was regenachtig weer. Peter was er om 09:30 uur uit. Ik ben begonnen aan het neerzetten van de kerststal. Peter ging de verlichting buiten doen. Daarna ging hij in de schuur alvast de spullen klaarzetten voor het kerststukjes maken bij ons op 21 december a.s. Het huis begint al behoorlijk de kerstsfeer weer uit te stralen. Vanavond sla met kipfilet en tomatensoep gegeten. Daarna nog wat tv gekeken.

 

6 december 2019 Gelijk met Peter opgestaan. Hij ging naar zijn werk. Ik heb eerst een was in de wasmachine gedaan en daarna boodschappen gedaan. Ook nog even bij de Action en Praxis geweest voor wat kerstspullen. Helaas was er niet zoveel keus meer. Was om 11:00 uur weer thuis. Lekker bezig geweest met de Kerstboom versieren. Rond 15:30 uur was hij helemaal klaar. Vanmiddag kwam Oscar nog bij ons eten. Hij gaat op 16 december voor 5 weken naar Colombia naar zijn familie op vakantie. Dus heb tomatensoep gemaakt en alvast de witlof en de haricovert boontjes gekookt en in de ovenschaal gedaan. Ik ben hem om 18:00 uur gaan halen van het station van Beverwijk. Hij kwam rechtstreeks van zijn werk. Peter was ondertussen ook thuisgekomen dat ik met Oscar weer terug was. Samen lekker zitten kletsen. Daarna samen gegeten. Het was een gezellige avond. Rond 21:30 uur heb ik Oscar naar Haarlem gebracht bij het station, want daar stond zijn fiets. Het was erg slecht weer onderweg. Er lagen grote plassen op de weg. Rustig gereden dus. Thuis was Peter al naar bed gegaan. Ik heb nog even met Oscar geappt en daarna ook naar bed gegaan.   

 

5 december 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Peter was ging gelijk met mij weg. Op het werk was het erg druk. Een aantal vragen van burgers die niet voor reden vatbaar zijn. Af toe heb je dan ook geen zin meer in om een oplossing aan te dragen. Niks is goed, alleen wat zij vinden. Ik heb natuurlijk wel rekening te houden met meerdere bewoners. Verder allemaal adhoc vragen en gedoe. Ik was doodmoe aan het einde van de dag. Lekker weer naar huis gelopen. Even je hoofd leegmaken. Dat is wel het grote voordeel van wandelen van en naar je werk. Even bij de Vomar wat stokbrood en salade gehaald voor het avond eten. Lekker makkelijk. Vanavond hebben Peter en ik de kerstboom binnen gezet. Dus geen Sinterklaas voor ons. Is altijd weer fijn al de boom op zijn plek staat. Peter heeft ook de lampjes er al in gedaan. Morgen ga ik de versiering er wel in hangen. Verder niets meer gedaan.

 

4 december 2019 Vanmorgen was het slecht weer. Ben maar met de auto naar het werk gereden. Ik was er wel heel vroeg. Vandaag heb ik bijna de hele dag getekend voor 2 projecten. Het was erg rustig. Er waren een hoop mensen vrij. Dat is lekker want dan wordt je ook niet gestoord. Weer met de auto naar huis gereden. We hebben een pizza gegeten. Wel zelf belegd met allemaal lekker dingen. Dat is weer beter dan zo’n kant en klare pizza. Peter ging vanavond naar zijn koor. Ik heb Midsommer Murders gekeken. Helaas viel ik halverwege in slaap. Ik ben om 21:45 uur naar bed gegaan. Peter was om 22:15 uur thuis.

 

3 december 2019 Vanmorgen weer om 05:50 uur uit bed gegaan. Peter kwam er een half uur later uit. Om 06:35 uur ben ik weer gaan wandelen naar mijn werk, uitgezwaaid door Peter. Het was weer lekker rustig weer en veel minder koud dan gisteren. Vanmorgen had ik een afspraak met Van Vuuren op de Meerstraat in Beverwijk. Hier zaten wat wandarmaturen die nog verwijderd moeten worden. Helaas is het niet duidelijk waar de stroomaansluiting zit die deze armaturen van stroom voorziet. Waarschijnlijk zit deze ergens in het gebouw. Dit vergt nader onderzoek. S’middags had ik nog een overleg over een nieuw project. Ze wilde ook nog een rondje gaan fietsen. Dat vond ik dan weer een beetje overdreven. Verder nog wat tekenwerk gedaan. Rond 16:00 uur weer op huis aan gegaan. Peter heeft wat sla gemaakt met een hamburger. Dus lekker makkelijk. Daarna nog wat tv gekeken.

 

2 december 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Het was lekker koud want het had gevroren. Peter ging later weg dan ik. Dus had hij mij uitgezwaaid. Op het werk eerst wat mailtjes weggewerkt. Een bewoner vroeg of er een wandarmatuur van de openbare verlichting teruggeplaatst kon worden. Helaas was deze al 4 maanden eerder van de muur afgereden door een hoogwerker. Deze was toen al niet terug geplaats, omdat deze tijdens een renovatie al was vervangen door 2 andere lichtmasten. De aannemer had toen verzuimd dit verlichtingsarmatuur te verwijderen. Ik de persoon netjes in een mail uitgelegd dat er voldoende licht aanwezig is op deze locatie. Helaas ging een collega die ik geïnformeerd had over mijn mail en hem ook door hem had laten lezen, even later contact met deze man had opgenomen en hem beloofd om te controleren of er voldoende licht aanwezig was. Hij vroeg aan mij om een lichtmast te gaan verplaatsen. Ik werd een beetje kwaad op hem, omdat ik net via de mail aan deze meneer had uitgelegd dat de verlichting prima is en nu dat door mijn “lieve “collega weer in twijfel getrokken wordt. Ik vond dat mijn collega zich met iets bemoeide waar hij de ballen verstand van heeft. Ik was een beetje klaar met hem en zei dat hij het maar lekker zelf uit gaat zoeken. Ik ben weer doorgegaan met andere werkzaamheden. Ik heb nog wel mijn teamleider ingelicht dat deze werkwijze van collega toch eigenlijk niet kan. Ach ik verwacht hier verder niets van. Mijn teamleider doet hier meestal ook niets mee. Gelukkig kon ik mij ei wel kwijt bij een aantal andere collega’s. Verder lekker gewerkt. Rond 16:15 uur naar huis gegaan. Weer langs de huisarts van Peter gelopen en nu eindelijk kon ik de brief meenemen. 3 maal is toch scheepsrecht, blijkt maar weer. Thuis heb ik voor mezelf nog een klein beetje pasta opgewarmd en voor Peter een stukje zalm in oven gedaan in aluminiumfolie met ook nog een paar rösti rondjes. Peter ging na het eten nog yoga oefeningen doen. Ik ben First dates gaan kijken en samen met Peter daarna Radar. Verder niet veel meer gedaan.

 

1 december 2019 Alweer de laatste maand van dit jaar. Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. Lekker rustig aan gedaan. Nadat Peter uit zijn bed was gekomen samen koffie en thee gedronken en een gekookt eitje gegeten. Ik ging daarna op zolder aan het werk. Gewoon alles proberen om ruimte te scheppen en dingen weg te gooien. Lekker bezig dus. Peter kwam af en toe kijken en samen thee drinken. Hij ging om 13:00 uur naar zijn broer Gertjan. Samen met ook zijn andere broer gingen ze naar een klassiek concert in Haarlem. Ik ben lekker doorgegaan met opruimen. Rond 16:00 uur ben ik daarmee gestopt. Er is eindelijk weer wat ruimte geschapen. De vloer is weer bijna leeg. Ik ben toen lekker op de bank tv gaan kijken. Peter was om 18:00 uur weer thuis. We hebben samen de pasta van gisteren, war nog behoorlijk wat van over was. Verder op gegeten. Daarna lekker op samen op de bank lekker tv kijken. Rond 22:00 naar bed gegaan.

 

30 november 2019 Vanmorgen was ik er al weer om 05:00 uur uit. Ik had erg slecht geslapen. Was ook erg onrustig geweest. Waardoor? Ik zou het niet weten. Dus eerst maar wat tv gekeken en wachten totdat Peter uit zijn bed kwam om 09:30 uur. Ik ben eerst nog wat op zolder gaan doen. Wat spullen opruimen. Ik kan mijn kont bijna niet meer keren. Peter ging de keuken schoonmaken. Na de middag zijn we naar mijn broer Ron en schoonzus Irene gereden. Zij hebben hun woonkamer verbouwd en een nieuwe badkamer gemaakt. Dochter Linda was er ook met zoon Finn. De huiskamer en badkamer zien er echt prachtig uit. Lekker zitten kletsen. Linda ging ondertussen naar huis. Rond 16:30 uur zijn we weer naar huis gegaan want om 18:00 uur zou onze vriend Paul bij ons komen eten. Hij bracht ook een tafeltje mee dat we van hem gekocht hadden. Past leuk in onze huiskamer. Lekker pasta gegeten. Na het eten nog lekker zitten kletsen met Paul. Om 21:30 uur ging hij weer naar huis. Peter was erg moe en ging meteen naar bed. Ik even later ook.

 

29 november 2019 Vanmorgen was ik gelijk met Peter er uit gegaan om 06:15 uur. Eerst Peter uitgezwaaid en daarna heb ik de bedden afgehaald en in de wasmachine gedaan. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Ik was om 09:45 uur weer thuis. Ik heb de was opgehangen en de 2e was in de machine gedaan. Om 10:30 uur moest ik bij de tandarts zijn. Dus snel weer naar Heemskerk gereden waar de groepspraktijk van mijn tandarts is gevestigd. Toen ik er al een half uur zat vroeg de assistente van de tandarts of ik wel wist dat ik pas om 11:30 uur een afspraak had. Ach ik had mij een uurtje vergist. Je kan dan weer naar huis gaan, maar ik had besloten om maar te blijven wachten. Dus duurde het allemaal een stukje langer. Er werd een kies voorzien van een nieuwe vulling, omdat er een paar weken geleden er een steentje in het brood zat. Hierdoor is waarschijnlijk de vulling stuk gegaan. Ook werd er nog een stukje voortand gerepareerd. Er was een klein hoekje afgebroken tijdens een operatie in het ziekenhuis met het inbrengen van de luchtslang. Weer helemaal gerestaureerd ging ik weer naar huis. Eerst nog even langs de huisarts van Peter gereden om de brief op te halen. Helaas was de assistente net aan het lunchen. Dus kwam ik voor de 2e keer voor niks. Thuis heb ik de 2e was opgehangen en daarna de kamer gestofzuigd. Toen dat klaar was ben ik even gaan zitten en heb een film gekeken. Peter was pas om 18:15 uur thuis van zijn werk. Samen een pizza gegeten. Daarna ging Peter nog wat Yoga doen. Ik heb lekker voor de tv gehangen. Peter later ook. We zijn op tijd naar bed gegaan.

 

28 november 2019 Vanmorgen weer met de auto naar het werk gegaan. Het hoosde en er stond een flinke wind. Niet echt weer om te gaan lopen met een paraplu. Op het laatste stukje van het parkeerterrein naar het stadhuis werd ik ook nog behoorlijk nat, Gelukkig had ik ook mijn paraplu meegenomen, zodat ik toch nog een beetje beschutting had. Peter ging pas na mij naar zijn werk. Niet echt fijn voor hem dit weer, als je de hele dag buiten moet werken. Vanmorgen heb ik een aantal opdrachten gemaakt voor de aannemer. Daarna nog een tijdje bezig geweest om een voorgenomen afsluiting door Liander van een gemeentelijk huisaansluiting te voorkomen. Er waarschijnlijk iets fout gegaan bij onze energieleverancier. Er werd al bijna 3 jaar geen energiekosten meer betaald. Volgens mij is het weer opgelost. Toen ik naar huis liep ben ik nog langs Peter zijn huisarts gereden om een verwijzingsbrief op te halen. Helaas was er deze middag geen assistente die mij de brief kon geven. De werkte donderdagmiddag niet. Toen maar richting huis gegaan. Toen Peter thuis kwam hebben we de nasi van gisteren opgegeten. Verder niet zo veel meer gedaan.   

 

27 november 2019 Vanmorgen regende het behoorlijk. Ik heb wel heerlijk geslapen. Dus was goed wakker dat ik opstond. Vandaag maar met de auto naar het werk gegaan. Ze komen namelijk vanmiddag de platenspeler brengen. Dan wil ik toch even eerder naar huis. Peter ging pas na mij naar zijn werk. Van mijn collega’s even de verhalen aangehoord hoe het was geweest gisteren. Ze waren op het forteiland in de haven van IJmuiden geweest. Daar konden ze van alles doen. Vandaag weer een echte regendag. Vanmorgen heb ik wat werkzaamheden uitgezet naar de aannemer en opdracht gegeven voor de 2e grootschalige vervanging van armaturen. Ik ben om 13:30 uur naar huis gereden om op tijd thuis te zijn om mijn nieuwe platenspeler in ontvangst te nemen. Eerst nog wat thuis gewerkt en rond 15:30 uur kwam post.nl het pakket afleveren. Meteen maar uitgepak, in elkaar gezet en aangesloten op de versterker. Daarna wat platen gedraaid. Klinkt helemaal perfect. Stukken beter dan mijn oude platenspeler. Ik heb daarna nasi gemaakt en samen met Peter lekker opgegeten. Voor morgen is er ook nog genoeg. Peter moest vanavond zingen en ik heb wat muziek geluisterd en tv gekeken. Rond 22:30 uur weer naar bed gegaan.

 

26 november 2019 Vanmorgen had ik het heel warm toen ik opstond. Weet niet hoe dat kwam. Wel gewoon gaan werken. In de loop van de morgen had ik een gesprek met een vertegenwoordiger van Sustainder. Zij leveren armaturen voor de openbare verlichting. We hebben gesproken over dynamische verlichting. Deze verlichting brand alleen als het nodig is. Ook nog even met mijn collega Hargo naar buiten geweest om de kerstverlichting van de Breestraat (onze winkelstraat van Beverwijk) continu aan te zetten. Tevens is het stadhuis in het oranje licht gezet, omdat de gemeente Beverwijk meedoet aan de wereldwijde actie tegen mishandeling van vrouwen. Deze actie duurt 2 weken. Vanmiddag moest ik nog naar de oogarts voor controle van mijn ogen na mijn Staaroperatie. In principe is alles prima geslaagd. Ik hou nog wel wat last van eiwitten in mijn glasvocht. Dit zijn vlekjes die je ziet bij een heldere achtergrond. Hier moet ik mee leren leven. Ik hoef geen bril meer voor veraf. Dat is mooi. Wel nog om te lezen. Daarna nog even wat gewerkt. Ik heb ook mijn collega Sandra gebeld die in het ziekenhuis ligt. Ik wilde even op visite, maar ze voelde zich niet zo goed. Na het gesprek ben ik rond 16:15 uur naar huis gegaan. Het was vanmiddag wel stil geweest op het werk. De medewerkers van de gemeente hadden vandaag hun jaarlijkse concernuitje. Ik was niet meegegaan, omdat ik de afspraak bij de oogarts had staan die ik belangrijker vond. Ik heb vandaag nog een nieuwe platenspeler gekocht. Ik had er wel een, maar deze is van veel betere kwaliteit. Ook nog wat spullen besteld in Zweden bij het ABBA museum. Verder niet veel meer gedaan. Peter was pas om 18:15 uur thuis van zijn werk. Hij had bijna een uur in de file gestaan voor de Velsertunnel. Na het eten nog wat tv gekeken, maar ik was doodmoe. Om 21:30 uur naar bed gegaan. Peter ook.

 

25 november 2019 Vanmorgen was ik al voor de wekker wakker. Rond 06:35 uur naar mijn werk gelopen. Peter zwaaide mij uit. Hij begint iets later omdat het s’morgens nog lang donker is. Hij kan dan nog niet veel doen op zijn werk. Ik heb een hoop brandjes geblust en wat administratie gedaan. Ook nog contact gehad met de aannemer. Aan het einde van de middag moest ik nog naar een receptie van een medewerker van onze aannemer Van Vuuren. Gé was vandaag 50 jaar in dienst van deze firma. Hij werd door zijn baas in het zonnetje gezet. Ik was uitgenodigd omdat ik heel veel met Gé samenwerk. Hij gaat nog niet helemaal met pensioen, maar blijft toch nog af en toe werken. Rond 17:30 uur naar huis gelopen. Peter had al gegeten. Ik heb wat boerenkoolstamppot opgewarmd en dat opgegeten. Verder nog met Peter zitten praten. Hij was naar de oogarts geweest voor zijn droge ogen en bij de huisarts om te praten over zijn hyperventilatie aanvallen. Zijn oog moet hij elke dag goed schoon gaan maken, zodat er geen vuil op zijn ooglid blijft zitten. Bij de huisarts heeft hij een verwijzing gekregen voor een psycholoog. Hij maakt zich veel te druk over alles en nog wat. Verder nog wat tv gekeken.

 

24 november 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Peter pas om 09:30 uur. Peter heeft eerste het huis gestofzuigd. Ik heb wat spullen opgeruimd. Om 13:30 uur zijn we een stuk gaan wandelen. Het was heerlijk weer. Na 1,5 uur waren we weer thuis. Daarna lekker rustig aan gedaan. Ook nog wat tv gekeken. Ik heb lekker boerenkoolstamppot gemaakt. Lekker hoor. Vanavond ook niks meer gedaan. Nog wel een goed gesprek gehad met Peter. Hij maakt zich een beetje te druk over alles. Op tijd naar bed gegaan.

 

23 november 2019  Ik was er vanmorgen om 07:00 uur uit. Eerst lekker wat tv gekeken en toen Peter eruit kwam samen zitten kletsen. Ook nog even met Cees uit Ridderkerk gebeld. Rond 11:00 uur zijn we naar het tuincentrum Intratuin in Cruquius gereden om de kerstmarkt te bezoeken. Er waren twee Volvo Amazon modelautotjes te koop met een kerstboom op het dak. Dus vond ik het wel leuk om die te hebben. Verder lekker rondgekeken op de kerstmarkt en ook nog wat andere kleine dingentjes gekocht. Ook nog lekker geluncht. Rond 14:30 uur weer op huis aan. Verder niet zoveel meer gedaan. We hebben 2 films gekeken “Rocketman” een film over het leven van Elton John en “Britt Marie was here” een Zweedse film. Erg leuk allebei. We zijn op tijd naar bed gegaan.

 

22 november 2019 Vanmorgen heb ik Peter uitgezwaaid. Daarna heb ik een was in de wasmachine gedaan. Ik voelde mezelf niet zo lekker. Ik had pijn in mijn buik. Ik heb maar een beetje tv gekeken en op de bank gelegen. Wel de was even opgeruimd en de natte was opgehangen. Buiten nog even wat bladeren uit de vijver gevist. Het was een behoorlijke hoeveelheid. Toen ik via de poort de bladeren wilde weggooien zag ik dat er in de poort een paar kussen en dekbedden lagen. Tevens wat flessen fris en een paar blikjes bier. Er hebben dus 2 mensen liggen slapen op de grond. Wel triest dat mensen daar geslapen hebben, en zo koud. We hebben er alleen niks van gemerkt. Het moet in ieder geval tussen afgelopen zondag en nu gebeurt zijn, omdat Peter zaterdag nog de bladeren heeft opgeruimd in de poort. Ik heb het ook maar even tegen onze buren verteld en een berichtje aan de wijkagent gestuurd. Toen Peter thuis kwam hebben we wat eenvoudigs gegeten. Om 20:30 uur zijn we naar restaurant de Waterackers gereden. Mijn broer Ron zou daar gaan optreden met zijn band. Hij had daarvoor familie, vrienden en kennissen uitgenodigd. Het was een super gezellige avond met prima muziek. Ik heb ook even bij gekletst met een paar nichten en neven van mij. Super leuk om elkaar weer te zien. We waren pas weer om 01:30 uur thuis.

 

Toen Peter thuiskwam 1 november 2019 Vanmorgen weer lekker naar mijn werk gelopen. Peter ging later dan mij weg. Op het werk kon ik weer lekker apart zitten in mijn “privé” kantoor. Om 12:30 uur kwam er een vertegenwoordiger van Lightronics op bezoek. Even wat zaken besproken en de laatste nieuwe ontwikkelingen op gebied van de openbare verlichting besproken. Daarna heb ik nog wat zaken uitgezet bij de aannemer en wat rekeningen betaald. Daarna weer naar huis gelopen.  Peter was om 17:15 uur thuis. Daarna zijn we meteen boodschappen gaan doen. Eerst nog even wat gegeten bij snackbar Family op de Wijkerbaan. Daarna naar het van Marloterein om boodschappen te doen. Daarna nog wat tv gekeken en op tijd naar bed gegaan.

 

20 november 2019 Vandaag is Ineke jarig. Zij is de vriendin van mijn broer Fred. Het heeft vannacht gevroren. Alles is wit berijpt. Ik had wel koude oren tijdens mijn wandeling naar mijn werk. Peter ging gelijk met mij weg. Hij moest de ramen krabben van zijn bus. Het is wel helder dus de zon kon weer volop schijnen. Lekker gewerkt. Het was niet zo druk. Wel een hoop gedaan. De dag was zomaar voorbij. Na het werk weer naar huis. Het was heerlijk weer. Ik heb de hutspot van gisteren opgewarmd en Peter heeft brood met een hamburger gegeten. Peter moest zingen vanavond en ik had mijn treinenavond bij de Hoogoven Stoomclub. Peter was al thuis toen ik thuis kwam. We zijn direct naar bed gegaan.

 

19 november 2019 Vannacht heb ik redelijk geslapen. Wel op tijd wakker. Weer lekker gelopen naar het werk, ook al regende het alweer. De paraplu doet nog steeds wonderen. Peter ging later dan mij weg. Het was een normale dag op het werk. Ik heb een aantal bestellingen gedaan van armaturen. En wat werkzaamheden uitgezet bij de aannemer. Ook nog een overleg gehad over de HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer). Bij station Beverwijk willen ze de routes van de Connexxion bussen aanpassen. Hiervoor moeten een aantal nieuwe rijbanen voor de bus worden aangelegd. Dat heeft natuurlijk ook impact op de openbare verlichting in de omgeving van het station. We hebben even gesproken wat er allemaal moet gebeuren in de omgeving. Het was leuk om hiermee bezig te zijn. Om 16:00 uur ben ik weer naar huis gelopen. Het regende alweer. Ben nog maar even langs de kapper gelopen. Even een nieuw coupje laten aanmeten. Daarna doorgelopen naar huis. Thuis heb ik hutspot gemaakt met een kippenbout en lekkere jus. Het was weer heerlijk. Peter was natuurlijk ook alweer thuis. Hij moest vanavond naar een vergadering van zijn koor. Ik heb lekker op de bank gezeten en een boekje gelezen. Toen Peter weer thuis was zijn we naar bed gegaan.

 

18 november 2019 Vannacht heb ik weinig geslapen. Het regende hard buiten. Na 02:30 uur lag ik maar een beetje te draaien. Ik was blij dat het 05:50 uur was en ik er uit kon. Peter kwam er wat later uit. Hij begint later omdat het pas later licht wordt. Ik ben om 06:30 uur gaan lopen. Het regende nog steeds. Op het werk was het druk. Ik had me voorgenomen om een aantal werkzaamheden te doen. Alleen kwam daar niet van terecht. Elke keer kamen er weer zaken die even snel geregeld moesten worden. Er moest snel iets verzonnen worden om het stadhuis in oranje verlichting te zetten vanwege een actie “geweld tegen vrouwen”. Er waren verschillende storingen in de openbare verlichting, dus had mijn handen voor daaraan. Een voordeel, de dag was zo voorbij. Ik was wel erg moe dat ik thuis kwam. Ik ben meteen aan het eten begonnen. Witlof met ham en kaas. Rösti rondjes en een hamburger. Peter was ondertussen ook thuis gekomen. Samen gegeten en na dat ik gedoucht had ging het licht bij mij een beetje uit. Ik lag er voor 22:00 uur in. Peter ook trouwens. Met mijn ogen gaat het prima. Er zit nog wel af en toe een wazig stukje in mijn rechteroog, maar dat trekt hopelijk nog weg.

 

17 november 2019 Vanmorgen was ik al weer vroeg wakker. Waarom weet ik niet. Ik was er om 05:30 uur maar uit gegaan. Eerst maar wat tv gekeken en wat brood gegeten. Peter kwam pas rond 08:30 uur uit zijn bed. Hij ging de voor en achtertuin even bladvrij maken. Ik heb een treinenboekje gelezen. Tevens nog de oude stapels met treinenbladen naar beneden gebracht. Deze oude jaargangen werden rond 12:00 uur door iemand uit Haarlem  Peter ging om 14:00 uur zijn vader en moeder ophalen. Om 15:00 uur waren ze bij ons. Lekker zitten kletsen en later nog een film gekeken. Daarna hebben ze nog bij ons gegeten. Lekker rode kool en sperziebonen. Ik heb ze om 20:00 uur weer naar huis gebracht. Peter was een beetje moe. Nog lekker samen op de bank gezeten. Daarna naar bed gegaan.

 

16 november 2019 Vanmorgen was ik er al om 06:00 uur uit. Eerst even tv gekeken. Toen Peter uit zijn bed kwam samen ontbeten. Daarna ging Peter naar zijn vader en moeder om de tuin daar te doen. Ik ben naar de Breestraat gelopen. Het was lekker rustig weer, dus heerlijk gelopen. Ik heb een paar dvd’s gekocht en ook nog een mooi model van een oude Volvo 244 van Stahlberg. Deze werden vroeger door de Volvo dealer aan klanten gegeven die een nieuwe auto kochten. Dit Finse merk Stahlberg maakte deze Volvo modellen speciaal voor Volvo en Saab. Ze zijn nu redelijk zeldzaam en een mooi model doet toch wel € 50,-. Voor die van mij hoefde ik maar € 15,- te betalen. Daarna weer terug gelopen via de Plantage. Daar heb ik nog 2 flessen wijn en een bos bloemen voor Jan gekocht. Jan heeft gisteren zijn laatste zitting gehad als rechter. Vanavond gaan we met hem uit eten in Haarlem. Daarna weer naar huis gelopen. Ik heb niet meer zoveel gedaan. Totdat Peter thuis kwam van zijn werk. Rond 17:30 uur waren we bij Jan in Haarlem. Paul was er ook. Lekker bij gekletst met Jan over zijn laatste rechtszaak. Per 1 januari 2020 gaat Jan echt met pensioen. Lekker voor hem. Om 19:00 uur gingen we uiteten bij restaurant de     in Haarlem. Lekker gegeten en gezellig zitten kletsen. Om 21:30 gingen we weer richting huis. Afscheid genomen van Paul en Jan. We waren om 22:30 uur weer thuis. Meteen naar bed gegaan.

 

15 november 2019 Vanmorgen weer gelijk met Peter opgestaan. Hij ging naar zijn werk en ik heb de bedden afgehaald om te wassen. Daarna nog wat schoongemaakt in de keuken. Lekker rustig aan en af en toe even zitten. Met mijn oog gaat het steeds beter, ook al is hij  nog behoorlijk rood. Verder niet veel gedaan. Toen Peter thuis kwam hebben brood gegeten. Verder niet veel gedaan. We lagen er op tijd weer in.

 

14 november 2019 Vanmorgen gelijk met Peter opgestaan en hem uitgezwaaid. Vanmorgen even wat muziek op mijn IPhone gezet. Lang op het beeldscherm kijken is nog erg vermoeiend. Ook nog wat tv gekeken en nog even op bed gelegen. Toen Peter thuis kwam zijn we meteen boodschappen gaan doen. Ik mag natuurlijk niet zwaar tillen en bukken, maar in een winkel rondlopen gaat wel. Het komt nog wel allemaal een beetje op mij af, dat vele licht. Het is allemaal wel mooi van kleur. Het is wel fijn dat Peter mee ging. Thuis heb hij de boodschappen binnen gebracht. Daarna heb ik de boodschappen opgeruimd. Peter lag lekker op de bank. Daarna nog even gedoucht en toen ben ik ook op de bank gaan zitten. We gingen allebei op tijd naar bed.

 

13 november 2019 Vandaag heb ik mij ziek gemeld. Het gaat nog niet zo goed met mijn oog. Ik heb erg last van het licht en ook pijn. Ik zou vandaag thuiswerken, maar dat ging niet echt. Dus lekker rustig aangedaan en af en toe wat tv gekeken. Ik kan gelukkig wel heel goed zien. Toen Peter thuiskwam hebben we een pizza gegeten lekker makkelijk. Peter moest vanavond nog zingen. Ik heb lekker op de bankt gelegen en af en toe wat tv gekeken.

 

12 november 2019 Vandaag zou mijn moeder jarig zijn. Ze zou dan 90 jaar geworden zijn. Vanmorgen om 05:30 uur mijn oogkapje af gedaan. Ik kan gelukkig met dit oog ook weer goed kijken. Peter ging naar zijn werk. Ik moest om 08:00 uur alweer voor controle bij Eyescan zijn. Ik kon alle letter goed lezen. Ik heb wel last van het licht en mijn oog is behoorlijk rood door de operatie. De hele dag niet veel gedaan. Op de bank gelegen en af en toe wat tv gekeken. Ik word daar wel erg moe van. Hopelijk gaat het over een paar dagen weer wat beter. Vanavond nog wat zuurkool gegeten en Peter had een hamburger met brood. Op tijd naar bed gegaan.  

 

11 november 2019 Vandaag moest ik al om 08:00 uur bij Eyescan in Beverwijk zijn. Ik krijg nu een nieuwe lens in mijn rechteroog. Wist niet zeker of de operatie door zou gaan omdat ik een opgezet ooglid heb. Eerst maar aan de arts gevraagd. Die vond dat de operatie wel door kon gaan. Gelukkig maar. Anders had ik het misschien weer uit moeten stellen. Peter was met mij mee. Om 10:00 uur waren we alweer thuis. De operatie was geslaagd. Peter ging naar zijn werk. Ik had wel meer pijn als de vorige keer, maar het zal wel goed zijn. Morgen kunnen we het resultaat zien. Verder niet zoveel gedaan. Een beetje op de bank gelegen en af en toe een beetje tv. Toen Peter thuis kwam hebben we zuurkool gemaakt. Lekker hoor. Vanavond op tijd naar bed gegaan.

 

10 november 2019 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Peter was er om 09:30 uur uit. Hij ging naar de tuin. Ik heb wat gerommeld in huis en op zolder bij mijn treinen. Rond 11:00 uur ben ik even naar de tuin gefietst om een bakkie met Peter samen te doen. Daarna weer naar huis. Ook nog wat ABBA  muziek op mijn IPhone gezet. Toen Peter thuis kwam hebben we samen gegeten. Verder niet zoveel meer gedaan.

 

9 november 2019 Vanmorgen was ik al om 06:00 uur er uit gegaan. Kon niet goed slapen omdat Peter lag te snurken. Peter was er om 08:30 uur uit. Sharula was er om 09:30 uur uit. We hebben lekker in onze pyjama’s zitten kletsen. Het was wel 11:00 uur voordat we ons gingen omkleden. Sharula ging om 14:00 uur weg. Peter en ik hebben nog wat gerommeld in huis. Lekker makkelijk gegeten. Rond 19:30 uur zijn we naar Haarlem gereden. Eerst even bij Peter zijn vader en moeder langs. Daar parkeerde we de auto. Even zitten kletsen bij zijn vader en moeder. Rond 20:30 uur zijn we naar de stad gelopen. We gingen naar de film “And then we danced” in de Filmschuur. Deze film gaat over 2 dansers die verliefd op elkaar worden in Georgië. Deze homofilm heeft daar voor heel wat opschudding gezorgd. Waarom? De film is mooi gefilmd en er gebeurt niet zoveel om wakker van te liggen. Maar ja Georgië is natuurlijk een heel ander land als Nederland wat tolerantie betreft. Ik kreeg ook nog een rot bericht van Cees. De vriend van mijn achterneef Eric is overleden aan een hersentumor. Ik wist wel dat hij dat had, maar na zijn operatie ging het eigenlijk weer een stuk beter. Helaas is het nu toch fout gegaan. Triest hoor. Na de film nog even wat gedronken en daarna weer op huis aan. Helaas ik nu mijn ooglid opgezet. Niet zo fijn omdat ik maandag aan dat oog een staaroperatie krijg

 

8 november 2019 Vanmorgen gelijk met Peter opgestaan en hem uitgezwaaid naar zijn werk. Ik ben om 08:00 uur boodschappen gaan doen. Daarna heb ik het huis even doorgewerkt, want vanmiddag komt Sharula bij ons op visite. Haar vriendin is een weekendje weg en komt zij gezellig bij ons. Ze bleef ook slapen dus had ik een bed voor haar opgemaakt. Rond 16:00 uur was ze er. Lekker thee gedronken en zitten kletsen totdat Peter thuis kwam van zijn werk. Daarna zijn we naar Wijk aan Zee gereden. Ik had afgesproken bij Sonnevanck dit is een restaurant. We daar gezellig met z’n drieën gegeten en lekker bij gekletst. Daarna zijn we weer naar huis gegaan en hebben wat muziek geluisterd en gekeken op Youtube. Het was een gezellig avond en om 23:30 uur naar bed gegaan.

 

7 november 2019 Vandaag is het alweer 12 jaar geleden dat mijn moeder Ida is overleden. Wat gaat de tijd snel. Peter ging later weg dan ik. Op het werk kreeg ik te horen dan de aannemer de verlichting in de Dennenstraat al vandaag zou gaan aanleggen. Dit heb ik nog even terug gekoppeld met de bewoners. Om 09:00 ben ik op trein (een oude dubbeldekker) naar Haarlem gestapt. Ik daar een overleg met de beheerders van de openbare verlichting van Noord-Holland. Dit heet de IBOV vergadering. Het Haarlemse stadhuis, waar de vergadering plaats vond leek wel een vesting. Voordat je naar binnen mag wordt goed gecontroleerd en gecheckt. Dit is omdat de burgemeester van Haarlem meerdere keren bedreigd is. Triest maar waar. We hadden een goede vergadering en alle informatie over nieuwe ontwikkelingen weer uitgewisseld. Rond 15:00 uur was de vergadering afgelopen en ben ik weer met de trein naar huis gereden. Op de terugweg nog even langs de Vomar gelopen en een stokbrood gehaald met wat beleg gehaald. Peter was even later ook thuis en hebben we samen gegeten. Daarna ging Peter even Yoga oefeningen doen. Ik ben tv gaan kijken en heb thee gezet. We zijn allebei op tijd naar bed gegaan.

 

6 november 2019 Vanmorgen weer naar mijn werk gelopen. Ben weer een hele tijd bezig geweest met de straat zonder verlichting. Ik heb wel contact gehad met de bewonersvereniging om uit te leggen wat er aan de hand is en hoe we het gaan oplossen. Het is toch wel fijn dat mensen begrip hebben voor deze situatie als je het goed uitlegt. De werkzaamheden zijn nu uitgezet bij de aannemer. Het hangt nu van hun af wanneer de werkzaamheden uitgevoerd worden. Ik hoop dat het snel kan. Er moet wel een nieuwe kabel gelegd worden. Daarnaast nog rekeningen betaald en de dag was zomaar voorbij. Wel lekker. Ik ben weer naar huis gelopen. Thuis heb ik samen met Peter brood gegeten. Lekker makkelijk. Peter ging zingen vanavond ik heb lekker voor de tv gehangen totdat hij weer thuis was.

 

5 november 2019 Vandaag weer veel gedaan op het werk. Ik was wel met de auto gegaan. Ik ben ook nog naar de gemeente Heemskerk geweest voor een overleg over de gezamenlijke werkzaamheden. Was een goed gesprek. Meteen nog even de voorraad bekeken van lichtmasten en armaturen. Daarna weer terug gereden naar Beverwijk. Ik heb een aantal uitzoek klussen gedaan. Ook was er een straat zonder verlichting, waar op korte termijn iets geregeld moest worden met de aannemer. Liander had een kabel weggehaald, maar het bleek dat er nog wat lichtmasten op stonden. Dit moest dus opgelost worden. Om 16:00 uur naar huis gereden. Ik was wel moe. Thuis heb ik nog eten gekookt. Een gehaktschotel met sperciebonen van gisteren opgewarmd. Nog wel wat bonen er bij gedaan. Daarna nog wat tv gekeken.

 

4 november 2019 Vanmorgen weer naar mijn werk. Ik heb een tekening van een hele wijk gemaakt met alle armaturen die vervangen moeten worden. Het is toch een hele uitzoekererij om alles goed in kaart te kunnen brengen. Je moet altijd controleren of de tekeningen overeenkomen met de werkelijkheid buiten. Toch aardig wat werk verzet. Had ook weer wat stress over een vraag van de wethouder over de planning van werkzaamheden. Twee weken geleden had ik aan mijn teamleider gemeld dat de vervanging armaturen in een bepaalde straat in maart 2020 klaar zou zijn. Vandaag kreeg ik een mail van de teamleider of ik er toch een goede tijdplanning kon maken voor dit werk. Ik werd gevraagd om er achter aan te bellen e.d. en de wethouder regelmatig op de hoogte te houden. Dus was behoorlijk kwaad. Gelukkig bleek dat mijn teamleider vergeten was dat ik mijn planning al had gegeven. Dus na een mailtje van mij aan hem verontschuldigde hij zich, dat hij het vergeten was. Het liep dus met een sisser af. Ik was blij dat ik weer naar huis mocht. Buiten lopen lucht lekker op. Thuis heb ik groetenschotel gemaakt met sperziebonen en snijbonen met gehakt. Lekker hoor. Voor morgen is er ook nog genoeg. Vanavond tv gekeken. Met het nieuwe Ziggo kastje kan je nu heel makkelijk programma’s terug kijken tot een week geleden. Dus lekker een detective gekeken “Midsomer Murders”. Daarna naar bed.


30 oktober 2019 Dat ik vanmorgen naar het werk liep was het behoorlijk koud. Het had voor het eerst deze herfst gevroren. Misschien maar 1 of 2 graden, maar toch. Wel lekker hoor, daar wordt je wakker van. Ik had gelukkig wel mijn dikke jas aangetrokken, want alleen een fleesevest was een beetje te koud geweest. Op het werk was het erg rustig. Ik heb wel veel gedaan. Wat opdrachten uitgezet bij de aannemer om armaturen te vervangen en een lichtmast te plaatsen. Ook de speciale lichtmast besteld voor in het viaduct en een mail namens de wethouder gestuurd die een vraag over de OVL had gehad. De dag was zo voorbij. Daarna naar huis gelopen. Het voordeel van dit koude weer is dat de zon volop schijnt. Thuis heb ik de nasi van gisteren opgewarmd en toen Peter thuiskwam samen opgegeten. Peter moest vanavond naar zijn koor. Ik heb lekker tv gaan kijken totdat Peter weer terug was.  

 

29 oktober 2019 Vanmorgen lekker naar het werk gelopen. Op het werk was het behoorlijk druk. Ik heb een hoop dingen gedaan vandaag, maar niks wat ik eigenlijk had gepland. Er waren ook weer wat vragen uit de politiek waar ik wat mee moet. Moet altijd gisteren al klaar zijn. Ik word daar een beetje moe van. Waarom wordt daar niet op gestuurd door ons management zou je je afvragen. Helaas zijn het allemaal slappelingen die geen nee durven te zeggen helaas. Dus na een enerverend dagje weer naar huis gelopen. Lekker hoor, wordt je hoofd weer een beetje leeg van. Thuis heb ik nasi gemaakt, dat vindt Peter ook lekker. Na het eten ging Peter even yoga oefeningen doen. Ik ben wat tv gaan kijken. Ook lekker hoor. Wel weer op tijd naar bed gegaan.

 

28 oktober 2019 Vanmorgen was ik op tijd wakker, omdat ik mijn interne klok zei dat ik er een uur eerder al uit moest. Maar mocht natuurlijk een uur langer liggen. Daarna opgestaan en Peter uitgezwaaid. Lekker naar mijn werk gelopen. Het was lekker fris. Dat was heerlijk en werd ik weer een beetje helder. Op het werk wat uitzoekwerk gedaan over kabels en leidingen. Gelukkig vond ik na lang zoeken samen met collega Piet de juiste tekening, zodat Van Vuuren zijn schadewerkzaamheden kon opstarten in het viaduct op de Laan der Nederlanden (zie ook 24 oktober) Daarna nog wat administratie gedaan. De storing in het viaduct is gelukkig opgelost. Er moet nog wel een nieuwe lichtmast besteld worden. Na het werk weer naar huis gelopen. Ik was wel erg moe. Komt waarschijnlijk door het verschoven uur. Thuis hebben we soep met brood gegeten. Peter had gisteren nog pompoensoep gemaakt. Verder lui op de bank voor de tv gezeten. Ik lag er om 10:00 uur in.

 

27 oktober 2019 Vanmorgen was ik om 06:30 uur wakker. Eigenlijk om 07:30 uur, maar de wintertijd is vannacht ingegaan. Eerst wat tv gekeken. Om 10:00 uur heeft Peter mij afgezet op het station van Castricum. Peter zou zelf naar de sauna gaan en daarna bij zij vader en moeder koffie gaan drinken. Ik ging met de trein naar Zeist voor de ABBA Academy. Dit is een bijeenkomst van een selecte groep fans van ABBA. Het was voor mij de eerste keer om daarbij te zijn. Het was de tweede keer dat ze dit organiseerden Vorige keer kon ik helaas niet omdat ik thuis zat met nierstenen. Ik was wel een beetje nerveus, maar dat was nergens voor nodig achteraf. In totaal waren er 12 fans bij elkaar gekomen plus een mevrouw die ons Zweedse taalles ging geven. Er werden een aantal vooraf bepaalde stellingen en thema’s behandeld. We hadden van tevoren ook huiswerk gekregen. Erg leuk om daar met andere ABBA fans over te praten. Erg leuk was het om een vertaling te bespreken over een Zweedstalig nummer van ABBA “Hovas Vitne”. Dit is een lied van ABBA was speciaal voor Stig Anderson is geschreven voor zijn 50ste verjaardag. Stig was de manager van ABBA. Daarna ook nog andere zaken behandeld en je mocht je laatst aangeschafte ABBA item laten zien en erover vertellen. De middag was veel te snel weer voorbij, helaas. Daarna zijn we gezellig nog samen nog wat gaan eten. Rond 20:00 uur gingen we weer op huis aan. Van iedereen afscheid genomen en tot de volgende keer. Ik kon gelukkig met Rik meerijden. Die heeft mij op station Hilversum er uit gegooid. Scheelde me toch weer een uur extra reizen. Om 22:00 uur was ik weer in Castricum en kwam Peter mij ophalen. Toen weer naar huis. Ik was wel erg moe. Dus meteen naar bed gegaan. Peter lag er al in.

 

26 oktober 2019 Ik was er alweer om 06:30 uur uit. Eerst wat programma’s terug gekeken van gisteren. Toen Peter uit bed kwam samen een broodje gegeten. Daarna zijn we naar de Dekamarkt gereden op het van Marlo terrein. Daar hebben we een vier nieuwe pannen gekocht. Daar kon je voor sparen. Daarna nog even bij de Action geweest. Voor de rest nog wat gerommeld in huis en op zolder. Ik moest nog wat voorbereiden voor de ABBA Academy morgen. Dat is een bijeenkomst van een aantal echte ABBA fans (waar ik er ook een van ben) in Zeist. Rond 17:00 uur zijn we vertrokken naar een paar vrienden van ons, Jan en José in Haarlem. Zij hadden ons uitgenodigd om een keer te komen eten. Gezellig. Het was een gezellige avond. Lekker zitten kletsen. Het was zo weer laat. Rond 23:00 uur naar huis gereden.

 

25 oktober 2019 Ik heb vanmorgen Peter uitgezwaaid. Daarna ben wat tv gaan kijken een broodje gegeten. Rond 08:00 uur ben ik boodschappen gaan doen. Ik was om 10:00 uur weer thuis. Ik heb de boodschappen opgeruimd en daarna huis gezogen en opgeruimd. Vanmiddag heb ik dvd gekeken “Mario”, deze gaat over 2 voetballers die verliefd worden op elkaar. Als dit uitkomt staan beide voetbalcarrières op het spel en moeten er moeilijke keuzes gemaakt worden. Ik vond het een aangrijpende film. Nadat Peter thuis gekomen was, zijn we naar mijn zus Inge gereden. Zei had ons uitgenodigd om te komen eten. Mijn broer Ron en schoonzus Irene had ze ook uitgenodigd. Het was gezellig, alleen ging het heel vaak over kinderen en kleinkinderen en hadden ze weinig interesse in wat Peter en ik nog eventueel te vertellen hadden. Dat vond ik wel een minpuntje, maar lief van mijn zus dat ze ons had uitgenodigd. We waren om 23:30 uur thuis.

 

24 oktober 2019 Vanmorgen moest Peter later beginnen. Ik ging dus al voor hem weg. Lekker gelopen. Op het werk was het druk. Ik werd gebeld dat er een lichtmast omver was gereden in de tunnelbak bij de Laan der Nederlanden. Dat geeft meteen problemen omdat daar alle OVL kabels in buizen in het beton zitten. De aansluitkabel was uit deze buis getrokken, dus moet weer opgelost worden. Tevens moet er weer een speciale lichtmast besteld worden met een voetplaat. Hoop werk aan gehad. Verder wel lekker bezig geweest. Aan het einde van de middag nog even langs de Vomar gelopen op wat brood en beleg op te halen voor het avondeten. Verder niet zo veel meer gedaan.

 

23 oktober 2019 Vanmorgen weer vroeg op. Het was lekker fris buiten. Ik moest wel flink doorlopen anders kreeg ik het koud. Vanmorgen had een gesprek over de aanschaf van een nieuw beheersysteem voor de openbare verlichting. Waarschijnlijk mag ik het aanschaffen. Dat zou voor mij een grote vooruitgang zijn in mijn werk. Na dit gesprek had ik nog een gesprek met mijn teamleider over mijn werkzaamheden. Vanmiddag had ik een afspraak bij van Vuuren. Ik kreeg uitleg over het nieuwe in en uitschakelsysteem voor de openbare verlichting. Hierdoor kunnen we op afstand uitlezen wanneer een OVL kast schakelt en wat het stroomverbruik is. Om 15:00 uur had ik mijn laatste controle voor mijn linker oog bij Eyescan in Beverwijk. Het zag er allemaal goed uit en mijn zicht is prima met dit oog. Daarna ben ik naar huis gelopen. Thuis heb ik een pizza gemaakt. Peter was erg moe. Ik maak me een klein beetje zorgen om hem. Hoop dat hij snel weer wat mee energie krijgt. Hij ging op tijd naar bed. Ik heb nog wat tv gekeken.

 

22 oktober 2019 Ik heb erg goed geslapen vannacht. Heerlijk. Vanmorgen eerst Peter uitgezwaaid en daarna naar het werk gelopen. Het miezerde een beetje, maar je werd er wel nat van. Dus weer de hele weg met de paraplu gelopen. Op het werk was het niet zo druk. Wel zaten een aantal collega’s constant te praten (niet over het werk). Ik toen de deur van mijn kamer maar dicht gedaan. Lekker rustig. Ik had ook nog een afspraak met de aannemer en een collega over wegafzetting en verkeersmaatregelen om armaturen te kunnen vervangen. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Alle werkzaamheden doorgenomen en daarna geluncht. Vanmiddag heb ik nog wat klusjes gedaan, daarna weer naar huis. Thuis heb ik prei met rookvlees en kaas in de over gemaakt met rösti aardappelen en stukjes vlees die nog over waren van het gourmetten afgelopen zondag. Peter ging daarna nog wat yoga doen en ik heb tv gekeken.

 

21 oktober 2019 Vanmorgen weer aan het werk. Het regende behoorlijk dus weer de paraplu meegenomen. Gelukkig waaide het niet zo hard dus aardig droog overgekomen. Het was niet zo druk op het werk. Het is deze week Herfstvakantie dus minder druk. Lekker gewerkt en niet te veel storing van collega’s. De dag ging snel voorbij, omdat ik lekker kon doorwerken. Rond 16:15 uur weer naar huis gelopen. Thuis heb ik het eten van gisteren bij Chinees opgewarmd. Het was nog meer dan genoeg voor ons beiden. Peter was moe toen hij thuis kwam. Zit niet helemaal lekker in zijn vel. Hij moet gewoon wat rustiger aan doen. Wel lekker samen gegeten en daarna is hij even gaan liggen. Later heeft hij nog Yoga oefeningen gedaan. Ik heb de was opgehangen uit de wasmachine die ik vanmorgen geprogrammeerd had. Daarna nog wat tv gekeken, maar wel om 10:15 uur naar bed gegaan.

 

20 oktober 2019 Vanmorgen was ik al om 03:00 uur wakker. Peter lag behoorlijk te snurken. Normaal ga ik dan op de ander kamer slapen, maar dat was nu niet mogelijk. Nog wat liggen draaien in bed, maar kon niet meer in slaap komen door het aanhoudend gesnurk. Ik ben er maar uitgegaan om 04:15 uur. Eerst maar wat tv gekeken tot een uur of 07:00 uur. Toen ben ik toch nog even in slaap gevallen tot 08:00 uur. Daarna kwam Peter ook uit bed. Ik wel een beetje gebroken door te weinig slaap. Even later kwamen Ineke en Bert ook uit bed. Peter en ik hebben het ontbijt verzorgd. Na het ontbijt zijn we om 10:30 uur vertrokken richting Rotterdam. We hebben Ineke en Bert bij het station van Beverwijk afgezet. Zij gingen naar Peter zijn vader en moeder op visite. Wij hadden een afspraak met John en Cees bij Diergaarde Blijdorp. Zij hadden een paar vrijkaarten gewonnen in de Postcodeloterij. We hadden om 12:00 uur afgesproken bij de ingang en waren daar dus veel te vroeg. Rond 12:00 uur kwamen John en Cees. Gezellig om ze weer te zien. Lekker door het dierenpark gelopen en lekker gekletst. Het was wel lang geleden dat we in een dierenpark geweest waren. Nu is het niet mijn favoriete bezigheid, maar met Peter, John en Cees was het toch erg leuk. Grappig om al die dieren van dichtbij te kunnen zien. Rond 16:00 uur waren we wel een beetje uitgekeken. Toen zijn we met de auto naar Fijnaart gereden in Brabant. Daar hebben John en Cees een huis gekocht. Leuk om daar even te kijken, Ze hebben een leuk huis gekocht. Het is echt een dorp en lekker rustig. Een beetje door het dorpje gelopen. Echt veel oude panden met leuke winkeltjes. Dat is heel wat anders dan Ridderkerk , waar ze nu wonen. Na deze rondleiding zijn we bij de Chinees in het dorp gaan eten. Lekker hoor een veel te veel. Dus allemaal bakjes gevuld mee naar huis genomen. Daarna afscheid genomen van John en Cees. Het was een hele gezellige dag geweest. Dank je wel Cees en John tot gauw. Wij zijn daarna weer naar huis gereden. Nog even gezeten, maar was wel erg moe na de slecht nacht gisteren. Ik sliep snel. 

 

19 oktober 2019 Vanmorgen was ik er alweer om 07:00 uur uit. Vandaag komen Peter zijn zus Ineke, Bert en dochter Miriam bij ons op visite. Ineke en Bert blijven ook slapen. Dat geeft wel wat problemen omdat we maar één extra matras hebben. Dus één moet op een luchtbed slapen. Ik heb eerst nog een was gedraaid en daarna nog wat op zolder gerommeld. Om 11:00 uur ging Peter zijn zus, zwager en dochter ophalen van station Castricum. Gezellig koffie gedronken en daarna nog wat geluncht. Rond 14:30 uur zijn we naar de Noorder Pier in Velsen-Noord gereden. Het was lekker weer en niet meer zo veel wind. We hebben een stuk de pier afgelopen. Ik met Ineke tot de helft en Peter met de andere tot het einde. Daarna nog wat gedronken bij een strandtent. Daarna weer naar huis gereden. Vanavond hebben we gegourmet met z’n allen en daarna nog een film gekeken. Daarna heb ik Miriam nog even naar station Castricum gebracht. Na de film zijn we naar bed gegaan.

 

18 oktober 2019 Vanmorgen eerst Peter uitgezwaaid. Ik kon lekker rustig aan doen, want de boodschappen waren al gedaan. Wel het bed afgehaald en gewassen. Ik heb wat tv gekeken en wat boekjes gelezen. In de loop van de middag kwam er een mevrouw van de Decorette bij ons gordijnen opmeten voor in de huiskamer. Het worden siergordijnen die niet helemaal dicht hoeven. Rond 15:30 uur ben ik naar Alkmaar gereden om een trein nummerplaat op te halen. André de verkoper had hem voor mij gevonden. André is ziek en moet stoppen met zijn verzamelwerkzaamheden. Dus heeft al een hoop treinenspullen van hem weg gedaan. Nog even een tijdje zitten kletsen met hem. Ik had eigenlijk niet verwacht om hem nog een keer te zien. Een half jaar geleden was ik ook bij hem. De vooruitzichten toen waren heel slecht, maar nu is hij toch weer een stuk beter. Gelukkig voor hem. Ik had een nummerplaat met het nummer 617 van hem gekocht. Dit is een nummer van een diesellokserie van de Nederlandse Spoorwegen uit begin jaren 50 van de vorige eeuw. Toen ben ik weer naar huis gereden. Peter was om 17:00 uur thuis. Vanavond gingen we met Paul uit eten op het strand van Wijk aan Zee bij Sunseabar. Het waaide behoorlijk op het strand en er was veel stuifzand. Niet echt bevorderlijk voor mijn geopereerde oog en mijn oog met contactlens. Ik heb beide ogen maar dichtgegaan. Aan Peter zijn hand het hele stuk gelopen naar Sunseabar met mijn ogen dicht. Met Paul ging het gelukkig weer een stuk beter. Lekker gegeten en gekletst. Rond 21:30 uur weer terug naar huis. Op het strand hadden we gelukkig nu wind in de rug. Thuis afscheid genomen van Paul en daarna toch wel snel naar bed gegaan. 

 

17 oktober 2019 Vanmorgen werd ik pas wakker toen de wekker ging. Ik had heel vast geslapen. Dat ik uit bed kwam voelde ik mezelf als een zombie. Had wel even nodig om echt wakker te worden. Peter zat al aan zijn ontbijt. De laatste dagen probeer ik zonder bril naar mijn werk te gaan. Het geopereerde ook is prima en kan daar goed mee zien. Ik heb nu in het andere oog tijdelijk een contactlens die ik nog had liggen. Dat kijkt veel beter dan met een bril met een glas. Dan valt het beeld van het ene ook niet over het beeld van het andere ook heen. Waardoor je behoorlijk dubbel ziet. Met de contactlens gaat dat prima. Dus kan ik prima zien. Ik heb Peter uitgezwaaid en daarna naar mijn werk gelopen. Ik had wat overleggen staan en verder andere werkzaamheden gedaan. De dag was zo weer voorbij. Na het werk nog even wat brood gehaald bij de Vomar en samen met Peter gegeten. Daarna zijn we nog boodschappen gaan doen. Ik mag nog niet zwaar tillen i.v.m. mijn oog. Dus vandaar. Vanavond samen nog wat tv gekeken.

 

16 oktober 2019 Vanmorgen eerst Peter uitgezwaaid, daarna zelf naar mijn werk gelopen. Vandaag was het erg rustig op het werk. Weinig collega’s. Wel nog even met Piet zitten praten. Hij gaat volgende week naar Londen met de trein. Om 11:00 uur had ik een afspraak met een vertegenwoordiger van Schredèr. Dat is een leverancier van verlichting armaturen voor de openbare verlichting. 1,5 uur zitten praten over nieuwe ontwikkelingen e.d. op OVL gebied. Daarna nog wat uitzoekwerkzaamheden gedaan voor het periodiek vervangen van lampen. Rond 16:00 uur weer naar huis gelopen. Ik heb thuis even een prutje gemaakt van wat er nog in de koelkast stond. Lekker makkelijk dus. Peter ging vanavond naar zijn koor. Ik heb wat tv gekeken tot Peter weer thuis kwam.

 

15 oktober 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Ik heb allerlei werkzaamheden gedaan voor de openbare verlichting. Lekker gewerkt. We hadden ook nog een kort werkoverleg. De dag was zo weer voorbij. Daarna weer naar huis gelopen. Ik heb nog de boerenkool stamppot van gisteren opgegeten. Peter heeft wat voor zichtzelf gemaakt. Daarna nog wat tv gekeken.

 

14 oktober 2019 Vanmorgen weer aan het werk, Peter ook. Ik heb wat voorbereidingen gedaan om werkzaamheden uit te zetten bij de aannemer en wat bestellingen geplaatst. Vanmiddag had ik een afspraak met een aannemer over wegafzettingen en verkeersregelaars die bij de vervangingswerkzaamheden van armaturen nodig zijn. Dit om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ik had ook nog een ABBA cd doosje gekregen van mijn afdelingshoofd. Hij was in China geweest. Helaas was hij vergeten de CD zelf mee te nemen uit China. Waarschijnlijk is hij achtergebleven in de CD speler in de winkel. Wel erg lief dat hij aan mij gedacht heeft. Vanavond heb ik boerenkool stamppot gemaakt met worst. Lekker hoor. Verder nog wat tv gekeken.  

 

13 oktober 2019 Vanmorgen samen opgestaan en ge ontbijt. Het zou lekker weer worden vandaag. Peter ging zijn aquarium schoonmaken. Ik heb wat zitten lezen. Vanmiddag hebben we een stukje gelopen. Het was gewoon warm buiten en we waren veel te warm aangekleed. Even in de nieuwe wijk Binnenduin rondgekeken. Er worden aardig wat huizen bijgebouwd. Leuk om te zien. Daarna weer naar huis gelopen en een leuke film gekeken. Lekker makkelijk wat gegeten. Wat gebakken aardappels met hamburger. Verder niet veel meer gedaan. Ik had wel veel last van hoofdpijn, waarschijnlijk ben ik iets gevoeliger voor fel licht.

 

12 oktober 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Ik heb wat tv gekeken. In de loop van de morgen zijn we naar Ranzijn in Velsen-Zuid gereden om wat spullen te halen voor Peter zijn moeder. Er moeten een paar potten verpot worden. Daarna nog wat koffie gedronken bij Peter zijn ouders. Daarna weer terug naar huis gereden. Ik ben nog wat gaan rommelen op zolder en Peter heeft gestofzuigd. Vanavond heb ik brood gegeten en Peter heeft een stuk zalm in de over gebakken. Daarna niet veel meer gedaan.

 

11 oktober 2019 Vanmorgen heb ik Peter uitgezwaaid toen hij ging werken. Ik heb ontbijt voor mezelf gemaakt en daarna wat tv gekeken. Dat was toch wel vermoeiend. Niet veel gedaan vandaag. Ben nog wel even met de auto naar Heemskerk gereden om een leesbril en wat lensvloeistof te kopen. Vanmiddag een andere film gekeken. Wel heb ik 2 wassen gedraaid. Toen Peter thuis kwam heb ik een pizza gemaakt. Vanavond nog wat tv gekeken.

 

10 oktober 2019 Vanochtend was ik om 04:30 uur wakker. Toen Peter er uit ging ben ik er ook uit gegaan. Eerst wat tv gekeken. Daarna ben ik aan het werk  gegaan. Ik moet nog wat lijsten maken voor de remplace en voor het vervangen van nog meer armaturen. Wel flink opgeschoten. Ik moest wel af en toe even mijn ogen wat rust gunnen, maar over het algemeen heb ik geen echte klachten. Rond 16:00 uur ben ik gestopt met werken en heb ik de andijvie stamppot voor mezelf opgewarmd. Peter heeft wat sla gemaakt met een hamburger. Samen hebben we vanavond nog boodschappen gedaan. Ik mag natuurlijk nog niet zwaar tillen. Verder niet veel gedaan wat tv gekeken.

 

9 oktober 2019 Vanmorgen was ik al om 03:00 uur wakker. Ik was een beetje gespannen en kon niet meer slapen. Ben zo benieuwd of ik weer een beetje kan zien met het geopereerde oog. Ik heb gewacht totdat Peter uit zijn bed ging om naar zijn werk te gaan. Toen heb ik het kapje van mijn oog gehaald. Echt wat een geweldige ervaring dat je weer helder zicht heb in je oog na een jaar van steeds dikker wordende mist. De laatste maanden zag ik helemaal geen diepte meer. Mijn bril sterkte was dan ook van -5 naar – 11 verslechterd. Nu helder met mooiere kleuren echt fantastisch en zonder bril. Peter ging naar zijn werk. Ik moest vanmorgen weer naar Eyescan voor een eerste nacontrole. Irene mijn schoonzus ging met mij mee. De controle was prima. De lens zat goed op zijn plek en veraf kon ik bijna alle letters al zien. Daarna in de stromende regen weer naar huis. Nog even thee gedronken met Irene. Gezellig. Daarna ging ze weer naar huis. Ik ben wat tv gaan kijken en na de middag een tijdje voor de computer gezeten om wat werkzaamheden te doen. Rond 16:00 uur gestopt omdat ik toch wel wat hoofdpijn kreeg, omdat mijn linker en rechteroog nog niet helemaal goed focussen op elkaar. Ach dit is pas de eerste dag na de operatie. Het nieuwe lensje moet nog goed vast gaan zitten. Ik heb toen maar andijvie stamppot gemaakt voor het eten. Peter moest vanavond zingen. Ik heb tv gekeken. Dat ging redelijk. Toen Peter thuiskwam zijn we naar bed gegaan.

 

8 oktober 2019 Vanmorgen was ik vroeg wakker. Om 06:30 uur uit bed gegaan en meteen gedoucht. Dat moet voor de staaroperatie. Peter was er om 07:00 uur uit. Om tien voor acht van huis gegaan. We waren zo bij Eyescan. Ik kreeg meteen een paar druppels in mijn oog en daarna ook een klein pilletje onder mijn ooglid. Die zijn nodig om mijn pupil te vergroten en te verdoven. Je moet dan een uur wachten. Ik was de 3e die dag die geholpen werd. Om 09:15 uur werd ik opgeroepen en kreeg ik operatiekleding aan plus een haarnetje en een infuusnaald. Daarna werd ik de operatiekamer binnen gebracht. De operatie begon meteen. Mijn ook werd helemaal vastgeplakt waardoor het niet meer kan bewegen. Daarna werd er geopereerd met veel water. Eigenlijk merk je er weinig van je zie een helder lampje en een blauwe gloed. Net of je op je rug naar de blauwe lucht kijkt met de zon. Na 10 minuten is de operatie al weer klaar en plakken ze ook helemaal af. Oude lens eruit nieuwe erin. Nu maar hopen dat het een goed resultaat oplevert. Daarna meteen weer naar huis gegaan samen met Peter. Hij ging daarna na zijn werk. Om 12:00 uur kwam Oscar op visite. Leuk om hem weer te zien. Fijn om te horen dat hij waarschijnlijk een kamer kan huren voor zichtzelf in Haarlem. Lekker samen geluncht en zitten praten. Om 16:00 uur ging hij weer weg. Hij moest vanavond bij Heliomare werken. Toen Peter thuis kwam heeft hij gekookt. Samen gegeten en op tijd naar bed.

 

7 oktober 2019 Vandaag weer werkten. Ik kreeg een aantal vragen van collega’s of ik een ontwerp kon maken voor 2 verschillende wijken waar de openbare ruimte opnieuw ingericht wordt. Helaas heb ik daar nooit een goede tekening voor gekregen dus kan er niet zoveel mee. Meestal vergeten ze mij te informeren of duurt het heel lang voordat er een definitieve tekening beschikbaar is. Dan is er voor mij bijna geen tijd meer over om een tekening te maken zonder dat ze in mijn nek staan te hijgen. Ik heb geleerd dat dat niet mijn probleem is en dat ik tijd nodig heb om deze werkzaamheden goed te kunnen doen. Gewoon rustig blijven en het werk inplannen zodat ik gewoon zonder druk kan werken. Projectleiders zouden moeten weten hoe het werkt. Helaas voor hun ben ik morgen en de daarop volgende dagen niet op kantoor vanwege mijn staaroperatie die morgen plaats vindt. Vandaag tot 17:00 uur gewerkt omdat we vanavond met de personeelsvereniging uit eten en naar de film gaan. Peter ging ook mee. Lekker gegeten en daarna de verrassingsfilm “Fuck de liefde”. Niet echt een hoogstandje, maar niet vervelend. Rond 21:00 uur waren we weer thuis. Morgen de staaroperatie. Wel spannend hoor.

 

6 oktober 2019 Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Ben maar wat tv gaan kijken tot dat Peter er uit kwam. Daarna ging hij nog even naar de tuin en ik heb de wc’s even schoongemaakt. Daarna verder gegaan met de bladen uitzoeken op zolder. Heb al een aardige stapel die weg kan. Peter ging om 14:00 uur zijn vader en moeder ophalen. Die kwamen bij ons eten. Was gezellig dat ze er waren. Ik heb zo ook de film “De dirigent” laten zien. Ze vonden het een mooie film. Ik ben ondertussen het eten gaan klaarmaken. Lekker bloemkool met sperziebonen en aardappelen. Daarbij nog een lekker braadworst, daar is Peter zijn vader gek op. Na het eten nog even de film afgekeken en toen heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Ik ben gaan douchen. Daarna nog even gezeten en toen naar bed gegaan.

 

5 oktober 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Last van het eten van gisteren. Dus vannacht een glas melk gedronken. Daarna tocht wel weer in slaap gevallen. Ik was er om 07:00 uur uit. Eerst een film gekeken “De Dirigent”. Het was een mooie film. Peter kwam ook uit bed. Ik heb even een ontbijtje voor hem gemaakt. Daarna hebben we samen het huis even doorgewerkt. Rond 12:00 uur waren we daar mee klaar. Toen een broodje gegeten en daarna op de fiets even naar de stad gefietst. Bij de ANWB hebben we allebei een fleece gekocht. Daarna nog even rondgelopen op de Breestraat. Ook nog even bij de nieuwe Action geweest op het Van Marloterrein. Helaas deed de pin het niet dus zijn we maar weer naar huis gefietst. Ik ben daarna op zolder verder gegaan met het sorteren van treinenbladen om weg te doen. Peter ging lekker even liggen. Vanavond Burito’s gegeten en daarna tv gekeken o.a. Victoria.

 

4 oktober 2019 Peter was vanmorgen al weg toen ik uit bed kwam. Ik heb eerst de bedden afgehaald en daarna in de wasmachine gestopt. Ik moest om 08:00 uur bij de huisarts zijn voor een controle voor diabetes. Alles is goed onder controle en hoef me geen zorgen te maken over mijn gezondheid. Misschien nog wat kilo’s eraf, maar daar ben ik bezig. Daarna ben ik meteen boodschappen gaan doen. Ik was om 10:00 uur weer thuis. Eerst de boodschappen opgeruimd en daarna de was opgehangen en een nieuwe was in de wasmachine gedaan. Daarna was ik een beetje moe. Rond 13:00 uur had ik een afspraak bij de tandarts in Heemskerk. Eerst kreeg mijn gebit een grootte schoonmaakbeurt en daarna de controle bij de tandarts. Er moeten 2 vullingen worden vervangen. Daar heb ik weer een nieuwe afspraak voor gemaakt. Ik was om 15:30 uur pas weer thuis. Daarna nog wat tv gekeken en toen Peter thuiskwam hebben we stokbrood gegeten. Vanavond niet veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken.

 

3 oktober 2019 Vanmorgen weer op tijd naar het werk gelopen. Het regende wel, maar onderweg werd het al snel weer droog. Ik heb lekker gewerkt. Ik had vandaag geen afspraken. Dus een aantal bestellingen geplaatst voor lichtmasten en armaturen. Ook nog ontwerptekening gemaakt voor de Staatsliedenbuurt. Dit gaat voornamelijk om het verplaatsen en vervangen van lichtmasten en armaturen. Dit werk staat volgend jaar op de planning. Vanmiddag weer naar huis gelopen. Peter was ook op tijd thuis. Hij had een hele zak walnoten meegenomen van zijn werk. Anders werden ze weggegooid. Samen hebben we bij de Chinees in Heemskerk gegeten. Verder niet zoveel meer gedaan.

 

2 oktober 2019 Vanmorgen weer in de regen naar mijn werk gewandeld. Op mijn werk druk bezig geweest met een tekening van een project. Ik moest even het OVL plan bijwerken m.b.t. de nieuwe situatie in de straten. Toch wel een behoorlijke tijd mee bezig geweest. Daarnaast nog wat andere dingen gedaan. Rond 16:30 uur weer naar huis gelopen. Ik heb de hutspot van gisteren opgewarmd. Peter houdt daar niet van (2e hands eten) dus die heb wat anders gegeten. Peter ging naar zijn koor. Ik heb tv gekeken tot hij weer thuis kwam.

 

1 oktober 2019 Alweer een maand voorbij. Vanmorgen weer gelopen naar het werk. Het regende constant. Ik ben verder gegaan met de locaties van de OVL kasten. Gelukkig is nu alle data compleet om naar de aannemer te sturen. Ook nog wat opdrachten uitgezet. We hadden nog werkoverleg. Ik heb aan mijn collega’s verteld dat ik volgende week aan staar geopereerd moet worden. Dan weten ze tenminste dat ik een paar dagen niet op kantoor werk. Ik werk dan gewoon thuis. Dat kan gelukkig ook. Aan het einde van de dag weer naar huis gelopen. Ik was nog maar een klein stukje onderweg of het begon gigantisch te plenzen. Gelukkig had ik wel mijn paraplu bij me, maar hielt het toch niet helemaal droog. De onderkant van mijn broekspijpen waren helemaal doorweekt. Toch nog redelijk droog overgekomen ondanks de omstandigheden. Ach je smelt er niet van. Voor de natuur is het in ieder geval goed na de lange periode van droogte. Thuis heb ik hutspot gemaakt met spekjes en een echte rookworst. Ook erg lekker. Vanavond ben ik bij mijn collega Piet geweest. Hij is ook gek van treinen en was benieuwd naar zijn modelbaan. Peter had me even gebracht, omdat het toch weer begon te storten. Gezellig zitten praten met Piet over treinen en andere zaken. Rond 22;00 uur ben ik naar huis gelopen. Het regende wel maar met de paraplu hielt ik het prima droog. Peter lag al op bed.

 

30 september 2109 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Ik had een paar afspraken m.b.t. openbare verlichting. Gewoon lekker bezig geweest. Ik heb onder anderen samen met mijn collega Piet de kasten van de openbare verlichting (OVL) uitgezocht. Binnenkort worden er nieuwe schakelunits ingebouwd. Daarvoor moeten ze de precieze locaties van de kasten weten. Om 16:00 uur weer naar huis gelopen. Thuis heb ik preirolletjes gemaakt met rookvlees en kaas. Daarbij een kaasburger en gebakken aardappeltjes. Echt lekker en dat vond Peter ook. Vanavond nog even op zolder bezig geweest en nog wat tv gekeken, O.a. spoorloos. 

 

29 september 2019 Vanmorgen weer vroeg wakker. Peter was er ook al om 08:00 uur uit. Hij ging zijn nichtje Daniëlle met vriendin Maud helpen met verhuizen. Ik ben verder gegaan op zolder met het herinrichten van mijn vitrines. Ook nog de was opgevouwen en een was aangezet. Peter was om 15:30 uur weer thuis. Hij was wel moe. Ik heb voor het eten gezorgd. Prei uit de oven met gebakken aardappels en een schnitzel. Lekker hoor. Daarna nog wat tv gekeken en op tijd naar bed. Morgen weer werken.

 

28 september 2019 Vanmorgen was ik alweer om 05:45 uur wakker. Ik ben er maar uit gegaan en wat tv gekeken. Peter kwam er om 09:00 uur uit. Hij ging eerst naar de kapper. Ik ben nog wat op zolder gaan rommelen met mijn vitrines. Ik heb nu ook in de 2e vitrine LED strips aangebracht. Komt alles veel beter tot zijn recht. Rond 11:00 uur zijn we naar de Kwantum gereden om te kijken naar gordijnen. Daar konden we niet echt slagen. Toen zijn we doorgereden naar de Decorette in Heemskerk. Die hebben veel meer keus en het wordt ook nog opgehangen. Ook nog even een patatje gegeten. In de snackbar kwam ik Marian nog tegen. Haar ken ik nog van vroeger. Zij was getrouwd met Cees (helaas overleden) een broer van Lia mijn ex. Even met haar staan te praten. Leuk hoor. Na het patatje zijn we weer richting huis gereden. Ik ben verder gegaan op zolder. Peter ging wat muziek leren. Na het eten (erwtensoep met brood) nog Victoria gekeken op tv.

 

27 september 2019 Vanmorgen Peter uitgezwaaid. Daarna een donkere was aangezet. Ik had gisteren zo erg gezweet dat mijn kleren helemaal doorweekt waren geweest. Dus niet echt fris meer. Daarna boodschappen gaan doen. Thuis de was opgehangen en weer een nieuwe er in gedaan. Daarna weer verder gegaan op zolder met mijn vitrinekasten en opgeruimd. Ook nog een film gekeken. Toen Peter thuis kwam hebben we samen gegeten. Daarna nog wat tv gekeken en op tijd naar bed.

 

26 september 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Vanmorgen nog wat beheerwerkzaamheden gedaan. Rond 12:00 uur met een aantal collega’s met de trein richting Haarlem vertrokken. We hadden deze middag een teambuildingsuitje. Eerst gingen we naar ABC architecten. Daar was een tentoonstelling over waterbeheer. Daarna ben ik nog even bij een ander museum naar binnen gelopen. Daar was een kleine tentoonstelling over 180 jaar spoorwegen. Toen ik weer buiten was bleken mijn collega’s al richting de nieuwe Bavo kerk te zijn gelopen. Ik weet gelukkig wel redelijk de weg in Haarlem dus had ze snel weer teruggevonden. Je kan in de Bavo de torens beklimmen (Klim naar het licht). Via allerlei trappen en doorgangen kom je boven op één van de twee torens. Tussen deze torens is een stalen brug gebouwd, zodat je van de ene naar de andere toren kan lopen. Best een beetje eng hoor. Je hebt wel een prachtig uitzicht over Haarlem. Daarna weer naar beneden. Ik zweette als een pakkendrager. Na deze klim kregen we nog een rondleiding door de kerk zelf. Best interessant, want het is een van de grootste kerken van Nederland. Na dit bezoek zijn we terug gelopen naar het centrum van Haarlem. Daar gingen we samen eten bij “de Beren” een restaurant. Op de terugweg werden we nog bijna omver gereden door een scooter die door het rode licht reed. Ze gleed uit een maakte een smak op de grond. Gelukkig niks ernstig. Wij hadden gelukkig ook niks. Lekker gegeten en rond 21:00 uur weer de trein gepakt naar huis. Ik was om 22:15 uur thuis. Peter lag al in bed.

 

25 september 2019 Vanmorgen eerst even naar het RKZ gelopen om bloed te prikken. Volgende week heb ik weer een onderzoek m.b.t. diabetes. Daarna doorgelopen naar mijn werk. Rond 10:30 had ik een afspraak bij Eyscan in Beverwijk. De staar in mijn linkeroog is zo erg geworden dat ik er bijna niets meer mee kan zien. Ik had daarom ook mijn afspraak vervroegd van december naar vandaag. De conclusie van het onderzoek is dat ik op 8 oktober een staatoperatie moet ondergaan. Dan krijg ik een nieuwe lens in mijn ook. Hopelijk kan ik daarna weer goed kijken. Het andere ook doen ze dan een maand later. Wel spannend allemaal. Daarna weer terug naar het werk gegaan. Rond 16:00 uur ben ik weer naar huis gelopen. Ik heb maar even wat boodschappen gedaan en een stokbrood gehaald voor morgen. Dan kan Peter zelf iets maken als ik er niet ben. Vanavond ben ik bij mijn zus geweest. Peter ging naar zijn koor. Ik heb gezellig met mijn zus zitten kletsen. Om 22:00 uur heb ik Peter weer opgehaald.

 

24 september 2019

23 september 2019

22 september 2019

21 september 2019

 

20 september 2019 Vanmorgen Peter uitgezwaaid. Ik heb de bedden afgehaald en in de wasmachine gestopt. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Ik zag nog een mooie V50 in ambulancekleuren staan bij de Aldi. Toch maar even een foto gemaakt. Daarna weer terug naar huis gereden. Rond 13:00 uur ben ik naar mijn collega Sandra gefietst. Zij is al een tijdje ziek. Leuk om haar weer te zien. Lekker zitten kletsen. Gelukkig gaat het nu iets beter met haar. Na dit bezoek nog even bij de kringloopwinkel in Heemskerk geweest. Lekker rond gekeken. Helaas of gelukkig had ik geen geld bij mij, dus niks gekocht. Daarna weer naar huis. Ook weer met mijn vitrine op zolder bezig geweest. Toen Peter thuiskwam samen gegeten. Verder niet zoveel meer gedaan. Nog wat tv gekeken.

 

19 september 2019 Vandaag is mijn collega Piet jarig. Dus vanmorgen even voor hem gezongen toen hij binnen kwam. Daarna gewoon aan het werk gegaan. Wat contacten gehad met de aannemer en wat remplacedata voor de lampenvervanging in mijn persoonlijke beheerprogramma (lees Excel) gezet. Piet had zelf taart gebakken en gemaakt. Ik heb een heerlijk stukje monchoutaart gegeten. Lekker hoor. Aan het einde van de middag weer naar huis gelopen. Nog even wat vers stokbrood en salade gehaald bij de Vomar. Toen Peter thuiskwam hebben we dat samen gegeten. Lekker makkelijk. Vanavond nog wat tv gekeken.

 

18 september 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Het was een rustige dag op het werk. Weinig mensen gezien. Gewoon wat uitzoekwerkzaamheden gedaan m.b.t. openbare verlichting. Ik had ook een college voorstel van mijn collega Rob gekregen of ik wilde zorgen voor de handtekeningen die door verschillende mensen gezet moet worden. Het is alleen niet zo makkelijk om deze handtekeningen te bemachtigen, mede omdat niemand echt een vaste plek heeft. Dus stuur je eerst een mailtje naar de personen die moeten ondertekenen. Het grootste deel reageert gewoon niet. Dus na een tijdje er maar weer mee gestopt. Morgen maar weer proberen. Om 14:30 uur ben ik naar Heerhugowaard vertrokken. Ik had een afscheidsreceptie van Ron Nadort. Hij was een oud collega bij Beverwijk en tot vandaag beheerder van de openbare verlichting in Heerhugowaard. Hij ging met pensioen. Eerst met de trein naar Alkmaar en vandaar met de bus naar Heerhugowaard. De bus stopte voor de deur van het restaurant. Na 2 uur weer op huis aan gegaan. Ik ben teruggereden met Jan, een oude collega van Beverwijk. Jan heeft een oude VW bus camper. Lekker zitten kletsen onderweg. Was leuk om hem weer te zien en te spreken. Peter was al thuis. Samen wat gegeten en Peter ging daarna naar zijn koor om te zingen. Ik heb wat tv gekeken, totdat Peter weer thuiskwam.

 

17 september 2019 Vanmorgen weer vroeg opgestaan. Peter uitgezwaaid en ik ben naar mijn werk gelopen. Lekker gewerkt niet veel bijzonders. Vanmiddag weer naar huis gelopen en Peter heeft voor het eten gezorgd. Daarna nog wat tv gekeken.

 

16 september 2019 Vandaag weer gewoon aan het werk. Niet echt bijzonder. Vanmorgen had ik een presentatie van een nieuw beheerprogramma voor de openbare verlichting. Ik ben heel enthousiast, maar een paar collega’s vinden het niet echt nodig. Alleen hoeven zij nooit met de gegevens die ik nodig heb te werken. Dus eigenlijk weten ze niet waar ik tegenaan loop tijdens mijn met het huidige beheerprogramma. Dat is jammer. Wel een duidelijke uitleg gehad. Ziet er voor mij prima uit en de kosten vallen mee. Verder nog wat uitzoek werkzaamheden gedaan. Daarna naar huis gelopen, gegeten en wat tv gekeken.

 

15 september 2019 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Eerst wat tv gekeken en toen kwam Peter uit zijn bed. Samen even zitten kletsen over hoe Peter het had gehad in Berlijn. Vanmiddag zijn we nog even bij Peter zijn vader en moeder geweest. Toen we weer thuis waren ben ik op zolder verder gegaan met mijn vitrine. Peter ging nog wat in de tuin rommelen. Daarna samen wat gegeten en nog wat tv gekeken. Morgen weer werken.

 

14 september 2019 vanmorgen was ik vroeg wakker. Ik had pijn in mijn buik. Toch maar uit bed gegaan en wat tv gekeken. Het werd mooi weer dus eerst wat buiten gezeten en gewerkt. Mijn nichtje Linda appte nog of ze langs mocht komen samen met zoon Seth. Dat is natuurlijk altijd goed. Ze was er om 10:00 uur. Lekker zitten praten en ook nog de kleine Seth vastgehouden. Rond 12;00 uur ging ze weer naar huis. In de middag ben ik nog een stuk gaan wandelen. Lekker richting Heemskerk gelopen en ook nog even bij een kringloopwinkel langs geweest. Daarna weer naar huis. Ik heb lekker spruiten met aardappelen gegeten. Daarna nog wat tv gekeken. Peter appte om 18:00 uur dat ze om 20:30 uur weer bij zijn werk waren met de bus en of ik ze dan kon ophalen. Ik was er om 20:30 uur en ze waren net aangekomen. Nog even wat gedronken daar en toen weer naar huis. Daarna op tijd naar bed gegaan.

 

13 september 2019 Vanmorgen appte Peter mij al dat ze richting Berlijn reden. Ik was er om 06:30 uur uit. Ik heb eerst wat gegeten en daarna ben ik boodschappen gaan doen. Verder heb ik nog een was gedraaid en het huis gestofzuigd. Daarna nog wat in de tuin gewerkt. Vanavond heb ik een roerbak ei op brood gemaakt. Lekker en makkelijk. Daarna lekker tv gekeken. Peter had nog gebeld dat ze met een Trabant hadden gereden door Berlijn. Vanavond gingen ze nog stappen. Ik lag er om 22:30 uur in.

 

12 september 2019 Vanmorgen gelijk opgestaan met Peter. We gingen ook tegelijk naar het werk. Lekker gelopen. Op het werk was het nog steeds redelijk rustig. Ook even met collega Conny bijgepraat. Die had ik al 7 weken niet gezien. Verder wat dingen uitgezocht. Om 14:30 uur had ik een afspraak bij de aannemer Van Vuuren. Daarna doorgelopen naar huis. Peter was om 17:00 uur thuis. Samen gegeten. Peter is vanavond met zijn werk een paar dagen op pa. Ik heb hem rond 22:00 uur samen met 2 collega’s afgezet bij zijn werk in Hoofddorp. Vandaar zijn naar Berlijn gereden in Duitsland. .

 

11 september 2019 Vanmorgen weer vroeg op om naar mijn werk te gaan na 3,5 week vakantie. Peter uitgezwaaid en ik ben lekker lopend naar mijn werk gegaan. Het is alweer donker. Lekker gewerkt. Het was niet druk, dus een mooie dag om te beginnen. Weer even bijgepraat me de collega’s. Om 16:00 uur weer naar huis gelopen. Ik chili con carne gemaakt. Peter was pas om 18:00 uur thuis. Wel samen gegeten. Ik moest vanavond naar de treinenavond van de NVBS en Peter moest weer zingen met zijn koor. Het was een leuke treinenavond met een presentatie over de trans Mongolië express naar Beijing. Daarna nog een presentatie over de treinenhobby van een jongen van de Hoogoven stoomclub. Ik was om 22:30 weer thuis. Peter lag al op bed.

 

10 september 2019 Vanmorgen om 06:15 uur heb ik Peter uitgezwaaid naar zijn werk. Ik heb nog een was gedraaid. Rond 10:00 uur ben ik naar de Breestraat gefietst. Ik heb bij C&A een spijkerbroek gekocht en bij de boekwinkel DVD en een verjaardagskalender.. Daarna ben ik nog even naar de kringloopwinkel gefietst. Ik heb nog een paar DVD gekocht. Toen ik weer thuis was heb ik eerst de was opgehangen en daarna lekker een broodje gegeten, want het was al 13:30 uur. Ik heb de was opgevouwen en opgeborgen in de kast. Peter ging na zijn werk nog bij zijn moeder wat werken in de tuin. Daarna zou hij daar ook gaan eten. Ik had nog wat tomatensoep in de vriezer en met een paar broodjes was ik weer snel klaar. Peter was om 19:30 uur thuis. Daarna niet veel meer gedaan. Morgen moet ik ook weer werken na 3,5 week vakantie.

 

9 september 2019 Vanmorgen heb ik Peter niet weg horen gaan, maar was wel om 06:30 uur wakker. Vandaag wordt mijn zus Inge 65 jaar. Gefeliciteerd. Ze viert het eigenlijk niet maar ben toch rond 10:30 uur naar haar toe gegaan om te feliciteren, Bij aankomst zaten mijn nichtje Anita, Giel en …. Er al. Het was even gezellig. Wat mijn zus niet wist is dat we vanavond samen met mijn broers en schoonzus Irene nog langs zouden komen. Ik heb eerst nog even met Inge en de honden een stukje gewandeld. Daarna heb ik nog wat boodschappen gedaan. Thuis nog even een was opgehangen en daarna nog een film gekeken. Ik heb rode kool gekookt met aardappelen en een hamburger. Lekker hoor weer gewone kost. Tot 21:30 hebben we tv gekeken. Daarna zijn we richting Inge haar huis gegaan. Mijn 2 broers en schoonzus Irene waren er al en ook Martin mijn neef. Inge was niet thuis want ze was naar een cursus Spaans in het dorp. Om 22:00 uur zou ze thuiskomen. Dat was ook zo. Dus hebben we voor haar gezongen en daarna samen geproost op het leven. Gezellig samen zitten kletsen tot 23:30 uur. Toen gingen wij weer naar huis. Het was leuk geweest.

 

8 september 2019 Vanmorgen was ik pas om 08:30 uur wakker. Heerlijk geslapen. Peter was er pas om 10:00 uur uit. We zijn eerst nog een was gedraaid. Daarna zijn we naar Peter zijn volkstuin gefietst. We hebben wat druiven en tomaten geplukt. Daarna zijn we weer naar huis  gefietst. Vanmiddag zijn we naar Peter zijn vader en moeder gereden. Fijn om ze weer te zien. Lekker zitten kletsen en thee gedronken. Rond 16:00 uur zijn we naar Paul gegaan. Hij had ons uitgenodigd om te komen eten. Lekker gegeten en bij gepraat met Paul. Rond 20;00 uur zijn we weer naar huis gegaan. Peter moet morgen weer werken. Ik heb nog 2 dagen vrij.

 

7 september 2019 Vanmorgen was ik er al om 06:30 uur uit. Eerst een film gekeken en gegeten. Daarna ben ik de spullen vast op gaan ruimen. Peter heb ik om 08:30 uur wakker gemaakt. Hij had gelukkig goed geslapen en geen pijn meer gehad. Nadat Peter ook gegeten had zijn we samen het huisje op gaan ruimen en onze eigen spullen in de auto gezet. Daarna nog even de koelkast schoongemaakt, afgewassen en gestofzuigd. Om 10:00 uur reden we weg. We hebben het hier prima naar ons zin gehad. We reden richting Nunspeet. Daar hadden we afgesproken met mijn zus. Vandaag gaan we haar vriend Simon uitstrooien die een paar maanden geleden overleden is. Rond 13;00 uur hadden we afgesproken. Daarvoor zijn Peter en ik nog even wat gaan drinken in Nunspeet. Het weer werd er ook niet beter op. Het hoosde uit de lucht. Mijn broer Fred belde op of wij er al waren. Hij zat bij een hotel in de buurt wat te lunchen en vroeg of wij naar hem toekwamen. We zijn er naar toe gereden en Fred zat net aan een uitsmijter. Om 13:00 uur gingen we naar de plek waar we Inge zouden ontmoeten. Er waren nog meer mensen gekomen in totaal waren we met 10 personen. Samen zijn we de hei opgelopen. Het weer knapte gelukkig iets op en het werd droog. Na een half uur lopen waren we bij de uitstrooiplek. Na het uitstrooien van Simon zijn we weer teruggelopen naar de auto’s Daarna zijn we nog wat gaan eten en drinken bij het Fletcher Hotel. Na een uur zijn we naar huis gereden. We waren om 16:30 uur thuis. We hebben de boel uitgeladen en daarna niet veel meer gedaan. Vanavond nog wat tv gekeken en daarna op tijd naar bed. Heerlijk dat eigen bed.

 

6 september 2019 Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan. Het was weer mooi weer, maar wel wat kouder als gisteren. Rond de middag zijn we naar het openluchtmuseum Erve Kots gereden. Dat ligt in de gemeente Lievelde. We hebben daar oude boerderijen bekeken zoals de mensen vroeger leefde. Best grappig. Ik herkende nog wel wat gereedschappen van vroeger, zoals een Zeis om gras te maaien. Daarna zijn we nog naar de kringloopwinkel geweest in Lichtenvoorde en wat boodschappen gedaan. Daarna weer naar het huisje gereden. Vanavond gaan we maar niet uit eten. Ik heb lekker bietjes met aardappels en biefstukje gemaakt. Vanavond nog wat tv gekeken. Peter ging vroeg naar bed. Ik heb al wat spullen ingepakt.   

 

13 augustus 2019 Vandaag is Peter zijn moeder Door 89 jaar oud geworden. Alweer een hele leeftijd. Ik ben gewoon naar het werk gegaan en Peter ook. Ik had vandaag niet echt mijn dag. Was erg moe en weinig energie. Wel veel gedaan m.b.t. de openbare verlichting. Na het werk met de trein naar Haarlem gereden om bij Peter zijn vader en moeder te gaan eten voor de verjaardag van Door. Het was wel gezellig maar erg druk. De achterkleinkinderen waren erg druk en hadden energie voor tien. Wel heel lief allemaal, maar voor mij een beetje te veel van het goede. Lekker samen Chinees gegeten. Rond 20:30 uur weer naar huis gereden samen met Peter in de bus van zijn werk. Nog even samen tv gekeken en daarna naar bed. Ik was echt helemaal af. Hopelijk voel ik me morgen weer iets beter.

 

12 augustus 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Peter was al weg. Op kantoor was het rustig. Ik had een overleg over de openbare verlichting in de nieuwe wijk Binnenduin. Ik kwam erachter dat het ingenieursbureau die het ontwerp had gemaakt, waarschijnlijk verkeerde lichtberekeningen had gemaakt. In het plan staan de lichtmasten getekend op 10 tot 15 meter afstand. Dat kan niet kloppen, Normaal zetten we lichtmasten op 25 tot 30 meter afstand. Dus dat is vreemd. Ik ga daar navraag over doen. Waarschijnlijk hebben ze verkeerde waarden gebruikt. Aan het einde van de middag weer naar huis gelopen. Peter kwam ook al snel thuis. Ik heb zalm gemaakt in de oven. Daarna nog wat gerommeld in de tuin en wat tv gekeken.

 

11 augustus 2019 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Een beetje gerommeld in en rond het huis. Peter ging zijn fietsbanden plakken. Ik heb hem nog wat geholpen, omdat hij dat nog niet zo vaak gedaan heeft. Peter ging vanmiddag zijn vader en moeder ophalen. Ze koen bij ons eten. Het was weer gezellig. Ook nog een film gekeken. Peter heeft ze weer naar huis gebracht. Daarna nog wat tv gekeken. Morgen begint de laatste week voor de vakantie. Ben er wel een beetje aan toe.

 

10 augustus 2019 Vanmorgen was ik er om 7:00 uur uit. Eerst even wat tv gekeken. Toen Peter uit zijn bed wam zijn we samen even naar het Kruidvat in Heemskerk gereden om foto’s af te drukken voor Peter zijn vader en moeder. Daarna weer naar huis. Ik heb de schuur opgeruimd. Dat was wel nodig. Het was een grote bende. Peter heeft het huis doorgewerkt. Het waaide ook erg hard vanmiddag. Er brakken dikke takken uit de bomen achter ons huis. Verder niet zo veel meer gedaan. Na als dat werk in de garage was ik aardig af. Alleen nog wat tv gekeken.  Verder niets.

 

9 augustus 2019 Vanmorgen was ik om 06:30 uur op. Peter was al naar zijn werk. Ik heb een was in de wasmachine gedaan. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Ik heb ook nog even een cadeautje gekocht voor de dochter van onze bure. Toen ik weer terug was, heb ik de was opgehangen. Lekker het huis doorgewerkt. Ook nog wat tv gekeken. Toen Peter thuis kwam hebben we shoarma broodjes gegeten. Vanavond nog even bij onze buren op kraamvisite geweest. Ze wonen er nog niet zo lang. Was leuk om ze te ontmoeten en de kleine baby Sarah te zien. Rond 22:00 uur waren we weer thuis.

 

8 augustus 2019 Vanmorgen weer naar mijn werk gelopen. Het was nog redelijk druk op het werk. Ik een paar opdrachten uitgezet bij de aannemer en wat offertes opgevraagd bij leveranciers van Aan het einde van de middag weer naar huis gelopen. Ook nog even bij de Vomar langs gelopen om wat laatste dingen in te slaan. Toen ik thuis was, snel gedoucht. Daarna al wat voorbereidingen gedaan, Paul, Oscar en Koen een hamburger komen eten. Ze waren er om 1715 uur. Peter was natuurlijk ook al thuisgekomen. Na het eten zijn we naar Cineworld gereden voor de film de Lion King. Een prachtige film, Het is zo echt dat het raar is dat de beesten kunnen praten. Het is een prachtige film. Na de film nog even wat gedronken en daarna weer ons weegs gegaan.

 

7 augustus 2019 Vanmorgen weer op tijd naar mijn werk gelopen. Peter werd opgehaald door een collega. Op mijn werk was het vandaag heel erg rustig. Een hoop mensen zijn vrij en anderen zijn met vakantie. Ik heb nog even aan de collegenota gewerkt om deze nog wat beter leesbaar te maken voor het college. Ik kreeg ook nog bezoek van een vertegenwoordiger van Orange Lightning. Hij had wat armaturen meegenomen op te laten zien. Toen ik vanmiddag naar huis liep ben ik nog even langs de Vomar gelopen om wat boodschappen voor morgenavond te halen. Dan komen Paul, Oscar en Koen bij ons eten, voordat we naar de film gaan. Peter heeft de nasi van gisteren opgegeten. Ik heb lekker brood gegeten met verste broodjes die ik bij de Vomar had meegenomen. Daarna nog wat buiten gezeten en tv gekeken.

 

6 augustus 2019 Vanmorgen weer lekker gewandeld naar mijn werk. Peter ook nog even uitgezwaaid. Op het werk druk bezig geweest met wat voorbereidende werkzaamheden voor een project. Daarna ook nog aan een collegenota gewerkt met een collega over armaturen en lichtmasten met zonnepanelen. Daarna weer lekker naar huis gelopen. Ik had nasi gemaakt, maar niet met rijst maar met bloemkool snippers. Ik proefde geen verschil dan met rijst. Best lekker dus. Daarna nog even de planten in de tuin water gegeven en een detective gekeken. Daarna weer op tijd naar bed.

 

5 augustus 2019  Vanmorgen weer vroeg op om naar het werk te gaan. Peter ook. Ongeveer gelijktijdig uit huis gegaan. Lekker weer naar mijn werk gelopen. Op het werk is het lekker rustig. Wel genoeg te doen voor mij. De dag vloog daardoor voorbij.  Na het werk weer naar huis gelopen. Peter was al thuis. Samen een prutje gegeten en daarna ging Peter yogaoefeningen doen ik ben lekker tv gaan kijken. 

 

4 augustus 2019 Vanmorgen weer op tijd opgestaan. Eerst wat tv gekeken en daarna ben ik verder gegaan met de oude pendule om de oude laklaag te verwijderen. Peter ging stofzuigen. Aan het einde van de middag ook nog lekker in de tuin gezeten, want het was heerlijk weer. Verder niet veel meer gedaan. Morgen weer aan het werk.

 

3 augustus 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg uit de veren. Vandaag ga ik met de trein naar Venlo. Ik heb een dagkaart van het Kruidvat, dus dat is lekker goedkoop en ik had hem geüpgraded naar 1e klas . Peter ging vandaag op zijn volkstuin werken. Ik ben om 08:00 uur vertrokken. Lekker rustig in de 1e klas gereisd. Om 11:00 uur was in  Venlo aangekomen. Daarna ben ik langs het spoor richting Duitsland gelopen. Op diverse locaties langs het spoor foto’s gemaakt van goederentreinen van en naar Duitsland. Lekker ontspannend zo’n dagje en lekker weer een flink stuk gelopen. Het is alweer meer dan 8 maanden geleden dat ik een dagje met de trein weggeweest ben. Dit vanwege mijn nierstenen. Rond 15:00 uur ben ik weer met de trein naar huis gereden. Om 18:00 uur was ik weer thuis. Peter had voor het eten gezorgd. Hij had ook een leuke dag gehad. We waren allebei een beetje moe, dus op tijd naar bed gegaan.

 

2 augustus 2019 Ik heb Peter vanmorgen al weer uitgezwaaid, daarna de bedden afgehaald en daarna in de wasmachine gestopt. Rond 8:15 uur ben ik boodschappen gaan doen en getankt met de auto. Daarna weer terug naar huis en ook nog even de autobanden opgepompt. Thuis de was opgehangen en meteen een 2e was er in gedaan. Daarna lekker even een tijdje een film gekeken. Ook nog even in de tuin gewerkt. Toen Peter thuis kwam hebben we samen gegeten en daarna niet veel meer gedaan.

 

1 augustus 2019. Vandaag gewoon weer gewerkt. Peter ook. Het was rustig op het werk. Dat is wel lekker om geconcentreerd te kunnenwerken. Aan het einde van de middag weer naar huis gegaan. Peter was ook al thuis toen ik thuis kwam. Vanavond zijn we naar mijn nichtje Michelle en vriend Alex in Stroet geweest. Ze hebben een paar weken geleden baby Lauren gekregen. Dus als oom moet je natuurlijk wel even gaan kijken. Wat een lieverd die kleine meid. Daarna ook nog even hun prachtige nieuwe huis gekeken. Het was gezellig. Daarna weer naar huis gereden en meteen naar bed gegaan.

 

31 juli 2019  Vandaag was ik vrij. Peter wordt vandaag 53 jaar. Dus heb ik voor hem gezongen en een ontbijtje op bed verzorgd. Ik had een mooie plant voor hem gekocht. Peter was ook vrij. Vandaag moesten we ook Tim en zijn vriendin ophalen van Schiphol. Zij zijn een weekje in Spanje op vakantie geweest. Dus om 10:00 uur naar Schiphol gereden. Samen nog wat gedronken op een terras. Daarna gewacht tot Tim en Sophie aangekomen waren. Daarna snel terug naar Beverwijk gereden. Inmiddels was het noodweer. Het hoosde tijdens de rit naar huis. Thuis samen nog even taart en een paar broodjes gegeten. Toen gingen ze weer naar huis met Tim zijn auto. Vanmiddag niet zo veel gedaan. Om 16:00 uur naar Haarlem gereden om Peter zijn vader en moeder op te halen. We zijn met hun uit eten gegaan bij de Molenplas in Haarlem-Zuid. Lekker gezellig gegeten met elkaar. Na het eten zijn we  nog even met de auto naar het oude huis van Peter zijn moeder gereden. Leuk om dat te zien. Daarna pa en moe weer thuis afgezet. Het was een gezellige avond geweest. Op tijd naar bed gegaan.

 

30 juli 2019 Vanmorgen weer vroeg op. Peter uitgezwaaid en daarna naar mijn werk gelopen. Ik heb lekker gewerkt. Ik heb wat dingen uitgezocht. Ik heb ook een gesprek gehad met de aannemer. Aan het einde van de middag weer naar huis gelopen. Ook nog even een aardbeienslof gehaald en een cadeautje voor Peter zijn verjaardag morgen. Peter was al thuis. Samen de pasta die van gisteren over was opgegeten. Peter ging nog even naar de tuin om water te geven. Ik heb wat in de tuin gerommeld en daarna nog wat tv gekeken.

 

29 juli 2019 Vanmorgen moesten we weer aan het werk. Peter uitgezwaaid. Ik ging eerst even langs de huisarts. Ik heb al weken een vervelend hoestje en daarnaast op verschillende plaatsen eczeem. Het eczeem komt door waarschijnlijk door het warme weer. De dokter zei dat het hoestje vanzelf over moet gaan. En een zalfje gekregen voor de eczeem, Hopelijk helpt het een beetje. Ik werd gek van de jeuk. Daarna met de auto naar mijn werk gereden. Lekker gewerkt. Op de terugweg het zalfje gehaald bij de apotheek. Daarna weer naar huis. Verder niet veel meer gedaan. Ik heb pasta gemaakt. Peter was ook op tijd thuis. Verder niet veel gedaan. 

 

28 juli 2019 Vanmorgen was ik er pas om 07:00 uur uit. Eindelijk weer een beetje normaal geslapen. Ik ben aan de grote staande pendule gaan werken om de oude laklaag eraf te halen. Daar was ik al vorig jaar mee begonnen, maar nog steeds niet afgemaakt. Buiten was het heerlijk weer. Rond de 20 graden met een zonnetje daarbij. Peter ging het huis doorwerken. Vanmiddag zijn we om 13:00 uur vertrokken richting Breda naar de dochter van Peter, Eline. We waren bij haar uitgenodigd om te komen eten Dat is natuurlijk erg lief en leuk. Rond 14:30 uur waren we in Breda. Eline had nog een verrassing voor Peter. Voor zijn verjaardag a.s. dinsdag had ze een High whine geregeld. In de plaats van “tea” dus wijn. Ergens midden in Breda op een terras. Het weer was wel een beetje regenachtig maar de temperatuur was prima. Lekker gegeten en wijn gedronken (ik niet hoor) en een gezellig diepgaand gesprek tussen Eline en haar vader Peter. Ik hield me maar een beetje afzijdig. Dit soort gesprekken hebben die twee niet vaak. Na de brunch zijn we nog even bij Peter zijn ex schoonvader en moeder langs geweest. (Eline en Tim hun oma en opa). Zij wonen sinds kort ook in Brabant. Even hun nieuwe appartement bekeken. Ze wonen er mooi. Daarna zijn we nog even bij Eline haar werkplek langs geweest. Daarna weer naar huis gereden. Rond 20:00 uur zijn we weer richting huis gegaan. Het was een gezellige middag geweest. Bedankt Eline voor deze leuke verrassing. We waren om 21:30 uur weer thuis.

 

27 juli 2019 Vanmorgen was ik weer vroeg uit bed. De temperatuur was in de loop van de nacht wel gezakt tot 19 graden, maar binnen was het nog steeds heet. Vannacht had het wel even geonweerd en flink geregend. Daardoor was het wel wat benauwd. Peter kwam er om 08:00 uur uit. Vandaag nog niet veel gedaan. Een beetje op zolder wat opgeruimd en de ramen tegen elkaar open gezet. In de loop van de dag werd het toch nog 26 graden, maar gelukkig niet meer zo heet. Peter was nog op de tuin aan het werk geweest. Toen hij terugkwam bleek dat het deurslot van de kamerdeur defect was. Deze kon niet meer open. Ik heb de beide scharnieren doorgezaagd en zo konden we de deur er weer uit halen. Peter ging nog even naar zijn vader en moeder. Daarna een nieuwe slot in de deur gezet. Verder lekker samen in de achtertuin gezeten. Daarna nog wat tv gekeken.

 

26 juli 2019 Vannacht erg slecht geslapen. Het was veel te heet. Om 02:30 uur ben ik er uit gegaan. Het was nog boven de 30 graden. Ik was helemaal kapot. Beneden maar op de bank gezeten en wat tv gaan kijken. Peter kwam er om 05:40 uur uit. Hij ging na het ontbijt naar zijn werk. Ik ben om 08:00 uur boodschappen gaan doen. Het was toen nog 28 graden. Daarna snel weer naar huis. Daar heb ik weer op de bank gelegen. Hopelijk wordt het snel wat minder warm. Peter was ook weer vroeg thuis. Werken in de buitenlucht is ook geen pretje bij deze temperaturen. Hij ging nog wel even naar de volkstuin om water te geven. Ik heb gewoon geen puf meer. Vanavond nog wat tv gekeken en redelijk laat naar bed gegaan. Hopelijk koelt het in de loop van morgen wat af.

 

25 juli 2019 Vanmorgen gelijk met Peter opgestaan. Ik had niet best geslapen. Het was al behoorlijk warm in bed. Peter ging naar zijn werk. Ik heb nog even buiten gezeten, maar de temperatuur ging al snel naar de 30 graden toe. Toen ben ik naar binnen gegaan. Daar was het nog steeds 24 graden. Ik heb de hele dag weinig gedaan. Een beetje tv gekeken en wat boekjes gelezen. Rond 15:00 uur werd het temperatuur record verbroken. In Gilze werd het 40,7 graden. Zo heet was het nog nooit in Nederland geweest. Bij ons in Beverwijk bleef de temperatuur steken bij 37,4 graden. Ook al veel te veel en veel te warm voor mij. Aan het einde van de dag was ik toch wel helemaal af. Peter was ook om 14:30 uur gestopt met werken. Verder weinig gedaan. Wat sla gegeten en een stukje vlees. Daarna lekker gedouched en tv gekeken.

 

24 juli 2019 Vanmorgen om 03:00 uur ging de wekker. We waren alle vier opgestaan. Peter sliep nog half, dus hem maar wat eten en te drinken gegeven. Om 03:30 uur gingen Peter, Tim en Sophie richting Schiphol. Ik ben weer naar bed gegaan. Peter was 3 kwartier later alweer terug. Hij ging ook weer liggen. Om 06:00 uur ging de wekker weer. Peter ging naar zijn werk. Ik even later ook. Het was al warm tijdens het lopen. Op het werk was het gelukkig nog niet zo warm. Het was rustig op het werk. Wel een hoop gedaan. Aan het eind van de dag weer naar huis. Het was zweten onderweg, hoewel ik wel mijn korte broek had aangedaan.. De temperatuur was al opgelopen naar 32 graden. Peter was ook al thuis toen ik thuis kwam. Ik was al behoorlijk duf en moe van de warmte. Gelukkig was het in huis nog 24 graden. Ik heb verder niet veel meer gedaan. Veel te warm. Morgen heb ik vrij genomen, omdat het nog veel warmer wordt. Peter gaat wel gewoon werken.

 

23 juli 2019 Het wordt steeds warmer, daardoor slaap je ook slecht. Ik was ook al weer vroeg wakker. De komende dagen wordt het alleen maar heter. Ik heb daarom besloten om donderdag vrij te nemen. Ze voorspellen dan een temperatuur van 40 graden. Ik hoop toch echt dat het niet zo heet wordt. Wel lekker in mijn t-shirt naar het werk gelopen. Peter was ook al weer op pad. Je krijgt niet veel energie van dit weer. Je word er loom van. Wel redelijk nog wat werk gedaan. De dag ging gelukkig snel voorbij. Op de terugweg was het weer afzien. Peter was al thuis toen ik thuis kwam. Vanavond kwam Peter zijn zoon Tim en zijn vriendin Sophie kwamen bij ons eten en slapen. Morgenochtend moeten ze om 04:00 uur op Schiphol zijn. Peter brengt ze dan weg. Ze gaan een weekje op vakantie in Spanje. Lekker nasi gegeten samen. Daarna nog wat gedronken en gepraat. Om 21:30 uur gingen ze naar bed. Ik bleef nog wat tv kijken.

 

22 juli 2019 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Lekker gelopen want het lekker weer. Op het werk is het rustig. Er zijn een hoop collega’s met vakantie. Rustig aan gewerkt. Gelukkig blijft het in kantoor redelijk koel rond de 24 graden. Aan het einde van de middag weer naar huis gelopen. Buiten was het behoorlijk warm, wel  28 graden. Niet echt een pretje om naar huis te lopen in de brandende zon. Thuis snel mijn korte broek aangetrokken en voor het eten gezorgd. Peter kwam ook snel thuis. Niet veel gedaan meer vanavond. Door het warme weer. Peter ging nog wel even op zijn tuin water geven.

 

21 juli 2019 Vanmorgen was ik er al om 05:30 uur uit. Er was brand bij Tata steel en door alle sirenes werd in wakker. Eerst maar wat tv gekeken en daarna buiten wat gerommeld in de tuin. Toen Peter uit zijn bed kwam even samen koffie en thee gedronken. Rond 10:30 uur even bij Serge en Esther op bezoek. Zij hebben een tijdje geleden een dochter gekregen, dus moesten nog even op kraamvisite. Het was gezellig. Peter ging daarna naar de volkstuin. Ik ben op zolder verder gaan opruimen. Meteen maar begonnen om de afzuigmotor van het ventilatiesysteem te vervangen. Ik had al 1,5 jaar geleden een nieuwe motor gekocht, maar hem nog steeds niet geplaatst. Nu dus wel. De oude motor was redelijk verstopt, dus afzuigen deed hij al niet veel meer. Helaas paste de afzuigslangen niet. Dus ze tijdelijk maar met ducttape vastgezet. Meteen via internet een paar verloopstukjes besteld. Die komen dinsdag. Daarna samen in de tuin gezeten, gegeten en nog wat tv gekeken. Het weekend is weer voorbij. Sharula appte nog dat het weer goed was met de relatie. Dat is ook weer fijn om te horen.

 

20 juli 2019 Vanmorgen weer vroeg wakker. Eerst wat tv gekeken en daarna samen met Peter ontbijt gegeten. Het regende vanmorgen flink, maar dat is positief en belangrijk. Volgende week wordt het weer bloedheet. Peter ging nog even naar de Breestraat om wat inkopen te doen. Rond 1 uur zijn we richting Ridderkerk gereden. We gaan even op ziekenbezoek bij Cees. Hij is vorige week van een trap gevallen en heeft door toch wel wat aan over gehouden. Pijn in zijn rug en een scheurtje in een wervel van zijn staartbeen. Eerst even in het centrum van Ridderkerk om wat bloemen te kopen en wat lekkers bij de thee. Daarna naar Cees en John hun huis gereden. Cees was alleen thuis. John werkt in de zorg en was al weer aan het werk. Met Cees ging het redelijk maar slikt nog wel veel pijnstillers. Lekker zitten kletsen en een beetje voor hem gezorgd. Later nog wat eten gehaald en om 19:30 uur weer richting huis gereden. Het was weer gezellig geweest en fijn om Cees te zien. Thuis aangekomen  nog wat tv gekeken en toen naar bed.

 

19 juli 2019 Vanmorgen al weer vroeg eruit. Peter ging naar zijn werk. Eerst de bedden afgehaald. Ik ging om 08:15 uur boodschappen gedaan bij de Aldi en Dekamarkt. Daarna weer naar huis gegaan. Lekker even een film gekeken en de was opgehangen. Daarna geluncht en op zolder verder gegaan met opruimen. Rond 15:00 weer gestopt. Vanavond hebben we een afspraak met Paul. We gaan samen wat eten op het strand. Lekker zitten kletsen over Paul zijn plannen. Het weer was niet zo mooi helaas. Het spetterde af en toe wat, maar het was toch gezellig, Ik heb Cees nog even gebeld hoe het met hem ging.

 

18 juli 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Ik ben voornamelijk bezig geweest met uitzoeken van de armaturen die vervangen moeten worden. Daarnaast nog wat andere dingen opgepakt. Rond 16:30 uur naar huis gelopen. Nog even bij de Vomar een stokbrood en wat beleg gehaald. Verder niet zoveel meer gedaan.

 

17 juli 2019 Vanmorgen was ik nog moe toen ik uit bed kwam. Waarom weet ik niet want ik had wel heel goed geslapen. Nadat ik Peter had uitgezwaaid ben ik naar mijn werk gelopen. Daar werd ik wel weer iets helderder van. Op het werk was het heel erg stil. Je merkt duidelijk dat er al behoorlijk wat collega’s met vakantie zijn. Het was een duffe dag. Letterlijk en figuurlijk. Wel gewoon gewerkt natuurlijk, maar was blij dat de dag voorbij was. Thuisgekomen heb ik wat restjes van gisteren opgewarmd en nog 2 worstjes gebraden. Ik had ook nog zelfgemaakte tomatensoep uit de vriezer opgewarmd. Al met al toch een lekker maaltje weer. Na het eten toch nog even op zolder bezig geweest. Even wat spullen uitgezocht wat weg kan. Na een uurtje ging bij mij een beetje het licht uit. Toen maar weer naar beneden gegaan. Peter zat een detective te kijken die ik had opgenomen. Op tijd naar bed gegaan.

 

16 juli 2019 Vanmorgen voelde ik me voor het eerst weer als van ouds met het lopen naar mijn werk. Helemaal geen spierpijn of andere klachten meer. Dus had er flink de pas in. Op het werk had in o.a. een overleg met collega’s over de samenwerking met Liander, onze netbeheerder. Dat gaat niet altijd even vlot. Binnenkort gaan we een overleg met Liander plannen om de samenwerking bij projecten te verbeteren. Verder nog wat OVL werkzaamheden gedaan. Na het werk weer flink doorgelopen naar huis. Ik heb snel een ovenschotel in elkaar geflanst en het was nog lekker ook als ik Peter mag geloven. Peter heeft nog wat yogaoefeningen gedaan. Ik Heb Cees even gebeld hoe het met hem ging. Hij moet rustig aan doen want er is een stukje bot van zijn onderrug losgebroken. Dat kan alleen met rust genezen. Verder niet veel meer gedaan.

 

15 juli 2019 Vanmorgen weer naar het werk. Het was een beetje een duffe dag. Wel genoeg gedaan, maar toch. De tijd ging ook maar langzaam voorbij. Wel flink doorgelopen naar huis. Dus was snel thuis. Ik heb voor mezelf eten gemaakt, want Peter was bij zijn vader en moeder gaan eten. Hij was rond 19:30 uur weer thuis. Ik kreeg nog een appje van Cees. Hij was naar het ziekenhuis geweest om een foto te laten maken van zijn rug. De pijn was nog steeds niet over. Het was erger geworden. Hij kreeg nu zwaardere medicijnen. Morgen krijgt hij de uitslag van de foto’s. Ik heb lekker voor de tv gehangen. Peter heeft nog wat yoga oefeningen gedaan.

 

14 juli 2019 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Ik wat in de tuin gerommeld en wat boompjes van me gesnoeid. Peter was er ron 09:30 uur uit, Hij ging naar de volkstuin en ik ben op zolder bezig geweest om alles weer een beetje te ordenen. Ook op de computer mijn overzicht van ABBA spullen bij gewerkt. Vanmiddag verder niet zo veel meer gedaan. Lekker geluierd. Morgen moeten we weer werken dus, nog een beetje energie tanken. Vanavond op tijd naar bed gegaan.

 

13 juli 2019 Vanmorgen eerst het huis gestofzuigd. Peter ging de was opvouwen en daarna het gasfornuis schoonmaken. Rond 14:00 uur zijn we naar Sharula in Rhoon gereden. Lekker even gezellig op visite. We hebben zitten kletsen en daarna bij haar gegeten. Lekker hoor. Rond 20:30 uur zijn we weer naar huis gereden. Het was weer leuk geweest. Toen we thuis waren zijn we naar bed gegaan.

 

12 juli 2019 Vanmorgen gelijk opgestaan met Peter. Hij ging naar zijn werk. Ik ging eerst wat tv kijken en daarna boodschappen doen. Het regende vanmorgen wel, maar gelukkig werd het in de loop van de dag weer droog. Verder niet zoveel gedaan. Wel 2 wassen gedraaid. Peter was wat later thuis, omdat er iemand afscheid had genomen. Ik heb een omelet gemaakt op een stuk stokbrood. Snel klaar een lekker. Daarna nog samen tv gekeken.

 

11 juli 2019 Lekker gewerkt vanmorgen. Vanmiddag ben ik naar Heerhugowaard geweest voor een uitleg over een gelijkspanningsnet voor de openbare verlichting. Het was interessant om deze presentatie bij te wonen. Rond 17:00 weer met de trein terug naar Castricum gereden en vandaar met de bus naar huis. Ik was om 18:15 uur thuis. Peter was er ook al. Hij had al voor het eten gezorgd. Ik was wel een beetje af. Dus niet veel meer gedaan. Ik heb nog wel even Cees geappt hoe het met hem ging. Het blijkt toch wat pijnlijker te zijn dan dat hij had verwacht. Niet zo fijn voor hem. Hopelijk velt hij zich snel weer wat beter.

 

10 juli 2019  Vanmorgen weer op tijd op. Ik heb Peter uitgezwaaid en weer naar mijn werk gelopen. Het regende wel, maar dat is ook wel weer goed voor de natuur. Lekker gewerkt. De dag was zo weer voorbij. Op de terugweg naar huis regende het nog. Ik heb dat ik thuis kwam de nasi van gisteren opgegeten. Peter was al iets eerder thuis. Hij had de laatste bijeenkomst van zijn koor voor dit seizoen. Ze gingen samen koken in IJmuiden. Ik heb lekker een detective gekeken. Peter was moe toen hij thuis kwam en ging meteen naar bed. Ik even later.

 

9 juli 2019 Vandaag weer gewerkt. Peter ook. Het was wel druk op het werk. Ook nog een teamoverleg. De dag was zo weer voorbij. Toen ik thuis kwam heb ik nasi gemaakt. Peter vind dat ook lekker en het is lekker snel klaar. Vanmiddag appte Cees uit Ridderkerk nog dat hij van een trapje was gevallen. Hij had behoorlijk pijn in zijn rug. Verder niet zo veel gedaan en een beetje tv gekeken. Het regende eindelijk ook weer een beetje.

 

8 juli 2019 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Peter ook. Ik heb is de rekeningen betaald die er de afgelopen week waren binnengekomen. Ik moest namelijk ook de rekeningen van mijn collega Rob betalen. Hij is 3 weken op vakantie. De dag was zomaar weer voorbij. Peter was moe toen hij thuis kwam. Gelukkig had hij vanavond niks. Ik ben vanavond met Inge en Irene naar Isabella en Jeroen geweest in Amsterdam om baby Finn te bekijken. Het was leuk om dat kleine kereltje te zien. Na 1,5 uur zijn we weer naar huis gegaan

 

7 juli 2019 Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Ik was pas om 07:30 uur wakker. Eerst lekker een ontbijtje naar binnen gewerkt en daarna wat tv gekeken. Peter was pas om 10;00 uur uit bed. Hij had gisteren lekker wijn gedronken, dus was nog niet helemaal helder. Peter ging nog even naar zijn tuin om water te geven. Ik heb nog een was gedraaid. Vanmiddag ben ik met de auto naar Schagerbrug gereden. Ik had daar een afspraak met iemand die een mooie oude picturedisc van ABBA voor mij had. Deze was in 1979 uitgegeven in Frankrijk. Maar had hem nog nooit kunnen bemachtigen. Nu dus wel. Gezellig met de verkoper zitten kletsen. Hij was gek van de Beatles. Na een uurtje weer naar huis gereden. Peter was ook alweer thuis van zijn volkstuin. Verder niet zo veel meer gedaan. We waren allebei behoorlijk moe. Morgen moeten we weer aan het werk.

 

6 juli 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Eerst even wat tv gekeken. Daarna even wat in de achtertuin gedaan. O.a. mijn gekweekte boompjes gecontroleerd. Ze hebben de droogte en warmte van de afgelopen week goed doorstaan. Peter kwam wat later uit zijn bed. Rond 10:30 uur zijn we naar Peter zijn vader en moeder gereden. Peter zijn moeder was donderdag gevallen en had gekneusde ribben. Gelukkig viel het mee. Ook nog even wat boodschappen voor ze gedaan. Daarna weer naar huis. Nog even op de bank gelegen en Peter op bed. Rond 16:45 uur zijn we naar Heemskerk gereden. Bij restaurant de Waterackers hadden we een reünie van de buurkinderen uit de straat waar onze vader en moeder woonden. Het was leuk om alle oude buurjongens en meisjes weer te zien. Vroeger trokken we vaak met elkaar op. Ook leuk om oude foto’s uit die tijd te bekijken. We waren met ongeveer 40 man. Het was echt leuk en gezellig. Het was zo 23:00 uur. Toen gingen we weer naar huis. Tot de volgende keer maar weer. 

 

5 juli 2019 Vanmorgen was ik al om 06:00 uur wakker. Eerst lekker even op de bank gezeten. Daarna langzamerhand alles opgeruimd. Peter was om 07:30 uur wakker. Na het ontbijt zijn we de spullen in de auto gaan laden. Rond 09:00 uur waren we daar mee klaar. Nog even met de schoonmaakster gebeld of we moesten wachten tot 10:00 uur, maar we mochten meteen vertrekken. Ons weekje in Winterswijk zit er weer op helaas. Wat is het ook een heerlijke plek. Ik zou er wel kunnen wonen. We waren om 12;00 uur weer thuis. Alles weer uitgeladen en de wasmachine aangezet. Peter naar de tuin om wat water te geven. Ik heb nog even water gegeven in de achtertuin en de vijver bijgevuld. Verder niet zoveel gedaan. Het is ook wel weer lekker om in je eigen huis te zijn. Al hoor je nu wel weer de auto’s en vliegtuigen. De achtgrondruis is helaas weer terug. Vanavond nog wat tv gekeken en op tijd naar bed.  

 

4 juli 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg op gestaan. Ik heb eerst een film gekeken. Peter lag nog lekker te slapen. Het is alweer onze laatste dag hier. Toen Peter ook wakker was besloten om een lekker dagje bij het huisje te blijven. De hele dag niet veel gedaan. Wel lekker geluierd in de zon en schaduw en genoten van de rust die er is. Vanavond zijn we weer uit eten gegaan bij Steakhouse Vivaldi. Was weer heerlijk allemaal. Daarna weer naar het huisje gelopen en een tv serie gekeken. Het was echt een ontspannende dag.

 

3 juli 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Lekker een broodje gegeten in de tuin want de zon scheen al volop. Peter kwam er later ook bij zitten toen hij wakker was. Vandaag was het plan om naar Emmerich in Duitsland te gaan. Dus met de auto daar heen gereden. Eerst even treintjes spotten op het station van Emmerich. Hier komen veel goederentreinen langs op weg naar Nederland. We zijn er ongeveer 2 uur geweest. Daarna zijn we naar de Rijnboulevard gelopen. Helaas ging het met Peter zijn knie nog niet zo goed. Dus zijn we maar op een terrasje gaan zitten aan het water. Op zich heerlijk hoor. Lekker wat gegeten en gedronken. Dan voel je je ook wel een tourist. Daarna zijn we nog wat boodschappen gaan doen bij Aldi-Süd en hebben we benzine getankt. Deze was wel 30 cent per liter goedkoper dan in Nederland. Daarna weer teruggereden naar ons huisje. Lekker nog wat buiten gezeten en wat gegeten. Later op de avond nog een paar delen van een serie gekeken. Rond 22:30 uur lagen we in bed.

 

2 juli 2019 Vanmorgen weer op tijd opgestaan. Peter was er ook vroeg uit. Na het ontbijt zijn naar een tuin in Winterswijk-Kotten gegaan. Ongeveer 13 kilometer van ons huisje vandaan. Het was een prachtige grote tuin met veel mooie doorkijkjes. Er waren ook heel veel mooie bloemen, planten en bomen te zien. Ik heb nog

 

1 juli 2019 Cactus


ovoor ouder nieuws  zie  Nieuwsarchief 2019 (2)


<< Naar boven