www.renemathot.nl                   Contact: info@renemathot.nl              Copyright © Rene Mathot

Nieuwsarchief 2019 (2)


30 juni 2019 Vandaag zou het iets minder warm worden. Dus na het ontbijt zijn we gaan fietsen richting Winterswijk. Eerst richting het station gefietst. Daar even wat foto’s gemaakt en toen naar Museum Transit Oost gefietst. Dat is een klein museum waar je kan zien hoe vroeger het openbaar vervoer in en om Winterswijk was geregeld. Ook is er het emplacement van station Winterswijk te zin in schaal 1 op 87. Dit beeld de situatie uit van rond 1930. Echt mooi om te zien. Vroeger was Winterswijk een groot spoorwegknooppunt. Daar is nu nog weinig van over helaas. Daarna hebben we nog wat rondgefietst, maar het was toch wel weer warm geworden. Nog even in het centrum van Winterswijk een patatje gegeten en wat gedronken. Ook nog een ijsje gegeten. Toen maar weer terug naar ons huisje gefietst. Vanavond hebben we lekker gegeten bij steakhouse Vivaldi. Dat is niet zo ver van ons huisje. Ik heb een heerlijk peppersteak gegeten. Echt lekker. Peter had iets met champignons. We zaten lekker buiten en de treinen van Arriva rijden op een paar meter afstand langs. Na het eten weer teruggefietst en nog een film gekeken.


Piko NS 2400

29 juni 2019 Vanmorgen heerlijk wakker geworden. Wat is het hier heerlijk rustig. Je hoort alleen de vogeltjes fluiten. Het was al meteen warm buiten. Lekker buiten gezeten. Peter was ondertussen ook wakker geworden. We zijn even met de auto naar Winterswijk gereden om nog wat boodschappen te doen. Daarna snel weer terug gegaan. Het was gewoon veel te warm aan het worden. Dus lekker geluierd in de schaduw onder de boom. Peter “dook” ook af en toe even in zijn zwembadje om af te koelen. Ik heb er ook lekker in gelegen. Verder niet veel gedaan. Voor mij toch iets te warm 34 graden. Lekker lang buiten gezeten. Het was namelijk op de slaapkamer ook erg warm.

 

28 juni 2019 Vanmorgen weer vroeg op om boodschappen te doen. Ik hoef niet zo veel te halen, maar genoeg om de eerste dag door te komen. Toen ik terug was heb ik samen met Peter de spullen in de auto geladen. Rond 11:00 uur reden we weg richting Winterswijk. Onderweg nog even gestopt in de omgeving van Zevenaar. Om 14:00 uur waren we bij het huisje in Winterswijk Miste. 3 jaar geleden zijn we hier ook al is een keer geweest. Een heerlijke plek. Het was al behoorlijk warm geworden. Alles snel uitgeladen en even bijkomen, buiten in de schaduw. Gewoon lekker genieten van de rust en het mooie weer. Peter heeft zijn zwembadje nog opgeblazen en gevuld met water. Vanavond werden er nog 2 fietsen afgeleverd die wij gehuurd hadden. Op tijd naar bed gegaan.

 

27 juni 2019 Mijn laatste werkdag voor een weekje vakantie. Ben er wel een beetje aan toe. Ik kreeg nog het verslag van het functioneringsgesprek van mijn teamleider, met de vraag om deze te lezen en te ondertekenen. Ik vond dat hij wel erg de nadruk had gelegd op mijn ziek zijn. Hij gaf aan dat het beheersysteem niet up to date was, omdat ik 6 maanden thuis ben geweest. Daar klopt helemaal niks van. Het beheersysteem wat wij gebruiken ligt al 5 jaar plat. Niet terecht om mij dat nu in mijn schoenen te schuiven. Er waren ook nog wat andere opmerkingen die ik onterecht vond. Deze zijn dus nu allemaal aangepast. Het is jammer dat er zo gedacht wordt. Verder gewoon gewerkt en wat zaken afgerond. Zoals rekeningen betalen e.d. Rond 16:00 uur naar huis gelopen. Peter kwam even later ook thuis. Ik had een stokbrood gehaald met salade. Lekker makkelijk. Peter ging nog naar zijn tuin om water te geven. Ik heb wat spullen bij elkaar gezocht voor de vakantie. We zijn op tijd naar bed gegaan.

 

26 juni 2019 Vanmorgen alweer vroeg wakker. Het was veel te warm in de kamer. Om 6 uur er uit gegaan. Peter was ook al beneden. Peter uitgezwaaid en ik ben in mijn t shirt naar mijn werk gelopen. Ik had het toch warm. Op het werk werd het ook steeds warmer. Dus dan het energieniveau ook snel naar beneden. Dus niet zo heel veel gedaan. Er was ook bijna niemand op kantoor, omdat het woensdag was. Dus maar mijn tijd uitgezeten. Vanmiddag had ik nog een functioneringsgesprek met mijn teamleider. Lekker zitten kletsen en ook mijn ongenoegen geuit over bepaalde zaken. Na dit gesprek kwam nog een vertegenwoordiger van een bedrijf wat verlichtingsarmaturen levert. Daarna rond 16:30 uur naar huis gelopen. Thuis heeft Peter voor het eten gezorgd. Hij moest zingen vanavond. Ik heb een detective gekeken.

 

25 juni 2019 Vanmorgen met de auto naar het werk gegaan. Ik moest namelijk mijn appeltaarten meenemen. Vandaag zou het weer heel warm worden. Gelukkig was het in het stadhuis nog niet zo warm. Lekker de appeltaart aan de collega’s uitgedeeld. Ze waren weer erg enthousiast over mijn bakkunst (valt wel mee hoor) De taart ongeveer 40 stukken was bijna helemaal op gegaan. Verder lekker gewerkt en om 16:00 uur weer naar huis gegaan. Daarna nog wat tv gekeken samen met Peter.

 

24 juni 2019 Ik ben jarig, Ik ben 59 jaar geworden. Wat een leeftijd. Toch al een beetje oud. Peter ging wel gewoon naar zijn werk. Vandaag wordt het bloedheet. Niks voor mij om iets te ondernemen. Boven de 25 graden, gaat bij mij het licht een beetje uit. Vanmorgen om 7:45 uur begonnen met het maken van de appeltaarten die ik morgen op mijn werk ga trakteren. Het was wel een beetje te warm om met het deeg en roomboter te werken, maar was om 11:45 uur klaar. Toch weer gelukt. Daarna ben ik nog wat boodschappen gaan doen met de auto. Ik viel zowat flauw van de hitte. Bij de Aldi was het gelukkig heerlijk koel. Ik was blij dat ik weer thuis was. In de middag lekker lui op de bank. Buiten was het dik 30 graden binnen gelukkig maar 24. Peter was ook op thuis weer thuis vanwege de hitte. Mijn zus was er om 18:00 uur met haar 3 honden. Lekker wat saté gegeten met salade. Heerlijk hoor en makkelijk. Lekker zitten kletsen met Inge. Rond 21:30 uur ging ze weer met de hondjes naar huis. Peter ging ook naar bed. Ik heb nog even gezeten voordat ik ook naar boven ging.

 

23 juni 2019 Vanmorgen was ik pas om 07:30 uur wakker. Dat is laat voor mijn doen, maar had ook heerlijk geslapen. Peter kwam pas om 09:30 uur uit bed. Eerst wat geluierd op de bank. Later lekker buiten in de tuin gezeten. Het was heerlijk weer (in de schaduw) maar wel warm. De komende dagen wordt het alleen maar warmer. Wel lekker geluierd. Ook nog wat onderhoud gedaan aan mijn mini bomen. Peter ging nog naar de tuin. Ik bleef thuis. Samen gegeten. Vanavond nog wat tv gekeken. Ik had met mijn zus gebeld en haar uitgenodigd om morgenavond bij ons te komen eten. Peter ging vroeg naar bed. Ik veel later, want ik ben vrij morgen.

 

22 juni 2019 Vanmorgen ging Peter naar de tuin. Ik heb het huis gestofzuigd en de was opgeruimd. Daarna ben ik ook naar de tuin gefietst. Eerst even samen thee gedronken en daarna nog wat gesnoeid samen met Peter. Ik ben rond 12:00 uur weer naar huis gegaan. Peter kwam later terug. Het werd al weer behoorlijk warm. Nog even een tijdje in de achtertuin gezeten. Rond 18:15 uur zijn we naar Haarlem gereden. We gingen samen met een paar vrienden uit eten, alvast voor mijn verjaardag. We waren bij restaurant “Babbels”. Het was gezellig en het eten was ook heerlijk. Bedank Paul, Oscar en Jan. Helaas konden Cees en John uit Ridderkerk er niet bij zijn. Volgende keer beter. Rond 22:00 uur weer naar huis gegaan en direct naar bed gegaan.

 

21 juni 2019 Vandaag was ik lekker vrij. Ik heb eerst Peter uitgezwaaid. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Ik moest ook spullen halen om een appeltaart te maken voor mijn verjaardag. Flink ingeslagen. Nog even getankt en daarna weer naar huis gereden. Het was alweer behoorlijk warm. Ik een was gedraaid en de was opgevouwen en toen was ik wel een beetje klaar. Ik heb nog wat geslapen op de bank, omdat ik vannacht erg slecht geslapen had. Toen Peter thuiskwam hebben we zalm met sla gegeten. Daarna niet veel meer gedaan.

 

20 juni 2019 Vanmorgen weer het zelfde ritueel. Lekker naar mijn werk gewandeld. Ik had weer een pakje mee op te versturen. Lekker gewerkt en een hoop gedaan. Aan het einde van de dag hadden we nog een presentatie over een nieuw project wat ontwikkeld gaat worden in Beverwijk. Daarna weer naar huis gelopen via de Breestraat. Ik heb bij Primera het pakketje afgegeven en toen via een andere route naar huis gelopen. Peter was ook al thuis. We hebben samen gegeten. Peter heeft nog lekker in de tuin gezeten. Ik heb ook nog wat tv gekeken.

 

19 juni 2019 Vanmorgen eerst Peter uitgezwaaid en daarna zelf naar het werk gelopen. Het was erg rustig op het werk. Wel gewoon mijn ding gedaan. Lekker gewerkt. Daarna weer naar huis gelopen. Het had vandaag behoorlijk geregend, maar toen ik naar huis liep was het weer droog. Samen met peter gegeten en daarna ging Peter naar zijn koor. Ik heb een detective gekeken.

 

18 juni 2019 Vanmorgen zonder jas van huis gegaan. Peter was al weg. Het was al heerlijk buiten. In het kantoor was het al warm 23 graden, dus eerst maar de ramen open gezet. Vandaag het ik wat zaken uitgezocht m.b.t. installatieverantwoordelijkheid. Dit moet binnen de gemeente geregeld worden. Dit is een lang lopend traject, omdat alles geïnventariseerd moet worden. Dat kost een hoop tijd. Er is ook een externe voor ingehuurd. Ik heb wat informatie aan hem gestuurd, zodat hij hopelijk weer verder kan. Ik heb nog een pakje op de bus gedaan. Verder nog wat ander werkzaamheden gedaan tot ik weer naar huis mocht. Lekker naar huis gelopen. Vanavond zijn we even naar het strand in Wijk aan Zee gegaan om wat te eten. Helaas had het restaurant waar we vaak komen een compleet nieuwe kaart. Alles veel duurder en erg weinig eten. Dus daar gaan we in het vervolg niet meer heen. Daarna weer naar huis en op tijd naar bed.

 

17 juni 2019 Vanmorgen weer om 06:30 uur gaan wandelen naar mijn werk. Het gaat weer steeds beter en mijn uithoudingsvermogen gaat ook weer vooruit. Om 07:00 uur was ik er al. Lekker gewerkt. Ik heb uitgezocht welke armaturen ik nu kan laten vervangen. Er moeten er nog een hoop vervangen worden dit jaar. Daar heb ik extra geld voor gekregen. Het is een aardig uitzoek klus. Als je zo intensief bezig ben gaat de tijd ook snel voorbij. Dus voordat eje het weet is de dag alweer voorbij. Lekker weer naar huis gelopen, zonder jas. Het was meer als 20 graden. Thuis wat restjes opgewarmd van gisteren, dus lekker snel klaar. Daarna nog even in de achtertuin gezeten en nog wat tv gekeken. Ik heb ook mijn zus Inge nog even gebeld hoe het met haar ging. Rond 22:30 uur naar bed gegaan.

 

16 juni 2019 Vandaag is het vaderdag. Vanmiddag komen Peter zijn vader en moeder bij ons eten. Gezellig. Het was prachtig weer dus lekker buiten gezeten en in de tuin gerommeld. Peter heeft na de middag zijn vader en moeder opgehaald. Lekker samen thee gedronken en daarna een film gekeken. Rond 18:30 uur zijn we samen gaan gourmetten. Dat vinden Peter zijn ouders altijd gezellig. Na het gourmetten nog koffie gedronken en toen heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Weer op tijd naar bed gegaan. Morgen weer werken

 

15 juni 2019 Vanmorgen weer op tijd boodschappen gaan doen. Weer alles in huis gehaald. Het regende pijpenstelen. Samen hebben we het huis een beetje doorgewerkt, ook nog een was gedraaid. Ik heb wat spullen uitgezocht en opnieuw netjes opgeruimd. We zijn ook nog even samen naar de volkstuin gelopen. Het was weer droog geworden. Lekker even wat gerommeld op de tuin en de kas water gegeven, Daarna weer terug gelopen naar huis. We hebben nog een detective gekeken die ik had opgenomen. Lekker makkelijk gegeten en daarna nog wat tv gekeken.

 

14 juni 2019 Vanmorgen toch gelijk met Peter opgestaan. Hij ging om 06:30 uur de deur uit. Ik heb eerst wat tv gekeken en rond 07:30 met de Volvo V50 naar Lijnden gereden. Daar zit de Volvodealer waar wij de V50 gekocht hebben. Er zijn wat kleine dingen die nog even nagekeken moesten worden. Zo deed de cruisecontrol het niet goed en deed de versnellingsbak het ook niet goed. Nadat ik de auto had afgeven ben ik naar de bushalte gelopen even verderop. Na een half uur kwam de bus richting Badhoevedorp en daarna de bus naar Haarlems station genomen. Vandaar weer met de bus richting Beverwijk. Ik was ongeveer 1,5 uur onderweg, maar dat vond ik niet zo erg. Daarna thuis nog een was gedraaid en wat opgeruimd. Peter was pas om 18:00 uur thuis van zijn werk. Hij had onze Volvo weer in Lijnden opgehaald. Vanavond hebben we patat gegeten. Lekker makkelijk. Verder nog wat tv gekeken. Ik lag er om 21:30 uur in. Ik was doodmoe.

 

13 juni 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen. Vandaag een paar overleggen gehad. Niet echt bijzonder. Verder gewoon rustig gewerkt. Peter belde nog op of ik morgen de Volvo V50 naar de garage in Lijnden kon brengen. Dat lukt wel ik moet alleen terug met de bus. Geen probleem als Peter dan weer rustig is. Verder lekker gewerkt. Rond 16:15 uur naar huis gelopen. Het regende weer, gelukkig niet zo hard want ik was mijn paraplu vergeten vanmorgen. Mijn fleece jas hield de regen grotendeels tegen. Ik ben nog even langs de Vomar gereden om wat stokbrood te halen en salade. Lekker makkelijk om op te eten. Peter was om 17:00 uur thuis. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken.

 

12 juni 2019 Vanmorgen weer naar het werk gelopen, nadat ik Peter had uitgezwaaid. Ik had vandaag een gesprek over het percentage ziekteverzuim van de afgelopen maanden dat ik thuis zat. Mijn teamleider en iemand van P&O waren daarbij. Ik redelijk emotioneel tijdens het gesprek. Er werden toch wel heel wat onwaarheden verteld over de periode dat ik afwezig was. Dat ik het overleg met de wethouder gemist had en dat er vertraging in het werk is ontstaan tijdens mijn afwezigheid. Allemaal klink klare onzin. Ik heb nooit overleg met de wethouder en de vertraging in de werkzaamheden is niet ontstaan door mijn afwezigheid maar omdat er door de aannemer extra berekeningen moesten plaats vinden. Ze waren duidelijk aan het zoeken. Totaal ongegrond. Mijn teamleider zou ook vaak bij mij thuis geweest zijn om de situatie goed te kunnen in te schatten. Hij is in dat half jaar maar één keer bij mij thuis geweest. Verder heb ik hem zelf elke keer op de hoogte gehouden van de voortgang tijdens mijn afwezigheid. Ze hebben wel het ziekte percentage eerst van 100% teruggebracht naar 30% en dat is nu bij gesteld naar 15% tot februari 2019 en daarna naar 5% tot het moment van beter melden (deze week dus). Het is nog niet precies wat ik voor ogen had, maar kan hier mee leven. Hieruit blijkt wel dat de gemeente totaal geen inzicht heeft in wat ik de laatste 6 maanden heb uitgevoerd. Ik vind dat aan de ene kant een trieste constatering, maar eigenlijk is het nooit anders geweest. Aan de ander kant vind ik het ook prima zo. Ik heb er wel een goed gevoel over dat ik het aangekaart heb en wat ik bereikt heb. Na het gesprek was ik wel opgelucht en daarna gewoon weer doorgegaan met mijn werk. Rond 16:00 uur ben ik weer naar huis gegaan. Het regende pijpenstelen. Ik had gelukkig mijn paraplu mee. Vanmiddag kwam mijn zus Inge bij ons eten. Ik had een pak gekocht met noedels en kruiden. Peter was om 17:00 uur thuis en Inge was er om 17:15 uur met de 3 hondjes. Lekker gekookt en lekker zitten kletsen en gegeten. Peter ging om 19:45 uur naar zijn koor. Ik ben nog lekker samen met Inge thee gaan drinken. Rond 20:45 uur ging mijn zus weer naar huis. Ik heb nog een detective gekeken. Peter was om 22:00 uur weer thuis. Daarna naar bed..

 

11 juni 2019 Vanmorgen weer op tijd er uit. Vandaag weer aan het werk. Peter ging ook naar zijn werk. Voor mij is het weer de hele dag aanwezig zijn op kantoor. Is ook weer prima, maar voor mijn werk maakt het niet uit. Het is wel een afsluiting van meer dan 6 maanden niet normaal kunnen functioneren. Ik zit nog niet echt lekker in mijn vel. Dat komt ook omdat ik nog steeds vind dat ik de afgelopen maanden niet voor vol aangezien ben door de gemeente. Dat voelt niet gewoon niet goed. Dan vraag je je wel eens af waarom je nog zoveel energie in je werk stopt als het toch niet gewaardeerd wordt. De regeltjes zijn blijkbaar belangrijker dan de werkelijkheid. Ik moet dit wel gaan loslaten, anders wordt ik alleen maar depressief en dat is het ook niet waard. Op de terugweg naar huis heb ik nog mijn nieuwe bril opgehaald bij Hans Anders. Ik kan met mijn slechte ook nu wel wat beter zien, maar het is nog niet perfect helaas. Hopelijk duurt het niet te lang voordat ik mijn staaroperatie kan ondergaan. Toen ik thuis kwam was ik toch wel erg moe. Ik heb alleen wat gegeten omdat Peter wat later thuis was. Hij was even bij zijn vader en moeder langs gegaan. Verder niet zoveel gedaan. Een beetje tv gekeken.

 

10 juni 2019 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Ik had wel wat last gehad van de knoflook in het eten bij de Griek. Dus wat onrustig geslapen. Peter kwam er wat later uit. Nog even achter in de tuin gezeten. Ik had om 11:00 uur een afspraak bij André in Egmond Binnen. Andre is een handelaar in treinenspullen. Zoals nummerplaten en andere zaken die met de spoorwegen te maken hebben. Helaas in Andre ernstig ziek en is al zijn handel aan het verkopen. Hij woont in een soort Hospice. We hebben een hele tijd gepraat en ik had ook wat dingen van hem gekocht. Daarom kwam ik er achter dat hij ziek was. Na 1,5 uur ben ik weer naar huis gereden met een nummerplaat en een klasse aanduiding bordje rijker. Toen ik thuis was, ben ik naar Peter op de tuin gefietst. Lekker daar nog wat gezeten en thee gedronken. Het groeit allemaal als kool. Ik ben weer naar huis gefietst en heb nog wat tv gekeken. Peter kwam wat later ook weer naar huis. Verder rustig aangedaan. Ik voelde me wel steeds beroerder. Ik moest flink hoesten en het snot liep uit mijn neus. Hopelijk wordt het niet erger. Op tijd naar bed gegaan.

 

9 juni 2019 Ik was er alweer om 06:00 uur uit. Peter was er om 08:30 uur uit. Het is vandaag eerste Pinksterdag. We hadden om 11:30 uur afgesproken bij nichtje Linda en vriend Bryan. Ze zijn een aantal weken geleden trotse ouders geworden van Seth een jongetje. Nu even op kraamvisite. Ron en Irene kwamen ook nog even. Gezellig zitten kletsen en om 12:00 uur weer naar huis gegaan. Om 13:30 uur vertrokken naar Ridderkerk naar Cees en John. Leuk om weer bij hun te zijn. Het was al meer dan een half jaar geleden. John was nog aan het werk. Eerst even zitten kletsen en daarna zijn we naar het “huys ter Donck” gereden. Dit is een oud landgoed. Helaas is het niet meer in topconditie, maar de eigenaar woont er nog steeds. We hebben een mooie wandeling door de tuin gemaakt. Heerlijk gewoon en lekker buiten. Na dit bezoek zijn we nog naar Cees zijn moeder gereden. Zijn vader zit helaas in een verzorgingshuis. Hij lijdt aan dementie. Cees zijn moeder is ook al op leeftijd. Zij is van de zwarte kousen kerk of oud gereformeerd. Wel helemaal in het zwart gekleed. Maar wat een lieverd. Echt een omaatje. Cees zijn vader heeft zijn hele leven allemaal mooie spullen gemaakt. Sommige dingen zijn echte kunstwerken. Eerst even koffie gedronken en gezellig zitten kletsen. Daarna een rondleiding door het huis waar allerlei spullen van Cees zijn vader staan. Moeders is alles aan het opruimen. Dus mochten ook wat uitzoeken. Leuk om bij haar te zijn en dat Cees haar zoon is. Toch bijzonder dat ze helemaal geen moeite met ons heeft. Cees zorgt goed voor zijn vader en moeder. Dat is mooi om te zien. Na het bezoek zijn we weer naar “huis” gereden. John was inmiddels ook thuis gekomen. Rond 19:00 uur zijn we naar een Grieks restaurant gegaan.om wat te eten. Het was heerlijk en gezellig. Bedankt Cees en John voor de gezellige dag. Daarna zijn we weer op huis aan gegaan. We waren om 22:45 uur weer thuis.

 

8 juni 2019 De afgelopen dagen is er veel regen gevallen. Vandaag kwam het ook weer met bakken uit de lucht. Ik was alweer om 06:00 uur eruit. Eerst wat tv gekeken. Toen Peter ook uit zijn bed was zijn we naar Koudekerk aan de Rijn gereden voor een paar winterbanden voor onze Volvo te halen. Daarna nog even naar de Praxis gereden om wat hout te halen. Het begon steeds harder te waaien. Het leek wel herfst. Peter ging nog even naar zijn tuin. Veder niet veel meer gedaan. Vanavond eerst de chili van gisteren opgegeten en daarna nog wat tv gekeken.

 

7 juni 2019 Vanmorgen gelijk met Peter opgestaan. Ik ben vrij vandaag. Peter uitgezwaaid en rond 08:00 uur boodschappen gaan doen bij de Aldi en Dekamarkt. Daarna weer naar huis gegaan. Ik heb de was opgehangen en nog wat in de tuin gerommeld. Verder niet veel gedaan. Mijn conditie is wel weer beter, maar wordt nog wel snel moe. Rustig aan dus. Ook nog even de waterval in de tuin schoongespoten. Toen Peter thuis kwam hebben we chili con carne gegeten. Peter was nog bij de Fysiotherapeut geweest voor zijn knie. Hij heet wat oefeningen meegekregen om zijn spieren te versterken. Verder vanavond niet zo veel gedaan. Ik heb nog even met mijn zus gebeld en weer op tijd naar bed.

 

6 juni 2019 Vanmorgen weer aan het werk gegaan. Lekker gelopen, dat gaat in ieder geval alweer een stuk beter. Peter was ook naar zijn werk gegaan. Rustig aan gewerkt. Ik merk dat ik nog steeds een beetje verdrietig ben. Mijn collega’s viel het ook op. Om 14:00 uur naar huis gelopen. Volgende week ga ik weer hele dagen werken. Toen ik thuis kwam was ik toch wel weer moe. Ik heb lekker op de bank gezeten totdat Peter thuis kwam. Toen heb ik eten gemaakt. Verder niet veel meer gedaan. Een beetje tv gekeken.

 

5 juni 2019 vanmorgen weer naar mijn werk gelopen. Het was lekker weer. Peter was ook al weg. Op het werk heb ik een gesprek gehad met mijn teamleider. Hij deelde mij mee dat ik vanaf volgende week weer 100 % beter wordt gemeld. Ik werd er eigenlijk een beetje verdrietig van die mededeling. Net of ik blij moet wezen dat ze me nu eindelijk weer voor vol aanzien, terwijl ik voor mijn gevoel op kantoor minder presteer als dat ik nog thuis zat. Het bleef een beetje door mijn hoofd spoken. Aan het einde van de morgen zag ik mijn afdelingshoofd in een apart kamertje zitten. Ik ben toch even bij hem binnengelopen. Nu ken ik hem goed en heb jaren een op een met hem samengewerkt als ondersteuner. Dus een drempel is er eigenlijk nooit. Toch moest ik wel moed bij elkaar verzamelen om hem met mijn frustratie lastig te vallen. Ik ben wel blij dat ik het gedaan heb. Ik kreeg wel het gevoel dat hij mij begreep. Hij zou er iets mee gaan doen. Ik was wel weer een beetje emotioneel geworden. Later ben ook nog even bij mijn teamleider geweest. Daarna ben ik naar de oogarts gegaan in het RKZ voor een controle van mijn ogen. Ik heb weer een half jaar uitstel gekregen voor mijn staaroperatie, maar dat vind ik niet zo erg. Daarna maar naar huis gelopen en van ellende maar een halve zak chips opgegeten. Ik heb ook nog even op de bank gelegen, omdat ik zo moe was. Oscar stuurde nog een appje dat hij helaas was gezakt voor zijn rijbewijs. Tijdens het eten nog met Peter zitten praten over dat zijn vader en moeder in de krant stonden en over mijn gesprekken op het werk. Peter moest vanavond zingen en ik ben naar mijn zus Inge gegaan. Even kijken hoe het met haar gaat. Ik heb haar geholpen met wat administratie en samen thee gedronken. Om 21:45 uur weer naar huis gegaan. Toen Peter ook thuis was zijn we naar bed gegaan. Het begon weer behoorlijk te onweren en regenen.

 

4 juni 2019 Vanmorgen weer lopend naar het werk. Peter was vandaag vrij. Hij ging rond 10:00 uur naar zijn vader en moeder. Zij hadden een lunch aangeboden gekregen door Albert Heijn supermarkt. Echt wel bijzonder. Eerst even Oscar succes gewenst met zijn rijexamen morgen. Ik heb wel lekker gewerkt tot een uur of twee. Om 14:00 uur kwam de Kameel van de NS langs Beverwijk. De Kameel is het oude directierijtuig van de spoorwegen en werd vandaag met een rondrit overgedragen aan het spoorwegmuseum. Leuk om deze mooie trein te zien. Daarna naar huis gelopen. Peter was alweer thuis. Samen gegeten en daarna wat tv gekeken. Het onweerde ook wat en een korte hoosbui. Stelde niet zo veel voor. Op tijd weer naar bed.

 

3 juni 2019 Vanmorgen weer vroeg op, Peter was er ook al uit. Vandaag gaan we weer wat langer werken. Langzaam opbouwen dat moest van de bedrijfsarts. Daar hou ik me maar aan. Wel lekker gewerkt Rond 14:00 uur weer naar huis gelopen. Het was wel weer warm. Dat ik thuis kwam was ik toch wel weer erg moe. Ikk heb voor het eten gezorgd, prei uit de oven met rösti aardappelen. Verder niet veel gedaan en op tijd naar bed.

 

2 juni 2019 Vandaag hebben we rustdag. Na het feest van gisteren met Pa en Ma Lasker ben ik wel een beetje af. We hebben samen wat in de tuin gerommeld en achter het huis gezeten, omdat het wel 30 graden was. De temperatuur brak we wel een beetje op. Ik had er hoofdpijn van. Dus ook veel binnen gezeten. Ook nog even met mijn zus Inge gebeld. Daar was het nog een beetje koel. Niet zoveel gedaan dus. Gelukkig werd het in de loop van de avond wat koeler buiten. Wel op tijd naar bed, want morgen weer vroeg op.

 

1 juni 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg uit bed. Peter een stuk later, het was prachtig weer. Rond 10:00 uur zijn we naar Haarlem gereden om Peter zijn vader en moeder op te halen. Vandaag hebben we een familiefeest. We gaan met z’n allen fröbelen in het Badhuis, een buurthuis in Haarlem. We hebben gekleid, geschilderd en met speksteen gewerkt. Ook was er nog een pub quiz. Rond 17:00 uur zijn we vertrokken naar het wereldrestaurant in Haarlem en hebben we heerlijk gezamenlijk gegeten. Daarna Pa en Ma weer naar huis gebracht. Het was een prachtige dag geweest. Ik was wel helemaal af. Op tijd naar bed gegaan.

 

25 mei t/m 30 mei 2019Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. nog aanvullen.

 

24 mei 2019 Vanmorgen was ik er al weer op tijd uit. Peter ging vanmorgen nog werken. Ik heb boodschappen gedaan en daarna samen met mij zus en haar honden nog even gewandeld op de Belt in Beverwijk. Dat is een natuurgebied dat op de voormalige belt is aangelegd. Lekker even gelopen en nog even met mijn zus over de crematie van die middag gesproken. Daarna heeft ze mij weer naar huis gebracht. Peter was ook al thuis. Samen rond 14:00 uur naar Wormerveer gereden om Martin, mijn neef, op te halen. De treinen hadden vertraging. We waren nog net op tijd terug om bij het sluiten van kist van Simon te zijn. Daarna vertrok de stoet naar het crematorium in Haarlem op de Vergierdeweg. De plechtigheid was mooi, er waren een aantal toespraken o.a. van mijn zus en mooie muziek. Het was een waardig afscheid van Simon. Daarna zijn we vertrokken naar Heemskerk, restaurant de Waterakkers. Daar werd de condoleance gehouden. Het was toch wel fijn om iedereen daar te ontmoeten. Oude vrienden, familie en oude buurtjes. Na deze condoleance hebben we nog wat gegeten met genodigden. Toen werd het toch ook nog gezellig. Rond 22:30 uur zijn we naar huis gegaan. Het was een mooie maar vermoeiende dag geweest.

 

23 mei 2019 Vanmorgen ook weer gewerkt tot 11:30 uur. Daarna weer teruggelopen naar huis. Het was redelijk warm, dus kwam toch wel helemaal uitgeput thuis aan. Peter was ook gewoon aan het werk. Ik ben in de loop van de middag nog even naar mijn zus gereden, om de uitgeprinte tekst te brengen en even te kijken hoe het met haar gaat. Lekker thee gedronken en na een paar uur ben ik weer naar huis gegaan. Mijn broer Fred zou aan het einde van de middag nog bij haar komen. Vanavond hadden Peter helemaal niks, dus even rustig voor de tv gehangen en op tijd naar bed.

 

22 mei 2019 Vanmorgen weer op tijd uit bed. Peter uitgezwaaid en weer lopend naar mijn werk. Lekker gewerkt en ook nog wat voorbereidingen gedaan voor de crematie van Simon op vrijdag. Rond 11:30 uur weer naar huis gegaan. Daar even op de bank gelegen en rond 13:30 uur naar Inge gegaan. Samen nog even zitten kletsen over het de tekst die Inge en ik vrijdag gaan spreken op de uitvaart van Simon. Anita belde nog op of we zin hadden om bij de Waterakkers wat te komen drinken. Daar zijn we heen gereden en gezellig met Anita zitten praten. Bryan en Linda kwamen ook met pas geboren baby Seth. Leuk hoor want ik had Seth nog niet gezien. Leuk om iedereen weer te zien en goed voor Inge om er weer even uit te zijn. Rond 16:00 uur ben ik weer naar huis gereden. Want vanavond ga ik met mijn broer Ron naar het Klein Orkest in de stadsschouwburg in Velsen. Samen met Peter nog even wat gegeten en toen ging hij naar zijn koor. Het Klein Orkest was erg leuk. Zeker het nummer “Over de muur” is zo mooi. Rond 23:00 uur was het afgelopen. En gingen Ron en ik weer naar huis.

 

21 mei 2019 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. Ik ga weer voor halve dagen aan het werk. Eigenlijk zou ik gisteren als gaan, maar dat lukte niet. Ik ben meteen weer gaan lopen naar het werk. Dat is toch weer zo’n 2,5 kilometer, dus na vijf maanden stil zitten een behoorlijke opgave, maar heb het wel gehaald. Op het werk was het ook wel weer leuk om alle collega’s te zien. Veel gepraat en gezoend. Geeft een goed gevoel. Rond 11:30 uur weer naar huis gegaan. De terugweg was nog zwaarder dan de heenweg. Ik had behoorlijk wat spierpijn, dus kwam uitgeput thuis. In de loop van de middag weer even naar Inge gereden, om te kijken hoe het met haar gaat. Later kwam mijn broer Fred ook nog even langs. Ik ben toen weer naar huis gegaan. Fred bleef bij Inge eten. Samen met Peter gegeten en vanavond nog wat tv gekeken.

 

20 mei 2019 Vanmorgen werd ik om 02:30 uur gebeld door Inge. Ze was helemaal overstuur. Het ziekenhuis had gebeld dat het niet goed ging met Simon. Ik ging meteen naar haar toe. Ze had mijn beide broers en schoonzus ook gebeld. Die kwamen ook naar haar toe. Ik bleef bij mijn zus thuis op de honden passen en Inge ging met mijn broers en schoonzus naar het AMC in Amsterdam. Een half uur later kreeg ik al het droevige bericht dat Simon was overleden. Echt verschrikkelijk voor mijn zus. Hij was tijdens de operatie die eerder was uitgevoerd, plotseling overleden. Ik was toch wel een beetje in shock. Rond 06:00 uur waren mijn zus, schoonzus en broers weer terug. Een trieste bedoening. Even mijn zus stevig vast gehouden en daarna zitten praten. Ik bleef samen met mijn broer Fred bij onze zus om wat zaken te regelen. Mijn andere broer ging naar zijn werk en mijn schoonzus ging het aan haar beide dochters vertellen dat Simon was overleden. Eigenlijk zou ik vandaag weer naar kantoor gaan op mijn werk, maar nu toch maar weer even uitgesteld. Rond 10:00 uur kwam de uitvaartverzorgster om de uitvaart te regelen. Daar komt nog aardig wat bij kijken. Giel kwam ook nog langs met dochter Fem. Hij had broodjes en beleg meegenomen voor ons. Wat een lieverd is het ook. Wij hebben nadat de uitvaartverzorgster weg was, nog adressen geschreven voor de kaarten. Ik ben nog even naar Haarlem gereden om de kleren van Simon te brengen en de rouwkaarten op te halen. Daarna ben ik even naar huis gegaan om de douchen en Peter op te wachten. Die had gewoon gewerkt. Vanavond gingen we met zijn alle even samen wat eten. Martin was ook nog gekomen. Er kwamen na het eten ook nog wat vrienden van mijn zus langs om te condoleren. Peter en ik zijn om 21:00 uur naar huis gegaan. Ik was helemaal af. Dus op tijd naar bed.

 

19 mei 2019 Vanavond ben ik met Inge naar Simon geweest. Ik schrok me rot. Er stond een heel groot apparaat aan zijn bed. Dat bleek een dialyseapparaat te zijn. Er was geen contact mogelijk met Simon en Inge was een klein beetje wanhopig. Simon zou misschien later op de avond weer geopereerd worden. Inge zou gebeld worden als ze iets gingen doen. Dus toen maar weer naar huis gegaan. Echt hoopvol waren we niet. Inge heeft me thuis afgezet. Nog even met Peter zitten praten en wat tv gekeken. Daarna naar bed gegaan. 

 

11 mei 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakken. Peter was later uit zijn bed. Hij ging eerst boodschappen doen. Ik heb in 2 etappes het huis gezogen. Daarna was ik wel weer af. Dus niet heel veel gedaan. Peter ging nog naar zijn volkstuin. Ik heb nog wat tv gekeken. Vanavond ben ik weer met mijn zus naar Simon geweest. Nog steeds niet veel verbetering helaas. Daarna heeft Inge me weer naar huis gebracht. Ik merk wel dat het me heel wat doet allemaal. Kost me veel energie, maar mijn zus alleen laten gaan is ook niet goed. Het is voor haar ook elke keer weer spannend.


10 mei 2019 Vanmorgen was Peter al weg toen ik wakker werd. Ik heb rustig aan gedaan. Een beetje tv gekeken en af en toe in de tuin gezeten, omdat het mooi weer was. Vanmiddag ben ik weer met Inge naar Simon gegaan. De situatie was stabiel en hij reageerde ook ligt op onze vragen. Klein lichtpuntje? Hopelijk gaat het nu snel weer wat beter. Daarna weer met Inge naar huis gereden. Ze heeft me thuis afgezet. Peter was ook thuis. Heb nog wat gegeten en wat tv gekeken.

 

9 mei 2019 Vanmorgen weer vroeg op gestaan. Peter uitgezwaaid. Vanmorgen gewoon weer gaan werken. Tussen de middag even buiten gezeten om te lunchen. Daarna doorgewerkt tot een uur of drie. Aan het einde van de middag weer met Inge mee gegaan naar Simon. Het ging nog niet veel beter. Er was niet veel contact, want hij was weer geopereerd aan zijn darm. Door zuurstof gebrek was een stukje darm afgestorven. Het schiet dus niet op met hem. Na het bezoek weer samen met Inge teruggereden naar huis. Peter was thuis. Nog even wat tv gekeken.

 

8 mei 2019 Vanmorgen was Peter al weg toen ik wakker werd. Eerst wat tv gekeken en daarna aan het werk gegaan. Om 12:30 uur geluncht en daarna appte Paul of hij even langs mocht komen. Dus een half uur later was hij er en hebben we even zitten kletsen en thee gedronken. Gezellig. Om 15:30 uur ging hij weer weg. Inge belde dat ik vanavond niet mee hoefde naar het ziekenhuis. Mijn broer Ron ging vanavond met haar mee. Fijn dat heb ik ook even rust. Samen met Peter schnitzel met gebakken aardappelen gegeten. Lekker hoor. Peter ging vanavond naar zijn koor. Inge belde nog dat het slechter gaat met Simon en dat hij misschien morgen geopereerd wordt aan zijn darm. Die werkt namelijk niet goed. Je wordt er niet blij van helaas. Ik heb daarna voor de tv gehangen. Toen Peter thuiskwam snel naar bed gegaan. 

 

7 mei 2019 Vanmorgen was Peter al beneden toen ik wakker werd. Ben hem dus maar even gaan uitzwaaien. Daarna eerst wat tv gekeken en daarna aan het werk gegaan. Toch lekker gewerkt al hoewel ik me niet helemaal top voel. De pijn van de stent wordt langzaam steeds erger helaas. Nog een week en dan mag hij er eindelijk uit. Ik tel de dagen af. tussen de middag even geluncht en daarna tot 15:00 uur doorgewerkt. Paul had nog geappt of hij vanavond voor ons kon koken. Helaas lukte dat niet. Andere keer maar weer. Daarna wat tv gekeken. Inge kwam me om 17:45 uur halen. Weer naar het AMC gereden. Er is nog steeds geen verbetering zichtbaar en hij slaapt nog steeds. Na een half uur weer naar huis gegaan. Inge ziet het allemaal somber in. Ik ook wel, maar je hoopt toch altijd dat het weer wat beter gaat. Thuis nog even met Peter gepraat. Hij was aan het einde van de middag naar zijn vader en moeder gegaan om de tuin op te knappen. Hij was ook moe en zijn op tijd naar bed gegaan.

 

6 mei 2019 Vanmorgen was Peter al weg toen ik wakker werd. Voelde me niet helemaal lekker. Toch maar aan het werk gegaan. Dat is de beste afleiding, maar kon me niet echt concentreren. Toch zo veel mogelijk werkzaamheden gedaan, maar ben om 14:00 uur gestopt. Daarna even op bed gelegen. Toen Peter thuiskwam snel wat gegeten en om 17:30 uur met Inge naar het AMC gereden. Helaas waren ze met een patiënt bezig die naast Simon lag. We moesten wachten. Dat duurde bijna 2 uur. Met Simon gaat het nog steeds niet beter dus na een half uur zijn we weer naar huis gegaan. Het was ondertussen wel 21:30 uur. Inge was erg moe en ik ook. Ik ben blij dat ik haar een beetje kan steunen. Na thuiskomst nog even met Peter zitten praten en toen snel naar bed.

 

5 mei 2019 Vandaag is het Bevrijdingsdag. Vanmorgen de vlag maar vast uitgestoken. Het was niet zo mooi weer en koud. We hebben niet zoveel gedaan. Peter was nog even naar de tuin geweest. Irene ging vanmiddag met Inge mee. Dus hoefde ik niet mee. Cees en John wilde vandaag langskomen, maar had hun gisteren afgebeld, omdat ik waarschijnlijk vanmiddag met mijn zus naar ziekenhuis zou gaan. Dus ze nog maar even gebeld. Bleek dat John en Cees iets moesten afleveren in Heemskerk. Dus toen ik ze belde waren ze vlak in de buurt en een half uur later stonden ze al voor de deur. Dat vond ik erg leuk dat ze toch kwamen. Fijn om ze weer te zien en ook meteen wat afleiding. Rond 17:00 uur gingen ze weer op huis aan. Aan het einde van de middag ben ik toch met mijn zus weer naar het ziekenhuis gereden. Helaas was de situatie met Simon nog steeds hetzelfde. Hij was niet bij kennis. Dus na een half uur maar weer naar huis gegaan. Thuis hebben Peter en ik nog het 5 mei concert op de Amstel in Amsterdam gekeken. Daarna op tijd naar bed gegaan.  

 

4 mei 2019 Vandaag is het dodenherdenking. Ik had slecht geslapen vannacht. Denk te veel na. Toen ik er uit was heb ik eerst wat tv gekeken. Ik moest ook naar de kapper. Peter ging ook mee. Toen we terugkwamen is hij boodschappen gaan doen. Ik heb maar het huis gestofzuigd. Dat was ook wel weer nodig. Ik heb ook de vlag nog half stok gehangen. Na de middag kregen we van Inge te horen dat het helemaal niet goed ging met Simon. Ze was door het ziekenhuis gebeld. Na wat wikken en wegen (m.b.t. mijn plasprobleem) zijn we toch maar in de auto gestapt en naar het AMC gereden om mijn zus bij te staan. Toen we daar waren was Inge helemaal in paniek. Rond het bed van Simon stonden wel 14 dokters en verpleegkundigen. Ze besloten (gelukkig) om Simon naar de intensive care te brengen zo slecht ging het met Simon. Wij zijn ook daarheen gegaan, maar mochten nog niet bij hem. We hebben gewacht in een wachtkamer totdat ze hem hadden aangesloten op de apparatuur. Later hebben ze nog een ct scan gemaakt. Daaruit bleek dat hij een longontsteking heeft opgelopen. Ze hadden ook een voedingssonde verkeerd geplaatst en een drain lekte in zijn lichaam. Daarnaast hadden ze ook zijn infuus verkeerd geplaatst zodat zijn hele arm was opgezet. Diep triest. Wel fijn dat hij nu op de IC ligt. Nu wordt hij eindelijk goed in de gaten gehouden. Simon zijn broer en zijn familie waren ook nog gekomen. Het duurde allemaal erg lang. Om 20:00 uur nog wel even 2 minuten stil geweest voor de dodenherdenking. Normaal gaan we bijna altijd naar de erebegraafplaats in Overveen. Toen Simon weer terug was van de CT scan was hij wel iets meer aanspreekbaar. Op hoop van zegen dan maar. We gingen om 22:00 uur naar huis. Daarna zijn we nog even bij mijn broer en schoonzus geweest. Die hadden op de honden gepast. Nog lekker even na zitten kletsen. Daarna naar bed. Ik lag er om 01:00 uur in. Wat een dag pff.  

 

3 mei 2019 Vandaag rustig aan gedaan. Wel nog een paar zaken voor mijn werk gedaan. Daarna ook tv gekeken. Verder niet veel gedaan. Ik heb ook nog even op bed gelegen. Ik heb ook weer  opgepast op de honden van mijn zus Inge, zodat zij op bezoek kon bij Simon. Helaas gaat het alleen maar slechter met hem. Inge is een beetje in paniek wat ze moet doen. Ik heb haar voorgesteld om de behandelend arts te spreken. Dat zou ze vragen. Ik krijg wel een raar gevoel bij de verzorging van Simon in het AMC. Hij krijgt volgens mij veel te weinig aandacht. Ik kan helaas ook niet veel doen met mijn plasprobleem. Toen ik thuis kwam nog even met Peter zitten praten voordat we naar bed gingen.

 

2 mei 2019 Vanmorgen was ik er gelijk uit met Peter. Nadat ik hem had uitgezwaaid eerst nog wat tv gekeken, daarna weer aan het werk gegaan. Heb aardig wat werk verzet, maar rond 14:00 uur ging mijn lichtje een beetje uit. Ook omdat ik al weer zo vroeg wakker was vanmorgen. Ik heb nog wat tv gekeken en daarna weer oppassen bij mijn zus. Irene ging met haar mee. Toen ze terug kwamen waren de berichten niet erg positief. Eerder negatief. Nog even zitten praten met elkaar en daarna ben ik weer naar huis gereden. Peter was nog op. Nog even zitten praten voordat we naar bed gingen.

 

1 mei 2019 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit, Peter was al naar zijn werk. Ik ben weer aan het werk gegaan. Helaas voelde ik me niet helemaal lekker. In de loop van de middag toch maar gestopt en wat tv gekeken. Vanavond hoefde ik niet op te passen op de honden van mijn zus. Vanavond kwam Hans op visite. Hans ken ik al heel lang via de ABBA fanclub. Ik had hem al een tijdje niet meer gesproken. Leuk om hem weer te zien. Gezellig zitten babbelen. Peter was nog even bij zijn nichtje Daniëlle en Maud geweest om naar hun nieuwe huis te gaan kijken. Ze hadden wat advies nodig m.b.t. tuin. Hans ging om 22:30 uur naar huis. Daarna meteen naar bed gegaan.

 

30 april 2019 Vanmorgen heb ik Peter niet weg horen gaan. Ik was er om 07:00 uur. Heb niet zoveel energie vandaag. Eerst maar wat tv gekeken. Daarna toch maar aan het werk gegaan tot 10:00 uur. Even een bak thee gedronken en toen kwam mijn collega Piet op visite. Daarna geluncht en toen kwamen 2 collega’s van de aannemer Van Vuuren even wat werkzaamheden bespreken, m.b.t. de OVL aansluitkasten en het vervangen van armaturen. Daarna nog even aan het werk gegaan. Om 15:30 uur gestopt. Ik heb weer op de honden van Inge gepast. Met Simon gaat het nog steeds niet veel beter helaas. Peter was bij zijn moeder in de tuin aan het werk geweest en had daar ook gegeten. Toen ik weer thuis kwam ging Peter al naar bed. Hij was erg moe. Ik ben later naar bed gegaan.

 

29 april 2019 Vanmorgen heb ik om 06:15 uur Peter uitgezwaaid. Daarna eerst wat tv gekeken. Rond 09:00 uur ingelogd op mijn werk account. Alleen even geluncht om 12:00 uur. Daarna weer doorgewerkt tot 15:30 uur. Peter was rond 17:00 uur thuis. Ik had wat kippenpoten gebakken en roerbakgroenten gemaakt. Ik ging om 18:00 uur weer naar mijn zus op de hondjes passen. Inge was om 21:30 uur weer thuis. Ik ging even later weer naar huis. Peter lag al in bed, maar kwam er toch nog even uit. Ik heb daarna nog wat tv gekeken tot 22:30 uur.


28 april 2019 Ik was er om 07:00 uur uit. Het zag er buiten somber uit. Peter was er om 09:00 uur uit. Het begon buiten behoorlijk te plenzen. Het duurde ook lang voordat het weer droog was. Peter ging maar boven stofzuigen. Daar kwam hij tot de ontdekking dat er lekage was bij het klapraam in de achterkamer. Het bleek dat de afvoerkanalen van het klapraam verstopt waren, waardoor het water een beetje naar binnen liep. Gelukkig zijn we thuis. Dus snel de verstopping verholpen en toen was het leed gelukkig weer snel geleden. Peter ging nog even naar zijn volkstuin. Ik heb nog even op bed gelegen omdat ik hoofdpijn had. Toen Peter weer thuis was hebben we wat tv gekeken en daarna gegeten. Schnitzel, gebakken aardappels en sla. Inge belde nog op dat het Simon een stuk minder goed ging. Hij kon niet meer eten en moest steeds overgeven. Een verpleegster had verteld dat dit heel vaak voorkomt bij mensen die deze operatie hebben ondergaan. Het viel wel een beetje tegen om dit te horen, maar het is niet anders. Verder nog wat tv gekeken voordat we naar bed gingen.

 

27 april 2019 Na weer een onrustige nacht toch pas wakker om 08:00 uur. Eerst de vlag met oranje wimpel uitgestoken, Inge appte al vroeg dat het redelijk goed ging met Simon. Gelukkig maar. Peter ging met zijn vader en moeder even naar Groenrijk. Ik heb niet zoveel gedaan. Ik heb Koningsdag op TV gekeken en daarna wat in de achtertuin gerommeld. Onze vriend Paul stond opeens voor de deur. Samen naar de koning gekeken en daarna nog wat zitten kletsen. Peter kwam 15:00 uur weer thuis. Hij had wat plantjes en potten gekocht. Paul was toen alweer naar huis. Peter gingen om 17:00 uur weer naar mijn zus om weer op de honden te passen. Ik vind het fijn dat ik ondanks mijn handicap toch nog iets voor haar kan doen. Peter ging weer met Inge mee bij Simon op visite. Het ging na omstandigheden erg goed met hem. Ze waren om 20:30 uur weer terug. Nog even zitten kletsen en daarna weer naar huis gereden.

 

26 april 2019 Vannacht weer slecht geslapen. Was om 04:00 uur al wakker. Ik had toe al een 1 liter geplast. Dus al 4 keer uit bed geweest. Toen maar even uit bed gegaan. Na een tijdje toch weer gaan liggen en zowaar tot 07:30 uur geslapen. Ik heb niet zoveel gedaan vandaag. Een beetje voor tv gehangen. Ik moet weer zo vaak plassen dat ik er doodmoe van wordt. Peter was rond 13:00 uur weer thuis. Hij ging nog even naar zijn tuin op de plantjes water te geven. Rond 16:00 uur stuurde mijn zus Inge een appje dat Simon was geopereerd. Het was goed gegaan. Rond 18:30 uur zijn Peter en ik naar Inge toegegaan om weer op de honden te passen. Peter ging met Inge mee naar Amsterdam om even Simon te bezoeken. Ze waren om 20:30 uur weer terug. Nog even zitten kletsen en daarna weer naar huis gereden.

 

25 april 2019 Ik was vanmorgen weer vroeg wakker. Ik heb Peter uitgezwaaid, In principe gaat hij tot 12:00 uur werken. Ik ben ook weer ingelogd op mijn werkaccount. Nog even Simon geappt om hem sterkte wensen voor de operatie morgen. Vandaag werd hij opgenomen. Hopelijk gaat het goed. Verder gewoon gewerkt. Peter was even na de middag thuis. Hij heeft nog even water gegeven op de tuin. Rond 17:00 uur ben ik naar mijn zus Inge gereden. Ik ga daar op 3 honden passen. Ze kunnen niet zo goed alleen thuis zijn. Mijn zus ging nog even naar Simon op bezoek. Ik heb lekker tv gekeken. Peter was thuis. Om 20:30 uur was Inge weer terug en ben ik weer naar huis gegaan. Nog even samen met Peter op de bank gezeten, voordat we naar bed gingen.

 

24 april 2019 Vanmorgen was ik weer pas wakker toen Peter al naar zijn werk was. Eerst even tv gekeken. Daarna ben ik gaan werken. Ik heb een paar opdrachtbrieven gemaakt. Peter belde om 11:00 uur op dat hij eerder naar huis kwam. Hij had weer meer last van zijn knie. Misschien is hij wel te snel aan het werk gegaan. Ik heb geluncht om 12:00 uur en toen kwam Peter ook thuis. Ik ben weer aan het werk gegaan tot een uur drie. Daarna nog wat in de tuin gerommeld samen met Peter. Peter heeft eten gemaakt. Inge appte nog of ik morgenavond even op de honden kan passen zodat zij naar het ziekenhuis kan om Simon te bezoeken. Dat is natuurlijk goed. Peter moest vanavond naar zijn koor. Vanavond begon het ook flink te regenen. Het weer is helemaal omgeslagen. De warmte is weer even voorbij. Ik heb tv gekeken totdat Peter weer thuiskwam.

 

23 april 2019 Vanmorgen ging Peter weer aan het werk. Dus was hij er al vroeg uit. Ik heb hem niet weg horen gaan. Ik ben om 08:30 uur weer aan het werk gegaan. Heb aardig wat werkzaamheden verzet. Alleen even een half uurtje tussen de middag wat gegeten en toen doorgewerkt tot 15:30 uur. Toen was ik ook wel weer een beetje af. Mijn zus Inge appte nog dat Simon vrijdag geopereerd gaat worden. Spannende tijd, maar ook wel goed dat het niet erg lang duurt. Na het werk nog lekker even buiten gezeten. Peter was om 17:00 uur weer thuis. Ik heb het eten gemaakt en daarna samen op de bank tv kijken.

 

22 april 2019 Vanmorgen was ik er om 07:00 uur uit. Doordat ik minder pijn heb slaap ik gelukkig iets beter. De aandrang om te plassen is ook iets lager, maar moet nog steeds wel 4 keer plassen. Vanmorgen rustig aan gedaan. Peter was er om 09:00 uur uit. Hij ging weer naar de volkstuin. On 10:30 uur ben ik met de auto ook even naar de tuin gereden. Zonder luierbroek aan. Dat was een hele uitdaging, omdat ik dat de afgelopen maanden niet aandurfde. Nu kan ik weer redelijk mijn plas ophouden. Toch wel tot maximaal een uur. Gezellig samen thee gedronken op de tuin. Daarna ben ik weer naar huis gereden. Thuis pas weer naar de wc geweest. Fijn dat het nu toch iets beter gaat. Peter kwam later ook weer thuis. Vanmiddag kwam mijn zus nog even langs. Samen thee gedronken en over Simon gesproken. Ze wil ook nog de achtertuin bij hun woning opknappen. Peter kan daar misschien nog even wat hand en spandiensten verrichten. Leuk dat ze even op visite kwam. Later belde onze vriend Paul nog of hij even langs kon komen. Dat is natuurlijk altijd goed. Dus lekker samen zitten kletsen achter in de tuin. Om 18:30 uur ging hij weg om samen met Oscar wat te eten. Wij hebben nog wat tv gekeken en weer op tijd naar bed. Peter gaat morgen weer werken.

 

21 april 2019 Vandaag is het eerste Paasdag. Ik was er om 06:30 uur uit. Peter was er om 10:00 uur pas uit. Even een eenvoudig Paasontbijt genuttigd. Peter ging daarna weer naar de tuin. Ik heb lekker buiten gezeten. Want het was heerlijk weer. Peter was al weer snel terug, want hij moest om 15:00 uur zijn vader en moeder halen. Vanmorgen hadden we ook nog Gertjan en José gevraagd om bij ons mee te eten. Dus kwamen zijn ook rond 17:00 uur gezellig hoor. Rond 18:30 uur zijn we lekker gaan gourmetten met zijn zessen. Om 20:30 uur waren weer klaar. Daarna nog ijs gegeten en koffie gedronken. Om 21:30 uur gingen ze weer naar huis. Wij hebben nog even wat gezeten, voor het na bed gaan.

 

20 april 2019 Vanmorgen weer vroeg wakker. Ben maar wat tv gaan kijken en een broodje gegeten. Toen Peter uit bed kwam hebben we samen ontbijt gegeten. Het wordt de komende dagen steeds mooier weer. Peter ging vandaag ook weer naar zijn tuin. Ik heb een beetje in de tuin gerommeld en tv gekeken. Gelukkig is de pijn in mijn blaas en tijdens het plassen er niet meer. Dat is echt een verademing. De plasdruk is ook iets minder, waardoor ik het iets beter onder controle heb. Hopelijk blijft dat de komende weken totdat de stent eruit mag. Vanmorgen nog contact gehad met Eline, dat ze vanmiddag bij ons komen BBQen. Zij halen de boodschappen. Zal een leuke verrassing voor Peter zijn. Aan het einde van de middag kwam Peter weer terug van de tuin. Niets vermoedend zat hij met zijn werkkloffie achter in de tuin. Opeens stonden Eline en vriend Sjoerd bij ons achter in onze tuin. Peter kon zijn ogen niet geloven. Leuk hoor dat ze er waren, zeker voor Peter. Lekker zitten kletsen tijdens de BBQ. Rond 20:30 uur gingen ze weer richting huis en hebben we ze uitgezwaaid. Wij hebben de spullen weer opgeruimd en weer op tijd naar bed gegaan.

 

19 april 2019 Vannacht helemaal niet geslapen, omdat een andere patiënt de hele nacht door herrie maakte. Echt draaien in bed ging ook niet met een infuus en een katheter. Wel lekker dat je niet naar de wc moet om te plassen. Wat duurt zo’n nacht dan lang. Ik heb maar de muziek van ABBA op mijn hoofd gezet. Dan is dan wel weer heel fijn dat je een IPod hebt (dank je Inge) met het hele repertoire van ABBA en solo muziek van de 4 leden. Bijna 400 nummers in totaal. Zo kom je tenminste de nacht nog redelijk door. Ik was wel helemaal gebroken. In de loop van de ochtend werd de katheter verwijderd er nog een CT-scan gemaakt. Aan het einde van de ochtend kwam de uroloog nogmaals langs. Helaas wordt de stent pas over 3 weken verwijderd en niet vandaag. Dit komt door dat de urineleider teveel beschadigd is na de operatie. De kleine steentjes die nog in de nier zitten zijn zo klein dat deze er ook zonder stent gewoon uit kunnen komen. Gebeurt dat niet dat worden die misschien nog op later tijdstip verwijderd. Nadat het infuus was verwijderd mocht ik weer naar huis (gelukkig). Peter haalde me om 14:00 uur op. Peter had vanmorgen nog Simon de vriend van mijn zus Inge opgehaald in Amsterdam bij het AMC. Simon had weer een onderzoek gehad, voor een operatie aan zijn lever. Hij heeft een tumor in zijn lever. Deze kan hopelijk op korte termijn operatief worden verwijderd. Dat is toch allemaal veel erger dan wat ik heb. Dat zet je ook wel weer met beide benen op de grond. Thuisgekomen op de bank neergeploft en verder niet zoveel meer gedaan. Eline, Peter zijn dochter appte mij nog dat ze morgen misschien op visite komen, als verrassing voor Peter. Dat is natuurlijk altijd goed. Peter was nog wat aan het rommelen in en rond het huis. Peter heeft patat gebakken en daarna niet zoveel meer gedaan. Peter zijn broer Gertjan en schoonzus José kwamen nog even op visite. Leuk hoor.  Wel op tijd naar bed gegaan.  

 

18 april 2019 Vanmorgen was ik alweer om 04:00 uur wakker. Om 04:30 uur ben ik er maar uit gegaan. Eerst wat tv gekeken. Ik mocht natuurlijk niks eten en drinken voor de operatie. Rond 06:30 uur nog maar even gedoucht en Peter wakker gemaakt. We waren om 07:30 uur in het ziekenhuis. Ik werd meteen opgenomen en moest mijn operatiepakje aan. Zie er allemaal erg charmant uit. Peter ging weer naar huis. Helaas moest ik nog tot 10:15 uur wachten voor ik opgeroepen werd voor de ok. Om 13:30 uur was ik weer aan het bijkomen op de uitslaapkamer. Ik kreeg een perenijsje, dat ik normaal als je uit de ok komt in het RKZ. Om 14:00 uur werd ik weer naar mijn kamer gereden. Natuurlijk zo duf als een kanarie. Peter kwam vanmiddag op bezoek. Was fijn om hem weer te zien. Na het bezoekuur kwam de uroloog nog even langs om te vertellen hoe het gegaan was. Zij vertelde dat het erg moeilijk was geweest om de 2 grote stenen in de urineleider te verwijderen. De oude stent was verwijderd, maar er was ook weer een nieuwe geplaatst, omdat met het verwijderen van de 2 grote stenen ook de urineleider was beschadigd. Hierdoor kon er ook niet meer in de nier gezocht worden naar een paar andere kleine steentjes die daar nog zaten. Het was gewoon te bloederig helaas. Morgen wordt er nog wel meteen een nieuwe CT-scan gemaakt. Heb daarna nog wel veel geslapen en ook weer wat gegeten. Peter kwam vanavond nog op bezoek en daarna nog wat tv gekeken en proberen te slapen.

 

17 april 2019 De pijn wordt steeds erger. De stent die tussen mijn nier en blaas zit irriteert steeds meer mijn blaas. Het brand constant bij het lopen en plassen. Ben zo blij dat ik morgen eindelijk geholpen wordt. Alleen als ik heel stil zit is de pijn nog enigszins te harden. Dus gewoon maar weer plaats genomen om 08:30 uur voor de computer en aan het werk gegaan. Ik moest nog even het ziekenhuis bellen hoe laat ik morgen verwacht wordt. Ik moet er al om 07:45 uur aanwezig zijn. Lekker vroeg. Even samen thee gedronken met Peter. Hij ging daarna het huis stofzuigen en toen heeft nog even wat plantjes gehaald bij het tuincentrum. Ik heb lekker gewerkt tot 15:30 uur. Daarna was ik een beetje af. Omdat is zo slecht slaap, merk je dat in de loop van de dag je concentratie afneemt. Peter heeft vanavond gekookt. Daarna ging Peter weer naar zijn koor. Fijn voor hem dat hij weer er op uit kan. Ik heb wat tv gekeken, totdat hij weer terug was.  

 

16 april 2019 Vannacht slecht geslapen. Kon niet echt een goede slaaphouding vinden zonder dat ik de pijn voelde. Was er ook alweer om 04:30 uur uit. Het is niet echt bevorderlijk voor je conditie. Heb maar wat tv gekeken en gewoon maar weer gaan werken. Peter kwam er pas om 09:00 uur uit. Zijn dochter Eline is vandaag jarig. Dus even een filmpje met felicitaties ingezongen en aan haar gestuurd. Weer samen thee gedronken. Daarna ging hij toch weer rommelen in en rond het huis. Hij is ook nog even op de tuin geweest. Ik heb alleen even geluncht om 12:00 uur. Daarna doorgewerkt tot 15:30 uur Er zijn namelijk genoeg werkzaamheden die om mijn aandacht vragen, ook al zit ik thuis. Peter heeft vanavond gekookt en daarna hebben we samen wat tv gekeken.

 

15 april 2019 Vanmorgen weer vroeg wakker. Rond 08:30 uur aan het werk gegaan. Alleen even met Peter thee gedronken om 10:30 uur en geluncht om 12:30 uur. Verder gewoon gewerkt tot 16:00 uur. Peter was nog even naar de tuin geweest. Hij was al snel weer terug. Verder niet zoveel gedaan. Vanavond nog wat tv gekeken. Daarna maar weer naar bed. Krijg wel steeds meer een brandende pijn in mijn blaas en tijdens het plassen. Ben toch maar weer begonnen om paracetamol te slikken, voor het slapen gaan. Hopelijk slaap ik dan wat beter.

 

14 april 2019 Vanmorgen weer vroeg wakker. Het had best gevroren vannacht. Ik heb eerst wat tv gekeken. Toen Peter uit bed kwam, samen koffie gedronken. Ik heb wat gerommeld op zolder en Peter ging vanmiddag naar zijn dochter Eline in Breda. Dinsdag wordt ze alweer 25 jaar. Ze zou eigenlijk gisteren haar verjaardag vieren, maar door ziekte ging dat niet door. Kan Peter meteen de auto goed uitproberen. Ik heb niet zoveel gedaan. Ik heb een DVD over Oost en West Berlijn gekeken. Peter was rond 19:00 uur weer thuis. Daarna nog wat tv gekeken en op tijd naar bed.

 

13 april 2019 Vanmorgen was ik pas om 07:00 uur wakker. Dat is bijna uitslapen voor mij. Peter was er om 09:00 uur uit. Vandaag gaan we onze lease Volvo V40 omruilen voor de Volvo V50 uit 2012 die we bij de Volvodealer in Lijnden hebben gekocht. We hebben 5½ jaar in de V40 gereden, maar door de veranderde bijtelling was het niet meer zo aantrekkelijk om er in te blijven rijden tot het einde van het jaar. Dan moest hij toch ook ingeleverd worden. We konden hem ook overnemen, maar omdat het een diesel was hebben we dat niet gedaan. Vandaar een mooie V50 Classic gekocht. Een mooie benzine auto met maar 85.000 km op de teller. Hij is geïmporteerd uit Zweden en het is een van de laatste die van deze serie is gemaakt. Onze V50 is van april 2012. Ze zijn begin mei 2012 gestopt met de productie, dus echt een van de laatste. Rond 10:00 uur naar Lijnden bij Amsterdam gereden om de auto op te halen. Het duurde allemaal wat langer, omdat de Volvo dealer wat moeite had om de auto op onze naam te zetten. Gelukkig lukte dat toch nog na enige tijd. Ik heb ook nog een mooi model van de Volvo XC70 gescoord. Daarna zijn we met onze nieuwe aanwinst naar huis gereden en afscheid genomen van onze V40. De V50 rijdt prima, maar het is wel een heel andere auto. Veel ruimer van binnen en weer een echte stationwagen. Thuis was ik toch wel weer af. De rest van de middag lekker rustig aan gedaan. Peter ging nog een zalmschotel maken. Lekker hoor. Daarna toch maar weer voor de tv gaan zitten en op tijd naar bed.

 

12 april 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg op. Eerst maar weer wat eten en tv gekeken. Toen Peter er uit kwam samen koffie en thee gedronken. Met zijn knie gaat het al stukken beter. Het is wel jammer dat hij niet erg stil kan zitten, dus heb af en toe toch maar even toegesproken, dat hij rustig aan moet doen. Hij is toch even op de fiets naar de tuin gefietst en was ook weer snel terug, omdat het zo koud was. Ik heb maar rustig aan gedaan. Voel me niet helemaal top. Dus maar veel tv gekeken. Vanavond hebben we een roerbakprutje gemaakt van groenten en vlees. Daarna weer op de bank tv gekeken.

 

11 april 2019 Vanmorgen was ik er om 04:30 uur uit. Ik kon niet meer slapen. Lig toch maar na te denken over hoe het met mij gaat en ook met mijn werk. Als dat gezeur over wat ik wel of niet doe. Geeft geen positieve energie, eerder negatieve. Eerst maar wat tv gekeken. Rond 08:00 uur was Peter ook wakker. Hij heeft gelukkig weinig pijn en kan zich steeds beter redden. Ik ben maar weer aan het werk gegaan, ook al is het moeilijk om weer voor 100% aan het werk te gaan, terwijl je maar voor 70% aan het werk bent volgens de baas. Daar krijg je niet echt energie van. Dan voel je je niet echt gewaardeerd. Zeker als het dan ook nog niet opschiet met die kutstenen. Ach vandaag had ik dus een beetje een off dag. Ik heb wel gewerkt, maar er kwam niet veel uit mijn handen. Alleen maar dus de noodzakelijke dingen gedaan, terwijl ik toch genoeg werk heb. Rond 15:00 uur gestopt met werken. Daarna niet veel meer gedaan. Alleen wat eten gemaakt, verder nog wat voor de tv gehangen en niet te laat naar bed.

 

10 april 2019 Vanmorgen was ik alweer om 05:30 uur eruit. Peter was om 09:30 uur uit bed. Ik heb hem lekker verzorgd, wassen kon hij gelukkig wel zelf op een stoel. Om 10:30 uur zijn we naar het ziekenhuis gereden. Peter moest bij de arts langskomen voor de uitslag. Rond 11:45 uur waren we klaar. Op zich was de uitslag goed. Wel een beetje slijtage aan zijn knie, maar als hij een beetje oppast kan hij nog jaren mee. Daarna zijn we weer naar huis gereden. Ik was ook wel moe, maar moest vanmiddag om 13:30 uur weer in het ziekenhuis zijn. Er werden opnieuw foto’s gemaakt van mijn nieren. Helaas zaten alle stenen nog in mijn urineleider, ondanks dat ik de afgelopen er weer een paar had uitgeplast. Viel dus wel erg tegen. Nu moet ik volgende week 18 april weer geopereerd worden. Dan wordt weer geprobeerd om de laatste stenen te verwijderen. Ik word er wel een beetje moedeloos van. Daarna nog even langs de verzekeringsmaatschappij gereden om de nieuwe verzekeringspapieren af te geven. Daarna weer naar huis. Het koste me wel moeite om weer het positieve te zien. Niet veel meer gedaan want ik was ook helemaal af en had weer behoorlijk wat pijn in mijn buik, door al dat bewegen vandaag. Gelukkig hadden we nog nase van gisteren en daarna niks meer gedaan.

 

9 april 2019 Vannacht heb ik echt slecht geslapen. Ik was al om 04:30 uur beneden. Ik ben maar tv gaan kijken. Peter kwam er om 08:15 uur uit. Hij mocht natuurlijk niets eten voor de operatie. Rond 09:15 uur naar het RKZ gereden. Hij moest er om 09:45 uur zijn. Hij kreeg eerst wat oefeningen hoe hij na de  operatie zijn krukken moet gebruiken. Daarna werd hij opgenomen en ging ik weer naar huis. Ik ben toen maar aan het werk gegaan. Rond 14:30 uur belde hij op dat hij weer opgehaald kon worden. Hij moest wel met een rolstoel naar de auto gebracht worden, maar thuis toch met zijn krukken naar binnen gekomen. Daarna ben ik nog even aan het werk gegaan, nadat ik Peter voorzien had van een deken en wat broodjes en drinken. Vanavond heb ik nasi gemaakt. Verder lekker voor de tv gehangen en Peter daarna geholpen met naar bed gaan. Ik ging later ook uitgeteld naar bed.

 

8 april 2019 Vanmorgen was ik er om 05:00 uur uit. Peter kwam er pas om 09:30 uur uit, maar toen was ik alweer aan het werk. Weer behoorlijk wat werk verzet. Wel tussen de middag even samen met Peter buiten gegeten. Het was behoorlijk warm. Bijna 20 graden. Na het eten ben ik weer verder gegaan met werken. Rond 16:00 uur gestopt. Peter heeft gelukkig niet meer zo veel pijn en loopt de hele dag zonder krukken. Samen de pasta die over was van gisteren opgegeten. Peter had er nog een lekker salade bij gemaakt. Daarna samen tv gekeken o.a. Spoorloos. Peter ging op tijd naar bed. Morgen wordt hij geopereerd aan zijn knie. Ik ging pas om 23:00 uur naar bed.


7 april 2019 Vandaag was het prachtig weer. Ik was er wel weer vroeg uit, maar het zonnetje scheen meteen toen hij opkwam. Peter was er om 10:00 uur uit. Hij had weer minder last dan gisteren. Lekker buiten gezeten en ook wat in de tuin gerommeld. Heerlijk die warmte. Rond het middaguur ben ik nog even met de auto naar Santpoort-Noord gereden om mijn locomotief op te halen. Dat redde ik net met mijn plaspauzes ingecalculeerd. Het is echt een prachtig model. Daarna weer terug. Ik was nog geen uurtje weg geweest. In de loop van de middag kwamen Paul en Jan op visite. Paul had afgelopen donderdag aangeboden om voor ons te koken vanavond. Heel lief van hem. Ze waren er om 16:30 uur. Lekker buiten gezeten met een hapje en drankje. Heerlijk en lekker gegeten. Dank je wel Paul en leuk dat Jan ook mee was gekomen. Het was erg gezellig. Rond 20:00 uur weer naar binnen gegaan, want toen werd het koud. Nog even thee gedronken en daarna gingen Paul en Jan weer richting huis. Peter ging meteen naar bed, Ik ging een half uurtje later.


6 april 2019 Vandaag is het alweer 45 jaar geleden dat ABBA het songfestival won in Brighton in Engeland. Waar blijft de tijd. Dat was de eerste keer dat ik ze zag. Daarna is het nooit meer hetzelfde geworden. Als het goed is komen er dit jaar een paar nieuwe nummers van ABBA uit. Toch wel bijzonder. 20 jaar geleden was ik bij de première van de musical Mamma Mia in Londen en 5 jaar geleden bij de 15e verjaardag van Mamma Mia weer in Londen. Vandaag is dat alweer 20 jaar. Ik was er wel weer vroeg uit en Peter rond 09:30 uur. Het gelukkig steeds beter met zijn knie. Hij loopt steeds vaker zonder krukken. We hebben samen een paar films gekeken. Daarna zijn we met de auto even naar de tuin gereden. Ik met mijn luier aan en plasfles onder mijn arm. Peter met zijn krukken. Jut en jul op pad. Peter was doodop, omdat hij een behoorlijk grote afstand moest afleggen met zijn krukken, maar hij wilde het zelf. Ach ik snap het ook wel dat het niks voor hem is dat thuiszitten, maar te veel doen is nu ook niet zo goed. We waren met een klein uurtje alweer terug. Verder niet veel gedaan. Tv gekeken, shoarmabroodjes gegeten en weer tv gekeken en toen weer naar bed.


5 april 2019 Vanmorgen was ik weer vroeg op. Peter was er om 09:30 uur uit. Ik heb daarna het beddengoed in de wasmachine gestopt. Daarna voor Peter even koffie en een broodje klaar gemaakt. Het ging gelukkig iets beter met zijn knie. Iets minder pijn. Hij moet wel voorzichtig doen en niet teveel belasten. We hebben samen een beetje in de tuin gerommeld en gezeten. Was nog wel een beetje koud. We hebben ook nog online boodschappen gedaan bij de Dekamarkt. Dat moet wel want we kunnen allebei niet naar de winkel. Het duurt even goed nog behoorlijk lang voordat je alles heb uitgezocht en besteld. Het wordt trouwens morgen pas  gebracht. Ach het is fijn dat deze mogelijkheid er is. Verder niet zoveel gedaan. 2 keer de was opgehangen en toen dat weer droog was, de bedden opgemaakt. Verder niet zoveel meer gedaan. Wat gegeten (een geklutst ei met brood) en daarna nog tv gekeken.


4 april 2019 Slecht geslapen vannacht. Ik was er al weer om 04:30 uur uit. Ik was onrustig, dus maar wat tv gaan kijken. Peter kwam er om 08:00 uur uit. Ik ben toen aan het werk gegaan nadat ik hem van een kopje koffie en wat broodjes had voorzien. Ik heb weer behoorlijk hard gewerkt. Ook nog een mail naar mijn teamleider gestuurd. Even mijn frustraties kwijt raken. Verder alleen maar gestopt tijdens de lunch samen met Peter. Daarna weer tot 16:00 uur gewerkt. Ik had het end in mijn bek. Daarna niet veel meer gedaan. Ik heb nog wel via marktplaats een locomotief gekocht schaal 1 op 32 van het merk Kiss. Het een model een elektrische locomotief van de Baureihe E18 van de Deutsche Bundesbahn. Het is een prachtig model. En was niet te duur. Binnenkort ga ik hem halen in Santpoort-Noord. Dat is vlakbij Beverwijk. Verder niet veel meer gedaan. Met Peter gaat het ook nog niet veel beter. Hij heeft het wel moeilijk met het thuis zitten. Dat begrijp ik goed. Hij kan nu eenmaal niet zolang stilzitten. Samen wat gegeten en daarna, maar weer tv gekeken.


3 april 2019 Vanmorgen weer vroeg eruit. Peter bleef wat langer in bed liggen. Het ging nog niet veel beter met zijn knie. Ik ben om 08:30 uur aan het werk gegaan. Een hoop gedoe met een locatie in Beverwijk waar nieuwe openbare verlichting wordt aangelegd. De samenwerking met netbeheerder Liander loopt niet zo als het zou moeten. Liander heeft ook een heleboel oude kaarten niet van de kabels in Beverwijk. Dit komt door allemaal fusies in het verleden, waar het oude kaartmateriaal verloren is gegaan. Gelukkig had ik nog wat oude kaarten voor hun. Misschien helpt het om een en ander wat sneller op te lossen. Samen met Peter wat geluncht. Vanmiddag kwam Van Vuuren elektrotechniek nog bij mij langs om wat lichtberekeningen te bespreken. Daarna kwam Piet mijn collega nog even op visite. Daarna weer gewerkt tot 16:30 uur. Daarna nog wat eten gemaakt. Verder niet veel meer gedaan. Samen wat tv gekeken en op tijd naar bed.


2 april 2019 Vanmorgen was ik weer vroeg uit. Toen Peter beneden kwam kon hij bijna niet meer lopen. Hij had heel erg veel pijn in zijn knie. Hij kon zo echt niet werken. Dus zijn collega gebeld dat hij niet ging werken. Hij heeft later het ziekenhuis gebeld en kan volgende week dinsdag komen voor een kijkoperatie. Die stond al eerder gepland, maar had deze uitgesteld, omdat ik ook nog niet veel kan. Nu dus toch maar er voor gaan. Ik ben nog even met de auto inclusief luier naar Medipoint gereden in Heemskerk om een paar krukken te halen. Gelukkig kon ik daar ook weer naar het toilet. Dus droog overgekomen gelukkig en 2 krukken gescoord. Peter ook weer blij. Het maakt mij ook weer een beetje verdrietig, dat mijn rots in de branding nu ook geveld is. Ik maak daar wel een beetje zorgen over. Hopelijk valt het mee en wordt zijn pijn snel weer wat minder. Straks liggen we straks nog samen in het ziekenhuis. Hij voor zijn knie en ik voor mijn stenen. Ik heb ook nog gewoon gewerkt tussendoor. Nu moet ik voor hem zorgen. Ach gelukkig heb ik niet zoveel pijn.


1 april 2019 Vannacht gelukkig veel beter geslapen dan gisteren. Peter was er ook weer vroeg uit, omdat gisteren de zomertijd in is gegaan. Ik ben er ook maar uitgegaan en hem uitgezwaaid. Eerst wat tv gekeken en al om 08:00 uur aan het werk gegaan. Ik had aardig wat liggen, dus lekker gewerkt. Het was ook nog spannend omdat Simon van mijn zus Inge naar het AMC moest voor een kankeronderzoek. Je bent daar toch wel mee bezig. Alleen om 12:30 uur even geluncht en het journaal gekeken. Daarna ben ik verder gegaan tot 15:30 uur. Ik was echt doodmoe van alles wat ik vandaag gedaan heb. Aan de ene kant voelt dat goed, maar ik moet me niet te druk maken. Maar ja ik heb een beetje een dubbel gevoel. Ik werk me uit de naad en de gemeente Beverwijk denkt daar heel anders over. Inge appte mij rond 16:30 uur. Gelukkig had ze een redelijk positief bericht over Simon. Waarschijnlijk kan het toch operatief weggehaald worden. Dat zou zo fijn zijn. Volgende week, wordt nieuwe foto’s gemaakt en gekeken hoe het precies aangepakt gaat worden. Afwachten dus weer. Peter ging vanavond bij zijn moeder een nieuw hekje zetten, omdat hij verrot was. Hij ging daar ook meteen eten. Toen hij thuis kwam was hij doodmoe. Dus gingen weer op tijd naar bed.


31 maart 2019 Vannacht slecht geslapen. Ik had veel pijn en moest vaak naar het toilet en niet om te plassen. Waarschijnlijk heb ik kou gevat. Was er om 05:00 uur uitgegaan. Ik ben maar op de bank gaan liggen. Gelukkig ging het in de loop van de dag weer iets beter. Vandaag hadden we niet zo veel gelukkig. Lekker rustig aan gedaan. Peter had lekker uitgeslapen. Hij ging ook nog even naar de tuin. Ik heb nog wel wat gerommeld in de tuin, want de temperatuur was nog steeds wel goed, alleen stond er behoorlijk wat wind. Verder niet zoveel gedaan. Ik was ook nog een beetje duf, omdat ik te weinig geslapen had. Peter had lekker gekookt met vlees wat over was van gisteren. Daarna nog wat tv gekeken en op tijd naar bed.


30 maart 2019 Vanmorgen was ik er alweer om 05:00 uur uit. Voelde me niet echt lekker en had veel pijn in mijn onderbuik. Vanmorgen rond 10:00 uur toen Peter ook wakker was, zijn we naar Lijnden bij Badhoevedorp gereden om naar een andere auto te kijken. Bij Svala de Volvo dealer had ik op internet eergisteren een mooie Volvo V50 gezien uit 2012 met maar 85:000 km op de teller. Dus met luier aan en plasfles in de auto zijn we naar Lijnden gereden. De V50 classic zag er erg mooi uit en was ingevoerd uit Gotenburg in Zweden. Ook nog even een proefrit gemaakt. Hij reed prima. Dus maar besloten om deze te kopen. We kunnen dan onze lease V40 inleveren. Die gaat door de extra hoge bijtelling van 22% (was 14%) wel heel veel kosten. Met deze nieuwe V50 kunnen we weer even voort. Daarna weer naar huis. Ik voelde me steeds slechter en kreeg steeds meer pijn. Vanmiddag kwam Sharula en Hannelore op visite, dus maar besloten om een Dichlofenac zetpil in te nemen. Dat hielp wel want de pijn ging weg, maar ik voelde me wel een beetje duf. Dat mocht de pret niet drukken. Lekker buiten gezeten want het was heerlijk weer. Was gezellig met ze en later hebben nog wijnfondue gedaan. Dat was ook heerlijk. Rond 22:00 uur gingen ze weer naar huis. Ik heb wel later nog een paracetamol genomen omdat ik weer meer pijn kreeg.


29 maart 2019 Ik was er vanmorgen al om 04:30 uit. Ben veel te onrustig. Beneden maar wat tv gekeken tot Peter naar zijn werk ging. Daarna nog wat gelegen op de bank. Ik moest om 09:30 uur in het ziekenhuis zijn om een foto te maken van mijn buik. Een uur later had ik een afspraak met de uroloog. Ik was wel gespannen hoe het er met mijn nierstenen voorstond. In eerste instantie viel de uitslag tegen. Er waren nog steeds 2 stenen te zien. Gelukkig zaten die niet meer in mijn nier maar in de urineleider tussen de nier en de blaas. Ik had om niet te veel te hoeven plassen bijna 2 uur van te voren niets meer gedronken. Omdat ik toch wel lang moest wachten had ik ook veel pijn gekregen en plaste weer veel bloed door het lopen. De uroloog vond dat, omdat ik zo veel last had, versneld de stenen operatief te verwijderen en daarna ook de stand. Daar heb ik natuurlijk het meeste last van. Ik word nu binnen 2 weken met spoed geholpen. Dat is gelukkig redelijk snel. Toen ik weer thuis kwam liep ik krom van de pijn. Toch wel een klein beetje opgelucht, maar de pijn bleef maar aanhouden, ook nadat ik alweer wat pijnstillers had genomen. Wel de familie en vrienden geïnformeerd over hoe het ervoor staat. Ook de teamleider via de WhatsApp geïnformeerd. Ik hou de eer maar aan mezelf. Doodmoe werd ik van de pijn. De rest van de middag op de bank gelegen. Toen Peter thuiskwam hebben we patat gegeten. Lekker makkelijk. Verder niet veel meer gedaan en op tijd naar bed gegaan. Hopelijk slaap ik wat beter.


28 maart 2019. Vannacht slecht geslapen. Je ligt toch een beetje met een rot gevoel in bed, m.b.t. het gedoe over mijn inzet voor mijn werk. Het voel niet goed. Vanmorgen was ik er dan ook weer vroeg uit, nog voordat Peter er uit was. Toen ik hem uitgezwaaid had, toch maar weer aan het werk gegaan. In de loop van de morgen kreeg ik een mailtje van mijn teamleider, waar ik toch wel van schrok en aangeslagen door was. Hij vond nadat hij het rapport van de bedrijfsarts had gelezen en dat die wel kan zeggen dat ik 100% inzetbaar ben toch dat ik dat anders moest zien. Mijn teamleider vindt dat 100% inzetbaarheid alleen maar kan als ik ook regelmatig aanwezig ben op het stadhuis. Hij wil me maar voor 50 of 60% beter melden. Zo fijn om zo beoordeeld te worden. Blijkbaar wordt mijn werk wat ik thuis doe, minder gewaardeerd als dat ik hetzelfde werk op het stadhuis zou doen. Dat deed toch wel pijn zeker, omdat ze niemand hoeven in te huren en alle werkzaamheden gewoon door gaan. Het ontnam me toch wel een beetje de energie om door te gaan met werken. Het is nu zo dat ze mij gaan korten op mijn salaris, terwijl het de gemeente niks extra kost. De gemeente gaat dus straks geld verdienen over mijn rug. Niet dat het me om het geld gaat, maar wel om het principe en hun gedachtegang. Ik heb wel een mail terug geschreven hoe dit allemaal op mij overkomt. Ik moest het gewoon kwijt deze frustratie. Daarna was mijn energie op. Stank voor dank. Ik heb verder niet veel meer gedaan deze middag. Ik was erg verdrietig, dat ze twijfelen over wat ik allemaal doe. Het is namelijk het enige wat ik nog kan. Achter de computer mijn werk doen. Het is mijn enige bezigheid waar ik geen pijn bij heb en zinnig contact heb met de buitenwereld. Waar is het vertrouwen gebleven. Dat kan er nog wel bij de pijn en ellende die ik al heb vanwege de stenen. Vanavond nog gepraat met Peter hierover. Wel blij dat ik de mail heb gestuurd. Verder alleen nog wat tv gekeken en laat naar bed gegaan.


27 maart 2019 Vanmorgen Peter uitgezwaaid en daarna aan het werk gegaan. Ik heb een tekening gemaakt met een ontwerp voor de openbare verlichting van de Meerstraat in Beverwijk. Rond 13:00 uur kwam Oscar op visite. Had hem alweer een tijdje niet gezien, maar hij heeft het druk. Lekker zitten kletsen. Ondertussen belde mijn teamleider John mijn op. Hij overviel mij een beetje. Het ging onder andere over het aantal uren dat ik per dag werk en hoe hij dat ziet. De bedrijfsarts waar ik donderdag was, vond dat ik wel 100% inzetbaar was vanuit huis. Daar dacht mijn teamleider toch iets anders over. Hij wil mij maar voor 50 tot 60% beter melden, maar voelde me een beetje door overdonderd. Maar wist even niet wat ik daar zo snel mee kon. En Oscar was er dus lekker geluncht en 14:30 uur ging hij weer weg. Was even gezellig. Daarna ben ik nog tot 16:30 uur aan het werk gegaan. om 17:30 uur was Peter thuis. Hij heeft een kaasburger met gebakken aardappels gemaakt. Er zat ook nog een salade bij. Lekker hoor. Peter zorgt wel goed voor mij. S’avonds ben ik meestal behoorlijk moe en hij heeft toch ook de hele dag gewerkt. Dus erg lief allemaal. Hij moest vanavond nog zingen met zijn koor. Ik heb wat tv gekeken en nog even wat Volvo’s beken op internet. Peter was om 22:30 uur. Daarna zijn we naar bed gegaan.


26 maart 2019 Vanmorgen heb ik Peter uitgezwaaid en was er dus wel op tijd uit. Ik moet vanmorgen bloed prikken in het ziekenhuis voor het onderzoek wat ik volgende week maandag bij de huisarts in Heemskerk heb, m.b.t. diabetes en cholesterol. Was wel weer een pijnlijke onderneming. Doordat ik dan wat minder drink doet het plassen erg veel pijn, maar ja anders moet ik om de haverklap plassen. Dan kom ik niet droog over. Met een klein uurtje was ik weer terug, maar de pijn bleef de hele dag. Vandaag is Peter zijn broer Gertjan jarig. Ik ben om 09:30 uur aan het werk gegaan. Heb een hoop telefoontjes gehad en contacten met de aannemer. Ik heb ook wat offertes opgevraagd. Ik heb gewerkt tot 16:00 uur. Lijk wel een eigen baas. Ach verder kan ik toch niet zoveel doen. Peter kwam niet thuis eten en ging rechtstreeks naar zijn broer zijn verjaardag. Ik heb tv gekeken. Peter was om 21:00 uur thuis.


25 maart 2019 Gewoon om 06:00 uur was ik wakker. Toen Peter weg ging heb ik nog even tv gekeken en toen aan het werk gegaan. Ik heb lekker gewerkt. Opdrachten gemaakt om armaturen en lichtmasten te bestellen. Ik heb alleen een half uurtje geluncht. Rond 15:45 uur ben ik gestopt. Daarna rustig gewacht totdat Peter thuis kwam. Hebben we een vegetarisch groentemix gegeten. Vanavond niet veel gedaan. Nog Spoorloos gekeken.


24 maart 2019 Vanmorgen was ik er alweer vroeg uit. Peter zijn moeder belde om 08:30 uur een beetje in paniek. Ze kon niemand telefonisch bereiken. Gelukkig ben ik niet niemand dus kon ik haar weer geruststellen. Peter zijn vader had een dik been en ze wilde naar het ziekenhuis. Normaal gaat Peter zijn broer dan even kijken want die woont om de hoek bij hun. Ik heb Peter uit zijn bed gehaald en die ging direct richting Haarlem. Ondertussen had ik ook nog naar Peter zijn schoonzus gebeld en die ging ook heen. Achteraf viel het allemaal wel weer mee. De been van zijn vader was opgezet,  omdat ze de dag ervoor veel te ver gelopen hadden voor hun leeftijd (dat komt dan weer door moeders die kan niet stilzitten). Ja wat doe je daar aan. Peter kwam later weer terug. Heeft nog wat in tuin gerommeld en toen een of ander prutje gemaakt van wat we nog over hadden. Vanavond nog wat tv gekeken.


23 maart 2019 Vannacht heb ik gelukkig weer beter geslapen. Wel op tijd er uit. Heb eerst wat tv gekeken en daarna kwam Peter er ook uit. Lekker rustig aan gedaan. Peter ging nog naar de tuin om wat werkzaamheden te doen. Ik heb thuis gestofzuigd. Verder een beetje tv gekeken. Peter kwam weer thuis van de tuin. Verder niet zoveel gedaan. Samen wat brood met ei gegeten. Vanavond wat tv gekeken en op tij naar bed. 


22 maart 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Ik was er om 04:45 uur uit gegaan. Nog steeds behoorlijk wat pijn. Peter kwam er om 06:00 uur uit om naar zijn werk te gaan. Ik heb hem uitgezwaaid en daarna wat tv gaan kijken. In de loop van de ochtend nog even wat werkzaamheden voor mijn werk gedaan tot de lunch. Ondertussen had ik toch weer een steentje uitgeplast. Vandaar die pijn gisteren en vannacht. De pijn zakte daarna ook behoorlijk af tot het normale niveau wat ik gewend ben. Vanmiddag ook nog naar een andere auto gezocht. We waren van plan om morgen misschien hier en daar te gaan kijken, maar durf het toch niet aan in mijn situatie. Nog maar even wachten. Wel mooie auto’s gezien. Verder niet zo veel gedaan. Vandaag had ik voor het eerst een beetje een depri dag. Ook door het nieuws over Simon en Inge mijn zus. Gelukkig is de kanker niet uitgezaaid bij Simon. Dus misschien kunnen ze nog wat weghalen. Dat hopen we dan maar. Ach toen Peter weer thuis kwam was dat gauw weer voorbij. We hebben Hot Dogs gegeten. Lekker makkelijk, alleen heb je er wel meteen het zuur van. Vanavond nog wat tv gekeken en verder niks.


21 maart 2019 Vannacht weer veel pijn gehad. Was al om 05:30 uur wakker. Peter ging naar zijn werk. Om 09:00 uur ben ik weer aan het werk gegaan. Rond 11:00 uur appte mijn zus Inge dat de uitslag van het onderzoek van Simon niet goed was. Ze hebben iets gevonden in zijn lever. Later heb ik ze nog gemaild. Wordt hier weer zo verdrietig van. Hopelijk kunnen ze er nog wat mee. Meteen Peter ook maar even gebeld. Daarna toch maar weer aan het werk gegaan. Aan het einde van de middag had ik nog een afspraak met de bedrijfsarts in het stadhuis. Eerst even met wat collega’s gesproken. Leuk om weer even op kantoor te zijn. Om 16:15 uur had ik de afspraak met de bedrijfsarts. Gelukkig voelde hij mijn pijn en ging ook er in mee dat ik nog steeds, ondanks dat ik thuis ben, grotendeels mijn werk gewoon doe, Dat vond hij bewonderingswaardig. Het gesprek voelde goed. Na dik een half uur ging ik weer naar huis. Voelde me wel opgelucht. Daarna heb ik niet zo veel meer gedaan. Was doodop. Peter heeft toen hij thuis kwam het eten gemaakt en ging daarna boodschappen doen. Had weer behoorlijk wat pijn. Vanavond alleen nog maar wat tv gekeken.


20 maart 2019 Vannacht weer veel pijn gehad. Kon mijn draai niet vinden. Wel weer 4 steentjes uitgeplast. Peter ging naar zijn werk. Ik had hem niet gehoord. Toch was ik er om 06:45 uur uit. Rond 08:00 uur waren de dakdekkers er weer. Ze gingen nu mooie zinken daklijsten aanbrengen om het mooi af te werken. Ik ben verder gegaan met mijn ontwerptekening aan de keukentafel. Ik ben ook nog even naar het stembureau gereden om te stemmen voor Peter en mij. Het was maar goed dat ik een luier had aangedaan. Want onderweg heb ik toch in mijn broek geplast. Wat voelt dat toch waardeloos. Ben maar een half uurtje weg geweest. Rond 12:00 uur gingen de dakdekkers weg. Het werk was klaar. Ziet er weer prima uit. Ik heb ze nog een fooitje gegeven. Nog even geluncht. Daarna ben ik weer naar boven gegaan om verder te werken. Rond 15:30 uur ben ik gestopt. Daarna wat tv gekeken. Lekker kippenkluifjes gegeten met roerbakgroenten. Daarna nog tv gekeken. Peter was naar zijn koor. Ook nog de uitslag van de verkiezingen gekeken. Wordt er beetje bedroeft van. Helaas heeft Forum voor Democratie gewonnen. Hier wordt Nederland zeker niet beter van. Ach wie ben ik.


19 maart 2019 Peter was er vanmorgen alweer vroeg uit om naar zijn werk te gaan. Ik was er ook maar uitgegaan. Vandaag komen ze het dak van de garage van nieuwe bitumen voorzien. Dan moet ik wel wakker zijn als ze komen. Peter uitgezwaaid. Rond 08:00 uur kwam het bedrijf John Foppen BV uit Haarlem. Eerst moest natuurlijke het oude bitumen eraf met het grind wat er op lag. Ik ben ondertussen gaan tekenen voor mijn werk. Een ontwerptekening voor de openbare verlichting en af en toe een bakje koffie voor de jongens die buiten aan het werk waren. Vandaag moest Simon de vriend van mijn zus door de scan in het RKZ ziekenhuis. Hopelijk valt het mee. Het heeft te maken met zijn lever. Ben er niet gerust op. Afwachten maar. Donderdag krijgt hij de uitslag. Rond 16:00 uur stopte ze ermee. Het hele dag was van nieuwe bitumen voorzien. Ziet er al weer prachtig uit. Morgen komen ze terug om het af te werken. Peter kwam even later thuis. Lekker samen weer macaroni gegeten. Daarna lekker lui op de bank.


18 maart 2019 Ik heb wel iets beter geslapen. Ik heb Peter niet weg horen gaan. Was er om 07:00 uur uit. Eerst even tv gekeken. Daarna aan het werk gegaan op de computer. Weer een hoop gedaan. Alleen even gestopt om te lunchen. Rond 15:30 uur gestopt. Daarna heb ik macaroni gemaakt. Toen Peter thuiskwam hebben we dat  samen opgegeten. Vanavond nog wat tv gekeken en op tijd naar bed gegaan. We waren allebei doodmoe.


17 maart 2019 Vannacht weer iets beter geslapen, maar dat komt ook door pijnstillers. Was er wel weer vroeg uit. Eerst wat tv gekeken voordat Peter uit zijn bed kwam. Lekker rustig aan gedaan. Beetje zitten internetten, samen met Peter auto’s kijken. Zo ging de dag langzaam voorbij. Het weer was ook niet al te best. Aan het einde van de middag lekker buritos gegeten. Peter had het klaar gemaakt. Daarna nog wat tv gekeken.


16 maart 2019 Vannacht veel pijn gehad. Ik was er daarom ook vroeg uit. Eerst maar even naar de kapper geweest. In de loop van de morgen heb ik 2 “grote” stenen uitgeplast. Later op de dag nog 2. Dus niet zo veel gedaan vandaag. Ik heb veel tv gekeken en geinternet. We zijn aan het kijken voor een andere auto. Het leasecontract voor onze Volvo V40 loopt af. We gaan nu zelf weer een auto aanschaffen. Wel een op benzine en Peter wil graag een automaat. We zijn nu aan het kijken voor een Volvo V50 2.4 voor niet te veel geld. We maken nu niet meer zoveel kilometers. Dus een wat oudere met niet teveel kilometers is prima. Peter ging ook nog naar de kapper. Hij moest vanmiddag ook nog zingen met zijn koor. Voor de rest van de dag niet veel meer gedaan. Vanavond wat tv gekeken.


15 maart 2019 Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. Misschien een beetje zenuwachtig. Ik heb Peter uitgezwaaid. Daarna wat tv gekeken. Ook nog wat mailtjes beantwoord voor mijn werk. Peter was rond 12:00 uur thuis. Hij moet naar de huisarts voor zijn hyperventilatie. Rond 14:00 uur ben ik richting Alkmaar vertrokken voor een behandeling in de niersteenvergruizer aldaar. Ik heb 2 behandelingen achter elkaar gehad omdat er een patiënt was uitgevallen. De behandeling was pijnlijker dan andere keren. Ik had daarna ook behoorlijk veel pijn toen ik naar huis reed. Peter heeft het eten gemaakt. Daarna is hij naar zijn broer in Haarlem gegaan om een en ander te bespreken over het 60 jarig huwelijksfeest van hun vader en moeder. Ik heb niet veel meer gedaan, alleen maar geplast. Ik had nog steeds pijn toen we naar bed gingen.


14 maart 2019 Vannacht heb ik slecht geslapen. Ik heb eerst maar een tijdje muziek liggen luisteren. Rond 01:00 uur ben ik toch in slaap gevallen. Peter was al weg toen in was al weg toen ik wakker werd. Om 09:00 uur ben ik ingelogd op mijn werk account. Een paar opdracht brieven gemaakt en deze gemaild naar mijn werk om te versturen. Rond 15:00 uur gestopt. Toen Peter thuis kwam heeft hij eten gemaakt. Daarna is hij boodschappen gaan doen. Paul appte nog of hij langs kon komen. Dat is natuurlijk altijd goed. Lekker zitten kletsen. Rond 22:00 uur ging hij weer naar huis. Daarna zijn wij ook naar bed gegaan.


13 maart 2019 Vanmorgen was Peter alweer vroeg weg. Ik heb zoals gewoonlijk eerst wat tv gekeken en daarna aan het werk gegaan. Ik moet nog een paar offertes goedkeuren die ik deze week heb binnengekregen. Ik ben om 15:30 uur gestopt. Ik heb iets eenvoudig gemaakt, maar wel lekker. Peter ging naar zijn koor vanavond. Ik heb een detective gekeken. 


12 maart 2019 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. Peter leef vandaag thuis. Eerst even tv gekeken. Daarna weer ingelogd op mijn werkaccount. Heb een aantal offertes binnen gekregen. Ik heb ook een tekening gemaakt voor de aannemer om nog een offerte te maken. Lekker bezig geweest. Ook nog een aantal mailtje beantwoord van burgers. Peter was vandaag vrij omdat hij naar de dokter moest voor een hartonderzoek. Gelukkig heeft hij die goed doorstaan. Hij moet nog wel voor hyperventilatie naar de huisarts. Mijn collega Piet kwam ook nog even langs om wat spullen te brengen. Lekker doorgewerkt tot 16:00 uur. Toen Peter thuiskwam maar weer lasagne gegeten. Peter had zoveel gemaakt dat we er 3 keer van hebben gegeten. Peter ging vanavond met zijn broer naar Paul de Leeuw in de stadsschouwburg van Velsen. Helaas kon ik zelf niet. Ik heb maar tv gekeken en een halve zak chips leeggegeten. Peter en zijn broer hadden het leuk gehad.


11 maart 2019 Vannacht voor het eerst zonder pijnstillers geslapen in maanden. Ben nog niet helemaal pijnvrij, maar het is te harden. Helaas zodra ik beweeg moet ik meteen plassen. Dat is het lastigst. Eerst wat tv gekeken toen Peter naar zijn werk was gegaan. Rond 8:30 uur aan het werk gegaan. Rond 12:30 even geluncht en daarna weer verder. Ik kreeg nog een mail van mijn teamleider, dat als ik 6 maanden ziek ben er 10 % van je salaris wordt ingehouden. Nu is dat pas op 22 april a.s., maar vind dat toch raar. Ik heb bijna alle werkzaamheden die de afgelopen maanden van mij verwacht werden gewoon gedaan. vanuit huis. Ik voel me nu een beetje gestraft. Ik ben constant bereikbaar geweest voor mijn collega’s, aannemers en bewoners. Ik heb vragen beantwoord, projecten begeleid, opdrachten uitgezet, rekeningen betaald enz, enz. Mijn teamleider heeft mij voor 100% ziek gemeld, maar ik heb van het begin af gezegd, dat ik gewoon bereikbaar ben en regel de werkzaamheden zo goed en zo kwaad als het kan en ik kan gewoon uit huis werken, dus zijn mijn werkzaamheden gewoon grotendeels bij. Nu krijg je een beetje stank voor dank. Dat doet pijn. Dank je wel gemeente Beverwijk. De pijn van mijn nierstenen was toch nog niet genoeg blijkbaar. Ik heb wel mijn ongenoegen geuit. Kijken of dat nog wat oplevert. Wel natuurlijk gewoon doorgewerkt tot ongeveer 15:30 uur. Wel even geluncht natuurlijk. Heb wel nog even contact gehad met het RKZ om toestemming te vragen of ik naar het ziekenhuis in Alkmaar mag. Dat mag gelukkig. Peter was om 16:00 uur thuis. Lekker de lasagne van gisteren opgegeten. Ik had ook nog een mailtje gekregen van Diewer gekregen. Zij vroeg of onze familie Mathot de familie Koppen kent. De familie Koppen kwam uit Boskoop net als mijn vader Wen. Ze had mijn verhaal gelezen op mijn website vandaar. Ik zal haar snel even terug mailen. Leuk om zo met mensen in contact te komen. Verder niet veel meer gedaan dan een beetje tv gekeken.


10 maart 2019 Vanmorgen weer op tijd opgestaan. Eerst nog wat treinen Dvd’s gekeken. Peter was er later uit. Het was niet zo mooi weer. Peter wilde nog wel naar de volkstuin. Hij vroeg of ik mee wilde. Dus toen ben ik maar meegegaan. Lekker warm aangekleed en gewapend met een plasfles onder de arm en een luier aan, kan me niet zo veel gebeuren. Lekker om even buiten te zijn en de tuin weer te zien. Er groeit nog niet veel maar het ziet er allemaal netjes uit. Ook nog een kopje thee gedronken. Daarna zijn we weer naar huis gegaan. Heerlijk die frisse lucht. Vanmiddag lekker op de bank tv gekeken. Peter heeft lasagne gemaakt. Na het eten nog tv gekeken en op tijd naar bed.


9 maart 2019 Vanmorgen was ik alweer om 07:00 uur uit. Peter wat later. Ik heb wat treinen Dvd’s gekeken, die ik van Simon (van Inge) heb gekregen. Lekker tijdverdrijf. Peter ging nog een cassetterecorder kopen voor zijn vader. Vanmiddag ging hij nog naar de verjaardag van Luke, zoon van zijn nicht Ilonca in Zandvoort aan Zee. Ik heb dus niet veel gedaan. Toen hij terug was, samen gegeten. Daarna niet veel meer gedaan.


8 maart 2019 Wel wat pijn gehad vannacht en ook weer wat puin uit geplast. Dat is pijnlijk, maar ook fijn, want dat betekend dat er wel iets gebeurt is tijdens de behandeling van gisteren. Peter was weer naar zijn werk. Ik heb gebeld met het ziekenhuis in Alkmaar of ik daar weer terecht kan voor een vervolg behandeling. Dan is het fijn om te horen dat je alweer volgende week vrijdag terecht kan. Nu moet ik alleen nog toestemming krijgen van de arts in het RKZ. Hopelijk vindt hij dat goed. Ik wil gewoon van die stenen af. Ik ben het helemaal zat. Verder wat tv gekeken en nog even ingelogd op mijn werkaccount om wat mailtjes te beantwoorden. Verder niet veel gedaan. Toen Peter thuis kwam, samen gegeten. Verder niet veel meer gedaan.


7 maart 2019 Vanmorgen was ik weer op tijd eruit. Peter was al naar zijn werk. Ik heb eerst wat tv gekeken en daarna weer ingelogd op mijn werkaccount. Wel even koffie gedronken met Simon (van Inge). Hij kwam een aantal Dvd’s brengen over treinen. Lief hoor. Daarna lekker gewerkt tot 13:15 uur. Daarna gestopt. Ik moest vanmiddag om 15:00 uur in het RKZ zijn voor een behandeling in de niersteenvergruizer. Toen ik aankwam bij het ziekenhuis, kwam ik mijn collega Sandra tegen. Zij heeft ook al enige tijd problemen met haar gezondheid. Ze had de afgelopen 3 weken in het ziekenhuis gelegen en het gaat nu ietsje beter. Ik was zo blij om haar te zien. De laatste keer dat ik bij haar op visite kon was al weer een paar maanden geleden i.v.m. mijn niersteenproblemen. We hebben wel regelmatig contact gehad. Even lekker geknuffeld. Helaas hadden we niet veel tijd om te praten. Ik ben weer geholpen aan 2 steentjes. Nu zit er als het goed is nog 1 grotere in mijn nier zelf. De behandeling viel wel mee. Niet veel pijn. Na de behandeling weer naar huis gereden. Helaas heb ik nu een afspraak bij de dokter gekregen voor over 3 weken. Ik wil niet zo lang wachten. Het moet sneller. Peter heeft toen hij thuis kwam van zijn werk patat gebakken. Hij heeft daarna nog boodschappen gedaan. Daarna niet zoveel meer gedaan. We waren allebei moe. Dus op tijd naar bed gegaan.


6 maart 2019 Vannacht heb ik goed geslapen. Ik hoefde er maar 3 keer uit om te plassen. Ik werd wakker toen Peter uit bed ging. Ik voelde me weer een stuk beter gelukkig. Eerst wat tv gekeken. Daarna ingelogd op de site van mijn werk. Ik heb een hoop werkzaamheden gedaan. Mijn zus Inge kwam nog even op de koffie met Fem in wandelwagen, de dochter van Anita en Giel, Inge past nu 1 dag in de week op. Leuk voor haar om ook even oma te zijn van dit kleine hummeltje. Het weer was niet best helaas. Vanmiddag kwam mijn college Piet nog even op visite. Hij had meteen wat post en een tekening meegenomen om een ontwerp te maken voor OVL. Even lekker zitten kletsen en een koffie en thee gedronken. Na zijn bezoek nog even gewerkt. Daarna gewacht tot Peter thuis kwam. We hebben samen gegeten. Vanavond moest vanavond zingen. Ik heb lekker een detective gekeken. Toen Peter terug was zijn we naar bed gegaan.


5 maart 2019 Ik heb redelijk geslapen vannacht. Nadat Peter naar zijn werk was gegaan. Eerst wat tv gekeken. Rond 09:00 uur ben ik weer ingelogd op mijn werkaccount. Ik ben tot 12:30 uur doorgegaan. Daarna ben ik gestopt. Voelde me gewoon niet lekker en had veel pijn bij het plassen. Dus vanmiddag niet veel meer gedaan. Ik ben maar oude suikerzakjes van stationsrestauraties in een postzegelalbum gedaan. Mooi op volgorde. Kostte weinig inspanning. Ik kreeg ook nog via de post een bronzen brievenbus toegestuurd. Deze brievenbus komt uit een oude postwagon van de spoorwegen. Ik had deze via Marktplaats gekocht. Ziet er mooi uit. De verkoper had hem zelf in de jaren ’80 bij treinensloperij Koek in Mijdrecht uit de te slopen wagon gehaald. Leuk om te weten. Ook nog een paar zilveren munten met treinen erop ontvangen. Mijn teamleider John belde nog op hoe het met mij ging. Dat is aardig. Aan het einde van de middag ben ik maar gehaktballen gaan maken met hutspot. Toen Peter thuis kwam lekker gegeten, maar daarna voelde ik me toch weer niet lekker. Dus verder niets meer gedaan.


4 maart 2019 Vanmorgen was ik pas om 07:00 uur wakker. Peter was al weg. Eerst even wat tv gekeken en daarna ingelogd op mijn werk account. Om 11:00 uur even gebeld met het RKZ om te vragen of de niersteen behandeling a.s. donderdag wel door kan gaan. Later werd ik teruggebeld dat het gewoon doorgaat en dat er geen  nieuwe foto gemaakt hoeft te worden. Ik had wel de hele dag een zeurende pijn in mijn onderbuik. In de avond zakte dat gelukkig wat af. Ik ben om 15:00 uur gestopt met werken. Daarna wat tv gekeken. Toen Peter thuis kwam heb ik de kip tandoori van gisteren opgewarmd. Lekker makkelijk. Vanavond tv gekeken lekker lui op de bank.


3 maart 2019 Vannacht heb ik slecht geslapen. Had wel weer behoorlijk pijn. Vanmorgen was echt slecht weer. Het regende en waaide behoorlijk. We zijn samen even naar Peter zijn vader en moeder gereden. Peter zijn moeder was weer aardig opgeknapt na haar longontsteking. Lekker zitten kletsen. Daarna weer naar huis gereden. Peter ging nog wat spullen die van het dak van de garage afkwamen in zijn werkauto gegooid. Dan kan hij het op zijn werk afvoeren. Daarna heeft hij ook nog wat in de voortuin gerommeld. Hij heeft ook geen rust in zijn kont. Marco appte me nog of hij langs kon komen. Stan kwam niet mee omdat hij een kaakontsteking heeft. Gezellig zitten kletsen met Marco. Rond 17:30 uur ging hij weer naar huis. Peter heeft kip tandoori gemaakt. Lekker hoor. Vanavond alleen nog wat tv gekeken.


2 maart 2019 Vanmorgen was ik om 07:00 uur eruit gegaan. Peter kwam er om 09:00 uur uit. Hij ging het dak van de garage leegmaken. Binnenkort wordt de dakbedekking vernieuwt. Er stonden allemaal bloembakken op. Deze bloembakken gooien we allemaal weg. Straks als het nieuwe dak erop zit, kopen we wel weer een paar mooie nieuwe. Ik heb rustig het huis gestofzuigd. Daarna weer even uitrusten. Ik merk het namelijk meteen. Als ik me teveel beweeg heb ik meteen weer pijn en bloed in mijn urine. Dat is echt geen fijn gevoel. Ik kreeg ook nog een brief van mijn huisarts, waarom ik niet langs kom voor mijn halfjaarlijkse controle voor diabetes en cholesterol. Ik heb namelijk al 2 keer de afspraak afgezegd, omdat ik met die nierstenen geen kant op kan. Ik heb het ook allemaal uitgelegd, maar blijkbaar is dat voor hun geen reden. Blijkbaar snappen ze er dus niets van. Tijdens alle controles de afgelopen 3 jaar is het niet een keer fout geweest, dus waarom zou het nu opeens wel fout zijn. Het is mijn leven. Moet me er maar niet kwaad over maken. Dus samen met Peter wat tv gekeken. Lekker makkelijk gegeten. Verder niet veel meer gedaan.


1 maart 2019 Peter ging vanmorgen naar zijn werk. Ik moest om 11:00 uur in Alkmaar zijn om een niersteen te vergruizen. Ik was er al om 10:16 uur. Dat was maar goed ook, want ze wilde ook weer een foto maken. Toen ik om 11:15 uur daar weer van terug was werd ik opgehaald voor de niersteenvergruizer. Op de foto bleek dat situatie m.b.t. de stenen weer anders was dan de vorige keer. Er zaten nu 5 steentjes achter elkaar vast in de urineleider en nog 1 grotere in de nier zelf. Er werd in overleg met mij besloten om de 2 onderste steentjes in urineleider in 2 behandelingen achter elkaar aan te pakken. Na 8000 pulsen, ongeveer 1,5 uur later was dat klaar. Nu maar hopen als deze 2 steentjes weg zijn dat de andere ook hun weg vinden naar buiten. A.s. donderdag kan dan toch ook de laatste steen behandeld worden, hoop ik. Ik weet het nu ook niet echt meer, hoe het verder gaat. Na deze behandeling weer naar huis gereden. Ik was helemaal af. Ik heb Peter even gebeld hoe het was gegaan. Peter kwam vanavond wat later thuis, omdat collega Henny afscheid nam. Ik heb soep met brood gegeten. Peter heeft later een broodje gegeten. Verder niet veel meer gedaan.


28 februari 2019 Vanmorgen was ik er om 05:30 uur uit gegaan. Ik heb Peter uitgezwaaid. Daarna eerst wat tv gekeken en daarna ingelogd op mijn werk account. Ik heb wat werkzaamheden gedaan en wat vragen van burgers beantwoord over de openbare verlichting. Na de middag nog wat gewerkt en ook nog wat spullen opgeruimd. Toen Peter thuiskwam heb ik nasi gemaakt. Vanavond wat tv gekeken, verder niets.


27 februari 2019 Vanmorgen was ik er om 05:30 uur uit. Voel me wel weer iets beter. Peter ging naar zijn werk. Ik heb eerst wat tv gekeken. Daarna weer aan het werk gegaan. Vandaag werd het nog warmer als gisteren. Tussen de middag nog even buiten gezeten, want morgen wordt het weer kouder. Daarna weer verder gegaan met werken. Rond 15:30 uur gestopt. Toen Peter thuis kwam heb ik bloemkool gekookt lekker met een kaassausje, een stukje vlees en aardappelrondjes. Was toch weer lekker. Peter ging vanavond zingen bij zijn koor en ik heb een detective gekeken. Toen Peter weer thuis kwam zijn we naar bed gegaan.


26 februari 2019 Vannacht weer iets beter geslapen. Ik heb wel Peter uitgezwaaid en daarna tv gekeken. Daarna aan het werk gegaan. Tussen de middag nog even buiten gezeten. Het was nog warmer dan gisteren. In de schaduw was het 16,5 graad. Dat is toch wel heel warm voor februari. Er worden weer nieuwe records gebroken. Op de een of andere manier voelt het toch niet goed deze temperaturen. Ik hoop alleen niet dat dit een voorbode is voor weer een hele lange hete droge zomer. Ik maak me daar wel zorgen over. Ik heb nog de deur van de douche aan de onderkant ontkalkt. Dat was toch niet zo’n goed idee. Dat half uurtje brak me wel op de rest van de dag. Ik plaste daarna toch wel weer veel bloed en had veel pijn in mijn onderbuik. Ik wil zo graag weer wat doen, maar wordt meteen weer mijn neus op de feiten gedrukt. Zolang de stand nog in mijn lijf zit moet ik niet teveel bewegen. Peter ging vanavond met zijn 2 broers uit eten in Haarlem om te praten over wat er afgelopen zaterdag gebeurt was. Toen hij thuiskwam was hij opgelucht dat het uitgepraat was. Hopelijk gebeurd dit nu niet meer.


25 februari 2019 Vannacht heb ik weer veel pijn gehad. Misschien toch iets te veel gedaan gisteren. Niet echt goed geslapen dus. Ik was er ook alweer vroeg uit. De pijn was gelukkig weer een beetje minder. Peter even uitgezwaaid en daarna eerst wat tv gekeken. Om 09:00 uur weer ingelogd op mijn werkaccount. Eerst een aantal mailtjes beantwoord en werkzaamheden uitgezet. Daarna geluncht. Ook even buiten gezeten. Helaas staat de zon nog erg laag, dus komt maar een klein stukje in de tuin. Het was wel 15 graden vandaag. In de zon was het wel lekker warm. Daarna weer aan het werk gegaan tot 15:00 uur. Peter ging na zijn werk nog even langs bij zijn vader en moeder. Moeder Door heeft een longontsteking, maar het ging alweer een stukje beter. Toen Peter thuis kwam een omelet voor hem gemaakt. Ik had de boerenkool van gisteren opgegeten. Verder nog wat tv gekeken.


24 februari 2019 vanmorgen was ik om 07:30 uur wakker. Het werd alweer licht. Kan je zien dat het alweer vroeger licht wordt. Peter was er om 10:00 uur uit. Nog even gepraat over de gebeurtenissen met zijn broer gisteren. Ik heb hem een beetje achter zijn vodden aan gezeten. Ik vond dat hij het gesprek moest aangaan met zijn broer en het niet laten wachten. Dan wordt het alleen maar moeilijker. Peter heeft daar wel een handje van. Gelukkig belde hij later toch naar zijn broer om een afspraak te maken. Zijn andere broer is daar ook bij aanwezig. Peter was daarna zichtbaar opgelucht. Rond 15:00 uur kwamen Cees en John bij ons op visite. Echt gezellig weer. Lekker zitten kletsen en daarna hebben we nog samen boerenkool stamppot gegeten. Het is altijd weer leuk als we elkaar zien. Hopelijk kunnen we volgende keer weer een keer richting Ridderkerk als ik weer wat mobiel ben. Rond 20:00 uur gingen ze weer naar huis. Tot ziens maar weer. Peter ging vroeg naar bed. Ik heb nog wat tv gekeken. 


23 februari 2019 Vandaag is mijn broer Ron jarig. Hij wordt alweer 63 jaar, maar is nog erg vitaal. Vanmorgen even via de telefoon voor hem gezongen. Peter ging stofzuigen en ik ging boven het kantoor wat opruimen. Het was een beetje een rommeltje. Peter ging vanmiddag naar de verjaardag van Sjoerd zijn neefje. Helaas had Peter een aanvaring met zijn broer Henk. Peter kwam dus een beetje aangeslagen naar huis. Er zit wat oud zeer tussen die twee van vroeger. Misschien is het wel goed dat de “bom” gebarsten is. Ik heb met hem gepraat en s’avonds kwam zijn andere broer Gertjan en José ook nog even praten of de ontstane situatie. Dat was erg lief van ze. Daarna naar bed gegaan.


22 februari 2019 Vanmorgen was ik er voor de verandering om 06:00 uur uit gegaan. Peter was vandaag vrij, omdat hij vanmiddag naar het ziekenhuis moet voor zijn knie. Hij was er om 09:00 uur uit. Peter ging om 10:30 uur boodschappen doen. Ik ben toen maar de WC gaan schoonmaken. Dat was alweer even geleden. Het is niet zo veel werk, maar je moet het wel even doen. Na het toilet beneden eerst even uitrusten. Door het bewegen doet het wel veel pijn in mijn onderbuik. Daarna ook nog boven het toilet schoongemaakt. Toen was ik helemaal af. Ik plaste ook meteen weer behoorlijk wat bloed en had pijn. Niet echt fijn dus. Daarna maar rustig op de bank gezeten en tv gekeken. Peter moest om 13:00 uur in het ziekenhuis zijn voor de uitslag van het onderzoek. Blijkt dat zijn knie een beetje is versleten en hij daarom pijn heeft. Binnenkort krijgt hij een kijkoperatie om te kijken hoe erg het is en misschien de pijn te verminderen. Toen hij terug kwam ging hij nog wat in de achtertuin rommelen. Mijn broer Ron liet nog even weten dat zijn verjaardag morgen niet doorging omdat Irene ziek was. Vanavond hebben we samen tv gekeken.


21 februari 2019 Vanmorgen eerst Peter uitgezwaaid. Daarna wat tv gekeken en rond 09:00 uur ingelogd op mijn werk account. Vandaag de rekeningen en de bijlagen voor de reclame aan lichtmasten klaar gemaakt en via de mail verzonden aan mijn collega’s op het werk. Zij moeten namelijk een en ander uitprinten en de rekeningen verzenden. Van huis uit kan ik dat namelijk niet. Ik tot 15:00 uur gewerkt. Daarna rustig aan gedaan totdat Peter thuis kwam. Vanavond nog wat tv gekeken. Ik had een redelijke dag vandaag gelukkig.


20 februari 2019 Vannacht heb ik niet zo goed geslapen. Ik was namelijk vergeten paracetamol in te nemen gisterenavond. Dus had toch behoorlijk wat pijn. Vanmorgen eerst wat tv gekeken. Daarna ingelogd op mijn werkaccount en de rekeningen klaar gemaakt voor reclame aan lichtmasten in Beverwijk. Dat is altijd weer een secuur werkje, maar het moet wel gebeuren. In de loop van de dag aardig daar mee opgeschoten. Om 15:30 uur ben ik weer uitgelogd. Ik was het een klein beetje zat en voelde me ook niet helemaal lekker. Toen Peter thuis kwam heb ik patat gebakken. Lekker makkelijk. Peter ging naar zijn koor en ik heb een detective gekeken op tv. Daarna naar bed gegaan.


19 februari 2019 Vanmorgen heb ik Peter even uitgezwaaid om 05:45 uur. Daarna eerst wat tv gekeken en toen ingelogd op mijn werkaccount. Ik moest wat informatie doorsturen naar een aannemer die bezig is met de openbare verlichting bij de Plantage in Beverwijk. Daarna nog wat uitgezocht voor iemand uit Ierland. Hij stamt ook af van de familie Mathot en wil wat meer info weten over zijn afkomst.  Ik heb hem wat informatie gestuurd. Ik heb ook nog even gebeld met het RKZ m.b.t. de toestemming van de arts voor de niersteenvergruizer in Alkmaar. Aan het einde van de middag had ik wel weer last van pijn. Ben toen maar weer rustig op de bank gaan zitten. Toen Peter thuis kwam hebben we de macaroni van gisteren opgewarmd en gegeten. Daarna nog wat tv gekeken.


18 februari 2019 Vanmorgen was ik pas om 07:30 uur wakker. Peter was al naar zijn werk. Om 09:00 uur ben ik ingelogd op mijn werkaccount. Ook even het RKZ ziekenhuis gebeld om te vragen of ik misschien nog een keer naar de Alkmaarse nier vergruizer mag. Ik heb ook gebeld met het bedrijf Stas, leverancier van ophangsystemen. Een transformator die de verlichting aanstuurt voor de schilderijen is defect geraakt. Hopelijk valt dit nog onder de garantie. Aan het einde van de middag werd ik nog teruggebeld door het ziekenhuis in Alkmaar dat ik waarschijnlijk al op1 maart in de niersteenvergruizer kan. Dat zou mooi zijn. Toen Peter thuis kwam heb ik macaroni gemaakt. Lekker veel dan kunnen we er morgen ook nog van eten. Daarna lekker tv gekeken. Peter ging al op tijd naar bed, omdat hij morgen eerder naar zijn werk gaat. Ze moeten een klusje in Arnhem doen. Dan willen ze voor de spits uit rijden. 


17 februari 2019 Vanmorgen was ik er om 08:00 uur uit. Peter was er ook vroeg uit, omdat hij een MRI foto moest laten maken van zijn knie. Hij heeft de laatste tijd wat pijn in zijn knie. Apart dat ze dat nu ook al op zondag doen. Toen hij weer terug was ging hij naar zijn volkstuin. Ik ben op zolder wat gaan rommelen met een vitrinekast die ik van Ineke en Fred had gekregen. Ik heb de glasdragers goed afgesteld, zodat de glasplaten straks mooi verdeeld zijn in de vitrine. Ik ben wel 3 keer van boven naar beneden gelopen met de trap. Daar wordt je doodmoe van. Het is me toch gelukt om de glasdragers op de goede hoogte in te stellen. Later worden het glas van de vitrine weer terug geplaatst. Daar had ik geen fut meer voor. Samen met Peter nog een film over dinosaurussen gekeken. Halverwege de film stond onze vriend Paul voor de deur. Hij was bij zijn zus op visite geweest omdat die jarig was. Lekker samen thee gedronken en wat zitten kletsten. Hij ging om 17:00 weer fietsend naar Haarlem terug. Wij hebben toen de film afgekeken. Daarna een schnitzel met sla gegeten. Daarna nog wat tv gekeken. Peter ging al vroeg naar bed. 


16 februari 2018 Vanmorgen was ik pas om 07:00 uur uit. Peter was er om 08:30 uur uit. Hij ging in de tuin werken en een boom snoeien. Ik hem wel even geholpen. Het was heerlijk weer, wel 13 graden. Daarna ging Peter nog het huis stofzuigen. Ik ben wat op zolder gaan lezen. Vanavond samen tv gekeken. Verder niet veel meer gedaan.


15 februari 2019 Vanmorgen gelijk met Peter opgestaan. Ik moest vandaag naar het ziekenhuis in Alkmaar om een niersteen te laten vergruizen. In Beverwijk is zo’n apparaat maar 1 dag in de week beschikbaar. In Alkmaar is er constant een beschikbaar. Gelukkig kon ik daar al heel snel terecht voor een behandeling. Ik ben zelf met de auto daar naar toe gereden. Ik moest er al om 08:40 uur zijn om een foto te laten maken. Om 09:40 uur begon de behandeling in de niersteenvergruizer. Je ligt op een bedje met water. Een rond apparaat wordt tegen je rug aan geplaatst en dan krijg je 4000 pulsen die de steen moeten vergruizen. Je voelt daar niet zoveel van en het duurt alles bij elkaar ongeveer 40 minuten. Daarna weer naar huis gereden. Ik had natuurlijk wel een luierbroek aan, maar het ging redelijk goed. Ik plaste wat bloed na de behandeling, maar ik had veel minder pijn dan de vorige keer. Thuis verder niet zo veel gedaan. Het was allemaal wel weer vermoeiend Nu nog maar 2 stenen te gaan. Toen Peter thuis kwam heb ik de boerenkool van gisteren opgegeten en heb ik voor Peter een omelet met brood gemaakt. Verder nog wat tv gekeken.


14 februari 2019 Vannacht weer slecht kunnen slapen. Ik was er om 06:00 uur al weer uit. Peter ging daarna naar zijn werk. Op donderdag begint hij altijd wat later, omdat hij dan een vast klant heb in Bloemendaal. Hij doet daar elke donderdag onderhoud in een tuin bij een landgoed. Hij gaat dan daar rechtstreeks heen en hoeft niet eerst naar Hoofddorp te rijden. Ik had erge spierpijn in mijn kuiten. Waarschijnlijk van het opstaan en gaan zitten gisteren op zolder. Kan je wel zien dat je totaal geen spierkracht meer hebt na een aantal maanden bijna niks doen. Vandaag was het ook weer mooi weer, dus lekker de ramen boven tegen elkaar open gezet. Lekker frisse lucht. Verder wat tv gekeken en ik heb boerenkool stamppot gemaakt. Lekker samen gegeten. Daarna niet veel meer gedaan dan wat tv gekeken.


13 februari 2019 Vannacht gelukkig iets beter geslapen. Wel 5 keer wakker om te plassen. Vanmorgen nog wat tv gekeken. Buiten is het mooi weer. Dus af en toe wat buiten gerommeld. In de middag ben ik mijn ABBA CD verzameling op zolder geordend. Gewoon met een stoel voor de CD kast gezeten met de plasfles binnen bereik. Af en toe ook opgestaan om de CDs weer in de kast te zetten. Na 2 uur was het klaar en was ook wel weer doodmoe. Daarna nog even in de zon gestaan achter in de tuin. Helaas staat hij nog net te laag om over het dak heen te schijnen. Toen Peter thuis kwam hebben we samen gegeten. Ik heb een detective gekeken en Peter was naar zijn koor.


12 februari 2019 Vannacht had ik moete om de slaap te vatten ik had het gewoon bloedheet. Om 01:00 uur was ik nog wakker. Later toch in slaap gevallen. Wel weer vroeg wakker. Ik heb Peter uitgezwaaid. Niet veel gedaan vandaag. Ik voelde me niet lekker. Gewoon erg moe. De dag ging niet erg snel voorbij. Vanmiddag kwam mijn collega Marc nog even op visite. Lekker even zitten kletsen. Ook even over het werk gehad natuurlijk. Toen Peter thuis kwam samen gegeten. Vanavond een beetje tv gekeken en vroeg naar bed.


11 februari 2019 Vanmorgen was Peter al weg toen ik wakker werd. Eerst wat tv gekeken. Daarna ingelogd op de account van mijn werk. Behoorlijk wat werkzaamheden gedaan. Rond 15:00 uur ben ik weer gestopt. Ik was doodmoe. Dus eerst maar wat uitgerust op de bank. Rond 16:30 uur kwam Paul bij ons. Hij kwam vanavond voor ons koken. Eerst even wat zitten kletsen. Peter was om 17:00 uur thuis. Erg leuk was dat Oscar ook nog gekomen was. Dat had Paul geregeld. Lekker gegeten. Rond 20:00 gingen Paul en Oscar weer naar huis. Bedankt voor dit mooie gebaar. Vanavond nog wat tv gekeken.


10 februari 2019 Vannacht heb ik tot 08:00 uur geslapen. Komt zeker omdat ik minder pijn heb. Dat is heel positief. Peter was er om 09:00 uur uit. Hij had pijn in zijn vinger en daardoor niet zo goed geslapen. Vandaag was een echte regendag. Peter ging nog even naar zijn volkstuin. Ik heb wat tv gekeken op de bank. Toen Peter weer terug was hebben we nog een detective  gekeken. Vanavond hebben we sla met een schnitzel gegeten. Daarna weer tv. Niet echt bijzonder dus. Morgen weer een nieuwe week. 


9 februari 2019 Vanmorgen was ik om 07:00 uur wakker. Peter was er ook al vroeg uit. Hij gaat vandaag bij zijn nichtje Daniëlle een bijkeuken slopen, samen met zijn broers en nog een paar anderen. Ik heb wat tv gekeken. Ik heb boven en beneden stof gezogen. Moest daarna toch wel weer even uitrusten. Een paar uur later werd ik gebeld dat Peter op zijn vinger had geslagen en naar de eerste hulp moest. Zijn broer Gertjan had zijn arm uit de kom. Het ging dus lekker weer. Schoonzus José bracht Peter thuis. De auto zou later gebracht worden door Daniëlle. Dus vanmiddag maar samen op de bank doorgebracht. Peter heeft nog wat aardappels gebakken met een hamburger. Lekker snel weer klaar. Vanavond nog wat tv gekeken.


8 februari 2019 Vannacht heb ik beter geslapen. De pijn is een stuk minder dus dat is positief. Helaas is het aantal keren dat ik moet plassen niet afgenomen. Ik heb Peter uitgezwaaid en wat tv gekeken. Vanmiddag heb ik een tekening gemaakt met een ontwerp voor de openbare verlichting. Een collega had die dinsdag gebracht. Nu moet hij weer terug. Even kijken hoe ik dat doe. Verder niet veel gedaan. Vanavond nog wat tv gekeken. Peter zijn nichtje Daniëlle en haar vriendin Maud kwamen nog wat spullen halen voor het slopen van de bijkeuken van hun pas gekochte huis. Peter gaat daar morgen ook helpen.


7 februari 2019 vanmorgen was ik er alweer op tijd uit. Ik moet vanmorgen om 10:30 uur in het Rode  Kruis Ziekenhuis zijn om een stand te laten verwijderen die in mijn linker urineleider zat. Hij kan er uit omdat er in mijn linker nier geen stenen meer zitten. Het is wel een eenvoudige ingreep. Ze gaan met een slangetje via je plasbuis naar binnen. In de slang zit een camera en een happertje waarmee ze stand kunnen vastgrijpen. Daarna trekken ze hem er helemaal uit. Het erg pijnlijk als de slang en de stand door je sluitspier heen getrokken worden. Gelukkig duurt dat maar heel kort. Na 10 minuten was het alweer klaar. Helaas moest er nog een stand blijven zitten, waardoor de plas en pijnklachten waarschijnlijk nog niet tot het verleden behoren. Ik had ook nog wel wat napijn, maar in de loop van de middag zakte dat ook af. Nu de rest van de stenen nog kwijt zien te raken. De rest van de middag maar wat op de bank gelegen en tv gekeken. Toen Peter thuis kwam hebben de Chili van gisteren nog opgegeten. Lekker makkelijk. Vanavond nog wat tv gekeken.


6 februari 2019 Vanmorgen was ik er om 06:15 uur. Had gelukkig redelijk geslapen. Wel vaak geplast. Peter was vandaag weer aan het werk gegaan. Ik heb veel tv gekeken. Buiten was het slecht weer en het regende behoorlijk. Ook nog wat gewerkt en vanmiddag kwamen mijn collega’s Piet en Aad op visite. Lekker zitten kletsen. Het is wel fijn dat er af en toe iemand even op bezoek komen. Ze gingen om 15:30 uur weer weg. Ik heb wat chili con carne gemaakt voor het avond eten. Lekker hoor en makkelijk. Peter moest vanavond zingen ik heb sinds lange tijd weer een keer een detective op NPO 1 Endeavour Morse gekeken. Dat was weer leuk. Toen Peter weer thuis kwam zijn we naar bed gegaan.


5 februari 2019 Vannacht  weer slecht geslapen. Heb weer veel pijn gehad. Ik was er om 05:30 uur al weer uit. Peter gaat vandaag niet naar zijn werk. Hij moet vanmorgen naar het ziekenhuis om foto’s te maken van zijn knie. Hij heeft daar regelmatig pijn in. Het blijkt dat hij een lichte vorm van artrose heeft. Ze gaan nu kijken hoe ze dat gaan aanpakken. Afwachten dus maar weer. Hij is daarna deuren op de overloop gaan schilderen. Later ging hij nog even slapen omdat hij moe was. Ik heb tv gekeken voor de verandering. Vanavond kippenkluifjes gegeten met roerbakgroenten. Daarna nog wat tv gekeken. Ik had de hele dag weer pijn gehad. Niet erg fijn dus. Donderdag mag er gelukkig 1 stand uit. Dus hopelijk geeft dat verlichting.


4 februari 2019 Vanmorgen moest ik om 10:30 uur in het RKZ zijn om een foto te maken m.b.t. de nierstenen. Eerst het goede nieuws. De steen die 3 weken geleden vergruist is, is niet meer aanwezig. A.s. donderdag wordt daarop één stand links verwijderd , zodat ik hopelijk wat minder klachten krijg. Nu het “slechte” nieuws In de andere nier zitten nog 3 stukjes steen. Deze zouden operatief verwijderd kunnen worden, maar er is een wachttijd van 2 maanden. Er is nu gekozen om deze ook vergruizen. Helaas kunnen de 3 steentjes niet tegelijk vergruisd worden. Dus dat wordt een voor een gedaan. In Beverwijk is de vergruizer pas weer op 7 maart. Ze gaan op mijn verzoek nu kijken of ik eerder op een andere locatie(s) geholpen kan worden. Hopelijk gaat het dan wat sneller. In de loop van de middag werd ik weer gebeld door het ziekenhuis. Ik kan nu ook al op 15 februari terecht maar dan in Alkmaar. De afspraak op 7 maart blijft ook gewoon staan. Dat is toch wel weer fijn. Vanmiddag had ik weer behoorlijk pijn, omdat ik waarschijnlijk te weinig gedronken heb. Ik heb dus niet veel meer gedaan. TV gekeken en toen Peter thuis kwam, hebben we een hamburger met brood gegeten. Lekker makkelijk. Vanavond nog Radar en Spoorloos gekeken.


 

3 februari 2019 Vannacht heb ik sinds lange tijd weer redelijk geslapen, zonder veel pijn en werd pas om 07:00 uur wakker. Ik had nog een mooi treinrelikwie gekocht via Marktplaats, dacht ik. Een gipsen beeld van een trein wat vroeger gebruikt werd als reclame object. Echt leuk. Helaas nadat de koop al was gesloten, wilde de verkoper hem toch niet kwijt. Rare manier van handelen, maar wat doe je daar aan. Jammer dus. Ik kwam ook nog een ABBA CD tegen uit Japan. Heb ik die maar gekocht voor weinig. Daarna heb Ik website bijgewerkt op de computer en Peter heeft de was opgevouwen en boven gestofzuigd. Daarna niet veel meer gedaan. Peter ging daarna zijn vader en moeder halen. Ze komen bij ons eten en een film kijken. Altijd weer gezellig en ook afleiding voor mij. Peter had lekker gekookt. Rode kool en sperziebonen. Na het eten en een bakje koffie heeft Peter ze weer naar huis gebracht. Vanavond nog samen de finale van Heel Holland bakt gekeken. 


februari 2019 Vandaag is mijn broer Fred jarig. Hij wordt alweer 62 jaar. Van harte gefeliciteerd Fred. Hij vierde het niet, omdat dochter Michelle en vriend Alex gaan vandaag verhuizen naar hun nieuwe huis. Leuk voor ze. Ik voelde me vanmorgen als herboren. De pijn was een stuk minder gelukkig. Ik was er wel vroeg uit. Wel voor de zekerheid  nog een paar paracetamol genomen. Ik heb zelfs s ’morgens de kamer gestofzuigd en geraagd. Het zweet stond wel op mijn rug en moest 3 keer plassen, maar dat mocht de pret niet drukken. Peter was boven nog deurposten aan het schilderen. In de middag samen nog een detective gekeken en later nog Poldark. De avond was snel weer voorbij.


1 februari 2019 Alweer een maand voorbij. Wat gaat de tijd snel. Zeker als je bijna niks doet. Ik nu al 2,5 maand thuis. Wat een tijd. Hopelijk ben ik er nu snel weer op de been. 4 februari moet ik weer naar het ziekenhuis om foto’s te maken. Hopelijk krijg ik dan eindelijk positieve berichten m.b.t. mijn nierstenen. Vandaag had ik echt een slechte dag. Ik heb echt de hele dag veel pijn gehad, ondanks dat ik me portie paracetamol alweer had ingenomen. Het maakte niet uit hoe ik zat of lag. Het was gewoon een hele slechte dag. Ben ook weer een paar keer naar de wc geweest en meer dan 48 keer geplast in de fles. Doodmoe werd ik ervan. Pas tegen de avond zakte de pijn wat af. Peter was vroeger thuis van zijn werk. We hebben de nasi van gisteren opgegeten. Lekker makkelijk. Verder nog wat tv gekeken.


31 januari 2019 Ik was er weer heel vroeg uit. Het is wel een beetje saai elke dag bijna hetzelfde mee te maken in dezelfde omgeving. Als je je dan nog niet lekker voelt ook, is het helemaal kut. Vandaag heb ik de hele dag op de bank gelegen. Ik heb de hele dag gekeken naar een uitzending van de Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk via internet. Die begon om 07:00 uur. Martin doet daar aan mee. Echt een topprestatie om 200 km te schaatsen. Er stond een camera opgesteld bij de finish/start en elke keer als Martin langs kwam werd zijn naam genoemd. Leuk om hem elke 35 a 40 minuten langs te zien komen. Een ronde was 12,5 km schaatsen. Ondertussen sneeuwde het ook buiten en werd het helemaal wit. Ook wel tegelijkertijd wat tv gekeken lekker onder mijn dekentje. Rond 17:10 kwam Martin over de finish. Wat een prestatie om 200 km achter elkaar te schaatsen. Echt top. Toen Peter thuis kwam hebben we nasi gegeten. Dat had ik toch maar gemaakt ook al had ik niet echt trek. Na het eten alleen maar tv gekeken.


30 januari 2019 Vannacht heb ik maar weinig geslapen. Om 04:30 uur er uit gegaan. Ik had pijn in mijn buik en kon niet liggen. Volgens mij ben ik gewoon ziek. Peter was er natuurlijk pas om 06:00 uur uit. Ik heb wel wat gewerkt, maar voelde me gewoon niet lekker. Wel wat mailtjes en telefoontjes van mijn werk afgehandeld. Verder maar een beetje op de bank gelegen. Ik kreeg nog een berichtje van Martin de zoon van Ron en Irene. Hij gaat morgen de alternatieve Elfstedentocht rijden in Oostenrijk op de Weissensee. Dat is 200 km schaatsen. Leuk dat hij mij informeert, dan kan ik morgen via internet kijken. Verder niet veel gedaan. Toen Peter thuis kwam samen gegeten. Peter moest vanavond naar zijn koor. Ik heb tv gekeken.


29 januari 2019 Vanmorgen was ik alweer om 05:00 uur eruit gegaan. Peter was er om 06:00 uur uit. Ik heb nadat ik Peter had uitgezwaaid, tv gekeken tot 10:00 uur. Daarna ben ik ingelogd op mijn werksite. Ik moest wat voor een collega uitzoeken m.b.t. energieaansluitingen van de gemeente die ik beheer. Alleen tussen de middag even geluncht en daarna weer verder tot 15:00 uur. Toen was ik er wel weer een beetje klaar mee. Ik ben gewoon af. Toen Peter thuis kwam hebben we samen gegeten. Verder niet veel gedaan.


28 januari 2019 Peter moest vanmorgen alweer vroeg op om naar zijn werk te gaan. Ik was er om 07:00 uur. Eerst wat tv en een film gekeken. Toen ingelogd op de site van mijn werk. Ook nog even contact opgenomen met Liander. Er zijn problemen met het aanvragen van het loskoppelen van lichtmasten. Hierdoor dreigen er vertraging in de werkzaamheden te ontstaan. Gelukkig kon ik een en ander toch snel voor elkaar krijgen. Hopelijk werkt het van af nu beter. Vanmiddag heb ik nog de badkamerkastjes schoongemaakt. Wel in 3 etappes, omdat ik tussendoor af en toe moet uitrusten of plassen. Wel allemaal erg vermoeiend. Daarna toch weer uitgeput op de bank wat tv gekeken. Toen Peter thuiskwam hebben we roerbakgroenten gegeten met wat gebakken aardappelen. Verder nog voor de verandering wat tv gekeken.


27 januari 2019 Vanmorgen was ik er al om 05:00 uur uit. Ik had weer pijn in mijn rug. Na wat gedraai er toch maar uit gegaan. Ik ben wat tv gaan kijken. Peter was er om 09:30 uur uit. Hij is na het ontbijt weer boven de deuren op de overloop gaan schilderen. Ik ben mijn website gaan bijwerken. Dat was ook wel weer een aardige klus, maar dan ben je wel lekker bezig. Peter heeft een pizza gemaakt. Lekker hoor. Verder nog wat tv gekeken o.a. Heel Holland Bakt.


26 januari 2019 Voel met niet lekker. Vannacht moest ik naar de wc en dat was niet zo fijn. De hele dag niet veel gedaan, voelde me beroerd. Zeker kou gevat. Om 08:30 uur ben ik naar de kapper gereden. Ook al kom ik niet veel buiten. Als ik in spiegel keek zag het niet echt meer uit. Zo vroeg is er nog niemand bij de kapper. Dus met een luierbroek aan het toch maar even gewaagd. Gelukkig werd ik meteen geknipt. Was al met 10 minuten klaar. Lekker kort weer. Daarna weer met auto terug gereden naar huis. Ik was om 08:55 uur weer thuis. Net op tijd om de wc te halen. Peter ging nog wat schilderen. Na een tijdje had hij geen zin meer. Dus samen gezellig op de bank een paar series gekeken. Vanavond hebben we alleen een hamburger gegeten. Lekker makkelijk en meer als genoeg voor mij. Voel me wel iets beter. Verder niet veel meer gedaan.


25 januari 2019 Peter was al weg toen ik wakker werd om 06:30 uur. Vandaag gaat het alweer dooien. De sneeuw zal in loop van dag wel weer verdwijnen. Ik heb een aantal films gekeken om de dag door te komen. Peter kwam om 15:30 uur thuis. Hij ging meteen boodschappen doen. Ach ik heb het wel met hem te doen. Ik heb de frituurpan aangezet. Toen Peter terug was hebben we hebben patat gegeten. Lekker hoor. Vanavond nog een detective gekeken en First Dates. De temperatuur buiten was van -2 s’morgens naar 8 graden gestegen in de avond.


24 januari 2019 Ik heb weer niet zo lekker geslapen. Ik had weer pijn in mijn rug. Die stands spelen weer op. Ik was er om 06:00 uur uitgegaan. Peter was er om 08:30 uur uit. Hij gaat vandaag beginnen om een paar deuren te schilderen op de eerste verdieping. Ik ben gewoon weer wat tv gaan kijken. Ik had geen beste dag. Peter ging naar Heemskerk met de auto. Hij heeft gekeken naar een nieuwe auto. Onze leaseauto de Volvo V40 moet aan het einde van dit jaar weer ingeleverd worden. Het is goed om te informeren wat er nu mogelijk is. We denken aan private lease, maar moeten wel even kijken wat het allemaal gaat kosten. Peter ligt er wel eens wakker van. Ach het is maar een auto en ik heb ook nog Volvo 240 Super Polar in de garage staan. Dus waar maak je je druk over. Peter was van plan om morgen naar zijn dochter Eline in Breda te gaan. Zij heeft haar enkel verstuikt met voetbal. Morgen had hij een cursus op zijn werk. Hij kon daarna meteen doorrijden, want de cursus zou tot 14:30 uur duren. Helaas werd hij s’avonds gebeld door zijn baas dat hij al om 06:00 uur met zijn collega’s moest strooien tegen de gladheid. Daardoor zou de cursus langer duren. Hij had er meteen de ziekte in. Ik snapte dat wel. Ik heb vanavond nog wat van zuurkool gegeten, maar ook een kop soep met brood. Daarna nog tv gekeken.


23 januari 2019 Vanmorgen was ik er om 05:30 uur uit. Peter was er om 07:00 uur uit. Niet om naar zijn werk te gaan, maar hij moest naar de tandarts in Haarlem. Vandaag heeft hij vanwege de sneeuw en de vorst van gisteren vrij. Daarna samen thee en koffie gedronken. Ik ben toen wat gaan werken op de computer. Peter was nog even wat inkopen gedaan. Hij had wat visjes en plantjes voor in zijn aquarium gekocht. Na mijn werkzaamheden voor mijn werk heb ik niet veel meer gedaan. Ik merk dat ik snel moe ben en weinig energie. Vanavond hebben nog een gedeelte van zuurkoolschotel van gisteren opgegeten. Verder alleen nog wat tv gekeken.


22 januari 2019 Vanmorgen was ik er weer om 05:30 uur uit. Het was buiten weer behoorlijk koud geweest. Peter ging nog wel naar zijn werk. In de loop van de dag zou het gaan sneeuwen. Ik ben ingelogd op mijn werkaccount om wat werkzaamheden te doen. Ik heb toch wel 4 uur gewerkt. Ondertussen was het ook behoorlijk gaan sneeuwen. Peter kwam aan het begin van de middag thuis. Hij kon geen nieuwe werkzaamheden beginnen i.v.m. de sneeuw. Eerst maar samen een film gekeken. Lekker lui op de bank. Peter ging een ovenschotel maken met zuurkool. We hadden ook nog drumsticks die over waren van gisteren opgegeten. Daarna op de bank tv gekeken, totdat het tijd was om naar bed te gaan. Buiten was het intussen een winter wonderland.


21 januari 2019 Vannacht heeft het hard gevroren. Peter ging gewoon naar zijn werk. Ik was er pas om 07:00 uur uit. Ik had weer veel pijn. Ik heb eerst wat tv gekeken. Ik had wel wat telefoontjes van mijn werk gekregen, maar had geen fut om in te loggen op mijn werk account. Ik voelde me gewoon beroerd. Aan het einde van de middag zakte de pijn gelukkig weer wat af. Ik heb toen Peter thuis kwam drumsticks met roerbakgroente gemaakt. Daarna zijn we weer naar Haarlem gereden, Ik had de nieuwe huistelefoon voor Peter zijn vader en moeder geprogrammeerd met telefoonnummers dus gingen we die even brengen. Ik had natuurlijk mijn luierbroek weer aan en mijn plasfles mee. Toen we weer bij ons thuis aankwamen moest ik zo nodig plassen, dat ik het niet meer zou redden om de wc te bereiken. En daar stond ik met mijn broek op mijn knieën voor de buitendeur in de plasfles te plassen. Peter moest wel lachen hoe ik daar stond, maar het is niet echt prettig. Daarna weer voor de tv o.a. Spoorloos gekeken.


20 januari 2019 Vanmorgen was ik er om 06:00 uur uit. Peter was er veel later uit. Ik had pijn in mijn buik en wat extra paracetamol genomen. Ik moest ook veel plassen. We zijn met de auto naar Peter zijn vader en moeder gereden. Dit was de eerste keer sinds 25 november 2018 dat ik weer een keer op visite buiten de deur ging. Ik had een luierbroekje aan gedaan om onnodig lekken te voorkomen. Wel lekker om weer een keer uit huis te zijn zonder bezoek te hoeven brengen aan een dokter. Ik had ook mijn plasfles meegenomen. Later ook nog even bij Gertjan en José geweest. Zij zijn al een tijdje aan het verbouwen. Nadat we een broodje hadden gegeten zijn we weer naar huis gegaan. Toen we weer thuis kwamen moest alweer hardlopend naar de wc. Gelukkig redde ik het net. Daarna was ik helemaal af. Ik heb gewoon geen energie meer. Dus de rest van de middag op de bank gelegen en wat tv gekeken. Peter had gekookt. Daarna nog “Heel Holland Bakt” gekeken.


19 januari 2019 Vanmorgen was ik alweer om 07:00 uur uit bed. Eerst wat tv gekeken. Peter was er om 08:30 uur uit. Hij ging eerst naar de kapper. Ik had weer een heel klein steentje uitgeplast. Verder niet zoveel gedaan. Wat op internet gesurft en nog wat tv gekeken. De komende dagen wordt het kouder en gaat het ook vriezen in de nacht. Toch nog een klein beetje winter. Vanavond hebben we shoarmabroodjes gegeten. Vanavond nog wat tv gekeken.


18 januari 2019 Ik was alweer heel vroeg wakker. Om 05:00 uur er uit gegaan. Ik had behoorlijk wat pijn in mijn rug en zij. Peter ging om 06:30 uur naar zijn werk. Ik heb rustig aan gedaan. Ook maar weer 2 paracetamol ingenomen. In de loop van de dag ook weer een steentje uit geplast. Dat was waarschijnlijk de oorzaak van de pijn vanmorgen. Toen Peter thuis kwam hebben we de nasi opgegeten die nog over was van gisteren. Daarna ging Peter nog boodschappen doen. Verder niet veel gedaan.


17 januari 2019 Vannacht weer slecht geslapen. Ik was er alweer om 05:30 uur uit. Peter kwam er pas om 07:00 uur uit, omdat hij elke donderdag bij een groot landhuis werkt in Bloemendaal. Hij kan daar niet zo vroeg aankomen en hij gaat ook rechtstreeks van huis daar naar toe. Ik heb eerst wat tv gekeken. Daarna nog een was gedraaid en boven gestofzuigd. Vanmiddag om 15:00 uur kwamen mijn teamleider John en collega Marian bij mij op visite. Dat was leuk. Lekker zitten praten. Ik heb ze ook nog even mijn verzameling op zolder laten zien. Ze waren wel onder indruk. Om 16:30 uur gingen ze weer weg. Peter was om 17:15 uur thuis. Ik had nasi gemaakt en samen opgegeten. Verder niet zo veel gedaan dan tv gekeken.


16 januari 2019 Vandaag heb ik niet veel gedaan. Ik heb alleen wat tv gekeken ook nog wat werkzaamheden gedaan. Peter was om 17:15 uur thuis. Ik had de andijvie stamppot opgewarmd en daarna ging Peter naar zijn koor. Ik heb nog wat zitten appen en tv gekeken.


15 januari 2019 Vanmorgen was ik er weer om 07:00 uur uit. Eerst wat tv gekeken. Daarna mezelf klaargemaakt om naar de oogarts te gaan. Het is nu 3 maanden geleden dat ik aan mijn oog ben geopereerd. Op zich is de operatie goed gegaan. Helaas is het scherp zien met het betreffende oog een stuk verslechterd. Ik moest om 10:40 uur bij Eyescan in Beverwijk zijn. Helaas is in het oog staar ontwikkeld. Ik wist dat dat zou gebeuren,. Dat is namelijk een gevolg van de oogoperatie. Daar was ik al voor gewaarschuwd. Helaas gaat het bij mij de verslechtering behoorlijk snel. Ik zal daarom binnen niet al te lange tijd een staaroperatie moeten ondergaan. Het enige voordeel is dat ik dan een nieuwe lens krijg op sterkte, zodat ik zonder bril scherp kan zien. Het andere oog wordt dan ook gedaan, omdat daar ook al een begin is van staar. Ik moet over een half jaar terug komen. Dan kijken ze verder. Ik krijg tijdelijk nog wel een nieuwe bril aangemeten. Dan kan ik toch weer beter zien. Tijdens dit bezoek moest ik al 3 keer naar de wc. Op de terugweg in de auto kon ik het niet meer ophouden. Gelukkig had ik een luierbroekje aan gedaan, zodat de schade beperkt bleef. Thuis was ik helemaal af. Ik heb alleen nog andijvie stamppot gemaakt. Verder wat tv gekeken en op tijd naar bed 


14 januari 2019 Vannacht slecht geslapen. Tijdens het plassen in de plasfles bleek dat hij vol was. Zonder bril en in het donker had ik dat niet gemerkt. Dus liep hij over en was mijn onderbroek en de handdoek op de grond weer helemaal nat. Niet echt fijn. Dus ik weer alles schoonmaken. Gelukkig lig ik al een tijdje apart want anders wordt Peter de hele tijd wakker als ik in de weer ben. Daarna toch nog weer geslapen. Peter ging al weer vroeg naar zijn werk. Ik heb nog tot 07:00 uur in bed gelegen. Eerst wat gegeten en gedronken. Daarna wat tv gekeken en daarna weer wat werkzaamheden gedaan voor mijn werk. In de middag had ik weer veel pijn en ben, maar een tijdje op de bank gaan liggen. Toen Peter thuis kwam heb ik de Lasagne opgewarmd van gisteren. Lekker makkelijk. Verder nog wat tv gekeken.


13 januari 2019 Vanmorgen was ik er pas om 09:00 uur uit. Wel veel eruit geweest om te plassen. Lekker rustig aan gedaan. Peter ging nog even naar zijn volkstuin. Ik heb maar tv gekeken. Toen Peter weer terug was samen een kopje soep gegeten en een broodje. Toen ik mijn plasfles ging legen bleek er toch een klein steentje in te zitten. Fijn dat er nu toch wat uit komt. Ik heb hem bewaard. Het begin is er. Peter ging nog rommelen met zijn nieuwe tablet. Peter is lasagne gaan maken, Lekker hoor. Vanavond nog “Heel Holland Bakt” gekeken.


12 januari 2019 Vanmorgen was ik er pas om 08:00 uur uit. Vannacht behoorlijk in de weer geweest. Ik moest heel vaak plassen. Helaas stootte ik de plasfles omver. Gelukkig was hij niet vol en had ik een handdoek op de grond neergelegd. De handdoek was gedeeltelijk nat geworden. Dus moest alles weer opruimen en schoonmaken. Dus voordat ik weer sliep, duurde het wel weer even. Peter ging nog even naar kapper. Ik heb wat tv gekeken, wat boekjes gelezen. Ook nog even op zolder geweest. Toen Peter weer terug was van de kapper wat tv gekeken. O.a. First Dates. Dat is wel een leuk programma. Peter was verder druk met de nieuwe tablet voor zijn werk. Vanavond een hamburger gegeten en kop soep. Verder niet veel meer gedaan.


11 januari 2019 Vannacht veel pijn gehad. Alle pijnstillers hielpen ook niet echt. Van 02:00 tot 04:00 uur beneden tv gekeken. Daarna toch maar weer naar bed gegaan. Ik ben toen toch in slaap gevallen. Ik was om 07:00 uur weer wakker. Peter was al naar zijn werk. Beneden maar wat tv gekeken. Helaas had ik nog steeds veel pijn. Niet heel veel gedaan vandaag. Ik heb alleen de bedden gewassen en opgehangen om te drogen. Toen Peter thuis kwam heb ik een omelet gemaakt met brood. Dat was lekker en makkelijk. Daarna ging Peter Boodschappen doen. Arme ziel. De hele dag hard werken en dan moet hij ook nog boodschappen doen. Ach ik hoop dat deze situatie niet meer zo lang duurt. Toen Peter terug was samen de boodschappen opgeruimd. Verder niet veel meer gedaan.


10 januari 2019 Vannacht heb ik slecht geslapen. Ben toch in gedachte bezig met mijn nierstenen die vanmiddag vergruist moeten worden. Op een bepaald moment ben ik toch wel in slaap gevallen en om 08:00 uur wakker. Ik heb eerst wat tv gekeken. Daarna nog even ingelogd bij mijn werk. Tijdens de lunch werd er nog een mooie bos bloemen gebracht. De aannemer Van Vuuren had mij een bos bloemen gestuurd. Toch erg aardig. Simon de vriend van mijn zus Inge kwam mij om 13:30 uur halen om mij naar het RKZ te brengen voor het vergruizen van mijn nierstenen. Lief van hem om dat te doen. Om 14:15 uur werd is geholpen. Eerst had ik nog een discussie met de man die het apparaat bediende. Hij wilde de niersteen in de andere nier vergruizen, terwijl ik zei dat hij de linker niersteen moest hebben. Hij was een beetje eigenwijs, maar ging het toch maar even bij de arts navragen. Bleek ik natuurlijk toch gelijk te hebben. Het vergruizen op zich stelt niet zo veel voor. Je ligt op een operatiebed. Er word een rond apparaat tegen je lichaam geplaatst met een rubber oppervlak wat ingesmeerd is met een gelei. Er wordt dan gekeken waar de steen zit en daar worden dan geluidsgolven op af gevoerd. In het begin voel je bijna niks een soort speldenprikjes, Maar het signaal wordt steeds meer opgevoerd, zodat het toch wel behoorlijk vervelend wordt. Na 20 minuten ben je weer klaar en mag je weer naar huis. Over 3 weken gaan ze pas weer een foto maken. Dat valt wel tegen. Hier ga ik nog wel even achteraan, want ik wil dat z.s.m. de stands er uit gaan. In de loop van de avond en nacht kreeg ik toch wel steeds meer pijn. Het is net of je een harde stomp in je zij hebt gekregen. Toen Peter thuis kwam hebben we een roerbak prutje gegeten. Verder wat tv gekeken en op tijd naar bed. Ik plas wel weer veel bloed.


9 januari 2019 Ik heb vannacht wel goed geslapen. Wel een paar keer er uit geweest, maar ik werd pas om 08:00 uur wakker. Peter was natuurlijk al weg. Ik heb eerst wat tv gekeken en toen weer aan het werk gegaan. De aannemer belde nog over wat werkzaamheden in de openbare verlichting. Verder nog wat werkzaamheden op de computer gedaan. Ik heb ook nog contact gehad met de apotheek, omdat elke keer mijn medicijnen bij de verkeerde apotheek worden bezorgt. Hier was ik al een paar eerder achter aan geweest, maar iedereen wees na een ander om het te regelen. Dus nu maar gebeld naar de apotheek waar ik wil dat de medicijnen moeten worden geregeld. Gelukkig werd het nu wel opgepakt nadat ik had uitgelegd wat er fout ging. Daarna weer op de bank. Toen Peter thuis kwam zijn hebben we samen gegeten. Peter moest vanavond naar zijn koor. Ik heb wat tv gekeken. Toen Peter thuis kwam gingen we naar bed.


8 januari 2018 Vanmorgen was ik pas om 07:00 uur uit bed. Vannacht ben ik wel 6 keer eruit geweest om te plassen. Pff. Peter was al weg naar zijn werk. Rond 09:00 uur weer ingelogd op de site van mijn werk. Ik heb wat werkzaamheden uitgezet bij de aannemer. Verder wat e-mails verzonden. Rond 15:30 uur ben ik weer uitgelogd. Daarna nog even wat tv gekeken. Peter was erg moe toen hij thuis kwam. Hij ging even op bed liggen. Ik heb Zweedse gehaktballetjes gemaakt en het was nog lekker ook. Daarna gedouched en verder niet veel gedaan. Peter ging vroeg naar bed. Ik heb nog wat tv gekeken. Wel een paracetamol genomen voor het slapen gaan. Ik had veel pijn in mijn blaas.


7 januari, 2019 Vanmorgen ging Peter weer naar zijn werk. Ik was er ook uitgegaan. Ik ben ook weer aan het werk gegaan vanuit huis. Heb toch aardig wat kunnen doen. Ik ben toch in totaal wel meer dan 4 uur bezig geweest om allerlei zaken voor mijn werk te regelen. Ook nog een aantal telefoontje afgehandeld. Dat geeft wel een goed gevoel. Rond 15:30 uur ben ik weer uitgelogd. Peter was om 17:00 uur weer thuis. Ik was al begonnen met het eten. Peter heeft na dat hij gedouched was het afgemaakt. Verder niet veel gedaan. Buiten was het onstuimig. Lekker tv gekeken o.a. Spoorloos.


6 januari 2019 Vanmorgen eerst samen gegeten. Peter is daarna nog het garagedak gaan opruimen. Hij heeft een aantal oude plantenbakken weggehaald. Na dat werk was hij ook wel weer een beetje af. Hij heeft nog wel samen met mij even een vitrinekast naar zolder gebracht. Dat ging redelijk makkelijk omdat er geen glas in zat. Kan ik als zin heb even kijken waar deze kast straks kan komen te staan. Daarna niet veel meer gedaan. Ik was weer uitgeput, want heb niet veel conditie meer naar al die weken thuis zitten. Vanavond hebben we nog heel Holland bakt gekeken. Peter moet morgen weer werken. Ik helaas nog niet.


5 januari 2019 Vanmorgen hebben Peter en ik op zolder de kerstspullen weer achter en schot gezet. Lekker alles weer opgeruimd. Daarna heeft Peter het hele huis gezogen. Alles weer lekker schoon. Daarna moest ik wel weer gaan zitten. Peter ging nog de auto schoonmaken van binnen. Als ik te veel beweeg breekt het mij wel weer op. We hebben samen wat tv gekeken en wat Chili Con carne gegeten. Peter ging vanavond naar een dansavond in Haarlem met een aantal leden van zijn koor. Ik heb thuis tv gekeken en om 22:30 uur naar bed gegaan. Peter was laat thuis.


4 januari 2019 Vanmorgen de laatste kerstspullen opgeruimd. Daarna heb ik het voorstel voor het wijzigen van onze hypotheek uitgeprint. Dit om problemen te voorkomen met ons aflossingsvrije deel van de hypotheek. Dan zitten we voor de komende 20 jaar weer goed. Peter ging naar de Breestraat om de ondertekende offerte van de hypotheek bij de ABNAMRO bank af te geven. Hij had vanmorgen eerst alweer de boodschappen gedaan en moest nu ook nog een nieuwe kalender halen om onze afspraken in te zetten. Verder hebben we niet veel meer gedaan. Nog wel even wat dozen met kerstspullen vanuit de huiskamer naar boven gebracht. Het huis is nu wel weer erg leeg. We hebben wat restjes van gisteren opgewarmd om te eten. Daarna nog wat tv gekeken.


3 januari 2019 Vandaag begonnen met het opruimen van de kerstversiering. Eerst de kerstboom leeg gehaald. Daarna heeft Peter de boom naar buiten gebracht. Peter ging daarna nog naar zijn volkstuin. Ik ben verder gegaan met de kerstspullen. Ik heb het stalletje opgeruimd en de versiering voor het keukenraam weggehaald. Ruimt wel weer lekker op. Iet er wel erg kaal uit. Alleen laat ik de trein in het winterlandschap op het dressoir nog even staan. Ach voor je het weet is  er alweer een jaar voorbij. Verder niet veel meer gedaan dan een beetje tv gekeken en eenvoudig gegeten.


2 januari 2019 Vandaag kwamen Peter zijn zoon Tim en zijn vriendin Sophie bij ons op visite. Rond 12:15 uur waren ze er. Peter was er nog niet want die was naar Kwikfit om de winterbanden te laten plaatsen onder onze Volvo. Leuk om Tim weer te zien en zijn vriendin Sophie te zien. Ze waren samen nog niet bij ons geweest. Leuk om Sophie te ontmoeten. Het is een leuke spontane meid. Gezellig even koffie gedronken. Inmiddels wat Peter ook weer thuis. Nadat we wat broodjes hadden gegeten gingen Peter met Tim en Sophie naar Peter zijn vader en moeder op visite. Ik bleef thuis. Rond 17:00 uur waren ze weer terug en hebben ze bij ons gegeten. Leuk hoor zeker voor Peter. Je ziet dat hij geniet van dit bezoek. Dat doet hem goed. Na het eten gingen Tim en Sophie weer richting Zevenbergen. Het was een leuke dag geweest en Peter blij.


1 januari 2019 Om middernacht eerst allemaal even het allerbeste voor het nieuwe jaar gewenst. Daarna zijn we naar buiten gegaan om vuurwerk af te steken. Na een half uur zijn we weer naar binnen gegaan en nog lekker “De wereld draait door” gekeken. Rond 01:30 uur gingen Cees, John en Paul weer naar huis. Wij naar bed. Het was een gezellige avond geweest. Ik was er weer om 08:00 uur uit. Peter was er om 10:30 uur uit. Lekker rustig aan gedaan. In de loop van de middag kwam Peter zijn familie bij ons om nieuwjaar te wensen. Gezellig dat ze bij ons kwamen. We hebben weer een buffetje gemaakt voor het avond eten. Er was nog genoeg over van de afgelopen dagen. Het was een gezellige middag en avond. Bedankt Pa, Ma, Gertjan, José, Henk, Patricia, Julia en Sjoerd. Ik was wel helemaal af, maar dat mocht de pret niet drukken. Lekker op tijd naar bed gegaan. De eerste dag van het nieuw jaar was weer voorbij.


Voor ouder nieuws  zie  Nieuwsarchief 2018 (1)


<< Naar boven